Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Αρκούδες κάνουν «βόλτες» στα Τρίκαλα!...

Στις πλατείες των χωριών των Τρικάλων «κάνουν βόλτες» αρκούδες, αναζητώντας τροφή. Τα θηλαστικά κινούνται μεταξύ των...

περιοχών Πιαλείας και Προδρόμου στα ριζά του Κόζιακα δείχνωντας αδυναμία στους κήπους και στα περιβόλια των χωριών.

Αν και υπάρχει φόβος, ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής τείνουν να συνηθίσουν τη παρουσία της και απλά την παρακολουθούν διακριτικά. Το καλό είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει προκαλέσει πολλές ζημιές.

nonews-news.blogspot.gr 
ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

OPOC: Το επόμενο κεφάλαιο στους κινητήρες;


OPOC: Το επόμενο κεφάλαιο στους κινητήρες;
Το OPOC είναι τα αρχικά των λέξεων Opposed Pistons Opposed Cylinders, δηλαδή Αντικρυστά Πιστόνια Αντικρυστοί Κύλινδροι και είναι ένας νέος τύπος κινητήρα, ο οποίος σε σχέση με τους συμβατικούς είναι πιο απλός στην κατασκευή του και κυρίως πιο οικονομικός και καθαρός.
Η λογική του έγκειται ότι στον κάθε κύλινδρο υπάρχουν δύο αντικρυστά πιστόνια, τα οποία συγκλίνουν και αποκλίνουν στον κύκλο λειτουργίας τους, ενώ αντικρυστά τοποθετημένοι είναι και οι κύλινδροι. Ο κινητήρας OPOC είναι δίχρονος, ενώ κινείται απευθείας ο στροφαλοφόρος με αποτέλεσμα να υπάρχουν μειωμένες τριβές οπότε και μικρότερες απώλειες ενέργειας. Σύμφωνα με τον εμπνευστή του, τον αυστριακό Peter Hofbauer, που ήταν για πολλά χρόνια ο υπέυθυνος εξέλιξης των κινητήρων της VW, είναι από 20 έως 50% πιο οικονομικός σε σχέση με ένα αντίστοιχο συμβατικό κινητήρα, ενώ ταυτόχρονα είναι και 20% πιο φτηνός στην κατασκευή του, καθότι ως δίχρονος είναι και πιο απλοϊκός.
Τον OPOC θα τον κατασκευάσει η κινέζικη εταιρεία Zhongding Power, που θα επενδύσει περί τα 200 εκατομμύρια δολάρια σε ένα εργοστάσιο κοντά στην Σαγκάη, με δυναμικό 150.000 μονάδων ετησίως. Αρχή θα γίνει από το 2014 με κινητήρες dieselπου θα αποδίδουν από 180 έως 240 ίππους, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για άλλες επενδύσεις προκειμένου να εμπλουτιστεί η γκάμα και με μικρότερα σύνολα 80 και 100 ίππων.
Κάτοχος της πατέντας του OPOC είναι η αμερικανική εταιρεία Eco-Motors, μέτοχος της οποίας είναι μεταξύ άλλων και ο γνωστός και μη εξαιρετέος ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates.
Γιάννης Σκουφής
Πηγή:carzine.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μοναδική πόλη που ανήκει σε δυο χώρες ταυτόχρονα [Εικόνες]

Και όμως δυο δήμοι, δυο διαφορετικών χωρών μπορούν να συνυπάρχουν στην ίδια πόλη θέτοντας μάλιστα τα σύνορά τους επί ποδός. Πρόκειται για την πόλη Baarle, που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ολλανδίας και Βελγίου και χωρίζεται σε δυο δήμους.
Συγκεκριμένα, ο δήμος Baarle-Nassau ανήκει στην Ολλανδία και ο δήμος Baarle-Hertog στο Βέλγιο. Υπάρχουν μάλιστα 26 ξεχωριστά κομμάτια της πόλης που κάποια από αυτά ανήκουν στο Βέλγιο και κάποια στην Ολλανδία.
Για να καταλάβεις ανά πάσα στιγμή σε ποια από τις δυο χώρες βρίσκεσαι, αρκεί να κοιτάξεις το δρόμο της πόλης, όπου βρίσκονται λευκοί ζωγραφισμένοι σταυροί στα πεζοδρόμια και ακρωνύμια κάθε χώρας.
Σε αυτή την πόλη τα σύνορα δεν κάνουν διακρίσεις σε σπίτια και καταστήματα. Υπάρχουν σπίτια, καφετέριες και σουπερμάρκετ που κυριολεκτικά είναι χτισμένα πάνω στις δύο χώρες.
Μια γραμμή που καθορίζει τα σύνορα μπαίνει σε ένα κατάστημα με είδη δώρων και βγαίνει από το πίσω μέρος ενός σούπερ μάρκετ. Για να φαίνεται η εθνικότητα του κάθε κτιρίου έχει οριστεί σαν βάση το που βρίσκεται η πόρτα του. Αν τα σύνορα κόβουν την πόρτα στα δυο, τότε υποδηλώνεται από δύο αριθμούς στο δρόμο και πάνω στο κτίριο.
Η παράξενη περίπτωση της πόλης Baarle είναι αποτέλεσμα μερικών «έξυπνων» μεσαιωνικών συμφωνιών και πωλήσεων γης ανάμεσα στους Λόρδους του Breda και τους Δούκες του Brabant τον 12ο αιώνα.
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαύρο σκόρδο; Και όμως υπάρχει και είναι πιο υγιεινό από το παραδοσιακό!

Μέχρι τώρα γνώριζες το παραδοσιακό σκόρδο με το λευκό χρώμα και την έντονη μυρωδιά. Ένα νέο είδος σκόρδου και μάλιστα μαύρου έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και χρησιμοποιείται ήδη στους χώρους της γαστρονομίας.
Προέρχεται από την Ταϊλάνδη και την Κορέα, έχει κατακτήσει την Αμερική και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ένθερμους υποστηρικτές και στην Ευρώπη. Το μαύρο σκόρδο, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολυκαιρισμένο, στην πραγματικότητα είναι 100 % φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη χημικών ή συντηρητικών και προέρχεται από τη διαδικασία ζύμωσης σε υψηλές θερμοκρασίες για περίπου 1 μήνα.
Η γεύση του είναι πιο γλυκιά από το κλασικό σκόρδο, ενώ στερείται της έντονης, δυσάρεστης κάποιες φορές, μυρωδιάς του λευκού σκόρδου. Το καλύτερο απ' όλα όμως είναι, ότι έχει τις ίδιες ακριβώς θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό σκόρδο, ενώ περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών, προλαμβάνει κάποιες μορφές καρκίνου και θεωρείται η σύγχρονη " υπερτροφή " από τους ειδικούς.
Τα πλεονεκτήματα του στην υγεία διαφημίζονται από επαγγελματίες της φυσικής υγείας, βοτανολόγους και άλλους.
Καρκίνος και Χοληστερόλη: Η πολύμηνη ζύμωση δημιουργεί ένα υπερ-σκόρδο. Το συστατικό S- Ακετυλοκυστεΐνη, ένα φυσικό συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξύ κυστείνης, βρέθηκε σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο, και πιστεύεται ότι βοηθά στην ισορροπία της χοληστερόλης και την ελάττωση του κινδύνου του καρκίνου, αναφέρει το HealthMad.com. Η Ακετυλοκυστεΐνη βοηθά στην απορρόφηση του ενεργού ιατρικού συστατικού την αλισίνη και την βοηθά να μεταβολιστεί πιο εύκολα.
Αντιοξειδωτικά, Ελεύθερες Ρίζες και Οξείδωση:Το λευκό σκόρδο ήταν γνωστό για αιώνες για τις ιατρικές του ιδιότητες. Είναι πολύ γνωστό ότι όλα τα σκόρδα έχουν αντιμικροβιακούς, αντιβιοτικούς και αντί αντιμυκητιακούς παράγοντες. Το ενεργό συστατικό του σκόρδου η αλισίνη είναι γνωστή ότι έχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και το μαύρο σκόρδο βρέθηκε ότι έχει διπλάσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από το συμβατικό σκόρδο.
Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από την αρρώστια και πιστεύεται ότι καθυστερεί την διαδικασία γηράνσεως. Επειδή το μαύρο σκόρδο έχει γίνει τόσο ισχυρό λόγω της διαδικασίας που έχει υποστεί, τα υψηλά επίπεδα των αντιοξειδωτικών προσφέρουν προστασία από την ζημιά που κάνουν οι ελεύθερες ρίζες το κάνουν σχεδόν την ιδανική τροφή να καταναλώνει κανείς για το καρδιοαγγειακό σύστημα και να αποτρέπει τις χρόνιες αρρώστιες.
Το μαύρο σκόρδο κοστίζει περίπου 5 ευρώ και διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης στις σαλάτες, στο κρέας και στα ζυμαρικά.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλες οι αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές

ΑΛΛΑΓΕΣ-ΛΥΚΕΙΟ Δείτε τι αλλάζει σε μαθήματα, κατευθύνσεις και Πανελλήνιες-Ποια λύκεια κλείνουν και ποια συγχωνεύονται
Ριζικές αλλαγές σε μαθήματα, κατευθύνσεις και πανελλήνιες εξετάσεις θα σημειωθούν από τον Σεπτέμβρη, καθώς εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.
Στόχος του υπουργείου είναι όλες οι αλλαγές να ψηφιστούν εντός του καλοκαιριού, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο για τους μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στην πρώτη τάξη του Λυκείου.
Οι βασικές αλλαγές σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων έχουν ως εξής:
• Μειώνονται από 6 σε 4 τα μαθήματα στις πανελλαδικές.
• Θα μετρά ο βαθμός του απολυτηρίου και των τριών τάξεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
• Το 50% των εξεταζόμενων εξεταζόμενων θεμάτων θα προέρχονται από τράπεζα θεμάτων και θα είναι κοινά για όλους τους μαθητές λυκείων.
• Πριμ στους υποψήφιους όταν οι βαθμοί των πανελλαδικών είναι υψηλότεροι από τους αντίστοιχους του απολυτηρίου.
• Μειώνονται σε 4 τα επιστημονικά πεδία.
• Ξεχωριστό θα είναι το πεδίο για τις στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές.
• Τα ΑΕΙ θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν συντελεστές βαρύτητας σε ορισμένα μαθήματα.
• Προαιρετική τάξη μαθητείας 1 έτους στα ΕΠΑΛ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.
• Ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με αυτές.
Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται και στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ). Μετά την Γ’ τάξη θα ισχύει προαιρετική τάξη μαθητείας με στόχο οι μαθητές να εκπαιδεύονται με αμοιβή στο χώρο εργασίας στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει. Η λειτουργία αυτής της τάξης θα είναι σε συνεργασία του ΟΑΕΔ με το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα το υπουργείο Παιδείας με το νέο νομοσχέδιο επιχειρεί να δώσει βάρος στα μαθήματα Γενικής Παιδείας στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου, σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους μαθητές τις απαιτούμενες γνώσεις και να αποσυνδέσει το Λύκειο από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Έτσι, το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα των τριών τάξεων αλλά και σημαντικές τροποποιήσεις στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στον υπολογισμό της βαθμολογίας.
Σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου έρχεται έπειτα από πέντε χρόνια διαλόγου στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, στο οποίο συμμετείχαν όλα τα κόμματα.
Κλείνουν 13 Γυμνάσια-Λύκεια και συγχωνεύονται 15
Έπειτα από το «λουκέτο» σε 119 δημοτικά έρχονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Οπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1901/Β/5-8-2013, την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η κυβέρνηση προχωρά στη συγχώνευση 15 σχολικών μονάδων και στην κατάργηση άλλων 13.
Ποια Γυμνάσια - Λύκεια συγχωνεύονται
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση συγχωνεύονται δέκα γυμνασιακές μονάδες σε Καβάλα, Ξάνθη, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, καθώς και πέντε λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά. Συγκεκριμένα, συγχωνεύονται τα παρακάτω σχολεία:
LYKEIO
LYKEIO2
Ποια Γυμνάσια - Λύκεια καταργούνται
Καταργούνται 11 Γυμνάσια σε Αθήνα, Γιάννενα, Λάρισα, Λακωνία, Θεσσαλονίκη και Χανιά, καθώς και δύο λύκεια σε Κοζάνη και Χανιά.
lykeio3


newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »