Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Βέροια: Δεν ανήκουν στον μικρό Άλεξ τα οστά που βρέθηκαν

Η εκταφή δείχνει ότι τα οστά ανήκουν σε ηλικιωμένη γυναίκα και όχι στον μικρό Άλεξ (Vid)

Σε ηλικιωμένη γυναίκα ανήκουν, κατά πληροφορίες, τα οστά που βρέθηκαν θαμμένα σε κοιμητήρια της Ημαθίας.

Ypothesi Alex από stefanelonikitelo


Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο αυτή να ανήκει στον μικρό Άλεξ από τη Βέροια, τα ίχνη του οποίου αναζητούνται από το Φεβρουάριο του 2006.
Η διαδικασία εκταφής έγινε παρουσία ιατροδικαστή, έπειτα από σχετική παραγγελία που έδωσε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βέροιας.
Προηγήθηκε καταγγελία κατοίκου του χωριού Ραψομανίκη Ημαθίας στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ» ότι σε εκταφή που έγινε πριν από πέντε χρόνια στα νεκροταφεία του χωριού, βρέθηκε σκελετός αγνώστου ατόμου, θαμμένος δίπλα σε κανονικό τάφο.

Πηγή Βίντεο: laikoyra.gr
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΗ: Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίας από τα μεσάνυχτα

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τα μεσάνυχτα εξήγγειλαν οι εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Σωματείων εργαζομένων στη ΔΕΗ
Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τα μεσάνυχτα απόψε, εξήγγειλαν σήμερα οι εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Σωματείων εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα μεταφοράς).
Τα σωματεία διοργανώνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεθαύριο Τετάρτη στις 3.30 μμ στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα παραμείνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Οι κινητοποιήσεις εξαγγέλλονται από τα πρωτοβάθμια Σωματεία καθώς δεν έχει συγκροτηθεί ΔΣ στη ΓΕΝΟΠ μετά τις τελευταίες εκλογές, οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει και προγραμματίζεται νέο συνέδριο.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέφεραν, ότι η διάρκεια και η ένταση των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές.
Σε δηλώσεις τους στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου τάχθηκαν κατά της αποκρατικοποίησης των δικτύων μεταφοράς ανεξαρτήτως τιμήματος, όπως είπαν, καθώς θεωρούν, ότι ο συγκεκριμένος τομέας θα πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου για λόγους στρατηγικούς και εθνικής ασφάλειας.
Υποστήριξαν επίσης, ότι η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα συνοδευθεί από αυξήσεις στα τέλη χρήσης των δικτύων που θα μετακυλισθούν στα τιμολόγια, ενώ έθεσαν και ζήτημα νομικής αμφισβήτησης της αποκρατικοποίησης υπό το πρίσμα του ασφαλιστικού.
Συγκεκριμένα, ανέφεραν, ότι με το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή, ανατρέπεται η ρύθμιση του 1999, με την οποία αναγνωρίστηκε πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ, δεδομένου, ότι έως τότε οι εργαζόμενοι ασφαλίζονταν στον εργοδότη, δηλαδή στην ίδια την επιχείρηση που παρακρατούσε τις εισφορές για να χρηματοδοτεί τις επενδύσεις της και κατέβαλε το κόστος για συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει, ότι τη σχετική υποχρέωση αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ακόμη, ότι το επόμενο 20ήμερο αναμένεται να κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», δηλαδή της δημιουργίας νέας επιχείρησης με το διαχωρισμό μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και τμήματος της εμπορίας της ΔΕΗ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη η σύζυγος και ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου για φορολογικές παραβάσεις

Η οικονομική αστυνομία σε έλεγχο που πραγματοποίησε στον οίκο ευγηρίας «Αγιος Βασίλειος», διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής
Ως αύριο θα παραμείνουν κρατούμενοι η σύζυγος, Ελένη, και ο αδελφός του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, Δημήτρης, οι οποίοι οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα μετά τη σύλληψη τους από την οικονομική αστυνομία για φορολογικές παραβάσεις.
Σε βάρος των δυο, καθώς και των δύο εργαζομένων σε οικονομικές υπηρεσίες της επιχείρησης τους, που επίσης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αύριο μετά το μεσημέρι.
Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία, ενώ δια των συνηγόρων τους κάνουν αναφορά σε «σόου» που γίνεται σε βάρος τους.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία θα μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει λόγος να κινηθεί σε βάρος του Γεράσιμου Γιακουματου και εφόσον προηγηθεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας.
Η οικονομική αστυνομία σε έλεγχο που πραγματοποίησε στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Βασίλειος», τον οποίο διατηρούν στο Ψυχικό, διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής.
Η παράβαση αφορά ποσό ύψους 24.000 ευρώ.
Ο βουλευτής δήλωσε ότι πρόκειται για φορολογική παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα  και διευκρίνισε ότι ο οίκος ευγηρίας ανήκει στον αδελφό του και απλά ότι η σύζυγός του, είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δίνουν 6.900 στη δημοσιογράφο Θ. Αναγνωστοπούλου για να βρει πρόγραμμα (έγγραφο)

Σκάνδαλο: «βάφτισαν» τη δημοσιογράφο Θ. Αναγνωστοπούλου σύμβουλο επικοινωνίας και της ανέθεσαν να προτείνει πρόγραμμα ελληνικό και ξένο για τη ΝΕΡΙΤ με μισθό για τρεις μήνες 6.900 ευρώ.

Με άλλα λόγια, 2.300 το μήνα, ποσό που δεν έπαιρνε ούτε η Έλλη Στάη όταν έλεγε ειδήσεις, δίνουν σε μία δημοσιογράφο που δεν είναι ούτε καν διευθύντρια προγράμματος για να ασκήσει τα καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας.

 Σημειώνεται ότι την εν λόγω δημοσιογράφο την πήραν παρανόμως από τη λίστα, καθώς δεν συμπλήρωνε τα μόρια για να προσληφθεί… αλλά επειδή ήταν στο πλευρό του Γ. Μπράμου έπρεπε να βρεθεί τρόπος να ενταχθεί στο δυναμικό του νέου φορέα.
Δείτε το έγγραφο:

Σκάνδαλο: δίνουν 6.900 στη δημοσιογράφο Θ. Αναγνωστοπούλου για να βρει πρόγραμμα (έγγραφο)

Σκάνδαλο: δίνουν 6.900 στη δημοσιογράφο Θ. Αναγνωστοπούλου για να βρει πρόγραμμα (έγγραφο)
Σκάνδαλο: δίνουν 6.900 στη δημοσιογράφο Θ. Αναγνωστοπούλου για να βρει πρόγραμμα (έγγραφο)

www.enimerosi24.gr/
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Δανία ετοιμάζεται να απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων μεταναστών.

Ενώ στην Ελλάδα κυριαρχεί το «μπάτε σκύλοι κι αλέστε», αφού η χώρα έχει μετατραπεί με το «Δουβλίνο ΙΙ» σε μία ανοιχτή φυλακή ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως κυματοθραύστης για την είσοδο φονταμενταλιστών ισλαμιστών και μελών της Αλ Κάιντα στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τραγικά αποτελέσματα για την ίδια την Ελλάδα, οι βόρειες χώρες της Ευρώπης διαπιστώνοντας τους κινδύνους που ενέχει η είσοδος μουσουλμάνων στις κοινωνίες, ετοιμάζονται να νομοθετήσουν σειρά από μέτρα τα οποία θα είναι αποτρεπτικά έως απαγορευτικά για όσους μουσουλμάνους ετοιμάζονται ή επιθυμούν να μετοικίσουν σε αυτές.
Έτσι, στη Δανία ήδη συζητείται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μουσουλμάνων μεταναστών. Την συζήτηση αυτή την άρχισαν μέλη του Λαϊκού κόμματος της Δανίας που είπαν πως είναι ένα αντι-μουσουλμανικό κόμμα.
Το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας που βρίσκεται στην αντιπολίτευση ζητά να μην μπαίνουν στην χώρα μουσουλμάνοι μετανάστες. Τα άλλα δεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βλέπουν θετικά την πρόταση, ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών του Λαϊκού Κόμματος ζήτησαν να σταματήσει η ροή ξένων μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα.
Σε σύνοδο της Επιτροπής Ιθαγένειας του κοινοβουλίου η βουλευτής του κόμματος αυτού Μαρί Κραρούπ εναντιώθηκε στην απόδοση ιθαγένειας σε μουσουλμάνους πρόσφυγες και δήλωσε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε περιορισμένο τον αριθμό των μουσουλμάνων μεταναστών στην χώρα μας», ενώ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Άντερς Βίστισεν δήλωσε πως
«Είναι ανάγκη έστω και προσωρινά να σταματήσουμε τον ερχομό μουσουλμάνων μεταναστών στην χώρα μας. Κάποιοι πολίτες μουσουλμανικών χωρών εμφάνισαν στην χώρα μας προβλήματα συμμόρφωσης και δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν. Για αυτό είναι ανάγκη επειγόντως να σταματήσει η είσοδος μουσουλμάνων μεταναστών στην χώρα μας. Τότε θα λυθεί το θέμα».
ΒΡΕΣ ΜΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
Ο πρόεδρος του κόμματος Κριστιάν Τούλεσεν το 2008 είχε δηλώσει πως είναι ένα αντιμουσουλμανικό κόμμα και αν και αργότερα ανακάλεσε, είχε προκαλέσει εντύπωση η εκλογική επιτυχία στις τοπικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2013, του Χόλγκερ Γκορμ Χέντερσεν αντιδήμαρχου της πόλης Βέζλε που είχε δηλώσει πως "Το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας είναι ένα αντιμουσουλμανικό κόμμα και σε αυτό δεν εναντιώνεται κανείς".
Ο Έρικ Κάελγκραντ αντιδήμαρχος της πόλης Χοζμπέργκεν όπως και τα άλλα μέλη του κόμματος, υποστηρίζει και αυτός την επιβολή νέων απαγορεύσεων στις μουσουλμάνους μετανάστες και δηλώνει:
«Μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για τις απαγορεύσεις αρχίζοντας ελέγχους στα σύνορα μας. Μπορούμε να γυρνάμε πίσω τους μουσουλμάνους που φτάνουν στα σύνορα μας. Μπορούμε στους μουσουλμάνους να τους ρωτάμε «ποια είναι η πίστη σου» και μετά να τους λέμε πως «εδώ δεν είναι χώρα να έρθεις, βρες μια μουσουλμανική χώρα για σένα». Για να φέρουμε στην βουλή απαγόρευση εισόδου για τους μουσουλμάνους πρέπει να αποκτήσουμε την πλειοψηφία».
Στην Ελλάδα αυτό το σκεπτικό καταδικάζεται στο σύνολό του από τα αριστερο-κεντρικά κόμματα, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται ως φασισμός από τα ΜΜΕ που έχουν μετατραπεί σταθερά υποστυλώματα αποδόμησης των εθνικών χαρακτηριστικών της Ελλάδας. Οποιοσδήποτε, μάλιστα, τολμήσει να καταθέσει διαφορετική άποψη, τιμωρείται αυστηρότατα από τον αντιρατσιστικό νόμο, με χρηματική ποινή που αγγίζει τις 20.000 ευρώ, αλλά και με επιπλέον φυλάκιση. Βλέπετε, η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι αρκετά «ελαστική» και ιδιόμορφη, ενώ αποδίδεται μόνο σε όσους δεν είναι γηγενείς κάτοικοι της χώρας…





kostasxan
eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ!

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Ίσως ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που αναπαράγεται στη Δύση και σίγουρα στις ΗΠΑ είναι η σχέση μεταξύ της αυξημένης χοληστερίνης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Δυστυχώς, παρά τις δεκάδες μελέτες δεν έχει αποδειχθεί ότι η χοληστερίνη προκαλεί στην πραγματικότητα τέτοια καρδιαγγειακά προβλήματα. Αντίθετα, η χοληστερίνη είναι αρκετά σημαντική για την υγεία και προσπαθώντας με τεχνητά μέσα να την μειώσουμε μπορεί να έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα ιδιαίτερα όσο μεγαλώνουμε.
Η βιομηχανία τροφίμων έχει λανσάρει τα τελευταία χρόνια μία σειρά προϊόντων με χαμηλά έως καθόλου λιπαρά από γάλα, τυρί κτλ. Οι επεξεργασμένες τροφές διαφημίζονται κατά κόρον για το χαμηλό έως καθόλου περιεχόμενό τους σε λιπαρά λες και είναι οι πιο υγιεινές τροφές που υπάρχουν στα ψυγεία μας. 
 
Υγιή λίπη όπως το έλαιο καρύδας έχουν απομακρυνθεί και αντικατασταθεί από πολύ ανθυγιεινά κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στα επεξεργασμένα έλαια. Τα σχετικά καλά βούτυρα με όλα τα λιπαρά τους έχουν αντικατασταθεί από τις πλαστικές μαργαρίνες. Ωστόσο ο μύθος ότι ο κίνδυνος της χοληστερίνης που ελλοχεύει στα κορεσμένα λιπαρά που περιμένουν να βουλώσουν τις αρτηρίες σου και να σου προκαλέσουν ανακοπή μόλις έχει αρχίσει να ξεσκεπάζεται.
Μία έρευνα σχετικά με την υγεία της καρδιάς και τα κορεσμένα λίπη κατέληξε ότι δεν υπάρχει σύνδεση των καρδιαγγεικών νοσημάτων με τα κορεσμένα λίπη. Αυτή η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Αμερικανικό περιοδικό Journal of Clinical Nutritionστις 13 Ιανουάριου του 2010 και μελέτησε το ιστορικό 350,000 ανθρώπων σε μία περίοδο 5 έως 23 ετών.
Το αποτέλεσμα όλης αυτής της παραπληροφόρησης τις προηγούμενες δεκαετίες έφερε οδήγησε στην κατανάλωση λιγότερων λιπαρών για να έχουμε τα επίπεδα χοληστερίνης χαμηλά στο αίμα μας. Παρόλο αυτά, τα νοσήματα καρδιάς συνεχίζουν να αυξάνονται μαζί με το διαβήτη και την παχυσαρκία. Ο γιατρός William Davis εξηγεί ότι η αιτία για τις περισσότερες περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής και αναλόγων προβλημάτων είναι η αθηροσκληρωτική πλάκα στις στεφανιαίες αρτηρίες. 
 
Αν και μπορεί να ανιχνευθεί κάποια ποσότητα χοληστερίνης σε αυτή την πλάκα, η χοληστερίνη από μόνη της έχει κερένια υφή και είναι εύκαμπτη.
Αντίθετα, τα αποθέματα ασβεστίου (αποτιτάνωση) στο εσωτερικό των αρτηριών είναι ένας από τους χειρότερους παράγοντες για τον σχηματισμό της πλάκας καθώς θα πρέπει να βρίσκεται στα κόκαλά σας και όχι στο αίμα σας. Πολλοί άνθρωποι με χαμηλή χοληστερίνη έχουν πεθάνει από στεφανιαία νόσο, ενώ είναι μόνο 40 ετών, ενώ πολλοί με υψηλή χοληστερίνη δεν αντιμετώπισαν ποτέ τους ανάλογα προβλήματα. Παρόλο αυτά η συνήθης συμβουλή που δίνουν οι καρδιολόγοι όταν βλέπουν υψηλές τιμές χοληστερίνης είναι να γίνει αγγειογράφημα και άλλα διαγνωστικά τεστ που είναι και ακριβά και όχι και τόσο ασφαλή. Μετά ακολουθούν εκείνα τα ακριβά φάρμακα για τη μείωση της χοληστερίνης.
Η χοληστερίνη είναι σημαντική για πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Για παράδειγμα, βοηθάει στην σύνθεση της βιταμίνης D μαζί με την ηλιακή ακτινοβολία. Αν ο οργανισμός σας δεν έχει επάρκεια, τότε θα την αναπληρώσει από μόνος του στο συκώτι. Τα χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερο δείκτη για εγκεφαλικά. 
 
Η οξειδωμένη χοληστερίνη που προέρχεται από υδρογονομένα και εκπλεπτυσμένα πολυακόρεστα που περιέχονται στα μαγειρικά έλαια και τις μαργαρίνες μπορούν να οδηγήσουν σε παρενέργειες και σε καρδιοπάθειες. Αυτό δεν προέρχεται μόνο άμεσα από αυτά τα έλαια, αλλά και από την άμεση διαδικασία οξείδωσης που αυτά τα έλαια θέτουν σε εφαρμογή.
Η χοληστερίνη φαίνεται να είναι από εκείνα τα πράγματα που προκαλεί σε πάρα πολλούς φόβο για να το πούμε πιο απλά. Έχουμε πάθει εμμονή με την κατανάλωση προϊόντων και τροφών που έχουν χαμηλή χοληστερίνη και λιπαρά. Αν ρωτήσετε κάποιον αν γνωρίζει ποια είναι τα επίπεδα της χοληστερίνης τους είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα έχει αποστηθήσει. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης γνωρίζουν ελάχιστα για το θέμα, τρομοκρατούν τον κόσμο ο οποίος θεωρεί με τη σειρά του ότι η χοληστερίνη είναι απλά ένα «κακό» πράγμα.
   
 http://hellasnews-agency.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8434.html
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιάννης Ιερεμίας ''Με Το Χέρι Στην Καρδιά''

Ο γνωστός σε όλους μας τραγουδιστής και συνθέτης Γιάννης Ιερεμίας
μετά το ντουέτο με τον Νίκο Ζωιδάκη στο τραγούδι ''Υπερβολές''
και το τελευταίο του digital single ''Δώσε Πόνο'' που έγινε μεγάλη επιτυχία στα ραδιόφωνα και στα Club της χώρας μας,
επιστρέφει με μία καταπληκτική ραδιοφωνική μπαλάντα που αναμένεται να ριζώσει στα playlist των ραδιοφώνων.
Την μουσική έχει γράψει ο Γιάννης Ιερεμίας και τους στίχους η Ελένη Γιαννατσούλια.

Καλή Ακρόαση

Link για να κατεβάσετε το τραγούδι σε μορφή wav

Διαβάστε περισσότερα » »

Α.Σαμαράς: “1.500.000 λάθρο στην Ελλάδα”- ΕΛΑΣ-ΛΣ: “Πιάσαμε 11.500 στα ε/τ σύνορα”

ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Ορδές λαθρομεταναστών περνούν στην Ελλάδα από τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα απειλώντας την κοινωνική συνοχή της χώρας και δημιουργώντας ένα υπόστρωμα εγκληματικής δράσης. Κι όμως ορισμένοι έσπευσαν να αποδώσουν ευθύνες στο Λιμενικό Σώμα για την υπόθεση των λαθρομεταναστών που έστειλαν Τούρκοι δουλέμποροι στο Φαρμακονήσι, επιτρέποντας στους Αφγανούς μάλιστα να δώσουν συνέντευξη Τύπου και να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή αντί να τους απελάσουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Α. Σαμαράς δήλωσε πρόσφατα πώς η Ελλάδα έχει τόσους παράνομους μετανάστες όσους και ανέργους. Δηλαδή, κοντά στο 1,5 εκατομμύριο. Κι όμως από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΛΑΣ, το 2013 συνελήφθησαν περί τους 39.759 να μπαίνουν στην Ελλάδα από τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα.
Αριθμός «σταγόνα» στον ωκεανό. Καθημερινά υπολογίζεται πώς περνούν παράνομα στην Ελλάδα περισσότεροι από 300-350 λαθρομετανάστες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ένα μικρό χωριό από παράνομους μετανάστες προστίθεται στη χώρα μας.
Οι περισσότεροι βρίσκονται εντός της επικράτειας και αλωνίζουν ανενόχλητοι, ένας μικρός αριθμός είναι σε κέντρα κράτησης και ελάχιστοι απελάθηκαν. Το πρωτόκολλο επανεισδοχής με την Τουρκία προβλέπει 1.000 το χρόνο.
Η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα το 2013 συνέλαβαν 11.423 λαθρομετανάστες να έχουν περάσει στην Ελλάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών εισήλθε παράνομα στη χώρα από τις πύλες εισόδου του Αιγαίου, οι  10.481.
Αντιλαμβάνεται κανείς το παιχνίδι που παίζει η Τουρκία στέλνοντας λαθρομετανάστες με σάπιες βάρκες να περνούν στην Ελλάδα και λίγο μετά, αφού έχουν περάσει την οριογραμμή τις βυθίζουν για να τους σώσει το Λιμενικό.
Εκτός του ότι θησαυρίζουν οι δουλέμποροι, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τα δουλεμπορικά και για εθνικούς λόγους σε βάρος βέβαια της Ελλάδας. «Ψάχνουν» να βρουν τυφλά σημεία στο Αιγαίο, αποπροσανατολίζουν το Λιμενικό Σώμα και επιχειρούν με έναν ακόμη τρόπο να αμφισβητήσουν το δικαίωμα της έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας στο Αιγαίο.
Φανταστείτε να στέλνουν οι Τούρκοι καθημερινά βάρκες και ψαροκάικα με λαθρομετανάστες και να τα βυθίζουν λίγο έξω από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, τη Στρογγύλη, το Καστελόριζο, τη Ζουράφα και άλλα μικρά νησιά; Ποιος θα τρέξει να τους σώσει, με ποια μέσα και τι κόστος;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφεύγει να στηρίξει την Ελλάδα στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στέλνοντας ικανές δυνάμεις αποτροπής στα ελληνικά σύνορα και εφαρμόζοντας πολιτικές αναχαίτισης του φαινομένου.
Αντιθέτως απευθύνει κατηγορίες στην Ελλάδα, γιατί απλά το επιτρέπουν και οι ελληνικές κυβέρνησης, δίδοντας έτσι σε πολιτικά περιττώματα τύπου Μούζνιεκς να κάνουν ανθελληνικές δηλώσεις, σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και υπέρ της Τουρκίας.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »