Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η 21χρονη Κατερίνα αναζητά το "φως" της στο σκότος του ελληνικού κράτους

 

Αλλά αυτό δίνει επιδόματα σε παιδεραστές και παιδόφιλους


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Στα συντρίμμια του ελληνικού κοινωνικού κράτους στέκονται σαν άλλοι γύπες έτοιμοι να κατασπαράξουν όποια σάρκα  σαλεύει ακόμη οι «σωτήρες μας».
Την ώρα που τα Ταμεία έχουν «λεηλατηθεί» και οι «σωτήρες μας» ψάχνουν λύσεις να παρακάμψουν το Σύνταγμα για να περικόψουν ότι έμεινε όρθιο στην ελληνική επικράτεια οι ευπαθείς ομάδες είναι αυτές που βιώνουν πρώτες την συντριβή.
Η μικρή Κατερίνα μένει στο Περιστέρι πάσχει  από δυστροφία του Στάργκαρντ, μια ανίατη ασθένεια που «χτυπά» 10.000 άτομα στον κόσμο.
 

Η ασθένεια αυτή  προκαλεί προοδευτική απώλεια της όρασης μέσω της λέπτυνσης των RPE, το κέντρο του αμφιβληστροειδούς χιτώνα. Καθώς εκδηλώνεται σε νεαρή ηλικία - συνήθως μεταξύ 10 και 20 ετών- αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες τύφλωσης στους νέους.
Η 21χρονη Κατερίνα έχει την ατυχία να είναι μία από τους 10.000 ανθρώπους που πάσχουν από Στάργκαρντ. Επίσης έχει την ατυχία να είναι Ελληνίδα καθώς το επίδομα που της έδιναν ανά δίμηνο κόπηκε στα μισά.
Τα έξοδα της πολλά και για δουλειά ούτε λόγος, σε ένα κράτος που δεν μπορεί να απορροφήσει παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έχοντας ως κριτήριο τις δεξιοτεχνίες τους.
Την  ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν και στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, δίνει μικρό επίδομα στους παιδεραστές και τους παιδόφιλους αφού τους θεωρεί… ανάπηρους!
Αν αυτό δεν είναι παράλογο ή παρανοϊκό τότε τι είναι; Εγώ ντρέπομαι όταν αντικρίζω την μικρή Κατερίνα για τον κόσμο που της δώσαμε να ζει…
Δεν τρέμουν αυτοί οι… «σωτήρες μας» μην δουν ποτέ τη μικρή Κατερίνα μπροστά τους; Δεν  ντρέπονται που ένα παιδί με αναπηρία το σπρώχνουν στην εξαθλίωση; Ωστόσο η «μικρή» όντας και τυφλή μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους απευθύνει το λόγο, αυτοί μπορούν να κάνουν το ίδιο;
Διαβάστε περισσότερα » »

Στο φως ναοί 11.500 ετών. Οι λίθοι είναι 5.500 χρόνια αρχαιότεροι από τις πρώτες πόλεις της Μεσοποταμίας

Το Γκόμπεκλι Τεπέ (Göbekli Tepe) είναι μια τοποθεσία της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με την Συρία και απέχει 15 χιλιόμετρα από την πόλη Ούρφα .


 Ανασκαφές

Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1964 από την Αμερικανό αρχαιολόγο Πήτερ Μπένεκτιτ ο οποίος προσδιόρισε μόνο ότι στην περιοχή υπήρχε δραστηριότητα την νεολιθική εποχή. Το 1994 τις ανασκαφές συνέχισαν Τούρκοι αρχαιολόγοι του Γερμανικού αρχαιολογικού ινστιτούτου υπό την διεύθυνση του αρχαιολόγου Κλάους Σμιτ του Πανεπιστήμιου της Χαϊδελβέργης. Μέχρι τότε τον λόφο χρησιμοποιούσαν γεωργοί καλλιεργώντας τον και συχνά μετακινούσαν μεγάλες πέτρες σε αρμακάδες. Οι πρώτες έρευνες των αρχαιολόγων έδειξαν ότι δεν πρόκειται για φυσικό λόφο και αργότερα ανακάλυψαν τους πρώτους μεγάλιθους σε σχήμα Τ.

Όταν ο Κλάους Σμιτ, ανακάλυψε τους ναούς είπε: «Αυτός ο τόπος είναι σουπερνόβα. Από το πρώτο λεπτό που το είδα ήξερα ότι είχα δύο επιλογές: να φύγω και να μην πω τίποτα σε κανέναν ή να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου δουλεύοντας εδώ».


Ο αρχαιολογικός χώρος

Ανακαλύφθηκαν στρώματα πολλών χιλιετιών δραστηριότητας . Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν για τελετές γονιμότητας και πιστεύουν οι μεγάλιθοι στο κέντρο των κύκλων συμβολίζουν την γυναίκα.

Οι απεικονίσεις δεν διαθέτουν, όμως, τα σχετικά με τη γονιμότητα μοτίβα, που συναντούμε σε άλλους νεολιθικούς οικισμούς, ενώ οι ανθρωπόμορφοι μονόλιθοι, σε σχήμα Τ, δεν έχουν ενδείξεις φύλου. «Είναι επεξεργασμένο, είναι σύνθετο και ανήκει στην καλλιεργητική περίοδο. Αυτό από μόνο του κάνει το μνημείο ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα εδώ και πολύ καιρό. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε ενώπιον των πρώτων απεικονίσεων του Θεού. Δεν έχουν μάτια, στόματα, ούτε και πρόσωπα. Εχουν, όμως, χέρια. Είναι δημιουργοί. Κατά τη γνώμη μου, οι άνθρωποι που δημιούργησαν τα αγάλματα αυτά έθεταν θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης. Τι είναι αυτό το σύμπαν; Γιατί βρισκόμαστε εδώ;», λέει ο δρ. Σμιτ.

Το αρχαιότερο στρώμα πιστεύεται ότι ίσως φτάνει και στην Μεσολιθική εποχή και περιλαμβάνει μεγάλιθους σε κυκλικό σχήμα , τον χώρο περιβάλει χτιστός πέτρινος τοίχος. Το δεύτερο στρώμα χρονολογείται στην προ-Β Κεραμική Νεολιθική απεκάλυψε πολλά παρακείμενα ορθογώνια δωμάτια . Το πιο πρόσφατο στρώμα αποτελείται από ιζήματα, ως το αποτέλεσμα της διάβρωσης και της γεωργικής δραστηριότητας.

Οι ναοί έχουν μεγάλες διαστάσεις , ενώ η ύπαρξη πολλών μεγάλιθων δίπλα-δίπλα δείχνει την ύπαρξη πολλών ιερών. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Κλάους Σμίθ , ο οποίος κάνει κάποιες μυθολογικές εικασίες, πιστεύει ότι οι μεγάλιθοι με το σχήμα Τ ίσως συμβόλιζαν μυθικά πλάσματα, ίσως προγόνων, ή και θεούς. Είναι επίσης εμφανές ότι τα ζώα και άλλες εικόνες είναι ειρηνικού χαρακτήρα και δεν παρέχουν ενδείξεις οργανωμένης βίας.




Αρχιτεκτονική

Οι ναοί περιλαμβάνουν μεγάλιθους σε κυκλικό σχήμα οι οποίοι δεν ξεπερνούν τα 30 μέτρα, οι πέτρινοι στύλοι έχουν σχήμα Τ και επάνω τους έχουν χαραχθεί ανάγλυφες μορφές ζώων όπως αλεπούδες, σκορπιοί, φίδια κ.α., στο κέντρο κάθε κύκλου υπάρχουν δύο μεγάλιθοι. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από ακατέργαστη ξηρή πέτρα ενώ το δάπεδο από ασβεστολιθικές πέτρες. Πολύ κοντά στον χώρο βρέθηκε και το λατομείο εξόρυξης των μεγάλιθων, εκεί έχουν βρεθεί μισοτελειωμένοι μεγάλιθοι.

Στο χώρο βρέθηκαν εργαλεία από γυαλί και οστά ζώων . Παρόλα αυτά απόδειξη κατοικιών και οικισμού δεν υπάρχει , καθώς δεν έχουν βρεθεί καθόλου ίχνη οικόσιτων φυτών και ζώων, και η ερμηνεία που έχει δοθεί στα κτίρια είναι ότι ήταν ναοί.


Χρονολογικό πλαίσιο

Όλες οι δηλώσεις σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικές, αφού μόνο το 1,5% του χώρου της συνολικής έκτασης έχουν ανασκαφεί μέχρι το 2008. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως μέχρι σήμερα πολύ λίγα στοιχεία για οικιστική χρήση. Μέσω της μεθόδου χρονολόγησης με άνθρακα 14, το τέλος του στρώματος ΙΙΙ θα μπορούσε να προσδιορίζεται περίπου στο 9000 π.Χ. . Το στρώμα Ι εκτιμάται στο 11.000 π.Χ. ή και νωρίτερα. Το II στρώμα χρονολογείται περίπου στο 8.000 π.Χ.. Έτσι, το σύμπλεγμα δημιουργήθηκε, πριν τη λεγόμενη Νεολιθική επανάσταση, δηλαδή την αρχή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, η οποία θεωρείται ότι άρχισε μετά το 9000 π.Χ..

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και 500 άτομα για εξάγουν τους μεγάλιθους (κάποιοι από αυτούς ζυγίζουν και 50 τόνους) από τα γύρω λατομεία και να τους μεταφέρουν σε απόσταση 100 έως 500 μέτρα . Στις αρχές της 8ης χιλιετίας η περιοχή έχασε την σημασία της και με την πάροδο του χρόνου ξεχάστηκε. Άγνωστο παραμένει ο λόγος που έγινε η σκόπιμη κάλυψη όλου του χώρου με 300 έως 500 κυβικά χώμα.

National Geographic, Wikipedia, "The Guardian"
Πηγή : Θεοσοφία
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: …και τα παρατράγουδα του καρναβαλιού της Βέβτσανης…

Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό,  (διαμαρτυρία Μουσουλμάνων για το καρναβάλι της Βέβτσανης) …προήλθε το κάτωθεν αρθρίδιο…


Ιανουάριος 27, 2012.

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Ο ανερμάτιστος εθνισμός των Σλάβων, που σπερματεγχύθηκαν από τους όρχεις  του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατρός αυτού  Φιλίππου, χίλια χρόνια  μετά το θάνατό των Μακεδόνων βασιλέων,  δεν σκοντάφτει μόνο επάνω στην ελληνική ιστορία, αλλά βρίσκει αντίπαλο και το μουσουλμανικό στοιχείο, με το οποίο βιώνει καθημερινά.

Στην προσπάθειά τους, οι Σλάβοι της περιοχής των Σκοπίων,  να διακωμωδήσουν τις αντιδράσεις των Ελλήνων, υπερασπιζόμενοι τις σαθρές αιτιάσεις τους,  περί καταγωγής των από τους όρχεις των Μακεδόνων, που τους γνώρισαν, ιστορικά,  μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, και αρπάχτηκαν από την ιστορία τους, μόνο και μόνο, να  ορίσουν ‘εθνικό φράχτη’ από  τους Βουλγάρους, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι και με τους  Μουσουλμάνους του κρατιδίου τους.

