Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τέτοιο “φτύσιμο” δεν έχει ξαναπέσει ποτέ από την ηγεσία ενός έθνους, ειδικά σαν την Ρωσίας σε μία κυβέρνηση, ειδικά την ελληνική.

Μαθήματα κυβερνητικής και εθνικής αξιοπρέπειας από τον Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος B.Πούτιν, φαίνεται ότι του το ”χρώσταγε” του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β. Πούτιν ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα με το δάνειο των 25 δισ. ευρώ και ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε για … το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα!

Πριν λίγο ο Ρώσος ηγέτης “φωτογραφίζοντας” την Ελλάδα κα την κυβέρνηση Παπανδρέου, προχώρσε σε έναν πρωτοφανή υπαινιγμό για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, επικρίνοντας με βαριές εκφράσεις τις αποφάσεις Παπανδρέου:  

Τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες”!

Είναι πραγματικά πρωτοφανής ο τρόπος και το περιεχόμενο της δήλωσης του Β.Πούτιν, ο οποίος μάλιστα έκανε την δήλωση αυτή - την οποία μετέδωσε ειδικά το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ - στη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα του κόμματος του, της ”Ενωμένης Ρωσίας”.

“Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις, όμως, αν δεν έχεις καθόλου χρήματα δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι. Η Ρωσία εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία, για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη παραχωρούν την εθνική κυριαρχία τους επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία” κατέληξε!

Και βέβαια δεν αναφερόταν ούτε στην Πορτογαλία, ύτε στην Ιρλανδία…

Τέτοιο “φτύσιμο” δεν έχει ξαναπέσει ποτέ από την ηγεσία ενός έθνους, ειδικά σαν την Ρωσίας σε μία κυβέρνηση, ειδικά την ελληνική.

Οι πάγοι στις σχέσεις Μόσχας με την κυβέρνηση Παπανδρέου, τείνουν να λάβουν χαρακτήρα “παγετώνα”…

Διαβάστε περισσότερα » »

( ΦΗΜΕΣ ; ) Στα Στρατόπεδα ότι η φορολόγηση κάτω των 55 έγινε για και για ...Παραδειγματισμό !

Φήμες κυκλοφορούν στα στρατόπεδα και στις μονάδες εκστρατείας μεταξύ των αξιωματικών ότι η  φωτογραφική φορολόγηση των συντάξεων κάτω των 55 χρονών με 40 % που πλήττει κυρίως τις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας ,ήταν (σε γνώση των επιτελείων;) και σκοπό είχε εκτός από την παραδειγματική τιμωρία όσων δεν υπέκυψαν, είχε  και  στόχο να σταματήσει την μαζική αποστρατεία αξιωματικών .

 Είναι κοινό μυστικό ότι  τα επιτελεία αδυνατούσαν να τοποθετήσουν διοικητές σε μονάδες εκστρατείας  γιατί μετά την δραστική μείωση της θητείας οι οπλίτες έχουν  συγκεντρωθεί σε μονάδες της εκλογικής περιφέρειας  υπουργών ...και με τους  ανυπότακτους   να έχουν  ξεπεράσει τις 20.000 χωρίς συνέπειες , με αποτέλεσμα  οι  ασκήσεις και οι υποχρεώσεις των μονάδων  εκστρατείας να τρέχουν,
Άριστοι  Αξιωματικοί  να   οδηγούνταν σε απόγνωση και  παραίτηση.

Αν ερμηνεύσουμε τις σημερινές  δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΣ ότι οι Αξιωματικοί δεν παραιτούνται  αλλά είναι πιστοί στο καθήκον χωρίς να γίνει καμιά απολύτως  νύξη  την φορολόγηση του 40% ούτε  καν μια δήλωση γαι τους πρώην συναδέλφους του    που θίγονται ,κάτι δεν πάει καλά .

Να θυμίσουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι οι  στην αποστρατεία αξιωματικοί ,δεν απαλλάσσονται από καμιά υποχρέωση ,είναι σαν να είναι σε ενεργό κατάσταση .


Πληροφορίες αναφέρουν  οτι αύξηση των παραιτήσεων κυμαίνεται κοντά στο 300 % !!

Για να μην έχουμε καμιά αμφιβολία σε αυτό ,καλό θα ήταν να δοθούν ο αριθμός των αξιωματικών που παραιτήθηκαν  κατά το έτη
 2010-2011

(Τώρα αν όλοι αυτοί δεν ήταν  πιστοί στο καθήκον ; Πως  το ερμηνεύσουμε;  Ότι ήταν πιστοί και καλή  μέχρι την παραίτηση; )

Αν ερμηνεύσουμε ότι ο Πάγκαλος τους είπε αντιπαραγωγικούς ,ο Βενιζέλος αυτιστικούς  και ο Παπουτσής του έκραξε παρουσία καμερών που είχε καλέσει σε συγκέντρωση αξιωματικών ,χωρίς καμιά παραίτηση από τους Αρχηγούς ,ούτε καν μια δήλωση για το γαμώτο … Δεν κολλάει το πράμα!

Aν λέμε αν ,αληθεύουν οι φήμες ότι ήταν σε γνώση καλά θα κάνουν οι Αξιωματικοί να προσφύγουν με αγωγές και ομαδικές προσφυγές  και να ζητήσουν την δικαίωση τους στα Αστικά δικαστήρια και όχι μόνο ….

Για το θέμα
Θα επανέλθουμε λίαν συντόμως
Βετεράνος 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πετσάλνικος: Και οι 300 της Βουλής, έχουν "θάψει" το σκάνδαλο των στατιστικών στοιχείων!



Γράφει ο Γιάννης Σιάτρας

Σε χθεσινό μου άρθρο, κατηγόρησα τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ότι αγνόησε τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλα στις 22 Φεβρουαρίου 2010, κατά παντός υπευθύνου για το ζήτημα των ψευδών και αλλοιωμένων στατιστικών στοιχείων που επί σειρά ετών έστελναν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις στη Eurostat, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να αποκρύβεται επί χρόνια η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και που τελικά οδήγησε στην οικονομική κατάρρευσή της, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγόρησα τον κ. Πετσάλνικο ότι, σε αντίθεση από τα οριζόμενα στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο άρθρο 153 του Κανονισμού της Βουλής, δε γνωστοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής, τα στοιχεία της δικογραφίας, με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει “βαλτώσει” και, αντίθετα από τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, να μην έχει, έως σήμερα, τιμωρηθεί κανείς από τους ένοχους του μεγάλου αυτού σκανδάλου. Σημειώνεται δε ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η υπόθεση παραγράφεται σε 7 μέρες (30 Σεπτεμβρίου).

