Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ....ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ-ΤΕΣΛΑ-ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ-ΠΕΙΡΑΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ...








ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ,ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ….ΟΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΠΟΡΤΕΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ…ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ....ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ...ΤΕΣΛΑ...ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ....ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ....Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑ ΚΟΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,ΚΑΘΕ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.ΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ.ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ,ΕΚΤΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ...ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΧΑΝΔΡΕΣ…ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ…ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ…ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ….ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΧΑΝΔΡΕΣ,ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΙ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ….
ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΣΜΑ...ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΛΙΤ...ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ....ΑΛΛΑ...ΖΚΕ....

ΟΣΟ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΟΧΛΟΣ,ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ.
ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΘΕΟΙ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» της Τρίτης 24 Ιανουαρίου 2012 αναφέρεται η πληροφορία ότι «…για λογαριασμό υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), έγινε έρευνα στα Σκόπια για το όνομα και το 59% των Σκοπιανών δεν επιθυμούν αλλαγή ονομασίας της χώρας εάν αυτό σήμαινε πιθανή ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ δεν πληροφορήθηκαν ότι τον Ιούνιο 1992 η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ομόφωνα αποφάσισε να μην αναγνωρίσει τη χώρα τους, εφόσον η ονομασία της θα εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία».  Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Λισσαβώνας ούτε η FYROM (το Μ σημαίνει Μακεδονία), ούτε η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αναγνωρίζεται από την Ε.Ε.


Η απόφαση αυτή είναι υποχρεωτική για την ΠΓΔΜ και όσους ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα της ονομασίας και ελήφθη κατόπιν της από 3.1.1992 επιστολής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου τόνιζε ότι: «Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία», προσέθετε  δε ότι: «Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας αυτής αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες», και κατέληγε επισημαίνοντας ότι: «Είναι αδιανόητο  με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα που ονόμασαν την Νότιο Γιουγκοσλαβία σε Μακεδονία προς έλεγχο του Αιγαίου αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα».

Η επιθυμία να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. θα ικανοποιηθεί όταν στο όνομα της δεν θα έχει τη λέξη «Μακεδονία».

Πρότεινα στον Πρόεδρο ΒΛΑΤΩΦ το όνομα «Δημοκρατία της Παιονίας» «Δημοκρατία της Σλαβικής Παιονίας» ή έστω «Δημοκρατία της Παιονίας», διότι όταν οι Σλάβοι έφτασαν στην Βαλκανική τμήμα τους εγκαταστάθηκε στην Αρχαία Παιονία. Ο Άγγλος Ιστορικός Ηamond στο βιβλίο του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Παράρτημα Β, σελ. 68) αναφέρει στο κεφάλαιο: «Η εκστρατεία της Ιλλυρίας και οι μακεδονικές δυνάμεις». «Στο Τέλος του θέρους του έτους 335 π.Χ. οδήγησε το στρατό του νότια προς την χώρα των Αγριάνων (γύρω από τη σημερινή Σόφια) και προς τους Παίονες (γύρω από τα σημερινά ΣΚΟΠΙΑ)».

Η «Δημοκρατία της Παιονίας» δεν έχει τη λέξη «Μακεδονία» και έχει ιστορική σημασία και αφετηρία. Οι Παίονες δεν ήταν Έλληνες. Επομένως όσοι υποστηρίζουν (πολιτικοί και επιστήμονες) ότι θα αναγνωρίσουν την γειτονική μας χώρα με τη λέξη «Μακεδονία», αλλά με γεωγραφικό προσδιορισμό σφάλλουν.

Νίκος Μάρτης
πρώην Υπουργός


Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκάλυψη ή μπαρούφα..το κείμενο που κυκλοφορεί στο internet και υπογράφει Α.Παπανδρέου για να πάρει 100 εκ από τις ΗΠΑ.

Αν είναι αλήθεια όλα αυτά,τότε πρέπει πολλά παπαγαλάκια που έχουν υψηλές θέσεις στα ΜΜΕ να αναθεωρήσουν απόψεων και να αφήσουν τις ειρωνείες που κάνουν κατά καιρούς για τους συνωμοσιολόγους αντινεοταξικούς bloger.


Τι λέει το κείμενο:


1. Απομάκρυνση από τις επιλεγμένες θέσεις θα αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. από την Πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπονται μόνο φραστικές παρεκκλίσεις.
2. Προς ικανοποίηση των Ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων θα επιτραπεί η αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ
3. Ελαχιστοποίηση της δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριο που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της KGB.
4. Επιτρέπονται φραστικές “συγκρούσεις” με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως ανοικτός πόλεμος.
5. Ο σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.
6. (Έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)
7. Αν και όταν το επιθυμεί η ομάδα(?) τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται εναποθηκευμένα στην Ελλάδα θα αντικατασταθούν ή ανταλλαχθούν με νέα.
8. Όταν η CIA και DIA χρειάζονται όπλα για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα προβαίνει σε πωλήσεις και μεταφορές όπλων με τις τιμές που θα ισχύουν τότε. Θα ειδοποιείται σχετικά από την υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας (των ενόπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ
9. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα Κύπρου με αντίδωρο την μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.
10. Η ανοχή απέναντι στην τρομοκρατία (το υπόλοιπο σβησμένο με μαρκαδόρο)
11. Το οικονομικό θέμα θα ρυθμιστεί από τον Brian Crosier. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το κίνημα Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα καταθέσουν 100.000.000 δολλάρια για την δημιουργία του νέου κόμματος. (έχουν διαγράψει 3 λέξεις) ARAMKO (επίσης διαγραφή 2 λέξεων με μαρκαδόρο) της Wall Street είναι (διαγραφή 1 λέξης). Οι τράπεζες: Chase Manhattan Bank (διαγραφή 4 λέξεων)
Υπογραφή
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
Andreas Papandreou

Εδώ το συμφωνητικό.Κλικ για μεγέθυνση

Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστο του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις “οδηγίες”, προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος!


eglimatikotita
Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του… “σοσιαλιστικού” κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους “κανόνες” που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον “φραστικές παρεκκλίσεις”.

Υ.Γ. Παρατηρήστε ότι στο έγγραφο αναφέρεται πολλές φορές η έκφραση “η κυβέρνηση του Παπανδρέου”, επίσης ότι το έγγραφο είναι του 1974 , δηλαδή 7 χρόνια πριν γίνει ο Παπανδρέου πρωθυπουργός.

Aναρωτιέμαι λοιπόν αν τους το είπε κάποιο Μέντιουμ ότι σίγουρα θα γίνει κυβέρνηση ο Παπανδρέου προβλέποντας το “7 χρόνια μετά” ή συμβαίνει κάτι άλλο.


Φυσικά δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση μελλοντικά αν δω και ένα παρόμοιο ιδιωτικό συμφωνητικό και από τον υιό Παπανδρέου.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΤΟΓΚΟΝ...Η ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΟΝΤΑ!!

Οταν ο γάλλος ανθρωπολόγος  Μανσλέλ Γκριόλ πριν αρκέτα χρόνια ανακάλυψε στο Σουδάν
την φυλή των Ντογκόν εντυπωσιάστηκε απο τις αστρολογικές τους γνώσεις...Πώς είναι δυνατόν αυτή η πρωτόγονη φύλη να γνώριζε λεπτομέριες για θέματα που οι αστρολόγοι θα ανακάλυπταν πολύ αργότερα;
Οι περιγραφές των Ντογκών για εξωγήινα όντα  είναι συγκλονιστικές, αλλά και η αναβίωση  χορών   και εθίμων της φυλής που αναφέρονται σε αυτές τις επισκέψεις, παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον!








wwwaporrito
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Google παραδέχεται ότι θα παρακολουθεί οτιδήποτε κάνουν οι χρήστες της


Η Google θα γνωρίζει σύντομα πολύ περισσότερα για το ποιοι είστε εσείς και τι κάνετε στο Διαδίκτυο

Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ακολουθεί τις δραστηριότητες των χρηστών της σε όλα τα e-mail, σε μηχανές αναζήτησης, στο YouTube και σε άλλες υπηρεσίες, μία μετατόπιση της στρατηγικής της που αναμένεται να φέρει μεγαλύτερο έλεγχο της ιδιωτικής ζωής και ανταγωνιστικές πρακτικές.

Οι πληροφορίες που θα επιτρέψουν στην Google να αναπτύξει μια πληρέστερη εικόνα για το πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την αυξανόμενη αυτοκρατορία των τοποθεσιών του ίντερνετ. Οι καταναλωτές δεν θα έχουν την επιλογή να μην αποδεχθούν τις αλλαγές.

Ο διαδικτυακός γίγαντας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να ακολουθήσει τις δραστηριότητες των χρηστών της σε σχεδόν όλα της τα sites, όπως το YouTube, Gmail και τη κορυφαία μηχανή αναζήτησης που διαθέτει.

Η Google ήδη συλλέγει κάποιες από αυτές τις πληροφορίες. Αλλά για πρώτη φορά, θα συνδυάζει δεδομένα σε όλες τις ιστοσελίδες της για να φτιάξει ένα πληρέστερο ‘πορτρέτο’ των χρηστών.

Οι καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι σε υπηρεσίες της Google δεν θα είναι σε θέση να επιλέξουν να αποφύγουν τις αλλαγές, οι οποίες ισχύουν από την 1η Μαρτίου.

Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Google να προσαρμόσει καλύτερα τις διαφημίσεις στις προτιμήσεις των ανθρώπων. Αν κάποιος παρακολουθεί ένα online κλιπ του ΝΒΑ και ζει στην Ουάσιγκτον, η επιχείρηση θα μπορούσε να διαφημίζει εισιτήρια των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς στο Gmail λογαριασμό αυτού του ατόμου.

Οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία. Όταν κάποιος ψάχνει για τη λέξη "Jaguar", το Google θα έχει μια καλύτερη ιδέα για το αν το πρόσωπο αυτό ενδιαφέρεται για το ζώο ή το αυτοκίνητο. Ή θα μπορούσε να προτείνει e-mail επαφές στη Νέα Υόρκη να μάθει ότι σχεδιάζετε ένα ταξίδι για εκεί.

Αλλά συνήγοροι των καταναλωτών λένε ότι η νέα πολιτική μπορεί να αναστατώσει τους ανθρώπους που ποτέ δεν περίμεναν οι πληροφορίες τους να είναι κοινές σε τόσες πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες.

Κάποιος που εγγράφεται στο Gmail, για παράδειγμα, ίσως να μην μπορούσε να φανταστεί ότι το περιεχόμενο των μηνυμάτων του θα μπορούσε να επηρεάσει την επαφή του με φαινομενικά άσχετες ιστοσελίδες όπως το YouTube.

"Η νέα ανακοίνωση απορρήτου της Google είναι κάτι το απογοητευτικό και λίγο τρομακτικό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Common Sense Media, James Steyer. "Ακόμη και αν η εταιρεία πιστεύει ότι ο εντοπισμός των χρηστών σε όλες τις πλατφόρμες ενισχύει τις υπηρεσίες της, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να το επιλέξουν. Ειδικά τα παιδιά και οι έφηβοι που είναι μανιώδεις χρήστες του YouTube, του Gmail και του Google Search"

Η Google θα μπορεί να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες όταν ενεργοποιήσουν ένα Android κινητό τηλέφωνο, υπογράψουν με το λογαριασμό τους on-line ή πληκτρολογήσουν τους όρους αναζήτησης. Θα μπορεί επίσης να αποθηκεύει τα cookies στους υπολογιστές των ανθρώπων για να βλέπει τις σελίδες που επισκέπτονται ή κάνουν χρήση του δημοφιλούς προγράμματος με τους χάρτες για να βρει τη θέση τους.
Απόσπασμα από την Washington PostΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:24, σε απόσταση 244 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας,  με εστιακό βάθος στα 30 χλμ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 48 χλμ. νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Νωρίτερα....
το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός σημειώθηκε 78 χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου Κρήτης και το μέγεθός του εκτιμάται σε 5,2 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη, τη Σαντορίνη, τις Κυκλάδες και τη Ρόδο.  


Ο σεισμός στην Κρήτη δε συνδέεται με τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες στη Σαντορίνη, δήλωσε στη ΝΕΤ ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά - Πούτιν

Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη
Το μήνυμα αυτό στέλνει στη χώρα μας η ρωσική ηγεσία μέσω του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα, επικεφαλής πολυμελούς κομματικής αντιπροσωπείας της ΝΔ.


Ο Αντ. Σαμαράς παραδέχτηκε πως....
υπήρξε μια περίοδος κάμψης στις σχέσεις, η οποία τελείωσε, είπε, και μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης σχέσεων σε βάση σοβαρότητας «όπου ο καθένας να τιμά την υπογραφή του».
Υπάρχουν οι ενεργειακοί δρόμοι που μας ενώνουν, είπε και άφησε να εννοηθεί πως αν το κόμμα του σχηματίσει κυβέρνηση, θα προωθήσει μια διμερή συνεργασία μακροπρόθεσμη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η συνομιλία του Αντ. Σαμαρά με τον επικεφαλής της διεύθυνσης της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ στο Κρεμλίνο. 
Σήμερα κορυφαία στιγμή της επίσκεψης θα είναι η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου ο Ελληνας πολιτικός θεωρεί ότι αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα «για να θέσουμε εκ νέου σε στέρεες βάσεις τις σχέσεις των δύο χωρών».
Σημαντική θα είναι, επίσης, η συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Πατριάρχη Κύριλλο.

pkampas.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχαίο ελληνικό λιμάνι δίπλα στην Κωνσταντινούπολη

Ένα λιμάνι της Ρωμαϊκής εποχής και δίπλα του ένα αρχαιότερο, το οποίο παρουσιάζει ελληνικά στοιχεία και χρονολογείται στον 2ο π. Χ. αιώνα έχουν φέρει στο φως οι ανασκαφές που διεξάγονται στην Κωνσταντινούπολη σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη, σε μια μικρή χερσόνησο της λίμνης Κιουτσουκτσεκμετσέ. (έλεος ρε τούρκοι με τα βαρβαρικά σας)

Το πρώτο έχει ήδη ταυτισθεί καθώς πιστεύεται ότι πρόκειται για την πόλη...
 Βαθονέα, κάποια ερείπια της οποίας βρίσκονται βυθισμένα στα νερά της λίμνης. Η Βαθονέα ήρθε στο φως για πρώτη φορά το 2007, ύστερα από μια περίοδο ανομβρίας, όταν η στάθμη των υδάτων της λίμνης κατέβηκε. Τότε ανακαλύφθηκε ότι το λιμάνι έκρυβε τεράστιο θησαυρό αρχαίων αντικειμένων, που χρονολογούνται από τον 4ο έως τον 6ο αιώνα μ. Χ., την περίοδο δηλαδή, στην οποία ιδρύθηκε η Κωνσταντινούπολη.

Τείχη του λιμανιού, καλοφτιαγμένα πολυώροφα κτίρια που ίσως ανήκαν σε έπαυλη ή ανάκτορο, μία τεράστια υπαίθρια δεξαμενή, έναν βυζαντινό ναό του 5ου ή 6ου αιώνα που ήταν κτισμένος πάνω στα θεμέλια ενός αρχαίου ελληνικού ναού, νεκροταφείο της ίδιας εποχής αλλά και λιθόκτιστους δρόμους έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι κατά την τελευταία ανασκαφική περίοδο στην περιοχή του μικρότερου λιμανιού. Νομίσματα, κεραμική και άλλα ευρήματα εξάλλου, υποδηλώνουν ότι η εκκλησία καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος της από σεισμό το 557 αλλά παρέμεινε σε χρήση έως το 1037, όταν μία ακόμη σεισμική δόνηση την κατεδάφισε ολοσχερώς.

Όπως είναι προφανές η συγκεκριμένη περιοχή είχε διαρκή κατοίκηση και δραστηριότητα από την αρχαία ελληνική εποχή. Οπως ανακοίνωσαν μάλιστα οι τούρκοι αρχαιολόγοι που διενεργούν τις ανασκαφές, ο οικισμός ήταν πολύ μεγάλος αφού φαίνεται ότι εκτεινόταν τουλάχιστον σε 7,8 τετραγωνικά χλμ. Τα τείχη του λιμανιού εξάλλου έχουν μήκος, το οποίο φθάνει στο μισό τουλάχιστον του μήκους των τειχών της Κωνσταντινούπολης.

Η πιθανότητα να επρόκειτο για ένα θέρετρο της εποχής είναι κάτι που διερευνάται, ούτε όμως η ονομασία Βαθονέα είναι βέβαιη, καθώς οι αναφορές γι΄ αυτή, που προέρχονται από αρχαίες και βυζαντινές πηγές είναι ασαφείς. Συγκεκριμένα ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος μιλάει στη «Φυσική Ιστορία» του για έναν ποταμό με το όνομα Βαθυνίας, που εκβάλλει στη λίμνη.
Ενώ ένας βυζαντινός μοναχός, ο Άγιος Θεοφάνης ο Ομολογητής αναφέρει τον 9ο αιώνα μία περιοχή, που την αποκαλεί Βαθύασο.

Στη θέση πάντως βρέθηκαν γυάλινα αντικείμενα και κεραμική που χρονολογούνται έως τον 14ο αιώνα, αλλά και πλίνθοι με την επιγραφή ΚΩΝCTANS, του 5ου μ. Χ. αιώνα. Από άλλα ευρήματα εξάλλου προκύπτουν οι εμπορικές σχέσεις της πόλης με περιοχές μακρινές όπως η Παλαιστίνη και η Συρία. Η σχέση της ωστόσο με την Κωνσταντινούπολη παραμένει ασαφής αν και θα μπορούσε να εξυπηρετεί τόσο τα εμπορικά πλοία όσο και το στόλο της αυτοκρατορίας ως ασφαλές λιμάνι έξω από τα τείχη της πόλης. Οπως είναι γνωστό άλλωστε η Κωνσταντινούπολη είχε λιμάνια στον Κεράτιο Κόλπο και στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Ενδιαφέρον έχει εξάλλου η αποκάλυψη στο βυθό της λίμνης μιας κτιριακής κατασκευής, που πιθανότατα ανήκε σε φάρο. Κι αν αυτό επαληθευτεί, θα πρόκειται για έναν από τους μόλις τρεις ρωμαϊκούς φάρους, που είναι γνωστό ότι υπήρχαν στην ανατολική Μεσόγειο, δίπλα σε αυτούς της Αλεξάνδρειας και των Πατάρων (αρχαία πόλη και λιμάνι της Λυκίας στη Μικρά Ασία).

tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τιμούν Τούρκους που κατάκτησαν τη Θράκη!!! Απολυτη σιωπη απο το ελληνικο κοινοβουλιο και τα Μ.Μ.Ε !!

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Γιορτές στην Κομοτηνή για το «Κουρμπάν Τεπέ»

Κάτω από τη δουλική σιωπή των ελληνικών αρχών (υπουργείο Εξωτερικών, Νομαρχίες, Δήμοι) άρχισαν στην Κομοτηνή οι μυστικές προετοιμασίες της εκδήλωσης – γιορτής των τουρκόφωνων της Θράκης «Κουρμπάν Τεπέ» για την οθωμανική κατάκτηση της Θράκης πριν από 7 αιώνες.


Πυρήνας προετοιμασίας των εκδηλώσεων αυτών που θα γίνουν στις 9 του Μάη στα χωρά Δαρμένη και Σκάλωμα της Κομοτηνής, είναι ο Τούρκος πρόξενος στη Θράκη και οι φανατικοί μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής που αυτοπροσδιορίζονται σαν Τούρκοι.Εκμεταλλευόμενοι την αδύναμη διεθνή θέση της Ελλάδας, οι διοργανωτές της ανθελληνικής αυτής εκδήλωσης θα φέρουν στα δύο χωριά τον προσεχή Μάιο που θα γίνουν οι θορυβώδεις αυτές εκδηλώσεις, Τούρκους υπουργούς και υψηλόβαθμους κρατικούς παράγοντες από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα,

Στις εκδηλώσεις αυτές θα τιμηθούν οι 9 Τούρκοι επιδρομείς «Αkincilar» που σκοτώθηκαν στις εμπροσθοφυλακές των Οθωμανών όταν επιτέθηκαν για την κατάκτηση της Θράκης τον 14ο αιώνα, την εποχή της πτώσης του Βυζαντίου.

Να σημειωθεί ότι η ίδια γιορτή είχε γίνει και πρόπερσι και κανονικά έπρεπε να γίνει μετά από 9 χρόνια, (το 2019 δηλαδή)αλλά μετά από μελέτη της κατάστασης στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη, το τουρκικό προξενείο αποφάσισε να προχωρήσει και φέτος στην οργάνωση των εκδηλώσεων.

Για την περιγραφή της ανθελληνικής ατμόσφαιρας που αναμένεται να επικρατήσει σ' αυτές τις εκδηλώσεις αναφέρουμε όσα είπε πρόπερσι στην ομιλία του ο παριστάμενος πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης από το τμήμα της Προύσας, Χακάν Τσαβούσογλου: «Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι η στιγμή που ανατέλλει ο ήλιος. Και ο τουρκικό ήλιος έρχεται για τη Θράκη»

newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Αντιδρούν οι επιχειρήσεις πώλησης ηλεκτρονικού τσιγάρου σε απόφαση του ΕΟΦ


Να ανακληθεί η απόφαση του ΕΟΦ για πώληση των νικοτινούχων ουσιών ηλεκτρονικού τσιγάρου, μόνο από φαρμακεία ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ κ. Δημήτρης Πετρόπουλος χαρακτήρισε λάθος την απόφαση του ΕΟΦ τόσο σε νομικό όσο και σε δεοντολογικό επίπεδο, καθώς το προϊόν αυτό «δεν είναι ούτε τσιγάρο, ούτε φάρμακο». Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να υπάρξει για αυτό ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση.



Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΦ με απόφασή του κατατάσσει τα νικοτινούχα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, ως φάρμακα (για αυτό και πρέπει να πωλούνται στα φαρμακεία) και ως εκ τούτου εμπίπτει στην αρμοδιότητά του. Ο ΣΕΗΗΤ πάντως υποστηρίζει ότι: «Το τι είναι φάρμακο, το αναφέρει η ιδρυτική πράξη του ΕΟΦ, οι κανονισμοί της ΕΕ, αλλά και σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Και καμία από τις διατάξεις αυτές, δεν καταδεικνύει τα προϊόντα αυτά ως φάρμακα».
Τέλος ο ΣΕΗΗΤ υποστηρίζει ότι αφού το ηλεκτρονικό τσιγάρο, βάσει ερευνών, είναι λιγότερο επιβλαβές για την υγεία απ΄ ότι το κανονικό, είναι παράδοξο το κανονικό τσιγάρο να πωλείται σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες περί διακίνησης των προϊόντων, ενώ το ηλεκτρονικό να διαφοροποιείται.




adesmeytos
Διαβάστε περισσότερα » »