Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Αυτό είναι το προφίλ των παιδεραστών - Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Αυτό είναι το προφίλ των παιδεραστών - Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείςΤα στοιχεία που προκύπτουν για τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των παιδεραστών σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι συγκλονιστικά, καθώς φωτογραφίζουν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας.
Σύμφωνα με την έκθεση, το προφίλ του ανθρώπου που πλησίαζε τα παιδιά έξω από σχολεία και παιδικές χαρές με δόλωμα γλυκά και καραμέλες έχει πλέον αλλάξει, καθώς οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων που επιτίθενται σε μικρά παιδιά είναι ευγενής, μέσης ή ανώτερης παιδείας και επαγγελματικά καταξιωμένοι. Άνθρωποι υπεράνω υποψίας.
Τα τελευταία περιστατικά με εκπαιδευτικούς, προπονητές, γονείς, ιερείς αποδεικνύουν τα παραπάνω. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών: άτομα που τα παιδιά γνωρίζουν, εμπιστεύονται και αγαπάνε.
Πως θα προστατεύσουν οι γονείς τα παιδιά τους
  • Να εξηγούν στα παιδιά ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να τα αγγίζει με τρόπο που δεν επιθυμούν
  • Να καλλιεργούν ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά προκειμένου αν τους συμβεί κάτι να νοιώσουν άνετα να το πουν
  • Να εξηγήσουν στα παιδιά ότι δεν υπάρχει κανένα μυστικό που να μας κάνει να ντρεπόμαστε ή να φοβόμαστε και επίσης δεν υπάρχει κανένα μυστικό από τη μαμά ή το μπαμπά
  • Να συζητάνε χωρίς ντροπή θέματα που φέρνει το παιδί στο σπίτι
  • Να παρατηρούν την συμπεριφορά των παιδιών τους και να προβληματίζονται με οποιαδήποτε ξαφνική και χωρίς εμφανή αιτία αλλαγή στη συμπεριφορά τους.
Τα σημάδια που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς
  • Το παιδί δείχνει να έχει ξαφνικά γνώσεις για τη σεξουαλική δραστηριότητα
  • Έχει εφιάλτες και γενικότερα προβλήματα ύπνου
  • Έχει αλλαγές στην όρεξη του
  • Έχει ξαφνικές αλλαγές στην σχολική του επίδοση
  • Αποφεύγει ή προσκολλάται σε κάποιον ενήλικα
  • Έχει απρόσμενες διακυμάνσεις στη διάθεση
  • Μιλά για ένα καινούργιο μεγαλύτερο φίλο και αδικαιολόγητα δώρα ή χρήματα
  • Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά
  • Σωματικές ενδείξεις (μώλωπες, ερεθισμός στη γενετήσια περιοχή)
  • Φυγή από το σπίτι
iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοί είναι οι κατώτατοι μισθοί στην Ευρώπη

Η Γερμανία φέρνει τον ενιαίο κατώτατο μισθό - Δείτε τον πίνακα

Με τα ποσοστά φτώχειας να αυξάνονται σε ανησυχητικό βαθμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Επιτροπή επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας, ώστε να υπάρχει πρόνοια για τους μη έχοντες και τις κοινωνικές ομάδες, που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αρχίσει η συζήτηση για την καθιέρωση ενός ενιαίου κατώτατου μισθού στις 27 χώρες - μέλη. H συγκεκριμένη πρόταση, που βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτικών οργανώσεων, ξεκίνησε - μεταξύ άλλων - και υποστηρίζεται θερμά από το Βερολίνο. Συγκεκριμένα, από τους εκπροσώπους των Γερμανών εργαζομένων, οι οποίοι επιχειρούν να περιορίσουν το εκτεταμένο φαινόμενο της ελαστικής απασχόλησης με αποδοχές 400 ευρώ.

Άλλωστε, στη Γερμανία, δεν υπάρχει κατώτατος μισθός. Συνολικά, από τις 27 χώρες - μέλη, κατώτατος μισθός είναι θεσπισμένος στις 20. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα επίπεδα των συγκεκριμένων αποδοχών, αλλά και τα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ένωση.

 

ΧΩΡΑ                    
ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ              
ΑΝΕΡΓΙΑ
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ              
1.801                            
5,2%
ΙΡΛΑΝΔΙΑ                            
1.461
14,7%
ΟΛΛΑΝΔΙΑ                          
1.446                             
4,9%
ΒΕΛΓΙΟ                                
1.443                            
7,2%
ΓΑΛΛΙΑ                                 
1.398                           
10%
ΗΝΩΜ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ              
1.201
8,3%
ΣΛΟΒΕΝΙΑ                              
763
8,7%
ΙΣΠΑΝΙΑ                                  
748                           
23,6%
ΜΑΛΤΑ                                   
679                              
6,8%
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ                          
565                           
15%     
ΕΛΛΑΔΑ                                 
511                             
21,8%
ΠΟΛΩΝΙΑ                               
336                             
10,2%
ΣΛΟΒΑΚΙΑ                             
327                             
14%
ΤΣΕΧΙΑ                                  
310
6,8%
ΟΥΓΓΑΡΙΑ                               
295                            
11%
ΕΣΘΟΝΙΑ                                
290                            
11,7%
ΛΕΤΟΝΙΑ                                
286                             
14,6%
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ                             
231                            
14,3%
ΡΟΥΜΑΝΙΑ                             
162                              
7,1%  
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ                            
138                             
12,4%

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/337331/i-germania-fernei-ton-eniaio-katotato-mistho-/
Διαβάστε περισσότερα » »

Η οικογένεια του πρώην υπ. Ναυτιλίας Γ. Διαμαντίδη αγόρασε ακίνητα αξίας 1.170.000 ευρώ τους τελευταίους μήνες!

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος»-τον "τσάκοσαν" οι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα ο Δημ. Μαρκόπουλος- για τον αιφνίδιο (νέο)πλουτισμό της οικογένειας του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Διαμαντίδη η οποία εν μέσω κρίσης απέκτησε πολυτελή ακίνητα στη Σαρωνίδα-με θέα πιάτο τη θάλασσα-αντί 1.170.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στο πόθεν έσχες το ζεύγος Διαμαντίδη δηλώνει κοντά στα 120.000 ευρώ σε λογαριασμούς.

Βέβαια σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς των ακινήτων τα παιδιά και η σύζυγος του Διαμαντίδη ζήτησαν και έλαβαν δάνειο 800.000 ευρώ από την γαλαντόμα Εμπορική Τράπεζα!

Η οικογένεια Διαμαντίδη, ο οποίος έμεινε μόνο 10 μήνες στο υπουργείο Ναυτιλίας –έκανε τις συγκεκριμένες αγορές στο διάστημα Οκτωβρίου του 2011-Ιανουαρίου του 2012 την ώρα που οι πολίτες στενάζουν κάτω από τη μπότα του Μνηνονίου.








kourdistoportocali
Διαβάστε περισσότερα » »

Πολύ Σοβαρό... ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




Τα σχόλια δικά σας. Διαδωστε το παντού...



http://www.youtube.com/user/MrAleksandarMetanoja?feature=watch
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟΝ ΤΗΣ ΧΑΪΔΟΥΣ !!!


Πίσω στο χρόνο.....πρωτοσέλιδα από την προεκλογική περίοδο του 2009!!! Αγαστή η συνεργασία πολιτικών και των διαπλεκόμενων με τα τσιράκια τους τους  δημοσιοκάφρους όπως τότε έτσι και τώρα Για να μην ξεχνιόμαστε!!

Απατεώνες του κερατά







Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Αρχίζει η Δικαιοσύνη και μας εκπλήσσει ευχάριστα,για να δούμε

Χθες (Παρασκευή) το απόγευμα, μικρή ομάδα κατοίκων της Μ. Παναγιάς, μαζί με δικηγόρο, ανέβηκαν στον Κάκαβο που από τις 20 Μαρτίου έχει καταληφθεί παράνομα από την εταιρεία ELDORADO-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Όταν έφτασαν στις Σκουριές, τους σταμάτησε το γνωστό μπλόκο των κουκουλοφόρων μπράβων της εταιρείας, οι οποίοι ζήτησαν τα στοιχεία τους επειδή δήθεν “εισέρχονται σε ιδιωτικό χώρο”.

Οι κάτοικοι αρνήθηκαν να δώσουν ονόματα και συστήθηκαν ως “Μπαγκς Μπάνυ” και “Ντόναλντ Ντακ”. Με τη σειρά τους ζήτησαν να μάθουν από τους κουκουλοφόρους με την άδεια ποιας αρχής έχουν καταλάβει το χώρο και εμποδίζουν την πρόσβαση στους πολίτες. Απάντηση δεν πήραν και αμέσως κάλεσαν τον Εισαγγελέα Χαλκιδικής και την Αστυνομία. Η Αστυνομία που κατέφθασε τους συνέλαβε όλους – 12 συνολικά άτομα εκ των οποίων 2 οι επικεφαλής – και τους μετέφερε στο Α.Τ. Αρναίας. Εκεί έδωσαν τις καταθέσεις τους, προφυλακίστηκαν και το πρωί οδηγούνται στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Είναι αυτονόητο ότι αν η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ είχε οποιαδήποτε άδεια για την προκλητική κατάληψη του βουνού, τα συρματοπλέγματα και τα μπλόκα, θα την είχε παρουσιάσει σήμερα. Άδεια δεν υπάρχει, όπως καταγγέλλουμε από τις 20 Μαρτίου, και σήμερα αποδείχθηκε περίτρανα. Διαβάστε εδώ τις γελοίες δικαιολογίες της εταιρείας για το προηγούμενο επεισόδιο παρεμπόδισης διόδου πολιτών στο βουνό. Ούτε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν τόλμησαν να ισχυριστούν ότι αυτά που κάνουν είναι νόμιμα!

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η κατοχή του Κακάβου τελειώνει εδώ. Σε δέκα μέρες γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά στις Σκουριές!

Πάρτε μια γεύση για το τι έγινε από τους άντρες της εταιρίας σεκιούριτι, όταν το απόγευμα του Μ. Σαββάτου έξι γυναίκες από την περιοχή, επιβαίνουσες σε δύο αυτοκίνητα, ξεκίνησαν με πρόθεση μια βόλτα στις Σκουριές και επίσκεψη σε χωράφι με μηλιές.από τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη προσπάθεια των κατοίκων να πλησιάσουν τις Σουριές.



antigoldgreece.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλα τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών όλων των κομμάτων, όπως κατατέθηκαν στο πρωτοδικείο Κοζάνης

Διαβάστε στο kozan.gr όλου τους υποψηφίους Βουλευτές όλων των κομμάτων όπως κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Κοζάνης.


Κάντε κλικ για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο σε μορφή word....
 
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η "πτωχευμένη" Ισλανδία υπέγραψε έξι συμφωνίες με τη Κίνα


Η Κίνα και η Ισλανδία υπέγραψαν σήμερα στο Ρέικιαβικ έξι συμφωνίες συνεργασίας, μεταξύ των οποίων και μία συμφωνία πλαίσιο για την σύμπραξη στην Αρκτική, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού Ουέν Ζιαμπάο, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ισλανδικής κυβέρνησης.

Οι συμφωνίες αφορούν επίσης τη συνεργασία στους τομείς της θαλάσσιας επιστήμης και τεχνολογίας, στη γεωθερμία, την ηλιακή ενέργεια και την αμοιβαία προώθηση των δύο χωρών, τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

Στην ανάγκη για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων αναφέρθηκαν κατά τη συνάντησή τους και οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Ουέν και Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας ευελπιστώ να προλειάνω το έδαφος για να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες χάρη στις συνομιλίες και στις συμφωνίες που θα συναφθούν», τόνισε η πρωθυπουργός υποδεχόμενη τον Ουέν.

«Παρατήρησα, προετοιμάζοντας την επίσκεψη αυτή πως πολυάριθμες ισλανδικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Κίνα σε πολλούς τομείς», τόνισε η Σιγκουρνταρντότιρ. Ο Ουέν απάντησε πως ελπίζει «η συνεργασία τούτη να ακμάσει περισσότερο».

Νωρίτερα, ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Τσεν Ντεμίνγκ είχε επαφές με τον Ισλανδό ΥΠΕΞ Έσουρ Σκαρπχέντισον, με κύριο θέμα την προώθηση των σινο-ισλανδικών εμπορικών σχέσεων, ιδίως στον τομέα της αλιείας.

Το ύψος των εξαγωγών της Ισλανδία προς την Κίνα ανήλθαν το 2010 στα 26 εκατ. δολάρια. Κυρίως αφορούσαν θαλασσινά προϊόντα, εξαρτήματα αλιείας, λογισμικά συστήματα, και φαρμακευτικά προϊόντα. Κατά κύριο λόγο εισήγαγε μηχανήματα, εξοπλισμό, ενδυμασία, και ηλεκτρονικά προϊόντα, αξίας 220 εκατ. δολαρίων.

Λίγο πριν την άφιξη του Κινέζου πρωθυπουργού, το Κίνημα των Πολιτών, ένα πολιτικό κόμμα που προέκυψε μετά την οικονομική κρίση του Οκτωβρίου 2008, και διαθέτει τρείς έδρες από τις 63 του συνόλου της Βουλής, κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ψήφισμα για την καταδίκη της κινεζικής επέμβασης στο Θιβέτ και ζητεί από την κυβέρνηση «να επιβάλει στο Πεκίνο να προσέλθει σε συνομιλίες με την εξόριστη θιβετιανή κυβέρνηση».

Η Αρκτική και τα αχανή κοιτάσματά της σε υδρογονάνθρακες, που εποφθαλμιά το Πεκίνο, θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει κατά τη διάρκεια του ταξειδίου του ο Ουέν στην Ευρώπη, στο διάστημα 20-27 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα επισκεφθεί την Ισλανδία, τη Σουηδία, την Πολωνία και τη Γερμανία, όπου θα παραβρεθεί στη Βιομηχανική Έκθεση του Αμβούργου.




onalert
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΠΕΒΑΛΑΝ-ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΚΥΠΡΟ

ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ..!
Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ..ΠΡΟΒΑΤΑ!
 


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/04/blog-post_9112.html#ixzz1sehuaQ42
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο εφευρέτης του Internet κατηγορεί τις Google και Facebook για τα δεδομένα που συλλέγουν

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα ‘The Guardian’, ο εφευρέτης του Παγκοσμίου Ιστού, Tim Berners Lee, κατηγορεί ευθέως τις Google και Facebook ως προς τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγουν.

Χαρακτηρίζοντας τες ως “ιντερνετικά σιλό”, αναφέρει ότι οι δύο αυτές εταιρείες έχουν κατορθώσει να παγιδεύσουν στα δίχτυα τους ολόκληρο το Διαδίκτυο. Αυτό που κάνουν είναι να συλλέγουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες
για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων τους και στη συνέχεια να αρνούνται να τις επιστρέψουν άμεσα μόλις αυτοί το ζητήσουν.

“Ένα από τα θέματα των κοινωνικών δικτύων είναι ότι οι εταιρείες τους έχουν στην κατοχή τους όλα αυτά τα δεδομένα, ενώ εμείς όχι… Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να μας παρέχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που διατηρούν.

Σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και αν ανεβάζετε τα δεδομένα σας, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι αργότερα θα μπορούν να σας επιστραφούν. Στη θέση σας θα ζητούσα κάτι τέτοιο πολύ τακτικά, με την ίδια συχνότητα που κάνω back up στον υπολογιστή μου. Ίσως το αν τα εγγόνια μας θα μπορούν ή όχι να βλέπουν τις φωτογραφίες μας να βασίζεται στην επιλογή των ιστοσελίδων αυτών.”

guardian.co.uk
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαβάστε Ελλήνων νόμισμα



Μια περιπλάνηση στην ιστορία δια μέσου του νομίσματος.

350 Σελίδες με νομίσματα κυρίως ελληνικά, μας δείχνουν με δικά τους  λόγια την εξελιξη στον ιστορικό χρόνο.


Μια αξιόλογη δουλειά από το Ελλήνων Δίκτυο με εικόνες υψηλής ανάλυσης και πληροφορίες για κάθε ένα νόμισμα.




ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑ


Πηγή:  http://e-rodios.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Επί ξυρού ακμής η Παθολογική του Μποδοσάκειου - Παγώνουν λόγω εκλογών οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών


Νέα παράταση στα προβλήματα λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας έρχεται να δώσει η απαγόρευση των προσλήψεων στο δημόσιο λόγω της προκήρυξης των εκλογών της 6ης Μαΐου, καθώς λόγω εκλογών μετατίθεται η πρόσληψη των δύο επικουρικών γιατρών που αναμένουν με αγωνία οι δύο και μοναδικοί γιατροί που στελεχώνουν την παθολογική κλινική από το περασμένο φθινόπωρο και έχουν φθάσει στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης.


Αυτό δηλώνουν οι ίδιοι οι γιατροί οι οποίοι με τις συνεχείς εφημερίες έχουν υπερβεί τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης και εκφράζουν φόβους όχι για τη δική τους υγεία αλλά για το επίπεδο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρουν στους 25 έως 35 ασθενείς που νοσηλεύονται συνήθως στην παθολογική κλινική, καθώς υποχρεώνονται σε πολυήμερες συνεχείς εφημερίες, αφού για παράδειγμα διαπιστώσαμε χθες Παρασκευή ότι μία από τους γιατρούς της κλινικής, η κ. Λάζοβιτς, εφημέρευε για τρίτη συνεχή μέρα, από την Τετάρτη.

Στο μεταξύ εδώ και 8 σχεδόν μήνες δεν πραγματοποιούνται τακτικά εξωτερικά ιατρεία (με ραντεβού), αφού αντιμετωπίζονται μονάχα έκτακτα παθολογικά περιστατικά στο ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναγκάζεται να στρέφεται σε ιδιώτες παθολόγους, είτε- λόγω οικονομικής αδυναμίας να καταφεύγει σε νοσοκομεία άλλων πόλεων.

Την αγανάκτηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας για την παρατεινόμενη υπολειτουργία της παθολογικής του Μποδοσάκειου, που μήνες ολόκληρους λειτουργεί στα όρια του κινδύνου, εξέφρασε μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ και νεφρολόγος του Μποδοσάκειου Χρήστος Κατσίνας. «Έχουμε τονίσει κατʼ επανάληψη από τον περασμένο Δεκέμβριο ως επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου ότι, η ανεπαρκής στελέχωση είναι τέτοια που επιβάλλεται να κλείσει για λόγους ασφαλείας η παθολογική», δήλωσε ο κ. Κατσίνας, επισημαίνοντας ότι κάθε μήνα υπάρχει πρόβλημα με την κάλυψη των εφημεριών της Παθολογικής του Μποδοσάκειου, αδυναμία που τόσους μήνες η διοίκηση αναγκάζεται να καλύπτει στο “παρά πέντε” με προσωρινές αποσπάσεις γιατρών από άλλες ιατρικές μονάδες του νοσοκομείου ή από τα γειτονικά νοσοκομεία.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ εμφανίστηκε όμως ιδιαιτέρως αιχμηρός και για τις δήθεν προσλήψεις επικουρικών γιατρών παραμονές των εκλογών: «Μας εμπαίζουν. Κάνουν τα στραβά μάτια εδώ και 8 μήνες αφήνοντας την Παθολογική του Μποδοσάκειου να λειτουργεί με ανεπαρκές προσωπικό, με 2 μονάχα γιατρούς και γενικότερα το νοσοκομείο με έλλειψη φαρμάκων και ιατρικών υλικών και χωρίς να πληρώνουν τις εφημερίες- τις καθυστερούν 3-4 μήνες, κι έβγαλαν την προκήρυξη για την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών προεκλογικά, πράγμα που σημαίνει ότι όλα έγιναν για το θεαθήναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατσίνας δεν δίστασε μάλιστα να στρέψει τα βέλη του και εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις προεκλογικές υποσχέσεις που μοιράζει, λέγοντας ότι «ενώ με τα μνημόνια έχουν περικόψει τις δαπάνες για την Υγεία βγαίνει ο κ. Βενιζέλος προεκλογικά και λέει ότι θα φροντίσει να έχει ο λαός δωρεάν Υγεία. Μας περνούν για ιθαγενείς που νομίζουν ότι θα μας κοροϊδέψουν μοιράζοντας χάντρες και καθρεφτάκια».

ΠΗΓΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ - ΡΟΗ ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Όχι» στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων από το περιφερειακό συμβούλιο - Tι αποφασίστηκε ομόφωνα

Tην αντίθεσή του σε κάθε πιθανό σενάριο πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε., επίσημη πρόσκληση σε Αλμούνια και Εντιγκερ για να επισκεπτούν την περιοχή, αλλά και τη διεκδίκηση μια σειράς αιτημάτων που προασπίζουν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας από την αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.


Αναλυτικά το περιφερειακό συμβούλιο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις που θα συμπεριληφθούν σε σχετικό ψήφισμα:

1) «Όχι» στην πώληση των μονάδων

2) Εξαίρεση της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα προσεχή 15 .έτη ώστε να υπάρξει ισοδύναμο αποτέλεσμα για την κοινωνία (πρόταση Δακή)

3) Δανειοδότηση της ΔΕΗ για την μονάδα Πτολεμαιδα 5 από το ταμείο εγγυοδοσίας – ρευστότητας (πρόταση Δακή)

4) Αξιοποίηση κάθε νομικής και διοικητικής παρέμβασης για την προάσπιση των ιδιωτικών μας συμφερόντων(πρόταση Δακή)

5) Πρόσκληση στους Επιτρόπους Ανταγωνισμού Αλμούνια και Εντιγκερ για επίσημη επίσκεψη στην περιοχή (πρόταση Δακή)

6) Να δημιουργηθούν προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας τα οποία θα κατευθύνουν σε δράσεις στους σταθμούς και τα ορυχεία για την απόκτηση τεχνογνωσίας (πρόταση Παπαϊορδανίδη)

7) Δημιουργία ισχυρών επενδυτικών κινήτρων για την εγκατάσταση δορυφορικών επιχειρήσεων προς της ΔΕΗ (πρόταση Παπαϊορδανίδη)

8) Σύσταση μόνιμης επιτροπής προς την κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της περιφέρειας της ΔΕΗ των εργαζομένων κτλ. (πρόταση Παπαϊορδανίδη)

9) Σύσταση ομάδας έργου από ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, εκπροσώπους οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων και της ΔΕΗ για την αξιοποίηση των λιμνών που θα προκύψουν με την αποκατάσταση των εδαφών (πρόταση Παπαϊορδανίδη)

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »