Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Άγνωστο ιπτάμενο, φλεγόμενο αντικείμενο έπεσε στην Αργεντινή (μετεωρίτης ή υπόλειμα δορυφόρου;)

Μια γυναίκα νεκρή και έξι τραυματίες προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη που συνέβη στις 02:10 τοπική ώρα (ο8:10π.μ.ώρα Ελλάδας) σήμερα στο Μπουένος Άιρες στην περιοχή Esteban Echeverria.

Επτά άτομα είναι τραυματισμένα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ δύο οικογένειες έμειναν στον δρόμο αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν από την έκρηξη...



Η ηλικιωμένη γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν από το Περού και είχε πάει για να επισκεφθεί συγγενείς...
Εκτός από τα δύο σπίτια και τις ανθρώπινες απώλειες καταστράφηκαν αυτοκίνητα και ο παρακείμενος δρόμος...

Τα θύματα είχαν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια των σπιτιών και οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν την έρευνα...

Το άγνωστο αντικείμενο το οποίο αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι είχε
γαλάζιο φως και το περιγράφουν ως πύρινη μπάλα.
Επίσης μετά την πρόσκρουση λένε πως απελευθερώθηκαν αέρια τα οποία κάποιοι λένε πως η μυρωδιά ήταν όμοια με αυτή του πυριτίου (μπαρούτι)...

Ειδική επιστημονική ομάδα συνεχίζει την έρευνα ώστε να βρούν τον μετεωρίτη (ή το τυχόν υπόλειμμα από τον δορυφόρο που έπεσε πρόσφατα...).
Να αναφέρω επίσης πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας μετρήθηκαν και βρέθηκαν υψηλά!

Ειδικοί της αστυνομίας αναλύουν την φωτογραφία που τράβηξε γείτονας λίγο πριν την πρόσκρουση...

Το επόμενο βίντεο παρουσιάζει το σημείο της πρόσκρουσης και μιλάει ο Jorge Espinosa αδερφός του θύματος καις, ο οποίος είχε παγιδευτεί και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και γείτονες των θυμάτων...

Aξίζει να σημειωθεί ότι αν ήταν μετεωρίτης, ή κομμάτι μετεωρίτη, πως θα είναι η πρώτη φορά που καταστρέφεται και καταγράφεται καταστροφή σπιτιού, από πτώση μετεωρίτη στον κόσμο.











Κάτι ακόμη για τους "λεπτολόγους"...
Εδώ και μια εβδομάδα παρατηρείται μεγάλη σεισμική δραστηριότητα στο νησί Ιsla del Hierro στον Ατλαντικό, με 35 δονήσεις το βράδυ της πρόσκρουσης και 300 συνολικά δονήσεις τις τελευταίες 10 ημέρες, ενώ τους τελευταίους τρείς μήνες έχουν καταγραφεί 7.500 δονήσεις.
Οι γεωλόγοι μιλάνε για την γέννηση ηφαίστειου.






Διαβάστε περισσότερα » »

Τραυματίστηκε αλεξιπτωτιστής στη Ρόδο



Κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης αλεξιπτωτιστών στη Ρόδο, ένας εκ των έξι τραυματίστηκε κατά την πτώση του.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν την άσκηση και κατά την προσγείωσή τους στο έδαφος ο ένας από του έξι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ) είχε τραυματιστεί.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ότι έχει υποστεί θλαστικό τραύμα στο σαγόνι
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρέππας: "Άρση μονιμότητας και χιλιάδες απολύσεις"

                                                      
Δεν αρκέστηκε στην εργασιακή εφεδρεία ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππας. "Υποσχέθηκε" χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα και μάλιστα άμεσα. Τέλος στις οργανικές θέσεις
Ο Δημήτρης Ρέππας τονίζει στη συνέντευξή του ότι σύμφωνα με μελέτες χιλιάδες υπηρεσιακές μονάδες και δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις είναι περιττές και πρέπει να καταργηθούν.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση και υπογραμμίζει ότι "η αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών".
Παράλληλα, σημειώνει ότι το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο τίθεται από πολλές πλευρές ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος μετά το 2013.
Όσον αφορά στην εργασιακή εφεδρεία, ο υπουργός τονίζει ότι αφορά σε 30.000 υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα, με τη συνέντευξη σοκ που παρέχει στην εφημερίδα "Τα Νέα" επισημαίνει αναλυτικά ότι:
"Στην Ελλάδα, περίπου 850.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην Αυτοδιοίκηση καλούνται να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση του κράτους και των οργανισμών του. Οι απολύσεις πλέον είναι μονόδρομος".
"Συγκυβέρνηση μόνο με πρωτοβουλία της ΝΔ"
Εξηγώντας ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, ο κ. Ρέππας υπαινίσσεται ότι το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης θα μπορούσε να προχωρήσει μόνο με πρωτοβουλία της ΝΔ και παράλληλα τονίζει ότι αν εφαρμοστούν οι κανόνες που εφαρμόζονται σε μία ευνομούμενη πολιτεία δε θα υπάρχει ανάγκη λήψης συνεχώς νέων μέτρων:
"Μόνο η εθνική συνεργία διασφαλίζει την απόδοση μιας πολιτικής ιδίως σε τέτοιες περιόδους. Θα είναι αυτή η τελευταία φορά επώδυνων μέτρων αν είναι και η τελευταία φορά που καθένας μας και όλοι μαζί ως συλλογικός διαχειριστής μιας εθνικής κρίσης υπολειπόμαστε σε συνέπεια ως προς της εφαρμογή των κανόνων μιας ευνομούμενης πολιτείας", καταλήγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο "ψαλίδι" 20% στους μισθούς του Δημοσίου

Νέα μείωση των μισθών στο Δημόσιο και μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Αναδρομική η ισχύς του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ. Διαβάστε όλα τα μέτρα "φωτιά" στο NEWS 247
 
Μιλώντας ενώπιον μελών του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου IIF, αναφέρθηκε επίσης σε "μέση μείωση 4% στις συντάξεις" στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και επανέλαβε την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας για 30.000 εργαζόμενους το 2011.
Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για κατάργηση φοροαπαλλαγών με δημοσιονομικό όφελος 0,6% του ΑΕΠ η οποία θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του 2011.
Για το τέλος ακινήτων ανέφερε ότι το όφελος θα είναι 1,1% του ΑΕΠ και ότι θα ισχύσει καθ' όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου, ως και το 2014.
Στην ομιλία του, ανέφερε ακόμη, ότι ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις είναι η είσπραξη 28 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2014.
Στις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, ισοδυναμούσαν με μέτρα πολλαπλάσια των 4 δισ. ευρώ, στην περίπτωση που εφαρμόζονταν όλα μαζί.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν συνδυαστικά. Ωστόσο, η εκτίμηση για τα 7 δισ. είναι από την πλευρά της κυβέρνησης.
Σε αυτό πρέπει να συμφωνήσει και η Τρόικα εφ' όσον έρθει στην Ελλάδα, αλλά και να πειστεί ότι με αυτά τα μέτρα μπορούν να συγκεντρωθεί το ποσό των 7 δισ. ευρώ.
Ο κ. Βενιζέλος στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Ουάσινγκτον.
Κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί συντεταγμένης χρεοκοπίας
Τα σενάρια περί "συντεταγμένης χρεοκοπίας" διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας "λυπηρό" το γεγονός ότι αναγκάζεται να διαψεύδει κάθε ημέρα δημοσιεύματα και σχόλια ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που αναφέρονται με εντυπωσιακή ευκολία σε σενάρια "συντεταγμένης χρεοκοπίας" της χώρας.
"Τα δημοσιεύματα αυτά χρησιμοποιούνται στη συνέχεια ως υλικό για να ανακυκλωθεί η συζήτηση αυτή στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τροφοδοτούν σχόλια πολιτικών, δημοσιογραφικών και ακαδημαϊκών κύκλων που, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, δεν εκφράζουν ούτε την ευρωζώνη, ούτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", τόνισε.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε μάλιστα, πως υπήρξαν δημοσιεύματα για το τι ειπώθηκε σε μία κλειστή συνάντηση με τη συμμετοχή μόνο της κας Λαγκάρντ, του κ. Τρισέ και τη δική του.
"Δεν μπορεί να υπάρχει καμία ενημέρωση προς κανένα δημοσιογράφο ως προς το τι ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος τόνισε, πως η κυβέρνηση δεν έχει συζητήσει κανένα σενάριο για περικοπή 50% του ελληνικού χρέους.
"Σε επίπεδο κυβέρνησης δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια συζήτηση", ανέφερε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για αν η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σχέδια ελεγχόμενης πτώχευσης που περιλαμβάνουν "κούρεμα" χρέους 50%.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ζώντας Χωρίς Χρήματα»

Για πολλούς μοιάζει αδύνατο... κι όμως κάποιοι ήδη ζουν δίχως χρήματα και δίχως να έχουν στην κατοχή τους σχεδόν τίποτε... Ότι χρειάζονται το αποκτούν με ανταλλαγές ειδών, εργασίας και υπηρεσιών...


«Ζώντας Χωρίς Χρήματα»

Πριν δεκατέσσερα χρόνια, η Χάιντεμαρί Σβέρμερ από τη Γερμανία, δασκάλα και ψυχοθεραπεύτρια, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη ζωή της. Έδωσε το σπίτι της με όλο του το περιεχόμενο κράτησε τα απολύτως απαραίτητα και σταμάτησε να χρησιμοποιεί χρήματα. Ήθελε να αποδείξει ότι ένας άλλος τρόπος ζωής είναι εφικτός. Η πρόταση της είναι μια ζωή απαλλαγμένη από τη λογική του χρήματος που βασίζεται σε ανταλλαγές, την προσφορά εργασίας αντί για πληρωμές, την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη.

Η βραβευμένη Νορβηγίδα σκηνοθέτις Line Halvorsen παρακολουθεί την Χάϊντεμαρί στην καθημερινότητα της, που είναι αφιερωμένη στην διδασκαλία της θεωρίας της για μια ζωή χωρίς χρήματα. Έτσι η Χ. Σβέρμερ διαρκώς ταξιδεύει, αποκτά νέες γνωριμίες και εμπειρίες παραδίδοντας διαλέξεις, δίνοντας συνεντεύξεις και εμπνέοντας τη δημιουργία ομάδων πρωτοβουλίας που με την σειρά τους οραματίζονται μια ζωή χωρίς χρήματα. Μια ζωή που μοιάζει να είναι ειδυλλιακή όμως αποτελεί κάθε μέρα μια δοκιμασία για τα όρια της αλλά και τις σχέσεις με τους γύρω της, την
οικογένεια της και τους φίλους της.

«Η ζωή που βασίζεται στις χρηματικές συναλλαγές είναι μια κατάσταση αδιέξοδη», διατείνεται η 68χρονη Χάιντεμαρί Σβέρμερ που έχει χαρακτηριστεί γραφική, ρομαντική, περιθωριακή αλλά και αλλά και οραματίστρια, μια γυναίκα δυνατή που πήρε τη ζωή της στα χέρια της, έβαλε τους δικούς της όρους και αποφάσισε να ζήσει μια σύγχρονη ουτοπία με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο.

Σχετική ταινία θα προβληθεί στο
Γαλλικό Ινστιτούτο, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 στις 20:00
Μια ταινία της Line Halvorsen / Νορβηγία / 2010 /52’
Είσοδος δωρεάν !
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνίδα επιστήμονας εφηύρε ουσία που αναπλάθει φυσικά τα δόντια!

 
Η δρ. Αμαλία Αγγελή επικεφαλής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου του... Λιντς της Βρετανίας, εφηύρε υγρή ουσία που αναπλάθει φυσικά τα δόντια! 
Το πεπτίδιο Ρ11-4Ο, «αναγεννά» οργανικά την αδαμαντίνη, και καθιστά τον οδοντιατρικό τροχό ξεπερασμένη τεχνολογία.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας:

«Πρόκειται για ένα διάλυμα μιας μικρής πρωτεΐνης, του πεπτιδίου Ρ11-4, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε τζελ στις συγκεκριμένες συνθήκες που υπάρχουν μέσα στους πόρους του σμάλτου των δοντιών όταν αυτά διαβρώνονται. Το τζελ αυτό αποτελεί για την ακρίβεια έναν μικροσκοπικό ιστό από πάρα πολύ μικρά ινίδια, τα οποία έχουν την ικανότητα να έλκουν στην επιφάνειά τους ιόντα ασβεστίου.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία κρυστάλλων φωσφορικού ασβεστίου, που είναι ουσιαστικά η αδαμαντίνη στο δόντι μας. Τα ακινητοποιημένα αυτά ιόντα ασβεστίου επάνω στον ιστό που δημιουργεί το πεπτίδιο έλκουν φωσφορικά ιόντα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κρύσταλλοι φωσφορικού ασβεστίου οι οποίοι μεγαλώνουν και ξαναγεμίζουν τους μικροπόρους. Ταυτόχρονα, ο συγκεκριμένος ιστός διαλύεται και φεύγει τελείως έξω από το δόντι, το οποίο τελικά αναδομείται με το φυσικό του υλικό που είχε προηγουμένως χάσει».

«Αυτό που δεν περιμέναμε να δούμε και πραγματικά μας εξέπληξε ήταν το γεγονός ότι η διαδικασία της αναδόμησης του δοντιού συνεχιζόταν για μήνες μετά την εφαρμογή της θεραπείας. Κάτι τέτοιο, παρ΄ όλα αυτά, δεν έδειξε να αλλοιώνει το σχήμα ή το μέγεθος του δοντιού. Επιπλέον, η εφαρμογή του διαλύματος δεν απαιτεί κάποιον περιορισμό από πλευράς του ασθενούς. Τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες μελέτες για να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εκτέλεσης της θεραπείας, προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Όπως δήλωσε η Ελληνίδα ερευνήτρια, η ομάδα της προσπαθεί πλέον να εφαρμόσει τις ευεργετικές ιδιότητες του πεπτιδίου Ρ11-4 και στα υπόλοιπα οστά του ανθρώπινου οργανισμού.

«Οι κρύσταλλοι φωσφορικού ασβεστίου που αναδομούν τα δόντια μας αναδομούν και τα οστά μας. Αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα γενικό "πολυεργαλείο" με πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Το υγρό διάλυμα του πεπτιδίου θα εγχέεται με μια σύριγγα στο σημείο όπου χρειάζεται να πραγματοποιηθεί η αναδόμηση του οστού όπου, λόγω του χημικού περιβάλλοντος του οστού, θα δρα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και στην περίπτωση του δοντιού, αναπλάθοντας το χαμένο κόκαλο. Οι δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα σε κουνέλια έχουν δείξει θεαματικά αποτελέσματα, με την ανάπλαση του οστού να πραγματοποιείται μέσα σε λίγους μήνες».


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Από τα καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου το ΠΑΓΝΗ

Μεταξύ των καλύτερων νοσοκομείων του κόσμου, για τις πολύ υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει στην...
Μεταβολική Χειρουργική, συγκαταλέγεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου!

Μάλιστα πρόσφατα η Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ- για την πρωτοπορία της και τις επιτυχίες στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας- βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (International Federation for the Surgery of Obesity - IFSO) με δίπλωμα Αριστείας!

Η απονομή της τιμητικής διάκρισης έγινε, όπως δημοσιεύει το 2810.gr στον Αμβούργο της Γερμανίας κατά την διάρκεια του 16ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νοσημάτων, στο οποίο συμμετείχαν 2.500 γιατροί απ όλο τον κόσμο.

Το Δίπλωμα Αριστείας για λογαριασμό του ΠΑΓΝΗ και της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας παρέλαβε ο διευθυντής της, Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ Γιάννης Μελισσάς.

«Η διάκριση αυτή, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τους Έλληνες που βρίσκονται στο στόχαστρο της διεθνούς κατακραυγής τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο καθηγητής κ Μελισσάς και πρόσθεσε «Ταυτόχρονα η διάκριση μας υποχρεώνει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μας υπηρεσίες υγείας ανάλογες αυτών που προσφέρονται στα νοσοκομεία των πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου».

Kέντρο αριστείας η κλινική χειρουργικής ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ

Η Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας, μετά και την απονομή της διάκρισης είναι πλέον και με τη «βούλα» ένα από τα 14 αναγνωρισμένα μέχρι στιγμής Κέντρα Αριστείας για τη Βαριατρική και Μεταβολική Χειρουργική σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Την διεύθυνση της Κλινικής έχει ο καθηγητής κ Μελισσάς, ενώ το προσωπικό συμπληρώνουν τρείς ακόμη χειρουργοί και μια αξιόλογη υποστηρικτική ομάδα από διαιτολόγους, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους, γαστρεντερολόγους, ακτινολόγους, ενδοκρινολόγους και αναισθησιολόγους.

Στόχος της διεύθυνσης είναι στο μέλλον να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ η επιστημονική ομάδα προκειμένου να μην υπάρχει ανάγκη ύπαρξης λίστας αναμονής. Την τελευταία πενταετία (από το 2006 μέχρι το 2010) έχουν πραγματοποιηθεί 540 βαριατρικές χειρουργικές επεμβάσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία από τα 63 Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κέντρων Αριστείας του IFSO, και τα οποία παρουσιάστηκαν στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νοσημάτων, έχουμε:

- Θνητότητα σε 7.000 ασθενείς που χειρουργήθηκαν 0.07%.
- Συχνότητα επιπλοκών, κατά και μετά την επέμβαση 3.46%
- Απώλεια βάρους ένα χρόνο μετά από επέμβαση.
- Τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου 55%
- Επιμήκη γαστρεκτομή (μανίκι) 67%
- Γαστρική παράκαμψη 70%.

Ακόμη τα αποτελέσματα των επεμβάσεων απώλειας βάρους και θεραπείας των μεταβολικών παθήσεων όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η αρτηριακή Υπέρταση, η Υπερλιπιδαιμία κ,α,λ, συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση της ποιότητα της ζωής των ασθενών μετεγχειρητικά, όσο και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Τέλος σημαντικό επίσης στην εποχή της μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι ότι η χειρουργική θεραπεία των νοσημάτων αυτών, εξοικονομεί τεράστια ποσά που τα ασφαλιστικά συστήματα θα πλήρωναν για την φαρμακευτική θεραπεία των νοσημάτων για ολόκληρη την ζωή των ασθενών!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Όπως κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρη του Αμυνταίου, η οποία θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου.
 
Φέτος η ιδιαιτερότητα της οικονομικής συγκυρίας επιβάλει την προσπάθεια όλων για συγκράτηση και μείωση των τιμών των εμπορευμάτων. Για το λογο αυτό ο Δήμος Αμυνταίου έχει μειώσει κατά 20% τις τιμές παραχώρησης του χώρου στους εκθέτες του πανηγυριού, με την προσδοκία ότι η μείωση αυτή θα μετακυλιστεί στις τιμές των εμπορευμάτων.
Έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για βελτίωση της οργάνωσης και της φύλαξης, ενώ παράλληλα έγινε σημαντική μείωση των τιμών. Στόχος είναι η προσέλκυση κατά το δυνατόν περισσότερων εκθετών και η εξασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών, που θα προσελκύσουν τους επισκέπτες.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου
Διαβάστε περισσότερα » »

...ΑΛΛΩΣΤΕ, ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ @Γ@ΜΗtΕs...


Οι γυναίκες που αναλαμβάνουν τα ηνία του σπιτιού πληρώνουν το τίμημα με λιγότερο σεξ. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη αμερικανών επιστημόνων η οποία διαπίστωσε ότι όσες παίρνουν όλες τις σημαντικές αποφάσεις μόνες τους χωρίς να ζητούν συστηματικά τη γνώμη του συντρόφου τους μπορεί να έχουν μαζί του έως και 100 φορές το χρόνο αραιότερες σεξουαλικές επαφές από εκείνες που συναποφασίζουν με τον σύντροφό τους.


Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας Τζονς Χόπκινς Μπλούμπεργκ στη Βαλτιμόρη σε έξι αφρικανικές χώρες. Οι ερευνητές θεώρησαν ότι στα κράτη αυτά οι ρόλοι των γυναικών μέσα στο σπίτι είναι σαφώς διακριτοί _ είτε αναλαμβάνουν εντελώς τα ηνία του νοικοκυριού είτε λαμβάνουν τις αποφάσεις από κοινού με τους συζύγους τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν την «ισορροπία» της λήψης αποφάσεων σε μια σειρά από ζητήματα του κοινού σπιτιού _ από τον καθημερινό και εβδομαδιαίο οικονομικό προϋπολογισμό και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ως τις επισκέψεις στους γιατρούς και τις εξόδους με φίλους.

Στη συνέχεια διαπίστωσαν μία ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ των αυταρχικών τάσεων των γυναικών στο σπίτι και του αριθμού των σεξουαλικών επαφών που αυτές έχουν με τον σύζυγό τους. «Όσο αυξάνεται ο αριθμός των αποφάσεων στις οποίες η γυναίκα έχει τον τελικό λόγο, ο μέσος και διάμεσος χρόνος από την πιο πρόσφατη σεξουαλική επαφή αυξάνεται από τρεις μέχρι 100 φορές» σχολίασε η καθηγήτρια Μισέλ Χίντιν, που συμμετείχε στη μελέτη. Ωστόσο, οι ερευνητές τόνισαν ότι η μείωση στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών μίας δυναμικής γυναίκας μπορεί να συμβαίνει από επιλογή - αφού με αυτό τον τρόπο προστατεύουν τα σεξουαλικά τους δικαιώματα - και όχι επειδή οι σύζυγοί τους δεν τις επιθυμούν.
Διαβάστε περισσότερα » »

"ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ!

Ακίνητα, ΙΧ, καταθέσεις σε τράπεζες, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, πισίνες και γενικά κάθε στοιχείο ακίνητης και κινητής περιουσίας θα μπει στο ηλεκτρονικό "μάτι" της Εφορίας, σύμφωνα με διάταξη του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Το νέο ηλεκτρονικό "πόθεν έσχες" θα υποβάλλεται σε ειδικό έντυπο, μαζί με το Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και περιλαμβάνεται στο νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, το σχέδιο νόμου του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή με το προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού του 2012, την ερχόμενη εβδομάδα.

Με το νέο σύστημα ελέγχου οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ευελπιστούν ότι θα καταστεί ευκολότερος ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων, ακόμη και για περιουσιακά στοιχεία που σήμερα εξαιρούνται από το "πόθεν έσχες" της Εφορίας, όπως είναι οι κατοικίες, οι μετοχές, τα ομόλογα, τα έντοκα γραμμάτια, τα αμοιβαία κεφάλαια και οι συμμετοχές σε εταιρείες.

Πώς θα εφαρμοστεί

* Σε ειδικό έντυπο δήλωσης «πόθεν έσχες» που θα συνυποβάλλουν όλοι οι φορολογούμενοι με τη δήλωση εισοδήματος, κάθε χρόνο, θα πρέπει να καταγράφονται οι καταθέσεις στις τράπεζες, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες οποιασδήποτε νομικής μορφής, ακίνητα, πισίνες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, έργα τέχνης μεγάλης αξίας, δαπάνες για την απόκτηση όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων, έσοδα που εισπράχθηκαν από τη ρευστοποίηση επενδύσεων ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων καθώς και έξοδα διαβίωσης

* Αμέσως θα διενεργείται αυτόματα διασταύρωση στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και στην περίπτωση που θα διαπιστώνεται ότι από το επάγγελμα και τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος, ακόμη και επί σειρά πολλών ετών, καθώς επίσης και από τα πάσης φύσεως έκτακτα έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν τα ποσά των αποταμιεύσεων, η αξία και τα έξοδα συντήρησης των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει καθώς και οι λοιπές δαπάνες διαβίωσής του, τότε θα στέλνεται σήμα στην αρμόδια Εφορία για να διενεργήσει εξονυχιστικό έλεγχο.

Οι φορολογούμενοι που θα εμφανίζουν μεγάλες αναντιστοιχίες στις φορολογικές δηλώσεις τους θα καλούνται, από την Εφορία για διευκρινίσεις για την προέλευση των χρημάτων που αφορούν:

- καταθέσεις σε τράπεζες.

- τοποθετήσεις σε κινητές αξίες (μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων).

- συμμετοχές σε εταιρείες (ανώνυμες, ΕΠΕ, ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες).

- απόκτηση, συντήρηση και επισκευή διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, εξοχικών κατοικιών και επαγγελματικών ακινήτων.

- ανέγερση οικοδομών.

- απόκτηση οικοπέδων, αγροτεμαχίων και λοιπών εδαφικών εκτάσεων.

- απόκτηση, συντήρηση και επισκευή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων και σκαφών αναψυχής καθώς και δεξαμενών κολύμβησης.

- αγορές λοιπών περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας.

- αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών.

- δωρεές - γονικές παροχές χρηματικών ποσών.

- ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής.

- λοιπές δαπάνες διαβίωσης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο μεγαλύτερος ανθέλληνας όλων των εποχών

«Οι Έλληνες δεν κατάγονται από τους αρχαίους έλληνες», είχε γράψει ο Φαλμεράιερ
Εκατόν πενήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του βιβλίου «Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων» τα λεγόμενα του μεγαλύτερου ανθέλληνα όλων των εποχών Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ συνεχίζουν να προκαλούν.

Σε αυτό το βιβλίο όπως και στο βιβλίο «Ιστορία της χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς Χρόνους», που γράφτηκαν στη δεκαετία του 1830, ο αυστριακός δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός διατυπώνει την άποψη πως οι Έλληνες της νεότερης εποχής δεν κατάγονται από την φυλή των αρχαίων Ελλήνων.

Κατά την άποψή του οι Έλληνες προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο του Μεσαίωνα και Αλβανούς που εξαπλώθηκαν κατά τον ύστερο Μεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους και οι οποίοι αναμίχθηκαν με Ελληνόφωνους, αλλά μη Έλληνες πρόσφυγες, δημιουργώντας τον λαό των νέων Ελλήνων.

Το  έργο έγινε ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό όταν παρουσιάστηκε στην Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών. Ο Φαλμεράιερ απέδειξε πως το πάλαι ποτέ ένδοξο αρχαίο ελληνικό έθνος εκμηδενίσθηκε το 589 μΧ στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαυρικίου (582-602), με την γενικευμένη επιδρομή των Αβαροσλάβων που κατέκλυσαν την Βαλκανική, όπως διαβεβαιώνει ο ιστορικός του 6ου αιώνα Ευάγριος.

Το τελειωτικό χτύπημα που εξολόθρευσε τον ελληνικό πληθυσμό ήρθε το 746 μΧ με την σαρωτική επιδημία της πανούκλας που θέρισε τους εναπομείναντες Έλληνες.

Το αιρετικό αυτό έργο δέχτηκε τα πυρά Ελλήνων λόγιων οι οποίοι προσπάθησαν να αποδείξουν ως αβάσιμους τους ισχυρούς του με συγκριτικές μελέτες της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων των Ελλήνων διαχρονικά. Αρκετές εφημερίδες δημοσίευσαν πολεμικές και γελοιογραφίες εναντίον του και διάφοροι ρήτορες τον απαξίωναν σε διαλέξεις, ενώ τα παιδιά τον αποδοκίμαζαν στο δρόμο.

Στο εξωτερικό βρήκε πολλούς υποστηρικτές που δημιούργησαν Ιστορική Σχολή. Χαρακτηριστικός είναι ο επίλογος του βιβλίου στον οποίον ο Φαλμεράϋερ αναφέρει επιγραμματικά:

«Ας αφήσουμε τους σημερινούς κάτοικους αυτής της χώρας στην πλάνη τους πως κατάγονται από τους αρχαίους έλληνες. Αρκεί πως ο ίδιος ήλιος που φώτισε κάποτε τον Περικλή λάμπει ακόμα πάνω από τα κεφάλια τους».

Σε άλλο σημείο του το βιβλίο αναφέρει: «Η Ελληνική φυλή έχει τελείως εξολοθρευθή από την Ευρώπη. Η φυσική ομορφιά, το μεγαλείο του πνεύματος, η απλότητα των συνηθειών, η καλλιτεχνική δημιουργία, οι αθλητικοί αγώνες, οι πόλεις, τα χωριά, το μεγαλείο των μνημείων και των αρχαίων ναών, ακόμα και το όνομα του λαού, έχουν εξαφανισθεί από την Ελλάδα» αναφέρει ο Φαλμεράιερ.

«Ένα διπλό στρώμα από ερείπια και ο βόρβορος δύο νέων διαφορετικών λαών σκεπάζει τους τάφους των αρχαίων Ελλήνων. Τα αθάνατα έργα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και μερικά ερείπια, που βρίσκονται στην Ελλάδα, αποτελούν τώρα την μόνη απόδειξη πως πριν από πολλά χρόνια υπήρχε ένας λαός σαν τους Ελληνες» διαβάζει κανείς στο βιβλίο.

«Ούτε μία απλή σταγόνα αίματος, γνησίου ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας. Μιά τρομερή καταιγίδα διασκόρπισε έως την πιό απόμακρη γωνιά της Πελοπονήσου μιά νεά φυλή συγγενή προς την μεγάλη φυλή των Σλάβων. Οι Σκύθες-Σλάβοι, οι Ιλλυριοί-Αρβανίτες, οι συγγενικοί με τους Σέρβους και τους Βουλγάρους λαοί, είναι εκείνοι που τώρα ονομάζουμε Ελληνες. Ενας λαός με σλαβικά χαρακτηριστικά , τοξοειδείς βλεφαρίδες και σκληρά χαρακτηριστικά Αλβανών βοσκών του βουνού, που φυσικά δεν προέρχεται από το αίμα του Νάρκισου, του Αλκιβιάδη και του Αντίνοου. Μόνο μία δυνατή ρομαντική φαντασία μπορεί να ονειρεύεται ακόμα μιά αναγέννηση των αρχαίων Ελλήνων» αναφέρει ο αιρετικός συγγραφέας...
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκκληση στους συνταξιούχους να απογραφούν


Έως την Παρασκευή η προθεσμία

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος απηύθυνε έκκληση μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ σε όσους δεν έχουν ακόμα απογραφεί να το κάνουν άμεσα.

Σημείωσε ότι όποιος δεν απογραφεί σε καμία περίπτωση δε χάνει το δικαίωμα της σύνταξης, αλλά θα αργήσει να πληρωθεί την επόμενη φορά για αυτό κάλεσε αυτούς που δε θα προλάβουν τη διορία να σπεύσουν για απογραφή το συντομότερο δυνατό, τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη.

Τόνισε ότι τα μόνα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την απογραφή, όταν ο δικαιούχος μεταβεί στο υποκατάστημα της τράπεζας από όπου λαμβάνει τη σύνταξη, είναι η ταυτότητά του και πρόσφατο σημείωμα της σύνταξης. Αν δεν μπορεί ο ίδιος ο δικαιούχος, έχει τη δυνατότητα να ορίσει πληρεξούσιο, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις (όταν κάποιος είναι ανάπηρος και βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή) μπορεί να επικοινωνεί με το ΙΚΑ και θα απογράφεται στο σπίτι του από υπάλληλο της υπηρεσίας.

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.

Αναφορικά με όσους εισπράττουν συντάξεις «μαϊμού», δηλαδή συντάξεις ανθρώπων που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, είπε ότι τα χρήματα θα ζητηθούν πίσω από αυτούς που τα εισέπρατταν ακόμα και μέσα από τη δικαστική οδό αν χρειαστεί. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να μη διεκδικήσουμε τα χρήματα του ελληνικού λαού και του Ταμείου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως το ΙΚΑ έχει καταφέρει να μειώσει την εισφοροδιαφυγή, έχει μειώσει τα έξοδα και έχει εξοικονομήσει περίπου 60 εκατ. ευρώ από την περικοπή της σπατάλης στα φάρμακα. Σημείωσε ότι στόχος είναι η εξοικονόμηση 100 – 150 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση, ώστε να αντισταθμίζονται οι απώλειες του ταμείου από την αύξηση της ανεργίας και άρα τη μείωση των εισφορών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το νεφέλωμα του αετού

Το νεφέλωμα του αετού είναι ένα ανοικτό αστρικό σμήνος και μέσα σε ένα νεφέλωμα εκπομπής σε απόσταση περίπου 7.000 ετών φωτός, στον αστερισμό του Όφις. 
Οφείλει το όνομά του στο σχήμα του που μοιάζει με αετό.
Το Μεσιέ 16, όπως είναι γνωστό, αποτελείται από δύο αντικείμενα: ένα νεφέλωμα κι ένα ανοικτό σμήνος. Είναι μέρος ενός διάχυτου νεφελώματος εκπομπής. Ο πύργος αερίου που φαίνεται έχει ύψος σχεδόν 10 έτη φωτός.
Το νεφέλωμα έχει διάμετρο περίπου 55-70 έτη φωτός και μέσα σ' αυτήν την περιοχή γεννιούνται ακόμα άστρα.
Το ανοικτό σμήνος έχει διάμετρο περίπου 15 έτη φωτός και ηλικία μόλις 5,5 εκατομμυρίων ετών. Είναι ένα από τα φωτεινότερα ανοικτά σμήνη. Το λαμπρότερο άστρο του έχει μέγεθος +8,24 και είναι ορατό με καλά κιάλια.
Θαυμάστε το εκπληκτικό νεφέλωμα του αετού!!
Φωτογραφία  NASA
Η φωτογραφία αυτή είναι διάσημη. 
Έχει τραβηχτεί από το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χαμπλ (ΔΤΧ) και απεικονίζει πυλώνες δημιουργίας αερίου και σκόνης άστρων, μέσα στο νεφέλωμα.
Ονομάζεται "Οι πυλώνες της δημιουργίας"
Φωτογραφία  ESA
Φωτογραφία  NASA
Φωτογραφία NASA
Φωτογραφία  ESO
Διαβάστε περισσότερα » »

(Η Ξεφτίλα στο μεγαλείο της) ΙΣΟΤΗΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ 25 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που πραγματοποιήσαμε κατά την 8ετή θητεία, μας στον Δήμο ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ είναι ότι όχι μόνο γλυτώσαμε το ‘’το λουκέτο’’ αλλά και σε άριστη συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου να τον κατατάξουμε στους Δήμους με τα λιτότερα χρέη σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνον.

Υπενθυμίζουμε το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ στις 28 Φεβρουαρίου 2003 (μόλις 2 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας) που παρουσίαζε τον Δήμο Πτολεμαΐδας μαζί με άλλους 4 ΑΠΟ τους 1033 της χώρας μας στην τελευταία θέση κατάταξης χρεών και μάλιστα με σίγουρο μάλιστα το λουκέτο.
Στις 23 Αυγούστου κατατέθηκαν στην Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τα στοιχεία που τηρούνται στην Βάση Δεδομένων του Υπουργείου η οποία και ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των Δήμων.
Έτσι μετά την ανακοίνωση των στοιχείων αυτών τα δημοσιεύματα άλλαξαν πρόσημο και από τον εξευτελισμό και διασυρμό  (αλήθεια θυμάστε εκείνον τον πλειστηριασμό του Δημαρχείου μας που έκανε τον γύρο της Ελλάδας?) σχολιάζουν πλέον Θετικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου Εορδαίας (που την μερίδα του λέοντος κατέχει ο Δήμος Πτολεμαΐδας) δικαιώνοντας την επίπονη και επίμονη προσπάθειά μας.
Σε πρόσφατο άρθρο του δημοσιογράφου Χρήστου Βήττα  (Εορδαικός Παλμός 14/9/2011) με τίτλο  «Τα χρέη την Ο.Τ.Α Δυτικής Μακεδονίας» και υπότιτλο « Μεγαλύτερος οφειλέτης ο Δήμος Κοζάνης – Εντυπωσιακά μεγάλες οφειλές των μικρών δήμων Σερβίων-Βελβεντού που οφείλουν περισσότερα από τον πολυπληθή Δήμο Εορδαίας » ο Δήμος Εορδαίας κατέχει την πρωτιά  στα  λιγότερα χρέη από όλους τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.
Και συνεχίζοντας ο Δημοσιογράφος αναφέρει:
«Ασφυκτιούν στα χρέη οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Νομού Κοζάνης. Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στην Βουλή κατόπιν ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, τα χρέη των 12 Ο.Τ.Α της Δυτικής Μακεδονίας ανέρχονται συνολικά σε 86.787.883 Ευρώ. Μόνον οι 4δήμοι του Νομού Κοζάνης χρωστούν 60.431 κατέχοντας την μερίδα του λέοντος σε οφειλές. Την «πρωτιά» κατέχει ο Δήμος Κοζάνης με σύνολο χρεών 41.641.242 Ευρώ. Στον αντίποδα με το λιγότερο χρέος βρίσκεται ο Δήμος Εορδαίας ο οποίος αν και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Περιφέρειας έχει λιγότερο χρέος (3.245.916 ευρώ) και από τους τους μικρούς Δήμους Βοΐου και Σερβίων-Βελβεντού. Αναλυτικά οι οφειλές των Δήμων της περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης είναι:

ΔΗΜΟΙ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ
ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ
ΚΟΖΑΝΗΣ
68.680
27.106.043
14.535.199
41.641.242
ΕΟΡΔΑΙΑΣ
46.540
0
3.245.916
3.245.916
ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
17.657
6.920.284
1.838.075
8.758.539
ΒΟΙΟΥ
22.447
4.522.372
2.263.202
6.785.574

Σε επίπεδο πρωτευουσών της Δυτικής Μακεδονίας …

ΔΗΜΟΙ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ
ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
30.564
4.351.981
2.321.183
6.673.074
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
36.566
4.527.039
240.000
4.767.039
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
33.282
610.542
2.106.041
2.716.583

Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να δουν τις οικονομικές οφειλές όλων των Δήμων της χώρας και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους στην διεύθυνση:
μπορούν να δουν τους 10 δήμους της Ελλάδας με το μεγαλύτερο χρέος σε απόλυτα νούμερα και σε σχέση με τον πληθυσμό τους.
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι παρά τα υπέρογκα δάνεια που αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε για να καλύψουμε την μισθοδοσία των 135  απασχολουμένων στα Τ.Σ.Α (500.000Ε) αλλά και τις υποχρεώσεις σε εργολάβους, προμηθευτές κ.α (4.503.000), Εξόφληση μισθοδοσίας καθηγητών Δημοτικού Ωδείου (503.000 Ε) κατορθώσαμε όχι μόνον να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά μας και να αποκτήσουμε την αξιοπιστία μας στην αγορά, στους υπαλλήλους, τις τράπεζες το Τ.Π.Κ.Δ αλλά και να φέρουμε τον Δήμο στην Πράσινη ζώνη (των νοικοκυρεμένων Δήμων της χώρας).Και ας μην ξεχνάμε φυσικά τις αιματηρές οικονομίες (παρά την ενίσχυση του πολιτιστικού και κοινωνικού τομέα),την περικοπή των δαπανών και την αύξηση των Εσόδων
Κάποιοι βιάστηκαν ως συνήθως να μεταφέρουν στην Καφενειο-λογία πως αφήσαμε χρέη και ακαταστασία στον τομέα των οικονομικών μας υποχρεώσεων.
Εμείς πάντοτε ενημερώναμε και θα ενημερώνουμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Γρήγορης Θ. ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ
τ. Δήμαρχος Πτολεμαΐδας
Διαβάστε περισσότερα » »