Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Χορεύει φορώντας… μπλούζα φτιαγμένη από 12.000 μέλισσες (φωτογραφίες και video)

Η 44χρονη Sara Mapelli αποφάσισε αντί να πάρει για κατοικίδιο ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι να δείξει την αγάπη της στις… μέλισσες.
Μάλιστα τόσο πολύ τις θαυμάζει και τις λατρεύει, που πάρα πολύ συχνά κυκλοφορεί στο δρόμο με 12.000 μέλισσες να περπατούν πάνω στο γυμνό της στήθος, καλύπτοντας το πάνω μέρος του σώματός από το λαιμό μέχρι την κοιλιά, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη… μπλούζα.



Η ίδια αυτοαποκαλείται «Βασίλισσα των Μελισσών» και μάλιστα πόζαρε μπροστά στον φωτογραφικό φακό μαζί με τα περίεργα κατοικίδιά της.



Η 44χρονη δείχνει να απολαμβάνει στο έπακρο αυτή την ιδιαίτερη συνύπαρξη και όπως λέει πάντα χαίρεται όταν χορεύει μαζί με τις μέλισσες.



«Βλέπω αυτόν τον χορό ως ένα ιδιαίτερο ντουέτο. Αυτές οι 12.000 μέλισσες ασκούν απίστευτη πίεση με τα φτερά τους κάθε πλευρά του σώματός μου, εγώ αντιστέκομαι και μετά αφήνομαι για να πετάξω όπου με πάνε αυτές», λέει η ίδια.



Πάντως μην νομίζετε ότι δεν παίρνει κάποια μέτρα ασφαλείας πριν ξεκινήσει αυτόν τον χορό. Όπως λέει αλείφει το σώμα της με ένα ειδικό έλαιο από φερορμόνες που λειτουργεί σαν υπνωτικό για τις μέλισσες και τις έλκει πάνω της.



Πολλές είναι επίσης οι φορές που οι… φτερωτοί της παρτενέρ την έχουν τσιμπήσει, αλλά παρ’ όλ’ αυτά εκείνη δεν πτοείται.







thessbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα "ντέρμπι" στη Δυτ. Μακεδονία - Ποιοι διεκδικούν τους 12 δήμους

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι που διεκδικούν τους 12 δήμους στη Δυτική Μακεδονία
Η aftodioikisi.gr μεταβαίνει στη Δυτική Μακεδονία και καταγράφει τους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στη εκλογική αναμέτρηση για τους δήμους της ακριτικής Περιφέρειας.
Δείτε παρακάτω τους διεκδικητές των κατά τόπους δήμων, ποιοι δήμαρχοι διεκδικούν την επανεκλογή τους και επιδιώκουν να διαδεχθούν τους απερχόμενους δημάρχους.
Οι δήμοι κατ’ αλφαβητική σειρά:
Δήμος Αμυνταίου
Μάκης Ιωσηφίδης (δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)
Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)
Παντελής Νικολαϊδης (ΣΥΡΙΖΑ)
Μαρία Βογιατζή (KKE)
Στο δήμο Αμυνταίου να επανεκλεγεί επιθυμεί ο, προερχόμενος από τη ΝΔ, σημερινός δήμαρχος, Μάκης Ιωσηφίδης, που καλείται να αντιμετωπίσει στο δρόμο προς το δημαρχιακό μέγαρο, την Μαρία Βογιατζή, υποψήφια δήμαρχο με το ΚΚΕ, τον Παντελή Νικολαϊδη, που ηγείται του τοπικού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ και τον, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο σημερινό δήμο. Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες ο κ. Ιωσηφίδης θα δυσκολευτεί πολύ να επανέλθει καθώς αφενός έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους των δημοτών λόγω της αρνητικής θητείας του και αφετέρου εμφανίζονται ιδιαίτερα ισχυροί τόσο ο Κ. Θροδωρίδη όσοκαι ο Π. Νικολαίδης.
Δήμος Βοϊου
Παναγιώτα Ορφανίδου (δήμαρχος)
Χρήστος Ζευκλής
Γιάννης Γουσιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Δημήτρης Λαμπρόπουλος
Μανώλης Γκάσης
Μιχάλης Καραμπατζιάς (ΚΚΕ)
Η δήμαρχος, Παναγιώτα Ορφανίδου διεκδικεί την επανεκλογή της αλλά από μειονεκτική θέση. «Μονομάχοι» για τον ίδιο θώκο που εμφανίζονται ως φαβορί,  είναι ο υποψήφιος δήμαρχος με το ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γουσιόπουλος, αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σήμερα, Χρήστος Ζευκλής. Ο Μιχάλης Καραμπατζιάς είναι ο «εκλεκτός» του ΚΚΕ, ενώ με το συνδυασμό «Συμμαχία Ευθύνης για το Βόϊο» κατεβαίνει ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος. Παρών για το δήμο δηλώνει και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Γκάσης.
Δήμος Γρεβενών
Δημοσθένης Κουπτσίδης (δήμαρχος,προερχόμενος από τη ΝΔ)
Γεώργιος Δασταμάνης (αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, προερχόμενος από τη ΝΔ)
Χρήστος Πέτρου (πρώην δήμαρχος)
Γιάννης Παπαδόπουλος (πρώην δήμαρχος)
Παναγιώτα Ντάγκα – Μπαρμπαγιάννη (ΚΚΕ)
Ο εν ενεργεία «γαλάζιος» δήμαρχος, Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο οποίος στις εκλογές του 2010 είχε εκλεγεί από τον α΄γύρο αναμένεται να δυσκολευτεί πολύ για να επανεκλεγεί. Κι αυτό γιατί εκτός από τη δυσαρέσκεια των πολιτών, καλείται να αντιμετωπίσει τον ομοϊδεάτη του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών και νυν υποψήφιο δήμαρχο, Γιώργο Δασταμάνη, αλλά και τους πρώην δημάρχους Θεόδωρου Ζιάκα, Χρήστο Πέτρου και Αγίου Κοσμά, Γιάννη Παπαδόπουλο. Υποψήφια για το δήμο είναι και η Παναγιώτα Ντάγκα- Μπαρμπαγιάννη με την υποστήριξη του ΚΚΕ.
Δήμος Δεσκάτης
Νίκος Μίγκος (δήμαρχος)
Δημήτρης Καραστέργιος
Χρήστος Μπιγιάλας
Μαρία Τζιώλα (ΚΚΕ)
Μια ακόμη θητεία διεκδικεί ο σημερινός δήμαρχος Δεσκάτης, Νίκος Μίγκος, που στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση είχε κατέλθει ως ανεξάρτητος και είχε βασικό αντίπαλο τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Καραστέργιο που διεκδικεί εκ νέου το δήμο. Με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ υποψήφια δήμαρχος κατέρχεται και πάλι η Μαρία Τζιόλα, ενώ την είσοδό του στο δημαρχείο επιθυμεί και Χρήστος Μπιγιάλαςπου ήταν, επίσης, υποψήφιος το 2010.
Δήμος Εορδαίας
Βρυζίδου Παρασκευή (δήμαρχος)
Κωτσίδης Γιώργος
Ζαραφίδης Δημήτρης (προερχόμενος από τη ΝΔ)
Ανδρονικίδου Ιωάννα
Σάββας Ζαμανίδης
Χάλμπα – Τζιφρή Αντωνία (ΚΚΕ)
Γένους θηλυκού είναι σήμερα ο δήμος Εορδαίας και η δήμαρχος, Παρασκευή Βρυζίδου διεκδικεί την επανεκλογή της αλλά από ιδιαίτερα μειονεκτική θέση λόγω της προηγούμενης αρνητικής θητείας της. Απέναντί της βρίσκονται δύο γυναίκες, η Αντωνία Χάλμπα – Τζιφρή, υποψήφια δήμαρχος με το ΚΚΕ, αλλά και η δικηγόρος και πρώην δημοτική σύμβουλος, Ιωάννα Ανδρονικίδου. Ανεξάρτητος αλλά προερχόμενος από την Νέα Δημοκρατία είναι ο Σάββας Ζαμανίδης, ενώ από επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, που το 2010 είχε υποψήφιο τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, Λάζαρο Λωτίδη, πλώρη για το δήμο επιχειρεί να βάλει ο Γιώργος Κωτσίδης. Τέλος, με την παράταξη «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας» και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει ο Δημήτρης Ζαραφίδης.
Δήμος Καστοριάς
Μανώλης Χατζησυμεωνίδης (δήμαρχος)
Ανέστης Αγγελής (πρώην βουλευτής της ΝΔ)
Νίκος Βασιλειάδης
Σάκης Καρανικολόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Συμεών Κουμπάνης (ΑΝΕΛ)
Βάσω Χαραμποπούλου (ΚΚΕ)
Ντέρμπι αναμένεται για το δήμο της Καστοριάς και μάλιστα με έντονο το «γαλάζιο» χρώμα. Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανέστης Αγγελής, είναι ο ένας διεκδικητής, απέναντι στον σημερινό δήμαρχο, Μανώλη Χατζησυμεωνίδη. Με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης» στην αυτοδιοικητική μάχη μπαίνει ο Νίκος Βασιλειάδης, όπως και η Βάσω Χαραμοπούλου με το ΚΚΕ. Ο Σάκης Καρανικολόπουλος ηγείται του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες Καστοριάς» και την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το δήμο Καστοριάς διεκδικεί και ο Σίμος Κουμπάνης, υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εθνικές εκλογές με τους ΑΝΕΛ.
Δήμος Κοζάνης
Λάζαρος Μαλούτας (δήμαρχος, ΠΑΣΟΚ)
Λευτέρης Ιωαννίδης (προερχόμενος από τη ΝΔ)
Γιάννης Δεληγιάννης (προερχόμενος από τη ΝΔ)
Χάρης Λαμπαδάς (ΚΚΕ)
Κώστας Κύργις
Δύσκολη δουλειά θα έχει για να επανεκλεγεί ο «πράσινος» δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος μετρά απέναντί του 4 περισσότερο ή λιγότερο ισχυρούς αντιπάλους. Τον Χάρι Λαμπαδά, υποψήφιο δήμαρχο με το ΚΚΕ, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοζάνη: τόπος να ζεις», Λευτέρη Ιωαννίδη, τον «γαλάζιο» οδοντίατρο Γιάννη Δεληγιάννη που φέρει και την άτυπη στήριξη τη ΝΔ και τον Κώστα Κύργια, με τους «Αδέσμευτους Πολίτες».
Δήμος Νεστορίου
Δημήτρης Κυριακού (τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου)
Πασχάλης Γκέτσιος (προερχόμενος από τη ΝΔ)
Γιώργος Τίγκας (ΚΚΕ)
Τρία ψηφοδέλτια έχουν καταρτιστεί μέχρι στιγμής στον ακριτικό δήμο Νεστορίου από τον οποίο αποχωρεί ο νυν δήμαρχος Χρήστος Γκοσλιόπουλος. Το πρώτο φέρει την υπογραφή του τέως Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρη Κυριακού, ενώ το συνδυασμό του με τη στήριξη του ΚΚΕ προετοιμάζει και ο Γιώργος Τίγκας. Παρών στη διεκδίκηση του δήμου και ο «γαλάζιος» Παναγιώτης Γκέτσιος.
Δήμος Ορέστιδος
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου (δήμαρχος)
Μαρία Τερζοπούλου (προερχόμενη από τη ΝΔ)
Νίκος Μακρής (ΚΚΕ)
Τρείς υποψήφιοι δήμαρχοι καταγράφονται μέχρι στιγμής για το δήμο Ορεστίδος. Το προβάδισμα διατηρεί ο σημερινός δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, που, όπως και το 2010, έχει να αντιμετωπίσει στον εκλογικό στίβο την Μαρία Τερζοπούλου με το συνδυασμό «Ενάντια στη στασιμότητα», αλλά και τον υποψήφιο δήμαρχο με το ΚΚΕ, Νίκο Μακρή.
Δήμος Πρεσπών
Βασίλειος Τσέπας (δήμαρχος)
Παναγιώτης Πασχαλίδης
Δύο υποψήφιοι διεκδικούν ακριτικό δήμο Πρεσπών, με πρώτο το σημερινό δήμαρχο, Βασίλη Τσέπα, με μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή. Αντίπαλός του για το δήμο θα είναι οι Παναγιώτης Πασχαλίδης με την «Νέα Αυτοδιοικητική Κίνηση Πρεσπών» και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος
Δήμος Σερβίων – Βελβεντού
Βασίλης Κωνσταντόπουλος (δήμαρχος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)
Πολυδεύκης Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ)
Αθανάσιος Κοσματόπουλος (προερχόμενος από τη ΝΔ)
Φώτης Γαλογαύρος (προερχόμενος από τη ΝΔ)
Νίκος Γεωργακόπουλος (ΚΚΕ)
Να παραμείνει στο τιμόνι του δήμου επιθυμεί ο, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, νυν δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος έχοντας απέναντί του τον Πολυδεύκης Λιάκο, που υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012.Τόσο ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Κοσματόπουλος όσο και ο Φώτης Γαλογαύρος προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία και διεκδικούν τον ίδιο δήμο. Στην ίδια κούρσα μπαίνει και ο Νίκος Γεωργακόπουλος με το ΚΚΕ.
Δήμος Φλώρινας
Γιάννης Βοσκόπουλος (δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης (βουλευτής της ΝΔ)
Χαράλαμπος Μποντζίδης (τέως βουλευτής της ΝΔ)
Αθανάσιος Μπλέτσος (προερχόμενος από τη ΝΔ)
Βίκυ Παπαναστασίου (ΚΚΕ)
Παντελής Αργυριάδης (ΣΥΡΙΖΑ)
Ευάγγελος Γκέκτσης
Μιχάλης Τσιώκας (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)
Πληθώρα υποψηφίων παρατηρείται στο δήμο της Φλώρινας με το σημερινό «γαλάζιο» δήμαρχο, Γιάννη Βοσκόπουλο να διεκδικεί άλλη μια θητεία, αλλά να αντιμετωπίζει 7 ακόμη αντιπάλους, οι τρεις μάλιστα, από το χώρο της ΝΔ. Ξεκινώντας από το βουλευτή της ΝΔ, Στάθη Κωνσταντινίδη, τη σκυτάλη παίρνουν η Βίκυ Παπαναστασίου από το ΚΚΕ, ο τέως βουλευτής, Χαράλαμπος Μποντζίδης από τη Νέα Δημοκρατία, ο υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ, Παντελής Αργυριάδης, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τσιώκας, ο Ευάγγελος Γκέκτσης και ο Αθανάσιος Μπλέτσος, «γαλάζιων» επίσης καταβολών.

Πηγή: aftodioikisi
Διαβάστε περισσότερα » »