Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Γιώργος Λαδάς: Ο Ελληνας χειρουργός που σκοτώνει τους όγκους

Γιώργος Λαδάς: Ο Ελληνας χειρουργός που σκοτώνει τους όγκουςΣημαντική επιτυχία σημειώνει μία μέθοδος που χρησιμοποιεί επικεφαλής θωρακοχειρουργός στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπρόμπτον του Τσέλσι, Γιώργος Λαδάς. Πρόκειται για μία..
συσκευή λέιζερ, η οποία καταστρέφει τελείως καρκινικούς
όγκους στους πνεύμονες, μεγάλους όσο σχεδόν ένα γραμματόσημο, «σημαδεύοντάς» τους με ακτίνες φωτός που έχουν ενέργεια ισοδύναμη με 70 φούρνους μικροκυμάτων.
Εχοντας λάβει την πρώτη του εκπαίδευση στην Ελλάδα, ο Λαδάς έφυγε για τη Βρετανία, όπου εργάζεται από το 1994. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ελληνας επιστήμονας έχει πραγματοποιήσει από το 1997 εκατοντάδες παραδοσιακές επεμβάσεις αφαίρεσης μεταστατικών όγκων στους πνεύμονες, μια διαδικασία η οποία είναι εξαιρετικά αργή, καθώς μπορούσε να διαρκέσει έως και 12 ώρες, μέχρι τη στιγμή, που άρχισε να εφαρμόζει τη νέα τεχνική.
Το λεγόμενο «λέιζερ των πνευμόνων», που κοστίζει περίπου 120.000 λίρες, επιτρέπει τη συντόμευση της επέμβασης και παραμονής στο νοσοκομείο, καθώς και την ταχύτερη ανάνηψη των ασθενών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ιδέα αφαίρεσης όγκων με λέιζερ πρωτοεμφανίστηκε στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Η συσκευή του Λαδά εκπέμπει ενέργεια 70.000 βατ ανά τετραγωνικό εκατοστό, παράγοντας θερμοκρασία μέχρι 7.000 βαθμούς Κελσίου , με αποτέλεσμα ο όγκος να εξατμίζεται τελικά και να εξαφανίζεται τελείως. Στη διάρκεια της επέμβασης, όλοι πρέπει να φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά για να αποφύγουν τυχόν βλάβη στα μάτια τους από το λέιζερ.
Ο Γ. Λαδάς, εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και Αυστρία στη νέα τεχνική, ενώ πριν προχωρήσει στην εφαρμογή της μεθόδου, πήρε σχετική άδεια από την αρμόδια επιτροπή του βρετανικού νοσοκομείου, η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια των ασθενών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Άθλια πρόκληση κατά της Μακεδονίας από τους Μεταλλαγμένους στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο!

 

Τον γνωστό για τα αντιμεκεδονικά του αισθήματα Παύλο Βοσκόπουλο τον γνωρίζετε όλοι φυσικά.
Διαβάστε την απίστευτη πρόκλησή του εναντίων των εκατομμυρίων Μακεδόνων αυτή τη φορά μέσα στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο με την βοήθεια των ....πρασίνων φυσικά - καλησπέρα κύριε Τρεμόπουλε- οι οποίοι τον βοηθούν όπως μπορούν. Διαβάστε:



Άλλη μια φιλοσκοπιανή και προπαγανδιστική εκδήλωση και μάλιστα στο ευρωκοινοβούλιο !!

Ενημέρωση στο ευρωκοινοβούλιο για το "ΜακεδονοΕλληνικό" λεξικό !!

Δείτε στο  πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Ευρωκοινοβουλίου τι έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 22 Ιουν.2011..


First Macedonian - Greek Dictionary to be published in Greece

Wednesday 22-06-2011 - 16:00 - 16:30 Brussels, PHS 0A50 - Room "Anna Politkovskaya, François ALFONSI (GREENS/EFA, FR), Pavlos VOSKOPOULOS and Günther DAUWEN.
Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί άκουσον άκουσον Μακεδονικό-Ελληνικό λεξικό και θα συμμετέχει εκτός από τον γωστό Παύλο Βοσκόπουλο, ο πράσινος ευρωβουλευτής François ALFONSI και ο Günther DAUWEN πρόεδρος τουEuropean Free Alliance..
Τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε ;;;
Οι Έλληνες ευρωβουλευτές τι κάνουν, δεν πήραν χαμπάρι την εν λόγω εκδήλωση ;;; 
Διαβάστε περισσότερα » »

Παγκόσμια ημέρα του πατέρα σήμερα (Κυριακή 19 Ιουνίου 2011)


Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους. Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που..
 θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
από το sanimera
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια καταπληκτική ΜΗΤΕΡΑ!

Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗ


 Πρίν μερικούς μήνες, ο μηχανικός Stefan Nystrom, είχε ανακαλύψει μια μέθοδο για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια απο τα κύματα της θάλασσας. Μέχρι τώρα έχουν δημοσιευτεί δεκάδες τέτοιες πατέντες σε όλη την ανθρωπότητα. Οι περισσότερες απο αυτές τις εφευρέσεις έχουν πολύ υψηλό κόστος κατασκευής και μικρή ενεργειακή απόδοση. Οπότε η τιμή ανα κιλοβατώρα, υπερέβαινε τη τιμή της κιλοβατώρας της ΔΕΗ. Η εφεύρεση όμως του Stefan Nystrom, άλλαξε τα δεδομένα. Κατάφερε να φτιάξει μια συσκευή τόσο απλή που μπορεί ο καθένας απο εμας να την κατασκευάσει με υλικά που βρίσκει σπίτι του. Το κόστος ανα κιλοβατώρα είναι μόνο το 5% του κόστους της ΔΕΗ. Πάμφθηνη και άφθονη ηλεκτρική ενέργεια.
Έκανε ένα λάθος όμως. Αγνόησε τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα. Πήγε λοιπόν σε μια πάμφτωχη Αφρικανική χώρα τη Γκάνα. Προσπάθησε εκεί να στήσει μια τέτοια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να τροφοδοτεί ένα χωριό. Ξαφνικά οι χρηματοδότες του άρχισαν να φεύγουν.
Μισθοφόροι πρώην στρατιωτικοί του επιτίθονταν και προκαλούσαν ζημιές στη συσκευή του, δεχόταν απειλές συστηματικά. Κάποια στιγμή αποφάσισε οτι πρέπει να φύγει απο την Γκάνα γιατί κινδύνευε η ζωή του. Την ώρα που τηλεφωνούσε (2-9-2008) απο ένα θάλαμο σε έναν δημοσιογράφο για να τον ενημερώσει οτι μέχρι εκείνη την ώρα είχε δεχθεί 3 δολοφονικές απόπειρες, το τηλεφώνημα κόπηκε και απο τότε αγνοείται.
Πρόλαβε μόνο να πεί στον δημοσιογράφο να δημοσιοποιήσει ελεύθερα την πατέντα του στο διαδίκτυο. Όσοι γνωρίζουν απο τεχνολογία έμειναν έκθαμβοι απο την απλότητα της συσκευής και την απόδοσή της. Δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν με απλά μέσα να την κατασκευάσουν.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα

http://www.loveforlife.com.au/node/5431









Διαβάστε περισσότερα » »

''ΚΡΕΜΑΣΑΝ ''ΤΟΥΣ 5 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ !!

«Κρέμασαν» τους Βουλευτές των Τρικάλων στην κεντρική πλατεία Στο πλαίσιο του συνθήματος «κουφ…ες, έρχονται κρεμάλες», οι «Αγανακτισμένοι» των Τρικάλων, προτίμησαν αντί …εξωδίκων, να στείλουν πιο «ηχηρό» μήνυμα στους 5 Βουλευτές του Νομού τους οποίους θεωρούν συνυπεύθυνους για την οικονομική κατάσταση της χώρας.


Οι «Αγανακτισμένοι» έστειλαν το μήνυμα για τα αισθήματα που «τρέφουν» για τους τοπικούς Βουλευτές και ξεκαθαρίζουν ότι δεν εξαιρούν κανέναν και προειδοποιούν ότι ετοιμάζουν δυσάρεστες εκπλήξεις για όποιον από τους 5 «κρεμασμένους» τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την «κρεμάλα»…

Στα Τρίκαλα εκλέγοντται 5 βουλευτεσ 3 απο το Πασόκ και 2 απο την Ν.Δ


Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ) Η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΩΣ - ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ) Η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΩΣ - ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, σε μια μαραθώνια δίκη, ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι του νήματος της στυγερής δολοφονίας της 15χρονης Φιλιώς στη Βλάστη, που διαπράχτηκε πριν από επτά χρόνια.

Η δίκη άρχισε στα τέλη του περασμένου Απριλίου και συνεχίζεται κατά διαστήματα, ενώ η ολοκλήρωσή της αναμένεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Το συμπέρασμα από τη μέχρι τώρα πολυήμερη ακροαματική διαδικασία είναι ότι ετούτο το δικαστήριο εξετάζει επισταμένα την υπόθεση, σε μια προσπάθεια να ρίξει φως σε μέχρι τώρα άγνωστες πτυχές του ειδεχθούς εγκλήματος, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Αυτή είναι και η μόνη απαίτηση της οικογένειας, η λύτρωση της οποίας θα έρθει μόνο με την παραδειγματική τιμωρία των φονιάδων του παιδιού τους. Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται με αργά και προσεκτικά βήματα, χωρίς η σύνθεση του δικαστηρίου να βιάζεται να τελειώσει, αν δεν φωτιστούν όλες οι πτυχές του εγκλήματος της νύχτας της 4ης Ιουλίου 2004, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο. Αυτό σε αντίθεση με τις δύο δίκες που προηγήθηκαν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς και στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες διεξήχθησαν με συνοπτικές διαδικασίες δύο και τριών ημερών αντιστοίχως.
Η δίκη που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, διήρκησε μέχρι τώρα πέντε ημέρες. Το τελευταίο διήμερο της ακροαματικής διαδικασίας στις 14-15 Ιουνίου, παρήλθε με εξέταση μαρτύρων. Συνολικά εξετάστηκαν 21 μάρτυρες μέχρι τώρα. Διακόπηκε για να συνεχιστεί από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 23 τρέχοντος. Εκτιμάται ότι στις 23 του μήνα μπορεί να ολοκληρωθεί η δίκη και ο πρόεδρος του δικαστηρίου να εκδώσει την ετυμηγορία, που οι διάδικοι περιμένουν με αγωνία. Αν δεν περατωθεί την Πέμπτη 23 του μήνα, τότε η δίκη θα επαναληφτεί στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί σίγουρα.
Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Φιλιώς είναι ένας 39χρονος από την Πτολεμαΐδα. Η 15χρονη δολοφονήθηκε τη νύχτα της Κυριακής 4 Ιουλίου 2004, σε ερημική περιοχή λίγο έξω από τη Βλάστη, ενώ το πτώμα της βρέθηκε σε κοντινή απόσταση μετά τρεις ημέρες. Οι τελευταίες συνεδριάσεις αναλώθηκαν με εξέταση μαρτύρων, ορισμένοι από τους οποίους έπεσαν σε αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να «θολώνουν τα νερά» και να αποπροσανατολίσουν το δικαστήριο. Υπήρξε μάλιστα και μάρτυρας, ο οποίος μετά από υπόδειξη του αλλοδαπού υπαλλήλου του, είδε το πτώμα, αλλά δεν έσπευσε να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία. «Ήταν βλακεία μου, έτσι μ’ έκοψε, έτσι έκανα», δικαιολογήθηκε κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο. Αυτή και κάποιες άλλες καταθέσεις μαρτύρων, προκάλεσαν την έκρηξη της πολιτικής αγωγής, του γνωστού δικηγόρου Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την απορία του, «πως δεν ασκήθηκαν διώξεις για ψευδορκία».
Την προσεχή Δευτέρα η δίκη θα ξεκινήσει με ανάγνωση εγγράφων, που οι δικηγόροι των δύο πλευρών θα θεωρήσουν ότι είναι αναγκαία να αναγνωστούν. Ενδεχομένως, η υπεράσπιση να ζητήσει την εξέταση άλλων δύο μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, οπότε η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την κατάθεσή τους. Η Δευτέρα είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα, καθώς θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος. Ο 39χρονος που κατηγορείται για το πρωτοφανές έγκλημα, θα καθίσει για πολλές ώρες στο εδώλιο, καθώς μετά την απολογία του, αναμένεται βομβαρδισμός ερωτήσεων από τον πρόεδρο της έδρας. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, θα ακολουθήσει η αγόρευση και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, εάν φυσικά υπάρχει χρόνος.
Την Τρίτη 21 Ιουνίου θα αγορεύσει η πολιτική αγωγή, την Τετάρτη οι συνήγοροι υπεράσπισης, ενώ αν όλα εξελιχθούν με βάση τα αναμενόμενα, την Πέμπτη θα έρθει η στιγμή που όλοι περιμένουν, δηλαδή την ετυμηγορία του δικαστηρίου.
Να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες δίκες, ο κατηγορούμενος αθωώθηκε με τις ψήφους των πέντε ενόρκων, ενώ οι τέσσερις τακτικοί δικαστές είχαν προτείνει την ενοχή του.
Διαβάστε περισσότερα » »