Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ "YES SIR" ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ! ΕΙΠΑΝ "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!

ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΘΕΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΝΕΑ ΒΑΣΗ!!!

28 Μάρτιου (ΑΠΕ-ΜΠΕ) -- Για λόγους εθνικής ασφάλειας που ανάγονται στην διασφάλιση της ανεξαρτησίας της χώρας μας, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την κατάργηση του ναυτικού οχυρού στην περιοχή της Κασσιώπης στην Κέρκυρα και τον ανακαθορισμό των νέων ορίων του οχυρού σε νέα θέση. 

Η έκταση του επίμαχου ναυτικού οχυρού έχει ήδη μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ), το οποίο με τη σειρά του το παραχώρησε για εκμετάλλευση στην εταιρεία NCH Capital.


Όπως τονίζουν οι δικαστές του ΣτΕ, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γνωμοδότησε υπέρ της μεταφοράς του εν λόγω οχυρού (που ελέγχει τα στενά Κέρκυρας-Αλβανίας) σε νέα θέση χωρίς καν να γνωρίζει πού ακριβώς είναι αυτή η νέα θέση, αφού θα την προσδιόριζε το ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, στο Ε’ Τμήμα του ΣτΕ κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την κατάργηση του ναυτικού οχυρού στην περιοχή Αγίου Στεφάνου (πρώην Δήμου Κασσιωπαίων) της Κέρκυρας και τον ανακαθορισμό των ορίων του οχυρού σε νέα θέση στην ίδια περιοχή.

Το ΣτΕ (πρόεδρος ο σύμβουλος Επικρατείας Ν. Ρόζος και εισηγήτρια η πάρεδρος Ελένη Μουργία) στην υπ' αριθμ. 52/2013 γνωμοδότησή του αναφέρουν ότι με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 (Ν. 3985/2011) η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να «πραγματοποιήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ». 

Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται για «πρώτη φορά η καταγραφή και αξιοποίηση» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Μεταξύ των ακινήτων του Δημοσίου που απαριθμούνται προς αξιοποίηση είναι και η περιοχή της Κασσιώπης έκτασης 489 στρεμμάτων (όπως αναγράφεται στον Ν.
3985/2011) «με πιθανή χρήση» την τουριστική εκμετάλλευσή της.

Στη συνέχεια συστάθηκε το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο λειτουργεί «χάριν του Δημοσίου συμφέροντος με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, διέπεται από τη νομοθεσία περί Ανώνυμων Εταιρειών και δεν εντάσσεται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα». Στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα του Δημοσίου μεταβιβάζονται κατόπιν σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), προσθέτουν οι δικαστές.

Ακολούθησε το Μνημόνιο ΙΙ (Ν. 4046/2012) όπου στο κεφάλαιο για τις «αποκρατικοποιήσεις» περιλαμβάνεται η αξιοποίηση της περιοχής Κασσιώπης και η μετακίνηση των εκεί ευρισκομένων ραντάρ του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι στην επίμαχη περιοχή υπάρχει το ναυτικό οχυρό Αγ. Στεφάνου έκτασης 11.500 τετραγωνικών μέτρων (απαγορευμένη και επιτηρούμενη ζώνη προστασίας). 

Εντός της απαγορευμένης ζώνης του οχυρού έχει ανεγερθεί και λειτουργεί παρατηρητήριο στο οποίο υπάρχουν επίσης ραντάρ του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Στο μεταξύ τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους (12.12.2012) μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) υπεγράφη «μνημόνιο συνεργασίας» για το οχυρό, στο οποίο, μεταξύ των άλλων, συμφώνησαν τα δυο μέρη «να προχωρήσουν από κοινού στις απαραίτητες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό του υφιστάμενου οχυρού και τον ταυτόχρονο χαρακτηρισμό ως ναυτικού οχυρού άλλου σημείου του ακινήτου, που ήδη υπεδείχθη από το ΓΕΝ ως κατάλληλο για τη μεταφορά του παρατηρητηρίου-ραντάρ (το «Νέο Οχυρό»), λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της εθνικής ασφάλειας και άμυνας της χώρας». Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ θα διασφαλίσει την εσαεί παραχώρηση της έκτασης του νέου οχυρού (7.200 τ.μ.) στο ΓΕΝ χωρίς αντάλλαγμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το «μνημόνιο συνεργασίας» οι συμβαλλόμενοι δεσμεύονται: «Να ξεκινήσουν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης του υφιστάμενου παρατηρητηρίου-ραντάρ ως οχυρού και τον ταυτόχρονο χαρακτηρισμό της νέας έκτασης ως ναυτικό οχυρό, ώστε να μην υπάρξει κανένα επιχειρησιακό κενό για το ΓΕΝ, σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο.

Οι σχετικές ενέργειες περιλαμβάνουν: α) την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τον αποχαρακτηρισμό του υφιστάμενου οχυρού και τον ταυτόχρονο χαρακτηρισμό του νέου οχυρού, β) την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και συνεχούς λειτουργίας των ραντάρ και κεραιών που είναι εγκατεστημένα στο οχυρό και γ) την ανάληψη όλων των σχετικών εξόδων από το ΤΑΙΠΕΔ».

Ακόμη, το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει να καλύψει το κόστος κατασκευής των εγκαταστάσεων του νέου οχυρού και μετεγκατάστασης του υφιστάμενου οχυρού. Μετά από όλα αυτά οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν στη γνωμοδότησή τους, ότι για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει «το μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΓΕΝ, απαιτείται προηγουμένως η γνώμη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ).

Πράγματι, όπως σημειώνουν οι δικαστές, υπήρξε στις 30 Νοεμβρίου 2012 γνωμοδότηση και μάλιστα της Ολομέλειας του ΑΝΣ για την μετεγκατάσταση του επίμαχου οχυρού. Όμως, όπως υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, η γνωμοδότηση εκδόθηκε χωρίς τα μέλη του ΑΝΣ να γνωρίζουν την ακριβή νέα θέση (συντεταγμένες) του οχυρού.

Η άγνοια αυτή του ΑΝΣ, τονίζουν οι δικαστές του ΣτΕ, προκύπτει από το σχετικό πρακτικό της συνεδριάσεως του ΑΝΣ, στο οποίο αναφέρεται ότι «το ΑΝΣ, αφού έλαβε υπόψη σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του ΓΕΝ και σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, στα οποία προβλέπεται μόνο η έκταση της νέας θέσεως του ναυτικού οχυρού (7,2 στρέμματα) και το γεγονός ότι η ακριβής νέα θέση (συντεταγμένες) του νέου ναυτικού οχυρού αναμένεται να καθοριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ, πριν από τη θεσμοθέτηση του ΠΔ».

Παρ’ όλα αυτά, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, το ΑΝΣ ενέκρινε την σκοπιμότητα μετεγκατάστασης του οχυρού στη νέα θέση «όπως αυτή θα απεικονισθεί με ακρίβεια σε ακριβές οριζοντογραφικό και υψομετρικό διάγραμμα που θα συνταχθεί με μέριμνα και δαπάνες του ΤΑΙΠΕΔ».

Συνεπώς, το Συμβούλιο της Επικρατείας υπογραμμίζει τα εξής: «Κατά τον χρόνο λήψεως της εν λόγω γνωμοδοτήσεως, το ΑΝΣ δεν ήταν σε θέση να κρίνει αν με την εγκατάσταση του ναυτικού οχυρού στη νέα θέση εξασφαλίζεται ισοδύναμο αποτέλεσμα ως προς την εξυπηρέτηση της εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας.

Περαιτέρω, όπως προκύπτει από το τοπογραφικό διάγραμμα και το από 12.12.2012 «μνημόνιο συνεργασίας», στη νέα θέση του οχυρού τα όρια της απαγορευμένης ζώνης και της επιτηρούμενης ζώνης αυτού σχεδόν συμπίπτουν. Ενόψει όμως του σκοπού που εξυπηρετείται με τις δυο αυτές ζώνες προστασίας, που συνίσταται στην απόκρυψη και διασφάλιση των έργων άμυνας, ο καθορισμός των ανωτέρω ζωνών προϋποθέτει πλήρη γνώση της ακριβούς θέσης του οχυρού, από τη μορφολογία του εδάφους της οποίας (κλίση κ.λπ.) ο εν λόγω καθορισμός επίσης εξαρτάται. Η ακριβής όμως νέα θέση του οχυρού, όπως έχει ήδη αναφερθεί, δεν ήταν γνωστή στο ΑΝΣ.

Υπό τα δεδομένα όμως αυτά δεν ήταν δυνατόν και να αιτιολογηθεί γιατί τα όρια των ανωτέρω ζωνών σχεδόν συμπίπτουν και συνεπώς η γνωμοδότηση του ΑΝΣ πάσχει και κατά τούτο».

Κατόπιν αυτών, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ, καταλήγει ότι επιπρόσθετα «είναι ληπτέοι υπόψη και άλλοι παράγοντες, αναγόμενοι στο γενικότερο εθνικό και δημόσιο συμφέρον, όπως είναι η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποιήσεως της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, με απώτερο στόχο την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Κατά τη στάθμιση όμως των προστατευόμενων έννομων αυτών αγαθών με εκείνο της εθνικής ασφάλειας, πρέπει προεχόντως να διασφαλισθεί η ανεξαρτησία της χώρας, ελλείψει της οποίας η στάθμιση αυτή δεν θα ήταν δυνατή».

Κατόπιν αυτών το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «δεν προτείνεται προς το παρόν νομίμως», καταλήγει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Νέα προσφυγή κατά της εκποίησης της Κασσιώπης

Παράλληλα, έξι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Στεφάνου Κέρκυρας προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν την ακύρωση της από 24.1.2013 απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης της επίμαχης δημόσιας έκτασης στην εταιρεία NCH Capitel.

Οι έξι κάτοικοι της Κασσιώπης προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική η παραχώρηση της επίμαχης έκτασης της Κασσιώπης, που περιλαμβάνει λίμνη 14.000 τ.μ., 274.250.000 τ.μ. δάσους και 725 μέτρα αιγιαλού, ενώ η περιοχή περιλαμβάνεται και στο δίκτυο Natura. Οι κάτοικοι υπογραμμίζουν, ακόμη, ότι στην περιοχή βρίσκεται το επίμαχο οχυρό που ελέγχει τα στενά Κέρκυρας - Αλβανίας.

Ως προς το συνταγματικό σκέλος, οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι παραβιάζεται το άρθρο 1 του συνταγματικού χάρτη, καθώς προκαλεί κινδύνους στην εθνική ασφάλεια, με συνέπεια να βλάπτει την εθνική κυριαρχία, όπως επίσης παραβιάζει και τα άρθρα 5, 24 και 25 του Συντάγματος.
Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου εκκρεμούν δυο αιτήσεις για το ίδιο θέμα. Η πρώτη είναι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και η δεύτερη του Δήμου Κερκυραίων που ζητούν να κηρυχθεί αντισυνταγματική και παράνομη η παραχώρηση της δημόσιας έκτασης της Κασσιώπης στο ΤΑΙΠΕΔ.

Παρακάτω αναφέρουμε τη σύνθεση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου όπως αυτή αναφέρεται στο επίσημο ιστολόγιό της 

Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο (ΑΝΣ)

Σύνθεση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου:

Αντιναύαρχος
Αρχηγός ΓΕΝ


Αντιναύαρχος
Αρχηγός Στόλου
Αντιναύαρχος 
Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ
Αντιναύαρχος (Μ)
Διοικητής ΔΔΜΝ
Υποναύαρχος
Αρχιεπιστολέας ΔΔΜΝ
Υποναύαρχος
ΓΕΕΘΑ
Υποναύαρχος
Διευθυντής ΓΕΕΘΑ Δ' Κλάδου (Στρατηγικής και Πολιτικής)
Υποναύαρχος
Διοικητής ΔΝΕ
Υποναύαρχος
Παναγιώτης Παστουσέας ΠΝ
Υπαρχηγός ΓΕΝ
ΥποναύαρχοςΙωάννης Μαΐστρος ΠΝ
Διοικητής ΣΝΔ
Υποναύαρχος (Μ)
Γεώργιος Μπουγιούκος ΠΝ
Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ
Υποναύαρχος (Μ)
Δημήτριος Κωνσταντόπουλος ΠΝ
ΓΕΕΘΑ
Υποναύαρχος
Σπυρίδων Κονιδάρης ΠΝ
 Υπαρχηγός ΑΣ
Υποναύαρχος (ΥΙ)
Ευάγγελος Νεονάκης ΠΝ
Διευθυντής Διεύθυνσης
Υγειονομικού ΓΕΝ
Υποναύαρχος (Ο)
Διευθυντής Διεύθυνσης
ΔΟΥ-ΟΕΠΝ ΓΕΝ 
 
http://indobserver.blogspot.gr/
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

70η Επέτειος της μάχης των οχυρών

Με κάθε επισημότητα τιμάται και φέτος η 70η επέτειος της μάχης στο οχυρό του Ρούπελ. Τη φρουρά του οχυρού αποτελούσαν 27 αξιωματικοί και 950 οπλίτες.
Σύμφωνα με τα ιστορικά γεγονότα: «στις 6 Α­πρι­λί­ου 1941, απένα­ντι α­πό το Ρούπελ εί­χε α­να­πτυ­χθεί το Γερμανικό 125ο γερ­μα­νι­κό Σύ­νταγ­μα Ε­πί­λε­κτων, το ο­ποί­ο εί­χε λάβει μέ­ρος με ε­πι­τυ­χί­α, στις μά­χες της γραμ­μής Μαζινό στη Γαλ­λί­α. Σε δεύ­τε­ρη γραμ­μή η 2η Τ/Θ Γερ­μα­νι­κή και δύ­ο Βουλ­γα­ρι­κές Με­ραρ­χί­ες Πε­ζι­κού. Την Κυ­ρια­κή 6 Α­πρι­λί­ου 1941 οι Γερ­μα­νοί με το πρώ­το φως της ημέρας, αρ­χί­ζουν σφο­δρό βομ­βαρ­δι­σμό του ο­χυ­ρού με πυ­ρά πυ­ρο­βο­λι­κού.
Μι­σή ώ­ρα αρ­γό­τε­ρα, υ­πό την προ­στα­σί­α σμή­νους α­ε­ρο­σκα­φών ‘’στουκας’’, αυ­το­κι­νού­με­νο Πυ­ρο­βο­λι­κό και Πε­ζι­κό διέρ­χο­νται τον πο­τα­μό Μπιστρίτσα σε διά­φο­ρα ση­μεί­α και κα­τευ­θύ­νο­νται προς το ο­χυ­ρό. Ταυ­τό­χρο­να λέμ­βοι ε­φό­δου προ­σπα­θούν να δια­σχί­σουν τον ποταμό Στρυ­μό­να για να βρε­θούν πί­σω α­πό τα τμή­μα­τά του ελληνικού στρατού.
Οι τρεις πρώ­τες ό­μως θα α­κι­νη­το­ποι­η­θούν πά­νω σε συρ­μά­τι­νο πλέγ­μα που εί­χε το­πο­θε­τη­θεί για τον σκο­πό αυ­το, και τα πλη­ρώ­μα­τά τους α­πο­δε­κα­τί­ζο­νται, ε­νώ οι υ­πό­λοι­ποι γυ­ρί­ζουν πί­σω.
Δευ­τέ­ρα 7 Α­πρι­λί­ου, στις έ­ξι πα­ρά τέ­ταρ­το αρ­χί­ζει και πά­λι σφο­δρός βομ­βαρ­δι­σμός Πυ­ρο­βο­λι­κού και α­ε­ρο­σκα­φών. Τα ‘’ στούκας’’ ό­μως τώ­ρα πε­τούν τό­σο χα­μη­λά, ώ­στε α­κό­μη και σή­με­ρα οι λί­γοι ε­να­πο­μεί­να­ντες στη ζω­ή πο­λε­μι­στές να θυ­μού­νται, ό­τι έ­βλε­παν τα πρό­σω­πα των πι­λό­των.
Τα γερ­μα­νι­κά τμή­μα­τα ξε­κι­νούν αλ­λά κα­θη­λώ­νο­νται ξα­νά, χω­ρίς κα­νέ­να α­πο­τέ­λε­σμα. Α­πό τις δώ­δε­κα μέ­χρι τις δύ­ο το με­ση­μέ­ρι πε­νή­ντα ε­χθρι­κά α­ε­ρο­σκά­φη βομ­βαρ­δί­ζουν τις θέ­σεις της Πυ­ρο­βο­λαρ­χί­ας του Λο­χα­γού Κυ­ρια­κί­δη, ο ο­ποί­ος ευ­ρι­σκό­με­νος ε­ντός του Κέ­ντρου Διευ­θύν­σε­ως Πυ­ρός με τον Αν­θλγό Βλά­χο, κα­τα­πλα­κώ­θη­καν α­πό τις βόμ­βες και έ­χα­σαν τη ζω­ή τους. Η γερ­μα­νι­κή διοί­κη­ση α­πό τις α­πο­γευ­μα­τι­νές ώ­ρες της ι­δί­ας η­μέ­ρας θέ­τει σε ε­φαρ­μο­γή, σχέ­διο πα­ρα­κάμ­ψε­ως των ο­χυ­ρών, α­πό την κοι­λά­δα του Στρού­μνι­τσα πο­τα­μού, προς τη λί­μνη Δοϊ­ρά­νη.
Το βρά­δυ η 2η τε­θω­ρα­κι­σμέ­νη γερ­μα­νι­κή Με­ραρ­χί­α φθά­νει σταΕλ­λη­νο-Γιου­γκο­σλα­βι­κά σύ­νο­ρα. Τρί­τη 8 Α­πρι­λί­ου, οι Γερ­μα­νοί, πα­ρά τους α­πό ε­δά­φους και α­έ­ρος σφο­δρούς βομ­βαρ­δι­σμούς, αποτυγχάνουν για ακόμη μία φορά.
Τε­τάρ­τη 9 Α­πρι­λί­ου, στις πέ­ντε το α­πό­γευ­μα, εμ­φα­νί­ζο­νται Γερ­μα­νοί αγγελιόφοροι προ του υ­ψώ­μα­τος Ούσιτα και γνω­ρί­ζο­ντας ό­τι εί­χε υ­πο­γρα­φεί η συν­θη­κο­λό­γη­ση με την Ελ­λη­νι­κή Κυ­βέρ­νη­ση στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, α­παι­τούν την πα­ρά­δο­ση του ο­χυ­ρού.
Ο Διοι­κη­τής του «Συ­γκρο­τή­μα­τος Ρούπελ» Ταγ­μα­τάρ­χης Δου­ρά­τσος α­πο­στέλλει τον Αν­θ/λγό Δα­μια­νό α­πό το ύ­ψω­μα Οούσιτα με ε­ντο­λή, ό­πως ε­πα­κρι­βώς α­να­γρά­φε­ται στην έκ­θε­ση πο­λε­μι­κής δρά­σης του, της 12 Αυ­γού­στου 1941 να δια­μη­νύ­σει στον Γερ­μα­νό Α­ξιω­μα­τι­κό τα ε­ξής:
Πρώ­το «Τα ο­χυ­ρά πα­ρα­δί­δο­νται μό­νον ό­ταν κυ­ριευ­θώ­σιν πα­ρά του α­ντι­πά­λου».
Δεύ­τε­ρο «Τοιού­των δια­τα­γών πε­ρί α­να­κω­χής στε­ρού­με­θα πα­ρά των ιε­ραρ­χι­κώς προ­ϊ­στα­μέ­νων μας αρ­χών».
Τρί­το «Δια­τα­γάς λαμ­βά­νο­μεν και ε­κτε­λού­μεν μό­νον τας προ­ερ­χο­μέ­νας εκ των προ­ϊ­στα­μέ­νων μας αρ­χών».
Τέ­ταρ­το «Ο α­γών θα συ­νε­χι­σθεί. Πά­σα δε α­πό­πει­ρα προ­σεγ­γί­σε­ως του ο­χυ­ρού θα συ­ντρι­βεί ».
Στις 23.30 λαμ­βά­νει τη­λε­φω­νι­κά και κα­τό­πιν και εγ­γρά­φως δια­τα­γή, με την ο­ποί­α ε­ξου­σιο­δο­τεί­ται ο Ταγ­μα­τάρ­χης Δου­ρά­τσος για την υ­πο­γρα­φή συμ­φώ­νου κα­τα­παύ­σε­ως των ε­χθρο­πρα­ξιών. Α­μέ­σως κα­λεί σε συ­γκέ­ντρω­ση τους διοι­κη­τές των Λό­χων, ό­που α­πο­φα­σί­ζε­ται ο­μό­φω­να η πα­ρα­μο­νή στο ο­χυ­ρό και η συ­νέ­χι­ση του α­γώ­να.
Ό­μως ύ­στε­ρα α­πό ε­πι­κοι­νω­νί­α με τους προ­ϊ­στα­μέ­νους του και α­φού έ­λα­βε πλή­ρη ει­κό­να της κα­τα­στά­σε­ως α­πό την ο­ποί­α δια­πι­στώ­θη­κε το ά­σκο­πο των πα­ρα­πέ­ρα θυ­σιών, λαμ­βά­νε­ται η α­πό­φα­ση συμ­μορ­φώ­σε­ως προς τις δια­τα­γές των προ­ϊ­στα­μέ­νων του.
Την 10 Α­πρι­λί­ου, στις 06.00 το πρω­ί με­τα­βαί­νει ο Τ/χης Δου­ρά­τσος προς συ­νά­ντη­ση Γερ­μα­νού Α­ξιω­μα­τι­κού, ο ο­ποί­ος α­φού τον συγ­χαί­ρει για την η­ρω­ι­κή α­ντί­στα­ση του ζη­τά την πα­ρά­δο­ση του ο­χυ­ρού.
Ο Τ/χης Δου­ρά­τσος α­ξιώ­νει «ου­δείς Γερ­μα­νός να ει­σέλ­θει στο ο­χυ­ρό προ της α­να­χω­ρή­σε­ως των Ελ­λή­νων μα­χη­τών» και το αί­τη­μα, με­τά α­πό λί­γο, γί­νε­ται α­πο­δε­κτό α­πό τους Γερ­μα­νούς. Την 11.00 ώ­ρα α­φού οι η­ρω­ι­κοί μα­χη­τές α­πέ­νει­μαν τι­μές προς τους πε­σό­ντες, κι­νή­θη­καν πε­ζοί μέ­σω Σι­δη­ρο­κά­στρου στις Σέρ­ρες.
Κα­τά την κί­νη­σή τους Γερ­μα­νι­κό τμή­μα στο ύ­ψος της γέ­φυ­ρας του πο­τα­μού Στρυ­μό­να, τους α­πέ­δω­σε τι­μές και οι Έλ­λη­νες ή­ρω­ες α­ντα­πέ­δω­σαν τον χαι­ρε­τι­σμό.
Εκ της δυ­νά­με­ως του ο­χυ­ρού Ρούπελ, οι α­πώ­λειες α­πό Ελ­λη­νι­κής πλευ­ράς ή­ταν 44 νε­κροί και 38 τραυ­μα­τί­ες.
Α­πό γερ­μα­νι­κής πλευ­ράς οι α­κρι­βείς α­πώ­λειες δεν έ­γι­ναν γνω­στές, ε­πλη­ρώ­θη­σαν ό­μως τρί­α νε­κρο­τα­φεί­α στην πε­ριο­χή του Προ­μα­χώ­να, το δε 125 Σύ­νταγ­μα Ε­πί­λε­κτων που ε­πι­τέ­θη­κε στο Ρούπελ, τέ­θη­κε ε­κτός μά­χης και α­πο­σύρ­θη­κε για α­να­συ­γκρό­τη­ση.
Οι α­πώ­λειες των Γερ­μα­νών κα­τά τις ε­πι­χει­ρή­σεις ε­να­ντί­ον των Ο­χυρών α­πό 6-10 Α­πρι­λί­ου 1941, έ­φτα­σαν σε 555 νε­κρούς, 2134 τραυ­μα­τί­ες και 170 α­γνο­ού­με­νους, σύμ­φω­να με Γερ­μα­νι­κές πη­γές.»
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμός 5,1R κούνησε πριν λίγη ώρα τη Κρήτη !!

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης στις 14:26.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 88 χιλιόμετρα νότια των Χανίων και 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις νότιες περιοχές του νησιού, αλλά και γενικότερα σε όλη τη Κρήτη. Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίστηκε στα 33,7 χιλιόμετρα.
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια. Οι σεισμολόγοι τονίζουν πως η συγκεκριμένη περιοχή εδώ και μία εβδομάδα, βρίσκεται σε έντονη σεισμικότητα, κάτι το οποίο τους φαίνεται φυσιολογικό, καθώς από εκείνο το σημείο περνάει το γνωστό τόξο του Αιγαίου όπου ενώνεται η Ευρασιατική με την Αφρικανική πλάκα. Η έντονη σεισμική δραστηριότητα, θα παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως.
Αν προκύψει κάτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέο μας άρθρο.
 
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Έχουμε Ολιγαρχία της Ελίτ...Θα κάνουμε κάτι γι’ αυτό ποτέ;


 γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος





Όσο συνήθης και βέβαιη είναι η δυσώδης παρουσία και τα γεννητούρια της μύγας πάνω σε ένα πτώμα, άλλο τόσο συνήθης και βέβαιη είναι η (εξίσου δυσώδης) «Αντιλαϊκή μεταστροφή» ενός κυβερνητικού κόμματος αμέσως με το που θα κερδίσει τις εκλογές.
Με άλλα συνθήματα και προγράμματα (φιλολαϊκά) διεξάγει τον προεκλογικό αγώνα και εντελώς τ’ αντίθετα (αντιλαϊκά) πράττει με το που πιάνει το πηδάλιο της Κυβέρνησης.
Το γιατί το κάνει αυτό είναι ένα θέμα με δύο πτυχές:

1) Έχει σχέση με το «που ομνύει». Σε ποιόν «Αφέντη» δηλώνει Πίστη και Υπακοή;
Αυτοί λένε

 «μα, στον Λαό, σε ποιόν άλλον; Δημοκρατία έχουμε».

Η κυβερνητική πρακτική τους όμως άλλα δείχνει περί της «ταυτότητας του Αφέντη» τους. Κι αυτός είναι οι «Ισχυροί». Εγχώριοι και αλλοεθνείς.

2) Τι είναι αυτό που προσδίδει σ’ ένα Κυβερνητικό Κόμμα τόση σιγουριά ότι θα επιτύχει να «μεταστρέψει» την πολιτική του χωρίς «απώλειες»; Δεν φοβάται τίποτα;
Κι εδώ είναι το κλειδί της υπόθεσης.
Όχι. Δεν φοβάται τίποτα.
Γιατί μπορεί να κρύβονται πίσω από την καραμέλα της Δημοκρατίας, αλλά ουδόλως είναι έτσι.
Άντε κι ενοχλείται ο λαός από την αντιλαϊκή συμπεριφορά της κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές.
Και τι μ’ αυτό;
Τι μπορεί να κάνει ο «θυμωμένος Λαός»;
Η μόνη δύναμη που έχει είναι η ψήφος του.
Και η «χρήση» της θα ξαναέρθει μετά από κάποια χρόνια.
Άρα, οι κυβερνώντες είναι ασφαλείς.
Κάνουν ΟΤΙ θέλουν.
Το φανταχτερό περιτύλιγμα του «όλου πακέτου» ακούει στο όνομα (Δήθεν) «Δημοκρατία».
Η δυσώδης ουσία του όμως, όζουσα ακούει στο όνομα «Διαφθορά» και «Ολιγαρχία της Ελίτ».
Ιδού λοιπόν «εκλαϊκευμένο και απλουστευμένο το όλο Πακέτο»....

Το αγαπημένο τους μοτο είναι:

«...ο Λαός εξέλεξε τους αντιπροσώπους του. Εάν δεν επιτύχουμε, θα επωμιστούμε το πολιτικό κόστος και θα τιμωρηθούμε στις επόμενες εκλογές».

Τρίχες. Σιγά την ποινή.
Απλά βγαίνουν στην οθόνη και λένε

 «ΟΚ, παίρνω το πολιτικό κόστος, εντάξει; Ευχαριστημένοι;».

Το πολύ πολύ να μην βάλουν υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές κάποιοι απ’ αυτούς.
Και τι μ’ αυτό; Θα κάνουν υπομονή για μια τετραετία και θα ξαναγίνουν βουλευτές στις μεθεπόμενες. Στο ενδιάμεσο βεβαίως «δεν θα χαθούν κιόλας». Ε, όλο και κάποια υψηλή Πολιτειακή θέση θα καταλάβουν. Ή η εταιρεία τους καμία «καλή απ’ ευθείας ανάθεση».
Ποιά Δημοκρατία λοιπόν;
Ολιγαρχία είναι. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.
Κάποιοι λίγοι ισχυροί κάνουν κουμάντο και απλά αλλάζουν τους πολιτικούς σαν τα πουκάμισα. Ή καλύτερα, τους ανακατεύουν σαν τα τραπουλόχαρτα. Σήμερα αυτό το χρώμα, αύριο το άλλο. Σήμερα αυτή τη φουρνιά προσώπων, αύριο την άλλη, μεθαύριο μισούς απο δω, μισούς απο κει.
Και για να έχει και ποικιλία και μεγαλύτερη ακόμη «επίφαση Δημοκρατίας», φτιάχνουν – εάν απαιτείται – και ένα «(δια)κομματικό/κυβερνητικό κοκτέηλ» που πάλι τα ίδια (αντιλαϊκά αίσχη) θα κάνει αλλά και πάλι ο Λαός θα είναι ανήμπορος να αντιδράσει.
Είπαμε:

ψήφισε, πάει και τελείωσε. Εξαντλήθηκε από.... «σφαίρες» το όπλο του. Είναι εντελώς... «άσφαιρος», πως το λένε...

Όταν πλησιάσει πάλι η ώρα να... «ξαναγεμίσει το Λαϊκό Όπλο» (επόμενες εκλογές), θα... «διορθωθεί (επικοινωνιακά) το πράγμα». Και η Κοινή Γνώμη δυστυχώς έχει μνήμη χρυσόψαρου. Θυμάται, άγεται και φέρεται ΜΟΝΟΝ από τα πολύ πρόσφατα ερεθίσματα.

Τα ΜΜΕ (και όχι μόνον) να είναι καλά – που τους ανήκουν – και θα κατευθύνουν την Κοινή Γνώμη – την ύστατη στιγμή - όπου θέλουν.
Κι όποιος «εκλεγμένος/εκλεκτός» τολμήσει να μην κάνει αυτό που θα «του πουν» και το παίξει αντάρτης στην Κοινοβουλευτική κονίστρα, μαύρο φίδι που τον έφαγε.

 Θα «εξοστρακιστεί απ’ τα πάντα». Ή μ’ άλλα λόγια, απ’ τη «νομή της πίτας» (της εξουσίας και της Ελίτ).

Οι πολιτικοί λοιπόν που κλίνουν το γόνυ;

Στο Λαό ή στ’ αφεντικά τους;

Αλλά και ο Λαός θα κάνει πάντα ότι του πουν τα ΜΜΕ/αφεντικά.
Άλλωστε, είπαμε, μέχρι τις επόμενες εκλογές πάντα υπάρχει χρόνος για «διορθωτικές επικοινωνιακές κινήσεις».
Να ξαναθυμηθούμε εδώ, ότι, οι ισχυροί έχουν αφθονία όπλων χειραγώγησης της Κοινής Γνώμης στο οπλοστάσιό τους;
Κι όσον αφορά στα φληναφήματα περί Δημοκρατικών Θεσμών δεν είναι τίποτε άλλο παρά ευφημισμοί.
Τα πολιτικά στελέχη και οι Βουλευτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά το απαραίτητο ντεκόρ.

Πιστεύει κανείς ότι οι Βουλευτές εκλέγονται και καλοπληρώνονται για ν’ ασκούν ανεξάρτητο νομοθετικό έργο;

Ή απλά για να ... βάζουν την υπογραφή τους σε ότι τους «σερβιριστεί»;

Κάποιοι λίγοι πολιτικοί μεγαλοπαράγοντες είναι που κάνουν κουμάντο μαζί με την υπόλοιπη πολιτική, κοινωνική, οικονομική (και «λοιπή») ελίτ.

Το ντεκόρ  ναι μεν αλλάζει κάθε τόσο πλην όμως παραμένει πάντα και απλώς ντεκόρ.
Οι αποφάσεις έρχονται πάντα επεξεργασμένες και έτοιμες προς ψήφιση.

(Ποιά «κέντρα αποφάσεων» άραγε επεξεργάζονται τα σχέδια νόμου; Ποιοί τάχα αποτελούν τις «πραγματικές» Ομάδες Συμβούλων και Επεξεργαστών Νομοθετικών Προτάσεων;)

Και το «ντεκόρ» κάνει αυτό που τους ανετέθη: τις ψηφίζουν άκριτα κι αδίστακτα.
Κι όταν τυχόν στριμώχνονται για δημόσιες (τηλε)απολογίες απλά επαναλαμβάνουν μονότονα:

«...μα, εμείς θ’ απολογηθούμε για τους προηγούμενους;»

Σωστός ο κόουτς!
(Και) γι’ αυτό ανακατεύει την τράπουλα.
Για να μπορούν να λένε:

(1) «δεν φταίμε εμείς, φταίνε άλλοι»,

(2) «ορίστε, διδαχτήκαμε από τα προηγούμενα λάθη, γι’ αυτό και ανανεώνουμε τους
Εθνοπατέρες».

(3) «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, εμείς ΘΑ τα κάνουμε όλα σωστά και φιλολαϊκά».

Γι’ αυτό σε κάθε εκλογές «ανανεώνει» (ο «Κόουτς» ντε) κατά τουλάχιστον 50% την σύνθεση των υποψηφίων.
Για να τους έχει στο χέρι (υπακοή, πειθαρχία), να υπάρχουν πάντα (σχετικά) «καθαροί» στην επιφάνεια και να μπορούν ν’ απαντούν στον Λαό με παρόμοια όπως τα παραπάνω παραπλανητικά μοτο.

Το μικρό αυτό κύκλωμα των Ισχυρών που κάνει κουμάντο δεν είναι τίποτε άλλο από μια «Ολιγαρχία». Δε φαίνεται;

Μια Ολιγαρχία που κάνει ότι θέλει γιατί ακριβώς έχει αφοπλίσει το μοναδικό όπλο της Κοινής Γνώμης.
Τις εκλογές. Την Λαϊκή Ψήφο.

Και γιατί επίσης, έχει αφοπλίσει την «Δυνητική Ισχύ των Αντιπροσώπων του Λαού». Εφόσον, δεν δίνουν λόγο πουθενά.
Συνεπώς, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς (και τώρα ήρθε η ώρα του Σοκ – ένας «ειρωνικός σαρκασμός»  που θα δώσει σε ορισμένους τον πειρασμό να «απομονώσουν το παρακάτω απόσπασμα» για να κάνουν τα «επικοινωνιακά παιγνιδάκια» τους):

Εάν ο Λαός θέλει Ολιγαρχία να το πει ξεκάθαρα και να ρυθμιστεί και το θεσμικό πλαίσιο ανάλογα. Να χτιστούν θεσμοί που θα διασφαλίζουν την ανάδειξη μιας Συνετής Ολιγαρχίας.
Θεσμούς που θα αναδεικνύουν ένα Ανώτερο Πολιτειακό Όργανο Αρίστων της Κοινωνίας που θα εξοστρακίσει τα τρωκτικά της σημερινής «Συγκεκαλυμμένης Ολιγαρχίας των Ισχυρών της Διαφθοράς».
Σας ακούγεται... «Ολοκληρωτικό»; Αριστοκρατικό; Φασιστικό; Ελιτίστικο;

Αν δεν σας αρέσει λοιπόν αυτή η... «Ολοκληρωτική Αριστοκρατική Προοπτική» και θέλετε Δημοκρατία, τότε φροντίστε να χτισθεί μια «Πραγματική Δημοκρατία» στη θέση της «Υποτιθέμενης Δημοκρατίας» που έχουμε τώρα.
Δηλαδή, θωρακίστε την Δημοκρατία.
Δίνοντας δύναμη στο Λαό και στους Αντιπροσώπους του.

Πως;

Ας ξαναπάμε στα «αδύνατα σημεία» που είδαμε παραπάνω και «επιμελώς αφοπλίζουν» οι σημερινοί Ολιγάρχες:

Είπαμε λοιπόν ότι το πρώτο σημείο έχει να κάνει με την απόσταση από εκλογές σε εκλογές.
Αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση παίρνει πάντα αντιλαϊκά μέτρα και βεβαίως όλο το βαρονέτο της επιδίδεται στο προσφιλές σπορ τόσο των ίδιων όσο και των υποστηρικτών τους (ελίτ – Ολιγαρχία):

 τη Διαφθορά.

Αυτοί που οφείλουν Συνταγματικά να τους «ελέγχουν», η ιστορία έδειξε ότι διαχρονικά «απλά δεν το πράττουν».
(Επιχειρήσεις «Καθαρά Χέρια» βεβαίως ξεκίνησαν πρόσφατα πλην όμως να ευχόμαστε, πρώτον, να φέρουν αποτέλεσμα και δεύτερον να συνεχιστούν δριμύτερες εκπληρώνοντας επιτέλους τον Πολιτειακό και Συνταγματικό ρόλο τους).
Ο Λαός λοιπόν, ναι μεν «αγριεύει», αλλά δεν μπορεί να αντιδράσει. Γιατί οι επόμενες εκλογές είναι πάντα μακριά. Πολύ μακριά. Και ο χρόνος «όλα τα ατονεί και τα σβήνει» ως γνωστόν.
Κι επίσης, άλλα Εκλεγμένα Πολιτειακά Όργανα ανάλογης ισχύος  δεν υπάρχουν.

Πολύ «βολικά» όλα αυτά (για «κάποιους»), δε νομίζετε;
Ποιός θα ήταν συνεπώς ο «μόνος τρόπος» για να «δυσκολευτεί η δουλειά των παραπάνω επιτηδείων»;

Τι είναι αυτό που θα τους «ανησυχούσε» σφόδρα;

1) Να έχουν οι «Κυβερνήτες» και κάποια άλλα «εκλεγμένα από το Λαό Πολιτειακά Όργανα» (ανάλογης ισχύος με την δική τους) μέσα στα πόδια τους.
2) Κάθε τόσο εκλογές.

Εκ των παραπάνω συνεπαγόμενο, προκύπτει ότι αυτή η απόσταση μεταξύ των εκλογών πρέπει να «μειωθεί».

Και να εφευρεθούν/θεσπιστούν αυτά τα άλλα Ρυθμιστικά Πολιτειακά Όργανα.

Για φανταστείτε πχ να μπορούσε ο Λαός κάθε 8 μήνες να χρησιμοποιεί αυτή την τρομακτική Δύναμη «Διόρθωσης Ψήφου»  που διαθέτει.
Θα πει κάποιος βέβαια:

«... μα τώρα, είναι δυνατόν κάθε 8 μήνες να έχουμε εκλογές; Κανένας δεν θα μπορεί να κυβερνήσει έτσι...»

Ε, λοιπόν, κανείς δεν είπε ότι οι Βουλευτικές Εκλογές θα πρέπει να γίνονται κάθε 8 μήνες.

Μπορούν όμως να γίνονται καθοριστικές εκλογές «άλλου είδους» κάθε 8 μήνες.
Κι εδώ ερχόμαστε στο άλλο «αδύνατο σημείο».
Αν θέλουμε να «σπάσουν τα στεγανά» των Ολιγαρχών θα πρέπει να πληγούν στο βασικό ευαίσθητο σημείο τους. Να τους κοπεί η δυνατότητα να «ελέγχουν τους Λαϊκούς Αντιπροσώπους» στα πλαίσια μιας «Μοναδικής Εξουσίας».
Η Πολιτειακή Εξουσία θέλει λοιπόν κι άλλο «σπάσιμο».
Πρέπει αυτοί οι κύριοι Εθνοπατέρες εκεί πάνω να «επανατοποθετούνται» κάθε τόσο ο «ένας απέναντι στον άλλον».
Σαν μια παρτίδα Σκάκι. Ή σαν ένας διαρκής Πόλεμος Τακτικών Δυνάμεων.
Όπου οι δυνάμεις αναδιατάσσονται διαρκώς αναλόγως των αντιμετωπιζόμενων καταστάσεων/προβλημάτων.
Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον με έναν τρόπο.

Να θεσπιστούν κι άλλες συμπληρωματικές Λαϊκές Εξουσίες.
Όπως, Γερουσία. Μια άλλη δεύτερη Βουλή τρόπον τινά. Συμβουλευτική μα κι ελεγκτική.
Και όπως εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Λαό.
Θα μπορούσαν (για να μην πήξουμε και στους καλοπληρωμένους Εθνοπατέρες) οι 300 της Βουλής να μειωθούν σε 150.
Αντίστοιχα, άλλοι 150 να εκλέγονται στην Γερουσία.
Με καθοριστικές όμως δυνατότητες τόσο στην Γερουσία, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Και όχι να είναι απλώς «διακοσμητικά στοιχεία».
Τα νομοσχέδια να μην είναι αρκετό να ψηφίζονται από την Βουλή.
Αλλά να πρέπει να εγκριθούν και από Γερουσία και από Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτό θα σήμαινε, ότι κάθε 8 μήνες ο «Λαός θα μιλάει» (ή αλλιώς, «θα οπλίζει» – με το μόνο όπλο που έχει, την ψήφο του – και θα «τιμωρεί»). Και επηρεασμένος – βλ. οργισμένος -  από την Πολιτική Συμπεριφορά των Ηγετών του τους προηγούμενους 8 μήνες, θα «διορθώνει αναλόγως την ψήφο» του.

Τουτέστιν:
Κάθε 8 μήνες θα μπορούσαμε να έχουμε και ένα από τα παρακάτω:

1) Βουλευτικές Εκλογές
2) Εκλογές Γερουσίας
3) Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
4) Ευρωεκλογές
5) Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Και βεβαίως, κομμένα τα «δωράκια σε έδρες» προς το Πρώτο Κόμμα. Όπως επίσης, κομμένες και οι «ταυτόχρονες εκλογές» ώστε να «αφοπλίζεται το μοναδικό όπλο του Λαού». Επίσης, το εκλογικό σύστημα και στις Βουλευτικές και στην Γερουσία θα πρέπει να είναι σαφώς αναλογικότερο και εντιμότερο από τα έως τώρα εκτρώματα.
Και φυσικά, να μην εξαρτάται η εκλογή του Βουλευτή από κανενός είδους λίστα που σημαίνει «βλέπουμε το πόσο καλό και υπάκουο παιδί είσαι κι αποφασίζουμε εάν θα σε προωθήσουμε ως Βουλευτή».

Να σημειωθεί, ότι, δεν ανατρέπεται έτσι η χρονική διάρκεια των παραπάνω.
Το καθένα από τα παραπάνω Πολιτειακά Λαϊκά Όργανα έχει στην διάθεσή του ένα επαρκές διάστημα 4 ετών.

Αλλά ταυτόχρονα έχει γύρω του «διαφορετικές πολιτικοκομματικές συνθέσεις» των άλλων Οργάνων με τα οποία «αλληλοελέγχεται».
Κι αυτό θα είναι ο «Μεγάλος τους Εφιάλτης». ΌΛΩΝ.

Ουσιαστικά, με τον παραπάνω τρόπο ο Λαός θα έχει την δυνατότητα κάθε 8 μήνες να δείχνει την δυσαρέσκειά του με τον μόνο τρόπο που τους συνετίζει.
Την απώλεια Πολιτικής Ισχύος.

Εάν πχ η Νομοθετική Εξουσία τολμήσει να «αποφασίσει και να διατάσσει» ψηφίζοντας ότι της έρθει στο κεφάλι (πχ θανάσιμα αντιλαϊκά χαράτσια και ευνοϊκές για την Ελίτ αποφάσεις) θα ξέρει ότι αυτό το νομοθετικό έκτρωμα δεν θα περάσει ποτέ είτε από την Γερουσία είτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αυτό θα δημιουργήσει επανειλημμένα «κενά αποφάσεων και νομοθέτησης».
Κάτι τέτοιο με την σειρά του θα τους υποχρεώσει ΟΛΟΥΣ να καταφεύγουν σε συχνά Λαϊκά Δημοψηφίσματα.
Θεμιτό, ευκταίο και εφικτό.
Άλλωστε, η διαδικτυακή τεχνολογία παρέχει πλέον πολλές δυνατότητες σ’ αυτό το πεδίο.

Κι αυτό θα είναι ο 6ος Πυλώνας της Λαϊκής Εξουσίας.
Θα είναι η 6η ευκαιρία της Κοινής Γνώμης, του Λαού, να κάνει χρήση της «Διορθωτικής της Ισχύος» και μάλιστα εμβόλιμα και πιθανόν συχνότατα ακόμη και ανάμεσα στα 8άμηνα.

Αυτό θα μετατρέψει τον Λαό σε πραγματικό Κυρίαρχο της Πολιτικής και της Κοινωνίας.

Αυτό λέγεται «εμβάθυνση της Δημοκρατίας» κύριοι.

Αν θέλετε να λέγεστε Υπερασπιστές της Δημοκρατίας, ιδού η Ρόδος ιδού και το Πήδημα.

Διαφορετικά, συνεχίστε να κάνετε πιρουέτες στο ρυθμό που σας σφυρίζουν τα αφεντικά σας της Ελίτ κι ετοιμαστείτε όλοι για «πραγματικά Ολοκληρωτικά Καθεστώτα» που ούτε να τα σκεφτείτε δεν τολμάτε. Και καλά κάνετε.

Να μην τολμήσετε να διαμαρτυρηθείτε όμως εκ των υστέρων γι’ αυτά που θα συμβούν.

Γιώργος Ανεστόπουλος
 
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΣΚΑΙ… ΝΟΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

«Η singularLogic,εταιρία συμφερόντων Βγενόπουλου,νόθευσε τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου του 2012…»


Όταν φωνάζουμε ότι δεν υπήρξαν ποτέ εκλογές , μας λέτε συνομοσιολόγους ε ?

πάρτε αυτό τώρα !

Περισσότερα σε λίγο….απλά διαβάστε το παρακάτω


Διαβάστε την κριτική σύμφωνα με την wikipedia….και θα καταλάβετε!!!

Τα σχόλια δικά σας

Έχει εμπλακεί αρκετές φορές σε αντιπαράθεση που μπορεί να χαρακτηριστεί δημόσια, και ξεφεύγει από τη στενά επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα.

Το 2008 είχε κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις στη βουλή σχετικά με την εμπλοκή του ομίλου Marfin στην πώληση του ΟΤΕ και έχει κληθεί από διάφορους δημοσιογράφους να δώσει συνεντεύξεις.

Έχει στραφεί με αγωγές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, του Αλέξη Τσίπρα και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Μετά την ίδρυση της Π.Ε.Κ. ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατηγορήθηκε από μία μερίδα φίλων του Παναθηναϊκού ότι χρησιμοποίησε προς όφελός του μία σκληροπυρηνική μερίδα των φιλάθλων ώστε να πιέσει την τότε ιδιοκτησία της ΠΑΕ να του επιτρέψει την είσοδο στην ομάδα.

Την ίδια στιγμή, μία άλλη μερίδα φιλαθλων θεωρούσε τέτοιες απόψεις συντηρητικές και προερχόμενες από την οικογένεια Βαρδινογιάννη η οποία ήταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, και πως οι εν λόγω αφορισμοί οδηγουσαν στη διατήρηση της άσχημης για τον σύλλογο κατάστασης.

Παράλληλα, έμειναν στην ιστορία φράσεις όπως το “Είμαστε πιο ισχυροί απ’ τον Αμπράμοβιτς”, μία φράση που τον στιγμάτισε. Εκείνη την εποχή (2008) και εν μέσω αγωνιστικών αποτυχιών και διοικητικής αστάθειας, ο Παναθηναϊκός έχασε για άλλη μια χρονιά το πρωτάθλημα, κατι που ευνόησε τα σχέδια της ΠΕΚ, τα οποία προέβλεπαν αλλαγή της σελίδας στα διοικητικά του Παναθηναϊκού.

Σε συνδυασμό με τη θέληση της πλατιάς μάζας των φίλων του Παναθηναϊκού, της οποίας η έκφραση κορυφώθηκε στις 13 Απριλίου 2008, όπου 30.000 φίλοι του συλλόγου ζήτησαν με συλλαλητήριο το οποίο έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ, τα σχέδια αυτά ευοδώθηκαν.

Αυτή η αλλαγή στα δρώμενα του συλλόγου οδήγησε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος το 2010 για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια αποτυχιών.

Τον Ιανουάριο του 2011 και εν μέσω διαφωνιών με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Βαρδινογιάννη, σχετικά με τη λειτουργία του συλλόγου, ο Βγενόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το ελληνικό ποδόσφαιρο με την αιτιολογία ότι είναι ένας χώρος που πλέον δεν τον εκφράζει, δημιουργώντας έτσι ανάμεικτα συναισθήματα στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 και μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της οικογένειας Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, επανεμφανίστηκε παρουσιάζοντας νέο πλάνο ενασχόλησης του με την ομάδα.

Μετά το συμβάν της δολοφονικής επίθεσης στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin – Egnatia στην οδό Σταδίου 23, που συνόδευσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα την άνοιξη του 2010 ο Ανδρέας Βγενόπουλος επισκέφτηκε το υποκατάστημα (ως εκπρόσωπος της τράπεζας) λίγες ώρες μετά τον εμπρησμό και δέχτηκε αποδοκιμασίες από το παρευρισκόμενο πλήθος.

Στις 18 Μαΐου 2010 ο Βγενόπουλος (απαντώντας στην ανακοίνωση της ΟΤΟΕ που έριχνε ευθύνες στην διοίκηση της τράπεζας[9]) έστειλε επιστολή προς τους εργαζόμενους της Marfin, αρνούμενος ότι πίεσε εργαζόμενους να εργαστούν σε ημέρα απεργίας και αναφέροντας ότι το κατάστημα της Σταδίου που κάηκε δεν θα επαναλειτουργήσει.

Στην επιστολή, επίσης, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα είχε όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ασφαλείας (πυρανίχνευση, έξοδο κινδύνου, ενισχυμένα τζάμια κλπ).

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζυμαρικά, καφές, μπύρα, σοκολάτα και μέλι, τέλος !!

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι κλιματολογικές συνθήκες θα αφανίσουν από την καθημερινότητα των ανθρώπων τον καφέ, τα ζυμαρικά, το παγωτό και πολλές ακόμη μεγάλες «μικρές» απολαύσεις.
Από τις θανατηφόρες πλημμύρες που καταστρέφουν τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών μέχρι την εξίσου φονική λειψυδρία, ο πλανήτης έχει ήδη αρχίσει να υποφέρει τις πρώτες σοβαρές επιπτώσεις των κλιματολογικών αλλαγών.
Νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα The Huffington Post, μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι είναι θέμα χρόνου πριν οι μεγαλουπόλεις της Δύσης αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο σημαντικές επιπτώσεις από την «εκδίκηση» της φύσης.
Τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών αποκαλύπτουν πως από τα επόμενα κιόλας χρόνια θα αρχίσουν να εξαφανίζονται σταδιακά βασικά συστατικά πολλών εκ των λατρεμένων μας διατροφικών επιλογών.
Ακόμη κι αν δεν εξαφανιστούν τελείως, οι τιμές θα είναι τόσο υψηλές ώστε -πολύ σύντομα- απλές καθημερινές συνήθειες όπως ο καφές, η σοκολάτα και το παγωτό θα αναδειχτούν σε είδη πολυτελείας!
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αναφορά που παρουσίασε το International Center For Tropical Agriculture προειδοποιεί ότι εάν οι καλλιεργητές της Γκάνα και της Ακτής Ελεφαντοστού δεν προσαρμοστούν στην συνεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας τότε τα αποθέματα κακάο θα συρρικνωθούν τόσο ώστε δεν θα καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς.
ΚΑΦΕΣ
Ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής αλυσίδας καφέ των Starbucks έθεσε το θέμα από πέρυσι όταν δήλωσε στη The Guardian ότι οι κλιματολογικές αλλαγές έχουν δραματικές επιπτώσεις στην αλυσίδα διάθεσης και παραγωγής του Αραβικού καφέ.
ΜΠΥΡΑ
Μία από τις πιο σημαντικές στην παραγωγή μπύρας χώρες του κόσμου, η Γερμανία αναμένεται να υποφέρει από παρατεταμένη ξηρασία και δεδομένου ότι η παραγωγή κριθαριού και λυκίσκου απαιτεί μεγάλα αποθέματα νερού η αγορά θα «υποφέρει» και μάλιστα πολύ σύντομα. Εναλλακτικές λύσεις στην παραγωγή μπύρας -όπως το καλαμπόκι- μέχρι στιγμές δεν υπάρχουν λόγω των αυστηρών γερμανικών νόμων ως προς τα συστατικά της μπύρας.
ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
Στην Ελλάδα δεν είναι ευρέως δεδομένο αλλά στο εξωτερικό δεκάδες γενιές παιδιών έχουν μεγαλώσει αλείφοντας φυστικοβούτυρο στο ψωμί. Στην αγορά υπάρχει ήδη κρίση καθώς το περσινό καυτό καλοκαίρι μείωσε σημαντικά την παραγωγή φυστικιών. Εάν η θερμοκρασία συνεχίσει να ανεβαίνει, θεωρείται απολύτως σίγουρο ότι η τιμή στο φυστικοβούτυρο θα «απογειωθεί».
ΙΤΑΛΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Οι επιστήμονες του British Meteorological Office προειδοποιούν ότι η Ιταλία θα αναγκαστεί να εισάγει τα βασικά συστατικά των περίφημων ζυμαρικών, της επειδή η αλλαγή του κλίματός της θα αλλάξει τόσο ώστε θα είναι αδύνατη η καλλιέργεια σίτων. Η καλλιέργεια υπολογίζεται πως θα σταματήσει προς το τέλος του αιώνα που διανύουμε.
ΜΕΛΙ
Δεν είναι πια μυστικό ότι ο πληθυσμός των μελισσών έχει μειωθεί, παγκοσμίως. Οι πιο βροχεροί χειμώνες αλλά και οι βροχές του θέρους δυσκολεύουν τις μέλισσες στην αναζήτηση τροφής με αποτέλεσμα να λιμοκτονούν και να είναι επιρρεπείς σε πολλές ασθένειες. Αυτό φυσικά δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο την παραγωγή μελιού καθώς οι μέλισσες βοηθούν στην γονιμοποίηση των καλλιεργειών.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ:Ανασταίνει νεκρούς ασθενείς το μηχάνημα εξωσωματικής οξυγόνωσης ECMO

Απίστευτο άλμα στον τομέα της Ιατρικής αποτελεί η συσκευή εξωσωματικής κυκλοφορίας αίματος (Ecmo) η οποία καταφέρνει να ξεγελάσει τον θάνατο κρατώντας τον ασθενή στη ζωή, χωρίς καρδιά και εγκέφαλο έως και για 7 ώρες.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» η συσκευή είχε δημιουργηθεί αρχικά για την ανάνηψη πρόωρων νεογνών, ωστόσο αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη και για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Η αποτελεσματικότητα του μηχανήματος αποδείχθηκε πρόσφατα με ένα περιστατικό στην Ασία, όπου μία 30χρονη ναρκομανής πέθανε έξω από την πόρτα του νοσοκομείου, όμως οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή, αφού πρόλαβαν και την συνέδεσαν στο Ecmo πριν περάσουν 5 λεπτά και για 7 ώρες παρέμεινε στη ζωή χωρίς να λειτουργεί η καρδιά και ο εγκέφαλος, ώστε να της «καθαρίσουν» το αίμα και εν τέλει κατάφερε να επιζήσει.

Το πρωτοποριακό αυτό μηχάνημα, υπάρχει και στην Ελλάδα και έχει τη δυνατότητα να συντηρεί την καρδιά με μείωση της θερμοκρασίας, αλλά και τον εγκέφαλο αποτρέποντας μία επικείμενη νέκρωσή του. Παράλληλα τραβάει το αίμα από το σώμα, το καθαρίζει και το οξυγονώνει και μετά το ξαναβάζει πίσω. Μιλώντας στα Νέα ο καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός εξηγεί ότι σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής αν αποτύχει η απινίδωση, τότε η καλύτερη λύση για την ανάσταση του ασθενούς είναι το Ecmo.

Το μηχάνημα χρησιμοποιείται για την οξυγόνωση του αίματος, παρακάμπτοντας τους πνεύμονες προσωρινά, αλλά και σε περιπτώσεις που ο ασθενής βρίσκεται στην Εντατική και η καρδιά χρειάζεται υποστήριξη. Ωστόσο ο κ. Κρεμαστινός τονίζει ότι αν ο ασθενής δε συνδεθεί αμέσως, τότε είναι πολύ αργά.

Πηγή..
http://www.atia-ufo.gr

pisoapothnkoyrtina
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΗΝΑΜΕΙΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! ΟΤΑΝ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΘΑ ΒΑΡΑΕΙ ΠΡΟΣΟΧΕΣ ΣΤΟΝ… ΧΑΣΑΝ‼!


army-500x312Να λοιπόν που σε κάποια χρόνια θα μπορούν να είναι συνταγματάρχης ο Ιμπραήμ, πτέραρχος ο Χασάν και διοικητής υποβρύχιου ο Μουσταφά. Παρά τις αντίθετες εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά εκδόθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς την προϋπόθεση του γένους όπως αναφέρει το onalert.
Η κυβέρνηση δεν αποπειράθηκε ξανά να φέρει την τροπολογία την οποία δεν είχε κατορθώσει να περάσει καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους.
Μετά λοιπόν τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Ε.Δ. έρχεται ο ...πατριώτης πρωθυπουργός που κάποτε για αυτό το λόγο έριξε μια κυβέρνηση να τις αποτελειώσει. Φυσικά οι συνέπειες δε θα φανούν άμεσα...

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ‏

Στα χρόνια που ζούμε καλό είναι να θυμηθούμε μερικές πρακτικές που ακολουθούσαν με σοφία οι γιαγιάδες μας τα χρόνια που τα λεφτά ήταν λιγοστά και οι καθημερινές ανέσεις, σχεδόν ανύπαρκτες.

Στην εποχή που αναφερόμαστε, είναι σίγουρο ότι δεν θα βρούμε σούπερ μάρκετ σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, ούτε ταχυφαγεία με κάθε είδος junk food που υπόσχονται φθηνό φαγητό αμφιβόλου ποιότητας. Οι άνθρωποι ήταν ακόμα κοντά στη φύση και γνώριζαν τα μυστικά που θα τους έδιναν την ευκαιρία να βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν λεφτά!

Ας δούμε λοιπόν μερικά προϊόντα που η φύση τα δίνει τσάμπα!

Άγρια χόρτα:

Αυτά τα άγρια χόρτα που θεωρούνται εκλεκτά στον πάγκο του σύγχρονου μανάβη, κάποτε ήταν το πιο φθηνό φαγητό του τραπεζιού. Αρκεί να ήξερες να τα ξεχωρίζεις και να έβγαινες μια βόλτα με το μαχαιράκι σου στην εξοχή. Για ακούστε μερικά: ραδίκια, ζωχοί, άγρια μάραθα, ρόκες, γλιστρίδες, τσουκνίδες, αγριόπρασα, αγριοσέλινο, βολβοί, βλίτα, βρούβες, κάπαρη, μυρώνια, καυκαλήθρες, αλλά και πιο gourmet όπως άγρια σπαράγγια και αγκινάρες. Σας ανοίξαμε την όρεξη;

Άγρια μανιτάρια:

Αυτό κι αν είναι εκλεκτό έδεσμα! Οι φθινοπωρινές και οι ανοιξιάτικες βροχές γεμίζουν τα βουνά με μανιτάρια και οι φανατικοί του είδους περιμένουν με το καλαθάκι στο χέρι να συλλέξουν τον πολύτιμο αυτό μεζέ. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί διότι πολλά είδη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για κατανάλωση. Ακολουθήστε έναν έμπειρο μανιταροσυλλέκτη και έχετε πάντα μαζί σας έναν φωτογραφικό οδηγό για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεστε με ακρίβεια. Η σύνεση του συλλέκτη είναι η εγκύηση της ασφάλειας.

Φρούτα του δάσους:

Πιθανώς να μην ξέρετε ότι τα βατόμουρα, τα σμέουρα, τα μύρτιλα και όλα αυτά τα μικροσκοπικά φρουτάκια που πωλούνται στα μικροσκοπικά κεσεδάκι σαν κόσμημα, υπάρχουν σε άγρια κατάσταση στο δάσος. Αν ανεβείτε σε ορεινές περιοχές, οι παραδοσιακές νοικοκυρές θα σας δείξουν όλα αυτά τα πολύτιμα καλούδια του δάσους που μετατρέπονται σε πρώτης τάξεως γλυκίσματα για όλο το χρόνο!

Ξηροί καρποί:

Τα δασικά δέντρα που πολλές φορές χρησιμοποιούνται στις πόλεις και σαν καλλωπιστικά παράγουν καρπούς που είναι θρεπτικότατοι! Καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα & φουντούκια δεν φυτρώνουν μέσα σε πλαστικά δοχεία, αλλά κρέμονται από τα δέντρα στην κατάλληλη εποχή. Σπεύσατε!

Ελιές:

Δεν υπάρχει γειτονιά σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας που να μην έχει δεντροστοιχίες με ελαιόδεντρα. Τα δέντρα αυτά παράγουν τον πλούσιο καρπό τους, αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς να τον συλλέξει. Γιατί να μην μαζεύουμε τον καρπό από τα ελαιόδεντρα των πεζοδρομίων;

Φρούτα:

Σε πολλές περιπτώσεις τα καρποφόρα δέντρα χρησιμοποιούνται σαν καλλωπιστικά. Η αλλαγή στη χρήση τους δεν σημαίνει ότι τα δέντρα αυτά σταματούν να παράγουν καρπό. Μην αφήνετε, λοιπόν, τα νεράντζια να σκάνε στο πεζοδρόμιο και να αναθεματίζετε για τη βρωμιά που δημιουργείται. Φτιάξτε τα γλυκό! Είναι τσάμπα!

Σαλιγκάρια:

Ο παππούς μου, παλιά, μάζευε σαλιγκάρια, τα καθάριζε αφήνοντάς τα στο αλεύρι ή σε μακαρόνια για μερικές μέρες και μετά μάς τα μαγείρευε με κρεμμυδάκια και ντομάτα. Αν είστε από τους fan του εδέσματος, θα ξέρετε ότι ο μεζές αυτός είναι εκπληκτικός!

Αν δεν έχετε κάποιον να σας δείξει τα μυστικά των παλιών, μπορείτε να πάρετε αρκετές γνώσεις από τα βιβλία. Εμείς σας προτείνουμε το μικρό βιβλιαράκι με τίτλο Άγρια φαγώσιμα χόρτα για να μάθετε να αναγνωρίζετε τα χόρτα και να ξέρετε πότε θα τα βρείτε στους αγρούς καθώς και τον έγχρωμο οδηγό με τίτλο «Μανιτάρια» του συγγραφέα Ζαχαρία Αθανασίου που περιέχει φωτογραφίες και αναλυτικά χαρακτηριστικά για περισσότερα από 600 διαφορετικά είδη άγριων ελληνικών μανιταριών.

 
Πηγή κειμένου: vivanews.
triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »