Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Απέλασαν τον πρέσβη του Ισραήλ στη Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι απέλασε τον στρατιωτικό ακόλουθο της ισραηλινής πρεσβείας στη Μόσχα διότι τον συνέλαβε στις 12 Μαΐου να κατασκοπεύει.

Ο στρατός και το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ είχαν ανακοινώσει χθες Τετάρτη βράδυ την απέλαση του ακόλουθου, ο οποίος κατονομάσθηκε από τις ισραηλινές αρχές ως ο σμήναρχος Βαντίμ Λίντερμαν.

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι.....
«ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας του Ισραήλ στη Μόσχα, Βαντίμ Λίντερμαν, συνελήφθη στις 12 Μαΐου τη στιγμή που λάμβανε απόρρητες πληροφορίες από έναν ρώσο υπήκοο».

Πάντως το Ισραήλ επεσήμανε ότι ερεύνησε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας και τους βρήκε «εντελώς αβάσιμους».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ Ο ΛΗΣΤΗΣ- ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ!


http://www.stoxos.gr
Θυμάστε τον νεαρό αναρχικό Γιώργο Βογιατζή – Βούτση, γιό του Στελέχους του Σύριζα Νίκου Βούτση (φωτογραφία), που είχε συλληφθεί για ληστεία Τράπεζας στις 4 Οκτωβρίου 2007 στου Γκύζη; Την περασμένη Παρασκευή, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επεκύρωσε την ποινή των 8 ετών καθείρξεως που είχε επιβάλει το Πρωτόδικο Δικαστήριο, αλλά ο γιός του Νίκου Βούτση βρίσκεται εκτός Φυλακών με όρους, εδώ και κάτι μήνες, πράγμα που δεν είχε γίνει ευρύτερα γνωστό!.. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή 1500 ευρώ και δύο χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Κατά την απολογία του, ο γιός του Νίκου Βούτση (όπως μας ενημερώνει η «Ελευθεροτυπία») δήλωσε: «Δεν μετανιώνω, αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι θα το ξαναέκανα». Στην δική του κατάθεση, ο συντετριμμένος πατήρ, Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι σέβεται τις απόψεις και τις επιλογές του γιου του, αν και «η πράξη του με υπερβαίνει από πλευράς επιλογών. Δεν έχω αυτή την ιδεολογική κατεύθυνση»!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Για Ληστεία Τράπεζας, οι αναρχοαριστεροί μένουν λιγότερο από 3 χρόνια στις Ελληνικές Φυλακές. Οι Λαθρομετανάστες μένουν ακόμη λιγότερο…


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Κτίσμα ηλικιας...12.000 ετων κατω απο τους παγους της Ανταρκτικης!

Ανησυχητικά στοιχεία έρχονται στο φως για πανάρχαια μυστικά που κρύβονται στο υπέδαφος της γιγαντιαίας ηπείρου, καθώς ένας δορυφόρος εντόπισε ένα κτίσμα κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, ηλικίας...12.000 ετών! Τουλάχιστον έτσι.....

υποστηρίζεται σε δημοσίευμα των European Union Times, το οποίο κάνει λόγο για μια αρχαία κατασκευή ή συσκευή που βρίσκεται θαμμένη κάτω από τόνους πάγου της Ανταρκτικής και η οποία ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2001, από έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο.


Ο στρατός των ΗΠΑ, αμέσως διέψευσε τις αναφορές και τα μέσα ενημέρωσης “συμμορφώθηκαν” στις επιταγές του.


Αναφορές όμως εξακολουθούν να διαρρέουν σχετικά με ένα μυστικό πρόγραμμα ανασκαφών, το οποίο ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακάλυψη.


“Αν πρόκειται για κάτι που κατασκεύασε ο στρατός των ΗΠΑ, τότε παραβιάζεται η διεθνής συνθήκη για την Ανταρκτική. Αν όχι, τότε πρόκειται για ένα κτίσμα τουλάχιστον 12.000 ετών, περίοδος που καλύπτεται η Ανταρκτική από πάγους. Θα αποτελεί λοιπόν το αρχαιότερο κτίσμα κατασκευασμένο από άνθρωπο στον πλανήτη” δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στη Νικόλ Φοντέιν, η οποία ήταν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, όταν ανακαλύφθηκε η κατασκευή.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα » »

Βρήκε στα δίχτυα του ψάρι με ανθρώπινο στόμα!

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ένας 45χρονος ψαράς, παρέα με τον ανήλικο γιο του, στη Συκιά της Χαλκιδικής, αλίευσε ένα παράξενο ψάρι που έχει χείλη και δόντια που μοιάζουν με αυτά του ανθρώπου.
Ο 45χρονος Θόδωρος Ντέμπλας, χρόνια ψαράς, έριξε συρτή στην περιοχή Άγιος Νικόλαος και σε βάθος μόλις τεσσάρων μέτρων έπιασε ένα διαφορετικό -μέχρι τώρα- ψάρι. Ήταν στρόγγυλο, με σκληρό δέρμα, βάρους σχεδόν 700 γραμμαρίων και μήκους περίπου 40 εκατοστών και όπως ο ίδιος αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν έχει ξαναδεί όμοιό του.
«Μου έκανε εντύπωση ότι είχε χείλια και δόντια όμοια με ανθρώπου. Κατάφερε να ζήσει για περισσότερες από πέντε ώρες έξω από το νερό, ενώ άλλα ψάρια δεν αντέχουν τόσο χρονικό διάστημα. Έχει διαφορετικό δέρμα και δεν είχε βράγχια, παρά μόνο μια σχισμή» δήλωσε ο κ. Ντέμπλας.
Το θέμα ανέδειξε η ιστοσελίδα halkidikinews και εκτιμάται πως πρόκειται για ψάρι που μετανάστευσε από νοτιότερες περιοχές. Το περίεργο αυτό ψάρι βρίσκεται σήμερα στον καταψύκτη του 45χρονου ψαρά και, όπως αναφέρει ο ίδιος, πρόκειται να σταλεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για να διαπιστωθεί εάν είναι δηλητηριώδες και ποια ακριβώς είναι η προέλευσή του.
«Μαζεύτηκαν και αρκετοί ακόμη ψαράδες από το χωριό και κανένας δεν είχε δει παρόμοιο ψάρι. Δεν υπάρχουν τέτοια ψάρια στα δικά μας τα νερά. Εγώ είμαι χρόνια επαγγελματίας ψαράς, με γονείς ψαράδες και δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο» πρόσθεσε ο 45χρονος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Υφυπουργός της κυβέρνησης δεν ξέρει τι έχει ψηφίσει...

Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση έως τις 15 Ιουνίου παίρνουν οι φορολογικές δηλώσεις που έληγαν στις 20 Μαϊου, εφ όσον βέβαια υποβληθούν ηλεκτρονικά, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για τους υπόχρεους της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του ν.2238/1994, , καθώς και όσους έχουν εισοδήματα από...


ακίνητα, από κινητές αξίες, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης. Οι δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά είχαν ούτως η άλλως καταληκτική ημερομηνία 15 Ιουνίου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Tροφές που βοηθούν στην καύση του κοιλιακού λίπους.

Η γυμναστική σίγουρα μπορεί να βοηθήσει πολύ για να αποκτήσετε την υπέροχη, γραμμωμένη κοιλιά που επιθυμείτε. Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένες τροφές που βοηθούν στην καύση του κοιλιακού λίπους.
      
 1.  Αυγά: γεμάτα πρωτεϊνη, τα αυγά βοηθούν να καεί το ανεπιθύμητο λίπος στην κοιλιακή περιοχή. Μη το παρακάνετε, για να μη το παρακάνει και η χοληστερίνη. Αν θέλετε τα θρεπτικά τους συστατικά, μπορείτε να αφαιρείτε τον κρόκο και να τρώτε μόνο το ασπράδι. 
     
 2.  Γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών: σύμφωνα με έρευνα, γυναίκες που κατανάλωναν ημερησίως γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, όπως το άπαχο γιαούρτι και γάλα, έχασαν πάνω από το 70% του λίπους τους. 
     
 3. Ελαιόλαδο: ένα από τα πιο ευλογημένα ελληνικά προϊόντα είναι το ελαίολαδο. Το έχουμε σε αφθονία και βοηθάει στην καύση του λίπους. Επιπλέον, το ελαιόλαδο βοηθά τη χοληστερίνη να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.
       
4.  Βρώμη: μπορεί να μην είναι λιχουδιά, είναι όμως ένα τόσο υγειϊνό γεύμα, που αξίζει τον κόπο να το βάλετε στην καθημερινή διατροφή σας. Κρατάει τα επίπεδα της χολιστερίνης χαμηλά και βοηθάει στην καλή πέψη. Αν θέλετε να το κάνετε λιγάκι πιο γευστικό, προσθέστε φρούτα, όχι ζάχαρη. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλαγές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Να καταργηθεί το πάγιο στα τιμολόγια των πολυτέκνων καθώς και στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, που χορηγείται σε άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνους, μακροχρόνια ανέργους και ΑΜΕΑ, εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, επικαλούμενη την ανάγκη απλοποίησης των τιμολογίων.

Η ΡΑΕ ξεκίνησε σχετική δημόσια διαβούλευση, με τις εξής προτάσεις:

-Οι τιμές για το ΚΟΤ και τους πολυτέκνους να αποφασίζονται με υπουργική απόφαση.

-Να αφορούν μόνο το ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων προμήθειας.

-Να περιέχουν μόνο χρέωση ενέργειας και όχι πάγια χρέωση.

-Να καταργηθεί η διαφοροποίηση μεταξύ τύπου παροχής (μονοφασική/τριφασική).

- Να καταργηθεί η διαφοροποίηση στην τιμή ανάλογα με τη συνολική κατανάλωση του πελάτη.

- Να υπάρξει διαφοροποίηση μόνο ανά κατηγορία ΚΟΤ και, ενδεχομένως, και πολυτέκνων.

Η ΡΑΕ προτείνει μία ακόμη εναλλακτική, σύμφωνα με την οποία η Πολιτεία δεν θα ορίζει το ύψος των τιμολογίων ΚΟΤ και πολυτέκνων, αλλά το ποσό της "επιδότησης" (ευρώ ανά μεγαβατώρα) που θα δίνεται κάθε χρόνο σε όσους προμηθευτές, ΔΕΗ και εναλλακτικούς, χορηγούν τα τιμολόγια αυτά στους πελάτες τους. Δεν θα υπάρχει δηλαδή ενιαίος τιμοκατάλογος και θα δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθεί ανταγωνισμός και στα τιμολόγια αυτά.

Με άλλη εισήγηση, η ΡΑΕ προτείνει να χορηγείται προκαταβολικά, και όχι απολογιστικά, στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας η αποζημίωση για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που παρέχουν (οι οποίες είναι το τιμολόγιο των πολυτέκνων και των μη διασυνδεδεμένων νησιών).

Η Δημόσια Διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011
Διαβάστε περισσότερα » »

Πλαφόν €2.775 σε ΔΕΚΟ, τράπεζες

Ερχονται µέσα στους επόµενους µήνες – και πιο σύντοµα απ’ ό,τι υπολόγιζε αρχικά η κυβέρνηση – οι περικοπές των κοινωνικών επιδοµάτων µαζί µε τις ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα, µε βάση τις δεσµεύσεις της χώρας προς την τρόικα. Παράλληλα, θα αρχίσει η εφαρµογή του πλαφόν στις κύριες συντάξεις, όπως προβλέπεται από τον νόµο Σιούφα, ώστε να εκλείψουν τα φαινόµενα «παράτυπου υπολογισµού».

Σύµφωνα µε πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουµάνη, θα µπει πλαφόν µε ενεργοποίηση του νόµου Σιούφα, ώστε οι συντάξεις που δίνονται να αντιστοιχούν στις εισφορές που καταβάλλουν οι εργαζόµενοι µε στόχο να µην υποθηκευτεί το µέλλον των Ταµείων.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σχεδιάζει την επαναφορά σχετικής ρύθµισης του Ν. 2042/92, η οποία ανέφερε ότι το καθαρό ποσό κύριας σύνταξης στο ΙΚΑ δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 2.340 ευρώ και στα Ταµεία των ∆ΕΚΟ - τραπεζών τα 2.775 ευρώ.

Το πρόβληµα σήµερα στα Ταµεία ∆ΕΚΟ - τραπεζών έγκειται στο ότι στον υπολογισµό της κύριας σύνταξης υπολογίζονται παρατύπως και διάφορα επιδόµατα µε αποτέλεσµα να παραβιάζεται το πλαφόν.

Σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές, ασκούνται πιέσεις από την τρόικα ώστε οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις να αρχίσουν από 1.7.2011 και όχι από 1.1.2012. Ωστόσο, από το υπουργείο Εργασίας τονιζόταν χθες ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές µελέτες. Παρ’ όλα αυτά, χθεσινοβραδινές πληροφορίες τόνιζαν ότι είναι πιθανό σε κάποια επικουρικά ταµεία µε σοβαρά προβλήµατα η περικοπή να γίνει από την 1η Σεπτεµβρίου.

Οι µειώσεις που θα επέλθουν στις επικουρικές συντάξεις θα υπολογιστούν µε βάση τις αναλογιστικές µελέτες. Εκτιµάται από το υπουργείο Εργασίας ότι η µείωση θα είναι της τάξης του 5%-6%, ενώ τα συνδικάτα εκτιµούν ότι θα φθάσει και το 30%.

Η ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Η αύξηση των εσόδων µέσω της καταπολέµησης της αδήλωτης εργασίας µε τη σταδιακή ένταξη 480.000 εργαζοµένων στην επίσηµη αγορά εργασίας, αλλά και η περαιτέρω µείωση της ιατροφαρµακευτικής δαπάνης, είναι ορισµένα από τα µέτρα που εντάσσονται στο πλαίσιο του µεσοπρόθεσµου δηµοσιονοµικού προγράµµατος. Στους στόχους του προγράµµατος αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, µιλώντας χθες στο Συνέδριο του Economist.

Σύµφωνα µε την υπουργό Εργασίας, «η εξοικονόµηση πόρων θα προέλθει µέσω του ουσιαστικού εξορθολογισµού και της βελτίωσης της αποτελεσµατικότητας παροχής των κοινωνικών επιδοµάτων και µεταβιβάσεων. Αυτό θα γίνει µεταξύ άλλων µε απογραφή όλων των δικαιούχων, εντατικοποίηση των ελέγχων, ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων και αναβάθµιση διαδικασιών επαλήθευσης για την πιστοποίηση πληρωµών και τη συνεχιζόµενη επιλεξιµότητα των δικαιούχων».


Πιθανόν σε κάποια επικουρικά ταµεία µε προβλήµατα, η µείωση να γίνει από 1ης Σεπτεµβρίου

Και έκτακτη εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ

Η γενική γραµµατέας του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα – µιλώντας χτες στον Σκάι – επανέλαβε ότι σχεδιάζεται η επιβολή έκτακτης εισφοράς (τύπου ΛΑΦΚΑ)

για τις υψηλές επικουρικές συντάξεις και πρόσθεσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν µετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών µελετών. «Τα πρώτα στοιχεία που έχουµε δεν είναι καλά», παρατήρησε η κ. Δρέττα αναφερόµενη στις µελέτες.


Από 1ης Ιουλίου έως 250.000 λιγότεροι στη λίστα µε τα ανθυγιεινά

Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ του αριθµού δικαιούχων του ΕΚΑΣ όπως και χιλιάδων δικαιούχων κοινωνικών επιδοµάτων είναι δροµολογηµένη από την τρόικα. Σχεδιάζεται η καθιέρωση νέων και διευρυµένων εισοδηµατικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε η καταβολή των πάσης φύσεως επιδοµάτων (ΕΚΑΣ, ανεργίας, πολυτέκνων κ.ά.) καθώς και των ενισχύσεων και παροχών σε είδος (στεγαστικά δάνεια ΟΕΚ, επιδότηση ενοικίου, προγράµµατα κοινωνικού τουρισµού κ.ά.)

να γίνεται µε βάση το ποσό του συνολικού εισοδήµατος και την περιουσιακή κατάσταση. Αυτό σηµαίνει ότι αν κάποιος έχει εισόδηµα και περιουσιακά στοιχεία πάνω από ένα ορισµένο όριο, θα χάνει το επίδοµα ή την οποιασδήποτε µορφής παροχή από το κράτος. Οσον αφορά το θέµα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελµάτων, σήµερα γίνεται νέα συνεδρίασης της ειδικής Επιτροπής ώστε έως τις 15 Ιουνίου να γνωµοδοτήσει για την υπαγωγή ή την εξαίρεση εργασιών, ειδικοτήτων ή χώρων εργασίας στη νέα λίστα. Μετά το πόρισµα της Επιτροπής, µε κυβερνητική απόφαση θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου η νέα λίστα που θα περιλαµβάνει τουλάχιστον 200.000 - 250.000 λιγότερους εργαζοµένους σύµφωνα µε την οδηγία του επικαιροποιηµένου Μνηµονίου, που ορίζει ότι δεν θα µπορεί να είναι στη λίστα άνω του 10% του εργατικού δυναµικού (έναντι 30% σήµερα). Οσοι απασχολούνται σε επαγγέλµατα που θα εξαιρεθούν, θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά εφόσον συµπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης µέχρι τις 31/12/2015 (δεν θίγονται όσοι έχουν συµπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις, δηλαδή 4.500

ένσηµα εκ των οποίων τα 3.600 στα βαρέα και ανθυγιεινά).
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΧΑΙΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ-ΤΣΙΠΑΚΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Την παραίτηση του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ο Ντομινίκ Στρος Καν. Στην ανακοίνωση παραίτησης μεταξύ άλλων αναφέρει πως προχωρά στην κίνηση αυτή για...

την προστασία κυρίως του Ταμείου.

Tαυτόχρονα, οι  δικηγόροι του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρός Καν που έχει προφυλακιστεί για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού εις βάρος καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, έχουν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του προβεβλημένου πελάτη τους, με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων.Στην ίδια αίτηση, όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από δικαστικά έγγραφα, προτείνεται ο κατ' οίκον περιορισμός αλλά και η 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος, του Στρος Καν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τώρα που ξεπουλάν τη χώρα, ας την αγοράσουμε εμείς!

Τα πράγματα είναι απλά. Το κράτος χρωστάει ένα μεγάλο ποσό. Το κράτος. Εμείς έχουμε πάψει απο πολλού να ειμαστε το Κράτος. Λοιπόν, προτείνω οι Ελληνες πολίτες να αγοράσουν ολόκληρο το Ελληνικό Κράτος, αγοράζοντας το χρέος του.
Σε κάθε Ελληνα φορολογούμενο αντιστοιχεί κατά μέσο όρο 70 χιλιαδες ευρώ. Δηλαδή ένα δυάρι. Αντι να αφήσουμε του ΞΕΝΟΥΣ να αγοράσουν όλη την Ελλάδα, και απο πάνω το Κράτος να μας πάρει όχι 70 αλλά 700 απο τον καθένα, ας αγορ! άσουμε πίσω την Ελλάδα (Δημόσιο, Γη και πλουτοπαραγωγικές πηγές). Με πρώτο όρο: Ότι θα έχουν λόγο στη διοίκηση του Κράτους (ΔΕΚΟ, ΓΗ κτλ) οι Ελληνες μέτοχοί του (πλέον). Αυτοί θα αποφασίζουν για μισθούς, συντάξεις, μονιμότητα, όλα κτλ., υπευθυνα πλέον και όχι μέσα απο ένα καλοστημένο σύστημα. Όταν είσαι άμεσα μέτοχος, θα ενδιαφέρεσαι. Με δεύτερο όρο: ότι θα παραιτηθούν απο την πολιτική ζωή του τόπου όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τα τελευταία 50 χρόνια σε οποιοδήποτε επίπεδο. Τέρμα οι αποτυχημένοι. Απο εκεί και πέρα η τύχη μας θα είναι στα χέρια ! μας. Επίσης, μόλις αγοράσουμε πίσω! τη χ ώρα, χωρίς να έχουμε εξοφλήσει παρά τα άμεσα χρέη, θα ζητήσουμε αυτά που μας ανήκουν απο τη Γερμανία και αυτά που μας κλεβουν απο καταχρηστικές δανειακες συμβάσεις. Ένα δυαράκι, μια χώρα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαλάζι!!! σε περιοχές της Έδεσσας

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το  χαλάζι και σε περιοχές της Έδεσσας 


Δυστυχώς, ούτε οι καλλιέργειες της Έδεσσας γλίτωσαν από την καταστροφική μανία της φύσης. Το χαλάζι που έπεσε, την ίδια ώρα και εκεί, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, 2000 στρέμματα κεράσια και 1000 στρέμματα μήλα υπέστησαν ολική καταστροφή, ενώ πολλοί καλλιεργητές...

...βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα ολοκληρωτικής απώλειας του φυτικού κεφαλαίου σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Οι εικόνες από την περιοχή της Αγίας Φωτεινής Έδεσσας μιλάνε από μόνες τους: 
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΣΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΒΡΥΤΑ!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ



ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ.

ΡΙΧΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ Ή ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΑΣ.

ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠ' ΕΞΩ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ .
Διαβάστε περισσότερα » »

Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες!!


Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!


12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλ. "το κεφάλι μας"!...


1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (αγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ήΜακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
2. Aντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle, Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικα ελληνικά :ΕΒΓΑ, και.....
ΜΟΝΟ αυτα !

3. Αντί για Coca Cola Pepsi Cola αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux,Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικα, αλλα αν πίνετε, προτιμήστε ΜΟΝΟ ελληνικα !)
4. Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken, Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!).
5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική,αγοράστε μονο μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α. Ειναι εξαιρετικα και τα καλύτερα απο όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)
6. Αντί για .. προσούτο, αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.
7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .
8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικο, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, κλπ κλπ μονο ελληνικα

9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνοελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !!!!.
10. Αντί για ΣΟΚΑΛΑΤΕΣ Nestle, αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μονο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχως, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!! δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικες επιχειρήσεις !!!
11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!!
12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ. Η ΚΟΨ'ΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ !!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Κράτα την τιμή για πάρτη σου Δήμαρχε Μπουτάρη !


Δήλωση-σοκ Μπουτάρη: Τιμή να είναι η Θεσσαλονίκη γεννέτειρα του Κεμάλ
γράφει σήμερα το portal voreia.gr
"Προκαλεί για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε εγκωμιαστικά σχόλια για τον σφαγέα Ποντίων και Μικρασιατών
Σε μια νέα προκλητική δήλωση προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από την Κωνσταντινούπολη, επιφυλάσσοντας εγκωμιαστικά σχόλια για τον..
 Κεμάλ Ατατούρκ, τον υπ' αριθμόν ένα υπεύθυνο της γενοκτονίας των Ποντίων και των Αρμενίων, αλλά και σφαγέα των ελληνικών πληθυσμών στη Μικρά Ασία.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι η γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ, χωρίς βέβαια να αναλογίζεται ότι στην πόλη όπου είναι δήμαρχος κατοικούν χιλιάδες Πόντιοι και Μικρασιάτες."
...
Kαι σήμερα, την 19η Μαϊου 2011, το πρωί, στις 11, ο κ.Μπουτάρης θα παρευρεθεί στην επιμνημόσυνη δέηση, που θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, χοροστατούντως του Μητροπολίτη Άνθιμου !

Ο άνθρωπος είναι τρείς λαλούν και δυό χορεύουν.
Ου γαρ έρχεται μόνο...
εκτός αν του πήρε τόσο τα μυαλά η Γκαμπριέλα...:))
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Καστανίδης συγκάλυπτε επί 14 χρόνια οικονομικό έγκλημα !

Του Στεφ. Β. Αναγνώστου
anagnostou@elefteros.gr

Η υπόθεση των προγραμματικών συμφωνιών για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ που είχαν ανατεθεί στην Ιντρακόμ και την Siemens κατά 60% και 40% αντιστοίχως, ήταν η αιτία της παραίτησης του Χάρη Καστανίδη από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών το 1997. Φυσικά τότε ο ίδιος ο κ. Καστανίδης είχε αποφύγει να μιλήσει ευθέως για τους λόγους της παραίτησής του αλλά ούτε και θέλησε αργότερα να δημοσιοποιήσει την αιτία που τον οδήγησε στην παραίτηση από τη θέση του.....
 υπουργού, παρά το γεγονός ότι η χώρα υποχρεώθηκε να πληρώσει βαρύτατο οικονομικό τίμημα για την αξία των ψηφιακών παροχών, καθώς με διεθνή διαγωνισμό, θα μπορούσε να τα προμηθευθεί σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Ουσιαστικά ο κ. Καστανίδης έκρυψε το «μεγάλο μυστικό», συγκαλύπτοντας επί της ουσίας ένα οικονομικό έγκλημα επί 14 χρόνια! Πρόκειται για μια ομολογία που υποχρεωτικά σήμερα έπρεπε να είχε οδηγήσει σε παραίτηση τον κ. Καστανίδη και από τον υπουργικό θώκο της Δικαιοσύνης μάλιστα που κατέχει τώρα.

Ιδού πως έχει το ιστορικό της παραιτήσεως Καστανίδη.

Από τα τέλη του Ιουνίου του 1997, ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και της ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ Σωκ. Κόκκαλης με ομιλία του κατά την διάρκεια των γενικών συνελεύσεων των συγκεκριμένων εταιριών, έθεσε το θέμα των υπολοίπων προγραμματικών συμφωνιών, αφού εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά της τότε υπουργού Ανάπτυξης κυρίας Βάσως Παπανδρέου για ανυπαρξία έργου στο υπουργείο της, λέγοντας ότι: «Η Κυβέρνηση καθυστέρησε την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών»! Και υπογράμμισε, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα των εφημερίδων (1-7-1997), ότι «ενώ απομένουν 180 ημέρες γιά να τελειώσει το 1997, η κυβέρνηση προχωρεί με πολύ αργά βήματα στην υπογραφή και νέων προγραμματικών συμφωνιών για ψηφιακές παροχές του OTE, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει εκτελεσθεί μόνο το 30% του προγράμματος του Oργανισμού»!

Η τότε υπουργός Ανάπτυξης Bάσω Παπανδρέου, αν και ενημερώθηκε, απέφυγε να απαντήσει! Αντ' αυτής όμως απάντησε ο εκτελών τότε χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Γενικός Γραμματέας Eνημέρωσης του τότε υπουργείου Tύπου και MME κ. Γ. Nικολάου, με την ακόλουθη δήλωση: «H Kυβέρνηση υλοποιεί με επιτυχία και αποτελεσματικότητα την αναπτυξιακή της πολιτική, με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής Oικονομίας, την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας και γνώμονα το συμφέρον των Eλλήνων πολιτών, σταθερά προσανατολισμένη στις προγραμματικές της δηλώσεις», σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Σημίτης είχε δεσμευθεί ότι θα υπογράφονταν οι προγραμματικές συμφωνίες!

Ωστόσο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 1997 οι συμφωνίες δεν προχωρούσαν. Έτσι περί τα μέσα Σεπτεμβρίου υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών τοποθετήθηκε ο «εκλεκτός» του κ. Σημίτη, Αναστ. Μαντέλης, που είχε εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1996. Η τοποθέτηση του κ. Μαντέλη στο υπουργείο Μεταφορών-Επικοινωνιών έγινε μετά την αιφνίδια παραίτηση του Χάρη Καστανίδη, για λόγους τους οποίους ο ίδιος τότε δεν θέλησε να δώσει δημοσίως εξηγήσεις, ωστόσο σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα της εποχής, είχε παραιτηθεί γιατί ήταν αντίθετος στις προγραμματικές συμφωνίες! Η εξήγηση αυτή άλλωστε δόθηκε και σε δημοσίευμα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2011 στο «Βήμα της Κυριακής»(σελ. Α39) όπου αναφέρεται ότι ο κ. Καστανίδης στην επιστολή του προς τον κ. Σημίτη παραιτήθηκε από υπουργός γιατί διαφωνούσε με την περίφημη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ-Siemens, ύψους 158.018.800.000 δρχ. η οποία υπεγράφη στις 23-12-1997! Δηλαδή μετά την τοποθέτηση του κ. Μαντέλη ως υπουργού Μεταφορών-Επικοινωνιών, οπότε «ξεπάγωσε» η διαδικασία των προγραμματικών συμφωνιών, η αξία των οποίων ανερχόταν σε 1,3 τρις. δρχ, και κάλυπτε την επόμενη 5ετία! Ο κ. Μαντέλης, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του, είχε διατελέσει πρόεδρος του ΟΤΕ (1985-1988), των ΕΛΤΑ (1985-1989), ενώ μετά τις εκλογές του 1993 είχε τοποθετηθεί από τον τότε υπουργό Βιομηχανίας Κ. Σημίτη, ως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και από τον Ιανουάριο του 1996, που ο κ. Σημίτης έγινε πρωθυπουργός διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, ενώ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 1996, που εξελέγη βουλευτής Επικρατείας, έγινε υφυπουργός Εσωτερικών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το σύνολο των προγραμματικών συμφωνιών που αφορούσαν τον ΟΤΕ ανέρχονταν σε 612 δις. δρχ., οι συμφωνίες για τον ΟΣΕ σε 360 δις. δρχ. και οι προγραμματικές συμφωνίες της ΔΕΗ ανέρχονταν συνολικά σε 328 περίπου δις. δρχ! Δηλαδή το ύψος των Προγραμματικών Συμφωνιών σε ΟΤΕ και ΟΣΕ, που υπάγονταν στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ανερχόταν σε 972 δισεκατομμύρια δραχμές! Μάλιστα η τότε διοίκηση του ΟΤΕ , μετά από σχετική έγκριση του υπουργικού συμβουλίου στις αρχές του καλοκαιριού του 1997, από το πακέτο των 612 δις. δρχ., ένα ποσό 135 δις. ευρώ είχε αποφασίσει να να διαθέσει στη διετία 1997-1998 εφαρμόζοντας ένα «έκτακτο πρόγραμμα» (fast track) όπως το ειχε ονομάσει!
Όσον αφορά τις προγραμματικές συμφωνίες του ΟΣΕ αυτές προέβλεπαν: 200 φορτάμαξες μεταφοράς καυσίμων, 8 δηζελάμαξες, 10 συρμούς προαστιακού σιδηροδρόμου, 20+75 επιβατάμαξες διαφόρων τύπων, 20 συρμούς μεσαίων αποστάσεων για αυτοκινητάμαξες, 14 ηλεκτράμαξες (σ.σ. εν όψει ηλεκτροκίνησης των τρένων που ακόμη δεν λειτουργεί ολοκληρωμένα), 396 φορτάμαξες διαφόρων τύπων, κ.λ.π.! Όσο δε για τη ΔΕΗ οι προμήθειες ήταν αγορά μετασχηματιστών και άλλων σχετικών υλικών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ...

Διαβάστε περισσότερα » »

Ατυχημα του βουλευτη Aιβαλιώτη στο studio του ΤΗΛΕΑΣΤΥ

Διαβάστε περισσότερα » »

Τρεις τραυματίες σε ένοπλη συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιούς στη Πεύκη.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιπολικό δέχθηκε κλήση από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για να ελέγξει περιστατικό στην Πεύκη, μετά από τηλεφώνημα για ύποπτα άτομα. Στη διασταύρωση των οδών Επικούρου και Αιόλου το πλήρωμα προσπάθησε να ελέγξει το άτομο και δέχθηκε τα πυρά αγνώστων.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ απάντησαν...
με πυρά και από την συμπλοκή τραυματίστηκαν σοβαρά δύο αστυνομικοί. Ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι πρόκειται για έναν από τους δράστες.

Ακούστε πως περιέγραψε τη συμπλοκή αυτόπτης μάρτυρας

Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς δέχθηκε 3 σφαίρες στο στήθος και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο δράστης μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και χειρουργείται.

Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν στη συμπλοκή πήραν μέρος δύο ή περισσότεροι δράστες.

Ένα ακόμη άτομο που φέρεται να συμμετείχε στη συμπλοκή άρπαξε το περιπολικό, το οποίο λίγο αργότερα εντοπίστηκε στην οδό Θεσσαλονίκης 16 στη Κηφισιά. Μέσα βρέθηκε και το όπλο του αστυνομικού.

Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκαν ένα 9αρι πιστόλι, μία τσάντα με διαρρηκτικά εργαλεία, ένα μπιτόνι με βενζίνη και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, με τη συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ διενεργείται έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα των δραστών και ο σκοπός τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΚΑΦΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Οι άντρες που πίνουν καθημερινά μεγάλες ποσότητες καφέ διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη - και εξαιρετικά μικρότερο να εκδηλώσουν επιθετικές μορφές της νόσου, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες οι...
οποίοι παρακολούθησαν επί δύο δεκαετίες σχεδόν 48.000 άντρες.
Όπως διαπίστωσαν, όσοι πίνουν έξι ή περισσότερους καφέδες την ημέρα έχουν κατά 20% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν οποιαδήποτε μορφή της νόσου, η οποία είναι η συνηθέστερη μορφή ανδρικού καρκίνου.
Έχουν επίσης κατά 60% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν επιθετικές μορφές, οι οποίες εξαπλώνονται σε άλλα όργανα του σώματος και μπορεί να απειλήσουν τη ζωή.
Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην αμερικανική «Επιθεώρηση του Εθνικού Ιδρύματος Καρκίνου» (JNCI) και βασίζεται στην παρακολούθηση των εθελοντών από το 1986 έως το 2008. Κάθε τέσσερα χρόνια, οι εθελοντές συμπλήρωναν ειδικά ερωτηματολόγια για την κατανάλωση καφέ και άλλες συνήθειές τους.
Στη διάρκεια των ετών που μεσολάβησαν, 5.035 από τους εθελοντές διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη, με 642 από τους ασθενείς να χάνουν τελικά τη ζωή τους εξαιτίας του.
Αφού οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν όλους τους άλλους πιθανούς παράγοντες κινδύνου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καφές ασκεί προστατευτική δράση – και πως όσο περισσότερο πίνει κανείς, τόσο το καλύτερο.
Είναι η πρώτη μεγάλη μελέτη που εξετάζει ειδικά τη σχέση μεταξύ καφέ και μεταστατικού καρκίνου του προστάτη, δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κάθριν Γουϊλσον, ερευνήτρια στο τμήμα Επιδημιολογίας της Σχολής Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
«Το εύρημά μας είναι σημαντικό, διότι δεν υπάρχουν πολλοί τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη», είπε. «Ωστόσο, το εύρημά μας θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες μελέτες, καθώς και να βρούμε κάποια βιολογική εξήγηση για την παρατήρησή μας, προτού προχωρήσουμε σε συστάσεις προς το κοινό».
Οι ερευνητές τονίζουν πως ο καφές περιέχει πολλά συστατικά που ασκούν διάφορες βιολογικές επιδράσεις, αλλά δεν ξέρουν ποιο ή ποια είναι αυτά που ωφελούν τον προστατικό αδένα.
Η μελέτη δεν έδειξε να υπάρχει διαφορά στο όφελος μεταξύ κανονικού και ντεκαφεϊνέ καφέ, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν είναι η καφεΐνη αυτή που ασκεί την καθοριστική επίδραση.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι εξαιρετικά συνηθισμένος, καθώς υπολογίζεται ότι προσβάλλει έναν στους έξι άντρες, ιδίως μετά την ηλικία των 50-60 ετών.
Ωστόσο, είναι και ένας από αυτούς με πάρα πολύ υψηλά ποσοστά επιβίωσης, αφ’ ενός διότι υπάρχουν εξετάσεις που τον ανιχνεύουν σε πολύ πρώιμα στάδια, αφ’ ετέρου διότι σε πολλές περιπτώσεις εξελίσσεται πάρα πολύ αργά, μη απειλώντας ποτέ την ζωή του ασθενούς.
Διαβάστε περισσότερα » »