Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

O Παπανδρέου αποφασισμένος να κλείσει στη φυλακή πανίσχυρο μεγαλονταβατζή της χώρας για μαύρα τιμολόγια!

Την πρώτη φορά κι ενώ άνδρες του ΣΔΟΕ έκαναν φτερό το λογιστήριο του εκδοτικού Ομίλου, τον διέσωσε πρώην υπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος έδωσε εντολή στο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ να αποχωρήσει από τον Όμιλο.
Κι αυτό τη στιγμή που οι άνδρες του ΣΔΟΕ είχαν εντοπίσει ένα σκασμό μαύρα τιμολόγια. Και δεν μιλάμε για τον Κουρή.
Ο Κουρής μπροστά του είναι παρθένα.
Ο μεγαλονταβατζής κινδυνεύει με φυλακή στα γεράματα και ο Παπανδρέου αυτή τη φορά είναι αποφασισμένος να τον χώσει στο Κορυδαλλό...
Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο από την βιβλική καταστροφή στην Ιταλία

Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΜΑΙΟΥ 2010 ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Χάσαμε το μέτρημα από το πλήθος των μηνυμάτων που λαμβάνουμε από εχτές το πρωί εδώ στους AegeanTimes, σχετικά με ένα «χαμένο» βίντεο που επανήλθε στο διαδίκτυο! Πρόκειται για μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 18 ΜΑΙΟΥ 2010 (ναι είναι σωστή η ημερομηνία) στον περιφερειακό τηλεοπτικό «Αρχιπέλαγος», ο διαχειριστής των AegeanTimes, οικονομολόγος κ.Γιώργος Αδαλής, σχετικά με την ευθύνη κάποιων εγχώριων επενδυτών και το ζήτημα της επιστροφής στη δραχμή!

Ο αριθμός των hits στο youtube αυξάνεται ραγδαία, γεγονός που δείχνει την σπουδαιότητα όλων όσων λέγονται, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα πρώιμη!

Θεωρήσαμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε τον άνθρωπο (greekterminator) που μεταφόρτωσε το βίντεο, διότι το τηλεοπτικό κανάλι “Αρχιπέλαγος”, μετά από αίτημά του στο YouTube, επικαλέστηκε λόγους “πνευματικών δικαιωμάτων” και το βίντεο «κατέβηκε» από το διαδίκτυο (από το κανάλι μας, AegeanTimes Internet Media)!

Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τον Διαχειριστή των AegeanTimes, κ.Αδαλή που βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό, και μάθαμε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες και σήμερα δημοσιοποιούμε!

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αδαλής ήταν ο πρώτος άνθρωπος , που είχε αποκαλύψει στην ελληνική τηλεόραση, όταν κανείς δεν γνώριζε αν πήγαμε ή όχι στο ΔΝΤ, ότι είχαμε υπογράψει δάνειο ύψους 80 δις ευρώ με την ΕΕ. Και 30 δις με το ΔΝΤ !!! Και αυτά τα βίντεο έχουν «χαθεί» από το youtube μετά από αίτημα «πνευματικών δικαιωμάτων», από τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και ελπίζουμε να ξαναβρεθούν!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ 2010 ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΔΩ:

Από την πλευρά μας, καταλαβαίνουμε την δύσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί το συγκεκριμένο κανάλι, διότι, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) είχε αποστείλει τότε ένα ΦΕΤΒΑ (μουσουλμανική διαταγή) με το οποίο καλούσε τους διευθυντές των καναλιών να μην λένε πολλά για επιστροφή στη δραχμή, γεγονός που είχε χαρακτηριστεί από όλους, ως ωμή παρέμβαση στην δημοσιογραφία και στην ελεύθερη σκέψη!

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Αδαλή, πρόκειται για ένα βίντεο διάρκειας 45 λεπτών, και ο λόγος για τον οποίο τον είχαν προσκαλέσει ήταν απλός!

Από τις 12 Απριλίου 2010 που είχε αποκαλύψει με σιγουριά για το πρώτο δάνειο που υπέγραψε η Ελλάδα, την μέρα εκείνη είχε γίνει επίσημα παραδεκτό από την Κυβέρνηση.

Στο σημείο που μιλά για 12.000% αποδόσεις των δανειστών, αναφέρεται προηγουμένως στους «στοιχηματίες» και τους διεθνείς τζογαδόρους, υπονοώντας σαφώς τους κατόχους CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) και όχι στους κατόχους ομολόγων! Αυτό όμως δεν φαίνεται από το μοντάζ του βίντεο, που είναι σαφώς μικρότερης διάρκειας! Η απόδοση του 12.000% αφορά σε όσους είχαν αγοράσει Ελληνικά ασφάλιστρα κινδύνου το 2007 (που είχε αρχίσει να φαίνεται η κρίση), δηλαδή CDS και η απόδοσή τους μέχρι τον Μάιο του 2010 ήταν 12.000%. Φαντάζεται εύκολα λοιπόν ο καθένας, ότι σήμερα η απόδοσή τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους κατόχους των εν λόγω CDS.

Ίσως ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που είχε διατυπώσει την άποψη, να προσέξει η χώρα, τους Έλληνες κατόχους CDS και ομολόγων , διότι κάποιοι από αυτούς, αν γνωρίζουν τις εξελίξεις θα κερδοσκοπήσουν ανεξέλεγκτα εναντίον της χώρας μας!

Τότε βέβαια οι όροι CDS κτλ δεν ήταν ευρέως γνωστοί στην Ελλάδα και με πολύ απλά λόγια, ο οικονομολόγος κ. Αδαλής, πέρασε το μήνυμα στη χώρα, ότι κάποιοι εντός των τειχών, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια για τη χώρα!

Όπως μας είπε ο κ. Αδαλής, όταν επιστρέψει στη χώρα, θα ξεκαθαρίσει την άποψή του, αλλά μας είπε τα εξής:

«Πάντα ήμουν υπέρ της εισαγωγής της Ελλάδας στο Ευρώ. Δυστυχώς όμως, οι αλχημείες των Κυβερνήσεων που κατέβαζαν 10 μονάδες το ΦΠΑ του ηλ.ρεύματος με σκοπό να πετύχουμε το στόχο της σύγκλισης του 3% πληθωρισμού, είναι αυτές σήμερα που δίνουν το δικαίωμα στη Μέρκελ και στο Σαρκοζί να λένε ότι μπήκαμε με λαθραία στοιχεία στο Ευρώ.

Από το 2007 έγραφα ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην Ελλάδα και από το 2001 ζητούσα την άμεση διενέργεια ερευνών σε Αιγαίο και ΑΟΖ έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε οικονομίες κλίμακος στην αγορά των υδρογονανθράκων.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε ! Και το χειρότερο, μου κόλλησαν και την ταμπέλα του … «Εθνικιστή», αυτοί οι ίδιοι που εχτές είπαν ότι θα κάνουν εξορύξεις εκεί που μέχρι χτες ... έλεγαν ότι δεν υπήρχαν πετρέλαια!!! Και όταν ξέσπασε η κρίση στην Ευρωζώνη, και όχι στην Ελλάδα όπως μας λένε, ζήτησα τότε, έχοντας ως όπλο την άγνοια των αγορών και την ισχυρή –ακόμα τότε- διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας, να αποχωρήσουμε οικιοθελώς από το Ευρώ, να επιστρέψουμε στη δραχμή αλλά να διατηρήσουμε το ευρώ ως νόμισμα εξωτερικών συναλλαγών, έτσι ώστε να μην διαταραχτούν διεθνή συμβόλαια εκατοντάδων δις!

Στην ουσία ζήτησα να επιστρέψουμε στην Δραχμή, πριν οι «παίχτες» βρουν χρόνο και ξεφορτωθούν τα ομόλογα και όλες τις υπόλοιπες «επικίνδυνες» τοποθετήσεις τους!

Αλλιώς, αν δεν το κάναμε τότε, με την θέλησή μας, και μάλιστα από θέση διαπραγματευτικής ισχύος, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ, μόλις οι «παίκτες» πήγαιναν σε ασφαλή επίπεδα, θα μας πέταγαν ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ έξω από το ευρώ με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα
»!

Αυτά δήλωσε τηλεφωνικά ο κ. Αδαλής, ξεκαθαρίζοντας ότι σήμερα, ειδικά μετά το τέλος Σεπτεμβρίου 2011, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και την αμέσως ερχόμενη εβδομάδα θα αρθρογραφήσει για το θέμα αυτό!

Τις απόψεις του αυτές, πρόκειται να τις εκφράσει σε μια εκπομπή πολύ γνωστού ευρωπαϊκού τηλεοπτικού δικτύου, που ετοιμάζει έρευνα για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και διενεργείται αυτή τη στιγμή!

Είναι γεγονός πάντως, ότι αν τότε η χώρα, (το 2010) απειλούσε με έξοδο από ευρώ και επιστροφή στη δραχμή ανοιχτά, οι Ευρωπαίοι θα έκαναν με μαθηματική ακρίβεια ότι ζητούσε η χώρα μας! Σήμερα δυστυχώς, με την πολιτική αυτή που ακολουθήθηκε, μας έχουν οδηγήσει σε ένα μονόδρομο, που στοίχησε την Εθνική μας κυριαρχία και Ανεξαρτησία!

Πάντως, το γεγονός ότι πλέον ανοιχτά και απροκάλυπτα ολοένα και περισσότεροι ευρωπαίοι ζητάνε την έξοδό μας από το Ευρώ, δικαιώνουν ΠΛΗΡΩΣ τον κ. Γιώργο Αδαλή, την αρθρογραφία του , καθώς και τις τηλεοπικές του παρεμβάσεις των τελευταίων 18 μηνών!

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα αναγνωστών στους Αρχισυντάκτες βάρδιας των AegeanTimes, που ζητούν να μάθουν περισσότερα στοιχεία από τον άνθρωπο που με μαθηματική ακρίβεια, προδιέγραψε τις εξελίξεις στη χώρα μας!

Μια τρελή όσο και εξόχως ... Ελληνική ιστορία που αξίζει να την διαβάσετε!
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ 1000 φοροφυγάδες

Το ΣΔΟΕ έχει καταρτίσει λίστα χιλίων φορολογουμένων με καταθέσεις - μαμούθ, που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις εισοδήματός τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, αρκετοί από αυτούς κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο με συντελεστή 45% ενώ όσοι εξ αυτών δεν παρουσιάστηκαν, απειλούνται με κατάσχεση της περιουσίας τους, αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις και σύλληψη με την διαδικασία του αυτοφώρου. Με εισαγγελική εντολή έχουν κινηθεί εξάλλου οι διαδικασίες σύλληψης εκδοτών πλαστών τιμολογίων.

Τα δυο τελευταία χρόνια το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει περισσότερα από 430.000 πλαστά και εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 3, 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ ΔΝΤ: Προσφέρει 44 δις η Λαγκάρντ – Αντιστέκεται ο Σίλβιο

Γράφαμε νωρίτερα ότι το ΔΝΤ σπεύδει να εισχωρήσει με όποιον τρόπο στην γειτονική Ιταλία. (Διαβάστε εδώ: Δια της πλαγίας οδού το ΔΝΤ στην Ιταλία! Βάζουν και εκεί επόπτες για τα οικονομικά της χώρας . . .) Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δέχεται εδώ και αρκετές μέρες ισχυρές πιέσεις να παραιτηθεί, ενώ δια στόματος Λαγκάρντ το ΔΝΤ....
προσφέρει στην Ιταλία 44 δις ευρώ.
 
Επισήμως η κυβέρνηση της Ιταλίας αρνείται ότι την πρόταση, ενώ σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο αυτό το ποσό μπορεί και να διπλασιαστεί μέσα στον επόμενο έτος.
Δεν είναι τυχαίο που εδώ και καιρό έχουν βγάλει στην Ιταλία σκάνδαλα για τον Μπερλουσκόνι, πιέσεις ΜΜΕ και πολλά πολλά ακόμα για να αποσταθεροποιήσουν τον Ιταλό πρωθυπουργό.
Διαβάστε περισσότερα » »

Φλέβα χρυσού και χαλκού στο Άγκιστρο Σερρών-Τους 60 τόνους ξεπερνά ο χρυσός σύμφωνα με μελέτες

Έρευνες στην περιοχή Μαύρα Λιθάρια Αγκίστρου για την εύρεση πολύτιμων μετάλλων.
Απόστολος Καρύδας: "Η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί. ∆εν είµαστε αρνητικοί στην έρευνα. Αν όμως αποφασιστεί εξόρυξη, θα διερευνήσουµε σε συνεργασία µε το πανεπιστήµιο."


Μεγάλες ποσότητες Χρυσού υπάρχουν στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, τα αποτελέσµατα εν εξελίξει έρευνας του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΣΙΓΜΕ) επιβεβαιώνουν τελικά την ύπαρξη κοιτάσµατος χρυσού- χαλκού στο υπέδαφος του Αγκίστρου Σερρών, ενώ στην...
Ποντοκερασιά Κιλκίς τα κοιτάσματα ξεπερνά τους 60 τόνους. Το επιστηµονικό ενδιαφέρον για αυτά τα σηµαντικά µεταλλεύµατα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές του ΙΓΜΕ, µπορεί να εξελιχθεί σε άµεσο.....
επενδυτικό πρόγραµµα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, σύντομα αναµένεται να ξεκινήσει από το Ινστιτούτο πιλοτική εξόρυξη των µετάλλων στις δύο περιοχές. Τα ευρήματα σε Άγκιστρο και Ποντοκερασιά προέκυψαν από την επαναξιολόγηση των κοιτασµάτων, των ποιοτήτων τους και των νέων τεχνικών εξόρυξης και εµπλουτισµού που ξεκίνησε από τις αρχές του έτους το ΙΓΜΕ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράµµατος ProMine.

Στις αρχές του χρόνου, το υπουργείο Περιβάλλοντος δεσμεύει έκταση στη θέση Μαύρα Λιθάρια του Αγκίστρου Σερρών προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες για χρυσό και κηρύσσει την περιοχή «ερευνητέα από το ∆ηµόσιο». Το νέο διαδίδεται και οι κάτοικοι της περιοχής, χωρίς επίσηµη ενηµέρωση, αρχίζουν να ανησυχούν, καθώς γνωρίζουν ότι την έρευνα θα διαδεχθεί η εξόρυξη. Τότε εµφανίζεται στην περιοχή οµάδα µεταλλειολόγων από το ΙΓΜΕ οι οποίοι επισκέπτονται τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Απόστολο Καρύδα, αλλά και άλλους παράγοντες της περιοχής προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις έρευνες που θα ακολουθούσαν.


Αδιανόητη η μη αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου


«Η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί. ∆εν είμαστε αρνητικοί στην έρευνα. Αν όμως αποφασιστεί εξόρυξη, θα διερευνήσουμε σε συνεργασία µε το πανεπιστήμιο το πώς πρέπει να γίνει ώστε να µην έχει επιπτώσεις στη δηµόσια υγεία. Πάντως, όπως µας είπαν οι ερευνητές, το υλικό θα µεταφέρεται στη Χαλκιδική για επεξεργασία» επισηµαίνει ο κ. Καρύδας. Μεταλλεία χρυσού και σιδήρου λειτουργούσαν στο Αγκιστρο από τον 4ο αιώνα π.Χ. και µαζί µε εκείνα του Παγγαίου χρηµατοδότησαν την εκστρατεία του Αλεξάνδρου κατά των Περσών.

Με βάση τα αποθέµατα σε χρυσό, άργυρο, χαλκό, µόλυβδο και ψευδάργυρο η Βόρεια Ελλάδα, σύµφωνα µε το ΙΓΜΕ, θεωρείται από τις πιο αξιόλογες κοιτασµατολογικές περιφέρειες της Ευρώπης. Το ΥΠΕΚΑ επιδιώκει την εκµίσθωση σε ιδιώτες µεταλλευτικών περιοχών. Την περασµένη Τετάρτη έθεσε σε διαβούλευση το πλαίσιο της προκήρυξης τριών διεθνών διαγωνισµών για τη µίσθωση σε ιδιώτες επενδυτές µεταλλευτικών χώρων στο Καλλυντήρι της Ροδόπης, καθώς και στις περιοχές Βάθης - Γερακαριού και Πολυκάστρου - Σκρα στο Κιλκίς. Εκεί οι έρευνες του ΙΓΜΕ εντόπισαν παρουσία κοιτασµατολογικών συγκεντρώσεων χρυσού, χαλκού, αργύρου, µολύβδου, ψευδαργύρου, χαλκού και άλλων µετάλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει από το Ινστιτούτο πιλοτική εξόρυξη των μετάλλων στις δύο περιοχές. Τα ευρήματα σε Αγκιστρο και Ποντοκερασιά προέκυψαν από την επαναξιολόγηση των κοιτασμάτων, των ποιοτήτων τους και των νέων τεχνικών εξόρυξης και εμπλουτισμού που ξεκίνησε από τις αρχές του έτους το ΙΓΜΕ στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος ProMine. Με βάση τα αποθέματα σε χρυσό, άργυρο, χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο η Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με το ΙΓΜΕ, θεωρείται από τις πιο αξιόλογες κοιτασματολογικές περιφέρειες της Ευρώπης. Το ΥΠΕΚΑ επιδιώκει την εκμίσθωση σε ιδιώτες μεταλλευτικών περιοχών. Την περασμένη Τετάρτη έθεσε σε διαβούλευση το πλαίσιο της προκήρυξης τριών διεθνών διαγωνισμών για τη μίσθωση σε ιδιώτες επενδυτές μεταλλευτικών χώρων στο Καλλυντήρι της Ροδόπης, καθώς και στις περιοχές Βάθης Γερακαριού και Πολυκάστρου Σκρα στο Κιλκίς. Εκεί οι έρευνες του ΙΓΜΕ εντόπισαν παρουσία κοιτασματολογικών συγκεντρώσεων χρυσού, χαλκού, αργύρου, μολύβδου, ψευδαργύρου, χαλκού και άλλων μετάλλων. Το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρεί τις διαδικασίες παρ’ ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό κλίμα από τις τοπικές κοινωνίες λόγω των περιβαλλοντικών κινδύνων από τις εξορύξεις. Το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης των δημόσιων μεταλλευτικών χώρων θα εκμισθώνεται για πέντε χρόνια και θα μπορεί να παρατείνεται μέχρι τη συμπλήρωση τριάντα ετών.

«Δεν ωφελεί η διάλυση του ΙΓΜΕ» «Η σημαντική ερευνητική δραστηριότητα του ΙΓΜΕ πρέπει να συνεχιστεί» λέει ο υδρογεωλόγος κ. Σμυρνιώτης, αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για συγχώνευση του Ινστιτούτου με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. «Αν και το ΥΠΕΚΑ φαίνεται να υπαναχωρεί στην απόφαση για τυπική κατάργηση του Ινστιτούτου, προκρίνοντας ως λύση τη συνένωσή του με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ερευνητικό ινστιτούτο με ελάχιστα έως καθόλου κοινά ερευνητικά πεδία, ουσιαστικά με την πολιτική του οδηγεί στη διάλυσή του» υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Δεν είναι δυνατόν να περικόπτει πάνω από το μισό προσωπικό του Ινστιτούτου, το οποίο έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 250 εργαζομένους τα τελευταία δύο χρόνια, όταν πρόσφατη επιχειρησιακή μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας πρότεινε ανανέωση του γηρασμένου προσωπικού του με τουλάχιστον 60 προσλήψεις» σημειώνει ο ίδιος. «Ενα ενιαίο, ανεξάρτητο, δημόσιο ερευνητικό Ινστιτούτο, με περιφερειακή διάρθρωση» όπως τονίζει ο υδρογεωλόγος «είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε για την ανάπτυξη της χώρας και την κάλυψη άμεσων κοινωνικών αναγκών» .
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια

Με ομόφωνη απόφασή του το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας, καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος σε μία πραγματική προσφυγή, κρίνοντας αντίθετη με τις διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την υποχρέωση που επιβάλλεται σε μάρτυρες να δίνουν θρησκευτικό όρκο, όταν καταθέτουν στα ελληνικά δικαστήρια.

Η υπόθεση αφορούσε την προσφυγή των νομίμων εκπροσώπων του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι (Παναγιώτης Δημητράς, Γρηγόρης Βαλιανάτος και Ναυσικά Παπανικολάτου), στην οποία υποστηριζόταν ότι οι προσφεύγοντες είχαν υποχρεωθεί να αποκαλύψουν, σε 34 ανακριτικές διαδικασίες, ή δίκες, που κατέθεσαν το 2008, τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, δηλώνοντας ότι δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκειμένου να ορκισθούν στη τιμή και την υπόληψή τους και όχι με το χέρι στο Ευαγγέλιο.


Στην απόφασή του το Δικαστήριο σημειώνει ότι η υποχρέωση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια, δύσκολα συμβιβάζεται με τη θρησκευτική ελευθερία, όπως την εγγυάται το 'Αρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και υποδεικνύει στην ελληνική κυβέρνηση να τροποποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να γίνει συμβατό με τη Σύμβαση και να αποφευχθούν παρόμοιες παραβιάσεις της στο μέλλον.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ! Τυπώνουν δραχμές και δεν μας το έχουν πει;

To CNN κάνει μία φοβερή αποκάλυψη που -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν έχει διαψευσθεί από κανέναν!

Αποκάλυψε πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος,κ.Λαμπρινίδης, που βρέθηκε στις ΗΠΑ, δεν διέψευσε πως η Ελλάδα είναι σε διαδικασία ήδη να...
τυπώνει δραχμές!

Το ρεπορτάζ, αναφέρει βέβαια, πως η Ελλάδα είναι δύσκολο να βγει από το ευρώ και κάτι τέτοιο δε το θέλει ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη, ωστόσο αναφέρει τη συγκεκριμένη πληροφορία-βόμβα, επικαλούμενη την επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών!

Καλό θα είναι-αν υπάρχει κάποιος με ευθιξία από την κυβέρνηση- να βγει να το διαψεύσει , καθώς αρκετή τρομοκρατία έχει υποστεί ο ελληνικός λαός τελευταία και με κάτι τέτοιες φήμες δεν είναι να παίζει κανείς…
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξάνθη: Μνημόσυνο για τους ‘μάρτυρες Τούρκους στρατιώτες’!

tourkiki_enosi_xanthis.jpgΜνημόσυνο για την μνήμη των «Τούρκων μαρτύρων στρατιωτών που δολοφονήθηκαν από το ΡΚΚ» θα πραγματοποιήσει, στις 11 Νοεμβρίου η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» στην ελληνική πόλη!


Μοιραία λοιπόν αναρωτιόμαστε αν υφίσταται ακόμα ελληνικό κράτος ή έχει διαλυθεί εντελώς από τα άθλια παιχνίδια μιας πολιτικής τάξης που δεν βρίσκει τίποτε κακό στο να επιτρέπει σε μια παράνομη οργάνωση να τιμά αυτούς που θα κληθούν να υλοποιήσουν επιθετικούς σχεδιασμούς σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας, τους εκτελεστές των σχεδίων εξαφάνισης ενός λαού (Κούρδους), τους απογόνους των δολοφόνων των συμπατριωτών μας στην Ιωνία...
Μετά από αυτό γίνεται απόλυτα κατανοητό το πώς δε σκάνε ιδιαιτέρως που η χώρα έχει γίνει περίγελος της ανθρωπότητας και διαγωνίζονται στο ποιος θα σκύψει τη μέση περισσότερο κατά τη διάρκεια υποκλίσεων σε φίλους και εταίρους, αντί να πολεμούν για την εξασφάλιση καλύτερων όρων...
Διαβάστε περισσότερα » »

Θυμηθείτε τι έλεγαν για τον Παπανδρέου πριν τον ψηφίσουν

Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν πρωθυπουργό που δεν εμπιστεύονται, δεν τον στηρίζουν, θέλουν να παραιτηθεί, αλλά τελικά τον στηρίζουν
Εικόνες παραλογισμού έζησαν τη νύχτα της Παρασκευής οι έλληνες πολίτες βλέποντας η κυβέρνηση να λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης και να καταχειροκροτείται από τους ίδιους τους βουλευτές που μέχρι λίγες ώρες πριν στόλιζαν και κατηγορούσαν τον πρωθυπουργό με απίστευτες εκφράσεις.
Αμέσως μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα και τις ταπεινωτικές δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξέσπασαν κυριολεκτικά υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση, πως ο πρωθυπουργός είναι εκτός πραγματικότητας και παρελθόν πλέον για τον τόπο και πως τίναξε τα πάντα στον αέρα.
Για παράδειγμα λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία η Λούκα Κατσέλη κατηγόρησε με σφοδρότητα τον πρωθυπουργό λέγοντας πως τίναξε τα πάντα στον αέρα, αλλά τελικά τον ψήφισε και επανήλθε κιόλας στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ με δόξα και τιμή.
Ας θυμηθούμε τώρα την Βάσω Παπανδρέου η οποία έδωσε φυσικά ψήφο εμπιστοσύνης σε ποιόν όμως; Σε έναν πρωθυπουργό που όπως η ίδια είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι έχει άγνοια για την πραγματικότητα και πως λυπάται για την παράταση.
Φυσικά από τις αναμνήσεις αυτές δεν μπορεί να μην υπάρχει και η Εύα Καϊλή. Η νεαρή βουλευτής που φώναζε πως την φιμώνουν στην Κοινοβουλευτική ομάδα και πως λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία έλεγε πως διάφοροι από το ΠΑΣΟΚ την πολεμούν. Εκείνη όσους την πολεμούν τους ευχαρίστησε με μία ψήφο εμπιστοσύνης.
Άλλος ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι ο πρωθυπουργός είναι παρελθόν πια ήταν ο κ. Λιντζέρης, ο οποίος όμως σήμερα αποφάσισε να δώσει επιπλέον μέλλον στο κ. Παπανδρέου με μία ψήφο εμπιστοσύνης. Ο κ. Λιντζέρης τον κατηγορούσε για την απόφασή του για δημοψήφισμα και ζητούσε με σαφήνεια την παραίτησή του και νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Σε αυτούς που παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έκανε παρέμβαση λέγοντας ορθά κοφτά πως ο πρωθυπουργός τους κορόιδεψε σχετικά με το θέμα της συζήτησης για δημιουργία κυβέρνηση εθνικης σωτηρίας. Αλλά προφανώς συγχώρεσε τον πρωθυπουργό που την κορόιδεψε και τον ψήφισε.
Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε και ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης ο οποίος με γραπτή του δήλωση ξεκαθάρισε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση αλλά θα την υπερψηφίσει αναγνωρίζοντας και ο ίδιος το παράλογο του θέματος.
Στον τεράστιο αυτό κατάλογο βουλευτών που κατηγόρησαν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για ακυβερνησία και ανικανότητα μπορούμε να προστεθούν και πολλοί άλλοι όπως η κα Παναρίτη, ο κ. Καρύδης, ο κ. Κρεμαστινός, ο κ. Αμοιρίδης, ο κ. Καρτάλης, ο κ. Βρεττός και φυσικά ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος του δήλωσε ξεκάθαρα ότι πρέπει να παραιτηθεί απόψε αλλιώς δεν θα μετάσχει σε καμία πολιτική διεργασία. Όλοι αυτοί όμως ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης και πλέον οι ευθύνες είναι τεράστιες για αυτούς.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλεος τόσο πολύ βιάζεται ο Σαμαράς να μας... σώσει αυτός και τα λαμόγια του ;)

Tόσο δύσκολο ειναι να συνεργαστούνε όλοι για 3 μήνες να πάει αυτή η ρημάδα η Πατρίδα για λίγο καιρό μαζί ; Τόσο πολύ βιάζονται τα λαμόγια να πλακώσουν την μάσα; Eιναι δυνατόν να μην μπορούν να τα βρούνε για 3 μήνες ;δεν είναι δυνατόν πια έλεος ...δεν λυπάται κανείς την Πατρίδα μας!
Mωρέ σας είδαμε και εσάς τόσα χρόνια ! βρε Ούστ
Διαβάστε περισσότερα » »

Τοτε....Ήρωες, μίξερ , μανταλάκια, σερβιέτες, λάβαρα, κόμιξ, super market, ηγέτες

ΣΗΜΕΡΑ....

Κότες, κοκόρια,προβατα, μπενι, Γαπ ,καλτσοδετες....
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ;


Μας γέμισαν τα κανάλια με ειδήσεις σχετικές με τις συλλήψεις επιχειρηματιών που παρακράτησαν παράνομα τον ΦΠΑ, αντί να τον αποδώσουν στο κράτος. Πότε όμως θα συλληφθεί κάποιος  υπουργός οικονομικών  για την μη απόδοση του ΦΠΑ στους χιλιάδες επιχειρηματίες που έχουν λαμβάνειν πάνω από πέντε δις ευρώ ΦΠΑ από το κράτος, που τον παρακρατά παράνομα και χωρίς τόκο εδώ και χρόνια;

Ξέρετε ότι εκατοντάδες υγιείς και έντιμες επιχειρήσεις έκλεισαν ή κινδυνεύουν να κλείσουν και οι ιδιοκτήτες τους σύρρονται στα δικαστήρια για ακάλυπτες επιταγές, όχι επειδή είναι απατεώνες, αλλά επειδή το ελληνικό υπουργείο οικονομικών παρακρατά παράνομα, βεβαιωμένα ποσά ΦΠΑ, που προέκυψαν μάλιστα μετά από φορολογικό έλεγχο;

Το αποτέλεσμα πάντως αυτής της παρακράτησης, που γίνεται από υγιείς και έντιμες εταιρείες, που πλήρωσαν περισσότερο ΦΠΑ από όσο έπρεπε και πρέπει να τους επιστραφεί, είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και βέβαια, η απώλεια των εισφορών ΙΚΑ και η απώλεια των φόρων εισοδήματος για τα διαφυγόντα κέρδη, αφού ο τζίρος των εταιρειών αυτών έχει πέσει κατακόρυφα λόγω έλλειψης ρευστότητας και αυτονόητης αδυναμίας συνέχισης της φυσιολογικής και συνήθους λειτουργείας τους. Και μιλάμε για επιχειρήσεις που είναι οι καλές αγελάδες που τροφοδοτούν τον κρατικό κορβανά. Όχι για λαμόγια που κάνουν απατεωνιές.

Εννοείται βέβαια, ότι κανένας υπουργός δεν θα συλληφθεί, αλλά απλά το αναφέραμε σαν μέτρο σύγγρισης, για να αναλογιστείτε το πως αντιμετωπίζεται ο πολίτης από το κράτος και το πως το κράτος αντιμετωπίζει τον εαυτό του και οι σύγχρονοι δούλοι το αποδέχονται αναγκαστικά, χωρίς να μπορούν να διαμαρτυρηθούν.

Την αναστολή πληρωμών έκανε το ΠΑΣΟΚ από τότε που βγήκε. Περιμένουμε να δούμε αν ο Σαμαράς κρατήσει την υπόσχεσή του και επιστρέψει τα χρήματα στις επιχειρήσεις, για να μπορέσουν να ξανακινηθούν και να ξαναδώσουν δουλειά σε εργαζόμενους και ασφαλιστικές εισφορές και φόρους στο κράτος.

Διαβάστε περισσότερα » »

Γραμματεία Παπανδρέου:105.000 € για δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων

 




Συναίνεση θα υπάρξει, αλλά μετά την τιμωρία των ενόχων
Δ.Μ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ "ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ": ΛΥΝΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ!

Στη φωτογραφία, οι καλοταισμένοι κηφήνες των 6 χιλιάδων (τουλάχιστον) Ευρώ μηνιαίως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην ψευτο - κυβέρνηση: Δεν αναγνωρίζουμε ποιοι είναι, αλλά σίγουρα φαίνονται πολύ ευδιάθετοι!Και γιατί να μην είναι;

Τσεπώνουν τους παχυλούς μισθούς τους για να παίζουν σταυρόλεξα και...άλλα, έχουν ασυλία και εκατοντάδες παρατρεχάμενους κομματόσκυλα να τους λιβανίζουν, ενώ - το κυριότερο - ξέρουν πως σε περίπτωση μη επανεκλογής, απλά θα αποσυρθούν κάπου ησύχως με τα κλοπιμαία του λαού, χωρίς κανείς να τον ενοχλήσει!

Εσύ, Έλληνα, που κάθεσαι και τσακώνεσαι για κόμματα, πρόσωπα και "ιδεολογίες", θυμήσου αυτή τη φωτογραφία όταν θα το ξανακάνεις: Και σκέψου πως την ώρα που εσύ δεινοπαθείς και ψάχνεις κάπου αποκούμπι, τα κοινοβουλευτικά "παχύδερμα" απλά σπάνε πλάκα μαζί σου!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ηχηρό «όχι» στο χαράτσι από τους δημάρχους ( δειτε τους νομους )

«Εθνική Αντίσταση» για το… χαράτσι της ΔΕΗ!
Σάρκα και οστά δίνουν οι Έλληνες στη ρήση που επιβεβαιώνει πως «ο τράχηλός τους ζυγό δε υπομένει», καθώς ένας-ένας ξεσηκώνονται από άκρη σε άκρη της χώρας δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα πληρώσουν…
Κι ο «ανταρτοπόλεμος» καλά κρατεί σε Αττική, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κέρκυρα, Κρήτη, Ηλεία, Φθιώτιδα, Αχαΐα… με πρωτεργάτες δημάρχους, δικηγόρους, τοπικούς φορείς και κατοίκους που ενώνουν τις φωνές τους και αντιδρούν «Δεν θα δώσουμε ένα ευρώ για το ειδικό τέλος ακινήτων»!!!

ΑΤΤΙΚΗ
Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι δήμαρχοι ξεκάθαρα πια ακολουθούν με τη σειρά τους, τα βήματα του συναδέλφου τους στη Νέα Ιωνία κ. Ηρακλή Γκότση που πρώτος ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής του να μην πληρώσουν τον ειδικό φόρο στο λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά μόνο την αξία του ρεύματος και ταυτόχρονα ετοιμάζεται μαζί με τους πολίτες του να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
«Θα είμαι με τους συμπολίτες μου, δίπλα τους» επισημαίνει ο δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος που τους προτρέπει να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά και σε περίπτωση διακοπής να πάνε στο δήμο με την απόδειξη καταβολής ρεύματος για να προσφύγουν δικαστικά.
Ηχηρό «όχι» εκπέμπουν στο… χαράτσι, οι Δήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Γκορτζίδης και Πέτρος Φιλίππου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Καλυβίων (Σαρωνικού), αντίστοιχα, καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κοινοποιήσουν την πρόθεσή τους να μην πληρώσουν οι δημότες τους το φόρο στη ΔΕΗ με την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στους δημοσιογράφους.
«Θεωρώ απαράδεκτο το φόρο και προτρέπω τους δημότες μου να καταβάλουν σε ΑΤΜ Τράπεζας μόνο τα χρήματα για την κατανάλωση ρεύματος» δηλώνει ο κ. Φιλίππου, όπως το ίδιο πράττει κι ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής που εξακολουθεί να είναι ανένδοτος στην πληρωμή φόρου, ενώ σε ενδεχόμενο διακοπής δε διστάζει να πει πως θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τους κατοίκους του νησιού του, είτε επανασυνδέοντας το ρεύμα, είτε με οποιαδήποτε μεσολάβηση σε κρατικές υπηρεσίες, κ.ά.
Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης αρνείται να δώσει κι αυτός κι οι πολίτες του το έκτακτο τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ και διαβεβαιώνει πως θα προβούν σε μαζικές αγωγές για να βρουν το δίκιο τους.

ΑΧΑΪΑ
Στη σύσταση «αγωνιστικού μετώπου» προχωρούν κάτοικοι και οργανώσεις της Πάτρας με στόχο να μην καταβληθεί η νέα έκτακτη εισφορά στη ΔΕΗ.
Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, ο Εμπορικός και Επαγγελματο-βιοτεχνικός Σύλλογος Δύμης, η ΕΙΝΑ, και η ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας κ. Γιώργος Ρόρος αναφέρει στον «Α.Τ.» πως μετά από συνεχείς συναντήσεις των φορέων «αποφασίστηκε να ζητηθεί κι η συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης μας, έτσι ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για να αποδειχθεί ότι είναι παράνομη η καταβολή του τέλους ακινήτων. Δε θα αφήσουμε την ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη».


ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Οι κάτοικοι ενός χωριού στην Φθιώτιδα αποφάσισαν να μην πληρώσουν το «χαράτσι». Στην Ανθήλη του δήμου Λαμίας, ο πολιτιστικός σύλλογος κάλεσε πριν από μερικές ημέρες σε ενημερωτική συνάντηση τους κατοίκους, προκειμένου να οργανωθεί το «μπλόκο» στο επίμαχο τέλος, ενώ σε συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε προχθές αποφασίστηκε ομόφωνο «ΟΧΙ». Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ανθήλης κ. Μπάμπης Ευαγγελίου λέει: «Δε θα δώσουμε το τέλος. Ένας συνταξιούχος των 350 ευρώ πώς να το πληρώσει;», ενώ φορείς βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις κι επαφές για να συνεχιστεί η δυναμική αντίδραση.


ΗΛΕΙΑ
«Άρνηση καταβολής του τέλους εδώ και τώρα… Συλλογική δράση για άμεση κατάργηση του μέτρου… Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα… Όχι άλλα χαράτσια στις πλάτες του λαού» είναι το σύνθημα των κατοίκων στην Ηλεία. Μάλιστα, με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών έγινε πριν από μερικές ημέρες συνέλευση για το θέμα στην πλατεία Δεξαμενής του Πύργου. Νέο ραντεβού αναμένεται να προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα, πάλι στον ίδιο χώρο, ώστε η αντίδραση να είναι άμεση.



ΚΡΗΤΗ
«Οι πολίτες δε συναινούν με το μέτρο. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλωθεί κάποιες αντιστάσεις. Σε ορισμένες γειτονιές, οι κάτοικοι προχώρησαν σε διαμαρτυρίες, ενώ σχετικά αιτήματα έχουν σταλεί και στο δημοτικό συμβούλιο» υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του δήμου Χανίων κ. Γαβριήλ Κουρής. Στο μεταξύ, χάος επικρατεί στην Κρήτη με τις τιμές ζώνης, καθώς στην ίδια περιοχή, ακόμη και στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, οι τιμές παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις! Έτσι, ενώ για το ένα διαμέρισμα, στην περιοχή Γιόφυρο στο Ηράκλειο, η τιμή ζώνης ορίζεται στα 850 ευρώ, για γειτονικό σπίτι «αγγίζει» τα 1.150 ευρώ, ενώ σε διπλανό οίκημα φθάνει τα 2.000 ευρώ! Απίστευτο; Η τιμή εκκίνησης για τη συγκεκριμένη περιοχή, στην Εφορία είναι 440 ευρώ!!!


ΚΕΡΚΥΡΑ
Το παράδειγμα της Ανθήλης στη Φθιώτιδα ακολούθησαν κι οι 600 κάτοικοι του χωριού Γιαννάδες στην Κέρκυρα. Σε συνέλευσή τους τόνισαν ότι «Είναι εκβιαστικό το μέτρο. Έχουμε μαζέψει και υπογραφές. Δε θα πληρώσουμε» ισχυρίζεται ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γιαννάδων κ. Χρήστος Παπαδάτος.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε, χθες το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή της Γαρίτσας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, καλώντας τους πολίτες να πληρώσουν σε αυτόματο μηχάνημα πληρωμών οποιασδήποτε τράπεζας, μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο ηλεκτρικό ρεύμα του λογαριασμού κι ο εκπρόσωπός της κ. Χάρης Μάστορας σημειώνει ότι για τις 11 Νοεμβρίου 2011 έχει αποφασιστεί κατάληψη στη ΔΕΗ, με αίτημα να επιστραφούν μαζικά οι λογαριασμοί με το «χαράτσι».


ΑΡΚΑΔΙΑ
Ενημερωτική εκδήλωση, διοργανώνει κι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Τρίπολη. Ομιλητής θα είναι ο κ. Παναγιώτης Χασιώτης, δικηγόρος, μέλος του Συλλόγου «Έλληνες φορολογούμενοι». Επίσης, θα μιλήσει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Αριστείδης Μπρουμάς, όπως κι ο κ. Σαράντος Αλεξανδρής, μέλος του Σωματείου Ορυχείων-Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου θα υποδείξουν στους πολίτες τους τρόπους, με τους οποίους μπορούν να αποφύγουν την πληρωμή του τέλους ακινήτων.



ΜΕΣΣΗΝΙΑ
«Η Πολιτεία δεν θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα στην Καλαμάτα» διαμηνύει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης κ. Κώστας Μαργέλης που υποστηρίζει «Όλοι οι φορείς βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και τους ενθαρρύνουν να μην πληρώσουν. Ο Σύλλογος έχει ήδη καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να καταργηθεί το παράνομο «χαράτσι». Παράλληλα, έχουμε σύσκεψη για συντονισμό των προσπαθειών κατάργησης του τέλους ακινήτων σήμερα στις 11 το πρωί στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου και καλούμε τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και των άλλων επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων να συμμετέχουν». Ωστόσο, σοβαρά λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εντοπίζουν κυρίως στις ζώνες κι οι ιδιοκτήτες οικημάτων σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας. Δηλαδή, αρκετοί ιδιοκτήτες, που έχουν ακίνητα σε περιφερειακές ζώνες και χωριά με χαμηλό συντελεστή, καλούνται να δώσουν εισφορά με τιμές που ισχύουν για το κέντρο ή την Παραλία της Καλαμάτας, που αντιστοιχούν έως και στο διπλάσιο της κανονικής οφειλής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας δεν πυρπολήθηκε ποτέ (;)κομμάτια ιστορίας που δε μας είπαν ποτέ;

Η Αλεξάνδρεια, χτισμένη στην μεσογειακή παραλία...της Αιγύπτου, κοντά στις εκβολές του Νείλου, ήταν άπο τις μεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσμου. Ιδρύθηκε άπο τον Μέγα Αλέξανδρο την άνοιξη του 331 π.Χ. και για χίλια περίπου ετη, ώς το έτος 641 μ.Χ που κατακτήθηκε άπο τους Άραβες, υπήρξε η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της Μεσογείου, ή οποία ώς άειφεγγής φάρος σκόρπισε σε όλο τον κόσμο την υλική και την πνευματική της λάμψη.
Για τον λό γο αυτόν δικαίως οί συγγραφείς την ώνόμαζαν «Πρώτην», «Κορυφήν τών πόλεων», και «Ένδοξοτάτην».

Η πόλη σύμφωνα μέ το σχέδιο του Αρχιτέκτονος Δεινοκράτους, είχε διαιρεθή σε πέντε συνοικίες, έκ τών οποίων ή σπουδαιότερη ήταν το «Βρούχιον». Ηταν η μεγαλύτερη συνοικία της Αλεξανδρείας, κατελάμβανε το ενα τρίτο της πόλεως, και περιελάμβανε τα πλέον πε ρίλαμπρα και έντυπωσιακώτερα κτή ρια, ανάμεσα στα όποια οι βασιλικοί κήποι, τα ανάκτορα και το «Μουσείον».

Το «Μουσείον» που αποτελούσε το σπουδαιότερο τμήμα των ανακτόρων, διέθετε πολλά διαμερίσματα και λει τουργούσε ώς ανώτατο πνευματικό ίδρυμα. Ήταν, δηλαδή, ενα ινστιτούτο έρεύνης μέ εργαστήρια, επιστημονικές συσκευές, αστεροσκοπεία αναγνωστήρια αίθουσες διδασκαλίας, διαλέξεων κλπ. Στον χώρο αυτό διέμεναν και εργάζονταν επιστήμονες καλλιτέχνες και γενικά άνθρωποι τών γραμμάτων και της τέχνης άπό τους οποίους γνωστό τεροι ήταν ο Ευκλείδης, ο Αρίσταρχος, ο Ερατοσθένης, ο Αριστοφάνης ο Βυζάντιος, ο ιατρός Ηρόφιλος κ.λπ. Το σημαντικώτερο τμήμα του «Μουσείου» αποτελούσε η βιβλιοθήκη ή ονομαζόμενη «η εντός» η «του Βρουχίου» η «Βασιλική» η «του Μουσείου» γνωστή στο ευρύ κοινό, ώς «Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας».

Ή «Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας»

ύπηρξε ή κυριώτερη πνευματική εστία της ελληνιστικής έποχης και ή ιστορία της είναι συνυφασμένη με την προσπάθεια της διάδοσης, της συγκέντρωσης, και της φιλολογικής αποκατάστασης των λογοτεχνικών κειμένων της κλασσικής αρχαιότητος.

Ό Πτολεμαίος Α' ο επιλεγόμενος Σωτήρ, στα τελευταία χρόνια της εξουσίας του ίδρυσε στην Αλεξάνδρεια υ στέρα άπό προτροπή του Δημητρίου Φαληρέα το «Μουσείον» κεντρικό σημείο επιστημονικής έρευνας με την βι βλιοθήκη για την οποία υπολογίζεται οτι τοποθέτησε 200.000 τόμους. Ό διάδοχος του Πτολεμαίος Β', ό επιλεγόμενος Φιλάδελφος διπλασίασε τον αριθμό των βιβλίων της.

Στην μεγίστη άνθηση της έφτασε ή «Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας», όταν ό Πτολεμαίος ό Γ ό Ευεργέτης επιθυ μώντας να συγκέντρωση όλα τα βιβλία της άνθρωπότητος, ξόδεψε για τον εμπλουτισμό της τεράστια ποσά. Αναφέρεται μάλιστα ότι δανείστηκε από τους Αθηναίους τά επίσημα χειρόγραφα τών μεγάλων τραγικών, βάζοντας υποθήκη το τεράστιο ποσό τών 15 ταλάντων. Αρνήθηκε όμως να τα επιστρέψη προ τιμώντας να χάση το ενέχυρο. Ακόμα λένε οτι είχε δώσει εντολή να κατά σχωνται τα χειρόγραφα από τα πλοία που κατέπλεαν στην Αλεξάνδρεια δίδοντας στον ιδιοκτήτη ακριβές αντί γραφο. Μετά άπό αυτήν την δραστη ριότητα ή βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας περιελάμβανε 700.000, κατ' άλλους συγγραφείς 800.000 τόμους.

Για την τύχη αυτου του μεγάλου ιδρύματος και κυρίως του περιεχομένου του δεν υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες. Ευλογα προκύπτουν τα ερωτήματα:
Πόσες όμως βιβλιοθήκες διέθετε η Αλεξάνδρεια;Σε ποια συνοικία ευρίσκοντο; Ποία ή τύχη τών βιβλιοθηκών και του περιεχομένου των;

Δύσκολα και ακανθώδη τα ερωτήματα πού θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση. Αποδεδειγμένο όμως είναι οτι ή Αλεξάνδρεια διέθετε και δεύτερη βιβλιοθήκη, την ονομαζόμενη βιβλιοθήκη του «Σεραπείου» (επειδή ευρίσκετο πλησίον του ναου του Σεραπείου), ή λεγομένη και «ή εκτός» ή «Ρακωτίς», ονομασία που πήρε άπο το προάστιο οπού εστεγάζετο.'Οπωσδήποτε όμως ήταν πολύ μικρότερη από την βιβλιοθήκη του Μουσείου. Ή κορω νίδα, ο αειφεγγής φάρος, ή αιωνία φωτοδότης η βιβλιοθήκη του Βρουχιου που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως η «Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας».

Σήμερα αν ρωτήσουμε οποιονδήποτε Ελληνα για την τύχη της «Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας» θα μας πή οτι ή βιβλιοθήκη κατεστράφη εξ' ολοκλήρου και μάλιστα δυο φορές. Την πρώτη φορά άπο τον Ιουλιο Καί σαρα το 47 π.Χ και την δεύτερη άπο τους Άραβες όταν κατάκτησαν την Αλεξάνδρεια το 641 μ.Χ.

Τίθεται όμως το ερώτημα: "Οντως κατεστράφη ή βιβλιοθήκη ή μήπως η υποτιθέμενη πυρπόληση της είναι σατανικό επινόημα κάποιων διαβολικών κύκλων, οι οποίοι καρπώθηκαν την γνώση άπο τα διασκορπισθέντα (η κλεμμένα) βιβλία της βιβλιοθήκης και σήμερα παριστάνουν τους μεγάλους;
Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε τις πήγες και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες έστω ικανοποιητικές απαντήσεις.

ΚΑΥΣΙΣ ... ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΠΟ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙΣΑΡΑ

Μερικοί υποστηρίξουν οτι ή μεγάλη καταστροφή της βιβλιοθήκης έγινε, το 47 π.Χ. όταν ο στόλος του Ιουλίου Καίσαρος πυρπολήθηκε μέσα στο λιμάνι της Αλεξανδρείας άπο τον στρα τηγό του Πτολεμαίου IΓ Άχιλλά, και η φωτιά μεταδόθηκε αρχικά στα ναυ πηγεία και μετά στα κτήρια της ξηράς, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το Μουσείο και ή βιβλιοθήκη να γίνη παρανάλωμα του πυρός. Κατ' άλλους ιστορικούς ο Ιούλιος Καίσαρ διέταξε τον εμπρησμό του Πτολεμαϊκου στόλου με τα ίδια αποτελέσματα.

Το γεγονός όπως και αν έτελέσθη, είναι πραγματικό η λόγω συγκεχυμένων ή φανταστικών πληροφοριών οί διάφοροι ιστορικοί κατέληξαν σε λανθασμένα συμπεράσματα;

Άς εξετάσουμε το θέμα.

Ό Ιούλιος Καίσαρ έκτος από μεγάλος στρατηγός ήταν και συγγραφέας. Στα ιστορικά συγγράμματα του Commentarii de bello Gallico (Απομνημονεύματα του Γαλατικου Πολέμου) και De Bello civilli (Περί του Εμφυλίου Πόλεμου), δεν αναφέρει καμμία πληροφορία για την υποτιθέμενη καύση της βιβλιοθήκης. Αντιθέτως μάλιστα εντυπωσιασμένος από την ωραιότητα του ρυμοτομικού σχεδίου και των κτηρίων της Αλεξανδρείας, αναφέρει, μεταξύ των άλλων οτι οί οικοδομές της Αλεξανδρειας είναι κατασκευασμένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε δεν εγίνοντο εύκολα παρανάλωμα του πυρός. Αλλά και ό Ρωμαίος ιστορικός Ίρτιος που συμπλήρωσε το σύγγραμμα του Καίσαρος δεν αναφέρει τίποτε σχετικό με την υποτιθέμενη καύση της βιβλιοθήκης.

Ό πρώτος συγγραφεύς που αναφέρει την καύση της βιβλιοθήκης είναι ό Ρωμαίος ιστορικός Τίτος Λίβιος (ο όποιος μαζί με τον Τάκιτο και τον Σαλλούστιο αποτελούν την τριάδα των μεγάλων Ρωμαίων Ιστορικών), όταν ανέλαβε μετά το 29 π.Χ. νά συγγράψη την Ιστορία της Ρώμης μέχρι την εποχή του.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα άπο που άντλησε τις πληροφορίες αυτες ο Λίβιος Τίτος άφου ο ίδιος δεν ήλθε ποτέ στην Ελλάδα για συγκέντρωση πληροφοριών και στοιχείων, όπως συνήθιζαν μέχρι τότε να πράττουν οι λόγιοι Ρωμαίοι. Είναι αξιόπιστα τα στοιχεία που παραθέτει στην Ιστορία του, μιας και οι κρίνοντες το έργο του άπεφάνθησαν ότι ό Τίτος Λίβιος «στην επιθυμία του να γράψη μία ιστορία δεν πρόσεξε ούτε έλαβε διόλου υπ' όψιν του την αρχαιοδιφική έρευνα της εποχής του και των παλαιότερων γενεών. Ούτε παρέλαβε ή έκρινε σοβαρά τις διάφορες Ιστορίες που είχε στην διάθεση του, για να έπισημάνη τις αποκλίσεις τους».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε οτι η Ρώμη άρχισε να έχη δικούς της (Ρωμαίους) ιστορικούς προς το τέλος του 3ου π.Χ αιώνα, οί οποίοι έμειναν γνωστοί στους συγχρόνους ιστορικούς ώς χρονογράφοι. Οί μόνες αξιόπιστες πληροφορίες που διέθεταν για να γράψουν περι της παλαιοτέρας ιστορίας της Ρώμης ήταν κατάλογοι αρχόντων και συνθήκες συμμαχίας. Κατά τα άλλα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν μυθολογία και προφορικές παραδόσεις. Ό Λίβιος βασίσθηκε στους χρονογράφους κι έτσι αν και τα έργα του είναι στο σύνολο τους αναξιόπιστα περιπτωσιακά εγκλείουν «ψήγματα» πληροφοριών που φαίνονται να αντανακλούν ακριβείς και γνήσιες παραδόσεις. Το καθήκον του σύγχρονου ιστορικού είναι να ξεχωρίση αυτά τα ψήγματα από τα θολά λασπόνερα εντός των οποιων κινούνται.

Και εδώ συμβαίνει το έξης κωμικοτραγικό. "Οταν ό Λίβιος Τίτος γραφή για τον υποτιθέμενο εμπρησμό της βιβλιοθήκης ο Ελλην Γεωγράφος Στράβων ευρίσκεται στην Αλεξάνδρεια βλέπει την βιβλιοθήκη εργάζεται σ' αυτήν και περιγράφει το μεγαλείο της!!!

Μετά άπό έναν αιώνα ό Ρωμαίος Σενέκας στο έργο του «De tranquillitate animi ix» αναφέρει την καύση της βιβλιοθήκης κάνοντας παραπομπή στην ιστορία του Τίτου Λίβιου. Δηλαδή αντιγράφει τα γραφόμενα του Λίβιου Τίτου χωρίς να έξετάση την βασιμότητα των γραφομένων.

Ό Ελλην ιστορικός Δίων ό Κάσσιος (155 μ.Χ-235 μ.Χ), (πλήρες όνομα Κάσιος Δίων Κοκκηϊανός,) ο οποιος έγραψε την Ρωμαϊκή Ιστορία ως το 229 π.Χ στην Ελληνική γλώσσα, χρησιμοποιώντας ως πήγες τα απομνημονεύματα του Αύγουστου, του Αδριανού, του Τάκιτου και του Τίτου Λίβιου, αναφέρει οτι, όταν πυρπολήθηκε ό στάλος του Ιουλίου Καίσαρα στο λιμάνι της Αλεξανδρείας εκάησαν μόνον οι αποθήκες του λιμένος του σίτου και οι συλλογές τών βιβλίων που υπήρχαν εκεί για εξαγωγή. Το γεγονός αυτό φαντάζει ως το πλέον αληθινά, μιας και όλοι γνωρίζουν οτι ή Αλεξάνδρεια προμήθευε εις όλον τον κόσμο βιβλία πάπυρους και αντίγραφα βιβλίων.

Τον 2° αιώνα μ.Χ. ό Λατίνος γραμματικός Γέλλιος Αόλος στο σύγγραμμά του «Αττικές Νύχτες» αντιγράφοντας τους προηγούμενους, αναφέρει την πυρπόληση της βιβλιοθήκης, το ίδιο δε πράττει τον 4° αιώνα μ.Χ. και Ρωμαίος ιστορικός Αμμιανος Μαρκελλίνος (330 μ.Χ-395 μ.Χ.). Με λίγα λόγια δημιουργήθηκε μία βιβλιογραφία εκ του μηδενός. Από τους νεώτερους συγγραφείς ο τόμοι μιας και όπως αναφέρει, η βιβλιο θήκη κατεστράφη.

Οι ανιστόρητες εμμονές όλων αυτών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ή «Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας» κάηκε και μαζί μ' αύτην έσβησε το φω τοβόλο πνεύμα που βρισκόταν στα ρά φια της, ώδήγησαν την επιστημοσύνη του αειμνήστου Ακαδημαϊκού και πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρα τίας Μιχαήλ Στασινόπουλου να γράψη στην Εφημερίδα Καθημερινή:

«Ένα άπο τα σπουδαιότερα κοσμοϊστορικά γεγονότα είναι ή καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας, που περιείχε το κυριώτερο υλικό απ'όσα είχε Θησαυρίσει η γνώση των σοφών της αρχαιότητος. Ωστόσο, ο Ιούλιος Καίσαρ δεν μνημονεύει το γεγονός στην ιστορία του. Οι ιστορικοί καταλήγουν να διαπιστώσουν το θλιβερό γεγονός άπο την χειρονομία του Αντωνίου να χαρίση αργότερα στην Κλεοπάτρα την βιβλιοθήκη της Περγάμου. Περίεργη σιωπή γύρω άπο ένα τέτοιο γεγονός. Στην κρίση ένος Ρωμαίου στρατηγού ή πυρπόλησις της βιβλιοθήκης είχε όλιγώτερη σημασία άπο τις μάχες και τις κατακτήσεις. Κι Ομως ό Καίσαρ ήταν καλλιεργημένος άνθρωπος και επιπλέον ιστορικός».

Τί μας λέει ό αείμνηστος Ακαδημαϊκός; Ότι οι σύγχρονοι ιστορικοί συμπέραναν οτι κάηκε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας», άπό την χειρονομία του Αντωνίου να χαρίση στην Κλεοπάτρα την βιβλιοθήκη της Περγάμου!!!Άν είναι δυνατόν αυτό να θεωρηται επιστημονική σκέψη, κάτι που τονίζει ό Όσκαρ ντε Βερτχάϊμερ συγγραφέας του κλασσικού βιβλίου «Κλεοπάτρα», ο οποιος επισημαίνει το κενό πού υπάρχει για την πυρπόληση της βιβλιοθήκης και βεβαιώνει ότι: «ή τοποθέτηση και ή αιτία της καταστροφής μόνο με εικασίες και κατά τρόπο έμμεσο είναι δυνατόν να γίνη». Κι αυτό, φυσικά, αφήνει πολύ χώρο στην φαντασία και στην εφευρετικότητα των διαφόρων συγγραφέων που ασχολήθηκαν μέ το θέμα. Και πρέπει να ομολογήση κανείς οτι είναι πολύ ελκυστική ή έρευνα, τόσο για την αιτία δσο και για την χρονολόγηση της καταστροφής».

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε οτι καμμία αξιόπιστη πηγή δέν αναφέρεται στην καθολική καταστροφή της βιβλιοθήκης. Ή βιβλιοθήκη έμεινε ανέπαφη καθ' όλη την διάρκεια της πτολεμαϊκής εποχής και ο Ιούλιος Καίσαρ όχι μονό δεν ήταν υπεύθυνος για την υποτιθέμενη πυρπόληση της, αντιθέτως, εμπνεόμενος άπο το μεγαλείο της είχε την πρωτοβουλία να ίδρυση την πρώτη δημόσια βιβλιοθήκη στη Ρώμη. Δυστυχώς κάποιοι ανιστόρητοι ιστορικοί αντιγράφοντας ο ένας τον άλλον δημιουργούν βιβλιογραφία, και χωρίς να ελέγξουν τις πηγές, από τις όποιες αντλούν τις πληροφορίες τους, καταλήγουν σε αυθαίρετα συμπεράσματα όπως αυτό, της χειρονομίας του Αντωνίου να προσφέρη στην Κλεοπάτρα ώς δώρο την βιβλιοθήκη της Περγάμου!!!

Άλλωστε ο Στράβων που διακρινόταν για τις βιβλιοφιλικές του ευαισθησίες επισκέφθηκε την βιβλιοθήκη μετά την αποχώρηση του Καίσαρα απο την Αλεξάνδρεια χωρίς να κάνη οποιοδήποτε σχόλιο που να υπαινίσσεται έστω κάποια περιπέτεια της συλλογής της.

Το άρθρο είναι του Κώστα Σπίνου και έχει δημοσιευτεί στο περιοδικού "ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ".
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΙΣΧΟΣ! Ο Χατζημαρκάκης αναγνώρισε "Μακεδονική" γλώσσα !!!



Description
ακούστε τι είπε ο άθλιος ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής σήμερα στα Σκόπια !!!!!!!!!!!!

"είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και που μπορώ να πω λίγα λόγια στα Μακεδονικά"

Δείτε την ιστορία και το βίντεο:

MEP Chatzimarkakis addresses press conference in Macedonian


Skopje, 4 November 2011 (MIA) - I am glad to be here and that I am able to say a few words in Macedonian. Lately, there have been signals from Brussels that point to difficulties and I condemn this, because I still believe in the swift accession of your country in the EU. I have only one goal, and that is to help your country join the EU as soon as possible, Member of European Parliament (MEP) Jorgo Chatzimarkakis addressed Friday's press conference in Macedonian language.

"There are many people in Greece who speak Macedonian and there are no problems with the language, which is named Macedonian.   One of the former foreign ministers proposed it is called Macedonian"


Σημαντική σημείωση: Ο Χατζημαρκάκης λέει ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ, το οποίο οι Σκοπιανοί μεταφράζουν "Macedonian" (στο ΜΙΑ) και δεν το αφήνουν "makedonski". Αυτό έχει μεγάλο παρασκήνιο το οποίο θα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες.


 

το ρεπορτάζ, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος συμπροεδρεύει στην Μεικτή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επισκέφθηκε σήμερα τα Σκόπια, δήλωσε ότι η παράλειψη του επιθέτου «μακεδονικός» από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας είναι λάθος και πρότεινε να συντάξουν μια πρόταση με τους Σκοπιανούς βουλευτές που θα απαιτούν στο μέλλον από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην αφήνει απ’ έξω το επίθετο αυτό.

Το συμπέρασμα αυτό βγήκε από την ένατη συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής –Σκοπίων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία εκτός από τον Χατζημαρκάκη ήταν ο Ρίτσαρντ Χόβιτ, η Τέουτα Αρίφι- αναπληρωτής πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ποπόφσκι και πολλοί βουλευτές της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου.

Ο Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι τα Σκόπια είναι μια χώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά περισσότερο από ορισμένες άλλες χώρες, και στην οποία οι πολίτες έχουν κατηγορηματική θέση στην ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Η απουσία του επιθέτου «μακεδονικός» στην έκθεση είναι απαράδεκτη. Η Μεικτή Επιτροπή θα εξετάσει το θέμα και να συζητήσουμε πως μπορούμε να βρούμε μια καλή λύση για αυτό, επειδή προκάλεσε αντιδράσεις εδώ στη χώρα και δεν θέλουμε να διαταραχθεί η εικόνα της στην ΕΕ», δήλωσε ο Χατζημαρκάκης.

Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό των Βρυξελλών με μια ομάδα σκοπιανών δημοσιογράφων, ο Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί απόψε.

Επεσήμανε ακόμη ότι η έκθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει τις προόδους που έγιναν σε όλους τους τομείς και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα σχέδια των μελλοντικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο βουλευτής του SDSM Αντρέι Πέτροφ δήλωσε ότι μεταξύ των βουλευτών των Σκοπίων υπάρχει συναίνεση σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι η παράλειψη του επιθέτου ‘μακεδονικός’ τους ενόχλησε όλους. Τόνισε ακόμη ότι τα ζητήματα που αναφέρονται στην έκθεση για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ θα καταλήξουν σε συναίνεση με το κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε περισσότερα » »

Η μία στις τέσσερις αγγλικές λέξεις είναι ελληνική

Έρευνα του συγγραφέα Αριστείδη Κωνσταντινίδη αποδεικνύει το μέγεθος του δανεισμού λέξεων από την ελληνική γλώσσα
Εκατόν πενήντα και πλέον, χιλιάδες ελληνικές λέξεις, περιέχει η αγγλική γλώσσα και η διεθνής επιστημονική ορολογία. Η μια στις τέσσερις αγγλικές λέξεις είναι ελληνική. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η μοναδική εργασία του συγγραφέα από τη Θεσσαλονίκη κ. Αριστείδη Κωνσταντινίδη, που κράτησε 28 χρόνια και ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Αθηνών, αφήνοντας άναυδους επιστήμονες και ακροατήριο. Το λεξικογραφικό ενδιαφέρον, είναι τέτοιο, που αποδεικνύει ότι η ελληνική γλώσσα, είναι η γλώσσα των επιστημών και της λόγιας έκφρασης, στην αγγλική γλώσσα. Μέχρι το 1991 όπως τόνισε ο κος Κωνσταντινίδης υπήρχαν δύο μόνο εργασίες για την επίδραση της ελληνικής γλώσσας στο ευρωπαϊκό λεξιλόγιο. Η μια για την γαλλική γλώσσα με 1250 ελληνικές ρίζες, και η άλλη για τη γερμανική με 1450 λέξεις, πράγμα φτωχό για τον πλούτο της ελληνικής. Σήμερα, η αγγλική γλώσσα έχει λέξεις από τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Ηρόδοτο, τον Ιπποκράτη, το Θουκυδίδη, το Γαληνό.
Η επίδραση που έχει ασκήσει η ελληνική γλώσσα στο ευρωπαϊκό λεξιλόγιο και ιδιαίτερα στην αγγλική είναι εν μέρει γνωστή, αλλά όχι συστηματικά καταγεγραμμένη και τεκμηριωμένη. Οι δύο εργασίες που υπήρχαν η μια για τη γαλλική και η άλλη για τη γερμανική περιελάμβαναν περί τις 1500 ρίζες λέξεις που όχι μόνο δεν έδιναν μια ολοκληρωμένη εικόνα της επίδρασης, αλλά αντίθετα, δημιουργούσαν παραπλανητική εικόνα, σε βάρος της ελληνικής. Πολλοί ξένοι επιστήμονες γνωρίζουν και αναγνωρίζουν, το θεμελιώδη ρόλο, που έχε παίξει η ελληνική, στον καθορισμό του λεξιλογίου του κλάδου τους, αλλά μόνο ως προς τον δικό τους κλάδο. Δεν έχουν μια σφαιρική εικόνα, της συνολικής επίδρασης, που έχει ασκηθεί και στους άλλους επιστημονικούς κλάδους. Οι αμφισβητήσεις για το μέγεθος της επίδρασης, της ελληνικής, προέρχονται κυρίως από τον ελλαδικό χώρο, όπου ελλείψει συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων εργασιών, υποβαθμίζονται οι δανεισμοί που έχουν λάβει οι άλλες γλώσσες από την ελληνική.

Είναι ακόμα γεγονός ότι όλες οι γλώσσες, δανείζουν και δανείζονται και δεν υπάρχει βεβαίως μια καθαρόαιμη γλώσσα. Ωστόσο, όλες οι γλώσσες, ούτε έχουν δανειστεί ούτε έχουν δανείσει, τον ίδιο αριθμό λέξεων, ούτε ακόμα και την ίδια ποιότητα, λέξεων. Το 1991, στο βιβλίο του ο κ. Κωνσταντινίδης "οι ελληνικές λέξει στην αγγλική γλώσσα", περιελάμβανε 20.600 ελληνικές λέξεις. Καλύπτει όλες τις λέξεις της καθομιλουμένης και τις λέξεις όλων των επιστημονικών κλάδων, πλην της βοτανολογίας, χημείας και ζωολογίας.

Εάν προσθέσουμε σε αυτές τις αμιγώς ελληνικές λέξεις, αυτές που κατά το ήμισυ είναι ελληνικές ως προς το πρώτο ή το δεύτερο συνθετικό τους, τότε το ποσοστό ανέρχεται σε 68%. Στην ονοματολογία των ζώων, όλων των κλάδων, που περιλαμβάνει όλα τα γένη των ζώων, που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι το 1975, η ελληνική συμμετοχή, ανέρχεται σε 181.102 αμιγείς ελληνικές λέξεις.

Εάν προσθέσουμε και τις κατά το ήμισυ ελληνικές λέξεις, τότε το 74,48% είναι ελληνικές λέξεις. Παρά την εκπληκτική αυτή συμμετοχή, η ελληνική αδράνεια, έχει επιτρέψει να έχει καθιερωθεί διεθνώς, η άποψη, ότι στη ζωολογία, επικρατεί δήθεν λατινική ορολογία. Όλες αυτές οι λέξεις, που έχουν καταγραφεί, στην έρευνα του κ. Κωνσταντινίδη, είναι λέξεις που οι άγγλοι και οι αμερικανοί, στα εγκυρότερα λεξικά τους, αναγνωρίζουν και παραδέχονται, ότι έχουν ελληνική προέλευση. Η έρευνα λοιπόν, δεν έχει βασιστεί σε προσωπικές ερμηνείες ετυμολογίας. Επιπλέον πολλά λεξικά πλην αυτό της Οξφόρδης σταματούν δυστυχώς στη λατινική ρίζα και δεν αναφέρουν για διαφόρους λόγους, εάν προήλθε από την ελληνική η συγκεκριμένη λατινική ρίζα π.χ. η λέξη Electric, ηλεκτρισμός, αναφέρεται ότι προέρχεται από το λατινικό electrum, δεν γίνεται όμως αναφορά ότι αυτό προήλθε από το ελληνικό ήλεκτρον, το κεχριμπάρι. Το λεξικό της Οξφόρδης, περιλαμβάνει 10.500 ελληνικές λέξεις, που αντιστοιχεί στο 21,6% αυτού του λεξικού. Λέξεις της αρχαίας ελληνικής, που ήταν δάνειο από την περσική, όπως η λέξη αγγαρεία ή εβραϊκές, όπως η λέξη σατανάς, δεν έχουν περιληφθεί στην εργασία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγγλική, με βάση το λεξικό του Ουέμπστερ, έχει δανειστεί 57 λέξεις από την Τουρκική γλώσσα και 34 λέξεις από όλες τις σλαβικές γλώσσες. Η ελληνική, έχει δώσει 41.614 λέξεις.

Το ερώτημα που προκύπτει, είναι πώς προκλήθηκε αυτή η επίδραση;

Ιστορικά, ακολούθησε μερικά κύρια στάδια. Πρώτα, μέσω της λατινικής. Είναι γνωστό ότι από το 1800 μέχρι το 500 π.Χ., οι Έλληνες αποίκησαν την νότιο Ιταλία, επίσης το 146 π.Χ. οι Ρωμαίοι καταλαμβάνουν την Ελλάδα. Στο στάδιο αυτό, οι ρωμαίοι δέχονται την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού και βεβαίως και της γλώσσας. Ο Ντουράν στην παγκόσμια ιστορία, υπολογίζει ότι την εποχή του Αυγούστου, είχαν ενσωματωθεί στη λατινικά γλώσσα, περίπου 10000 λέξεις. Το 55 π.Χ. οι Ρωμαίοι κατακτούν την Αγγλία, την οποία κράτησαν υπό την κατοχή τους μέχρι το 410 π.Χ. Την περίοδο αυτή του εκρωμαϊσμού, των Κελτών, οι λέξεις που είχαν περάσει στη λατινική περνούν τώρα στην αγγλική ασυνείδητα. Λέξεις όπως αναιμία, αορτή, κακοήθης, έμφασης, αίνιγμα κλπ. Στη συνέχεια αλλάζουν πολλά με τη διδασκαλία του Χριστιανισμού. Το 597 ο Άγιος Αυγουστίνος, φεύγει από τη Ρώμη και πηγαίνει στην Αγγλία για να εκχριστιανίσει τους άλλους. Το ευαγγέλιο όμως είναι γραμμένο στα ελληνικά. Λέξεις που περιέχονται σε αυτό και δεν υπάρχουν στην αγγλική, υιοθετούνται αναγκαστικά από την ελληνική. Λέξεις όπως, μάρτυρας, βάπτισμα, λειτουργία, λιτανεία κλπ.

Το τρίτο στάδιο είναι η κατάκτηση της Αγγλίας από τους Νορμανδούς, το 1066 που κράτησε μέχρι το 1363. Λέξεις που πέρασαν από τη λατινική στη γαλλική γλώσσα, περνούν τώρα από τη γαλλική στην αγγλική. Το τέταρτο στάδιο, ξεκινάει μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, όταν Έλληνες λόγιοι διασκορπίζονται μέσω της Ιταλίας σε όλη την Ευρώπη και φτάνουν στην Αγγλία. Διδάσκουν τα ελληνικά γράμματα και επειδή δεν υπάρχουν αντίστοιχες λέξεις στην αγγλική, αναγκάζονται να υιοθετήσουν ελληνικές λέξεις. Αρχίζει ένας νέος κύκλος δανεισμών για να κορυφωθεί με την ανάπτυξη των επιστημών το 18ο και 19ο αιώνα. Το θέμα της ελληνικής δεν είναι μόνο η ποσότητα των λέξεων που υπάρχουν στην αγγλική, αλλά ένα θέμα ποιοτικό. Οι βασικές έννοιες, σκέψης και έκφρασης στην αγγλική, άρα και στις άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες είναι λέξεις που έχουν παρθεί αυτούσιες από την ελληνική. Λέξεις όπως ανάλυση, σύνθεση, πρόβλημα, μέθοδος, θεωρία, μουσική, ορχήστρα, μελωδία, ρυθμός, δράμα, κωμωδία-τραγωδία. Δεύτερον, οι βασικές έννοιες της επιστημονικής ορολογίας είναι επίσης ελληνικές.

Η επίδραση της ελληνικής επεκτείνεται σε 190 ονόματα ανδρών και γυναικών χριστιανικά και μη όπως Αλέξανδρος, Ανδρέας, Χριστόφορος, Ειρήνη, Μαργαρίτα κλπ. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται τις τελευταίες δεκαετίες, κυρίως στις ΗΠΑ, λόγω της μετανάστευσης των νοτιοαμερικανών που χρησιμοποιούν πάρα πολλά ελληνικά ονόματα, όπως Σοφοκλής, Αριστείδης, Σωκράτης κλπ. Επίσης, έχουν μείνει σε μετάφραση 62 παροιμιακές εκφράσεις και αποφθέγματα, που πλουτίζουν την έκφραση και ομορφαίνουν το είδος, με το ίδιο ακριβώς εννοιολογικό περιεχόμενο που εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια περίπου, χρησιμοποιούμε και εμείς. Επίσης έχουν υιοθετηθεί πάνω από 300 λέξεις της ιστορίας και μυθολογίας μας, προσδίδοντας τα χαρακτηριστικά του ήρωα, σε άλλα άτομα. Η λέξη Μέντωρ είναι σύμβουλος και καθοδηγητής και προέρχεται από το φίλο του Οδυσσέα, στον οποίο είχε εμπιστευθεί την εκπαίδευση του γιου του Τηλέμαχου, όταν είχε φύγει για την Τροία. Ακόμα, η λέξη Νέστωρ σημαίνει σοφός και συνετός και προέρχεται από το γέροντα που διακρίθηκε στην Τροία, για τη σύνεσή του. Τόσο η αγγλική, όσο και η διεθνής ορολογία, τηρούν και σέβονται την παράδοση και τους κανόνες της ελληνικής. Διατηρούν σε μεγάλο βαθμό την ιστορική ορθογραφία, διατηρούν σύνθετα σύμφωνα ή συμφωνικά συμπλέγματα παρά το γεγονός, ότι δεν τα προφέρουν αρνούμενοι να ακολουθήσουν τη φωνητική ορθογραφία.

Το Ψ μεταφέρεται σε PS, διατηρούν τους ελληνικούς πληθυντικούς παρόλο ότι για όλους τους ξένους είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο. Η λέξη Ηπατίτις, διατηρεί τον ελληνικό πληθυντικό, ηπατίτιδες, φαινόμενο φαινόμενα, κριτήριο κριτήρια, φάλαγγα φάλαγγες. Επιπλέον, διατηρούν τους κανόνες της γραμματικής, ως προς τη δημιουργία σύνθετων λέξεων. Στις δασεινόμενες λέξεις της ελληνικής, προσθέτουν το αγγλικό Η.

Αν νομίζετε ότι πρόκειται για λίγες λέξεις, τονίζεται ότι μόνο στην ιατρική, υπάρχουν 23000 δασεινόμενες λέξεις, και στη ζωολογία, ένας επίσης μεγάλος κλάδος υπάρχουν 11000 ελληνικές δασεινόμενες λέξεις. Η απομάκρυνση από την ετυμολογία των λέξεων, δεν θα οδηγήσει μόνο στη στρέβλωση της γλώσσας μας και στη μείωση της γλωσσοπλαστικής μας ικανότητας. Οι επόμενες γενιές, δεν θα μπορούν να αναγνωρίσουν λέξεις της γλώσσας τους, που δανείστηκαν άλλες γλώσσες και δυστυχώς θα είναι εξευτελιστικό, να μην ξέρουν και το ως γράφεται η ίδια τους η πατρίδα. Θα γράφουν το Ελλάς με λατινικούς χαρακτήρες χωρίς το Η. Ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν ότι η παραμέληση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σήμερα, θα σημαίνει αύριο αμφισβήτηση της εθνικής μας ταυτότητας, που δεν θα είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με διαδηλώσεις και συλλαλητήρια. Όσοι μεθοδεύουν την αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό θα σημαίνει σε επιστροφή σε πολλούς κανόνες της αρχαίας ελληνικής, άρα και της δασείας.

Γιατί όμως η κοσμοκράτειρα Αγγλία με τις τόσες κατακτήσεις διάλεξε την ελληνική για τους δανεισμούς της; Ο πρώτος λόγος είναι ο πλούτος των ρημάτων μας που παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ πολλών συνωνύμων για να εκφραστείς με επάρκεια και εννοιολογική ακρίβεια. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι Αμερικανοί όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυριολεξίας δηλαδή "οι Έλληνες έχουν τη λέξη για αυτό". Δεύτερο στοιχείο, είναι η πλαστικότητα των λέξεων από τις οποίες μπορούν να βγουν πολλά παράγωγα. Τα 394 λήμματα της ιατρικής ορολογίας, δημιουργούν 17000 παράγωγα. Ο Λαβουαζιέ, χρησιμοποίησε την ελληνική, για να δώσει ονομασία σε χημικά στοιχεία, όπως το χλώριο. Τρίτο στοιχείο, είναι η μαγεία της ιστορίας, και της ετυμολογίας της. Συχνά πίσω από μια λέξη, κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία. Όπως στη λέξη λακωνικός, κρύβεται όλη η απλότητα της ζωής των σπαρτιατών.

Η ελληνική χαρακτηρίζεται ως η γλώσσα των επιστημών, αφού λέξεις που υπάρχουν στην αγγλική, δεν χρησιμοποιούνται και όταν πρόκειται για επιστημονικούς όρους, π.χ. ελληνικά η έρημος, αγγλικά desert, αλλά λένε erimology. Υπάρχει θα λέγαμε ένας διαχωρισμός δημώδους και λογίας γλώσσας, με μόνη διαφορά, ότι τη θέση της λογίας, καταλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό, η ελληνική γλώσσα, είτε γιατί θέλουν να προσδώσουν κύρος στο αντικείμενο της μελέτης του κλάδου, είτε γιατί υπάρχει η παράδοση υιοθέτησης ελληνικών λέξεων, εδώ και αιώνες. Όλα αυτά, δεν αποτελούν ένα μακρινό παρελθόν, αλλά σημερινή ζώσα πραγματικότητα. Η επιστημονική γλώσσα, είναι αγγλική και λίγα κράτη όπως η Γαλλία, η Σουηδία και η Ιταλία, προσπαθούν να αντισταθούν. Οι περισσότερες χώρες, χρησιμοποιούν αυτούσιους τους αγγλικούς όρους. Έτσι η ελληνική, με φορέα την αγγλική, έχει διεισδύσει σε πολλές λατινογενείς γλώσσες.

Η τουρκική γλώσσα, δανείζεται όλη την επιστημονική της ορολογία από την αγγλική, αυτό δείχνει την τεράστια σημασία που έχουν για την Ελλάδα αυτά τα σημεία σε πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα και να έχει μείνει πίσω σε πολλούς τομείς, η γλώσσα της όμως έχει ακολουθήσει τη δική της δυναμική πορεία, έχει διεισδύσει σε πολλές γλώσσες. Η γλώσσα για μας τους Έλληνες είναι κάτι περισσότερο από στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι το ενωτικό στοιχείο μαζί με την ορθοδοξία που κράτησε τον ελληνισμό συσπειρωμένο και τον βοήθησε να ξεπεράσει τις εθνικές περιπέτειες. Να είμαστε περήφανοι για τον ανεκτίμητο θησαυρό μας και να το καταλάβουν αυτό και τα παιδιά μας.

Διαβάστε περισσότερα » »

Επιβλαβείς ουσίες στο υπέδαφος της Μακεδονίας


Υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου κατέγραψαν επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από   γεωτρήσεις  που διενήργησαν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Το εξασθενές χρώμιο εντοπίστηκε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πέλλας. Πάντως σύμφωνα με τους επιστήμονες η συγκέντρωση της επιβλαβούς για τον άνθρωπο ουσίας δεν αποδίδεται σε βιομηχανική ρύπανση, αλλά σε φυσικά αίτια.
Διαβάστε περισσότερα » »

Άντε και σε καλή μεριά !

Είναι όλοι τους ίδιοι. Η διαφορά τους έγκειται στο ξύλινο λόγο τους, στις κωλοτούμπες και τον τρόπο που τις κάνουν, και το τι θα κερδίσουν από αυτά που λένε.
 Εδώ δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις εν αναμονή της 6ης δόσης που πήγε στα μέσα Δεκέμβρη και βλέπουμε, εδώ δεν ξέρουμε ποια κυβέρνηση θα έχουμε αύριο, και οι κύριοι Καστανίδης (μέγας εμπνευστής του δημοψηφίσματος) και Σαχινίδης, αποφάσισαν να ενισχύσουν τα πολιτικά κόμματα για το τρίτο τρίμηνο του 2011. 
Συγκεκριμένα υπέγραψαν απόφαση και αποδέσμευσαν το ποσό των 13.504.656 ευρώ, το οποίο κατανέμεται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ : 5.436.332,61 ευρώ
ΝΔ : 4.249.890,51 ευρώ
ΚΚΕ: 1.306.274,48 ευρώ
ΛΑΟΣ: 1.089.378,37 ευρώ
ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83 ευρώ
Οικολόγοι :450.155,20 ευρώ
Αν δε γίνει και το περίφημο δημοψήφισμα, θα λάβουν επιπλέουν το 30% του συνόλου της εκλογικής αποζημίωσης που λαμβάνουν σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων.
Θαυμάστε που πάνε τα λεφτά μας από τους φόρους, τις εισφορές και γενικά όλα τα χαράτσια που μας επιβάλουν.
Να είχαμε και κόμματα της προκοπής, χαλάλι τους, για να μην παίρνουν υποτίθεται μαύρο χρήμα από άλλες εξωθεσμικές πηγές. Αλλά και τα νόμιμα παίρνουν (αυτά δηλαδή που αποφάσισαν και ψήφισαν οι ίδιοι) αλλά και τα μαύρα, όπως αποδείχθηκε πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν. 
Άντε και σε καλή μεριά !
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ και ΑΧΡΕΙΟΙ.
 Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.

Η ωμή αλήθεια μέσα από τα μάτια ενός γαλαζοαίματου τραπεζίτη.

Απολαύστε την εξαιρετική, τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε καλλιτεχνική αξία, δουλειά του ποιητή και κινηματογραφικού παραγωγού Craig-James Moncur σε ερμηνεία του Mike Daviot

πρωτότυπο βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=peX4dBEF0Vg
(από τον χρήστη 33rddegreefilms)(Μετάφραση aitherovamones)



Διαβάστε περισσότερα » »