Διαβάζουμε, λοιπόν, το σημερινό δημοσίευμα στην  εφημερίδα «Πρωινή» των Σκοπίων:


« Στρούγκα.
Το πρόσφατο Καρναβάλι της Βέβτσανης, της 19ης  Ιανουαρίου, συνεχίζει να αναταράσσει το κοινό (των Σκοπίων).
Σήμερα το μεσημέρι, μπροστά από το κτίριο της τοπικής αυτοδιοίκησης της Στρούγκα, η Ισλαμική  Θρησκευτική Κοινότητα, έχει προγραμματίσει ειρηνικές διαμαρτυρίες.
Όπως μας εξήγησε ( η ισλαμική κοινότητα) η συγκέντρωση αποτελεί ένδειξη αποδοκιμασίας και καταδίκης των «αντι-ισλαμικών» σκηνών που προβλήθηκαν στο ετήσιο καρναβάλι  της Βέβτσανης, όπου οι διοργανωτές έπαιξαν με τα θρησκευτικά αισθήματα των μελών της Ισλαμικής Θρησκείας.
Οι διοργανωτές με πρόφαση το Καρναβάλι ειρωνεύτηκαν το Κοράνι το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων και τις αρχές της ισλαμικής ζωής».
Και το κείμενο της «Πρωινής» θα καταλήξει:
«Η διαμαρτυρία στη Στρούγκα, ακολουθεί τις έντονες αντιδράσεις της γειτονικής Ελλάδας, η οποία διαμαρτυρήθηκε για την «ταφής της» από το καρναβάλι της Βέβτσανης, ένα γεγονός που προκάλεσε  διαμαρτυρίες και ανάλογες ενημερώσεις προς τις Βρυξέλλες  και τον πρόεδρο  του ΟΗΕ, Ban Ki-moon».
Αυτά γράφει το δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας, που βλέπει τα πράγματα, δημοσιογραφικά, δηλαδή ασχολίαστα.

Οι Σλάβοι των Σκοπίων, οι απόγονοι της σπερματέγχυσης των μουμιών των Μακεδόνων- χίλια χρόνια μετά το θάνατό τους, δεν γνωρίζουν από πού έχουν προέλθει...

 Οι καθηγητάδες που κατοικοεδρεύουν στο Στίπ, Tome Boševski και  Aristotel Tentov, Μακεδονισμός : Οι καταψυγμένοι Μακεδόνες του ακαδημαϊκού Tome Boševski)-  http://www.echedoros-a.gr/2009/06/tome-bosevski.html, διατείνονται πως πράγματι είναι έμβρυα του σπέρματος του Φιλίππου, αλλά αναγκάστηκαν να φύγουν για να γλυτώσουν το τομάρι τους,  γιατί όταν ήρθαν οι Ρωμαίοι στην περιοχή. Κατέφυγαν, τότε,  στη …Σιβηρία και αφού καταψύχθηκαν γύρισαν …πίσω τον έβδομο αιώνα!

Μας λέει ο Μποσέσκι ο …βαρύγδουπος καθηγητής:

«Μετά από πέντε μακεδονο-ρωμαϊκούς πολέμους που διεξήχθησαν το δεύτερο αιώνα με το Φίλιππο τον Ε’ και το γιό του Περσέα, ένας μεγάλος αριθμός Μακεδόνων της ελίτ και της άρχουσας τάξης εγκατέλειψαν τη Μακεδονία και κατευθύνθηκαν τρομοκρατημένοι στο βορρά. Φοβόντουσαν τη σφαγή από το ρωμαϊκό στρατό που ερχόταν από το νότο και συγκεκριμένα από την Πελοπόννησο. Εγκατέλειψαν, έτσι, τα βαλκάνια και έφθασαν στη Σιβηρία. Αυτοί αποτελούσαν το μισό μακεδονικό πληθυσμό.»

Πιο μπροστά ο Κίρο Γκλιγκόροφ, πρώτος πρόεδρος του κρατιδίου, είπε ότι «είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε εδώ τον 6ο -7ο αιώνα». Όταν το είπε δεν αντιμίλησε κανείς Σπερματεγχυμένος ( για το μεταφραστή: Αυτός που βγήκε από το σπέρμα των αρχαίων Μακεδόνων).

Όταν, λοιπόν, πέθανε, πρόσφατα, βγήκαν οι Σπερματεγχυμένοι,  να πουν ότι έπρεπε να ταφεί, ο Γκλιγκόροφ  όχι στο κρατίδιο αυτό, αλλά στα ρωσικά Κοράλλια όρη, από όπου διατείνονταν ότι είχε έρθει η φυλή του.

*Η σπερματέγχυση είναι ένας ιατρικός επιστημονικός όρος που πρόσφατα μετεπήδησε και στην εθνολογική ιστορία, με αφορμή  της σπερματέγχυσης μουμιών των αρχαίων Μακεδόνων, σε κόλπους σλαβικού τινος έθνους των Βαλκανίων.

--

Γιῶργος  Ἐχέδωρος
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος το ΑΚ-47 Καλάσνικοφ - Το νέο υπερ-όπλο ΑΚ-12 υποψήφιο για τις ΕΕΔ! (βίντεο)

Tέλος παραγωγής για το διασημότερο όπλο όλων των εποχών, το ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και τα παράγωγά του, το ΑΚ-74 και το "καραμπινάκι του", αλλά ο διάδοχός του το ΑΚ-12 που παρουσιάστηλε σήμερα από τον ίδο τον Ρώσο πρόεδρο Ν.Μεντβέντεφ υπόσχεται να είναι το ίδιο φονικό, το ίδιο απλό στην χρήση, πιο εύχρηστο, με μεγαλύτερη ακρίβεια, πιο ελαφρύ και ... υποψήφιο στην αξιολόγηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για το φορητό όπλο που μέσα στην δεκαετία θα αντικαταστήσει το "αρχαίο" G-3, το οποίο "έκλεισε" 37 χρόνια υπηρεσίας στους Κλάδους.
Μάλιστα το νέο φορητό όπλο του ρωσικού Στρατού θα είναι στο διαμέτρημα των ΝΑΤΟϊκών όπλων, ακριβώς για να διευκολύσει τις εξαγωγές του: 5,45×39 χλστ και το 7,62×51 NATO του ΝΑΤΟ.
Οi Ρώσοι δεν θέλησαν να πάνε σε ενδιάμεσο διαμέτρημα, όπως φαίνεται ότι θα πάνε οι ΗΠΑ που έχουν διαπιστώσει ότι το 5,45 είναι πολύ ελαφρό διαμέτρημα για συγκρούσεις σε αναπεπταμένα πεδία, όπως αυτά του Αφγανιστάν.
Κατ'αρχήν έχουν τεράστια αποθέματα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σφαιρών τα οποία θα αχρηστεύονταν (βέβαια μέχρι να μοιραστεί σε ολόκληρες τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα χρειαστούν δέκα χρόνια), αλλά το κυριότερο ξέρουν ότι Στρατοί, όπως ο Ελληνικός θα αγοράσουν πολύ πιο εύκολα το νυν διαμέτρημα, το οποίο θα είναι εφαρμοσμένο σε ένα ελαφρύ σύγχρονο, χαληλόυ κόστους, όπλο, παρά ένα νέο διαμέτρημα που στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων όλα τα αποθέματα των σφαιρών τους.
Σήμερα η εταιρεία κατασκευής του θρυλικού τυφεκίου Kalashnikov, η Ιζμάς, παρουσίασε επίσημα το πρωτότυπο της νέας γενιάς των τυφεκίων της οικογενείας.

Η ονομασία του νέου τυφεκίου είναι ΑΚ-12 και μπορεί να κατασκευαστεί σε 20 διαφορετικές διαμορφώσεις. Τα διαμετρήματα στα οποία θα κατασκευαστεί όπως είπαμε, είναι το 5,45×39 χλστ και το 7,62×51 NATO. Οι δοκιμές του όπλου αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Θα μπορεί να βάλει μονή βολή, ριπή τριών φυσιγγίων και αυτόματα. Επιπλέον, διαθέτει ράγα Picatinny για την τοποθέτηση οπτικών και άλλων εξαρτημάτων. Ο χειρισμός τους είναι αμφιδέξιος. Ο Γάλλος μηχανικός ειδικός επί των φορητών όπλων Φρανσουά Ντελεπόντ που παρέστη στην εκδήλωσε δήλωσε και έχει τεστάρει το όπλο δήλωσε ότι "Έχει διαστάσεις παιχνιδιού, βάρος αεροβόλου και δύναμη κανονιού"!



defencenet
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρεται ότι δεν ενδιαφέρεται για το νέο τυφέκιο, αφού ήδη διαθέτει μεγάλα αποθέματα άλλων τυφεκίων. Η μόνη παραγγελία που έχει γίνει μέχρι στιγμής, είναι από τη Ρωσική Αστυνομία που παρήγγειλε 100 τυφέκια για να υποβληθούν σε δοκιμές από το προσωπικό της. Πανεύκολο στον χειρισμό, όπως φαίνεται και στο βίντεο, μπορεί να εξουδετερώσει έναν άνρθωπο σε αποστάσεις μέχρι 1000 μέτρα με φυσίγγιο 7,62×51.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνος Καμμένος συνέχεια των αποκαλύψεων


Δείτε προσεκτικά την πρώτη σελίδα που ανάρτησα εχθές πέραν του Αγγλικού δικαίου περιορίζει την πρόσβαση σε πληροφορίες για το υπογεγραμμένο έγγραφο στην Ελλάδα, GREECE και όχι HELLAS, ώστε όλα να γίνουν εν κρυπτώ.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγόραζαν μέχρι και εσώρουχα με ...δαπάνη δημοσίου!


Οργιο κατασπατάλησης δημοτικού χρήματος δείχνει ο μέχρι σήμερα έλεγχος των ορκωτών λογιστών για το «πάρτι» που είχε στηθεί την προηγούμενη τετραετία στη Δημόσια Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών (ΔΕΥΑΓ).



Το μέχρι σήμερα «άνοιγμα» της επιχείρησης φτάνει τα 6,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την...
προσωρινή έκθεση των ορκωτών και ενώ έχουν ελεγχθεί μόνο οι χρήσεις μέχρι το 2009!

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 2010, από τον τότε δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΓ Γ. Νούτσο, όταν άρχισαν να «σκάνε» επιταγές στα χέρια προμηθευτών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός τιμολογίου, ύψους 3.088 ευρώ, που εκδόθηκε από τη ΔΕΥΑΓ «για αγορά γυναικείων και ανδρικών εσωρούχων και πιτζαμών», από κατάστημα της πόλης!
 
 
 greece-salonika.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς στηνόταν το "μεγάλο φαγοπότι" στα δημόσια έργα .

Το πάρτι με το κρατικό χρήμα που γινόταν στα δημόσια έργα την εποχή των παχέων αγελάδων αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας μία χαρακτηριστική περίπτωση που δειγματοληπτικά εντόπισαν οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Το 2006, οπότε ακόμη «λεφτά υπήρχαν», το τότε υπουργείο περιβάλλοντος και δημοσίων έργων (ΥΠΕΧΩΔΕ) αποφάσισε να μετατοπίσει τη γραμμή του τραμ προς Γλυφάδα, ώστε αυτή να μην διέρχεται από την έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.


Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 155.000 ευρώ, ποσό που εκ πρώτης φαίνεται χαμηλό. Ωστόσο, αφορά στην αξία της εκπόνησης προμελέτης, δηλαδή ούτε καν κύριας μελέτης, ενός μικρού μεγέθους έργου.


Ξέφραγο αμπέλι
Η προμελέτη του έργου ανατέθηκε με διαδικασίες «fast track» σε μελετητική εταιρεία που μόνον άγνωστη δεν ήταν στο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς είχε ήδη αναλάβει σημαντικά δημόσια έργα. Έτσι υπογράφηκε μεταξύ του φορέα του έργου, της ΤΡΑΜ και της εταιρείας η σύμβαση ανάθεσης έργου τεχνικού συμβούλου.
Μία σύμβαση γεμάτη παρατυπίες, σύμφωνα με το φάκελο της υπόθεσης που βρίσκεται στη διάθεση του Capital.gr και έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ποιες «τρύπες» εντόπισε το κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΓΕΔΔ;
- Η σύμβαση ανατέθηκε απευθείας με τη διαδικασία της κατεπείγουσας ανάγκης, αν και δεν υπήρχε τέτοιου είδους «ανάγκη»: για διάστημα δύο χρόνων, από το 2006 μέχρι το 2008, η ΤΡΑΜ, το ΥΠΕΧΩΔΕ και η μελετητική εταιρεία αντάλλασσαν έγγραφα για το πώς θα πρέπει να σχεδιαστούν τα έργα...
- Δεν είχε δημιουργηθεί ο φάκελος του έργου της μετατόπισης της γραμμής, δηλαδή ποια είναι τα τεχνικά δεδομένα του project, η σκοπιμότητά του. Και βέβαια το ασύδοτο Δημόσιο -εν προκειμένω  η τότε διεύθυνση σχεδιασμού ανάπτυξης και μελετών της ΤΡΑΜ- δεν είχε ούτε καν προεκτιμήσει τη δαπάνη κατασκευής του έργου ή το ύψος της αμοιβής της μελέτης!
- Η αμοιβή των 155.000 είχε... προταθεί από την ίδια την μελετητική εταιρεία, ελλείψει τυπικής εκτίμησης του ποσού. Περιττό να αναφερθεί ότι δεν πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός, ενώ η σύμβαση δεν εξετάστηκε από τη νομική υπηρεσία της ΤΡΑΜ Α.Ε.
- Ουδείς από την ΤΡΑΜ και από το ΥΠΕΧΩΔΕ έλεγξε, εάν η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει τα απαραίτητα πτυχία για να αναλάβει την εκπόνηση της προμελέτης. Και από αυτό προκύπτει ότι η ανάθεση ήταν παράνομη.
- Τελικά η μελέτη πραγματοποιήθηκε. Ωστόσο, ό,τι αυτή περιελάμβανε (σχέδια κτλ) ήταν ανυπόγραφο. Την ίδια στιγμή, σε τμήματα της προμελέτης εμφανίζονταν συντάκτες που...δεν εργάζονταν στην εταιρεία ούτε σε άλλες εταιρείες με τις οποίες ενδεχομένως συνεργαζόταν η ανάδοχος.

Στο απυρόβλητο
Όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση, αντιμέτωποι με πειθαρχικό έλεγχο είναι-μεταξύ άλλων- ο προϊστάμενος της διεύθυνσης σχεδιασμού ανάπτυξης και μελετών της τότε ΤΡΑΜ και οι επιβλέποντες μηχανικοί της σύμβασης. Αγνοείται όμως, εάν θα τιμωρηθούν, καθώς η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (στην οποία υπάγεται το ΤΡΑΜ) παραμένει χωρίς κανονισμό λειτουργίας...

Παράλληλα, ποινικές ευθύνες ενδέχεται να φέρουν τα μέλη του δ.σ. και ο διευθύνων σύμβουλος της τότε ΤΡΑΜ.


Αξιοσημείωτο πάντως, είναι ότι η μελετητική εταιρεία που εμπλέκεται στην υπόθεση κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, μέχρι πριν από μερικούς μήνες εμφάνιζε δραστηριότητα στα δημόσια έργα.





 
Διαβάστε περισσότερα » »

Έτοιμη να σκάσει η… Σαντορίνη;


Με παραφουσκωμένο κέικ παρομοίασε το ηφαίστειο της Σαντορίνης ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλλιανάτος.
Ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου τόνισε πως οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως...προειδοποιεί, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης.
"Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης" είπε ο κ. Βαλλιανάτος, παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.
Όπως είπε, οι αρχές έχουν ήδη ειδοποιηθεί, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν εξετάσει σενάρια και τρόπους αντίδρασης, γιατί ακόμη και η πιο "απλή" εκδοχή, το να αρχίσει να βγαίνει τέφρα από το ηφαίστειο, θα έχει συνέπειες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα πολύπλοκο γεωλογικό φαινόμενο εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στη Σαντορίνη. Στην περιοχή έχει καταγραφεί πλούσια σεισμική δραστηριότητα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδεύεται από παραμορφώσεις στον στερεό φλοιό της γης.
Παράλληλα εντοπίζονται παραμορφώσεις στον στερεό φλοιό της γης, οι οποίες δεν είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού αλλά ανιχνεύονται με GPS. Ακόμη κι αν αυτά επιβεβαιωθούν, όπως επισημαίνουν, η πολυπλοκότητα της φύσης εμποδίζει την εξαγωγή βέβαιων συμπερασμάτων: οι μηχανισμοί της δεν λειτουργούν πάντοτε με τον ίδιο τρόπο, ακόμη κι αν επικρατούν πανομοιότυπες συνθήκες.

ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »

Διεθνώς γνωστά τα Γρεβενά λόγω των μανιταριών

Μανιταρόσουπα, ποικιλία ψητών μανιταριών και τηγανητά μανιτάρια με κουρκούτι και σκορδαλιά γεύτηκαν, πριν από λίγες μέρες, Ιάπωνες δημοσιογράφοι, που με αφορμή ρεπορτάζ τους για την Ελλάδα βρέθηκαν και στα Γρεβενά.
Εντυπωσιασμένοι από τις γεύσεις αλλά και το σύνολο των δραστηριοτήτων που έχει αναπτύξει η πόλη γύρω από τον κόσμο των μανιταριών, «πήραν» πλάνα και εικόνες από ταβέρνα που σερβίρει τα εν λόγω εδέσματα, από τα μαγαζιά που εμπορεύονται τα αντίστοιχα προϊόντα, τα μανιταρογλυπτά που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, αλλά και το μουσείο που έχει δημιουργηθεί στη Λάβδα.

«Πρόκειται για συνεργείο του Fuji Channel, του μεγαλύτερου ιδιωτικού καναλιού στην Ιαπωνία, το οποίο βρέθηκε στην Ελλάδα για γυρίσματα. Όταν τα μέλη του ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί στα Γρεβενά, γύρω από τα μανιτάρια, αποφάσισαν να επισκεφθούν την περιοχή» εξηγεί ο ερευνητής των μανιταριών και εκπαιδευτικός Γιώργος Κωνσταντινίδης.


Με αυτή την ευκαιρία διοργανώθηκε «κυνήγι» μανιταριών, αλλά και τρούφας, με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκυλιών.
Οι Ιάπωνες εντυπωσιάστηκαν ακόμη από την φιλοξενία των Γρεβενιωτών και από τις γεύσεις που δοκίμασαν στη μανιταροταβέρνα της περιοχής. Εκεί, κινηματογράφησαν κάποιες συνταγές μαγειρικής και δοκίμασαν παραδοσιακά εδέσματα ενώ γεύτηκαν ακόμη και ελληνική μπύρα από μανιτάρια. «Η μπύρα αυτή σερβίρεται στο κατάστημά μας και 'συνοδεύει' όλα τα πιάτα με μανιτάρια που σερβίρουμε» τονίζει, από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και μέλος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καραγιάννης.

Η επίσκεψη του ιαπωνικού συνεργείου, άλλωστε, δεν αποτέλεσε πρωτοτυπία για την περιοχή, καθώς πριν από μερικούς μήνες «γυρίσματα» στα Γρεβενά σχετικά με τα μανιτάρια έκανε και βρετανικό κανάλι, που ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το κυνήγι της τρούφας.
«Είναι γεγονός ότι το μανιτάρι είναι πολύ σημαντικό για την πόλη, καθώς έχουν γίνει στο παρελθόν και άλλες επισκέψεις αποστολών από την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης» σημειώνει, εξάλλου, ο Χρήστος Ευαγγελόπουλος, επίσης μανιταρόφιλος και υπεύθυνος του περιοδικού «Fuit».
Δεν παραλείπει ακόμη να αναφερθεί και στις εμπορικές δυνατότητες που ανοίγονται για την περιοχή, λόγω της αναγνωρισιμότητας που αποκτά η πόλη διεθνώς.

Ενδεικτικά στοιχεία του διαρκώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τα μανιτάρια στην Ελλάδα αποτελούν η δημιουργία συλλόγων που ασχολούνται με αυτά σε όλη τη χώρα, η προωθούμενη σύσταση μυκητολογικής ένωσης Ελλάδος και η δημοσίευση νέων βιβλίων για το θέμα.

Ένα από αυτά είναι και το βιβλίο με συνταγές για μανιτάρια που έγραψε η εκπαιδευτικός Δήμητρα Βέργου και περιλαμβάνει αφενός οδηγίες για το πώς μαζεύουμε τα μανιτάρια από το δάσος και αφετέρου συνταγές που η ίδια συγκέντρωσε από φίλους, συγγενείς και κατοίκους της περιοχής.
«Βρέθηκα η ίδια στις μανιταρογιορτές που διοργανώνουμε και χρόνο με το χρόνο από τη θέση της μαγείρισσας ενδιαφέρθηκα για τη συγκέντρωση των συνταγών αυτών» αναφέρει η κ. Βέργου και προτείνει σε όλους να δοκιμάσουν πρωτότυπες γεύσεις όπως το σοκολατάκι με γλυκό μανιτάρι, το τουρσί με ζαρκαδίσια μανιτάρια και οι μανιταρόπιτες.

 http://www.onair24.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Μυστηριώδεις δέσμες ενέργειας πάνω από τη Βοσνιακή Πυραμίδα του Ήλιου (VIDEO)

Ενέργεια δέσμης που προέρχεται από την Πυραμίδα της Βοσνίας του Ήλιο
Μια ομάδα φυσικών εντόπισε μια δέσμη ενέργειας που προέρχεται μέσα από την κορυφή της Βοσνιακής Πυραμίδας του Ήλιου. Η ακτίνα της δέσμης είναι 4,5 μέτρα, με συχνότητα από 28 kHz.
Η ακτίνα της είναι συνεχής και η δύναμή της μεγαλώνει καθώς κινείται πάνω και μακριά από την πυραμίδα.
Το φαινόμενο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους γνωστούς νόμους της Φυσικής και της τεχνολογίας. Αυτή είναι η πρώτη απόδειξη της μη γνωστής τεχνολογίας στον πλανήτη. Φαίνεται ότι ...

στη πυραμίδα οι κατασκευαστές της δημιούργησαν μια αέναη κίνηση σε εσωτερική μηχανή πριν από πολύ καιρό και αυτή η «μηχανή ενέργεια» εξακολουθεί να εργάζεται.
Στον υπόγειο λαβύρινθο, το 2010, ανακαλύψαμε τρεις αίθουσες και μία μικρή μπλέ λίμνη. Η διαλογή Ενέργειας δείχνει ότι το επίπεδο ιονισμού είναι 43 φορές υψηλότερο από το μέσο όρο από την έξω συγκέντρωση, που κάνει τους υπόγειους θαλάμους σαν "δωμάτια θεραπείας».
Η περαιτέρω ηλεκτρομαγνητική ανίχνευση του 2011 επιβεβαίωσε ότι τα επίπεδα των αρνητικών της ακτινοβολίας μέσω του Hartman, Curry και της Schneider, είναι ότι τα πλέγματα είναι ίσα με το μηδέν στις σήραγγες. Δεν υπήρξε καμία τεχνική ακτινοβολία (από γραμμές μεταφοράς ενέργειας ή άλλη τεχνολογία) που βρίσκονται μέσα στις σήραγγες και όχι κοσμική ραδιενέργεια. Τα κεραμικά γλυπτά όταν τοποθετούνται πάνω από την υπόγεια ροή των υδάτων η αρνητική ενέργεια τους μετατρέπεται σε θετική.







 Ο κατάλογος από τα θαύματα στην αρχαιολογία της Βοσνίας δεν τελειώνει εδώ ..
Διαβάστε την συνέχεια με καταπληκτικές μυστήριες φωτογραφίες και βίντεο απο άλλες πυραμίδες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ένα παρόμοιο γεγονός συνέβη το 2009.
Στις 24 Ιουνίου 2009, μια δέσμη φωτός συνελήφθη στη φωτογραφία πάνω από το Chichen Itza Πυραμίδα (στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό).
Οι μάρτυρες που συνέλαβαν αυτή την φωτογραφία, δεν είδαν τίποτα εκεί μέχρι να δουν τις φωτογραφίες τους μετά.





 
Και αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2000 και δείχνει την Πυραμίδα της Σελήνης στη Teotihuacan στο Μεξικό.

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ»

Στο παρά πέντε της συμφωνίας για το PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, κορυφαίος Γερμανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Μέρκελ, προχώρησε σε προβοκάτσια κατά της Ελλάδας.
Ο Φόλκερ Κάουντερ, ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να διοριστεί ξένος πρωθυπουργός στη χώρα μας, ο οποίος θα διοικήσει με αυστηρότητα τους Έλληνες.


Ο κ. Κάουντερ, είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU / CSU) στη γερμανική Βουλή. Τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθούν άλλα χρήματα στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξουν ρητές δεσμεύσεις και εγγυήσεις ότι θα παρθούν και θα εφαρμοστούν σκληρά μέτρα.


"Πρέπει να κάνουμε τους Έλληνες να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να υπάρξουν χρήματα παρά μόνο αν η χώρα διοικηθεί με αυστηρότερο τρόπο. Στην ανάγκη από έναν επίτροπο που θα διοριστεί από την ΕΕ ή τις χώρες της ευρωζώνης" δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spigel, σημείωσε ακόμα ότι θα ήταν καλό η Ελλάδα να... βγει με τη θέλησή της από το ευρώ.

liako
Διαβάστε περισσότερα » »

Στην "καρδιά" κτυπάει πλέον η τρόϊκα την ασφάλεια της χώρας, εσωτερική και εξωτερική


ζητώντας για πρώτη φορά ευθέως από την κυβέρνηση Παπαδήμου και προκειμένου να εγκρίνει το νέο δανειακό πακέτο, μαζικές απολύσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων! Δηλαδή των ΕΠΟΠ που στελεχώνουν τις μονάδες πλέον ευαίσθητες μονάδες, όπως των αντιαεροπορικών όπλων, των τεθωρακισμένων, των ειδικών δυνάμεων κλπ!

Επίσης ζητούν να μειωθούν οι εισαγωγές στις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας σε μια εποχή που η εγκληματικότητα σαρώνει αστικές, ημιαστικές κια αγροτικές περιοχές.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν εν είδη τελεσίγραφου στο υπουργικό συμβούλιο μαζί με ένα ολόκληρο πακέτο εξοντωτικών μέτρων, όπως: μείωση των επικουρικών συντάξεων, απολύσεις μέχρι του ριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, περικοπή της λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, πώληση ή ένταξη της ΑΤΕ σε νέο σχήμα (εδώ έχουν βάλει οι τραπεζίτες "το δακτυλάκι τους"), κόψιμο του 13ου και του 14ου μισθού με πάγωμα αποδοχών και επιχειρησιακές συμβάσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απολύσεις στις τράπεζες πουθ ελέγχονται από το δημόσιο, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των προνοιακών επιδομάτων, κλπ.

Πρακτικά δεν δέχονται τις αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου και ζητούν την "εδώ και τώρα" ψήφιση των νόμων αυτών. Διαφορετικά "Οϋτε ευρώ δεν θα πάρετε". Ο γνωστός εκβιασμός σε ένα φοβισμένο έθνος, σε μια κοινωνία που δείχνει να μην έχει την δύναμη πλέον να αντιδράσει.

Και όλα αυτά με διεκπεραιωτή φυσικά τον Λ.Παπαδήμο, ο οποίος παρέλαβε την λίστα του εκβιασμού από την τρόϊκα και την κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης...

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Τάσος Γιαννίτσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Παπουτσής και Φίλιππος Σαχινίδης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν δεκτές οι απολύσεις των στελεχών των Ε.Δ. προκειμένου να μην θιγούν περαιτέρω μισθολογικά τα υπόλοιπα στελέχη...
Διαβάστε περισσότερα » »

«Με ένα μπουκάλι ουίσκι και μία πουτάνα, καθαρίζω»


Τι ψάχνουμε τώρα να βρούμε, τι, ποιος και γιατί , μας έκαναν φτωχούς και ζητιάνους στην Ευρώπη.
 
Τα λέει όλα μία φράση του Μάρκου Καραμπέρη, του Δον Κορλεόνε της θεσσαλονικιώτικης μαφίας: « Τους είχαν όλους στο χέρι με ένα μπουκάλι ουίσκι και μία πουτάνα».
 
Ρώτησα τα καρντάσια μου στη λατρεμένη Θεσσαλονίκη μου, που ξέρουν καλά τις νύχτες της, τι εννοεί ο γίγαντας Μάρκος.
 
Η απάντηση από όλους ήταν σουπερ αποκαλυπτική: «Ο Καραμπέρης είχε πάντα τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη. Από την εποχή του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, όπου υπουργοί του ανέβαιναν Θεσσαλονίκη και τα έσπαγαν στα μπουζούκια κάθε βράδυ μέχρι και σήμερα, όλα τα κομματόσκυλα και υπουργοί, υφυπουργοί, διευθυντές υπουργείων, εφοριών και τραπεζών, στρατηγοί της Αστυνομίας και μεγάλοι κρατικοί παράγοντες μπαινοβγαίνουν στα μαγαζιά του Μάρκου, τρώνε και πίνουν τζάμπα, τους ρίχνει κι από μία γκόμενα από δίπλα ο Καραμπέρης, την παίρνουν για το ξενοδοχείο ή την γκαρσονιέρα τους τζάμπα κι αυτή και μετά έρχεται ο λογαριασμός.
 
Συνήθως μια – δυο μέρες μετά τους παίρνει τηλέφωνο ο Καραμπέρης και ζητάει το κατιτίς του, μία διευθέτηση, μία ρύθμιση βρε αδελφέ, για κάποια από τις παρανομίες του.
 
Έτσι λειτουργούσε – και λειτουργεί – το σύστημα σύντροφοι τρομοκράτες στην Ελλάδα. Για ένα μπουκάλι ουίσκι και μια πουτάνα τζάμπα.
Τόσο φθηνοί είμαστε.
 
Αλλά έτσι καταστράφηκε η χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Ε ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ - Πρόγραμμα Ε.Ε Διανομή Τροφίμων Έτους 2012
Ο Σύλλογος γνωστοποιεί στους γονείς με τρία τέκνα και μέλη του ότι σύμφωνα με νέα εγκύκλιο (ΚΥΑ 228302011 ΦΕΚ 660Β/20-4-2011) που αφορά το πρόγραμμα «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες απο Ε.Ε» οι αιτήσεις και η προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών για το έτος 2012 θα γίνεται στα γραφεία του συλλόγου έως 31 Μαρτίου 2012.
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
α. Αίτηση δικαιούχου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα (υπάρχει στον σύλλογο),
β. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα υλοποίησης (υπάρχει στον σύλλογο),
γ. Φωτοτυπίες ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου και συζύγου,
δ. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του 2011
ε. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
στ. Βεβαίωση σπουδών εφ΄όσον έχουν τέκνο άνω των 18 ετών και σπουδάζει,
ζ. Βεβαίωση από την μονάδα  για τέκνα που υπηρετούν την θητεία τους και είναι κάτω των 25 ετών
Tα προαναφερόμενα δικαιολογητικά να προσκομίζονται:
στο Γραφείο του Συλλόγου Νοσοκομείου 11, κάθε Τετάρτη 9:00-11:30  και Πέμπτη 18:00-20:30.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες  2463023927 & 6978049490 καθημερινά.
                                                                                                         
Η Πρόεδρος      Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε αν έχετε μυωπία με ένα πολύ απλό τεστ…

Όσοι από εσάς δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την όρασή σας θα δείτε στη φωτογραφία τον Αϊνστάιν…Ωστόσο αν κάποιοι έχετε μυωπία μην σαν κάνει εντύπωσει εάν βλέπετε την Marilyn Monroe!
Όσοι είδατε στηνν εικόνα τον Αϊνστάιν, πηγαίνετε κάποια μέτρα μακριά από την οθόνη και θα δείτε και εσείς την Marilyn Monroe!






 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας βράχος που αλλάζει σχήμα, μέγεθος και χρώματα…

Ένα περίεργο – αλλά όχι ανεξήγητο – φαινόμενο καθιστά μια μικρή περιοχή της Αλμωπίας του νομού Πέλλας εξαιρετικά ελκυστική, όχι μόνο για τα θερμά λουτρά της. Πρόκειται για το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει στους επισκέπτες και τους κατοίκους της ένας βράχος, που από μέρα σε μέρα και από εποχή σε εποχή αλλάζει σχήμα, χρώματα και μέγεθος!

Ο βράχος αυτός καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων και έχει ύψος λιγότερο από 50 μέτρα. Βρίσκεται τρία χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Πρόμαχοι, μέσα στην κοιλάδα ενός ποταμού που διασχίζει την περιοχή, και έχει γίνει αντικείμενο μελέτης γεωλόγων, σπηλαιολόγων και άλλων επιστημόνων, αλλά και μιας ομάδας μαθητών του γυμνασίου Προμάχων και του καθηγητή τους, στο πλαίσιο του μαθήματος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Όπως συμβαίνει στις περισσότερες ανακαλύψεις, έτσι και στην περίπτωση αυτή, οι συχνές επισκέψεις των μαθητών στην περιοχή τους οδήγησαν στην παρατήρηση του φαινομένου.
“Στο πλαίσιο του μαθήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης επισκεπτόμασταν συχνά την περιοχή, φωτογραφίζαμε και παρατηρούσαμε τις εναλλαγές του τοπίου” εξηγεί ο μαθηματικός Δημήτρης Καραδημητρίου.
Όπως ο ίδιος αναφέρει, μέχρι τότε η ύπαρξη του βράχου ήταν λίγο γνωστή στην επιστημονική κοινότητα, γι΄αυτό η σχολική ομάδα αποφάσισε να καλέσει κάποιους ειδικούς προκειμένου να εξηγήσουν το φαινόμενο.
“Τα αίτια που προκαλούν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν είναι μοναδικά στην χώρα μας και στο εξωτερικό, ωστόσο, θεωρείται σπάνιο το γεγονός ότι το φαινόμενο αυτό στην περιοχή είναι συνεχές και εξελίσσεται” αναφέρει από την πλευρά του ο γεωλόγος, σπηλαιολόγος και υποψήφιος διδάκτορας παλαιοντολογίας του ΑΠΘ Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος κλήθηκε στην περιοχή για να μελετήσει τις “μεταμορφώσεις” των πετρωμάτων της.
Επιστημονικά, το φαινόμενο στηρίζεται στην ύπαρξη των θερμών νερών της Αλμωπίας, που δεσμεύουν σημαντική ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, διαλύουν τα ασβεστολιθικά πετρώματα και κατά την άνοδό τους στην επιφάνεια της γης αποθέτουν τα συσσωρευμένα (ανθρακικά κυρίως) άλατα σε αυτήν.
“Λόγω της αλλαγής των φυσικοχημικών συνθηκών του νερού της πηγής, κατά την έξοδό του στον ατμοσφαιρικό αέρα, αποτίθενται αναγκαστικά τα άλατα στην επιφάνεια. Η συσσώρευση αυτή δημιουργεί πετρώματα ανά στρώματα, ακόμη και σε έκταση δεκάδων μέτρων, εγκλωβίζοντας πολλές φορές φυτά και άλλα οργανικά υλικά” επισημαίνει ο κ. Λαζαρίδης.
Ανάλογα με τη ροή του νερού, ανά εποχή, αλλά και από την ύπαρξη βιολογικών παραγόντων (φυτικοί – ζωικοί οργανισμοί και βακτήρια) που αναπτύσσονται στην περιοχή, τα πετρώματα αλλάζουν χρώμα. Κυρίαρχο είναι το λευκό (από όπου έχει πάρει και το όνομα “άσπρη πέτρα” η περιοχή), ωστόσο, μπορεί κανείς να δει αποχρώσεις του γκρι, πράσινου, κίτρινου και ροζ, σε μια μεγάλη έκταση της κοιλάδας.
Οι αλλαγές στην ποσότητα απόθεσης των αλάτων οδηγούν, επίσης, στην αλλαγή μεγέθους και σχήματος.
“Το πέτρωμα ‘τραβερτίνης’, κοινώς ο πωρόλιθος, έχει πολλές τέτοιες εμφανίσεις στο νομό Πέλλας, όπως για παράδειγμα στη Βέροια και στη Νάουσα, οι οποίες είναι χτισμένες πάνω σε τέτοια πετρώματα. Παρατηρείται, επίσης, σε άλλα μέρη της Ελλάδας, που διαθέτουν καρστικές ή θερμές πηγές, όπως στην Αιδηψό, την Υπάτη, τα Κύθηρα, το Σιδηρόκαστρο. Παρ’ όλα αυτά όμως, σε κάποιες περιοχές το φαινόμενο δεν εξελίσσεται πλέον, κυρίως λόγω της απώλειας του νερού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εναλλαγές, γεγονός που καθιστά το φαινόμενο του βράχου Προμάχων σπανιότερο” διευκρινίζει ο κ. Λαζαρίδης.
Ο κ. Καραδημητρίου υπογραμμίζει ότι αν και το πέτρωμα δεν έχει καμιά οικονομική αξία, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τουριστικούς, επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, επιφέροντας σημαντική ανάπτυξη στην τοπική κοινωνία, όπως στην περίπτωση του Παμούκαλε της γειτονικής Τουρκίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημήτρης Κότσαρης: Ζειά ή Ντίγκελ. Η λατρεία του «καθαρού, ανόθευτου ψωμιού»

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ mich@enet.gr, www.filoftero.blogspot.com 
 
Δημήτρης Κότσαρης. Ενας αρτοποιός φιλόσοφος, με κοστούμι εγγλέζικο, ρόμπα... ιατρού και ψωμί όπως το θέλησε η Φύση. Χωρίς προσθετικά, χημικά, συντηρητικά και αλάτι

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ mich@enet.gr, www.filoftero.blogspot.com

ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΩ μπορώ τον σημερινό μας «καλεσμένο» -τι καλεσμένο, δηλαδή, που είδα κι έπαθα ώσπου να τον βρω και, κυρίως, να τον πείσω να συναντηθούμε, να γνωριστούμε και να μιλήσουμε. Ονομάζεται Δημήτρης Κότσαρης και γεννήθηκε πριν από περίπου 75 χρόνια στο χωριό Βελανιδιά της Μεσσηνίας, από πατέρα αγρότη, «πολύ αυστηρό άνθρωπο, αυταρχικό, άκαμπτο, μα και άμεμπτο, αδερφέ μου», και μητέρα «αγία, τι να σου λέω, δέκα παιδιά μεγάλωσε χωρίς να αδικήσει κανένα, με περίσσευμα αγάπης για όλα -ξέρεις γιατί;- γιατί δεν είχε τίποτ' άλλο να δώσει, μόνο αυτό, αγάπη».
Ο κύριος Δημήτρης, «κύριος» με τα όλα του, τζέντλεμαν σωστός, με το γκρι κοστούμι του, ραμμένο από ράφτη, πουκάμισο άσπρο με μπλε λεπτές ρίγες και γραβάτα «κολεγιακή», εγγλέζος πραγματικός, είναι -να το πω λαϊκά;- φούρναρης ή -να το πω πιο... επιστημονικά- αρτοποιός! Αλλά, όχι
μόνο...


Κι αυτοί ακόμα οι τίτλοι δεν αρκούν, θαρρώ, για να τον συστήσω όπως πρέπει. Εύκολο είναι να το παρακάνω σε επίθετα και να τον αδικήσω. Ο άνθρωπος αυτός υπερβαίνει την όποια, δικιά μου, περιγραφική δεινότητα. Γι' αυτό και θα τον αφήσω σε λίγο να τα πει όλα μόνος του. Χύμα. Χείμαρρος. Αλλά, προσέξτε, μη φανταστείτε κάτι πληθωρικό, δυναμικό, πομπώδες και ασυγκράτητο -όχι! Η ορμή του είναι ήμερη. Ο ενθουσιασμός του, σεμνός. Η φλόγα του δεν καίει, ζεσταίνει. Η οργή του, ευγενική!

Τον συνάντησα στο μαγαζί του στην οδό Πετράκη, έναν μικρό δρόμο παράλληλο της Ερμού. Φέρει το όνομα «Πνύκα» και εκεί συρρέουν καθημερινά όσοι έχουν μυηθεί στη λατρεία του «καθαρού, ανόθευτου ψωμιού». Πρέπει να είναι από τους λιγοστούς αρτοποιούς που έχουν φανατικούς οπαδούς! Μου τον σύστησε ένας γιατρός που άλλαξε τη ζωή μου στη διατροφή. Ενας γιατρός που με πείσμα και πειθώ λέει στους ασθενείς του ότι η σωστή διατροφή είναι το καλύτερο φάρμακο και ότι πρώτο στη λίστα αυτής πρέπει πάντα να είναι το καλό ψωμί, ολικής αλέσεως. Ο φούρνος του κ. Δημήτρη, εκεί όπου τέσσερις δεκαετίες τώρα, κάθε βράδυ προς ξημέρωμα, γίνεται το θαύμα της γέννησης «του θείου αυτού δώρου», είναι στο Παγκράτι. Ας αρχίσουμε από εκεί, λοιπόν, και όπου μας βγάλει:
«Επάνω σ' αυτόν τον πάγκο που κάθε μέρα φτιάχνουμε το ψωμί γίνεται μια μικρή ιεροτελεστία. Οπως στο Μυστικό Δείπνο. Πρέπει όλοι, πρώτα-πρώτα, να πλύνουμε τα χέρια μας με οινόπνευμα. Θέλω να είμαστε όλοι καθαροί, ξυρισμένοι, με ρούχα φρεσκοπλυμένα, πεντακάθαρα και να μοσχομυρίζουν. Πώς θα έχουμε την απαίτηση ο κόσμος να φάει το ψωμί μας εάν εμείς δεν το χειριζόμαστε αυτό το αγαθό, γιατί αγαθό είναι, με σεβασμό και καθαρότητα σώματος και ψυχής;»
Οπως όλοι οι σπουδαίοι καλλιτέχνες, και μαστόροι, και δημιουργοί, και τεχνίτες, έτσι και ο κ. Δημήτρης ρίχνει όλο το βάρος του στην πρώτη ύλη. Στη δική του περίπτωση, είναι το στάρι.


«Αχ, είναι πολύ εύκολο να διαλέξεις το καλύτερο σιτάρι. Οπως βλέπεις, ας πούμε, την ελιά και λες, "αυτή γυαλίζει ωραία, πρέπει να είναι καλή", το ίδιο ακριβώς κριτήριο ισχύει και για έναν φούρναρη που θέλει να διαλέξει την καλύτερή του πρώτη ύλη. Το καλό σιτάρι γυαλίζει, και μοιάζει με χρυσάφι. Το καλύτερο στον κόσμο το βρίσκεις στον Καναδά. Γυρίζω όλη την Ελλάδα για να βρω· και εδώ, έχει, αλλά δεν επαρκεί. Φέρνω και απ' έξω. Να, αυτό το ολικής αλέσεως που θα σου δώσω μετά να δοκιμάσεις
είναι από καναδέζικο σιτάρι. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες, πάρα πολλές. Πρέπει να βρεις το πιο κατάλληλο σιτάρι για να το απορροφάει ο
οργανισμός μας. Πρέπει να νιώσεις τη γεύση του. Να έχεις πείρα. Είμαι
έξαλλος με αυτό το παραμύθι που λέγεται "ψωμί πολυτελείας". Είναι μύθος. Απάτη. Είναι το χειρότερο ψωμί που υπάρχει. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αφού του τα έχεις βγάλει όλα από μέσα, τι πολυτελείας είναι; Και όμως, το 95% των Ελλήνων αυτό το ψωμί αγοράζει και νομίζει ότι τρώει και κάτι σπουδαίο! Είναι σκουπίδια το πολυτελείας! Ρίχνουν βελτιωτικά και προσθετικά. Είναι χημικά. Δεν ωφελούν σε τίποτα».

Πριν από μερικά χρόνια, βρέθηκαν στην Ελλάδα καθηγητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής του Χάρβαρντ. Εμειναν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», που παίρνει ψωμιά και από τον φούρνο του κ. Δημήτρη. Οι Αμερικανοί ενθουσιάστηκαν και ζήτησαν να τον γνωρίσουν. Ενας από αυτούς ήταν ο φημισμένος καθηγητής Ουόλτερ Ουίλετ, που φέρεται να είναι ο εμπνευστής της λεγόμενης «διατροφικής πυραμίδας». Τον επισκέφθηκαν στο μαγαζί της οδού Πετράκη και εκεί έγινε η πρώτη γνωριμία. Το 2008 τον κάλεσαν στη Βοστόνη, όπου και τους μίλησε, όχι μόνο για τη δική του τέχνη, το ψωμί, αλλά γενικά για τη διατροφή μας στην Ελλάδα.
«Μου λέγανε "έχετε τη μεσογειακή διατροφή και δεν την ακολουθείτε, κρίμα". Τους περιέγραψα το δικό μου πρόγραμμα: πρωί ψωμί, ελιές,
ντομάτα, μέλι, φρούτα, λίγο γάλα, να φας καλά. Το μεσημέρι όσπρια, κυρίως φακές, φασόλια και ρεβίθια. Ισως και λίγο τυρί. Το βράδυ ελάχιστα, φρούτα, λίγο γιαούρτι. Κάπου-κάπου κανά κρασί, όχι πολύ. Ισως και κάνα τσίπουρο, άγιο. Δεν τρώω κρέας, δεν μπορώ, δεν πάει κάτω, καμία ζωική τροφή. Υπάρχει πιο ωραία διατροφή από αυτή; Τα 'χουμε όλα εδώ στην Ελλάδα, και όμως τρώμε σκουπίδια. Το μεγαλύτερο κακό που έγινε εδώ ήταν με τις επιδοτήσεις. Σταμάτησε να δουλεύει ο Ελληνας. Κάθεται στο καφενείο, και μια-δυο φορές τον χρόνο κλείνει δρόμους για να διαμαρτυρηθεί. Η λούφα, η τεμπελιά, παγιδεύει τον άνθρωπο, τον κάνει βλάκα. Η κρίση, θα δεις, θα ωφελήσει τελικά. Εγώ μεγάλωσα έξι παιδιά, πέντε κορίτσια, ένα αγόρι. Δούλευα μια ζωή διπλοβάρδιες. Μου άρεσε η δουλειά, δεν τεμπέλιασα ποτέ. Και ποτέ δεν κουβάλησα τη μιζέρια μέσα στο σπίτι».
Στον πάγκο του μαγαζιού βλέπω το τελευταίο βιβλίο του Μάικλ Λούις (του συγγραφέα και δημοσιογράφου που έγραψε στο «Vanity Fair» και το εκτενές άρθρο για τη σημερινή Ελλάδα), για την παγκόσμια κρίση. Είναι βιβλιοφάγος ο φούρναρής μας. Κάπου κάπου πηγαίνει και θέατρο, του αρέσει πολύ. Και, άλλες φορές, μαζεύεται με φίλους, παίζει το μπουζούκι του και τραγουδάνε.
«Πάντα τραγουδάγαμε και χορεύαμε. Στα χωράφια άκουγες κάτι αηδόνια, Παναγιά μου! Πάρε μου ό,τι θέλεις, Χρήστο, δεν με νοιάζει. Μη μου πάρεις όμως ποτέ τις παιδικές μου αναμνήσεις. Το '46-'47 στο χωριό, ήμασταν 302 παιδιά. Ξυπόλυτοι όλη μέρα. Με κρύο και με ζέστη, δεν μας ένοιαζε. Το φαγητό μας ελάχιστο, φασόλια, φακές -ποιο κρέας; Ενα κοτόπουλο το καλοκαίρι, και εάν. Δεν θυμάμαι ποτέ ούτε ένα παιδί να είχε αρρωστήσει. Οταν ο Ιπποκράτης έλεγε ''το φαγητό σου είναι και φάρμακό σου'', ήξερε τι έλεγε. Στη φύση είναι όλες οι απαντήσεις που γυρεύουμε. Εκεί δεν υπάρχει απρέπεια. Μόνο αρμονία. Ολες οι τροφές πρέπει να τρώγονται ανόθευτες. Εχουν δική τους γεύση. Οταν πάρουμε ένα αμύγδαλο θέλει αλάτι; Το σταφύλι θέλει ζάχαρη; Ετσι, λοιπόν, και το σιτάρι έχει δική του γεύση, ατόφια, και δεν χρειάζεται να του ρίξεις αλάτι».
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοιλη Γη


«Κάτω από το φλοιό της γης που έχει πάχος 800 χιλιόμετρα, υπάρχει ένα κενό. Ένα τεράστιο κούφωμα. Μέσα σε αυτό το κενό, υπάρχουν τρεις oμόκεντροι πλανήτες, με τον ίδιο άξονα. Έχουν περίπου το μέγεθος του Άρη της Αφροδίτης και του Ερμή..
ΕΝΤΜΟΥΝΤ ΧΑΛΕΫ, αστρονόμος, 1692
«Δηλώνω ότι η γη είναι κούφια. Το εσωτερικό της κατοικείται και αποτελείται από ένα αριθμό συμπαγών ομόκεντρων σφαιρών, η μία μέσα στην άλλη, και είναι ανοιχτή στις περιοχές των πόλων στη 12η ή 16η μοίρα. Αναζητώ εκατό γενναίους συντρόφους, εφοδιασμένους και εξοπλισμένους πολύ καλά, για να ξεκινήσουμε το φθινόπωρο από τη Σιβηρία με τάρανδους και έλκηθρα, με κατεύθυνση τους πάγους της βόρειας παγωμένης θάλασσας. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα βρούμε μία θερμή και πλούσια χώρα γεμάτη από ωφέλιμα φυτά και ζώα. Αν δεν συναντήσουμε ανθρώπους όταν φθάσουμε σε 82 μοίρες βόρειο πλάτος, θα επιστρέψουμε την επόμενη άνοιξη
ΤΖΩΝ ΚΛΗΒΣ ΣΥΜΣ, πρώην λοχαγός πεζικού, Μάιος 1818 - Οχάιο, ΗΠΑ


«Η αληθινή κατοικία του Απόλλωνα βρίσκεται ανάμεσα στους Υπερβόρειους, σε μία χώρα αιώνιας ζωής. Η Λητώ, η μητέρα του Απόλλωνα, γεννήθηκε σε ένα νησί στον αρκτικό ωκεανό, πολύ πιο πέρα από το βόρειο άνεμο. O θεός που κάθεται στο κέντρο, στον ομφαλό της γης, είναι ο Κύριος των μύθων και ο Δημιουργός των θρησκειών της ανθρωπότητας

ΠΛΑΤΩΝ
«Ο κόσμος μας δημιουργήθηκε αρχικά μόνο για το εσωτερικό του. Η απόσταση μεταξύ των 2 εσωτερικών επιφανειών είναι 1000 χιλιόμετρα λιγότερη από τη διάμετρο της Γης. Στο κέντρο βρίσκεται μία τεράστια μπάλα θαμπής κόκκινης φωτιάς, περικυκλωμένη από ένα λευκό απαλό φωτεινό σύννεφο. Εκεί βρίσκεται ο θρόνος του βασιλιά του κόσμου.»
ΓΟΥΙΛΣ ΤΖΩΡΤΖ ΕΜΕΡΣΟΝ, 1908


Ο Ελβετός μαθηματικός ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΟΗΛΕΡ (1707-1783), πίστευε ότι στο κέντρο της γης, υπήρχε ένας μικρός ήλιος, που έριχνε το ήπιο φως του σε ένα πολύ ανεπτυγμένο υπόγειο πολιτισμό.

Ο ΛΟΡΔΟΣ ΛΥΤΟΝ (1803-1873), στο βιβλίο του «Η Επερχόμενη φυλή» λέει πως ακολουθώντας τις στοές ενός μεταλλείου, βρέθηκε σε ένα υπόγειο κόσμο όπου συνάντησε φτερωτά όντα, καθώς και μία φυλή που αποκαλεί τον εαυτό της Βριλ-για.Οι Βριλ-για, διατηρούν ένα σοφό και ανώτερο πολιτισμό, και είναι κάτοχοι της «δύναμης Βριλ», που την χειρίζονται μέσω ενός θαυματουργού ραβδιού. Η δύναμη Βριλ, είναι η υπέρτατη γήινη δύναμη και δημιουργείται από τη συλλογή της αιθερικής ενέργειας της γης, σε σύνδεση με την προσωπική ενέργεια του ανθρώπου. (Βλέπε υπερόπλα Τέσλα, οργογεννήτρια Ράϊχ, εναέριο εύπλαστο ρευστό του Συμς, Μέσμερ κλπ)

Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ, που ήταν μέλος της εταιρείας της Θούλης και της αδερφότητος των Βριλ, ξεκίνησε την επιχείρηση Υπερβόρεια που είχε ως σκοπό τις ανασκαφές σε διάφορα σημεία της Ευρώπης για την ανακάλυψη ιχνών μιας Αρείας υπόγειας ανώτερης φυλής. Στην Ελλάδα έγιναν έρευνες στο φαράγγι του Βίκου, στη Γαύδο, στο Δίστομο και αλλού.
Ο Χίτλερ πίστευε πως η γη είναι κούφια και πως η καμπυλότητά της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκπομπή υπέρυθρων ακτινών, που θα μπορούσαν να καταγράψουν κινήσεις σε τεράστιες αποστάσεις και για την διενέργεια πολεμικών επιχειρήσεων πίσω από τις γραμμές του εχθρού μέσω υπόγειων διαδρομών.

Η Βουδιστική παράδοση ονομάζει ΜΑΝΟΥ τον άρχοντα - επόπτη του πλανήτη. Το όνομα Μανού συναντάται με διάφορες παραλλαγές σε πολλούς αρχαίους λαούς. Είναι ο ΜΕΝ ή ΜΗΝ των Αιγυπτίων, αλλά και ο Άμμων-Ρα (κρυμμένος ήλιος), ο Μίνωας των Ελλήνων κ.ά. Η Ινδουιστική παράδοση έχει αναφορές στον ΤΣΑΚΡΑ-ΒΑΡΤΗ (εκείνος που θέτει σε περιστροφή τον τροχό) ή παγκόσμιο μονάρχη (βλ. Α-πόλλων ή Α-πολλών ή Α-Πόλον του Πλάτωνα).

Η σπηλιά της Πεντέλης θεωρείται «Αιπόλειο του Πανός», δηλαδή ο πόλος του Πάνα ή του παντός.

Οι ΑΝΑΣΑΖΙ, οι οποίοι εμφανίστηκαν ξαφνικά στην Δυτική Αμερική το 100 π.Χ. και εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς 15 αιώνες αργότερα, πίστευαν πως οι πρόγονοί τους βγήκαν από τον κάτω κόσμο μέσα από μία τρύπα που ενώνει την επιφάνεια με το κέντρο της γης, μέσα από την ίδια τρύπα οι ψυχές των νεκρών γυρνάνε στην αρχέγονη πατρίδα τους. Έχτιζαν υπόγειες κατοικίες ή σε κοιλώματα του εδάφους και ναούς κοντά σε τρύπες. Έχτιζαν πενταόροφα κτήρια 2000 δωματίων!!! Οι Ινδιάνοι Ναβάχο τους έδωσαν το όνομα Ανασάζι που σημαίνει «ξένοι αρχαίοι».

Μία νύχτα κοντά στο 1890 μια οικογένεια άκουσε παιδιά να κλαινε μέσα στο χωράφι τους. Πήγαν να δουν τι συνέβαινε και έμειναν έκπληκτοι αντικρίζοντας ένα αγόρι και ένα κορίτσι με πράσινο δέρμα. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με αυτά, αλλά τα παιδιά δεν καταλάβαιναν και μιλούσαν σε γλώσσα που δεν ήταν γνωστή. Τα μετέφεραν στο σπίτι τους και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ενοχλούνταν από το δυνατό φως. Τα περιποιήθηκαν όσο μπορούσαν και τους πρόσφεραν φαγητό. Κανένα από τα δυο παιδιά δεν έτρωγε. Τους πρόσφεραν κι άλλες τροφές, νερό αλλά κανένα από τα δύο δεν δέχτηκε. Πέρασαν αρκετές μέρες κρυμμένα μέσα στο σπίτι και χωρίς να έχουν φαει κάτι σε όλο αυτό το διάστημα. Μέχρι που μία μέρα τα παιδιά αντίκρισαν μία βιόλα. Κατευθείαν την άνοιξαν και καταβρόχθισαν το περιεχόμενο της. Μετά από αυτό τα παιδιά έδειχναν πιο αναζωογονημένα και έκαναν περίπου ένα μήνα να ξαναφάνε.
Μετά από αρκετό καιρό το αγόρι πέθανε. Έμεινε μόνο το κορίτσι του οποίου το χρώμα είχε γίνει πλέον ανθρώπινο και όσο περνούσαν ο καιρός μάθαινε να μιλά την γλώσσα της οικογένειας. Το ρώτησαν λοιπόν τι ακριβώς είχε γίνει εκείνη τη νύχτα. Αυτό απάντησε ότι ο κόσμος της δεν είχε ήλιο όπως εδώ και ότι όλοι είχαν πράσινο δέρμα. Ξαφνικά άκουσαν κάποιες καμπάνες και ακολουθώντας τον ήχο τους βγήκαν στο χωράφι που τους βρήκαν. Δεν θυμόταν, ούτε κατάλαβε τίποτε παραπάνω.
Το κορίτσι αυτό τελικά εντάχθηκε στην κοινωνία του χωριού χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό για αυτήν, παντρεύτηκε έναν ντόπιο και πέθανε έχοντας ζήσει μια ζωή σαν και την δικιά μας, σε βαθιά γηρατειά.
~*~*~

Τις πρώτες αναφορές για μια κούφια γη τις βρίσκουμε σε αρχαία Ελληνικά κείμενα ώς κόσμο του Άδη κάτω από την γη, στην Ιλιάδα. Μπορούσαν να μπουν στο κόσμο αυτόν και κοινοί θνητοί αντιμετωπίζοντας τον Κέρβερο. Αναφορές υπάρχουν και για την τιμωρία που επέβαλε ο Δίας στους Τιτάνες φυλακίζοντας τους μέσα στην Γη.
Η θεωρία της Κούφιας γης ενισχύθηκε -και σε εκείνα τα χρόνια απέκτησε και οπαδούς- αρκετά χρόνια αργότερα με τον Ιούλιο Βερν, τον Έντγκαρ Άλαν Πόε και άλλους αξιόλογους συγγραφείς να γράφουν για αυτήν.

Οι φήμες λοιπόν, που οι οπαδοί της "Κούφιας Γης" υποστηρίζουν ως πραγματικότητα, αναφέρουν:

Είσοδοι και έξοδοι υπάρχουν πολλοί για το εσωτερικό της γης, μα οι κυριότεροι είναι οι δύο πόλοι της. Οι οποίοι -και αποτελεί ανεξήγητο φαινόμενο- δεν συμπίπτουν με τους γεωγραφικούς, όπως θα έπρεπε εάν η Γη ήταν συμπαγής. Εάν όμώς φανταστούμε την ύπαρξη πολικών ανοιγμάτων με τους μαγνητικούς πόλους κατά μήκος των χειλών αυτών και όχι σαν σταθερό σημείο, τότε όλα διελευκάνονται.
Μην σκέφτεστε λοιπόν την Υδρόγειο όπως σας την παρουσίαζαν στη Γεωγραφία... Οι οπαδοί της Κούφιας Γης, θα σας δίδασκαν τα εξής:
Πάχος κέλυφους Γης:1280 χιλιόμετρα
Εσωτερικός Ήλιος πλάτους: 960 χιλιόμετρα
Απόσταση εσωτερικού Ήλιου - Κέλυφους: 4640 χιλιόμετρα
Διάμετρος χείλους στο άνοιγμα των πόλων: 1920 χιλιόμετρα
Δύο κύριοι είσοδοι: Βόρειος και Νότιος πόλος
Υπόλοιποι είσοδοι: τα περισσότερα σπήλαια του κόσμου
Μήκος κύριων εισόδων: 2240 χιλιόμετρα
Εφικτή διαβίώση στο εσωτερικό: Φυσικά!! Αποδεκτό ακόμη και από την Nasa!!
Πόλη: Σαμπάλα ή αλλιώς Αγκάρθα
Φυλές: Ερπετοειδή νοήμοντα όντα «Νάγκας» και «Δέρος»
Γιατί άραγε οι Ναζί κατά το Β' παγκόσμιο πόλεμο έστελναν συνέχεια αποστολές στους δύο πόλους;
Πολλοί λένε ότι ο Χίτλερ γνώριζε όντα από τη φυλή της Κούφιας γης και ότι είχαν συνεννοηθεί για να φτιάξουν την Υπεράνθρωπη Άρια φυλή που θα κυριαρχούσε σε ολόκληρο το πλανήτη. Είναι γνωστό ότι μετά από την Γερμανική ήττα, στις Γερμανικές βάσεις, βρέθηκαν σχέδια UFO με άγνωστη προέλευση. Οι οπαδοί της Κούφιας Γης υποστηρίζουν ότι τα UFO προέρχονται από τους Νάγκας. Επίσης υποστηρίζουν ότι όσοι αξιωματικοί δεν βρέθηκαν (και ο Χίτλερ), μετά την ήττα τους, κρύφτηκαν στα έγκατα της γης. Όσοι Γερμανοί επιστήμονες πιάστηκαν αιχμάλωτοι, μεταφέρθηκαν στις Η.Π.Α για να συνεχίσουν το έργο τους...
Γιατί όμως ονομάζονταν και οι "δυνάμεις του άξονα";
Σβάστικα (Αγκυλωτός σταυρός). Η λέξη (svastika) προέρχεται από το Σανσκριτικό "Su" που σημαίνει "καλός", "astig" που σημαίνει "να είσαι" και το "ka" είναι απλή κατάληξη.
Για πάρα πολλούς λαούς συμβόλιζε και διαφορετική έννοια. Πρωτοεμφανίστηκε 3000 χρόνια πριν σε διάφορα έργα τέχνης (αγγεία, ποτήρια) ακόμη και σε νομίσματα στην Τροία. Για τους Έλληνες συμβόλιζε την επανάληψη, το αιώνιο, και το χρησιμοποιούσαν για να δηλώσουν την επανάληψη στη μουσική (παρτιτούρες).
Για τους Ναζί η σβάστικα συμβόλιζε την αιώνια κίνηση του κόσμου και τον άξονα αυτής της κίνησης, τον πόλο, από όπου εξήλθαν οι Άρειοι. Είναι ένα σύμβολο περιστροφικής κίνησης. Εξ’ ού και ο όρος "Δυνάμεις του άξονα" και ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί να συνδεθεί με τις θεωρίες της "Κούφιας Γης".

Ωραία όλα αυτά και μας ανοίγουν την όρεξη για εξερεύνηση -ο καθένας μας έχει αυτό το μικρό δαιμόνιο μέσα του-, αλλά υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την πραγματικότητα αυτής της θεωρίας;

Ο Ρώσος ερευνητής Σνέγκιρεφ αναφέρει: «Στον 80ο παράλληλο, το βέλος της πυξίδας θα δείχνει βόρεια, μετά ξαφνικά θα δείξει προς τα δυτικά και μετά ξανά σχεδόν απρόθυμα θα γυρίσει πίσω στην θέση του». Αυτό αποδεικνύει την γεωμετρική ασυμμετρία των πόλων.
Υπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία αλλά θα σας μιλήσω για την κυριότερη ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Υπάρχουν φωτογραφίες από διαστημικούς δορυφόρους που κατάφεραν και βγήκαν στην δημοσιότητα. Σε πολλές από αυτές, το μόνο που φαίνεται πάνω από τους πόλους είναι τα σύννεφα που τους καλύπτουν, αλλά σε κάποιες που δεν υπάρχουν σύννεφα, φαίνονται πεντακάθαρα τα τεράστια ρήγματα-είσοδοι και μέσα σε αυτά ΠΟΛΕΙΣ ολόκληρες. Αναρωτιέται κανείς γιατί υπάρχουν στις συγκεκριμένες περιοχές στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπου εκτελούνται απόρρητα πειράματα και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε κανένα...;

Μα γίνεται να εξηγηθεί επιστημονικά μία κούφια γη;

Οι επιστήμονες μιλούν για τον πυρήνα της σαν ένα μικρό ήλιο. Μα και οι οπαδοί της "Κούφιας Γης" ακριβώς το ίδιο υποστηρίζουν. Όταν λέμε «κούφια γη» δεν εννοούμε τελείως κούφια, αλλά κατοικήσιμη. Κι έτσι οι οπαδοί της, μας δίνουν την πολύ όμορφο παράδειγμα του πλυντηρίου για να καταλάβουμε την δημιουργία της: όταν το πλυντήριο δουλεύει, τα ρούχα και το νερό πετιούνται προς τα έξω λόγω της φυγόκεντρου και συγκρατούνται από το κουβούκλιο του. Ανάλογα και στην Γη, ξέφυγαν από την όλη μάζα νερό και χώμα, αλλά συγκρατήθηκαν από την βαρύτητα του μικρού ήλιου.
Σέλας: Είναι φαινόμενο το οποίο παρατηρείται μόνο στους δύο πόλους και δημιουργείται όταν ηλεκτρόνια και πρωτόνια, που προέρχονται από τον Ήλιο, προσκρούουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και παγιδεύονται από το γήινο μαγνητικό πεδίο.
Ο Σερ Έντμουντ Χάλεϊ λοιπόν υποστήριξε ότι το Σέλας δεν δημιουργείται με τον παραπάνω τρόπο, αλλά ότι προκαλείται από μία φωτεινή ατμόσφαιρα που διαρρέει από μία κοιλότητα στο εσωτερικό της Γης.
Η θεωρία αυτή είχε αρκετούς υποστηρικτές ένας απ' τους οποίους ήταν και ο Ρόντεϊ Κλαφ ο οποίος εξηγεί ότι: «τα σέλα παράγονται αποκλειστικά από τα σωματίδια που εκπέμπει ο εσωτερικός ήλιος της γης» και ότι «ο ηλιακός άνεμος στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εισέλθει στο μαγνητικό πεδίο της γης, αλλά εκτρέπεται γύρω από αυτό.» Επίσης «τα χρώματα του σέλας προκαλούνται από έντονα στρώματα ενεργητικών ηλεκτρονίων που εκπέμπονται από την πολική περιοχή μέσα στην ατμόσφαιρα όπου αυτά συγκρούονται με σωματίδια μοριακού αζώτου, μοριακού οξυγόνου και ατομικού οξυγόνου. Το πιο συνηθισμένο χρώμα του σέλας, το πρασινοκίτρινο, εκπέμπεται από διεγερμένα άτομα οξυγόνου τα οποία συγκρούονται με ηλεκτρόνια χαμηλής ενέργειας. Το σκούρο κόκκινο χρώμα εκπέμπεται από μόρια οξυγόνου όταν αυτά συγκρούονται με ενεργητικά ηλεκτρόνια».
Σέλας όμως δεν εμφανίζεται μόνο στη Γη! Είναι γεγονός ότι όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος προβάλουν κατά καιρούς στοιχεία, που αποδεικνύουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Δεν θα επεκταθώ στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά πρέπει να αναφέρω ότι όταν το 1973 η NASA έριξε στην επιφάνεια της σελήνης, το τμήμα ενός πύραυλου, οι δονήσεις στην επιφάνεια της σελήνης, διάρκεσαν 3,5 ώρες!

Μήπως τελικά έτσι είναι; Μήπως όλοι οι πλανήτες είναι κούφιοι; Μήπως είναι αδύνατον να δημιουργηθεί ένας συμπαγής πλανήτης;

Τίποτε δεν είναι απόλυτα συμπαγές και όλα έχουν πόρους!


Σύμφωνα με την θεωρία της Κοίλης Γης, ο πλανήτης Γη είναι είτε εξ ολοκλήρου κοίλος ή περιέχει ένα σημαντικό κοίλο μέρος στον εσωτερικό του χώρο. Η υπόθεση αυτή έχει έρθει από καιρό σε αντίθεση με τους επιστήμονες που βασίζονται σε αποδείξεις μέσω παρατηρήσεων, καθώς και από τη σύγχρονη κατανόηση του σχηματισμού του πλανήτη. Η επιστημονική κοινότητα έχει απορρίψει την ιδέα, τουλάχιστον από τα τέλη του 18ου αιώνα.
Η έννοια της κοίλης Γης αναφέρεται πολύ συχνά σε λαογραφικά κείμενα αλλά και αποτελεί αγαπημένο θέμα σε περιπέτειες φαντασίας όπως το Ταξίδι στο κέντρο της Γής του Ιουλίου Βέρν. Επίσης προέκταση του θέματος είναι και οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας περί εσωγήινων ανεπτυγμένων φυλών,εξωγήινων βάσεων στο εσωτερικό της Γής κλπ.
Στην αρχαιότητα, η ιδέα των υπόγειων βασιλείων ήταν κατά κάποιο τρόπο δεδομένη και συνυφασμένη με την έννοια του «χώρου», όπως είναι ο Ελληνικός Άδης, η σκανδιναβική Svartalfheim, η Χριστιανική κόλαση, και το Εβραϊκό Sheol (με κείμενα της Καββαλιστικής λογοτεχνίας που περιγράφουν λεπτομερώς την Εσωτερική αυτή Γη). 

Θεωρία Edmond Halley

Ο Leonhard Euler στο θέμα της κοίλης Γης υποστηρίζει πως η Γη διαθέτει ανοίγματα στους πόλους που οδηγούν σε μια εσωτερική κοιλότητα. Ο Edmond Halley το 1692 από την άλλη λέει για το ίδιο θέμα ότι η Γη αποτελείται από ένα κούφιο κέλυφος περίπου 800 χιλιόμετρα (500 μίλια) πάχους, δύο εσωτερικά ομόκεντρα κελύφη και έναν πυρήνα, τα οποία είναι ανάλογα με τις διαμέτρους των πλανητών Αφροδίτη, Άρη. Υπάρχουν χωριστές ατμόσφαιρες για κάθε ένα από τα κελύφη αυτά, και κάθε κέλυφος έχει τους δικούς του μαγνητικούς πόλους. Και η ταχύτητα με την οποία περιστρέφονται είναι διαφορετική για σφαίρα. Ο Halley υποστηρίζει τα παραπάνω προκειμένου να εξηγήσει τις διάφορες ανωμαλίες στην λειτουργία των πυξίδων στην περιοχή αυτή των πόλων. Κάνει δε λόγο για ατμόσφαιρα στο εσωτερικό αυτών και μάλιστα ότι είναι αρκετά φωτεινή (εννοείται πως θεωρεί αναμφισβήτητο ότι κατοικούνται) και κάποια διαφυγή αερίων από αυτές πιθανολογείτε πως είναι η αιτία δημιουργίας του φαινομένου του Βόρειου Σέλατος.


Οι De Camp και Ley ισχυρίζονται (στο βιβλίο τους Lands Beyond) ότι Leonhard Euler έθεσε την θεωρία της κοίλης γης με έναν κεντρικό ήλιο που προμηθεύει με φως τους εσωγήινους ανεπτυγμένους πολιτισμούς, για να ξεφύγει από την πολύπλοκη θεωριά του Halley με τα πολλαπλά κελύφη.
Οι παραπάνω συγγραφείς ισχυρίζονται επίσης ότι ο Sir John Leslie προχώρησε περισσότερο την ιδέα του Euler, κάνοντας λόγο για δύο κεντρικούς ήλιους ονομάζοντάς τους Πλόυτωνα και Proserpine αντίστοιχα.Ο Πλούτων αυτός καμμία φυσικά σχέση δεν έχει με τον πλανήτη Πλούτωνα που ανακαλύφθηκε αργότερα, αλλά μάλλον με τον Θεό του κάτω κόσμου της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας.Ο Leslie όντως αναφέρει την θεωρία του περί κοίλης γής στο βιβλίο του Στοιχεία Φυσικής Φιλοσοφίας του 1829,χωρίς όμως να κάνει λόγο για δύο κεντρικούς ήλιους..

Το 1818, ο John Cleves Symmes Jr. Κάνει επίσης λόγο για την θεωρία της κοίλης γής,αυξάνοντας σε τέσσερα τα εσωτερικά κελύφη τα οποία είναι κούφια και έχουν ανοίγματα στους πόλους της Γής.Ο Symmes έγινε από τους διασημότερους υποστηρικτές της Κοίλης Γης,πραγματοποιώντας διάφορες έρευνες στο άνοιγμα του Βόρειου Πόλου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ John Quincy Adams είχε την καλή πρόθεση να υποστηρίξει αυτές τις έρευνες αλλά δεν πρόλαβε γιατί έφυγε από τη θέση του και ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Andrew Jackson, διέκοψε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Αν και ποτέ ο ίδιος ο Symmes δεν έγραψε ένα βιβλίο για τις ιδέες του, πολλά έργα συγγραφέων που δημοσιεύθηκαν βασίζονταν σε αυτές.

Ο Jeremy Reynolds επίσης ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Κοίλης Γής δίνοντας διάφορες διαλέξεις σχετικά με το θέμα αυτό και και τάχθηκε υπέρ μιας εκστρατείας.Επειδή δεν έβρισκε ανταπόκριση ξεκίνησε μια έρευνα μόνος του στην Ανταρκτική αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανακάλυψη για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΗΣ ΓΗΣ


Οι θρύλοι λένε ότι υπάρχει στον Βορά μια είσοδος που οδηγεί στα έγκατα της γης. Μάλιστα, οι αρχαίοι πολιτισμοί που ζούσαν εκεί, την χρησιμοποιούσαν για να βρίσκουν καταφύγιο κάτω από την επιφάνεια της γης όποτε αυτό ήταν απαραίτητο. Οι μυστικιστές ισχυρίζονται ότι η είσοδος στην Υπερβόρεια, την Σαμπάλα και την Πλουτώνια, βρίσκεται κάπου στον Βόρειο Πόλο.


Επίσης υπάρχει και η άποψη ότι τα ΑΤΙΑ, δεν μας επισκέπτονται ερχόμενα από το διάστημα, αλλά βγαίνουν από τεράστιες τρύπες κάτω από την επιφάνεια της γης, στο Βόρειο Πόλο.


Στην εποχή του Πλάτωνος οι άνθρωποι πίστευαν στην πιθανή ύπαρξη ζωής κάτω από την επιφάνεια της γης. Ο ίδιος ο Πλάτωνας πίστευε ότι η γη στο εσωτερικό της είναι γεμάτη σπηλιές και διόδους. Ο ερευνητής Halley κατέληξε μετά από μελέτες στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια σφαίρα στο εσωτερικό της γης με το δικό της ξεχωριστό μαγνητικό πεδίο.


Ο επιστήμονας Mark Sadikov ισχυρίζεται ότι στο Βορά δεν υπάρχουν τρύπες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως είσοδοι στο εσωτερικό της γης. Αυτό ισχυρίζεται και η Maria Gavrilo επικεφαλής της έρευνας του αρκτικού και ανταρκτικού ινστιτούτου. Επίσης προσθέτει ότι ο Βόρειος Πόλος είναι ένας ωκεανός καλυμμένος με πάγο κι όσες προσπάθειες γίνανε για να βρεθεί ξηρά κατέληξαν σε αποτυχία.


Η πύλη εισόδου στον βόρειο πόλο

Οι υποστηρικτές της θεωρίας της κούφιας γης τεκμηριώνουν τις απόψεις τους επικαλούμενοι φαινόμενα όπως το aurora Polaris , την περίεργη συμπεριφορά των πυξίδων στο Βόρειο Πόλο, καθώς και τα ρεύματα θερμού αέρα που κατά καιρού παρατηρούνται εκεί και ισχυρίζονται ότι προέρχονται από το εσωτερικό της γης. Σ αυτά απαντάνε ο Mark Sadikov και η Maria Gavrilo με επιστημονικά επιχειρήματα.

Γενικα ολες οι μυθολογιες καθως και τα ιερα κειμενα εχουν αναφορες για καποια υπογεια χωρα οπου χρησιμοποιουνται διαφορετικα ονοματα που πολλες φορες μοιαζουν . Στο αποκρυφο βιβλιο του Ενωχ βρισκουμε διαφορες περιγραφες ταξιδιων του Ενωχ προς τον Αλλο κοσμο.Ταξιδευει οπως γραφει το βιβλιο σε ενα φλεγομενο ανοιγμα της Γης μεσα στο οποιο οι Εκπεσοντες Αγελλοι ειναι τιμωρημενοι για παντα.Επισης επισκεφτεται την She ol,που την περιγραφει σαν ενα τεραστιο βουνο με τεσσερα «κουφια μερη»Ο Αγγελος Ραφαηλ λεει στον Ενωχ οτι αυτα τα «κουφια μερη» δημουργηθηκαν για να συγκεντρωθουν ολες οι ψυχες των ανθρωπων μεχρι την ημερα της Τελικης Κρισης.Αργοτερα λεγεται οτι αυτα τα κουφια μερη μεταλλαχθηκαν και οτι αποτελουν πλεον μονο κολαση για τους κακους και αμαρτωλους και οτι ο παραδεισος μεταφερθηκε στους

Ουρανους.

Στη Σρι Ραμαγιάνα έχουμε δύο σκηνές που υποδηλώνουν την ύπαρξη εσωτερικών περιοχών της Γης. Μετά από την απαγωγή του Shrimati Sitatevi από τον Ravana, ο Shree Laksman ορκίστηκε στον Rama ότι θα έβρισκε το βλάσφημο ακόμη κι αν χρειαζόταν να τον κυνηγήσει στις "μαύρες τρύπες της Γης". Στο κεφάλαιο 8 του Kishkindya, ο Rama αποδεικνύει τη δυνατότητα του στον Sugriva με το να ρίξει ένα βέλος το οποίο "διαπέρασε εφτά παλάμες, ένα βράχο, και την ΕΝΔΟΤΑΤΗ περιοχή της Γης και σε ένα λεπτό επέστρεψε πίσω στη φαρέτρα.


Οι Puranas επίσης τονίζουν το κούφιο τμήμα της Γης σε πολλές αφηγήσεις. Μια τέτοια αφήγηση μας λέει ότι, στο τέλος της Κάλι Γιούγκα, ο Αβατάρα Kalki θα γεννηθεί στην καλύτερη από τις καλλιεργημένες οικογένειες της πόλης Shambala - μια πόλη που αναγνωρίζεται και στην Πουρανική και στη Θιβετανική παράδοση σαν η πόλη του εσωτερικού του πλανήτη - και ότι θα εξαφανίσει τους αιρετικούς στην επιφάνεια της γης. Κατόπιν, η γενική Πουρανική ερμηνεία λέει ότι άνθρωποι θα έρθουν στην επιφάνεια από το εσωτερικό του πλανήτη για να ξανά-αποικήσουν και να ξανά-ξεκινήσουν τη Βεδική κουλτούρα.

Υπάρχει μια διήγηση στις Puranas για τους γιους του Sagara που αναφέρεται παραπάνω. Τους δόθηκε η αποστολή να αναζητήσουν το άλογο που ήταν να θυσιαστεί και είχε κλαπεί από τον Ίντρα έτσι ώστε να σταματήσει τις θυσίες του Μαχαραγιά Prithu. Στην αναζήτηση τους, οι Puranas λένε ότι έφτασαν σε ένα βόρειο ωκεανό, τον οποίο διέσχισαν και ότι μπήκαν στα "σωθικά" της Γης. Εκεί βρήκαν το άλογο, στο ερημητήριο του Kapila Rishi.

http://kalyterotera.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »