Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοκληρώνονται σε πρώτη φάση οι παρεμβάσεις στην ανακαινισμένη πίστα «moto cross», της Εορδαίας που θα φιλοξενήσει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Μακεδονίας

Πρόκειται για έναν χώρο έκτασης 150 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο χώρο των πρώην αποθέσεων του Βορείου Πεδίου της ΔΕΗ κοντά στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Χριστοφόρου του Δήμου Εορδαίας, όπου με την βοήθεια της ΔΕΗ, του Δήμου και του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου γίνονται οι τελευταίες παρεμβάσεις ώστε όλα να είναι έτοιμα για τους αγώνες της Κυριακής.
Μιλώντας στον «Πτολεμαίο» που βρέθηκε εκεί, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραΐσκος, ο οποίος επιβλέπει το έργο τόνισε ότι μέσα από μία καλή συνεργασία της Δημάρχου Παρασκευής Βρυζίδου με την Διεύθυνση της ΔΕΗ, προχωρούν οι εργασίες της πίστας που θα αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή.
Για τα μέλη του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Εορδαίας, η ολοκλήρωση της πίστας ήταν ένα όνειρο ζωής, καθώς σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Συλλόγου και μέλος της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ελένη Νικολαϊδου, στους μελλοντικούς στόχους είναι να γίνουν στο χώρο επιπλέον λειτουργικές αλλά και αισθητικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις με έργα υποδομής, ώστε η πίστα «moto cross», εκτός από αθλητικό χώρο ν’ αποτελέσει «πόλο έξης» ένα θέρετρο για μικρούς και μεγάλους, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιαούρτια! Νόμιμα και ηθικά ο Λοβέρδος διόρισε στο Δημόσιο με τους άχρηστους τεμπέληδες τη σύζυγό του…

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ “ΔΙΟΡΙΣΕ” ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
 Κι όμως είναι αληθινό!
Γράφει ο Στέφανος Χίος
Η κυρία στη φωτογραφία λέγεται Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, “διορίστηκε” στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα “νόμιμου” ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.
Ιδού και το ΦΕΚ για να...
μην υπάρχουν παρερμηνείες.
Η κυρία Παπαιωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή συνταξη για τα γηρατειά. Είναι η γνωστή συνταγή Καρχιμάκη περί “μεταφοράς” των απολυμένων της Ο.Α στο δημόσιο. Νόμιμο, θα πείτε. Ηθικόν; Αλλά τι λέμε τώρα.
Το θέμα δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και όπως του πρέπει θα θαφτεί από όλα τα ΜΜΕ. Το βράδυ όμως στο “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”, στο “ΚΟΝΤΡΑ” στις 10.15 ,θα πάρει την αξία που του πρέπει όπως και άλλα ονομάτα φίλων του κ.δελφίνου-Βασιλάκη Καίλα του ΠΑΣΟΚ που βολεύτηκαν στο δημόσιο με υπέρογκους μισθούς.
Και να φανταστούμε ότι ο μέγας πολιτικός υποκριτής Λοβέρδος, πριν από μία εβδομάδα έβριζε συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο ως τεμπέληδες. “1 εκ δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 9 εκ έλληνες”. Ειναι και η γυναικούλα σας μέσα κύριε Αντρέα;” Ντροπή σας και ντροπή μας που σας ανεχόμαστε ακόμα… 

Aπό το "newspot" μέσω "Σίβυλλα"
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού ο στρατός σας!Οι μισθοί στρατιωτικών μετά τον εφαρμοστικό.

Οι περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών είναι γνωστές, έχουμε ασχοληθεί πάρα πολλές φορές,αλλά ο πίνακας που μας έστειλε ο ΣΥΣΜΕΔ, εντυπωσιάζει αρνητικά. Έχοντας συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία για τους βαθμούς μέχρι και αντισυνταγματάρχη, δείχνει την πραγματικά τραγική εικόνα στην οποία έχουν φέρει τους στρατιωτικούς.

Έχοντας ήδη κατορθώσει οι κυβερνησεις να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στη συντήρηση κρίσιμων οπλικών συστημάτων,παριστάνοντας ότι μας κάνουν...οικονομία,έρχονται τώρα με κυβέρνηση πια του ΠΑΣΟΚ ,να διαλύσουν και τι τελευταίο ¨οπλικό σύστημα",που είναι και ο πλέον σύγχρονο:το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ (ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ;)

Το υπουργείο Εξωτερικώ των Η.Π.Α. ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Συρία, να φύγουν αμέσως, όσο υπάρχουν ακόμη μεταφορικά μέσα, και ότι πρέπει να αναβάλλουν το ταξίδι τους όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Συρία.


Από τον Απρίλιο βέβαια, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αποσύρει τις οικογένειες των Αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων, αλλά και μέρος του προσωπικού. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των βίαιων συγκρούσεων, τόσο πιο ανασφαλής γίνεται η κατάσταση.
presveia_israel-2-naiΣιγά-σιγά όμως, φαίνεται ότι δεν θα μείνει ανεπηρέαστη και η Ιορδανία. Περίπου 1.000 πολίτες διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμάν, ζητώντας το άμεσο κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας και την ακύρωση της συμφωνίας ειρήνης με το Ισραήλ.
Άνδρες των υπηρεσιών Ασφαλείας, απέκλεισαν την Πρεσβεία (σε απόσταση ενός χλμ.) για να μη πλησιάζουν οι διαδηλωτές το κτίριο, όπως συνέβη στο Κάιρο (απ’ όπου η φωτογραφία).
Διαβάστε περισσότερα » »

11 Αντικαρκινικές τροφές, ασπίδα στον καρκίνο

καρκινο, τροφες, karkino, trofesΝτομάτα: Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που ελαττώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος και του πεπτικού συστήματος. Προϊόντα της ντομάτας, όπως ο ντοματοπολτός και το κέτσαπ, αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές λυκοπενίου και συνεπώς βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου.

Μπρόκολο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά: Ειδικά οι βλαστοί του μπρόκολου αποτελούν εξαιρετική πηγή σουλφοραφάνης, ένα φυσικό φυτοχημικό συστατικό που υποστηρίζει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού μας. Εντοπίζεται στο μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου, του στήθους και του δέρματος.

Φράουλα και βατόμουρα: Είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Το έντονο χρώμα τους οφείλεται σε
φυτοχημικά που ονομάζονται ανθοκυανίνες ή ανθοκυανιδίνες. Τα συστατικά αυτά είναι δραστικά αντιοξειδωτικά και προστατεύουν από μια ποικιλία μορφών καρκίνου συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του οισοφάγου και του παχέος εντέρου.

Σόγια: Η σόγια είναι γνωστή για τις ισοφλαβόνες της και βοηθά στην προστασία από τον καρκίνο του στήθους και του προστάτη προστατεύοντας τα κύτταρά μας από την επιβλαβή δράση των οιστρογόνων. Υπάρχουν πολλά είδη ισοφλαβονών στα προϊόντα σόγιας, αλλά ένα από αυτά, η γενιστεΐνη, μπορεί να αποτελεί την καλύτερη άμυνα ενάντια στην ανάπτυξη και εξάπλωση καρκινικών κυττάρων. Χρειάζεται προσοχή όμως γιατί η υπερκατανάλωση σόγιας μπορεί να οδηγήσει σε ορμονική ανισορροπία που μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Τσάι: Το τσάι έχει κατεχίνες (ονομάζονται και πολυφαινόλες), που αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά κατά της ανάπτυξης καρκίνου. Οι κατεχίνες δρουν προλαμβάνοντας τη διχοτόμηση των καρκινικών κυττάρων και μπορούν να ελαττώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος, του δέρματος, του στομάχου, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος. Το πράσινο τσάι φημίζεται για το ισχυρότατο αντιοξειδωτικό του, την επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), αλλά και το μαύρο τσάι έχει το δικό του οπλοστάσιο με αντικαρκινικά συστατικά.

Τα καρότα και όλα τα λαμπερού χρώματος λαχανικά, όπως οι κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, η κολοκύθα αποτελούν εξαιρετικές πηγές β-καροτενίου, το οποίο είναι ένα δραστικό αντιοξειδωτικό. Οι καρκίνοι-στόχοι του β-καροτενίου είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του στόματος, του λαιμού, του στομάχου, του εντέρου, της χοληδόχου κύστης, του στήθους και του προστάτη. Επίσης, μια ουσία που έχουν τα καρότα, που αποκαλείται φαλκαρινόλη μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Για πλήρη αντικαρκινική δράση, τα καρότα πρέπει να τρώγονται ωμά.

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι το λαχανικό που θεωρείται σημείο αναφοράς για όλα τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά. Διαθέτει τις μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης Ε και λουτεΐνης για την πρόληψη καρκίνου στο ήπαρ, στο στήθος, στον προστάτη και στο παχύ έντερο. Το σπανάκι περιέχει ένα καροτενοειδές, τη νεοξανθίνη, που μπορεί σε αρχικό στάδιο να προκαλέσει την αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων στον καρκίνο του προστάτη και μεταγενέστερα να σταματήσει την αναπαραγωγή τους.

Σκόρδο: Το σκόρδο έχει τη δύναμη να αυξήσει τη δραστικότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που πολεμούν τον καρκίνο και βοηθούν στη διάσπαση των ουσιών που προκαλούν καρκίνο. Το σκόρδο περιέχει συστατικά που βοηθούν στην παρεμπόδιση της εισόδου των καρκινογόνων ουσιών στα κύτταρα, επιβραδύνοντας έτσι την ανάπτυξη του όγκου. Το σκόρδο έχει και αντιβακτηριακή δράση ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ενός βακτηρίου του στομάχου που προωθεί την ανάπτυξη καρκίνου στο στομάχι.

Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο ασκεί προστασία από διάφορες καρκινικές μορφές, λόγω της περιεκτικότητας του σε βιταμίνη Ε, σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και σε σκουαλένιο, συστατικό το οποίο παρεμβαίνει στα ογκογονίδια

Ανανάς: Ο ανανάς αποτελεί εξαιρετική πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C και του ενζύμου βρωμελαίνη. Πρόκειται για ένα πρωτεολυτικό ένζυμο, που μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του πνεύμονα και του στήθους.

Μήλο: Παράλληλα με τις αντιοξειδωτικά τους οφέλη, τα μήλα περιέχουν το φυτοχημικό κουερσετίνη, ένα σημαντικό βιοφλαβονοειδές της διατροφής μας, για το οποίο οι μελέτες έδειξαν ότι ελαττώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα και επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη. Η κουερσετίνη είναι επίσης και φυτοοιστρογόνο, που σημαίνει ότι μιμείται τις δράσεις των οιστρογόνων. Η πρόσληψη κουερσετίνης από εσπεριδοειδή μπορεί να ελαττώσει μέχρι και 50% το ρυθμό ανάπτυξης καρκίνου του μαστού
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ WIKILEAKS ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ!

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη εξωγήινης επισκεψιμότητας σε αρχείο που αποκαλύφθηκε από το Wikileaks του Julian Assange, όπως αναφέρει το CUFOM και το Centro Ufologico Di Benevento Mars group Campano (CUBMGC), σύμφωνα με δημοσιεύματα των UFO News και ufocasebook.com .
Με το που δημοσιεύθηκε το αποκαλυπτικό αρχείο, άγνωστοι εισβολείς επιτέθηκαν στην διάσημη ιστοσελίδα wikileaks.com, ώστε να μπλοκάρουν τη σύνδεση των αναγνωστών στο συγκεκριμένο υποσέλιδο. Τελικά τα κατάφεραν! Το συγκεκριμένο άρθρο που άνηκε στο υποσέλιδο http://wikileaks.org/ cablegate-201108300212\cable\2010\01 και ονομαζόταν 10DUSHANBE8 ,δυστυχώς δεν ανοίγει πια. Όμως το μέλος του CUBMGC και CUFOM, Donatello Guerrera, που πρόλαβε να το διαβάσει, μας ενημέρωσε για τα εξής:


‘’ Τα έγγραφα του αρχείου χωρίζονταν από εμπιστευτικά έως απόρρητα και το σύνολό τους ήταν γύρο στα 60Gb. Στα απόρρητα έγγραφα υπήρχε το συγκεκριμένο με τίτλο MAYOR MEETS AMBASSADOR, CONFIRMS EXTRATERRESTRIAL LIFE (Δήμαρχος συναντά Πρέσβη, και του επιβεβαιώνει την εξωγήινη ζωή). Ο τίτλος αμέσως μου κέντρισε την περιέργεια… όπως και ένα σημείο του κειμένου που αναφέρει ότι στις ΗΠΑ γνωρίζουν για την ύπαρξη της εξωγήινης ζωής σε άλλους πλανήτες αλλά πριν αποκαλύψουν κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να επιτευχθεί η ειρήνη στη Γη.’’
Έως σήμερα, ελάχιστοι έχουν δει το δημοσίευμα στο Wikileaks και γνωρίζουν αν η πληροφορία είναι αληθινή. Βέβαια, η CUFOM και η CUBMGC, δεν θα ρίσκαραν την φήμη τους με μια ψευδή πληροφορία. Ούτε φυσικά και η Wikileaks αν δημοσίευσε το έγγραφο. Γιατί κάθε έγγραφο που παρουσιάστηκε από την ιστοσελίδα του Julian Assange ήταν πάντα αληθινό, οπότε γιατί όχι και αυτό;



Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα απλό μυστικό για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφιχτό

σφιχτο, δερμα, sfixto, dermaΤελικά τα μυστικά για μια όμορφη εμφάνιση βρίσκονται στις απλές καθημερινές συνήθειες.
Όπως συμβουλεύουν οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί ένας απλός τρόπος για να έχει μια γυναίκα σφιχτό δέρμα είναι να ..
ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ!
..εναλλάσσει το ζεστό με το κρύο νερό στη διάρκεια του ντους.

Αν καθιερώσετε, μετά από ένα ζεστό ντους, να ξεπλένεται το κορμί σας με κρύο νερό θα δείτε ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα σας. Μπορείτε με αυτό τον τρόπο να αποκτήσετε σφριγηλό δέρμα.

Η μέθοδος αυτή ευνοεί τη σύσφιξη και την ανόρθωση ειδικά στις περιοχές του στήθους και της κοιλιάς.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Δείτε τι μας ταϊζουν τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού!


μπιφτέκια το μόνο υλικό που δεν έχουν είναι το κρέας. Η γεύση του κρέατος προέρχεται από αρωματικές ύλες με συνέπεια ο καταναλωτής μετά από τέτοιου είδους διατροφή να δημιουργήσει ένα κακό και άχαρο πάχος στον εαυτό του.
Τα συμπεράσματα δικά σας…δειτε το βιντεο κι αν ξαναφατε...εεε....
Διαβάστε περισσότερα » »

Γυναίκα νεκρή με 97 κάψουλες κοκαΐνης στο έντερό της

καψουλες, νεκρη, kapsoules, nekriΜια Ισπανίδα 30 ετών έχασε χθες τη ζωή της στη Βολιβία εξαιτίας της διάτρησης πολλών από τις 97 κάψουλες με κοκαΐνη που βρίσκονταν στο έντερό της προτού επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ευρώπη, δήλωσε δικαστική πηγή.

Το θύμα, η Έστερ Ροδρίγκεθ, βρέθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στις τουαλέτες του αεροδρομίου στη Σάντα Κρους, την πόλη που θεωρείται οικονομική πρωτεύουσα της Βολιβίας, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Επρόκειτο να επιβιβαστεί χθες σε μια πτήση για την Ισπανία, ανέφερε ο τοπικός εισαγγελέας Ρούντι Παράδα.

Η αυτοψία αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα είχε 97 κάψουλες κοκαΐνης στο έντερό της. Επτά από αυτές είχαν σκάσει και ανοίξει, προκαλώντας το θάνατό της από υπερβολική δόση, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να διακριβωθεί με ποιους είχε έλθει σε επαφή η νεαρή Ισπανίδα καθώς και η προέλευση της κοκαΐνης. Η Βολιβία είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός κοκαΐνης παγκοσμίως, μετά την Κολομβία και το Περού.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελαττώστε την κυτταρίτιδα με μικρά tips

κυτταριτιδα, tips, kittaritida, tips title=Αποφύγετε τις λιπαρές τροφές και τα τηγανητά φαγητά. Αποφύγετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος... (το πολύ μια φορά την εβδομάδα και όσο το δυνατό άπαχο), καθώς και την κατανάλωση ζωικών λιπών.

Καταναλώνετε άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.Αποφύγετε τις σάλτσες (ιδιαίτερα βαριές σάλτσες όπως μπεσαμέλ - κόκκινες σάλτσες), την μαγιονέζα και την κρέμα γάλακτος.

Περιορίστε όσο το δυνατόν την κατανάλωση αλατιού και ζάχαρης. Αποφύγετε τα αναψυκτικά και την κατανάλωση καφεΐνης (αποτελούν ροφήματα- πρωταγωνιστές που συμβάλλουν κατά κόρον στην εκδήλωση της κυτταρίτιδας).

Περιορίστε τη συχνή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Αν καπνίζετε, περιορίστε το κάπνισμα και αν είναι δυνατόν διακόψτε το. Καταναλώστε αρκετή ποσότητα νερού παράλληλα με τα γεύματα και καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας (τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως).

Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα γεύματα μετά τις 8 το βράδυ. Κάντε ένα καλό ορμονικό έλεγχο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και αν είναι δυνατόν αποφύγετε φάρμακα που μεγιστοποιούν την κατακράτηση υγρών (π.χ. αντισυλληπτικά).

Αυξήστε την φυσική σας δραστηριότητα (π.χ. Με το απλό περπάτημα, ανεβείτε τις σκάλες με τα πόδια, μη χρησιμοποιείτε μεταφορικό μέσο για κοντινές διαδρομές).
Διαβάστε περισσότερα » »

Άνθισε το..."το άνθος των πτωμάτων"!!!


 

Η μυρωδιά του θυμίζει σάρκα σε αποσύνθεση.

Στην Βασιλεία της Ελβετίας συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες προκειμένου να...

θαυμάσουν το γιγαντιαίο λουλούδι που μυρίζει απαίσια, το οποίο άνθισε για πρώτη φορά.


Το Αmorphophallus Titanum είναι γνωστό ως «το άνθος των πτωμάτων», λόγω της μυρωδιάς που αναδύει, η οποία μοιάζει με την οσμή σάρκας σε αποσύνθεση. Ο Βοτανικός Κήπος της Βασιλείας αναμένει ότι το 2 μέτρων ύψους φυτό θα προσελκύσει περίπου 10.000 επισκέπτες.

Η «μητέρα» του φυτού άνθισε για τελευταία φορά το 1992 στον Κήπο της Φρανκφούρτης. Η καταγωγή του είναι από τα τροπικά δάση της Σουμάτρας και χρειάζεται υγρό κλίμα για να μεγαλώσει και σπάνια ανθίζει.


Η απαίσια μυρωδιά που αναδύει λέγεται ότι είναι μία διασταύρωση καμμένης ζάχαρης και σάρκας σε αποσύνθεση και είναι σχεδιασμένη για να προσελκύει έντομα για γονιμοποίηση.









Διαβάστε περισσότερα » »

Οι τροφές που θέλουν… «μέτρο»

Λουκάνικα με πατάτες τηγανητές, αναψυκτικό και μετά γλυκό για επιδόρπιο: μοιάζει με το τέλειο γευστικά γεύμα, αλλά ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να το τρώμε όσο συχνά θέλουμε. Γιατί; 

Από μικρά παιδιά γνωρίζουμε πως αν καταναλώνουμε πολλά φρούτα και λαχανικά, ψάρια και καθαρά, ντόπια, ανεπεξέργαστα κρέατα, θα μπορέσουμε να σβήσουμε πολλά κεράκια στην τούρτα μας – κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Από την άλλη, όμως, μας κυνηγούν οι πειρασμοί τους οποίους μεγαλώσαμε μαθαίνοντας να αποφεύγουμε. Όσο νόστιμες κι αν είναι κάποιες τροφές κι όσο κι αν θα θέλαμε να βρίσκονται καθημερινά στο τραπέζι μας, οι ειδικοί συστήνουν να τις καταναλώνουμε συγκρατημένα και με μέτρο, έτσι ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Τηγανητές πατάτες: ένας νόστιμος, τηγανητός κίνδυνος
Όταν οι τροφές ψήνονται ή τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώνουν τοξίνες, μια εκ των οποίων είναι και η ακρυλαμίδη. Η χημική αυτή ουσία δημιουργείται όταν τροφές που περιέχουν άμυλο τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες και σχετίζεται με την πρόκληση καρκίνων, όταν περνάει συστηματικά στον οργανισμό μας. Σε διάφορες αναλύσεις μάλιστα που έχουν γίνει από το αμερικάνικο Center for Science in the Public Interest σε πατατάκια ή πατάτες από fast food ή εστιατόρια, βρέθηκε ότι η ακρυλαμίδη σε μια μεγάλη μερίδα ξεπερνούσε 300 φορές το επιτρεπτό όριο. Συν του ότι όλες οι επεξεργασμένες τροφές περιέχουν τρανς λιπαρά, τα οποία αυξάνουν την «κακή» LDL χοληστερίνη και μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις. Προσπαθήστε να αποφύγετε τον τηγανητό αυτό πειρασμό και να περιορίζεστε «τσιμπώντας» μερικές πατάτες ή πατατάκια από τους άλλους, από το να καταναλώνετε ολόκληρη μερίδα.
Αναψυκτικά: δροσιστικά αλλά παχυντικά
Ένα μέσο κουτάκι αναψυκτικού περιέχει περίπου 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, 150 θερμίδες, 30 με 55 mg καφεΐνης και διάφορα τεχνητά χρώματα και συντηρητικά. Όσα μάλιστα είναι διαίτης, περιέχουν γλυκαντικές ουσίες που οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν ανθυγιεινές και επιμένουν να αντιμετωπίζουμε τα αναψυκτικά γι’ αυτό που είναι: γλυκό σε υγρή μορφή. Με την ίδια λογική που δεν σας επιτρέπει να τρώτε προφιτερόλ και πάστες καθημερινά, πρέπει να αντιμετωπίζετε και τα αναψυκτικά στη ζωή σας, καταναλώνοντάς τα μια στο τόσο και όχι σε καθημερινή βάση, αν θέλετε να μείνετε μακριά από τους κινδύνους που εγκυμονούν, όπως παχυσαρκία, διαβήτη, τερηδόνα κ.ά.
Ντόνατς: ο γλυκός πειρασμός
Σίγουρα είναι ένα από τα πιο νόστιμα και απολαυστικά γλυκά, η… γλύκα του, όμως, δεν είναι αρκετή για να αγνοήσουμε τα αρνητικά του χαρακτηριστικά. Το αγαπημένο σνακ όλων των αστυνομικών στις ταινίες φαίνεται να μην είναι τίποτα παραπάνω από επεξεργασμένη ζάχαρη και αλεύρι, τεχνητές γεύσεις και μερικώς υδρογονωμένο λάδι, το οποίο περιέχει τρανς λιπαρά, ενώ δεν έχει καθόλου θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν την κατάσταση. Γι’ αυτό και κάποιοι ειδικοί αναφέρουν ότι το «πιο υγιεινό πράγμα στα ντόνατς, είναι η τρύπα που έχουν στη μέση».
Συσκευασμένα κέικ και μπισκότα: το πάρτι των τρανς λιπαρών
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται όλα τα συσκευασμένα ψητά γλυκά, όπως τα κέικ και τα μπισκότα κι αυτό που τα κατατάσσει στην κατηγορία των τροφών που πρέπει να αποφεύγουμε είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε τρανς λιπαρά οξέα και άλλα πρόσθετα συστατικά, όπως συντηρητικά, σιρόπι, τεχνητές γεύσεις και χρωστικά. Στην πραγματικότητα τα μαζικής κατανάλωσης κέικ και τα παρόμοια ζαχαρώδη παρασκευάσματα ενδέχεται να περιλαμβάνουν τα περισσότερα τρανς και συνήθως παρασκευάζονται με υδρογονωμένα έλαια. Αν δεν είστε έτοιμοι να αποχωριστείτε το κέικ ή το μπισκότο σας με τον πρωινό καφέ, προτιμήστε να το προμηθευτείτε από τον φούρνο της γειτονιάς ή να τα φτιάξετε μόνοι σας.
Χοτ ντογκ και επεξεργασμένα κρέατα: απαγορευμένη… αγάπη
Λουκάνικα, μπέικον, πεπερόνι, ζαμπόν… Όσο κι αν πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να τρεφόμαστε μόνο με αυτά για πάντα και να είμαστε ευτυχισμένοι, δυστυχώς η πραγματικότητα μας προσγειώνει άτσαλα. Ο λόγος είναι ότι οι παραπάνω τροφές περιέχουν ένα συστατικό, το νιτρώδες νάτριο, το οποίο θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν έχει καμία θέση στη διατροφή μας. Σύμφωνα, μάλιστα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Χαβάης, στο πλαίσιο της οποίας παρακολουθήθηκαν 200 χιλιάδες άνθρωποι για 7 χρόνια, βρέθηκε ότι όσοι κατανάλωναν τις πιο επεξεργασμένες τροφές (όπως χοτ ντογκ και λουκάνικα), παρουσίασαν 67% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος, σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν λιγότερες ή καθόλου επεξεργασμένες τροφές από κρέας.
Τρόφιμα σε κονσέρβα: μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα
Αν και είναι το τελευταίο πράγμα που θα περιμένατε να πάθετε ανοίγοντας μια κονσέρβα προκειμένου να μην μαγειρέψετε, πράγματι οι κονσέρβες ενδέχεται να επηρεάσουν τη γονιμότητα των αντρών. Ο λόγος είναι η χημική ουσία βισφενόλη Α, την οποία συναντούμε σε κονσέρβες και διάφορες συσκευασίες και σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, όσοι παρουσιάζουν υψηλά επίπεδά της στον οργανισμό τους, φανερώνουν αντίστοιχα μειωμένα ποσοστά σπερματοζωαρίων μέχρι και 23%, όπως και βλάβες στο DNA του σπέρματός τους. Ακόμη, στις κονσέρβες και σε διάφορα υλικά συσκευασίας τροφίμων, χρησιμοποιούνται συνθετικές ορμόνες, οι οποίες εισέρχονται στις λειτουργίες του οργανισμού διαταράσσοντας τους αμυντικούς μηχανισμούς του. Μια κονσέρβα στο τόσο, δεν πρόκειται φυσικά να σας κάνει κακό, η συστηματική κατανάλωσή της, όμως, ενδεχομένως να έχει βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία.

 

Διαβάστε περισσότερα » »

Τι συζήτησαν Μπεγλίτης-Ηλιάδης… για την κρίση στο Αιγαίο!

Κρίσιμη συνάντηση είχαν σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, με τον Κύπριο ομόλογό του, κ. Δημήτρη Ηλιάδη, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν για τη γεώτρηση που θα πραγματοποιήσει η εταιρία Noble Energy στην κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις από την πλευρά της ....
προκλητικής Τουρκίας.

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας ζητάει «ομπρέλα διπλωματικής προστασίας» των νόμιμων δικαιωμάτων της χώρας του από όσες χώρες έχουν τοποθετηθεί θετικά στο θέμα των γεωτρήσεων. Όπως σημείωσε ο κ. Ηλιάδης, η Τουρκία, εξαιτίας της έλλειψης επιχειρημάτων και διεθνούς νομιμοποίησης, εκτρέπεται σε απειλές.

Η Ελλάδα, που πλήττεται από την οικονομική κρίση, καλείται να αντιμετωπίσει και τις προκλήσεις των «φίλων» και «γειτόνων»…

Πριν μερικούς μήνες κάναμε κοινά υπουργικά συμβούλια… Πού πήγε, άραγε, τόση «αγάπη»;

Διαβάστε περισσότερα » »

Σκηνικό πολέμου στη Μεσόγειο

Διαβάστε περισσότερα » »

Πανάρχαια γεωγλυφικά χαραγμένα στη Μέση Ανατολή

Ένα ακόμη αρχαίο μυστήριο προστέθηκε για τους επιστήμονες, με την ανακάλυψη αρχαίων γεωγλυφικών στη Μέση Ανατολή.
Φωτογραφίες από δορυφόρο αποκάλυψαν την ύπαρξη πολλών χαραγμένων στο έδαφος σχεδίων, στη Συρία, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.
Η δημιουργία τους χρονολογείται δύο χιλιάδες χρόνια πριν.

Ο σκοπός της δημιουργίας τους παραμένει γρίφος για αρχαιολόγους και ιστορικούς, καθώς η διάταξή τους είναι τυχαία και δεν υπάρχει ευθυγράμμιση με αστερισμούς.

Στο μυστήριο προστίθεται και το γεγονός ότι παρόμοιοι σχηματισμοί στο έδαφος έχουν ανακαλυφθεί στο Περού, οι λεγόμενες γραμμές Nazca. Όμως, αυτές έχουν δημιουργηθεί από τους ιθαγενείς, με μεγάλη χρονική διαφορά και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Μέση Ανατολή…
Διαβάστε περισσότερα » »

«Σκοτώνουν» το Εθνικό Σύστημα Υγείας για χάρη Ισραηλινών και Αμερικανών!

Τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο –αν δεν αλλάξει άμεσα η κυβερνητική πολιτική- αποτελεί προαναγγελία του βέβαιου θανάτου του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, ίσως, ολόκληρης της εθνικής οικονομίας, η επιμονή της κυβέρνησης στο νέο τρόπο προμήθειας φαρμάκων για τα δημόσια νοσοκομεία.

Η καινοφανής αυτή μέθοδος παρουσιάζεται ως «όπλο» για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στην ουσία όμως αποτελεί το «Δούρειο Ίππο» για την άλωση της ελληνικής αγοράς από τα ισραηλινά και αμερικανικά συμφέροντα.

Τα τελευταία  - όπως είναι απολύτως προφανές, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων- λειτουργούν βάσει σχεδίου, ώστε να πετάξουν εκτός αγοράς τις υγιείς ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες (οδηγώντας τις, ουσιαστικά, στο λουκέτο) και, ακολούθως, να καταστούν μονοπώλιο που θα καθορίζει αυθαίρετα τις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα. Και, άρα, να χρεώνουν ό,τι θέλουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Το σύστημα του Ενιαίου Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, με τη χρήση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για την προμήθεια φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία με βάση τη δραστική ουσία, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πιλοτικά, προ διμήνου, για ορισμένα μόνο νοσοκομεία και για ορισμένα φάρμακα. Το αποτέλεσμα ήταν να κατακυρωθούν στην ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία TEVA και στην αμερικανικών συμφερόντων MYLAN, οι οποίες ειδικεύονται στα φτηνά «αντίγραφα» φάρμακα. Σα να μην έφτανε αυτό, οι τιμές που προσέφεραν οι δύο εταιρείες άφησαν άφωνους τους ανταγωνιστές τους.

Όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι, με κανέναν υπολογισμό οι τιμές που πρόσφεραν οι δύο εταιρείες δεν είναι δυνατόν να καλύπτουν το κόστος τους. Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι σαφής στόχος των συγκεκριμένων προσφορών ήταν να πετάξουν έξω από τους διαγωνισμούς όλους τους Έλληνες ανταγωνιστές τους.

Ουσιαστικά, όπως τονίζουν οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι, ο ισραηλινός και ο αμερικανικός κολοσσός έδειξαν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την τακτική του dubbing, ώστε να κερδίζουν όλους τους διαγωνισμούς, χωρίς να τους ενδιαφέρει το γεγονός ότι - ουσιαστικά - πουλάνε με ζημιά τα φάρμακά τους στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας.

Δεδομένου ότι εταιρείες του μεγέθους τους μπορούν με ευκολία να αντέξουν τη ζημιά αυτή, ο στόχος του dubbing είναι προφανής: να οδηγήσουν εκτός αγοράς –και, ουσιαστικά, στο λουκέτο- τους υγιείς Έλληνες ανταγωνιστές τους και, όταν μείνουν μονοπώλια, να καθορίζουν τις τιμές κατά το δοκούν.

Και, βέβαια, θα μπορούσε κανείς να πει ότι TEVA και MYLAN έκαναν απλά τη δουλειά τους. Δεν είναι οι δύο ξένες εταιρείες υπόλογες απέναντι στον ελληνικό λαό για την επερχόμενη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ούτε για τους τεράστιους κινδύνους που θα απειλούν τη Δημόσια Υγεία και τον Έλληνα ασθενή την - όχι πολύ μακρινή, αν συνεχιστεί η αλόγιστη κυβερνητική πολιτική- εποχή που το πιο απλό φάρμακο θα κοστίζει μια περιουσία! Η κυβέρνηση είναι αυτή που όφειλε να θωρακίσει ιδιαίτερα τους διαγωνισμούς που αφορούν στον κρίσιμο τομέα του φαρμάκου με μέτρα αντι-dubbing.

Μάλιστα, οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι είναι τόσο βέβαιοι ότι μπορούν να αποδείξουν τα όσα καταλογίζουν στις δύο εταιρείες, που σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr ετοιμάζονται –μέσω των συλλογικών τους οργάνων- να προσφύγουν νομικά κατά της κατακύρωσης των διαγωνισμών.

Μάλιστα, παρότι ο πρώτος αυτού του τύπου διαγωνισμός είχε τα προαναφερθέντα αποτελέσματα, η κυβέρνηση δε συγκινήθηκε και προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση της προκήρυξης και δεύτερου, για την προμήθεια 13 δραστικών ουσιών, προϋπολογισμού 95,7 εκατ. ευρώ, για τις ανάγκες όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, με ημερομηνία ηλεκτρονικής δημοπρασίας τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου. Σα να μην έφτανε αυτό, ανακοίνωσε και τρίτο διαγωνισμό για 30 δραστικές ουσίες, με ηλεκτρονικές δημοπρασίες που θα ολοκληρωθούν στα μέσα Νοεμβρίου.

Με άλλα λόγια, μπορεί τώρα να «κοκορεύεται» η κυβέρνηση ότι πέτυχε τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ωστόσο στην πραγματικότητα αυτό που πετυχαίνει είναι με μαθηματική ακρίβεια να υπονομεύσει το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της ίδιας της εθνικής μας οικονομίας.

Στην πραγματικότητα – όταν, στο σχετικά άμεσο μέλλον, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα έχουν βγει από το παιχνίδι - τα δημόσια νοσοκομεία θα υποχρεώνονται να πληρώνουν τις πολλαπλάσιες τιμές που αυθαίρετα θα καθορίζουν οι ξένοι κολοσσοί.

Και, βέβαια, στο μεταξύ η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για το συνολικό αφανισμό ενός υγιούς κλάδου, την απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε φορολογικά έσοδα και εξαγωγές και – το σημαντικότερο - για το γεγονός ότι 20.000 οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο, στη δυσκολότερη οικονομικά περίοδο της ιστορίας του ελληνικού κράτους…
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακούστε τη συγκλονιστική συνέντευξη της Ζωής Γεωργαντά στους Μάνο Κακλαμάνο και Δημήτρη Καζάκη, στο "Ράδιο 9"

Αξίζει να ακούσετε την συγκλονιστική συνέντευξη της Ζωής Γεωργαντά στους Μάνο Κακλαμάνο και Δημήτρη Καζάκη










Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς επιτυγχάνεται η ανάποδη πτήση;

Όλα σχεδόν τα αεροπλάνα μπορούν να πραγματοποιήσουν στροφή 360ο (loops). Όμως η ανάποδη πτήση δεν διαρκεί πολλή ώρα γιατί απαιτούνται εξαιρετικές μηχανές, πολύ επιδέξιοι πιλότοι και ειδικό προφίλ φτερών. Το αεροπλάνο δεν θεωρείται κατάλληλο για ανάποδη πτήση αν, για παράδειγμα, το φτερό έχει πολύ μεγάλη καμπύλη στην επάνω πλευρά και στην κάτω είναι επίπεδο.
Σε οριζόντιες πτήσεις, ο αέρας πρέπει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο φτερό σε μια ειδική γωνία, τη γωνία προσβολής.


Μέσω αυτής της γωνίας δημιουργείται η αναγκαία ανυψωτική δύναμη.
Σε ανάποδες πτήσεις, ο πιλότος πρέπει να ρυθμίζει σωστά τις γωνίες προσβολής των φτερών, γιατί το αεροπλάνο πετά μόνο εφόσον η ανυψωτική δύναμη που δημιουργείται από τα φτερά είναι μεγαλύτερη από το βάρος του.

Επίσης, πρέπει να έχει την ταχύτητα που θα του επιτρέψει να κινηθεί ευθεία. Διαφορετικά, θα πάρει κλίση προς τα κάτω και θα ακολουθήσει αναπόφευκτη πτώση. Η ανάποδη πτήση είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη. Επί της ουσίας, η κατασκευή του αεροσκάφους θα πρέπει να είναι τέτοια που να επιτρέπει την απρόσκοπτη τροφοδότηση των μηχανών με καύσιμο.

Παράλληλα, ο πιλότος οφείλει να έχει τον έλεγχο του προσανατολισμού, δηλαδή τον έλεγχο του αεροσκάφους. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις πιλότων που με μεγάλη ταχύτητα πέτυχαν ανάποδες πτήσεις κάτω από γέφυρες μεγάλου μήκους.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζει με μισό σώμα! [pics]

Δείτε την μοναδική δύναμη αυτού του ανθρώπου στις πιο κάτω εικόνες...










Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!

έγκλημα! αύξησαν κατά ένα δις ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο της Αγροτικής Τράπεζας.


Ιδού πώς πετάνε τα λεφτά του λαού! Τού κόβουν το ρεύμα και τον εξαναγκάζουν να πληρώσει τα τέλη ακινήτου, για να τα δώσουν στη χρεοκοπημένη ΑΓΡΟΤΙΚΗ!
Δείτε τι σκινζτήδες πολιτικούς έχει η.....
Κυβέρνηση Παπανδρέου. Θαυμάστε τον ανεκδιήγητο ...Μόμπυ Ντικ-Βενιζέλο που αρπάζει τα λεφτά από τον κοσμάκη μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να τα δώσει στην στήριξη της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος!

Σήμερα, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω Τράπεζας κατά 1 δις ευρώ. Εάν σκεφτεί κανείς ότι πριν από 2-3 μήνες έγινε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,2 δις ευρώ, γίνεται αντιληπτό πού πετιούνται τα λεφτά από την Κυβέρνηση! 2,2 δις για μια Τράπεζα ουσιαστικά χρεοκοπημένη και της οποίας η αξία σήμερα (εάν επωλείτο) δεν θα ξεπερνούσε τα 300 εκατομμύρια ευρώ!!!
Η Αγροτική Τράπεζα είχε ζημίες από την αρχή του χρόνου 1 δις ευρώ! Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ζημιών, 800 εκατομμύρια ευρώ προερχόταν από το κούρεμα των ομολόγων της!
Ως γνωστόν, το κούρεμα των ομολόγων γίνεται για να μειωθεί το δημόσιο χρέος. Ενώ λοιπόν η Κυβέρνηση θα μπορούσε να γλιτώσει 800 εκατομμύρια ευρώ, έρχεται σήμερα να αυξήσει με 1 δις ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος!
Χάνει ή δεν χάνει αυτομάτως 200 εκατομμύρια ευρώ από αυτή και μόνον την κίνηση;
Είναι ή δεν είναι πολιτικά ηλίθιος ο Βενιζέλος;
Βενιζέλος ο Μόμπυ Ντικ της ελληνικής πολιτικής. Ο άνθρωπος που παίρνει μαζί του στον βυθό της θάλασσας όλη την Ελλάδα και τους Έλληνες μαζί!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: “Το καταστατικό της ΔΕΗ δεν επιτρέπει να εισπράττει οτιδήποτε άλλο εκτός ρεύματος”

EΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΜΠΟΔΊΣΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΉ ΕΠΙΔΡΟΜΉ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΜΈΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΏΝ ΤΗΣ ΔΕΗ..... ΔΗΛΏΝΕΙ Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. ΤΙ ΜΈΤΡΑ ΘΑ ΠΆΡΕΙ;


Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος είπε ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει η ΔΕΗ φοροεισπράκτορας της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα είπε πως έχουν καταρτίσει τρεις τρόπους για να ....
εμποδίσουν την κυβέρνηση να εισπράξει το χαράτσι αυτό.

“Θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την μηχανογραφική επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ. Εάν δεν τα καταφέρουμε τότε θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε την έκδοση των εντολών για διακοπές του ρεύματος. Αν πάλι ούτε αυτό πετύχει τότε θα πάμε αυτοπροσώπως στα σπίτια των ανέργων, των χαμηλά αμοιβόμενων και συνταξιούχων και θα εμποδίζουμε την εκτέλεση της εντολής για διακοπή ρεύματος”.

Ο κ. Φωτόπουλος είπε επίσης ότι έχουν προσφύγει σε νομικούς και συνταγματολόγους για να βρουν λύσεις τι οποίες θα δώσουν στους πολίτες αλλά και για να αποδείξουν ότι αυτή η κίνηση της κυβέρνησης είναι παράνομη.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχουν αυξηθεί κατά πολύ αυτοί που δεν έχουν τα χρήματα να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τις απανωτές αυξήσεις που γίνονται.

Συγκεκριμένα μέχρι τον Αύγουστο του 2010 εκδόθηκαν εντολές διακοπής ρεύματος 733,219. Από αυτές εκτελέστηκαν οι 164,597. Έγιναν επανασυνδέσεις 107,676 που σημαίνει ότι περίπου 57.000 δεν έκαναν επανασύνδεση.

Μέσα σε ένα χρόνο όμως αυτοί οι αριθμοί αυξηθηκαν. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2011 εκδόθηκαν 909,782 χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος. Από αυτές εκτελέστηκαν 174,926 και επανασυνδέθηκαν 114,582. Αυτό σημαίνει ότι δεν έκαναν επανασύνδεση 60,344 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τέλος ο κ.Φωτόπουλος είπε ότι τα έσοδα από τους λογαριασμούς μειώθηκαν κατά 278 εκατομμύρια ευρώ περίπου 60% κάτω.

Το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός μιλώντας στο Νewsit, εκτιμά ότι η αλλεπάλληλη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας εγείρει Συνταγματικό ζήτημα. Όπως εξήγησε ο κ. Βερβεσός η υπέρμετρη φορολόγηση του ακινήτου με την μορφή του τέλους, του ΦΑΠ, του ΦΜΑΠ και τώρα αυτού του ειδικού τέλους προφανώς παραβιάζουν το άρθρο 17 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο το κράτος προστατεύει
την ιδιοκτησία.

Επίσης ανέφερε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του νόμου θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο σχέδιο προσφυγής και κάλεσε τους καταναλωτές να προσφύγουν μαζικά κατά του τέλους. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους να κινητοποιηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα ονόματα των πολιτικών που έπαιρναν δωρεές από τη «μαφία των ακινήτων».

Πολιτικά πρόσωπα και δημοτικούς άρχοντες φέρεται να χρηματοδοτούσαν οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει τη «μαφία των ακινήτων», αλλά και το λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα Νο2».

Συγκεκριμένα, στα χέρια του αντεισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση, εκτός από τις χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων που κατέγραψε ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, βρίσκεται και μία συγκλονιστική κατάθεση που έχει δώσει στις.....
29-11-2010, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος είχε αρχικά συνεργασία με τους εγκέφαλους της συμμορίας, που θεωρούνται ο πολιτικός μηχανικός, Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος και ο περιβόητος από τη συμμετοχή του και στο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο Δ. Παρασκευόπουλος αποφάσισε να συνεργαστεί με την Υπηρεσία Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, καταγράφοντας όλες τις κινήσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και έτσι να μετατραπεί σε «υπό προστασία μάρτυρα».

Καταθέτοντας λοιπόν ενώπιον του κ. Ντογιάκου, ο 66χρονος δικηγόρος, αναφέρει την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρώην δήμαρχο Δήμου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, τον επίσης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Πέτρο Ευθυμίου καθώς και την υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ Σοφία Καλατζάκου, ως τα πρόσωπα που λάμβαναν διάφορες χρηματικές δωρεές από τον φερόμενο ως εκ των εγκεφάλων της εγκληματικής οργάνωσης, Σταύρο Γεωργιτογιαννάκο.

Τι αναφέρει για την Ντόρα Μπακογιάννη

Ειδικότερα, για την κ. Ντόρα Μπακογιάννη ο «υπό προστασία μάρτυρας» - σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση που έχει στην διάθεσή του το directnews.gr - αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα εξής:

«… Ο Σταύρος Γεωργιτσογιανάκος σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων αδελφούς Πριόβολου, είχαν δωρίσει κατά το παρελθόν διάφορα χρηματικά ποσά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, περί το έτος 2005 και λίγο πριν παραιτηθεί από δήμαρχος Αθηναίων για να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, κατέβαλαν στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να χορηγήσει την άδεια λειτουργίας σε καφετέρια επί της Πλατείας Συντάγματος, δεξιά προς την είσοδο του ΜΕΤΡΟ. Η άδεια αυτή πράγματι χορηγήθηκε στο όνομα των αδελφών Πριόβολου.

Επίσης, πριν τις βουλευτικές εκλογές του έτους 2007, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, έδωσε στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη το ποσό των 100.000 ευρώ.

Απ’ ό,τι γνωρίζω, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος έχει στενές φιλικές σχέσεις με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή η αδελφή του είναι στενή φίλη της κ. Μπακογιάννη.

Η αδελφή του Σταύρου Γεωργιτσογιανάκου είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Ν***** και ζουν μόνιμα στο Λονδίνο, έρχονται σποραδικά στην Ελλάδα και μαζί με την κ. Μπακογιάννη κάνει φιλανθρωπικές συγκεντρώσεις…».

Τι λέει για τους Ν. Κακλαμάνη και Κ. Σκανδαλίδη

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Επίσης όσον αφορά το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, γνωρίζω, ότι το έτος 2006, πάλι σε συνεργασία με τους αδελφούς Πριόβολου, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος είχε καταβάλει στον κ. Κακλαμάνη το ποσό των 150.000 ευρώ, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, απλά και μόνο για να έχουν καλές σχέσεις μαζί του.

Για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή για να έχουν καλές σχέσεις με πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος και οι αδελφοί Πριόβολου έδωσαν στον τότε υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, το ποσό των 100.000 ευρώ…».

Εξάλλου, ο «υπό προστασία μάρτυρας» προσθέτει: «… Ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος μόνος του κάλυψε τις δαπάνες δεξιώσεων που έκαναν κάποια υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της οποίας δεν θυμάμαι το όνομα, καθώς και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πέτρου Ευθυμίου.

Τέλος, το ποσό των 30.000 ευρώ έδωσε ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος και στην υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Καλατζάκου…».

Αναμένουμε απαντήσεις

Το directnews.gr θεωρεί δημοσιογραφικό καθήκον του να φέρει στο φως της δημοσιότητας την συγκλονιστική κατάθεση του μάρτυρα, αφού αυτή αφορά σε δημόσια πρόσωπα με πρωταγωνιστικό ρόλο στον πολιτικό βίο της χώρας.

Αν τα όσα υποστηρίζει, ενόρκως, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος απηχούν την πραγματικότητα ή όχι, αρμόδια να το κρίνει είναι η Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι έχουν την υποχρέωση να πάψουν να “καλύπτονται” πίσω από το όποιο απόρρητο της εισαγγελικής έρευνας και να απαντήσουν δημοσίως στις σοβαρές καταγγελίες, αφού στον Ελληνικό λαό απευθύνονται για να ζητήσουν την ψήφο του.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ σε ό,τι αφορά τη δράση της «μαφίας των ακινήτων» και του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2, με νέες και σημαντικές αποκαλύψεις

directnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ατελείωτο Πετρέλαιο Σε 70 – 150 Μίλια Βάθος

Πετρέλαιο. Έχετε σκεφθεί πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί για αυτό ; Ίσως πολλοί από εσάς. Όμως το πολύ μια χούφτα από εσάς θα γνωρίζει ότι το καλύτερο καύσιμο , το οποίο μάλιστα δεν μολύνει καθόλου ….. είναι το ….. νερό. Αν και δεν αφορά άμεσα αυτό το άρθρο , καλό θα ήταν να γνωρίζεται τουλάχιστον ένα τρόπο από τους πολλούς . Αφορά το αέριο που ονομάζεται Yul Brown και παράγεται με την ηλεκτρόλυση του νερού (ή με την μέθοδο fractal hydrosonic ) και την συλλογή του οξυγόνου και του υδρογόνου σε μορφή μίγματος.


Αυτό το αέριο μίγμα καίγεται όπως το γνωστό αέριο στα αυτοκίνητα , δίνοντας μεγαλύτερη ισχύ και μηδέν κατάλοιπα καύσεως. Μπορείτε να κάνετε εύκολα το πείραμα σπίτι σας. Φυσικά δεν είναι επιθυμητή μια τέτοια εξέλιξη από το παγκόσμιο κατεστημένο γιατί θα απελευθερωνόντουσαν οι άνθρωποι και οι οικονομίες.
Σας φοβίζουν συνέχεια ότι τάχα το πετρέλαιο τελειώνει για να δικαιολογούν τους πολέμους και τον αυξημένο έλεγχο επάνω μας. Ας δούμε τα πράγματα με την σειρά. Αν κάποιος ισχυριστεί ότι υπάρχουν πρακτικά απεριόριστα κοιτάσματα πετρελαίου σε μεγάλο βάθος θα φανεί το λιγότερο αναξιόπιστος. Αν δε ισχυριστεί ότι οι Ρώσοι αξιοποιούν αυτά τα κοιτάσματα εδώ και τριάντα χρόνια κάτω από την μύτη της θεωρούμενης Δύσεως τότε θα μοιάζει σαν μέρος μυθιστορήματος του John le Carré. Το πρόβλημα είναι οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει την τεχνολογία γεωτρήσεων μεγάλου βάθους και την αντίστοιχη υποδομή, ώστε να ελέγξουν την παγκόσμια παραγωγή το 21ο αιώνα.
Όλοι οι δυτικοί γεωλόγοι πιστεύουν ότι το πετρέλαιο παράγεται τοπικά από αποσυντιθέμενους μικροοργανισμούς (π.χ. θαλάσσιους μικροοργανισμούς) και κατόπιν ανεβαίνει ποιό ψηλά και συγκεντρώνεται στα ρεζερβουάρ από τα οποία αντλείται . Τώρα όμως οι Ρώσοι συνάδελφοι τους απέδειξαν ότι κάνουν λάθος σε απελπιστικό βαθμό. Κατά την διάρκεια των δεκαετιών τού 40 και του 50 οι Ρώσοι μηχανικοί διαπίστωσαν ότι τα ρεζερβουάρ τους κατά κάποιο τρόπο γέμιζαν από «κάτω» , παρόλο που δεν υπήρχε οργανική ύλη να αποσυντίθεται.
Τι υπάρχει όμως από κάτω; στερεός γρανίτης και βασάλτης. Αυτό σήμαινε ότι το πετρέλαιο παράγεται από τον μανδύα της Γης, πριν ανεβεί σιγά – σιγά 70 έως 150 μίλια στα υπάρχοντα ρεζερβουάρ. Όλο αυτό όμως ήταν πολύ φανταστικό για να το πιστέψουν, παρόλα αυτά όμως επέμεναν.
106- petreleo-miastala

Ήδη όμως είχαν κάνει 300 γεωτρήσεις μεγάλου βάθους μέσα από στερεό γρανίτη και βασάλτη, και άλλες 20 στο White Tiger Field στο Βιετνάμ. Στα μέσα της δεκαετίας του 90 είχαν προχωρήσει τόσο πολύ μπροστά από την Δύση που ο άνθρωπος της Wall Street Mikhail Khodorkovsky διετάχθη να εξαγοράσει την εταιρεία πετρελαίων Yukos για να κλέψουν την τεχνολογία. Η θεωρία τού πως παράγεται το πετρέλαιο σε τέτοια τεράστια βάθη στον μανδύα της γης δεν είναι το κεντρικό μας θέμα, διότι οι Ρώσοι το έχουν αποδείξει πάνω από 300 φορές.
Αυτοί που ενδιαφέρονται μπορούν να ανατρέξουν σε πάνω από 200 διατριβές. Ένα καλό ξεκίνημα είναι «The Role of Methane in the Formation of Mineral Fuels» γραμμένο απο τον A.D. Bondar το 1967. Επίσης βγαίνει το συμπέρασμα ότι οποιοδήποτε κράτος στον κόσμο μπορεί να παράγει πετρέλαιο αρκεί να μπορεί να πληρώσει την πανάκριβη και απόρρητη τεχνολογία. Το τέλειο παράδειγμα είναι το Βιετνάμ. Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία 60 ετών από την Δύση, οι φτωχοί άνθρωποι ακούσανε επίσημα από τις Αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου ότι η χώρα τους δεν έχει καθόλου, και ότι η Δυτική «τεχνολογία αιχμής» δεν μπορεί να τους προσφέρει τίποτα ώστε να ανακουφιστούν κάπως από τα «δώρα» που τους άφησε η Γαλλία και ο θείος Σάμ. Φυσικά αυτό θέλανε. Να είναι απελπιστικά φτωχοί και αδύναμοι κατά των πρώην εισβολέων τους.
Οι Ρώσοι είχαν όμως διαφορετική προσέγγιση. Τους πρότειναν μια κοινή επιχείρηση χωρίς ρίσκο και δωρεάν, απλώς να παίρνουν ποσοστό κέρδους από την παραγωγή. Φυσικά δεν είχαν να χάσουν τίποτα και δεχθήκανε. Τώρα έχουν εκπληκτική επιτυχία. Παράγουν εξαιρετικής ποιότητος αργό πετρέλαιο από βασάλτη στα 17.000 πόδια βάθος με παραγωγή 6.000 βαρέλια ανά ημέρα ανά πηγή.  Ακολούθησε η Κίνα και η Βόρειος Κορέα , και πουθενά μέσα στον βασάλτη δεν υπάρχει ίχνος αποσυντιθέμενων θαλάσσιων μικροοργανισμών.
Φυσικά η Δύση αντί να αναπτύξει την τεχνολογία προτίμησε να καταλάβει την Μέση Ανατολή φέρνοντας μας κοντά στον θερμοπυρηνικό πόλεμο για λόγους που είναι θέμα άλλου άρθρου. Σαν μην έφτανε αυτό οι Ρώσοι βρήκαν τρόπο να «ξαναδουλεύουν» οι κοινές γεωτρήσεις που «στερεύουν» . Αυτό γίνεται διότι πιάνουν πουρί και φράζουν. Με μια τεχνική γεωτρήσεως με «χτένες» ρυθμιζόμενες υπό γωνία τις ξεβουλώνουν , περίπου όπως αλλάζετε το φίλτρο λαδιού του αυτοκινήτου σας. Κάναμε μια περιληπτική αναφορά στο θέμα για να διαπιστώσουμε πόσο μας δουλεύουν για κάποιους όχι και τόσο περίεργους λόγους.
  • Τελειώνοντας σκεφτήκατε ότι ένα λίτρο βενζίνη (το 2006) στοιχίζει περίπου 1 ευρώ, δηλαδή όσο και ένα λίτρο εμφιαλωμένο νερό !!! είπατε τίποτα?
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ-ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΗΞΗΓΗΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ε.Π.Α.Α Καταργεί τη διαφορά τιμής του 20% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης

Η επιβολή επαχθούς τιμολόγησης από την Ε.Π.Α.Α. έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στα ελληνικά νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο καθώς τους τελευταίους 20 μήνες επωμίστηκαν μέτρα δεκάδων δισ. Ευρώ.
Συγκεκριμένα η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής (Ε.Π.Α.Α) για λόγους ανταγωνιστικότητας επιβάλλει νέο τρόπο τιμολόγησης του φυσικού αερίου, από την 1η Οκτωβρίου 2011. Καταργεί τη διαφορά τιμής του 20% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.
Και όλα αυτά, όπως υποστηρίζουν για τη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του φυσικού αερίου σε σύγκριση με τα άλλα καύσιμα και τη συνέχιση της υγιούς πορείας της εταιρείας.


Κύριοι της Ε.Π.Α.Α. όλα τα μνημόνια χρεοκόπησαν, έτσι θα χρεοκοπήσει και ο εφαρμοστικός νόμος που στηρίζει την αυθαιρεσία της τιμολόγησης του φυσικού αερίου από εσάς.
Έχουμε φθάσει σε αδιέξοδο και τα περισσότερα νοικοκυριά ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
  • Δεν φθάνει η φοροεπιδρομή που έπληξε μισθωτούς και συνταξιούχους;
  • Δεν φθάνουν οι αυξήσεις του ΦΠΑ σε είδη βιοτικής ανάγκης;
  • Δεν μας φθάνουν οι πολλαπλές φορολογίες;
  • Δεν  μας φθάνει η αγωνία για τις δόσεις των δανείων μας;
  • Δεν μας φθάνει η αβεβαιότητα για το μέλλον των παιδιών μας;
  • Δεν μας φθάνει η εξευτελιστική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας;
Σε κόντρα των οικονομικών θεωριών περί εξυγίανσης, εμείς με τους κανόνες της πρακτικής αριθμητικής κρατούμε όλο και μικρότερο καλάθι.
  • Επειδή μας παραπλανήσατε στο παρελθόν ότι το φυσικό αέριο θα παρέμενε η καλύτερη ενεργειακή επένδυση.
  • Επειδή αποφεύγετε συστηματικά να προσδιορίσετε επακριβώς ποιες θα είναι οι πιθανές επιβαρύνσεις που θα εμφανισθούν στα τιμολόγιά σας.
  • Επειδή δεν δεσμεύεστε για τις διακυμάνσεις του κόστους προμήθειας του φυσικού αερίου, εάν δηλαδή θα είναι διαρκείς, προβλέψιμες ή μη,
  • Επειδή καμιά διαχρονική εγγύηση από μέρους σας δεν υπάρχει ότι το φυσικό αέριο ως καύσιμο θα είναι φθηνότερο από τα λοιπά.
  • Επειδή το ευχολόγιο περί μικρών αυξήσεων δεν μας είναι πιστευτό,
Σας καλούμε να ξανασκεφθείτε τη νέα τιμολογιακή πολιτική σας.
Διαφορετικά ως καταναλωτές που μας στερείτε σιγά - σιγά τη ζωή μας, όλοι εσείς που φροντίζετε για το «καλό μας» μέσω της ένδειας και της εξαθλίωσης , θα αντιδράσουμε!
Υπάρχουν και τα μποϋκοτάζ της μη επένδυσης και της μη πληρωμής των λογαριασμών.
Δεν μπορείτε να μας ξεγελάτε με κίνητρα και εκπτώσεις που στη συνέχεια θα μας τα παίρνετε πίσω μέσω των τιμολογίων σας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοζάνη: Τροχαίο με ένα νεκρό στην Εγνατία


Ένας νεκρός είναι ένας σοβαρά τραυματισμένος είναι ο απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα μεταξύ των κόμβων της Ξηρολίμνης και της Σιάτιστας, της Εγνατίας Οδού, στην κατεύθυνση Θεσσαλονίκη- Γιάννενα.

Νεκρός είναι ο νεαρός οδηγός μιας νταλίκας, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, τύπου ΒΑΝ, όταν σταμάτησε, λόγω βλάβης του οχήματος, στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.
Από το διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός του, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Επί τόπου έφθασαν σωστικά συνεργεία και η πυροσβεστική υπηρεσία Κοζάνης. Για περίπου δύο ώρες η κίνηση στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού, που σημειώθηκε το τροχαίο, γινόταν μέσω της παλιάς οδού Κοζάνης-Σιάτιστας. Ανακρίσεις για τα ακριβή αίτια διενεργεί η Τροχαία Κοζάνης.
 
Σύνταξη Μάκης Νασιάδης
Διαβάστε περισσότερα » »