Σήμερα, με καθυστέρηση 4,5 μηνών από την πρώτη επιστολή μου (6-5-2011), 36 ημερών από τη δεύτερη επιστολή μου (18-8-2011), αλλά μόλις μία μέρα αφ’ ότου έφερα το ζήτημα στη δημοσιότητα (!), έλαβα από τον Πρόεδρο της Βουλής, την παρακάτω απάντηση:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2011
Αριθ. Πρωτ.: 2002

Προς
Τον κ. Ιωάννη Σιάτρα
Οδός Μνησικλέους 2 - Αθήνα

Σε απάντηση της από 18.8.2011 επιστολής σας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Με το υπ’ αριθμ. 78354/27.7.2010 διαβιβαστικό του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβιβάστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το ν. 3126/2003, όπως ισχύει, “Ποινική ευθύνη των Υπουργών” δικογραφία με μηνυτήριες αναφορές κατά του τέως Προέδρου της Κυβέρνησης, των τέως Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και των τέως Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην οποία περιλαμβάνεται και η υπ’ αριθμ. Α2010/1012 μηνυτήρια αναφορά σας. Η δικογραφία ανακοινώθηκε αυθημερόν κτά την Ζ’/27.7.2010 συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής (σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, τα οποία και σας επισυνάπτουμε) οπότε και ετέθη υπόψη των Βουλευτών. Έκτοτε, η εν λόγω δικογραφία βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, (άρθρο 86 παρ. 3), μόνο η Ολομέλεια της Βουλής μπορεί να αποφασίσει για τη συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή προανακριτικής εξέτασης, εφόσον υποβληθεί σχετική έγγραφη πρόταση από τουλάχιστον τριάντα βουλευτές στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων.

Η αξιολόγηση της μηνυτήριας αναφοράς και εν τέλει η υποβολή ή μη της απαραίτητης έγγραφης πρότασης εναπόκειται στην κυριαρχική κρίση των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έως σήμερα, δεν έχει υποβληθεί τέτοια πρόταση και επομένως δεν έχει ληφθεί από την Ολομέλεια καμία σχετική απόφαση.
Με εντολή του Προέδρου της Βουλής
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ.ΝΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΑΝΑΘΑΣΙΟΣ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
α/α Αντιγόνη Περιφάνου

Συνημμένα (1)
- Επίσημα Πρακτικά της Βουλής (Ζ’/27.10.2010)

Αναγνωρίζω ότι αδίκως κατηγόρησα τον κ. Πετσάλνικο για μη εφαρμογή του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Βεβαίως, δεν είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω το ότι το ζήτημα είχε “ανακοινωθεί” στην Ολομέλεια. Όμως, μέσω των επιστολών μου στις 6-5-2011 και 18-8-2011, είχα επιδείξει τη δέουσα επιμέλεια και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πληροφορηθώ τις εξελίξεις επί του ζητήματος της μήνυσής μου.  

Συνεπώς, μετά τη σημερινή διευκρινιστική επιστολή του Προέδρου της Βουλής (την οποία δημοσιεύω αμέσως μετά τη λήψη της) ανακαλώ την πρόθεσή μου να υποβάλω μήνυση κατ’ αυτού με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. 

Όμως, η σημερινή απάντηση του κ. Πετσάλνικου, με λυπεί. Διότι αποκαλύπτει ότι δεν ήταν αυτός που “έθαψε” την υπόθεση της συγκρότησης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή προανακριτικής εξέτασης, για ένα από τα πιο σοβαρά (από άποψης συνεπειών) σκάνδαλα, αλλά το σύνολο των 300 βουλευτών! 

Όπως αναφέρει ο κ. Πετσάλνικος, η Ολομέλεια της Βουλής ενημερώθηκε, ενώ “η αξιολόγηση της μηνυτήριας αναφοράς και εν τέλει η υποβολή ή μη της απαραίτητης έγγραφης πρότασης εναπόκειται στην κυριαρχική κρίση των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου”. 

Με άλλα λόγια, οι 300 βουλευτές, έχοντας αξιολογήσει τα στοιχεία της μήνυσης και το κολοσσιαίο μέγεθος του ζητήματος της αποστολής ψευδών στατιστικών στοιχείων και της μη ενημέρωσης του ελληνικού λαού και των αγορών για την πραγματική εικόνα της οικονομίας μας, έκριναν ότι η υπόθεση πρέπει να θαφτεί στα αρχεία του Κτηρίου της Βουλής. 

Οι 300 της Βουλής (μεταξύ αυτών και ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος είναι επίσης ένας από τους μηνυτές της υπόθεσης) αρνούνται να αναλάβουν δράση για να ξεκαθαρίσει το πρόσωπο της χώρας, που μέσα από το χαρακτηρισμό “greek statistics” διασύρεται καθημερινά σε όλο το κόσμο.
Της χώρας που, μέσα από αυτό τον στρουθοκαμηλισμό του πολιτικού της κόσμου, έφθασε στο επαίσχυντο σημείο να έχει χάσει την εθνική της ανεξαρτησία και να απλώνει το χέρι προς κάθε κατεύθυνση παρακαλώντας για τη δόση της...

Αιδώς Αργείοι! Αιδώς! 

Ο λαός έχει πια κουραστεί. Έχει αγανακτήσει. Σταματήστε πια τον εμπαιγμό! Αν δεν αντέχετε την ευθύνη της θέσης σας, γυρίστε γρήγορα στα σπίτια σας!
http://logioshermes.blogspot.com/2011/09/300.htm
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η αντίδραση της Τουρκίας στο δικαίωμα της κυπριακής δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες στην ΑΟΖ της , αναφέραμε πως ο πολιτικός σκοπός της Τουρκίας, πίσω από τους λεονταρισμούς και την κινητοποίηση της πολεμικής μηχανής της , είναι να επιτύχει την ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ των κοιτασμάτων φυσικού αερίου είτε με λύση του κυπριακού που να διασφαλίζει τα δικά της συμφέροντα και όχι των τουρκοκυπρίων είτε χωρίς λύση.

Επισημάναμε επίσης ότι οι στόχοι της Τουρκίας θα πραγματοποιηθούν μόνο με την υποχωρητικότητα των κρατούντων
Δυστυχώς οι φόβοι μας δεν διαψεύσθηκαν . Ο Χριστόφιας κατέθεσε ενώπιον των μελών του Συμβουλίου ασφαλείας την πρόταση της συνεκμετάλλευσης είτε πριν είτε μετά τη λύση.
Έτσι η Τουρκία πέτυχε το σκοπό της και εμείς φορτωθήκαμε άλλη μια υποχώρηση στη πλάτη μας.
Με αυτή τη τουρκική επιτυχία η κυπριακή ΑΟΖ παραδίδεται στο κατοχικό μόρφωμα. Το επόμενο βήμα είναι να υλοποιηθεί και η πρόταση Χριστόφια για παράδοση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο Ευρωπαϊκής Ένωσης – κατεχομένων.
Οπότε η λύση που θα δρομολογηθεί θα είναι μια απλή συμφωνία μεταξύ του κατοχικού μορφώματος και των «ελληνοκυπρίων» που δεν θα απαιτήσει την λαϊκή ετυμηγορία και θα παρακάμψει την φασαρία του δημοψηφίσματος .
Όλα δείχνουν πως βήμα προς βήμα υλοποιούνται τα σχέδια του αγγλοτουρκοσιωνιστικού ελέγχου της Κύπρου.
Αντίσταση καμιά.
«σβησμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μες στη χώρα».
Λουκάς Σταύρου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΚΕΪ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ

Πολλοί μπορεί να θεωρούν τις κατα καιρούς καταγγελίες περι χρηματοδοτήσεων σε διάφορες ''ακτιβιστικές'' οργανώσεις και ''παρατηρητήρια'' ως υπερβολικές ή ακόμα και συνομωσιολογικές.

Παρότι σε εμάς δεν προκαλεί καμιά έκπληξη η αποκάλυψη (ή ομολογία πιο σωστά) από τα χείλη των ίδιων των εμπλεκομένων του γεγονότος της χρηματοδότησής τους από ξένους πασίγνωστους μεγαλοεπενδυτές (τοκογλύφους μεγαλύτερης κλάσης), ωστόσο θα προβάλλουμε μια τέτοια ομολογία μπας και πιστέψουν μερικοί αριστεριστές άπιστοι Θωμάδες που δεν λένε να καταλάβουν τι καπνό φουμάρει και τι συμφέροντα εξυπηρετεί ενας συγκεκριμένου τύπου ακτιβισμός.

Στο παρακάτω (σχετικά παλιό) βίντεο λοιπόν παρακολουθείστε τον επαγγελματία ομοφυλόφιλο (υποτίθεται εκπρόσωπο των ομοφιλοφίλων) Γρηγόρη Βαλλιανάτο, παλιό επικοινωνιακό σύμβουλο του ΓΑΠ σε κυνικές ομολογίες (στο 0:54 του βίντεο παραδέχεται οτι έχει χρηματοδοτηθεί από τον διαβόητο Τζόρτζ Σόρος).
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
http://www.livestream.com/mrtaper/video?clipId=flv_3bebbf62-f367-4ea0-8ec1-8813ed144ebc



 Ο τρόπος που απολογείται ο Βαλλιανάτος για την χρηματοδότηση που έλαβε είναι εντελώς αστείος. Μας λέει οτι τα χρήματα που έλαβαν τα χρησιμοποίησαν οι ίδιοι ΟΠΩΣ ήθελαν χωρίς υποτίθεται ο Σόρος να επηρεάσει την όποια δράση τους. Αυτό βέβαια (αν δεχτούμε οτι πράγματι ''δεν υπήρχε παρέμβαση'') είναι ΑΚΟΜΑ χειρότερο γιατι δίχνει οτι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του Σόρος όπως ήταν χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν καθόλου.  Εδω ο Σόρος δηλαδή εμφανίζεται σαν μια ανοιχτή στρόφιγγα που ρέει χρήμα για την ψυχή της μάνας του, ενώ είναι μια από τις αιχμές του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που κάθε κίνησή του είναι προμελετημένη με σκοπό πάντα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.


Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι τύποι σαν το Σόρος είναι οι περίφημοι δανειστές μας (τοκογλύφοι) όχι μόνο της Ελλάδος αλλά ολόκληρου του κόσμου και για να μην χάσουν αυτοί θυσιάζονται ολόκληρες κοινωνίες. Όταν σε χρηματοδοτούν οι αιχμές του πιο παρασιτικού και άπληστου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και ο πιό ηλίθιος καταλαβαίνει με ποιανού το μέρος είσαι.


Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Βαλλιανάτος δεν δρα μεμονωμένα αλλά βρίσκεται σε επαφή και με άλλα μπουμπούκια του ιδίου φυράματος όπως ουράνιο τόξο (ΕΔΩ), φιλελεύθερη συμμαχία (ΕΔΩ), παρατηρητήριο του Ελσίνκι (όπου έχει διατελέσει και πρόεδρος) κτλ.


Μόνο χρήσιμοι ηλίθιοι όπως μερικοί αριστεριστές, συριζαίοι κτλ. γίνονται ουρά και προσκυνητές τέτοιων κραυγαλέων νεοταξικών κατασκευασμάτων του διεθνούς κεφαλαίου.   
 Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Πού ξοδεύει η πρωθυπουργική αυλή τα λεφτά του λαού


Όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης λαμβάνει χώρα μέσα στην πρωθυπουργική αυλή εν μέσω οικονομικής αυλής.
Την ώρα που οι Έλληνες φορολογούμενου αναζητούν τρόπο επιβίωσης από τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το γραφείο του πρωθυπουργού ξοδεύει 3.500 ευρώ για είδη παντοπωλείου, ενώ οι υφιστάμενοι του Ηλία Μόσιαλου, επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία με 25.000 ευρώ κάθε μήνα για εφημερίδες.
Διαβάστε αύριο στο newsbomb.gr, την αποκάλυψη-έρευνα που θα συζητηθεί.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Έλληνες θα ζουν με σκουπίδια αν χρεοκοπήσουν

Τρία εφιαλτικά σενάρια χρεοκοπίας της χώρα μας από τους FT. Δραματικές προβλέψεις. "Οι Έλληνες σε λίγα χρόνια θα ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια", υποστηρίζει το άρθρο. Αντιδράσεις Ευαγ. Βενιζέλου

Στο εκτενές άρθρο προβλέπονται μαύρες ημέρες στην Ελλάδα, με τους περισσότερους συμπολίτες μας να οδηγούνται ακόμα και στο να ψάχνουν... φαγητό στα σκουπίδια.
Σύμφωνα με το άρθρο, η πρώτη συνέπεια είναι να μείνουν απλήρωτοι δημόσιοι υπάλληλοι και αντίστοιχα, οι συνταξιούχοι.Αμέσως μετά, το τραπεζικό σύστημα της χώρας προβλέπεται να βουλιάξει οριστικά, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μείνουν απροστάτευτοι και σχεδόν άφραγκοι.
Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι η ελληνική κατάρρευση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο του ευρώ και στην απαρχή πολέμων στην Ευρώπη.
"Αν το ευρώ καταρρεύσει, τότε θα καταρρεύσει και η Ευρώπη", δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική βουλή, σε μια ξεκάθαρη υπεράσπιση του ευρώ, την οποία συμμερίζονται και άλλοι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης. Με τέτοιο επίπεδο πολιτικών κεφαλαίων επενδυμένο στο ευρώ, το ενιαίο νόμισμα έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει.
Όμως, οι φράση που δεν φεύγει από τα στόματα επενδυτών και ορισμένων Ευρωπαίων πολιτικών τελευταία, είναι το ελληνικό χρεοστάσιο. Και οι FT επιχειρούν μια περιγραφή –όχι πρόβλεψη, περιγραφή- του τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο.
Οι απρόβλεπτες επιπτώσεις
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως εάν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσμενώς τα πράγματα και να υπάρξουν απρόβλεπτες επιπτώσεις γεγονότων.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μην εξυπηρετήσει τα χρέη της προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τράπεζες και τον ιδιωτικό τομέα. "Το σοκ του χρεοστασίου θα καταβαράθρωνε την οικονομία", τονίζουν οι Financial Times.
Καθώς δεν θα υπήρχαν ικανά δημόσια έσοδα το Δημόσιο θα αδυνατούσε να πληρώσει υπάλληλους και κοινωνικά επιδόματα, ενώ τη ίδια στιγμή οι ελληνικές τράπεζες θα αντιμετώπιζαν την κατάρρευση, καθώς το χαρτοφυλάκιο ομολόγων τους θα κατέγραφε τεράστιες ζημιές και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αποδεχόταν τα στοιχεία αυτά του ενεργητικού ως εγγυήσεις για την χορήγηση ρευστότητας.
Η επακόλουθη δε διακοπή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος πληρωμών θα πολλαπλασίαζε τα προβλήματα.
Σύμφωνα με τους Financial Times η Ελλάδα θα έπρεπε είτε να επανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες και να ισοσκελίζει σε καθημερινή βάση τον προϋπολογισμό της, κάτι που θα προϋπόθετε την χορήγηση νέων δανείων από τους πιστωτές, είτε θα έπρεπε να αποκαταστήσει τη δυνατότητα δημιουργίας χρήματος, κάτι που θα την οδηγούσε σε έξοδο από το ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος.
Όπως προειδοποιεί η εφημερίδα οι επιπτώσεις οποιουδήποτε χρεοστασίου δεν θα περιορίζονταν στην Ελλάδα και σταδιακά θα εξωθούνταν εκτός ευρώ χώρες που θεωρούνται επικίνδυνες.
Η δε μείωση της αξία των ομολόγων των επικίνδυνων κρατών θα βύθιζε υπονόμευε την εμπιστοσύνη στις οικονομίες της Ευρωζώνης και σε πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες. "Αν μια χώρα έφευγε από το ευρώ θα αυξάνονταν οι φόβοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δημιουργώντας κινδύνους σε όλη την Ευρωζώνη", σημειώνει το δημοσίευμα.
Οι Financial Times υπογραμμίζουν πως καμία από αυτές τις εξελίξεις δεν είναι αναπόφευκτη και τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο σύστημα καθιστούν αυξημένη την υποχρέωση επίγνωσης των μεγάλων κινδύνων που εγκυμονούν.
"Αν η Αθήνα κηρύξει χρεοστάσιο, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να καταρρεύσουν και το ευρώ και η Ευρώπη", σημειώνεται.
Ευαγ. Βενιζέλος: "Αυτά τα λέμε για να περνάει η ώρα"
Να μην απασχολούν τους Έλληνες τα όσα ειπώθηκαν - σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ- από τον ίδιο περί 3 εκδοχών στην διαχείριση του δημοσίου χρέους, προτρέπει με σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η "συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια και τα σενάρια δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση. Και τονίζει ότι η Ελλάδα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου."
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο απόστρατος που φτύνει στα μούτρα την κυβέρνηση

Συγκλονίζει η επιστολή απόστρατου αξιωματικού του Στρατού Ξηράς. Επιτίθεται ανοιχτά στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε
 
Η οργή που αισθάνεται ένας απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο σε επώνυμη επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα "Δημοκρατία" και άλλες ημερήσιες εφημερίες, όπου επιτίθεται στους κυβερνώντες για τα νέα μέτρα.
"Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας.
Έχω τιμηθεί με όλα τα μετάλλια και τα παράσημα, με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου , δεν 'έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.
Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ .

Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.
Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου, αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου.


Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών, φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφου σας.
Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή από τους τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες

.
Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργα!
Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος, λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου που εσείς είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς.


Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμία πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου.

Επειδή κάποιοι τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ.


Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου, νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού.
Υ.Γ

: Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας, θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο.


Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος μπορεί να με χρειαστεί. 

Γνωρίζω Αγγλικά ,γνωρίζω υπολογιστές, γνωρίζω από ασυρμάτους, γνωρίζω όλα τα όπλα ατομικά και ομαδικά, μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μία σφαίρα, μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών, μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ό,τι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε. Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Μακρυγιάννης Χρήστος 

Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
Διαβάστε περισσότερα » »

Χωρίς οδοντιατρική κάλυψη 2.000.000 ασφαλισμένοι

Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", το πρόβλημα με την οδοντιατρική κάλυψη παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, με μοναδικά ταμεία, από όσα λειτουργούν σήμερα και κάλυπταν μερικώς τις ανάγκες των ασφαλισμένων, το ΙΚΑ και το Δημόσιο.
"Μετά τον εμπαιγμό της Πολιτείας όσον αφορά τη δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματός μας, που χρησιμοποιήθηκε ως δούρειος ίππος για την είσοδο ιδιωτών επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας. Ο κλάδος μας δέχεται τη χαριστική βολή με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ", δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθαν. Υφαντής.
"Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει ότι η οδοντιατρική είναι μια επιστήμη που συνδέεται άμεσα με την υγεία του πληθυσμού, εκτός αν θεωρεί ότι από τα δόντια δεν πεθαίνει κανένας", συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ και ταμίας του ΟΣΑ, Κων. Χροναίος.
Όπως τονίζουν οι οδοντίατροι, είναι απαράδεκτο, να μην υπάρχει καμία συμμετοχή της οδοντιατρικής, της επιστήμης που κατ' εξοχήν στηρίζεται στην πρόληψη, στους σχεδιασμούς για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο δεν εξοικονομούνται χρήματα, αλλά το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο λόγω της νοσηρότητας που έχει άμεση σχέση με την κακή στοματική υγεία.
Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με συγκεντρώσεις, καταλήψεις σε υπηρεσίες και απεργίες, αποφάσισε η συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, στο ξενοδοχείο "Novotel", στην Αθήνα.
Το είδος και οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα συγκεκριμενοποιηθούν από τη διοίκηση της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ 22ΧΡΟΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡ...

Τέλος στο θρίλερ με την απαγωγή κόρης δημάρχου

Στο σπίτι της μπορεί να επιστρέψει η 22χρονη κόρη του δημάρχου Ιωαννίνων. Ώρες αγωνίας από την ημέρα απαγωγής της. Οι γονείς της έδωσαν 43.000 ευρώ και πήραν πίσω την νεαρή. Οι 3 απαγωγείς έπεσαν στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ
Aίσιο τέλος είχε η υπόθεση απαγωγής 22χρονης κόρης του δημάρχου Ιωαννίνων, σε χωριό της Καστοριάς, μετά από επιτυχή και καλά συντονισμένη επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας.
Η νεαρή κοπέλα απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς της, αφού πρώτα ωστόσο καταβλήθηκαν τα λύτρα που ζητούσαν. Η υπόθεση συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, αλλά και τους συμφοιτητές της 22χρονης που τα ίχνη της αγνοούνταν για 3 ημέρες.
Το χρονικό της απαγωγής
Η υπόθεση ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης (21-09-2011) στην Καστοριά.
Η άτυχη φοιτήτρια βγήκε για ένα ποτό με φίλη της, όταν ξαφνικά χτύπησε το κινητό της τηλέφωνο. Μια άγνωστη φωνή, την ενημέρωσε ότι είχε κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο έπρεπε να παραλάβει η ίδια από εταιρεία courier στην περιοχή.
Η φοιτήτρια ρώτησε αν μπορούσε να πάει να το παραλάβει εκείνη την ώρα και η απάντηση ήταν καταφατική. Ξεκίνησε αμέσως, αλλά από τότε τα ίχνη της χάθηκαν.
Τα λεπτά περνούσαν και η φίλη της άρχισε να ανησυχεί. Κάποια στιγμή αποφάσισε να ειδοποιήσει τον πατέρα της. Πριν εκείνος απευθυνθεί στην αστυνομία, του τηλεφώνησαν οι απαγωγείς. Του είπαν πως η κόρη του βρίσκεται στα χέρια τους και πως για να την ελευθερώσουν πρέπει να εισπράξουν το ιλιγγιώδες ποσό των 4.000.000 ευρώ.
Ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και από εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής.
Οι έρευνες έγιναν με απόλυτη μυστικότητα και δεν περιορίστηκαν μόνο στην Καστοριά, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ είχαν ενημερωθεί και οι αλβανικές αρχές για το ενδεχόμενο οι απαγωγείς να έχουν μεταφέρει το θύμα στην γειτονική χώρα.
Γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου το πρωί ο πατέρας της φοιτήτριας συμφώνησε και παρέδωσε στους δράστες 43.000 ευρώ και έτσι άφησαν ελεύθερη τη νεαρή κοπέλα.
Όμως ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εντόπισαν τους τρεις δράστες στα Γιάννενα και τους συνέλαβαν έχοντας μάλιστα στην κατοχή τους και τα λεφτά. Πρόκειται για δύο Έλληνες και έναν ομογενή.
Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις, ενώ εκεί βρίσκονταν και ψυχολόγοι για υποστήριξη. Η νεαρή κοπέλα δεν φέρει τραύματα.

Διαβάστε περισσότερα » »

Με αυτούς τους τίμιους Ευρωπαίους συναλλάσσεστε κύριε Βενιζέλε;;

Χρέος 5 τρις € κρύβουν οι Γερμανοί ;;

d8182b37a9dcb5b84db73964785b1a5a Με αυτούς τους τίμιους Ευρωπαίους συναλλάσσεστε κύριε Βενιζέλε;;
Αυτά είναι τα German Statistics
Τα λαμόγια διέσυραν την Ελλάδα και μας κατάντησαν φουκαράδες για να ‘κονομήσουν από τα CDS.
Ακόμη καθόμαστε και τους κοιτάμε;
Σύμφωνα με το…
Βloomberg , τo δημόσιο χρέος της Γερμανίας είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που επίσημα παρουσιάζεται, αναφέρει η Handelsblatt, επικαλούμενη υπολογισμούς του κ. Bernd Raffelhüschen, καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ.
Εκτός από 2 τρισεκατομμύρια € (2.7 τρισεκατομμύρια $ ), του δημόσιου χρέους, υπάρχουν και άλλα 5 τρισεκατομμύρια €, λόγω των ελλείψεων υποχρεώσεων στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, σύμφωνα πάντα με την Raffelhüschen.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ στην Καστοριά

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά για ζημιές
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα κοντά στην Καστοριά. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 5 χλμ ανατολικά της πόλης της Καστοριάς και το εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εβδομαδιαία πτώση 9,2% για το αργό

Με νέα πτώση ολοκλήρωσε τις συναλλαγές το αργό, ενώ οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία, προκάλεσαν απώλειες μεγαλύτερες του 9% αυτήν την εβδομάδα.
Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το αργό παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 66 σεντς ή 0,82% και διαμορφώθηκε στα 79,85 δολάρια το βαρέλι. Ενδοσυνεδριακά, το αργό διαπραγματεύτηκε από τα 77,57 μέχρι τα 81,81 δολάρια το βαρέλι.
Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, το αργό υποχώρησε κατά 8,11 δολάρια ή 9,2%, που είναι και το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ποσοστό απωλειών από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εβδομαδιαία «βουτιά» 9,7% για το χρυσό

Τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες της τελευταίας πενταετίας κατέγραψε σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε αμερικανικά ομόλογα.
Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση 5,9% ή 101,9 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 1.639 δολάρια ανά ουγγιά.
Σε εβδομαδιαία βάση, οι απώλειες διαμορφώθηκαν στο 9,7%.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γεωργαντά> "Mας εξέτασαν στο πόδι!.."

Το μυστήριο της πρόσφατης συνάντησης Παπανδρέου-Πετσάλνικου λύθηκε.
Ο κρυβόμενος πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Πετσάλνικο-γειασάν τη Πέγκυ Ζήνα-να πέσει στα χαμηλά ο Ανδρέας Γεωργίου του ΔΝΤ και της Στατιστικής Αρχής και να απαξιωθεί η Γεωργαντά.
Την "αποστολή" εξετέλεσαν πρόθυμα οι πασόκοι βολευτές με επικεφαλής τον Μακρυπίδη.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Κώστα Κυριακόπουλου από την "Ε">
Ζωή Γεωργαντά: Οταν χτύπησε το καμπανάκι, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να μου λένε ότι δεν απάντησα«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν υπάρχει η βούληση να ερευνηθεί η υπόθεση των καταγγελιών σε βάθος και να βρεθεί η άκρη». Η Ζωή Γεωργαντά, μία ημέρα μετά την εξέτασή της από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προβαίνει σε ακόμη μία καταγγελία: «Μας έδωσαν μόνο τέσσερα λεπτά και τριάντα ερωτήσεις...».

Ζωή Γεωργαντά: Οταν χτύπησε το καμπανάκι, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να μου λένε ότι δεν απάντησα Η κ. Γεωργαντά, μιλώντας χθες στην «Ε», αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που της απέδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδης, κάνοντας λόγο για κλεψίτυπη διδακτορική διατριβή, αλλά και για παράτυπη είσπραξη δύο επιδομάτων από την ίδια. Η καθηγήτρια και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις της στην «Ε» για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 «σε συνεργασία με το ΔΝΤ και τη Eurostat», λέει ότι θα κάνει μήνυση και αγωγή στον Α. Μακρυπίδη για τα όσα ψευδώς είπε στην Επιτροπή της Βουλής. Πριν, όμως, από αυτό αναφέρθηκε στη διαδικασία.
«Μας υπαγόρευσαν συνολικά περίπου τριάντα ερωτήσεις. Εγώ κρατούσα σημειώσεις και διάλεξα μερικές που είχαν περισσότερη σχέση με τα στοιχεία του ελλείμματος και τη μεθοδολογία με την οποία αυτά επεξεργάστηκαν. Προσπάθησα να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερο εμπεριστατωμένες απαντήσεις εντός του ορίου των τεσσάρων λεπτών που μου έδωσαν. Οταν χτύπησε το καμπανάκι, που σήμανε το τέλος του χρόνου μου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να μου λένε ότι δεν απάντησα σε εκείνο το θέμα, δεν απάντησα στο άλλο το θέμα και διάφορα άλλα. Το θέμα αυτό είναι τρομερά σοβαρό για να δώσεις απαντήσεις σε βάθος», λέει η ίδια.
Αυτό ήταν το πρώτο σημείο της διαδικασίας που δημιούργησε στην ίδια αρνητική εικόνα αναφορικά με το κατά πόσον η πρόθεση όλων των παριστάμενων βουλευτών ήταν αρχικώς να κατανοήσουν και στη συνέχεια να προχωρήσουν στη διαλεύκανση της δύσκολης, από τεχνική άποψη, ένταξης των ΔΕΚΟ στο συνολικό κόστος της «γενικής κυβέρνησης». Αυτού, δηλαδή, που οδήγησε, σύμφωνα με τις καταγγελίες τόσο της Ζ. Γεωργαντά (http://tinyurl.com/3cn947y) όσο και του Κ. Σκορδά (http://tinyurl.com/3bgjowz), στην τεχνητή διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος σε συνεργασία με το ΔΝΤ και τη Eurostat, με σκοπό να παρθούν σκληρότερα μέτρα.
Το δεύτερο σημείο της διαδικασίας, όταν δημιουργήθηκε ένταση και άσχημο κλίμα, καταγράφτηκε όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, απευθυνόμενος στην ίδια, τη ρώτησε αν επιβεβαίωνε στην επιτροπή την πληροφόρηση που ο ίδιος διέθετε και η οποία ανέφερε ότι η Ζ. Γεωργαντά είχε κατηγορηθεί πως κατέχει κλεψίτυπη διδακτορική διατριβή που είχε αντιγραφεί από έκθεση του ΟΗΕ για το ίδιο θέμα. Αλλη κατηγορία, από τον ίδιο βουλευτή, ήταν ότι την περίοδο που ήταν λέκτορας εισέπραττε το ίδιο επίδομα από δύο διαφορετικές πηγές. Τι λέει η ίδια γι' αυτές;
«Πρόκειται για λάσπη. Η διδακτορική μου διατριβή ουδεμία σχέση είχε με αυτά που είπε ο βουλευτής, ούτε για "υπεργολαβίες σε υπανάπτυκτες χώρες" ούτε τίποτα τέτοιο. Οσον αφορά τα επιδόματα, επρόκειτο για τη γνωστή ΑΤΑ, που το 1986, για ένα μικρό διάστημα, την εισέπραττα και από το Πανεπιστήμιο και από το ΚΕΠΕ - Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Υπηρεσιακά έπρεπα να γίνει επιλογή, και όταν έγινε, τα χρήματα επεστράφησαν στη δεύτερη, γιατί επέλεξα να πληρώνομαι από το Πανεπιστήμιο.
Για όλα αυτά θα κάνω μήνυση και αγωγή στον κ. Μακρυπίδη, αλλά θα ενημερώσω και το Πανεπιστήμιο του Λιντς, από όπου έλαβα το διδακτορικό μου τίτλο, για τα όσα λέει ένας Ελληνας βουλευτής. Βέβαια, κανείς από τους παρευρισκόμενους βουλευτές δεν απάντησε όταν ρώτησα γιατί όλα αυτά που λένε σήμερα δεν τα έψαχναν όταν με διόριζαν».
Διαβάστε περισσότερα » »

Το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό ποδήλατο είναι γεγονός!


Όσο η τιμή της βενζίνης φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, τόσο οι κάτοικοι των πόλεων αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, με πολλαπλά οφέλη και για το περιβάλλον. Οι δύο τροχοί και το πετάλι κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος ιδίως σε περιοχές χωρίς μεγάλες κλίσεις, όπου δεν χρειάζεται ο ποδηλάτης να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια.
Σε άλλες πόλεις, με ανηφόρες και κατηφόρες, όπου το συμβατικό ποδήλατο απαιτεί κόπο, το ηλεκτρικό ποδήλατο φαίνεται να αναδεικνύεται στην καλύτερη δυνατή λύση. «Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι το ίδιο με το συμβατικό, μόνο που έχει έναν ηλεκτρικό κινητήρα για να δίνει ώθηση στις ανηφόρες και τις δύσκολες διαδρομές.
Με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα, μπορεί κανείς να διανύσει με το ηλεκτρικό ποδήλατο μέχρι 100 χιλιόμετρα μόνο με 25 λεπτά του ευρώ, δηλαδή με την τιμή που πληρώνουμε μία κιλοβατώρα ρεύματος στο σπίτι μας. Από την άλλη πλευρά, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια» (Intelligent Energy - Empower), πρόκειται να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με πλήρη αυτονομία, καθώς θα φορτίζει τη μπαταρία του από τον ήλιο», αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλης Κικής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ηλεκτρικό αυτό ποδήλατο θα διαθέτει ένα σκέπαστρο, το οποίο αφενός θα προφυλάσσει τον ποδηλάτη από τον αέρα, τη βροχή και τον ήλιο, αφετέρου θα διαθέτει φωτοβολταϊκό πάνελ, ώστε με την ηλιακή ενέργεια που συγκεντρώνει να τροφοδοτεί τη μπαταρία.
Αντικείμενο της ερευνητικής ομάδας του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας, που συνεργάζεται με αντίστοιχες ομάδες από τη Γερμανία, την Ισπανία και την Εσθονία, θα είναι κυρίως η κατασκευή μιας εξελιγμένης μπαταρίας, μικρότερης σε όγκο, ελαφρύτερης σε βάρος και μεγαλύτερης σε χωρητικότητα προκειμένου να μπορεί να «εφοδιάσει» το ποδήλατο με περισσότερη ενέργεια.
«Η Κοζάνη είναι χτισμένη στις πλαγιές ενός βουνού, οπότε το συμβατικό ποδήλατο δεν διευκολύνει πολύ τους κατοίκους. Αντίθετα, ενδείκνυται το ηλεκτρικό ποδήλατο, το οποίο στις ανηφόρες θα μπορεί να δίνει μια ελαφριά ώθηση, σαν σπρώξιμο, για να είναι ευκολότερη η διαδρομή» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κικής. Τονίζει δε ότι οι υπάρχουσες μπαταρίες παρέχουν αυτονομία κίνησης μέχρι 100 χιλιόμετρα, ενώ στόχος της ομάδας του ΚΤΕ είναι να ανεβάσει την αυτονομία στα 150 χιλιόμετρα.
Σε μια προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος της Κοζάνης το ηλεκτρικό ποδήλατο, το ΚΤΕ, σε συνεργασία με τον δήμο Κοζάνης παρουσιάζουν σήμερα, ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που φορτίζεται από φωτοβολταϊκό σύστημα, με κινητήρα 250 βατ και αυτονομία από 35 έως 100 χιλιόμετρα.
"Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ήδη μεγάλο και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, όσο το ποδήλατο γίνεται δημοφιλέστερο και οι μετακινήσεις ακριβαίνουν" σημειώνει ο καθηγητής.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΕΜΤΖΗΣ


Απεβίωσε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας. Ο άνθρωπος ο οποίος με ένα μαχαίρι σε ένα φονικό είχε δημιουργήσει αμέτρητους εχθρούς αλλά και φίλους, ο Νίκος Κοεμτζής.
Λίγο πριν τις δύο, περαστικοί εντόπισαν στο Μοναστηράκι έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος φαινόταν να είναι λιπόθυμος, οπότε και κάλεσαν το ΕΚΑΒ.
Οι άνδρες του ΕΚΑΒ, διαπιστώνοντας ότι ο 74χρονος ήταν χωρίς αισθήσεις, τον μετέφεραν στην Πολυκλινική Αθηνών.
Οι γιατροί και το προσωπικό της κλινικής αναγνώρισαν στον άνδρα τον Νίκο Κοεμτζή.
Επί 45 λεπτά προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως ήταν ήδη αργά.

Διαβάστε περισσότερα » »

Κράταιγος-Το βότανο της καρδιάς

Κράταιγος-Το βότανο της καρδιάς

Επιστημονική ονομασία: Κράταιγος η οξυάκανθα & Κ. η μονόγυνος-Crataegus

Άλλα ονόματα: Τρικουκιά, Μουρζιά, Μπουρμπουτζελιά, Τσαμπουρνιά, ξαγκαθιά.
Οικογένεια: Ροδίδες (Rosaceae)

Ο κράταιγος (C. monogyna) είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο φαρμακευτικό βότανο. Ήταν γνωστό κατά το Μεσαίωνα ως σύμβολο της ελπίδας και εχορηγείτο για πολλές ασθένειες. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για διαταραχές της καρδιάς και του κυκλοφορικού και ιδιαίτερα για τη στηθάγχη. Οι βοτανοθεραπευτές της Δύσης το θεωρούν κυριολεκτικά ως«τροφή της καρδιάς», που βελτιώνει τη ροή του αίματος στους καρδιακούς μυς και επαναφέρει στο κανονικό τους καρδιακούς παλμούς. Πρόσφατες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την εγκυρότητα αυτών των χρήσεων.

Ο κράταιγος έχει μούρα έντονου κόκκινου χρώματος κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Χρησιμοποιείται σε γιατρικά για τη θεραπεία ποικίλων διαταραχών του κυκλοφορικού συστήματος.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Φυλλοβόλο, ακανθωτό δένδρο, με μικρά φύλλα, λευκά άνθη και κόκκινους καρπούς, που φθάνει σε ύψος τα 8 μέτρα [αγγλ. Hawthorn].


Ο κράταιγος είναι δενδρώδης αγκαθωτός θάμνος που απαντάται σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα στα αραιά δάση και τους φράχτες, στενός συγγενής του πυράκανθου.
Είναι ένας αρκετά πυκνός αγκαθωτός θάμνος, που γίνεται 5-8 μέτρα.
Τα φύλλα του είναι μικρά, τριγωνικά, λαμπερά, με λοβούς. Τα άνθη του λευκά μικρά, κατά κορύμβους με στρογγυλωπά πέταλα και με πολλούς στήμονες, που κάποτε είναι κόκκινοι και πολύ αρωματικοί. Ο καρπός είναι ωοειδής, σφαιροειδής με κιτρινωπή σάρκα και περιέχει 2-3 σπέρματα. Προτιμά τα δροσερά, αργιλώδη χώματα.
Η εποχή της άνθησης είναι Απρίλιος-Ιούνιος, ενώ χρησιμοποιούμενα μέρη για θεραπευτικούς σκοπούς είναι τα φύλλα του, τα άνθη του που συλλέγονται κατά τη στιγμή που ανοίγουν, οι κόκκινοι καρποί του που είναι άνοστοι στη γεύση και η ρίζα του πιο σπάνια.


ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Τα δένδρα του κράταιγου συναντώνται σε φράκτες, αλσύλλια και αγρούς σε όλα τα Βρετανικά νησιά και σε όλες τις εύκρατες περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου. Οι σπόροι χρειάζονται 18 μήνες για να φυτρώσουν, αλλά τα δένδρα συνήθως καλλιεργούνται από μοσχεύματα. Τα ανθοφόρα στελέχη συλλέγονται στο τέλος της άνοιξης και οι καρποί στο τέλος του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου.



ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΜΕΡΗ
Νωπά ανθοφόρα στελέχη περιέχουν τριμεθυλαμίνη, η οποία διεγείρει την κυκλοφορία.
Τα μούρα, βοηθούν την καρδιά, να λειτουργεί κανονικά


ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Βιοφλαβονοειδή (ρουτίνη, κερκετίνη), τριτερπενοειδή, κυανιούχοι γλυκοζίτες, αμίνες (τριμεθυλαμίνη-μόνο στα άνθη), πολυφαινόλες, κουμαρίνες, ταννίνες


ΕΡΕΥΝΑ
Βιοφλαβονοειδή. Ο κράταιγος έχει ερευνηθεί διεξοδικό. Η κύρια φαρμακευτική του επίδραση οφείλεται στο ότι περιέχει βιοφλαβονοειδή. Αυτά τα συστατικά χαλαρώνουν και διαστέλλουν τις αρτηρίες, ιδιαίτερα τη στεφανιαία αρτηρία. Αυτό αυξάνει τη ροή του αίματος στους καρδιακούς μυς και μειώνει τα συμπτώματα της στηθάγχης. Τα βιοφλαβονοειδή είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην πρόληψη ή τη μείωση του εκφυλισμού των αιμοφόρων αγγείων.


Καρδιοτονωτικό βότανο
Ένας σημαντικός αριθμός δοκιμών έχει επιβεβαιώσει την αξία του κράταιγου για τη θεραπεία της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας. Είναι αξιοσημείωτο ότι μία δοκιμή, που έγινε στη Γερμανία το 1994. έδειξε ότι ο κράταιγος βελτιώνει το ρυθμό των καρδιακών παλμών και χαμηλώνει την πίεση του αίματος.


ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Καρδιοτονωτικό
Διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία
Χαλαρωτικό
Αντιοξειδωτικό


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ & ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
Ιστορικές χρήσεις.
Ο κράταιγος εχρησιμοποιείτο παραδοσιακά στην Ευρώπη για τις πέτρες των νεφρών και της ουροδόχου κύστης και ως διουρητικό. Οι βοτανολογίες του 16ου και του 18ου αιώνα, των Gerard Culpeper και K’Eogh, αναφέρουν όλες αυτές τις χρήσεις. Η σύγχρονη χρήση του κράταιγου, για τα προβλήματα του κυκλοφορικού και της καρδιάς, προέρχεται από έναν Ιρλανδό γιατρό, ο οποίος άρχισε να τον χρησιμοποιεί με επιτυχία στους ασθενείς του για αυτές τις παθήσεις, προς το τέλος του 19ου αιώνα.


Ο κράταιγος είναι ισχυρό καρδιοτονωτικό, που επιτρέπει την αποκατάσταση της υπότασης και της υπέρτασης, της ταχυκαρδίας και της αρρυθμίας. Ακόμα, είναι σπασμολυτικός και καταπραϋντικός, καθώς και πολύ αποτελεσματικός για την καταπολέμηση της αϋπνίας που οφείλεται σε νευρική υπερένταση, αφού ελαπώνει τις εξάψεις του νευρικού συστήματος καθώς και της στηθάγχης. Επιπλέον, ο κράταιγος προφυλάγει από την αρτηριοσκλήρωση και έχει ευεργετική επίδραση πάνω στα αγγεία, ενώ θεωρείται ακόμα φυτό αντιπυρετικό (ιδιαίτερα κατά του τριήμερου πυρετού). Στην Κίνα οι καρποί του θεωρούνται χωνευτικοί ενώ στη Γαλλία χρησιμοποιούνται κατά της δυσπεψίας και της διάρροιας.


Γιατρικό της καρδιάς
Ο κράταιγος χρησιμοποιείται σήμερα για τη θεραπεία της στηθάγχης και των παθήσεων της στεφανιαίας αρτηρίας. Είναι επίσης χρήσιμος για περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας ήπιας μορφής, λόγω κυκλοφορικής συμφόρησης και αντικανονικού καρδιακού παλμού. Είναι αποτελεσματικός, αλλά ίσως να χρειαστεί μερικούς μήνες ώσπου να εμφανίσει αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Όπως πολλά βότανα, ο κράταιγος δρα σε αρμονία με τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος και χρειάζεται χρόνος για να εμφανισθούν οι αλλαγές.


Πίεση του αίματος
Ο κράταιγος δεν είναι μόνο ένα πολύτιμο γιατρικό για την υψηλή πίεση του αίματος, αλλά αυξάνει επίσης και τη χαμηλή πίεση. Οι βοτανοθεραπευτές, χρησιμοποιώντας τον κράταιγο, ανακάλυψαν ότι επαναφέρει την πίεση του αίματος στο κανονικό.


Κακή μνήμη
Σε συνδυασμό με το γκίνγκο (Ginkgo biloba), ο κράταιγος χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την κακή μνήμη.
Δρα, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο κεφάλι και ως εκ τούτου αυξάνει την ποσότητα του οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Εφαρμογές-Παρασκευάσματα-Χρήσεις
Το έγχυμα που παρασκευάζεται από τα άνθη ή τα φύλλα βοηθάει στην επαναφορά των επιπέδων της πίεσης του αίματος στο κανονικό.
Το βάμμα από τα ανθοφόρα στελέχη ή τα μούρα είναι το παρασκεύασμα που χρησιμοποιείται συνήθως.
Το αφέψημα από τα ανθοφόρα στελέχη είναι πολύτιμο για τις διαταραχές του κυκλοφορικού.
Τα δισκία που περιέχουν κονιορτοποιημένα ανθοφόρα στελέχη είναι κατάλληλα, για μακροχρόνια χρήση.


Τα άνθη του κράταιγου, μόνα τους ή με άλλα κατευναστικά φυτά, είναι κατά της αϋπνίας και κατά των ενοχλήσεων της εμμηνόπαυσης. Η θεραπεία για την πρώτη περίπτωση της «νευρικής αϋπνίας», είναι χρησιμοποίηση ενός αφεψήματος των ανθέων -Flor. Grataegi- 2 κουταλιές της σούπας άνθη για 1 φλιτζάνι βραστό νερό με δόση 2-3 φλιτζανιών τη μέρα, για 1 μήνα.


Το υγρό εκχύλισμα του φυτού συστήνεται κατά της στηθάγχης, ενώ με τους ξερούς καρπούς του φυτού παρασκευάζεται αφέψημα στυπτικό, πολύ καλό κατά της διάρροιας.

Η φλούδα του φυτού, που μαζεύεται από νεαρά κλαδιά, νωρίς την άνοιξη, συστήνεται ως αντιπυρετικό. Με τα άνθη γίνεται έγχυμα, τονωτικό της καρδιάς (10 γρ. σε 1 κιλό νερό), ενώ οι καρποί χρησιμοποιούνται ως έγχυμα κατά του πονόλαιμου (10 γρ. σε ένα κιλό νερό).


Τα άνθη και οι καρποί χρησιμοποιούνται κατά της υπέρτασης ως έγχυμα (4 κουταλιές φυτού σε 750 γρ, νερό, η δόση είναι 1 ποτήρι τη μέρα ως ρόφημα) ή ως βάμμα (κατά προτίμηση 10-25 σταγόνες μέσα στο νερό, 3 φορές τη μέρα).


Τέλος, φαρμακευτικά, ο κράταιγος γίνεται: Βάμμα 1/5: 20 σταγόνες, 2-3 φορές τη μέρα.
Ρευστό εκχύλισμα: 10-15 σταγόνες, 3-5 φορές τη μέρα.


ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
Ο κράταιγος ευδοκιμεί παντού στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται πότισμα και είναι από τους πιο κατάλληλους θάμνους, για τη δημιουργία φράχτη προστασίας στο περιβόλι μας.
Για αυτό δε εξάλλου και ιδιαίτερα αυτός με τα κόκκινα άνθη πουλιέται και σε φυτώρια.


ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα μόνο υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ειδικά όταν παίρνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα ή βότανα.


Πηγές:Βοτανοθεραπεία-Μεγάλη εγκυκλοπαίδεια θεραπευτικών φυτών, 200 βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Σημείωση: H Ελλάδα είναι γεμάτη από αυτό και τώρα ξεκινάει η εποχή συλλογής των γινομένων καρπών του… οι φωτογραφίες είναι της περασμένης εβδομάδας…


 
Διαβάστε περισσότερα » »