Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Ι. Κούβελος στους Τούρκους: Μάθετε ιστορία και μετά μιλήστε

Ι. Κούβελος στους Τούρκους: Μάθετε ιστορία και μετά μιλήστεΟργισμένη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρου Κούβελου, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ολυμπιακή φλόγα είναι της Τουρκίας και θα πρέπει να της επιστραφεί!

Του Νίκου Καλαμπάκα
Η είδηση βέβαια από μόνη της αποτελεί …ανέκδοτο, ωστόσο πλέον υπάρχει και επίσημη αντίδραση στα όσα υποστήριξε νωρίτερα σήμερα ο κ. Ερντογάν σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ.
Σε τηλεφωνική μας συνομιλία με τον κ. Κούβελο, πήραμε την απάντηση από επίσημα χείλη της ΕΟΕ:
«Να μάθουν πρώτα ιστορία και μετά να μιλήσουνε», ήταν η κοφτή απάντηση του αρχηγού της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο.
Να σημειωθεί πως ήδη κυκλοφορούν δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για επίσημο αίτημα της Τουρκίας προς τη ΔΟΕ για την απόκτηση των δικαιωμάτων της Ολυμπιακής Φλόγας!
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο...

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Πιράνχας 45 εκατοστών ψάρεψαν στον Έβρο

Πιράνχας 45 εκατοστών ψάρεψαν στον ΈβροΠιράνχας, ήταν ένα από τα ψάρια που πιάστηκαν στα δίχτυα Τούρκου ερασιτέχνη ψαρά στον Έβρο, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Ο Καντίρ Οσάλ, ο οποίος, όπως δηλώνει στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Αναντολού”, ψαρεύει εδώ και είκοσι χρόνια στον Έβρο υποστήριξε πως είναι η πρώτη φορά που συνάντησε πιράνχας στον Έβρο και ότι το ψάρι που πιάστηκε στα δίχτυα του είναι μεγέθους 45 εκατοστών...Ο ψαράς κάλεσε τους αρμόδιους να κάνουν έρευνες, αφού τόνισε πως «αυτό μπορεί να είναι το τέλος της αλιείας στον Έβρο, αλλά και να αποτελέσει κίνδυνο και για τους ανθρώπους».
Ο Οσάλ είπε ότι το συγκεκριμένο ψάρι δεν συναντάται στην Τουρκία και ότι ενδεχομένως κάποιοι να το απελευθέρωσαν από κάποιο ενυδρείο, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα ψάρια του είδους στο ποτάμι.
Πηγή: nooz.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σας φαίνεται απάτη και "απεχθές δάνειο" το Μνημόνιο; Δείτε τι μας έστησαν οι "σύμμαχοι" το 1913 και θα αλλάξετε γνώμη!!!

Το 1913 ο Ελληνικός Στρατός, έχυσε το αίμα του για να καταλάβει μια στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γραμμή. Την γραμμή Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης. Και το πέτυχε αυτό με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ψυχές! Μετά από μια καταιγιστική στρατιωτική επιχείρηση, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Τούρκους και στους συμμάχους τους, η σιδηροδρομική γραμμή κατελήφθη από τον Ελληνικό Στρατό. Φαίνεται όμως ότι οι “Σύμμαχοι” είχαν άλλα σχέδια για μας, από τότε! Ενώ την καταλάβαμε εμείς, ξαφνικά οι Γάλλοι αποφάσισαν ότι ...η γραμμή τους ανήκει, στα πλαίσια της “συμμαχικής μοιρασιάς”! Όμως, ήταν μια γραμμή που υπήρχε σε Ελληνικό έδαφος και η τότε πολιτική ηγεσία της χώρας, σκεφτόμενη το πολιτικό κόστος(!) κατέληξε ότι δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο! Και ως πάγια τακτική των Συμμάχων, φρόντισαν αμέσως για τη λύση! Μας εξανάγκασαν λοιπόν να την ...αγοράσουμε!!!

Κι επειδή …ως συνήθως δεν είχαμε λεφτά, μας έδωσαν για τον σκοπό αυτό κι ένα δάνειο !!! Και μάλιστα σε δολάρια! Γιατί;Για επικοινωνιακούς λόγους αλλά και για να βοηθήσουν την αναπτυσσόμενη τότε αποικιακή Οικονομία, μας χορήγησαν ένα Καναδικό δάνειο ύφους 8.000.000 δολαρίων για να πληρώσουμε στους Γάλλους μια σιδηροδρομική γραμμή την οποία εμείς την είχαμε καταλάβει με τον στρατό μας !!!! Καναδικό μεν, αλλά όποιος γνωρίζει ιστορία, αντιλαμβάνεται ότι ήταν καθαρά ...Γαλλικό δάνειο! Ετσι, ΚΑΙ χύσαμε το αίμα μας για να καταλάβουμε στρατιωτικά την γραμμή αυτή ΚΑΙ δεν ήταν δική μας ΚΑΙ λάβαμε δάνειο χωρίς λόγο! Τα οικονόμησαν χοντρά τότε οι γάλλοι και μάλιστα εις διπλούν, αφού τελικά, το δάνειο αυτό το χρυσοπληρώσαμε–αποπληρώσαμε εβδομήντα χρόνια αργότερα, βοηθώντας την Σύμμαχο Γαλλία, αλλά και την αποικία της τον Καναδά!

Και το χειρότερο; Ενώ έχουμε χρυσοπληρώσει αυτή τη γραμμή, οι ίδιοι οι σύμμαχοί μας, φρόντισαν αργότερα, έτσι ώστε να την χάσουμε, με την Μικρασιατική Καταστροφή! Αρα!! Εχουμε πληρώσει στους Γάλλους, κάτι το οποίο δεν μας ανήκει πλέον!!! Και αν όλα αυτά ηχούν ως η απόλυτη τρέλα, δεν παύουν να αποτελούν μια σκληρή μεν, αλλά ιστορική πραγματικότητα, για την οποία έχουν γραφεί ήδη δύο βιβλία!!

Ολόκληρη την έρευνα για τα δάνεια της Ελλάδας, χωρισμένη σε χρονικές περιόδους, θα την βρείτε δημοσιευμένη στο aegeantimes.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Στοιχεία - σοκ για εγκληματικότητα & λαθρομετανάστες


Το πρώτο εξάμηνο του 2012, είκοσι τέσσερις συνάνθρωποι μας δολοφονήθηκαν από ληστές (το 30% των εγκλημάτων), συνελήφθησαν 642 άτομα για χρέη προς το Δημόσιο με σύνολο οφειλών που ξεπερνά το 1.058.960.000 ευρώ, σημειώθηκαν 3.093 ληστείες, ενώ κατά 18% περισσότερα (συνολικά 44.800) ήταν τα άτομα που εντοπίστηκαν να εισέρχονται παράνομα τα σύνορα της χώρας μας. Κάθε μέρα μπουκάρουνε 250 άτομα. Κι αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία. Φανταστείτε τι συμβαίνει ανεπίσημα...Το μέγεθος της εγκληματικότητας, αλλά και την μετάλλαξη των δραστηριοτήτων της ΕΛ.ΑΣ αποκαλύπτει η λεπτομερείς ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που ανακοίνωσε το υπουργείο. Πλέον οι ληστές σκοτώνουν για λίγα ευρώ, τα σπίτια είναι πρώτος τους στόχος, ενώ πλέον οι αστυνομικοί κυνηγούν επιχειρηματίες για χρέη που έχουν στο Δημόσιο.
Σε γενικές γραμμές, το Α΄ καταγράφονται διακυμάνσεις στη συχνότητα διάπραξης συγκεκριμένων αδικημάτων, που παρουσιάζουν επιμέρους αυξομειώσεις, με βάση τις τοπικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε Περιφέρειας, ενώ παρατηρείται μείωση σε ορισμένους δείκτες εγκληματικότητας, που επηρεάζουν το περιβάλλον ασφάλειας (ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις). Αξίζει να επισημανθεί ότι το Α΄ εξάμηνο του 2012 συνελήφθησαν συνολικά 93.154 άτομα για εγκλήματα και αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Από αυτά, 8.419 άτομα συνελήφθησαν για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, Τραπεζών κ.λπ.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των αλλοδαπών δραστών κυρίως στα αδικήματα των ανθρωποκτονιών, με κίνητρο τη ληστεία καθώς επίσης στις κλοπές – διαρρήξεις και στις ληστείες, κυμαίνεται σε αυξημένα ποσοστά, σε σχέση με την αριθμητική τους αναλογία στο γενικότερο πληθυσμό.Παράλληλα, εξαρθρώθηκαν 258 σημαντικές πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν πράξεις βίας ή σοβαρές μορφές αδικημάτων με μεγάλη κοινωνική απαξία.


Ανθρωποκτονίες

Το Α΄ εξάμηνο του 2012 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 86 ανθρωποκτονίες, από τις οποίες οι 24 έγιναν με κίνητρο τη ληστεία. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν διαπραχθεί 83 ανθρωποκτονίες, από τις οποίες οι 16 με κίνητρο τη ληστεία. Επίσης, διαπράχθηκαν 91 απόπειρες ανθρωποκτονίας, έναντι 60 που είχαν καταγραφεί το Α΄ εξάμηνο του 2011.

Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 129 περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, επί συνόλου 177 περιπτώσεων.

Ληστείες
Το Α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 3.093 ληστείες, έναντι 3.362 για το αντίστοιχο του 2011. Επίσης διαπράχθηκαν (162) απόπειρες ληστείας, έναντι 142, που είχαν καταγραφεί το Α΄ εξάμηνο του 2011.

Σε ορισμένα είδη ληστειών, ιδίως σε Τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ., παρατηρείται αισθητή μείωση, καθώς το εξάμηνο του 2012 διαπράχθηκαν (51) ληστείες, έναντι (100) το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011.


Φοροδιαφυγή

Στον τομέα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής πραγματοποιήθηκαν (165) έλεγχοι σε διάφορα καταστήματα και σχηματίσθηκαν (18) δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της λαθρεμπορίας καυσίμων, της λαθρεμπορίας ποτών, τη μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών κ.λπ. Οι εννέα (9) δικογραφίες από αυτές, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.150 φιάλες ποτών και 9 τόνοι λαθραίου καπνού.

Επιπλέον, από την Οικονομική Αστυνομία, και τις λοιπές Υπηρεσίες Ασφάλειας συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα (642) άτομα για χρέη προς το Δημόσιο αλλά και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, με σύνολο οφειλών που ξεπερνά το 1.058.960.000 ευρώ. Στον τομέα αντιμετώπισης της εξαπάτησης σε βάρος ασφαλιστικών ταμείων, μεταξύ των οποίων και το Ι.Κ.Α., σχηματίστηκαν δικογραφίες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σε περιπτώσεις ατόμων, που εξακριβώθηκε ότι έπαιρναν συντάξεις θανόντων συγγενών τους ή αναπηρικές συντάξεις που δεν δικαιούνταν, καθώς επίσης εξακριβώθηκε η συμμετοχή υπαλλήλων του ΙΚΑ σε ανάλογες περιπτώσεις, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά, αρκετών χιλιάδων ευρώ. Ενδεικτικά, σε μία χαρακτηριστική περίπτωση συνελήφθησαν 6 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ, οι οποίες λόγω της θέσης τους εξέδιδαν αποφάσεις για χορήγηση παροχών του Ιδρύματος, και όπως προέκυψε προκλήθηκε ζημιά για το ΙΚΑ αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. κατά τη διάρκεια του Α΄ εξαμήνου του 2012, η Οικονομική Αστυνομία έχει δεχθεί συνολικά 2.659 καταγγελίες, στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό καταγγελιών 11012 . Οι καταγγελίες αυτές ομαδοποιούνται, κατά γεωγραφική περιοχή και είδος παράνομης δραστηριότητας, εξετάζονται από επιτροπές αξιολόγησης και προωθούνται στα Τμήματα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περαιτέρω αστυνομική έρευνα. Από το σύνολο των καταγγελιών, οι 560 καταγγελίες έγιναν επώνυμα, ενώ οι 2.099 ανώνυμα.


Λαθρομετανάστες

Το Α΄ εξάμηνο 2012, συνελήφθησαν (44.800) άτομα να εισέρχονται παράνομα τα σύνορα της χώρας μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης καθημερινά απασχολούνται περίπου δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) αστυνομικοί, δηλαδή το ένα τρίτο (1/3) περίπου του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς η χώρα μας αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στην Ε.Ε. λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα συνεχίζει να ανιχνεύεται το 80% με 90% των ανθρώπων, που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην επικράτεια της Ε.Ε.

Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, ένας μεγάλος αριθμός και συγκεκριμένα (74.243) αστυνομικοί διατέθηκαν για την ομαλή διεξαγωγή και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης στις (2.970) κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και πορείες, που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Ανάλογα μεγάλος αριθμός διατέθηκε και στις (5.950) συνολικά αθλητικές εκδηλώσεις, της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και για συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας σε άλλες Αρχές, Φορείς και Οργανισμούς, για την υποβοήθηση του έργου τους. Αναφέρεται ενδεικτικά η αντιμετώπιση του παρεμπορίου, οι κοινοί έλεγχοι με άλλες Αρχές και Φορείς του Δημοσίου, η συνδρομή σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και δυσμενών καιρικών φαινόμενων και άλλα συναφή θέματα.


krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Ντόπινγκ, (Υπερ)Αθλητής, Νέα Γονιδιακή Τάξη Πραγμάτων και (Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
«...Η επιστάμενη κι επίμονη πειραματική εφαρμοσμένη έρευνα της (υπερ)απόδοσης και (υπερ)λειτουργίας του οργανισμού ενός «έξωθεν ρυθμισμένου (εργαστηριακά, χημικά, βιογενετικά, μηχανικά, ανατομικά, ψυχοσυναισθηματικά) Αθλητή» σε ιδιαιτέρως απαιτητικές αγωνιστικές συνθήκες, δύναται να σώσει τις ζωές χιλιάδων στρατιωτών στον σύγχρονο τεχνολογικό πόλεμο του Μέλλοντος...καθόσον - κι εκ των πραγμάτων -  θα χρειαστεί να «ρυθμίζονται» (καταλλήλως) οι μαχητές  για να τα «βγάλουν πέρα» με τις τότε «εξόχως ιδιάζουσες πολεμικές συνθήκες κι απαιτήσεις επιχειρησιακής μαχιμότητας» απέναντι σε εξίσου (αν όχι ακόμη περισσότερο) «(έξωθεν) ρυθμισμένους» (Υπερ)Στρατιώτες (του Μέλλοντος)  του αντιπάλου...».

(Ανατριχιαστικά φουτουριστικό; Ίσως. Όσο πιο γρήγορα όμως το "χωνέψουμε", τόσο το καλύτερο. Καθώς  μέσα σε αυτές τις «ακραίες δραστηριότητες της υπέρβασης των ανθρώπινων ορίων» κρύβονται «έντεχνα» τα στρατιωτικά προγράμματα του μέλλοντος. Και δη, το «Πρόγραμμα του (Υπερ)Στρατιώτη του Μέλλοντος». Και κάποιοι «δουλεύουν» εντατικά πάνω σ’ αυτό)....
Ο (Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος είναι ένα «ευρύ πρόγραμμα». Που όμως αδυνατεί να αποκοπεί από το πεδίο της Κοινωνικής εφαρμογής. Αν θέλει βεβαίως να αναπτυχθεί σε πεδία ασύλληπτα ακόμη.
Γιατί;
Μα γιατί άλλο το «εργαστήριο» και άλλο η «εφαρμογή».
Εφαρμογή είναι το «πεδίο πολέμου» θα αντιγυρίσει κάποιος.
Κι όμως. Το πρώτο πεδίο ανάπτυξης κι εφαρμογής είναι η ίδια η ζωή. Γιατί δεν  μιλάμε για ένα «αυτόνομο οπλικό σύστημα» (όπως πχ είναι ένα νέο είδος πυραύλου). Μιλάμε για ανάπτυξη ενός νέου είδους ανθρώπου στην κυριολεξία. Κι από τη στιγμή που αυτό φέρει νου και σώμα, συναισθήματα και βιοχημεία, τότε τα πράγματα γίνονται πάρα μα πάρα πολύ περίπλοκα.
Είναι κάτι σαν τους νέους κινητήρες αυτοκίνησης. Δεν αρκεί να τους αναπτύξει εργαστηριακά η εταιρεία και να τους βάλει κατόπιν απευθείας σε αυτοκίνητα παραγωγής. Πρέπει να δοκιμαστούν. Και δεν αρκεί η δοκιμή στην εσωτερική πίστα του εργοστασίου. Απαιτείται η εξαντλητική δοκιμασία στην πίστα αγώνων. Έναντι άλλων αγωνιστικών αυτοκινήτων. Που τα οδηγούν άνθρωποι. Με απρόβλεπτες αντιδράσεις. Που θα εκτινάξουν στα άκρα ότι τεχνολογικό νέο έχουν βάλει οι σχεδιαστές πάνω και μέσα στο αυτοκίνητο.
Έτσι και ο (Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος.
Δεν αρκεί να δοκιμαστεί το κάθε κομμάτι του στο εργαστήριο. Χρειάζεται η υπέρτατη δοκιμή του σε αγώνες. Αθλητικούς αγώνες. Αντιμέτωπος με άλλα «προπλάσματα» (δοκιμαστικά μοντέλα παρόμοιας φιλοσοφίας με αυτόν). Αντιμέτωπος επίσης με απλούς, συνηθισμένους (πλην «ιδιαιτέρων δυνατοτήτων» και εκπαίδευσης) ανθρώπους/αθλητές. (Σαν τους «συνήθεις στρατιώτες» του εχθρού που θα συναντήσει στα μέτωπα). Εκεί θα φανεί (με «εξαντλητικές δοκιμασίες») το αν η «τάδε ουσία» λειτουργεί σωστά ή λάθος. Αν το τάδε «μόσχευμα» ή «ανατομικό by-pass» πέτυχε ή θέλει βελτίωση. Αν η «γονιδιακή παρέμβαση» ήταν σωστή ή στη «λάθος κατεύθυνση». Αν το «τάδε μηχανικό πρόσθετο» λειτούργησε ή κατέρρευσε στην πίεση του αγώνα.
Βλέπεις, ο (Υπερ)Στρατιώτης δεν είναι κάτι «μονοσήμαντο». Είναι κάτι εξαιρετικά περίπλοκο. Όσο περίπλοκος είναι και ο ίδιος ο άνθρωπος. Θέλει συνεπώς και περίπλοκες δοκιμασίες.
Τι καλύτερο πεδίο δοκιμής λοιπόν από τους διεθνείς αθλητικούς αγώνες όπου συναντώνται οι «κορυφαίοι των κορυφαίων»;
Πόσω μάλλον οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
(Μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο θα σας δώσει «πεδία ερεύνης» του τύπου: «δεκαπλάσια αντοχή» από τον καλύτερο αθλητή, δυνατότητα «ασύλληπτων αλμάτων», «πολλαπλάσια μυϊκή δύναμη» – συνεπώς και δυνατότητα να φέρει αντιβαλλιστικές θωρακίσεις που κανείς απλός στρατιώτης δεν θα μπορούσε να «σηκώσει» -  κλπ. Θα ήταν ποτέ δυνατό να «αντισταθεί στον πειρασμό» ο παραγωγός ενός τέτοιου «μοντέλου» να μην το «τεστάρει σε ένα τόσο απαιτητικό πεδίο δοκιμών όπως μια κορυφαία διεθνής διοργάνωση σαν τους Ολυμπιακούς; Ή να το πούμε αλλιώς: φαντάσου εκατό τέτοιους «υπερ-κομάντο» να κολυμπούν υποβρυχίως επί χιλιόμετρα από τα παράλια της Τουρκίας μέχρι κάποιο Ελληνικό νησί. Ποιό ραντάρ θα μπορούσε να τους εντοπίσει; Ποιός «απλός συνήθης κομάντο» θα μπορούσε να τους αντιμετωπίσει;).
Αυτό το project όμως δεν «τρέχει» μόνο του.
Ταυτόχρονα τρέχει κι ένα άλλο. Ακόμη πιο ευρύ και περίπλοκο. Για την ακρίβεια, ο (Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος είναι απλά ένα «τμήμα» του.
Και μιλάμε βεβαίως για το πρόγραμμα της «Νέας Γονιδιακής Τάξης Πραγμάτων».
Ο «Νέος Εξελιγμένος (γονιδιακά) (Υπερ)Πολίτης
Αξίζει να διαβάσει κανείς το βιβλίο του Jeremy Rifkin , «Ο Αιώνας της Βιοτεχνολογίας». Θα δει ιδίοις όμμασι και με σκληρές (πλην ρεαλιστικές) λεπτομέρειες το τι μέλλει γενέσθαι στην  κοινωνία του «τεχνητά ρυθμισμένου/βελτιωμένου γονιδιώματος».
Από τη στιγμή που (σύντομα) θα είναι επιστημονικά εφικτή η «βελτίωση του γενετικού προφίλ» του ατόμου, αναπόφευκτα θα διαμορφωθεί ένα νέο «κοινωνικό τοπίο».
Οι Πολίτες θα διαχωριστούν σε "Γονιδιακές Τάξεις" (αναλόγως τους «πόρους» που θα διαθέσει ο καθένας στην εργαστηριακή βελτίωση του γενετικού του προφίλ).
Στην «Νέα Κοινωνική Πυραμίδα», φυσικά, «κυρίαρχοι» θα είναι οι κατέχοντες τις περισσότερες και ποιοτικότερες «γενετικές βελτιώσεις».
Ο καλύτερα ρυθμισμένος γενετικά θα είναι και ο πιο "προικισμένος", ο πιο καλά "εξοπλισμένος" να αντιμετωπίσει τους "συναθλητές" του,  τους "συμμαθητές" του, τους "οικονομικούς ανταγωνιστές του", τους "αντιπάλους του στον πόλεμο" κλπ.
Στο κοντινό αυτό μέλλον, ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος έχει – ακόμη κι εν δυνάμει - προβλήματα υγείας δεν θα έχει καμία ελπίδα να βρει δουλειά τη στιγμή που θα αντιμετωπίζει έναν άλλον υποψήφιο που θα έχει διαθέσει υψηλούς πόρους στην βελτίωση του γονιδιακού του προφίλ, διότι οι Βιογενετικές εφαρμογές (θα) έχουν οικονομικό αντίκρυσμα και δη εξαιρετικά υψηλό.
Συνεπώς, δεν θα έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια δυνατότητα να τις αγοράσουν.
Συνακόλουθα, οι «καλύτερες» κοινωνικοοικονομικές θέσεις στο μέλλον θα ανήκουν στους "τέλειους βιογενετικά". Σε αυτούς που θα έχουν την οικονομική άνεση να "ρυθμίσουν το γενετικό τους προφίλ"  έτσι, που να έχουν άριστη υγεία, πνευματικές, οργανικές, στρατιωτικές, αθλητικές επιδόσεις κοκ.

Αναπόδραστα, αυτοί - όντες οι "ισχυροί" του μέλλοντος - είναι που θα καθορίσουν και το νέο θεσμικό status της κοινωνίας, εμπεδώνοντας έτσι στην τελική φάση την «κοινωνική πρωτοκαθεδρία» τους.
Λογικά αναμενόμενη πριν απ’ όλα αυτά , είναι μια «θεαματική είσοδος». Μια «κατ’ αρχήν» νομιμοποίηση του "Τεχνητά ρυθμισμένου Γονιδιακού προφίλ" του "Νέου Ανθρώπου".
Και αν το πρώτο («κυριαρχία Γονιδιακά Βελτιωμένων») αργεί λίγο, το δεύτερο («θεαματική κατ’ αρχήν νομιμοποίηση της Τεχνητής Γονιδιακής Βελτίωσης») θα το δούμε αρκετά σύντομα, καθώς, το μέλλον αυτό, κατά πως φαίνεται, δεν είναι «καθόλου μα καθόλου μακρινό».
Τα πρώτα δείγματα αυτής της μελλοντικής εποχής του Βιογενετικά (ετερο)ρυθμισμένου προφίλ κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους σε κάθε κοινωνικοοικονομικό πεδίο.
Από τις καλλιέργειες μέχρι την ιατρική, από τη βιομηχανία μέχρι τον Αθλητισμό,  από τα οπλικά συστήματα μέχρι την περιβαλλοντολογία, από την ενέργεια μέχρι την διατροφή και ουκ έσται τέλος στις δυνητικές εφαρμογές της.
Ένα «ψάρι» που το έλεγαν.... WADA
Ήταν αδύνατο φυσικά να μην τα διαπιστώσει αυτά και η WADA, εξ ού και προέβλεψε με βεβαιότητα πως στο Πεκίνο το 2008 θα αναμένονταν ήδη τα πρώτα κρούσματα "Γενετικού Ντόπινγκ".
(Αν και εκφράζονται «υπόνοιες»  πως τα πρώτα κρούσματα ήδη έκαναν την «παρθενική - πειραματική» τους εμφάνιση στην Αθήνα 2004).
Αυτή ήταν όπως φαίνεται και η "επίσημη είσοδος" της Ανθρωπότητας στην Νέα Κοινωνία  των «Γενετικά - τεχνητά - ρυθμισμένων ανθρώπων».
Το «παγκόσμιο Βιογενετικό Λόμπι» έστησε τον «ιστό» της θεαματικής «εισόδου». Και η ΔΟΕ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να … «πέσει μέσα». Καθώς η ΔΟΕ, αν και ξέρει πως υπήρξε «Γενετικό Ντόπινγκ» στο Πεκίνο, παραδέχτηκε δημόσια κι επίσημα την «τεχνική αδυναμία» της να το «ελέγξει» (ξεσπώντας με λύσσα – για να τηρήσει τα προσχήματα – επάνω στους μικρούς εναπομείναντες «χρήστες χημικών» - σημ: εξ’ ου και «διέλυσε» στην κυριολεξία τους «πρωτόγονους χημικά ρυθμισμένους» Έλληνες στίβου και άρσης βαρών)…..
Τουτέστιν, αφού «χωρίς πτώμα δεν υπάρχει έγκλημα, συνεπώς γι’ αυτό και δεν είχαμε «αφαιρέσεις μεταλλίων λόγω «γενετικής παρέμβασης» το 2008 στο Πεκίνο. Ή μήπως περιμένει κανείς ότι θα συμβεί αυτό σήμερα με τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου;).
Γεγονός είναι ότι τα πράγματα «τρέχουν» μόνα τους για την οριστική «ρήξη» ανάμεσα στο «αντιντόπινγκ μπλοκ» των «Παλαιών Φυσικών Ανθρώπων» (πως σας ακούγεται αυτός ο «νεολογισμός»; Συνηθίστε το) και το «Μπλοκ της Νέας Γονιδιακής Τάξης Πραγμάτων».
Η εξέλιξη που έχει επιτευχθεί στα εργαστήρια (σε όλα τα τεχνολογικά μέτωπα) «απαιτεί ασφυκτικά» την «εκτεταμένη δοκιμή» της έξω στα αγωνιστικά πεδία. Και δεν θα αρκείται για πολύ στο «γονιδιακό καμουφλάζ». Άσε που μπορεί η «φωτιά» να μην «φαίνεται» αλλά ο «καπνός» φαίνεται μια χαρά. πχ Αθλητής με καμιά δεκαριά χρυσά σε Ολυμπιακή διοργάνωση «βγάζει μάτι». Ασχέτως αν «δεν πιάνεται» - προς τέρψιν των «βιο-αναδόχων». Είναι θέμα χρόνου λοιπόν μέχρι να γίνει η «στραβή». Άσε που «διακριτικά» και με «δρακόντεια μέτρα προφύλαξης» εκτεταμένη και ταχεία «έρευνα κι ανάπτυξη προιόντος» δεν γίνεται.
Πως θα διαμορφωθεί λοιπόν το μέλλον της "Μεταχημικής (Μεταντόπινγκ) Βιογενετικής εποχής";

Και ποιά θα είναι η "απάντηση" του "Βιογενετικού Λόμπι" στις "πιέσεις" του
"Αντιντόπινγκ Λόμπι";
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, να επιχειρήσουμε να «προμαντέψουμε» αυτή την«πορεία».
Η ηγεσία της WADA έχει δείξει «εν τοις πράγμασι» ότι «αδυνατεί» να «συλλάβει το βιογενετικό ντόπινγκ (ή μήπως για «κάποιους αδιευκρίνιστους λόγους» δεν έχει την «ανάλογη βούληση»;).
Έχουμε λοιπόν, τις «Μεγάλες Δυνάμεις - Κράτη» που ήδη (προφανώς) «μπήκαν» στην «Νέα (Βιογενετική) Εποχή» και τις «Μικρές χώρες» που ακόμη πλατσουρίζουν στα «ρηχά χημικά νερά».
Το «μήνυμα» των Βιοτεχνολογικών Εταιρειών, εμμέσως πλην σαφώς είναι«ευκρινέστατο»:
«Ήδη κάνουμε θαύματα. Ελάτε να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες μας».
Η WADA  από την πλευρά της, μην μπορώντας να τα βγάλει πέρα με τις «Μεγάλες Δυνάμεις» ούτε στο «Χημικό πεδίο» (μην ξεχνάμε πως η ΔΟΕ αρνείται επίμονα επί χρόνια την Σουηδική πρόταση να ελέγχονται όλοι οι Αθλητές και η WADA δεν μπορεί να ελέγξει τις ΗΠΑ οι οποίες αλαζονικά και «αυτάρεσκα» παραμένουν «αυτονομημένες») ούτε, πολύ δε περισσότερο,  στο «Υπερσύγχρονο Βιογενετικό Πεδίο», κατευθύνει την μήνυν της ενάντια σε «Μικρούς» και «Συνήθεις Ύποπτους» εραστές της «Παλιάς Σχολής» των «Χημικών». (Κάπως έτσι χάσαμε και σ’ αυτούς τους Ολυμπιακούς – 2012 - έναν ακόμη αθλητή).
Η Βιογενετική όμως αφού «έπαιξε» πρώτα (δοκιμαστικά) με την ΔΟΕ σε Αθήνα και κυρίως Πεκίνο, είναι προορισμένη και διατεθειμένη να «αλλάξει ριζικά» το μέλλον των Αθλητικών αγώνων.
Τον «Δρόμο» που έδειξαν οι «Μεγάλες Δυνάμεις» σαφώς θα τον ακολουθήσουν και οι «Μικροί».
Θα πληρώσουν «αδρά» τις Πολυεθνικές Εταιρείες Βιοτεχνολογίας και θα αγοράσουν το «εμπόρευμα».
Αυτό ήταν άλλωστε το «μήνυμα» του Πεκίνου. Μήνυμα που βεβαίως αναμένεται να «ενισχυθεί πολύ περισσότερο» στο Λονδίνο 2012.
Μόλις λοιπόν μπουν στο «χορό των Μεταλλίων» και οι Μικροί, όλως «παραδόξως», η WADA θα κατορθώσει (ξαφνικά) να «σπάσει τον Κώδικα» των πρώτης γενιάς Γενετικών Μεθόδων Παρέμβασης στο γονιδίωμα των Αθλητών (Γενετικό Ντόπινγκ). Οι «Μεγάλες Δυνάμεις» θα έχουν φυσικά ήδη περάσει στην Δεύτερη (Μη διαγνώσιμη) Γενιά Γονιδιακής Παρέμβασης. Έτσι, η WADA θα πλήξει για μια ακόμη φορά τους «Μικρούς». Και πάει λέγοντας.
Το μήνυμα των Πολυεθνικών θα είναι και πάλι σαφές:
«...Ελάτε σ' εμάς, έχουμε τη λύση..Αγοράστε το kid της Δεύτερης Γενιάς που
δεν ελέγχεται εργαστηριακά».
Η Νέα Διεθνής «Επαγγελματικού» Αθλητισμού προ των πυλών
Σε επόμενη φάση και ταυτόχρονα με αυτά, θα τρέχουν όμως και κάποιες δίκες ενάντια στις αποφάσεις της WADA κατά των «Μικρών Δυνάμεων» (σχετικά με κρούσματα Γενετικού Ντόπινγκ πρώτης γενιάς). Η υπεράσπιση των αθλητών – λογικά – θα επικαλείται Ιατρικές διαγνώσεις που κατέστησαν απαραίτητη για θεραπευτικούς λόγους την Τεχνητή (Γενετική) Παρέμβαση στο Γονιδίωμα των Αθλητών. Η WADA θα χάσει φυσικά αυτές τις δίκες. Οι Βιο-Πολυεθνικές να είναι καλά. Που θα «παίζουν σε περίπλοκο (βλ. «διπλό») νομικό ταμπλώ.
Ο δρόμος θα είναι ελεύθερος πια για την περαιτέρω μεθόδευση της νομιμοποίησης της Γονιδιακής Παρέμβασης (Γενετικό Ντόπινγκ).
Πλην όμως  ΔΟΕ, Διεθνείς Αθλητικές Ενώσεις, Πολιτική και πλήθος άλλων Οργάνων, Θεσμών και Παραγόντων θα εξακολουθούν να μάχονται την Νέα αυτή Γενετική Τάξη Πραγμάτων. Θα εξακολουθούν, εν ολίγοις, να θεωρούν Ντόπινγκ αυτή την πρακτική, να την ελέγχουν και να διώκουν τους αυτουργούς.
Έτσι, οι «Υπερασπιστές της Γονιδιακής Παρέμβασης» του Αθλητικού Χώρου, εφόσον πλέον θα δέχονται «πιέσεις» όλο και εντεινόμενες, θα κρίνουν ότι είναι «ώριμες οι συνθήκες» για το επόμενο «Μεγάλο Βήμα». Θα  ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα «δομημένο (πια) αυτόνομο κι ανεξάρτητο αθλητικό διεθνές μπλοκ».
 Αθλητές και προπονητές θα βρεθούν σε στενή συνεργασία με Ακαδημαϊκούς, ιατρούς, γενετιστές, νομικούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ΜΜΕ, Εταιρείες Βιοτεχνολογίας, Ιατρικών Υπηρεσιών, Φαρμακευτικών ερευνών, ασθενείς, κλπ.
Εν ολίγοις, οι λυσσώδεις πιέσεις από τα αντιντόπινγκ μπλοκ θα οδηγήσουν στην δημιουργία ενός αντίστοιχου (και όχι λιγότερου ισχυρού) «Βιογενετικού Αθλητικού Λόμπι» (οι οποίοι και θα το «επιδιώκουν» βεβαίως).
Λόμπι που φυσικά, υπό την υψηλή χρηματοδότηση των «ενδιαφερομένων εταιρειών» θα προβεί σε «Εκτεταμένη Πολιτική Επικοινωνίας» (sic!).
 Θεωρείται βέβαιη φυσικά η εκτεταμένη και μεθοδευμένη επαφή με αντίστοιχους «πόλους» και συμφέροντα «συγγενούς ενδιαφέροντος» σε άλλες χώρες, η (ποικιλότροπη) Δικτύωση (και εξάρτηση εν πολλοίς) με  Εταιρείες Ιατρικών Ερευνών, Βιοτεχνολογίας, Φαρμακευτικές αλλά και  Οργανώσεις ασθενών (που θα είναι μια τρομερή πηγή δύναμης όπως θα εξηγηθεί στη συνέχεια).
Ένα Διεθνές Συνέδριο «Αθλητικής Βιογενετικής» θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη συνέχεια αυτής της κατάστασης.
Εκεί – τι άλλο; - θα επισημοποιηθεί η προσχώρηση του «Διεθνούς Βιογενετικού Αθλητικού Λόμπι» στο Ευρύτερο Μέτωπο κατά της Βιοηθικής.
Λογικά αναμενόμενο επόμενο βήμα θα είναι - με την βοήθεια (οικονομική και όχι μόνον) των βιοτεχνολογικών εταιρειών - η διοργάνωση Διεθνών Επαγγελματικών Αγώνων για «Βιογενετικά (και όχι μόνον) ενισχυμένους αθλητές».
Ουσιαστικά θα πρόκειται για (επαγγελματικούς – ερευνητικούς) αγώνες «Υπεραθλητών» με υψηλά χρηματικά βραβεία όπου τα πάντα θα επιτρέπονται. Ο σκοπός θα είναι η όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη των Οργανικών και Ψυχοκινητικών  δυνατοτήτων - επιδόσεων του ατόμου/αθλητή με κάθε τεχνητό μέσο.
Φυσικά,  ρόλο κλειδί σε αυτή την (Βιομηχανοποιημένη πλέον) Διαδικασία Υπερ-επιδόσεων θα παίξουν οι πρώην (Υπερ)Προπονητές Ολυμπιακών Χρυσών Αθλητών (ως μόνοι φέροντες το απαραίτητο «γνωστικό background» που θα συνδέσει την Βιογενετική - Ιατρική έρευνα μέσω του αθλητισμού με την κοινωνία και την Αγορά).
Στρατηγική Διασύνδεση του «Νέου Γονιδιακού Μπλοκ των Εξελιγμένων» με την «Δεξαμενή των Ασθενών»
 
Λογικά, το αντιντόπινγκ Μπλοκ θα κατηγορήσει αυτή την Διοργάνωση Αγώνων Υπεραθλητών παραβάλλοντάς τους με τους αγώνες αυτοκινήτων όπου η κάθε εταιρεία παρουσιάζει στην αγορά το νέο της αυτοκίνητο, την νέα της τεχνολογία, τις νέες της επιδόσεις.
Και όντως, επίσημα πια, υπό το φώς της δημοσιότητας η κάθε εταιρεία θα παρουσιάζει διαρκώς και νέες Γονιδιακές ή χημικές ή τεχνολογικές (μηχανικές, Βιονικές) παρεμβάσεις στον «οργανισμό» των Αθλητών.
Οι αθλητικές επιδόσεις αλλά και τα Ιατρικά επιτεύγματα (κατά το υπόδειγμα της Βιομηχανίας που αναπτύσσεται ραγδαία όταν βρίσκει πεδίο (αντ)αγωνιστικής - διαφημιστικής εφαρμογής), θα είναι τέτοιας κλίμακας που θα προκαλέσουν σοκ - έλκοντας φυσικά το παγκόσμιο  (επιχειρηματικό /εμπορικό) ενδιαφέρον. (Αυτό το «εμπορικό σοκ» είναι το «προαπαιτούμενο» για να έρθουν «παραγγελίες» και «υψηλές χρηματοδοτήσεις» προγραμμάτων όπως ο «(Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος» ή ακόμη γενικότερα ο «(Υπερ)Πολίτης του Μέλλοντος»).
Κυρίως όμως θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον των «ασθενών». Αυτοί άλλωστε θα είναι η κυριότερη πηγή δύναμης του Μετώπου κατά της Βιοηθικής - Ντόπινγκ.
 Όταν η Μέθοδος της γονιδιακής Παρέμβασης «απαιτηθεί» (εμπορικά) από τους ασθενείς για την «Θεραπεία-Βελτίωσή» τους, τότε θα σημειωθεί και η δεύτερη μεγάλη νίκη του «Βιογενετικού Λόμπι». Η «Μεγάλη Μεταστροφή» στην Μαζική Κοινωνική Ψυχολογία θα είναι πια γεγονός.
Μέσω ανάλογων διεθνών εγχειρημάτων σύντομα η βιογενετική παρέμβαση θα μπει στην καθημερινότητα και θα γεννήσει την Νέα Γενετική Τάξη πραγμάτων.
Στο ξεκίνημα αυτής της υπόθεσης θα «τρέξουν» πολλά "projects".
Δύο όμως είναι οι κυριότεροι πυλώνες όπου καταφανώς θα στηριχτεί το marketing αυτής της υπόθεσης:
Πρώτα και κύρια αθλητές με άριστη βιοϋποδομή που θα ενδιαφερθούν να «παίξουν» σε αυτό το «πολλά υποσχόμενο» παιγνίδι του εντόνως και εμφανώς «κοντινού μέλλοντος».
Είτε νέοι αθλητές, είτε ήδη «φτασμένοι Ολυμπιακοί υπεραθλητές» - πλην όμως «διωχθέντες ως ντοπέ» από WADA και ΔΟΕ.
Ένας «διεθνής χείμαρρος μεταγραφών» αθλητών και προπονητών θα κλιμακωθεί «αδειάζοντας» στην κυριολεξία τις «δεξαμενές» του «παλαιού παραδοσιακού αθλητικού μπλοκ».
Ο δεύτερος Πυλώνας όμως αυτού του φιλόδοξου Βιογενετικού Concept θα αφορά στους «ασθενείς».
Σε αυτούς θα απευθύνεται, αυτούς θα επιδιώκει να υποκινήσει ώστε με την τεράστια παγκόσμια δύναμή τους να ενισχύσουν καθοριστικά αυτή την προσπάθεια και να «γιγαντωθεί».
Εν ολίγοις, θα πάρει «ασθενείς» (πχ χρονίων νοσημάτων) με κάποιο minimum αθλητικό background και θα τους μετατρέψει μέσω της «Βιογενετικής παρέμβασης» (και όχι μόνον) σε αθλητές , αν όχι αξιώσεων, οπωσδήποτε «αξιοπρεπών επιδόσεων». (Ουσιαστικά, αυτό θα είναι το «εμπορικό στοίχημα»).
Ενώ ο πρώτος πυλώνας είναι που θα δημιουργήσει τις «υψηλές επιδόσεις» και θα προσφέρει το «διαφημιστικό (υπερ)θέαμα», ο δεύτερος είναι ουσιαστικά αυτός που θα στοχεύσει «μέσα στην καρδιά της κοινωνίας» παράγοντας το «μεγάλο κέρδος».
 Γιατί οι πάντες είναι ή άρρωστοι ή «εν δυνάμει άρρωστοι» ή κάποιο μέλος σοβαρά ασθενή έχουν στην οικογένειά τους. Και όλοι αυτοί  θέλουν μια υγιή ζωή. Όλοι τους θα ήθελαν μια άριστη φυσική κατάσταση αντί των ανύπαρκτων μέχρι τότε ψυχο-σωματικών επιδόσεων.
Τότε είναι που θα έχει γίνει το «κρίσιμο Κοινωνικό κλικ» και θα δρομολογηθεί με αυξητικούς πλέον όρους (σε γεωμετρική πρόοδο) η Νέα Βιογενετική Εποχή.
Οι ασθενείς είναι η κυρίαρχη μάζα. Όταν όλοι αυτοί απαιτήσουν να «μεταλάβουν τα αγαθά της Βιογενετικής» τα οποία θα έχουν θαυμάσει στα τερέν, στα ντότζο, στα γήπεδα, στο στίβο, στις πισίνες και στα στάδια τότε πια η ατμόσφαιρα θα είναι τόσο ηλεκτρισμένη και «μεταλλαγμένη» που κανείς από τους «Επίσημους Διεθνείς και Εθνικούς Αθλητικούς παράγοντες» δεν θα τολμάει ούτε να υπαινιχθεί το παραμικρό αρνητικό για τους μετέχοντες στο Νέο Βιογενετικό - Αθλητικό Εγχείρημα.
Το (Υπερ)θέαμα «πουλάει»....
Φυσικά, για λίγο καιρό ακόμη θα είναι μια πραγματικότητα οι «ξεχωριστοί αγώνες».
Από τη μια οι όλο και πιο πλούσιες και (υπερ)θεαματικές Διοργανώσεις των «Βελτιωμένων Υπεραθλητών» (όπου θα επιτρέπεται «κάθε είδους εξωτερική παρέμβαση» στην ψυχοφυσιολογία του αθλητή) και από την άλλη οι «άλλες», οι όλο και πιο «χειμάζουσες» Διοργανώσεις των «συνηθισμένων» απλών αθλητών - που φυσικά θα «υστερούν σε θέαμα» (και συνεπώς σε οικονομική απόδοση) έναντι των «άλλων».
Όσο όμως θα μπαίνει στην ζωή των ανθρώπων και στην καθημερινότητά τους η Βιογενετική με τα θαύματά της (δηλαδή, ταχύτατα), τόσο και αυτή θα ανεβαίνει στην Κορυφή της Κοινωνικής Πυραμίδας ως απαραίτητο στοιχείο κοινωνικής καταξίωσης (prestige).
«Κοινωνική Κορυφή» στην οποία μαζί με την «Βιογενετική» θ’ ανεβαίνουν και οι «άνθρωποί» της. Κυρίως δε, οι Πρωτεργάτες της. Αυτοί που της προετοίμασαν το έδαφος για την αναπόφευκτη Κυριαρχία της. Το οποίο, από σήμερα – δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι - κιόλας λειτουργεί ως κίνητρο για «ανάλογη δράση» (τους).
Εδώ, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «έχοντες» της Κοινωνίας είναι αυτοί που θα προβούν πρώτοι στην Τεχνητή Βελτίωση του Γονιδιακού τους Προφίλ (καθ' ότι κοστίζει και μάλιστα πολύ). Εφόσον όμως αυτοί είναι που έχουν και τα «πολιτικά σκήπτρα», λογικό κι αναμενόμενο είναι ν’ αλλάξουν - σύντομα - τους Θεσμούς προς το «ευνοϊκότερο» ως προς την Βιογενετική.
Σύντομα και προηγηθέντων των παραπάνω,  οι «διαρροές» των αθλητών (και συνακόλουθα «κοινού», «χορηγών» και media) από τις «συνηθισμένες (επίσημες) διοργανώσεις» προς τις διοργανώσεις των «Υπεραθλητών» (του υψηλού θεάματος και των Υψηλών Κερδών) - συν το χείμαρρο από δίκες (Γενετικά «ρυθμισμένων») αθλητών εναντίον ΔΟΕ - θα είναι τόσο έντονες που πλέον οι όροι θα
αντιστραφούν.
Οι «επίσημες διοργανώσεις των Παλαιών Παραδοσιακών» (άλλος «νεολογισμός» που αναγκαστικά χρησιμοποιείται εδώ) θα παρακμάσουν, θα «ξεπέσουν».
Με τελική αφορμή αυτό το γεγονός και κυρίαρχη αιτία την «γενικευμένη αποδοχή της Βιογενετικής» από την τότε κοινωνία, οι Επίσημες Διεθνείς Αθλητικές Αρχές θα αναγκαστούν να «αποδεχτούν» την Βιογενετική Παρέμβαση στο Γονιδίωμα των Αθλητών ως μια «Νόμιμη και θεμιτή πραγματικότητα».
Πλέον, και η «Θεσμική Μεταστροφή» - υπέρ της Βιογενετικής - θα είναι μια «πραγματικότητα.
Το άλμα προς την Νέα Βιογενετική Τάξη πραγμάτων θα έχει γίνει.
Ο Νέος Γονιδιακά εξελιγμένος άνθρωπος θα έχει «κυριαρχήσει» έναντι των υπολοίπων «απλών» (μη εξελιγμένων γονιδιακά) ανθρώπων....
Quiz: Σε ποιό ακριβώς σημείο της Νέας (Γονιδιακής) Κοινωνικής Διαστρωμάτωσης θα βρεθούν αυτοί οι τελευταίοι;
Κοινώς, «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»...
Από την μια ο «(Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος» είναι μια πραγματικότητα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σύντομα στα νέα πολεμικά μέτωπα (κι αλίμονο αν μας βρει απροετοίμαστους) κι από την άλλη η Νέα Γονιδιακή Τάξη Πραγμάτων είναι εξίσου μια πραγματικότητα που θα στείλει την φτωχολογιά ακόμη πιο χαμηλά απ’ ότι ήδη βρίσκεται....
Άντε χάραξε πορεία τώρα μέσα σε τέτοια θύελλα...
Ιδίως με μια ιθύνουσα Πολιτική Τάξη που έχει μείνει σαράντα χρόνια πίσω και αρνείται να δει σοβαρά τέτοιες «εφιαλτικές πραγματικότητες» σαν τις «παραπάνω»...
Γιώργος Ανεστόπουλος
 http://aegeanhawk.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4886.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχίζει και ο στίβος στην Ολυμπιάδα

Φωτογραφία για Αρχίζει και ο στίβος στην ΟλυμπιάδαΟκτώ αθλητές μας ρίχνονται στη μάχη της πρόκρισης κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων στίβου των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Το ελληνικό μενού περιλαμβάνει επίσης κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, ενώ τα αδέλφια Γκουντούλα θα αγωνισθούν στον μικρό τελικό της δικώπου στην κωπηλασία. Πρώτος στα πρωινά προκριματικά ρίχθηκε πριν λίγο ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στη σφαιροβολία. Αγωνίζεται στο Α΄ γκρουπ στις 12.00 ώρα Ελλάδας με το όριο πρόκρισης να είναι στα 20.65μ (ή 12 καλύτεροι). Ο Σταματόγιαννης έχει φέτος 19.70μ και ατομικό ρεκόρ 20.36μ. Λίγα λεπτά αργότερα αρχίζει το έπταθλο και συγκεκριμένα τα 100μ εμπόδια με τη συμμετοχή της Σοφίας Υφαντίδου. Αγωνίζεται στη 2η σειρά στις 12.13 ώρα Ελλάδας (έχει φέτος 13.76). Το Β΄ γκρουπ στο ύψος επτάθλου θα γίνει στις 13.15 και η Υφαντίδου έχει 1.72μ φέτος, ενώ στις 21.00 θα μετάσχει στο Β΄ γκρουπ της σφαιροβολίας (13.36μ φέτος) και στις 22.45 στην 1η σειρά των 200μ (25.62). Το έπταθλο ολοκληρώνεται το Σάββατο 4 Αυγούστου με μήκος, ακοντισμό και 800μ.

Στα προκριματικά του τριπλούν γυναικών στις 12.25 θα έχουμε διπλή ελληνική εκπροσώπηση, με τις Νίκη Πανέττα και Αθανασία Πέρρα. Η πρώτη μετέχει στο Α΄ γκρουπ και φέτος έχει κάνει 14.50μ (ατομικό 14.55μ), ενώ η δεύτερη στο Β΄ γκρουπ με φετινό ατομικό ρεκόρ 14.71μ. Το όριο πρόκρισης είναι 14.40μ (ή οι 12 καλύτερες στον τελικό). Τα 100μ γυναικών θα γίνουν το μεσημέρι (12.40) με τον προκριματικό γύρο όπου δεν μετέχει η Μαρία Μπελιμπασάκη, αφού βάση επιδόσεων λαμβάνουν μέρος οι πιο αδύναμες αθλήτριες. Αντίθετα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα μπει αργότερα στη μάχη της πρόκρισης και συγκεκριμένα στις 21.05 με τη διεξαγωγή των προκριματικών σειρών. Μετέχει στην 5η σειρά (8η διαδρομή) και με 11.34 φετινό ρεκόρ φιλοδοξεί ότι μπορεί να τα καταφέρει. Στα 400μ εμπόδια ο Περικλής Ιακωβάκης μετέχει στην 5η σειρά (8η διαδρομή) στις 13.43 κα φέτος έχει κάνει 49.04 (ατομικό 47,82). Θα γίνουν συνολικά 6 προκριματικές σειρές και την πρόκριση παίρνουν οι 3 πρώτοι συν οι 6 με τους καλύτερους χρόνους. Πάντως το έργο του Ιακωβάκη δεν κρίνεται εύκολο, αφού στην ίδια σειρά έχει δύο μεγάλους αντιπάλους, τον Αμερικανό Αντζελο Τέιλορ με 48.43 φέτος και το Νοτιοαφρικανό Λουί Φαν Ζιλ με 49.42. Στο Α' προκριματικό γκρουπ της σφυροβολία ανδρών στις 13.20 παίρνει μέρος ένας ακόμη έμπειρος αθλητής. Για την ακρίβεια ο πλέον έμπειρος αφού κουβαλά στην πλάτη του πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες και ο λόγος βέβαια για τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου ο οποίος φέτος έχει κάνει καλύτερη βολή στα 71.80μ (ατομικό 80.45μ). Το όριο πρόκρισης είναι 78.00μ (ή οι 12 καλύτεροι των 2 γκρουπ στον τελικό). Στο Β΄ γκρουπ στις 14.45 μετέχει ο Κώστας Σταθελάκος με τα χρώματα της Κύπρου (73.86μ φέτος και 74.38μ ατομικό). Τέλος, στις 21.50 ώρα Ελλάδας θα έχουμε τα προκριματικά του μήκους με τη συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα στο Α΄ γκρουπ. Ο Έλληνας άλτης ταλαιπωρήθηκε για μία ακόμη φορά από τραυματισμούς, αλλά ελπίζει ότι θα καταφέρει να μπει στον τελικό, όπου το όριο πρόκρισης είναι στα 8.10μ. Φέτος έχει κάνει 8.05μ, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 8.66μ. Στην κολύμβηση, η ελληνική παρουσία ολοκληρώνεται με διπλή συμμετοχή στα 50μ. ελεύθερο γυναικών. Τόσο η Νέρι Νιαγκουάρα, όσο και η Νόρα Δράκου θα αγωνιστούν στις 12:16, στην όγδοη σειρά (2η και 7η διαδρομή αντίστοιχα) και εφόσον επιβεβαιώσουν τις φετινές επιδόσεις τους μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στους βραδινούς (22:27) ημιτελικούς. Η ιστιοπλοϊα συνεχίζεται στο Γουεϊμάουθ και αύριο στην κατηγορία 49er, όπου μετέχουν οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης, θα διεξαχθούν τρεις κούρσες, η 9η, η 10η και η 11η. Συνεχίζουν επίσης τις προσπάθειές τους ο Γιάννης Μιττάκης στα Finn (ιστιοδρομίες 9 και 10), οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στα Star (ομοίως), ο Βαγγέλης Χειμώνας και η Αννα Αγραφιώτη στα Laser και Laser radial αντίστοιχα (ιστιοδρομίες 7 και 8) και οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στα 470, όπου διεξάγονται η τρίτη και η τέταρτη κούρσα. Τέλος, οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας θα αγωνιστούν στις 12:20 στο Ιτον Ντόρνεϊ στον «μικρό» τελικό της δικώπου. Τα δύο αδέλφια θα κυνηγήσουν την καλύτερη δυνατή κατάταξη μεταξύ των θέσεων 7-12, αν και ο στόχος τους ήταν η πρόκριση στον τελικό και η διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Εκτός των δύο πρώτων τελικών του στίβου, το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετούς ακόμη τελικούς. Στην κολύμβηση ξεχωρίζουν τα 100μ. πεταλούδα ανδρών, όπου ο Μάικλ Φελπς κινδυνεύει να χάσει και εδώ τα «ηνία», και τα 50μ. ελεύθερο ανδρών, ενώ θα γίνουν ακόμη οι τελικοί στα 200μ. ύπτιο και τα 800μ. ελεύθερο γυναικών. Τέσσερις τελικοί θα γίνουν στην κωπηλασία, συγκεκριμένα το απλό σκιφ ανδρών, η δίκωπος ανδρών, το τετραπλό σκιφ ανδρών και το διπλό σκιφ γυναικών. Ακόμη, θα γίνουν γνωστοί οι Ολυμπιονίκες στο ατομικό ανδρών της τοξοβολίας, στο μεικτό διπλό του μπάντμιντον, στο ομαδικό πουρσουίτ ανδρών και στο κέιριν γυναικών της ποδηλασίας πίστας, στο ομαδικό της σπάθης ανδρών, στις μεγάλες κατηγορίες του τζούντο (+78κ. γυναικών και +100κ. ανδρών), στα 50μ. τουφέκι πρηνηδόν και στα 25μ. πιστόλι ταχύτητας (αμφότερα ανδρών), στο τραμπολίνο ανδρών και σε δύο κατηγορίες της άρσης βαρών (75κ. γυναικών και 85κ. ανδρών).
I-Reporter
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ.

AΠO ΚΥΡΙΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΠΑΛΤΑΡΕΤΣΟΥ ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΗΝΟΥ - ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας. Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί θεραπευτική αγωγή καθαρισμού. Πως γίνεται αυτό ; Είναι πολύ εύκολο. Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το για να καθαρίσει. Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό, βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ το , άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να κρυώσει. Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου. Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει. Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και είναι φυσικό. 
 
 Γεωργία Μπογατίνη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ


  Έρευνα και Επιστήμη: Ποια είναι στην πραγματικότητα τα τόσο καλά κρυμμένα μυστικά αυτών των πανάρχαιων αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων;Γιατί αφού υπάρχουν οι επιστημονικές μελέτες ειδικευμένων καθηγητών δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα.Έφτασε πια η στιγμή να μάθετε την αλήθεια.Διαβάστε όλοι σας προσεκτικά το άρθρο που ακολουθεί....


Όπως εχει παρατηρηθεί από τις πάρα πολλές καταγεγραμμένες εμφα­νίσεις ΑΤΙΑ, οι όποιοι δημιουργοί τους κάνουν χρήση μιας άγνω­στης αρχής της φύσης, η οποία μηδενίζει την αδράνεια, όπως πολύ πιθανόν και το βάρος τους. Τέτοιες τεχνικές φαίνεται να σχε­τίζονται με τη χρήση του "παντα­χού παρόντος και τα πάντα πληρούντος" αιθέρα, της παραγκω­νισμένης αυτής έννοιας από τη σημερινή επιστήμη.


Υπάρχει μια καταπληκτική πει­ραματική προσέγγιση του θέμα­τος, καμωμένη από τούς Νταν Ντάβιντσον και Τζόε Παρ, θετι­κούς επιστήμονες, των οποίων την εργασία όμως δεν φιλοξενεί κανένα επιστημονικό περιοδικό, επειδή και μόνο, αυτοί μιλάνε ευθέως για τον αιθέρα και τις άπειρες δυνατότητές τού....

Ο Τζόε Παρ, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος ειδικευμένος στην ηλεκτροακουστική, βρέθηκε στην Αίγυπτο το 1980 για επαγγελματι­κούς λόγους. Επισκέφθηκε την πυραμίδα του Χέοπος στην Γκίζα
και γοητεύτηκε τόσο πολύ από το μνημείο, ώστε ζήτησε ειδική άδεια και πέρασε μία ημέρα στην κορυφή της, καθώς και μία νύχια στο βασιλικό θάλαμο! Όταν γύρι­σε στις ΗΠΑ ήρθε η μεγάλη έκπληξη: παρατήρησε ότι είχε θεραπευθεί από μία χρόνια πάθηση που τον ταλαιπωρούσε!
Αυτό το γεγονός τον παρακίνη­σε να ασχοληθεί με τις ασυνήθι­στες και παράξενες άγνωστες δυνάμεις της πυραμίδας. Μετά από πολλές μελέτες και πειράμα­τα, κατέληξε στην ύπαρξη του αιθέρα και την ιδιότητα διαφό­ρων γεωμετρικών σχημάτων, να τον επηρεάζουν.

Ο Παρ κατασκεύασε πολλές δια­τάξεις ανίχνευσης του αιθέρα. Μία από αυτές ήταν μία πυραμίδα προσανατολισμένη στην κατεύ­θυνση Βορράς - Νότος. Τοποθέτησε από ένα επίπεδο πηνίο στη νότια και βόρεια πλευ­ρά της, συνδεδεμένα σε σειρά.
Τα πηνία τα κατασκεύασε τυλίγο­ντας σύρμα μετασχηματιστών, σε καρούλια από μία κασέτα ήχου. Στην κορυφή της πυραμίδας τοποθέτησε ένα διάκενο σαν πυκνωτή και το συνέδεσε σε σειρά με μία μπαταρία και μία ηλεκτρική αντίσταση. Από την αντίσταση οδηγούσε το οποιοδή­ποτε τυχόν σήμα που θα παρου­σιαζόταν, σε ένα καταγραφικό όργανο.

Μία θύρα RS232 υπολογιστή, έκανε καλή δουλειά. Ο Παρ διο­χέτευε συνεχές και εναλλασσό­μενο ρεύμα στα πηνία και παρα­τηρούσε το αποτέλεσμα. Φάνηκε να υπάρχει συντονισμός της πυραμίδας μεταξύ 500 και 1000 Hz, εναλλασσόμενου ρεύματος σία πηνία. Αλλά και από μόνη της η έξοδος παρουσίαζε ημερήσιες περιοδικές διακυμάνσεις. Παρουσίαζε και αδιαφάνεια σε διάφορες μορφές ακτινοβολιών που διοχετεύονταν κοντά και γύρω από την πυραμίδα.
Ο χώρος αυτός γύρω από την πυραμίδα φαίνεται να έχει ωοει­δές σχήμα. Τοποθετήθηκαν λοι­πόν από ερευνητές, μέσα σε αυτόν το χώρο μικροπομποί, ραδιενεργά υλικά, πηγές ακτινο­βολίας β, ιονιστήρες, τα οποία - όλα ανεξαιρέτως - εξασθενού­σαν όταν βρίσκονταν μέσα στη ενεργειακή "φυσαλίδα" της πυραμίδας!

Ήδη στην πρώτη δεκαετία της διερεύνησης αυτών των φαινο­μένων, παρατηρήθηκε ότι ορι­σμένες εποχές και ημερομηνίες του έτους, η ενεργειακή "φυσα­λίδα" που περιβάλει μια πυραμί­δα, εμποδίζει εντελώς τη διέλευ ση από μέσα της, όλων των ειδών τις ακτινοβολίες που ανα­φέραμε πιο πάνω. Δίνει αρνητικά(ευεργετικά για τη ζωή) ιόντα στο περιβάλλον και όταν η ίδια η φυσαλίδα εκτεθεί σε εξωτερική πηγή τέτοιων ιόντων, επεκτείνε­ται!
Το εκπληκτικότερο όμως που παρατήρησε ο ερευνητής, ήταν ότι αυτές τις ορισμένες ημερομη νίες ακυρωνόταν και η βαρύτητα μέσα σε αυτόν τον ωοειδή χώρο!


Ώσπου σε κάποιο 11ετή κύκλο της εμφάνισης των ηλιακών κηλί­δων, αυτός ο πυραμιδοειδής αισθητήρας σταμάτησε να παρέ­χει δεδομένα. Τότε αποφάσισε να φτιάξει έναν δυναμικό αισθητή­ρα, που ήλπιζε ότι δεν θα είχε τα προβλήματα του στατικού. Τον ονόμασε "φυγόκεντρο", επειδή κατασκευάστηκε από ένα περι­στρεφόμενο μεταλλικό δίσκο, που στην περίμετρο του είχε στε­ρεωμένα μικρά ομοιώματα της πυραμίδας της Γκίζας.
Δεξιά και αριστερά του δίσκου, τοποθέτησε σε σταθερό σημείο, 36 ζευγάρια μικρών μαγνητών, που δεν τον ακουμπούσαν. Κάθε δύο μαγνήτες τοποθετήθηκαν αντικριστά, σε κατάσταση έλξης, έχοντας ανάμεσά τους τον δίσκο. Το κάθε επόμενο ζευγάρι τοπο­θετήθηκε με αντίθετη πολικότη- τα από ότι το προηγούμενο του. Δηλαδή αν ένας μαγνήτης στα αριστερά έβλεπε τον δίσκο με τον βόρειο του πόλο, ο επόμενος - από αριστερά πάλι - τον έβλεπε με τον νότιο πόλο του.
 
Ο Παρ περιέστρεψε το δίσκο με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα, και τότε παρουσιάστηκαν και άλλα φαινόμενα. Απώλειες βάρους ήταν το πρώτο που παρα­τηρήθηκε κατά την περιστροφή. Όμως οι εκπλήξεις συνεχίζονταν εντυπωσιακές. Η απώλεια βάρους δεν ήταν ίδια κάθε ημέρα! Υπήρχαν μεγάλες διακυμάν­σεις μέσα σε ένα μήνα. Όταν μάλιστα, στον περιστρεφόμενο δίσκο με τις τρισδιάστατες μικρές πυραμίδες, διοχετεύονταν θετικά ιόντα, και ο άξονας περιστροφής κατευθυνόταν προς τη Σελήνη, η συσκευή ελκόταν από αυτήν! Αρνητικά ιόντα στο δίσκο, απω­θούσαν τη συσκευή από τη Σελήνη!


Τελικά ο Παρ, βελτίωσε ακόμα περισσότερο την απόδοση της μεθόδου του, παράγοντας ένα ακουστικό τόνο, κοντά στο περι­στρεφόμενο δίσκο με τις πυραμί­δες. Τοποθέτησε δύο μεγάφωνα "εκατέρωθεν" της συσκευής. Σαν φυσικός, ειδικευμένος στην ηλε­κτροακουστική, είχε ήδη υπολο­γίσει την ηχητική νότα που συντονιζόταν ο βασιλικός θάλα­μος της πυραμίδας του Χέοπος (ή Μεγάλης). Με βάση τις διαστά­σεις του θαλάμου και τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα μεγάφωνα παρήγαγαν τον μπάσο ήχο - ηχώ/αντίλαλο - που ακού­γεται όταν κτυπήσουμε την άδεια σαρκοφάγο, ή τον τοίχο στον βασιλικό θάλαμο της μεγάλης πυραμίδας.
Η απώλεια βάρους με αυτή της διάταξη έφθασε και το 80%! Ορισμένες περιόδους του έτους μάλιστα, (περίπου 8η με 15η Δεκεμβρίου, και 8η με 15η Μαΐου) τα φαινόμενα εντείνο­νταν. Η απώλεια βάρους ήταν στις μέγιστες τιμές και η περι­στροφική ορμή (στροφορμή) του συστήματος γινόταν τόσο μεγά­λη, που οι πυραμιδούλες της περιφέρειας ξεκολλούσαν και εκτοξεύονταν ακτινικά, κατα­στρέφοντας τη συσκευή και βάζοντας σε κίνδυνο τους παρευ­ρισκομένους!
Επειδή η ταχύτητα περιστρο­φής ήταν πάντα η ίδια, αυτό που φαίνεται πως επηρεαζόταν ήταν η μάζα των πυραμίδων και του δίσκου. Υπολογισμοί που έγιναν δείχνουν, ότι η κινητική ενέργεια της κάθε πυραμιδούλας που ζύγι­ζε 8 γραμμάρια, αυξήθηκε κατά 113.000 φορές, ώστε να ξεκολλή­σει από το δίσκο! Η εποχικότητα του φαινομένου μοιάζει με την εποχικότητα της ανθοφορίας των φυτών και την εποχικότητα που επικαλούντο οι αλχημιστές και συσχετίζεται αμέσως με την ενέργεια της ζωής που λέγεται και αιθέρας...
 
 
Οι εκπληκτικές και ακριβείς αντιστοιχίες του τμήματος του ουρανού στον αστερισμό του Ωρίωνα με την περιοχή των Πυραμίδων, στην Γκίζα της Αιγύπτου. Το γεγονός προκαλεί αίσθηση στον επιστημονικό κόσμο από τότε που έγινε γνωστό. Παρατηρήστε ότι όχι μόνο οι θέσεις των επτά πυραμίδων και κτισμάτων της περιοχής -μεταξύ των οποίων και η Μεγάλη Πυραμίδα - αντιστοιχούν ακριβώς στους αστέρες του Πρίωνα, αλλά και ότι το σχήμα του ποταμού Νείλου αντιστοιχεί στο σχήμα του Γαλαξία στο συγκεκριμένο τμήμα του ουράνιου χάρτη!
Αλλά τα εντυπωσιακά δεν σταματούν εδώ. Το πείραμα των Παρ/Ντέιβιντσον έδειξε ότι υπάρχει και ενεργειακή σχέση μεταξύ του αστερισμού του Ωρίωνα και κάθε πυραμιδοει­δούς δομής! Συγκεκριμένα, τα πλέον έντονα αντιβαρυτικά φαινόμενα επήρχοντο μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου όταν δηλαδή η Γη είναι απόλυτα ευθυγραμισμένη με τον Ήλιο και τους αστέρες του Ωρίωνα!
ΤΟ ΕΞΙΣΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΝΤΑΝ ΝΤΑΒΙΝΤΣΟΝ
Το πείραμα επανελήφθη από τον Ντάβιντσον. Εκείνος όμως αντί για τρισδιάστατες πυραμίδες, κατασκεύασε ένα δίσκο με δυσ- διάστατες, όμοιες με την πλευρά της Μεγάλης Πυραμίδας. Έναν οδοντωτό τροχό δηλαδή, που                 περιστρεφόταν από ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα μοντελισμού, με 10.000 σ.α.λ. Είχε 24 "δόντια/πυραμίδες", που περ­νούσαν μέσα από 12 αντικριστά ζευγάρια μαγνητών, με εναλλασσόμενη πολικότητα.

 Παρουσιάστηκαν τα ίδια ακρι­βώς φαινόμενα με τη συσκευή του Παρ. Ο Νταν χρειάστηκε αρκετούς μήνες για να συντονίσει τη συσκευή του. Τελικά βρήκε ότι αποδίδει πολύ καλά, όταν ο άξο­νας περιστροφής, έχει την κατεύ­θυνση ανατολής - δύσης. Αντί για τον μπάσο τόνο που χρησιμοποιεί ο φίλος του ο Παρ, εκείνος τοπο­θέτησε μια γεννήτρια αρνητικών ιόντων (ιονιστής αέρα) πολύ κοντά στον οδοντωτό τροχό και παρείχε έτσι τη διεγείρουσα ενέρ­γεια, που χρειαζόταν το σύστημα.
Κάθε φορά που άνοιγε τον ιονιστήρα, ο μικρός κινητήρας "ζοριζόταν", καλούμενος να αποδώσει έργο στο "πουθενά". Ο χαρακτη­ριστικός ήχος τοϋ "κινητήρα σε φόρτιση" γέμιζε το δωμάτιο - χωρίς να έχει καμία φυσική σύν­δεση με κάποιο άλλο υλικό αντι­κείμενο - εκτός του τροχού - που θα του απέδιδε το έργο. Αυτό, μαζί με τις παρατηρήσεις του Παρ, μας κάνει να υποθέσουμε ότι αυξανόταν η μάζα που "αισθανό­ταν" ο κινητήρας, καθώς γύριζε τον οδοντωτό τροχό.
Τα αρνητικά ιόντα κατά κάποιο περίεργο τρόπο, αύξαναν φαινο­μενικά την ύλη του δίσκου, πράγ­μα που έτεινε να επιβραδύνει την περιστροφή.
Ένας ραβδοσκόπος, επιβεβαί­ωσε ένα εκτεταμένο ωοειδές "αιθερικό πεδίο", γύρω από ολό­κληρη τη διάταξη, όπως και ένα μικρότερο, γύρω από κάθε τριγωνάκι.
 
Η διάταξη του Νταν έφθασε σε απώλειες βάρους έως και 50%, μα αυτό που παρατήρησε να συμβαίνει μεταξύ 13ης και 15ης Δεκεμβρίου, μας επιτρέπει να υποθέσουμε το υπέροχα απίθα­νο: Αυτές τις ημερομηνίες η Γη μας είναι ευθυγραμμισμένη με τον Ήλιο μας και τα τρία αστέρια της "ζώνης" του αστερισμού του Ωρίονος!
Οι αστερισμοί του Ταύρου και του Ωρίονος, είναι γειτονικοί στην "ουράνια σφαίρα" και έχουν μεγάλη σχέση με τον προσανατο­λισμό της Μεγάλης Πυραμίδας. Μη ξεχνάμε ότι οι τρεις πυραμί­δες που βρίσκονται στην περιοχή της Γκίζας είναι έτσι τοποθετημέ­νες στο έδαφος (κάτοψη), ώστε να αναπαριστούν, το σχήμα των τριών αστεριών της "ζώνης" του Ωρίωνος, αλλά και το μέγεθος τους! Επί πλέον, μαζί με άλλα αρχαία κτίσματα της περιοχής αναπαριστούν ολόκληρο τον αστερισμό και ο ποταμός Νείλος τον Γαλαξία!
Το μέγιστο της αντιβαρυτικής δράσης παρουσιαζόταν όταν ο Νταν ευθυγράμμιζε τον άξονα περιστροφής της συσκευής του, με τον αστέρι Ιώτα του Ωρίωνος και τον Ήλιο μας, την ώρα της ανατολής και δύσης, στις συγκε κριμένες ημέρες. Και όπως λέει c ίδιος: «Φαίνετω να υπάρχει ένας γιγαντιαίος ενεργειακός δίαυλος μεταξύ του Ήλιου μας και του αστερισμού του Ωρίωνος, που διεγείρει το δυναμικό - αιθερικό λέμε εμείς - πεδίο του αντιβαρυ- τικού τροχού, ώστε να γίνεται εντελώς αδιαπέραστο από όλες τις γνωστές δυνάμεις-βαρύτητα, ηλεκτρομαγνητισμό, αδράνεια, ραδιενέργεια και τότε ολόκληρη η διάταξη "προσπαθεί" να ανυ ψωθεί προς τον Ωρίωνα!»
Αν τώρα θυμηθούμε την περί­πτωση ενός από τους πρώτους επαφικούς συγγραφείς (Αντάμσκι) που ισχυρίστηκε ότι ξεναγήθηκε από το πλήρωμα ενός εξωγήινου αστρόπλοιου, θα δούμε ότι εκεί του εξηγούσαν ότι ταξιδεύουν "καβαλώντας" ένα "ενεργειακό ρεύμα", που υπάρ­χει μεταξύ του Ήλιου μας και άλλων ηλιακών συστημάτων, με ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες εκείνης του φωτός. Φαίνεται λοι­πόν ότι η συσκευή των Πάρ/ Ντάβινσον ανιχνεύει τέτοιες δια­στρικές λεωφόρους!
Και φαίνεται πως κάπως έτσι εξηγούνται τα κύματα εμφανίσε­ων ΑΤΙΑ στους ουρανούς της Γης. Έρχονται εδώ ορισμένες χρονικές περιόδους όταν τους ευνοεί η αστρονομική μα τελικά και η αστρολογική συγκυρία, όπου "ανοίγουν οι ουρανοί", όπως λέει ο λαός μας "και κατεβαίνει ο ξενολαός'Ί 01 επισκέπτες έρχο­νται τότε που έχουν ούριους αιθε- ρικούς ανέμους να τους ταξιδεύ­ουν εκτός τόπου και χρόνου, πέρα από τον περιορισμό των γνωστών φυσικών νόμων, και ακαριαία να βρίσκονται όπου οδηγεί ο αιθερι- κός αυτός δίαυλος. Και οι διαστρι­κές αυτές λεωφόροι είναι τμήμα­τα του αιθερικού πλέγματος που καθορίζει το χώρο και τα όντα, από το πάρα πολύ μικρό έως το αφάνταστα μεγάλο.
Είναι αυτό που έχουν παρατη­ρήσει ο Μηρούς Κάθυ και ο δικός μας καθηγητής, αείμνηστος Σαντορίνης, ότι τα ΑΤΙΑ ακολου­θούν διαδρομές που καθορίζουν ένα "πλέγμα" στην επιφάνεια της Γ ης! Αυτό το αιθερικό πλέγμα είναι υποσύνολο ενός μεγαλύτε­ρου σε διαπλανητική κλίμακα και εκείνο, ενός άλλου σε διαστρική κλίμακα... κ.ο.κ... διαγαλαξιακή - διασμηνιογαλαξιακή. Και κάποιες τέτοιες ημερομηνίες είναι που οι αλχημιστές μετέτρεπαν το μόλυ­βδο ή τον υδράργυρο σε χρυσό πολύ εύκολα και με ελάχιστη ενέργεια. Και κάποιες τέτοιες ημερομηνίες - οχι αναγκαστικά αυτές με την απώλεια βάρους- θεραπεύονται ασθενείς σε "άγι­ους" τόπους.

ΠΗΓΗ: ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ-ΤΕΥΧΟΣ 98
erevna-epistimi
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημιουργήθηκε διαφανές φωτοβολταϊκό πάνελ

Το πρόβλημα με τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι ότι καταλαμβάνουν πολύτιμη επιφάνεια σε ένα κτίριο. Με άλλα λόγια για κάποιες κατασκευές που το φως χρειάζεται να μπαίνει από παντού, είναι παντελώς ακατάλληλα.

Ευτυχώς σε λίγα χρόνια το πρόβλημα θα μπορεί να λυθεί αρκετά εύκολα.


Ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μικρή ελαστική κυψέλη, ικανή να μετατρέπει το ηλιακό φως σε ενέργεια.

Η κυψέλη αυτή είναι ικανή να απορροφά και να μετατρέπει μόνο την υπέρυθρη ακτινοβολία σε ηλεκτρικό ρεύμα με αποτελεσματικότητα 4%. Ταυτόχρονα, επειδή απορροφά μόνο την υπέρυθρη ακτινοβολία και όχι το ορατό φως, είναι κατά 66% διάφανη, όχι πλήρως αλλά αρκετά για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε παράθυρα. Επιπροσθέτως, μπορεί να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες με αρκετά χαμηλό κόστος.

Σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού περιοδικού ACS Nano, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα εφαρμογών, από ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και laptops, ακόμα και σε μεγαλύτερη κλίμακα, σε παράθυρα ή επιφάνειες κτιρίων.

Πολλοί αναρωτιούνται πως ακριβώς με τόσο χαμηλή αποδοτικότητα (το 4% είναι μόνο το 1/3 - 1/4 της απόδοσης που έχουν τα συμβατικά φωτοβολταϊκά) μια τέτοια εφεύρεση θα μπορεί να έχει απήχηση σε μεγάλη κλίμακα. Γεγονός είναι πάντως πως θα περάσουν αρκετά χρόνια προτού δούμε την εφαρμογή των κυψελών αυτών στο εμπόριο, μέχρι τότε ενδέχεται η επιστήμη να έχει προχωρήσει αρκετά στον τομέα αυτό.

krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο φωτιά!! Δήμος Αθηναίων: ''Μας πείραξε που δεν έδωσαν τρόφιμα σε λαθρομετανάστες!!! Να κρύψουμε τους πεινασμένους Έλληνες!!!''

 

http://thesecretrealtruth.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ...!!! ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΟΥ ΣΑΚΑΤΕΨΕ ΤΗΝ 15ΧΡΟΝΗ ΜΥΡΤΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ...;;;


ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ...


Συγκλίνουσες πληροφορίες και ενδείξεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Πακιστανός που φέρεται ως βασικός ύποπτος για την κακοποίηση της 15χρονης στην Παρο, βρίσκεται ή ανακρινόμενος στην ΓΑΔΑ, ή με κάποιον άλλο τρόπο σε επικοινωνία με τις αρχές, με το πρώτο ενδεχόμενο να πιό πιθανό.
Η πληροφορία διακινείται από εχθές το βράδυ με το εξής περιεχόμενο:
Ο αλλοδαπός, εργαζόταν ως κηπουρός σε γειτονική τουριστική επιχείρηση και το δωμάτιό του βρισκόταν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το σημείο που κακοποιήθηκε η 15χρονη. Λίγες ώρες μετά από το φρικιαστικό περιστατικό, ο ύποπτος έφυγε εσπευσμένα από το νησί με προορισμό την Αθήνα (όπου προσήχθη στο ΑΤ Ομονοίας για άσχετο λόγο με το συμβάν και προέκυψαν τα άλλα στοιχεία). Ο ίδιος επικαλείται ασθένεια συγγενικού του προσώπου. Όμως, υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο: Η μητέρα του θύματος είπε ότι είδε να περνά από το σημείο της επίθεσης ένα νεαρός με άσπρο παντελόνι και πολύχρωμο πουκάμισο. Η περιγραφή και τα ρούχα, ταιριάζουν με την εμφάνιση που είχε εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο νεαρός Πακιστανός.

Όμως το χαρακτηρίστικότερο όλων είναι απόσπασμα του καθεστωτικού "Βήματος", του γνωστού συγκροτήματος που επιβιώνει με όλες τις καταστάσεις και το οποίο αναφέρει:  
Οι ίδιες πηγές (σ.σ. εννοεί Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.) αναφέρουν ότι ο 21χρονος αλλοδαπός, προκειμένου να εξηγήσει την εσπευσμένη αναχώρηση του, επικαλέσθηκε ασθένεια συγγενικού του προσώπου. Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν τους διαδοχικούς ελέγχους DNA αλλά και ανακρίσεις άλλων προσώπων σχετικά με την εγκληματική επίθεση.


Και το παραπάνω πιστοποιεί ότι οι Αρχές έχουν ήδη επικοινωνία με τον Πακιστανό με πιθανότερο βέβαια να τον έχουν ήδη στα χέρια τους και να μην μιλάνε μαζί του από το κινητό... Αν συμβαίνει αυτό και ο λόγος της μη δημοσιοποίησης του, είναι να περάσει λίγο ακόμη καιρός να μπούμε πιό κοντά στον Δεκαπενταύγουστο για να την περάσουμε πιό γλυκά προς τα έξω και να αποφύγουμε και σοβαρές απηχήσεις ή αντιδράσεις, ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ... Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δράστης δεν το γλιτώνει το λιντσαρισμα, πριν τις φυλακές ή μέσα σε αυτές...
"ΣΤΟΧΟΣ"

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΣΚΗΝΙΚΟ ΙΜΙΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ! [VIDEO]


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα στη θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Αλβανίας, συγκεκριμένα στα στενά της Κέρκυρας, απέναντι από τους Αγ. Σαράντα.
Ο ακραίος εθνικιστής υγέτης της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας Kreshnik Spahiu, μαζί με στελέχη και ακτιβιστές της οργάνωσης, επάνδρωσαν καράβι και "χάραξαν" εκ νέου τα Ελληνοαλβανικά σύνορα με μια λωρίδα στα εθνικά τους χρώματα.

Οι οργανωτές είχαν πρόθεση να προσεγγίσουν πράγματι την ιδεατή συνοριακή γραμμή, αλλά τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση από την Αλβανική αστυνομία.
Όπως δήλωσε ο ανθέλληνας Kreshnik Spahiu: Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία βρίσκεται σήμερα εδώ για να εφαρμόσει την απόφαση του Αλβανικού Συνταγματικού δικαστηρίου (που ακύρωσαν τη συμφωνία της Ελληνοαλβανικής ΑΟΖ). Τοποθετώντας το σύνορο εκεί όπου πρέπει να είναι.

 Το παζάρι του Πρωθυπουργού Μπερίσα με τον Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί να αλλάξει τα εκατοντάδες χιλιόμετρα συνόρου των Αλβανών στο Ιόνιο. Δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει Αλβανός, έστω και αν αυτός είναι ο πρωθυπουργός, που θα μεταβάλει τα σύνορα των Αλβανών και θα πουλήσει τα εδάφη μας.

Λόγω της απαγόρευσης, οι "ακτιβιστές" της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, τοποθέτησαν συμβολικά μια κόκκινη λωρίδα, με τη βοήθεια μερικών τζετ-σκι. Φυσικά, τα οχήματα των Αλβανών εθνικιστών ήταν στολισμένα πατόκορφα με Αλβανικές σημαίες. Αν υπήρχε κάποια βραχονησίδα στο ενδιάμεσο, είναι σίγουρο ότι οι Ερυθρόμαυροι εθνικιστές δεν θα δίσταζαν ούτε στιγμή να υποστείλουν τη σημαία μας. Η σημερινή πρόκληση έχει έντονο άρωμα Ιμίων, από μια οργάνωση που φημολογείται ότι χρηματοδοτείται από το Τουρκικό κράτος.AK 'vendos' kufirin detar me Greqinë - Top... από TopChannelAlbania

http://borioipirotika.blogspot.gr/2012/08/video.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα έξι φράγματα του Αλιάκμονα δημιουργούν μοναδική συστοιχία λιμνών στην περιοχή

Στα σχολικά βιβλία ο ποταμός Αλιάκμονας είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας. Εχει τις πηγές του στον Γράμμο και τις… εκβολές του στον Θερμαϊκό Κόλπο, διασχίζοντας πέντε νομούς. Στην αναθεώρησή τους τα σχολικά εγχειρίδια θα πρέπει τώρα να τον αναφέρουν ως τον ποταμό της καθαρής ενέργειας.Στις 13 Ιουλίου, η ΔΕΗ προχώρησε στην έμφραξη της σήραγγας εκτροπής του φράγματος του υδροηλεκτρικού Εργου Ιλαρίωνα και ξεκίνησε έτσι η δημιουργία ενός νέου υδροταμιευτήρα που θα προσφέρει ύδρευση, άρδευση, τουριστική ανάπτυξη, αντιπλημμυρική ανάσχεση στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών και φυσικά καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, αυξάνοντας κι άλλο το ποσοστό των πολύτιμων καθαρών πηγών ενέργειας στο εθνικό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο.
Ο Αλιάκμονας καλύπτει πλέον το 2%-2,5% στο συνολικό 8-10% της καθαρής ενέργειας που παράγει η χώρα κυρίως από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς του μεγαλύτερου σε μήκος ελληνικού ποταμού, του Αχελώου κι άλλων μικρότερων ποταμών της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα φράγματά του που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία 35 χρόνια δημιουργούν μια μοναδική συστοιχία λιμνών που ξεκινά από τις λίμνες του Μακροχωρίου και της Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας και συνεχίζεται στις λίμνες των Ασωμάτων, της Σφηκιάς, του Πολυφύτου και τώρα αυτής του Ιλαρίωνα. Ισως στο μέλλον κι αν η οικονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει και η ΔΕΗ το κατορθώσει, να προστεθεί και η τεχνητή λίμνη Ελαφιού…
Λόγω του γεωανάγλυφου της περιοχής ή λόγω κάποιας μορφολογικής συγκυρίας και του σχεδιασμού της ΔΕΗ, η κάθε μια από αυτές τις τεχνητές λίμνες «βλέπει» την άλλη, με κυρίαρχη τη λίμνη του Πολυφύτου, έκτασης 74 τ. χλμ. τη μεγαλύτερη και μητρική λόγω κατασκευής του φράγματός της τη δεκαετία του ’70. Αλλωστε, το νέο λιθόρριπτο φράγμα ύψους 130 μέτρων του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Ιλαρίωνα συνολικού όγκου 9 εκατ. κ.μ. που θα δημιουργήσει τον ταμιευτήρα χωρητικότητας 520 εκατ. τ. χλμ. δεν απέχει παρά 2-3 χλμ. από τη ΝΔ όχθη της λίμνης Πολυφύτου, στη γέφυρα του Ρυμνίου Κοζάνης. Ο εξοπλισμός του ΥΗΣ Ιλαρίωνα περιλαμβάνει τον κύριο σταθμό που αποτελείται από δύο υδροστροβίλους συνολικής ισχύος 155,2 MW κι ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο για την εξασφάλιση της οικολογικής παροχής ισχύος 4,2 MW.
Η ισχύς του νέου ΥΗΣ Ιλαρίωνα Κοζάνης, σύμφωνα με στοιχεία που διέθεσε στην «Κ» ο τομεάρχης Λειτουργίας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της ΔΕΗ κ. Παναγιώτης Πεσεξίδης, θα προστεθεί σε αυτήν που παρέχουν στο ενεργειακό σύστημα της χώρας οι ΥΗΣ Πολυφύτου Κοζάνης με 420 GWH τον χρόνο (3 μονάδες των 125 MW), της Σφηκιάς Ημαθίας (3 μονάδες των 105 MW), των Ασωμάτων Ημαθίας (2 μονάδες των 55 MW), της Αγίας Βαρβάρας 940 ΚW και του Μακρυχωρίου Ημαθίας (3 μονάδες των 3,5 MW). Ο σταθμός Ιλαρίωνα προβλέπεται ότι θα παράγει ετησίως 330 GWH καθαρής ενέργειας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ΔΕΗ και της εθνικής οικονομίας, στη διατήρηση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού. Πάντως, η λειτουργία των ΥΗΣ του Αλιάκμονα δεν καθορίζεται από τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, αλλά από τις ανάγκες ύδρευσης, άρδευσης – αντιπλημμυρικής ανάσχεσης. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι τρίτη κατά σειρά στις παροχές των φραγμάτων, αλλά είναι αναμφίβολα πολύτιμος κρίκος στην ηλεκτροδότηση, λόγω της ταχύτατης ενσωμάτωσής τους στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.
Τουριστικοί προορισμοί
Η Θεσσαλονίκη χρησιμοποιεί το 70% των αναγκών ύδρευσής της από τον Αλιάκμονα. Τα περισσότερα φράγματά του λειτούργησαν ευεργετικά στο περιβάλλον των νομών Ημαθίας και Κοζάνης. Ορισμένα από αυτά θεωρούνται «έργα ανθρώπων που συμπληρώνουν το έργο της φύσης». Η Αγία Βαρβάρα έξω από τη Βέροια καθίσταται τουριστικός προορισμός, ενώ η λίμνη Πολυφύτου Κοζάνης αναδεικνύεται σε οικολογικό παράδεισο-καταφύγιο πουλιών που προσφέρεται για τουρισμό.
Μια νέα λίμνη γεννιέται στο φράγμα Ιλαρίωνα
Η λίμνη Ιλαρίωνα (παίρνει το όνομά της από το μοναστήρι του Ιλαρίωνος της Αιανής Κοζάνης, δίπλα στο οποίο κατασκευάστηκε το φράγμα) είναι η νεώτερη λίμνη της χώρας. Μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της.
Η περίοδος αυτή, όπως ανέφεραν οι υδρογεωλόγοι της ΔΕΗ, είναι και η πιο κρίσιμη για τον σχηματισμό μιας λίμνης και γι’ αυτόν τον λόγο προηγούνται εκτεταμένες γεωλογικές και υδρογεωλογικές μελέτες στο έδαφος που θα καλύψει.
Κομβικό σημείο είναι ο ρυθμός που γεμίζει και σύμφωνα με τη ΔΕΗ η έμφραξη του φράγματος, ενώ η ανάπτυξή της εξελίσσεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό.
Συνολικά η επιφάνεια των νερών της θα καλύπτει έκταση 21 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα όρια των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, αλλά είναι η τεχνητή λίμνη για την οποία έγιναν οι λιγότερες απαλλοτριώσεις, καθώς ο Αλιάκμονας σ’ αυτήν την περιοχή, δηλαδή από τη Μονή Ιλαρίωνος μέχρι τη Μονή του Οσίου Νικάνορος Γρεβενών (Ζάβορδα), στο διάβα των αιώνων, έχει σχηματίσει βαθιές και απόκρημνες χαράδρες που τώρα θα προσφέρουν μεγάλο βάθος νερών.
Είναι η έκτη λίμνη που δημιουργείται κατά μήκος του ποταμού.
Μεταφορά εκκλησίας
Οι παραποτάμιες σωστικές ανασκαφές που έγιναν τα τελευταία χρόνια έφεραν στο φως σημαντικά στοιχεία για την προϊστορία της Μακεδονίας και τον μακεδονικό ελληνισμό, ενώ η ΔΕΗ διέθεσε κονδύλι 800.000 ευρώ για να μεταφέρει σε ράγες και σε νέα υψηλότερη θέση το παλιό μοναστήρι της Παναγίας Τουρνικίου Γρεβενών, προκειμένου να μην κατακλυστεί από τα νερά της.
Η υπέροχη διαδρομή που ενώνει τις αρχαιότητες της Βεργίνας με την Αιανή δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης μοναδικού τουριστικού προϊόντος με πολυποίκιλο ενδιαφέρον, αναφέρει ο Δήμος Κοζάνης.
Τα νερά του νέου ταμιευτήρα σε μια εποχή που οι κλιματικές αλλαγές συνδέονται με προβλήματα λειψυδρίας θα συνιστούν πλεονέκτημα, αναφέρει ο δήμαρχος κ. Λάζαρος Μαλούτας και προσθέτει πως «ο Δήμος Κοζάνης θα παρακολουθεί την τήρηση των δεσμεύσεων της ΔΕΗ για την προστασία των μνημείων, αλλά και την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή της Μονής Ιλαρίωνος ώστε να ξαναγίνει πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών».
Του Θαναση Tσιγγανα για την καθημερινή
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »