Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Δεν θα πίνουμε νερό.Θα το τρώμε!


Θα πούμε το νερό νεράκι στα επόμενα χρόνια!... Για τον λόγο αυτό οι επιστήμονες αναζήτησαν νέους τρόπους αποθήκευσης νερού σε στερεή μορφή.
Οι γιαπωνέζοι επιστήμονες ("High-water-content mouldable hydrogels by mixing clay and a dendritic molecular binder") για μια ακόμη φορά έκαναν το θαύμα τους και...
κατασκεύασαν το ελαστικό νερό. Η ανακάλυψη έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο. Το νέο «σκληρό» πια νερό αποτελείται από 95% καθαρό νερό ενώ το υπόλοιπο πέντε τοις εκατό αποτελεί ο πηλός και άλλα οργανικά υλικά. Το αποτέλεσμα μοιάζει με ζελέ, αλλά είναι πιο ελαστικό και τελείως διάφανο, όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία του Japan Science & Tachology Agency.

Η επίσημη ανακοίνωση έγιν στο περιοδικό Nature πριν από μια εβδομάδα, σημειώνοντας πως το υλικό αυτό θα είναι φιλικό και ασφαλές προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους ενώ μπορεί σύντομα να αποτελέσει ένα σημαντικό ιατρικό εργαλείο, στη καταπολέμηση τραυματισμένου ή χειρουργημένου ιστού, σε φάση ανάρρωσης.
Το εντυπωσιακό γεγονός είναι πως αν η σύσταση του στερεού νερού πυκνώσει κι άλλο, τότε θα μπορούσε να παραχθεί ένα άλλο υλικό συσκευασίας που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις συσκευασίες πλαστικού μια για πάντα.
Σαφώς στην περίπτωση αυτή η ανθρωπότητα θα έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα προς την διάσωση του πλανήτη και την ασφαλή ζωή όλων μας, ενώ συγχρόνως το νερό θα πρέπει να μεταφερθεί σε απομακρυσμένες περιοχές όπως στην Αφρική για τις ανάγκες ύδρευσης πόλεων και οικισμών.
frappedoupoli.blogspot.com
24wro.blogspot.com




Διαβάστε περισσότερα » »

Η συνωμοσία της … ζάχαρης!

Από όλα τα τρόφιμα που καταναλώνουμε σήμερα, η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι από τα πιο επικίνδυνα.

Στην Αμερική, η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, που περιέχουν ζάχαρη, κοστίζει  έως και $55 δισ ετησίως σε οδοντιατρικούς λογαριασμούς. Έτσι, υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που κερδίζει τεράστια ποσά από αυτήν την προγραμματισμένη εξάρτηση των ανθρώπων από την ζάχαρη.

Το 1915, ο μέσος Αμερικάνος κατανάλωνε 5-10 κιλά ζάχαρης τον χρόνο. Σήμερα, ο μέσος πολίτης καταναλώνει ....
ζάχαρη ίση με το βάρος του σώματός του. Και αν αναλογιστούμε πως πολλοί δεν τρώνε γλυκά κλπ. τότε αυτό σημαίνει ότι αρκετοί είναι αυτοί που καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη και από το βάρος τους!

Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αντέξει τόση μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων υδατανθράκων. Στην πραγματικότητα, η ζάχαρη προκαλεί ανήκεστες βλάβες στον οργανισμό μας.

Η επεξεργασμένη ζάχαρη δεν περιέχει ίνες, μεταλλικά στοιχεία, λίπη, ένζυμα, κλπ. Το μόνο που περιέχει είναι θερμίδες. Έτσι, όταν τρώμε ζάχαρη, το σώμα μας δανείζεται ζωτικές θρεπτικές ουσίες από τα υγιή κύτταρα για να μεταβολίσει την ζάχαρη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση, και σε φθορά των δοντιών.

Η ζάχαρη ρουφάει βιταμίνες από αλλού, δημιουργεί οξέα, και προκαλεί γενική οργανική ανισορροπία. Οι τοξίνες που δημιουργεί κυκλοφορούν μέσω του νευρικού συστήματος, και επιταχύνουν τον κυτταρικό θάνατο. Το αίμα γεμίζει από απόβλητα, και μπορεί να οδηγηθούμε σε δηλητηρίαση. Παράλληλα, το αίμα γίνεται πιο πηχτό, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία του.

Εκτός από τις διάφορες οργανικές επιπτώσεις, η ζάχαρη έχει πλέον συνδεθεί και με διανοητικά προβλήματα. Ο εγκέφαλος μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και αντιδρά άμεσα σε χημικές αλλαγές στον οργανισμό. Η κατανάλωση ζάχαρης αφαιρεί την βιταμίνη Β από τα κύτταρα, κάτι που τα βλάπτει, ενώ μειώνει και την παραγωγή φυσικής ινσουλίνης. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερα επίπεδα γλυκόζης  στο αίμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική διαταραχή, ενώ μελέτες το έχουν συνδέσει και με αυξημένα ποσοστά νεανικής παραβατικότητας.

Πολλοί ειδικοί χαρακτηρίζουν την λευκή ζάχαρη φάρμακο και όχι τρόφιμο. Δεν περιέχει, λένε, κανένα στοιχείο από αυτά που εμπεριέχουν τα τρόφιμα. Μάλιστα, στις ποσότητες που καταναλώνεται σήμερα, είναι ίσως και πιο επικίνδυνη από φάρμακο.


Στο βιβλίο του Everything You Always Wanted to Know About Nutrition, ο Dr. David Reuben γράφει: «… η λευκή ζάχαρη δεν είναι τρόφιμο. Είναι ένα καθαρά χημικό προϊόν, που εξάγεται από φυτά, και μάλιστα μοιάζει σε πολλά με την καθαρή κοκαΐνη. Η χημική της φόρμουλα ονομάζεται C12H22O11. Αποτελείται από 12 άτομα άνθρακα, 22 υδρογόνου, 11 οξυγόνου, και απολύτως τίποτα άλλο… Η χημική σύνθεση της κοκαΐνης είναι C17H21NO4. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δυο είναι η απουσία του ατόμου του νάτριου από την ζάχαρη… οι φάσεις της επεξεργασίας της ζάχαρης αφαιρούν κάθε θρεπτική ουσία, μάλιστα καταστρέφονται 64 τέτοια θρεπτικά στοιχεία… στο τέλος η ζάχαρη λευκαίνεται τεχνητά με χρήση οστών βοοειδών ή και χοίρων».

Οι παραγωγοί ζάχαρης υπερασπίζονται με σθένος το προϊόν τους, και διαθέτουν ισχυρά πολιτικά λόμπυ, κάτι που τους επιτρέπει να συνεχίζουν να το διακινούν ελεύθερα, ενώ στη πραγματικότητα θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί.

Η ζάχαρη είναι εθιστική, όπως και τα ναρκωτικά. Για του λόγου το αληθές, προσπαθήστε να την αποβάλετε από την καθημερινή σας διατροφή για μερικές εβδομάδες. Θα πάθετε σύνδρομο στέρησης, και στο τέλος θα αισθάνεστε διαφορετικά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ΙΚΑ ανακάλυψε το Internet! - Ουρές τέλος για μια σειρά από βεβαιώσεις

Από 10 Ιανουαρίου χιλιάδες άνθρωποι θα πάψουν για ένα... χαρτί να ταλαιπωρούνται και να χάνουν μεροκάματα....


Το ΙΚΑ βάζει μπρος την online χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, με παράλληλη δυνατότητα επιβεβαίωσης της εγκυρότητάς τους μέσω διαδικτύου.

Από την ίδια ημερομηνία καταργείται, η χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, μέσω fax, και η χορήγησή τους θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του ΟΠΣ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, χρησιμοποιώντας τη νέα υπηρεσία που τίθεται σε εφαρμογή.

Εναλλακτικά οι συναλλασσόμενοι είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται:

-Μέσω των υπηρεσιών εσόδων των Υποκαταστημάτων και Παραρτημάτων του Ιδρύματος.

-Μέσω διαδικτύου από πιστοποιημένους φορείς (Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζικά Ιδρύματα, Συμβολαιογράφοι κ.λπ.) και απογεγραμμένους εργοδότες, πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ..

Με τη νέα υπηρεσία, παρέχεται δυνατότητα σε πιστοποιημένους φορείς του Δημοσίου και απογεγραμμένους εργοδότες, πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να λαμβάνουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας μέσω διαδικτύου με χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής, από το δικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ( http://www.ika.gr/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ), ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη:

-σε όσους φορείς ή πρόσωπα (δημόσιες υπηρεσίες, ΚΕΠ τράπεζες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, Επιμελητήρια, Συμβολαιογράφους κ.λπ.) έχουν πιστοποιηθεί ή θα πιστοποιηθούν στο μέλλον, οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετούν τόσο τους απογεγραμμένους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων & οικοδομοτεχνικών έργων, όσο και τους αναπόγραφους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων. Οι μη απογεγραμμένοι εργοδότες οικοδομικών έργων θα εξυπηρετούνται μόνο στα κατά τόπους αρμόδια υποκαταστήματα/ παραρτήματα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ -σε απογεγραμμένους στο Μητρώο Εργοδοτών του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ εργοδότες (κοινών επιχειρήσεων & οικοδομοτεχνικών έργων), που διαθέτουν ενεργούς κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος για την υποβολή ΑΠΔ.

Η έκδοση των βεβαιώσεων γίνεται μέσω του λογισμικού του Ο.Π.Σ. Ι.Κ.Α- Ε.Τ.Α.Μ.:

-αυτόματα από το σύστημα χωρίς καμία παρέμβαση του χρήστη,

-με προεκτυπωμένη την υπογραφή και σφραγίδα του εκάστοτε Διευθυντή της Δ/νσης Εφαρμογών της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής του Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ.,

-χωρίς να απαιτείται πλέον η έγκριση και υπογραφή τους από το Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο Εσόδων, πλην των βεβαιώσεων για είσπραξη λογαριασμού δημοσίου έργου.

Τα είδη Ασφαλιστικής Ενημερότητας που εκδίδονται είναι, για κοινές επιχειρήσεις:

-βεβαίωση μη οφειλής - ασφαλιστικής ενημερότητας,

-βεβαίωση για θεώρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων,

-βεβαίωση οφειλής,

-Υπηρεσιακό Σημείωμα για επιστροφή εισφορών/πληρωμή προμηθευτών Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ.,

-Υπηρεσιακό Σημείωμα για άλλη χρήση.

Για οικοδομοτεχνικά έργα:

-βεβαίωση για μεταβίβαση κτίσματος,

-βεβαίωση για συμμετοχή σε δημοπρασίες,

-βεβαίωση για είσπραξη λογαριασμού δημοσίου έργου,

-Υπηρεσιακό Σημείωμα για επιστροφή εισφορών/πληρωμή προμηθευτών Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ..

Τα Κ.Ε.Π. θα χρησιμοποιούν τη νέα υπηρεσία, όπως και οι λοιποί πιστοποιημένοι φορείς, οι δε βεβαιώσεις που θα εκδίδονται από αυτά θα χρησιμοποιούνται, όπως και οι χορηγούμενες στα Υποκαταστήματα/Παραρτήματα I.K.A.-Ε.Τ.Α.Μ..

Για την πιστοποίηση των φορέων, θα τηρούνται οι οδηγίες του υπ' αριθμ. 095/104/11.11.2011 Γεν. Εγγράφου της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής, ενώ για τους απογεγραμμένους εργοδότες δεν απαιτείται διαδικασία πιστοποίησης, αφού αρκεί η εγγραφή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος για την υποβολή ΑΠΔ.

Σε όσες περιπτώσεις, με βάση τα τελευταία επεξεργασμένα στοιχεία από το μηχανογραφικό σύστημα, διαπιστώνεται ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, θα εκδίδεται η αιτούμενη βεβαίωση.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα εκδίδεται "Eνημερωτικό Σημείωμα", με το οποίο ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για την αδυναμία ικανοποίησης του αιτήματος του και, ταυτόχρονα, θα παραπέμπεται στο αρμόδιο υποκατάστημα/παράρτημα IKA -ΕΤΑΜ.

Το υποκατάστημα/παράρτημα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα πρέπει να καταχωρήσει για το συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο νέο αίτημα και να ακολουθήσει τη διαδικασία που περιγράφεται στο εγχειρίδιο διαδικασιών.

Η εγκυρότητα των βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, που εκδίδονται μέσω της νέας υπηρεσίας, είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί μέσω του δικτυακού τόπου του Ιδρύματος ( http://www.ika.gr/Ηλεκτρονικές_Υπηρεσίες ), ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Οι βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας, που εκδίδονται μέσω διαδικτύου από τους πιστοποιημένους φορείς (υπηρεσίες ή πρόσωπα), ισχύουν αποκλειστικά για τη συναλλαγή που ζητήθηκαν, χωρίς να απαιτείται επικύρωσή τους.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε διόρθωσή τους, η αναπαραγωγή τους σε φωτοαντίγραφα ή η θεώρησή τους από οποιονδήποτε.

Οι εργοδότες, που λαμβάνουν μέσω διαδικτύου βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν περισσότερα του ενός αντίγραφα, χωρίς να απαιτείται θεώρησή τους, δεδομένου ότι υφίσταται δυνατότητα ελέγχου της εγκυρότητάς τους.

Για τυχόν χρήση των βεβαιώσεων στο εξωτερικό, θα τηρούνται, ως προς την επικύρωσή τους, οι οδηγίες του υπ' αριθμ. Ε99/6/21.10.2011 Γενικού Εγγράφου της Δ/νσης Οργάνωσης & Απλούστευσης Διαδικασιών.

Εάν κατά την επεξεργασία αιτήματος για χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (κοινών επιχειρήσεων ή οικοδομοτεχνικών έργων) εντοπισθούν μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες δεν έχουν βεβαιωθεί με τη σύνταξη Πράξης Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ), παρέχεται η δυνατότητα, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων (σχετ. Εγκ. 45/2011) και εφόσον ο ενδιαφερόμενος εργοδότης το επιθυμεί, να καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά (με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη) στα Υποκαταστήματα/ Παραρτήματα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ώστε η σχετική πληροφορία να είναι άμεσα διαθέσιμη, για τη διενέργεια, στη συνέχεια, των απαιτούμενων μηχανογραφικών ελέγχων και την έκδοση της ζητούμενης βεβαίωσης.
πηγη

Διαβάστε περισσότερα » »

Αγριοράδικο το πολύτιμο αλλιώς και ταράξακο με βοτανικό όνομα taraxacum officinale

e5b8472bb3d2eb0253ad7cc09ad1f7c3 Αγριοράδικο το πολύτιμο αλλιώς και ταράξακο με βοτανικό όνομα taraxacum officinaleΟι πρόγονοί μας μας άφησαν τα καλύτερα φάρμακα!!!!

ποιός δεν το γνωρίζει;
αγριοράδικο ή…
ταράξακο….
το πολύτιμο….
το ταραξάκο για όσους δεν το ξέρουν είναι το γνωστό μας ραδίκι του βουνού….
το αγριοράδικο…
η «πικραλίδα»….
το αγγλικό όνομά του «dandelion» είναι παραφθορά του γαλλικού dent de lion που σημαίνει… το δόντι του λιονταριού και αυτό για τα οδοντωτά  του φύλλα….
Taraxacum officinale…
είναι λέξη ελληνική….
αυτό που θεραπεύει τις ταραχές…
τις διαταραχές και τους πόνους του οργανισμού….
και να τι μας προσφέρει αυτό το «ταπεινό χορτάρι»……….
-άριστο διουρητικό χωρίς παρενέργειες  καθώς βοηθάει την απομάκρυνση των περίσσιων υγρών από το σώμα…
το ταράξακο περιέχει μεγάλες ποσότητες καλίου -αποτελεί μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές καλίου -και αντίθετα με άλλα διουρητικά που οδηγούν σε αποβολή με την ούρηση αυτού του μετάλλου από το σώμα το….
αγριοράδικο συμβάλλει στην συντήρηση του καλίου σε υψηλά επίπεδα…….
-μειώνει το ουρικό οξύ….
-βοηθάει στη μη κατακράτηση υγρών στο σώμα λόγω προεμμηνορροϊκού συνδρόμου….
-μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης θεραπεύοντας την υψηλή πίεση του αίματος……
-είναι αντισκορβουτικό…..
-είναι άριστο τονωτικό…
-άριστο αντιφλεγμονώδες ειδικά για παθήσεις του στήθους….
-αντιβηχικό….
-μειώνει τη χοληστερίνη του αίματος καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα της όπως  και των τριγλυκεριδίων στο αίμα…
-άριστο τονωτικό του στομάχου….
-αποτοξινώνει το σώμα και ενδυναμώνει κάθε ιστό του οργανισμού, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά…
και…
-σαν το πιο άριστο αποτοξινωτικό και τονωτικό βότανο είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του ήπατος και για την θεραπεία χρόνιων παθήσεών του…και…
-καθώς εδώ  βρίσκεται  το κέντρο του ελέγχου των εξάψεων κατά την εμμηνόπαυση βοηθάει στον έλεγχο των εξάψεων….ας..
μην το ξεχνάμε είναι ότι καλύτερο για τις εξάψεις…..
το ταραξάκο λοιπόν…
-επιδρά πρωταρχικά στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη και βοηθάει στην απομάκρυνση άχρηστων προϊόντων που συσσωρεύονται εδώ….
έτσι είναι…
-υποστηρικτικό της χοληδόχου κύστεως…
-απαραίτητο για την ομαλή και σωστή λειτουργία της χολής καθώς…
διεγείρει τη ροή της βοηθώντας στη διάσπαση των λιπών ενώ παράλληλα…
-λιπαίνει τον εντερικό σωλήνα….
-απαραίτητο στις χολολιθιάσεις….
-καθαρίζει το αίμα……
-διεγείρει τη λειτουργία των νεφρών ώστε να απομακρύνουν τις τοξίνες με τα ούρα……..
-βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου στα άτομα με διαβήτη…
-απαραίτητο για την σωστή λειτουργία της σπλήνας καθώς απομακρύνει και βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και των δηλητηρίων που συσσωρεύονται εδώ…
-ρυθμιστικό του συστήματος των αδένων βοηθώντας στη σωστή τους λειτουργία αποτρέποντας τα αδενικά οιδήματα…
-είναι αντιρευματικό…
-άριστο θεραπευτικό της αρθρίτιδας και των χρόνιων ρευματοπαθειών…..
-ο  χυμός -το γάλα- από τα σπασμένα στελέχη των φύλλων όταν….
σταλαχθεί και αφεθεί να στεγνώσει απάνω είναι από τα καλύτερα γιατρικά για τους κάλλους και τις μυρμηγκιές…..
-ενισχύει την πρόσληψη ασβεστίου……
-άριστο θεραπευτικό της χρόνιας δερματίτιδας….
-βοηθάει στο έκζεμα…
-στην ακμή…
-στις κοκκινίλες και….
-στην φαγούρα…
-βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει και να καταπολεμήσει τον ιό του έρπητα…
-βοηθάει στην σωστή πέψη των τροφών και…
-είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του κανονικού βάρους του σώματος….
-αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα…
-αποτελεσματικό καθαρτικό ανακουφίζοντας και….
-από πονοκεφάλους που αιτίας τους είναι η κακή πέψη…
-ευεργετικό στη διανοητική κατάσταση!!!….
-πολύτιμη η βοήθειά του σε καταστάσεις αϋπνίας….
-προωθεί την υγιή κυκλοφορία βοηθώντας στη…
-σωστή λειτουργία του καρδιακού μυός….
η ωφέλειά του για την υγεία είναι εκπληκτική……..
με λίγα λόγια λοιπόν το αγριοράδικο είναι ένα βότανο που μπορεί να βοηθήσει το οργανισμό του κάθε ατόμου πολύπλευρα……
το ταραξάκο είναι πλούσιο σε:
-υδατάνθρακες…
-φυτικές ίνες…
-πρωτεΐνες…
μπορεί να επενεργήσει αυτοτελώς ως τροφικό συμπλήρωμα σε μέταλλα…
όπως:
-σίδηρο…
-κάλιο – η καλύτερη πηγή καλίου-
-μαγνήσιο…
-μαγγάνιο…
-θείο…
-νάτριο…
-ψευδάργυρο…
-η ρίζα του περιέχει:
σεσκιτερπενικές λακτόνες:
- lactupircin -λακτοπικρίνη η οποία είναι υπεύθυνη για την πικρή του γεύση…
-glycosides…
-taraxacoside
φλαβονοειδή:
-apigenin-7-glucoside…
-luteolin-7-glucoside…
-isorhamnetin 3-glucoside…
-luteolin-7-diglucoside…
-quercetin-7-glucoside…
-quercetin…
-luteolin…
-rutin…
-chrysoeriol…
κουμαρίνες…
-esculin..
-scopoletin..
τριτερπένια:
-cycloartenol…
-a serine proteinase…
-taraxalisin…
-α-amyrin…
-β-amyrin…
-arnidiol…
-faradiol…
-lupeol…
-taraxol…
-taraxaserol…
-3β-hydroxylup-18-ene-21-one
καροτενοειδή:
- lutein
-violaxanthin
πολυσακχαρίνες
-glucans mannans….
-inulin…
στερόλες:
-taraxasterol…
-ψ-taraxasterol…
-homo-taraxasterol…
-β-sitosterol…
-stigmatsterol…
-campesterol
τα φύλλα του περιέχουν:
-βιταμίνες Α…
-βιταμίνες Β-όπως…
νιασίνη…
ριβοφλαβίνη…
θειαμίνη….
φολικό οξύ…
-βιταμίνη C…
-βιταμίνη D…
-βιταμίνη Ε…
-βιταμίνη Κ….
και βέβαια όλα τα παραπάνω στοιχεία που περιέχει το αγριοράδικο τα αναφέρω όχι για να κουραζόμαστε και να διαβάζουμε αλλά για να καταλάβουμε τη σημαντικότητα αυτών των «ταπεινών» χόρτων…
πως το χρησιμοποιούμε;
παρασκευάζουμε με όλα τα μέρη του φυτού -αποξηραμένα ή μη -αφεψήματα ή εγχύματα…
για το έγχυμα:μία κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα ή και άνθη του βοτάνου για ένα μεγάλο φλιτζάνι βραστό νερό.. .
μπορούμε να πίνουμε ένα φλιτζάνι  πριν το φαγητό μας ή πριν τον βραδινό ύπνο…
άριστο σαν αναψυκτικό το καλοκαίρι με την προσθήκη λεμονιού….
για το αφέψημα:2-3 μικρές κουταλιές από ρίζα ταραξάκο σε ένα φλιτζάνι νερό, το σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά και…
πίνουμε 3 φορές τη μέρα ή κάθε βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο….
για το βάμμα:ειδικά το βάμμα το προερχόμενο από τη ρίζα, θεωρείται πως περιέχει τις ιαματικές ιδιότητες στο μέγιστο….
μπορούμε να πάρουμε 30 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα…..
όλα τα μέρη του βοτάνου μπορούν να φαγωθούν…
από τις ρίζες μέχρι τα άνθη….
-τα φύλλα του τρώγονται ωμά σε σαλάτες αλλά και..
βρασμένα αποτελούν ένα εξαιρετικά θρεπτικό γεύμα και άριστο χωνευτικό…
-τα νωπά- φρέσκα φύλλα μιας μικρής πικραλίδας είναι λιγότερο πικρά από του ώριμου φυτού….
αν έχουμε φρέσκα νωπά φύλλα από μικρές πικραλίδες τις βάζουμε….
πάνω σε μία φέτα φρέσκου ψωμιού το οποίο έχουμε ραντίσει με λάδι…..
προσθέτουμε λίγο αλάτι και άφθονο λεμόνι σκεπάζουμε με μία δεύτερη φέτα ψωμιού…και…
έχουμε ένα θρεπτικότατο σάντουιτς…
μια μερίδα πικραλίδες περιέχει την ίδια ποσότητα ασβεστίου με μισό φλιτζάνι γάλα….
οι ρίζες του ταραξάκο μπορούν:
-να αλεστούν και να χρησιμοποιηθούν σαν υποκατάστατο του καφέ….
και πολλές φορές – ελαφρώς καβουρντισμένη η σκόνη που προέρχεται από την άλεση -προστίθεται στον καφέ για να του δώσει καλύτερη γεύση….
-μπορούμε να τις κάνουμε βραστές σαλάτα…..ή….
-δυναμωτικά αφέψημα αφού τις αποξηράνουμε….
τις συλλέγουμε άνοιξη και φθινόπωρο….
-οι ρίζες της πικραλίδας είναι από τα πιο ισχυρά μέρη του βοτάνου….και…
είναι οι ρίζες του ταραξάκο που χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται  συχνότερα για ιατρικούς σκοπούς…..
-τα μπουμπούκια και τα άνθη της πικραλίδας μπορούν να φαγωθούν ωμά σε σαλάτες – με άριστα για τον οργανισμό αποτελέσματα -ή να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες συνταγές μαγειρικής…
και….
πάντα όταν συλλέγουμε βότανα και φυτά προσέχουμε τα μέρη όπου κάνουμε την συλλογή να μην είναι ραντισμένα………
thalia
7d31ac6d5462c4fe0967cb890c85cac0 Αγριοράδικο το πολύτιμο αλλιώς και ταράξακο με βοτανικό όνομα taraxacum officinale
Αναρτήθηκε από θάλεια
http://botanologia.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα κουρέλια του εγχώριου lifestyle τραγουδάνε ακόμη...

Ο Κανάκης ξεσάλωσε στου Ρουβά. Και μέσα στο τσακίρ κέφι, θυμήθηκε και το Γιώργο Παπανδρέου...Ο κύριος Αντώνης Κανάκης, εκ των κυριοτέρων εκπροσώπων της τηλεοπτικής σχολής που έχει αναγάγει το χαβαλέ, σε... πολιτική φιλοσοφία, πήγε και "τα 'σπασε" στο μαγαζί του Ρουβά.
Μαζί με τον  Γιάννη Λάτσιο, τον Πέτρο Κωστόπουλο και τη σύζυγό του, Τζένη Μπαλατσινού υποδέχτηκαν το-όπως προβλέπεται γι' αυτούς-ευτυχές νέο έτος στο "Αθηνών Αρένα" .
Ο Κανάκης ανέβηκε και τραγούδησε με το Σάκη το "πάει ο παλιός ο χρόνος" και ενώ οι θαμώνες τον αποθέωναν, άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του Ρουβά κι έκανε την αφιέρωσή του στο Γιώργο Παπανδρέου. "Θέλω ν' αφιερώσω "το έμπαινε Γιώργο, έμπαινε και κάντα όλα λίμπα" , στο Γιώργο Παπανδρέου, που έσωσε τη χώρα... Δείξτε λίγη αγάπη, αχάριστοι άνθρωπο, στο Γιώργο Παπανδρέου" .
Πολιτική και χαβαλές, στην πίστα του Ρουβά...



Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ - ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΑ Σ


Μικρογραφία
Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠ ΟΠΟΥ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ


Εικονίδιο ειδοποίησης
Θα πρέπει να έχετε το Adobe Flash Player για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.
Κάντε λήψη του από την Adobe.
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιδιορθώθηκε η διαρροή στην 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας

- Από σήμερα το βράδυ και σταδιακά σε πλήρη λειτουργία η τηλεθέρμανση
Επιδιορθώθηκε η διαρροή στην 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας και εντός των επόμενων 12 ώρων αναμένεται σταδιακά και η πλήρης λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

Aυτό ευλπιστούν οι υπεύθυνοι της ΔΕΤΗΠ, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών στην Πτολεμαίδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Διακοπές μέσα στα σκουπίδια [βίντεο - φωτο]

Διακοπές μέσα στα σκουπίδια [βίντεο - φωτο]Έχει φτιαχτεί από 12 τόνους σκουπιδιών που βρέθηκαν στις παραλίες της Ευρώπης και αποτελείται από 5 δωμάτια και ρεσεψιόν.
Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι εμπνευστές του συγκεκριμένου ξενοδοχείου είναι ότι αν δεν αρχίσουμε τη φροντίδα των παραλιών μας σύντομα θα κάνουμε διακοπές μέσα στα σκουπίδια.



ΠΗΓΗ: metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταρρίψεις με "όπλα-πλάσματος".Δείτε τα πειράματα των Σοβιετικών!Βίντεο

Το βίντεο δείχνει πειράματα των Ρώσων,με τα οποία προσπαθούσαν να φτιάξουν ένα “όπλο πλάσματος” με το οποίο θα μπορούσαν να εξοντώσουν οποιοδήποτε στόχο σε απόσταση 50 χιλιομέτρων!Ανάλογα πειράματα βέβαια κάνουν και οι ΗΠΑ.Κι όπως θα δείτε από το βίντεο,δεν γίνονται τώρα,αλλά εδώ και πολλές δεκαετίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

NEW RUSSIAN SUPERSONIC FIGHTER TRAINER YAKOVLEV YAK-130 FULL VERSION VIDEO

Διαβάστε περισσότερα » »

Ήθη-έθιμα των Καλάσα, των ελληνογενών απογόνων του Μεγαλέξανδρου


kalashΤο ζήτημα των ελληνογενών απογόνων των στρατιωτών του Πανέλληνα Μεγαλέξανδρου, που κατοικούν στην κεντρική Ασία, των Καλάς, είναι πραγματικά τεράστιας σημασίας για την πατρίδα και τον πολιτισμό μας. ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ,

Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών Β΄ Εκπαίδευσης 
Κι αυτό, διότι αφενός φανερώνει ένα...
υπερήφανο απομεινάρι του πανάρχαιου πλανητικού ελληνικού πολιτισμού, που παραμένει εκεί επί χιλιάδες χρόνια ατόφιο, και αφετέρου επειδή έχει και σύγχρονες εθνικές διαστάσεις, λόγω των διεκδικήσεων που έχουν οι Σκοπιανοί για την ιστορία των Καλάς, (φυσικά με την ουσιαστική υποκίνηση και υποστήριξη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών)!...
Οπότε κάθε έργο που συνεισφέρει στην ανάδειξη του ελληνικού αυτού λαού και των πολιτισμικών του διαστάσεων, αποτελεί μέγιστη πατριωτική προσφορά!
Η Ευσταθία (Έφη) Καραμπάτσου, μία γυναίκα με μεγάλες γνώσεις σε θέματα πολιτισμών και θρησκειών και με αποδεδειγμένη δράση υπέρ των ελληνικών δικαίων, είναι η μοναδική Ελληνίδα που ασχολήθηκε διεξοδικά και αναλυτικά με το θέμα των Καλάς, και μάλιστα όχι για εμπορικούς λόγους.
efiΚαρπός της ενασχόλησής της αυτής είναι το όντως καταπληκτικό έργο «Ήθη-έθιμα των Καλάσα», το οποίο συνέγραψε από κοινού με τον κ. Ύαντα Μπαζίκ (Ύας = υιός του Άτλαντος), ο οποίος να σημειωθεί ότι κατάγεται από τον βασιλικό οίκο των Καλάς και είναι γενικός γραμματέας της Εταιρείας Προστασίας του Καλασικού Πολιτισμού, η οποία αποσκοπεί στην εκτενή παρουσίαση της άγραφης αυτής και πανάρχαιας παράδοσης, καθώς και στην ανάπτυξη περαιτέρω φιλικών σχέσεων με την ελληνική κοινωνία.
Να σημειωθεί εδώ ότι η καθηγήτρια - συγγραφέας του ως άνω έργου πραγματοποίησε επιτόπιες έρευνες επί καιρό στις περιοχές όπου ζουν οι Καλάς. Το βιβλίο ετούτο είναι το μοναδικό που γράφηκε με συμμετοχή Καλάς και από Ελληνίδα που έζησε μαζί τους, και γι’ αυτό έχει μεγάλη συγγραφική αξία...
Σε λίγες ημέρες, στις 9 του μηνός Δεκεμβρίου, ξεκινάει η πιο σπουδαία γιορτή των Καλάς, που ονομάζεται «Τσώμος», δηλαδή Κώμος, γιορτή που συνταυτίζεται με τα Μικρά Διονύσια των αρχαίων Ελλήνων τα οποία ετελούντο τις ίδιες ημέρες, με αποκορύφωση την μεγαλύτερη νύκτα του έτους.
Με αφορμή αυτόν τον εορτασμό συνομιλήσαμε με την Έφη Καραμπάτσου, η οποία ανέφερε και τα εξής σχετικά με το εν λόγω καλασικό έθιμο:
«Ο Τσώμος αποτελεί την απαρχή μιας σειράς εορτασμών εθίμων που διαρκούν αρκετές ημέρες. Στις 8 Δεκεμβρίου ένας ηλικιωμένος Καλάσα που τελεί χρέη αγγελιοφόρου, φεύγει από το χωριό Κρακάλ και πηγαίνει σε κάθε χωριό της κοιλάδος Μουμουρέτ για να γνωστοποιήσει στους κατοίκους της ότι την επόμενη ημέρα αρχίζει ο Τσώμος.
exofΑπό τις 9 του μήνα λοιπόν ξεκινάει ο Τσώμος με το «Τσούτιακσαραζάρι» που σημαίνει «μικρό σαραζάρι». Στο παγωμένο φως του πρωινού, όλα τα αγόρια και τα κορίτσια του χωριού, διαβαίνοντας το κρυσταλλένιο ποτάμι, αποτολμούν να εκδράμουν στα λαβυρινθώδη δασωμένα μέρη για να κόψουν «ραμνούτ» (αρχ. ράμνους, = αγκάθια/βελόνες), δηλαδή χλωρά κλαδιά από έλατο. Τα αγόρια με μικρά τσεκούρια κόβουν ξύλα, κόβουν επίσης και για τα κορίτσια, βέβαια κάπως μικρότερα. Καθένα θα πάρει το δικό του και για ευκολία θα το σύρει στην κατωφέρεια της κοφτερής πλαγιάς, ώστε να το φέρει στο λαμπρό ξέφωτο, που είναι περικυκλωμένο από μεγαλόπρεπα γιγαντιαία δέντρα.
Εκεί οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Καλάσα τα αναμένουν για να ανάψουν δύο ξεχωριστές φωτιές, μία των αγοριών και μία των κοριτσιών. Περιμένουν να δουν ποια θα είναι η καλύτερη στήλη καπνού που θα γίνει περισσότερο ευπρόσδεκτη στον ουρανό. Έτσι ορίζεται η νικητήρια ομάδα, που ως έπαθλο της νίκης θα έχει την προσφορά της καλοτυχίας της σε όλους.
Μετά όλοι μαζί κατηφορίζοντας τα μονοπάτια της βουνοπλαγιάς χορεύουν ευλύγιστα παρασυρμένοι από τα καλόρρυθμα τραγούδια τους. Επισκέπτονται τα κατοικημένα αγροτόσπιτα που βρίσκουν στο διάβα τους και μετέπειτα τις κατοικίες του χωριού. Τραγουδούν για την μεγάλη επιθυμία τους να γευτούν το διαλεχτό κόκκινο κρασί και την γενναιοδωρία των νοικοκύρηδων, αφού βέβαια τους το προσφέρουν πλουσιοπάροχα»...
Πραγματικά, θαυμαστά τα έθιμα της πρώτης μέρας αυτής της μεγάλης εορτής των Καλάς, που σημαδεύει τη ζωή αυτού του πανάρχαιου πληθυσμού στις αρχές κάθε χειμώνα. Να τώρα πώς απολήγουν αυτές οι ημέρες των καλασικών γιορτών, μέσω της νύχτας «Καγκαγιάκ», δηλ. του άσπρου κορακιού:
«Ένα πρόσωπο που προσεύχεται στον θεό Δία-Ζάου, (δηλαδή Δίας – Ζευς), μέσα από τις προσευχές των συγχωριανών του, τους προσκαλεί όλους στο σπίτι του να φάνε και να πιούνε από τα αγαθά που θα προσφέρει απλόχερα ως χορηγός. Υποχρεωμένος για το ενδιαφέρον της συμπαράστασης, θα παρασκευάσει το ειδικό ψωμί «μοσαού», με κρέας κατσικιού και καρύδια.
Ο ιερέας αρχίζει άδοντας μια προσευχή στο κοράκι που θα μεταφέρει την έκκληση βοήθειας. Αλλάζει τις παρακλήσεις ανάλογα με την θέληση του οικοδεσπότη, ενώ μετά επαναλαμβάνουν όλοι μαζί τα λόγια του. Συνεχίζει κάποιος άλλος μία άλλη προσευχή που επίσης επαναλαμβάνουν οι υπόλοιποι.
Οι καλεσμένοι αυτοσχεδιάζουν στα λόγια των ικεσιών και ευελπιστούν να εισακουστούν από τον αγγελιοφόρο του θεού. Η ολονύχτια παρέα με πειθαρχημένη συναίσθηση θρησκευτικού καθήκοντος, συνεχίζει τις προσευχές με κατάνυξη παραμένοντας στο σπίτι.
Στις 5 το πρωί, μέσα στο ανυπότακτο πηχτό σκοτάδι, θα μεταβούν δίπλα από την πλατεία Ρατ-Νατ, σε ένα μέρος με τ’ όνομα Γκατζικέιν, κρατώντας στα χέρια τους καρύδια και μαγειρευμένα φασόλια. Αναμένουν εκεί το άσπρο κοράκι, με τα φαγητά στις ανοιγμένες παλάμες τους.
Όταν το δουν οι γεροντότεροι θα δώσουν πρόσταγμα να τα πετάξουν όλοι στον αέρα, ενώ παράλληλα θα τραγουδούν για εκείνο ένα κατηγορηματικό τραγούδι. Για δύο ακόμα χρόνια θα επαναληφθεί η πρόσκληση στο ίδιο σπίτι, έστω και αν, εν τω μεταξύ, έχει πραγματοποιηθεί μέσω των ευχών η επιθυμία του οικοδεσπότη.
Εκεί κατά το τέλος της τριετίας, (γνωστόν δε ότι ο Διόνυσος εορτάζετο και ως Τριετηρικός), τηρώντας την σειρά προτεραιότητας μεταξύ των ενδιαφερομένων πατριωτών - χορηγών, ορίζεται ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την επόμενη τέλεση παρόμοιας επίκλησης»...
Όσον δε αφορά την αναμφισβήτητη πολιτισμική-φυλετική συγγένεια Ελλήνων-Καλάς και την ελληνική προέλευση των δεύτερων, αυτή ανάγεται – σύμφωνα με τη συνομιλήτριά μας – σε μια εποχή ακόμα πιο παλιά από εκείνη του Μεγαλέξανδρου! Σύμφωνα με την Έφη Καραμπάτσου:
«Οι σύνδεσμοι μεταξύ της πολυσύνθετης ελληνικής πραγματείας και της πολύπαθης καλασικής ιστορίας δεν περιορίζουν την καταγωγή του καλασικού λαού στους στρατιώτες του Μεγαλέξανδρου και σε όσους τον ακολουθούν, αλλά την ανάγουν σε ένα αρχαιότερο ελληνικό πληθυσμό, πάνω από 4.000 χρόνια, όπως και οι ίδιοι οι Καλάσα επιβεβαιώνουν μέσα από την μυθολογία τους.
Άλλωστε οι εκστρατείες των τριών μεγάλων στρατηλατών του ελληνικού κόσμου, του Ηρακλή, του Διονύσου και του Μέγα Αλέξανδρου, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τον τερματισμό τους στην ίδια περιοχή, πολύ κοντά στον Ινδικό Καύκασο! Οπότε, ο καλασικός λαός είναι ανάμεικτος με παλαιότερα ελληνικά φύλα».
Από πού όμως προέρχεται αυτή η τόσο παράξενη και μυστηριακή λέξη, Καλάς, που τόσα αινίγματα έχει προκαλέσει σχετικά με την καταγωγή, αλλά και τη σημασία της; Η Ελληνίδα ερευνήτρια μας απαντά χωρίς περιστροφές:
«Η λέξη «καλιάς» της αρχαίας γλώσσας σημαίνει την καλύβη, αλλά και την φωλιά πτηνού. Το ρήμα «κάλιασε» χρησιμοποιείται και μεταφορικά για τους ερωτευμένους, για να δηλώσει την στέγαση των νεονύμφων. «Καλιά» σαν επίρρημα χρησιμοποιείται και στην έκφραση «πάει καλιά του», που σημαίνει «πάει στην δουλειά του», «στην καλή ώρα».
Στην ελληνική παράδοση υπάρχουν πολλά μυθικά και ιστορικά πρόσωπα με συγγενή προέλευση του ονόματος: ο Κάλαϊς, υιός του Βορέα και της Ωρείθυιας, κόρης του βασιλιά των Αθηνών Ερεχθέα, που συμμετείχε και στην Αργοναυτική εκστρατεία, ο Κάλας, που καταγόταν από ευγενή οίκο της Ελυμιώτιδας πόλης της Αρκαδίας, ο Καλαός, πατέρας του Άττεως από την Φρυγία, ο Κάλλας ποταμός της Εύβοιας, η Καλλάτις πόλη του Εύξεινου Πόντου και τόσα άλλα»!...
Τέλος, θα θέλαμε εδώ να κάνουμε οπωσδήποτε μια αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε η Ευσταθία Καραμπάτσου τον Νοέμβριο του 2008, από προβοκατόρικα στοιχεία με σκοτεινές διασυνδέσεις, μια επίθεση που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τόσο την ίδια όσο και τον γνωστό ελληνόψυχο ερευνητή Μανώλη-Εύμολπο Τσάμη.
Του θλιβερού αυτού συμβάντος είχε προηγηθεί επίθεση εναντίον δύο παιδιών Καλάς που σπουδάζουν στην Θεσσαλονίκη από «αγνώστους», μάλιστα ελάχιστες μέρες μετά από ένα συνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη, όπου ξενόφερτοι «ειδικοί» ερευνητές προσπάθησαν να εμφανίσουν τους Καλάς ως ινδοευρωπαίους, Μακεδόνες αλλά όχι Έλληνες...
και άλλα τραγελαφικά. Ένεκα τούτου οι υποψίες ανθρώπων της αστυνομίας συνδέουν τα περιστατικά ως μια προσπάθεια τρομοκράτησης των κύκλων που προωθούν την ελληνικότητα του πολιτισμού των Καλάς...
Ενδεχομένως, πίσω από αυτά να βρίσκεται μια καλά κρυμμένη μυστική υπηρεσία που ενδιαφέρεται για τα Σκόπια, ώστε να σφετεριστούν εκείνα την ηρωϊκή ιστορία των Καλάς προς επίτευξη ανθελληνικών σχεδίων.
Στο βιβλίο «Ήθη και Έθιμα των Καλάς» συνυπάρχουν πάνω από τριακόσιες αναφορές σε αρχαιοελληνικά εδάφια (με τις μεταφράσεις), που συνηγορούν και μας βεβαιώνουν για την ελληνικότητα της καταγωγής των Καλάς. Το θαυμάσιο αυτό έργο συνοδεύεται και από ένα DVD με ντοκυμαντέρ που κατέγραψε και παρήγαγε η Ευσταθία Καραμπάτσου.
Ησαΐας Κωνσταντινίδης
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια φωτογραφία αφιερωμένη στους πολιτικούς που πιστεύουν στην φιλία των Τούρκων





Διαφήμιση της τουρκικής εταιρείας κατασκεύης πυραύλων Roketsan απεικονίζει την Ελληνική Βουλή να έχει δεχθεί πυραυλική επίθεση.











Βέβαια αν το καλοσκεφτεί κανείς χάρη θα μας κάνουν!!


Την συγκεκριμένη φωτό την αφιερώνουμε στους Έλληνες πολιτικούς που πιστεύουν ότι οι Τούρκοι έχουν σταματήσει την προπαγάνδα κατά της πατρίδας μας.

 
 
http://strangehellas.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Χρήσιμες συμβουλές για όλους!

  • Τα κουνούπια έχουν ένα πρόβλημα: σιχαίνονται τα αγγούρια. Αφήστε τη φλούδα τους κοντά στα μέρη
που συχνάζουν! Εγγυημένη επιτυχία…
  • Το Detthol είναι εξίσου αποτελεσματικό!!!
  • Για να έχετε καθαρό και αγνό πάγο : βράστε το νερό πριν το καταψύξετε…
Perierga.gr - Συμβουλές για όλους!
  • Για να λάμψει ο καθρέφτης σας: χρησιμοποιείστε Λευκό Οινόπνευμα
  • Για να βγάλετε την τσίχλα από ένα ρούχο: βάλτε το στην κατάψυξη για μία ώρα.
  • Για να διατηρείτε τα λευκά σας όσο πιο λευκά γίνεται:
βάλτε τα να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με μια φέτα λεμόνι για 10 λεπτά.
  • Για να λάμψουν τα μαλλιά σας: βάλτε μια κουταλιά του γλυκού ξύδι στα μαλλιά σας και μετά λούστε τα!
  • Για να έχετε τη μεγαλύτερη ποσότητα χυμού από ένα λεμόνι: βάλτε το να μουλιάσει σε ζεστό νερό για μια ώρα και μετά αρχίστε να το στύβετε.
  • Για να αποφύγετε τη μυρωδιά του κουνουπιδιού όταν το μαγειρεύετε: βάλτε μια φέτα ψωμί μέσα στο κουνουπίδι όσο το βράζετε.
  • Για να αποφύγετε τα δάκρυα όταν κόβετε κρεμμύδια: μασήστε μια τσίχλα.
  • Για να μαγειρέψετε γρήγορα τις πατάτες: καθαρίστε τις από τη μία πλευρά μόνο.
Perierga.gr - Συμβουλές για όλους!
  • Για να βγάλετε τους λεκέδες από μελάνι από ένα ρούχο: βάλτε μια γενναία ποσότητα οδοντόκρεμας στους λεκέδες, αφήστε τη να στεγνώσει και μετά πλύντε το.
  • Για να ξεφορτωθείτε τα ποντίκια και τους αρουραίους: βάλτε μαύρο πιπέρι στα μέρη που πηγαίνουν και θα εξαφανιστούν!
  • Κινέζικη παροιμία:
«Όταν κάποιος μοιράζεται κάτι χρήσιμο μαζί σας έχετε ηθική υποχρέωση να το μοιραστείτε με τους άλλους.» Κάντε λοιπόν όπως έκανα κι εγώ…
Διαβάστε περισσότερα » »

Ευχές στους μνημονιακούς νεκροθάφτες…

Διαβάστε περισσότερα » »