Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Σκόπια:Οι τίτλοι ιδιοκτησίας των Σλάβων του «Αιγαιακού τμήματος της Μακεδονίας» επιστρέφουν στην Ελλάδα

Στιπ.

Περίπου 8 χιλιάδες τίτλοι ιδιοκτησίας Σλάβων από την ελληνική Μακεδονία επεστράφησαν από το Στρασβούργο στα πρωτοβάθμια δικαστήρια στην Ελλάδα.

Ο Τάσκο Γιοβάνοφ- Taško Jovanov - (Ташко Јованов), πρόεδρος του συλλόγου «Μακεδών»- «Makedon»,  σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την έξοδό τους  από τη «Μακεδονία του Αιγαίου» στον καθεδρικό ναό του «Αγίου Νικολάου» στην πόλη Στιπ, δήλωσε ότι το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, έδωσε εντολή οι τίτλοι των ιδιοκτησιών να επιστραφούν στα ελληνικά δικαστήρια.

«Αν μέσα στους επόμενους δύο ή τρεις μήνες δεν λάβουμε θετική απάντηση από τα πρωτοβάθμια δικαστήρια του « Αιγαιακού τμήματος της Μακεδονίας» στην Ελλάδα, θα πάμε στα δευτεροβάθμια δικαστήρια του «Αιγαιακού τμήματος της Μακεδονίας».
Και αν έχουμε από εκεί αρνητική απάντηση θα πάμε κατ’ ευθείαν στο Στρασβούργο, δήλωσε ο Γιοβάνοφ.

Σημείωσε ακόμη ότι αν βρεθεί λύση στην διαφωνία του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας καθώς και στο ‘μακεδονικό ζήτημα’, θα απλουστευθεί η διαδικασία με τους τίτλους ιδιοκτησίας ως προς την επίλυσή τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου «Μακεδονία του Αιγαίου», Γιοράντν Τούνεφ- Joradn Tunev, ο σκοπός μας σήμερα είναι η διατήρηση της παράδοσης για να θυμόμαστε και να τιμάμε τη μνήμη των αγαπημένων προσώπων που ήταν θύματα της φυγής, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Διαβάστε περισσότερα » »

Το Κόμμα του Κινήματος των Τούρκων στα Σκόπια

Μάρτιος 10, 2013.

Ο καθηγητής Δρ Αντνάν Καχίλ, επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Κόμματος του Κινήματος των Τούρκων, στο δεύτερο τακτικό συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σκοπίων.


Ο Kahil εξελέγη με 267 ψήφους ηγέτης του PDT και στην εκλογική διαδικασία αναδείχθηκαν και οι ομάδες εργασίας καθώς και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Ο Καχίλ μετά την εκλογή του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος, στο έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινότητα.

Υποσχέθηκε να ενώσει την κοινότητα και θα προσπαθήσει  για την ευημερία της.
«Οι Τούρκοι στα Σκόπια δεν μπορεί να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν είμαστε ένα κόμμα που ασχολείται με πολιτικούς υπολογισμούς, αλλά το σχέδιο και τα προγράμματά μας αποσκοπούν σε μακροχρόνια δράση», πρόσθεσε.

Το συνέδριο του τουρκικού κόμματος παρακολούθησε ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Σημειώνεται ότι το τουρκικό κόμμα συμμετέχει στο συνασπισμό που βρίσκεται υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κι ύστερα…ήρθαν οι μέλισσες!

Άλλο ένα προξενικό τουρκομάγαζο-φορέας ρατσιστικής λογικής στήνεται στην Κομοτηνή! Να ποιοι είναι αυτοί που συνεχίζουν να προκαλούν διχασμό και να φτιάχνουν οικονομικά και κοινωνικά γκέτο μέσα στην ελληνική Θράκη!

    
Μάθαμε ότι σε λίγες μέρες ορίστηκαν να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ του νεόδμητου «Περιβαλλοντολογικού Ομίλου Μελισσοκόμων και Φίλων της Μέλισσας Θράκης». 

Το καταστατικό του συγκεκριμένου συλλόγου (το λογότυπο του οποίου βλέπετε στην 1η φωτογραφία) εγκρίθηκε πριν από ένα περίπου μήνα από το Εφετείο Ροδόπης και σε αυτό αναγράφεται ότι ο σύλλογος έχει ως στόχο του την πιο συνειδητή εφαρμογή των αυξανόμενων κατά τα τελευταία χρόνια δραστηριοτήτων της μελισσοκομίας, όπως και το να καταστήσει την μελισσοκομία πόρο εισοδήματος για την περιοχή της Θράκης.
   
 Ως εδώ όλα δείχνουν…καλά. Πάντως όσοι από σάς για μια στιγμή πιστέψατε ότι μπήκατε σε άλλη ιστοσελίδα και όχι στο «Προξενείο-Στοπ», καλύτερα να μη…βιάζεστε. Γιατί απλούστατα από τα 31 ιδρυτικά μέλη του νέου συλλόγου, όλα κατ’ αρχάς είναι ονόματα μειονοτικά. Πλην αυτού, δεν ξέρουμε φυσικά τι θα γίνει στις προσεχείς αρχαιρεσίες (μόνο το…φανταζόμαστε!), το προσωρινό Δ.Σ. πάντως (όπως το βρήκαμε στη «Μπιρλίκ» της 5ης Φεβρουαρίου 2013) αποτελείται από τα παρακάτω ονόματα: Χαλήτ Χαλήτ Ιμπράμ (Πρόεδρος), Ιμπραήμ Σερήφ (Αντιπρόεδρος), Χουσεΐν Καρά (Γεν. Γραμματέας), Χουσεΐν Χατζή Μεχμέτ (Ταμίας) και Μεχμέτ Ντερντιμάν (Ελεγκτικό Συμβούλιο).
    
 Και φυσικά ξέρουμε ότι θα μπορούσε να πει κάποιος άσχετος: «Και λοιπόν; Τι σημασία έχει δηλαδή η ίδρυση ενός συλλόγου μελισσοκομίας»; Λοιπόν καλό θα ήταν κατ’ αρχάς να ενημερώσουμε πως στον Νομό Ροδόπης φυσικά και υπάρχει σύλλογος Μελισσοκόμων. Τι σκοπό συνεπώς εξυπηρετεί η δημιουργία ενός δεύτερου, που είναι μάλιστα αμιγώς μειονοτικός

Αλλά ακόμη κι αν το αντιπαρέλθουμε κι αυτό, υπάρχει κι ένα άλλο, ακόμη πιο ενδεικτικό στοιχείο. Και αυτό είναι πολύ απλά η σύνθεση του προσωρινού Δ.Σ. όπως την παραθέσαμε παραπάνω. 

Δώστε βάση το λοιπόν: ο πρόεδρος Χαλήτ Ιμπράμ είναι ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού “Ράδιο Σίτυ”, του οποίου οι απόψεις (σ.σ. ε ναι, βρε, τυχαία ασφαλώς!) - συμπίπτουν απολύτως με αυτές του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής

Αντιπρόεδρος είναι ο Ιμπραήμ Σερήφ, δηλαδή – για όσους ακόμη δεν το κατάλαβαν – ο ίδιος ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής (τον βλέπετε στη 2η φωτογραφία, πρώτο από δεξιά δίπλα στον συμπράκτορά του Αχμέτ Μέτε – και άνευ φυσικά άλλων σχολίων). Και επίσης για το Ελεγκτικό Συμβούλιο αναφέρεται το όνομα του Μεχμέτ Ντερντιμάν, του (πολύ γνωστού δηλαδή για την…τουρκοφροσύνη του) προέδρου του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ!
   
 Και θέλετε κι άλλο γαργαλιστικό; Η πρώτη επίσημη εμφάνιση λοιπόν του συλλόγου αυτού υπήρξε η συμμετοχή της σε έκθεση μελισσοκομίας στην…Κωνσταντινούπολη (στις 9/2/2013)!
    
Άλλη μια παράλληλη οικονομική δομή λοιπόν στην ελληνική Θράκη! Άλλη μια προξενική δομή, στη γνωστή διχαστική, σεχταριστική λογική των τουρκοφρόνων, μια δομή που περιχαρακώνει και απομονώνει τους «δικούς μας» από τους «γκιαούρηδες»! Αυτή τη λογική δηλαδή που υπηρετούν με όλα τα έργα και τις πράξεις τους! Και μετά έχουν βέβαια και το θράσος στα λόγια να κάνουν όλοι αυτοί οι χαφιέδες και οι υπονομευτές κηρύγματα για ανάγκη καλής συνύπαρξης και συνεργασίας

Προξενείο Στοπ
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

86χρονη πήρε 4 εκατομμύρια ευρώ επιστροφή ΦΠΑ για…εξαγωγές κρεμμυδιών!

Πληθαίνουν μέρα με την ημέρα αυξάνονται οι καταγγελίες που φτάνουν στην υπηρεσία του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος τα ...
τελευταία χρόνια έχει προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες 2.000 υποθέσεις.

Μια από τις πρόσφατες υποθέσεις που ανέλαβε η υπηρεσία αφορούσε σε σιδηροδρομική σήραγγα 350 μέτρων κοντά στο Λιανοκλάδι της Φθιώτιδας, που ανέθεσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε εργολάβο , αλλά ήταν… αχρείαστη. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η σήραγγα κατασκευάστηκε κόστισε 30 εκ. ευρώ, αλλά δεν χρησιμοποιείται.

«Στο δικαστήριο πετύχαμε να επιδικαστεί και η επιστροφή 11 εκ. ευρώ από τις εταιρείες που επωφελήθηκαν του έργου», λέει ο κ. Ρακιντζής, ωστόσο ο ίδιος δεν κρύβει την επιφύλαξή του για την καταβολή των προστίμων.

Η ασυδοσία των κυκλωμάτων που αξιοποιούσαν επίορκους υπαλλήλους για οικονομικές και φορολογικές απάτες είναι παροιμιώδης. Μία από αυτές τις περιπτώσεις αφορούσε σε μία γυναίκα 86 ετών από το νομό Βοιωτίας, η οποία είχε λάβει πρόσφατα επιστροφή ΦΠΑ ύψους 4 εκ. ευρώ για εξαγωγές… κρεμμυδιών! Προφανώς πρόκειται για πλαστά τιμολόγια με σκοπό την κλοπή ΦΠΑ.

Τα πλαστά τιμολόγια ήταν και είναι μία από τις πιο επικερδείς «βιομηχανίες» της χώρας. Μόνο τη διετία 2010-2011 το ΣΔΟΕ εντόπισε 450.000 πλαστά τιμολόγια, αξία 4 δις ευρώ που σημαίνει απώλειες 800 εκ. ευρώ μόνο από ΦΠΑ.


Πηγή:Καθημερινή της Κυριακής - nocomments.gr 
ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρώην βουλευτές και δήμαρχοι έπαιρναν συντάξεις - μαϊμού!

Δεν τους έφταναν οι κανονικές τους συντάξεις και είπαν οι άνθρωποι να «βγάλουν» κάτι ακόμα.






Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής, πρόκειται για επτά πρώην βουλευτές, 25 ιερείς, 92 πρώην δήμαρχους και νομάρχες, 420 δημοσίους υπαλλήλους, 243 στρατιωτικούς και 366 ανάπηρους πολέμου και 5 δικαστικούς.


Οι εν λόγω κύριες, ενδεχομένως και κυρίες, έβγαλαν διπλά και τριπλά από αυτά που τους αναλογούσαν, όπως διαπιστώθηκε στον έλεγχο, που διενήργησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


Όλες οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς.


tozoumi
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαρτυρία σοκ κατά Σαλμά: Παρέσυρε πεζούς με το υπηρεσιακό του ΙΧ

Τι καταγγέλλουν κάτοικοι για τον Μάριο Σαλμά ο οποίος παρέσυρε άτομα με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο - 4 άτομα στο νοσοκομείο με κατάγματα και αναπνευστικά και άλλα 8 πιο ελαφρά ο απολογισμός - Με απεργία πείνας του δημάρχου Μεσολογγίου και νέα συγκέντρωση απαντούν οι Μεσολογγίτες (Vid)





Επεισόδια στο Μεσολόγγι από CDemo83

Έξαλλοι είναι κάτοικοι του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου και φοιτητές  του ΤΕΙ  με τον Μάριο Σαλμά μετά τα όσα πρωτοφανή έγιναν το μεσημέρι,  την φυγή του υπουργού από το ξενοδοχείο Θεοξένια και την παράσυρση ατόμων από το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.

Όπως γράφει το οnairnews.gr, ο υπουργός στην προσπάθειά του να διαφύγει από το μαινόμενο πλήθος που παρέμενε από το πρωί στο χώρο, άφησε πίσω του τραυματίες και ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο! Οι καταγγελίες για τραυματισμούς αλλά και οι μηνύσεις πολιτών για σωματικές βλάβες από τον οδηγό του αυτοκινήτου του κ. Σαλμά πέφτουν κυριολεκτικά βροχή αυτή την ώρα στα δικηγορικά γραφεία της πόλης.

4 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου με κατάγματα, αναπνευστικά και άλλους τραυματισμούς από την "απόδραση" του υπουργικού αυτοκινήτου.
Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα 8 άτομα που έχουν τραυματισθεί ελαφρύτερα, τα οποία μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  καθώς και φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Σε λίγα λεπτά αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση για τα όσα έγιναν σήμερα στο Μεσολόγγι από το Δήμο Μεσολογγίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις και καταγγελίες κατά του Υπουργού Υγείας.
Ο Μάριος Σαλμάς παρέμεινε για ώρες γύρω από κυκλωμένο από τους πολίτες ξενοδοχείο, αφού  λίγο νωρίτερα με την προκλητική άρνησή του να συναντηθεί με την συντονιστική επιτροπή (με επικεφαλής τους δημάρχους Μεσολογγίου, Ναυπακτίας) καθώς και την βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου, πυροδότησε κυριολεκτικά την κατάσταση που τελικά ξέφυγε από κάθε έλεγχο κατά την φυγή του.
Το agriniopress.gr μίλησε με κάτοικο του Μεσολογγίου, τον κ. Πέτρο Σκαρμούτσο, που τραυματίστηκε ελαφρά από την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου του υπουργού, μέσα από το πλήθος.
"Είδαμε τον κ. Σαλμά, να μπαίνει στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο από την κουζίνα του ξενοδοχείου. Ο οδηγός έβαλε μπροστά και με τέρμα γκάζι και με ελιγμούς έπεσε πάνω στον κόσμο. Δεν πάτησε καθόλου φρένο! Ο καθρέφτης του συνοδηγού έσπασε στο χέρι μου. Είδα άλλους διαδηλωτές να παρασέρνονται από το αυτοκίνητο, ευτυχώς δεν είχαμε χειρότερα" λέει ο κ. Σκαρμούτσος.
Με απεργία πείνας του δημάρχου Μεσολογγίου και νέα συγκέντρωση αύριο στις 6μμ απαντούν οι Μεσολογγίτες
"Μετά από ένα μήνα εμπαιγμού, περάσαμε στη βία και τους ξυλοδαρμούς πολιτών. Καταγγέλλω την απροκάλυπτη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων, και τον ενορχηστρωτή της υφυπουργό. Η αλαζονεία του και η επίδειξη πυγμής τροφοδότησε τη χρήση της αστυνομικής βίας.
Όμως δεν πτοούμαστε. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Αύριο ξεκινώ την απεργία πεινάς. Στις 6μμ νέα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Το Μεσολόγγι δεν σκύβει το κεφάλι.".

Πηγή βίντεο: onairnews
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκλητική η παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ - Στο_απυρόβλητο ο πρωτεργάτης των στατιστικών «μαγειρεμάτων» που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια και στις θηλιές των δανειστών

Μετά τις διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας για τη σύμβαση της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Μυτιληναίου, ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε παρά να ζητήσει τις παραιτήσεις των Τάκη Αθανασόπουλου και Γιώργου Μέργου, ως μελών της τότε διοίκησης της ΔΕΗ.

Αν και οι παραιτήσεις έγιναν κατόπιν εορτής, δηλαδή αφού το θέμα είχε ήδη φτάσει στη Δικαιοσύνη, δεν παύουν να αποτελούν μια καλή αρχή για την απόδοση ευθυνών και την πολιτική τιμωρία όσων τυχόν εμπλέκονται ή εμφανίζονται να έχουν συμμετάσχει σε υποθέσεις εις βάρος του Δημοσίου.

Βέβαια, οι σημερινές παραιτήσεις και η αποφασιστικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία αν δεν σταματήσουν εδώ.

Φυσικά, αναφερόμαστε στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι συνυπεύθυνος για το εγκληματικό μαγείρεμα των στατιστικών που οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια και στις θηλιές των δανειστών, παραμένει στην καρέκλα του, αφού κανείς δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να τα «βάλει» μαζί του.


Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει να τον διατηρεί στη θέση του, εξοργίζει τους πολίτες και δικαιώνει αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν έξωθεν παρεμβάσεις, που δεν θέλουν τη διερεύνηση της υπόθεσης. ...

Είναι γνωστό, ότι ο κ. Γεωργίου έχει δυνατές «πλάτες», τόσο στο εσωτερικό, αλλά κυρίως στο εξωτερικό της χώρας. Μεταξύ αυτών, ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος είχε δώσει ρητή εντολή για την διατήρησή του.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ορθώσει επιτέλους το ανάστημά της, χωρίς να πτοηθεί από απειλές;

 
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2927.html
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλη η αλήθεια για το προδοτικό ξεπούλημα του Ελληνικού χρυσού από τον Παπακωνσταντίνου και CIA

Στις 17 Ιουνίου 2011 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γίνεται «πρώην» Υπουργός Οικονοµικών και στον ανασχηµατισµό ανακοινώνεται ότι αναλαβαίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και...
Κλιµατικής Αλλαγής. Στις 26 Ιουλίου του 2011 ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράφει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (που δεν υπέγραφε µε τίποτα η προκάτοχός του Μπιρµπίλη) που κατέθεσε η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» και αφορά στη µεταλλευτική περιοχή των 317.000 στρεµµάτων της Β. Χαλκιδικής... η οποία περιήλθε στην κατοχή της µε την σύµβαση που έγινε µε το ελληνικό δηµόσιο τον Δεκέµβριο του 2003 και κυρώθηκε από την Βουλή τον Ιανουάριο του 2004. Με το νόµο3220/2004 ΦΕΚ 15Α / 28.1.2004, τα µεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής περνούν στην ιδιοκτησία της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ(European Goldfields και Ελλάκτωρ).

Η νεοσύστατη τότε εταιρείαΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δίνει 11.000.000 ευρώ. Στο ελληνικό δηµόσιο; Οχι. Το τίµηµα των 11.000.000 ευρώ δόθηκε στην TVXαπό το ελληνικό δηµόσιο για την αγορά των δικαιωµάτων, αφού η TVX ήταν η προκάτοχος των δικαιωµάτων εξόρυξης της περιοχής. Κατά συνέπεια το όφελος από την αγοραπωλησία για το ελληνικό δηµόσιο ήταν µηδενικό! Μπορεί βέβαια κάποιος να σκεφτεί: «δεν µπορεί, το δηµόσιο θα κατοχύρωσε δικαιώµατα επί του µεταλλεύµατος όταν γίνει η εξόρυξη…» Λάθος. Στη σύµβαση ορίζεται ρητά ότι το ελληνικό δηµόσιο δεν κατοχύρωσε δικαιώµατα επί του εξορυσσοµένου µεταλλεύµατος. Ολα δικά τους. ΟΛΑ. Και το επιχείρηµά τους είναι ότι θα κερδίσουν από τη φορολόγηση των κερδών. Χωρίς σχόλια…

Τον Οκτώβρη του 2011,όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Ελλάκτωρ (µέτοχος της “Ελληνικός Χρυσός”), η εταιρεία Aktor Construction International (100% θυγατρική της Ακτωρ ΑΤΕ) προέβη σε συµφωνία πώλησης 13 εκ. µετοχών της εταιρείας European Goldfields στην Qatar Holding, δηλαδή ποσοστού 7,07% του µετοχικού της κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130 εκ. δολαρίων Καναδά. Το ποσοστό συµµετοχής της Aktor Construction International LTD στη European Goldfields, µετά τη συναλλαγή, διαµορφώνεται σε 12,2% του µετοχικού κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωµα προαίρεσης για απόκτηση επιπλέον 9.373.390 µετοχών µε 13 δολάρια Καναδά ανά µετοχή.

Εύκολα συµπεραίνει κανείς τι συνέβη µε µια µόνο υπογραφή του ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου που εγκρίνει την Μ.Π.Ε. του έργου και ουσιαστικά «ανάβει» πράσινο φως στην επένδυση, αγνοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και φορέων. Οταν µόνο το 7,07% των εξορυκτικών δικαιωµάτων, πωλείται προς 130.000.000 δολάρια Καναδά, δηλαδή 101.562.500 € µε σηµερινές τιµές ισοτιµίας ?ολαρίου Καναδά προς Ευρώ, το σύνολο της τρέχουσας αξίας δικαιωµάτων της επένδυσης που προκύπτει είναι της τάξης του 1.436.527.580 € !!! ?ηλαδή, το ελληνικό δηµόσιο εκχώρησε στο διεθνές λόµπι δικαιώµατα, που σήµερα αποτιµώνται χρηµατιστηριακά 1.436.527.580 €, χωρίς να εισπράξει δεκάρα τσακιστή! Και επιπλέον δεν κατοχύρωσε ποσοστιαία δικαιώµατα,επί του εξορυσσοµένου µεταλλεύµατος! Τι παίρνεις µε 11 εκατ. ευρώ; Στις 28 Ιανουαρίου 2004 δηµοσιεύεται στο ΦΕΚ ο νόµος 3220/2004, µε τον οποίο κυρώνεται η σύµβαση µεταβίβασης των ορυχείων Χαλκιδικής από το ελληνικό δηµόσιο στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Μεταξύ άλλων στην εταιρεία (όπου µέτοχος είναι ο Γιώργος Μπόµπολας) το ελληνικό δηµόσιο µεταβίβασε: 2.500 στρέµµατα γης 40.000 τ.µ. βιοµηχανικών κτιρίων και γραφείων Μεταλλεία έκτασης 317.000 στρεµµάτων (σύµφωνα µε ειδικούς, υπάρχουν βεβαιωµένα µεταλλεύµατα αξίας 22 δισ. ευρώ) 11.000 τ.µ. αστικά οικόπεδα 310 κατοικίες στο Στρατώνι 2 πλήρη συγκροτήµατα λιοτρίβισης και εµπλουτισµού Μηχανολογικό εξοπλισµό Ειδικό εξοπλισµό εξορύξεων Stock 270.000 τόνων συµπυκνώµατος αρσενοπυρίτη (περίπου 250.000 ουγκιές χρυσού) “το σύνολο (συµπεριλαµβανοµένου του πωληθέντος αποθέµατος) µεταβιβάστηκε στην εταιρεία αντί ποσού ευρώ 11.000.000″.

Αυτές είναι µπίζνες κύριοι. Αν είσαι η Goldman Sachs ή ο Μπόµπολας παίρνεις ένα βουνό που αξίζει 22 δισ. ευρώ Οπως προβλέπεται από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, η επένδυση έχει στόχο την παραγωγή µολύβδου, ψευδαργύρου, πυριτών και χαλκού/χρυσού. Η προσδοκώµενη ποσότητα απόληψης χρυσού, συνολικά από όλα τα µεταλλεία της περιοχής δραστηριότητας, είναι της τάξης των 0,45 γραµµαρίων ανά τόνο εξορυσσοµένου εδαφικού υλικού από υπόγεια εξόρυξη και 0,18 γραµµαρίων ανά τόνο για την επιφανειακή εξόρυξη. Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της γ.γ. του ΥΠΕΚΑ κ. Μ. Καραβασίλη η αξία των προϊόντων που θα παραχθούν κατά την 20ετή λειτουργία του έργου σε χρυσό και εµπλουτισµένα µεταλλεύµατα, ανέρχεται σε 13.000.000.000 € σε τιµές Απριλίου 2011, η δε συνολική δαπάνη λειτουργίας του έργου µαζί µε το κόστος της όλης επένδυσης υπολογίζεται περί τα 2.800.000.000€, συνεπώς τα κέρδη αναµένεται να φτάσουν τα 7.200.000.000 €, επ΄ αυτών δεν προβλέπεται κανένα απολύτως έσοδο για το Ελληνικό δηµόσιο, παρά µόνο η φορολόγηση των λογιστικά υπολογιζόµενων «καθαρών κερδών»!

Περίπου την ίδια εκτίµηση, όσον αφορά το προσδοκώµενο κέρδος, εξέφρασε και καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Ι. Πασπαλιάρης, σε σχετικήηµερίδα. Οι παραπάνω υπολογισµοί έγιναν για την τιµή του χρυσού των 425 US $/ουγγιά, αν λάβει κανείς υπόψη του τις τρέχουσες τιµές του χρυσού των 1.589 US $/ουγγιά,αλλά και την επικρατούσα τάση διατήρησης σε υψηλά επίπεδα της τιµής, τότε τα αναµενόµενα κέρδη προκύπτουν τουλάχιστον τριπλάσια των παραπάνω υπολογισθέντων, 1589/425×7.200.000.000 = 26.919.529.000 $ ή 21.196.479.527 €. ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ΕΞΟΡΥΞΗ Ενας από τους επιστηµονικούς φορείς που αντιδρούν σθεναρά στην εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική είναι το ΤΕΕ/ΤΚΜ, που αποτελεί –βάσει του καταστατικού του- θεσµοθετηµένο τεχνικό σύµβουλο της πολιτείας.

Στο πόρισµα του ΤΕΕ/ΤΚΜ λοιπόν αναφέρεται ότι «το έργο δεν αποτελεί µία µεµονωµένη τεχνική παρέµβαση, αλλά ένα ευρύτατο εγχείρηµα για τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, του οποίου η συνολική επίδραση στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον δεν µπορεί να αντιµετωπίζεται ως άθροισµα των επιµέρους εκτιµώµενων δυσµενών συνεπειών κάθε επέµβασης». Με απλά λόγια πρόκειται για τη Χαλκιδική, έναν πλούσιο σε φυσικό κάλος νοµό µε υπέροχες παραλίες και τόπους αναψυχής, ίσως το σηµαντικότερο προορισµό τουριστών της Β. Ελλάδας, µε µεγάλης κλίµακας τουριστικές εγκαταστάσεις και επίσης αποτελεί το µοναδικό τόπο προσέλκυσης θρησκευτικού τουρισµού για το Αγιο Ορος. Το προσδοκώµενο όφελος από την εν λόγω εξορυκτική δραστηριότητα σε σχέση µε τις υπάρχουσες δραστηριότητες και υποδοµές ; Aν κάποιος τολµήσει να ψάξει αυτά τα νούµερα φτάνει σε αδιέξοδο.

Σύµφωνα µε τους ειδικούς, προκειµένου να εξαντληθούν τα αποθέµατα του συνόλου των πολύτιµων µετάλλων της περιοχής, προβλέπεται να εξορυχτούν -στη διάρκεια λειτουργίας των 20 χρόνων- συνολικά εκατοντάδες εκατοµµυρίων τόνων εδαφικού υλικού, είτε από υπόγεια ή επιφανειακή εξόρυξη. Το προβλεπόµενο δε -από την µελέτη- κόστος αποκατάστασης του περιβάλλοντος φτάνει τα 37.560.000 €. Επίσης, ο πανεπιστηµιακός καθηγητής ηλεκτρολογίας και µηχανικής Ξενοφών Ζήσης εξέφρασε την άποψη ότι για την αποκατάσταση του εδάφους της χερσονήσου, έπειτα από µια τόσο βαριά για το οικοσύστηµα διαδικασία, χρειάζονται περίπου 100.000 χρόνια!

Αρα, καλύτερα να µην κάνει κανείς τον υπολογισµό… Και δεν είναι µόνο αυτό. Οπως αναφέρει Στο ΧΩΝΙ ο Γιώργος Ουρσουζίδης, Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Ηµαθίας, δεν έχει γίνει ούτε καν οικονοµικός σοβαρός υπολογισµός συνεπειών. “Αν δεχθούµε τον ισχυρισµό της εταιρείας για δηµιουργία τουλάχιστον 1.500 θέσεων εργασίας (προοπτικά σε ορίζοντα δεκαετίας σύµφωνα µε τους ισχυρισµούς της Ελληνικός Χρυσός) και αν συνυπολογισθούν οι απώλειες θέσεων εργασίας στον αγροτοτουριστικό τοµέα εξαιτίας της έλλειψης νερών και καθαρού περιβάλλοντος, τότε οι όποιες θέσεις εργασίας θα προκύψουν από τη δραστηριότητα θα είναι ακριβοπληρωµένες από τους φόρους του ελληνικού λαού και µόνο από αυτούς, αφού προφανώς το ισοζύγιο Δηµόσιου Οφέλους – Βλαπτικών Συνεπειών, θα είναι αρνητικό.“ Είναι εύλογη η αντίδραση των κατοίκων και τοπικών φορέων στην εξόρυξη χρυσού, λόγω της µεγάλης βλάβης που θα υποστεί το περιβάλλον και της µόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.

Οι αντιδράσεις δεν αφορούν µόνο στην προτεινόµενη µέθοδο εξόρυξης, αλλά και στο καθεστώς χρήσεων γης. Αναµφίβολα η εξορυκτική δραστηριότητα αποτελεί πληγή για το περιβάλλον. Αυτό είναι κατανοητό σε κάθε πολίτη που διαθέτει στοιχειώδη γνώση και κοινή αντίληψη. Οταν όµως πρόκειται για εξόρυξη χρυσού, τα πράγµατα γίνονται τραγικά. Απαιτούνται τεράστιες εκσκαφές, που κυριολεκτικά αλλάζουν τα χαρακτηριστικά µιας ολόκληρης περιοχής, µετατρέποντας την σε «κρανίου τόπο», εξαφανίζουν κάθε είδος χλωρίδας και πανίδας, επηρεάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα. δυστυχώς όλες οι µέθοδοι έχουν τεράστιο κόστος στο περιβάλλον και δεν επιλέγονται ανάλογα µε τις ζηµιές που προκαλούν, αλλά ανάλογα µε το κόστος! Οι περίφηµες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά η τεκµηρίωση της επιθυµίας του «επενδυτή», και η επικύρωσή τους ανάγεται σε ζήτηµα οικονοµικής δύναµης και πολιτικής επιρροής! Η παγκόσµια πραγµατικότητα σε σχέση µε τις περιβαλλοντικές συνέπειες από την εξόρυξη χρυσού, είναι απογοητευτική. Θα επηρεαστούν οι χρήσεις γης και κατά συνέπεια οι αξίες των οικοπέδων και ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο ανήκει στην κατηγορία υψηλής όχλησης (ΚΥΑ 13727/724/2003), τα έργα της κατηγορίας αυτής υπάγονται στη νοµοθεσία SEVEZO, δηλαδή έχει εφαρµογή η σχετική νοµοθεσία για «Ατυχήµατα µεγάλης κλίµακας» και ρωτώ λοιπόν, είναι λογικό να υπάρξει επενδυτικό κλίµα περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της Χαλκιδικής; Oι αναπόφευκτες οδυνηρές συνέπειες από την υπεράντληση των διαθέσιµων υδατικών αποθεµάτων, καθώς και η πιθανότητα µόλυνσής τους, ο όρος Οξινη Απορροή Μεταλλείων αποτελεί µια παγκόσµια πραγµατικότητα στη µεταλλευτική δραστηριότητα. Η συνολική µέση άντληση σύµφωνα µε τη µελέτη, σε υπόγεια νερά, ανέρχεται σε 8.000.000 m3 ανά έτος!

Για την ανάγκη εκτέλεσης των µεταλλευτικών εργασιών σε ξηρό περιβάλλον, η µελέτη προβλέπει την αποστράγγιση του υπεδάφους υποβαθµίζοντας την στάθµη του υπόγειου υδροφορέα στα – 660 m κάτω από την στάθµη της θάλασσας! Επίσης η πιθανότητα σεισµικής διέγερσης από ανθρωπογενείς δραστηριότητες σε σεισµογόνους περιοχές, όπως η Ανατολική Χαλκιδική είναι υπαρκτή, σύµφωνα µε τον καθηγητή γεωφυσικής του Α.Π.Θ. κ. Β.Κ. Παπαζάχο.

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

ksipnistere

Διαβάστε περισσότερα » »

Η 15χρονη μαθήτρια από την Ιερισσό που κάνει ΡΟΜΠΑ τον υφυπουργό παιδείας (BIΝΤEO)

Η 15χρονη μαθήτρια από την Ιερισσό που κάνει ΡΟΜΠΑ τον υφυπουργό παιδείας (BIΝΤEO)

Η ξεφτίλα και η κρατική διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο …

 …



Διαβάστε περισσότερα » »

Οταν απευθύνεσαι σε ζώα τέτοια τους λές

ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Διαβάστε τις κοτσάνες και τις φούσκες που εκτόξευσε ο Πρωθυπουργός της συμφοράς

"Η παράταξή μας αποτελεί δύναμη ενότητας και ευθύνης". Ποιας ενότητας ρε και ποια ευθύνης; Απέναντι στους δανειστές και στους εγκληματίες τοκογλύφους; Για βγες έξω μόνος σου μια βόλτα, χωρίς να σε φυλάνε οι φρουροί σου και θα σου εξηγήσει ο περαστικός κόσμος ποια ενότητα και ευθύνη εκπροσωπείς!

"Βγήκαμε από την εντατική, αλλά όχι από το νοσοκομείο". Εκτός από...οικονομολόγος κάνεις και ιατρικές διαγνώσεις; Με 700 νέους ανέργους κάθε μέρα, με νέες αυτοκτονίες και με απολύσεις 25.000 υπαλλήλων που απαιτεί η τρόικα, για ποια έξοδο από την εντατική μιλάς ρε, ...φούσκα;

Τι μακακίες είναι αυτές που λες και ποιος σε πιστεύει; Σαν την Μέρκελ και τον Σόϊμπλε μιλάς! Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεσαι;

"Έπρεπε, όμως, πρώτα να σώσουμε την χώρα από την χρεοκοπία και μετά να αρχίσουμε να ενισχύουμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη". Την έσωσες κι εσύ τη χώρα από τη χρεωκοπία, όπως έκανε και ο ΓΑΠ! Και τώρα θα ανακουφίσεις τον κόσμο; Εδώ και τρεις μήνες πήρες την δόση του δανείου, γιατί ρε δεν δίνεις λεφτά στην αγορά να κινηθεί λίγο; Ε, τα έδωσες όλα στις Τράπεζες και κοροϊδεύεις τον λαό και πάλι;

Γιατί ρε δεν κατεβάζεις αμέσως τον ΦΠΑ στο 13% ενώ το υποσχέθηκες ότι θα το έκανες αμέσως; Πώς λοιπόν θα ανακουφίσεις τον κόσμο και θα ανατάξεις την οικονομία; Με τις φούσκες που πετάς; Ε;

"Δεν θα υπάρξουν άλλα νέα μέτρα λιτότητας"! Τα ίδια δεν έλεγες και πριν βγεις Πρωθυπουργός; Ο κόσμος έχει καταλάβει, μόλις λες κάτι τέτοιο, τον περιμένουν τα χειρότερα!

"Μόλις μπούμε στην ανάπτυξη θα υπάρξει και αποκατάσταση των αδικιών"!!! Του..αγίου "Ποτέ" θα μπούμε στην ανάπτυξη, παλιοψεύτη και άσχετε οικονομολόγε!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια από την Δευτέρα 11/03

KTELΟι Μεταφορείς της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που εκτελούμε το έργο της μεταφοράς των μαθητών της περιοχής μας, ανακοινώνουμε και ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό, γονείς και μαθητές, ότι από τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 θα αναστείλουμε την παύση της εκτέλεσης του έργου της μεταφοράς των μαθητών. 
Η απόφασή μας αυτή ελήφθη μετά από πολλή περίσκεψη και ύστερα από
σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο δίνεται η υπόσχεση της κατάθεσης τροπολογίας από τους αρμόδιους Υπουργούς για την οριστική λύση του προβλήματός μας.
Εν αναμονή της πραγματοποίησης των υποσχεμένων αναστέλλουμε τις
κινητοποιήσεις μας και θα παρακολουθούμε τις ενέργειες της Πολιτείας για να καθορίσουμε τη μελλοντική μας στάση στο ζήτημα αυτό.
ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε.
ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε.
ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Α.Ε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Πάνος Καμμένος τα είπε όλα! Τώρα ενότητα όλων των αντιμνημονιακών δημοκρατικών δυνάμεων για να φύγει η συγκυβέρνηση των δωσίλογων, να φύγουν οι γερμανοτσολιάδες!



Διαβάστε περισσότερα » »

Η πόλη που καταρρίπτει τις ινδοευρωπαϊκές θεωρίες

ΛΥΚΟΣΟΥΡΑ
Η προϊστορία είναι ιστορία, είπε πριν λίγα χρόνια ο Φερνάρντ Μπροντέλ, ο θεωρούμενος μεγαλύτερος σύγχρονος ιστορικός. Κοινώς, πιστεύει πως δεν υπάρχει προϊστορία, ό,τι ανήκει σε αυτήν είναι ένα αχνό ιστορικό κομμάτι. Και ο Μπροντέλ, στο σημαντικό βιβλίο του οι «Μνήμες της Μεσογείου», προάγει πολύ διακριτικά την αρχή της ιστορίας του ανθρώπου (και της προϊστορίας του) στη Μεσόγειο.
Η Μεσόγειος, θεωρητικά δεν αποκλείεται να υπήρξε το ενδιάμεσο της ενιαίας γης (Πανγαία - Παγγαία) και τόπος διάνοιξής της προς Λαυρασία και Γκοντβάνα που η δεύτερη δημιούργησε την Αφρική, υποτιθέμενο τόπο καταγωγής του πρώτου ανθρώπου. Και αν αυτός έχει ηλικία έως 3,5 εκατομ. χρόνια, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ή μικρότερη, όπως και νάχει το πράγμα, το πλαίσιο της προϊστορίας του αρχίζει σε φάση υποχώρησης της πρόσφατης εποχής των παγετώνων (η οποία ως φαίνεται δεν τελείωσε ακόμα).
Ως εκ τούτου, ασχέτως χρονολογίας, η ανάπτυξη της πρωτανθρώπινης ζωής δεν προκύπτει να είχε καλύτερη και πιο πρόσφορη επιλογή από το να εκπτυχθεί στη «μέση γη», που ήταν τόπος αρχέγονων μικρολιμνών και αβαθών θαλασσών. Αυτή μπορεί να οριστεί ως «ψυχή» της Τηθύος, οι ενδείξεις επι της οποίας συγκλίνουν ότι δονείτο στην ευαίσθητη, καλύτερη σε κλίμα πλην όμως γεωλογικά ασταθή ρηχή θαλάσσια περιοχή της διάνοιξης των μεγάλων τεκτονικών πλακών που επέφεραν τη Μεσόγειο θάλασσα. Το όνομα Μεσόγειος - μέση γη δεν αποκλείεται να είναι μια μνήμη.
      
Μια πόλη της Μεσογείου, η Λυκόσουρα της Πελοποννήσου, η οποία απέχει 12 χιλιομ, νότια της Μεγαλόπολης, απετέλεσε κατά τον περιηγητή Παυσανία την πρώτη πόλη στον κόσμο, δημιούργημα των Πελασγών, ενός ιθαγενούς λαού της Μεσόγειου - Αιγαίου που ήταν κάτι σαν «Πελαργοί της θάλασσας» - έμποροι και πραματευτάδες. Οι έρευνες επί αυτών συγκλείνουν πως είχαν μάλλον αποβιβαστεί σε μεγάλο αριθμό στα Κύθηρα, λόγω γεωλογικών ασταθειών κι ενός μεγάλου κατακλυσμού σε Μεσόγειο - Αιγαίο. ...
Τα Κύθηρα - Ελαφόνησος είχαν χαρακτηριστεί από τα παλιά σαν «η σέσουλα της Πελοποννήσου», ιδανικός τόπος αποβίβασης μεγάλου αριθμού ανθρώπων για πορεία στα ενδότερα. (βλ. μορφολογία, αφορισμοί Χίλωνα, Ηρόδοτος - συμβουλές Δημάρατου προς Ξέρξη, κ.λπ.). Στο σημείο αυτό της υποτιθέμενης απόβασης βρέθηκε πρόσφατα η παλαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου, πιθανό επίκεντρο της Πελασγικής «επιδρομής» και αργότερα επίνειο της Πελασγο-Αρκαδικής υποδομής, στην καλούμενη σήμερα περιοχή «Παυλοπέτρι». Αυτή η βυθισμένη πόλη «Παυλοπέτρι» έχει όμως ηλικία «μόλις» 5.000 ετών.
        
  Και λέω, «μόλις», διότι πιο πάνω, στο Πελασγο-αρκαδικό που μετά έγινε Αρκαδο-λακωνικό βουνό, το Λύκαιο, βρίσκονται τα ερείπια της Λυκόσουρας, της οποίας η αρχή, όπως επισήμως αναφέρεται, χάνεται στο 8-10.0000 π.Χ.. Αν αληθεύει αυτό, προηγείται κατά μερικές χιλιάδες χρόνια από τον θεωρούμενο πρώτο ανθρώπινο οικισμό, της Τσατάλ Χουγιούκ (Μικρασία), και αρκετά περισσότερο της κτίσης των επίσης θεωρούμενων πρώτων πόλεων, Εριντού έως Ουρούκ και Ουρ, πατρίδα η τελευταία του Νώε και όλων μαζί κατακλυσμιαίων ανθρώπων της Μεσοποταμίας.
         
 Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη νομίζω κάποιος να αποδεχθεί πως στέκει η υπόθεση ότι η Μεσόγειος, λόγω των στενών του Ευξείνου και του Γιβραλτάρ, με το λιώσιμο των παγετώνων και τις γεωλογικές μεταβολές πλημμύρισε πρώτη (αργότερα έγινε η είσοδος νερών απο τα στενά του Άντεν - Περσικός). Στην πρωτοκαθεδρία της πλημμυρίδας της Μεσογείου εκ του Ατλαντικού και των μεγάλων αλλαγών, όπου τα πάνω ήλθαν κάτω (βλ.αμμώδεις έρημοι, κλίση Αφρικής, βύθιση «Ατλαντίδος» κ.λπ.) συντελεί και η ύπαρξη της Νεκρής θάλασσας που αποτελεί αρχέγονο θαλάσσιο λείψανο (η ηλικία της θάλασσας μετριέται από την περιεκτικότητα των αλάτων).
    
Επίσης, η σχέση ευρημάτων Μεσόγειου - Δραβιδικού πολιτισμού της κοιλάδας του Ινδού στις περιοχών Μοχέντζο Ντάρο και Χαράπα, καθώς και η γλωσσολογική συγγένεια Ελλήνων με Χετταίους ή Ετέους (βλ. Ετεοκρήτες - Αληθείς Κρήτες), όπως και με Λύκιους και Ιρανούς που πέραν των προάριων Ινδών η δαιδαλώδης γραμμή συνάφειας φτάνει ως την Κίνα (με ίχνη και στην Ιαπωνία), συντελεί στην εκτίμηση ότι καταγωγή του ανθρώπου, έστω και αν υπήρξε στικτή (πιο πιθανό από Αφρικανο-κεντρική), δεν αποκλείεται να έχει ένα σημαντικό γενεσιουργό πυρήνα τη Μεσόγειο - Αιγαίο.
       
Και η διάχυση του Μεσόγειου πρωτοπολιτισμού δεν συνέβη μόνο προς ανατολικά αλλά και προς βόρεια και δυτικά, καθώς οψιδιανός της Μήλου ανιχνεύεται στις βαλτικές χώρες των οποίων οι κάτοικοι ανήγαγαν την καταγωγή τους από τη θάλασσα (βλ. έθιμο της καύσης των αρχηγών σε πλωτό μέσο με πορεία προς το πέλαγος). Εάν κάποτε, μετά την αρχαϊκή σούπα και τις εποχές ζέστης και παγετώνων άναψε κατά κάποιο τρόπο κάπου ο ανθρωπομορφικός δαυλός, αυτός δεν αποκλείεται να είχε επίκεντρο της πυράς του το Αιγαίο.
Η πόλη Λυκόσουρα προκύπτει από πολλές πτυχές σαν η αρχαιότερη πόλη στον κόσμο. Ο Αριστοτέλης αναφέρει τους Αρκάδες (Πελασγούς), «προσελήνιους», δηλαδή ότι υπήρχαν πριν δημιουργηθεί η σελήνη (αυτόχθονες). Εξ’ όλων αυτών των αναφορών και ευρημάτων, αναδύεται στον απλό άνθρωπο και μέτριο ερευνητή το εξής ερώτημα: Είναι όντως η Λυκόσουρα πόλη 10-12.000 χρόνων;  Και αν πράγματι, ναι, γιατί σε σχέση με τα ευρήματα του Παυλοπέτρι οι αρχαιολόγοι μας δεν κάνουν σύγκλιση και τηρούν σιγή ιχθύος;
Τι συμβαίνει και τα ευρήματα δεν συντίθενται σε μιαν υπόθεση – σενάριο, όπως γίνεται στην επιστήμη, και «θάβονται» ή δεν αξιοποιούνται;  Υπάρχει φόβος μήπως δημιουργήσει αναστάτωση ότι ο Αδάμ, ο αδαμάντινος άνθρωπος, προήλθε από το χώρο του Αιγαίου; Ας μας απαντήσει τουλάχιστον κάποιος αρχαιολόγος: Είναι όντως η Λυκόσουρα πόλις άνω των 10.000 χρόνων;   (ellinonpaligenesia2.blogspot.gr)
του Σωτήρη Γλυκοφρύδη 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλα Όσα Ξέρεις Είναι Λάθος

nemesis Όλα όσα ξέρεις είναι λάθοςΠαρατηρώ γύρω μου τον κόσμο και βρίσκω ότι έχει ένα σημαντικό πρόβλημα . Είναι λίγο βαρετός . Όλοι οι άνθρωποι κάνουν συνεχώς τα ίδια, γι αυτό τελικά όλοι βαριούνται . Είναι βέβαια και θέμα παιδείας . Όλοι ξέρουν τα ίδια , πάνω κάτω , πράγματα , βλέπουν τις ίδιες εκπομπές στην τηλεόραση , μιλούν συνέχεια για το παρελθόν τους . Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με τίποτα ενδιαφέρον . Κανείς δεν αναρωτιέται για τα πιο βασικά πράγματα που ενώ τα ρωτούσε όταν ήταν παιδί και κανείς δεν του απαντούσε , αποφάσισε πια να μην ξαναρωτήσει και επομένως να μην μάθει .
Μα τα πιο σπουδαία πράγματα , τα μαθαίνεις όταν είσαι παιδί , αλλά μετά πρέπει να τα ξεχάσεις , αν θέλεις να μεγαλώσεις . Το ψιθύρισμα του γρύλλου και το μονότονο τραγούδι της βροχής έρχονται σε σένα από το σκοτάδι , σαν μακρινό κρυφομίλημα των παιδικών σου ονείρων .
Ξέρω όμως , πιο είναι το πρόβλημα . Εγώ . Και οι φίλοι μου , που είναι σαν και μένα παράξενοι , και θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος και να γίνει σαν και εμάς . Να μπορεί να ακούει το κλάμα του ξύλου στο τζάκι , το παράπονο του λουλουδιού όταν ο ήλιος του κλέβει την τελευταία του δροσοσταλίδα , τη μουσική της αιωνιότητας στο θόρυβο των στιγμών που διαβαίνουν . Μα καλά , πώς δεν τα ακούτε ? Έχω παρατηρήσει ότι έχετε πολύ οξυμένη ακοή , μόλις πέσει ένα νόμισμα στο πάτωμα , γυρίζετε αμέσως το κεφάλι σας να δείτε μήπως είναι δικό σας . Αλλά ξέχασα , έχετε εξασκήσει τις αισθήσεις σας , τη λογική σας , τη φαντασία σας , σε ότι σας δίδαξαν . Στο χρήμα .
Μα χρήμα είναι ότι είναι χρήσιμο (“χρήματα είναι αν χρήσιμα είη ” Πλατ. Ερυξ.17) και σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πολύ πιο χρήσιμα πράγματα από το χρήμα .
Σκεφτείτε λίγο τι σας έχουν μάθει .
Ότι το χρήμα (το χρήσιμο δηλαδή) είναι το νόμισμα . Μα το νόμισμα ετυμολογείται απο το νέμω (=μοιράζω) και παρόλα αυτά δεν σας το μοιράζουν . Από το νέμω παράγεται το νομίζω , άρα τα νομίσματα νομίζετε ότι τα έχετε . Άλλοι τα έχουν . Εσείς κρατάτε κάτι τσαλακωμένα βρωμόχαρτα που νομίζετε ότι είναι νομίσματα .
Και είστε τόσοι πολλοί που το πιστεύετε ώστε το κάνατε πραγματικότητα .
Γι αυτό σας λέω ότι το πρόβλημα είμαι εγώ και οι φίλοι μου , που δεν νομίζουμε το ίδιο πράγμα . Εμείς για νόμισμα έχουμε τον άνεμο (α στερητικό + νέμω) , ο οποίος δεν μοιράζεται , ανήκει σε όλους . Ανοίγουμε το στόμα μας , αναπνέουμε (ανα+ πνοή=πνεύμα) το πνεύμα που ανήκει σε όλους μας και γινόμαστε πλούσιοι . Παίρνουμε με την αναπνοή μας , το πνεύμα που εξέπνευσαν οι παππούδες μας , και εκπνέουμε αφήνοντας το πνεύμα πάλι ελεύθερο να ταξιδέψει στις επόμενες γενιές , να το γευτούν και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας . Εμείς ζητάμε την ουσία . Εσείς γυρίζετε γύρω από αυτήν , περί αυτής , και ψάχνετε την περι-ουσία . Και νομίζετε ότι αν αποκτήσετε περιουσία θα αποκτήσετε και εξουσία .ΛΑΘΟΣ . Η εξ-ουσία προέρχεται εκ της ουσίας ,αλλά εσείς γυρίζετε γύρω, γύρω και δεν φτάνετε ποτέ σε αυτήν . Και όταν λέμε εξουσία , δεν εννοούμε εξουσία πάνω σε άλλους , αλλά στον εαυτό μας . Κι αυτό λάθος σας το έχουν μάθει . Η ουσία προέρχεται από το ρήμα ειμί (είμαι , με μετοχή θηλυκού= ούσα ) και αφορά εμένα όχι τους άλλους .
Και ενώ μαζεύετε αυτά που νομίζετε ως νομίσματα , πλούσιοι δεν γίνεστε . Γιατί πλούσιος είναι αυτός που έχει πλέονα ουσία και όχι νομίσματα . Είστε πτωχοί (εκ του πτώσσω = δειλιώ , φοβάμαι , ζαρώνω ), δηλαδή φοβητσιάρηδες . Δεν τολμήσατε ποτέ να αμφισβητήσετε τα νομίσματα των άλλων και να ψάξετε για τα δικά σας . Σας κάλυψαν την αλήθεια , και αυτός που καλύπτει λέγεται κλέπτης .
Καταλαβαίνετε τώρα , ότι αυτά που ξέρετε είναι όλα λάθος .
Ξεκινήστε από την αρχή , αφήστε την ψυχή σας ελεύθερη να ταξιδέψει να βρει τα χρήματα . Βγείτε το βράδυ , την ώρα που όλοι κοιμούνται στο μπαλκόνι σας και ακούστε τον άνεμο . Επικεντρώστε εκεί την προσοχή σας . Θα τον ακούσετε να μιλάει στη μυστική γλώσσα των πουλιών . Και όταν σας ρωτήσει ποιά είναι αυτή η αόρατη φλόγα του σκοταδιού που το τρεμόπαιγμα της είναι τ΄ άστρα , εσείς μην ντραπείτε να δακρύσετε . Γιατί τ΄ άστρα τρεμοπαίζουνε καθώς το μάτι ανοιγοκλείνει λίγο πριν δακρύσει .”

ΝΕΜΕΣΙΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Διαβάστε περισσότερα » »

Μεγαλύτεροι "κλέφτες" οι τοπικοί άρχοντες

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ οι οποίοι έκαναν φύλλο και φτερό τα παραστατικά με τις δαπάνες περισσότερων από 100 δήμων σε όλη τη χώρα.


Τα έξοδα που εμφάνιζαν οι τοπικοί άρχοντες φέρνουν στο φως παραμάγαζα μέσα στα δημαρχικά μέγαρα, εικονικές δαπάνες και αλόγιστες σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» σε δήμο των Επτανήσων τα Χριστούγεννα του 2009 πέρασε δαπάνη για αγορά μελομακάρονων ύψους 8.000 ευρώ, ενώ σε δήμο της Δυτικής Ελλάδας είχαν προσλάβει μαέστρο για μαθήματα μουσικής, πληρώνοντας 100.000 ευρώ το μήνα για δύο μαθήματα την εβδομάδα!

Μια από τις υψηλότερες δαπάνες που βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ αφορά Δήμο της Αττικής ο οποίος εμφανίζεται να ξόδεψε 3 εκατομμύρια ευρώ για τον καθαρισμό καταυλισμού Ρομά.

Πάντως έχει ήδη καταρτιστεί λίστα με 110 δημάρχους οι οποίοι ελέγχονται εξονυχιστικά και κάποιες περιπτώσεις σύντομα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

tragiko
Διαβάστε περισσότερα » »