Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΦΟΒΕΡΟ – Τα ξέρατε; Δείτε τα κόλπα του πληκτρολογίου σας…

Μειώστε την ώρα που κάνετε δουλειές στον υπολογιστή με τα παρακάτω κολπάκια…

Κάποια ίσως να τα ξέρετε ήδη, κάποια ίσως να τα δείτε για πρώτη φορά, έιναι όμως όλα πέρα για πέρα χρήσιμα!
Alt+Tab: Πηγαίνει από το ένα ανοικτό πρόγραμμα στο άλλο
Ctrl+T: Ανοίγετε μια νέα καρτέλα
Ctr+S: Αποθήκευση
Ctr+W: Κλείνει το ενεργό παράθυρο ή την ενεργή καρτέλα του browser που χρησιμοποιείτε. Το ίδιο κάνει και το Alt+F4 Ctr+C και Ctr+V:
Copy/Paste Ctr+Z: Αναίρεση της ενέργειας που κάνατε, στο Word π.χ.
Ctrl+: Μεγεθύνετε τη σελίδα που βλέπετε στο Ίντερνετ και με το Ctr– γίνεται το αντίθετο F5: Γίνεται ανανέωση του ενεργού φακέλου ή της τρέχουσας ιστοσελίδας
Alt+D: Επιλέγει την μπάρα διευθύνσεων στον browser σας. Δεν θα χρειάζεται να κάνετε κλικ κάθε φορά που θέλετε να επισκεφτείτε κάποια ιστοσελίδα, απλά πατάτε αυτόν το συνδυασμό και αμέσως πληκτρολογείτε τη διεύθυνση
Ctrl+X: Αποκοπή του επιλεγμένου κειμένου
Ctrl+B: Κάνει bold τις επιλεγμένες λέξεις ενός κειμένου
Ctrl+U και Ctrl+I: Ο πρώτος συνδυασμός υπογραμμίζει τις λέξεις της επιλογής σας, ο δεύτερος μετατρέπει τη γραφή σε πλάγια
F1: Βοήθεια (Help) Ctrl+Esc: Άνοιγμα του μενού Έναρξη (Start)
Alt+F4: Τερματισμός προγράμματος


ΠΗΓΗ  xrimablog.gr
oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχονται τα ηλεκτρονικά συμβόλαια για τα ενοίκια

Έρχονται τα ηλεκτρονικά συμβόλαια για τα ενοίκια Η νέα υπηρεσία του Τaxisnet και του Υπουργείου Οικονομικών βάζει τέλος στις... επισκέψεις στην εφορία και... αρχή στις επισκέψεις στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα.
Πλέον οι εκμισθωτές ακίνητης περιουσίας αλλά και όσοι σκοπεύουν να παραχωρήσουν χρήση γης και ακινήτου, υποχρεούνται να δηλώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο, όλα τα πληροφοριακά στοιχεία των αρχικών ή τροποποιητικών μισθώσεων ή της παραχώρησης της χρήσης, ανεξάρτητα αν πρόκειται για γραπτή ή προφορική συμφωνία. Εξαιρούνται της υποχρέωσης όσοι παραχωρούν δωρεάν κατοικία μέχρι 200 τ.μ. προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία προς ανιόντες ή κατιόντες.
Το μισθωτήριο υποβάλλεται υποχρεωτικά για: αστικές μισθώσεις (κατοικίας), επαγγελματικές/εμπορικές, τουριστικές βραχυπρόθεσμες (διάρκεια μικρότερη του έτους), αγροτικές/γεωργικές και παραχώρηση χρήσης (δωρεάν ή σε είδος).
Ποια είναι η διαδικασία της δήλωσης των πληροφοριακών στοιχείων της μίσθωσης;
Ο εκμισθωτής του ακινήτου εισέρχεται στο taxisnet με τους προσωπικούς του κωδικούς και επιλέγει «Δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας». Ακολούθως, με το πλήκτρο «επιλογή», μεταφερόμαστε στη φόρμα υποβολής, την οποία πρέπει να συμπληρώσουμε. Η φόρμα υποβολής μας προτείνει στο τέλος της σελίδας δύο επιλογές:
Αποθήκευση στην περίπτωση που θέλουμε να αποθηκεύσουμε την εργασία μας.
Οριστικοποίηση. Με την επιλογή αυτή υποβάλλεται η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης και διασφαλιζόμαστε ότι έχουμε εκπληρώσει την υποχρέωση μας.
Μέχρι πότε θα πρέπει να γίνεται η υποβολή της αίτησης;
Η δήλωση υποβάλλεται μέχρι το τέλος του επομένου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης ή την τροποποίηση της.
Σε περίπτωση λάθους καταχώρησης κάνουμε νέα υποβολή δήλωσης μίσθωσης και στις «Σημειώσεις» προσδιορίζουμε τα λάθη της αρχικής καταχώρησης και τον αριθμό που έλαβε η αρχική καταχώρηση. Οι σημειώσεις που καταχωρεί ο χρήστης εμφανίζονται και στην απόδειξη υποβολής.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Έτσι έκαναν "πικνίκ" με σουβλάκια οι Μυκηναίοι!

ΦΟΡΗΤΕΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΑ ΤΗΓΑΝΙΑ
Επιβεβαιώνονται περίτρανα η πανάρχαιη ελληνικότητα του "σουβλακιού" και της ψησταριάς! Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι η άρχουσα τάξη του Μυκηναϊκού Πολιτισμού απολάμβανε σουβλάκια ψημένα σε φορητές (παρακαλώ) ψησταριές καθώς και ψωμί που ετοιμαζόταν σε τηγάνια αντικολλητικής (μάλιστα) τεχνολογίας.
 
Η Δρ Τζούλι Χρούμπι του Πανεπιστημίου του Ντάρτμουθ στις ΗΠΑ, ήταν περίεργη να μάθει πώς χρησιμοποιούνταν τα μαγειρικά σκεύη που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές. Τα πήλινα σκεύη βρέθηκαν σε κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, ο οποίος άκμασε την ύστερη Εποχή του Χαλκού μέχρι το 1200 π.Χ., οπότε εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.
 
Εξάλλου αίνιγμα αποτελεί ανάμεσα στα ευρήματα και ένα στρογγυλό πήλινο ταψί που χρησιμοποιούνταν πιθανώς για την παρασκευή ψωμιού. Η μια επιφάνεια του ταψιού είναι επίπεδη, ενώ η άλλη είναι διάστικτη με τρύπες, και οι αρχαιολόγοι δεν γνώριζαν ποια από τις δύο ακουμπούσε στη φωτιά.
 
Ένα άλλο ενδιαφέρον σκεύος είναι ένας πήλινος ορθογώνιος δίσκος, τον οποίο οι ερευνητές ονομάζουν «δίσκο για σουβλάκια». Οι αρχαιολόγοι δεν ήταν σίγουροι αν το σκεύος τοποθετούνταν πάνω στην φωτιά, με το λίπος από το κρέας να στάζει μέσα στο δίσκο, ή αν λειτουργούσε ως υποδοχή για κάρβουνα.
 
Η Δρ Τζ. Χρούμπι προσπάθησε να εξακριβώσει ποιες ήταν οι μαγειρικές τεχνικές των Μυκηναίων κατασκευάζοντας δύο ταψιά και δύο δίσκους για σουβλάκια από πηλούς που μοιάζουν με τον άργιλο των ευρημάτων.
 
Όπως έδειξαν τα πειράματα, οι πήλινοι δίσκοι είχαν υπερβολικά μεγάλο πάχος για να επιτρέπουν τη μεταφορά θερμότητας -σε αυτή την περίπτωση, τα χοιρινά σουβλάκια της μελέτης έμεναν άψητα. Η τοποθέτηση αναμμένων κάρβουνων μέσα στο δίσκο έδινε καλύτερα αποτελέσματα.
 
«Θα φανταζόμασταν αυτά τα αγγεία ως φορητές συσκευές ψησίματος - ίσως χρησιμοποιούνταν στα μυκηναϊκά πικνίκ» αναφέρει η Δρ Χρούμπι στο LiveScience, το οποίο παρακολούθησε την παρουσίαση της μελέτης στο συνέδριο του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αμερικής.
 
Τέλος στην κορυφή του ενδιαφέροντος των ευρημάτων βρίσκεται και ένα στρογγυλό ταψί, ή τηγάνι, για το οποίο τα πειράματα έδειξαν ότι η ζύμη του ψωμιού κολλούσε πιο εύκολα στην επίπεδη πλευρά. Οι τρύπες στην άλλη επιφάνεια του τηγανιού πρέπει να ήταν μια αντικολλητική τεχνολογία, η οποία επίσης εξασφάλιζε την ομοιόμορφη κατανομή του λαδιού πάνω στο τηγάνι.
 
Ποιοι ήταν όμως οι τυχεροί που απολάμβαναν αυτές τις μαγειρικές τεχνολογίες; «Προέρχονταν από την άρχουσα τάξη, αν και αμφιβάλλω ότι οι εκπρόσωποι της ελίτ μαγείρευαν μόνοι τους» λέει η Χρούμπι.
 
«Στο αρχείο της Γραμμικής Β' [της γλώσσας των Μυκηναίων] υπάρχουν αναφορές για επαγγελματίες μάγειρες» επισημαίνει.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: «Συνελήφθη στην Ελλάδα ο μεγαλοεπιχειρηματίας της χώρας μας – ο Δ. Κοντομηνάς»

Σκόπια.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς συνελήφθη στην Αθήνα με την κατηγορία της συμμετοχής σε ένα τραπεζικό σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων που έφερε στην Ελλάδα ζημία 100 εκατομμυρίων ευρώ.


Ο Κοντομηνάς ο οποίος χτίζει στα Σκόπια συνεδριακό κτήριο και ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην πλατεία «Μακεδονία», κατηγορείται μαζί με άλλους 24 κατηγορούμενους για συνενοχή σε σκάνδαλο διαφθοράς και τραπεζικής απάτης για χορήγηση δανείων χωρίς εγγύηση από την ελληνική Post Bank.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των 129 σελίδων της αθηναϊκής διερευνητικής έκθεσης, μέρος  της ηγεσίας της τράπεζας κατά την περίοδο 2008-2012 χορήγησαν τεράστια δάνεια σε Έλληνες επιχειρηματίες χωρίς καμία εγγύηση, προκαλώντας ζημία στη χώρα ποσού ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Ο Κοντομηνάς θα πρέπει να απαντήσει γιατί πήρε το δάνειο ύψους 110 εκατ. ευρώ και να διευκρινίσει στο δικαστήριο το δάνειο το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά για προσωπικό πλουτισμό και οι εγγυήσεις που αναφέρθηκαν είναι ανύπαρκτες.

Ο Έλληνας μυστηριώδης επιχειρηματίας, τον οποίο πολλοί στην Ελλάδα  τον θεωρούν άγιο, αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Σε μια δήλωσή του που έστειλε από τον νοσοκομείο υποστήριξε ότι η αλήθεια θα έρθει στο φως και η προσωπική περιουσία του αποτελεί εγγύηση για όλα τα δάνεια που έχει λάβει. 

Ισχυρίζεται επιπλέον ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, γράφει, μεταξύ άλλων,  το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
--

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μειώσεις μέχρι και 7,5% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από το 2014!

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ "ΚΟΙΜΑΤΑΙ"
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση Α.Σαμαρά θα κόψει συντάξεις  μέσω του νέου συστήματος παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), το οποίο θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά με την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014. Το σόκ του "κοψίματος" αναμένεται να κυμανθεί από 27 έως και 200 ευρώ,
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ουσιαστικά τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από τον Φεβρουάριο πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%(!), εξαιτίας της εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που προβλέπει το άρθρο 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013).
Εν ολίγοις, με τις διατάξεις Στουρνάρα μειώνονται εκ νέου οι συντάξεις, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Έτσι, πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι θα λάβουν στο τέλος Φεβρουαρίου μειωμένη τη σύνταξή τους από 54 έως 400 ευρώ. Οι μειώσεις αυτές θα αφορούν τους δύο πρώτους μήνες του 2014, δηλαδή σε μηνιαία βάση θα κυμαίνονται από 27 έως 200 ευρώ. Θα οφείλονται δε στην αναδρομική από 1/1/14 εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος με τις οποίες προβλέπεται νέος ενιαίος τρόπος υπολογισμού των μηνιαών κρατήσεων ΦΜΥ για όλες ανεξαιρέτως τις συντάξεις.
Μέχρι το τέλος του 2013, οι κρατήσεις ΦΜΥ υπολογίζονταν αυτοτελώς από κάθε ασφαλιστικό ταμείο για τις συντάξεις που αυτό κατέβαλε στους ασφαλισμένους του.
Για τις κύριες συντάξεις, ο υπολογισμός των μηνιαίων κρατήσεων ΦΜΥ γινόταν με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών και των συντάξιούχων, δηλαδή με συντελεστές 22%, 32% και 42%.
Για τις επικουρικές συντάξεις και τα λοιπά βοηθήματα που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι από ταμεία επικουρικά, αρωγής κλπ ίσχυε άλλη, ξεχωριστή κλίμακα υπολογισμού ΦΜΥ με πολύ πιο χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές 5%, 10% και 15%.
Από 1/1/14, τίθενται πλέον σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, σύμφωνα με τις οποίες ο ΦΜΥ που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα από τις μηνιαίες αποδοχές των συνταξιούχων θα υπολογίζεται ενιαία, στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων, με βάση την κλίμακα φόρου εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων, δηλαδή με βάση τους συντελεστές 22%, 32% και 42%. Ουσιαστικά καταργείται η αυτοτελής κλίμακα υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων ΦΜΥ για τις επικουρικές συντάξεις, η οποία προέβλεπε πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές 5%, 10% και 15% και ορίζεται ότι στις επικουρικές συντάξεις θα αθροίζονται με τις κύριες και θα υπόκεινται κι αυτές σε παρακράτηση με τους συντελεστές 22%, 32% και 42%.
Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τους απόμαχους της ζωής τους ίδιους που ψήφισαν και στήριξαν τα δύο κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους, ότι δεν θα προχωρήσουν σε νέες μειώσεις συντάξεων.
Με αυτούς όμως δεν υπάρχει ποτέ σιγουριά. Κάνουν ότι θέλουν και αλλάζουν το νόημα των λέξεων. Απλά δεν τα λένε "νέα μέτρα", δεν ανακοινώνονται ως περικοπές, και περνάνε αθόρυβα στην κοινωνία, η οποία όταν τα πα΄ρει "χαμπάρι" είναι πλέον πολύ αργά να αντιδράσει, το μόνο που μπορέι να κάνει έιναι να βριζει στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »
Ο δήμαρχος Ιλίου τα είπε έξω από τα δόντια στον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν. Η παροιμία που χρησιμοποίησε (Vid)

"Μάθαμε και μαστορεύουμε και γ***άμε και το μάστορά μας. Αυτό μας κάνουν σήμερα και οι Ευρωπαίοι". Με αυτή την απίστευτη ομολογουμένως φράση, (σ.σ. άλλωστε στη χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και, προφανώς, όλα επιτρέπονται) ξεκίνησε την ομιλία του ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο Επιτρόπο Γιοχάνες Χαν στο πλαίσιο της επίσκεψής στην Ελλάδα.
Ο κ. Ζενέτος από τα πρώτα δευτερόλεπτα που άρχισε να μιλάει, φρόντισε να ζητήσει συγγνώμη προκαταβολικά για κάποιες λέξεις που θα χρησιμοποιήσει και που όπως είπε πάντως δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί, ενώ εμμέσως παραπονέθηκε γιατί δεν του έχει δοθεί προηγουμένως ευκαιρία να μιλήσει με αξιωματούχους της Ευρώπης ή πιο συγκεκριμένα «με το κέντρο λήψης αποφάσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.


Ο δήμαρχος Ιλίου άρχισε λοιπόν να λέει ότι δώσαμε σχεδόν τα πάντα στον κόσμο, από Τέχνη και Πολιτισμό, μέχρι Φιλοσοφία και Αθλητισμό. Σε εκείνο το σημείο πρόσθεσε αφήνοντας άπαντες άφωνους: «Όπως λέει και η λαϊκή ρήση μάθαμε και μαστορεύουμε και γ***άμε και το μάστορά μας. Αυτό μας κάνουν σήμερα και οι Ευρωπαίοι.»
Τα "Νέα" είχαν δείξει το δήμαρχο Κηφισιάς
Στη συνέχεια ο κ. Ζενέτος, κατηγόρησε τις Βρυξέλλες, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους διεφθαρμένους πολιτικούς ενώ προειδοποίησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι, και αν εκραγεί «η Ευρώπη θα βρεθεί προ εκπλήξεων».
Πάντως ο δήμαρχος κλείνοντας την ομιλία του φρόντισε να ζητήσει συγγνώμη για τις… πιθανές ακραίες εκφράσεις του, αλλά όπως είπε ο ίδιος ήταν απαραίτητο προκειμένου να «συμπτίξει τον χρόνο».
Υπενθυμίζεται ότι «Τα Νέα» στον Μικροπολιτικό έγραψαν την Παρασκευή: «Κάποια στιγμή μαθαίνω ότι ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, απευθυνόμενος στον επίτροπο του είπε κάτι σε στυλ «πότε θα σταματήσετε να μας γ…ε;». Το σχόλιο μεταφράστηκε στον Αυστριακό, ο οποίος πάντως έμεινε ψύχραιμος.»
Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Χιωτάκη ο οποίος προέβη σε διάψευση με επιστολή που έστειλε στη διεύθυνση της εφημερίδας.
Δείτε το βίντεο με την ομιλία του δημάρχου Ιλίου το οποίο έχει αναρτήσει και ο ίδιος στην ιστοσελίδα του δήμου.

Πηγή: aftodioikisi.gr
news247

Διαβάστε περισσότερα » »

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν πηγάδια και γεωτρήσεις

 Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν πηγάδια και γεωτρήσειςΌσον αφορά την τελική χορήγηση των αδειών χρήσης νερού και των αδειών εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει υπογραφεί νέα ΚΥΑ, ενώ οι πολίτες υποχρεούνται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 να έχουν προβεί σε υποβολή αίτησης για τη χορήγηση της σχετικής άδειας χρήσης νερού.
 Μέχρι τις 15 Μαΐου 2014, υποχρεούνται οι ιδιοκτήτες και χρήστες πηγαδιών και γεωτρήσεων, τα οποία αδειοδοτήθηκαν για πρώτη φορά πριν από την 20-12-2005, καθώς και όσοι δεν έχουν λάβει ποτέ σχετική άδεια, να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου τους, για την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ), όπως προβλέπεται από τη σχετική ΚΥΑ που συνυπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη (υπογράφουν επίσης τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας), προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταγραφή τους.

«Με τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών που σύντομα ολοκληρώνονται για ολόκληρη τη χώρα, το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας, τη νέα διαδικασία αδειοδότησης για τα δικαιώματα χρήσης νερού, δράσεις που υλοποιούνται από την ειδική γραμματεία υδάτων, η χώρα αλλάζει πραγματικά σελίδα», δήλωσε σχετικά ο κ. Καλαφάτης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «στόχος είναι η ορθολογική και αειφορική διαχείριση του πολύτιμου υδάτινου πόρου μας».

Όπως έγινε γνωστό, στο ΕΜΣΥ εγγράφονται αυτεπαγγέλτως από τις διευθύνσεις υδάτων των αποκεντρωμένων διοικήσεων, χωρίς να χρειάζεται ο πολίτης να ακολουθήσει καμία νέα διαδικασία, τα νέα σημεία υδροληψίας στα οποία χορηγείται άδεια χρήσης νερού μετά την έναρξη ισχύος της απόφασης, τα σημεία για τα οποία κατά την έναρξη ισχύος της απόφασης έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες αιτήσεις για χορήγηση ή ανανέωση άδειας χρήσης νερού, καθώς επίσης και υφιστάμενα σημεία υδροληψίας, τα οποία αδειοδοτήθηκαν μετά την 20-12-2005, ανεξαρτήτως εάν η άδεια χρήσης νερού είναι σε ισχύ ή όχι.

Το ίδιο συμβαίνει και σε κάθε μετέπειτα μεταβολή ή διόρθωση των στοιχείων κάθε εγγραφής.

Όπως επισημαίνεται από κύκλους του ΥΠΕΚΑ, η εγγραφή στο ΕΜΣΥ κρίνεται αναγκαία καθώς θα καθίσταται αδύνατη η κατάρτιση οποιασδήποτε συμβολαιογραφικής μεταβιβαστικής πράξης, σε περίπτωση που δεν υπάρχει εγγραφή του σημείου υδροληψίας ενός ακινήτου στο εν λόγω μητρώο.

Το ΕΜΣΥ είναι ηλεκτρονικό μητρώο, το οποίο αναπτύσσεται και τηρείται στην ειδική γραμματεία υδάτων.

Αποτελείται από το γενικό ευρετήριο σημείων υδροληψίας, στο οποίο καταχωρίζονται τα ονόματα ή οι επωνυμίες των χρηστών των νερών και τα στοιχεία που ορίζουν τα σημεία υδροληψίας, από τον ηλεκτρονικό φάκελο, αλλά και από τον ψηφιακό χάρτη στον οποίο αποτυπώνονται οι συντεταγμένες των σημείων υδροληψίας ανά λεκάνη απορροής, ενώ για την επίτευξη των σκοπών του μπορεί να διασφαλίζεται η διασύνδεσή του με άλλα ειδικά μητρώα και δημόσια αρχεία, όπως το Κτηματολόγιο.

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται από το ΥΠΕΚΑ, η αίτηση για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ είναι πλήρως απλουστευμένη, καθώς αυτό που απαιτείται είναι μία υπεύθυνη δήλωση, χωρίς τη συνοδεία δικαιολογητικών.

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης Περ.Δυτικής Μακεδονίας:Ετήσιος χορός – κοπή βασιλόπιτας


Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης Περ.Δυτικής Μακεδονίας:Ετήσιος χορός – κοπή βασιλόπιτας, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου - See more at: http://www.kozan.gr/#sthash.VeXOHsXb.dpuf
Διαβάστε περισσότερα » »