Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Σκόπια: Παραιτείται ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, δήλωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τη νέα θητεία του Κογκρέσου του SDSM- СДСМ.


Συγκεκριμένα η  ηλεκτρονική έκδοση της «Δημοκρατίας»- "Република", αναφέρει ότι ο ηγέτης της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης των Σκοπίων, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι θα παραιτηθεί.

Η είδηση διαδόθηκε χθες το βράδυ, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

Ο Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του στο συνέδριο του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου του 2013.

«Δεν θα συμμετάσχω στις εσωκομματικές εκλογές», δήλωσε ο Τσερβένκοφσκι στην κομματική συνάντηση.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημιούργησαν μαγνήτες από φως Έλληνες ερευνητές

Δημιούργησαν μαγνήτες από φως Έλληνες ερευνητές Ένα νέο τρόπο για να δημιουργήσουν μικρούς μαγνήτες, χρησιμοποιώντας φως, ανακάλυψαν Έλληνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), σε συνεργασία με Αμερικανούς επιστήμονες από το Ερευνητικό Κέντρο Ames. Χάρη στα κβαντικά «παιχνίδια» με το φως, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι άλλες συσκευές μπορούν να γίνουν πολύ πιο γρήγορες.
Η ανακάλυψη του φαινομένου του λεγόμενου «Κβαντικού Φεμτο-Μαγνητισμού» έγινε από την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ Ηλία Περάκη, σε συνεργασία με την ομάδα του επίκουρου καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αϊόβα και του Εργαστηρίου Ames των ΗΠΑ Jigang Wang και δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους περιοδικό «Nature».
Η νέα έρευνα στο πεδίο της μαγνητο-οπτικής τεχνολογίας ανοίγει πλέον το δρόμο για τη δημιουργία συσκευών που θα λειτουργούν 1.000 φορές γρηγορότερα, με ταχύτητες τουλάχιστον 10 terahertz (1.012 hertz) αντί για 10 gigahertz (109 hertz) όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Φωτίζοντας οξείδια του μαγγανίου με υπερ-βραχείς παλμούς λέιζερ, οι ερευνητές κατάφεραν μέσα σε ένα δισεκατομμυριοστό του χιλιοστού του δεκάτου του δευτερολέπτου (100 φεμτο-δευτερόλεπτα) να αλλάξουν τη μαγνητική τους κατάσταση από αντιφερρομαγνήτη σε φερρομαγνήτη. Με αυτό τον τρόπο, κατόρθωσαν να μαγνητίσουν την ύλη με ταχύτητα 1.000 φορές μεγαλύτερη από αυτή στις πιο γρήγορες σημερινές μαγνητικές μνήμες ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Αυτού του είδους οι γρήγορες αλλαγές της μαγνητικής κατάστασης αποτελούν τη βάση ενός «μαγνητικού διακόπτη», με ευρείες εφαρμογές από γρήγορες μνήμες και σκληρούς δίσκους μέχρι τη συλλογή ενέργειας με μελλοντικά φωτοβολταϊκά συστήματα.
«Μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η υλοποίηση της μαγνητικής εγγραφής, ανάγνωσης, αποθήκευσης, και επεξεργασίας δεδομένων, είναι η ταχύτητα. Η τεχνολογία επιτάσσει η σημερινή ταχύτητα να αυξηθεί κατά μερικές τάξεις μεγέθους, σε πολλά terahertz. Στο μέλλον, τέτοιες συσκευές θα πρέπει να σκέφτονται μέσα σε απίστευτα μικρούς χρόνους μερικών φεμτο-δευτερολέπτων, δηλαδή μέσα σε δισεκατομμυριοστά του χιλιοστού του δεκάτου του δευτερολέπτου. Εμείς δείξαμε ότι μπορούν να το πετύχουν, αν τις μάθουμε κβαντομηχανική και τις φωτίσουμε με υπερ-βραχείς παλμούς φωτός λέιζερ», δήλωσε ο κ. Περάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΤΕ.
Η πειραματική επιβεβαίωση της παραπάνω ιδέας έγινε από την ομάδα του Jigang Wang στο Εργαστήριο Ames του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, με βάση τη θεωρία που ανέπτυξε η ελληνική επιστημονική ομάδα στην Κρήτη.
«Τα αποτελέσματά μας ανοίγουν ένα νέο δρόμο, που μπορεί να οδηγήσει την τεχνολογία να επιτύχει το άνω επιτρεπτό όριο ταχύτητας επεξεργασίας της πληροφορίας. Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σπιντρονικής, δηλαδή της νέας τεχνολογίας που θα βασίζεται στο 'σπιν', αντί στο φορτίο του ηλεκτρονίου, όπως οι σημερινές ηλεκτρονικές συσκευές», τόνισε ο κ. Περάκης.

πηγή: defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Die Welt: "Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου"

Τι γράφει η γνωστή και έγκυρη συντηρητική εφημερίδα Die Welt που συντάσσεται με την κυβέρνηση Μέρκελ και τις επιλογές της για τα χρέη του πολέμου - Εμμένει στην πολιτική του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Η γνωστή και έγκυρη συντηρητική εφημερίδα Die Welt που συντάσσεται με την κυβέρνηση Μέρκελ και τις επιλογές της με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της που ακολουθείται από ολοσέλιδο κείμενο στις εσωτερικές σελίδες και φιλοξενείται επίσης στην ιστοσελίδα της ανοίγει σήμερα το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα.
Με τίτλο "κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου", η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα των χρημάτων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα και επισημαίνει μάλιστα τον ηθικό, τουλάχιστον, κίνδυνο που διατρέχει η κυρίαρχη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χαρακτηριστικά σημειώνεται στο σχετικό άρθρο:
"Αυτός ο ηθικός κίνδυνος θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία υπό πίεση, αργά ή γρήγορα. Τουλάχιστον συμβολικά ας δείξει καλοσύνη. Ενδεχομένως με μερική παραίτηση από τα ποσά τα οποία οφείλονται από την Ελλάδα, και το οποίο ίσως τελικά κάνει έτσι ή αλλιώς, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να τα επιστρέψει".
Το άρθρο ξεκινά με την επισήμανση μιας φωτογραφίας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα" και έδειχνε τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο να ακουμπά στο μάγουλο τον Μανώλη Γλέζο, τον οποίο η εφημερίδα χαρακτηρίζει υπ' αριθμόν ένα εθνικό ήρωα της Ελλάδας.
Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στη σχετική συζήτηση που έγινε στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι το θέμα είναι υπαρκτό και ότι άνοιξε για να κλείσει με το δίκιο να θριαμβεύει.
Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται αναφορά στις εκθέσεις που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση που είναι ακόμη απόρρητες. Αλλά, όπως τονίζεται, έγιναν δημόσια δύο σημεία: Η Ελλάδα ποτέ δεν έλαβε μια δεκάρα αποζημίωση από τη Γερμανία για την καταστροφή και λεηλασία ελληνικών περιουσιών υπό γερμανική κατοχή και για αναγκαστική "πίστωση" του Χίτλερ. Και ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις απαιτήσεις της.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο βρίσκεται στην κορυφή των δημοφιλών άρθρων της ιστοσελίδας της εφημερίδας και ότι ήδη αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει 210 σχόλια. Τα περισσότερα από αυτά όμως καλούν την κυρία Μέρκελ και την κυβέρνηση να μην πληρώσουν τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα.
Αρκετοί μάλιστα από τους σχολιαστές αμφισβητούν το ύψος της οφειλής αυτής και αναρωτιούνται αν υπήρχαν ποτέ τόσα πολλά χρήματα στην Ελλάδα.
Εδώ το πρωτότυπο άρθρο της εφημερίδας
Σόιμπλε στο περιοδικό "Impulse": Η πολιτική διάσωσης του ευρώ αποδίδει. Η Ελλάδα είναι το παράδειγμα
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει ότι "η πολιτική διάσωσης του ευρώ αποδίδει" και αναφέρει ενδεικτικά το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία, όπως λέει, "είχε πέρυσι μικρότερο έλλειμμα από αυτό που αναμενόταν, αύξησε τις εξαγωγές της σε τρίτες χώρες, ενώ η ανεργία μειώνεται".
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Impulse", ο κ. Σόιμπλε υπεραμύνεται της εφαρμοζόμενης πολιτικής στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και, ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρει:
"Πάντα λέγαμε ότι αν οι χώρες αντιμετωπίσουν αξιόπιστα τα προβλήματά τους -στην περίπτωση της Ελλάδας την οικονομική 'τσαπατσουλιά' και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας- τότε θα τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος. Αυτή είναι η φιλοσοφία των προγραμμάτων διάσωσης. Και λειτουργεί".
Δηλώνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι "πίσω από την Ευρώπη βρίσκεται η ιδέα τού να αποδεχόμαστε ότι οι άλλοι είναι διαφορετικοί και αποφασίζουν οι ίδιοι".

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Παγώνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ στα τωρινά επίπεδα

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής παγώνουν στα τωρινά επίπεδα τα τιμολόγια της ΔΕΗ
Πάγωμα στα σημερινά επίπεδα των τιμολογίων της ΔΕΗ, φέρνει στην αγορά, απόφαση του υφυπουργού περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η απόφαση υπογράφηκε την παρασκευή, μετά τη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Τα τιμολόγια της ΔΕΗ επρόκειτο, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για σταδιακή σύνδεσή τους με το κόστος παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας, να αυξηθούν από 1ης Μαίου. Όμως η απόφαση του υφυπουργού προβλέπει ότι το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013. Συνεπώς τα τιμολόγια παραμένουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν μετά τις αυξήσεις που έγιναν την 1η Ιανουαρίου.
Να σημειωθεί πάντως πως την πρώτη Ιουλίου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού, με εξαίρεση εκείνα που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, απελευθερώνονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό στοιχείο που επέτρεψε το "πάγωμα" των τιμολογίων ήταν η δραστική μείωση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει τα εξής:
"Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ότι στη δεύτερη φάση πριν την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση.
Οι ενέργειες της Κυβέρνησης οδήγησαν σε μια ιδιαιτέρως ομαλή μετάβαση στην ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για κοστοβαρή τιμολόγια, ενώ συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ένα υγιές και ευνοϊκό υπέρ των καταναλωτών πλαίσιο που θα ισχύει και μετά την πλήρη μετάβαση στην απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ενέργειας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρέθηκε και φαινυλοβουταζόνη σε νοθευμένα με αλογίσιο κρέας προϊόντα

Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

Σε μια χώρα που στοιχειωδώς σέβεται το δικαίωμα των πολιτών της να καταναλώνουν τρόφιμα ασφαλή και όχι νοθευμένα με επικίνδυνες χημικές ενώσεις η είδηση θα έκανε πάταγο: δυο αλλαντικά, που παράγει η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, βρέθηκαν νοθευμένα με αλογίσιο κρέας και επιπρόσθετα ανιχνεύτηκε η άκρως επικίνδυνη για τον άνθρωπο –και γι’ αυτό καθολικά απαγορευμένη– χημική ουσία φαινυλοβουταζόνη. Η εταιρία είναι η ΝΙΚΑΣ και τα νοθευμένα και τοξικά προϊόντα της είναι το «μοσχαρίσιο» παριζάκι και τα «μοσχαρίσια» λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης.

Κι όμως, αντί για σάλος υπήρξε εκκωφαντική σιωπή. Βοήθησε σ’ αυτό και ο ΔΗΜΑΡίτης πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ι. Τσιάλτας, ο οποίος πιστός στο δόγμα «πάνω απ’ όλα η σωστή ενημέρωση!» εξέδωσε το σχετικό δελτίο Τύπου στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απρίλη!!! Δηλαδή, τότε που έχουν κλείσει και τα σαββατιάτικα και τα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων, ώστε να μη γράψουν ούτε λέξη! Στη συνέχεια, η είδηση θεωρήθηκε εντελώς… μπαγιάτικη, οπότε τη Δευτέρα είχαμε κάτι ταπεινά μονοστηλάκια στις πίσω σελίδες των εφημερίδων. Οσο για τα διαδικτυακά Μέσα, αυτά περιορίστηκαν απλώς ν’ αναπαράξουν το δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ.

Για μας αυτή η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ ήταν η επιβεβαίωση μιας άποψης που από το ξέσπασμα αυτού του σκανδάλου υποστηρίξαμε (ότι αποκλείεται να μην υπάρχει φαινυλοβουταζόνη στα παλιάλογα που πουλούσαν σαν βοδινό) και ταυτόχρονα μια νίκη σ’ έναν αγώνα που δώσαμε (και εξακολουθούμε να δίνουμε) μόνοι.

Ξέρουμε πολύ καλά πως ήταν η συνεχής και αφόρητη πίεση που ασκούσαμε (όχι μόνο με τα δημοσιεύματα, αλλά και με το επιθετικό ρεπορτάζ που κάναμε) στο «αμαρτωλό τρίγωνο» ΕΦΕΤ-Γενικό Χημείο Κράτους-Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής. Κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν άλλο να κρύβουν την αλήθεια και πως αργά ή γρήγορα θα φτάναμε σ’ αυτή. Αναγκάστηκαν να δημοσιοποιήουν επιτέλους την εύρεση θετικών σε φαινυλοβουταζόνη δειγμάτων. Γι’ αυτό και το έκαναν με τρόπο που η είδηση να θαφτεί ή να μην προκαλέσει αίσθηση.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, η ανακοίνωση αυτή αφήνει έκθετες όλες τις κρατικές υπηρεσίες (πρωτίστως τον ΕΦΕΤ), που υποστήριζαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι υπάρχει μόνο σκάνδαλο νοθείας και όχι σκάνδαλο δημόσιας υγείας. Βρέθηκε φαινυλοβουταζόνη και μάλιστα σε προϊόντα της μεγαλύτερης εταιρίας του κλάδου. Αυτό σημαίνει πως έχουμε σκάνδαλο υγείας. Το ότι δεν χαρακτηρίζεται ως τέτοιο αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι οι κρατικές υπηρεσίες, με κυβερνητική καθοδήγηση, συνεργάζονται όχι για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά για το κουκούλωμα του σκανδάλου.

Επειδή ούτε στιγμή δεν σταματήσαμε να «κυνηγάμε» το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, διαπιστώσαμε με έκπληξη πως άλλα στοιχεία είχε ανακοινώσει ο ΕΦΕΤ στην Ελλάδα και άλλα έστειλε στο RASFF (Σύστημα Αμεσης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές)! Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου στις 21.3.2013, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι στο παριζάκι της ΝΙΚΑΣ βρέθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό μεταξύ 1% και 20% και στα λουκάνικα Φρανκφούρτης της ίδιας εταιρίας βρέθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό μεταξύ 10% και 25%.

Αυτά τα ποσοστά στάλθηκαν και στο RASFF και οι σχετικές προειδοποιήσεις πήραν τους αριθμούς 2013.0503 (παριζάκι) και 2013.0500 (λουκάνικα). Στις 19. 4.2013, όμως, έστειλε άλλες προειδοποιήσεις για τα ίδια προϊόντα. Σ’ αυτές τις προειδοποιήσεις (αριθμοί 2013.0570 και 2013.0564) αναφέρονται οι συγκεντρώσεις φαινυλοβουταζόνης που βρέθηκαν (0,96 ppb για το παριζάκι και 2,1 ppb για τα λουκάνικα), όμως αναφέρονται διαφορετικά ποσοστά DNA αλόγου. Συγκεκριμένα, το DNA αλόγου αναφέρεται για το παριζάκι μεταξύ 3% και 7% και για τα λουκάνικα πάνω από 50%.

Αντε να πιστέψεις τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο. Πρόκειται για τα ίδια δείγματα; Πρόκειται για διαφορετικά δείγματα; Στην Ελλάδα ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τα ίδια προϊόντα. Στο RASFF ανακοίνωσε διαφορετικά προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση, είτε με δύο δείγματα είτε με τέσσερα, ο ΝΙΚΑΣ έπρεπε να σφραγιστεί ως επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και όχι να του επιτρέπεται να εκδίδει προκλητικές ανακοινώσεις, στις οποίες να υποστηρίζει πότε ότι «με την ολοκλήρωση του συνόλου των ελέγχων που διενήργησε η εταιρία με δική της πρωτοβουλία, σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά» και πότε ότι έχει πάρει όλα τα μέτρα και έφερε και ειδικό μηχάνημα ελέγχου DNA. Και μόνο γι’ αυτές τις ανακοινώσεις η συγκεκριμένη εταιρία έπρεπε να καθήσει στο σκαμνί, ο ΕΦΕΤ όμως λειτούργησε σαν ατζέντης της, ανακοινώνοντας μόνο ότι όλες οι παρτίδες αποσύρθηκαν.

Μετά απ’ αυτές τις παρατηρήσεις μας (άλλα στην Ελλάδα, άλλα στο RASFF – δυο διαφορετικές προειδοποιήσεις για το ίδιο προϊόν), για μας επιβεβαιώθηκε το βρόμικο παιχνίδι που παίζεται. Ημασταν σίγουροι πως μόνο αν πάρουμε στα χέρια μας τις αναλύσεις του ΓΧΚ για φαινυλοβουταζόνη θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη. Επειδή δεν μας τις έδιναν στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, αποφασίσαμε να τις ζητήσουμε με επίσημο τρόπο. Ετσι, την περασμένη Δευτέρα, στείλαμε τρεις διαφορετικές αιτήσεις, στον ΕΦΕΤ, στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Γεωργίας. Ζητήσαμε και από τους τρεις φορείς να μας δώσουν αντίγραφα των αναλύσεων του ΓΧΚ για φαινυλοβουταζόνη, καθώς και των πραγματογνωμοσυνών και των διαβιβαστικών εγγράφων. Τους υποβάλαμε, επίσης, και μια σειρά άλλα ερωτήματα, διαφορετικά για κάθε φορέα.

Μολονότι δεν έχουμε απαντήσεις από τον ΕΦΕΤ και το ΓΧΚ, υπάρχει το ρεπορτάζ μας και αποκαλύπτει συγκεκριμένα πράγματα. Η προϊσταμένη της Ε’ Περιφερειακής Χημικής Υπηρεσίας του ΓΧΚ Ε. Λαμπή μας είπε πως η ίδια χαρακτήρισε θετικά τα δυο δείγματα της ΝΙΚΑΣ. Ομως, όταν έστειλε αποτελέσματα για άλλα δείγματα, πριν από λίγο καιρό, είχε αποφύγει να τα χαρακτηρίσει αρνητικά, αλλά έγραψε «κάτω από 0,55».

Ηταν ο ΕΦΕΤ εκείνος που χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα δείγματα αρνητικά. Οταν ρωτήσαμε τότε την κ. Λαμπή γιατί δεν χαρακτήρισε η ίδια τα δείγματα αρνητικά, ως είθισται, μας απάντησε ότι αυτό δεν είναι δουλειά της, αλλά αυτή γράφει μόνο τι βρήκε! Πέραν του ότι αυτό είναι «τρελό» (το ΓΧΚ είναι ο φορέας ο αρμόδιος να αξιολογεί ένα δείγμα που ελέγχει και όχι οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία), η κ. Λαμπή αυτοδιαψεύδεται. Τα πρώτα δείγματα απέφυγε να τα χαρακτηρίσει, τα τωρινά δείγματα όμως τα χαρακτήρισε. Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά; Μήπως γιατί η κ. Λαμπή δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη να χαρακτηρίσει αρνητικά κάποια δείγματα που δεν ήταν αρνητικά;

Ζητήσαμε παραπέρα διευκρινίσεις από την κ. Λαμπή, αλλά αρνήθηκε να μας δώσει.

Περιμένουμε τη γραπτή απάντηση στην αίτησή μας, όπως έχει υποχρέωση από το νόμο.

Εχουμε όμως υποχρέωση να ρωτήσουμε: όταν το ΓΧΚ έγραφε «κάτω από 0,55» εννοούσε ότι δεν βρήκε καθόλου φαινυλοβουταζόνη ή ότι βρήκε, αλλά δεν μπορεί να υπολογίσει με βεβαιότητα τη συγκέντρωσή της; Γιατί αν βρήκε, τότε έχουμε ύπαρξη φαινυλοβουταζόνης, που απαγορεύεται καθολικά, άσχετα αν μπορεί να προσδιοριστεί με βεβαιότητα η συγκέντρωσή της. Μήπως αυτό ήξερε η κ. Λαμπή και αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τα δείγματα αρνητικά, αφήνοντας να πάρει την ευθύνη ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, που δεν είναι αρμόδιος;

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ μας απάντησε ότι έχει διαβιβάσει την αίτησή μας στην αρμόδια υπηρεσία για ν’ απαντήσει. Του θυμίζουμε ότι έχει ένα μήνα καιρό. Ο α/α προϊστάμενος της ΓΔΚ Θ. Αλεξανδρόπουλος, όμως, έσπευσε να μας απαντήσει εντός διημέρου, για να μας πει ότι αυτός δεν έχει καμιά ανάμιξη στην υπόθεση, διότι δεν έχει την εποπτεία του ΕΦΕΤ, την οποία έχει ο υπουργός, και πως δεν αναμίχθηκε στη διαδικασία ανάλυσης φαινυλοβουταζόνης.

«Οταν κάποιοι νίπτουν τας χείρας τους, συνήθως το κάνουν σε ματωμένους νιπτήρες», γράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε στον κ. Αλεξανδρόπουλο τις πάρα πολλές επικοινωνίες που είχαμε, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ μας, κατά τις οποίες ήταν απολύτως ενήμερος για τα πάντα. Ούτε να του θυμίσουμε πως ένα «πουλάκι» μας είπε ότι τα χαρτιά που μιλού-σαν για Μέγιστες Επιτρεπόμενες Ποσότητες φαινυλοβουταζόνης (ενώ υπάρχει καθολική απαγόρευση) τα πάσαρε αυτός για να σταλούν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΦΕΤ από το ΓΧΚ.

Μας αρκεί η επίσημη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ στις 14.3.2013, που αναφέρει: «Ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων στην επικράτεια, έχουν ξεκινήσει τη διενέργεια ελέγχων».

Με ποια ιδιότητα συνεργάστηκε με τον ΕΦΕΤ η ΓΔΚ και ο κ. Αλεξανδρόπουλος, αφού υποτίθεται ότι δεν εποπτεύει και δεν έχει ανάμιξη; Ως φίλος συνεργαζόταν με τον Τσιάλτα ή με τη θεσμική του ιδιότητα; Ας απαντήσει σ’ αυτό και στα άλλα ερωτήματα που του έχουμε υποβάλει, αντί να κλαίγεται δεξιά κι αριστερά ότι τον έχουμε στοχοποιήσει αδίκως!

Μπορεί να υπάρχει κάποιο νομικό κενό, δεδομένου ότι ο ΕΦΕΤ είναι αρμοδιότητας υ-πουργού, ενώ η ΓΔΚ αναπληρωτή υπουργού. Ομως, ο κ. Αλεξανδρόπουλος έχει ανάμιξη και είναι όλον αυτόν τον καιρό ο κατεξοχήν σύμβουλος του προέδρου του ΕΦΕΤ. Πέραν αυτού, δεν έχει καθήκον, εφόσον διαπιστώνει κινδύνους για τη δημόσια υγεία (ή δεν είναι κίνδυνος η φαινυλοβουταζόνη;) να παρέμβει στον υπουργό και να ζητήσει να ασκηθεί αυστηρός έλεγχος στον ΕΦΕΤ που δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του;

ΚΟΝΤΡΑ - ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 27 ΑΠΡΙΛΗ
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ... ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

Αυτες ειναι φωτογραφιες που βρηκαμε σε προφιλ απλυτων...οι ιδιοι τις ανεβασαν για να δειξουν τα κατορθωματα τους μεσα στα Πανεπιστημια..

Φυσικα αυτα κανενας δημοσιογραφος δεν τα βλεπει κανενα καναλι δεν μπορει να τα βρει... Αυτα δεν ειναι ταγματα εφοδου αλλα ειναι παιδια που κανουν επανασταση εε;; 






ΠΗΓΗ
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Η άγνωστη τσουκνίδα και οι θεραπευτικές της ιδιότητες

Η άγνωστη τσουκνίδα και οι θεραπευτικές της ιδιότητες
Ο ίδιος ο πατέρας της ιατρικής ο
Ιπποκράτης την είχε χαρακτηρίσει πριν από 2500 χρόνια, “πανάκεια” δηλαδή την είχε εντάξει στα φυτά που κάνουν για όλες τις ασθένειες. Και είναι γεγονός ότι η τσουκνίδα πέρα από τις ευεργετικές της ιδιότητες δεν προκαλεί καμία παρενέργεια. Δικαίως μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα φαρμακευτικό φυτό.

Η τσουκνίδα έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, ελέγχει τις αιμορραγίες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, ελέγχει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις πηκτικές ουσίες του αίματος, και σαν ρόφημα μπορεί να κατεβάσει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, η τσουκνίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη γκάμα παθήσεων και ασθενειών.
Έτσι από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα έδιναν αφέψημα τσουκνίδας όταν κάποιος είχε αιμορραγία, διάρροια (ακόμη και εάν είχε διάρροια από χολέρα), όταν οι γυναίκες κατά την περίοδο πονούσαν ή είχαν υπερβολικά έμμηνα, για να ανακουφίσουν από τις αιμορροΐδες, από την ποδάγρα, από τα εκζέματα στο δέρμα και πολλά άλλα. Την έδιναν επίσης σαν ελαφρύ διουρητικό, για τα προβλήματα στα νεφρά αλλά και για τους ρευματισμούς.
Οι βρασμένοι σπόροι τσουκνίδας κάνουν καλό στο συκώτι στη χολή, στην αρτηριοσκλήρυνση, βοηθούν στη δυσκοιλιότητα ενώ λειτουργούν και σαν καθαρτικό. Επίσης όταν πονάει το στομάχι μας από γαστρίτιδα ή από υπερέκκριση πεπτικών υγρών το αφέψημα αυτό βοηθάει και ανακουφίζει.
Στην τσουκνίδα έχουν ανακαλυφθεί δραστικές βιολογικές ουσίες παρόμοιες με τις θηλυκές ορμόνες των γυναικών. Έτσι η τσουκνίδα, είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά μέσα για την αντιμετώπιση των γυναικολογικών ασθενειών ή προβλημάτων. (από την περίοδο μέχρι τις αιμορραγίες μετά τον τοκετό.) Μόνο σε περιπτώσεις αδενωμάτων της μήτρας ΔΕΝ συνίσταται να παίρνονται σκευάσματα τσουκνίδας.
Η τσουκνίδα, αυτό το ζιζάνιο που κάποτε το ξερίζωναν, είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα σε ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο και σίδηρο. Το είδος που απαντάται στην χώρα μας θεωρείται εξαιρετικό, δεν είναι δηλητηριώδες και λειτουργεί εξαιρετικά σαν σύμμαχος κατά πολλών ασθενειών.


Πηγή: http://www.iatropedia.gr/
ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Ανακατασκευάζεται το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Γαλάτειας

Στις τριακόσιες πενήντα χιλιάδες Ευρώ ανέρχεται το ύψος της σύμβασης του έργου «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης τοπικής κοινότητας Γαλάτειας» που υπογράφηκε χθες (Πέμπτη 25 Απριλίου 2013) μεταξύ του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης – αποχέτευσης Εορδαίας Γιώργου Καραϊσκου και του εκπροσώπου της εταιρείας ΤΕΦΕ ΑΤΕ. Οι εργασίες ξεκινούν αμέσως μετά το Πάσχα και αναμένεται να περαιωθούν σε τέσσερις μήνες περίπου. Αντίστοιχα έργα εκτελούνται στις τοπικές κοινότητες Πενταβρύσου, Περδίκκα και Ασβεστόπετρας ενώ εντός του Μαΐου θα πέσουν οι υπογραφές για την αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Δροσερού, Ολυμπιάδας και Προαστείου. Το κόστος των έργων συνολικά στις παραπάνω τοπικές κοινότητες της Εορδαίας ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια Ευρώ βελτιώνοντας σημαντικά το επίπεδο ποιότητας ζωής των κατοίκων.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη : Μαίρη Κεσκιλίδου

Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΘΑΨΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο "ΝΕΚΡΟΣ"... ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ 50 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ


anastasi-nekrouΜακάβριο λάθος, από τα ευτράπελα που καταγράφονται ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες, σημειώθηκε πρόσφατα σε οικισμό της Κομοτηνής. Ο μουσουλμάνος Ρομά, γνωστός σε όλους σχεδόν τους κατοίκους του οικισμού Τέρμα Αδριανουπόλεως Κομοτηνής, εξαφανίστηκε, κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες και οι συγγενείς του άρχισαν να τον αναζητούν, με τη βοήθεια συγχωριανών του. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε και στις τοπικές αστυνομικές αρχές και πριν από δύο μήνες περίπου το μυστήριο λύθηκε. Οι συγγενείς του ειδοποιήθηκαν ότι στο νεκροθάλαμο του νοσoκομείου της Κομοτηνής βρισκόταν η σορός ενός άντρα και τα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν με αυτά του άτυχου Ρομά.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η η τοπική εφημερίδα "Χρόνος" της Κομοτηνής, ένας από τους συγγενείς του άτυχου μουσουλμάνου, πήγε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί, φορτισμένος από τη συγκίνηση για τον ξαφνικό χαμό του, έκανε το μακάβριο λάθος. Βιαστικά και χωρίς να παρατηρήσει τη σορό, δήλωσε στους γιατρούς, χωρίς αμφιβολία, ότι ο νεκρός ήταν πράγματι ο Ρομά, οπότε ειδοποιήθηκαν συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί για το μοιραίο που είχε συμβεί.
Πέθανε από παθολογικά αίτια είπαν οι γιατροί, μετέφεραν τη σορό στο σπίτι του, χωρίς να ανοίξουν το φέρετρο, τον έκλαψαν και την επόμενη ημέρα έγινε η κηδεία του, παρουσία του χότζα της περιοχής και με όλες τις τιμές που αποδίδουν οι μουσουλμάνοι στους νεκρούς, ενώ στον φρεσκοσκαμένο τάφο του τοποθετήθηκε και η πλάκα με το όνομά του.
Και λίγο πριν συμπληρωθούν 52 ημέρες για το μνημόσυνο (αντίστοιχο με το χριστιανικό σαρανταπενθήμερο), ξαφνικά ο συμπαθής Ρομά εμφανίστηκε στο χωριό του και όπως ήταν αναμενόμενο πήγε στο σπίτι του. Άναυδοι και τρομοκρατημένοι συγχωριανοί και φίλοι, μόλις τον αντίκριζαν έτρεχαν για να κρυφτούν στα σπίτια τους και στα καφενεία του χωριού, ενώ οι οικείοι του δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν.
Ο κατά λάθος νεκρός Ρομά, που "αναστήθηκε" γελούσε και αφού όσοι βρισκόταν γύρω του βεβαιώθηκαν ότι δεν πρόκειται για κάποιον σωσία, ή για κάποιο φάντασμα, άρχισαν να τον ρωτούν τι είχε συμβεί, αλλά και να αναρωτιούνται τελικά ποιόν έθαψαν και ποιός ήταν ο άγνωστος άνδρας που πήρε τη θέση του στον τάφο;
Και τελικά, ύστερα από λίγες ώρες το μυστήριο λύθηκε. Πράγματι, πριν από δύο περίπου μήνες ο Ρομά είχε εξαφανιστεί, επειδή έπεσε θύμα ενός τροχαίου ατυχήματος και νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Στο μεταξύ όμως, εκείνο το χρονικό διάστημα, κατά σύμπτωση, ένας άλλος μουσουλμάνος, από την ίδια περιοχή, έχασε τη ζωή του και μετέφεραν τη σορό του στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου όμως δεν τον αναζήτησε κανείς.
Έτσι, αντί για το Ρομά οι συγγενείς του μπορεί να έθαψαν λάθος άνθρωπο, αλλά, από την άλλη πλευρά όμως, ο άγνωστος μουσουλμάνος, που παρέμεινε στα αζήτητα του νοκροτομείου της Κομοτηνής, "αναχώρησε" από μάταιο αυτό κόσμο με αξιοπρεπή τρόπο και με όλες τις τιμές που αποδίδονται στους νεκρούς.

ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΑΠΕ
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Βούλγαροι νοσταλγούν την Κατοχή της Βαρντάρσκας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με τον τίτλο «Δεν υπάρχει τίποτε για να ντρεπόμαστε για τη Βουλγαρική «Διοίκηση» στην Βαρντάρσκα (σημερινά Σκόπια)», ο ιστορικός Δρ Αλεκσαντάρ Γκρεμπενάροφ , σχολιάζει στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

«Τον Απρίλιο σηματοδοτήθηκαν 72 χρόνια από την καθιέρωση του βουλγαρικού στρατού και της βουλγαρικής διοίκησης στη Βαρντάρσκα της Μακεδονίας (περιοχή Αξιού ποταμού της γεωγραφικής Μακεδονίας) - ένα γεγονός που συνεχίζει να συναρπάζει  το λαό της χώρα μας και προκαλεί έντονες συζητήσεις τόσο έντονα που να παρεμβαίνουν συχνά πολίτες και πολιτικοί και από τις δύο πλευρές. 

Παρά τις εκκλήσεις  να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να προχωρήσουμε εμπρός,  δεν μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το γεγονός», δηλώνει ο  Ιστορικός Δρ Αλεκσαντάρ Γκρεμπενάροφ - Александър Гребенаров,  από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι σημαντικό –γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- να γνωρίζουμε ποια ήταν η βουλγαρική στρατιωτική κατάσταση και η διοίκηση την Άνοιξη του 1941 και ποια αυτή που αφήσαμε πίσω μας το Σεπτέμβριο του 1944.

«Ε, λοιπόν, δεν έχουμε τίποτε για να ντρεπόμαστε. Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα», είπε ο Ιστορικός.

«Την άνοιξη του 1941 φθάνουν στο υπουργείο Εσωτερικών καθημερινά ειδήσεις για τον κίνδυνο της πείνας, αν τα τρόφιμα από τη Βουλγαρία καθυστερήσουν. Έτσι όταν έφθασαν τα τρόφιμα, στις περιοχές της Βαρντάρσκας, έγιναν ανάρπαστα. Ψωμιά, αλεύρι, βαρέλια με λαρδί, τόνοι ζάχαρης. Και όλα αυτά όταν αλβανικές συμμορίες με την καθοδήγηση της Ιταλίας λυμαίνονταν όλες τις δυτικές περιοχές της Βαρντάρσκας», σημειώνει ο Гребенаров.

«Στατιστικά το 1942, σύμφωνα με τα στοιχεία η περιοχή ήταν διαιρεμένη σε 15 επαρχίες και το 60 τοις εκατό του πληθυσμού ήταν δηλωμένοι Βούλγαροι -εξαιρουμένων των περιοχών Γκόστιβαρ, Κίσεβο, Ντεμπάρ, Στρούγκα και τα παρακείμενα χωριά τους που ήταν αλβανικά-, επισημαίνει στο σχόλιο του ο Βούλγαρος Ιστορικός αναπολώντας την εποχή της Βουλγαρικής Κατοχής.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »