Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Γιατί 12;

Κάποιοι ναυαγοί (ή κατά άλλους εξόριστοι) ξεβράστηκαν στον πλανήτη ΓΗ .


Ξεκίνησαν να φτιάχνουν Πολιτειακή Οργάνωση .

Ο έλεγχος όμως ξέφυγε και αυτή είναι όλη η ιστορία .



Πήραν την μορφή των ανθρώπων και αναμιχθήκαν με τους βαρβάρους . Πίστεψαν (σαν ονειροπόλες) στην αλλαγή αυτού του πλανήτη . Οι βάρβαροι όμως ήταν πολλοί . Το γονίδιο αραίωσε με τις φυλές των βαρβάρων . Και τότε γεννήθηκε η ιδέα του 12 και το όλα γύρω από αυτό.
(Αρχαίος Ζωδιακός Κύκλος)
Γιατί 12 είναι οι αστερισμοί, γύρω από τη Γη . Ο εν' λόγο δίσκος συμβολίζει την πορεία του ήλιου καθώς αυτός περνάει από τους 12 μεγάλους ζωδιακούς αστερισμούς κατά τη διάρκεια του έτους. Επίσης αντιπροσωπεύει τους 12 μήνες του έτους, τις 4 εποχές, τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες. Ο όρος ζωδιακός έγκειται στο γεγονός πως οι αστερισμοί ανθρωποποιήθηκαν , ή προσωποποιήθηκαν ως μορφές ή ζώα. (Πηγή Zeitgeist)
12 οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος (Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας, Χαουμέια, Μακιμάκι, Έρις)
Έτσι και φτιαχτήκαν από τους κυβερνώντες ο Αιγυπτιακός Θεός Ώρος που είχε 12 μαθητές με τους οποίους ταξίδευε και έκανε θαύματα. 
Συνέχισαν το ίδιο και με τους 12 Ολύμπιους Θεούς
Ακολούθησε η Παλαιά Και Καινή Διαθήκη με τις 10+2 εντολές (τις 10 γνωστές και τις 2 της δημιουργίας *Εργάσου* και *Φύλαγε τον Παράδεισο* Υ.Γ.: Στις πρώτες σελίδες της Γενέσεως, ένα κεφαλαιώδες χωρίο προσδιορίζει την κατάσταση του άνθρωπου: «Καί ἔλαβεν κύριος ὁ θεός τόν ἄνθρωπον,  ὅν ἔπλασεν,  καί ἔθετο αὐτόν ἐν τῷ παραδείσῳ ἐργάζεσθαι αὐτόν καί φυλάσσειν» ),
*Ο Ιησούς στον ζωδιακό κύκλο* 11ος αι. μ.χ. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός 12 επαναλαμβάνεται σε όλη την Βίβλο. 12 φυλές του Ισραήλ, 12 αδέλφια του Ιωσήφ, 12 δικαστές του Ισραήλ, 12 μεγάλοι πατριάρχες, 12 προφήτες, 12 Βασιλιάδες του Ισραήλ, 12 πριγκίπισσες του Ισραήλ, ο Ιησούς στο ναό στις 12 (Πηγή Zeitgeist)
Ο Χρισμένος....με τους 12 μαθητές, παιδί δάσκαλος στα 12, ο οποίος ανανέωσε το στοίχημα για την (αόριστη και αδιάστατη) ψυχή παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την αρχαία θρησκεία του 12 θεου.....
Τι συνέβη σαν σήμερα; Και συνέχισαν και μοίρασαν το 24ωρο σε 12 π.μ. και μ.μ
Σε 12 μήνες, 12 χρόνια, 12 αιώνες....... εως ότου........φύγουν ποιοι;  Μα φυσικά οι ναυαγοί (ή κατά άλλους εξόριστοι) για που;....για άλλο πλανήτη με άλλους αστερισμούς με κάποιον άλλο ήλιο που θα τους διανύει ένα έτος με άλλη περίοδο για να μορφώσουν βάρβαρους..... 
 
aorata-gegonota

Διαβάστε περισσότερα » »

Διαμαρτυρία Σκοπιανών για αγάλματα του Μ.Αλεξάνδρου

Η παραφιλολογία για τη γιγαντιαία προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Κερδύλλια όρη, απέναντι από την Ασπροβάλτα, επανέρχεται εδώ και 15 χρόνια, χωρίς ..
φυσικά ποτέ, να υλοποιείται το σχέδιο. Η "είδηση" έχει δημοσιευθεί χιλιάδες φορές, αλλά το έργο, φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει.
Οι Σκοπιανοί όμως που είδαν την είδηση να επανέρχεται για πολλοστή φορά, αντέδρασαν θεωρώντας πως οι Έλληνες τους ..κλέβουν τον ιδρυτή του κράτους τους (μαζί με τον Τσάρο Σαμουήλ, τον Κρούμο, τον Ασπαρούχ, τον Προμηθέα, τον Γκεόργκι Χάτζι κι όποιον άλλο θεωρεί κατά καιρούς  "ιδρυτή τους" η καλπάζουσα φαντασία των Σλάβων γειτόνων μας, που δεν υπόκειται σε κανόνες λογικής και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να υποστηρίξει ότι και ο Φαραώ Ραμσής Σκοπιανός ήταν κι αυτός, όπως ο Μαραντόνα, ο Τζέγκις Χαν κι ο Χουαν Ραμόν Ρότσα....)
taxalia
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρία: Η θαυματουργή εικόνα ‘Άξιον Εστί’ στη Σόφια

« Στο ναό έγινε Εσπερινός υπό «την σκιά της Μητέρας του Θεού, για να δώσει ειρήνη και αγάπη στις καρδιές κάθε Βούλγαρου Ορθόδοξου»


Δεκάδες πιστοί ακολούθησαν την πομπή με την εικόνα της Παναγίας του ‘Άξιον Εστί’ στο δρόμο ανάμεσα από τις εκκλησίες του Αγίου Αλέξανδρου Νέφσκι και της Αγίας Κυριακής στη βουλγαρική πρωτεύουσα, την Παρασκευή.

Εκατοντάδες πιστοί είχαν την ευκαιρία να την αγγίξουν, να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν ενώπιον της εικόνας της Μητέρας του Θεού.

Η πομπή πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Αγιοτάτου Πατριάρχη και Μητροπολίτη Σόφιας, Νεόφυτου.

Η εικόνα είναι δώρο του αγιορείτικου μοναχισμού προς τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία- Βουλγαρικό Πατριαρχείο και αποτελεί αντικείμενο λατρείας  στον πατριαρχικό καθεδρικό ναό  «Αγίου Αλεξάντερ Νέφσκι», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το βουλγαρικό δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μειώσεις έως και 35% στις αντικειμενικές αξίες σε μεσαίες και ακριβές περιοχές

Την ταύτιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση μέσα από το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα υπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή.
Το νέο σύστημα θα φέρει εκ βάθρων αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και στην κτηματαγορά η καθώς για πρώτη φορά θα οδηγήσει και σε μειώσεις τιμών στις περισσότερες αστικές περιοχές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Έθνος, θα υπάρξουν μειώσεις έως και 35% για τα σε μεσαίες και ακριβές περιοχές αλλά και αυξήσεις από την επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα .
Στον υπολογισμό του νέου αυτοματοποιημένου συστήματος θα προσδιορίζονται οι αξίες με βάση υπολογισμού τις τιμές που ισχύουν στην αγορά, ώστε να ταυτιστούν οι με τις εμπορικές τιμές.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Από τη δραχμή στο ευρώ...(Φώτο)


Κάπως έτσι άλλαξε η ζωή μας..

Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΟ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ...


THESSALONIKHSKOURIESΑυτή είναι συγκέντρωση...Να παίρνουν παράδειγμα οι καραβανάδες που μόλις τους τράβηξαν λίγο το αυτί και τους φοβέρισαν λούφαξαν και κατέβηκαν σο κέντρο ελάχιστοι...Η μεγαλειώδης συγκέντρωση που βλέπετε είναι απο τη διαδήλωση που έγινε στη....
Θεσσάλονικη ενάντια στη μπίζνα του Μπόμπολα στις Σκουριές...Οι Θεσσαλονικείς απέδειξαν ότι έχουν ...ούμπαλα και ότι το Μπομπολέϊκο θα περάσει δύσκολα στη Χαλκιδική...



makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Αθανασόπουλος και Μέργος

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τ. Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον.....
πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά μετά την άσκηση δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2009 στο οποίο ήταν μέλη, σχετικά με την ανάθεση κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.
Με απόφαση του κ. Στουρνάρα, γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.                                                                                                                                                                                             Για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα προταθεί ο νέος υποψήφιος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα. 
 
oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ . Του Αντώνη Γρυπαίου

Η ιστορία όπως δεν εγράφη :
Η Αμερική έχει πανάρχαια Ιστορία, όμως μερικοί επιμένουν να την αγνοούν και να την εμφανίζουν στα μετά Χριστόν μεσαιωνικά χρόνια, διότι έτσι συμφέρει στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.


Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Έλλην θαλασσοπόρος και εξερευνητής
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ, με ισπανική υπηκοότητα.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος –σύμφωνα με τις γραφές- ήταν Εβραίος της διασποράς, Ελληνικής καταγωγής εκ της νήσου Χίου, Ισπανικής υπηκοότητας, και ευνοούμενος της Βασιλίσσης Ισαβέλλας της Ισπανίας, η οποία χρηματοδότησε τις εξερευνήσεις & αποστολές προς το- άγνωστο για το μεσαίωνα- δυτικό ημισφαίριο της Γης.
Δηλαδή ο Χριστόφορος Κολόμβος, είχε τρείς πολύ-πολιτισμικές ταυτότητες, ήταν Εβραίος, Έλληνας, & Ισπανός. Μετά δε την ανακάλυψη της Αμερικής έγινε και Αμερικανός.
Η ανακάλυψη της Αμερικής στα μετά Χριστόν χρόνια είναι ιστορικά σωστό γεγονός, αλλά ισχύει μόνο για τα χρόνια του Μεσαίωνα, δηλαδή για τη μετά Χριστόν εποχή.
Ως γνωστόν ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ , έφθασε στην Αμερικανική ήπειρο στη δεκαετία του 1450 μ.Χ. με πλοία σκούνες της εποχής εκείνης, με πληρώματα θαλασσοπόρους. Μετά δε την ανακάλυψη της Αμερικής από το Κολόμβο, ακολούθησαν κύματα ευρωπαίων μεταναστών, του υποκόσμου της Ευρώπης, από τα κράτη της δυτικής & βόρειας Ευρώπης, όπως γράφει η ιστορία.
Ανάμεσα στους Ευρωπαίους μετανάστες, ήταν και πολλοί Εβραίοι της διασποράς, διαβιούντες στην Ισπανία, απελαθέντες από το Φερδινάνδο & την Ισαβέλλα, για λόγους που μόνο η ιστορία γνωρίζει.
Έτσι εξηγείται το φαινόμενο γιατί η Αμερική κυβερνάται σήμερα από τους απογόνους Εβραίων μεταναστών, οι οποίοι με τη πάροδο των αιώνων εξελίχθηκαν σε Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, και Επικυρίαρχους όλου του πλανήτη Γη. (βλέπε New World Order).
Όμως χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, σύμφωνα με τη παράδοση, την ιστορία, τη μυθολογία, αλλά και τα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, τεκμήρια, σύμβολα, κειμήλια, αρχεία, βιβλία, μνημεία, ονομασίες πόλεων, και μουσεία, διεσώθησαν και ευρέθησαν σε διάφορα μέρη της Γης, στο πλανήτη μας υπήρξε μέγας διαστημικός πολιτισμός υψίστης τεχνολογίας, και η υπερδύναμη των χρόνων εκείνων, ήταν οι πρόγονοί μας Έλληνες, οι γνωστοί στη τότε ανθρωπότητα σαν ΕΛΛ, από τις λέξεις, Έλληνες & Ελλάς.
Οι ΕΛΛ είχαν ανακαλύψει την Αμερική, και είχαν εγκατασταθεί εκεί, με πολιτισμό και τεχνολογία υψίστης σημασίας και τελειότητας, όπως αφηγούνται και απεικονίζονται παραστάσεις σε βιβλία, εικόνες, αρχεία, μουσεία, και πίνακες ζωγραφικής, όπου θα δείτε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ & τον ΗΡΑΚΛΗ να ίπτανται καθήμενοι επάνω σε ανάκλιντρα, (καναπέδες), επίσης θα δείτε πλοία που ίπταντο σε περίπτωση φουρτούνας και κακοκαιρίας, στο διάπλου της Μεσογείου, και του Βορείου Ατλαντικού, για να υπερκεράσουν τη μανία των κυμάτων.
Αυτό σημαίνει ότι οι ΕΛΛ κατείχαν τη τεχνολογία και τεχνογνωσία της αντι-βαρύτητας, και τηλεμεταφοράς.
Αποδείξεις της ύπαρξης των ΕΛΛ στην Αμερική έχουμε πολλές, ενδεικτικώς αναφέρω τις κάτωθι περιπτώσεις.
1.-Οι πρόγονοί μας ΕΛΛ έχτισαν στην Αμερική, αρχαία Ελληνικά θέατρα, που σώζονται σαν μαρμάρινα μνημεία-ερείπια μέχρι σήμερα.
2.-Πολλές πόλεις σε όλη την Αμερικανική ήπειρο έχουν Ελληνικά ονόματα, μέχρι σήμερα. Π.χ. Φιλαδέλφια, Καλιφόρνια, Βοστόνη, Αθήνα, κ.λ.π.
Οι Έλληνες προϋπήρχαν των ιθαγενών ερυθροδέρμων, ή
συνυπήρξαν, και συνεργάστηκαν. Πάντως δεν έκαναν γενοκτονίες των ιθαγενών, σαν τους βάρβαρους ευρωπαίους μετανάστες, υπόκοσμο της Ευρώπης, τρόφιμους των φυλακών της Ισαβέλας, της εποχής του Κολόμβου, στο Χριστιανικό Μεσαίωνα, από τη δυτική & βόρεια Ευρώπη!!! (βλέπε Ούννοι & Βάνδαλοι).
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήρθαν στην Αμερική με πολιτισμό, τέχνες, και επιστήμες, και συνεργάστηκαν με τους ιθαγενείς κατοίκους!!!
3.-Ευρέθησαν κοσμοδρόμια-αεροδρόμια στην οροσειρά των Άνδεων, και στο Περού, Αργεντινή, Χιλή, για διαστημικές πτήσεις, που φέρουν αρχαία σύμβολα των ΕΛΛ. Στα νησιά του Πάσχα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, δυτικά της Χιλής, υπάρχουν αρχαία Ελληνικά γλυπτά, μαρμάρινα αγάλματα, και μαρμάρινες κολώνες.
4.-Στο Μεξικό ευρέθησαν Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛΛ,
όπως Μαίανδροι, το κεφαλαίο γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου Λ,
το δελφικό Ε , και άλλα γράμματα, μνημεία και σύμβολα, τα οποία διακοσμούσαν τα ανάκτορα επιφανών αρχόντων, και φυλάσσονται στα μουσεία της Κεντρώας Λατινικής Αμερικής, (Μεξικό, κλπ χώρες).
Αυτά τα σύμβολα κοσμούσαν τις πυραμίδες, τα παλάτια, και τους τάφους των Βασιλέων και άλλων αρχόντων και πολιτών της εποχής εκείνης.
5.- Στη χερσόνησο YUCATAN,( Είσοδος στο Κόλπο του Μεξικού),
ευρέθησαν αρχαίες Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛΛ τα οποία υπάρχουν μέχρι της σήμερον.
6.-Τα χάλκινα βιβλία που ευρέθησαν στο ΘΙΒΕΤ και ΙΝΔΙΑ είναι γεμάτα από τέτοιες ιστορικές αφηγήσεις και αποκαλύψεις.
7.-Ο Αρχαίος Έλλην Ήρωας ΗΡΑΚΛΗΣ, (ένας από τους αρχηγούς των ΕΛΛ, ο άλλος ήταν ο ΔΙΑΣ και ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,) σαν θαλασσοπόρος και εξερευνητής, στη πορεία του προς τη Δύση, διέβη τα στενά του Γιβραλτάρ, εξ ου και οι περίφημες στήλες του ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ, μνημείο
αθάνατο που σώζεται μέχρι της σήμερον. Είναι σαν τις μαρμάρινες κολώνες του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ από την Ισπανία, μετέβη στην Βόρειο Αμερική, μέσω Β.Ευρώπης, Ιρλανδίας, Ισλανδίας, Γροιλανδίας, Β.Καναδά, ιπτάμενος με αεροσκάφη , τεχνολογίας της εποχής εκείνης, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας της αντι-βαρύτητας, σύμφωνα με τις γραφές, (χάλκινα βιβλία, παπύρους, ευρήματα σε μουσεία, κλπ.) την οποία και αποίκησε με πλήθος Ελλήνων της εποχής εκείνης. Μετάβαση διά θαλάσσης με πλοία, την θεωρούσε απώλεια χρόνου, όπως σήμερα.
8.-Πολλοί ιστορικοί και άλλοι επιστήμονες, με διάφορες πολυτελείς εκδόσεις , αλλά και διαλέξεις σε ανώτατα πνευματικά ιδρύματα, και σε τηλεοπτικά κανάλια, αναφέρουν τα γεγονότα αυτά της ανακάλυψης και αποίκισης της Αμερικανικής Ηπείρου, από τους ΕΛΛ, χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, πιθανολογείται στην εποχή του Δευκαλίωνα.(10.000 π.χ.)
Οι ΕΛΛ υπήρξαν από το 10.000 π.χ. ή και παλαιότερον,
μέχρι το 1000 π.χ.
9.- Στις σημερινές ΗΠΑ ευρέθησαν υπό μορφήν ερειπίων, αρχαία μαρμάρινα Ελληνικά θέατρα.
10.- Στις ΗΠΑ, οι ονομασίες των πόλεων, πριν αποκτήσουν τα σημερινά ονόματα, ήταν με Ελληνικά ονόματα, διασώζονται χάρτες με Ελληνικά ονόματα όλων των Αμερικανικών πόλεων.
Οι ΕΛΛ είναι εκείνοι οι οποίοι έχτισαν όλα αυτά τα ωραία και θαυμαστά τα οποία ανακαλύπτονται σήμερα στην Αμερικανική ήπειρο, αλλά και στη βυθισμένη στον Ατλαντικό Ωκεανό Ήπειρο Ατλαντίδα, εκ της οποίας έλαβε το όνομα ο Ατλαντικός Ωκεανός, προς τιμή του Έλληνα ημίθεου Άτλαντα, με τον οποίο ο Ηρακλής συνυπήρξε, εμφανίζονται δε σε εικόνες υποβαστάζοντας αμφότεροι τη παγκόσμιο σφαίρα κατά τη μυθολογία.
Ο Αρχαίος ήρωας ΗΡΑΚΛΗΣ στο υπερατλαντικό ταξίδι του έφτασε πρώτα στο Καναδά, και μετά κατέβηκε στις σημερινές ΗΠΑ, έψαχνε για χαλκό και χρυσό, μέταλλα που ήταν πολύτιμα στη κατασκευή όπλων, και πανοπλίας (πολεμικών στολών), των Αρχαίων Ελλήνων.
Ο αρχαίος Έλλην ήρωας Ηρακλής, με τον Απόλλωνα, και χιλιάδες Έλληνες αποίκους ανακάλυψαν την Αμερική. Προ του Ηρακλή είχαν πάει στη Βόρειο & Νότιο Αμερική χιλιάδες Έλληνες, και ο Ηρακλής επισκέφθηκε την εκεί Ελληνική ομογένεια της Βορείου Αμερικής. Απόδειξη αυτού είναι ότι οι ΕΛΛ έχτισαν τα κοσμοδρόμια στις οροσειρές των Άνδεων, κοσμοδρόμια-αεροδρόμια για τη προσγείωση των αεροσκαφών της εποχής εκείνης, με χιλιάδες Έλληνες μετανάστες που αποίκησαν την Αμερικανική ήπειρο, και μετά τη πάροδο των αιώνων ιστορίας εξαφανίσθηκαν, όπως συμβαίνει σε πολλούς λαούς.
Στις πηγές διαβάζουμε πως ο Ηρακλής εγκατέστησε ακολούθους του στο ποτάμι του Αγίου Λαυρεντίου μέχρι το Τορόντο του Καναδά.
Τι γύρευε εκεί;;; Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών που γίνονται στη λίμνη SUPERIOR μέχρι το ΜΙCHIGAN & CHICAGO. Σημειωτέον ότι τότε εξορύχθηκαν στη περιοχή εκείνη, 500.000 τόνοι χαλκού & χρυσού από τους αρχαίους Έλληνες επιστήμονες, γεωλόγους και μεταλλειολόγους.
Η εξόρυξη έγινε τη περίοδο 2450 π.χ. – 1050 π.χ. οπότε σταματάει ξαφνικά όταν καταρρέει ο Μυκηναϊκός πολιτισμός.
Σύμφωνα με το καθηγητή γεωλογίας κ. Ηλία Μαριολάκο, ο Ηρακλής κατείχε τις επιστήμες της Γεωλογίας, μεταλλειολογίας, κ.λ.π.
Όλα αυτά έγιναν σε μια εποχή και περιοχή, όπου οι γηγενείς ιθαγενείς
πληθυσμοί, βρίσκονταν ακόμη στη λίθινη εποχή, ενώ οι ΕΛΛ κατείχαν διαστημική τεχνολογία!!!
Ο Ηρακλής έφτασε χίλια χρόνια πριν το Μέγα Αλέξανδρο στις Ινδίες.
Εν συνεχεία πέρασε στην Αφρική, ανέβηκε στην Ευρώπη, και έφτασε ως τη Γροιλανδία, και σύμφωνα με τις γραφές, τελικά προσγειώθηκε στη Βόρειο Αμερική, όπου ήταν ο τελικός προορισμός του.
Η Ελληνική μυθολογία δεν είναι ένα παραμύθι, δημιουργήθηκε από τις παραδόσεις των λαών, και από την πολύ αρχαία ιστορία της Ελλάδος.
Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό ,- και όχι μυθικό πρόσωπο-, ένας μεγάλος εξερευνητής του πλανήτη Γη, μεγάλος κατακτητής, ήρωας, και ιδρυτής πόλεων, ανά την υφήλιο. Ο Ηρακλής είναι γνωστός από τους 12 άθλους του, που διδασκόμεθα στο μάθημα της ιστορίας στο δημοτικό σχολείο. Οι αναπαραστάσεις των άθλων του διακοσμούν τα σχολικά βιβλία ιστορίας, αλλά και τοίχους, και πίνακες ζωγραφικής και γλυπτικής, με τη λερναία Ύδρα, τους λέοντες της Νεμέας, τους σταύλους του Αυγείου, τις Στυμφαλίες όρνιθες, κ.λ.π.
Τους άθλους του Ηρακλέους αναπαριστούν, ανάγλυφον κολοσσιαίας λεκάνης εκ μαρμάρου ευρεθέν στη Ρώμη, και άλλα γλυπτά.
Ο Ηρακλής είναι πρώτος που έκανε πράξη την αθώα Αρχαία Ελληνική παγκοσμιοποίηση, (όχι τη σημερινή αθλία Σιωνιστική δικτατορική Ν.Τ.Π. και Παγκοσμιοποίηση, όπου ολίγοι κατακλέβουν τους λαούς της Γης). Ο Ηρακλής είναι ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής πολιτισμικής Κοσμοκρατορίας, και κατά συνέπεια του Ελληνικού πολιτισμού.
Όπως λέει ο καθηγητής Ηλίας Μαριολάκος, η μυθολογία είναι η ιστορία του απώτερου παρελθόντος, των κατοίκων αυτού του τόπου , που αργότερον θα ονομαστεί Ελλάς.
Ο Ηρακλής υπήρξε ήρωας της Μυκηναϊκής Κοσμοκρατορίας, και αρχαίο πρότυπο των μεγάλων εξερευνητών του μεσαίωνα.
Ο Ηρακλής ταξίδεψε στην Ιβηρική Χερσόνησο, και στο στενό του Γιβραλτάρ. «Σημεία δε της πορείας αυτού, έστησε τότε τας φερωνύμους αυτώ Ηρακλείους Στήλας, κατά το σημερινόν Γιβραλτάρ ως όρια του κόσμου» γράφει η Ιστορία, οι οποίες σώζονται μέχρι σήμερα.
«Κατ’ άλλας δε διηγήσεις συναντήσας τον Άτλαντα, ανέλαβεν αντ’ αυτού το φορτίον του ουρανού», γράφει η εγκυκλοπαίδεια.
«Εις Άδου δε κατελθών διά του Ταινάρου, ανήγαγεν αδεία του Πλούτωνος, καταβαλών άνευ όπλων, τον Κέρβερον, ον επιδείξας τοις ανθρώποις, απέδωκεν εις τον Άδην», γράφει ο Ελευθερουδάκης.
Άρα στο ακρωτήριον Ταίναρον υπάρχει πύλη προς τον Άδη.
Αυτοί είναι μερικοί από τους 12 άθλους του Ηρακλή.
Ο Ηρακλής ίδρυσε τη πόλη που σήμερα ονομάζεται Κάδιξ της Ισπανίας, όπως μνημονεύεται στο θυρεό της πόλης που σώζεται μέχρι της σήμερον. Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τον άθλο του, και συνεχίζει προς τη βόρεια Ευρώπη, προς τη Κελτική, γνωστή από τους Κέλτες, όπου ιδρύει την Αλέσια, (γνωστή και ως πόλη του Αστερίξ), το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη «άλυς», που σημαίνει «περιπλάνηση». Η πόλη αυτή έχει στρατηγική σημασία, καθώς συνδέεται μέσω πλωτών ποταμών προς τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τη Μάγχη, και τη βόρεια Θάλασσα. Ο Ηρακλής ιδρύει το Μονακό, και την Αλικάντε στην Ισπανία. (Σήμερα η ποδοσφαιρική ομάδα της Αλικάντε ονομάζεται Ηρακλής.) Τις εκστρατείες και ανακαλύψεις αυτές του Ηρακλέους αναφέρουν πολλοί ιστορικοί συγγραφείς, όπως οι Ηρόδοτος, Πλούταρχος, Διόδωρος, Στράβωνας, και άλλοι.
Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι ο Ηρακλής στη πορεία του προς Δυσμάς, έφθασε στην Ωγυγία, σημερινή Ισλανδία, και συνέχισε ως τη Γροιλανδία, ενώ το Κρόνιο Πέλαγος (από το Κρόνο), που αναφέρεται, σύμφωνα με υπολογισμούς ιστορικών, είναι ο Βόρειος Ατλαντικός, που πήρε το όνομά του από την Ατλαντίδα, και τον Άτλαντα.
Τελικά από τη Γροιλανδία, ο Ηρακλής έφθασε στην Βόρεια Αμερική.
O Hρακλής μετέβη στην Αμερική με τη διαστημική τεχνολογία της
αντι-βαρύτητας, και τηλεμεταφοράς, κατά τας γραφάς.
Το χρυσό που έφερε ο Ηρακλής από την Αμερική, ονομάσθηκε με το γνωστό, «Τα χρυσά μήλα των εσπερίδων», που αναφέρονται στην αρχαία Ελληνική ιστορία. Εσπερίδες έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες τις χώρες της Δύσης. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των σύγχρονων ακαδημιών της Αμερικής, προς προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορία, προς ικανοποίηση των ισχυρών των ημερών, της άθλιας παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, που σκοπεύει στη πτωχεία των λαών.
Ο Ηρακλής συνοδεύονταν από Αρχαίους Έλληνες επιστήμονες.
Σύμφωνα με την ιστορία & μυθολογία ( σύμφωνα με τις γραφές), οι Έλληνες του Ηρακλέους, έμειναν σε νησιά που βλέπουν τον ήλιο να κρύβεται τις ημέρες του χειμώνα, δηλαδή έφθασαν μέχρι το πολικό κύκλο. (Ισλανδία, Γροιλανδία, Β.Καναδά, Αλάσκα, ).
Κατόπιν όλων αυτών, οι σύγχρονοι Αμερικανοί, οφείλουν χάριτας στον Ελληνισμό, και στους Έλληνες, οι οποίοι τους έδωσαν το πολιτισμό.
Για όλα αυτά οφείλει η Ουάσινγκτον να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, ώστε να απονεμηθούν , έστω και αργά, «τα του Καίσαρος των Καίσαρι »…….. Οι σύγχρονοι Σιωνιστές Αμερικανοί πρέπει να σεβαστούν την ιστορία, και όχι να διδάσκουν ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ανεκάλυψε την Αμερική, επειδή οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες θέλουν να παραχαράξουν την ιστορία των λαών της Γης, διότι έτσι τους συμφέρει.
Ο Κολόμβος οδηγήθηκε εκεί στα χρόνια του Χριστιανικού μεσαίωνα, αφού πρώτα διάβασε τους Αρχαίους Έλληνες ιστορικούς συγγραφείς, Ηρόδοτο, Πλούταρχο, Στράβωνα, κ.λ.π. και βεβαιώθηκε ότι υπάρχει η δυτική ήπειρος της Γης. (Αμερική)
Η Αμερική είχε ανακαλυφθεί από τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά για λόγους πολιτικούς μας το κρύβουν παραχαράσσοντας την ιστορία.
Ο πλανήτης Γη, ήταν γεωγραφικώς γνωστός από τα αρχαία χρόνια.
Είναι προσβολή για την ιστορία και τις επιστήμες, να λέμε ότι η Αμερικανική ήπειρος, δηλαδή ο μισός πλανήτης, ανεκαλύφθη από το Κολόμβο, στο Χριστιανικό μεσαίωνα.
Πρέπει οι σύγχρονοι Σιωνιστές Αμερικανοί να σέβονται τον Ελληνισμό,
αλλά και την ιστορία, και όχι να πολεμούν την Ελλάδα με τέτοιο μίσος στο διεθνές διπλωματικό, οικονομικό, και πολιτικό σκηνικό, και μέτωπα, σε θέματα Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής, και Γεωενέργειας. Έχουν αγκαλιάσει τους βάρβαρους Τούρκους, και λησμονούν τους Έλληνες οι οποίοι τους έδωσαν το πολιτισμό και τις επιστήμες.
Ίσως η Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών, να θελήσει κάποτε να αποκαταστήσει την ιστορική πραγματικότητα, για τη πραγματική αλήθεια της ανακάλυψης της Αμερικής, με ότι αυτό συνεπάγεται…..
Πάντως οι πρόγονοι των Αμερικανών του μεσαίωνα, οι κατάδικοι των φυλακών της Ευρώπης, ο υπόκοσμος της Ευρώπης, δεν τιμούν τους σημερινούς Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι ότι κατάγονται από τους μετανάστες του μεσαίωνα.

Ο τέως ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ Χένρυ Κίσσιγκερ, είπε, εάν οι Έλληνες
εκμεταλλευθούν την Ιστορία τους, και το πολιτισμό τους, τότε θα γίνουν διεθνώς σεβαστοί, και θα κερδίσουν σε όλα τα διεθνή μέτωπα, τα εθνικά τους δίκαια.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
E-mail: ant.grypaios@gmail.com

Πηγές:

1.- Τα Νέα via ellinikoarxeio.com
2.- Εγκυκλοπαίδεια «Ελευθερουδάκη»

Διαβάστε περισσότερα » »

Έρευνα στην Αλβανία για προσβολές κατά της Ελλάδας στο Facebook

Μάρτιος 9, 2013.

Η εισαγγελία των Αθηνών επιδιώκει έρευνα στην Αλβανία για έναν Αλβανό ο οποίος προσβάλει με το προφίλ του το Facebook τα ελληνικά σύμβολα, όπως δημοσιεύει το αλβανικό ‘Panorama’.


Ο ύποπτος έχει δημοσιεύσει, επίσης, φωτογραφία που παρουσιάζεται με όπλο Καλάσνικοφ τα χέρια του.

Το αίτημα για έρευνα προήλθε από το γεγονός ότι το προφίλ του υπόπτου στο Facebook είναι ανοικτό και παρέχεται από εταιρεία διανομής διαδικτύου στην Αλβανία.

Το Δικαστήριο των Τιράνων αποδέχθηκε το αίτημα της ελληνικής νομοθεσία να προβεί σε ελέγχους.

Η Αλβανική Εισαγγελία ερευνά την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και της προσβολής των συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Η σελίδα στο Facebook ανήκει σε κάποιον Jimmy D., αλλά η κατηγορούσα αρχή θεωρεί ότι πρόκειται για ψευδώνυμο.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το βίντεο για το Τσίπρα που οι Συριζαίοι και οι Εβραίοι προσπαθούν να φιμώσουν!

Το βίντεο της προηγούμενης ανάρτησης "Alexis Cipra" αφαιρέθηκε απο το YouTube γιατί μερικοί Εβραιο-Συριζαίοι έκαναν αναφορά για ρητορική μίσους! Εννοείται καμιά ρητορική μίσους δεν υπάρχει στο απόσπασμα απο την εκπομπή του κ. Χατζάρα!

Το μόνο που υπάρχει είναι η αλήθεια την οποία φοβούνται οι Εβραίοι και οι πράκτορές τους στο ΣΥΡΙΖΑ!

Οτι δηλαδή ο Τσίπρας είναι και αυτός Εβραίος! Ανεβάστε το παντού για να μην περάσει ο φασισμός του ΣΥΡΙΖΑ και των Εβραίων!!

Εδω το μήνυμα στο λογαριασμό μας στο YouTube


Η Google οπότε και το YouTube ανήκουν σε Εβραίους οπότε οι Συριζο-Εβραίοι κάνουν αναφορά και οι Εβραίοι του YouTube μας κλείνουν! Ανεβάστε το όσοι έχετε λογαριασμούς στο YouTube για να διαδωθεί περισσότερο!



eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπεγράφη η σύμβαση για την Πτολεμαΐδα V (3 Βίντεο)


ptolemaida5Υπεγράφη πριν απο λίγα λεπτά  στη Σχολή Εκπαίδευσης Ορυχείων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας η σύμβαση για την Πτολεμαΐδα V.Δείτε πρώτα στο  kozan.gr   3 χαρακτηριστικά βίντεο ……









kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Καταγγελία-βόμβα εφοριακού: Με πίεζε πρώην υφυπουργός οικονομικών να... μειώσω πρόστιμο-μαμούθ σε εταιρία!

- Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία του συνταξιούχου εφοριακού

- Τότε, υπηρετούσε στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης

- Λέει ότι τον "ενόχλησαν" και άλλοι "συνάδελφοι" του τότε υφυπουργού οικονομικών για την υπόθεση

- 25 εκατομμύρια ήταν το χρέος της εταιρείας που έπρεπε να "μειώσει" ο εφοριακός

- Τελικά η εταιρεία πλήρωσε 2 εκατομμύρια και πήρε... επιστροφή φόρου 6,5 εκατομμυρίων!

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελεί η σοβαρή καταγγελία συνταξιούχου εφοριακού,
σύμφωνα με την οποία, πριν από λίγα χρόνια είχε ενοχλήσεις από πρώην υφυπουργό Οικονομικών, για να μην επιβάλει μεγάλα πρόστιμα σε θυγατρική εταιρεία πετρελαϊκού ομίλου για σωρεία φορολογικών παραβάσεων, έτσι ώστε η επιχείρηση να εισπράξει... επιστροφή φόρου!

Σύμφωνα με την καταγγελία του, υπηρετώντας κατά το παρελθόν στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης είχε καταλογίσει πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία,
αλλά στη συνέχεια δέχθηκε παρεμβάσεις από το πολιτικό γραφείο του τότε υφυπουργού Οικονομικών αλλά και πλειάδα συναδέλφων του, ώστε να μειώσει το πρόστιμο.
Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, η μη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις που δέχθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί από τη συγκεκριμένη ΦΑΕ!

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόστιμο τελικά μειώθηκε σε 2 εκατομμύρια ευρώ, η επιχείρηση πήρε επιστροφή φόρου 6,5 εκατομμύρια ευρώ και η υπόθεση έκλεισε!

Τον περασμένο Νοέμβριο κι αφού συνταξιοδοτήθηκε έκανε αναφορά για την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κι εκείνος με τη σειρά του τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την οποία διατάχθηκε έρευνα, για να ελεγχθεί η καταγγελία και να αποδοθούν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα (σ.σ. συναδέλφους του καταγγέλλοντα) οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελθείσα "πολιτική όχληση", τα στοιχεία της δικογραφίας διαβιβάστηκαν στον Γρ. Πεπόνη για να εξεταστεί εάν ο φάκελος διαβιβαστεί στη Βουλή. 

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγκινάρα. Πολύτιμο φάρμακο για το συκώτι και τη χολή.

Η αγκινάρα, πέρα από ένα εξαιρετικό λαχανικό, αποτελεί κι ένα πολύτιμο φάρμακο. Ωμή ή μαγειρεμένη θεωρείται σπουδαία διαιτητική και υγιεινή τροφή. Περιέχει βιταμίνες Α, C και του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, φώσφορο. Καθαρίζει το αίμα και μειώνει τη χοληστερίνη, τονώνει την καρδιά, ωφελεί τα νεφρά, το συκώτι και βοηθά στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης, των ρευματισμών και της παχυσαρκίας. 

Το επιστημονικό της όνομα είναι «κινάρα η σκόλυμος» (Cynara scolymus) και ευδοκιμεί σε πολλά μέρη της Μεσογείου και στη χώρα μας. Αυτό το φυτό το οποίο έχει σήμερα μία κυρίαρχη θέση τόσο στη μαγειρική όσο και στη θεραπευτική ιατρική, είναι στην πραγματικότητα μία ποικιλία της αγριοαγκινάρας της Μεσογείου, και οφείλει τη θεραπευτική της εφαρμογή στις χωνευτικές ιδιότητες των φύλλων της. 

Ήταν γνωστή στις χώρες της Μεσογείου από την αρχαιότητα. Τα 100 γραμμάρια ωμής ή βραστής αγκινάρας έχουν μόλις 44 θερμίδες (Kcal), γι αυτό και συνιστάται για την απώλεια κιλών. Η αγκινάρα καλλιεργείται σαν τρόφιμο κυρίως για τις ανθοκεφαλές της που καταναλώνονται νωπές ή μαγειρεμένες αλλά και τα φύλλα της αποτελούν μια θαυμάσια ζωοτροφή ιδίως για τα ζώα που βρίσκονται σε γαλακτοπαραγωγή. Στην Ιταλία από τα φύλλα παράγουν λικέρ με το όνομα «Cynar».

Πολύτιμο φάρμακο
Εκτός από την πλούσια διατροφική της αξία, η αγκινάρα χρησιμοποιείται και ως φάρμακο, αφού βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων. Από την αρχαιότητα ακόμη χρησιμοποιούνταν για την πέψη των λιπαρών τροφών, αλλά και για τη δυσκοιλιότητα, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα συστατικά της αγκινάρας είναι χολαγωγά και διουρητικά. Επίσης έχουν την θεραπευτική ιδιότητα να απομακρύνουν την χοληστερίνη από το αίμα! Η αγκινάρα, θεωρείται ότι είναι κατά της αρτηριοσκλήρυνσης και της ανεπάρκειας συκωτιού. Είναι επίσης τονωτική, κατά των διαλειπόντων πυρετών, κατά του τεταρτέου πυρετού, κατά της υδρωπικίας, κατά των παθήσεων του συκωτιού και κατά των ρευματισμών. Έχει επίσης ιδιότητες κατά της πέτρας των νεφρών, κατά του ίκτερου και είναι επίσης καρδιοτονωτική και καθαριστική του αίματος.
Προστατεύει το ήπαρ
Η ηπατοπροστατευτική δράση της αγκινάρας μελετήθηκε από πολλούς γιατρούς στη Γαλλία ήδη από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Η χολερετική δράση της αγκινάρας (αυξάνει την έκκριση της χολής) οφείλεται σε μία πικρή και αρωματική ουσία: την κυναρίνη. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις υπεραιμίας ή ηπατικής ανεπάρκειας, ίκτερου και κακής πέψης των λιπαρών ουσιών. Διεγείροντας την έκκριση της χολής, η αγκινάρα δρα επίσης στις περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Το φύλλο της αγκινάρας περιέχει από την άλλη πλευρά στερόλες, μαγνήσιο, και κάλιο, συστατικά που δρουν συνεργιστικά με την κυναρίνη. 
Με τη μέθοδο του κρυοθρυμματισμού, λαμβάνουμε τα οφέλη όλων των συστατικών του φυτού. Η αγκινάρα φαίνεται να συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος τα οποία εκτίθενται σε διάφορες τοξίνες. Εάν αυτή η δράση επιβεβαιωθεί και από τις ελεγχόμενες κλινικές μελέτες, το φυτό αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν προστατευτικό του ήπατος στα άτομα που πάσχουν από κίρρωση.  Μειώνει την χοληστερίνη
Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι το φύλλο της αγκινάρας διαθέτει την ικανότητα να μειώνει τη χοληστερίνη. Μελέτη κορυφαίου πανεπιστημίου της Γερμανίας πρόσφατα, παρουσιάζει τις ευεργετικές επιδράσεις της αγκινάρας, τόσο στην μείωση της χοληστερίνης, όσο και στην βελτίωση των λειτουργιών του συκωτιού. 
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι παγκοσμίως οι κύριες αιτίες θανάτου και συσχετίζονται με αυξημένα επίπεδα ολικής χοληστερόλης στο πλάσμα του αίματος. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία βρήκαν ότι απόσταγμα από τα φύλλα της αγκινάρας, το οποίο χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σε, κατά τα άλλα, υγιή άτομα με μέτρια αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης. 
Από τη στιγμή που η χοληστερόλη στο πλάσμα φτάνει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, συνταγογραφούνται φάρμακα όπως οι στατίνες για να βοηθήσουν στη μείωσή της. Η παρέμβαση που μπορούμε να κάνουμε προτού οι συγκεντρώσεις φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων χωρίς τη χρήση φαρμάκων. H συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι υγιή άτομα με μέτρια αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο πλάσμα του αίματος, μπόρεσαν να μειώσουν αυτά τα επίπεδα χρησιμοποιώντας αυτό το φυτικό συμπλήρωμα. 
Αφροδισιακό
Οι Ευρωπαίοι εκτιμούσαν ιδιαίτερα την αγκινάρα ως αφροδισιακό. Λέγεται ότι στα τέλη του Μεσαίωνα η Αικατερίνη των Μεδίκων έτυχε έντονης κριτικής για την αδυναμία που είχε στις αγκινάρες, τις οποίες συνήθιζε να τρώει δημοσίως, γι' αυτό και κάποιοι συσχέτισαν τις γαστρονομικές με τις σεξουαλικές της αδυναμίες. 

Τονώνει τα μαλλιά
Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες A, B, C, ασβέστιο και φώσφορο. Μπορείτε να πάρετε πράσινα φύλλα αγκινάρας και να τα καλύψετε με νερό (όχι πάρα πολύ, ίσα που να καλύπτονται) και το βάζετε στη φωτιά. Μόλις φθάσει στο σημείο βρασμού, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για τρεις ώρες. Στη συνέχεια το σουρώνετε και με το υγρό αυτό κάνετε μασάζ στο κεφάλι για την τόνωση των μαλλιών.  

ΠΗΓΗ
revealedtheninthwave
Διαβάστε περισσότερα » »