Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Απάτη η προσελήνωση του 1969; (vid)


Όλοένα και περισσότεροι αμφιβάλουν εάν τελικά ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στο Φεγγάρι το 1969. Η εκπομπή που ισχυρίζεται με αδιάσειστες αποδείξεις ότι μερικά ή όλα τα στοιχειά της αποστολής του ανθρώπου στη Σελήνη ήταν πλαστογραφημένα από την ΝΑΣΑ. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα αυτών των αποδείξεων, περιλαμβάνουν τους ισχυρισμούς ότι οι αστροναύτες από το Apollo, δεν πάτησαν ποτέ στην Σελήνη. 
 


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι σημαίνει η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ

Τι σημαίνει η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ Πώς θα επηρεάσει την τσέπη των Ελλήνων
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε τη μείωση των επιτοκίων στο 0,15% από το 0,25% σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο, φοβούμενη ότι η Ευρωζώνη θα μπει σε φάση αποπληθωρισμού.
Αυτή η μείωση φέρνει εξελίξεις στην τσέπη και των πολιτών, τόσο θετικές όσο όμως και αρνητικές, αφού αναμένεται να φέρει μείωση των δόσεων σε όσους έχουν πάρει δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με ευρώ.
Η μείωση κατά 0,1% στο βασικό επιτόκιο, συνεπάγεται μείωση κατά περίπου 5 ευρώ στη δόση στεγαστικού δανείου ύψους 100.000 ευρώ με διάρκεια αποπληρωμής 20 χρόνια, κυμαινόμενου επιτοκίου, συνδεδεμένου με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Από την άλλη πλευρά, δεν θα βγουν κερδισμένοι όσοι έχουν λεφτά στις τράπεζες, αφού θα μειωθούν τα επιτόκια καταθέσεων. Φυσικά, όσο περισσότερες καταθέσεις έχει κάποιος, τόσα περισσότερα θα χάσει. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι θα μηδενιστούν σχεδόν οι καταθέσεις ταμιευτηρίου, ενώ μπορεί να πέσουν και κάτω από το 2% τα επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις.
Αυτό που απομένει να δούμε είναι το αν οι τράπεζες θα αποφασίσουν να δώσουν λεφτά στην πραγματική οικονομία, αφού ο Μάριο Ντράγκι έβαλε αρνητικό το επιτόκιο των καταθέσεων των τραπεζών στο -0,1%, από το μηδέν που ήταν μέχρι σήμερα. Πρόκειται στην ουσία για επιτόκιο "τιμωρός", αφού αναγκάζει τις τράπεζες να μην "παρκάρουν" τα χρήματά τους. Έτσι, τις πιέζει να δώσουν δάνεια ενισχύοντας τις οικονομίες, καθώς πλέον δεν τις συμφέρει να καταθέτουν τα χρήματα στην ΕΚΤ.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Δρόμος Θυσίας 2014 - Ημιμαραθώνιος Πέλλας

altΟ Δρόμος Θυσίας 2014 – Ημιμαραθώνιος Πέλλας /ΡELLA HALF MARATHON, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου ώρα 9πμ. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Πλατανότοπου Γιαννιτσών.
Ο Δρόμος Θυσίας, έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται από τον Δήμο Πέλλας σε συνεργασία με την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Â  Πέλλας- Κιλκίς και πρόκειται για διαδρομή 21.097,5 μ. που είναι μετρημένη από επίσημο μετρητή της IAAF/AIMS και κατέχει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Διαδρομή Ελεύθερου Τρεξίματος – Δυναμικού Βάδην μήκους 6.000μ. χωρίς συναγωνισμό. Η εκκίνηση θα  δοθεί στις 9.10πμ, αμέσως μετά την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου.
Ο τερματισμός θα γίνει στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν το μετάλλιο της διοργάνωσης , δίπλωμα συμμετοχής , ενώ στους πρώτους των κατηγοριών του Ημιμαραθώνιου Πέλλας θα δοθούν και κύπελλα.. Για την χρονομέτρηση των δρομέων θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα ChampionChip.
Η προκήρυξη του αγώνα, θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να στελεχώσουν τις ομάδες εθελοντών εκκίνησης, γραμματείας, φύλαξης διασταυρώσεων, υποστήριξης ανεφοδιασμού, παραλαβής ρουχισμού δρομέων , καθαρισμού, να επικοινωνούν με τον Δήμο Πέλλας – Γραφείο Αθλητισμού.
ΧΟΡΗΓΟΙ
Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στη διοργάνωση ως χορηγοί – προμηθευτές, παρακαλούμε να επικοινωνούν με τον Δήμο Πέλλας ώστε να προβληθούν στα μπάνερ της εκκίνησης και του τερματισμού .
Πληροφορίες
- Δήμοs Πέλλας - Γραφείο Αθλητισμού, τηλ 2382 3 50809, fax 23820 21 544,
email: aodig@giannitsa.gr
Διαβάστε περισσότερα » »