Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Πτολεμαίδα: Συνελήφθη 39χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

policeeΥπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, με την εμπλοκή ενός 39χρονου ημεδαπού, εξιχνίασε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας. Ο δράστης συνελήφθη χθες (22-7-2014) στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας – Κοζάνης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.
Ειδικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, προέκυψε ότι ο δράστης, ο οποίος διέμενε προσωρινά στην Καβάλα, κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου διέμενε, στην Καβάλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, στο εσωτερικό των οποίων εντοπίσθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.
 Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, με την έκδοση σχετικών αναζητήσεων και ερευνών, εντοπίσθηκε ο 39χρονος στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας και συνελήφθη.
Στην κατοχή του δράστη και στην οικία του στην Πτολεμαΐδα, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, κάρτα μνήμης και σκληρός δίσκος
 Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.
 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΦΕΤ: Ζητά την απόσυρση του εμφιαλωμένου νερού «Σέλι» σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, με ημερομηνία λήξης 07/2014

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου για τα Εμφιαλωμένα Νερά του έτους 2014, προέβη σε δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων του φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Σέλι», εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, με ημερομηνία λήξης 07/2014, αριθμό παρτίδας L 183141431, που παρασκευάζεται από την εταιρία ‘Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.’, Πηγή Βερμίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Φ.Ε.Τ. από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την χημική υπηρεσία Σερρών του Γ.Χ.Κ. και αφορούσαν σε μια σειρά μικροβιολογικών παραμέτρων (κολοβακτηριοειδή, E. coli, εντερόκοκκοι, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfrigens), ανιχνεύτηκε μία αποικία εντεροκόκκων / 250ml νερού, αντί απουσίας.
Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ»  (Οδηγία  2009/54/ΕΚ,  L  164/45/26.06.2009,  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  Ι  και  Καν.178/2002,  L31/1.2.2002, άρθρο 14).
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »