Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

400 δισ. καταθέσεις "σηκώνει" η Μόσχα από ΕΕ & Ελβετία - Από Ελλάδα τα στέλνουν στην Τουρκία!

Αδειάζουν  τις καταθέσεις τους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι Ρώσοι καταθέτες ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλλε η ΕΕ σε 21 αξιωματούχους της ρωσικής, και της κριμαϊκής κυβέρνησης και τις μεταφέρουν σε κινεζικές, αραβικές, σιγκαπουριανές και ... τουρκικές τράπεζες!
Όπως μεταδίδεται από την Μόσχα, ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ των 250 και των 400 δισ. ευρώ σε τράπεζες χωρών της ΕΕ, κυρίως της Βρετανίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας, της Ελλάδας, αλλά κai της Ελβετίας, ξεκίνησε να αποσύρεται εδώ και οκτώ ημέρες σταδιακά, με κύριο αποδέκτη της ... τουρκικές και τις ασιατικές τράπεζες, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του MEGA στην Μόσχα Θ.Αυγερινός.
ΑΣτην Ελλάδα υπολογίζονται σε πέντε δισ. ευρώ οι ρωσικές τραπεζικές καταθέσεις.
Τα ποσά αυτά ανήκουν στις ρωσικές κρατικές εταιρείες, ρωσικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά και σε ιδιώτες.
Κλάσμα αυτού του ποσού θα αρκούσε για να αλλάξει την εικόνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, των συνεχών αναγκών της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και να διώξει τον εφιάλτη της ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά η Ελλάδα διά του Ε.Βενιζέλου θεωρεί ότι "Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δείχνουν την αποφασιστικότητα της Ελλάδος και της ΕΕ"!
Την ώρα που ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να δανειστεί 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο ... 5% από το εξωτερικό, οι τουρκικές τράπεζες μέσα σε δύο ημέρες δέχθηκαν από τις ευρωπαϊκές τράπεζες εισροή καταθέσεων που ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Σκοπιανοί άρχισαν έρευνες για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

 (φωτό από το σκοπιανό δημοσίευμα)
Σβέτι Νικόλε- Свети Николе

Ερευνητικές εργασίες ξεκίνησε, χθες, μια ομάδα επιστημόνων για τη διερεύνηση των γεωγλυφικών, που υπάρχουν κοντά στην κωμόπολη Σβέτι Νικόλε (γύρω στα 140 χιλιόμετρα, βόρεια από το μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων).


Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι η περιοχή έχει ...ενέργεια ίση με 22 kHz και αυτό δηλώνει (προς το παρόν) ότι η περιοχή έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Είναι βέβαιο- σημειώνει το δημοσίευμα- ότι  τα γεωγλυφικά σχήματα που εντόπισε ο ανεξάρτητος ερευνητής της Κροατίας,  Ντομαγκόι Νίκολιτς, τα οποία αποτυπώνονται μια φορά το χρόνο στον αστερισμό της Κασσιόπης, αποτελούν σημάδι ενδεικτικό ότι πρόκειται για τόπο στον οποίο ετάφη ένας μεγάλος Παίονας ηγεμόνας ή ακόμη και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Οι ερευνητές έχουν προμηθευτεί με υπερηχητικές και ηλεκτρομαγνητικές συσκευές, αξίας 800 χιλιάδων Ευρώ, προκειμένου να εντοπίσουν σε πιο ακριβώς σημείο είναι το πολυζήτητο ταφικό μνημείο.

Η έρευνα άρχισε με τις συσκευές αυτές άρχισε σήμερα και θα συνεχισθεί και αύριο.
Μάλιστα, επιτροπή επιστημόνων διεθνούς φήμης εργάζονται για την πρωτοβουλία του Ντομαγκόι Νίκολιτς, ο οποίος καθορίζει ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος ενός μεγάλου στρατιωτικού ηγέτη ή του κατακτητή Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση των εμπειρογνωμόνων: του Δρ Ντράγκι Μιτρέφσκι, του διευθυντή του δημοτικού μουσείου της πόλης Σβέτι Νικόλε, Αλεξαντάρ Άρσοβ και των αρχαιολόγων Βλαντιμίρ Ατανάσοφ και του Αλεξαντάρ Νάτσεφ.

Οι εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στην έρευνα, την Παρασκευή, θα δώσουν διάλεξη στο Τμήμα Φυσικών Επιστημών και Μαθηματικών στην πόλη των Σκοπίων για τις αρχικές διαπιστώσεις από την έρευνα που διενεργούν...

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τους 101 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη. Μακραίνει μέρα με τη μέρα η λίστα των θανάτων

Άλλοι τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από την εποχική γρίπη, με τους νεκρούς να αγγίζουν τους 101
Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ώρο από την εποχική γρίπη, με τα ονόματα τους να προστίθενται στην ήδη μακροσκελή λίστα.
Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 101 θάνατοι ενώ 275 άτομα έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ παραμένουν για νοσηλεία 48 άνθρωποι.
Με βάση τα δεδομένα των δύο τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας (2011-2012 και 2012-2013), φαίνεται ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009,  έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης, και ειδικότερα:
α) το επιδημικό κύμα συμβαίνει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου,
β) η κορύφωση της δραστηριότητας συμβαίνει μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου,
γ) κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα  στελέχη γρίπης [ Α(Η1Ν1)pdm09, Α(Η3Ν2) και Β],
δ) τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ., οφείλονται ακόμα κατά κύριο λόγο στο πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1)pdm09.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο.
Τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και της αναπνευστικής υγιεινής (π.χ. κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος), η έγκαιρη χρήση των αντιικών φαρμάκων-διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση παρατεταμένων ή σοβαρών συμπτωμάτων γρίπης.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

"Το φορολογικό πρόβλημα της Ελλάδας" - Εκδήλωση στο Money Show Θεσσαλονίκης


imageΟ Σύλλογος “Έλληνες Φορολογούμενοι” πραγματοποιεί εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2:00 μμ, στην αίθουσα ΕΦΕΣΟΣ ΙΙ του ξενοδοχείου Hyatt. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης Money Show 2012.

Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι:
“Το φορολογικό πρόβλημα της Ελλάδας - Ποιοί τελικά πληρώνουν φόρους;”

Στην εκδήλωση θ
α παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, πρωτότυπη μελέτη του Συλλόγου και θα ακολουθήσει συζήτηση.
  • Τί φόρους πληρώνουν οι Έλληνες;
  • Πώς συγκρίνονται με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
  • Πώς εξελίχθηκε η φορολογία εισοδήματος στην περίοδο 1964-2013;
  • Πώς μπορούμε να αμφισβητήσουμε νόμιμα τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων; Πώς μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στην υψηλή φορολογία;
  • Τί μπορεί και πρέπει να γίνει;


Η παρουσίαση θα γίνει από τον οικονομολόγο κ. Γιάννη Σιάτρα, Πρόεδρο του Συλλόγου

Η είσοδος είναι ελεύθερη τόσο για τα μέλη, όσο και για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 210 3242032.
Δείτε το event της εκδήλωσης στο facebook

Γιάννης Σιάτρας 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αργοπεθαίνουμε

Αγαπητά μέλη του Avaaz σε όλη την Ευρώπη,

Είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη κρίση της εποχής μας. Αν εξαφανιστούν για πάντα, πολικές αρκούδες θα επιβιώνουν μόνο σε ζωολογικούς κήπους και τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν ένα πλημμυρισμένο και καμένο χάος αντί για έναν υγιή πλανήτη. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για την κλιματική αλλαγή, αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας τώρα, εμείς οι ίδιοι μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα θετικό μέλλον για τον πλανήτη μας και την ανθρωπότητα.

Σε 2 μέρες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεδριάσουν για την κλιματική αλλαγή. Όμως σκοπεύουν να συμφωνήσουν σε επικίνδυνα χαμηλούς στόχους, αγνοώντας τις συμβουλές των επιστημόνων και τις προειδοποιητικές ενδείξεις της φύσης παντού γύρω μας. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τις φωνές μας να ηχήσουν πιο δυνατά απ’τις σειρήνες της βρώμικης βιομηχανίας και να δείξουμε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η τολμηρή πρόταση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και δημοφιλής.

Ας χαράξουμε τα όρια μας ακριβώς εδώ και ας σταματήσουμε τις ρυπογόνες βιομηχανίες που σιγά-σιγά σκοτώνουν και τον πλανήτη μας και εμάς τους ίδιους. Υπόγραψε τώρα και μετά στείλε ένα προσωπικό μήνυμα -- έτσι θα εφοδιάσουμε τους πράσινους πρωταθλητές της Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία) με την ισχυρή λαϊκή εντολή μας, την οποία θα ενισχύσουμε επιπλέον με αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που θα αποδεικνύουν τη σημασία που έχει η προστασία του πλανήτη σε χώρες κλειδιά. Στη συνέχεια, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, θα δημοσιεύσουμε στα ΜΜΕ τα καλύτερα μηνύματα των μελών μας:

http://www.avaaz.org/en/eu_2030_climate_main_greek/

Η επιτυχία της διεθνούς διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι του χρόνου, θα κριθεί απ΄τη στάση της Ευρώπης. Αν η Ευρώπη αποφασίσει να θέσει υψηλούς στόχους για τη μείωση της ρύπανσης και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, και να ξεκινήσει μια καθαρή, ενεργειακή επανάσταση, τότε μόνο θα δοθεί το έναυσμα και σε άλλες χώρες ώστε να έρθουν στο Παρίσι με σοβαρές προτάσεις. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να σώσουμε τον πλανήτη μας.

Με τη βιομηχανία βρώμικης ενέργειας να ασκεί πίεση στους πολιτικούς και την κρίση στη Ουκρανία να αποσπά την προσοχή, κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε με μια Ευρώπη κολλημένη σε επικίνδυνα χαμηλούς κλιματικούς στόχους. Αυτή τη στιγμή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι διχασμένοι, με την Πολωνία και άλλες χώρες να αρνούνται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2030, πόσο μάλλον για το 50% που προτείνουν κορυφαίοι επιστήμονες.

Οι ηγέτες θα συναντηθούν σε 2 μέρες. Ας δημιουργήσουμε μια εκκωφαντική έκκληση για συμφωνία ενός σχεδίου που θα σώσει τον πλανήτη μας. Μετά εμείς θα κάνουμε την έκκληση είδηση στα ΜΜΕ. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα και μετά στείλε ένα προσωπικό μήνυμα ζητώντας η Ευρώπη να παίξει ηγετικό ρόλο βάζοντας υψηλούς κλιματικούς στόχους:

http://www.avaaz.org/en/eu_2030_climate_main_greek/

Τον τελευταίο χρόνο είδαμε καταστροφικά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο. Το κίνημα του Avaaz έχει συσπειρωθεί ξανά και ξανά για να πιέσουμε πολιτικούς να δράσουν. Τον περασμένο Ιανουάριο, ¼ εκατ. από εμάς στείλαμε μηνύματα σε Ευρωπαίους Επιτρόπους, βοηθώντας έτσι να βελτιωθούν οι προτάσεις οι οποίες τελικά θα συζητηθούν αυτή τη βδομάδα. Τώρα είναι η ώρα να τους κάνουμε να δράσουν.

Με ελπίδα,
Iain, Mary, Bert, Christoph, Marie, Alex, Alice, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Ενέργεια: προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ευρώπη και την Ελλάδα (Το Βήμα)
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=572620

Τα μέτρα για το κλίμα δεν είναι πολυτέλεια (Καθημερινή)
http://www.kathimerini.gr/754082/article/epikairothta/perivallon/ta-metra-gia--to-klima-den-einai-polyteleia

Η ΕΕ θέτει κλιματικούς στόχους για το 2030 - EU outlines 2030 climate goals (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-25841134

Διχασμένη η ΕΕ παλεύει για ενεργειακούς και κλιματικούς στόχους - Divided EU grapples with energy and climate goals (Euractiv)
http://www.euractiv.com/energy/divided-continent-grapples-energ-news-533857

Η συχνότητα σοβαρών πλημμυρών σε όλη την Ευρώπη αναμένεται να ‘διπλασιαστεί μέχρι το 2050’ -Frequency of severe flooding across Europe 'to double by 2050' (The Independent)
http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/frequency-of-severe-flooding-across-europe-t...

Η Ευρωπαϊκή στήριξη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής «δεν πτοήθηκε από την οικονομική κρίση» - European support for climate change action 'not dented by financial crash’ (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2014/mar/03/european-climate-change-financial-crash

The EU: Climate Emitter or Committer? (Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.com/yvo-de-boer/the-eu-climate-change_b_4941914.html

Η πράσινη πολιτική της Μέρκελ βυθίζει τα κέρδη του Γερμανικού άνθρακα - Merkel’s Green Push Sinks German Coal Profits (Bloomberg)
http://www.bloomberg.com/news/2014-03-14/merkel-s-green-push-blows-away-german-coal-power-profits-energy.html

Ένας υψηλός, πράσινος, ενεργειακός στόχος θα μπορούσε να εξοικονομήσει 260 δις ευρώ στην ΕΕ -Ambitious green energy target could save EU €260bn (Business Green Plus)
http://www.businessgreen.com/bg/analysis/2333312/ambitious-green-energy-target-could-save-eu-eur260bn

Οι Ευρωπαίοι λένε: η υπεράσπιση του κλίματος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα φέρει οικονομική ανάπτυξη - Turn to climate action for a job-rich economic recovery, Europeans say (European Commission)
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-201_en.htm


Στήριξε το Κίνημα του Avaaz!
Χρηματοδοτούμαστε εξολοκλήρου από μικρο-δωρεές πολιτών και δεν δεχόμαστε χρήματα ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από εταιρίες. Η αφοσιωμένη ομάδα μας κάνει κάθε δωρεά, ακόμα και την πιο μικρή, να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη δράση μας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης

Την αγωνία βιώνουν τις τελευταίες ημέρες 40.000 οικογένειες, όπου στις στέγες των σπιτιών τους τοποθέτησαν ένα μικρό φωτοβολταικο (οικιακό) για να το συμψηφίσουν με το ρεύμα που καταναλώνουν, να έχουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα (έχοντας και το χαράτσι) και για να βοηθήσουν και το περιβάλλον.
Το πρόβλημα είναι πως πριν καν γίνει απόσβεση του κεφαλαίου, έρχεται το κρατος με το οποίο ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ η σχετική συμφωνία, να μειώσει παρανόμως και σοβαρά την τιμή πώλησης του παραγόμενου ρεύματος 30-50%!!! με σχετικό νομοσχέδιο (
«εξυγίανσης» του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 Ν.2773/1999
), αθετώντας μονομερώς τις συμβάσεις που αυτό συνέταξε και αυτό πρότεινε να υπογράψει ο κόσμος.

Οι ιδιοκτήτες οργανώθηκαν πρόσφατα σε Πανελλήνιο Σύλλογο Φωτοβολταϊκών Στέγης για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Σας επισυνάπτω σχετικό Δελτίο Τύπου και παρακαλώ για τη δημοσίευσή του.




Σας ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Χρήστος Σώκος
Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος MSc, MSc, υποψήφιος διδάκτορας
Κάτοχος οικιακού φωτοβολταικού
Μέλος του Συμβουλίου του Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης
6973255033
https://www.facebook.com/archoncnc
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΡΙΚΑ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ‘’ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ’’

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Λένε ότι η αποτίμηση της περιουσίας της <<μικρής>> ΔΕΗ (2.690 ΜWT) κυμαίνεται από 1,5 έως 2 δις €.
Εκδηλώθηκε ήδη το ενδιαφέρον πολλών πρεσβειών, πλην Ευρωπαϊκών (ΗΠΑ‐Ιαπωνίας) για τη μετάφραση του νομοσχέδιου. Οι Ελληνικές εταιρείες μόνον σε σύμπραξη με τις ξένες μπορούν να αποκτήσουν τη ‘’μικρή ΔΕΗ’’ και φυσικά χωρίς αυτήν και μόνον με μονάδες Φ.Α. δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον λιγνίτη.
Ποιος ιδιώτης όμως μπορεί και τον συμφέρει να αγοράσει τη μικρή ΔΕΗ στην πραγματική της αξία; Πόσο στοίχησε ο ΑΗΣ Μελίτης (350 MWT) και ποιό είναι το κόστος κατασκευής (1,4 δις €) της Πτολεμαίδα V;
Ποιος ιδιώτης εγγυάται την ορθολογική εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων; Μόνον από τη ΔΕΗ γίνεται η απόληψη και του ελαχίστου κοιτάσματος, ανεξαρτήτως κόστους.
Ποιος ιδιώτης θα προστατέψει το περιβάλλον και θα αποκαταστήσει εδάφη, έστω στο βαθμό που το κάνει η ΔΕΗ;
Ποιος ιδιώτης θα κατασκευάσει νέους σταθμούς σύγχρονης τεχνολογίας και ποια αρχή μπορεί να θέσει εκτός λειτουργίας μονάδες ιδιώτη όπως έγινε με ΑΗΣ Πτολεμαίδας Ι & ΙΙ και ΛΙΠΤΟΛ;
Ποιος ιδιώτης θα επιχειρήσει τη διάνοιξη ορυχείου, επιφανειακού αλλά μεγάλου βάθους (όπως για την εκμετάλλευση των πλούσιων σε θερμίδες λιγνιτών στο υπέδαφος του οικισμού Προαστίου) με
μακροπρόθεσμα ακόμα και αμφισβητούμενα κέρδη;
Ποιος ιδιώτης θα πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες μετεγκαταστάσεις οικισμών, με τις παροχές και τον σεβασμό της ΔΕΗ στους κατ’ εντολή ‘’μετανάστες’’ πληττόμενους;
Ποιος ιδιώτης θα επενδύσει στην κατασκευή τεχνιτών λιμνών και λιμνοδεξαμενών για την αποθήκευση υδάτων που θα αρδεύουν χιλ. στρέμματα και ποιο θα είναι το κόστος της άρδευσης;
Ποιος ιδιώτης θα αγνοήσει ή θα καταβάλει το αντίστοιχο τίμημα της ενσωματωμένης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ περιουσίας χιλιάδων εργαζόμενων και συνταξιούχων;
Ποιος ιδιώτης θα εγγυηθεί την τιμή θερμικής μονάδος για τη λειτουργία τηλεθερμάνσεων των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλούπολης όπως η ΔΕΗ και πόσο θα πληρώνουμε για τηλεθέρμανση;
Ποιος ιδιώτης θα παρέχει ίδιες αμοιβές στους εργαζόμενους της μικρής ΔΕΗ και κατά πόσο αυτό θα
επηρεάσει αρνητικά τις αμοιβές όλων των εργαζόμενων στην ενέργεια;
Ποιος ιδιώτης θα επωμισθεί το κόστος του κοινωνικού τιμολογίου, των ειδικών τιμολογίων Νησιών,
Αγροτών, Πολυτέκνων και θα αναλάβει το χρέος που του αναλογεί από το συνολικό σημερινό χρέος της ΔΕΗ που είναι κοντά στα 5 δις €;
Ποιος είναι ο κ Ασημάκης Παπαγεωργίου; Μήπως είναι θαμώνας του ‘’γωνιακού μαγαζιού’’ που αιτούνται και ικανοποιούνται τα όποια <<επενδυτικά>> αιτήματα (δωροεπιταγές), όπως το περιέγραψε πριν λίγες ημέρες ο συντοπίτης μας Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος;
Ποιος επανασχεδίασε και επέλεξε να ‘’καρατομήσει’’ και να κάνει χάρισμα το ενεργειακό κέντρο που
εδράζει στην ακριτική Φλώρινα; Με ποιο σκεπτικό και στόχο αποκόπτει μαχαίρι τις βιομηχανικές
δραστηριότητες της ΔΕΗ στα βόρεια σύνορά μας;
Οι προβληματισμοί αυτοί ξεγυμνώνουν και εκθέτουν το σκεπτικό της απλόχερης κυβέρνησης του
‘’Ευάγγελου Σαμαρά’’. Αν πάλι η ψήφιση του νομοσχέδιου για τη Μικρή ΔΕΗ αναβληθεί για μετά τις
εκλογές Μαΐου 2014 αυτό δεν αλλάζει κάτι στην πρόθεσή της, αντίθετα δηλώνει την ενοχική της βούληση.
Τα ερωτήματα αυτά κ.α. καταδεικνύουν την άμεση σύνδεση της ΔΕΗ με την Δυτική Μακεδονία, την
σημασία συνέχισης λειτουργίας της ΔΕΗ στην περιφέρειά μας και στη Φλώρινα, καθώς επίσης και τους μεγάλους  κινδύνους αποσύνδεσής της.
Διαβάστε περισσότερα » »