Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Καταργούνται άλλες 17 εφορίες – 2 στη Δυτική Μακεδονία…

Καταργούνται άλλες 17 εφορίεςΣτην κατάργηση 17 εφοριών στην περιφέρεια προχωρά το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του σύμφωνα με απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την απόφαση, αναστέλλεται από την 1η Δεκεμβρίου 2011, η λειτουργία των εξής Δ.Ο.Υ.
- Γαστούνης του νομού Ηλίας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας
- Σοχού και Ζαγκλιβερίου του νομού Θεσσαλονίκης οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά,
- Παραμυθιάς του νομού Θεσπρωτίας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Ηγουμενίτσας.
- Μετσόβου του νομού Ιωαννίνων αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων (Α΄- Β΄).
- Παλαμά του νομού Καρδίτσας αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Καρδίτσας.
- Άργους Ορεστικού του νομού Καστοριάς οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Καστοριάς .
- Σερβίων του νομού Κοζάνης οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Κοζάνης.
- Νεμέας του νομού Κορίνθου οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Κορίνθου.
- Μελιγαλά του νομού Μεσσηνίας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Καλαμάτας.
- Αιγινίου του νομού Πιερίας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Κατερίνης (Α΄- Β΄).
- Σκύδρας του νομού Πέλλας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Εδεσσας.
- Πύλης και Φαρκαδόνας του νομού Τρικάλων οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Τρικάλων.
- Στυλίδας του νομού Φθιώτιδας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Λαμίας.
- Λιδωρικίου του νομού Φωκίδας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Άμφισσας.
- Κασσάνδρας του νομού Νέων Μουδανιών οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Νέων Μουδανιών
Οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ., των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ., στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητα τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών.
Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών. Ο Προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και περιουσιακών στοιχείων αυτών και είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή της παρούσας. Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της Δ.Ο.Υ. υποδοχής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς σχολιάζει ο Χάρρυ Κλυνν την απόφαση της Χάγης για την ΠΓΔΜ;

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε ο Χάρρυ Κλυνν σχετικά με την προσφυγή της Χάγης που έγινε δεκτή από την ΠΓΔΜ."Ποια εθνικά μας θέματα; Πουλήσαμε την πατρίδα. Ο Παπανδρέου πούλησε όλη την Ελλάδα. Είμαστε προτεκτοράτο. Δεν υπάρχει πια Ελλάδα. Δεν είμαστε κυρίαρχο κράτος. Δεν κάνουμε κουμάντο εμείς", πρόσθεσε.

Σημείωσε πως ο Παπανδρέου δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό και διερωτήθηκε: "Έστειλε κάποιον να αντιπροσωπεύσει τη χώρα. Που ο ίδιος έτρεχε από πάρτι σε πάρτι και έβγαζε λόγους με τους δικτάτορες για να πάρει τα βραβεία ως ο μέγας στοχαστής; Ποιος υπερασπίστηκε την Ελλάδα", επισήμανε.

Τι αξίζει στον Παπανδρέου σύμφωνα με τον ίδιο; "Πρέπει να περάσει από λαϊκό δικαστήριο και να τον κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος. Τώρα όμως", είπε ο Χάρυ Κλυνν
Διαβάστε περισσότερα » »

Χρυσοχοΐδης: ''Δεν με ενδιαφέρει πώς θα ονομάζονται τα Σκόπια..."

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ... μόλις αφίχθηκε στην Ελλάδα και θέτει έμμεσα υποψηφιότητα γιά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Λείποντας τόσα χρόνια εκτός Ελλάδας, δεν γνώριζε τίποτα γιά διαφθορά, κομματικά θαλασσοδάνεια, μνημόνιο κλπ.
Εκτιμούμε ότι θα έχει συνωνυμία με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη, γεγονός που προβληματίζει και τον Αλέξη, που μπέρδεψε την ''γραμμή'' της πρεσβείας στην Αθήνα και δεν ξέρει αν πρέπει να γράψει ή όχι, γιά να τον προωθήσει.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: ''Δεν με ενδιαφέρει πως θα ονομάζεται το κράτος των Σκοπίων'
'Εφημερίδα "Το Βήμα" των Αθηνών (28-11-04), ο τότε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης γιά το ζήτημα της πΓΔΜ, με... αφορμή την αναγνώρισή της από τις ΗΠΑ ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", απαντώντας σ' ερώτηση του κ. Παπαχελά δηλώνει απερίφραστα ότι ''δεν τον ενδιαφέρει πως ακριβώς θα ονομάζονται τα Σκόπια", ότι "η Ελλάδα δεν απειλείται από όποια ονομασία και αν πάρει η γειτονική χώρα" και ότι "η πΓΔΜ γεωγραφικά ανήκει στην ευρύτερη περιοχή που ιστορικά ονομάζεται Μακεδονία".ΥΓ. Kαί σε άπταιστο Τουρκική οι Μακεδόνες του απαντούν...Σικιμέ κατάρ, το τι σε ενδιαφέρει καί τι δεν σε ενδιαφέρει, Soros papagalaki Γιουσουφάκι εφέντη!...hai sihrir loipon!

 http://hellenikathemata.blogspot
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρνητική η ΝΔ στο άνοιγμα βουλευτικών λογαριασμών σε Ελβετία

«Αυτοί που διέσυραν τη χώρα μας σαν διεφθαρμένη, ζητούν από τους βουλευτές ως και …ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόταση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, για το άνοιγμα λογαριασμών των βουλευτών στην Ελβετία.
«Προφανώς, αργότερα θα ζητήσουν ανάλογα πιστοποιητικά…
τιμιότητας και από τους άλλους φορολογικούς παράδεισους. Αστεία πράγματα…», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «αφήστε που οι απατεώνες τα έχουν σε off shore και μια τέτοια κίνηση, τελικά θα τους αθώωνε κι από πάνω».
«Σε αυτό το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, που – για λόγους λαϊκισμού – ρίχνει το κύρος της Ελληνικής Βουλής, εμείς δεν συμμετέχουμε», υπογράμμισε ο κ. Μιχελάκης και επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ «για έλεγχο του “πόθεν έσχες” όλων όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων από το 1974 έως και σήμερα».
Για τη Νέα Δημοκρατία, κατέληξε είναι «η μόνη οδός που θα ρίξει φως και διαφάνεια».

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΘΥΕΛΛΑ;

Ενα διά παραλείψεως έγκλημα στο μέτωπο του Μακεδονικού...

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής των Σκοπίων (17-11-2008) ανακοινώνεται σήμερα. Υπενθυμίζουμε ότι η προσφυγή έγινε ως απάντηση στην απόφαση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι (Απρίλιος 2008) να μην εντάξει τη FYROM στη Συμμαχία. Η ελληνική κυβέρνηση είχε πριν από τη σύνοδο απειλήσει με βέτο, αλλά τελικώς δεν χρειάστηκε να το ασκήσει.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι προσέφυγε στη Χάγη, ζητώντας να καταδικαστεί η Ελλάδα για την παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που απαγορεύει στην Ελλάδα να εμποδίζει την ένταξη της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς. Τα Σκόπια ζήτησαν ακόμα το Δικαστήριο να απαγορεύσει στην Ελλάδα να ασκήσει βέτο σε μελλοντική ένταξή τους σε διεθνή οργανισμό.Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύσαμε την περασμένη Κυριακή, το Δικαστήριο θα καταδικάσει την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 11 με κεντρικό επιχείρημα τις τότε δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή ότι θα ασκήσει βέτο. Το Δικαστήριο, όμως, θα απορρίψει το αίτημα των Σκοπίων να καταδικάσει προκαταβολικά την Ελλάδα εάν ασκήσει βέτο σε ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνή οργανισμό. Το επιχείρημά του είναι ότι δεν έχει δικαίωμα να κρίνει κράτη για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων τους στο μέλλον...


Αν και η απόφαση είναι κατά το ήμισυ καταδικαστική, δεν παύει να αποτελεί ένα πολιτικό πλήγμα για την Ελλάδα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Στο μέτωπο του Μακεδονικού έχει διαπραχθεί από τις διαδοχικές κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου ένα διά παραλείψεως έγκλημα, όπως είχαμε εγκαίρως και επανειλημμένως τονίσει. Τρεις ημέρες μετά την προσφυγή των Σκοπίων (20-11-2008), σε άρθρο με τίτλο «Να καταγγελθεί η Ενδιάμεση Συμφωνία», γράφαμε στην «Κ»: «Το γεγονός ότι τα Σκόπια έχουν επανειλημμένως παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία δεν αποτελεί ισχυρό νομικό επιχείρημα της Αθήνας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου. Πολύ περισσότερο, που δεν είχε φροντίσει να διαμαρτυρηθεί με διαβήματα. Η απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή να θέσει ως όρο για την ένταξη του γειτονικού κράτους την ύπαρξη συμφωνίας όσον αφορά το όνομα, είναι πολιτική επιλογή. Ηταν ο μόνος τρόπος να πιέσει τους Σλαβομακεδόνες να διαπραγματευθούν σοβαρά, δεδομένου ότι για 12 χρόνια είχαν μετατρέψει τις σχετικές συνομιλίες σε προσχηματική διαδικασία…

»Η κυβέρνηση Καραμανλή δηλώνει ότι έχει επιχειρήματα και θα δώσει τη δικαστική μάχη. Δεν έχει λόγο, όμως, να εξαρτήσει την πολιτική της από μία νομική κρίση, όπως θα είναι η κρίση του Διεθνούς Δικαστηρίου. Ειδικά όταν η υπόθεση δεν είναι καθόλου από χέρι κερδισμένη. Εάν η Αθήνα αποδεχθεί τη μετατόπιση του κέντρου βάρους της διένεξης στο νομικό επίπεδο, μία καταδικαστική απόφαση θα είναι βαρύ πλήγμα. Θα την καλοδεχθούν σιωπηλά μόνο όσοι θεωρούν ότι το όνομα δεν έχει σημασία και ψάχνουν τρόπο να κλείσουν όπως-όπως το ζήτημα.

»Η Ενδιάμεση Συμφωνία έχει ουσιαστικά απονεκρωθεί. Τυπικά, όμως, ισχύει, επειδή μετά τη λήξη της (2002) δεν έχει καταγγελθεί. Από αυτές τις στήλες είχαμε εδώ και πολύ καιρό θέσει θέμα καταγγελίας της, αφ’ ενός επειδή τα Σκόπια την παραβιάζουν συστηματικά και αφ’ ετέρου επειδή η Αθήνα προσανατολίστηκε στο βέτο. Η κυβέρνηση Καραμανλή, όμως, δεν σκέφτεται την καταγγελία… Με την προσφυγή στη Χάγη ο Γκρούεφσκι κλιμακώνει τη σύγκρουση και ουσιαστικά τινάζει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις. Εάν η κίνησή του μείνει πολιτικά αναπάντητη, θα συμπεράνει ότι μπορεί να επιτίθεται χωρίς κόστος. Αντιθέτως, η καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας δεν θα λύσει μόνο το νομικό πρόβλημα. Θα στείλει σε όλους το έμπρακτο μήνυμα ότι η Ελλάδα εννοεί απολύτως αυτά που λέει και θα εμμείνει μέχρι τέλους στην πολιτική της».

Αυτά γράφαμε τότε, προσθέτοντας ότι οι παρενέργειες της απόσυρσης από την Ενδιάμεση Συμφωνία δεν είναι σημαντικές. Οι διαπραγματεύσεις για το όνομα δεν θα επηρεάζονταν, επειδή στηρίζονται σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τόσο οι πολιτικές ηγεσίες όσο και οι μανδαρίνοι του υπουργείου Εξωτερικών, όμως, διαβεβαίωναν ότι η νομική θέση της Ελλάδας είναι ισχυρή και απέκλειαν –άνευ επιχειρημάτων– κάθε συζήτηση για απόσυρση από την Ενδιάμεση Συμφωνία. Θα είχε τώρα ενδιαφέρον να ακούσουμε τις εξηγήσεις τους.

Με όπλο την απόφαση της Χάγης, πιθανότατα ο Γκρούεφσκι θα επαναφέρει το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ. Ενδεχομένως να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας ή και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με σκοπό την αναγνώριση της χώρας του σαν Μακεδονία. Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί προσεχώς να δώσει υπό δυσμενείς όρους μια διπλωματική μάχη. Το μόνο πλεονέκτημά της είναι ο φόβος του ευρωιερατείου και της Ουάσιγκτον ότι μια εθνική ήττα στο Μακεδονικό θα μπορούσε να πυροδοτήσει συσσωρευμένη και συμπιεσμένη κοινωνική
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκτός από πολιτικούς, έχουμε ΚΑΙ δημοσιογράφους που μας αξίζουν….

 Βρε τι είναι τούτοι.. Οι χρεωκοπημένοι της ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι ο «κακός» Πούτιν έχασε τις εκλογές. Οι καλοπληρωμένοι δημοσιογραφούντες κομπλεξικοί υπάλληλοι, ισχυρίζονται ότι : ο Πούτιν υπέστη «βαρύτατη ήττα», ενώ οι λιγότερο εμπαθείς κάνουν λόγο για «Πύρρειο νίκη» του ρώσου προέδρου, αλλά όλοι συμφωνούν ότι δεν διαθέτει πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή (Δούμα).

Έλα όμως που ευτυχώς υπάρχουν και τα ξένα έντυπα, από τα οποία μαθαίνουν οι Έλληνες, την αλήθεια. Στην σημερινή LE FIGARO διαβάζω : «το κόμμα του Πούτιν  χάνει έδαφος, αλλά διατηρεί την πλειοψηφία. Το                     

κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκτά την απόλυτο πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή (Δούμα), με 238 έδρες σε σύνολο 450. Το κομμουνιστικό κόμμα, στην δεύτερη θέση, διαθέτει 92 έδρες, το κεντροαριστερό κόμμα, δίκαιη Ρωσία 64 έδρες, και το εθνικιστικό κόμμα 56 έδρες.»

Τι να σχολιάσω; Ότι έχουμε τους δημοσιογράφους και την ενημέρωση που μας αξίζει;

Τςςς

Διαβάστε περισσότερα » »

“Καταργείται” η φορολογική δήλωση

"Καταργείται" η φορολογική δήλωση

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι σήμερα για την φορολόγηση των εισοδημάτων σας.

Το υπουργείο Οικονομικών, θεωρώντας προφανώς πως το σύνολο των φορολογουμένων δεν είναι ειλικρινείς, προτίθεται να προχωρήσει στην επιβολή αυτόματου φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες και επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψιν τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς και αντικειμενικά κριτήρια και τεκμήρια.

 Για το σκοπό αυτό θα συγκροτηθούν ειδικές ομάδες εφοριακών ελεγκτών, οι οποίοι θα προσδιορίζουν το ύψος του φόρου εισοδήματος και του ΦΠΑ, έχοντας ως κριτήρια την κινητή και την ακίνητη περιουσία, το είδος και τον τόπο της επαγγελματικής δραστηριότητας, το κόστος διαβίωσης κ.ά.

Με βάση τα παραπάνω θα επανακαθορίζεται το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος και θα γίνεται νέα εκκαθάριση της δήλωσης.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι το ποσό του φόρου που θα πρέπει να καταβληθεί δεν θα υπολογίζεται με βάση τη δήλωση, αλλά από τη συλλογή πλήθους στοιχείων από τις αρμόδιες αρχές, και αναφέρουν ότι η βεβαίωση του φόρου μπορεί να γίνεται και από το γραφείο του προϊσταμένου της Εφορίας, ο οποίος θα ταχυδρομεί το σχετικό ραβασάκι στον υπόχρεο.

Η αρχή για το νέο σύστημα φορολόγησης εισοδημάτων και υπολογισμού του ΦΠΑ έγινε με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 9 Νοεμβρίου και προβλέπει τη συγκρότηση 24 ομάδων δράσης από 2.335 ελεγκτές στην κεντρική υπηρεσία, τις Εφορίες και το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το επιχειρησιακό σχέδιο για τους νέους «ελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του κράτους», οι οποίοι θα υπογράφουν οκτάμηνο συμβόλαιο αποδοτικότητας με συγκεκριμένους στόχους, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1 Συγκέντρωση στοιχείων για τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, ώστε να γίνει εφικτός ο έμμεσος τρόπος υπολογισμού των φορολογικών υποχρεώσεων και ειδικότερα του ΦΠΑ.

2 Παρακολούθηση από τους ελεγκτές στοχευμένου δείγ¬ματος επιχειρήσεων αρμοδιότητας της ελεγκτικής υπηρεσίας που υπηρετούν.

3 Χρησιμοποίηση της αυτοματοποιημένης διαδικασίας υπολογισμού του ΦΠΑ για φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ με την εφαρμογή της μεθόδου του στατιστικού υπολογισμού του φόρου.

4 Έλεγχος υποθέσεων φορολογουμένων αυξημένου κινδύνου. Ηδη έχουν συγκροτηθεί συνεργεία για 1.700 φορολογούμενους που δεν δήλωσαν ως δραστηριότητα τις αγοραπωλησίες ακινήτων.

5 Έλεγχος με συνοπτικές διαδικασίες δείγματος επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που δεν συμμετείχαν στις διατάξεις της περαίωσης.

6 Αύξηση των ελέγχων σε φορείς που δηλώνουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σε πρόσωπα και υπηρεσίες του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

7 Συμμετοχή ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών στους ποιοτικούς ελέγχους που θα γίνουν από την ΕΛΤΕ για τη διαπίστωση αν οι προβλέψεις για φορολογικές υποχρεώσεις του ισολογισμού των επιχειρήσεων που αναφέρονται και στην ετήσια έκθεση έχουν αποδοθεί.

8 Έλεγχος φυσικών προσώπων που, αν και υπόχρεοι, δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το έτος 2007.

9 Έλεγχος από ειδικό συ¬νεργείο του ΦΜΑΠ εκατό φυσικών προσώπων οι οποίοι, αν και ήταν υπόχρεοι, δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις.

10 Έλεγχοι σε εταιρείες e-commerce, τεχνικές, διαφημιστικές κ.ά.

11 Έλεγχοι σε 150 περιπτώσεις φορολογουμένων υψηλού κινδύνου.

12 Αξιοποίηση των διασταυρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΓΓΠΣ από στοιχεία τραπεζών του εξωτερικού για την απόδοση των τόκων και την έρευνα για την άμεση φορολόγησή τους με τους έμμεσους τρόπους που δίνουν οι νομοθετικές αλλαγές.

13 Αξιοποίηση των πληροφοριών από το Κτηματολόγιο.

14 Επιχειρησιακές δράσεις για την αναγκαστική είσπραξη μεγάλων οφειλών.

Φορολογούμενοι που τα δηλωθέντα εισοδήματά τους δεν δικαιολογούν την αύξηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους (σπίτια, αυτοκίνητα, καταθέσεις κ.ά.). Για παράδειγμα, αν η αξία της ακίνητης περιουσίας αυξήθηκε κατά 200.000 ευρώ, αλλά το ποσό δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα, τότε για τα 200.000 ευρώ η Εφορία θα βεβαιώσει φόρο με βάση τη φορολογική κλίμακα, δηλαδή από 73.000 μέχρι 76.000 ευρώ ανάλογα με το έτος κτήσης. Επίσης αν διαπιστωθεί αύξηση των καταθέσεων κατά 50.000 ευρώ χωρίς το ποσό δεν δικαιολογείται, ο επιπλέον φόρος θα ανέλθει σε 11.800 ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όσοι φορολογούνταν με τεκμαρτό καθεστώς, όπως αγρότες, μηχανικοί, ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών, ενοικιαζόμενων δωματίων και κάμπινγκ, αφού θα πρέπει με φορολογικά στοιχεία και παραστατικά να αποδείξουν ότι το πραγματικό τους εισόδημα ήταν υψηλότερο από το τεκμαρτό.

Όσοι έχουν καταθέσεις στις τράπεζες που δεν δικαιολογούνται από το ύψος των αποταμιεύσεων των προηγούμενων ετών. Για τον προσδιορισμό του ποσού της αποταμίευσης η Εφορία θα αφαιρέσει από το διαθέσιμο εισόδημα τα ποσά που αντιστοιχούν στις ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης και τα τεκμήρια για σπίτια, αυτοκίνητα και άλλες δαπάνες συντήρησης,

Όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας ή διάγουν πολυτελή βίο που δεν συνάδουν με το προφίλ που εμφανίζουν στις δηλώσεις.

Ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα ή παρουσιάζουν απότομες μεταβολές στα έσοδα και τα ποσά του ΦΠΑ που αποδίδουν στο Δημόσιο. Οι ελεγκτές θα εφαρμόζουν τεχνικές έμμεσου προσδιορισμού των φορολογικών τους υποχρεώσεων με βάση μέθοδο ανάλυσης της ρευστότητας, των τραπεζικών καταθέσεων και δαπανών σε μετρητά, της καθαρής θέσης, της κοστολόγησης και του προσδιορισμού εισοδήματος βάσει αναλογιών, όπως το είδος και η χρονική διάρκεια της δραστηριότητας, ο τόπος και η έκταση της επαγγελματικής έδρας και τα λειτουργικά έξοδα. Επίσης θα λαμβάνονται υπόψη στοιχεία, πληροφορίες και στατιστικά δεδομένα για τα ακαθάριστα έσοδα της ελεγχόμενης επιχείρησης, αλλά και παρεμφερή στοιχεία και στατιστικά δεδομένα για τα ακαθάριστα έσοδα ομοειδών επιχειρήσεων.

Ιδιοκτήτες ακινήτων που εμφανίζουν χαμηλά έσοδα από ενοίκια, δυσανάλογα με την τοποθεσία και την έκταση του ακινήτου. Το ποσό του μισθώματος που θα πρέπει να δηλώσουν θα προσδιορίζεται από την εφαρμογή συντελεστή επί της μέσης πραγματικής τιμής της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ακίνητο και ανάλογα με το είδος (διαμέρισμα, μονοκατοικία, μεζονέτα), την παλαιότητα και άλλα στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα » »

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του χωριού του Αγ. Βασίλη στην Καστοριά (Βίντεο)


Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία μικρών και μεγάλων στο χωριό του Αγ. Βασίλη στην Καστοριά. Τα στιγμιότυπα στο βίντεοπου ακολουθεί είναι πραγματικά εντυπωσιακά.
 
 



Διαβάστε περισσότερα » »

Παγκόσμιος χάρτης εναέριας κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο !

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσα αεροπλάνα πετούν από πάνω σας κάποια στιγμή ? Η απάντηση είναι  πως.....
μπορείτε εάν θέλετε να τα μετρήσετε!  Υπάρχει ένας χάρτης που δείχνει σε πραγματικό χρόνο την θέση των αεροπλάνων σε παγκόσμιο επίπεδο.  Η κλίμακα της κίνησης είναι τεράστια. Μπορείτε να δείτε ότι η η εναέρια κίνηση στην Ευρώπη και την Αμερική είναι λιγότερη κατά τη διάρκεια της νύχτας. 
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται η κίνηση των αεροπλάνων κατά τη διάρκεια 24 ωρών.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η λέσχη των καλών και ο έλεγχος της παγκόσμιας τροφής

Το Μάιο του 2009 έγινε στο Μανχάταν μια συνάντηση χαμηλής δημοσιότητας. Σε μια διακριτική συνεδρία 14 δισεκατομμυριούχοι και πανίσχυροι παράγοντες της Αμερικής συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν την ανησυχία τους για τη ραγδαία αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, τους τρόπους επιβράδυνσής της και τις δυνατότητες βελτιώσεων στην υγειονομική περίθαλψη και στην εκπαίδευση (ο πληθυσμός οδεύει προς τα 9,3 δις από τα 6.6 δις που είναι σήμερα). Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε ο Μπ. Γκέιτς.




Η συνάντηση έγινε στο οίκημα διαμονής του σερ Πολ Νερς (Βρετανός βιοχημικός, κάτοχος βραβείου Νόμπελ), προέδρου του ιδιωτικού πανεπιστημίου Ροκφέλερ. Σε αυτή τη λέσχη των καλών πήραν το λόγο οι παρευρισκόμενοι και ανέπτυξαν τις ανησυχίες τους.


Oι 3 συνδιοργανωτές ήταν: Μπιλ Γκέιτς, Γουόρεν Μπάφετ, Ντέϊβιντ Ροκφέλερ και οι 6 προσκεκλημένοι: Τζορτζ Σόρος, Μάικλ Μπλούμπεργκ δήμαρχος ΝΥ, Αρν. Σβαρτσενέγκερ, Ντέιβιντ Ροκφέλερ τζούνιορ, Τεντ Τέρνερ, Όπρα Γουίνφρεϊ. Αλλά και οι λιγότερο γνωστοί: Πίτερ Πίτερσον (σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα συμμαζέματος του προϋπολογισμού και συνιδρυτής της Blackstone Group), Τζούλιαν Ρόμπερτσον (διαχειριστής hedge funds), Τζων Μοργκριτζ (πρώην πρόεδρος της Cisco με τη γυναίκα του), Έλι Μπρόντ (επενδυτής γης και real estate με τη σύζυγο, Έυθ).


Η κατακλείδα της συνεδρίας ήταν ότι πρέπει να ενώσουν δυνάμεις για να ελέγξουν την αύξηση του πληθυσμού και για να παρακάμψουν τις πολιτικές και θρησκευτικές αντιστάσεις που προβάλλουν πολιτικοί ηγέτες στις χώρες του τρίτου κόσμου ιδίως, οι οποίοι θεωρούν ότι η αντισύλληψη και η εκπαίδευση των γυναικών θα εξασθένιζε τις παραδοσιακές αξίες στις χώρες αυτές. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να δράσουν ανεξάρτητα από τους επίσημους κυβερνητικούς φορείς, οι οποίοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.


Η ενημερωτική αυτή συνεδρία κρατήθηκε μακριά από τα μέσα ενημέρωσης. Όταν διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες δήλωσαν ότι ήθελαν να συζητήσουν χωρίς να ανησυχούν ότι όσα θα έλεγαν θα μεταφέρονταν στις εφημερίδες «φωτογραφίζοντάς τους ως την αφανή εναλλακτική παγκόσμια διακυβέρνηση».


Έλεγχος και της παγκόσμιας τροφής ή απλά κατάψυξη σπόρων;


Όμως ο μεθοδικός και καλός Μπιλ έχει τσακώσει το θέμα του πληθυσμού σφαιρικά, προνοώντας να μην αφεθεί ακάλυπτη καμία χαραμάδα του. Οπαδός της ανοιχτής κοινωνίας, της κατάργησης των συνόρων και δικαιωματικά πρώτος τη τάξει στην ιεραρχία της παγκοσμιοποίησης, και έχοντας διασφαλίσει πρώτα ότι το δικό του προϊόν, το λογισμικό, θα σκαρφάλωνε στις απάτητες κορφές του Θιβέτ, θα φώτιζε από τα παράθυρα της οθόνης του τις αχυρένιες εξαθλιωμένες καλύβες σε κάθε πεινασμένο χωριό της Αφρικής, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά και με τον έλεγχο της θρέψης του παγκόσμιου πληθυσμού!


Μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει δεκάδες εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη της περίφημης Τράπεζας Σπόρων.

Στο πρότζεκτ αυτό δεν είναι μόνος του. Συμμετέχουν το ίδρυμα Ροκφέλερ, η κυβέρνηση της Νορβηγίας, η Monsanto Corp. και η Syngenta Foundation. Εκεί, στο νορβηγικό νησί Spitsbergen, που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών Svalbard κτίστηκε η τεράστια υπόγεια εγκατάσταση - «ψυγείο» της φωτογραφίας, που είναι γνωστή με το όνομα Svalbard Global Seed Vault, και όπου φυλάγονται σε πολική κατάψυξη κάθε είδους σπόροι, παρθένοι ή γενετικά τροποποιημένοι.

Παγκόσμια τράπεζα σπόρων


Η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Svalbard είναι ένα ιδαίτερα ασφαλές θησαυροφυλάκιο σπόρων. Βρίσκεται στο νησί Spitsbergen του νορβηγικού αρχιπελάγους Svalbard, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1120 χλμ από τον Βόρειο Πόλο.


Η λειτουργία της άρχισε στις αρχές του 2008 και στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη, φιλοδοξώντας να συγκεντρώσει σπόρους από κάθε γνωστό είδος φυτού του πλανήτη.


Η κατασκευή της κόστισε 8 εκ. δολάρια ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από τη νορβηγική κυβέρνηση. Διοικείται μετά από τριμερή συμφωνία της Νορβηγικής κυβέρνησης, του διεθνούς οργανισμού Global Crop Diversity Trust και του Nordic Genetic Resource Center (Κέντρο Γενετικών Πόρων των Σκανδιναβικών χωρών).


Το θησαυροφυλάκιο σπόρων χτίστηκε σε ένα παλιό ορυχείο και στο εσωτερικό του υπάρχουν κρυμμένα αποθέματα σπόρων από όλη τη διατροφική αλυσίδα. Βρίσκεται ψηλά στο βουνό για να αποφύγει την αύξηση της στάθμης της θάλασσας, αλλά και πολύ βαθιά στη γη για να είναι προστατευμένο ακόμη και από μία πυρηνική έκρηξη ή σύγκρουση μεγάλου μετεωρίτη με τη Γη.


Αν και η κατασκευή του αναζωπύρωσε τις θεωρίες σχετικά με το τέλος του κόσμου και τις επερχόμενες καταστροφές, ο βασικός του σκοπός είναι η προστασία της βιοποικιλότητας προσφέροντας ένα οργανωμένο χώρο αποθήκευσης επιπρόσθετα στις κατά τόπους τράπεζες σπόρων. Η διαχείριση των τοπικών αποθηκών πολλές φορές οδηγεί σε απώλεια ειδών. Η πρόσβαση στους σπόρους ορίζεται από τη Διεθνή Συνθήκη Γενετικών Πόρων Φυτών. Όπως καταλαβαίνετε η παγκοσμιοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιγαντιαία αντικείμενα πλησιάζουν την Γη, ή είναι ήδη εδώ και δεν μπορούμε ακόμα να τα αντιληφθούμε; (Φωτογραφίες)

Aφύπνιση συνείδησης: Γνωρίζουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ενας πόλεμος πάνω από τα κεφάλια μας, εδώ και 2-3 περίπου χρόνια, χωρίς βέβαια να μπορεί να γίνει αντιληπτός από το σύνολο του πληθυσμού, αλλά μόνο από μερικούς που μπορούν, ή καλύτερα τους επιτρέπεται να τον δουν...



Σήμερα δεν θα μιλήσουμε γι'αυτόν τον πόλεμο (θα το κάνουμε προσεχώς) αλλά θα δείξουμε κάποιες φωτογραφίες από κάποια αλλά διαστημόπλοια, που προφανώς μπορούν να διακτινιστούν ή να κινηθούν με τρομερές ταχύτητες και μπορούν να τα πιάσουν ορισμένοι δορυφόροι... Τα συγκεκριμένα σκάφη κατευθύνονται στη γη και έχουν γίνει αντιληπτά από εμάς από το 2010. Ας δούμε τις φωτογραφίες του δορυφόρου...




Δείτε αυτά τα 2 σκάφη... κινούνται μέσα σε τί;;;

Δέσμες φωτός, μάλλον ενεργειακές και μέσα τους ιπτάμενα αντικείμενα, αν το υποψιαζόμαστε σωστά..





ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΕΣΜΕΣ!!
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!
Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΑΚΤΙΝΑ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΖΕΥΞΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ!
ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ...ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ!!!!!
Δείτε αυτό το σκάφος... 
 Τί γίνεται στον Βοώτη;;;
 
ENA ΜΠΛΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟ ΔΕΞΙΑ!!
δείτε και αυτό...

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...
Και να θυμάστε... οτι δεν βλέπουμε, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει...!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεχάστε τις 12 Αλυσίδες του DNA

Το ανθρώπινο DNA είναι ένα βιολογικό ιντερνέτ και ανώτερο από πολλές πλευρές από το τεχνητό. Η τελευταία Ρωσική επιστημονική έρευνα, σχετικά με το ανθρώπινο DNA, εξηγεί άμεσα η έμμεσα φαινόμενα όπως η μαντική ικανότητα, η διαίσθηση, η εξ αποστάσεως θεραπεία, η αυτό-θεραπεία, οι ασυνήθιστες αύρες γύρω από ανθρώπους, η επήρεια του μυαλού στον καιρό και πολύ περισσότερα.


——————————————–
© Όλες οι πληροφορίες είναι από το βιβλίο «Vernetzte Intelligenz» των Grazyna Fosar και Franz Bludorf, ISBN 3930243237. Το άρθρο διορθώθηκε και μεταφράστηκε από τα Γερμανικά. Έγινε περίληψη και σχολιασμός από τον Baerbel και τον Ion Maggo. Το βιβλίο δυστυχώς είναι διαθέσιμο μόνο στα Γερμανικά. Η αντιγραφή επιτρέπεται με σύνδεσμο στο άρθρο.
——————————————–

Επιπροσθέτως, υπάρχει απόδειξη για έναν τελείως νέο τύπο ιατρικής στην οποία το DNA μπορεί να επηρεασθεί και να αναπρογραμματιστεί με λέξεις και συχνότητες ΧΩΡΙΣ να κοπεί και να αντικατασταθούν μεμονωμένα γονίδια. Μόνον το 10% του DNA μας χρησιμοποιείται στο να κατασκευάζει πρωτεΐνες. Αυτό το κομμάτι το 10% είναι που ενδιαφέρει τους Δυτικούς ερευνητές και το οποίο εξετάζουν και κατηγοριοποιούν. Το άλλο 90% το ονομάζουν “σκουπιδό” DNA.


Οι Ρώσοι ερευνητές, πάντως, έχουν πεισθεί ότι η φύση δεν είναι μουγκή. Για αυτό ένωσαν γλωσσολόγους και γενετιστές σε μία επιχείρηση να εξερευνήσουν το 90% του “σκουπιδό” DNA. Τα αποτελέσματα τους είναι επαναστατικά.


Σύμφωνα με αυτά τα ευρήματα, το DNA μας δεν είναι μόνο υπεύθυνο για την κατασκευή του σώματός μας, αλλά επίσης εξυπηρετεί την αποθήκευση πληροφοριών και τις επικοινωνίες. Οι Ρώσοι γλωσσολόγοι βρήκαν ότι ο γενετικός κώδικας – ειδικά το “σκουπιδό” DNA του 90% – ακολουθεί τους ίδιους κανόνες όπως όλες οι ανθρώπινες γλώσσες.

Έτσι λοιπόν συνέκριναν τους κανόνες του συντακτικού, της σημασιολογίας και τους βασικούς κανόνες της γραμματικής. Βρήκαν ότι τα αλκάλια του DNA μας ακολουθούν την γραμματική και έχουν κανόνες όπως στις γλώσσες μας. Έτσι οι ανθρώπινες γλώσσες δεν παρουσιάστηκαν τυχαία αλλά είναι ανάκλαση του κληρονομικού DNA μας. !——————————————-

Σημείωσις  1
Εδώ λοιπόν το θέμα έχει μεγάλη πλάκα, καταλάβατε τι λέει πιο πάνω ? Δεν μπορώ πάρα να γελάσω με όσους το παίζουν Αρχαίο Ελληνιστές ενώ παράλληλα είναι ανορθόγραφοι η γράφουν Greeklish γιατί δεν γνωρίζουν να γράψουν σωστά στην γλώσσα τους. Δεν ξέρουν η βαριούνται να βάλουν τις λέξεις στο Google η το Word για να τα διορθώσουν και ταυτόχρονα είναι ‘ειδήμονες” πάνω στους αρχαίους προγόνους μας συγγραφείς, και σου ζητάνε το αρχαίο κείμενο, για ότι γράψεις σχετικό. Φυσικά υπάρχουν και οι σοβαροί, που ξέρουν τι κάνουν και τι λένε. Όταν γράφω για το Ανακάτεμα της Γενετικής Λίμνης και την Θετική Εντροπία που δημιουργεί αυτό, και για την κατάργηση του μαθήματος της Κοινωνικής Βιολογίας το 1960 στην Πάντειο, ακούω διάφορα, από ανιστόρητους που το πολύ, να έχουν μελετήσει πέντε εξωσχολικά βιβλία στην ζωή τους.
——————————————-
4fb0

Ο Ρώσος Βιοφυσικός και Μοριακός Βιολόγος Pjotr Garjajev και οι συνάδελφοί του εξέτασαν επίσης την δονητική συμπεριφορά του DNA. Το συμπέρασμα ήταν: “Τα ζωντανά χρωμοσώματα λειτουργούν σαν Ολογραφικός Υπολογιστής με ενδογενή ακτινοβολία λέιζερ”. Αυτό σημαίνει ότι κατάφεραν, για παράδειγμα, να διαμορφώσουν ορισμένα δείγματα ήχου σε μία ακτίνα λέιζερ η οποία επηρέασε την συχνότητα του DNA και φυσικά τις πληροφορίες του !!!!!


Καθώς η βασική δομή των αλκαλικών-ζευγών DNA και της γλώσσας όπως εξηγείται νωρίτερα ειναι της ίδιας δομής, δεν απαιτείται αποκωδικοποίηση του DNA. Αρκεί κανείς να χρησιμοποιήσει λέξεις και φράσεις της ανθρώπινης γλώσσας. Και αυτό αποδείχθηκε πειραματικά.

Το ζωντανό DNA (στους ζωντανούς ιστούς και όχι in vitro) θα αντιδρά πάντοτε σε ακτίνες λέιζερ διαμορφωμένες με γλώσσα η ακόμη ραδιοκύματα. Εάν βέβαια χρησιμοποιηθούν οι σωστές συχνότητες ήχου. Αυτό τελικά και επιστημονικά εξηγεί ότι η ύπνωση και τα σχετικά, επέχουν τόσο δυνατό αποτέλεσμα πάνω στους ανθρώπους και τα σώματά τους. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για το DNA μας να αντιδρά στην γλώσσα.———————————————-
Σημείωσις 2 Kατηγόρησαν την miastala.com για το άρθρο “Οι U2, Ο Bono, Μ. Αλέξανδρος !”  Μπας και καταλάβατε, ξαναλέω, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΡΟΚ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ “όντα” σαν τον Bono ??? Αν ακόμη αμφιβάλλατε ξαναδιαβάστε το κείμενο πάνω από την Σημείωση 2. Σκεφθείτε τα λόγια των τραγουδιών και τα λέιζερ. Η λέξις “υπό-συνειδητά” μηνύματα σας λέει κάτι ? Γιατί αν μιλήσω για “Ψυχό – Σκώληκες” μάλλον δεν πρόκειται να καταλάβετε, βλέπετε πρέπει να έχετε και γνώσεις των λειτουργικών συστημάτων των υπολογιστών ! Σίγουρα γυρνάτε σπίτια σας αρτιμελείς, άλλα όχι όσον αφορά την ενέργεια της ψυχής σας !
———————————————–
Ενώ οι δυτικοί ερευνητές κόβουν μεμονωμένα γονίδια DNA και τα τοποθετούν αλλού, οι Ρώσοι με ενθουσιασμό δημιούργησαν συσκευές οι οποίες επηρεάζουν τον κυτταρικό μεταβολισμό μέσω διαμορφωμένων ραδιοφωνικών και φωτεινών συχνοτήτων, επισκευάζοντας έτσι τα γενετικά ελαττώματα.

Ακόμη έπιασαν πληροφοριακές μορφοδιατάξεις συγκεκριμένου DNA και τις εξέπεμψαν σε ένα άλλο, αναπρογραμματίζοντας τα κύτταρα με άλλα γονίδια. Έτσι επιτυχώς μεταμόρφωσαν για παράδειγμα έμβρυα βατράχων σε έμβρυα σαλαμάνδρας εκπέμποντας τις μορφοδιατάξεις του DNA! Με αυτόν τον τρόπο ολόκληρη η πληροφορία μεταδίδεται χωρίς παρενέργειες όπως όταν κόβουμε και ξανά προσθέτουμε μεμονωμένα γονίδια στο DNA.

Αυτό το πείραμα δείχνει την τεράστια δύναμη της Κάματο-Γενετικής, η οποία έχει μεγαλύτερη επιρροή στον σχηματισμό των οργανισμών, από ότι η Βιοχημική διεργασία.

  • Οι πνευματικοί δάσκαλοι ξέρανε από χιλιάδες χρόνια ότι το σώμα μας είναι δυνατόν να προγραμματιστεί με την γλώσσα, τις λέξεις και την σκέψη. Τώρα αυτό έχει αποδειχθεί επιστημονικά και εξηγηθεί.
  • Φυσικά η συχνότητα πρέπει να είναι σωστή. Για αυτό δεν είναι ο καθένας επιτυχής στον εσωτερισμό ή δεν  μπορεί να κάνει πράγματα με την ίδια δύναμη.
  • Ο καθένας πρέπει να εργαστεί με τις εσωτερικές διεργασίες, για να αποκαταστήσει μια συνειδητή επικοινωνία με το DNA του.

miastala
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστολή Μακεδόνων προς Ευρωβουλευτές

Επιστολή Μακεδόνων προς ΕυρωβουλευτέςΝοέμβριος 2011

Προς Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αξιότιμοι Ευρωβουλευτές,

Επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στις αδικίες και στις παραβιάσεις εις βάρος της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας 2.500.000 Μακεδόνων ενός εκατομμυρίου Μακεδόνων Ελλήνων της Διασποράς, οι οποίοι εθνολογικά και γλωσσικά είναι Έλληνες.

Η οικειοποίηση της Μακεδονικής πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητάς μας από τους Σλάβους της Νοτίου πρώην Γιουγκοσλαβίας υπήρξε πολιτικό δημιούργημα του Τίτο από το 1944 και που ουδέποτε πριν η περιοχή αυτή είχε το όνομα Μακεδονία.

Η Μακεδονική ταυτότητα, πολιτιστικά και ιστορικά, ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η διεθνής κοινότητα και το διεθνές νομικό σύστημα να επιτρέψει η Αρχή του αυτοπροσδιορισμού να υφαρπάξει την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα υπάρχοντος πολιτισμού που ανήκει σε άλλο έθνος για χιλιετίες όταν μάλιστα οι Σλάβοι στην ΠΓΔΜ έχουν σλαβικό πολιτισμό και ιστορία από τον 7ο μ. χ αιώνα για τον οποίον θα πρέπει να είναι υπερήφανοι. Στην πραγματικότητα οι Σλάβοι της ΠΓΔΜ είναι αυτοί οι οποίοι αρνούνται το δικαίωμα του αυτό-προσδιορισμού στους Μακεδόνες Έλληνες πολίτες στην Ελλάδα.

Το 1913 και μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, βάσει Διεθνών Συνθηκών, το μεγαλύτερο τμήμα του εδάφους της αρχαίας Μακεδονίας επανήλθε στην Ελλάδα, ένα πολύ μικρότερο περιήλθε στην Γιουγκοσλαβία και ελάχιστο στην Βουλγαρία. Η Μακεδονία στην Ελλάδα κατοικείται από 2.500.000 κατοίκους οι οποίοι πολιτιστικά και ιστορικά είναι Μακεδόνες. Ο Τίτο βάπτισε «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονία» το νοτιότερο τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1944 .

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που έγινε ανεξάρτητη το 1991, αποτελείται κυρίως από Σλάβους και Αλβανούς και από διάφορες άλλες μειονοτικές ομάδες όπως Ρομά, Τούρκους, Βούλγαρους, Έλληνες, Σέρβους κλπ.

Οι Μακεδονικές Οργανώσεις τα μέλη των οποίων είναι Μακεδόνες που κατοικούν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, καταγγέλλουν τις ενέργειες σφετερισμού της πολιτιστικής και ιστορικής τους ταυτότητας από την ΠΓΔΜ και διαμαρτύρονται ότι ένα Σλαβικό έθνος μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα «Μακεδόνας» για τους πολίτες του, έναν όρο που αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η αναγνώριση «Μακεδονικής» εθνότητας, χωρίς αμφιβολία, θα γίνει αιτία να οικειοποιηθεί οτιδήποτε Μακεδονικό συμπεριλαμβανομένης ιστορίας, πολιτισμού , εδάφους και θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση σ' ολόκληρη την περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι και η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει τους Σλάβους των Σκοπίων ως «Μακεδονική» εθνότητα

Θεωρούμε ότι απειλούμαστε από την τεχνητή δημιουργία μιας εθνικής «Μακεδονικής» εθνότητας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προάσπιση της ιστορίας και του πολιτισμού μας , ευχόμενοι στους γείτονες Σλάβους της ΠΓΔΜ να βρουν τον εθνικό σλαβικό τους προσδιορισμό.

Αξιότιμοι κύριοι Ευρωβουλευτές, εμείς οι Μακεδόνες σας υποβάλουμε την θερμή παράκληση να ασκήσετε την επιρροή σας ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα μας ,των πραγματικών Μακεδόνων, από την επιδιωκόμενη σλαβοποίηση από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας και να βοηθήσετε ώστε η πολυεθνική αυτή χώρα που έχει βασικά Σλαβικό και Αλβανικό πληθυσμό να μπορέσει να βρει ένα όνομα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παρακαλούμε να δεχθείτε την έκφραση της πλέον ειλικρινούς εκτίμησης μας.
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ - Κώστας Χατζηστεφανίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
Η Συντονιστική Επιτροπή των Μακεδονικών Οργανώσεων
(Εκπροσωπούσα 150 και πλέον Μακεδονικές Οργανώσεις)
Νίνα Γκατζούλη-Συντονίστρια
Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, πρόεδρος
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, πρόεδρος
Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γάκης, πρόεδρος
«Ομάδα 21» Μακεδονίας - Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, πρόεδρος
Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς», Μιχαήλ Λιάκος, πρόεδρος
Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, πρόεδρος

Σύλλογοι που ανήκουν στο Κοινό των Μακεδόνων:
Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»
Σύλλογος Φίλων Αρχαιοτήτων Έδεσσας «Οι Τημενίδες»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας»
Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Έδεσσας
Λαογραφική Εταιρεία Νομού Πέλλας
Σύλλογος «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» Αριδαίας
Σύλλογος «Φίλων Μακεδονικής Πολιτιστικής Παράδοσης» Αλμωπίας
Μορφωτικός Σύλλογος Ίδα Εξαπλατάνου «Ίων Δραγούμης»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς-Φλώρινας
Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία «Φίλιππος» Γιαννιτσών
Μακεδονικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας» Καλυβίων
Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Αρχαία Πέλλα»
Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γραμματικού «Πατριάρχης Χρύσανθος»
Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης
Φιλεκπαιδευτικός Όμιλος Φλωρίνης «Αριστοτέλης»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Εθνικού - Κρατερού - Αγίας Παρασκευής
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελπίδα Μελίτης»
Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς»
Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα - Θεσσαλονίκη
Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων «Μακεδνός»
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (72 σύλλογοι-μέλη)
Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας
Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία Κιλκίς «Τέχνη»
Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών
Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας
Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς-Φλώρινας
Σύνδεσμος Τραυματιών και Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών και Οπλιτών Νομού Θεσσαλονίκης Κεντρικής Μακεδονίας
Σύλλογος Σταρτσοβιτών «ο Άγιος Μηνάς» Νέου Πετριτσίου Σερρών
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «Αγία Παρασκευή»
Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Σερρών-Μελενίκου
Σύλλογος Κοζανιτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Νικόλαος»
Σύνδεσμος Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης «Καρτερία»
Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών.
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αττικής.
Συνομοσπονδία Μακεδόνων Λεκανοπεδίου Αττικής.
Σύνδεσμος «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών»
Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης εν Αθήναις
Σύνδεσμος Μακεδόνων και Θρακών Παπάγου-Χολαργού
Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «οι Μακεδνοί»
Μακεδονικός Σύλλογος Βόλου
Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας - Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου Νάουσας
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πολυπλατάνου Νάουσας

WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS
Communication:
Nina Gatzoulis
Coordinator of the Committee of the
World Pan-Macedonian Associations
Τel: 603-742-0466
Fax: 603- 617-2977


Δεκέμβριος 2011

Προς Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αξιότιμα Μέλη της Ελληνικής Βουλής,

Εμείς οι Μακεδόνες με την επιστολή αυτή εκφράζουμε την ανησυχία μας για την γραμμή που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά την επικείμενη ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της Αθήνας για την υποτιθέμενη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008.

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αμφοτέρων των χωρών έχουν κυκλοφορήσει πολλά άρθρα, απόψεις και φήμες για την ετυμηγορία. Την περασμένη εβδομάδα οργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μια  παρωδία αμφίβολης αξίας και η απόφαση ήταν κατά της Ελλάδας. Φαίνεται να υπάρχει απαισιοδοξία για την ελληνική πλευρά σχετικά με μια αρνητική ετυμηγορία εναντίον μας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι θα μάθουμε την απόφαση μόνον όταν δημοσιευτεί επισήμως μετά την 5η Δεκεμβρίου 2011 (σύμφωνα με τις ειδήσεις). Οι φήμες και οι διαδόσεις πριν την ημερομηνία αυτή νομίζουμε προωθούνται για εντυπωσιασμό. Επιπλέον η απόφαση του δικαστηρίου έχει να κάνει με την μη πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και δεν θα αφορά το θέμα του ονόματος. Ωστόσο, και το πιο σημαντικό, ακόμη και αν το δικαστήριο αποφανθεί κατά της Ελλάδας, η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης δεν είναι νομικά δεσμευτική. Το Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία επί του ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπαγορεύσει την πολιτική του ΝΑΤΟ για την εισδοχή νέων μελών, και πολύ περισσότερο την εθνική μας πολιτική στο θέμα του ονόματος.

Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε της γνώμης πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτε σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων μετά από οποιαδήποτε απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης-αρνητική ή θετική.

Παράλληλα όμως με τις ως άνω φήμες γιά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, κυκλοφορούν και άλλες που αφήνουν να εννοηθεί ότι στην επικείμενη συνάντηση των ηγετών της Ε.Ε στις Βρυξέλλες η Ελληνική Κυβέρνηση θα δεχθεί να ορισθεί ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων γιά την εισδοχή των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή ΄Ένωση παρά την μη ύπαρξη λύσης γιά το θέμα του ονόματος.

Πιστεύουμε ότι αποδοχή μιάς παρόμοιας απόφασης από την Ελληνική Κυβέρνηση θα είναι καταστροφική για τα δίκαιά μας ως Μακεδόνες. Δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από εμάς, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα απορριφθεί και από την Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που θα εμφανισθεί ως πρόταση από οποιοδήποτε μέλος της Ε.Ε.

Οι Σκοπιανοί επιμένουν πως 131 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει επίσημα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και θα χρησιμοποιήσουν αυτό το επιχείρημα ως μοχλό πιέσεως για την ένταξή τους στην ΕΕ. Εμείς δεν πιστεύομε πως ο πραγματικός αριθμός χωρών που τους αναγνώρισε επίσημα ανέρχεται στις 131, αλλά είναι πολύ μικρότερος. Αν πραγματικά είναι 131 χώρες τα Σκόπια θα είχαν ήδη φέρει το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Κλείνοντας, σας καλούμε σε εθνική επαγρύπνηση γιά τη Μακεδονία, μακριά από οποιοδήποτε ενδοτισμό, και αποδοχή «λύσεων» που αντιβαίνουν στο εθνικό μας συμφέρον, το δίκαιο και την ιστορία, λόγω φίλων, συμμάχων ή γειτόνων.

Με εκτίμηση,

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ - Κώστας Χατζηστεφανίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
Η Συντονιστική Επιτροπή των Μακεδονικών Οργανώσεων
(Εκπροσωπούσα 150 και πλέον Μακεδονικές Οργανώσεις)
Νίνα Γκατζούλη-Συντονίστρια
Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, πρόεδρος
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, πρόεδρος
Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γάκης, πρόεδρος
«Ομάδα 21» Μακεδονίας - Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, πρόεδρος
Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς», Μιχαήλ Λιάκος, πρόεδρος
Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, πρόεδρος

Σύλλογοι που ανήκουν στο Κοινό των Μακεδόνων:
Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»
Σύλλογος Φίλων Αρχαιοτήτων Έδεσσας «Οι Τημενίδες»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας»
Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Έδεσσας
Λαογραφική Εταιρεία Νομού Πέλλας
Σύλλογος «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» Αριδαίας
Σύλλογος «Φίλων Μακεδονικής Πολιτιστικής Παράδοσης» Αλμωπίας
Μορφωτικός Σύλλογος Ίδα Εξαπλατάνου «Ίων Δραγούμης»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς-Φλώρινας
Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία «Φίλιππος» Γιαννιτσών
Μακεδονικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας» Καλυβίων
Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Αρχαία Πέλλα»
Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γραμματικού «Πατριάρχης Χρύσανθος»
Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης
Φιλεκπαιδευτικός Όμιλος Φλωρίνης «Αριστοτέλης»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Εθνικού - Κρατερού - Αγίας Παρασκευής
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελπίδα Μελίτης»
Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς»
Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα - Θεσσαλονίκη
Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων «Μακεδνός»
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (72 σύλλογοι-μέλη)
Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας
Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία Κιλκίς «Τέχνη»
Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών
Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας
Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς-Φλώρινας
Σύνδεσμος Τραυματιών και Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών και Οπλιτών Νομού Θεσσαλονίκης Κεντρικής Μακεδονίας
Σύλλογος Σταρτσοβιτών «ο Άγιος Μηνάς» Νέου Πετριτσίου Σερρών
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «Αγία Παρασκευή»
Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Σερρών-Μελενίκου
Σύλλογος Κοζανιτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Νικόλαος»
Σύνδεσμος Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης «Καρτερία»
Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών.
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αττικής.
Συνομοσπονδία Μακεδόνων Λεκανοπεδίου Αττικής.
Σύνδεσμος «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών»
Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης εν Αθήναις
Σύνδεσμος Μακεδόνων και Θρακών Παπάγου-Χολαργού
Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «οι Μακεδνοί»
Μακεδονικός Σύλλογος Βόλου
Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας - Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου Νάουσας
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πολυπλατάνου Νάουσας
Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης


Πηγή: ηλ.τα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε οκτώ δευτερόλεπτα

Βρετανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανέπτυξαν ένα επαναστατικό σύστημα ανώδυνης «μαστογραφίας», ικανό να ανιχνεύει καρκινικούς όγκους σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα.

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι υπεύθυνοι της εταιρείας Micrima η οποία δημιουργήθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, το καινοτόμο σύστημα Maria (Multistatic Array Processing for Radiowave Image Acquisition) αποτελείται από έναν σαρωτή ραδιοκυμάτων που είναι πολύ πιο ασφαλής σε σχέση με τη συμβατική μαστογραφία.

Σύμφωνα με τους ίδιους, σε αντίθεση με τα υπάρχοντα συστήματα, η νέα οικονομικότερη μέθοδος θα μπορεί να εφαρμοστεί σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Με τη βοήθεια των ραδιοκυμάτων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να προχωρούν εγκαίρως στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς οι γυναίκες θα εξετάζονται τακτικά ήδη από νεαρές ηλικίες χωρίς να εκτίθενται σε επικίνδυνη ακτινοβολία.

Ανώδυνη εξέταση σε χρόνο μηδέν
Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Maria φαίνεται να είναι ότι η εξέταση πραγματοποιείται ανώδυνα. Το σχήμα του υπερσύγχρονου σαρωτή που είναι φτιαγμένος από κεραμικό υλικό είναι τέτοιο, ώστε να εφαρμόζει επάνω στον μαστό. Το μόνο που έχει να κάνει η ασθενής είναι να ξαπλώσει σε έναν ειδικό πάγκο. Με τη βοήθεια πολλαπλών κεραιών στην εξωτερική επιφάνεια του σαρωτή, τα δεδομένα της εξέτασης αποστέλλονται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσα σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα. Ο υπολογιστής δημιουργεί τελικώς ένα τρισδιάστατο μοντέλο του μαστού, έτοιμο για ανάλυση.

Το νέο σύστημα, κατά τους ειδικούς, ακολουθεί τη λογική τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση ναρκών σε ναρκοπέδια. Με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή, το Maria καταγράφει και στη συνέχεια ανιχνεύει τις διαφορές μεταξύ του υγιούς μαστικού ιστού και των προβληματικών περιοχών, όπως επίσης και την περιεκτικότητα των υπαρχόντων καρκινικών όγκων σε αίμα και νερό.

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα
Σε πιλοτικές κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε 200 γυναίκες, στα νοσοκομεία Frenchay και Southmead στο Μπρίστολ, το σύστημα εντόπισε επιτυχώς το 80% των καρκινικών όγκων.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές μιας νέας απεικονιστικής μεθόδου για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού» αναφέρει ο δρ Μάικ Σιρ, μαστολόγος στο Νοσοκομείο Southmead.

«Το νέο σύστημα δεν εμφανίζει κανένα από τα μειονεκτήματα των υπαρχουσών μεθόδων – υπέρηχοι, μαστογραφία, μαγνητική τομογραφία. Είναι γρήγορο, ασφαλές, άνετο και οικονομικό και ήδη προσφέρει πολύ καλές εικόνες υψηλής ακρίβειας. Τα ραδιοκύματα που χρησιμοποιεί είναι παρόμοια με εκείνα των συχνοτήτων των κινητών τηλεφώνων και απαιτούν λιγότερη ενέργεια. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο, σε αντίθεση με τη μέθοδο της μαστογραφίας» προσθέτει ο ειδικός.
Διαβάστε περισσότερα » »