Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ …… του Μιχάλη Ραμπίδη



                    
  -Επιλέγω ως εισαγωγή την αντιγραφή από το  BlogTaxalia” της Θεσσαλονίκης που σατυρικά περιγράφει: «Σας αποκαλύπτουμε σε πανελλήνια αποκλειστικότητα τον πραγματικό λόγο που είχε σήμερα (χθες) τόσο μεγάλη συμμετοχή η εκλογική διαδικασία της κεντροαριστεράς για την εκλογή νέου αρχηγού: Εμφανίσθηκε το ίδιο όραμα του ΑΝΤΡΕΑ σε χιλιάδες πρώην βαριά ΠΑΣΟΚΟΥΣ (υποβρύχια τους ονομάζω από το βαθύ ΠΑΣΟΚ) και οι συνειδήσεις ΞΥΠΝΗΣΑΝ! Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα ενός από αυτούς τους εκλεκτούς ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ αμέσως μετά.  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ:
Βλέπεις Παπαδόπουλο - Σκάι, πίνεις ένα μπουκάλι Ballantine's αγκαλιά με μια φωτογραφία του Ανδρέα.
Κατά τις δύο το βράδυ, ξεκινάς πρώτα Χίλτον γύρω γύρω, μετά Κολωνάκι (14,Αθηναια), κατεβαίνεις Ομόνοια για εφημερίδες, φεύγεις Φιλελλήνων (Στράτος), συνεχίζεις Συγγρού και παραλιακή μέχρι Ribas...
Γυρνάς πρώτες πρωινές, Καλλιρρόης στο παλιό Ρομέο (Σπυράκο-Δασκουλίδη). Κατά τις 9 το πρωί 24ωρο για σούπα...
10 η ώρα, είσαι έτοιμος να πας να ψηφίσεις κεντροαριστερά και να ξαναστείλεις τη χώρα εκεί που της αξίζει...                                        Based on a story by Θοδωρής Λαμπράκης         
   -Η ομολογουμένως ανεβασμένη συμμετοχή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δημοσκοπήσεις των ντιμπέιτ των αρχηγών που όλες ήταν σε πολύ χαμηλά ποσοστά, κοντά στο 3,5%.
   -Σοβαρό ρόλο στη συμμετοχή διαδραμάτισε η κινητοποίηση των «ένδοξων» ΠΑΣΟΚων για να μην διαλυθεί το κίνημα. Επιβεβαιώνεται από το αποτέλεσμα όπου δυο παιδιά του κόμματος Γεννηματά-Ανδρουλάκης βγήκαν πρώτοι με διαφορά, σε αντίθεση με τους Θεοδωράκη-Καμίνη που παρά την υπέρ-προβολή τους έμεινα πολύ πίσω. 
   -Καθοριστική είναι και η τελευταία παρέμβαση Λαλιώτη όπου:
-Υπερασπίζεται τον ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου, κόντρα στον Σημίτη που επιδιώκει την αλλαγή του ονόματος από ΠΑΣΟΚ σε ότι άλλο, αρκεί να αφανίσει τον ιδρυτή του.
-Αναφερόμενος σε αχάριστα και αμνήμονα στελέχη που ευεργετήθηκαν, προβάλει τον αυτόνομο λόγο και την αυτόνομη στρατηγική, αποτρέποντας τη (φανερή) σύμπραξη του νέου φορέα με το κόμμα του Κυριάκου.
-Εμπιστεύεται μόνο στην κομματική βάση (και όχι στους επισκέπτες) το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνεται ο Κώστας Λαλιώτης με την εκλογή των δυο πρώτων, παιδιών του κινήματος.          
   -Με διακριτική παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεισφέρει στην προσέλευση ψηφοφόρων: «Η εκλογική διαδικασία στην αριστερά αποτελεί οξυγόνο για τη δημοκρατία» είπε. Είναι γνωστή από πολλές δημοσκοπήσεις η συμπάθεια των ψηφοφόρων του κόμματος Κυριάκου προς την Φώφη, κυρίως μετά την καταψήφιση της απλής αναλογικής….  Λαμπαδηδρόμοι στο δρόμο της αριστερής αναγέννησης οι Μάνος-Ξαφά στην Αθήνα, Ψωμιάδης στη Θεσ/νίκη κ.α.
   -Πλήρης αναντιστοιχία: Στις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβρη 2015 ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν 570.000  και στις εσωκομματικές 212.000 δηλ. ποσοστό περίπου 40%!
Στις ίδιες εκλογές η ΝΔ πήρε 1.526.205 ψήφους ενώ στις εσωκομματικές ψήφισαν 404.752 δηλ ποσοστό περίπου 25%!   ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι στον πρώτο γύρο ο Βαγγέλης Μεϋμαράκης πήρε 39,8% και 160.823 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 28,50% & 115.162 ψήφους (αντίστοιχα χθες Γεννηματά 42,50% και Ανδρουλάκης 25,14%) ………..
   -Επειδή όλοι οι υποψήφιοι παρουσιάσθηκαν «άσπιλοι» και «αμόλυντοι» δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής ότι όλοι συνυπάρχουν σήμερα με τον κ Σημίτη γνωστό πρωταθλητή του έπους του Χρηματιστήριου Αθηνών 1999-2000 των πανάκριβων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 τα swap της Goldman Sachs κ.α. Οι δυο δε πρώτοι, ένας εκ των οποίων θα είναι και ο επικεφαλής του νέου (ΠΑΣΟΚ) φορέα, ήταν επιλεγμένοι Υπουργοί και Ευρωβουλευτές των ΓΑΠ & Βενιζέλου οι οποίοι σιωπούν «ηχηρά» στις τελευταίες ξαβρακωτικές δηλώσεις Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκαιο». Ποιος θα μας δώσει την απάντηση για τα 7 και βάλε χαμένα χρόνια της ζωής μας; …….
Σημ.: Μετά την κάλυψη των εκλογικών εξόδων, ελπίζουμε ο κ Αλιβιζάτος από τη συμμετοχή των 3 ΕΥΡΩ να αποπληρώσει στην «ΑΓΡΟΤΙΚΗ» και μέρος του δανείου του ΠΑΣΟΚ …….
  

Διαβάστε περισσότερα » »