Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Τα κρυμμένα μυστικά του Τσούτσουρα

Πριν από αρκετά χρόνια, το 1996, την Κυριακή 12 Μαΐου, εμφανίσθηκε ένα δημοσίευμα στην εφημ. 'ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ' με τίτλο: Οι "Κυνηγοί" της μούμιας του Μίνωα. Τι κρύβουν τα νότια παράλια της Κρήτης και το ξαφνικό ενδιαφέρον του Ντένικεν;

Το άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Κόκκορης αναφέρεται σε μια επίσκεψη του Ντένικεν στην Κρήτη με επίκεντρο το χωριό Τσούτσουρος, στο οποίο γίνονται απίστευτες περιγραφές.


Επειδή έχω σκανάρει το άρθρο, αλλά δεν μπορώ να το στείλω με μορφή εικόνας, το αντιγράφω:
Περίεργα πράγματα. Και ακατανόητα. Εξαιρετικά δύσκολο να τα προσεγγίσει η κοινή λογική. Μοιάζουν περισσότερο με καλοδουλεμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Κανένας δεν είναι σε θέση να ξεδιαλύνει τα πραγματικά περιστατικά μέσα από ένα περίπλοκο κουβάρι αφηγήσεων, φημών και μυθοπλασιών, όπου εμπλέκονται και ζητήματα μεταφυσικής. Απόπειρα κατάδυσης λοιπόν σε μια ερεβώδη ιστορία, που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, χωρίς ωστόσ να έχει βγει επίσημα ποτέ προς τα έξω:

Νότια παράλια της Κρήτης. Κάπου κοντά στο χωριουδάκι Τσούτσουρος. Σε μια απόσταση γύρω στα 80 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Σε μια περιοχή που υπάρχουν ορισμένα μεγάλα βουνά. Όταν ο ήλιος του μεσημεριού αρχίζει να γέρνει και κοιτάζει κάποιος από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία, μπορεί να διακρίνει στα βουνά, ασυνήθιστα σχήματα. Κεφαλές λεόντων, ανθρώπινες μορφές και πυραμιδοειδείς απεικονίσεις.

ΜΙΝΩΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΑΩ
Κάτω από αυτά τα έγκατα της γης κρύβεται ένας λαβυρινθώδης κόσμος. Κάπου στο κέντρο του είναι ο μεγάλος τάφος του μυθικού "κοσμοκράτορα Μίνωα". Πλάι του υπάρχουν ταριχευμένοι και άλλοι βασιλείς εκείνης της περιόδου κατ'αντιστοιχία των φαραωνικών πυραμίδων της Αιγύπτου. Στην είσοδο βρίσκεται μια τεράστια κληματαριά. Φτιαγμένη από χρυσάφι. Με χρυσό είναι επίσης φτιαγμένα τα τσαμπιά των σταφυλιών που κρέμονται απ'αυτήν.

Γύρω-γύρω έχουν φιλοτεχνηθεί χρυσά πουλιά με πάμπολλα διαμάντια. Όμως, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Άλλωστε, οι θρύλοι δεν υποκύπτουν σε περιορισμούς. Στα σπλάχνα της ίδιας αυτής γης, βρίσκονται θαμμένα τα μεγαλύτερα μυστικά της ανθρωπότητας. Δείγματα ενός ανώτερου πολιτισμού που προϋπήρχε στα βάθη των αιώνων. Οι επιγραφές σε είδη γραμμικών γραφών είναι πολλές. Το ίδιο και οι αναπαραστάσεις. Γίνεται μάλιστα λόγος και για ύπαρξη διαστημοπλοίων της εποχής. Όποιος καταφέρει να ερμηνεύσει τις γραφές θα γίνει κτήτορας επτασφράγιστων μυστικών, που ξεκινούν από την "απόλυτη πολεμική μηχανή" και τις δυνατότητες των εγκεφαλικών λειτουργιών και φτάνουν μέχρι το ελιξήριο της ζωής και τον "διαπλανητικό πολιτισμό"!


  Όπωςείναι φυσικό, όποιοι γίνονται δέκτες όλων αυτών των αφηγήσεων, η πρώτη αντίδρασή τους, είναι το ειρωνικό μειδίαμα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πιο επιρρεπείς σε αυτού του είδους τις αναφορές, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης, έχει ήδη δώσει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και τελεί υπό τη συνεχή έρευνα των αρμοδίων επιστημόνων και την άμεση εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού.


Ξαφνικά όμως γι αυτήν την "τρελή ιστορία" έδειξε ενδιαφέρον και ο διάσημος ερευνητής και πατριάρχης της θεωρίας των εξωγήινων επισκέψεων Εριχ φον Ντένικεν. Πρόσφατα μάλιστα ήρθε στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά ταξίδεψε στην επίμαχη περιοχή της Κρήτης. Σε αποκλειστική συνέντευξή του, που έδωσε στο ειδικό περιοδικό "Τρίτο Μάτι", ο Ντένικεν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι του χρόνου θα ξανάρθει στην Ελλάδα για έρευνες μαζί με συνεργάτες του και ένα μέρος του εξοπλισμού του. Όμως το "Τρίο Μάτι" προχωρά ακόμη περισσότερο και σημειώνει επί λέξει τα ακόλουθα:Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για τον Ελληνισμό γενικότερα. Πολλοί ερευνητές και άνθρωποι του πνεύματος, σε όλον τον κόσμο, έχουν εκδηλώσει ένα ενδιαφέρον που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ενδιαφέρον αυτό συνδέεται με διάφορα "μυστικά", που υποτίθεται ότι υπάρχουν στον ελληνικό χώρο, τα οποία σχετίζονται με αρχαίες τεχνολογίες, με μυθολογικές παραδόσεις αλλά και με την ειδική γεωδαιτική θέση του τόπου.


Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους αναζητητές δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Εριχ φον Ντένικεν. Οι πληροφορίες μας λένε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Κρήτη για να ερευνήσει κάποιο από αυτά τα "μυστικά". Υπάρχει μια περιοχή στη Νότιο Κρήτη όπου υποτίθεται ότι "κάτι" βρίσκεται θαμμένο εκεί, από την αρχαιότητα!! Ένας από τους λόγους της επίσκεψης του φον Ντένικεν στη μεγαλόνησο, είναι να ερευνήσει τη συγκεκριμένη τοποθεσία αυτού του "μυστικού"...Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το ότι γι αυτό το θέμα έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον και οι ...ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Τι συμβαίνει στη Νότιο Κρήτη; Ας ελπίσουμε ότι ο δαιμόνιος κύριος φον Ντένικεν θα θελήσει να μας το αποκαλύψει στο επόμενο βιβλίο του.


Είναι σαφές ότι το δημοσίευμα "φωτογραφίζει" την αρχική ιστορία που προαναφέρθηκε, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες. Κατά τα άλλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα "αυτοδίδακτων ερευνητών" που υποστηρίζει ότι έχει βρει τη δίοδο που μπορεί να οδηγήσει στο μεγάλο τάφο του "κοσμοκράτορα". Η ομάδα αυτή απευθύνεται επί χρόνια σε σημαντικούς παράγοντες της επιστημονικής, αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου, χωρίς όμως να βρει κάποια ανταπόκριση. Η ίδια αυτή ομάδα μιλά για αρχαιολογικά ευρήματα, που όταν έρθουν στο φως θα είναι πολύ πιο σημαντικά από την ...Ακρόπολη!!!


Ο δήμαρχος του Αρκαλοχωρίου Κρήτης (που βρίσκεται κοντά στο χωριό Τσούτσουρος) κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, λέει: "Είναι αλήθεια ότι ακούγονται πολλά. Οι μύθοι και οι θρύλοι είναι ευχάριστοι στα αυτιά, γι αυτό και διαδίδονται εύκολα. Πέρα όμως και ανεξάρτητα από όσα ακούγονται, η ευρύτερη περιοχή έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Απ'ότι γνωρίζω υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν διασυνδέσεις του Μινωϊκού με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Ευρήματα που χρονολογούνται σε πάνω από 2.000 χρόνια προ Χριστού. Παλαιότερα, σε μια σπηλιά στον Τσούτσουρο, είχαν βρεθεί αρχαία αντικείμενα. Ολα αυτά είναι σε γνώση των αρχαιολόγων και του υπουργείου Πολιτισμού".


Εκείνο που παραμένει ακόμη άγνωστο είναι αν τελικά όλη αυτή η "τρελή ιστορία της Κρήτης" θα αποτελέσει το έναυσμα για να γραφεί "ένα ακόμη συναρπαστικό παραμύθι" από τον κ. Ντένικεν.


Αυτά το 1996, πριν από 7 χρόνια. Το 2000 κυκλοφόρησε στη χώρα μας το βιβλίο του κ. Ντένικεν "Στο όνομα του Δία", ένα ανούσιο με πολλά λάθη βιβλίο, όπου ο κύριος ερευνητής μιλά για την Μινωική Κρήτη, αλλά δεν γράφει λέξη για το μυστηριώδες χωριό Τσούτσουρο...

Τώρα βλέπουμε αρκετά αόριστα περί μυστικών στρατιωτικών βάσεων, πειραμάτων κλπ. Φίλοι μου, όπως όλα τα μυστήρια, έτσι κι αυτό έχει τις σωστές δόσεις ασάφειας, υπαινιγμών, φημών και βέβαια ότι χρειάζεται για να φουντώσει η φαντασία (μήπως κι η προσδοκία μας;) μέσα μας...

Ορισμένα ερωτήματα που παραπέμπουν σε περαιτέρω έρευνα:


1. Τι ακριβώς είναι σε γνώση του Υπουργείου Πολιτισμού;


2. Εχει γίνει έκτοτε κάποια επιστημονική ανακοίνωση;


3. Τι ακριβώς γνωρίζουν οι κάτοικοι ή οι αρχές της περιοχής;


4. Υπάρχει ακόμη αυτή η ομάδα που ισχυρίζεται ότι έχει βρει τα σημαντικά ευρήματα;


5. Εχει γραφτεί από τότε κάτι πάνω στο θέμα;


6. Οι πολιτικοί του νησιού γνωρίζουν κάτι σχετικό; Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστή για την αγάπη της στο νησί και το ιστορικό του παρελθόν. Έχει γνώση του συγκεκριμένου χώρου και των μυστηρίων του;


Δε θέλω να σας κουράσω άλλο. Ελπίζω να σας έδωσα κάποια στοιχεία για περισσότερη ανάλυση και έρευνα.
 
Από : Λόγιος Ἑρμῆς
Διαβάστε περισσότερα » »

"Σήμερα Εμείς - Αύριο Εσείς"

Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ με τον ΗΛΙΟ και ΑΝΕΞΟΔΑ -Βίντεο και οδηγίες

Το ρεύμα της ηλ. κουζίνας είναι στατιστικά η μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος στα σπίτια μας. Μόνο το μεσαίο μάτι καταναλώνει απο 600W ως 800W και το μεγάλο από 1200W ως 1400W, ενώ όλα τα φώτα του σπιτιού μαζί δεν είναι πάνω από 500W.

Φανταστείτε την οικονομία που θα κάναμε αν χρησιμοπούσαμε εναλλακτικές μορφές μαγειρέματος καθαρές για το περιβάλλον, αλλά και σε περίπτωση που μείνουμε από ρεύμα ή μήπως και σε κατάσταση πολέμου όπου δε θα λειτουργεί τίποτα...Κι όμως ο ήλιος μπορεί να μας μαγειρέψει με τις ακτίνες του σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 250 βαθμούς Κελσίου (~500!!!). Με ένα απλό χαρτόκουτο πίτσας (ναι ναι, καλά διαβάσατε) μπορείτε να δημιουργήσετε συνθήκες λίγο πάνω από τους 100 βαθμούς...


Οι κατασκευές που ακολουθούν είναι πολύ απλές και πολυ φτηνές με υλικά όπως καθρέφτες, αλουμινόχαρτα, χαρτόκουτα και κουτιά ξύλου που τα καπακόνουμε με τζάμια ή νάυλον μεμβράνες και σακούλες μαγειρέματος.

Υπάρχουν επίσης και πιο άμεσοι κι εύκολοι τρόποι με καθρέφτες ή αλουμινόχαρτα που ανακλούν τις ακτίνες του ήλιου πάνω σε ένα μαύρο κλειστού τύπου (όπως γάστρα, μαύρο τηγάνι με καπάκι κ.α.).

Όσο περισσότερη είναι η ανακλόμενη ακτινοβολία (δλδ μεγαλύτεροι καθρέφτες ή επιφάνειες με αλουμινόχαρτο) γύρω απο το σκεύος μας, τόσο περισσότερη ενέργεια συγκεντρώνουμε πάνω σε αυτό, άρα επιτυγχάνουμε και μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Οι καθρέφτες ανακλούν σχεδόν το 100% των ακτίνων ενώ το αλουμινόχαρτο αρκετά λιγότερο.

Βέβαια υπάρχουν και οι πιο καλές κατασκευές που πάλι είναι φθηνές αλλά θέλουν και πιο πολύ δουλειά

Τέλος ένας μεγενθυτικός φακός να εστιάζει την ακτινοβολία σε ένα σημείο του μαύρου σκεύους (όπως παίζαμε μικροί καίγοντας χόρτα ξερά και ξυλαράκια) θα βάλλει τουρμπίνες στην άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιό κάτω θα δώσουμε όλες τις μορφές ηλιακών φούρνων που υπάρχουν σήμερα στο ίντερνετ και πιο πολύ στο YOUTUBE αλλά βρήκαμε και έτοιμους τέτοιους φούρνους που υπάρχουν στο εγχώριο εμπόριο με Links που θα πρέπει να τα δείτε. Οι καιροί είναι περίεργοι....
Αν βαριέστε τα παρακάτω ή απλά δεν "πιάνουν" τα χέρια σας
δείτε τα link που ακολουθούν:
14 ευρώ17,9 ευρώ289 ευρώ359 ευρώ.

Πάμε τώρα στην δημιουργική πλευρά


Δείτε αρχικά φωτό και βίντεο. Αυτά κατά την γνώμη μας αρκούν για να σας δώσουν τις βασικές γνώσεις και να σας εμπνεύσουν. Τα υπόλοιπα επί του εργαστηρίου σας!
απλή κατασκευή από ηλιοπροστασία αυτοκινήτου!
η κατσαρόλα πάντα μαύρη και μέσα σε σακούλα ψησίματος

επίσης απλή κατασκευή με καλά μονομένα τοιχώματα και
ανακλαστήρες αλουμινόχαρτου. Θερμοκρασία 280 C !!!

Αν βάλετε εδώ μέσα μια γάστρα (πάντα μαύρη),
σε 2-3 ώρες τρώτε ακόμα και με συνεφιά!

η παλιά σας ομπρέλα ντυμένη με αλουμινόχαρτο
μαγειρεύει για σας και τους φίλους σας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΙΤΕ 

ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ.
Η όλη φιλοσοφία

Η ηλιακή ενέργεια hv που μεταφέρεται μεσω των ακτίνων του ήλιου, δεν είναι άλλο από φωτεινά κύματα που μεταφέρουν εκτός από το φώς και θερμική ενέργεια, Calories.  Για να πάρουμε αυτή τη θερμική ενέργεια θέλουμε ένα φίλτρο να την ρουφήξει και αυτό είναι το μαύρο χρώμα.

Ακόμα και αν βάψουμε μαύρο ενα σκεύος μας κάνει ακριβώς τη δουλειά! (Προτιμήστε ΜΗ τοξικά χρώματα για υψηλές θερμοκρασίες τύπου βαφής BBQ).

Όσο πιο καλή μεταφορά θερμότητας έχει το υλικό μας που ζεσταίνουμε (θερμικά αγώγιμο) τόσο πιο πολύ θερμική ενέργεια (θερμότητα) θα μεταφέρει στο φαγητό μας.

Νο 1: σκεύη αλουμινίου, 

Νο 2: χάλκινα, 

Νο 3: κράματα σιδήρου, λαμαρίνες (τα πιο πολλά σκεύη σήμερα), 

ΟΛΑ σε μαύρο χρώμα.

Επειδή η θερμότητα έχει την φυσική τάση να πηγαίνει από το πιο θερμό στο πιό ψυχρό αν το σκεύος μας το αφίσουμε μόνο του χωρίς κάλυψη, η μεγαλύτερη θερμότητα από αυτό θα διοχετεύεται στο περιβάλλον και όχι εσωτερικά που είναι το φαγητό μας.

Δηλαδή θέλουμε Μόνωση από υλικά που είναι κακοί αγωγοί θερμότητας (θερμικα μη αγώγιμα), όπως χαρτόνια, ξύλο, πλαστικά, ακόμα και ναύλον σακούλες μαγειρέματος που αντέχουν στους 300 βαθμούς αλλά και νάυλον μεμβράνες.

Έτσι η θερμότητα θα μένει μέσα σε αυτόν το μονωμένο χώρο (χαρτόκουτο, σακούλα) και θα αυξάνεται.

Ο προσανατολισμός είναι γενικά να κοιτάει πρός το νότο αλλά το καλύτερο είναι ευθυγραμμίσουμε τις σκιές που θα μας κάνει η κατασκευή μας απέναντι στον ήλιο. (Η θέση του ήλιου αλλάζει περίπου κάθε είκοσι λεπτά).
Οι κατηγορίες ηλιακών φούρνων είναι δύο

Πρώτη κατηγορία: Με άμεση ανάκλαση των ηλιακών ακτίνων από τον ήλιο με κυρτό παραβολικό κάτοπτρο ή 2-3-4 καθρέφτες υπό γωνία και κάθετα μεταξύ τους ή επιφάνειες με αλουμινόχαρτο πάνω σε μαύρο σκεύος που είναι μέσα σε διαφανή μόνωση για να περνάνε οι ηλιακτίνες (γυάλινο πυρέξ, σακούλα μαγειρέματος ή νάυλον μεμβρανη).

Πυρέξ τυλιγμένο με μεμβράνη είναι το καλύτερο γιατί είναι πιο διαφανές και περνάει περισσότερη ηλιακή ενέργεια για να καταλήξει στο μαύρο σκεύος που είναι μέσα.Όσο πιο διαφανές είναι τόσο περισσότερη ηλιακή ενέργεια περνάει. σ.σ. Καλό είναι για περισσότερη μόνωση να τοποθετήσουμε νάυλον μεμβράνη στο χείλος του πυρέξ όπου έφαρμόζεται το καπάκι του.

Ένας τρόπος να κατασκευάσουμε ένα παραβολικό ανακλαστήρα είναι να κολλήσουμε μικρά κομμάτια καθρέφτη σε ένα δορυφορικό πιάτο τηλεόρασης ή να κατασκευάσουμε ένα από χαρτόνι και να του κολλήσουμε αλουμινόχαρτο.

Ο ευκολότερος και φθηνός ανακλαστήρας ειναι να ντύσουμε εσωτερικά (στην κυρτή πλευρά) μία ομπρέλα με αλουμινόχαρτο και να στηρίξουμε πάνω στον άξονα της (χειρολαβή) το σκεύος μας έστω και αν αυτο κάθεται σε ένα σκαμπό. Ο άξονάς της να κοιτάει προς τον ήλιο.

Ακόμα και ένα αντιηλιακό πάνελ που χρησιμοποιούμε στα παρμπριζ των αυτοκινήτων μας κάνει, αρκεί να το στερεώσουμε σαν ανοιγμένο χωνί που κοιτάει στον ήλιο, γύρω-γύρω από το σκεύος μας. Προσοχή, θέλει να μην το ξεχάσουμε εκτεθιμένο στον ήλιο γιατί μπορεί να ανάψει φωτιά σε αντικείμενα που εστιάζει την αντανάκλαση του ή να βάλει φωτιά σε δέντρα.

Σε όλες τις πιό πάνω περιπτώσεις ένας μεγενθυτικός φακός στηριγμένος στην κατάλληλη απόσταση απο το σκεύος μας πάνω απο την μεμβράνη ή το πυρέξ στην πλευρά του ήλιου και απέναντι απο τον ανακλαστηρα θα ανεβάσει πολυ περισσότερο τη θερμοκρασία, τόσο που ο ανακλαστήρας δεν χρειάζεται ή γίνεται βοηθητικός (όσο περισσότερη ανάκλαση έχουμε τόσο και περισσότερη ενέργεια/θερμοκρασία). Γιατί όχι και δύο μεγ/κοί φακοί!

Δεύτερη κατηγορία: Με ανάκλαση των ηλιακών ακτίνων μέσα σε κουτιά από χαρτόνι ή ξύλο με καθρέφτες που βρίσκονται γύρω-γύρω στο πάνω μέρος του κουτιού. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε δύο κουτιά το ένα μέσα στο άλλο (με μικρή διαφορά ύψους) που τα καπακώνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά με γυαλί ή διάφανες μεμβράνες, έτσι ώστε το εξωτερικό κουτί να λειτουργεί ως μόνωση που βοηθάει το μέσα κουτί που τοποθετούμε το σκεύος μας για να ανεβάσει θερμοκρασία.

Το μέσα κουτί το βάφουμε μαύρο στο εσωτερικό του για να φιλτράρει τη θερμότητα αλλά και το σκεύος πρέπει να είναι  μαύρο.

Οι καθρέφτες (ή ανακλαστήρες από αλουμινόχαρτο) τοποθετούνται γύρω-γύρω στο πάνω μέρος του κουτιού υπό γωνίες τέτοιες ώστε να ανακλούν τον ήλιο μέσα στο μικρό κουτί που είναι το σκεύος μας. Μαύρη μεταλική λαμαρίνα στον πάτο αλλά και στα πλευρικά του μικρού κουτιού θα ανεβάσουν την θερμοκρασία πολύ περισσότερο (ακόμα και σκέτα κομμάτια σίδερου ή άλλα μέταλλα βαμμένα μαύρα θα βοηθήσουν).

Η μόνωση θα γίνει ακόμα πιο αποδοτική αν γεμίσουμε τον χώρο μεταξύ των δύο κουτιών με χαρτιά/χαρτόνια ή ακόμα καλύτερα με μονωτικά υλικά οικοδομής και σωληνώσεων για υψηλές θερμοκρασίες ή  και να καλύψουμε τις επιφάνειες έξω από το χώρο μαγειρέματος με νάυλον μεμβράνες (δλδ. το εξωτερικό του μέσα κουτιού και τις δύο πλευρές του εξωτερικού κουτιού).

Ένας μεγενθυτικός φακός πάλι θα αποδόσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες τοποθετούμενος εξωτερικά στο πάνω γυάλινο καπάκι έτσι ώστε να εστιάζει τις ηλιακτίνες κατευθείαν πάνω στο σκεύος μας. Γιατί όχι και δύο μεγ/κοί φακοί! 

Σε αυτή την περίπτωση φούρνου καλό θα είναι (όχι απαραίτητο) να τοποθετήσουμε εσωτερικά στο χώρο μαγειρέματος δίπλα από το σκεύος μας πυρότουβλα βαμμένα μαύρα ώστε να βοηθήσουνε τη θερμοκρασία να ανέβει γρήγορα στην περίπτωση που ανοίξουμε το καπάκι για να δούμε ή να γυρίσουμε το φαγητό μας. 

Θα λειτουργήσει δηλαδή σαν αποθήκη θερμότητας και δεν θα περιμένουμε άλλη μισή ώρα για να ξανανεβάσει θερμοκρασία ο φούρνος μας. Ακόμα καλύτερα θα είναι αν καλύψουμε και τον πάτο του εσωτερικού κουτιού μας με πυρότουβλα και από πάνω βάλλουμε λαμαρίνα μαύρη να λειτουργεί ως πάτος για για το σκεύος μας.
Ο αποδοτικότερος ηλιακός φούρνος

Συνδυάζει την κατασκευή του ηλιακού με αυτή του ξυλόφουρνου. Δηλαδή είναι χτιστός φούρνος με πυρότουβλα και λάσπη με άμμο από την εξωτερική του πλευρά ενώ το σχήμα του είναι παραλληλόγραμμο με κλίση στην πάνω πλευρά που είναι το τζάμι μας τέτοια ώστε να κοιτάει τον ήλιο στις 12 η ώρα.


Από την μεριά της άμμου καλύπτεται με διπλά χοντρά φύλλα ξύλου και μονωτικό υλικό ανάμεσα μαζί με φύλλα από χαρτόνι, ενώ πλαστικοποιούμε την εξωτερική πλευρά με ειδικό ρευστό πλαστικό όπως τα πλαστικά χρώματα για τοίχους για ακόμα καλύτερη μόνωση αλλά και προστασία από τη βροχή, ενώ από την εσωτερική του πλευρά που είναι τα πυρότουβλα εφαρμόζουμε μαύρες λαμαρίνες έτσι ώστε να σχηματίζουν το κουτί που θα βάζουμε μέσα το σκεύος μας.

Στην πίσω εσωτερική του πλευρά που πέφτει και ο περισσότερος ήλιος εφαρμόζουμε απο άκρη σε άκρη κάπου στο μέσο ύψος μαύρες ψύκτρες από υπολογιστή ή άλλα αλουμινένια μαύρα κυματοειδή κομμάτια(κομμένα κουτάκια αναψυκτικού) έτσι ώστε να εστιάσουμε πάνω σε αυτά τις ακτίνες από τους μεγενθυτικούς φακούς που θα εφαρμόσουμε στην εξωτερική πλευρά του τζαμιού.

Επειδή ο φούρνος είναι χτιστός και δεν γυρίζει, εξωτερικά έχει καθρέφτες μεταβαλλόμενης γωνίας που ανακλούν το φώς του ήλιου μέσα στο μεταλικό κουτί ανάλογα με τη θέση του ήλιου.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του οι θερμοκρασίες που μπορεί να αναπτύξει φτάνουν τους 500 βαθμούς δηλαδή διπλάσιο από το μέγιστο μιας ηλεκτρικής κουζίνας και σίγουρα τα πυρότουβλα πίσω από τη λαμαρίνα θα μας δίνουν θερμότητα για ώρες μετά την δύση του ήλιου.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ
ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
Με χαρά θα δημοσιεύσουμε
φωτό και βίντεο από τις δικές σας κατασκευές
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΦΕΤ: Αποσύρονται πλαστικά πιάτα από την αγορά

Επικίνδυνα για την υγεία μας είναι ορισμένα πλαστικά πιάτα σύμφωνα με απόφαση του Ενιαίου Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο οποίος απαίτησε την απόσυρσή τους από την αγορά, και καλεί τους καταναλωτές που τα έχουν προμηθευτεί να μην τα χρησιμοποιήσουν.
Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων για τον έλεγχο υλικών και αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε ολική μετανάστευση οξικού οξέος σε πλαστικά πιάτα, σε επίπεδο μεγαλύτερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «20 Πιάτα πλαστικά SPAR – από υλικό 100% ανακυκλώσιμο» (με αναγραφόμενο κωδικό Nο 916 χαραγμένο και στις δύο πλευρές κάθε πιάτου), το οποίο παρασκευάζεται από την επιχείρηση «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.», 7ο χλμ. Θήβας – Χαλκίδας, για λογαριασμό της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.Β.Ε.», 11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, Μεταμόρφωση Αττικής».

blog
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπουργοί και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια...........


Πάνος Καμμένος:Υπουργοί και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια...........
Θέλει να βάλει και καγγελάριο στην Ελλάδα ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας που φωτογραφίζεται με τον άντρα του στον γάμο...
Γιώργο Τράγκα στους παραδίδω.................
 ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ AΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Η κόκκινη γραμμή του Συντάγματος είναι το άρθρο 120. 

Έχει ήδη παραβιαστεί και μας το θυμίζουν ξεκάθαρα χαμογελώντας οι γνήσιοι εκπρόσωποι των εισβολέων.

Η φωτογραφία του παλιού ραδιοφώνου που γυρίζει πίσω μνήμες επταετίας στους παλαιότερους όταν ακούγαν τις ειδήσεις απο την DEUTSCHE WELLE είναι αυτή που επέλεξε το γερμανικό πρακτορείο για να συνοδεύσει την "Είδηση " αποστολής Ανώτατου επιτρόπου που θα κυβερνά την Πατρίδα μας με την ανοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.

Είναι η ώρα να αντιδράσουμε οι πολίτες με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Προτείνω σαν πρώτη κίνηση τήν Πανελλήνια και δυνατή αποδοχή από όλους της πρότασης του Μανώλη Γλέζου για

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ AΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδιοκατοίκηση – Ενοίκιο – Πρώτη κατοικία: Τι θα γίνει με τα σπίτια μας;

Για την Ελληνική οικογένεια η επένδυση σε ακίνητα θεωρείται ως το ασφαλέστερο μέσο προστασίας από τον πληθωρισμό, τις πολιτικές ανακατατάξεις και τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες. Πάνω από το 80% του πλούτου των νοικοκυριών το 2005 ήταν τοποθετημένο σε ακίνητα, που σημαίνει ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών το σπίτι είναι το σημαντικότερο περιουσιακό τους στοιχείο. Συνεπώς το ερώτημα που τελευταία έγινε πολύ της μόδας: “Ήρθε η αρχή του τέλους της ιδιοκατοίκησης;” όσο υπερβολικό και να ακούγεται, οφείλουμε να το διερευνήσουμε. Άλλωστε, λόγω της φύσης του, αποκαλύπτει πολλούς και σοβαρούς προβληματισμούς για τον ταλαιπωρημένο κλάδο των Ελληνικών ακινήτων...Πρέπει όμως πρώτα να εξετεάσουμε πόση είναι η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα, διότι έχουμε την εντύπωση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ακόμη αστικό μύθο. Σύμφωνα λοιπόν με τις Έρευνες Οικογενειακών Προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό ιδιοκατοικούμενων κατοικιών (και όχι του πληθυσμού που μένει σε ιδιόκτητη κατοικία) είναι 80,5%, μία από τις πρώτες θέσεις της ΔυτικήςΕυρώπης (γιατί στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ενώ η ιδιοκατοίκηση αγγίζει το 95% η ποιότητα της κατοικίας είναι σχετικά χαμηλή).
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Ξεκινάμε από την διαπίστωση ότι το επιχείρημα “80,5% ιδιοκατοικούμενες κατοικίες” ενώ δεν λέει και πολλά πράγματα, αξιοποιείται για να νομιμοποιηθούν φορομπηχτικές πολιτικές ή για να επιβληθεί η αναληθής βεβαιότητα πως η ελληνική αγορά κατοικίας είναι καμωμένη από τιτάνιο και δεν επηρεάζεται από τα οικονομικά βασανιστήρια που επεβλήθησαν στην μεσαία τάξη, η οποία παραδοσιακά επενδύει σ’ αυτή.
H Eurostat στο “Housing conditions in Europe in 2009″, με τα στοιχεία που παίρνει από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, υπολογίζει ότι για το σύνολο της χώρας:
Housing conditions in Europe in 2009, σελίδα 9. (κλικ για μεγέθυνση)

σε ιδιόκτητα χωρίς δάνειο ή υποθήκες ακίνητα κατοικούν το 61% του πληθυσμού
σε ιδιόκτητα με στεγαστικό δάνειο/υποθήκη ακίνητα κατοικεί το 15%, και
σε νοικιασμένα ακίνητα κατοικεί το 24% του πληθυσμού της χώρας.

Η άποψή μας πλησιάζει τις εκτιμήσεις της Eurostat: Oι Έλληνες που μένουν σε δικό τους σπίτι είναι λίγο παραπάνω απ’ τους μισούς. Δηλαδή το μικτό ποσοστό ιδιοκατοίκησης πλησιάζει οριακά το 60%, αριθμός που από μόνος του δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμος δεδομένου ότι παρουσιάζειεντονότατες διακυμάνσεις γεωγραφικά και δημογραφικά. Έτσι, για παράδειγμα, τα αγροτικά νοικοκυριά ιδιοκατοικούν σε ποσοστό που μπορεί να αγγίζει το 90% ανάλογα με το μέγεθος του οικισμού, ενώ στα νοικοκυριά των πολεοδομικών συγκροτημάτων η ιδιοκατοίκηση δεν πρέπει να ξεπερνά το 50 με 55% (στις κεντρικές περιοχές είναι χαμηλότερο). Από δημογραφικής σκοπιάς, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης εξαρτάται από την ηλικία και τον τύπο του νοικοκυριού, την οικογενειακή κατάσταση καθώς και την ηλικία των μελών του.
Σε άρθρο του Independent τον Μάιο του 2011, υπολογίζουν την ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα στο 73% (κλικ για μεγέθυνση)
Από τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτει ότι έγιναν 5,69 εκατομμύρια δηλώσεις από φυσικά πρόσωπα, ενώ τα έντυπα Ε9 είναι περίπου 3,88 εκατομμύρια. Συνεπώς, τον τίτλο του “ιδιοκτήτη” μπορούν να τον φέρουν μόνον το 68% των φυσικών προσώπων. Ως γνωστόν όμως, στο Ε9 δεν δηλώνονται μόνο κύριες κατοικίες αλλά και συνιδιοκτησίες, οικόπεδα, γραφεία, βιοτεχνίες, εξοχικές – δευτερεύουσες κατοικίες κ.λπ., ενώ δεν είναι λίγες οι ιδιοκτησίες που ανήκουν σε έναν μόνο ιδιοκτήτη. Άρα αυτό το 68% πρέπει να αναθεωρηθεί ραγδαία προς τα κάτω. Από αναλυτικότερα στοιχεία οφειλών, θα μπορούσαμε να συνεκτιμήσουμε και το εν μέρει εύλογο επιχείρημα που προβάλλουν οι ιδιοκτήτες υποθηκευμένων κατοικιών (που πληρώνουν δόση δανείου) ότι τυπικά φέρονται ως ιδιοκτήτες αλλά ουσιαστικά είναι ενοικιαστές.
Από τα επίσημα στατιστικά της τότε ΕΣΥΕ για την κατοικία του 2001, διαπιστώνουμε ότι π.χ. στον Νομό Αττικής το σύνολο των κατοικιών ήταν 1,3 εκ. από τις οποίες οι 860 χιλιάδες ιδιόκτητες, ποσοστό 66%. Αν συνυπολογίσουμε το μέσο μέγεθος νοικοκυριού σε μέλη, την παλαιότητα και την δυνατότητα κατοίκησης των κτιρίων του κέντρου, τις εκτάσεις των πολεοδομικά υποβαθμισμένων περιοχών καθώς και άλλους όχι ασήμαντους παράγοντες, καταλήγουμε σε παρόμοια ποσοστά ιδιοκατοίκησης για τον πληθυσμό της χώρας.
Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ένα ποσοστό ιδιοκατοίκησης της τάξης του 60% είναι λογικότερο, διότι περιγράφει καλύτερα την πολύπλοκη εικόνα της ακίνητης ιδιοκτησίας και μπορεί να αποτελέσει μια βάση για πιο σύνθετους λογαριασμούς. Πολύ πιο αποκαλυπτική και με έντονες διακυμάνσεις (αλλά εκτός ορίων αυτού του σημειώματος) εμφανίζεται η ιδιοκατοίκηση κατά γεωγραφικές περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος, όπως στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα, στις αγροτικές περιοχές, σε τόπους διακοπών – τουρισμού κ.λπ.
Ήρθε η αρχή του τέλους της ιδιοκατοίκησης;
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το πραγματικό ποσοστό ιδιοκατοίκησης, πλήθος παραγόντων συνηγορούν προς τη κατεύθυνση ότι, όσο και αν είναι, θα μειωθεί κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες.
Κατ’ αρχήν παρατηρείται μια σχεδόν απόλυτη στάση της οικοδομής με αντίστοιχη πτώση της αγοράς κύριας κατοικίας. Επιπλέον, και εξ αιτίας των αναμενόμενων πλειστηριασμών κατοικιών (ενδεχόμενο που απευχόμαστε σφόδρα, όμως τράπεζες και Τρόικα πιέζουν προς αυτή τη κατεύθυνση) σε συνδυασμό με την επιδείνωση των δημογραφικών δεδομένων (γήρανση πληθυσμού, μείωση γάμων, αύξηση μονογονεϊκών νοικοκυριών), φαίνεται ότι η πτώση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης είναι ένα πολύ λογικό, αν και εφιαλτικό σενάριο.
Άλλωστε, οι παραδοσιακοί πελάτες των κατασκευαστών είναι η λεγόμενη μεσαία τάξη, η οποία δεχόμενη ισχυρότατα οικονομικά πλήγματα πλέον αδυνατεί, όχι μόνο να συνάψει νέα δάνεια, αλλά κυρίως να καλύψει τα προηγούμενα. Επιπλέον, επειδή σημαντικό ποσοστό της συνδέεται με το συρρικνούμενο Ελληνικό Δημόσιο και με δεδομένο ότι οι καταθέσεις της εξανεμίζονται, όλο και μικρότερο είναι το κομμάτι αυτής της “μεσαίας τάξης” που θα επιθυμούσε να εμπλακεί σε περιπέτειες για αγορά κατοικίας, παρά το γεγονός ότι η κατοικία αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό της στοιχείο.
Πάμε στο νοίκι;
Οι αναλυτές της αγοράς αλλά και όσοι διαθέτουν μια εμπειρία περί τα ακίνητα, συμπεραίνουν ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει στροφή της ζήτησης προς την ενοικίαση μεσαίου μεγέθους αστικών διαμερισμάτων, κάτω από 120 τετραγωνικά μέτρα.
Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η οικονομική δυνατότητα των υποψήφιων ενοικιαστών και εάν θα μπορούν να αντέξουν ένα ύψος ενοικίων όπως αυτό διαμορφώθηκε την περίοδο των “παχιών αγελάδων”, τότε που σύμφωνα με έρευνα της Quantos Statistical Insight η μέση μεταβολή στην αξία των ακινήτων την περίοδο 1999-2006 ήταν της τάξης του 105%.
Είναι δηλαδή λογικό που καταγράφονται τάσεις μείωσης των ενοικίων στα εν ισχύ μισθωτήρια της τάξης του 10 έως 20%, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις φτάνει μέχρι και το 30%.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ενοικιαστές θα μπορούν να επιβάλλουν τα αιτήματά τους. Όμως, με δεδομένο ότι τα υπερφορολογημένα ακίνητα έχουν ήδη μετατραπεί σε οικονομικό βάρος, δίνει στους ενοικιαστές ισχυρότερο λόγο στην διαπραγμάτευση του ενοικίου ενώ και οι ίδιοι πλήττονται από μειωμένη ρευστότητα και αβεβαιότητες.
Συμπερασματικά, η περίοδος σταθεροποίησης της οικονομίας (ίσως τα επόμενα επτά με δέκα χρόνια), ώσπου να “ξαναπάρει μπρος η μπετονιέρα” θα είναι καθοριστική για όλους τους εμπλεκόμενους στην αγορά ακινήτων. Η αναμενόμενη στροφή στο νοίκι θα είναι εύλογη (όχι όμως ραγδαία) με παράλληλη αύξηση των αποδόσεων (άρα και των αξιών) στα αστικά διαμερίσματα περιοχών με μικρότερη διείσδυση λαθρομεταναστών και καλή αστυνόμευση.
Καλή δύναμη
Κώστας Κουρούνης
http://poleodomiki.gr/?p=905

Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτό είναι το σχέδιό για το πως θα μας σκοτώσουν...(VIDEO)

Τρομακτικό.Αυτό είναι το σχέδιό για το πως θα μας σκοτώσουν - Τα λέει άτομο μέσα απο την Elite ο George Green μεγαλοτραπεζίτης.
Δείτε με τι σχιζοφρενείς τρόπους θα το καταφέρουν.
Διαδώστε το βίντεο.
Όσο και να σας φαίνονται παραμύθια φαίνεται ότι είναι η αλήθεια..
Ο τύπος τα έχει πει εδώ και καιρό και βγαίνουν αληθινά όσο τρελά και να ακούγονται..
Θα χρησιμοποιήσουν μέχρι και βόμβες Νετρονίων που έχουν κατασκευαστεί στο Ισραηλ..
Τραπεζίτες-Freemassons-πολιτικοί είναι πολύ διεστραμμένα άτομα που συμφωνούν με τον Κίσινγκερ ότι «είμαστε με πάρα πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη» και πρέπει να τους εξαλείψουμε..
Ακούστε πως μιλάνε για τον κόσμο και τι τρελούς τρόπους θα χρησιμοποιήσουν για να μας εξοντώσουν.
Δεν θα το πιστεύεται αλλά είναι αλήθεια..
Ξυπνάτε γιατί είναι είδη αργά...Δειτε παρακάτω..
Δεν προσπαθούν να κρυφτούν πια η να φιμώσουν φωνές γιατί έχουνε μπει στο τελευταίο στάδιο όπου δεν υπάρχει επιστροφή και κανείς πια δεν μπορεί να κάνει τίποτα..

Το μόνο καλό είναι ότι και τα περισσότερα άτομα τραπεζίτες,πολιτικοί,δημοσιογράφοι,επιχειρηματίες και άλλα άτομα που βοήθησαν στο στήσιμο αυτού του τρελού σχεδίου της N.W.O θα εξαφανιστούν και αυτοί και δεν έχουν καταλάβει τίποτα.πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρία: “ Οι Βούλγαροι ιστορικοί ζητούν περισσότερη δραστηριότητα στην Μακεδονία του Αιγαίου”

Ιανουάριος 30, 2012.

Ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας Γκεόργκι Ντασκάλοφ επέκρινε τις βουλγαρικές αρχές επειδή έχουν ξεχάσει τους συμπατριώτες τους που ζουν στην Μακεδονία του Αιγαίου, ενώ επικρατεί ακόμη μεγάλη προπαγάνδα,  η οποία άρχισε από το 1943.

Ενώ τα Σκόπια έχουν πυροδοτήσει το μακεδονισμό στη Μακεδονία του Αιγαίου, σήμερα υπάρχει ένα κόμμα που ιδρύθηκε από την προπαγάνδα των Σκοπίων και λέγεται ‘Ουράνιο Τόξο’ ή στην τοπική διάλεκτο ‘ΒίνοΖίτο’/ «Вино жито».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής αυτού του σκοπιανού κόμματος εκπαιδεύθηκε στο Βελιγράδι, όπου προφανώς προετοιμάζονταν για την μελλοντική πολιτική καριέρα του ως ‘Μακεδονιστής’ στην Μακεδονία του Αιγαίου.»Την ίδια στιγμή από μια άλλη πόλη, την Έδεσσα, ένας άλλος Έλληνας πολίτης, δήλωσε ότι είναι Βούλγαρος, ο Νίκολα Στογιάνοφ, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει μια  Βουλγαρική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αλλά το βουλγαρικό κράτος τον άφησε μόνο του, να κάνει μοναχικό αγώνα κατά των Ελλήνων εθνικιστών στη σύγχρονη Ελλάδα.

»Ο γραπτός Τύπος μας τον πήρε, όπως ακριβώς τον χαρακτήρισαν και τα ελληνικά ΜΜΕ, ότι είναι, δηλαδή, τρελός, εγκληματίας. Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό στυλ τους για να θάψουν το πρόβλημα», είπε ο καθηγητής Ντασκάλοφ.

Αναφορές για το θέμα αυτό –γράφει το βουλγαρικό κείμενο- κάνουν τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης και όπως αναφέρει ο καθηγητής ιστορίας, μέχρι το 1989, που ήταν στα πράγματα ο Τόντορ Ζίβκοφ,  δεν τον ενδιέφερε η Μακεδονία. Αλλά, σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά και οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν την εθνικότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ..!!!‏


Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε.

Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,
ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο: 

“Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
 Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων,
εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς.

 Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να ...
διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. 

(15 Οκτωβρίου 1844 - 25 Αυγούστου 1900) ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος και φιλόλογος

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.
 Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

votegreece.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


Στο συνέδριο της αυτοδιοίκησης που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή, συμμετείχε η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οργάνου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση, ενώ  συζητήθηκαν τα τεράστια αδιέξοδα του «Καλλικράτη» σε όλους τους δήμους. Συγκεκριμένα από πλευράς των αυτοδιοικητικών επισημάνθηκαν τα οικονομικά προβλήματα, καθώς και τα θεσμικά ζητήματα και ζητήθηκε παρέμβαση προς τα υπουργεία για άμεση και γρήγορη ανταπόκριση στις εξελίξεις.
Η πρόεδρος της ΠΕΔ αναφέρθηκε στις δυσκολίες, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και ζήτησε τη στήριξη της ΚΕΔΕ στο θέμα των αλλεπάλληλων καταργήσεων των υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ, σχολεία) σε όλους τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι μεγάλες αποστάσεις από την έδρα του δήμου και η αναστάτωση που δημιουργείται στους πολίτες.
Η κ. Βρυζίδου επισήμανε, επίσης, το πρόβλημα με την υψηλή τιμή του πετρελαίου στη Δυτική Μακεδονία που αντιμετωπίζει ένα βαρύ χειμώνα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, το οποίο υποβαθμίστηκε αναιτιολόγητα με μείωση κλινών, δημιουργώντας πρόσθετη κρίση στη δημόσια υγεία.
Τέλος, η κ. Βρυζίδου ανέφερε ότι άνεργοι και εξαθλιωμένοι πολίτες δεν μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και χωρίς ανάπτυξη δεν ξεπερνώνται τα χρέη που δυστυχώς αυξάνονται μέρα με τη μέρα, δημιουργώντας μεγάλα αδιέξοδα, καταλήγοντας ότι «δεν επιτρέπονται άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και απαιτείται πραγματική στήριξη των ανέργων».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Εικονίδιο ειδοποίησης
Θα πρέπει να έχετε το Adobe Flash Player για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.
Κάντε λήψη του από την Adobe.
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
α. Αίτηση δικαιούχου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα (υπάρχει στον σύλλογο),
β. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα υλοποίησης (υπάρχει στον σύλλογο),
γ. Φωτοτυπίες ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου και συζύγου,
δ. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του 2011
ε. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
στ. Βεβαίωση σπουδών εφ΄όσον έχουν τέκνο άνω των 18 ετών και σπουδάζει,
ζ. Βεβαίωση από την μονάδα  για τέκνα που υπηρετούν την θητεία τους και είναι κάτω των 25 ετών
Tα προαναφερόμενα δικαιολογητικά να προσκομίζονται:
στο Γραφείο του Συλλόγου Νοσοκομείου 11, κάθε Τετάρτη 9:00-11:30  και Πέμπτη 18:00-20:30.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες  2463023927 & 6978049490 καθημερινά.
                                                                                                         
Η Πρόεδρος      Το Διοικητικό Συμβούλιο


eordaia.org 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ - Πρόγραμμα Ε.Ε Διανομή Τροφίμων Έτους 2012
Ο Σύλλογος γνωστοποιεί στους γονείς με τρία τέκνα και μέλη του ότι σύμφωνα με νέα εγκύκλιο (ΚΥΑ 228302011 ΦΕΚ 660Β/20-4-2011) που αφορά το πρόγραμμα «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες απο Ε.Ε» οι αιτήσεις και η προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών για το έτος 2012 θα γίνεται στα γραφεία του συλλόγου έως 31 Μαρτίου 2012.
Διαβάστε περισσότερα » »

O Βιετκόνγκ Γερμανός θέλει να γίνει επικυρίαρχος...!!

Ο κύριος Ρέσλερ μας προτείνει να παραδώσουμε τα δημοσιονομικά μας στους "έμπειρους" Γερμανούς...
Φαίνεται πως θεωρεί την Άρια Φυλή ανώτερη από τις άλλες (και) στα δημοσιονομικά θέματα...
Τι να του αναλύσουμε...;;Ότι η ύφεση φέρνει ύφεση και το Μνημόνιο ήταν ένα χαρτί του κώλου...;Nα του πούμε ότι μας χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε...; Ή πολύ απλά να του διευκρινήσουμε ότι τα κόμπλεξ του 1941 δεν είναι καλό να βγαίνουν το 2012...;
Μπορείς να ξεκινήσεις κύριε Ρέσλερ...Όχι από το Μαξίμου....Σε προσκαλούμε να ξεκινήσεις από τη Κερατέα....
Διαβάστε περισσότερα » »