Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Καθίστε πριν διαβάσετε το άρθρο: δείτε τι συντάξεις παίρνουν Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί – Και μετά ο αισχρός Τόμσεν μας μιλά για 300 ευρώ

lefta2Δεδομένη φαίνεται πως θεωρείται η περικοπή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, προκειμένου να κλείσει η

συμφωνία με τους δανειστές.Μπορεί μέχρι τώρα η κυβέρνηση να θέτει θέμα «κόκκινων γραμμών», ωστόσο οι πιέσεις των εταίρων είναι μεγάλες, γι’ αυτό και ενδέχεται να γίνουν περικοπές, ακόμη και σε συντάξεις… πολύ χαμηλές!
Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, έκανε λόγο για «ενιαία ταμεία», γεγονός που αυτόματα σημαίνει, «ψαλίδισμα» των απολαβών.Στην πράξη  ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ με μισθό 1.900 ευρώ, που βγαίνει στην σύνταξη μετά από 30 χρόνια εργασίας, με τις μειώσεις που ζητούν οι θεσμοί, η σύνταξή του θα προσγειωθεί στα 1.007 ευρώ!
Το 2012, το Συμβούλιο της Επικρατείας έλαβε μια απόφαση, όπου προστατεύει τους συνταξιούχους από τις μειώσεις των αποδοχών τους. Όμως σύμφωνα με τους εργατολόγους, η γνωμοδότηση φαίνεται διάτρητη.«Η απόφαση αυτή έχει ήδη αφήσει παραθυράκια, ώστε οι αποδοχές των συνταξιούχων, αν υποστούν περεταίρω μείωση, θα πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση, αν έχει προσβληθεί ο πυρήνας του Συνταγματικού Δικαιώματος της αξιοπρεπούς διαβίωσης» είπε στο Star Channel, η εργατολόγος, Ρ.Καραγιαούρη.
Ποια είναι η αξιοπρεπής διαβίωση;
Μια απλή σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης αποδεικνύει ότι, η Ελλάδα είναι ουραγός στις συντάξεις.
-Στην Γερμανία το ύψος των συντάξεων κυμαίνεται από 1.263- 2.526 ευρώ το μήνα.
-Στην Αγγλία που φημίζεται για το κοινωνικό της σύστημα, οι παροχές φτάνουν τα 2.780 ευρώ.
-Στη Νορβηγία που έχει το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο, η κύρια σύνταξη ξεκινά από τα 1.664 ευρώ το μήνα.
-Κοντά στα επίπεδα της Ελλάδας είναι η Ισπανία με 906 ευρώ το μήνα, ενώ «πρωταθλήτρια» είναι η Γαλλία με 3.000 ευρώ.
-Στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Μ.Ρέντζι ψήφισε νόμο, ο οποίος προβλέπει ότι από 1η Ιουνίου, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν και ετήσιο μπόνους 750 ευρώ στην κύρια σύνταξη των 1700 ευρώ το μήνα.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Καλάς: Η φυλή του Πακιστάν που υποστηρίζει ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου -Τι έδειξε τελικά η εξέταση DNA

Οι Καλάς του Πακιστάν θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Όμως μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα δεν βρήκε στο γενετικό υλικό τους ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.
Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ιταλία και το Πακιστάν, με επικεφαλής τον Κασίμ Αγιούμπ του Ινστιτούτου Γενετικής Wellcome Trust Sanger του Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό γενετικής «American Journal of Human Genetics», ανέλυσαν δείγματα DNA από 23 Καλάς, οι οποίοι ζούσαν σε τρεις διαφορετικές κοιλάδες, ενώ προχώρησαν και στην πλήρη ανάλυση του γονιδιώματος ενός ατόμου.
Η μελέτη φαίνεται να ενισχύει προηγούμενες αναλύσεις του χρωμοσώματος και του μιτοχονδριακού DNA των Καλάς, καθώς δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς περί ελληνικής καταγωγής τους. Η νέα γενετική έρευνα υποστηρίζει ότι οι Καλάς ζουν ουσιαστικά απομονωμένοι εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, αφότου αποκόπηκαν από έναν κοινό πρόγονο στην Ευρασία.
pakistan10
Η σύγκριση με το DNA αρχαίων κυνηγών-συλλεκτών και Ευρωπαίων αγροτών δείχνει ότι οι Καλάς έχουν μεγαλύτερη γενετική συγγένεια με παλαιολιθικούς κυνηγούς-συλλέκτες της Σιβηρίας.
Είναι πιθανό ότι αποτελούν έναν αρχαίο λαό από τη βόρεια Ευρασία, πράγμα που μπορεί να παρανοήθηκε ότι παραπέμπει σε πιο πρόσφατη επιμιξία με σύγχρονους δυτικοευρωπαίους.
kalas
Οι Καλάς, μια θρησκευτική μειονότητα με εξωτικές πολιτισμικές παραδόσεις, είναι ένας αινιγματικός απομονωμένος πληθυσμός που επιβιώνει εν μέσω ισλαμικών λαών. Μιλά μια ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και ζει εδώ και πολλούς αιώνες στην οροσειρά Ινδοκούς του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Από τότε που αποκόπηκαν από τους άλλους λαούς της Νότιας Ασίας, οι Καλάς έχουν διατηρήσει έναν πληθυσμό 2.300 έως 5.000 ατόμων και φαίνεται να μην έχουν προχωρήσει σε γενετικές επιμιξίες με τους γείτονές τους στο Πακιστάν ή στην ευρύτερη ευρασιατική περιοχή όπου ζουν.
Οι Καλάς είναι ίσως οι πρώτοι που διαχωρίστηκαν από τους άλλους πληθυσμούς της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, κάτι που, σύμφωνα με τη νέα γενετική ανάλυση, εκτιμάται ότι συνέβη πριν από περίπου 11.000 χρόνια.
Οι σημερινοί Καλάς αποτελούν τους απογόνους κάποιων πρώιμων μεταναστών από τη Βόρεια ή Δυτική Ασία, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην ινδική υπο-ήπειρο (σημερινή Ινδία και Πακιστάν).
kalash
kalash_1
Μία παλαιότερη γενετική ανάλυση είχε φθάσει στην εκτίμηση ότι για κάποια περίοδο, μεταξύ 900 και 210 π.Χ., είχε συμβεί μια γενετική επιμιξία των Καλάς με δυτικούς Ευρασιάτες και είχε συσχετίσει αυτό με την εισβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε εκείνη την περιοχή το 327-326 π.Χ.
kalash1
Όμως κατοπινές γενετικές έρευνες -και η νέα μελέτη- δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν κάποια επιμιξία με πληθυσμούς ευρωπαϊκής καταγωγής (π.χ. Ελληνικής).
Οι ερευνητές τονίζουν ότι αν και αρκετές προφορικές παραδόσεις αναφέρουν πως οι Καλάς είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νέα ανάλυση δεν δείχνει κάτι τέτοιο.
kalash2

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διαβάστε περισσότερα » »