Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ



Ο Αλέξανδρος Γ΄ ο Μέγας γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 356. Ήταν ο Βασιλιάς της Μακεδονίας, ο πιο μεγάλος στρατιωτικός της αρχαιότητας και ένας από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών.

Η καταγωγή και η γέννησή του
Ο Αλέξανδρος θεωρούσε τον εαυτό του γιο του θεού των Αιγυπτίων Άμμωνα Δία και απόγονο του Αχιλλέα και του Ηρακλή, πράγμα που πίστευαν και οι σύγχρονοί του, επειδή δεν μπορούσαν αλλιώς να εξηγήσουν τη θαυμαστή προσωπικότητά του. Οι φυσικοί του όμως γονείς ήταν ο Φίλιππος Β΄ της Μακεδονίας και η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου. Η καταγωγή του λοιπόν ήταν δωρική, διότι και οι Μακεδόνες και οι Ηπειρώτες ήσαν Δωριείς.

Λένε πως η γέννησή του προαναγγέλθηκε με θαυμαστά σημεία. Κατά τον Πλούταρχο η Ολυμπιάδα κατά την πρώτη νύχτα του γάμου της νόμισε ότι ακούστηκε βροντή και έπεσε κεραυνός στην κοιλιά της. Από την πληγή που άνοιξε έβγαινε πολλή φωτιά και διασκορπιζόταν σε φλόγες που διαλύονταν. Ο Φίλιππος επίσης ονειρεύτηκε κάποιο βράδυ ότι έβαζε σφραγίδα στην κοιλιά της γυναίκας του. Η σφραγίδα, όπως νόμιζε, παρίστανε λιοντάρι. Ερμηνεύοντας τα σημάδια αυτά ο μάγος Αρίστανδρος είπε ότι η Ολυμπιάδα θα γεννήσει γιο ορμητικό και λεοντόκαρδο.

Και η γέννησή του συνοδεύτηκε με καλούς οιωνούς. Την ημέρα που ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Πέλλα, ο Φίλιππος έπαιρνε τρεις ευχάριστες ειδήσεις: τα άλογά του είχαν νικήσει στους Ολυμπιακούς αγώνες, ο στρατός του είχε καταλάβει την Ποτίδαια και ο στρατηγός του Παρμενίωνας είχε νικήσει τους Ιλλυριούς.

Η παιδική και νεανική του ηλικία
Ο πρώτος παιδαγωγός του Αλέξανδρου ήταν ο συγγενής της μητέρας του Λεωνίδας, που χρησιμοποιούσε και πολλούς άλλους βοηθούς στο έργο που είχε αναλάβει. Όταν ο Αλέξανδρος έγινε 13 χρονών, είχε τη μεγάλη τύχη να σπουδάσει κοντά στο φιλόσοφο Αριστοτέλη. Επί τρία χρόνια στη Μίεζα της Μακεδονίας άκουσε τα μαθήματα του φιλοσόφου με μία μικρή συντροφιά εκλεκτών συμμαθητών του και διακρίθηκε για τη φιλομάθειά του. Ιδιαίτερη αγάπη έδειχνε για την «Ιλιάδα» του Ομήρου, την οποία είχε σχολιάσει για το μεγάλο του μαθητή ο Αριστοτέλης και την οποία εκείνος δεν αποχωρίστηκε σ' όλη του τη ζωή. Τον συγκινούσαν επίσης οι τραγωδίες, η μουσική και η λυρική ποίηση, ιδίως του Πινδάρου, τον οποίο τόσο εκτιμούσε, ώστε όταν αργότερα έκαψε τη Θήβα, έδωσε εντολή να μην πειραχτεί το σπίτι του μεγάλου αυτού Θηβαίου ποιητή. Διδάχτηκε ακόμα από τον Αριστοτέλη ηθική, ρητορική, πολιτική, φυσική, μεταφυσική, ιατρική, γεωγραφία κλπ. και από τον πατέρα του την τέχνη της διακυβέρνησης του κράτους. Έτσι στα 16 χρόνια του ο Φίλιππος εμπιστεύτηκε στα νεανικά χέρια του Αλέξανδρου την αντιβασιλεία, όταν ο ίδιος εκστράτευσε εναντίον του Βυζαντίου. Τότε δόθηκε η ευκαιρία στον Αλέξανδρο να κάνει την πρώτη εκστρατεία του εναντίον των Θρακών, τους οποίους νίκησε και ίδρυσε στη χώρα τους την πρώτη στρατιωτική αποικία, την οποία γεμάτος περηφάνια ονόμασε Αλεξανδρούπολη.

Ύστερα από δύο χρόνια ο Αλέξανδρος πήρε μέρος στη μάχη εναντίον των Θηβαίων, στη Χαιρώνεια (338 π.Χ.) και η συμβολή του έκρινε την έκβαση της μάχης. Τότε ο πατέρας του τον έστειλε ως πρεσβευτή στην Αθήνα κατά τη μεταφορά της στάχτης των Αθηναίων νεκρών της μάχης αυτής. Ήταν η πρώτη αλλά και η τελευταία φορά που επισκέφτηκε την Αθήνα. Οι εντυπώσεις του όμως από την ιερή πόλη της Αθηνάς έμειναν άσβηστες στη μνήμη του.

Ο Αλέξανδρος βασιλιάς (336 π.Χ.) 
Ήταν 20 χρονών ο Αλέξανδρος, όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Ο νεαρός βασιλιάς είχε να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό τους μνηστήρες του θρόνου και στο εξωτερικό τους βαρβάρους, που επαναστάτησαν, μόλις έμαθαν το θάνατο του Φιλίππου. Αλλά και οι ελληνικές πόλεις θεώρησαν την περίσταση κατάλληλη, για να καταλύσουν τη μακεδονική κυριαρχία. Ο Αλέξανδρος δε δίστασε ούτε στιγμή, αλλά ενέργησε με αστραπιαία ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο δολοφόνος του πατέρα του και τρεις αδερφοί του, που διεκδικούσαν το θρόνο, εκτελούνται αμέσως. Αφού έτσι εξασφάλισε τη ηρεμία και την ασφάλεια στο εσωτερικό του κράτους του, εκστράτευσε αυτοπροσώπως εναντίον της νότιας Ελλάδας, κατέπνιξε στη γέννεσή της την επανάσταση και αναγνωρίστηκε από όλους ως αρχηγός της εκστρατείας όλων των Ελλήνων εναντίον των Περσών.

Απερίσπαστος κατόπι στρέφεται εναντίον των εξωτερικών εχθρών. Πρώτα αναγκάζει τους Θράκες, τους Τριβαλλούς και τους Γαίτες να συνθηκολογήσουν και τους Κέλτες να ζητήσουν τη φιλία του. Μετά κατευθύνεται εναντίον της Ιλλυρίας και συντρίβει το στρατό του βασιλιά της Κλείτου. Στο μεταξύ αποστατούν πάλι οι νότιοι Έλληνες, εναντίον των οποίων επανέρχεται ορμητικός ο Αλεξάνδρος, τους υποτάσσει και καταστρέφει από τα θεμέλια τη Θήβα, που ήταν το κέντρο της αποστασίας, εκτός από τα ιερά και το σπίτι του Πινδάρου.

Η εκστρατεία στην Ασία 
Την άνοιξη του 334 π.Χ. είναι πανέτοιμος για την εκστρατεία της Ασίας. Το εκστρατευτικό του σώμα αποτελείται από 32.000 πεζούς και 5.000 ιππείς. Τα πιο επίλεκτα τμήματά του είναι οι «εταίροι» του ιππικού, οι «πεζέταιροι» και οι «υπασπισταί των εταίρων». Κυριότερο όπλο είναι η ~10814 σάρισα, που η μικρότερη δεν είναι λιγότερο από 5,50 μ. και κάθε επιθετική μονάδα ονομάζεται «φάλαγξ». Ο στρατός αυτός αποτελείται όχι μόνον από Μακεδόνες, αλλά και από βαλκανικά φύλα (Παίονες, Θράκες, Αγριάνες, Τριβαλλούς και Ιλλυριούς), Θεσσαλούς ιππείς, Ακαρνάνες, Αιτωλούς, Κρήτες και Μικρασιάτες Έλληνες.

Εκτός από το ιππικό και το πεζικό υπάρχουν και άλλα τμήματα. Είναι οι πολιορκητικές μηχανές, το μηχανικό, η επιμελητεία τροφίμων, τα σκευοφόρα, το υγειονομικό, οι διαβιβάσεις κλπ. Και πάνω σ' όλο αυτόν τον τεράστιο και πολυδαίδαλο μηχανισμό κυριαρχεί ο Αλέξανδρος, ο οποίος ως ανώτατος αρχηγός διευθύνει τις πολεμικές επιχειρήσεις. Στο έργο του βοηθείται από άξιους στρατηγούς, όπως είναι ο Παρμενίωνας και οι γιοι του Φιλώτας και Νικάνορας, Κρατερός, Κοινός, Μελέαγρος, Κλείτος, Κάζας, Αντίγονος κ.ά. Τον περιβάλλουν επίσης αφοσιωμένοι σωματοφύλακες και πιστοί σύμβουλοι. Ακόμα οι «αμφ' αυτόν εταίροι», ανάμεσα στους οποίους διακρίνονται ιδιαίτερα οι Άρπαλος, Σέλευκος, Νέαρχος, Ευμένης, Δημάρατος, Στησάνορας, Πτολεμαίος, Ηφαιστίωνας, Περδίκκας, Λεονάτος κ.ά. Με όλους αυτούς, καθώς και με την ισχυρή και σοφή τακτική του, ο Αλέξανδρος κατορθώνει το μεγαλύτερο στρατιωτικό αποτέλεσμα των αρχαίων χρόνων.

Οι πρώτες νίκες 
Ο Αλέξανδρος, αφού άφησε επίτροπό του στη Μακεδονία τον Αντίπατρο, διέσχισε τη Θράκη και έφτασε στον Ελλήσποντο. Εκεί συνάντησε το στόλο του, που τον αποτελούσαν 160 πολεμικά και πολλά μεταγωγικά πλοία. Με αυτά πέρασε απέναντι στην Τροία, όπου επισκέφτηκε τον τάφο του Αχιλλέα και έκανε θυσίες πάνω σ' αυτόν.

Την πρώτη αντίσταση των Περσών τη συνάντησε στις όχθες του Γρανικού ποταμού. Στη μάχη, που προσωπικά διεύθυνε ο ίδιος, κινδύνεψε να σκοτωθεί. Οι Πέρσες τελικά δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την ορμή των Μακεδόνων και υποχώρησαν άτακτα, προσφέροντας έτσι την πρώτη νίκη στον Αλέξανδρο. Από τα λάφυρα που άφησαν στο πεδίο της μάχης οι βάρβαροι, έστειλε 300 πανοπλίες στην Αθήνα, για να κοσμήσουν με αυτές τον Παρθενώνα. Στην αφιερωματική επιγραφή έδωσε εντολή να γραφτούν τα εξής: «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν οικούντων». Εξαιρούσε τους Λακεδαιμόνιους και τους στιγμάτιζε μ' αυτόν τον τρόπο, διότι ήταν οι μόνοι Έλληνες που δεν πήραν μέρος στην εκστρατεία.

Τώρα ο δρόμος ήταν ανοιχτός για τη Μ. Ασία, που σε λίγο ελευθερωνόταν από τις μακεδονικές φάλαγγες. Την άνοιξη του 333 π.Χ. έφτασε στην πόλη Γόρδιο. Εκεί υπήρχε ένα αμάξι με έναν πολύπλοκο κόμπο, ο γνωστός ως Γόρδιος δεσμός. Κατά την παράδοση όποιος τον έλυνε, θα γινόταν κύριος όλης της Ασίας. Ο Αλέξανδρος χωρίς αμφιταλαντεύσεις έκοψε με το ξίφος του τον άλυτο αυτό κόμπο θέλοντας να δείξει έτσι πως με το σπαθί του θα κατακτήσει την Ασία. Μετά πέρασε τα πανύψηλα βουνά του Ταύρου και φτάνοντας ιδρωμένος στον ποταμό Κύδνο έπεσε στα νερά του, για να δροσιστεί. Αρρώστησε βαριά, αλλά ο προσωπικός του γιατρός Φίλιππος τον έσωσε.

Τη δεύτερη συνάντησή του με τον περσικό στρατό την είχε κοντά στην πόλη Ισσό της Κιλικίας (331 π.Χ.). Οι 500.000 Πέρσες διαλύθηκαν και πάλι και ο Δαρείος γλίτωσε με τη φυγή. Άφησε όμως στα χέρια του Αλέξανδρου τη μητέρα του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Εκείνος όμως φέρθηκε με μεγαλοψυχία και ιπποτισμό προς τους υψηλούς αιχμαλώτους του.

Μετά προχώρησε νότια και έφτασε στη Φοινίκη, την οποία κυρίεψε και αιχμαλώτισε το στόλο της. Επίσης κατέλαβε την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο. Εκεί άφησε το στρατό του και με λίγους διαλεχτούς άνδρες προχώρησε στην έρημο, για να επισκεφτεί το μαντείο του Άμμωνα Δία. Ύστερα από περιπετειώδη πορεία έφτασε στο ξακουσμένο ιερό, όπου τον υποδέχτηκαν οι ιερείς με μεγάλες τιμές και ο αρχιερέας τον προσφώνησε «παιδί του Δία». Από εκεί εφοδιασμένος με χρησμούς που έλεγαν ότι θα κυριαρχούσε στην Ασία, ξαναγύρισε στην Αίγυπτο και άρχισε να ετοιμάζει το στρατό του για νέες μάχες. Μετά, αφού χάραξε τις όχθες της Αιγύπτου και κοντά στις εκβολές του Νείλου τα τείχη και τους δρόμους μιας νέας πόλης, της Αλεξάνδρειας, ξαναγύρισε στην Ασία.

Το τέλος του Περσικού κράτους και του Δαρείου 
Με 40.000 πεζικό και 7.000 ιππικό πέρασε τον Τίγρη ποταμό και κινήθηκε προς τα Γαυγάμηλα, όπου είχε πληροφορίες ότι τον περίμενε ο Δαρείος με ένα εκατομμύριο άντρες και πολλά δρεπανηφόρα άρματα. Και πάλι θριάμβευσε η ανδρεία των Μακεδόνων και η στρατηγική του Αλέξανδρου. Ο μεγάλος περσικός στρατός διαλύεται και τρέπεται σε φυγή. Τον ακολουθεί πανικόβλητος και ο Δαρείος αφήνοντας στο πεδίο της μάχης πλούσια λάφυρα. Ο Αλέξανδρος όμως δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Όσο ζει ο Δαρείος, η κατάκτηση του Περσικού κράτους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει τελειώσει. Γι' αυτό συνεχίζει την καταδίωξή του.

Προχωρώντας κυριεύει τη Βαβυλώνα, τα Σούσα με τους βασιλικούς θησαυρούς των Περσών και τέλος την αρχαία πρωτεύουσά τους, την Περσέπολη, όπου βρίσκονταν τα μυθικά ανάκτορα του Δαρείου και οι τάφοι των προγόνων του. Εκεί στέφτηκε ο Αλέξανδρος βασιλιάς της Περσίας και μετά συνέχισε την καταδίωξη του Δαρείου. Στο μεταξύ όμως ο σατράπης της Βακτριανής Βήσσος αιχμαλώτισε το Δαρείο, με σκοπό να γίνει ο ίδιος βασιλιάς της Περσίας και, όταν καταδιωκόμενος από τον Αλέξανδρο είδε πως ο Δαρείος θα πέσει στα χέρια των Μακεδόνων, τον σκότωσε. Αργότερα ο Αλέξανδρος έπιασε το Βήσσο και τον παρέδωσε στους Πέρσες, για να τον τιμωρήσουν εκείνοι όπως ήθελαν.

Η μάχη στα Γαυγάμηλα (329 π.Χ.) σήμανε την τέλεια καταστροφή του περσικού στρατού και ο θάνατος του Δαρείου την υποταγή ολόκληρου του Περσικού κράτους στον Αλέξανδρο.

Στην Ινδία 
Με σκοπό την εξασφάλιση των ανατολικών συνόρων του ο Αλέξανδρος αποφάσισε να εκστρατεύσει στην Ινδία και να καταστήσει τον Ινδό ποταμό όριο δυσκολοδιάβατο της αυτοκρατορίας του προς την ανατολή. Πέρασε λοιπόν πολεμώντας τη Σογδιανή και τη Βακτριανή, νίκησε και κατέκτησε τις ιθαγενείς φυλές και το 327 π.Χ. μπήκε στην Ινδία. Οι πόλεις της έπεσαν η μία ύστερα από την άλλη, ώσπου φτάνοντας στον Υδάσπη ποταμό συνάντησε το βασιλιά Πώρο να τον περιμένει στην απέναντι όχθη με πολυάριθμο στρατό, ιππικό και 200 ελέφαντες. Κατόρθωσε όμως να περάσει το στρατό του απέναντι, να νικήσει τους Ινδούς και να συλλάβει αιχμάλωτο τον Πώρο, τον οποίο, επειδή θαύμασε για την ανδρεία του, τον συγχώρεσε και του ανέθεσε πάλι τη διοίκηση της χώρας του. Στη μάχη αυτή σκοτώθηκε και ο Βουκεφάλας. Ο Αλέξανδρος έθαψε με τιμές το αγαπημένο του άλογο και στον τόπο εκείνο έχτισε μία πόλη, στην οποία έδωσε το όνομα Βουκεφάλα. Οι στρατιώτες του όμως είχαν κουραστεί και αρνήθηκαν να συνεχίσουν τις κατακτήσεις. Τότε ο Αλέξανδρος αναγκάστηκε να επιστρέψει (326 π.Χ.). Στη χώρα των Μαλλών πληγώθηκε και κινδύνεψε να σκοτωθεί. Μετά προχώρησε στα Πάταλλα. Μετά ένα μέρος του στρατού το έστειλε με το στόλο στην Περσία. Αρχηγό αυτών είχε βάλει το ναύαρχο Νέαρχο. Ο ίδιος με τον υπόλοιπο στρατό διέσχισε την έρημο Γεδρωσία, όπου έχασε τα 3/4 των αντρών του και έφτασε στην πρωτεύουσά της Πούρα.

Στα Σούσα 
Ο Αλέξανδρος με τα υπολείμματα του στρατού του και ύστερα από πολλές περιπέτειες έφτασε στα Σούσα. Εκεί άρχισε να σκέφτεται την οργάνωση του κράτους του. Από τη μελέτη του τρόπου ζωής και διοίκησης των Περσών κατέληξε στο συμπέρασμα πως μόνο η συμφιλίωση με τους Πέρσες ευγενείς θα μπορούσε να διατηρήσει την απέραντη αυτοκρατορία που είχε δημιουργήσει. Έβαλε λοιπόν σε ενέργεια το σχέδιό του και άρχισε να ενεργεί ως Ελληνοπέρσης βασιλιάς. Περιποιήθηκε τους Πέρσες, μιμήθηκε την ενδυμασία και τον τρόπο ζωής τους και υποχρέωσε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Μάλιστα προχώρησε με ακόμα πιο τολμηρές ενέργειες. Παντρεύτηκε ο ίδιος την κόρη του Δαρείου και έβαλε και τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες του να μιμηθούν το παράδειγμά του και να παντρευτούν Περσίδες. Για να τους δελεάσει μάλιστα υποσχέθηκε σε όσους ακολουθούσαν τη συμβουλή του να χαριστούν τα χρέη. Έτσι κατά τους «γάμους», που επακολούθησαν, το δημόσιο ταμείο πλήρωσε 20 χιλ. τάλαντα, για να καλυφτούν τα χρέη των νεονύμφων αξιωματικών και στρατιωτών του. Και για να ενισχύσει την ελληνοπερσική αυτή προσέγγιση, έδωσε ακόμα την εντολή να γυμναστούν 30.000. Πέρσες κατά το μακεδονικό σύστημα και να ενταχτούν στο στρατό του. Αυτές και άλλες αλλαγές δεν άρεσαν στους Μακεδόνες, οι οποίοι έδειξαν στασιαστικές διαθέσεις. Ο Αλέξανδρος όμως ανακάλυψε τους συνωμότες και τους τιμώρησε σκληρά.

Ο θάνατός του 
Η σημασία του έργου του. Η υγεία όμως του Αλέξανδρου είχε φθαρεί. Οι κόποι, οι διοικητικές φροντίδες και η θλίψη για το θάνατο του στενού του φίλου Ηφαιστίωνα τον εξασθένησαν και, ενώ βρισκόταν στη Βαβυλώνα, αρρώστησε και πέθανε σε ηλικία 33 χρόνων (323 π.Χ.). Η μεγάλη του παράλειψη ήταν ότι δεν είχε ορίσει διάδοχο του θρόνου του με συνέπεια να αρχίσουν διχόνοιες μεταξύ των στρατηγών του για τη διαδοχή και τη διαίρεση της απέραντης αυτοκρατορίας του σε μικρά κρατίδια.

Το εκπολιτιστικό όμως έργο του Αλέξανδρου δε χάθηκε μαζί μ' αυτόν. Επέζησε και μετά το θάνατό του. Η επικοινωνία που αυτός άνοιξε ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ανατολή συνεχίστηκε. Και στις πολιτιστικές ανταλλαγές η ελληνική γλώσσα, που αυτός διέδωσε, εξακολούθησε να παίζει το ρόλο διεθνούς γλωσσικού οργάνου. Τα τεχνικά έργα του, δηλ. οι δρόμοι, οι γέφυρες, τα λιμάνια και οι πόλεις ακόμα που ίδρυσε, συνέβαλαν στη διαμόρφωση μιας ειρηνικής ζωής και μιας οικονομικής ανάπτυξης, τους καρπούς της οποίας επί αιώνες απολάμβαναν οι άνθρωποι. Μεγάλη ήταν ακόμα η συμβολή του στη διοίκηση, καθώς και στην τόνωση του θρησκευτικού συναισθήματος με το οποίο απέβλεπε στην εξημέρωση των άγριων ηθών. Γενικά έγινε αίτιος να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή των ανθρώπων και να γεννηθεί ένας νέος πολιτισμός, ο πολιτισμός των αλεξανδρινών χρόνων, ο οποίος έχοντας για βάση το ελληνικό πνεύμα και την ελληνική γλώσσα έλαμψε επί αιώνες και ευεργέτησε την ανθρωπότητα.

Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλευτής ΝΔ διορίστηκε στα 16 της στο Δημόσιο

Από μικρή στη διαφθορά η Μίκα Ιατρίδη, βουλευτής ΝΔ. Πώς η Μίκα Ιατρίδη βολεύτηκε στο Δημόσιο πριν ακόμα τελειώσει το σχολείο, από τον Κοινοτάρχη πατέρα της.
Σοβαρή καταγγελία για διορισμό στο Δημόσιο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μίκας Ιατρίδη, όταν ήταν ακόμα μαθήτρια λυκείου.
Ο διορισμός έγινε στην πρώην κοινότητα Καλυθιών το 1994 όταν κοινοτάρχης ήταν ο πατέρας της Μίκας Ιατρίδη, για την μετατροπή της σύμβασής της σε αορίστου χρόνου το 1998 αλλά και για την μετάταξή της το 2002 στο δήμο Ιαλυσού.


Την καταγγελία έκανε πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καλλιθέας προς το δήμαρχο Ρόδου, καταθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα, ζητώντας να πληροφορηθεί αν αυτά είναι πλαστά ή όχι.
Συγκεκριμένα ο πρώην υπαλληλος κατέθεσε αίτηση προς το δήμαρχο Ρόδου καταγγέλλοντας τις διαδικασίες πρόσληψής της Μίκας Ιατρίδη. Όπως αναφέρει στην αίτηση, τα έγγραφα που αφορούν το διορισμό της Μίκας Ιατρίδη στην πρώην κοινότητα Καλυθιών υπογράφονται από τον τότε κοινοτάρχη και πατέρα της Γιάννη Ιατρίδη, ενώ η απόφαση μετάταξής της στο δήμο Ιαλυσού υπογράφεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο υπάλληλος θέτει στην αίτησή του τα εξής ερωτήματα:


-Είναι τα συνημμένα έγγραφα πλαστά ή όχι;
-Η πρόσληψη έγινε ενώ η εργαζόμενη στο δήμο ήταν ακόμα μαθήτρια σε ηλικία μικρότερη των 17 ετών;
-Επειδή η παρουσία της στη κοινότητα Καλυθιών και το δήμο Καλλιθέας ήταν «μηδενική» υπήρχαν στελέχη (αιρετά και μη) που την κάλυπταν;


Σύμφωνα πάντα με την αίτηση για την περίπτωση της Μίκας Ιατρίδη που κατατέθηκε στο δήμο και απευθύνεται προς το δήμαρχο ζητώντας απαντήσεις αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:
Αν τα έγγραφα δεν είναι πλαστά τότε:
Η Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη διορίστηκε στις 31/08/94 στη κοινότητα Καλυθιών Ρόδου πριν κλείσει τα 17 (ήταν ακόμα μαθήτρια;) με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών με απόφαση του προέδρου κοινότητας και πατέρα της. Κατόπιν, στις 27/03/1998 έγινε μόνιμη στη κοινότητα Καλυθιών (μετέπειτα δήμο Καλλιθέας) πάντα με απόφαση κοινοτάρχη.
Υπηρέτησε στη πρώην κοινότητα Καλυθιών και τον πρώην δήμο Καλλιθέας χωρίς καμία φυσική παρουσία της στους χώρους του δήμου ή της κοινότητας με κοινοτάρχη και δήμαρχο πάντα τον πατέρα της. Τέλος η Μίκα Ιατρίδη μετατάχτηκε στο δήμο Ιαλυσού στις 12/09/2002.


Ενώ λοιπόν εργαζόταν στη κοινότητα Καλυθιών και στους δήμους Καλλιθέας και Ιαλυσού παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές στη μέση εκπαίδευση, στο οικονομικό πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Αιγαίου και απασχολήθηκε με την εκπαίδευση σε νηπιαγωγείο».
Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, όπως αναφέρεται στην αίτηση που κατέθεσε, ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλλιθέας τον περασμένο Δεκέμβριο σε δημόσια συνεδρίαση έθεσε ερώτημα στον τότε δήμαρχο και πατέρα της βουλευτού Γιάννη Ιατρίδη σχετικά με την πλαστότητα των τριών εγγράφων αλλά έμεινε αναπάντητο με το «θα σου απαντήσω».


H βουλευτής Μίκα Ιατρίδη από την πλευρά της απάντησε σε αυτά που την κατηγορούν πως έχει τηρηθεί η νομιμότητα και περιμένει την επίσημη απάντηση του Δήμου Ρόδου.
«Όλες οι αποφάσεις που σχετίζονται με το διορισμό μου είναι δημοσιευμένες, εδώ και χρόνια, στο ΦΕΚ. Το γεγονός αυτό και μόνο, απαντά στο ζήτημα της νομιμότητας του διορισμού μου», δήλωσε η Μίκα Ιατρίδη.


Ενώ η Μίκα Ιατρίδη κατέληξε λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενη τους θεσμούς και το γεγονός ότι η αίτηση του ενδιαφερόμενου απευθύνεται στο Δήμο Ρόδου, επικοινώνησα με το Δήμαρχο Ρόδου και του ζήτησα, εφόσον αυτό είναι εφικτό από τις υπηρεσίες του Δήμου, να απαντηθεί επίσημα, το γρηγορότερο δυνατόν, η εν λόγω αίτηση».










http://www.fimes.gr/2011/09/mika-iatridou/#ixzz1YVVBGu9h
Διαβάστε περισσότερα » »

Ασπαρτάμη - Μία καρκινογόνος ουσία

290-170

Η προώθηση αμφιβόλου ασφάλειας προϊόντων στους καταναλωτές επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από δύο πρόσφατες μελέτες που έγιναν στα τέλη του 2010, σχετικά με την επικινδυνότητα της ασπαρτάμης. Κατά την πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition η κατανάλωση της ασπαρτάμης αυξάνει κατά 27% τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού όταν οι έγκυες γυναίκες καταναλώνουν ένα ανθρακούχο ποτό την ημέρα, κατά 35% όταν καταναλώνουν 2 ή 3 και κατά 78% όταν καταναλώνουν πάνω από 4 ανθρακούχα ποτά την ημέρα.
Η δεύτερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Industrial Medicine, δείχνει ότι η κατανάλωση ασπαρτάμης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος και των πνευμόνων.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά, ως αναπτυσσόμενοι οργανισμοί, αλλά και οι έγκυες γυναίκες πρέπει να τρέφονται σύμφωνα με τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής στο πλαίσιο της οποίας δεν συνιστάται η κατανάλωση light προϊόντων με τεχνητά γλυκαντικά. Άλλωστε, δεν υπάρχουν μελέτες βάσει των οποίων συστήνεται η λήψη ασπαρτάμης από τα παιδιά και τις εγκύους.

Βέβαια η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, η γνωστή σε όλους μας και για την ανοχή της όσον αφορά τα μεταλλαγμένα, γνωμοδότησε τον Απρίλιο του 2009 ότι "με βάση τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ασπαρτάμη έχει τοξική ή καρκινογόνα δράση". Εδώ να σημειωθεί ότι μέχρι το 2000 η ασπαρτάμη παρασκευαζόταν από θυγατρική της Μονσάντο.

Η ασπαρτάμη δημιουργήθηκε το 1965 από την ομάδα του ερευνητή ΤΖΕΪΜΣ ΣΛΑΤΕΡ, της φαρμακοβιομηχανίας SARLE. Πωλείται μετά από 20 ΧΡΟΝΙΑ Στην ΜΟΣΑΝΤΟ και εγκρίνεται από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Άμεσα υϊοθετήθηκε η χρήση της από την Κοκα κολα, Πεπσι, και πλήθος άλλων προϊόντων.

Την περιέχουν τσίχλες,καραμέλες,κρύο τσάι,κακάο,σοκολάτες,γιαούρτια,παγωτά.μπισκότα,κουλουράκια,φάρμακα κτλ.Στις ετικέτες αναφέρεται ως Ε951 και είναι συνδυασμός3 χημικών στοιχείων,της φενυλαλανίνης ( 50 % ), του ασπαρτικού οξέος(40%) και της μεθυλικής αλκοόλης ( 10 % ).

Η επιτρεπόμενη ημερήσια κατανάλωση μεθανόλης,δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τα 7,8 ml.Εισερχόμενη στον οργανισμό μας η μεθανόλη οξειδώνεται σε φορμαλδεϋνη, ( ΦΟΝΙΚΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ).Αλλά στην Αμερική πολλοί άνθρωποι εθισμένοι στην ασπαρτάμη καταναλώνουν πάνω από 250 ml ημερησίως! Σημειώστε λοτι ένα λίτρο αναψυκτικού με ασπαρτάμη περιέχει 56 ml μεθανόλης!

Το 1970 ο νευροπαθολόγος ΤΖΟΝ ΟΝΛΕΪ, μετά από διεξοδική έρευνα,αποδεικνύει κι ενημερώνει την FED,ότι το ασπαρτικό οξύ καταστρέφει τα εγκεφαλικά νεύρα,λόγω του ότι βοηθάει στην συγκέντρωση ασβεστίου στον εγκέφαλο κι αποδεικνύει ότι τα τρωκτικά που χρησιμοποίησε ως πειραματόζωα,ανέπτυξαν τρύπες στον εγκέφαλο.

Ο νευροχειρούργος ΡΑΣΕΛ ΜΠΛΕΪΛΟΚ μαζεύει στοιχεία από περιπτώσεις που η αυξημένη συγκέντρωση φενυλαλανίνης στον εγκέφαλο αυτών που καταναλώνουν ασπαρτάμη, έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη διαταραχή νεύρων,η οποία οδηγεί σε κατάθλιψη,κρίσεις άγχους δημιουργώντας έτσι την ανάγκη χορήγησης στο εν λόγω άτομο αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.Θερμαινόμενη δε η ασπαρτάμη,πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου καθώς εισέρχεται στον οργανισμό,διασπά την μεθυλική αλκοόλη σε φορμαλδεϋνη(φονικό χημικό)και σε φορμικό οξύ.
Η μελέτη του ΧΙΜΑΝ ΡΟΤΖΕΡΣ πάνω σε διαβητικούς που έκαναν χρήση ασπαρτάμης,έδειξε ότι προκαλείται υποτροπή της ασθένειας,διότι παρατηρήθηκαν περισσότερα επεισόδια υπογλυκαιμίας μειώνοντας έτσι την ικανότητα ελέγχου της ινσουλίνης.

Η ερευνήτρια ΝΤΑΪΑΝΑ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ από τα πειράματα που διενήργησε συμπέρανε ότι,η χρήση ασπαρτάμης από εγκύους ακόμη και σε μικρές ποσότητες,αυξάνει τις πιθανότητες ςγέννησης βρεφών με μειωμένη εγκεφαλική λειτουργία.

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ογκολογίας στην Μπολόνια " ΡΑΜΑΤΖΙΝΙ ", πειραματίστηκε σε 1800 ποντίκια,όπου η διατροφή τους εμπλουτίστηκε με ασπαρτάμη.Τα ποντίκια παρουσίασαν λεμφώματα,λευχαιμία,εγκεφαλικούς όγκους,επιληψία,πάρκινσον,αλτσχάιμερ,νοητική καθυστέρηση κι αποβολές εμβρύων.

Παρ'όλα αυτά,τίποτα δεν έχει γίνει για την απόσυρση ενός τόσο επικίνδυνου συστατικού,αντίθετα είναι ευρέως χρησιμοποιούμενο και διαδεδομένο σε λάιτ προϊόντα.Θ α λέγαμε ότι η ασπαρτάμη εξυπηρετεί τα σχέδια των Σιωνιστών,συμβάλλοντας στην μείωση του πληθυσμού της γης,την εξάρτηση των ανθρώπων από τα φάρμακα,καθώς οι φαρμακευτικές βιομηχανίες τους ανήκουν,αλλά και την χειραγώγηση των μαζών,αφού η χρήση της επηρεάζει και τον εγκέφαλο.

Είναι στο χέρι κάθε υγιούς σκεπτόμενου ανθρώπου να αποβάλλει από την διατροφή του οποιοδήποτε προϊόν περιέχει ασπαρτάμη και να μην πείθεται τόσο εύκολο από φανταχτερές διαφημίσεις.Υπάρχουν ενναλακτικές λύσεις,όπως η
στέβια,ένα φυτό που χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι,με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που μπορεί ακόμα και να καλλιεργηθεί από πολλούς αγρότες στην χώρα μας.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η κυβέρνηση ομολογεί την στάση πληρωμών

Την ουσιαστική στάση πληρωμών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία, ομολογεί η κυβέρνηση με εγκύκλιο που εξέδωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. 

Η εγκύκλιος καλεί τις διοικήσεις να ξεπουλήσουν ότι έχουν προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Τους ζητά δηλαδή να πουλήσουν άμεσα ομόλογα, μετοχές ή ακίνητα και να βγάλουν τις καταθέσεις τους και μ’ αυτά να πληρώσουν χρέη, εφάπαξ, συντάξεις, προμήθειες κ.λπ.


Ομολογεί στην ουσία το κράτος ότι δεν μπορεί να δώσει άλλα λεφτά σε ταμεία και νοσοκομεία και καλό είναι να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Τους ζητά να καταγράψουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους και τις οφειλές που δεν έχουν πληρώσει καθώς και να προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών αλλάζοντας ακόμη και τους φετινούς προϋπολογισμούς τους.
Το μείζον ερώτημα που δημιουργείται είναι σε τι τιμές καλούνται να πουλήσουν τα ταμεία τα ομόλογα και τις μετοχές που διαθέτουν ή τα ακίνητά τους;


Με την αγορά να είναι διαλυμένη, πόσα χρήματα θα εισπράξουν και για πόσο θα τα βγάλουν πέρα; Είναι π.χ. δυνατόν για το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων να ξεπουλήσει ότι έχει και να πληρώσει μ’ αυτά το εφάπαξ χιλιάδων εργαζόμενων που φεύγουν; Μόνο την περασμένη εβδομάδα αποχώρησαν από το δημόσιο τομέα 8,5 χιλιάδες εργαζόμενοι και συνολικά πάνω από 50.000 θα έχουν φύγει όλο το 2011. Οτι μετοχές ή ακίνητα και να πουλήσουν δεν εξοφλούν με τίποτε τα χρέη τους.

Ομοίως και τα νοσοκομεία που χρωστάνε σε προμηθευτές, φαρμακοβιομηχανίες κ.λπ.
Από την άλλη, θα πρέπει να διευκρινιστεί τι θα γίνει με ταμεία και νοσοκομεία που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία; Θα μείνουν χωρίς βοήθεια και θα καταρρεύσουν;
Διαβάστε περισσότερα » »

«Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή».

Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Έρχαρτ Κέστνερ έκανε την εξής εξομολόγηση. «Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, στην Αθήνα. Η γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να... λέω πως είμαι Ελβετός. Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες. Από την πρώτη στιγμή είπα πως ήμουν Γερμανός και όχι μόνο δεν κακόπαθα, αλλά ξανάζησα παντού όπου πέρασα τη θρυλική κρητική φιλοξενία.


»Ένα σούρουπο, καθώς ο ήλιος βασίλευε, πλησίασα το γερμανικό νεκροταφείο, έρημο με μόνο σύντροφο τις τελευταίες ηλιαχτίδες. Έκανα όμως λάθος. Υπήρχε εκεί και μια ζωντανή ψυχή, ήταν μια μαυροφορεμένη γυναίκα. Με μεγάλη μου έκπληξη την είδα ν' ανάβει κεριά στους τάφους των Γερμανών νεκρών του πολέμου και να πηγαίνει μεθοδικά από μνήμα σε μνήμα. Την πλησίασα και τη ρώτησα. Είστε από εδώ; Μάλιστα. Και τότε γιατί το κάνετε αυτό; Οι άνθρωποι αυτοί σκότωσαν τους Κρητικούς». Και γράφει ο Κέστνερ. «Η απάντηση, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί». Απαντά η γυναίκα.

«Παιδί μου, από τη προφορά σου φαίνεσαι ξένος και δεν θα γνωρίζεις τι συνέβη εδώ στα 41 με 44. Ο άντρας μου σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης κι έμεινα με το μονάκριβο γιο μου. Μου τον πήραν οι Γερμανοί όμηρο στα 1943 και πέθανε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως, στο Σαξενχάουζεν. Δεν ξέρω πού είναι θαμμένο το παιδί μου. Ξέρω όμως πως όλα τούτα ήταν τα παιδιά μιας κάποιας μάνας, σαν κι εμένα. Και ανάβω στη μνήμη τους, επειδή οι μάνες τους δεν μπορούν να 'ρθουν εδώ κάτω. Σίγουρα μια άλλη μάνα θα ανάβει το καντήλι στη μνήμη του γιού μου».

Σωστά έγραψε ο Γερμανός, ότι «Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή». Λέμε εμείς. Ναι, στην Ελλάδα την ταλαιπωρημένη και απ' όλους αδικημένη.




mychannelgr1
Διαβάστε περισσότερα » »

”…οι Εβραίοι θα ερεθίσουν τους Τούρκους να εισβάλλουν εις την Ελλάδα…”

Πριν από μερικές ημέρες επεξεργαστήκαμε ένα ηχητικό απόσπασμα από μια συνάντηση του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινού με Ρώσους προσκυνητές. Αφαιρέσαμε τα Ρώσικα, ώστε να είναι πιο εύκολη η ακρόασή του.
Από το άκουσμα ξεχωρίσαμε και τονίσαμε στο άρθρο αυτό που λέει ο Γέροντας για τους Εβραίους: ”…οι Εβραίοι θα ερεθίσουν τους Τούρκους να εισβάλλουν εις την Ελλάδα…”
Σημειώστε την λέξη ‘ερεθίσει’.


Δείτε τώρα τι προτείνει αρθρογράφος Ramatkal της εβραϊκής εφημερίδας  JSSNews (Ισραήλ) χθες, 4 .9. 2011  αναλύοντας τις κινήσεις της Τουρκίας: Ανακαλύπτουμε, λέει ότι οι Τούρκοι θυμώνουν εξαιρετικά γρήγορα. Άρα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους ερεθίσουμε!


Και αφού αναφέρει ότι ο ένας τρόπος για να ερεθίσουν τους Τούρκους είναι να υποστηρίξουν το ΡΚΚ, δείτε πως συνεχίζει: ”Περαιτέρω, την ίδια στιγμή, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους Έλληνες και Κύπριους που θα μπουν τότε στον πειρασμό να διώξουν τους Τούρκους εποίκους από τα εδάφη τους. Και με αυτό τον τρόπο, η Τουρκία θα έχανε σε τρία μέτωπα και θα σταματούσε τις προκλήσεις της εναντίον μας!”


Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε και πολύ. Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους.

Ακούστε πάλι τον γέροντα, ειδικά στο 4:35… που αναφέρει τα ανωτέρω.

…η αμέσως επόμενη κουβέντα του Γέροντα, είναι: ”Η Τούρκοι θα ‘ρθουν εις την Ελλάδα, διότι δεν έχομε κυβέρνηση…”
Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει πλέον ότι η τωρινή κυβέρνηση θα πέσει….και ότι…καμία δεν θα αναλάβει.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μάλλον ο Ramatkal έχει πληροφορίες εκ των έσω. Μερικές ημέρες μετά το άρθρο του, το Ισραήλ αφήνει να διαρρεύσει ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να βοηθήσει στην εκπαίδευση των Κούρδων ανταρτών του PKK! Δείτε εδώ.



Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΒΓΑΛΕ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...

Ο ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Την είδηση έδωσε νωρίς το πρωί ο ανταποκριτής στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega. Σύμφωνα με όσα είπε ο Μ. Ιγνατίου, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη η Τρόικα ζήτησε από τον υπουργό κατάλογο με τους Οργανισμούς και τους φορείς που θα καταργηθούν! Το...
επισημαίνουμε αυτό, γιατί μέχρι χθες ο Βενιζέλος δεσμευόταν ότι δεν υπάρχει πίεση για λουκέτα στο δημόσιο! Μας διαβεβαίωνε επίσης, ότι η απόφαση για τις καταργήσεις αφορά μόνο την Αθήνα και όχι το ΔΝΤ. Χοντρά ψέματα από τον υπουργό Οικονομικών...
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΕΝΟΠ: ΤΟ 2012 Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Πέντε μήνες χρειάζεται το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012. Η Ομοσπονδία αναφέρει, επίσης, ότι το...
κόψιμο της παροχής ρεύματος «δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ.» και «εφόσον πολλοί καταναλωτές αρνηθούν την είσοδο σε συνεργεία της ΔΕΗ για αποκοπή των παροχών ρεύματος θα χρειασθούν 'στρατιές εισαγγελέων' και απεριόριστες διμοιρίες ΜΑΤ».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων, σε ημερήσια βάση η ΔΕΗ δεν μπορεί να αποστέλλει περισσότερους από 190.000 λογαριασμούς σε πελάτες της, δηλαδή θα χρειασθούν σχεδόν 40 μέρες για να αποσταλούν οι λογαριασμοί από την ημέρα που θα ξεκινήσει η αποστολή. Άρα θα χρειασθούν περίπου 2,5 μήνες για να εισπραχθεί η πρώτη δόση του 2011, και άλλους 2,5 μήνες η δεύτερη δόση, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να πραγματοποιούνται καταβολές ακόμη και κατά τους πρώτους μήνες του 2012.

Αντίστοιχα οι τέσσερις δόσεις του 2012 θα επεκταθούν και στους πρώτους μήνες του 2013.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει τέλος ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων καταργεί στην πράξη των πολιτική της ρύθμισης χρεών (διακανονισμούς, δόσεις κλπ.) που εφαρμόζει η επιχείρηση για τους πελάτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, αφού η τροπολογία επιβάλει την άμεση είσπραξη του ειδικού τέλους για τα ακίνητα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βροχή αιτημάτων για διακοπή της σύνδεσης στα εξοχικά

Ζητούν να διακοπεί το ρεύμα σε εξοχικά, σε σπίτια στο χωριό και γενικώς σε κλειστά ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται αρκετοί πελάτες της ΔΕΗ, προκειμένου να αποφύγουν την επιβάρυνση του ειδικού τέλους. Οι καταναλωτές κατά χιλιάδες απευθύνονται τις τελευταίες ημέρες στα τοπικά γραφεία της Επιχείρησης ζητώντας τη διακοπή της παροχής ώστε το ακίνητό τους να μην υπάρχει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΔΕΗ και άρα να αποφύγουν το χαράτσι. 
Παράλληλα, πηγές της Επιχείρησης αναφέρουν ότι από την ημέρα που εξαγγέλθηκε το μέτρο μέχρι και χθες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα (700% και πλέον) οι κλήσεις προς το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ από καταναλωτές που ζητούν πληροφορίες για το πώς θα ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Από 300 κλήσεις την ημέρα που δεχόταν η ΔΕΗ πριν ανακοινωθεί το τέλος ακινήτων, έχουν σταθεροποιηθεί πλέον στις 2.000 - 2.500, ενώ τις πρώτες ημέρες αμέσως μετά την εξαγγελία έφτασαν μέχρι και τις 3.500!
Το Κοινωνικό Τιμολόγιο είναι ειδικό καθεστώς που τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2011, απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, πολυτέκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες, και μεταφράζεται σε χαμηλότερες κατά 10%-20% χρεώσεις. Προϋπόθεση για ένταξη είναι η τετραμηνιαία κατανάλωση ενός νοικοκυριού να μην ξεπερνά τις 800 κιλοβατώρες. Στο ειδικό αυτό τιμολόγιο πριν ανακοινωθεί το τέλος στα ακίνητα είχαν ενταχθεί περίπου 330.000 πελάτες της ΔΕΗ και μέσα σε μια σχεδόν εβδομάδα ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 10.000.
Κύκλοι πάντως της ΔΕΗ επισημαίνουν ότι ακόμη κι αν κάποιος υπαχθεί τελικά στο ΚΟΤ, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφύγει το χαράτσι του ειδικού τέλους, τουλάχιστον αυτό που αφορά στην πρώτη δόση. Διότι μέχρι να εγκριθεί η αίτησή του απαιτείται περίπου ενάμισης μήνας, ενώ οι πρώτοι φουσκωμένοι με το ειδικό τέλος λογαριασμοί θα καταφτάσουν αρχές Οκτωβρίου. Απλώς, αν κάποιος υπαχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, τα επιπλέον χρήματα που κατέβαλε για το τέλος θα του επιστραφούν με τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Την ίδια στιγμή, δικηγορικά γραφεία ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στο Διαδίκτυο έντυπα αιτήσεων τα οποία θα συμπληρώνουν όσοι επιθυμούν να προσφύγουν εναντίον της ΔΕΗ στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας να μην κόβεται το ρεύμα όταν δεν πληρώνεται το χαράτσι. Στα συγκεκριμένα έντυπα ο φορολογούμενος θα δηλώνει ότι ναι μεν θα πληρώσει την εισφορά αλλά ότι επιφυλάσσεται κατά παντός νομίμου δικαιώματός του εφόσον η απόφαση επιβολής του τέλους κριθεί αντισυνταγματική από τη Δικαιοσύνη.
tanea
Διαβάστε περισσότερα » »

Εσείς, κ. Ρόβλια, πόσα παίρνετε;...

Του Δημήτρη Παπαθανασίου

Αλλη μια λίστα, με αμοιβές υπαλλήλων, υπέβαλε, τη βδομάδα που πέρασε, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας.
Ο... κατάλογος αυτή τη φορά αφορούσε 166 εργαζομένους στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ).

«Αποκάλυψη-σοκ για τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, μισθοί Κροίσων, μυθικές απολαβές, αμοιβές- σκάνδαλο, μισθοί-πρόκληση, απίστευτες αμοιβές, ιδού τα ρετιρέ» μερικοί από τους τίτλους που συνόδευσαν το ρεπορτάζ σε ηλεκτρονικές και έντυπες εκδόσεις.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που κατέθεσε ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων προκύπτουν τα εξής προκλητικά και σκανδαλώδη: χημικός μηχανικός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αμείφθηκε για τη χρονιά που πέρασε με 56.519 ευρώ και οξυγονοκολλητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 37.303 ευρώ, μικτά εννοείται.

Μας είπε λοιπόν ο κ. Ρόβλιας ότι ένας υπάλληλος μιας δημοτικής υπηρεσίας που ασκεί ένα επάγγελμα, το οποίο εντάσσεται στη λίστα βαρέων και ανθυγιεινών, αμείβεται με καθαρές απολαβές σχεδόν 2.000 ευρώ το μήνα και ένας άλλος, που αφιέρωσε δεν ξέρω πόσα χρόνια στα θρανία για να σπουδάσει χημικός μηχανικός, με λιγότερα από 2.800 ευρώ. Τέτοια πρόκληση!

Χωρίς, όμως, ο υφυπουργός να δώσει λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα, μεταπτυχιακά, γλώσσες, αριθμός τέκνων, πολυετίες, υπερωρίες, επιδόματα και άλλα τέτοια δευτερευούσης σημασίας, όπως αποδεικνύεται καθημερινά για την κυβέρνηση που υπηρετεί, στοιχεία. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Ποιος του τα ζήτησε; Ετσι κι αλλιώς, τα περισσότερα ΜΜΕ, σαν έτοιμα από καιρό, υιοθέτησαν αβίαστα την άποψη του υφυπουργού για «αμοιβές που προκαλούν την κοινωνία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η κυβέρνηση καταφεύγει σε τέτοιου είδους πρακτικές και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Εξάλλου, από την εποχή του καταλληλότερου Σημίτη, που πρωτοεισήγαγε τον όρο «κοινωνικός αυτοματισμός», μέχρι σήμερα έχουν παρέλθει έτη πολλά. Το εκσυγχρονιστικό μοντέλο εξελίσσεται, το όραμα της ισχυρής Ελλάδας ολοκληρώνεται.

Λίστες λοιπόν. Χορτάσαμε λίστες. Οταν ετοίμαζαν την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ μάς γέμισαν λίστες με εργαζομένους στο λιμάνι. Μετά ήρθε η σειρά του ΟΣΕ. Αργότερα ακολούθησαν λίστες με εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες. Μετά ακολούθησαν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τώρα είναι η ώρα των δημοτικών επιχειρήσεων. Πού και πού πετάνε και καμιά λίστα, όπως αυτή με τις 6.000 επιχειρήσεις που χρωστάνε στο Δημόσιο και δεν πρόκειται να πληρώσουν ποτέ, έτσι για να θολώσουν τα νερά. Ο στόχος όμως ένας: κοινωνικός αυτοματισμός και όλοι εναντίον όλων.

Ο κ. Ρόβλιας, λοιπόν, θεωρεί πως ένας οξυγονοκολλητής που αμείβεται με 2.000 ευρώ μηνιαίως προκαλεί την κοινωνία. Τον ρωτώ λοιπόν: Πόσα πρέπει να παίρνει; 300, 500 ή μήπως κι αυτά είναι πολλά; Κομπάζει ο κ. υφυπουργός πως θα προχωρήσει σε εξορθολογισμό των «αποδοχών που προκαλούν την κοινωνία, όχι μόνο για λόγους δημοσιονομικούς, αλλά πρωτίστως για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης». Μα, έτσι όπως πάνε, σύντομα σε αυτή τη χώρα οι εργαζόμενοι θα είναι ελάχιστοι και οι μισθοί ψίχουλα. Και φοβάμαι πως με τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα που έχουν υπογράψει, ακόμα και τα 300 ευρώ θα είναι μισθός που κατ' αυτούς θα προκαλεί την κοινωνία.

Επιμένει όμως η κυβέρνηση στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εργαζομένων και ευελπιστεί ότι -με την αρωγή των ΜΜΕ- θα οξύνει τις κοινωνικές αντιθέσεις και θα ενεργοποιήσει στο μέγιστο τον κοινωνικό αυτοματισμό, ώστε να ολοκληρώσει το πιο αντιλαϊκό σχέδιο που έχει παρουσιαστεί ποτέ σε αυτή τη χώρα.

Εχουν συμμαχήσει με το παράλογο και γαία πυρί μιχθήτω. Γιατί ο κ. Ρόβλιας, όπως και οι περισσότεροι υπουργοί, μας έχει διαβεβαιώσει πως «δεν θα θιγούν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα». Και την ίδια στιγμή δίνει στη δημοσιότητα λίστες με εργαζομένους που παίρνουν 1.800 ευρώ το μήνα. Τόση ξεδιαντροπιά. Τα 1.800 ευρώ θεωρούνται πια ρετιρέ!

Το επίσης παράλογο είναι ότι ο υφυπουργός δεν ασχολείται στο ελάχιστο με το τι ο «διαπομπευμένος» παράγει. Δεν μας λέει τι κάνει, αν χρειάζεται ή δεν χρειάζεται. Δεν μας λέει αν προσλήφθηκε παράνομα ή όχι. Δεν τον κατηγορεί ότι είναι ρουσφέτι του δημάρχου. Δεν δίνει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πήρε παρανόμως και με τρόπο πλάγιο αυξήσεις. Απλώς τον διαπομπεύει γιατί πληρώνεται ως εργαζόμενος!

Μα καλά, οι ίδιοι δεν ήταν που ήθελαν ένα κράτος αποκεντρωμένο, μια αυτοδιοίκηση ισχυρή, αυτόνομη και λειτουργική; Πώς θα γινόταν αυτό, χωρίς ανθρώπους; Εξάλλου, αν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται, τότε γιατί τους προσέλαβαν; Γιατί επιβάρυναν το κοινωνικό σύνολο με δαπάνες περιττές και αχρείαστες; Γιατί ισοπέδωσαν τον ιδιωτικό τομέα; Μη σκεφτεί κανείς πως περιμένω απάντηση...

Θα ήθελα μόνο να επισημάνω στον κ. Ρόβλια πως ο χημικός μηχανικός της Δημοτικής Επιχείρησης Βόλου, που έλαβε ετήσιες αποδοχές 56.519 ευρώ, απέδωσε και θα αποδώσει, σε φόρους και έκτακτες εισφορές, το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 17.000-18.000 ευρώ. Και το πιθανότερο είναι το παιδί του, όπως και το δικό μου παιδί, να μην έχει πάρει βιβλία στο σχολείο που πηγαίνει.

Θα ήθελα επίσης να επιστήσω την προσοχή στον υφυπουργό ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός έχει πολλά ποδάρια. Κι αντί η κοινωνία να ασχολείται με το πόσα παίρνει ένας οξυγονοκολλητής στον Βόλο, να ασχοληθεί με το πόσα παίρνει ένας υφυπουργός, με τι αυτοκίνητα κυκλοφορεί, πόσα γραφεία έχει, πόσους υπαλλήλους απασχολεί, τι bonus και τι παροχές τού εξασφαλίζει η δουλειά του, και άλλα τέτοια που προκαλούν περισσότερο. Και βέβαια τι έργο παράγει...

Πείτε με λαϊκιστή.

Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο: Αφιέρωμα της «HTV» στο πανηγύρι του Γκρούεφσκι και το πανάκριβο ψώνιο του που το πληρώνει ο λαός



Η κροατική τηλεόραση είχε ένα αφιέρωμα στο οποίο στηλιτεύει τις παραδοξότητες και την σπατάλη χρημάτων που γίνονται στο σχέδιο που έχει την ονομασία «Σκόπια 2014», ένα ‘μεγαλόπνοο’  σχέδιο  του αρχηγού του κόμματος VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, που κυβερνά το κρατίδιο των Σκοπίων.

Στο βίντεο που ακολουθεί το οποίο παρουσιάστηκε στην «HTV» (κροατική  τηλεόραση) είναι χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του καθηγητή της σχολής καλών τεχνών των Σκοπίων που τονίζει ότι έχουν  ξοδευτεί  300-400 εκατομμύρια ευρώ κλεμμένα από τον προϋπολογισμό του κράτους των Σκοπίων προκειμένου να γίνει  το ‘όνειρο’ του Γκρούεφσκι.

«Να αποκτήσει ένα σύμβολο το σλαβικό συνονθύλευμα»!


Και πιο κάτω θα ακούσουμε ότι το όλο έργο, της πλατείας των Σκοπίων,  το πραγματοποιεί ο γιαπωνέζος  Κένζο Τάγκε, ο οποίος μετουσιώνει την καταστραμμένη πόλη  των Σκοπίων από το σεισμό του 1963, «μέσα από τις στάχτες», σε μια σύγχρονη πόλη, όπως ακριβώς και την  ιαπωνική Χιροσίμα….


Ἐχέδωρος
Διαβάστε περισσότερα » »

Να πώς «φούσκωναν» με υπαλλήλους το Δημόσιο

Με το... αζημίωτο «φούσκωσαν» στελέχη του ΠΑΣΟΚ με δεκάδες χιλιάδες άτομα το ελληνικό Δημόσιο που τώρα οι διεθνείς πιστωτές μας ζητούν να αδειάσει ή να γίνει «ελαφρύτερο» κατά 150.000 και πλέον υπαλλήλους.
Πράγματι βιομηχανία απάτης είχε στηθεί με τους διορισμούς στο δημόσιο τομέα, ενώ πολλές θέσεις έβγαιναν σε ανοιχτή δημοπρασία...



Σύμφωνα με καταγγελίες που κατατέθηκαν επώνυμα στο ΑΣΕΠ αλλά και στην ελληνική δικαιοσύνη πολλοί (εξ)αγόραζαν το εργασιακό τους μέλλον, μπαίνοντας από το «παράθυρο» σε κάποιο δημόσιο φορέα...
Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι γινόταν «χοντρό παζάρι» και η ταρίφα διέφερε αναλόγως της υπηρεσίας με βασικό κριτήριο το ύψος των επιδομάτων που καθορίζουν τον τελικό μισθό.



Για παράδειγμα, μια θέση σε ΔΕΚΟ κόστιζε ως 15.000 ευρώ, ενώ για να αναλάβει άλλος χρέη παρανοσηλευτικού προσωπικού σε κρατικό νοσοκομείο, έπρεπε να καταβάλει συνήθως σε κάποιο μεσάζοντα, ένα ποσό που έφτανε και τα 9.000 ευρώ.



Αν πιστεύσουμε τις καταγγελίες έβγαιναν στο... σφυρί ακόμη και θέσεις εκπαιδευτικών με αντίτιμο περίπου στα 12.000 ευρώ.

Η «φάμπρικα» αυτή συνεχιζόταν και επί ημερών της κυβέρνησης Παπανδρέου και μάλιστα θεωρείται βέβαιο ότι για πολλές από τις 25.000 προσλήψεις που έγιναν κατά παρέκκλιση των εντολών της Τρόικας στο Δημόσιο, δόθηκε κάποιο μπαξίσι.

Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί από τους παραπάνω διορισμούς έγιναν χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, με διαδικασίες εντελώς αδιαφανείς που προκαλούν τον κοινό νου.
Αλλο σκάνδαλο που συνδέεται με τη βιομηχανία αθρόων προσλήψεων, είναι τα χιλιάδες πλαστά απολυτήρια Λυκείου και τα «μαϊμού» πτυχία ξένων, αλλά και ημεδαπών ΑΕΙ που είχαν κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς με σκοπό το διορισμό.


Πολλά «απολυτήρια» ή «τίτλοι» σπουδών μεταξύ αυτών και ξένων γλωσσών, αποδείχθηκαν ότι είχαν «τσιμπημένους» αριθμούς. Ενα μέλος του ΑΣΕΠ παρατήρησε αντικανονική αρίθμηση σε τίτλους σπουδών ξένων Πανεπιστημίων γεγονός που «έβαλε ψύλλους στ’ αυτιά».
Ετσι μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι βρισκόταν μπροστά σε μια καλοστημένη απάτη με τη συμμετοχή κυκλώματος πλαστογράφων.

Αντιλαμβάνεται επομένως, κανείς, ότι εκτός της τακτοποίησης της εκλογικής πελατείας του ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο τομέα, κάποιοι κρατικοδίαιτοι «χρυσοκάνθαροι» βρήκαν τρόπο για να βάλουν «ζεστό χρήμα» στις τσέπες τους.

Γι’ αυτό αξίζει να δούμε μια προς μια πώς έγιναν και με ποιο τρόπο οι 25.000 νέες προσλήψεις.
Ενας διεξοδικός έλεγχος θα βγάλει... λαβράκια!





adesmeytos
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΩ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ELENIN...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΗΣ ΜΑΚΡΑΣ,ΕΚ ΤΩΝ ΠΕΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ...ΗΣΑΙΑΣ....Βίντεο

Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ELENIN ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ....ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΑ ΟΚΤΩ ΣΩΜΑΤΑ,ΣΕ ΔΥΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ,ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΗΤΗ...
ΓΝΩΜΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ....ΟΙ ΟΚΤΩ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΚΟΥΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΗΤΗ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ...

.
Ο ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ Leonid Elenin,ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΚΟΜΗΤΗ
ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ,Ο ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΥΤΟΥ-ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ,ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΩΝ ΕΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΥΤΟΥ....
ΚΑΙ ΟΥΚ ΙΣΧΥΣΕΝ,ΟΥΔΕ ΤΟΠΟΣ ΕΥΡΕΘΗ ΑΥΤΩ ΕΤΙ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ.
ΚΑΙ ΕΒΛΗΘΗ Ο ΔΡΑΚΩΝ-Ο ΟΦΙΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ....Ο ΠΛΑΝΩΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ ΟΛΗΝ,ΕΒΛΗΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΥΤΟΥ ΜΕΤ'ΑΥΤΟΥ ΕΒΛΗΘΗΣΑΝ....ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ!
ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ ,ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΥΜΩΝ,ΚΑΙ ΕΠΑΡΘΗΤΕ,ΠΥΛΑΙ ΑΙΩΝΙΟΙ,ΚΑΙ ΕΙΣΕΛΕΥΣΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ....
ΟΣΤΙΣ ΓΑΡ ΕΧΕΙ,ΔΟΘΗΣΕΤΑΙ ΑΥΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΘΗΣΕΤΑΙ....
ΟΣΤΙΣ ΔΕ ΟΥΚ ΕΧΕΙ,ΚΑΙ Ο ΕΧΕΙ ΑΡΘΗΣΕΤΑΙ ΑΠ'ΑΥΤΟΥ....
Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.
ΕΠΑΦΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.
ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ,ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ....
ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ....

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ....
ότι το Sweep Pulse ταξιδεύουν με ένα «σκοτεινό ρήγμα» .... είναι αυτό που είναι επίσης γνωστή ως η συγκομιδή δρεπάνι ... το οποίο αναφέρει μεταφορικά τη διαίρεση του σιταριού για το άχυρο ....
Κι όμως πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι αυτό το σκούπισμα παλμός θα προσεγγίσει ως τροχαίο σφαίρα της ενέργειας πλάσματος ... παρόμοιο σε εμφάνιση με τη φλόγα του μια πυρηνική έκρηξη ....

Εμείς δεν πρόκειται να φοβάται αυτή τη στιγμή ..... για την καρδιά μας πρέπει να χαιρετίσουμε το πέρασμα του κύματος .... Ή το πέρασμα της «σκοτεινής ρήγμα», το ενεργοποιημένο ....

Και για να οδηγήσει τη μετατόπιση του κύματος σφυγμού ... Αρκεί μόνο να κρατήσει ένα βαθμό θετικής ενέργειας στην κατάσταση της συνείδησης τους και Κάρμα Πνεύματος ....

Πολλοί συνείδηση ​​φως της πράος και ταπεινός χαρακτήρες ... βρίσκονται ήδη σε αυτή την κατάσταση που απαιτείται θετική ενέργεια ... αλλά δυστυχώς έτσι .... περισσότερο σε αυτό το σημείο της ανθρωπότητας, δεν είναι ....

Αλλά ακόμα και μετά το σκούπισμα παλμό έχει παρελθόν .... κάθε άτομο που δεν λαμβάνονται από την κούνια του δρεπάνι .... θα κρατήσει μέσα τους τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να εισέλθει στη συγκεκριμένη εναλλακτική κατάσταση της ζώνης ασφαλείας ....

Η συμμετοχή στη διαδικασία της μετανοώντας και αποκατάσταση .... κάνει επιμελώς βοηθήσει στην αποβολή του ηλεκτρονίου αρνητικών ιόντων αμαρτία ... τότε που ασκούν πράξεις που συνδέονται με την Θετική αγάπη .... Θα ακόμα περισσότερο την τόνωση της διαδικασίας της αλλαγής αρνητική ενέργεια σε θετική ενέργεια ....

Εφόσον η σεξουαλική ενέργεια μεταξύ πολλών εταίρων μπορεί να καθυστερήσει αυτή τη διαδικασία .... Θα πρότεινα να πάμε είτε αποχή ή να επιλέξουν να είναι με μόνο έναν σεξουαλικό σύντροφο ...

Ο ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΕΝΑ ΦΙΔΙ Η ΔΡΑΚΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ.ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΥΡΑ+ ΒΟΡΟΣ=ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ.
ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,Η ΓΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ Elenin ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ,ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΕΥΣΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗΣ,ΤΟΝ ΛΕΒΑΘΙΑΝ,ΤΟΝ ΛΟΞΟΒΑΤΗΝ ΟΦΙΝ,ΤΟΝ ΛΕΒΑΘΙΑΝ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ΟΦΙΝ,ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΤΑ,ΤΟΝ ΕΝ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΗ...ΗΣΑΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Πριν λίγες ημέρες ξεχρεώσαμε δάνεια του 1821 από τους Άγγλους!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Πριν λίγες μόλις ημέρες η Ελλάδα ξεχρέωσε τα δάνεια, που είχε πάρει από τους Άγγλους την περίοδο του 1821! Δηλαδή 190 χρόνια μετά, δύο αιώνες από τότε που τα έλαβε. Ωστόσο οι τωρινοί δανειστές μας απαιτούν σύντομη εξόφληση για το νέο χρέος μας. Οι διαδικασίες για τη....
λήψη δανείων ξεκίνησαν το 1821.
Ωστόσο το πρώτο το πήραμε το 1823 και το δεύτερο το 1825. Στις 2/6/1823,
το εκτελεστικό εξουσιοδότησε τους Ιω. Ορλάνδο (γαμπρό του Γ. Κουντουριώτη), Ανδρ. Ζαΐμη και Ανδρ. Λουριώτη να μεταβούν στο Λονδίνο και να συνάψουν δάνειο. Η επιτροπή καθυστέρησε να αναχωρήσει Τελικά στις 20/1/1824 έφθασαν στην αγγλική πρωτεύουσα και ύστερα από διαπραγματεύσεις με τον Γ. Κάνινγκ και το «φιλελληνικό» Κομιτάτο (πρόεδρος Τζ. Μπένθαμ και γραμματέας ο Τζ. Μπόουρινγκ), αποτελούμενο κυρίως από τραπεζίτες και εμπόρους, συνομολόγησαν ένα δάνειο 800.000 λιρών στο 59% του ονομαστικού (472.000 λίρες) με τον οίκο Λούγκαν Σονς και Ο’Μπράιεν (21 Φεβρουαρίου 1824). Το δάνειο είχε τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και διάρκεια 36 χρόνια. Για την αποπληρωμή του δανείου υποθηκεύτηκαν όλα τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα από αλυκές, τελωνεία, ιχθυοτροφεία. Από το δάνειο παρακρατήθηκαν 80.000 ως προκαταβολή τόκων δύο ετών, 16.000 για χρεωλύσια, 2.000 ως προμήθεια και άλλες δαπάνες, 5.900 κατακρατήθηκαν από τον ίδιο τον Ι. Ορλάνδο για χρέη του κράτους προς τη σύζυγό του, 60.000 πήγαν σε μίζες (ο «φιλέλληνας» γραμματέας Τζ. Μπόουρινγκ πήρε 11.000 λίρες για τη μεσιτεία) και μόλις 10.000 για αγορά εφοδίων για την επανάσταση. Έτσι το ποσό που έφθασε στην Ελλάδα ήταν μόλις 298.000 λίρες!!! Μεγάλη ευθύνη για τους δυσμενείς όρους σύναψης του δανείου είχαν και οι δύο διαπραγματευτές, οι οποίοι σπατάλησαν μεγάλα ποσά στο Λονδίνο (5.045 λίρες), ζώντας με προκλητική πολυτέλεια.Το δάνειο διασπαθίστηκε για να κερδίσει η παράταξη (Κουντουριώτη - Κωλέττη - Μαυροκορδάτου) την εμφύλια διαμάχη, που είχε φουντώσει (25/11/1823-12/6/1824) στην Πελοπόννησο. Στις 31/7/1824, το Βουλευτικό, μετά την καταστροφή της Κάσου (30/5/1824), και των Ψαρών (22/6/1824), αποφάσισε τη σύναψη και νέου δανείου, φυσικά πάλι από την Αγγλία του «φιλέλληνα» Γ. Κάνινγκ, που με το Αγγλικό Κόμμα στην Ελλάδα ήλεγχε σε μεγάλο βαθμό την εσωτερική πολιτική. Ήδη προετοιμάζεται ο δεύτερος Εμφύλιος (22/10/1824-6/2/1825) για την οριστική συντριβή της παράταξης Κολοκοτρώνη-Ανδρούτσου και Πελοποννησίων. Στις 26/1/1825, συνομολόγησαν στο Λονδίνο το δεύτερο δάνειο ύψους 2.000.000 λιρών στο 55,5% (!!!) του ονομαστικού (1.110.000 λίρες), με τον τραπεζιτικό οίκο Ρικάρντο.Οι Έλληνες διαπραγματευτές ήταν και πάλι οι Λουριώτης και Ορλάνδος. Όπως και στο πρώτο δάνειο, το καθαρό ποσό περιορίστηκε στις 816.000 λίρες, αφού από το παραχωρούμενο δάνειο παρακρατήθηκαν 200.000 λίρες για προκαταβολή τόκων δύο ετών και χρεωλύσια και άλλες 70.000 λίρες προμήθειες και μίζες και 14.000 «αμοιβές» στους 2 Έλληνες διαπραγματευτές. Ενώ όμως το ποσό του πρώτου δανείου το διαχειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση, έστω και με σκανδαλώδη τρόπο, τη διαχείριση του δεύτερου δανείου ανέλαβαν οι ίδιοι οι Άγγλοι τραπεζίτες και τα μέλη του «φιλελληνικού» Κομιτάτου.Από το δάνειο διατέθηκαν 212.000 λίρες για την αναχρηματοδότηση του πρώτου δανείου (του 1824) και 77.000 για την αγορά όπλων και πυροβόλων, από τα οποία λίγα έφθασαν στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιός υπουργός "πέταξε" σε μια ημέρα 500.000 ευρώ ;;

Ποιός υπουργός μόλις πριν από μια μια εβδομάδα και μάλιστα την ίδια ημέρα,"πέταξε-χάρισε" εν μέσω κρίσης 500.000 χιλιάδες ευρώ ;;

H κυβέρνηση και τα πρασινοπαπαγαλάκια απειλούν με απολύσεις και κόψιμο συντάξεων για τους κάτω των 55 ετών.

Ο κ. Ρέππας σήμερα με επιστολή του ζητά από τους άλλους υπουργούς να προχωρήσουν σε....
κατάργηση τμημάτων και σε μείωση 30% (όπως έλεγε και το σενάριο του ΟΟΣΑ) των οργανικών μονάδων.
Διαβάστε τώρα τι υπέγραψε μια εβδομάδα πριν και μάλιστα την ίδια μέρα ο κ. Ρέππας...

500.000 ευρώ αέρα πατέρα σε δύο αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα...

Η μια μάλιστα ήταν της ΑΔΕΔΥ !!!

08/09/2011

Επιχορήγηση Κοινωνικού Πολύκεντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ για την χρηματοδότηση έργου του Π.Δ.Ε

ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕ ΦΠΑ 133.969,72 ευρώ

08/09/2011
Επιχορήγηση του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης για τη χρηματοδότηση έργων του Π.Δ.Ε.
ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕ ΦΠΑ 364.029,74 ευρώ

Δεν είναι προτιμότερο και στο πλαίσιο μείωσης των δαπανών του δημοσίου, να τα πάρετε πίσω αυτά τα 500 "ψωροχιλιάρικα", όπως και άλλες τέτοιες δαπάνες υπουργείων εκατομμυρίων ευρώ, για διάφορες απίστευτες αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ;;;
Δεν ξέρατε ότι λεφτά δεν υπάρχουν κ. Ρέππα ;;
Δεν ξέρατε ότι το ταμείον είναι μείον ;;
Δεν είναι προτιμότερο να μειώσετε αυτές και άλλες πολλές τέτοιες δαπάνες, όπως τα 2.5 εκατ. ευρώ που μας στοίχισε η ΔΕΘ και να μην απολύετε εργαζόμενους;;
Ακούει κανείς ;;;

http://diaforetikimatia.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

«Φωτιά» στην τιμή του πετρελαίου


Στο 1,38 ευρώ το λίτρο θα φθάσει το πετρέλαιο θέρμανσης (με τις σημερινές τιμές που επικρατούν στην αγορά), αν η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας για πλήρη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης από εφέτος.
Τον περασμένο Απρίλιο η μειωμένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαινόταν από 0,80- 0,85 ευρώ το λίτρο.
Η επιβάρυνση που θα προκύψει για τα νοικοκυριά είναι τεράστια, καθώς υπολογίζεται ότι η μέση κατανάλωση στην Αττική για όλο το χειμώνα είναι 2.000 λίτρα ενώ για τη Βόρεια Ελλάδα η μέση κατανάλωση των νοικοκυριών υπερβαίνει τα 3.000 λίτρα τη σεζόν.
Η τρόικα πάντως θεωρεί ότι με το μέτρο αυτό θα απαλείψει την εκτεταμένη λαθρεμπορία που συνεπάγεται τεράστια απώλεια εσόδων για το δημόσιο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκρηξη στο κέντρο της Αγκυρας-Δύο νεκρούς και τραυματίες

Εκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Αγκυρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν θύματα, μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο NTV.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μοντέρνα γιατροσόφια...

Νέα trends διατροφής και ευεξίας: Η πρακτική θεραπεία του hangover, το ρόφημα που “σβήνει” την ημικρανία, τρικ που σταματά την εφίδρωση κι άλλα!

Ημικρανίες, δυσπεψία, καούρες, αλλά και κοψίματα ή hangover. Προβλήματα που κατά καιρούς σε έχουν ταλαιπωρήσει και δεν μπορείς να βρεις πώς να τα αντιμετωπίσεις. Πολλές φορές η λύση είναι δίπλα σου, η φύση στην προσφέρει απλόχερα και απλώς δεν το ξέρεις.
Oι επιστήμονες επιστρέφουν στις παλιές καλές συνταγές – και μας “υπενθυμίζουν” μέσα από τις κλινικές τους δοκιμές την επιτυχία των πρακτικών μεθόδων, που είτε έχουμε ξεχάσει, είτε θεωρούσαμε ξεπερασμένες, είτε δε γνωρίζαμε καν.
Ορίστε λοιπόν ένας πλήρης οδηγός από γιατροσόφια της νέας χιλιετίας, που επανήλθαν στο προσκήνιο από ιατρικές έρευνες τον τελευταίο μήνα:

  • Ο τρόπος που κοιμάσαι χρησιμεύει κατά της δυσπεψίας
Αν δεν μπορείς να περιορίσεις τις βραδινές κραιπάλες, που φέρνουν βαρυστομαχιά, υπάρχουν και άλλες λύσεις. Συνήθισε να γυρνάς προς τα αριστερά, όταν κοιμάσαι. Έρευνες σε κλινική του Λονδίνου έχουν αποδείξει ότι οι εκκρίσεις του στομάχου που προκαλούν βαρυστομαχιά είναι συγκριτικά λιγότερες και πιο ανώδυνες.
Επίσης, φρόντισε το κεφάλι σου να βρίσκεται σε ψηλότερη θέση από το υπόλοιπο σώμα, χρησιμοποιώντας μαξιλάρια. Η βαρύτητα θα σε βοηθήσει να χωνέψεις πιο γρήγορα και να αποφύγεις ανεπιθύμητες καούρες το επόμενο πρωί.
  • Μέλι κατά του hangover
Με δεδομένο ότι τα ξενύχτια δεν τα κόβεις, ας έχεις τουλάχιστον υπόψη σου έξυπνους τρόπους για να μειώσεις τους πονοκεφάλους μετά από μια ατελείωτη κραιπάλη. Σε πρώτη φάση, καλό είναι να αλείψεις μια φέτα με μέλι. Περιέχει φρουκτόζη και θα σε βοηθήσει να απορροφήσεις πιο γρήγορα τους τόνους αλκοόλ που έχεις πιεί.
  • Εσπρέσο στον πόλεμο κατά της ημικρανίας
Οι πάσχοντες γνωρίζουν καλά τι επώδυνη διαδικασία είναι η ημικρανία. Ξέρουν, επίσης, ότι υπάρχει ένα διάστημα 10-12 ωρών με συμπτώματα που, αν δεν τα προσέξουν θα έρθει η ημικρανία να τα ισοπεδώσει όλα. Η λύση που προτείνεται γι’ αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι ένα δυνατό εσπρεσάκι μαζί με μπόλικο νερό και στη συνέχεια 20 λεπτά γυμναστικής. Ο οργανισμός ρυθμίζει έτσι καλύτερα την ποσότητα αίματος που πηγαίνει στον εγκέφαλο και αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.
  • Ξύδι για τα κοψίματα
Να αποφύγεις να κοπείς είναι πρακτικά αδύνατο. Όλο και κάτι θα κάνεις, με κάτι πιο περίεργο θα καταπιαστείς και μπορεί να τρέξει και λίγο αίμα. Μην ανησυχήσεις γιατί χρησιμοποιώντας ξύδι, θα ξεπεραστεί το κόψιμο γρήγορα και ανώδυνα. Οι αντισηπτική δράση του, βοηθά τον οργανισμό να επουλώνει πιο γρήγορα τις πληγές, να αποφύγει μολύνσεις και να απαλύνει τον πόνο σε μεγάλο βαθμό και σύντομα.
  • Παγωμένο νερό στα χέρια για να σταματήσει ο ιδρώτας
Ειδικά το καλοκαίρι, ο ιδρώτας σε φέρνει αρκετές φορές σε δύσκολη θέση. Για να αντιληφθεί ο οργανισμός σου ότι έπαψες να κυκλοφορείς στη ζέστη, ή ότι σταμάτησες να τρέχεις, χρειάζεται πάνω από μισή ώρα. Όλο αυτό το διάστημα, εσύ θα συνεχίζεις να ιδρώνεις και να νιώθεις άβολα…
Η λύση είναι να βουτήξεις τα χέρια σου στο παγωμένο νερό. Αμέσως, ο οργανισμός χαμηλώνει θερμοκρασία και σταματάς να ιδρώνεις. Έτσι, με ταχύτητα 10 φορές μεγαλύτερη, θα ηρεμήσει γρηγορότερα ο οργανισμός σου, θα πάψει να στέλνει η καρδιά μεγάλες ποσότητες αίματος στα άκρα και εσύ θα νιώθεις πολύ καλύτερα.
  • Γάλα για την καούρα
Για τα ανθρακούχα αναψυκτικά, όπως η σόδα, είναι γνωστό. Για το γάλα όμως, όχι. Ένα ποτήρι γάλα την ημέρα θα βοηθήσει ώστε να οι εκκρίσεις του στομάχου να μην προκαλούν καούρες, ενώ και η πέψη θα ολοκληρωθεί γρηγορότερα και χωρίς προβλήματα. Αρκεί βέβαια να μην έχεις δυσανεξία στη λακτόζη.
  • Πράσινο τσάι για ευχάριστη αναπνοή
Προβλήματα δυσάρεστης αναπνοής κατά καιρούς αντιμετωπίζουν όλοι. Το τσιγάρο, η κακή διατροφή και λόγω καλοκαιριού, οι κραιπάλες, τα ξενύχτια και το αλκοόλ, αποτελούν λόγους που το επόμενο πρωί η αναπνοή σου είναι χάλια. Οι Βρετανοί του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, που επίσης όταν πίνουν ξεχνούν να σταματήσουν, φαίνεται πως βγήκαν τη λύση στο πράσινο τσάι!
Μία από τις βασικές ιδιότητές του είναι να εξολοθρεύει τα βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή. Βέβαια, από μόνο του δεν κάνει και θαύματα. Αν περιόριζες και εσύ λιγάκι τις εξαλλοσύνες, θα βοηθούσε…


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν χάρτες της υφυλίου

1.      Η ανακάλυψη των χαρτών του Πιρί Ρέις απέδειξε ότι οι αρχαιότατοι Έλληνες γνώριζαν όλη την υφήλιο *
2.      Η ανακάλυψη του «χάρτη του Ζήνωνος» (1380) απέδειξε ότι οι αρχαίοι είχαν εξερευνήσει τις χώρες του Αρκτικού κύκλου , αφού σ'αυτόν παρουσιάζονται όρη της Γροιλανδίας , που επισημάνθηκαν μόλις το 1947-49.
3.      Το ίδιο ισχύει και για την Ανταρκτική , όπως απέδειξε η εύρεση του χάρτη που σχεδίασε το 1737 ο Γάλλος ακαδημαϊκός Φιλίπ Μπυά , ως αντίγραφο πανάρχαιων Ελληνικών χαρτών . Σ'αυτόν η Ανταρκτική παρουσιάζεται να αποτελείται από δύο νησιά , πράγμα που ανακαλύφθηκε μόλις το 1958.
* Ο Πιρί Ρέις , Τούρκος ναύαρχος του 16ου αιώνα , κατάρτησε ένα παγκόσμιο άτλαντα χρησιμοποιώντας χάρτες που κατείχε ένας Ισπανός ( που μετείχε στα 3 ταξίδια του Κολόμβου , ο οποίος οδηγήθηκε από χάρτες των αρχαίων Ελλήνων ) και οκτώ παγκόσμιους χάρτες (που οι Αραβες ονόμαζαν Ζοφεριγιέ) οι οποίοι σχεδιάστηκαν την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Οι χάρτες αυτοί παρουσιάζουν τα δυτικά παράλια της Ευρώπης και Αφρικής , τα ανατολικά της Νοτ. Αμερικής και την παραλιακή γραμμή της Ανταρκτικής.
Οι χάρτες αυτοί :
·        Έχουν σχεδιαστεί με την μέθοδο της Γεωγραφικής προβολής , που υποτίθεται οτι εφευρέθηκε κατά τον 20ον αιώνα.
·        Αναφέρουν τις σωστές αποστάσεις μεταξύ Ευρώπης - Αφρικής και Αμερικής , οι οποίες μετρήθηκαν μόνο κατά τον 18ο αιώνα.
·        Έχουν τον Νότιο παγωμένο Ωκεανό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα , όπως θα ήταν χωρίς πάγους .
·        Παρουσιάζουν την Ανταρκτική που ανακαλύφθηκε το 1830 , σημειώνοντας τα βουνά της με τα ύψη τους που ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί .
·        Η Υδρογραφική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την γνησιότητα των χαρτών στους οποίους έδωσε ηλικία 5000 ετών.

(οι χάρτες του Πιρί Ρέις που διασώθηκαν βρίσκονται σήμερα στο εθνικό μουσείο της Τουρκίας)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Γεωργίου Γεωργαλά "Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΑΠΛΩΣΙΣ ΤΩΝ ΑΙΓΑΙΩΝ" εκδόσεις ΤΟΤΕ από όπου προέρχονται και τα παραπάνω σχόλια.
 Πάνω : Αποκατάσταση του χάρτη 
Κάτω : Φωτογραφία του χάρτη όπως βρέθηκε

 
Διαβάστε περισσότερα » »