Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

"Οι ψυχοπαθείς της τρόικα κυβερνούν την Ελλάδα και καθορίζουν το μέλλον της"

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Β.ΦΛΩΡΙΔΗΣ
Μεγάλος είναι ο αντίκτυπος από τα όσα είπε (διαβάστε εδώ το σχετικό αρχικό άρθρο του defencenet.gr) ο μέχρι πρόσφατα μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης για την ποιότητα των ατόμων που στελεχώνουν την τρόϊκα στην Ελλάδα, την ψυχική του κατάσταση, αλλά και το τι πρόκειται να συμβεί αν ξεκινήσουν οι μαζικοί πλειστηριασμοί κατοικιών Ελλήνων.
Μετά τον 50χρονο στο χωριό Μηλιά της ορεινής Ναυπακτίας που έκαψε το σπίτι του και πέταξε το αυτοκίνητό του στο γκρεμό για να μην τα πάρουν οι τράπεζες, τώρα έρχεται μια από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της δικαιοσύνης στην Ελλάδα και τοποθετείται με τρόπο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιόν των ανθρώπων που κυβερνούν την χώρα, αλλά και το ποιόν των ανθρώπων της εγχώριας πολιτικής ελίτ που άφησαν αυτούς τους ψυχοπαθείς να κυβερνούν την χώρα.
Είπε λοιπόν απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Τα άτομα τα οποία ασκούν δημόσια εξουσία και εν προκειμένω η τρόικα κυβερνά κατά ένα μεγάλο μέρος, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι είναι άτομα ψυχικά ισορροπημένα. Εγώ τουλάχιστον σε έναν από αυτούς δεν το έχω δει. Πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει να αλλάξουν τα άτομα»!
Δηλαδή κατά τον εισαγγελέα ο οποίος εν πάση περιπτώσει έχει και μια ιδιαίτερα αυξημένη αντίληψη σε ότι αφορά το άτομο που κάθεται απέναντί του λόγω επαγγέλματος και εμπειρίας, έχουμε να κάνουμε με ψυχοπαθητικά άτομα!
Και στα χέρια αυτών βρίσκεται η Ελλάδα. Όσο για το ποιος είναι εμφανίζει τις ισχυρότερες ψυχολογικές διαταραχές, οι πληροφορίες μιλάνε για τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν!
Και αυτό το άτομο που κατά τον εισαγγελέα, "είναι για το τρελάδικο" παίρνει αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον των μελλοντικών γενεών των Ελλήνων.
Αναφερόμενος, σε, στο ζήτημα των πλειστηριασμών ο Β.Φλωρίδης, ιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί σημαίνει για μένα μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή. Από τη Βουλή δεν μπορεί να περάσει τέτοιος νόμος που να βγάζει μαζικά σε πλειστηριασμό τα σπίτια του κόσμου που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και οι τράπεζες έχουν συμμετοχή σε αυτό».
Και προσέθεσε: «Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα στην Ελλάδα. Αλλά αυτοί που εισηγούνται άλλα πράγματα με μαζικούς πλειστηριασμούς δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πλειστηριασμός. Εμείς τα ζούμε καθημερινά στα δικαστήρια. Μιλάμε για φρικτές καταστάσεις. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό σήμερα και δεν το εμπεδώνουν και αυτά τα τρία άτομα της τρόικας, τα οποία δεν ξέρω τι προελεύσεως είναι τι προσόντα έχουν και τι ψυχική ισορροπία, εδώ υπάρχει πρόβλημα».
Ερωτηθείς για την αποπομπή του από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων δήλωσε σεμνά: «Αυτές είναι αποφάσεις πολιτικές και αυτός που τις παίρνει έχει και το βάρος των αποφάσεων του. Εάν κάνω οποιαδήποτε κρίση, θα θεωρηθεί ότι κάνω αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι υπάρχουν πιο καλοί από μένα και εύχομαι το έργο να συνεχιστεί».
Ο εισαγγελέα Βασίλης Φλωρίδης είναι αδελφός του πρώην υπουργού κ. Γ. Φλωρίδη και υπηρετούσε ως αντεισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη ώσπου να αναλάβει τη νεοσύστατη Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου των Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων.
Ως εισαγγελέας Κομοτηνής είχε αποκαλύψει πρώτος το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Βουλευτής προτείνει την απαγόρευση της χρήσης του Ήλιου της Βεργίνας

Η Ήλιος της Βεργίνας στο πάτωμα του ναού της Παναγίας, στην πόλη Βέλες- μετατράπηκε σε ...χριστιανικό σύμβολο!

Σκόπια.

Βουλευτής στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων προτείνει την απαγόρευση δια νόμου της χρήσης του Ήλιου της Βεργίνας [οι εθνικόπληκτοι Σλάβοι τον αποκαλούν сонцето од Кутлеш-  Σονσέτο οντ Κούτλες- ήλιος του Κούτλες-σλαβική ονομασία της Βεργίνας].


Ο Βουλευτής που το πρότεινε είναι ο Ιβόν Βελιτσκόφκσι από το Φιλελεύθερο Κόμμα, βασιζόμενος στην Ενδιάμεση Συμφωνία με την Ελλάδα του 1995, ότι η χώρα δεν πρέπει να χρησιμοποιεί αυτήν τη σημαία.

Σύμφωνα με τον Βελιτσκόφσκι το Κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει για την απαγόρευση αυτού του συμβόλου σε δημόσιες εκδηλώσεις, ως ένδειξη καλής πίστης στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Η δημοσίευση αναφέρει ότι η πρόταση του Βελιτσκόφσκι προκάλεσε δημόσιες αντιδράσεις και μία σειρά από επικρίσεις, σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους επικαλουμένο το σκοπιανό Νετπρές.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ (19 Νοεμβρίου)


http://www.kozan.gr/wp-content/uploads/2013/11/27.jpgΣήμερα 19 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών είναι μια καλή αφορμή να ασχοληθούμε, να θυμηθούμε, να αφουγκραστούμε τις «σιωπηλές κραυγές» των παιδιών που ζουν γύρω μας.
Η παιδική κακοποίηση είναι ένα ειδεχθές έγκλημα με συνέπειες που έχουν διάρκεια μέσα στο χρόνο , ένα ύπουλο  έγκλημα που μετατρέπει τα θύματα σε θύτες. Τα κακοποιημένα παιδιά μπαίνουν σε έναν αέναο κύκλο ενδοοικογενειακής βίας που μπορεί να κρατάει γενιές, μιας και έχει παρατηρηθεί ότι παιδιά κακοποιημένα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες και αυτά ως μεγάλοι να κακοποιούν τα δικά τους παιδιά!
Η παιδική κακοποίηση έχει πολλά πρόσωπα. Μπορεί να είναι έξω ή μέσα στο σπίτι. Είναι  η σωματική βία, η συναισθηματική ή λεκτική βία, είναι η χειρότερη μορφή της, η σεξουαλική κακοποίηση , είναι ακόμα η παραμέληση και έκθεση σε κίνδυνο και φυσικά η εκμετάλλευση.
Η παιδική κακοποίηση λοιπόν είναι ένα χυδαίο τέρας που έχει  πολλές μορφές, δεν το έχει «σκάσει» από κανένα παιδικά παραμύθι, ζει γύρω μας και  είναι δυστυχώς η πραγματικότητα πολλών παιδιών. Είναι συγκλονιστικό για ένα παιδί να μη θέλει να γυρίσει σπίτι του, είναι βασανιστήριο να θέλει να γίνει αόρατο, να μην μπορεί να έχει την φροντίδα και την αγάπη που δικαιούται. 
Ας μην επιτρέψουμε τα παιδιά να μεγαλώνουν σε «τοξικό συναισθηματικό περιβάλλον» είναι ευθύνη  όλων μας όταν ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στην σιωπή, τον φόβο, τον εκβιασμό, το μίσος και τη  βία.
Τα παιδιά δεν μπορούν να μιλήσουν εύκολα, είναι αδύναμα  Πρέπει να μιλήσουμε εμείς, είτε είμαστε άλλο μέλος της οικογένειας, είτε συγγενείς, είτε απλοί γείτονες ή άγνωστοι που θα αντιληφθούμε ένα τέτοιο περιστατικό.
Η σιωπή μας κάνει συνένοχους  έχουμε όλοι την ευθύνη των μικρών ανθρώπων που μεγαλώνουν γύρω μας.
Η  «Κοινωνική Δράση» του ΝΠΔΔ του Δήμου Εορδαίας για το 2014 θα επικεντρωθεί και θα εστιάσει στο θέμα της παιδικής κακοποίησης, με ενημερωτικές δράσεις τόσο για ενήλικες αλλά κυρίως για παιδιά.  
 
Κρυσταλλίδου Θεοπίστη
Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ
Δήμου Εορδαίας
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαδικτυακό «μπλόκο» στην παιδική πορνογραφία

Οι εταιρείες Google και Microsoft, που ηγούνται στις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο συμφώνησαν να δυσκολέψουν την εύρεση εικόνων παιδικής πορνογραφίας online.
Τουλάχιστον 100.000 όροι αναζήτησης, σύμφωνα με το BBC, δεν θα οδηγούν σε κανένα αποτέλεσμα που να σχετίζεται με υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά σε προειδοποιήσεις πως τέτοιες εικόνες είναι παράνομες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που κάλεσε τις εταιρείες να αναλάβουν δράση, καλωσόρισε την κίνηση αυτή αλλά προειδοποίησε πως θα πρέπει να προχωρήσει αλλιώς θα εκείνος θα προωθήσει νέα νομοθεσία.

Τον Ιούλιο ο Κάμερον είχε ζητήσει από τη Google και τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft- που διαχειρίζονται το 95% των αναζητήσεων στο διαδίκτυο- να κάνουν περισσότερα για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε παράνομες εικόνες.

Είχε πει πως ήταν απαραίτητο να διασφαλιστεί πως όσες αναζητήσεις είχαν χωρίς αμφιβολία στόχο το παράνομο υλικό θα έπρεπε να ολοκληρώνονται χωρίς να φέρνουν αποτέλεσμα.

Τώρα οι δύο εταιρείας εισάγουν νέους αλγορίθμους που θα εμποδίζουν τις αναζητήσεις για εικόνες παιδικής πορνογραφίας να εμφανίζουν αποτελέσματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τέτοιου είδους υλικό.

«Αυτές οι αλλαγές ‘καθαρίζουν’ τα αποτελέσματα για 100.000 αναζητήσεις που μπορεί να συνδέονταν με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», τόνισε στην Daily Mail ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Eric Schmidt. «Σύντομα θα εφαρμοστούν σε περισσότερες από 150 γλώσσες κι έτσι θα υπάρξουν πραγματικά παγκόσμιες επιπτώσεις», πρόσθεσε.

tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ - ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ!!!!!


1994
1994 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ :Κε ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΝΤ !
ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ! ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ Ή ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑΣ ; ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
" Η επανεμφάνιση του Επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τις δηλώσεις του για τη λειτουργία και το ύφος της μεταβατικής κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου αποτέλεσε αφορμή για να δούμε ποιες επισημάνσεις έκανε ήδη από το 1994.Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη αποτελεί απάντηση στη συζήτηση για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για την ιδιωτικοποίηση της (προβληματικής) «ΑΓΕΤ -- Ηρακλής» στον ιταλικό όμιλο «Καλτσεστρούτσι» (σ.σ. τη σημερινή «Λαφάρζ»).
Ο Επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε επισημάνει μεταξύ άλλων:
«Τι θα σας ωφελήσει να κερδίσετε, αν κερδίσετε, πρόσκαιρες εντυπώσεις όταν η οικονομία οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα σε κατάρρευση; Το πρόβλημα δεν είναι σήμερα αν θα υποτιμηθεί η δραχμή. Αυτό είναι το λιγότερο κακό.
Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακρυά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί πια να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτις στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κ. Τσιλέρ.Ο ελληνικός λαός δεν πίστεψε όσα του είπαμε τον περασμένο Οκτώβριο. Πίστεψε εσάς και την πολιτική σας, σήμερα πληρώνει.
Τι θα σας ωφελήσει να λασπολογήσετε για λίγες εβδομάδες τους αντιπάλους σας, όταν μετά τις ευρωεκλογές θα παρουσιαστούν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια τα αδιέξοδα από την πολιτική που ακολουθήσατε στα Σκόπια; Κάνετε λάθος!»
Η παραδοχή του Ανδρέα
Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρενέβη εκείνη την εποχή ώστε να μην αναζητηθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες εναντίον του κ. Κωσταντίνου Μητσοτάκη και στελεχών της κυβέρνησής του. Σε πολύ σύντομο διάστημα, τον καλοκαίρι του 1995, παραδέχθηκε στο περιθώριο της πρώτης Συνόδου Κορυφής εκείνου του έτους ότι τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για την Ελλάδα.
Στην τελευταία ομιλία του και στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους μετά τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης του ιδίου έτους επέσεισε τον κίνδυνο σειράς περιπετειών για τη χώρα όσον αφορά στα εθνικά θέματα και στην οικονομία.
Η ιστορία από κει και πέρα είναι λίγο -- πολύ γνωστή. Ο Ανδρέας παραιτήθηκε, σημειώθηκε η κρίση στα Ύμια και τελικά επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη με το σημερινό χάλι στην οικονομία και στη χώρα. Είχε δίκιο ο Επίτιμος όταν σημείωσε ότι «η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κ. Τσιλέρ». Είναι η Ελλάδα του Γιώργου και όχι του Ανδρέα που σύρθηκε ως ικέτιδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αφού δεν υπήρξε ίχνος πατριωτικής αντίστασης.
Κι όμως ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώθηκε ύστερα από χρόνια. "



1995

Σε μία κρίση ειλικρίνειας και μην έχοντας πλέον πολλά να χάσει ένα χρόνο πριν το θάνατό του, ο Ανδρέας Παπανδρέου μας αποκαλύπτει από το 1995 το σχέδιο αποδυνάμωσης των εθνών - κρατών, αλλά και τον λόγο ύπαρξης του σχεδίου αυτού, δηλαδή ...τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

1996

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 1996
Πρόβλεψη Χαραλαμπίδη: "2004 ή 2010 η Ελλάδα θα χει γίνει Γερμανικό λάντερ

2011

Ο Πρόεδρος Της Δημοκρατίας μας κατά την ορκωμοσία του αποδέχεται:

1)Τον Περιορισμό της Εθνικής μας Κυριαρχίας,

2) Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές και θα παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων.

3) Και ότι η δημοκρατία θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ!!!!!


πηγη

 



thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγία Σοφία -Τέμενος



Προς                                                            Αθήνα
Σεβαστή Ιεραρχία της                               18-11-13
Εκκλησίας  της  Ελλάδος
Αθήνα                                        ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΚΚΛΗΣΗ:
                                                   ---------------------------------
Σεβαστοί  Άγιοι  Πατέρες,

                   Θέμα: ΤΕΜΕΝΟΣ & ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ:
                   ------------------------------------------------
Τα  γεγονότα Σας είναι γνωστά. Δεν θα προβώ σε ανάλυση.
Οι Τούρκοι θέλουν την Αγία Σοφία να την κάνουν Τζαμί-Τέμενος. Εμείς οι ραγιάδες και γραικύλοι, τους χτίζουμε ΤΕΜΕΝΟΣ μέσα στην αρχαία Αθήνα, με χρήματα του εξαθλιωμένου Ελληνικού Λαού!!!  Φωνή Λαού , οργή Θεού……… Σας μεταφέρω την οργή του Λαού!!
«Ξυπνήστε  Ρε»!!!! Ξυπνήστε Ρε  Έλληνες………..
Συνεγείρατε το Λαό σε παλλαϊκή  διαδήλωση.
Έχετε τη δύναμη!! Αδράξτε την!!!
Πάρτε δύναμη από το πνεύμα του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ,
και  προχωρήστε…Αλλιώς χάνουμε την Ελλάδα/Ορθοδοξία!
Λαός, Εκκλησία, Δικαιοσύνη, & Στρατός ενωμένοι, ποτέ  νικημένοι. Μην  παραμένετε αδρανείς & άφωνοι………..
Σεβαστείτε την Ελλάδα, Σεβαστείτε την Ορθοδοξία.
Όλα αυτά που συμβαίνουν στη πατρίδα μας,
είναι έργα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης, με τα εδώ πιόνια τους!! Αντιδράστε όσο είναι ακόμη νωρίς………..
Σας θέτω ενώπιον των ευθυνών Σας!!! 
                                     Με  Σεβασμό

                                     Αντώνης  Γρυπαίος
                                     Ηλικία  80  ετών
                                     Διεθνολόγος
                                     e-mail: ant.grypaios@gmail.com






Διαβάστε περισσότερα » »

Δωδεκάχρονος ιδιοφυία από τη Θεσσαλονίκη συνεργάτης της Google!

Τo ενδιαφέρον των στελεχών της Google μονοπωλεί τις ημέρες αυτές ένας δωδεκάχρονος από την Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Αδάμ μαθητής της πρώτης Γυμνασίου έφτιαξε δυο εφαρμογές προγράμματος, που εντυπωσίασαν τόσο πολύ, ώστε η Google ζήτησε την άμεση συνεργασία μαζί του. Σε εκδήλωση προγραμματιστών ο Νικόλας παρουσίασε μια εισήγηση στην αγγλική γλώσσα για τις επιθέσεις στο διαδίκτυο μπροστά σε χίλια άτομα και άφησε άφωνους τους πάντες.

Ο δωδεκάχρονος που έχει κάνει την τεχνολογία παιχνίδι κατασκεύασε μια ιστοσελίδα με την ονομασία «tech is game». Χωρίς να έχει διδαχτεί την επιστήμη της πληροφορικής και διαβάζοντας μόνος του πολλά βιβλία, μπορεί σήμερα να κατασκευάζει δικά του τεχνικά προγράμματα, παιχνίδια και εφαρμογές, τα οποία και ανεβάζει στο site του. Για δυο μάλιστα από αυτά η Google έχει εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον της και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους γονείς του. Ο μικρός πλέον έχει ξεκινήσει και παρακολουθεί ένα πρόγραμμα υπολογιστών και προγραμματισμού, όπου κάνει και τα πρώτα του μαθήματα ρομποτικής.

Σύμφωνα με το EnterTV, η τύχη του Νικόλα άνοιξε εντελώς τυχαία όταν κατά την διάρκεια της 78ης ΔΕΘ επισκεπτόταν καθημερινά το περίπτερο της Google και παρακολουθούσε σεμινάρια προγραμματισμού. Εκεί τον γνώρισαν άνθρωποι της εταιρείας, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για ένα χαρισματικό παιδί..

Αυτή την περίοδο ο μικρός «προγραμματιστής» ετοιμάζει νέα προγράμματα προκειμένου να εμπλουτίσει την σελίδα του. Το πρώτο είναι το «Tech is Social», το οποίο είναι ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το facebook, μόνο που θα έχει ως κλειδί την ασφάλεια στην επικοινωνία. Tα άλλα δύο είναι το «DTD», ένα σύστημα ασφάλειας που μας προστατεύει από την πιο συνηθισμένη επίθεση στο διαδίκτυο και το «MSP», το σύστημα που σε βοηθάει να γράψεις minecraft server για να παίζεις με τους φίλους σου μόνο με ένα κλικ!

Του Νίκου Πιτάνιου
Πηγή: entertv.gr
 
hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

Στη φόρα οι αποζημιώσεις των βουλευτών – Δείτε πόσα παίρνουν!

vouliΣτη δημοσιότητα έδωσε για πρώτη φορά το προεδρείο της Βουλής τις αποζημιώσεις των βουλευτών.
Μάλιστα, στον ιστότοπο της  Βουλής αναρτήθηκε πίνακας στον οποίο αναφέρονται η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση το επίδομα οργάνωσης γραφείου, η ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης.

misthoi

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Ερευνητές: Πλησιάζουμε στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ
Ερευνητές του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», μαζί με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Βρετανίας, έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου.
Η επιστημονική εργασία θα δημοσιευθεί στο έγκριτο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS). Στην έρευνα, με επικεφαλής τον δρ. Ευστράτιο Στρατίκο του Εργαστηρίου Χημείας Πρωτεϊνών του Ινστιτούτο Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας του «Δημόκριτου», συμμετείχαν επίσης οι Έλληνες ερευνητές Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευθαλία Ζερβούδη, Εμμανουήλ Σαριδάκης, Π. Κοκκάλα και Ειρήνη Μαυρίδη.
Η χρήση του ανοσοποιητικού συστήματος του ίδιου του ασθενούς (ανοσοθεραπεία) αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική θεραπευτική οδό σε σχέση με την επικρατούσα σήμερα χημειοθεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου, η οποία είναι συχνά αναποτελεσματική λόγω της χαμηλής εκλεκτικότητας και της υψηλής τοξικότητας των ουσιών που χρησιμοποιούνται.
Κατά τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί από διάφορες έρευνες, ότι τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να αποφύγουν το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφοντας τα «σήματα» που «εκπέμπει» το κάθε κύτταρο, όταν είναι άρρωστο. Τέτοια σήματα, που ονομάζονται αντιγονικά πεπτίδια, σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να καταστρέφονται από ένζυμα μέσα στο κύτταρο, που ονομάζονται αμινοπεπτιδάσες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αμινοπεπτιδάση ERAP1.
Όπως έχει ήδη αποδειχθεί, το μπλοκάρισμα αυτού του ενζύμου μπορεί να οδηγήσει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων και, τελικά, στην πλήρη ανάρρωση πειραματόζωων από καρκινικούς όγκους. Αν και θεωρητικά το μπλοκάρισμα της αμινοπεπτιδάσης ERAP1 μπορεί να επιτευχθεί από φαρμακευτικές ουσίες που ονομάζονται αναστολείς, η ανάπτυξη τέτοιων αναστολέων για την ERAP1 έχει αποδειχθεί στην πράξη ιδιαίτερα δύσκολη.
Αν και έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από την ανακάλυψη της ERAP1, καμία ερευνητική ομάδα στον κόσμο δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την ανάπτυξη αποτελεσματικών αναστολέων για αυτό το ένζυμο. Η επιτυχία των Ελλήνων ερευνητών και των ξένων συνεργατών τους είναι ότι, μετά από πολυετείς μελέτες του εν λόγω ενζύμου, κατάφεραν να αναπτύξουν χημικές ουσίες που το μπλοκάρουν αποτελεσματικά και, έτσι, μπορούν να ενεργοποιήσουν την παραγωγή των αντιγονικών πεπτιδίων.
Μάλιστα, οι επιστήμονες απέδειξαν πειραματικά, ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούσαν, παρουσία αυτών των αναστολέων, να αναγνωρίσουν αποτελεσματικά τα καρκινικά κύτταρα που κανονικά διαφεύγουν του ανοσοποιητικού συστήματος και δημιουργούν καρκινικούς όγκους σε πειραματόζωα.
Τα ερευνητικά αυτά αποτελέσματα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Δημόκριτου», «εδραιώνουν για πρώτη φορά, ότι η φαρμακολογική αναστολή ενζύμων που καταστρέφουν αντιγονικά πεπτίδια, μπορεί να αποτελέσει μια νέα πολλά υποσχόμενη διέξοδο για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου. Με αυτό τον τρόπο ανοίγουν τον δρόμο σε μελλοντικές μελέτες για τη βελτιστοποίηση και την αξιολόγηση πιθανών κλινικών εφαρμογών αυτής της κατηγορίας αναστολέων».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η ανθρωπιστική κρίση στην Υγεία μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών μητέρες που άφησαν ορφανά μικρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο γιατί δεν είχαν τα χρήματα για εξετάσεις και θεραπείες και χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να εξυπηρετηθούν στο πρόγραμμα των ανασφάλιστων καρκινοπαθών του Νοσοκομείου Σωτηρία.
Η αποκάλυψη που συγκλονίζει έγινε στο Συνέδριο Ογκολογίας το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στην Αθήνα, από τους υπεύθυνους του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό. Σημειώνεται ότι στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού καταφεύγουν χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες.
Συγκεκριμένα, με αδιάσειστα στοιχεία 126 ανασφάλιστων καρκινοπαθών που βοήθησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού να παραπεμφθούν στο Γ.Ν. Σωτηρία για δωρεάν χημειοθεραπεία, οι υπεύθυνοι του ιατρείου απέδειξαν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς.
Το 60% αυτών των ασθενών πήγαν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο τον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο μήνα μετά την αρχική διάγνωση του καρκίνου.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο όγκος είχε μεγαλώσει ή εξαπλωθεί και σχεδόν σε όλους έπρεπε να γίνουν εξετάσεις (αξονικές τομογραφίες) από την αρχή, ενώ πολλές περιπτώσεις ήταν πια πολύ προχωρημένες.
Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στο Συνέδριο «η ολέθρια πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Υγείας και τους κυβερνώντες οδήγησε ουσιαστικά "στη δολοφονία" 10 από αυτούς τους ασθενείς, μεταξύ των οποίων μητέρες που άφησαν ορφανά μικρά παιδιά!»
Πηγή: onmed.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντίδραση Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ σε Αλβανούς για μνημεία στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων

Η χρυσή προσωπίδα που διεκδικούν οι Αλβανοί ως ... ιστορική παράδοσή τους ( εν απουσία αντιλόγου)- κλικ για μεγέθυνση
Σόφια.

Σε δήλωσή του, ο Βούλγαρος ιστορικός Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ, για τα μνημεία που βρίσκονται στο κράτος των Σκοπίων, τα οποία διεκδικούν οι Αλβανοί από τους Σλάβους και τανάπαλιν, ως ‘ιστορική παράδοσή τους’, αναφέρει ότι η χρυσή προσωπίδα που βρέθηκε στην Αχρίδα (Οχρίδα) και είναι 3.000 ετών, δεν έχει καμία σχέση με τους Ιλλυριούς και τους Δαρδανούς, όπως ισχυρίζονται οι Αλβανοί, αλλά ότι είναι έργο των αρχαίων Θρακών.


Ο Μπότζινταρ Ντιμίτροφ που είναι σήμερα διευθυντής στο Εθνικό Μουσείο της Σόφιας και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, αντέδρασε στη διεκδίκηση των μνημείων στη χώρα αυτή από τους Αλβανούς και τους Σλάβους.
Για τα πρόσφατα μνημεία στην Οχρίδα, μετά την εμφάνιση των Βουλγάρων στα Βαλκάνια, τα θεωρεί βουλγαρικά και τα αρχαϊκά ως αρχαία θρακικά.

«Η πρώτη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας ήταν η Οχρίδα και τα πρώτα τείχη που χτίστηκαν εκεί μετά την κατάρρευση της ρωμαϊκής εποχής ήταν του βουλγαρικού κράτους», είπε ο Ντιμιτρόφ.

«Όσο για την χρυσή προσωπίδα που βρέθηκε στην περιοχή Τρεμπενίστε, που οι Αλβανοί διατείνονται ότι είναι ιλλυρική, είναι σαφώς δημιούργημα των αρχαίων Θρακών. Οι Θράκες δημιουργούσαν χρυσές προσωπίδες ως ταφική συνήθεια.

  Ακόμη και οι αρχαιολόγοι των Σκοπίων, δεν αρνούνται ότι οι Θράκες εκτείνονταν σε μια τεράστια περιοχή που κάλυπτε το σημερινό κράτος των Σκοπίων, την ανατολική Αλβανία, τη βόρεια Ελλάδα, την τουρκική Θράκη, τη Βουλγαρία και όλη τη Ρουμανία και είχαν επεκταθεί και στη Μολδαβία και την Ουκρανία, βάσει των μνημείων που έχουν βρεθεί», είπε ο Ντιμιτρόφ.

--

Οι Αλβανοί διατείνονται ότι η πόλη Αχρίδα είναι ιλλυρική πόλη, το «Φρούριο των Σκοπίων» είναι δημιούργημα των Ιλλυριών και Δαρδάνων και το Τέτοβο ήταν αρχαία μαινάδα και χορεύτρια  των Ιλλυριών...

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »