Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η μεγάλη απάτη των ΑΠΕ πλησιάζει στο τέλος της

http://www.thecommentator.com/article/3827/the_great_renewables_scam_unravels

Όσοι καταλαβαίνουν από ενέργεια, ξέρουν εδώ και καιρό ότι η έννοια της "ανανεώσιμης ενέργειας" είναι μία ρομαντική έννοια (και μία οικονομική αποτυχία). 

Αλλά είναι εντυπωσιακό τι μπορεί να πετύχουν μερικές στοχευμένες και εγγυημένες από το κράτος (από τους φορολογούμενους καταναλωτές) επιδοτήσεις. 

Ακόμα και οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες τσίμπησαν, αν και λόγω δημοσίων σχέσεων. Οι περισσότερες βέβαια παράτησαν τις ΑΠΕ, και μετά το κραχ του 2008 ούτε το καθεστώς των επιδοτήσεων μπορούσε πια να ισχύσει, ούτε και η αποδοχή από το κοινό της προπαγάνδας μπορούσε να συνεχιστεί.

Ήταν θέμα χρόνου να καταλάβουν και οι δύο προωθητές των ΑΠΕ στην Ευρώπη, η Γερμανία και η Γαλλία, ότι αρκετά πια με την οικονομική αυτοτιμωρία. Ο Γερμανικός κλάδος των φωτοβολταϊκών χρεοκόπησε, και η Αγγλία έχει αντιληφθεί τι της κοστίζει η αιολική ενέργεια και οι αιολικές θέσεις εργασίας.

Τα φωτοβολταϊκά για ρεύμα στο Βόρειο ημισφαίριο, είναι παραλογισμός. Και η μη βιωσιμότητα των αιολικών πάρκων είναι το πιο κακοφυλαγμένο μυστικό του κλάδου των ΑΠΕ.

Κι όμως, με την βοήθεια επιθετικών και καλοχρηματοδοτημένων λόμπυ, αριστεριζόντων κοινωνιομηχανολόγων, οικτρής (και αγορασμένης) δημοσιογραφίας, αφελών (και λαδωμένων) πολιτικών και χυδαίων, ευκαιριακών, "επιχειρηματιών ενέργειας", τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά γέμισαν τον τόπο, δίνοντας και την εντύπωση ότι στέκουν και οικονομικά. Γιατί εξ άλλου τα στήριζαν οι κυβερνήσεις;

Έχει ξαναγραφτεί για τον αιολικό επενδυτή που φαντασιωνόταν δωρεάν ενέργεια (δωρεάν μόνο εάν συνυπολογιζόταν οι επιδοτήσεις, και οι φουσκωμένες ταρίφες, που οι καταναλωτές και το σύστημα πρόσθετων πανάκριβων εφεδρειών πλήρωναν) [και εμείς το ζήσαμε με τους φωτοβολταϊκούς "επενδυτές" που ακόμα προσελκύει το Πράκτικερ και η Γιουρομπανκ, με παραπλανητικές διαφημίσεις για τσάμπα λεφτά -- από το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ και τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ]. Και όλοι αυτοί οι "επενδυτές" δηλώνουν και Πράσινοι και κοινωνικά η περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι, άσχετα εάν οδήγησαν και οδηγούν χιλιάδες κόσμου σε ενεργειακή φτώχεια.

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι κάθε άλλο εκτός από δωρεάν, άσχετα εάν έτσι μοιάζει στους μικρούς και αδαείς.

Φέτος τον Ιούνιο, τελειώνει το παραμύθι στην Αγγλία και στην Γερμανία. 21 δις εξανεμίστηκαν σε Γερμανικές εταιρίες φωτοβολταϊκών. Η Siemens τα παρατάει. Η Bosch παραδέχεται ότι ο κλάδος είναι καταδικασμένος. Δισεκατομμύρια χαμένα. Στην Αγγλία το κόστος των αιολικών έχει γίνει πρωτοσέλιδο, όπως επίσης και ο παραλογισμός της επίτευξης των λεγομένων "Ευρωπαϊκών στόχων για ΑΠΕ".  Όι Ευρωπαίοι έχουν καταντήσει να εισάγουν Αμερικανικά πέλετς για να μειώσουν το κόστος τους (σε βάρος φυσικά των Αμερικανικών δασών).

Οι επιδοτήσεις των ΑΠΕ έχουν οδηγήσει σε ενεργειακό και οικονομικό αδιέξοδο και το τέλος τους θα είναι απότομο και δυσάρεστο [και εμείς έχουμε ακόμα Δήμους, Περιφερειάρχες, και Κωθώνια που προωθούν ΑΠΕ!]
΄
Περισσότερα για την αιολική απάτη, του ιδίου.

Προσωπικά, τυχαίνει να γνωρίζω. από ...αρχαιοτάτων χρόνων (από το 1977) ότι τα αιολικά δεν είναι ενεργειακά και οικονομικά βιώσιμα (τυχαία και μεταβλητή απόδοση που δεν αποθηκεύεται και που δημιουργεί πρόσθετα έξοδα και προβλήματα αν πάψουν να είναι ασήμαντα) και ότι τα φωτοβολταϊκά είναι μια χαρά για διαστημόπλοια, διαστημικούς σταθμούς, και απομακρυσμένους αφύλακτους φάρους.





Διαβάστε περισσότερα » »

Γαλλία: Από Σεπτέμβριο "τέρμα" οι λέξεις πατέρας, μητέρα

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα πρέπει να διδάσκονται τη θεωρία της ισότητας των φύλων και να επισημαίνεται ότι οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι φυσικές, αλλά ιστορικά και κοινωνικά κατασκευασμένες και αναπαράγονται.
Κατά τη νέα σχολική χρονιά, ένα νέο υποχρεωτικό μάθημα, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, θα εισαχθεί σε όλα τα Γαλλικά σχολεία. Τα παιδιά θα πρέπει να εκπαιδευτούν από την ηλικία των έξι ετών! Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι για να μετατοπίσει πλήρως την αντίληψη των παραδοσιακών βιολογικών ρόλων των ανδρών και γυναικών στο μυαλό των παιδιών, αντικαθιστώντας τις με τις νέες ιδέες σχετικά με το λεγόμενο "κοινωνικό φύλο".
Η Γαλλία έχει γίνει το πεδίο στην καλλιέργεια της αφύσικης ανθρωπότητας στους νέους. Η κυβέρνηση Ολάντ έχει απίστευτη επιμονή στην εισαγωγή του γάμου των ομοφυλοφίλων και στο να επιτρέψει ζευγάρια του ιδίου φύλου να υιοθετούν παιδιά, συμπληρώνοντας με συστημικά μέτρα, για να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά, που δεν θα έχει καμία ιδέα του άνδρα και της γυναίκας.
Η "δημοκρατική" κυβέρνηση δεν παρέχει καμία εναλλακτική λύση.
Το θέμα θα εισαχθεί σε όλα τα Γαλλικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών και των εκκλησιαστικών σχολείων. Τον Φεβρουάριο, η Επιτροπή Πολιτιστικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης ενέκρινε νομοθετική τροποποίηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της αναπληρωτή Julie Sommaruga, σύμφωνα με την οποία η αποστολή του σχολείου είναι η"διδασκαλία της ισότητας των φύλων".
Σύμφωνα με την τροπολογία, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα πρέπει να διδάσκονται τη θεωρία της ισότητας των φύλων και να επισημαίνεται ότι οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι φυσικές, αλλά ιστορικά και κοινωνικά κατασκευασμένες και αναπαράγονται.
Η τροπολογία αυτή υποστηρίχθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, καθώς και από τους αριστερούς στο κοινοβούλιο - Περιβαλλοντολόγους, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές, και στις 19 Μαρτίου, η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας ενέκρινε το "Νόμο των φύλων" στην πρώτη ανάγνωση, ανοίγοντας το δρόμο για την επίσημη διαφθορά των ανηλίκων στα σχολεία της Γαλλίας.
Η προτεινόμενη έννοια περιλαμβάνει μια "θεωρία των φύλων".
Είναι εύκολο να καταλάβουμε για το τι είδους "φύλα" μιλούν, αν εξετάσουμε το είδος των"φύλων" που παρουσιάζονται καθημερινά. Σε αντίθεση με τους κλασικούς ρόλους των δύο φύλων, σήμερα, το ίδιο άτομο μπορεί να έχει πολλαπλούς ρόλους και των δύο φύλων. Εκτός από τους "untrendy" παραδοσιακούς άνδρες και γυναίκες, υπάρχουν ομοφυλόφιλοι (οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες), όπως και κάθε άλλο "είδος", όπως αμφιφυλόφιλων, τραβεστί και τρανσέξουαλ. Δηλαδή, η ομοφυλοφιλία που χρησιμοποιείται για να θεωρηθεί μια ασθένεια από τα ιστορικά πρότυπα σερβίρεται ως ένα από τα «είδη» των σεξουαλικών σχέσεων.
Η ίδια η έννοια του «φύλου» εισήχθη στα Γαλλικά σχολικά βιβλία το 2011. Η ιδεολογία των φύλων εισάγει μια έννοια σύμφωνα με την οποία, το φύλο δεν καθορίζεται βιολογικά, αλλά είναι συνέπεια της πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης του ατόμου στην κοινωνία.
Κατευθυνόμενες από παραλογισμό, οι σκέψεις αυτές στη σύγχρονη Γαλλία έχουν γίνει"μια δικαιολογία" για να νομιμοποιήσει τους γάμους των ομοφύλων και να επιτρέψει διεστραμμένους να υιοθετούν παιδιά.
Κρίνοντας από τις τρέχουσες τάσεις, θα αποτελέσει τη βάση για την θεσμοθετημένη παιδεραστία και την ομοφυλοφιλία της νεότερης γενιάς, που από πολύ μικρή ηλικία, θα πρέπει να εμφυσήσει την ιδέα του διεστραμμένου σεξ ως βασικό σκοπό της ζωής.
Όταν μια τέτοια ιδεολογία έχει τεθεί σε εφαρμογή από την κυβέρνηση σε ένα δημόσιο οργανισμό όπως η γενική εκπαίδευση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια υλοποίηση του συνολικού σχεδίου για την καταστροφή της ανθρωπότητας, με τη μετατόπιση των θεμελιωδών εννοιών της παραγόμενης εξέλιξης της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.
Πρώτα, η αγαμία και οι αρχές στην προσέγγιση για αυστηρή ρύθμιση της σεξουαλικής ζωής σε μια οικογένεια ήταν ο στόχος, στη συνέχεια, η ομοφυλοφιλία έγινε κάτι το φυσικό, τώρα, οι ιδέες για πολλαπλούς ρόλους των φύλων είναι η εισαγωγή που αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση της φυσικά άρρωστης και χειραγωγημένης κοινωνίας.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Ευχαριστήριο του Γ.Ν. «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»-«ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»

mamatseio   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»-«ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» που με την υπ΄αριθμ. 388/12-6-2013 απόφαση του έκανε την αποδοχή δωρεάς ενός καινούριου, σύγχρονου ασθενοφόρου πλήρως εξοπλισμένου
, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΚΑΒ, επί οχήματος FIAT DUCATO 35-2.3 DIESEL MULTIJET από τους αδελφούς Συμεωνίδη εις μνήμη του αείμνηστου αδελφού τους κορυφαίου Ορθοπεδικού, Ομότιμου Καθηγητού στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ.Παναγιώτη Συμεωνίδη για το Γ.Ν. Πτολεμαϊδας «Μποδοσάκειο».
   Συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τους αδερφούς κα.Ελένη Συμεωνίδου-Μουρατίδου, κα.Μαίρη Συμεωνίδου- Μουρατίδου, κα.Σοφία Συμεωνίδου-Ιεροδιακόνου και κ.Δημήτριο Συμεωνίδη για την κορυφαία πράξη αλτρουισμού με την δωρεά του εν λόγω ασθενοφόρου που θα ενισχύσει τον στόλο των ασθενοφόρων του Γ.Ν. Πτολεμαϊδας αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες διακομιδής ασθενών.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

5, 6 και 7 Ιουλίου λαογραφικό συναπάντημα του συλλόγου “Η Μέρα” στον οικισμό Καρδιάς Πτολεμαΐδας – Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση

sillogosimeras Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Οικισμού Καρδιάς Πτολεμαΐδας  « Η Μέρα»,  έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στις εκδηλώσεις «Λαογραφικό Συναπάντημα 2013».
Αισίως φέτος, πραγματοποιείται η  17η  διοργάνωση ενός κύκλου εκδηλώσεων που κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής ανεβάζοντας κάθε φορά τον πήχη της επόμενης εκδήλωσης.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 5 Ιουλίου με το εντυπωσιακό πάντα «Παιδικό Φεστιβάλ» ενώ το Σάββατο 6/7 την σκυτάλη θα πάρουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα που θα βρεθούν επί σκηνής για να παρουσιάσουν ποικίλα μουσικά θέματα και χορογραφίες.
Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει στις 7 Ιουλίου με την συναυλία  που θα δώσει ο δημοφιλής καλλιτέχνης Δημήτρης Μπάσης  και το επιτελείο του .
Είσοδος ελεύθερη όλο το τριήμερο
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική  πλατεία του Οικισμού (δίπλα από το οίκημα του Συλλόγου) και θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο δρόμος των Σκοπίων για την ΕΕ περνά από την Ελλάδα

Το σκληρό παιχνίδι στο παρασκήνιο και τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής διπλωματίας
Την ώρα που στην ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή ο χρόνος κυλούσε με ορκωμοσίες και τελετές παραδόσεων-παραλαβών οι Σκοπιανοί έπαιζαν στην ευρωπαϊκή τους σκακιέρα το δικό τους παιχνίδι... και φαίνεται να είναι κοντά στο Ρουά – Ματ σε ότι αφορά την ένταξη τους στην ΕΕ! Μπορεί για την ώρα να δείχνουν μπλοκαρισμένοι μα όσοι ξέρουν σκάκι γνωρίζουν καλά πως η τελική κίνηση γίνεται την κατάλληλη στιγμή  και μέχρι το Δεκέμβριο σίγουρα στα Βαλκάνια θα έχουν αλλάξει πολλά...
Τα «αγκάθια»  και οι άσσοι της ελληνικής διπλωματίας
Οι σοβαρές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Σκοπιανοί  προκειμένου να σημειώσουν πρόοδο στην ευρωπαϊκή τους πορεία είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η εξομάλυνση των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες και η αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με την ελευθερία του Τύπου. Δηλαδή δύο προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα. Δύο αγκάθια για τους γείτονες που μπορούν να αποδειχθούν άσσοι στο μανίκι της ελληνικής διπλωματίας.
Ο κ. Μπεσίμι, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο η χώρα δεν θα ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ είναι η μη εκπλήρωση των κριτηρίων που τέθηκαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.
«Πρέπει να πούμε δημόσια ότι σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής δεν πρόκειται να λάβουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Οι λόγοι είναι απλοί: δεν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που αναφέρονται σε συγκεκριμένα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. Όταν τίθεται το ερώτημα ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτό, εγώ απαντώ ότι υπεύθυνοι είναι οι θεσμοί μας» δήλωσε ο κ. Μπεσίμι.
Πρόσθεσε ότι οι σοβαρές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα προκειμένου να σημειώσει πρόοδο στην ευρωπαϊκή της πορεία είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η εξομάλυνση των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες και η αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .... μπορούμε να γίνουμε ο εφιάλτης των τοκογλύφων με την απλούστατη κίνηση ..... ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ .....Η απόλυτη λύση ... Δες το βίντεο !


Η απόλυτη λύση .... κάτι πολύ απλό απόλυτα νόμιμο χωρίς κόστος .... το μόνο που χρειάζεται είναι η θέλησή μας να γκρεμίσουμε το σάπιο σύστημα .....ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .... μπορούμε να γίνουμε ο εφιάλτης των τοκογλύφων με την απλούστατη κίνηση .....
ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ .....αν πραγματικά μας ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών μας ας ξεκινήσουμε να αγωνιζόμαστε εμπράκτως για αυτό


ΠΗΓΗ
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν θα ξεφύγει κανείς - Hλεκτρονική διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων για όλους

Αυτόματα θα διασταυρώνονται από φέτος τα στοιχεία που υποβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις από τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι πέρυσι ο υποχρεωτικός έλεγχος αφορούσε μόνο όσους είχαν επιστροφή πάνω από 1.500 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί φορολογούμενοι ίσως κληθούν στις εφορίες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα «ύποπτα» στοιχεία.






 



Μόλις οι φορολογούμενοι υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, το σύστημα θα διασταυρώνει αυτόματα:

* Τα εισοδήματα που δήλωσαν

* Τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί

* Τα στοιχεία περιγραφής των ακινήτων και των οχημάτων τους που αποτελούν τεκμήρια

* Τις δαπάνες που δήλωσαν με σκοπό να πετύχουν έκπτωση φόρου

* Τα δεδομένα από τις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια και τις καταθέσεις τους.

Εφόσον το σύστημα ανάλυσης κινδύνου αναγνωρίσει ύποπτα στοιχεία, ο φορολογούμενος θα καλείται να περάσει από την εφορία για... τα περαιτέρω.

Από το μικροσκόπιο θα περάσουν μάλιστα όλοι όσοι έχουν παρακρατούμενο φόρο, ακόμα και αν έχουν μηδενικά ή ακόμη και χρεωστικά εκκαθαριστικά.


iefimerida 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος εποχής για τα χειρουργικά ράμματα

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται σήμερα για την παύση της αιμορραγίας, την επούλωση και ίαση των τραυμάτων και την αποφυγή μολύνσεων είναι τα χειρουργικά ράμματα.
Παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις τα ράμματα δεν απαιτούν απομάκρυνση και απορροφώνται από τον ίδιο τον οργανισμό, έχουν το σημαντικό μειονέκτημα ότι αφήνουν ουλές (έστω και ανεπαίσθητες) για πολλά χρόνια, οι οποίες πολλές φορές δεν εξαφανίζονται ποτέ.
Λύση στο πρόβλημα αυτό δίνει μια νέα επαναστατική μέθοδος που κάνει χρήση laser και χρυσού και εξαλείφει την ανάγκη για ράμματα. Πρόκειται για ένα είδος “κόλλας” που περιέχει νανοσωματίδια χρυσού περικλειόμενα σε ένα ελαστικό υλικό, εφαρμόζεται μέσω laser και είναι ικανή να κινείται στο σώμα δημιουργώντας ένα στεγανό κάλυμμα που προστατεύει από επικίνδυνες διαρροές και μολύνσεις.
Η τεχνική ονομάζεται ‘Laser Tissue Welding’ (LTW), είναι ανώδυνη, δεν αφήνει ουλές και σημάδια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αιμοφόρα αγγεία, τους χόνδρους των αρθρώσεων, το ήπαρ, το ουροποιητικό σύστημα και άλλους ιστούς.
Την μέθοδο αυτή δοκίμασαν ερευνητές του American Chemical Society σε έντερα χοίρων και υποστηρίζουν ότι μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τα ράμματα και τις παραδοσιακές μεθόδους συρραφής.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

6ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας: Χωρίς ανάσα

Την αρχή στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος, έκανε η ΛΑΜΣ, η συνεχεία δόθηκε από τον Α.Ο.Θ., ο οποίος με την σειρά του παρέδωσε την σκυτάλη στην Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας Α.Λ.Π., η οποία καλείται να... διοργανώσει τον τρίτο στην σειρά γύρο του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος.
Έτσι από την Δευτέρα 10 Ιουνίου άρχισε τυπικά η έναρξη εγγραφών συμμετοχής για το 6ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας, με την ΑΛΠ να δηλώνει έτοιμη να υποδεχθεί τα πληρώματα στην πάντα φιλόξενη, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, Πτολεμαΐδα.

Χωρίς ανάσα λοιπόν και με την αδρεναλίνη στα ύψη, όλοι οι εμπλεκόμενοι της Βορείου Ελλάδος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ετοιμάζονται για την εκπόρθηση της Βλάστης. Η δύο φορές επαναλαμβανόμενη ειδική διαδρομή των 15 χλμ. έχει την αφετηρία της μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Πτολεμαΐδας και 1 χιλιόμετρο μετά το χωριό Κρυόβρυση.

Τα πληρώματα θα έρθουν αντιμέτωπα με τα χρονόμετρα της οργάνωσης σε υψόμετρο 700 μέτρων και θα κατευθυνθούν νότιο-ανατολικά προς Βλάστη, πάνω σε καλής ποιότητας οδόστρωμα σε μια απαιτητική ειδική διαδρομή, με κλειστά αλλά και σε αρκετά σημεία πολύ γρήγορα κομμάτια, για να τερματίσουν σε υψόμετρο 1150 μέτρα, όπου θα γίνει και η ανασυγκρότηση. Ακολουθεί, συνοδεία του Αλυτάρχη, η κατάβαση των αγωνιστικών για να γίνει η επανάληψη της ειδικής διαδρομής. Το Service Park θα βρίσκεται στην είσοδο του χωρίου Άρδασσα , σε ένα χώρο όμορφο και άνετο για τους συμμετέχοντες, με εύκολη πρόσβαση για τους θεατές και με πολύ μεγάλο χώρο παρκινγκ.

Η καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση θα γίνει το Σάββατο 06 Ιουλίου στις 20.00 η ώρα στην Λαϊκή Αγορά Πτολεμαΐδας, ενώ ο Τεχνικός Έλεγχος των αγωνιστικών θα πραγματοποιηθεί 14.00 – 17.00 στις εγκαταστάσεις του KTΕO Autovision στο 1ο χλμ. Πτολεμαΐδας – Φλώρινας. Να υπενθυμίσουμε πως το πρώτο αγωνιστικό θα πάρει εκκίνηση την Κυριακή 07 Ιουλίου στις 11.00 η ώρα, ήτοι σημαίνει πως η ειδική διαδρομή θα «κλείσει» για τους θεατές στις 9.45.

Η γραμματεία της ΑΛΠ λειτουργεί καθημερινά από τις 19.00 ως και τις 23.30 και τα πληρώματα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον αγώνα μπορούν να το Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ώρα 23.30 και μόνο εφόσον το πλήρωμα έχει καταθέσει το παράβολο των 200 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, Αρ. Λογ. 5251-046497-474, δικαιούχος κ. Κεχαγιάς Δημήτρης (Τ. 6972051167)

Η Α. Λ. Πτολεμαΐδας παρέχει προς όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετέχουν στον αγώνα, δωρεάν διανυκτέρευση και δείπνο στο πλήρωμα του αυτοκινήτου την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013.

Η Α.Λ.Π. ευχαριστεί τον Δήμο Πτολεμαΐδας, όλους όσους υποστηρίζουν οικονομικά ή υλικοτεχνικά την ΑΛΠ, καθώς επίσης τους παρακάτω χορηγούς επικοινωνίας: τον τηλεοπτικό σταθμό West Channel, την εβδομαδιαία εφημερίδα Εορδαϊκός Παλμός, τα ραδιόφωνα Viva Fm 95.3, Viva GR 102.8, Πανόραμα FM 101.8, Sky FM 99.7 και τους ιστότοπους R40 και το Ράδιο – TV Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε για την ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα.
Διαβάστε περισσότερα » »