Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κώδικας ΙΧΩΡ. Μάθετε ποιοι είμαστε και για ποιόν λόγο μας πολεμούν (Video)

Αν και η λέξη απαντάται συχνά από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας ο ορισμός του «ιχώρ»,οι ιδιότητές του και η ετυμολογία της λέξης μας διαφεύγουν. Το ιχώρ ή ιχώρος ή ιγώρ αναφέρεται από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, τον Ιουλιανό,τον Αριστοτέλη κ.α. Πρόκειται για μία ζωογόνο (όχι ζωοποιό) ουσία που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο και λέγεται πως δύναται να κληροδοτηθεί από τον πατέρα. Βασισμένοι στη μυθολογία, τα ομηρικά έπη, ιστορικά και φιλοσοφικά κείμενα έχουμε καταλήξει σε κάποιες θεωρίες. Ανά τους αιώνες στη λέξη έχουν αποδοθεί αρκετές έννοιες. Εδώ θα προσεγγίσουμε τη λέξη ΙΧΩΡ επιχειρώντας μία αποκωδικοποίηση του ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (όπως και στη λέξη ΥΔΩΡ). Ας αφήσουμε τα γράμματα Κώδικες να μας ομιλήσουν για το τι είναι ο ΚΩΔΙΚΑΣ "ΙΧΩΡ". ΘΕΟΣ + ΑΝΘΡΩΠΟΣ = ΕΛΛΗΝΑΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ.


Δημήτριος Μαντές.
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2012/10/video_15.html 
makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Με πρόσχημα την οικολογία καταληστεύονται οι λαοί

Όροι όπως προστασία του περιβάλλοντος, πράσινη ανάπτυξη, προστασία της βιοποικιλότητας, ανακατανομή του πλούτου, καινοτόμες τεχνολογίες, κλιματική αλλαγή έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Καθημερινά, ειδικοί και
ειδήμονες σε όλον τον κόσμο «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» σχετικά με «τις επιπτώσεις της αλόγιστης δράσης μας κατά του περιβάλλοντος».

Η Γη, υποστηρίζουν, θα γίνει ένας αφιλόξενος τόπος για αχάριστους ανθρώπους. Συνέπεια των παραπάνω «παρατηρήσεων» είναι, τα τελευταία χρόνια, το οικολογικό κίνημα να έχει γιγαντωθεί, με αποτέλεσμα σήμερα να παίζονται τεράστια συμφέροντα με όχημα την οικολογία και το «πράσινο κίνημα» τόσο σε πολιτικό-οικονομικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο. Έτσι γύρω από ένα, σε κάποιο βαθμό, υπαρκτό πρόβλημα (π.χ. ρύπανση του πλανήτη και εξοντωτική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από πολυεθνικές), έχει στηθεί ένας χορός δισεκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα με τις ευλογίες της κοινής γνώμης.

Στις 14 Ιουνίου 1992, στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας, 178 αρχηγοί κρατών υπέγραψαν την Ατζέντα 21, που θεωρητικά αποσκοπεί στο να σώσει το περιβάλλον, το οποίο όμως δεν κινδύνευε στο βαθμό που το παρουσίαζαν οι εμπνευστές της. Γνωστή πλέον αρχίζει να γίνεται η απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως θα δείτε χαρακτηριστικά στο βίντεο που ακολουθεί μετά το τέλος του παρόντος άρθρου. Σάλο είχε κάνει το 2009 στα κανάλια η αποκάλυψη κάποιων χάκερς, οι οποίοι λίγο πριν αρχίσει η συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Κλίμα, κατάφεραν και υπέκλεψαν το αρχείο των E-Mails της Μονάδας Κλιματικών Αλλαγών (Climatic Research Unit-CRU).

 Όπως προέκυψε από τα στοιχεία ο διευθυντής της CRU, Phil Jones, μαζί με συνεργάτες του αλλοίωναν εδώ και χρόνια τα αποτελέσματα των ερευνών. Παρουσίαζαν, δηλαδή, ότι έχουμε αύξηση της σταδιακής θερμοκρασίας της γης, ενώ ουσιαστικά συνέβαινε το αντίθετο. Εννοείται ότι οι συγκεκριμένοι «ερευνητές» εμπόδιζαν τη δημοσίευση εργασιών από συναδέλφους τους, στις οποίες αποκαλυπτόταν με επιστημονικά τεκμήρια η αλήθεια της όλης υπόθεσης.

Η πράσινη απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη είχε αρχίσει να εντοπίζεται ήδη νωρίτερα απο διάφορους επιστήμονες. Έτσι το 2006 μια ομάδα 60 επιστημόνων με επιστολή της στον Καναδό πρωθυπουργό κατήγγειλε την «χαμηλής ποιότητας επιστήμη» που χαρακτηρίζει του «πράσινους απατεώνες» καθώς και τη μετατροπή της υπερθέρμανσης του πλανήτη «από επιστημονικό θέμα σε θρησκευτικό δόγμα». Στο ίδιο μοτίβο και η μελέτη του Ρώσου ακαδημαϊκού, Habibullo Abdusamatov, στην οποία όχι μόνο αμφισβητείται η ιδέα της υπερθέρμανσης της γης από το διοξείδιο του άνθρακα, αλλά αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο: μείωση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που βιώσαμε φέτος το χειμώνα

Άλλη περίπτωση απάτης είναι τα βιοκαύσιμα που ξεκίνησαν ως «σημαία της πράσινης επανάστασης», αλλά όπως αποδεικνύεται από έρευνες είναι εξαιρετικά επιβλαβή για το περιβάλλον. Όλη αυτή η καταστροφολογία σε σχέση με το περιβάλλον αποσκοπεί στην πράσινη υπέρ-φορολόγηση των λαών καθώς και στη συγκέντρωση του παγκόσμιου πλούτου σε λίγα χέρια.

Έτσι προωθούνται μεταξύ άλλων: Οι πράσινοι φόροι:
Σαν πράσινοι φόροι ορίζονται οι φόροι που επιβαρύνουν «προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν αποδεδειγμένη αρνητική επίδραση στο περιβάλλον». Στα πλαίσια της Agenda 21 μπαίνουν ήδη πρόστιμα και ποινές φυλάκισης στις Η.Π.Α. σε όποιον δεν διατηρεί «χαμηλής ενέργειας σπίτι, Low-energy house», με αποτέλεσμα την δημιουργία εκατομμυρίων νέο-άστεγων. Τα περιβόητα χαράτσια στα ακίνητα έχουν μπει για τα καλά και στη ζωή των Ελλήνων. Πράσινοι φόροι μπορούν να επιβληθούν επίσης για την αποτροπή των πλαστικών συσκευασιών ή στις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις, όπως είχε δηλώσει το Δεκέμβριο του 2011 ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου.

 Η σταδιακή από-βιομηχανοποίηση «δυτικών» χωρών και η συγκέντρωση του πλούτου σε, υποτίθεται, μη κερδοσκοπικές πολυεθνικές. Γι’ αυτό και ανακαλύφθηκαν ξαφνικά όλα τα κοιτάσματα των χωρών. Καταπολέμηση γεωργίας και κτηνοτροφίας. Ήδη ο νόμος S510 στις Η.Π.Α. απαγορεύει την ελεύθερη καλλιέργεια φυτών. Κατάργηση ιδιοκτησίας με δυσβάσταχτα χαράτσια, αφού πρώτα καταχρεώθηκαν οι πολίτες μέσω δανείων, ώστε να επενδύσουν σε ακίνητα.

Εν κατακλείδι το οικολογικό σύστημα χρησιμοποιείται από τις πολυεθνικές για δικά τους συμφέροντα και δεκάρα δεν δίνουν για το περιβάλλον.

Εκμεταλλευόμενη την οικολογική ευαισθησία του σύγχρονου ανθρώπου η παγκόσμια διαπλοκή δημιουργεί κλίμα φοβίας για προβλήματα ανύπαρκτα, τα οποία τεχνηέντως συνδέονται με το πραγματικό, φουσκώνονται και έτσι στήνεται η επιχείρηση της συγκέντρωσης του παγκόσμιου πλούτου σε μία υπέρ-πολυεθνική εταιρεία.

 ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο γάμος μεταξύ ‘πούστηδων’ δεν επιτρέπεται στα Σκόπια

«Προσπαθούμε να έχουμε ένα υγιές έθνος»



«Ο γάμος είναι μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και παραχωρήσεις σε αυτό το ζήτημα δεν γίνονται, εφ’ όσον στην κυβέρνηση είναι το κυβερνών κόμμα», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Σπίρο Ριστόβσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι  το Οικογενειακό Δίκαιο δεν θα αλλάξει και δεν θα επιτρέψει το γάμο μεταξύ πούστηδων-ομοφυλοφίλων.

«Το οικογενειακό δίκαιο ορίζει σαφώς ότι ο γάμος είναι μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, και έτσι θα παραμείνει,  εφ’ όσον η παρούσα κυβέρνηση είναι στην εξουσία. Ως πολιτικό κόμμα έχουμε δώσει μια πολύ σαφή θέση για το γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων», είπε ο Ριστόβσκι.

Όπως, επεσήμανε, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετούν παιδιά. Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην άποψη ότι ένα παιδί πρέπει να μεγαλώνει με την μητέρα και τον πατέρα του, για να μεγαλώσει σωστά.

«Δεν θέλω καν να συζητήσω το θέμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να έχουν τη δυνατότητα να υιοθετούν παιδιά, επειδή πιστεύω ότι ένα παιδί θα πρέπει να αναπτυχθεί σωστά, ως μια εξέλιξη ενός γάμου όπου υπάρχει μια μητέρα και ένας πατέρας σε πραγματική βιολογική μορφή» είπε ο Ριστόβσκι, προσθέτοντας "προσπαθούμε να έχουμε ένα υγιές έθνος" - σύμφωνα με την εφημερίδα «Βέτσερ» των Σκοπίων.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τώρα υπάρχει περισσότερος πάγος στο Νότιο Πόλο από ποτέ! Τόσο πολύς πάγος από … « την υπερθέρμανση του πλανήτη » , που μάλλον ... θα πρέπει να κάνουμε Απόψυξη στην Ανταρκτική! Του HEIL GAP (or mind the GAP)‏

From HEIL GAP (or mind the GAP)

Φαίνεται ο πλανήτης μπορεί να αντιμετωπίζει μια νέα μίνι εποχή των παγετώνων!
Χα, χα, χα ….

Τώρα υπάρχει περισσότερος πάγος στο Νότιο Πόλο από ποτέ !


David Derbyshire , http://www.dailymail.co.uk/

- Ο Θαλάσσιος πάγος επεκτείνεται πάνω από 19,44 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (7,51 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια)
- Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι ένα ρεκόρ … που υποδηλώνει αλλαγές στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία.

Ο Πάγος γύρω από το Νότιο Πόλο έχει επεκταθεί τόσο ώστε να καλύψει μια περιοχή ρεκόρ, αποκάλυψαν χθες οι επιστήμονες – δηλαδή ένα μήνα μετά αφ ότου μας είπαν ότι ο Βόρειος Πόλος είχε χάσει μια άνευ προηγουμένου ποσότητα του πάγου του .

Οι ερευνητές λένε ότι - μάλλον συγκεχυμένα για να μας μπερδέψουν ή …. για να ξεμπερδεύουν αυτοί - ότι και τα δύο περιστατικά είναι οι «σύνθετες και περίεργες» επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το ρεκόρ του πάγου της θάλασσας της Ανταρκτικής αποκαλύφθηκε σε δορυφορικές εικόνες , από το αμερικανικό National Snow and Ice Data Center στο Κολοράντο.

Στο τέλος του χειμώνα του νοτίου ημισφαιρίου , τον Σεπτέμβριο , ο πάγος καλύπτει 7.51 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια θάλασσας - περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή αφ ότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία, το 1979.

Κατά τα τελευταία 30 χρόνια , η ποσότητα του πάγου της Ανταρκτικής θάλασσας αυξάνεται κατά 1 τοις εκατό κάθε δεκαετία.

Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος έχει αρχίσει να γίνεται θερμότερος κατά τα τελευταία 50 χρόνια, μεγάλα τμήματα της Ανατολικής Ανταρκτικής έχουν γίνει ψυχρότερα.
Οι επιστήμονες λένε ότι μια ψυχρότερη Ανταρκτική ταιριάζει με την απρόβλεπτη φύση της αλλαγής του κλίματος.
τέλος
From HEIL GAP (or mind the GAP)
15η Οκτωβρίου 2012


Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΙΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ; ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥ


Έρχεται ο….. Αρμαγεδδών , ένας μυστηριώδης ιός που προκαλεί πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές του πλανήτη γιατί είναι θανατηφόρος.
Η επιστημονική κοινότητα εκφράζει φόβους ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μία νέα πανδημία. Άραγε, θα
είναι.....
η επόμενη γρίπη των πτηνών, ή μήπως μία νέα ισπανική γρίπη , από την οποία είχαν πεθάνει εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μεταξύ των ετών 1918 –1919; O μυστηριώδης ιός έχει πολλές ομοιότητες με το «Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο», το γνωστό πλέον σε όλους SARS και είναι εξίσου επικίνδυνος για την δημόσια υγεία για δύο λόγους. 1. Προσβάλλει ταχύτατα τους ασθενείς και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλά. Γι΄ αυτό και οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου. Υπενθυμίζεται ότι από τον SARS, πάνω από χίλια άτομα είχαν πεθάνει το 2003..

Ήδη οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου ετοιμότητας μετά τον θάνατο ενός άντρα από την Γλασκόβη. Ο άτυχος άντρας, ιδιοκτήτης γκαράζ, ήταν μόλις 38 ετών. Είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο του Λονδίνου «London Royal Free Hospital». Σύμφωνα με τους ειδικούς, φορέας του ιού είναι κατοικίδια και άγρια ζώα στην Αφρική και της Ασία.

Τα συμπτώματα του ιού είναι, μεταξύ άλλων, πονοκέφαλος, υψηλός πυρετός , στομαχικός πόνος και ακατάσχετοι εμετοί.

Διακεκριμένος Βρετανός επιστήμονας που ειδικεύεται σε ιούς προειδοποιεί ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μία νέα πανδημία που προέρχεται από τα ζώα και θα κτυπήσει τον πλανήτη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια . Ο καθηγητής Τζον Οξφορντ από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο επισημαίνει ότι η πανδημία θα κοστίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο είδος θα είναι τεράστιες.

Την ίδια ώρα, καταγράφονται πολλά κρούσματα του νέου ιού σε Κατάρ και Μέση Ανατολή. Για τους ειδικούς που πραγματοποιούν αιματολογικές εξετάσεις σε ασθενείς , ο νέος ιός έχει πολλές ομοιότητες με τον SARS, δηλαδή προέρχεται από την ίδια οικογένεια του Οξύτατου Αναπνευστικού Συνδρόμου όμως η γενετική του ακολουθία είναι τελείως διαφορετική. Tα ιατρικά στοιχεία δείχνουν πως ένας ακόμα άντρας απεβίωσε πιθανότατα από τον ιό. Πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Ιούλιο στη Σαουδική Αραβία.

Επιπλέον, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φορέας του ιού δεν είναι ο άνθρωπος , κατά συνέπεια ο ιός μεταπήδησε από τα ζώα στον άνθρωπο. Οι ειδικοί ενοχοποιούν τοις ασιατικές νυχτερίδες.
 
 


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακρίβεια-Η λίστα που σοκάρει.

Στα ύψη έχουν φτάσει οι τιμές βασικών προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ, καθώς τα καρτέλ της ακρίβειας δρουν ανεξέλεγκτα, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά βιώνουν έντονη την οικονομική κρίση.

Την τελευταία διετία έχουν σημειωθεί αυξήσεις έως και 27,6% σε βασικά προϊόντα στο καλάθι της νοικοκυράς, ενώ ο πληθωρισμός την ίδια περίοδο ήταν 5%, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Χαρακτηριστικό της ακρίβειας στην Ελλάδα είναι αυτό που συμβαίνει με τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα ακρίβειας της Eurostat για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Ειδικά στην περίπτωση του γάλακτος το υπουργείο Ανάπτυξης από κοινού με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου από 5 σε 9 ημέρες. Κάτι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια να μειωθεί το κόστος επιστροφών που έχουν οι γαλακτοβιομηχανίες και επομένως να μειωθεί η τιμή του.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους η ζάχαρη έχει ανατιμηθεί 14,9% από πέρυσι, τα αναψυκτικά 8,2%, οι χυμοί φρούτων 6,9%, τα αυγά 6,8%, ο καφές 5,9%, τα νωπά φρούτα 5,7%, τα κατεψυγμένα ψάρια 4,5%, το νωπό παστεριωμένο γάλα 4,4%, τα νωπά λαχανικά 4,3%, η μαργαρίνη 4,2%, το γιαούρτι και το βούτυρο 3,2% κ.ο.κ.

Πρόκειται για αυξήσεις πολλαπλάσιες του γενικού δείκτη τιμών, που τον Αύγουστο ήταν 1,72% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.



Πηγή: Τα Νέα
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί υποστηρίζουμε τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και όχι τους 300.000 Ελληνορθόδοξους, στη Συρία;

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του κ. Α. Νταβούτογλου, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας στην αντίθεσή της με τη Συρία. Και αφού η Τουρκία εξοπλίζει τους ακραίους ισλαμιστές και μισθοφόρους που αντιμάχονται το καθεστώς Άσαντ, εξυπακούεται ότι βρισκόμαστε και στο δικό τους πλευρό.

Βέβαια, αυτή είναι η θέση του ΝΑΤΟ. Χλιαρή βέβαια, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις μέχρι στιγμής, αλλά στο διπλωματικό επίπεδο η Τουρκία την χρησιμοποιεί. Ιδιαίτερα στο εσωτερικό της. Εδώ -και όχι μόνον εδώ- δημιουργείται ένα μεγάλο θέμα. Υπάρχουν στη Συρία περί τους 300.000 Ελληνορθόδοξοι, πολλοί των οποίων εντάχθηκαν στο αντίστοιχο πολιτικό κόμμα. Ο αρχηγός του οποίου δήλωσε, ότι παλεύει μόνος για να διατηρήσει τον εκεί ελληνισμό.

Κι ενώ εμείς, δεν κάναμε μέχρι τώρα κάποια προσπάθεια -κατ’ ελάχιστον, όπως αυτή που κάνει η Τουρκία με την προσπάθεια τουρκοποίησης όλων των μουσουλμάνων της χώρας μας- στρεφόμαστε και εναντίον τους, αφού στόχος των ισλαμιστών είναι και οι χριστιανοί της Συρίας (και της Αιγύπτου, και της Τυνησίας και όπου γης, μηδέ των «χριστιανικών» κρατών εξαιρουμένων).

Ένα ενδιαφέρον άρθρο είχε ο κ. Σάββας Καλεντερίδης, το οποίο ελπίζω να έτυχε της προσοχής ελληνοφρόνων διπλωματών και πολιτικών του αρμοδίου υπουργείου μας. Και όπου υποστηρίζει ότι το καλό σενάριο για τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας αλλά και της ίδιας της χώρας γενικότερα, θα είναι η εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος όμοιου μ’ αυτό του Λιβάνου. Θα προέλθει φυσικά μόνον κατόπιν κοινής συμφωνίας των ισχυρών της γης και θα εξασφαλίζει την ηρεμία στη χώρα και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τα εκεί δρώμενα.

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι μπορεί να προκύψει τέτοιο σενάριο, ούτε καν ως υπόθεση εργασίας. Επειδή αυτοί που εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», δεν θα το έπρατταν αν είχαν κάτι τέτοιο κατά νου. (Ο κ. Σ. Καλεντερίδης φυσικά, ως υπόθεση εργασίας το αναφέρει).

Το πιθανότερο είναι να επικρατήσουν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» -οι ισχυροί επείγονται, για να προχωρήσουν παρά πέρα, και όπου νά ’ναι οι αμερικανικές εκλογές θα διεξαχθούν, για να λύσουν τα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης- και θα εγκαθιδρύουν στη Συρία ένα δημοκρατικοφανές καθεστώς, όπως αυτό της Αιγύπτου. Και θα υπάρξει μια σουνιτική δικτατορία που επιβάλλεται με υποτιθέμενες δημοκρατικές διαδικασίες και καταπιέζει Χριστιανούς και μειονότητες, όπως συμβαίνει και στις άλλες ισλαμικές χώρες.

Μεταφέρω στη συνέχεια τα συμπεράσματα του κ. Καλεντερίδη, ο οποίος πραγματεύεται τα θέματα που αφορούν ζωτικά συμφέροντα του Ελληνισμού: «Οι κυβερνήσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, -αν δεν ελέγχονται απολύτως από την Τουρκία- υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό κοινή στρατηγική με την Άγκυρα στα ζητήματα που άπτονται του Διεθνούς Δικαίου των Θαλασσών και των θαλασσίων ζωνών.

» Δηλαδή, η Τουρκία θα επιβάλλει τις δικές της απαράδεκτες απόψεις στα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών και της ΑΟΖ στη ΝΑ Μεσόγειο, συνεπικουρούμενη από τις συγγενείς ιδεολογικο-θρησκευτικά κυβερνήσεις της Δαμασκού, της Αιγύπτου και της Λιβύης. Αυτό σημαίνει ότι η ΝΑ Μεσόγειος θα καταστεί μια μουσουλμανική λίμνη που σταδιακά θα καταπνίξει την Κύπρο και το Καστελόριζο, ενώ εν καιρώ θα αρχίσει να απειλεί Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, Κρήτη, και φυσικά την καρδιά του Αιγαίου.

» Αυτός είναι ένας λογαριασμός που θεωρούμε ότι όφειλαν να κάνουν όλοι εκείνοι που συντάσσονται ακρίτως με την πολιτική της Τουρκίας στη Συρία, με δεδομένο ότι υπηρετούν και διακονούν πολιτικές και υπηρεσιακές θέσεις με ένα και μοναδικό ιερό καθήκον, χρέος και υποχρέωση: Την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Ελληνισμού και όχι της Τουρκίας και των Αδελφών Μουσουλμάνων».



Ο Μακεδών
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ 8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ (ΟΑΚΑ 13/10/2012)

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ
8o Πανελλαδικό Φεστιβαλ ποντιακών χορών ΠΟΕ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012
15.000 θεατές
2.000 χορευτές
150 καλλιτέχνες
407 Ποντιακά Σωματεία

Το Platon TV με τις μικρές δυνατότητες του είχε την χαρά να παρευρεθεί και να παρουσιάσει στο βίντεο που ακολουθεί το ΠΟΝΤΙΑΚΟ μεγαλείο σε ένα 2ωρο αφιέρωμα.

Ζητούμε συγνώμη που οι δυνατότητες μας είναι μικρές και δεν μπορέσαμε να καλύψουμε τηλεοπτικά ΟΛΗ την εκδήλωση, κάτι που είχαν ΗΘΙΚΗ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ υποχρέωση να πράξουν τα ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - Αυτή ήταν η υποχρέωση τους έναντι των Ελλήνων και ΟΧΙ η προβολή τούρκικων σήριαλ.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την κατανόηση.


http://forza-grecia.pblogs.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλη η Παρέλαση της 15ης Οκτωβρίου 2012 στην Πτολεμαΐδα για την 100η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό (Βίντεο 45′)

Δείτε ΜΟΝΟ μέσω του kozan.gr, όσες φορές επιθυμείτε, όλη τη σημερινή ιστορική παρέλαση για την 100η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Πτολεμαΐδας από τον τουρκικό ζυγό. Δείτε το βίντεο…





Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ρωσία ζήτησε να παρελάσουν με τους "Έλληνες αδελφούς" και Ρώσοι πεζοναύτες στη Θεσ/νίκη!

Η Ρωσία ζήτησε επίσημα στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετάσχει και άγημα πεζοναυτών από το ρωσικό αποβατικό "Νοβοτσερκάσκ" του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το οποίο έχει περίπου 350
πεζοναύτες και κάπου 35 ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ σε ετοιμότητα ανάληψης δράσης μεταφέρει Ρώσους πεζοναύτες.

Είναι οι ίδιοι που παρέλασαν και στην Λήμνο, ξεσηκώνοντας θύελλα ενθουσιασμού μεταξύ των κατοίκων του νησιού.

Ο προγραμματισμός της επίσκεψης του πλοίου προβλέπει να βρίσκεται 26 με 29/10 και οι Ρώσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις αφού απολαμβάνουν πρωτοφανείς εκδηλώσεις αγάπης των πολιτών προς το πρόσωπό τους και αυτό που αντιπροσωπεύουν.

Μάλιστα ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός, η ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΟΚ από τον ομογενή Ρώσο βουλευτή και βαθύπλουτο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδη και η πολύ καλή πορεία της ομάδας έχουν δημιουργήσει κλίμα λατρείας στην Θεσσαλονίκη για τους Ρώσους.

Οι Ρώσοι επιθυμούν να παρελάσουν με το άγημα των πεζοναυτών στην Θεσσαλονίκη. Μένει να δούμε αν τους δοθεί και η άδεια για κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση.

Το μήνυμα που θα περάσει σε μια τέτοια ενέργεια θα έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία για την χώρας μας και ειδικά για την γείτονα Τουρκία.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


Μια κοντή ξανθιά γυναίκα τσιγγάνικης καταγωγής(η εικονΙζόμενη, σύμφωνα με το ρεπορταζ) κατά πάσα πιθανότητα πέρασε όπλο μέσα από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και το άδειασε πάνω σε νεαρό κατηγορούμενο τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την δολοφονία του γιου της.


Τον πλησίασε και με δυνατή φωνή αφού διέλαθε της προσοχής των αστυνομικών, έβγαλε ένα όπλο από μια τσάντα και το άδειασε πάνω του.

δειτε το βίντεο την ώρα που μεταφέρουν τη γυναίκα στον εισαγγελέα.


 


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Β

Διαβάστε περισσότερα » »

Το τελευταίο δάσος της Ευρώπης από την εποχή των παγετώνων (βίντεο)

Το τελευταίο δάσος της Ευρώπης από την εποχή των παγετώνων (βίντεο)Μια ιστορία από την εποχή των παγετώνων ζει στην καρδία της Ευρώπης σήμερα. 
Τα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας βρίσκονται μέσα σε 150.000 εκτάρια ενός μεγάλου δάσους γνωστό ως το δάσους Bialowieza.
Τα δύο τρίτα του δάσους ανήκουν στη Λευκορωσία, το ένα τρίτο στην Πολωνία. Το δάσος είναι το τελευταίο αρχαίο δάσος της Ευρώπης, σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστος από την τελευταία εποχή των παγετώνων, 12.000 χρόνια πριν.
Σήμερα, η Bialowieza Εθνικό Πάρκο αποτελείται από έναν αριθμό από αυστηρά προστατευόμενα φυσικά καταφύγια.



goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξωγήινα έντομα ανακαλύφθηκαν στον Άρη, από το Curiosity της NASA (VIDEO)


Alien έντομα ανακαλύφθηκαν στον Άρη από την περιέργεια Rover, Οκτώβριος του 2012

Ημερομηνία της ανακάλυψης: Οκτώβριος 2012
Τοποθεσία της ανακάλυψης: Άρης (Με Curiosity Rover)

Όλοι έχουμε ακούσει για τον Άρη και
το Curiosity Rover, όμως ξέρατε ότι είδε πρόσφατα κάτι λαμπερό στο αρειανό έδαφος και σήμερα είχαμε μια πιό στενή ματιά σε αυτό.Στην NASA πίστευαν ότι ήταν ένα μέρος του rover, αλλά μάλλον έκαναν λάθος. Είναι ένα "κουκούλι" από έντομο που έχει ρίξει το δέρμα του, και αποδεικνύει ότι η ζωή υπάρχει στον Άρη. Η ομάδα της NASA στον πάνω στον πανικό της σκέφτηκε ότι το 2,5 δισ. δολαρίων rover τους είχε καταρρεύσει.

Με αυτό το κοντινό πλάνο που βλέπετε γνωρίζουμε σήμερα ότι αυτό δεν αποτελεί μέρος του rover αλλά κάτι που απορρίπτει το κέλυφος του όπως ένα έντομο και στη συγκεκριμένη περίτωση εξωγήινο. Η φύση είναι καταπληκτική έτσι δεν είναι;


Nasa Link

Διαβάστε περισσότερα » »

Αιματηρό επεισόδιο στην Ευελπίδων. Πληροφορίες για τραυματία

Θρίλερ σε εξέλιξη στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Άγνωστος άνοιξε πυρ. Συγκεχυμένες οι πληροφορίες. Αναφορές κάνουν λόγο για τραυματία
Eπεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο πριν τις 9.50, κοντά στο κτήριο 9 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει, ότι ο δράστης πυροβόλησε έξι με εφτά φορές, πιθανότατα κατά την προσαγωγή  κατηγορουμένου, έξω από το γραφείο του ανακριτή.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματία.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σοφία Κατσαρέλη
 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Το βίντεο από την πτώση του Φέλιξ



Δείτε το βίντεο από το ιστορικό άλμα που πραγματοποίησε απόψε ο αυστριακός Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ.
Ο ριψοκίνδυνος αλεξιπτωτιστής κατάφερε να κάνει το άλμα του, από ύψος 39 χιλιομέτρων και να
προσγειωθεί σώος και αβλαβής στην έρημο του Νέου Μεξικού, στην περίφημη τοποθεσία Ρόζγουελ, όπου, φημολογείται ότι είχε καταπέσει το 1947 ιπτάμενος δίσκος με εξωγήινους.
Δείτε το άλμα που έγραψε ιστορία!....



Διαβάστε περισσότερα » »

Οδοντική σκόνη με Φασκόμηλο και γλυκάνισο!

Πρόσφατα έφτιαξα αυτή την οδοντική σκόνη και ομολογώ πως είναι ότι καλύτερο έχω φτιάξει για τη στοματική υγιεινή!

Δεν περιέχει αλάτι ή σόδα μαγειρική που καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών και έχουν άσχημη γεύση.

Είναι πανεύκολη για να τη φτιάξουμε γιατί περιέχει υλικά τα οποία βρίσκονται εύκολα στην φύση!

Συνταγή:

* 3 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο (σκόνη)

* 6 κουταλιές της σούπας γλυκάνισο (σκόνη)

* 3 κουταλάκια του γλυκού στάχτη από ξύλα

* 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα (σκόνη)

Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά αφού πρώτα τα κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ και μετά τα περάσουμε από ένα λεπτό τούλι για να πάρουμε μια πολύ λεπτή σκόνη. Αν αφήσουμε κομματάκια στην σκόνη υπάρχει περίπτωση αυτά να κολλάνε στα δόντια μας.

Βάζουμε την σκόνη σε μικρό μπουκαλάκι που έχει σταγονόμετρο. Ρίχνουμε όση ποσότητα θέλουμε στην οδοντόβουρτσα, πιέζοντας το μπουκαλάκι.

Είναι καταπληκτική καθαρίζει τέλεια τα δόντια και τα κάνει κάτασπρα!

Και τώρα πάμε να αναλύσουμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε:

Η στάχτη είναι η σόδα που είναι ιδανική για τον καθαρισμό μεταξύ των ούλων και των δοντιών.

Το φασκόμηλο είναι φυσικό λευκαντικό δοντιών.

Ο γλυκάνισος έχει αντισηπτική, καθαριστική, παρασιτοκτόνα και αρωματική δράση.

Η κανέλα είναι καθαριστική, αντισηπτική και πολύ αρωματική.



 http://fysikaproionta.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ομιλία για τον Μακεδονικό Αγώνα στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων ελεύθερης Εορδαίας (Βίντεο)

«Ο Μακεδονικός Αγώνας στη Δυτική Μακεδονία» ήταν το θέμα της ομιλίας του δημοσιογράφου Νίκου Μέρτζου που ανέπτυξε σε εκδήλωση το πρωί της Κυριακής στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr…




kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Νεκρός 19χρονος από την Πτολεμαΐδα σε τροχαίο δυστύχημα στα Λιμενάρια της Θάσου

Τραγική κατάληξη είχε η νυχτερινή έξοδο για έναν 19χρονο από την Πτολεμαΐδα στα Λιμενάρια της Θάσου ο οποίος χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και ξεψύχησε στην άσφαλτο. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, o 19χρονος Α.Κ. που είχε μετακομίσει στη συγκεκριμένη περιοχή μαζί με την οικογένειά του από την Πτολεμαΐδα, επέστρεφε στο σπίτι του πεζός  όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Ο άτυχος νεαρός είχε μαζί του και μία κοπέλα η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

H απελευθέρωση των Καϊλαρίων – Πως την περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας Κύπριος ιατρός Ιωάννης Πηγασίου (Από το βιβλίο «Εορδαία ένας Αιώνας»)

 H απελευθέρωση των Καϊλαρίων – Πως την περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας Κύπριος ιατρός Ιωάννης Πηγασίου (Από το βιβλίο «Εορδαία ένας Αιώνας»).
 
 
 
 
 
 
Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΚΑΪΛΑΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα » »