Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αριστεροί, Κεντρώοι, Δεξιοί όλοι εθνικιστές στην Αλβανία

Μέτα: «Ψηφίστε μας για να γεμίσουμε την Ελλάδα με αλβανικά σχολεία»

«Ψηφίστε μας για να γεμίσουμε την Ελλάδα με αλβανικά σχολεία» έτσι μεταφράζονται τα όσα είπε ο πρόεδρος του LSI Ιλίρ Μέτα σε προεκλογική συγκέντρωση που είχε την Κυριακή με υποστηρικτές του σε πολυτελή αίθουσα του Μέγαρου Μουσικής στην Αθήνα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του LSI τόνισε πολλές φορές πως «το κόμμα του δίνει ιδιαίτερη προσοχή στους αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα» και πως «οι αγώνες που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια για τους μετανάστες θα συνεχίσουν και την επόμενη τετραετία με επίκεντρο πάντα τα δικαιώματα των αλβανών μεταναστών που βρίσκονται κυρίως στην Ελλάδα».

«Το LSI εφόσον θα συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση της χώρας, θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα εργασιακά δικαιώματα των Αλβανών μεταναστών. Θα δημιουργήσει ειδικό κονδύλιο από τον αλβανική κυβέρνηση για να χρηματοδοτούνται και να λειτουργούν κανονικά τα Αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα» τόνισε ο Μέτα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του κάλεσε τους αλβανούς μετανάστες στις εκλογές τις 23ης Ιουνίου να ψηφίσουν για το Ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας καθώς μόνο μια αλλαγή θα καταφέρει να βγάλει την χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Στην εκδήλωση τον Μέτα συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές Pirro Kapurani (Κορυτσά) και Βαγγέλης Τάβος (Αργυρόκαστρο), ενώ παρευρέθη και ο δήμαρχος Καισαριανής Αντώνης Καμπάκας.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως όταν ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι, ο Μέτα έψελνε με πάθος τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας ενώ ο Τάβος δεν ψέλλισε ούτε συλλαβή από τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας!

Ερωτήματα δημιουργεί πάντως η διεξαγωγή της προεκλογικής συγκέντρωσης του LSI σε πολυτελή αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής καθώς το κόστος είναι τεράστιο για τα οικονομικά δεδομένα των αλβανικών κομμάτων.

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα το όνομα του Ιλίρ Μέτα είχε εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα εκατομμυρίων.



http://aftonomi.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιώργος Αδαμίδης:Οι ανίερες συμμαχίες & τα χτυπήματα κάτω από τη μέση οι «νικητές» των εκλογών στη ΔΕΗ

adamidisΣυνάδελφοι
     
Από το 1996 –εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια δηλαδή- οι παρατάξεις ΣΑΔ και ΠΑΣΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ακολούθησαν μια κοινή «γραμμή»,  ένωσαν τις δυνάμεις τους και στα σημεία επί των οποίων ανέκαθεν συμφωνούσαν, ακολούθησαν μια τακτική και μια πολιτική πάνω στην οποία στηρίχθηκε σχεδόν εξ΄ολοκλήρου η αγωνιστική φύση του Σωματείου.
Μια πολιτική και μια τακτική που επί σειρά ετών εφαρμόστηκε με γνώμονα το καλό των εργαζομένων και της επιχείρησης και που όπως αποδεικνύουν μέχρι τώρα τα πράγματα, πέτυχε.
     Πέρα από τις διαφωνίες, (αφού κάθε πλευρά διατηρεί την αυτονομία της μέσα από διακριτούς ρόλους) –που κι αυτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία λειτούργησαν σε θετική κατεύθυνση- καθώς ενθάρρυναν το διάλογο και το σωστό προγραμματισμό- προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσουμε μια γενικότερη ισορροπία, ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι ανατροπές υπήρξαν πολλές, που η ¨υπόσταση¨ κάποιων πραγμάτων άλλαξε, που οι πολιτικές αλλοιώθηκαν και η κατάσταση έλαβε χαρακτηριστικά ανομοιογένειας και αναταραχής.
     Οι δυνάμεις μας όμως, οι συνεργαζόμενες δυνάμεις του σωματείου μας ΣΑΔ/ΠΑΣΚΕ, κρατήθηκαν δυνατές και αντιστάθηκαν στις σειρήνες των εποχών.
     Μέχρι προσφάτως. Μέχρι τη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε.
     Δυστυχώς αυτές οι εκλογές Κοινωνικοποίησης απέδειξαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι η Απο-κοινωνικοποίηση κάποιων ατόμων/παρατάξεων/συνδυασμών μπορεί πολύ εύκολα να συντελεστεί και μάλιστα με τον πιο ολέθριο τρόπο. Προδίδοντας ιδέες, ιδανικά και αξίες. Αναιρώντας το παρελθόν με τρόπο κάθε άλλο παρά έντιμο. Συστήνοντας ανίερες συμμαχίες και δίνοντας πισώπλατα μαχαιριές.
    Χωρίς κανένα προηγούμενο, χωρίς καμία ουσιαστική αιτία, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κουβέντα, η παράταξη της ΣΑΔ Σπάρτακος επέλεξε την τελευταία στιγμή να στηρίξει το Ε.Α.Μ.Ε., με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος είναι όχι μόνο υπόδικος (για το κακούργημα της απιστίας), αλλά και υπόλογος για την κατάντια της Ομοσπονδίας. Επέλεξε (η ΣΑΔ) την τακτική του χτυπήματος κάτω από τη μέση και αδιαφορώντας για κανόνες και ηθικές, έσπευσε να δώσει το φιλί της ζωής που θα ανέσταινε τον υποψήφιο Ν. Φωτόπουλο (τον οποίο μέχρι πρότινος δεν έπαυαν να  κατηγορούν για τις περικοπές στη μισθοδοσία και την υπογραφή της κατάπτυστης ΣΣΕ, την οποία η ΣΑΔ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΝ ψήφισε) ενώ ταυτόχρονα, χωρίς ενδοιασμούς και ντροπή έδινε το φιλί του Ιούδα στην παράταξη με την οποία επί σειρά ετών συμπορεύτηκαν και  συναγωνίστηκαν.
     Ενεργοί και μάχιμοι  συνδικαλιστές γνωρίζουμε  πάρα πολύ καλά ότι δεν είναι δεδομένο πως μια συνεργασία μπορεί να κρατήσει «για πάντα». Ως ψηφοδέλτιο όμως μας ξενίζει και μας δυσανασχετεί ο τρόπος που επέλεξαν για να γίνει ό,τι έγινε.    Διαμηνύοντάς μας στην αρχή ότι είναι πολύ πιθανή μια ανεξάρτητη κάθοδος της ΣΑΔ στις εκλογές κοινωνικοποίησης (για να δοκιμαστούν και να μετρηθούν σωστά οι δυνάμεις της υπό το βάρος των δεδομένων των τελευταίων  Βουλευτικών εκλογών), οι εκφραστές της μόνο αυτό δεν έκαναν. Προφανώς έχοντας στοχεύσει κάπου αλλού, εν ριπή οφθαλμού, εγκατέλειψαν την αρχική εκδοχή και αμέσως αμέσως συντάχθηκαν με το Ε.Α.Μ.Ε. Σαφέστατα και θα ήταν πολύ πιο έντιμο και ηθικό να εκφράσουν ανοιχτά την επιλογή τους και όχι να επιδίδονται σε πισώπλατα μαχαιρώματα που –επαναλαμβάνω- δεν έχουν κανένα προηγούμενο.
     Σε ένα Συνδικαλιστικό Κίνημα, που δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να το απαξιώνουν και να δημιουργούν «νέα» δεδομένα, τούτη την ώρα κρίνουμε ως υποχρέωσή μας να στηλιτεύσουμε τη στάση κάποιων ανθρώπων με τους οποίους ενώσαμε τις δυνάμεις μας, μοιραζόμενοι το ίδιο όραμα: ήτοι, αξιοπρεπείς εργαζόμενοι σε μια υγιή επιχείρηση. Προφανώς, το δικό τους όραμα άλλαξε.
     Για λόγους ηθικής και δεοντολογίας, αξίζει πραγματικά να θυμίσουμε τα όσα επικαλούνταν η παράταξη της ΣΑΔ στις 30-1-2012 (για τη συμμετοχή της στις εκλογές του σωματείου Σπάρτακος), απαντώντας τότε «στα προσβλητικά σχόλια  της ανακοίνωσης  της Ν.Ε. Κοζάνης – Φλώρινας του Συνασπισμού» ως εξής: «Η  συνεργασία μας με άλλες δυνάμεις στις εκλογές του Σπάρτακου, είχε σαν μοναδικό κριτήριο την ενότητα, διασφαλίζοντας την ειλικρινή και ισότιμη σχέση. Άλλωστε η εμπειρία, μας έχει αποδείξει ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά  που μας χωρίζουν και πάντα το κίνημα βγαίνει πιο δυνατό μέσα από ανάλογες διαδικασίες». Σήμερα,  όλα αυτά με τον πιο ειδεχθή τρόπο, αποδεικνύονται έπεα πτερόεντα. Ωστόσο, σαν να μην έφθανε η προδοσία και η ανεντιμότητα  από τη πλευρά της ΣΑΔ, τόσο ως ψηφοδέλτιο όσο και προσωπικά, βρεθήκαμε να έχουμε απέναντι στην προσπάθειά μας και δυνάμεις της περιοχής, που απ΄ότι φάνηκε δεν είχαν παρά έναν και μοναδικό στόχο:  να αποδυναμώσουν και να αποκλείσουν την περιοχή από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Συνάδελφοι
     Ως υποψήφιος, δεν θα μπορούσα να μην εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στους εργαζόμενους, που για μια ακόμα φορά πίστεψαν και εμπιστεύθηκαν τους υποψήφιους του συνδυασμού μας ¨ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ¨ και τίμησαν το πρόσωπό μου. Έδειξαν πραγματική πίστη και εμπιστοσύνη που αποδεικνύονται περίτρανα από το ελάχιστο ποσοστό της διαφοράς μας από τον προηγούμενο από εμάς συνδυασμό (έναν συνδυασμό που πήρε δύναμη από την προδοσία και την απιστία).
     Τα αποτελέσματα των εκλογών στην περιοχή του Λεκανοπεδίου της Δυτικής Μακεδονίας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αφού σε σύνολο 3.217 ψηφισάντων στο ΛΚΔΜ, το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ήρθε πρώτο με 1.107 ψήφους και ποσοστό 34,5%. Η εκλογή χάθηκε για μόλις 48 ψήφους και είναι οφθαλμοφανές, πως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι στις κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ Α.Ε. στην οδό ¨Χαλκοκονδύλη 30¨ πήραμε μόνο 25 ψήφους και σε ολόκληρο το λιγνιτικό κέντρο της Μεγαλόπολης μόνο 19!!!
-      Αν αυτό δεν αποδεικνύει τον πλέον σοβινιστικό τρόπο με τον οποίο ψήφισαν οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη Ελλάδα
-      Αν αυτό δεν αποδεικνύει τη σαφή βοήθεια της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ προς το ψηφοδέλτιο του υπόδικου Φωτόπουλου, του Ρίζου και της παρέας τους
-      Αν αυτό δεν αποδεικνύει τον υποχθόνιο τρόπο με τον οποίο δούλεψαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, τότε τι άλλο θα μπορούσε άραγε να το αποδείξει;
Συνάδελφοι
     Τα προβλήματα μπροστά μας είναι πολλά και τα ανοιχτά ζητήματα σοβαρά. Οι δυνάμεις μπορεί να «μετρήθηκαν» στις εκλογές που μόλις ολοκληρώθηκαν, η δυναμική όμως, θα μετρηθεί και θα φανεί στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν οι «νικητές» να καταφέρουν θετικές παρεμβάσεις σε όσα έχουν στο πιάτο του

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έφυγε η Μαριάννα Ζαχαριάδη

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο αθλητικός κόσμος της Κύπρου από τον πρόωρο χαμό της 23χρονης πρωταθλήτριας Μαριάννας Ζαχαριάδη. Η 23χρονη κύπρια εδώ και δύο χρόνια έδινε τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Συγκεκριμένα έπασχε από λέμφωμα Χότσκινς και τις τελευταίες ημέρες είχε πέσει σε κώμα. Η μάχη όμως αποδείχθηκε άνιση. Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας άφησε την τελευταία της πνοή στο Αττικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Η Μαριάννα Ζαχαριάδη ήταν αθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, Στην καρίερα της είχε μεγάλες επιτυιχίες με κορυφαία στιγμή τη δεύτερη θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα το 2009. Η ασθένεια όμως τήν ανάγκασε να αποσυρθεί.

dependent-world
Διαβάστε περισσότερα » »

Πλησιάζει το τέλος του διαβήτη τύπου 2

Οι διαβητικοί ίσως μπορέσουν σύντομα να απαλλαγούν από τις ενέσεις ινσουλίνης, εφόσον η φαρμακοβιομηχανία αναπτύξει ένα φάρμακο, που θα χρειάζεται να παίρνουν μόνο μία φορά τον χρόνο. 


Οι επιστήμονες βρήκαν μία ορμόνη που ενισχύει την έκκριση της ινσουλίνης και η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει μία ελπίδα για τη μείωση ή ακόμα και τη διακοπή των ενέσεων ινσουλίνης στους διαβητικούς τύπου 2. Η ορμόνη αυτή λέγεται μπετατροφίνη και δίνει ελπίδες για μία επαναστατική θεραπεία στον διαβήτη τύπου 2, που ευνοείται από την αύξηση του βάρους και που γίνεται όλο και πιο συχνή στις μέρες μας. Μάλιστα, στα ποντίκια φάνηκε ότι η εν λόγω ορμόνη αύξησε τα Βήτα κύτταρα του παγκρέατος κατά 30 φορές. 

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Harvard πιστεύουν ότι η ορμόνη μπετατροφίνη θα μπορούσε να σταματήσει την περαιτέρω εξέλιξη της ασθένειας. Μάλιστα οι επιστήμονες τόνισαν ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι ασθενείς, αντί να κάνουν ενέσεις ινσουλίνης τρεις φορές την ημέρα, θα παίρνουν την εν λόγω ορμόνη μία φορά τη βδομάδα, τον μήνα, ή στην καλύτερη περίπτωση τον χρόνο. 

Στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 το πάγκρεας, και συγκεκριμένα τα Βήτα κύτταρά του, δεν παράγει επαρκείς ποσότητες ινσουλίνης, που είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τον μεταβολισμό της γλυκόζης του οργανισμού. 

Καταρχάς, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με δίαιτα και άσκηση αλλά συχνά η υγεία των πασχόντων επιβαρύνεται καθώς μεγαλώνουν και χρειάζονται φάρμακα ή/και ενέσεις ινσουλίνης επειδή σιγά σιγά το πάγκρεας παράγει όλο και λιγότερη ινσουλίνη. Έτσι, ψάχνοντας οι επιστήμονες να βρουν μία λύση για να δώσουν μία ώθηση στο πάγκρεας ώστε να παράγει περισσότερη ινσουλίνη οδηγήθηκαν σε αυτήν την ορμόνη που την ονόμασαν μπετατροφίνη. 

Ο καθηγητής Doug Melton είπε ότι η ανακάλυψη τον ενθουσίασε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Και εξήγησε: «Η ιδέα μας είναι σχετικά απλή. Θα παρέχουμε στους διαβητικούς την εν λόγω ορμόνη και αυτή θα αυξάνει τα Βήτα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν την ινσουλίνη και έτσι θα ανακόπτεται και η πορεία του διαβήτη τους». Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν ήδη ενδιαφερθεί και περιμένουμε ότι η ορμόνη θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους σε περίπου 3 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά θα χρειαστούν περίπου 10 χρόνια μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματική ώστε να κυκλοφορήσει στην αγορά. 
dependent-world
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ - Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ !!!

Η είδηση είναι περυσινή...Την ακούσατε ή την διαβάσατε πουθενά;Την γράφουμε όπως την βρήκαμε.Παιδιά, οι Τούρκοι έχουν λυσσαξει για αυτό το λόγο που παραθέτω παρακάτω και είναι μεγάλη Νίκη του Ελληνο-Αμερικάνικου λόμπι στην Αμερική, πολεμήσαμε πολύ σκληρά για αυτό το θέμα, αλλά δυστυχώς κανένας Έλληνας της Ελλάδας δεν το γνωρίζει.



Πετύχαμε να περάσει νόμο το Κογκρέσο που υποχρεώνει τους Τούρκους να επιστρέψουν την Αγιά Σοφία και άλλες εκκλησίες στο Πατριαρχείο στη Πόλη και να γίνει πάλι Ορθόδοξη εκκλησία γιατί, όπως λένε οι ...Αμερικάνοι όλα τα κτίρια που χτίστηκαν από Ορθοδόξους για να είναι εκκλησίες τους πρέπει να τους επιστραφούν και να απαγορευτεί να γίνουν τζαμιά η μουσεία η οτιδήποτε άλλο (είχαμε την υποστήριξη ΟΛΩΝ των Εβραίων μέσα στο Κογκρέσο, έκαναν τα πάντα να περάσει αυτός ο νόμος από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Συγκλήτου-United States House on Foreign Affairs in the Senate) οπότε οι Τούρκοι τώρα τα έχουν παίξει και κάνουν σα λυσσασμένα σκυλια πάλι γιατί τους πιεζουν οι Αμερικάνοι να εφαρμοσουν το νόμο περι Επιστροφη των Εκκλησιων στους Αρχικους τους Κατοχους (ετσι ονομαζεται ο νομος).

Committee Grants Christians Freedom in Turkey By Christine Thomasos , Christian Post ReporterJuly 22, 2011|2:26 pm After years of religious discrimination, the United States House Committee on Foreign Affairs voted to adopt a Berman-Cicilline Amendment which aims to end the oppression of Turkey s Christian minority. The 43-1 house vote that added a return of churches passage to H.R. 2583, a State Department-Foreign Relation Authorization Act, called for the protection of Christian citizens. Armenian, Greek and Assyrian-Chaldean appear to be the groups most affected by the amendment that recognizes the mistreatment of their people practicing Christianity in Turkey. The driving force behind the passage of the amendment was Republican California Representative Ed Royce, who said it is important to recognize the wrongs being committed against Christians in Turkey. Religious minorities are under grave threat in today s Turkey, said Royce, a Republican from California. Rather than enjoying protection, very vulnerable religious minority groups including the Ecumenical Patriarchate of the Greek Orthodox Church are denied full legal status. Ken Hachikian, chairman of the Armenian National Committee of America, said the congressional committee vote was a step in the right direction for Christians in Turkey. We won this landmark victory in the face of years of Turkey s lies about its supposed tolerance, and despite its token conversion of a few ancient churches, said Hachikian, according to CNN-Turkey. Archbishop Vicken Aykazian, Legate of the Eastern Diocese of the Armenian Church, was in attendance when the congressional committee voted in favor of the bipartisan amendment. He expressed the importance of the vote. This is a vote of justice against injustice, said Aykazian. I hope that this will be the first of many steps towards preserving Armenian Christian heritage in Turkey. The United States House Committee on Foreign Affairs is responsible for overseeing and creating legislation regarding foreign assistance. This type of assistance includes security and health issues taking place overseas, according to the U.S. House of Representatives website. The Berman-Cicilline Amendment recently passed by the committee encourages the Turkish government to honor international treaties and human rights laws. The amendment encourages the Turkish government to allow the rightful church and lay owners of Christian church properties, without hindrance or restriction, to organize and administer prayer services, religious education, clerical training, appointments, and succession, religious community gatherings, social services, including ministry to the needs of the poor and infirm, and other religious activities.


thesecretrealtruth.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα » »

Τα τελευταία νέα για τον καιρός του Πάσχα με τον Γιώργο Βασιλειάδη



Διαβάστε περισσότερα » »