Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι του ΛΑΟΣ στο κύκλωμα εκβιαστών;

Σιγή ασυρμάτου από το γραφείο Βενιζέλου, αλλά και από τον ΛΑΟΣ, για την εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Συνολικά έχουν συλληφθεί 52 άτομα, ανάμεσά τους ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης , εφοριακός υπάλληλος, τραπεζικά στελέχη, υπάλληλος ΠΑΕ, δικηγόροι καθώς και δημοσιογράφος και τρεις αστυνομικοί.


Η σιωπή του υπουργείου και του γραφείου του Βενιζέλου προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά διότι ο ανώτερος υπάλληλος του ΣΔΟΕ που συνελήφθη είναι και ΠΑΣΟΚ και εσωκομματικά «Βενιζέλος»! Πρόκειται για τον επιχειρησιακό διευθυντή Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαχατζή, παλαιό συνδικαλιστή και επικεφαλής της ΠΑΣΚ Εφοριακών από το 1995.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διαρρέουν ότι αρχηγός της σπείρας είναι ο Μάρκος Καραμπέρης, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση Κουκοβίνου-Βατοπεδίου και ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του νομού Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου. Συνελήφθη επίσης ο συνεργάτης του Καραμπέρη, Δημήτρης Λαμπάκης


Μεταξύ των εμπλεκόμενων βρίσκεται στέλεχος μεγάλης τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης.
Αναμεμιγμένος φέρεται και ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Αθανασιάδης, που εργαζόταν ως μέλος της ομάδας ασφαλείας, τραπεζικοί υπάλληλοι. Επίσης στην Ασφάλεια προσήχθη (μάλλον για κατάθεση και όχι ως ύποπτος) ο παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, σερβικής καταγωγής, ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς.


Στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων:
-Διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν τις (4) εγκληματικές οργανώσεις,
-Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση.
-Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους ( modus operandi).
-Προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους.


-Εξακριβώθηκαν ιδιώτες και καταστήματα – επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν.
-Προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιπλέον, και οι τέσσερις (εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης..

Τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής.










antinews 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΦΟΡΙΩΝ. ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Του Γιάννη Κανελλάκη
 

Φάκελοι με διευθύνσεις και ονόματα, εφοριακών με βίλες, κότερα, πισίνες και off-shore εταιρείες υπάρχουν στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπονή, όπως έγραψε και σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα «Έθνος» (7.1.2012) και έβαλε φωτιές στα λαμόγια των εφοριών.  Βίλες κάστρα με πισίνες που ανήκουν σε υπαλλήλους εφοριών που ο μισθός τους δεν ξεπερνά τις 2.000 ευρώ το μήνα, φαντάζουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα των υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών.
 
Ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά όλες τις περιπτώσεις υπαλλήλων όλων των εφοριών στην Ελλάδα που εκβίαζαν επιχειρηματίες... όταν πήγαιναν να τους κάμνουν οικονομικό έλεγχο.  Οι ελεγκτές εφοριών αδίστακτοι, ως νταβατζήδες, των επιχειρηματιών εμφανίζονταν σε καταστήματα και με προκλητικότατο τρόπο ζητούν μεγάλης αξίας χρηματικά ποσά για να μην τους κόψουν πρόστιμα  για δήθεν παραβάσεις, που βεβαίωναν εκείνη την στιγμή.
 
Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη , σε πολλές μεγάλες πόλεις, σε νησιά αλλά και σε πολλά χωριά , ελεγκτές εφοριών έχουν υψώσει πολυτελή σπίτια και όλοι αναρωτιούνται πόσο βαθειά είναι χωμένοι , αυτοί οι ελεγκτές εφοριών, στη σήψη και στη διαφθορά. Σε πολλά χωριά μάλιστα ελεγκτές εφοριών κάνουν απίστευτες αγορές ή φτιάχνουν πετρόχτιστα σπίτια με ειδικούς φωτισμούς από τα ποσά που αρπάζουν κατά την διάρκεια των ελέγχων σε επιχειρήσεις, καταστήματα και οτιδήποτε άλλο επισκέπτονται να ελέγξουν. Πολλοί μάλιστα προσπαθούν να καταξιωθούν στα χωριά τους μέσα από λαμαρίνες «πολυτελών»  αυτοκινήτων ή με το να επισκέπτονται ελληνικά σαλέ για τα σαββατοκύριακά τους.
 
Ο οικονομικός εισαγγελέας έχει δώσει εντολή να ελεγχθούν όλοι οι υπάλληλοι εφοριών σε όλη την επικράτεια που έχουν περιουσία η οποία δεν δικαιολογείται με τους μισθούς που παίρνουν από την δουλειά τους.  Κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχουν εξαπολυθεί σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις και χωριά, και να καταγράφουν νεόκτιστα πολυτελή σπίτια τα οποία κατασκευάστηκαν από ελεγκτές εφοριών και θα τους ζητήσουν να τους εξηγήσουν που βρήκαν τα χρήματα και τα κατασκεύασαν. 

Άντρες του ΣΔΟΕ είπαν  ότι από την στιγμή που ελεγκτές εφοριών δεν θα δικαιολογήσουν την περιουσία που απέκτησαν και με τι χρήματα, τότε θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους, θα γίνουν συλλήψεις, και θα τους επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα.  Η εντολή αυτή έχει δοθεί και από υπηρεσίες του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμα , ο οποίος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θέλει να χτυπήσει την διαφθορά και τη σήψη ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα και σε υπαλλήλους όπως ελεγκτές εφοριών, πολεδομιών, δασαρχείων, και άλλων δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι πλουτίζουν από εκβιασμούς κατά την διάρκεια των ελέγχων, ή κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους.
 
Την ίδια στιγμή που η μπόχα, η σήψη και η διαφθορά οργιάζουν στην χώρα μας άλλοι συνάνθρωποί μας από την πλευρά της Εκκλησίας αλλά και του περιφερειακού Τύπου παίρνουν πρωτοβουλίες για δενδροφυτεύσεις  σε περιοχές της Αρκαδίας όπου το 2010  πυρκαγιές κατέκαψαν ολόκληρες εκτάσεις στο δυτικό τμήμα του Μαινάλου. Η εκστρατεία για την δενδροφύτευση με εθελοντές μικρά παιδιά ήταν της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως σε συνεργασία με το Δασαρχείο Βυτίνας το οποίο διέθετε και φυτευτικό υλικό.  Στο προσκλητήριο αυτό δυστυχώς δεν φάνηκε κανένας ηλικιωμένος για να  βοηθήσει  στην προσπάθεια αναδάσωσης της περιοχής Αρκαδίας που κάηκε από τις πυρκαγιές.
 
Το θέμα προβλήθηκε στην πρώτη σελίδα της μηνιαίας εφημερίδας του νομού Αρκαδίας  «Γορτυνία» από την ιδιοκτήτρια και διευθύντρια Πένυ Καλύβα η οποία έδωσε το παρόν στον τόπο της δενδροφύτευσης,  και μάλιστα όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, διακρίνεται στην πρώτη σελίδα να παραδίδει δενδρύλλια τα οποία φυτεύει ο ίδιος ο Μητροπολίτης.   Η συμπαράσταση της εφημερίδας και της κ. Καλύβα στον αγώνα αυτό, όπως και σε άλλους αγώνες για την ανάπτυξη της περιοχής, επικροτήθηκε από πολλούς συμπολίτες μας, επιστήμονες, βουλευτές κ.α. τόσο στον νομό Αρκαδίας όσο και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπου φθάνει η «Γορτυνία» . Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας διακρίνονται επίσης μικρά παιδιά που με αγάπη και λατρεία για τη φύση φυτεύουν μικρά δέντρα υπό την επίβλεψη του μητροπολίτη. Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή ούτε εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης (εκτός από τον Δήμο Γορτυνίας), ούτε άλλοι σύλλογοι ή κοινότητες, αλλά και λαμόγια εφοριακοί που κτίζουν βίλες έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον για την αναδάσωση της καμένης Γορτυνίας.
 
Τα παιδιά, ο Μητροπολίτης αλλά και η εφημερίδα «Γορτυνία» έστειλαν , όπως είπαν και πολλοί συνάδελφοι ένα μήνυμα οικολογικό για σεβασμό στη φύση και του περιβάλλοντος. Ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων, όπως γράφει και η κ. Καλύβα,   προς την κατεύθυνση του εθελοντισμού αλλά και μία απάντηση σε αυτούς που κατά καιρούς έχουν βάλει φωτιά στο όμορφο ελατοδάσος του Μαινάλου. Ένα μεγάλο μπράβο στην προσπάθεια αυτή και από όλους εμάς.


agioritikovima.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι Επιθυμεί η Ουάσινγκτον: το τέλος του Βλάντιμιρ Πούτιν στη Ρωσία.


 Αυτό που περισσότερο επιθυμεί η Ουάσινγκτον είναι το τέλος του Βλάντιμιρ Πούτιν στη Ρωσία.

 Η Χίλαρυ Κλίντον και οι φίλοι της έχουν αποφασίσει ότι ο Πούτιν είναι το κυριότερο εμπόδιο για τα σχέδια τους. Ο λόγος είναι ότι η Ρωσία, η Κίνα και σε μεγάλο βαθμό το Ιράν, είναι ο κυριότερος άξονας της αντίστασης εναντίον των Η.Π.Α για την παγκόσμια κυριαρχία.  
       
Έτσι η επιφαινόμενη εκλογή του Πούτιν στην προεδρία της Ρωσίας στις 4 Μαρτίου αποτελεί  μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση Ομπάμα και τούτο διότι, σύμφωνα με το Ρωσικό Σύνταγμα, ο Ρώσος πρόεδρος έχει τεράστιες εξουσίες. Eίναι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, ελέγχει το στρατό και την άμυνα της χώρας, την διάταξη των πυρηνικών πυραύλων, των ραντάρ, αποφασίζει την κήρυξη πολέμου και καθορίζει την εξωτερική πολιτική.
        
Εκτός από αυτά, η εκλογή Πούτιν θα σημάνει ισχυρά αντίμετρα ενάντια στην προσπάθεια του ΝΑΤΟ και της Ουάσινγκτον να περικυκλώσουν τη Ρωσία με Βαλλιστικούς πυραύλους. Θα δρομολογήσει μια πιο επιθετική ενεργειακή πολιτική χρησιμοποιώντας τη διπλωματία των πετρελαϊκών αγωγών με κράτη της Ε.Ε. που ανήκουν και στο ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, ώστε να εμβαθύνει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ τους με στόχο οι χώρες αυτές να χαλαρώσουν τα επιθετικά μέτρα του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
        
Εκείνο όμως που αποτελεί πραγματικό φόβο στην Ουάσινγκτον είναι η πιθανή αναβίωση από τον Πούτιν του «Δόγματος Πριμακόφ» δηλ. τη στροφή της Ρωσίας προς την Ευρασία και ιδιαίτερα προς την Κίνα και τον παραδοσιακό της σύμμαχο το Πακιστάν, το Ιράν και πιθανόν την Ινδία. Αυτός είναι και ο φόβος του Μπρεζίνσκι, (Σύμβουλος του Κάρτερ και του Ομπάμα), ο οποίος στο βιβλίο του «Η Μεγάλη Σκακιέρα, Εκδόσεις Λιβάνη» αναλύει τους τρόπους και τις γεωστρατηγικές επιταγές της Αμερικής για την ηγεμονία του κόσμου.          
            
Στο βιβλίο περιγράφεται το όνειρο του Μπρεζίνσκι και ο τρόπος με τον οποίο οι Η.Π.Α. θα ασκήσουν πολιτική ισχύος στην Ευρασία, η οποία συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο πληθυσμό της γης, βρίσκονται εκεί οι περισσότεροι φυσικοί πόροι του πλανήτη και αναπτύσσεται η σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα. Κεντρικό σημείο, όπως υποστηρίζει ο Μπρεζίνσκι, είναι η ικανότητα της Αμερικής να χειριστεί τις συγκρούσεις και τις σχέσεις των κρατών στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή με τέτοιο τρόπο, (δηλ. διαίρει και βασίλευε) ώστε να μην επιτρέψει να εμφανιστεί καμία αντίπαλη υπερδύναμη, ικανή να απειλήσει τα συμφέροντα και την ηγεμονία της Αμερικής. Και τελειώνει θεωρώντας ότι η Αμερική δεν είναι μόνον η πρώτη πραγματικά παγκόσμια υπερδύναμη, αλλά θα είναι και η τελευταία….δηλ. δεν θα την απειλήσει κανείς.
        
  Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά πιο ωμός και ο 89χρονος Κίσινγκερ σε συνέντευξη πού έδωσε στην εφημερίδα «The Daily Squib» με τίτλο. «Αν δεν ακούτε τα τύμπανα του πολέμου, πρέπει να είστε κουφοί.»
         
Μιλώντας από το υπερπολυτελές διαμέρισμα του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης δήλωσε για την Γεωστρατηγική πολιτική.
          
«Οι Η.Π.Α. χτυπούν εμμέσως την Κίνα και τη Ρωσία, αλλά το τελευταίο καρφί στο φέρετρο, (..the final nail in the coffin) θα είναι στο Ιράν, που είναι ο βασικός εχθρός του Ισραήλ. Έχουμε αφήσει την Κίνα και τη Ρωσία να αυξήσουν την στρατιωτική τους δύναμη, αλλά ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός, που μόνο μια υπερδύναμη μπορεί να νικήσει και αυτή θα είμαστε εμείς….Είπαμε στο στρατό ότι πρέπει να κατακτήσει 7 χώρες στη Μέση Ανατολή για τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές. 

Σχεδόν έχουν τελειώσει. Απομένει το τελευταίο βήμα, το Ιράν. Τότε πρέπει το Ισραήλ να πολεμήσει με όλη του τη δύναμη και όλα τα όπλα ώστε να σκοτώσει όσο περισσότερους Άραβες μπορεί….Με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή θα γίνει Ισραηλινή.» Τελικά ποιος απειλεί ποιον και από ποιον κινδυνεύει η ανθρωπότητα; Και συνεχίζει πιο κάτω. «Από τις στάχτες του πολέμου θα χτίσουμε μια νέα κοινωνία, όπου θα υπάρχει μόνο μια υπερδύναμη και αυτή η υπερδύναμη θα αποτελέσει την Παγκόσμια Κυβέρνηση…» (Δείτε: The Daily Squib. Henry Kissinger: If You Can’t Hear The Drums Of War You Must Be Deaf. Interview by Alfred Heinz.  27/11/2011.)
          
Φαίνεται όμως ότι λόγω ηλικίας ξέχασε να πει ότι το 2006 το Ισραήλ νικήθηκε από τη Χεσμπολάχ στο Νότιο Λίβανο και υποχώρησε, άσχετα αν ο Λίβανος καταστράφηκε. Ότι 2 εκατομμύρια Ισραηλινοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ότι 870 χιλιάδες παιδιά στο Ισραήλ υποσιτίζονται, ότι οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες έχουν φέρει σε απόγνωση τον λαό του Ισραήλ, που μόνο στον πόλεμο με τη Χεσμπολάχ ξόδεψε δισεκατομμύρια δολάρια. Ότι ένας τέτοιος πόλεμος μπορεί να σημάνει και την καταστροφή του Ισραήλ. Ότι το Αφγανιστάν είναι και θα μείνει ανεξέλεγκτο, η Συρία είναι ακόμα ανέγγιχτη και αντιστέκεται.
          
Ξέχασε να πει ότι οι Η.Π.Α. είναι μεν μια παγκόσμια πυρηνική υπερδύναμη αλλά βρίσκεται σε πτώχευση, ότι το δολάριο καταρρέει, ότι έχει μειωθεί κατακόρυφα η βιομηχανική της παραγωγή που την έκανε υπερδύναμη, ότι υπάρχουν 50 εκ.  εξαθλιωμένοι άνθρωποι που ζουν με συσσίτια, 60 εκ. ανασφάλιστοι και δεκάδες εκ. άνεργοι κ.λπ. Ότι το 2016 η Κίνα θα ξεπεράσει τις Η.Π.Α. σε παραγωγή πλούτου για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία. Πράγματι σε τέσσερα χρόνια το ΑΕΠ της Κίνας θα είναι 18,8 τρις δολάρια, ενώ των Η.Π.Α. 18,4 τρις. 

Αυτός ήταν ο λόγος, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, που έβαλαν τον Στρος Καν φυλακή, παρά το γεγονός ότι ο Στρος Καν ήταν κορυφαίο μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, επιφανής Εβραίος και φανατικός υποστηρικτής του Ισραήλ. Όμως σε διαλέξεις του ανέφερε συχνά ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική της Αμερικής και του ΔΝΤ, ότι θα έχουμε σφοδρές αναταραχές σε ολόκληρο τον κόσμο και ότι το 2016 η Κίνα θα είναι πρώτη στην παραγωγή πλούτου στον πλανήτη…..
          
Επίσης ξέχασε ο κύριος Κίσινγκερ να αναφέρει το πιο σημαντικό. Ότι ένας τέτοιος πόλεμος μπορεί να φέρει την καταστροφή του πλανήτη, επομένως και τη δική του και των συγγενών του….Αυτός λοιπόν ο κύριος όντας ανεπιθύμητος στην Ευρώπη, (Persona non grata) και όντας κοντά στον θάνατο, άρχισε να κάνει τον προφήτη και να προβλέπει τον Αρμαγεδδών και τον θάνατο των άλλων.
          
Πράγματι μια επίθεση στο Ιράν μπορεί να σημάνει την αρχή του 3ου Παγκόσμιου πόλεμου, διότι το Ιράν είναι στρατηγικός σύμμαχος τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας, η οποία προμηθεύεται το 20% του πετρελαίου από αυτό. Επίσης έχει δεκάδες εταιρίες και χιλιάδες εργαζομένους στο Ιράν. Συνεπώς μια κατάληψη του Ιράν θα αποτελέσει τον ενεργειακό στραγγαλισμό της Κίνας η οποία αγωνίζεται απεγνωσμένα να θρέψει 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους και αυτό δεν θα το επιτρέψει. 

Το Ιράν είναι ένας ενεργειακός κολοσσός κατέχοντας το 10% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του πλανήτη σε αντίθεση με τις Η.Π.Α. που κατέχουν μόλις 2% Αυτόν τον πλούτο θέλουν να πάρουν εδώ και 33 χρόνια οι δυτικές χώρες, που τον έχασαν με την πτώση του Σάχη και την κατάληψη της εξουσίας από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί το 1979. Αλλά ο δρόμος προς την Τεχεράνη περνά από τη Δαμασκό. Η πτώση της Συρίας που είναι φυσικός σύμμαχος του Ιράν θα σημάνει την απομόνωση της Τεχεράνης και συνεπώς πιο εύκολα την ανατροπή του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
        
  Και να λοιπόν τώρα που ο Κίσινγκερ τα έβαλε όλα στο αυλάκι, έρχεται ο Πούτιν να του χαλάσει τα σχέδια. Και εκεί που δεν ήθελαν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό και ενώ ήλπιζαν να πάθει πανωλεθρία στις εκλογές, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, πηγαίνει για 40 ημέρες στη Ρωσία να βοηθήσει τον Πούτιν…..Ωστόσο παρά τις εξωτερικές επεμβάσεις και τον πακτωλό χρημάτων που διατέθηκαν, τελικά κέρδισε τις εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου για τη Δούμα, όχι βέβαια χωρίς απώλειες. Αλλά στις 8/12/2011 ο Πούτιν κατηγόρησε τη Χίλαρυ Κλίντον για επέμβαση στα εσωτερικά της Ρωσίας και ότι με τις δηλώσεις της πυροδότησε αντιπολιτευτικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Έτσι άρχισε μια βεντέτα μεταξύ τους με εκατέρωθεν σκληρές δηλώσεις….
       
  Οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία στις 4 Μαρτίου θα είναι πραγματικό θρίλερ για γερά νεύρα, όχι μόνον για τη Ρωσία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.
           
Το 2012 μπορεί να καταγραφεί στην ιστορία σαν το έτος 1945 που το ανθρώπινο γένος χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα για να λύσει τις διαφορές του. Μόνο που σήμερα κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην καταστροφή. Πέρα από τις βλακείες για το ημερολόγιο των Μάγια, τις προφητείες του Νοστράδαμου και άλλου τέτοιου είδους ανοησίες που λειτουργούν ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες για να φοβίσουν και  να παραπλανήσουν τους λαούς, οι ίδιοι οι λαοί οφείλουν να ξυπνήσουν από το λήθαργο, να συνειδητοποιήσουν τη θέση τους στην ιστορία και να πάρουν στα χέρια τους τη μοίρα τους.

Τότε και μόνον τότε θα ανατείλει η πραγματική ιστορία του Ανθρώπου για την οποία μίλησαν κατά καιρούς οι φιλόσοφοι, οι θρησκευτικοί ηγέτες, οι καλλιτέχνες και οι ποιητές. 


Γιάννης Μυλωνάς



 Γιαννακοχωρίτης
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ. Αγανακτισμένοι οι χρήστες της τηλεθέρμανσης!

Και 5η βλάβη μέσα σε 20 μέρες στην μονάδα της ΔΕΗ που τροφοδοτεί με τηλεθέρμανση την Πτολεμαΐδα! Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η μονάδα. Η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ ΔΕΤΗΠ και ΔΕΗ, δεν προβλέπει διεκδίκηση αποζημιώσεων σε περιπτώσεις βλάβης!



KOZAN.TV


radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέος Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ.Δυτ. Μακεδονίας


1.        Σας  γνωρίζουμε  ότι,  καθήκοντα  Διοικητή  Περιφερειακής  Διοίκησης Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών  Δυτικής  Μακεδονίας,  ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Αρχιπύραρχος Ιωάννης Καραλιάς του Δημητρίου. Ο μέχρι πρότινος Περ/κός Διοικητής Αρχιπύραρχος Γεώργιος Βαλοδήμος του Αστερίου αποστρατεύεται από τις Τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος .



2.        Σας  γνωρίζουμε  ότι,  καθήκοντα  Διοικητή  Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Κοζάνης,  αναλαμβάνει ο Πύραρχος   Φωστιέρης Ιωάννης του Αντωνίου. 
3.        Επίσης  καθήκοντα  Διοικητή  Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, αναλαμβάνει ο Αντιπύραρχος   Άγγελος Κυρίτσης  του Αθανασίου.
   
   


     


                                                                           Ο       Δ Ι Ο Ι Κ Η Τ Η Σ






                                                                            Ιωάννης Δ. Καραλιάς
                                                                                 Αρχιπύραρχος


radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι είπε κάποιος Πτολεμαιδιώτης όταν του είπαν ότι λειτουργεί και πάλι η τηλεθέρμανση;

Τι είπε κάποιος Πτολεμαιδιώτης όταν του είπαν ότι λειτουργεί και πάλι η τηλεθέρμανση; Πατήστε αναλυτικά για να δείτε την απάντηση...


"ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ! Όνειρο ζω ...μη με ξυπνάτε!!!!! "





Α.Σ.
kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

"ΕΙΣΒΟΛΗ" 30-40 UFO ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ!!!

  Αντιγράφουμε απευθείας από το κανάλι του χρήστη τα καταγράφει από το 2010:
"Πριν αρχίσουμε να λέμε ότι είναι ακριβώς αεροπλάνα κλπ..
Μερικές σημαντικές πληροφορίες παρακάτω.
1. Μερικές φορές πετούν σε 400 πόδια ή και σε χαμηλότερο υψόμετρο.
2. Δεν έχουν ανιχνευθεί μια φορά από οποιοδήποτε λογισμικό ή πρόγραμμα ραντάρ.
3. Ακούγονται πολύ λίγο, μερικές φορές τίποτα απολύτως, και ο ήχος δεν ταιριάζει με το σκάφος.
4. Θα αιωρούνται πάνω από βουνά και λόφους, αρκετές φορές την εβδομάδα.
5. Έχουν μια σφαίρα σαν σχήμα από μια μακριά, και έχουν ένα ισχυρό παλμό.
6. Δεν ανήκουν σε κανένα Σουηδική αεροπορική εταιρία (Υπάρχει Software που το επιβεβαιώνει αυτό)

7. Τα έχουν δει όλοι στην πόλη μου από το 2010.8. Δεν είναι δορυφόροι (ελέγχονται εκατοντάδες από αυτούς) o ISS παράδειγμα και δεν πετούν πάνω από την πόλη μας.
9. Μερικές φορές πετάνε εξαιρετικά αργά.10. Μπορούν να διαταράξουν ηλεκτρονικά και να δημιουργήσουν υψηλής συχνότητας ηλεκτρονικούς ήχους.
11. Παρατηρούνται από πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
12. Αλλάζουν σχήμα.13. Αλλάζουν θέση με τηλεμεταφορά συχνά.
14. Η κυβέρνηση και η Αστυνομία τα φοβάται.
15. Είναι σε θέση να καμουφλάρονται και να είναι αόρατα.




"Συνολικά, είδα πάνω από 30-40 από αυτά εδώ γύρω απόψε από τις 17:00 - 20:00 εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη δραστηριότητα πάνω από την πόλη μου. Τα UFO εμφανίζονται πολύ συχνά, ωστόσο λόγω ανεπάρκειας χώρου στον σκληρό μου καταγράφονται μόνο εκείνα που είναι πολύ εντυπωσιακά. Αυτή τη φορά αποφάσισα να καταγράψω όσο θα μπορούσα, απλώς για να σας δώσω μια ιδέα για το πόσα πραγματικά είναι όταν πετούν γύρω από εδώ".

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πούτιν: "Η παγκόσμια κρίση είναι συστημική"

Ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti "Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια σοβαρή συστημική κρίση", δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός,...
Βλαντιμίρ Πούτιν, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην προεκλογική ιστοσελίδα του και στην καθημερινή ρωσική εφημερίδα Izvestiya. "Αν κρίνει κανείς από το μέγεθός τους, οι παγκόσμιες ανισορροπίες σήμερα είναι τόσο μεγάλες που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν στα πλαίσια του σημερινού συστήματος", έγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός. "Ουσιαστικά, αυτό που ο κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα είναι μια σοβαρή συστημική κρίση, μια τεκτονική διαδικασία παγκόσμιας μεταμόρφωσης. Πρόκειται για μια καθ' όλα ορατή εκδήλωση μετάβασης σε μια νέα πολιτιστική, οικονομική, τεχνολογική και γεωπολιτική εποχή", δήλωσε ο Πούτιν. Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι ο κόσμος "εισέρχεται σε μια εποχή μεγάλων αναταράξεων". "Η περίοδος αυτή θα είναι μεγάλη σε διάρκεια και επώδυνη. Δεν θα πρέπει να καλλιεργούμε ψευδαισθήσεις", υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός. Στη Ρωσία θα διεξαχθούν νέες προεδρικές εκλογές στις 4 Μαρτίου 2012. Ο Πούτιν, ο οποίος κατείχε τη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την περίοδο 2000-2008, θεωρείται ο πιο πιθανός υποψήφιος για μια εκλογική νίκη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Προειδοποίηση Ιράν προς Ελλάδα: «Θα αυτοκτονήσετε οικονομικά εάν συμφωνήσετε στο εμπάργκο»

H EE πρόκειται να «αυτοκτονήσει οικονομικά» εάν προχωρήσει στην επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο προειδοποίησε ο Ιρανός αντιπρόσωπος στονOPEC. «Με την οικονομική κρίση να μαίνεται στην ευρωζώνη κάθε απόπειρα επιβολής κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο θα βυθίσει τις ευρωπαϊκές χώρες σε μια μεγαλύτερη κρίση», δήλωσε στο πρακτορείο Mehr ο... Mohammad-Ali Khatibi. Ο ίδιος σύστησε σε Ευρώπη και ΗΠΑ να αποφύγουν τις παρακινδυνευμένες κινήσεις στην διεθνή αγορά πετρελαίου. Το Ιράν ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον OPEC με 2,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, παρέχει στην ΕΕ ένα 20% της ημερήσιας παραγωγής του κυρίως σε τρεις χώρες: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα και προς αυτές ουσιαστικά απευθύνθηκε προειδοποιώντας ο Ali Khatibι. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει παράλληλα και τα άλλα κράτη του Κόλπου σε περίπτωση που επιχειρήσουν να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου τους: «Εάν οι Άραβες γείτονές μας επιχειρήσουν να αναπληρώσουν το κενό εξαιτίας του εμπάργκο, δε θα θεωρήσουμε τις κινήσεις αυτές φιλικές προς εμάς. Θα είναι υπόλογοι για οτιδήποτε γίνει στη συνέχεια και κανένας δεν είναι σε θέση να προδικάσει τις εξελίξεις», συμπλήρωσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ορυχείο αλατιού Wieliczka-ένα υπόγειο μνημείο πολιτισμού

Στη νότια Πολωνία, στην μητροπολιτική περιοχή της Κρακοβίας, στην πόλη Wieliczka, βρίσκεται ένα ορυχείο αλατιού. Τώρα θα μου πείτε τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχει ένα ορυχείο;; Κι όμως αυτό το ορυχείο είναι εκπληκτικό!!
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το ορυχείο αυτό λειτουργούσε από τον 13ο αιώνα μέχρι το 2007. 
Σε αυτό παραγόταν επιτραπέζιο αλάτι και ήταν το δεύτερο παλαιότερο ορυχείο στον κόσμο. Το 1119, γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στο "λευκό χρυσό" της περιοχής. Το 1950 μετατρέπεται σε μουσείο και αρχίζει να δέχεται επισκέπτες.

Φωτογραφία kyweb
Σήμερα το αλατορυχείο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Η περιήγηση στους φαντασμαγορικούς χώρους του αλατωρυχείου έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες, με συνοδεία πάντοτε ξεναγού. Δεκάδες αγάλματα κι έναν ολόκληρο καθεδρικό ναό έχουν αφήσει πίσω τους οι ανθρακωρύχοι. 
Σκαλισμένα σε ορυκτό αλάτι!!  Στα παλιά γλυπτά του ορυχείου προστίθενται νέα, φτιαγμένα από σύγχρονους καλλιτέχνες.
Φωτογραφία Ispiros Consulting Group
Φωτογραφία Ispiros Consulting Group
Περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το ορυχείο ετησίως. Έχει βάθος 327 μέτρα 2.040 αίθουσες και μήκος πάνω από 300 χιλιόμετρα. Το ορυκτό αλάτι έχει γκρι χρώμα, μοιάζει περισσότερο με γρανίτη και δεν είναι λευκό, κρυσταλλικό, όπως οι περισσότεροι επισκέπτεςπεριμένουν να δουν.
Φωτογραφία Andrzej Barabasz
Φωτογραφία teachandlearn
Το ορυχείο περιλαμβάνει ακόμα μια υπόγεια λίμνη. Για τους επισκέπτες έχει δημιουργηθεί ένατουριστικό μονοπάτι μήκους 3,5 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει ιστορικά αγάλματα, μυθικές φιγούρες σκαλισμένα σε ορυκτό αλάτι. 
Φωτογραφία Akumiszcza
Φωτογραφία kyweb
Υπάρχουν πολυέλαιοι, των οποίων τα κρύσταλλα είναι κι αυτά φτιαγμένα από ορυκτό αλάτι, που έχει διαλυθεί και ανασυσταθεί, προκειμένου να επιτευχθεί μια καθαρή γυάλινη εμφάνιση.
Φωτογραφία kyweb
Φωτογραφία kyweb
Στο τέρμα του τουριστικού μονοπατιού υπάρχει ένας καθεδρικός ναός, ίσως το πιο εντυπωσιακό δημιούργημα των ανθρακωρύχων απ' όσα υπάρχουν στο ορυχείο. Πλούσια διακοσμημένο το "Παρεκκλήσιο της Ευλογημένης Κίνγκα", του οποίου η κατασκευή διήρκεσε πάνω από 30 χρόνια, ενώ χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 20.000 τόνοι συμπαγούς αλατιού.  Ο προθάλαμος χρησιμοποιείται για ιδιωτικές εκδηλώσεις, γάμους και γιορτές.
Φωτογραφία Ispiros Consulting Group
Φωτογραφία kyweb
 Αξιόλογα θρησκευτικά γλυπτά βρίσκονται στο ναό, όπως ο Μυστικός Δείπνος, ο Ιησούς που εμφανίστηκε στους μαθητές του μετά την Σταύρωση, η Αγία Βαρβάρα (προστάτιδα των ανθρακωρύχων) κ.ά.
Το 1978, το ορυχείο Wieliczka χαρακτηρίστηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ "Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς".
Φωτογραφία kyweb
Φωτογραφία kyweb
Πηγές  2 3
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Σοφία Παπαϊωάννο​υ ξεμπροστιά​ζει.... τον δύσμοιρο ΥΠΕΞ των Σκοπίων

 
"Πριν από μερικά χρόνια πήγα σε ένα σχολείο των Σκοπίων, και ζήτησα από τα παιδιά να μου πουν, που τελειώνει η χώρα τους και όλα τα παιδιά μου είπαν ονόματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Μου είπαν ότι η χώρα τους τελειώνει στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, και στα Γιάννενα"....

Brainwash in FYROM's Schools



greekpoliticalaction

e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΒΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

 
Οι διακοπές ρεύματος έχουν παραλύσει όχι μόνο τις μικροεπιχειρήσεις, αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Αν και προ ημερών οι κάτοικοι βγήκαν σε δυναμική κινητοποίηση στήνοντας μπλόκο στην εθνική οδό διαμαρτυρόμενοι για τις παρατεταμένες διακοπές ρεύματος, κανένας αρμόδιος δεν νοιάστηκε για τη λύση του θέματος αυτού.
Οι κάτοικοι θεωρούν πως.... κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο. Όλες οι περιοχές να έχουν ρεύμα, ενώ η Δερβιτσάνη και η Δρόπολη πνίγεται στο σκοτάδι. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν την απορία γιατί σήμερα μόνο η Δερβιτσάνη δεν είχε ρεύμα, κι ενώ αμέσως μετά τη λήξη των εκδηλώσεων της «Ομόνοιας» το ρεύμα ήρθε.
Μάλιστα ορισμένοι πιστεύουν πως αυτό γίνεται σκόπιμα και εις βάρος της Μειονότητας, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που πιστεύουν πως ίσως κάποιος ή κάποιοι εκδικούνται με πρωτόγονους τρόπους του κατοίκους του χωριού αυτού".
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχολείο Ολυμπιακού χωριού χωρίς θερμανση. ΔΕΙΤΕ τα ξεφτιλίκια Κ. Διαμαντοπούλου

Η δωρεάν Δημόσια παιδεία στην Ελλάδα απαιτεί κουβέρτα από το σπίτι....
Οι μαθητές εν ετει 2012 πάνε με κουβέρτες και σκεπάσματα στα σχολεία στην ΑΘΗΝΑ των Ολυμπιακών αγώνων.
Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ. Μαθητές με παπλώματα για μία σταγόνα γνώση!!!
Κοψτε το πετρέλαιο από το  μπ⓪υρƍ€λ⓪ τη βουλή και βάλτε στα σχολεια

Στο 12ο γυμνάσιο και στο 6ο λύκειο Αχαρνών (συστεγάζονται και είναι τα σχολεία του Ολυμπιακού Χωριού) στους πρόποδες... της Πάρνηθας στις 11-1-2012 τα πιο πολλά παιδια αποχώρησαν λογω μη λειτουργίας της θέρμανσης. Τα μονα σωματα που λειτουργουσαν ηταν στα γραφεία των καθηγητων και σε 1 με 2 τάξεις. Αύριο ολα τα παιδια είπαν οτι θα φέρουν από μια κουβέρτα για...

να μπορέσουν να κάνουν μάθημα. Ζήτω η ελληνικη παιδεία!

Τα αποτελέσματα τα βλέπετε... Μέχρι και ΣΗΜΕΡΑ το ειπαν και το καναν!!!! Πανε σχολείο με κουβέρτες.

news24gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η διαφήμιση που έκανε 1.397.719 χρήστες να δακρύσουν

Καμιά φορά δεν δεν χρειάζεται να πεις με λέξεις πως αγαπάς κάποιον..


Διαβάστε περισσότερα » »

28.000 θησαυρούς βρήκε το μετρό

3.000 τάφοι, 5.000 αγγεία, 1.500 κοσμήματα, τρίκλιτη βασιλική του 5ου αιώνα και η μαρμαρόστρωτη οδός ανάμεσα στα... ευρήματα της μεγάλης ανασκαφής που γίνεται σε μια έκταση 28.000 τ.μ.

Μια «παλίμψηστος» πόλη, δηλαδή μια πόλη με συνεχή ευρήματα και συνεχείς φάσεις κατοίκησης από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα, κάτι που έχουν να παρουσιάσουν ελάχιστες πόλεις στον κόσμο, έρχεται στο φως από τη μεγάλης έκτασης αρχαιολογική ανασκαφή που γίνεται λόγω των αναγκών του μετρό.

Το μεγαλύτερο μέρος των ανασκαφών γίνεται στο λεγόμενο ιστορικό κέντρο και καλύπτουν μια μεγάλη έκταση περίπου 28.000 τ.μ., από τα οποία τα 17.000 αφορούν τους σταθμούς του μετρό.

Επιπλέον έτσι όπως γίνεται το έργο του μετρό και οι αρχαιολογικές ανασκαφές που το συνοδεύουν, δίνουν μια μοναδική τομή στο ιστορικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης.

Με παραστατικό τρόπο περιέγραψε πριν από λίγες μέρες μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τα ευρήματα που προκύπτουν στη χάραξη της Εγνατίας, δεδομένου ότι το μετρό κινείται κατά μήκος της, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.«Ετσι όπως είναι σήμερα η Εγνατία, με όλη την πυκνή δόμηση εκατέρωθεν, κάπως έτσι ήταν όπως αποκαλύπτεται και στις ανασκαφές του μετρό, τόσο τα ρωμαϊκά όσο και τα βυζαντινά χρόνια» όπως είπε.


Μέση οδός 


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στρώματα αυτού του δρόμου μαζί με τις ανακατασκευές, από τη λεγόμενη βασιλική οδό των Ρωμαίων μέχρι αργότερα τη λεωφόρο των Βυζαντινών ή Μέση οδό που έφθανε μέχρι και τον 19ο αιώνα είναι ακόμη και 30 (!).

Εντυπωσιακό είναι το τμήμα της μαρμαρόστρωτης οδού που βρέθηκε στον σταθμό της Αγίας Σοφίας.


Στον σταθμό αυτό τελείωσε η ανασκαφή της βυζαντινής περιόδου και κινείται πλέον σε βαθύτερα στρώματα, ενώ το ίδιο γίνεται και στον σταθμό της Βενιζέλου.
Ηδη έχουν αποκαλυφτεί 2.500 τ.μ. αρχαίων κτιρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Λ. Μενδώνη, τα κινητά ευρήματα των ανασκαφών έφτασαν τα 28.225(!) και ανάμεσά τους είναι 5.000 αγγεία και πάνω από 5.000 γυάλινα ευρήματα, περισσότερα από 1.500 κοσμήματα, 130 επιγραφές και 400 ειδώλια και βέβαια τα 8 χρυσά στεφάνια που είναι αντίστοιχα με εκείνα των ανασκαφών της Βεργίνας. Μέχρι τώρα υπολογίζεται ότι έχουν ανασκαφεί περισσότεροι από 3.000 τάφοι όλων των κατηγοριών από την Ελληνιστική Περίοδο και μετά στους σταθμούς Δημοκρατίας, Σιντριβανίου και Φλέμιγκ.

Ενα από τα σημαντικότερα ευρήματα είναι και η τρίκλιτη βασιλική που ήρθε στο φως στο Σιντριβάνι και ανάγεται στον 5ο αιώνα.


ΚΑΤΑΧΩΣΗ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ

Το ΚΑΣ αποφάσισε την κατάχωση της βασιλικής, αφού αφαιρεθούν τα καλλιτεχνήματά της όπως ψηφιδωτά, μαρμαροθετήματα κ.λπ.
Η δαπάνη για τις αρχαιολογικές εργασίες του μετρό της Θεσσαλονίκης είχε ξεκινήσει το 2006 με 15 εκατ. ευρώ αλλά, όπως υπολογίζεται, θα φτάσει τα 90 εκατ. ευρώ. Τη διετία μάλιστα 2010-2011 έγινε το 46% του αρχαιολογικού έργου, ενώ σύμφωνα με την κ. Μενδώνη όλες οι ανασκαφές θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2012.

ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Να σημειωθεί ότι ένα μέρος των αρχαιολογικών ευρημάτων θα κοσμήσουν τους σταθμούς του μετρό, όπως έγινε και στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΗΜΕΝΗ «ΔΟΥΛΕΙΑ»

Οι Παπαδήμιος και Μπενιζέλος, με το πολυνομοσχέδιο, συγκροτούν 5μελή επιτροπή εισπράξεων των Δημοσίων εσόδων, με διπλό δικαστικό φερετζέ και ταχυδρόμο τον ΣΕΒ…


…. ΣΤΗΜΕΝΗ «ΔΟΥΛΕΙΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
=== Κατά καιρούς, το Εβραιοτραπεζικό κεφάλαιο, πότε δια στόματος Βγενόπουλου, πότε δια του Κωστόπουλου και πότε δια στόματος Σάλλας, αφού ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον κρατικό μηχανισμό με τα πολιτικά υποζύγια, έβγαινε και διαλαλούσε, ότι το θέμα της είσπραξης των Δημόσιων Εσόδων, τάχα θα λυθεί, μόνο αν αυτοί (οι Εβραιοτραπεζίτες) αναλάβουν την είσπραξη των εσόδων του κράτους που αυτοί έχουν διαλύσει.

=== Αν αυτό συμβεί, τηρουμένων των αναλογιών, θα είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη μπίζνα των Εβραιοτραπεζιτών και συγχρόνως θα ελέγχουν απόλυτα και εξ ολοκλήρου ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ τον Ελληνικό Κρατικό Μηχανισμό. Μέχρι τώρα, οι κουνίστρες υπουργοί οικονομικών, μέχρι και το πολιτικό βούρλο Παπακωνσταντίνου, καμώνονταν τον άγνωστο στρατιώτη και έλεγαν αδιάφορα σε στημένες ερωτήσεις δημοσιογράφων, ότι «προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τέτοιο θέμα.»

=== Το πιάσατε πως λειτουργεί το διεφθαρμένο σύστημα των καφε-γαλαζιο-πράσινων πολιτικών πορνών??? Ποτέ δεν υπήρξε ένας κατηγορηματικός αποκλεισμός, ενός τόσο φαύλου ενδεχομένου. Το να βάλεις δηλαδή (όπως λέει και ο Γιώργος Δημόπουλος), τον λύκο μέσα στο μαντρί να φυλάει τα πρόβατα.


=== Έρχεται τώρα ο πολιτικά αλητήριος εγκληματίας ΜΠΕΝιζέλος, ο σώγαμπρος του βιομήχανου-τραπεζίτη Μπακατσέλου της αγλάϊου κάλους θυγατρός, με το πρώτο οικονομικό πολυνομοσχέδιο του 2012, με το άρθρο 4, και με ένα άλμα εις μήκος που διεκδικεί παγκόσμιο ρεκόρ, διανύει τα 3/4 της απόστασης, μέχρι την αξίωση των τραπεζιτών, να ξελαφρώσουν παντελώς τον κρατικό μπιζαχτά (κρατικό ταμείο για τους μη ειδικούς).

Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα, ο πωρωμένος εγκέφαλος των συμβούλων του χοντρού γκαγκά, είχε την εξυπνάδα, να συγκροτήσει 5μελή ….Επιτροπή επί των κρατικών εισπράξεων, στην οποία για αναγκαίος φερετζές, τα δύο 2 μέλη θα είναι δικαστικοί, οι οποίοι θα μας διασφαλίσουν, να μη πω από τι….. ΟΣΟ ΜΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ ΑΠΌ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΆ, ΤΑ 8 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. Διότι και ο Ρακιντζής ο Λέανδρος (που καθόλου δεν τον συμπαθώ και τον θεωρώ κατεξοχήν συνυπεύθυνο της υπάρχουσας κατάντιας του δημόσιου τομέα), ανώτατος δικαστικός (Αρεοπαγίτης) ήταν. Τον έκαναν Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και κοίτα τη Δημόσια Διοίκηση και βγάλε συμπέρασμα και γι’ αυτήν και γι’ αυτόν….

Και συμπληρώνει ο ΜΠΕΝιζέλος την πεντάδα, υπό το άγρυπνο βλέμμα του κοιμισμένου τραπεζίτη Παπαδήμιου, με έναν υπάλληλο κεντρικής υπηρεσίας του …υπουργείου οικονομικών, με έναν του ΣΔΟΕ και με έναν ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒ…. Ναι, αυτοί που δεν πληρώνουν φόρους «επειδή έχουν σοβαρότερες φοροαποφυγές να κάνουν» παίρνουν τις εισπράξεις αγκαζέ για να τις πάνε βόλτα, στα γκισέ των τραπεζών τους.

Κατά τα λοιπά, το διαφημισμένο πολυνομοσχέδιο της νέας εκδοράς μας, περιστρέφεται σε έναν λαβύρινθο, που ευνοεί σκανδαλωδώς το μεγάλο και κυρίως εισαγόμενο κεφάλλαιο. Οπότε χοντρέ γκαγκά και υπουργέ οικονομικών και υποψήφιε αρχηγέ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ότι και οι εντόπιοι απατεώνες μεγαλολεφτάδες, πρώτα θα εξάγουν τα ευρά τους προς διεθνοποίηση και μετά, θα σκεφθούν αν μπορούν να μη πληρώνουν φόρους για να επανεισάγουν ένα μέρος από αυτά και να επανεξάγουν τα τριπλάσια….. Οπότε????…..

Οπότε πολιτικά ηλίθιε χοντρέ, η πριν έναν χρόνο πρόβλεψη των άρρωστων εγκεφάλων σας, για να φθάσετε το Δημόσιο χρέος από τα 135 δις στα 540+ δις, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι ήτανε έγκλημα διαρκείας και προμελετημένο.

tsoutsouneros

Διαβάστε περισσότερα » »

Σύνθημα Σκοπιανών «Θα πάρουμε τη Θεσσαλονίκη»

Όταν ακούσετε το βίντεο το πρώτο πράγμα που θα πάθετε είναι ΣΟΚ.   Αυτό το κράτος, στρατολογεί νέους και νέες, τους «πωρώνουν» για να μισούν και να διεκδικούν κάτι το οποίο δεν τους ανήκει. Ακόμα όμως και να τους ανήκει, δεν το διεκδικούν σωστά.
Δείτε το βίντεο πιο κάτω και αναλογιστείτε. Που το πάνε οι Σκοπιανοί;













prionokordela.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΔΕΤΗΠ προειδοποιεί για πλήρη διακοπή της λειτουργίας της αν συνεχιστούν οι βλάβες στον ΑΗΣ και δεν ενταχθεί στους δικαιούχους για χρήση πετρελαίου θέρμανσης

Με την επισήμανση "Εξαιρετικά Επείγον" η Δ.Ε.ΤΗ.Π. (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανση Πτολεμαίδας) προειδοποιεί τον Υπ. Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για πλήρη διακοπή της λειτουργίας της , εαν συνεχιστούν οι βλάβες στον ΑΗΣ και δεν ενταχθεί η τηλεθέρμανση στους δικαιούχους πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) θέρμανσης με τον μειωμένο συντελεστή και για τον συμψηφισμό των καταβληθέντων υψηλών φόρων. Σύμφωνα με την επιστολή που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το kozan.gr:


"Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης παρέχει στα νοικοκυριά της Πτολεμαϊδας το αγαθό της θερμότητας από εγκαταστάσεις Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και θερμότητας με χρήση λιγνίτη. Λόγω συνεχών βλαβών και ανεπαρκούς τροφοδοσίας θερμότητας από την Μονάδα βάσης της Τηλεθέρμανσης (Μονάδα 3 ΑΗΣ/ΔΕΗ Πτολεμαϊδας) και συνθηκών πολικού ψύχους στην πόλη μας απαιτήθηκε η χρήση μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου, για την θέρμανση των 12.900 νοικοκυριών , δηλαδή των 37.000 κατοίκων που εξυπηρετεί η Τηλεθέρμανση.

Ειδικότερα, από την 29/12/2011 μέχρι σήμερα απαιτήθηκε η κατανάλωση 560 τόνων πετρελαίου κίνησης αξίας 800.000 ευρώ, ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της δημοτικής επιχείρησης, το οποίο, υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης και ανεργίας στην περιοχή μας, δεν είναι δυνατό να μετακυληθεί στους καταναλωτές μας. Οι πραγματοποιηθείσες και πρόσθετες δαπάνες πετρελαίου κίνησης, σε περίπτωση συνέχισης των προβλημάτων τροφοδοσίας, είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν από την δημοτική επιχείρηση και η Τηλεθέρμανση θα εξαναγκαστεί σε πλήρη διακοπή της λειτουργία της.

Επειδή:

1. με την παραπάνω σχετική απόφαση οι Δημοτικές επιχειρήσεις εντάσσονται στους υποχρέους για τη χρήση πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης για σκοπούς θέρμανσης, όμως η Τηλεθέρμανση ΔΕΝ χρησιμοποιεί πετρέλαιο θέρμανσης για ιδιοκατανάλωση, αλλά για την παροχή θερμότητας στους τελικούς καταναλωτές,

2. σημειώνονται συνεχείς βλάβες και ανεπάρκειες των μονάδων βάσης, σε ακραίες καιρικές συνθήκες ,

3. η χρήση υψηλών φόρων πετρελαίου (κίνησης) είναι ανυπόστατη για την περίπτωση της δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης, διότι εξυπηρετούνται αποκλειστικά ανάγκες τελικών καταναλωτών,

παρακαλούμε για την δική σας απόφαση για την ένταξη της Τηλεθέρμανσης στους δικαιούχους πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) θέρμανσης με τον μειωμένο συντελεστή και για τον συμψηφισμό των καταβληθέντων υψηλών φόρων, διότι η κατανάλωση πετρελαίου από την Τηλεθέρμανση χρησιμοποιείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την εξυπηρέτηση των αναγκών των τελικών καταναλωτών, νοικοκυριών και δημοσίων κτηρίων, και διότι η Τηλεθέρμανση αποτελεί κοινωφελή δημοτική επιχείρηση του Ν.1069/80 και όχι εκμετάλλευση κερδοσκοπικού χαρακτήρα".
Διαβάστε περισσότερα » »