Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ποιο είναι το «όπλο» που πιστεύουν ότι διαθέτουν οι Σκοπιανοί, ώστε να εκβιάζουν την Ελλάδα

Ο Γκρούεφσκι ανοίγει άλλο κεφάλαιο για τα Σκόπια
Το προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων "Ντνέβνικ", που εκφράζει τις απόψεις του κ. Ν. Γκρούεφσκι, είναι αποκαλυπτικό για το "όπλο" που πιστεύουν ότι διαθέτουν οι Σκοπιανοί, ώστε
να εκβιάζουν την Ελλάδα για αποδοχή της δικής τους πρότασης.

Η εφημερίδα έχει τίτλο στο πρωτοσέλιδό της «Η Ελλάδα εξακολουθεί να επιθυμεί Μεγάλη Βουλγαρία και Μεγάλη Αλβανία». Τι εννοεί μ’ αυτό; Ότι αν η Ελλάδα συνεχίσει να επιμένει στην υποχώρηση των Σκοπιανών, υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης της χώρας, με ένα από τα ενδεχόμενα αυτή να διαλυθεί και ένα μέρος της να αποτελέσει τμήμα της Αλβανίας, το δε άλλο να ενσωματωθεί στην Βουλγαρία. Έτσι, η Ελλάδα θα συμβάλει στην δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας και της Μεγάλης Βουλγαρίας.

Η εφημερίδα "Ντνέβνικ" είναι αυτή που έγραψε πως η Ελλάδα -δια του διαπραγματευτή της κ. Αδ. Βασιλάκη κατά την τελευταία συνάντηση στη Ν. Υόρκη με τον κ. Νίμιτς- πρότεινε για τα Σκόπια την ονομασία "Σλαβοαλβανική Μακεδονία". Μια τέτοια ονομασία θεωρείται από τους Σλάβους των Σκοπίων ότι θα είναι διασπαστική. Βέβαια, καμιά πλευρά δεν επιβεβαίωσε, αλλ’ ούτε διέψευσε, την πληροφορία της σλαβικής εφημερίδας.

Για το ίδιο θέμα, υπήρξε αντίδραση και από αλβανικής πλευράς. Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων "Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση" (DUI -DUI, του κ. Αλί Αχμέτι, δια του εκπροσώπου του δήλωσε (σε τηλεοπτική συνέντευξη) ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση του Έλληνα αντιπροσώπου, για όνομα του κράτους ως "Σλαβοαλβανική Μακεδονία". Την χαρακτήρισε μάλιστα "απαράδεκτη" και ότι δεν συμβάλλει στις διαπραγματεύσεις.

Η αλήθεια είναι, πως για πρώτη φορά γίνεται λόγος για τέτοια ονομασία, χωρίς να γνωρίζουμε αν πράγματι υπήρξε αυτή η πρόταση από πλευράς μας. Πάντως, για το θέμα της ονομασίας ο κ. Αχμέτι κατά τους προηγούμενους μήνες επέδειξε ιδιαίτερη δραστηριότητα, επισκεπτόμενος τις βαλκανικές πρωτεύουσες, αλλά ζητώντας και επισήμως την αμερικανική παρέμβαση (!).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του DUI, ο κ. Αλί Αχμέτι, ζήτησε από τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, κ. Paul Wohlers, να αναμιχθούν οι ΗΠΑ, επειδή «το θέμα της ονομασίας δεν πρέπει να κρατά όμηρο τη στρατηγική μας προτεραιότητα και συνεπώς πρέπει να βρούμε μια λύση το συντομότερο δυνατόν για να διευκολυνθεί η πορεία μας προς τη διεθνή κοινότητα».

Επισκεπτόμενος δε την Σόφια, και σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Focus, τάχθηκε υπέρ της ονομασίας "Βόρεια ή Άνω Μακεδονία". Είπε: «Δεδομένου ότι η χώρα αυτή ανήκει στους Αλβανούς, θέλουμε να συμβάλουμε περαιτέρω, ώστε το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν. Εμείς δεν συμφωνούμε με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) ή Σλαβο-Μακεδονία ή Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Υπάρχει αλλαγή στη στάση των Αλβανών των Σκοπίων, οι οποίοι προ καιρού είχαν διαμηνύσει στον κ. Γκρούεφσκι πως η χώρα δεν ανήκει μόνον σε Σλάβους αλλά και Αλβανούς. Ως εκ τούτου, η ονομασία της δεν μπορεί να τους αποκλείει.

Με αυτά τα δεδομένα, ήρθε η ώρα να αρχίσει η συζήτηση στην Ελλάδα, εάν μας συμφέρει πράγματι η ύπαρξη του κράτους -μέχρι στιγμής θεωρείται αυτονόητο- ή αν μας είναι αδιάφορο ένα τμήμα του να ενσωματωθεί στην Αλβανία και το άλλο στην Βουλγαρία. Με δεδομένο, ότι το Τέτοβο αναμφιβόλως κάποια στιγμή θα βρεθεί στην αλβανική επικράτεια, καλό είναι να σκεφτόμαστε αναθεώρηση της μέχρι τούδε πολιτικής μας. Υπάρχουν τόσο θετικές όσο και αρνητικές πλευρές στο ζήτημα. Να συζητηθούν.
Ο Μακεδών

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Eκπέμπουμε sos .

Η κατάσταση στην δυτική Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε ίχνος φαντασίας πλέον . Aν δεν ειναι ψέκασμα αυτό που μας κάνουν τότε τι είναι ?
Υπάρχει κάποιος από τους υπευθύνους αυτής της χώρας να μας εξηγήσει .... και αν είναι απλά
καυσαέρια από τα αεροσκάφη , τι στο καλό καυσαέρια είναι αυτά ;
Oύτε δίχρονοι κινητήρες εσωτερικής καύσης να ήταν δεν θα άφηναν τέτοια ίχνη .
Πλέον όλοι μιλάνε για κανονικό ψεκασμα των πολιτών και με αυτό που βλέπουν πλέον είναι σχεδόν όλοι απόλυτα σίγουροι πως αυτό εκτός από ελάχιστα καυσαέρια κρύβουν πολλούς θανάσιμους κινδύνους .
Σας παραθέτω φωτογραφία να δείτε τι χάλι επικρατεί .
Αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα αεροπλάνα τα ακούμε και πετάνε χαμηλά , πολύ ποιο κάτω από το προκαθορισμένο όριο .
Πέρα από εκεί θα παρατηρήσετε διακοπές στην καταχνιά , και αυτό μάλλον οι ψεκαστήρες η κολλούσαν , πάγωναν τα ακροφυσια από την μεγάλη πίεση η τελείωνε το καρκινικό υγρό .
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ . ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ .
Σας παρακαλώ δημοσιοποιηστε το .

Από e mail αναγνώστη

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Πανικός στον Ελληνικό ουρανό....Η Ελλάδα στο μάτι των ψεκαστών

Για δύο συνεχείς μέρες η Ελλάδα δέχεται επίθεση χημικών αεροψεκασμών ανελέητα, απάνθρωπα, με τους κυβερνώντες να έχουν δώσει το πράσινο φως σε μια τέτοια γενοκτονία! Ποιος έδωσε το δικαίωμα γι' αυτή την παραβίαση των δικαιωμάτων μας για καθαρό αέρα και για ζωή;
Δείτε ένα πολύ μικρό δείγμα με το τι έγινε τις δύο τελευταίες ημέρες!!!
















 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Ντιμιτρόφ ειρωνεύεται τους Σκοπιανούς για τα ονόματα των σπόρων

Σόφια.

«Δεν θα προσβληθώ εάν οι Σκοπιανοί βαφτίσουν μια νέα ποικιλία φυτών με το όνομά μου. Ας πούμε για ένα υψηλό γαϊδουράγκαθο, το οποίο χρησιμοποιείται στην ιατρική για διάφορα φάρμακα και ειδικά διεγερτικά για την συγκεκριμένη αρσενική δραστηριότητα».


Τα παραπάνω δήλωσε ο καθηγητής ιστορίας ,πρώην υπουργός και νυν διευθυντής  του Εθνικού Ιστορικού Μουσείο της Σόφιας,  Μποτζιντάρ Ντιμιτρόφ στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους, σχετικά με τις νέες ονομασίες των γεωργικών σπόρων.

Σαφώς ενοχλημένος ο Βούλγαρος καθηγητής, που οι Σκοπιανοί αλλάζουν τις βουλγαρικές ονομασίες των σπόρων με ονόματα όπως ‘Γκότσε’, ‘Αλέξανδρος’ και ‘Αιγαίο’ θα τονίσει ότι έτσι ευνοούν τους Αλβανούς  που αλλοιώνουν μόνοι τους τα (βουλγαρικά) ήθη και τα έθιμά τους, αφού σύντομα θα πρέπει να μάθουν, μάλιστα,  και αλβανικά...

Συνεχίζοντας σε ειρωνικό τόνο, θα πει ότι τα δύο ελληνικά ονόματα που βάλανε στις ποικιλίες, το «Αλέξανδρος» και το «Αιγαίο», θα απομακρύνει αμέσως το ...ελληνικό βέτο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 «Και εμείς-θα συνεχίσει- χαιρόμαστε που βάλανε το όνομα του Γκότσε σε μια ποικιλία, αφού έχουν κρυμμένη τη βουλγαρική εθνική τους συνείδηση»...

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ:



         Αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, αφού
         κατάστρεψαν την Ελλάδα, και τους Έλληνες.
       
Τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν τα σχόλια στα ΜΜΕ περί πολιτικών κομμάτων που έδρασαν και λειτουργούν σαν εγκληματικές οργανώσεις εις βάρος της Ελλάδος.
Εγκληματικές οργανώσεις δεν είναι μόνον εκείνες που δολοφονούν ανθρώπους, αλλά και εκείνες που καταστρέφουν πατρίδες, και οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στις αυτοκτονίες, οικογένειες σε δράματα, και την πατρίδα στη διεθνή ανυπαρξία, υποτέλεια, ανυποληψία, καταστροφή.  
Από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, ορισμένα πολιτικά ΄κόμματα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, λειτούργησαν σαν Μαφίες, σαν Κόζα Νόστρα, σαν Νονοί του Δον-Κορλεόνε, σαν Καμόρα, σαν τη ταινία «η τιμή των Πρίντζι», και οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή, και τους Έλληνες σε «Άθλιους των Αθηνών», άστεγους, πεινασμένους, και αυτοκτονούντες.
Πληρώνουμε φόρους & χαράτσια για να δίνουν τα χρήματά μας, οι πολιτικοί εγκληματίες σε ξένους τοκογλύφους δανείων, αλλά και σε «επενδυτές» τύπου Σάφα, για να εκσυγχρονίσουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, και ναυπηγεία δεν είδαμε.
Πληρώνουμε φόρους & χαράτσια για «γερμένα» υποβρύχια, και τα υποβρύχια σαπίζουν στις αποβάθρες του Σκαραμαγκά.
Είναι εγκληματίες ή όχι;;; Το δημόσιο χρέος κατάντησε business για τους ξένους Σιωνιστές τοκογλύφους τραπεζίτες (Goldman Sachs, κλπ.).
Μας έφεραν σε βιοτικό επίπεδο αφρικανικής χώρας υποσαχάριας ζώνης, είναι πολιτικοί εγκληματικών οργανώσεων, ή όχι;;;
Τα οικονομικά σκάνδαλα των κομμάτων αυτών «πήγαιναν σύννεφο»
λέει ο λαός. Οι βαλίτσες με τα λεφτά, τα χαρτοκιβώτια Pampers με χρήματα, η SIEMENS, ο Χριστοφοράκος, οι διάφοροι εξοπλισμοί, τα υποβρύχια, τα TOR-M1, ο Τσοχατζόπουλος, ο Σάφα, οι Αμερικάνοι,
οι Γερμανοί, τα CDS, τα SWAPS, οι Ολυμπιακοί αγώνες, ο χρυσός στις Σκουριές, τα Ίμια, τα «Κουρέματα» στα Ομόλογα, τα δομημένα ομόλογα, οι Μετοχές, τα πετρέλαια με την ΑΟΖ, το Χρηματιστήριο, και τελικά το ΔΝΤ, με Τρόϊκα, με δάνεια, με τοκογλυφία των Σιωνιστών δανειστών, με τα Μνημόνια, και τελικά τη χρεοκοπία, με ότι αυτό συνεπάγεται…..
Επέπεσαν ως σμήνη ακρίδων επάνω στα δημόσια ταμεία.
Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες & Παντοκράτορες έκαναν πανηγύρι εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων.
Οι εγκληματίες πολιτικοί έριξαν 4.000.000 Έλληνες στη φτώχια, στην εξαθλίωση, και στις χιλιάδες αυτοκτονίες. Ο δείκτης της φτώχιας έφτασε στο 40% του πληθυσμού της Ελλάδος. Σήμερα μας ζητούν να καλύψουμε μαύρες τρύπες δις. ευρώ παρά τις θυσίες που έχουμε υποβληθεί. Ο Θείος ROTHSCHILD θέλει όλο και περισσότερα,  και τα πιόνια οι πολιτικοί, σπεύδουν να θυσιάσουν τους Έλληνες, για την εύνοια του Θείου, υπακούοντας στις απαιτήσεις της Τρόϊκα.
Ο Σαμαράς είναι τόσο ανίσχυρος μπροστά στη Τρόϊκα, που δεν δύναται
ούτε μια διόρθωση αδικίας να κάνει στο νόμο για τα τέλη κυκλοφορίας, αυτοκινήτων. Σκεφθείτε να κληθεί να υπερασπιστεί τη πατρίδα!!!
Θα τα παραδώσει όλα στον εχθρό!!!
Όλα τα έσοδα του κράτους, πηγαίνουν στις τσέπες του Θείου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και των άλλων Σιωνιστών μεγιστάνων, ολιγαρχών, νονών, τοκογλύφων, Παντοκρατόρων, σαν τοκοχρεολύσια.
Εδώ και τώρα τους χρειάζεται μια ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ……      
Οι πολιτικοί μας το μόνο επάγγελμα που γνωρίζουν είναι «λαοπλάνοι».
Το μόνο επάγγελμα που γνωρίζουν είναι πιόνια & μαριονέτες των μεγάλων αφεντικών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Σπουδάσανε για να λένε ΝΑΙ σε όλα όσα τους ζητήσει η ηγεσία της Ν.Τ.Π. και η Τρόϊκα. Σπουδάσανε υποτέλεια για να είναι γραικύλοι!!
Η μόνη δουλειά που γνωρίζουν είναι να φοράνε τις «ποδίτσες» στη μέση, να είναι ενεργούμενα όντα των Σιωνιστών Τεκτόνων, και Πεφωτισμένων Επικυρίαρχων Κοσμοκρατόρων.  
Να έχουν ένα κάποιο βαθμό στις μυστικές στοές, και να λένε ψέματα στο Λαό. Στηρίζουν τις πολιτικές τους επάνω σε ψέματα.
Είναι κοινοί «κωλοτούμπες». Από αντι-μνημονιακοί γίνανε μνημονιακοί. Υπόσχονται πλεονάσματα ενώ έχουν ελλείμματα. Υπόσχονται μάχες με τους δανειστές, ενώ υποχωρούν κατά μέτωπον.
Υπόσχονται όχι άλλα νέα μέτρα, και την επαύριον εφαρμόζουν νέα μέτρα, κατ’ επιταγήν της Τρόϊκα. Ο Σαμαράς είναι ο Πρωθυπουργός εκείνος που φορολόγησε στάνες, & κοτέτσια. Τέτοιος ευτελισμός!!!
Ότι ζητάει η ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, σπεύδουν να το ικανοποιήσουν. Δεν λένε ποτέ  ΟΧΙ !!!
Εμφανίζουν γλοιώδη υποδοχή και υποταγή στο κυβερνήτη-Ύπατο Αρμοστή ΡAΪΧΕΝΜΠΑΧ, όποτε αυτός επισκέπτεται τα υπουργεία.
Οι Κοσμοκράτορες ζητούν δις. ευρώ κάθε μήνα, και αυτοί κόβουν μισθούς και συντάξεις του φτωχού λαού, να ικανοποιήσουν τα διεθνή Σιωνιστικά τραπεζικά αρπακτικά, επάνω στα οποία στηρίζουν τη δύναμή τους. Ο βαθμός τους στις απόκρυφες Μασονικές στοές εξαρτάται ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσέφεραν στη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Θέτουν το βαθμό τους στη Μασωνία, υπεράνω της πατρίδος. Ιερό τους πολιτικό βιβλίο είναι, «Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» τα οποία αποπνέουν και ακτινοβολούν ΡΑΤΣΙΣΜΟ εναντίον των Χριστιανών. Διαβάστε «ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ» και θα καταλάβετε. Αποδέχθηκαν τον αντι-ρατσιστικό νόμο, κατά των Ελλήνων, κατά διαταγή των Σιωνιστών της Ν.Τ.Π. ενώ οι πρώτοι διδάξαντες το ΡΑΤΣΙΣΜΟ  είναι οι ηγέτες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, και Σιωνιστικής παγκόσμιας διακυβέρνησης..
Μη λησμονούμε την απόφαση του ΟΗΕ προ ετών, «ZIONISM IS A RACISM», δηλαδή ο Σιωνισμός είναι ρατσισμός. Σε πείσμα αυτής της απόφασης πάνε να κολλήσουν τη ρετσινιά του Ρατσισμού στον Έλληνα.
Τέτοιες μαριονέτες είναι. Ασκούν επάγγελμα πιόνι πολιτικός!!!
Έκαναν τη προδοσία, επαγγελματική τους επιτυχία!!!
Γιαυτό χαρακτηρίζονται εγκληματικές οργανώσεις!!!
Με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι εφιάλτες πολιτικοί αποθρασύνθηκαν, να κλέβουν και να προδίδουν τη πατρίδα!
Αποδέχθηκαν τη κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες των Ελλήνων, (Ααρών Αβούρι), κατά διαταγή των αφεντικών τους.
Αποδέχθηκαν τη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, και τη χρεοκοπία της Ελλάδος, με όλας τας γνωστάς μεθόδους  των  Σιωνιστών Παντοκρατόρων & Κοσμοκρατόρων.
Αποδέχθηκαν και υπόγραψαν όλα τα Μνημόνια που επέβαλαν τα Μεγάλα Αφεντικά της Υφηλίου, οι τοκογλύφοι τσιφούτηδες δανειστές.
Οι πολιτικοί κατάστρεψαν την Ελλάδα, είναι εγκληματικές οργανώσεις, και δεν έχουν το φιλότιμο να παραιτηθούν, αλλά παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία, με χίλιες πολιτικές πατέντες,- συνδυασμούς,
για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Σιωνιστών Παντοκρατόρων!!
Αποδέχθηκαν την Ελληνοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών, και τους έδωσαν πολιτικά δικαιώματα με ψήφο, ώστε να νοθεύσουν την πατριωτική βούληση-επιθυμία του Ελληνικού λαού.
Αποδέχθηκαν τον απόλυτο έλεγχο της οικονομίας, ενεργώντας για λογαριασμό των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, καταστρέφοντας τις Ελληνικές Βιομηχανίες, δημιουργώντας ανεργία, με βαριές φορολογίες και χαράτσια στο λαό, τα οποία όλα πηγαίνουν στις τσέπες των Σιωνιστών αφεντικών τους της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. (GoldmanSachs).
Παρέδωσαν όλο τον ορυκτό ενεργειακό πλούτο της χώρας στα Σιωνιστικά αφεντικά τους, για να τους κρατάνε στην εξουσία.
Αποδέχθηκαν τη μεταβολή του νόμου περί ιθαγένειας, διότι έτσι τους διέταξαν οι Κοσμοκράτορες και Παντοκράτορες της Οικουμένης.
Έκχωρούν Εθνική κυριαρχία. Επιτρέπουν σε ξένα εχθρικά στρατεύματα να στρατοπεδεύουν σε Ελληνικά εδάφη, (Μεραρχία-Τύρναβος), προετοιμάζοντας έτσι το διαμελισμό της πατρίδος. Επέτρεψαν σε εκατομμύρια Ισλαμιστές λαθρομετανάστες να παραβιάσουν τα σύνορα, και να εισβάλλουν στη πατρίδα μας, κατακτώντας αυτήν άνευ πολέμου. Παρέδωσαν την Ελλάδα στον εχθρό. Είναι εγκληματικές οργανώσεις, αφού είναι γεμάτοι κλεψιές του δημοσίου πλούτου, και εθνική προδοσία. Η Αγία ημών Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία εύχεται,
«Έτι δεόμεθα υπέρ του διαφυλαχθήναι πάσαν πόλιν και χώραν, από λοιμού, ΛΙΜΟΥ, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ  ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ, και εμφυλίου πολέμου».
Ήδη τα δύο από αυτά τα δεινά, ο λιμός (πείνα), και η επιδρομή αλλοφύλων, έχουν ήδη συμβεί στη χώρα μας, μερίμνη των εγκληματικών οργανώσεων των εφιαλτών πολιτικών, και η χώρα μας τελεί υπό κατοχήν πάσης φύσεως λαθρομεταναστών αλλοφύλων .
Οι πολιτικοί μας απεδείχθησαν εκ του αποτελέσματος, κοινοί πολιτικοί εγκληματίες, αφού παρέδωσαν τη χώρα σε βαρβάρους αλλοφύλους, υπέβαλλαν το λαό σε λιμό,(Πείνα), και κατεπάτησαν όλα τα άρθρα του Συντάγματος. (βλέπε βιβλίο Συνταγματολόγου Κώστα Χρυσόγονου).
Ζούμε χάρη στα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας!!!
Ηγετικά τους στελέχη διώκονται από τη Δικαιοσύνη, παρά τον
«περί ευθύνης υπουργών» νόμο.
Oi πολιτικοί του λεγόμενου «Συνταγματικού τόξου» είναι εκείνοι που
βίασαν το Σύνταγμα των Ελλήνων, παρεχώρησαν εθνική κυριαρχία, με τις υπογραφές του ανωτάτου άρχοντος. Κυβερνήτης-Ύπατος Αρμοστής, της χώρας είναι ο ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ με το επιτελείο του, και οι Έλληνες υπουργοί κάθονται «σούζα» μπροστά του.
Ξεπούλησαν το όνομα της Μακεδονίας στους εχθρούς.
Ξεπούλησαν τη Θράκη μας στη Τουρκία, με τη βοήθεια ανθελληνίδων κυριών πρακτόρων της Σιωνιστικής παγκόσμιας Κυριαρχίας.
Κυρίες με Ελληνικά ονόματα γεμάτες με εκατομμύρια ευρώ, δούλευαν στη Θράκη μας για τους Τούρκους, όπως λένε τα ΜΜΕ!  Άφησαν το Τουρκικό προξενείο, να είναι κυβέρνηση στην Ελληνική Θράκη. Αποδέχθηκαν τη μεταβολή του μεταναστευτικού νόμου για να κάνουν εύκολη τη πολύ-πολιτισμικότητα των Ελλήνων, επειδή το θέλουν τα Μεγάλα αφεντικά τους.
Σε όλα λένε ΝΑΙ στο τσιφούτη αφεντικό τους. Τη λέξη ΟΧΙ δεν τολμούν να προφέρουν, το ΟΧΙ του Λεωνίδα, το ΟΧΙ του Θεμιστοκλή
στους Πέρσες, το ΟΧΙ του Μεταξά, τα ξέχασαν όλα, δεν έχουν ίχνη πατριωτισμού. Οι Έλληνες αυτοκτονούν κατά χιλιάδες, και αυτοί χαίρονται να ικανοποιούν τις διαταγές του τσιφούτη αφεντικού τους κόβοντας συντάξεις. Η φτώχεια του 1940 έπληξε πάλι τους Έλληνες, και οι δοσίλογοι πολιτικοί χαίρονται. Αποδέχθηκαν το διαμελισμό της χώρας, επειδή το θέλουν οι τσιφούτηδες τοκογλύφοι, τα αφεντικά τους.
Ο πληθυσμός της Ελλάδος ήταν αμιγής, και τώρα μας έκαναν Βαβέλ.
Αποδέχθηκαν τη κατάργηση του άρθρου 3 του συντάγματος περί «κυριαρχούσας θρησκείας». Αποδέχθηκαν με τη συνεργεία προθύμων Πατριαρχών & Αρχιεπισκόπων, την εφαρμογή της Σιωνιστικής πανθρησκείας. Κατάργησαν τη Κυριακή αργία, ενώ το Σάββατο των Εβραίων, και η Παρασκευή των Μουσουλμάνων ισχύουν.
Όλα γίνονται εις βάρος των Χριστιανών. Αποδέχθηκαν όλα όσα η Σιωνιστική Δικτατορία των Σιωνιστών τεκτόνων και πεφωτισμένων επιτάσσει. Αποδέχθηκαν τη συμβίωση των Ισλαμιστών  αγρίων, με τους Έλληνες. Αποδέχθηκαν την οικουμενική Βαβέλ, η οποία είναι εύκολα χειραγωγούμενη από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία των τσιφούτηδων τοκογλύφων χρυσοθήρων. Για όλους αυτούς τους λόγους τους αξίζει ο τίτλος του εφιάλτη του Ελληνισμού.
Κατάργησαν τα σύνορα και έκαναν τη πατρίδα μας «Μπάτε σκύλοι αλέστε», ενώ οι εχθρικοί γείτονες φυλάνε τα σύνορά τους «ως κόρην οφθαλμού». Αυτό το έκαναν διότι έτσι τους διέταξαν οι χρυσοθήρες Κοσμοκράτορες, τα αφεντικά τους. Τελικά είναι άβουλα πλάσματα,
χωρίς διοικητικά προσόντα & χαρίσματα.  Κατάργησαν το πατριωτισμό, διότι έτσι  τους δίδαξαν οι Σιωνιστές στις σκοτεινές στοές των Τεκτόνων και Πεφωτισμένων. Όποιος είναι σήμερα πατριώτης, διώκεται σαν τρομοκράτης, και ρατσιστής, και μέλος εγκληματικής οργανώσεως, ενώ αυτές οι κατηγορίες ισχύουν για τους ανθέλληνες εφιάλτες πολιτικούς, ορντινάντσες του Γερμανού Ύπατου Αρμοστή.
Η τρέχουσα κατάσταση σήμερα στη χώρα μας, αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές. Ομιλούμε εκ του αποτελέσματος, οι πολιτικοί κατάστρεψαν τη πατρίδα. Τα κόμματά τους είναι Εγκληματικές Οργανώσεις. Τα κόμματά τους είναι καταχρεωμένα στις τράπεζες, και καλείται ο Ελληνικός λαός να ξεχρεώσει τα κομματικά χρέη.
Ο Πατριωτισμός των γηγενών,  θεωρείται από τους Σιωνιστές,  μια μορφή σκλαβιάς, διότι αντίκειται στις Κοσμοκρατορικές φιλοδοξίες τους, ενώ τα σύνορα της δικής τους πατρίδας, τα φυλάττουν «ως κόρην οφθαλμού», με πυρηνικά όπλα. Σκοπός τους είναι μια Σιωνιστική Παγκοσμιοποίηση, με μια κυβέρνηση δική τους, ένα νόμισμα δικό τους, μια θρησκεία δική τους, και όλο το πλανήτη δικό τους.
Τα δικά μας πολιτικά όντα-πιόνια, υπακούουν σε κάθε εντολή των αφεντικών τους, και εκτελούν τους Έλληνες. Οι Παντοκράτορες, Κοσμοκράτορες, και Επικυρίαρχοι της Γής, ομιλούν για «Αδελφική παγκόσμια αγάπη», όμως εννοούν τους άλλους λαούς δούλους, και την ελίτ των Σιωνιστών Αφεντικά, και Εξουσιαστές.
(Βλέπε «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών».
Τα πολιτικά κόμματα-εγκληματικές οργανώσεις-ευθύνονται για τη φτώχεια και καταστροφή της Ελλάδος και των Ελλήνων.
Τα πολιτικά κόμματα λειτούργησαν σαν θερμοκήπια οικονομικής και εθνικής διαφθοράς. Χρειάζεται εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στη χρεοκοπία και στα Μνημόνια. (βλέπε βιβλίο Ρουμελιώτη).
Διέπραξαν οικονομικά-και όχι μόνον – εγκλήματα.
Οι Σιωνιστές Αμερικανοί με τη σιδερόφρακτη πρεσβεία τους εδώ στην Αθήνα, είναι και αυτοί θύματα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Βλέπε τη χρεοκοπία τους. Το δολάριο είναι στα χέρια και στα μηχανήματα των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
Η  Ε.Ε. είναι και αυτή μια Σιωνιστική οργάνωση εκμετάλλευσης των λαών των κρατών-μελών, βλέπε τι κακό έκαναν και κάνουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Η  Ε.Ε. είναι κοινά Σιωνιστικά αρπακτικά. Η αλληλεγγύη είναι μόνο στα χαρτιά. Ουδεμία βοήθεια προσφέρουν στους φτωχούς, και στα ιδρύματα εκείνα που ασκούν φιλανθρωπικό έργο, όπως είναι οι Δήμοι, η Εκκλησία, κλπ, που παρέχουν συσσίτια, φάρμακα, ένδυση, για το Λαό.
Η ηγεσία της Ε.Ε. είναι απλώς τσιφούτηδες τοκογλύφοι, κοιτάνε πως θα βγάλουν από «τη μύγα ξύγκι» λέει ο λαός. Θέλουν να διώξουν τη νεολαία από την Ελλάδα, να εγκατασταθούν οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες εδώ, για να κάνουν τη πατρίδα μας εύκολη λεία στα
Γεωπολιτικά & Γεωενεργειακά σχέδιά τους.
Σε κανένα άλλο κράτος οι πολιτικοί δεν έγιναν πιόνια και μαριονέτες του εχθρού όπως εδώ. Σε κανένα άλλο κράτος οι πολιτικοί δεν εστράφησαν κατά της πατρίδος και του Λαού, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εχθρών του Ελληνισμού.
Είμαστε μοναδικό φαινόμενο, προδοτικής εγκληματικής πολιτικής ηγεσίας. Ανέλυσα τη δράση των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, διότι αυτοί δημιούργησαν τις εγκληματικές πολιτικές οργανώσεις, που λειτουργούν σήμερα σαν πολιτικά κόμματα, και στρέφονται κατά της πατρίδας.
Για όλα αυτά που γράφουμε για εγκληματικές οργανώσεις, βλέπε πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. και τις εκπομπές του διακεκριμένου δημοσιογράφου Γ.Τράγκα στα κανάλια της T.V. όπου
εκλεκτοί επιστήμονες καλεσμένοι, ανέλυσαν διεξοδικά το φαινόμενο των πολιτικών κομμάτων σαν εγκληματικών οργανώσεων.
Τα μνημονιακά πολιτικά κόμματα είναι εγκληματικές οργανώσεις διότι παρεχώρησαν εθνική κυριαρχία, οδήγησαν το λαό σε λιμό και λοιμό,
και σε χιλιάδες αυτοκτονίες.
Η ηγεσία των πολιτικών κομμάτων των εγκληματικών οργανώσεων, είναι απλά υπαλληλάκια της ρουτίνας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης. Δεν είναι ηγέτες, είναι μαριονέτες.
Έφεραν στη χώρα μας, τις 10 πληγές του Φαραώ.
Ζούμε σε εποχή των «ισχνών αγελάδων», κατόπιν ενεργειών των πολιτικών εγκληματικών οργανώσεων.
Ενώπιον αυτών των επικίνδυνων πολιτικών φαινομένων, εμείς παρακολουθούμε τα γενόμενα αδιάφοροι από τους καναπέδες.
«Των οικιών ημών εμπιπραμμένων, ημείς άδομεν»………..
                                    ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                    Διεθνολόγος
                                    e-mail: ant.grypaios@gmail.com

          



         


Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διοικητές στα Νοσοκομεία της χώρας – Τι αλλαγές έχουμε στη Δ. Μακεδονία

mpodosakeio__Από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν οι νέοι Διοικητές στα Νοσοκομεία της χώρας. Για τη Δ. Μακεδονία έχουμε:
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΕΤΣΕΤΖΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΠΕΛΛΑΣ ΤΣΙΑΜΗΤΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Εντύπωση προκαλεί το ότι από την ανακοίνωση απουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο «Μαμάτσειο –Μποδοσάκειο». Αυτό σημαίνει ότι παραμένει η κα. Μπούρτσου ή ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το ποιος/α θα την αντικαταστήσει;  Περισσότερα θα μάθουμε εντός της ημέρας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελλάδα σε επιστημονική αφυδάτωση: Πάνω από 6.500 γιατροί έφυγαν στο εξωτερικό την τελευταία 5ετία

Τα "γκρίζα" ποσοστά γιατρών που χαιρετούν την Ελλάδα. Ποιες πόλεις μας "αφυδατώνονται" επιστημονικά και ποιες οι χώρες επιλογής. Τι δηλώνει ο ΙΣΑ
 
Η Ελλάδα "διώχνει" τους γιατρούς στο εξωτερικό, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης μιλά για "επιστημονική αφυδάτωση και κοινωνική αιμορραγία". Τα στοιχεία παρουσιάζει αναλυτικά ο ΙΣΑ σε νέα του έκθεση:
«Η ανεργία στο ιατρικό δυναμικό της Αθήνας σημείωσε τους πρώτους 10 μήνες του 2013 ένα ποσοστό 10,32% (2.598 γιατροί στους 25.163 ενεργούς) ενώ το 2012 ήταν 12,44% (3.147 γιατροί στους 25.303 ενεργούς), νούμερα που δείχνουν μια σχετική μείωση της ανεργίας από το 2012 στο 2013, λόγω της μεγάλης διαφυγής γιατρών τους τελευταίους 24 μήνες στο εξωτερικό.
Προορισμοί πρώτης επιλογής αποτελούν η Μ.Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Γαλλία, το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Δανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Κύπρος.
Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο μεταναστευτικό κύμα της Ελλάδας, που δεν αφορά ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό, αλλά το πιο υψηλά εξειδικευμένο: τους ειδικευμένους γιατρούς της χώρας μας. Η θλιβερή αυτή διαπίστωση αυτή έγινε για ακόμη μία φορά αρκετά σαφής με τα πρόσφατα στατιστικά πορίσματα του Γραφείου Πληροφόρησης και Απασχόλησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία, παρατηρήθηκε 2,5 φορές μεγαλύτερη τάση της ιατρικής μετανάστευσης το πρώτο δεκάμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 και 3,5 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007».
Ακολούθως, ο Ιατρικός Σύλλογος, επισημαίνει ότι: «Η Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να αναζητήσει τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν, να κάνει σωστά το έργο της και να πάψει να τιμωρεί και να εξαθλιώνει τους έλληνες γιατρούς.
Οι νέοι εξειδικευμένοι γιατροί έχουν όλες τις επαγγελματικές πόρτες κλειστές, ενώ οι μεγαλύτεροι, που αποτελούν τον κύριο πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εργάζονται χρόνια απλήρωτοι σε νοσοκομεία και ιατρεία. Και μέσα σε αυτή την οικονομική εξαθλίωση των λειτουργών υγείας, συνεχίζει μια διαπόμπευση του ιατρικού σώματος περί υπερσυνταγογραφίας και υπερπαραπεμπτικογραφίας, αδιάκριτα και καθολικά.
Και αυτά, την ώρα που καλούνται οι γιατροί να συνταγογραφήσουν υπό καθεστώς απειλών, την ώρα που αναπτύσσεται μια τάση βίαιων μέτρων και εξαναγκασμού να ασκήσουν τελειωμένοι γιατροί αναδρομικά το Υπόχρεο Υπηρεσίας Υπαίθρου για να καλυφθούν οι κενές θέσεις.
Τονίσαμε πολλάκις, ότι με απειλές δε δομείται η Υγεία. Το μόνο που επιτυγχάνεται, είναι να χάνει το ελληνικό κράτος τους γιατρούς του. Και αν δεν αλλάξει άμεσα η διαχείριση αυτή του ανθρώπινου ιατρικού δυναμικού, ο κάθε Τούρκος Υπουργός θα καλεί τους γιατρούς μας, που η Ελλάδα διώχνει.
Όπως ακριβώς έγινε με τους ασθενείς της Λέσβου που προσκλήθηκαν από τα φθηνά ιατρικά πακέτα των Τουρκικών νοσοκομείων, όπως με το πλωτό νοσοκομείο που ναυπηγήθηκε για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς του Αιγαίου, τώρα το πονηρό μάτι της Τουρκίας χτύπησε και τους έλληνες γιατρούς.
Επιτακτική ανάγκη θεωρούμε πως είναι να δομήσουμε ένα Σύστημα Υγείας που να μπορεί να στελεχώνει τις άγονες και τις παραμεθόριες περιοχές με Γιατρούς Αιχμής της Άγονης Γραμμής, εκπαιδευμένους και στην τηλεϊατρική και στην εξειδικευμένη υποστήριξη της Ζωής που απαιτεί η σταθεροποίηση και η αερομεταφορά του αρρώστου από τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.
Διαχρονική πρόταση του ΙΣΑ, ήδη από το 1999 με αναλογιστική μελέτη τεκμηριωμένη, ήταν η κατανομή του Ιατρικού Δυναμικού στη χώρα να γίνει βάσει της ανθρωπογεωγραφίας και των επιδημιολογικών στοιχείων της κάθε περιοχής μέσα από ένα δυναμικό Υγειονομικό Χάρτη που θα καλύπτει τις ιδιαιτερότητες της ελληνικές επικράτειας ως την Ακριτική Ζώνη ισότιμα, χωρίς να ωθεί τα παιδιά της, λόγω της ανεργίας, στην ιατρική μετανάστευση.
Σε όποιο μέρος και αν κατοικεί ο κάθε πολίτης, ο συνοριοφύλακας, ο αγρότης, ο ναυτικός, πρέπει να μπορεί να βρίσκει την υγειά του μέσα από έναν Εθνικό Υγειονομικό Επανασχεδιασμό Ισότιμης Κάλυψης σε όλη την Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του ΙΣΑ , ζητήσαμε να προωθηθεί Νομοθετική Ρύθμιση για Ειδικό Σύστημα Μοριοδότησης όλων των Γιατρών που θα στελεχώνουν τις Παραμεθόριες και Νησιωτικές Περιοχές της πατρίδας μας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει ότι σε αυτή την πανέμορφη Χώρα, οφείλουμε να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο, τους Έλληνες ζωντανούς και υγιείς, σε κάθε μικρό ή μεγάλο νησί, για τη διατήρηση των ορίων των συνόρων μας, ως ύψιστη συνεισφορά στην Ελλάδα του Μέλλοντος».

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ – Σύνταξη 360 Ευρώ από 1/1/2015 !

peinaΕπειδή πολλά λέγονται και οι πολίτες συγχύζονται και δεν ξέρουν τελικά πόσο θα φτάσει η σύνταξή τους, καλό είναι να διαβάσουμε τον  Νόμο 3863 Αρ ΦΕΚ 115 15-7-2010 που έχουν υπογράψει  πολιτικοί μας! Να τους χαίρεστε! 
syntaxi

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόεδρος ΕΦΕΤ: «Αυτά είναι το ύποπτα τρόφιμα για καρκινογενέσεις με αποδείξεις»

karkinogeneseisΣύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές…
30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος. Μερικές απο τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον , είτε κατά την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται παρακάτω:

Σολωμός, ξιφίας, γαλέος, τόνος: τα ψάρια αυτά περιέχουν υδράργυρο σε πολλές περιπτώσεις πάνω από τα επιτρεπτά όρια .Στην διάρκεια της θητείας μου στον ΕΦΕΤ τέσσερις φορές αποσύραμε από την αγορά ψάρια της κατηγορίας αυτής λόγω αυξημένης ποσότητας υδραργύρου .Ο υδράργυρος προέρχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό κυρίως που είναι μολυσμένος με υδράργυρο. Ο υδράργυρος συσσωρεύεται στον οργανισμό και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι ύποπτος για καρκινογένεση. Μάλιστα ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων συνιστά στις έγκυες γυναίκες να μην καταναλώνουν αυτήν την κατηγορία ψαριών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και για τον υπόλοιπο πληθυσμό μια φορά τον μήνα .Παρόμοιες συστάσεις έχουν γίνει και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και από τους αντίστοιχους οργανισμούς Αυστραλίας και Καναδά. Επισημαίνεται σε κάθε περίπτωση ότι τα αναφερόμενα αφορούν μόνο αυτήν την κατηγορία ψαριών και όχι τα άλλα είδη τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή και ιδιαίτερα τα ψάρια του Αιγαίου.

Επιπλέον ο σολομός ιχθυοτροφείων αλλά και ξιφίας, γαλέος και τόνος περιέχουν πολυχλωριομένα διφαινύλια (κλοφέν,.PCBs) τα οποία συσσωρεύονται  στον οργανισμό, δρουν αθροιστικά και προκαλούν βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού και είναι ύποπτα για καρκινογενέσεις. Τα πολυχλωριομένα διφαινύλια προέρχονται από τους μολυσμένους ωκεανούς. Επισημαίνεται ότι τα ψάρια του Αιγαίου είναι απολύτως ασφαλή απο μετρήσεις που έχουν γίνει και είναι απαραίτητα για την υγιεινή διατροφή. Περαιτέρω η Πολιτεία πρέπει να κάνει περισσότερους και συστηματικότερους ελέγχους για τα εισαγόμενα ψάρια αυτής της κατηγορίας, που δυστυχώς δεν γίνονται.

Χρωστικές: Πριν λίγο καιρό αποσύρθηκε η ερυθρά χρωστική Ε120 ή καρμίνες ή οποία ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις και προστίθεται σε τρόφιμα και αναψυκτικά για να τους δώσει εντονότερο κόκκινο χρώμα. Η χρωστική Ε120 ή Red 2G παράγεται απο ψήσιμο είδους σκαθαριών σε 400 βαθμούς Κελσίου και απομόνωσης απο την σκόνη της χρωστικής. Στην διάρκεια της θητείας στον ΕΦΕΤ αποσύρθηκε η χρωστική Ε129 ως ύποπτη για καρκινογενέσεις που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια για να γίνονται πιο κόκκινα, σε πτηνοτροφές για να γίνεται ο κρόκος του αυγού πιο κίτρινος όπως και το χρώμα του κρέατος …πιο αλανιάρικο, επίσης στις ιχθυοτροφές σολομού για να γίνεται το κρέας του σολομού πιο κόκκινο και σε μαρμελάδες για πιο έντονο κόκκινο χρώμα.. Παρατηρούμαι τις ετικέτες των τροφίμων και ιδιαίτερα των αναψυκτικών και δεν καταναλώνουμε εκείνες που περιέχουν πολλά Ε. Προτιμούμε φρέσκους χυμούς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής.

Νιτρώδη, Νιτρικά: Τα νιτρώδη και νιτρικά άλατα που προστίθενται για συντήρηση σε καπνιστά ψάρια, κρέατα, αλλαντικά κλπ. μπορεί να αντιδράσουν με αζωτούχες ενώσεις των τροφών αυτών και να σχηματίσουν νιτροζαμίνες που είναι καρκινογόνες Οι νιτροζαμίνες προκαλούν καρκίνο του οισοφάγου και του ήπατος. Επίσης σε καπνιστά και ψεροξημένα τρόφιμα είναι πιθανόν να υπάρχουν κυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες όπως το βενζοπυρένιο, που είναι καρκινογόνοι. Περιορίζουμε την κατανάλωση αυτών των τροφών επίσης λόγω του οτι περιέχουν αυξημένες ποσότητες αλατιού και μπαχαρικών. Κηπευτικά προϊόντα που αρδεύονται απο περιοχές που η γεώτρηση περιέχει νιτρικά ή είναι προϊόντα θερμοκηπίου που έχουν χρησιμοποιηθεί νιτρικά λιπάσματα, τότε είναι πιθανόν να περιέχουν νιτρικά που είναι ύποπτα για καρκίνους στο πεπτικό σύστημα .Επίσης το νερό γεωτρήσεων που περιέχει πάνω από 50mg/lt σε νιτρικά δεν πρέπει να καταναλώνεται ως πόσιμο.

Κονσέρβες: Στίς κονσέρβες υπάρχει ένα εσωτερικό επίχρισμα (επάλειψη) γι α να μην έρχεται σε επαφή το μέταλλο με το τρόφιμο.Το επίχρισμα αυτό είναι μία πλαστική ουσία που ονομάζεται ΔιςΦαινόλη Α( ΒΡΑ) που σταδιακά μεταφέρεται στο τρόφιμο Η ΒΡΑ είναι ύποπτη για βλάβες στο συκώτι, στα νεφρά, το αμυντικό σύστημα του οργανισμού,διαβήτη τύπου ΙΙ και καρκινογενέσεις. Έχουν αποσυρθεί απο την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και Αυστραλία τα πλαστικά μπιμπερό από ΒΡΑ .

Κρεατικά στα κάρβουνα : Κρέατα και προϊόντα κρέατος που υπερψήνωνται στα κάρβουνα το λίπος στην υψηλή θερμοκρασία της φλόγας λιώνει αντιδρά με ανθρακούχες ενώσεις και σχηματίζει καρκινογόνες ουσίες που απορροφώνται από το κρέας. Το ίδιο συμβαίνει και για το καρβουνιασμένο κρεας. Τα τμήματα του καρβουνιασμένου κρέατος πρέπει να αφαιρούνται και το κρέας πρέπει να ψήνεται σε απόσταση απο την φλόγα ή χρήση ηλεκτρικής συσκευής.

Αφλατοξίνες: Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί κλπ, σπόροι, ξηροί καρποί εάν δεν παστεριοποιηθούν κατάλληλα ή οι ξηροί καρποί και σπόροι αποθηκευτούν σε χώρους υγρούς και θερμούς αναπτύσσονται μύκητες που παράγουν μυκοτοξίνες τις αφλατοξίνες που ενοχοποιούνται για καρκίνο του ήπατος. Δυστυχώς εδώ ο καταναλωτής είναι εντελώς απροστάτευτος και επιτείνεται με την απουσία συστηματικών ελέγχων.

Υπολείμματα φυτοφαρμάκων: Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων αποτελούν πρόβλημα λόγω της μη συμμόρφωσης των αγροτών και της απουσίας ελέγχων από την πολιτεία. Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων είναι ύποπτα για βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και για καρκινογενέσεις. Τα αυξημένα ποσοστά καρκινογένεσης τα τελευταία χρόνια μεταξύ των αγροτών οφείλεται στην χρήση φυτοφαρμάκων χωρίς προφυλάξεις (γάντια, στολές, μάσκες κλπ). Η απουσία ελέγχων από την πολιτεία καθιστά τους καταναλωτές απροστάτευτους απο τους κινδύνους που εγκυμονούν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων των οποίων οι επιπτώσεις εμφανίζονται αργότερα.Μια συμβουλή προς καταναλωτές είναι να πλένουν καλά τα τρόφιμα αυτά, να ξεφλουδίζουν όσα ξεφλουδίζονται, να καταναλώνουν προϊόντα εποχής οχι θερμοκηπίου και σε περιπτώσεις βιολογικά προϊόντα.

Ακρυλαμίδη: Περισσότερο από δέκα χρόνια πριν στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας ανακοίνωσαν Σουηδοί επιστήμονες οτι αμυλούχα τρόφιμα που θερμαίνονταν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 150 βαθμών Κελσίου σχηματίζονταν μια ουσία την ακρυλαμίδη και μάλιστα όσο υψηλότερη ήταν η θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερη η ποσότητα της παραγόμενης ακρυλαμίδης. Έτσι παξιμάδια, δημητριακά πρωινού, κουραμπιέδες, τηγανητές πατάτες, φρυγανιές, τσίπς κάθε κατηγορίας, ποπ κόρν, κλπ κατά το ψήσιμο σχηματίζεται ακρυλαμίδη, η οποία θεωρείται ύποπτη καρκινογενέσεων. Η ακρυλαμίδη δεν υπάρχει στα τρόφιμα που αναφέρθηκαν, αλλά σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από αντίδραση αμυλούχων συστατικών με το αμινοξύ ασπαραγίνη. Οι βιομηχανίες τροφίμων προσπαθούν να περιορίσουν το ποσοστό ακρυλαμίδης στα τρόφιμα είτε μειώνοντας την θερμοκρασία είτε με διάφορες άλλες μεθόδους.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων.

Οι επιπτώσεις στον οργανισμό από τα τρόφιμα αυτά, δεν εμφανίζονται άμεσα αλλά χρόνια αργότερα, καλό θα είναι όμως να περιορίζουμε την κατανάλωση των προϊόντων αυτών ,να καταναλώνουμε τρόφιμα με αντικαρκινική δράση ,και να καταναλώνουμε τρόφιμα με πολλές φυτικές ίνες διότι διευκολύνουν τις εκκενώσεις και έτσι αποβάλλονται οι καρκινογόνες ουσίες πριν απορροφηθούν από το παχύ έντερο. Η αντικαρκινική δράση κατηγοριών τροφίμων θα δημοσιευθεί σε επόμενο κείμενο.


Νίκος Κατσαρός
Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β.ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ


ΜικρογραφίαH συνέντευξη Βαγγέλη Ιωαννίδη, προς το ράδιο Σύμπαν του Σίδνεϋ Αυστραλίας, σχετική με τη μάχη της Βεύης (Στενά Κλειδίου),η οποία έλαβε χώρα το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο στην περιοχη ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΒΕΥΗΣ στις 12/4/1941.
Παρακαλείται οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, να κάνει χρήση των πορισμάτων της έρευνας, σε οποιαδήποτε περίπτωση, να ζητά πάντα την σύμφωνη γνώμη του Ευάγγελου Ιωαννίδη και απαραιτήτως να αναφέρει το όνομα του σε οτι έχει να κάνει με την έρευνα αυτή, όποτε κάνει χρήση της συνεντευξης.

Α ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ




Β ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ



vaggelisioannidis
Διαβάστε περισσότερα » »