Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ

Άγριο κράξιμο έφαγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας εχτές το βραδυ παραμονές 15αυγούστου ,όταν περπατούσε με την κουστωδία του και την οικογένεια του στο πλακόστρωτο της Αερόπολις στη Μάνη ...

Μόλις τον πήραν μυρουδιά οι αγανακτισμένοι πολίτες που ήταν στην περιοχή τον έκραξαν άγρια , λέγοντας ότι εσύ δεν είσαι σωτήρας του λαού αλλα , είσαι σωτήρας των τραπεζιτών και ότι είσαι συνδικαλιστής τις κακιάς ώρας.

Το γιουχάρισμα συνεχίστηκε μέχρι την ταβέρνα του Πέτρου όπου εκεί σταμάτησαν , λόγο ότι συνοδευόταν και από την οικογένεια του , λέγοντας οι πολίτες ότι εμείς σεβόμαστε την οικογένεια του αντίθετα με αυτόν και το ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπεί και που δεν σέβεται τίποτα .
Διαβάστε περισσότερα » »

Αχρίδα: Βρέθηκαν σπάνιες εικόνες της Παναγίας σε μοναστήρι



Αύγουστος 14, 2011.

Ο ιστορικός τέχνης και συντηρητής του σχετικού Ινστιτούτου και του Μουσείου της Οχρίδας Γκότσε Ζούρα μαζί με τον ομόλογό του αρχιτέκτονα  Γκόραν Πάτσεφ, ανακάλυψαν δύο πολύ σημαντικές εικόνες στο μοναστήρι του Σωτήρος(Св. Спас )  στο χωριό Άνω Λακοτσέπεϊ (Горно Лакочереј).
 Αριστερά στη φώτο  ΜΗΤΗΡ ΘΥ = Μήτηρ Θεού


Η μία είναι  διαστάσεων 48Χ30Χ3 εκατοστά και χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και απεικονίζεται η Παναγία και το Θείο Βρέφος ενώ πιο πίσω τους ξεχωρίζει ο θαυματουργός και άγιος των νερών Άγιος Νικόλαος.

Στο κάτω μέρος της εικόνας είναι ζωγραφισμένοι  τέσσερις άγιοι σε ένα πλαίσιο. Αυτοί είναι οι ιεροί πολεμιστές Δημήτριος και Γεώργιος με το δόρυ στο αριστερό χέρι  και στο δεξί του το Σταυρό του μαρτυρίου. Στη μέση είναι οι άγιος Κλήμεντος της Οχρίδας που ευλογεί και αριστερά του ο άγιος Στυλιανός- προστάτης των άρρωστων παιδιών που έχει στο αριστερό του χέρι ένα μικρό παιδί ή μωρό στα σπάργανα.
  Η πρώτη όψη της εικόνας

«Είναι μια μοναδική εικόνα που αντιπροσωπεύει την σπανιότητα των έργων σε αυτήν την μακεδονική περιοχή. Δυστυχώς το κάτω μέρος της εικόνας είναι καταστρεμμένο και δεν μπορούμε να δούμε το όνομα του καλλιτέχνη», δήλωσε ο ιστορικός τέχνης Γκότσε Ζούρα.
Η δεύτερη όψη της εικόνας
  ΜΡ ΘΥ= Μήτηρ Θεού
ΙC XC = Ιησούς Χριστός

Η δεύτερη εικόνα είναι μεγέθους 74Χ40Χ3 εκατοστά και έχει μεγαλύτερη ιστορική και καλλιτεχνική αξία, δημιουργήθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα.

Το σημαντικό είναι ότι είναι διπλής όψης, ζωγραφισμένη και στις δύο πλευρές της, δηλαδή.

Στη μια πλευρά είναι ζωγραφισμένη η Παναγία με το Χριστό στη συνηθισμένη του θέση και η άλλη πλευρά συναρπάζει με την εξαιρετική καλλιτεχνική απόδοση του καλλιτέχνη. Η  εικόνα ενσωματώνεται σε πλαίσιο με μικρό σκάλισμα. Στην πλευρά αυτή είναι η Παναγία με το άγιο Βρέφος στην αγκαλιά της, καθισμένη στον αυτοκρατορικό θρόνο πλαισιωμένη από τους αρχαγγέλους Γαβριήλ και Μιχαήλ.

«Πρέπει να τονίσω τη σπουδαιότητα των ευρημάτων και το σημαντικό ότι οι εικόνες είναι γραμμένες με το σλαβικό αλφάβητο, αυτό, τις κάνει ανεκτίμητες και σπάνιες» είπε ο Ζούρα.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ἄγνωστα σύμβολα σέ ἀγρογλυφικό

Σε φάρμα στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέβη ένα παράξενο γεγονός. Το πρωί της εβδόμης Αυγούστου του 2011 όλοι έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν ένα παράξενο σχήμα σε χωράφι όπου ήταν φυτεμένη σίκαλη.

Το παράξενο σχέδιο που εικονίζεται πιο πάνω δεν μπόρεσε να γίνει κατανοητό. Από ποιον δημιουργήθηκε μέσα σε ένα βράδυ και τι θέλει να πει.

Μοιάζει με μηχανικό ρολόι  στο οποίο υπάρχουν τα σημεία των  12 ωρών. Παρά τις εικασίες κανείς δεν έδωσε πειστική απάντηση περί τίνος πρόκειται. Εντυπωσιάζει η ακρίβεια του σχηματισμού καθώς και ο ακριβής κύκλος.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρότερα το χωράφι με το παράξενο σχέδιο.
Γιῶργος Ἐχέδωρος  
Τί εἶναι τοῦτο πάλι; Ἐξωγήινοι τό ἔκαναν; Θά ἐρευνηθῇ. Δέν εἶναι ἡ πρώτη φορά πού συμβαίνει κάτι τέτοιο, ἀλλά πράγματι, πειστικές ἀπαντήσεις δέν ὑπάρχουν. Ὁ καθ΄ ἕνας ἀπό μᾶς ἄς βγάλει τά συμπεράσματά του. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τί κρύβουν τὰ ἐμβόλια;


Θάνατο! 
Κάποιοι θὰ διαφωνήσουν. Αὐτὸ θὰ εἶναι πάρα πολὺ καλὸ, διότι θὰ προκαλέσῃ διάλογο καὶ πιθανὸν κάποιες ἀποκαλύψεις. Ἀλλὰ τὰ ἐμβόλια κρύβουν βεβαιωμένα τὸν θάνατο! 
Ποῦ τὸ βασίζω; 
Πρωτίστως σὲ αὐτὸ τὸ δημοσίευμα τοῦ defencenet:
Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες 4 παιδιών από τη Νιγηρία, που είχαν πεθάνει το 1996 εξαιτίας επιπλοκών από τη χορήγηση του φαρμάκου Trovan, σε πειραματικό στάδιο, κατά της μηνιγγίτιδας.

Η εταιρεία υποστήριζε για χρόνια πως για τους θανάτους των παιδιών, όπως και  για τις αναπηρίες άλλων που είχαν πάρει το φάρμακο, ευθυνόταν η ασθένεια και όχι το σκεύασμα (!).
Έπειτα από πολύχρονη διαμάχη, η Pfizer κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για την υπόθεση.
Χθες καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις, ύψους 175.000 δολαρίων, σε καθεμία από τις πρώτες 4 οικογένειες.
Από τα συνολικά 200 παιδιά με μηνιγγίτιδα στα οποία χορηγήθηκε το 1996 το εν λόγω φάρμακο, το Trovan, πέθαναν 11 και αρκετά άλλα έμειναν παράλυτα.
Η καταβολή των αποζημιώσεων, ανέφερε η εταιρεία, θα συνεχιστεί.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι για την πληρωμή των αποζημιώσεων έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, ανεξάρτητη τόσο από την εταιρεία όσο και από την τοπική κυβέρνηση, που κρίνει κατά περίπτωση ποιες οικογένειες δικαιούνται αποζημίωση.
Ὅμως ἀλοίμονο ἐὰν περίμενα μίαν δικαστικὴ ἀπόφασι γιὰ νὰ καταλήξω σὲ κάποια ὀφθαλμοφανὴ συμπεράσματα. 
Πρὸ μερικῶν ἐτῶν «ἔπεσε» στὰ χέρια μου μία λίστα μὲ τὴν ἀνάλυσι τῆς συστάσεως δεκάδων ἐμβολίων ποὺ διατίθενται στὴν Ἑλληνικὴ ἀγορά. Ξέρετε τί εἶδα; Ὑδράργυρο!
Ὑδράργυρο σὲ ποσοστὰ ἀπαγορευτικὰ γιὰ τὴν λογική καὶ γιὰ τὰ ἐπιτρεπόμενα ὅρια. Ὑδράργυρος κατὰ 1000, 2000 ἢ ἀκόμη καὶ 3000 φορὲς περισσότερος ἀπὸ τὰ ἐπιτρεπόμενα ὅρια! Γιατί ἐνυπάρχει στὰ ἐμβόλια; Ἐπισήμως γιὰ συντήρησι! Ἀνεπισήμως ὄμως;
Ξέρετε τί κάνει ὁ ὑδράργυρος σὲ ἕνα παιδικὸ σῶμα ποὺ μόλις τώρα ξεκίνησε νὰ ἀναπτύσσεται; Ξέρετε τί ἐπιδράσεις ἀρνητικὲς ἔχει στὸ κεντρικὸ νευρικὸ σύστημα ἑνὸς παιδιοῦ ποὺ ξεκινᾶ τώρα νὰ δομεῖται; Ξέρετε πόσο καταστροφικὸς μπορεῖ νὰ ἀποβῇ; 
(Μεταφέρω ἀπὸ τὸ ecocrete.gr κάποιες λιγοστὲς πληροφορίες:
Οι επιπτώσεις του υδράργυρου στην υγεία:
Ο υδράργυρος είναι ιδιαίτερα τοξικός, καθώς προκαλεί βλάβες στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα ακόμη και σε σχετικά χαμηλά επίπεδα έκθεσης (2). Ταξιδεύει παγκοσμίως μέσω της ατμόσφαιρας και επικάθεται στο έδαφος και το νερό. Ο μικροβιακός μεταβολισμός που ακολουθεί, δημιουργεί την τοξικότερη μορφή υδραργύρου, τον μεθυλυδράργυρο, ο οποίος, όπως έχει επαρκώς τεκμηριωθεί, προκαλεί βλάβες στον ανθρώπινο εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Ιδιαιτέρως, μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο των εμβρύων και των παιδιών των οποίων οι εγκέφαλοι αναπτύσσονται ακόμα. Περνά εύκολα και από τον πλακούντα και από τον εγκεφαλικό υμένα, επομένως, η έκθεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι υψηλότερης ανησυχίας. Η έκθεση στον υδράργυρο συνδέεται επίσης με βλάβες στα νεφρά και το συκώτι και με την εξασθένιση των καρδιαγγειακών, ανοσοποιητικών και αναπαραγωγικών συστημάτων.
Ο μεθυλυδράργυρος έχει την ικανότητα να συσσωρεύεται στους ανθρώπινους και ζωικούς οργανισμούς (βιοσυσσώρευση) και στην τροφική αλυσίδα (βιομεγένθυση), ειδικά στα μεγαλύτερα, γηραιότερα αρπακτικά ψάρια που βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Γι’ αυτό η Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών έχει συστήσει τη μείωση της κατανάλωσης μεγάλων αρπακτικών ψαριών όπως ξιφίες, καρχαρίες, μεγάλοι ξιφίες του ωκεανού, λούτσοι και τόνοι (3) σε γυναίκες που θηλάζουν ή που είναι ή πρόκειται να μείνουν έγκυες.)
Λίγοι γνωρίζουν. Τὰ τελευταῖα χρόνια ὅλο καὶ συχνότερα ἀκοῦμε γιὰ τὶς ἐπιπτώσεις καὶ τὶς ἐπιπλοκὲς τοῦ ὑδραργύρου. (Ἀλήθεια, γιατί τόση κάψα νὰ μᾶς ἐπιβάλλουν τοὺς λαμπτῆρες «οἰκονομίας» ποὺ ὅλως «τυχαίως»  εἶναι πλήρεις ὑδραργύρου;)
Παρὰ τὴν πληροφόρησι, τὴν ἐνημέρωσι, τὶς καταγγελίες, ὁ ὑδράργυρος παραμένει πάντα στὰ ἐμβόλια. 
Οἱ περισσότερες ἐταιρεῖες μάλλιστα διενεργοῦν τὰ πειράματά τους σὲ χῶρες τοῦ τρίτου κόσμου. Ἀδιάφορον γιὰ αὐτὲς τὰ νεκρὰ ἢ παράλυτα παιδιά! Ἀδιάφορον γενικῶς κάθε τι ποὺ ἀφορᾷ τὴν ἐπιβίωσι τοῦ ἀνθρωπίνου γένους, ὑπὸ ἀξιοπρεπεῖς συνθῆκες, πρὸ κειμένου νὰ κερδοφορήσουν. 
Τὸ οἰκονομικὸν τίμημα ποὺ τοὺς ἐπεβλήθη μηδαμινὸν ἐμπρὸς στὰ τεράστια κέρδη ποὺ ἀποκομίζουν. Ἄλλως τε ποιός θὰ τίς πειράξῃ; Ἀκόμη κι ὁ παγκόσμιος ὀργανισμὸς ὑγείας (ΠΟΥ) τὶς ὑπηρετεῖ καὶ τὶς ἐξυπηρετεῖ. 
Ξέρετε κάτι; 
Κάποτε περνούσαμε μαγουλᾶδες, κοκκύτη, ἀνεμοβλογιά καὶ τόσες ἄλλες παιδικὲς ἀσθένειες, δίχως νὰ μᾶς ἐνδιαφέρῃ. Ἦταν ἀπολύτως φυσικὸ κάτι τέτοιο. Τώρα δὲν πρέπει νὰ περάσουν τὰ παιδιά μας ἀπὸ αὐτὲς τὶς μικρὲς δοκιμασίες. Δὲν πρέπει νὰ ἀποκτήσουν τὰ κατάλληλα ἀντισώματα. Δὲν πρέπει νὰ δυναμώσουν ὡς ὀργανισμοί! Γιατί; Τί ἄλλαξε;
Τόσο ἄχρηστοι γίναμε;
Θεωρῶ πὼς τὸ θέμα τῶν ἐμβολίων κρύβει θάνατο. Σὲ κάθε τους στάδιο. Ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ξεκινᾶ μία ἔρευνα, ἔως ἐκείνην τὴν στιγμὴ ποὺ περνᾶμε στοὺς μαζικοὺς ἐμβολιασμούς, τὸ κάθε ἐμβόλιο κρύβει τὸν θάνατο πίσω του. Σκεφθεῖτε το… Ἴσως νὰ ἔχω δίκαιον…
Φιλονόη.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Έσπρωχναν» κόκα στην «καλή» κοινωνία

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης η μία στα Βόρεια Προάστια και η άλλη στα Νότια εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία. Στην πρώτη περίπτωση άντρες της Ομάδας «Ζ» συνέλαβαν έναν 26χρονο, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και....
κατασχέθηκε κοκαΐνη βάρους 100 γρ., μία ηλεκτρική συσκευή εκκένωσης (TEASER) και 500 €, που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών. Η δεύτερη περίπτωση ήταν στην Γλυφάδα, όπου αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν έναν 56χρονο, που διακινούσε κοκαΐνη. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνης βάρους 271γρ., 1.940 € που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών, 7 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 €, ένα ιδιόχειρο σημειωματάριο το οποίο περιέχει σημειώσεις για αγοραπωλησία ναρκωτικών και δύο κινητά τηλέφωνα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έτσι μεταφέρουν πλέων τους σοβαρά τραυματίες τα νοσοκομεία μας.... Μπράβο στο Λοβέρδo τα κατάφερες ! ! !

Απο το σπίτι μέχρι το κέντρο υγείας Σουφλίου με το ΙΧ ! ! !

Απο το κέντρο υγείας Σουφλίου στο νοσοκομείο Διδυμότειχου με το αγροτικό ! ! !

Αυτό είναι το νέο σύστημα υγείας που έχει επιφυλάξει η κυβέρνηση για σένα ! ! !

Μην αποδείξεις για ακόμη μια φορά Ελληνα ότι είσαι πανιβλακας και σκεφτείς αμέσως ότι " Ε... αυτό συμβαίνει στο Σουφλί και στον τάδε ...σε μένα δεν θα συμβεί ποτέ !!!"

Εσύ είσαι αυτός ο τάδε !, Εσένα θα μεταφέρει το αγροτικό που βλέπεις την επόμενη φορά ! ... 'Οπως σε βλέπω και με βλέπεις !!!!
Να είσαι σίγουρος για αυτό !!! και όταν θα χάσεις το παιδί σου την μάνα σου τον ....
αδερφό σου επειδή τα νοσοκομεία μας είναι πλέων σε άθλια κατάσταση τότε ίσως να καταλαβεις ...

Θα είναι αργά φίλε μου όμως τότε , πολύ αργά ,γιατί ως γνήσιος Νεοέλληνας μόνο όταν χάσεις τον δικό σου άνθρωπο θα καταλάβεις την οικογένεια αυτού που βρίσκετε στο αγροτικό ! ! !!

Ξύπνα όσο είναι καιρός .....

Ζωή σε λόγου σας Νεοέλληνες ! ! !

DJ
Διαβάστε περισσότερα » »

C-130 διαλύεται στον αέρα! Δείτε το βίντεο.

Πρόκειται για ένα τραγικό αλλά και τελείως παράδοξο δυστύχημα.C-130 που είχε διαμορφωθεί για να συμμετέχει σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης,κυριολεκτικά διαλύεται στον...
αέρα,την ώρα που επιχειρεί να σβήσει ένα μέτωπο φωτιάς.





ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα » »

Πρωταθλήτρια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες η Κρήτη

Πρωταθλήτρια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες αναδεικνύεται η Κρήτη, όπου συνολικά έχουν εγκατασταθεί... 700 από τα 1000 συστήματα που είναι εγκατεστημένα πανελλαδικά.

Οι Κρητικοί φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ‘ανοιχτοί» σε έργα πράσινης ανάπτυξης και αρκετοί ιδιώτες προχωρούν σε «πράσινες» επενδύσεις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και στο περίφημο πράσινο νησί, τον Άγιο Ευστράτιο μέχρι σήμερα, με βάση τα στοιχεία της ΔΕΗ δεν υπάρχει ούτε ένα φωτοβολταϊκό σε στέγη αλλά ούτε και καμία αίτηση.

Αλλά και στις αιτήσεις πρωταθλήτρια είναι η Κρήτη με 27MW, ενώ σημαντικός αριθμός αιτήσεις εμφανίζεται στη Σάμο (483KW) και τη Ρόδο (346KW).

Σύμφωνα, με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΗ, οι περιοχές, που ακολουθούν πίσω από την Κρήτη σε ότι αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες είναι η Χίος με 1,4 MW, η Ρόδος 637KW, η Σύρος 391KW ενώ συνολικά έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά σε στέγες σε 19 νησία.

Αντίθετα δεν υπάρχουν ακόμη καθόλου έργα από τα μεγάλα νησιά στη Λήμνο, τη Σάμο και τη Σίφνο καθώς επίσης και στα περισσότερα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Κόστος και οφέλη

Καταρχήν, το πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στις στέγες, αφορά οικιακούς καταναλωτές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά ισχύος ως 10 κιλοβάτ (ΚWp) στο δώμα ή στη στέγη κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των στεγάστρων βεραντών.
Το κόστος εγκατάστασης μειώνεται διαρκώς, σήμερα κινείται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα των 3.000 ευρώ ανά εγκατεστημένο κιλοβάτ, δηλαδή 30.000 ευρώ για τη μεγαλύτερη εγκατάσταση που είναι 10 κιλοβάτ. Πριν από μερικά χρόνια ήταν 6.000 ευρώ ανά κιλοβάτ.

Γενικά ένα φωτοβολταϊκό κοστίζει όσο και ένα αυτοκίνητο (π.χ. ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 2 κιλοβάτ κοστίζει όσο και ένα φθηνό αυτοκίνητο μικρού κυβισμού, περί τις 6.000 ευρώ, ενώ ένα μεγαλύτερο σύστημα των 10 κιλοβάτ όσο ένα αυτοκίνητο μεσαίου- μεγάλου κυβισμού, περί τις 30.000 ευρώ).

Μόνο που ενώ το αυτοκίνητο έχει συνεχώς έξοδα για τα επόμενα χρόνια, το φωτοβολταϊκό, αντίθετα, έχει έσοδα και σας αποφέρει και κέρδη για περισσότερα από 25 χρόνια..

Το πρόγραμμα μέχρι σήμερα

Συνολικά με βάση τα στοιχεία της ΔΕΗ που φτάνουν μέχρι τον Απρίλιο, τα φ/β σε στέγες που βρίσκονται σε λειτουργία είναι 2424 με ισχύ 20.758KW. Οι αιτήσεις φτάνουν τις 7907 και αφορούν σε ισχύ 68.621KW. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τα περισσότερα φωτοβολταϊκά σε στέγες από την έναρξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2009, εγκαταστάθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, όταν συνδέθηκαν 376 συστήματα ισχύος 3.388KW. Οι περισσότερες αιτήσεις (1010) κατατέθηκαν το Νοέμβριο του 2010.
Διαβάστε περισσότερα » »