Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Νερό ρέει στον Αρη!

Νερό ρέει στον Αρη!Εντοπίστηκαν υδάτινα μονοπάτια που αναζοπυρώνουν τη συζήτηση για ύπαρξη εξωγήινης ζωής
Σκούρα υδάτινα «δάχτυλα» που μαρτυρούν την ύπαρξη ρέοντος νερού στον Αρη ανακάλυψαν οι επιστήμονες. ( Πηγή: NASA)
 
Εντυπωσιακές νέες εικόνες από τα όρη του πλανήτη Αρη αποτελούν τις καλύτερες ως σήμερα ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη ρέοντος νερού – βασικό στοιχείο για την ύπαρξη ζωής – στον Κόκκινο Πλανήτη.
Τα νέα ευρήματα τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Science» αποτελούν «προϊόν» μιας αμερικανο-ελβετικής ερευνητικής συνεργασίας.
Μια σειρά εικόνων που ελήφθησαν από το διαστημικό όχημα Mars Reconnaissance Orbiter της NASA, αποκαλύπτει «δάχτυλα» νερού στον πλανήτη την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Τα υδάτινα αυτά μονοπάτια εμφανίζονται ανάμεσα σε βραχώδεις πλαγιές και κυλούν επί εκατοντάδες μέτρα στο Νότιο Ημισφαίριο του Αρη. Βρίσκονται σε σημεία που ζεσταίνονται από τον καλοκαιρινό ήλιο, χωρίζονται ή συναντιούνται, ωστόσο όταν ο χειμώνας φθάνει, χάνονται.
Αλμυρό το νερό στον Αρη
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νέας μελέτης καθηγητή Αλφρεντ ΜακΓιούεν από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι το νερό που ρέει στον Αρη είναι αλμυρό. Η αλμυρότητα μειώνει τη θερμοκρασία στην οποία το νερό παγώνει. Οι περιοχές όπου απαντώνται τα υδάτινα «δάχτυλα» ζεσταίνονται αρκετά ώστε να ρέει σε αυτές νερό σε υγρή μορφή το οποίο είναι εξίσου αλμυρό με εκείνο των ωκεανών της Γης – εάν το νερό δεν ήταν αλμυρό τότε θα ήταν μονίμως παγωμένο με βάση τις θερμοκρασίες που παρατηρούνται στον Κόκκινο Πλανήτη.
Τα μονοπάτια νερού που εντόπισαν οι επιστήμονες έχουν μικρό πλάτος και μήκος εκατοντάδων μέτρων. Ο αριθμός τους όμως είναι μεγάλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένα σημεία μπορεί κάποιος να παρατηρήσει περισσότερα από 1.000 διαφορετικά υδάτινα «δάχτυλα».
Τα καινούργια αποτελέσματα είναι τα πρώτα που δείχνουν ύπαρξη ρέοντος νερού στον Άρη, σύμφωνα με τον καθηγητή ΜακΓιούεν, γεγονός που ανοίγει νέους ορίζοντες στο κυνήγι για ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει μόνο νερό σε παγωμένη μορφή κοντά στην επιφάνεια πολλών περιοχών του Κόκκινου Πλανήτη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τραγωδία γράφεται στη Σομαλία-30.000 νεκρά παιδιά σε 3 μήνες

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τον λιμό στη Σομαλία, καθώς τους τελευταίους τρεις μήνες έχασαν τη ζωή τους περίπου 29.000 παιδιά (vids)
Πολλοί κάνουν λόγο για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση που πλήττει το Κέρας της Αφρικής εδώ και πολλές δεκαετίες.
Η εκπρόσωπος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, Νάνσι Λίντμποργκ, υπογράμμισε πως “εκτιμούμε ότι πάνω από 29.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πέθαναν τις τελευταίες 90 ημέρες στη Σομαλία”, ενώ ζήτησε και από τη διεθνή κοινότητα να δράσει άμεσα.

 
Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, Κρις Κουνς περιέγραψε την κατάσταση τονίζοντας πως “πρόκειται για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων 20 ετών. Δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Σομαλία, την Αιθιοπία, την Κένυα, το Τζιμπουτί και άλλες γειτονικές χώρες, αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας.”

Ειδικά στη Σομαλία η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς την ώρα που 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, οι ισλαμιστές σεμπάμπ εμποδίζουν την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ και ορισμένων διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων στα εδάφη που ελέγχουν.

 
Σύμφωνα με τον Κουνς, που επικαλέστηκε εκτιμήσεις του ΟΗΕ, μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλιστεί μόνο τα μισά από τα δυο δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασης και ήδη ακούγονται πολλές φωνές ότι η διεθνής κοινότητα αργεί χαρακτηριστικά να αντιδράσει.

 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

4η Αυγούστου: Το Έθνος Γιορτάζει και Δεν το Ξέρει

 


Αν υπάρχει μια περίοδος της νεότερης Ελληνικής ιστορίας που τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων είχαν πάψει να ελέγχουν και να καθοδηγούν τη χώρα μας, αν υπάρχει μια περίοδος όπου το.....
κράτος ενδιαφερόταν για τον Έλληνα πολίτη κι αν υπάρχει μια περίοδος Εθνικής Ανεξαρτησίας, τότε είναι αυτή που ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου του 1936. Η επάρατος δικτατορική, φασιστική, αντιλαϊκή, Ιταλόφιλη, Γερμανόφιλη και με πόσα άλλα στολισμένη κυβέρνηση, μέσα σε 4 χρόνια, μέσα σε διεθνή κατάσταση καθαρώς πολεμική, κατάφερε όσα δεν κατάφεραν όλες οι άλλες κυβερνήσεις για πολλές δεκαετίες.
Το ΟΧΙ και το ηρωικό έπος στα βουνά της Βορείου Ηπείρου ήταν η πέτρα στο δαχτυλίδι. Γιατί είχε προηγηθεί η συγκρότηση ενός Εθνικού κράτους με όραμα και με μέθοδο. Ταχύτατο και αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο. Με τον εργάτη, τον αγρότη, τον φοιτητή, και τον στρατιώτη να ακουμπάνε στο δικό τους κράτος και παράλληλα να αποτελούν την κινητήριο δύναμή του. Γιατί αυτό το Εθνικό κράτος κι αυτή την Εθνική κυβέρνηση την εμπιστευόταν ο Ελληνικός λαός.

Ευτύχησε η Ελλάς να έχει πρωθυπουργό τον Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του διαβάστε τι έγραφε στο προσωπικό του ημερολόγιο για τα οικογενειακά του οικονομικά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«3 Ιουνίου 1938, Παρασκευή… Τακτοποίησις με Α’ Εφορίαν – 80χιλ. Ήδη τακτοποιείται Δ’ Εφορία. Κύριος οίδε πόσον. Αλλά καμμία επιστροφή φόρων. Καλλίτερα… Τώρα Γιώργος και Λουλού φεύγουν από το σπίτι. Και μένει στη ράχη μας. Διένεξίς των με Λέλαν. Καλλίτερα ας μην τα γράψω αυτά. Αλλά τι δεν μας μαθαίνει η ζωή!- Κοπιώδεις ημέραι, εργασία, ψυχικοί κλονισμοί. Απογοητεύσεις. Μόνον ολόγυρα ο ενθουσιασμός του Λαού. Και ιδίως της Νεολαίας. Αυτή είναι η παρηγοριά μου».

«9 Ιουνίου, Πέμπτη Εξώφλησα και την Δ’ Εφορίαν 117 χιλ. και μένουν οι συνθετικοί. Αλλά είμαι πλέον εν τάξει. – Λουλού και Γιώργος μας επλησίασαν πάλιν, περασμένα ξεχασμένα. – Έμεινα σχεδόν χωρίς λεπτά. Και πώς θα βγούμε πέρα. Ο Μελετάκος δεν με έκλεψε. Αλλά με εξηπάτησε. Πάντως δεν μπορώ να είμαι θυμωμένος μαζί του. Τέλος έχω ήσυχη την συνείδησί μου. Είμαι εν τάξει με το Δημόσιον…».

Αυτός ο ηγέτης με το τόσο ανεπτυγμένο αίσθημα ηθικής απέναντι στο Έθνος, στις 21 Ιανουαρίου του 1941 είχε ένα πολύ περίεργο θάνατο…
Έναν θάνατο για τον οποίο ελάχιστοι έχουν μιλήσει και κανείς δεν θέλησε να πει όλη την αλήθεια, ακόμα και από τα πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος. Ο λόγος απολύτως προφανής: Το δίκαιο των νικητών γνώριζε να ανταμείβει ή και να μην ενοχλεί εκείνους που τηρούσαν σιωπή. Ήξερε να τιμωρεί, όμως, εκείνους που μιλούσαν…

Λίγο μετά τον πόλεμο ο υπουργός ασφαλείας της κυβερνήσεως του Ιωάννη Μεταξά Κωνσταντίνος Μανιαδάκης είχε δηλώσει: “Αν ο Μεταξάς νοσηλευόταν στην τρίτη θέση ενός δημοσίου νοσοκομείου θα ζούσε…”
Το αρχείο του Κωνσταντίνου Μανιαδάκη κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται. Μέρος του τόσο σημαντικού αρχείου εντοπίστηκε μετά τον θάνατο του Μανιαδάκη στα χέρια κάποιου γνωστού πολιτικού, ο οποίος είχε άριστες σχέσεις με την Αγγλία και ήταν στενός συνεργάτης του Γεωργίου του Β’.
Το αρχείο του Κωνσταντίνου Μανιαδάκη δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας…

Παραθέτω το διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό στις 4 Αυγούστου του 1936 καθώς κι έναν πίνακα ορισμένων επιτευγμάτων από εκείνα που μόνο ο Ιωάννης Μεταξάς κι ο τρόπος διακυβερνήσεώς του μπόρεσε και πέτυχε.



23 - 10 - 1936 Γεωτρήσεις σε Μακεδονία και Θράκη για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου!
26 - 10 1936 Αποφυλακίζονται οι κρατούμενοι για χρέη μέχρι 1000 δραχμές!
30 - 10 - 1936 Το Πυροσβεστικό Σώμα επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος!
25 - 12 - 1936 Ιδρύεται οικονομική αστυνομία για την δίωξη του λαθρεμπορίου και την πάταξη της φοροδιαφυγής!
09 - 01- 1937 Αρχίζουν τα μαθήματα της Ελεύθερης Σχολής Κοινωνικής Πρόνοιας!..
17 - 01- 1937 Με αναγκαστικό νόμο καθορίζεται ο τρόπος απονομής σεβασμού προς την σημαία και τα Εθνικά σύμβολα!
06 - 02 - 1937 Το κράτος αναλαμβάνει την εκμετάλλευση διαφόρων υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών και τ’ αυτοκίνητα των γραμμών αυτών υπάγονται στον ΟΣΕ!
04 - 03 - 1937 Αρχίζει η εφαρμογή του θεσμού των κοινωνικών ασφαλίσεων στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τον Πειραιά!
24 - 03 - 1937 Με τα διαθέσιμα των νομικών προσώπων η κυβέρνηση αποφάσισε την εκτέλεση διαφόρων παραγωγικών έργων!
27 - 12 - 1937 Μέτρα της κυβέρνησης υπέρ των σταφιδοπαραγωγών. Ενισχύεται ο ΑΣΟ κι απαγορεύεται η επέκταση των φυτειών!
02 - 04 - 1937 Καθιερώνεται η πρώτη Μαΐου ως εορτή της εργασίας!
20 - 04 - 1937 Θα κατασκευαστεί πλωτή δεξαμενή στην Σύρο για την εξυπηρέτηση της Εμπορικής Ναυτιλίας!
02 - 05 - 1937 Συνίσταται Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων κι ορίζεται το πρώτο διοικητικό του συμβούλιο!
14 - 05 - 1937 Ηλεκτροκινείται ο σιδηρόδρομος Κηφισιάς με απλή στρωτή γραμμή. Στις διαβάσεις θα κατασκευασθούν γέφυρες!
13 - 06 - 1937 Γίνονται τα εγκαίνια της γεωργικής εκθέσεως Ζαππείου με αφάνταστη ποικιλία εκθεμάτων απ' όλη την Ελλάδα!
30 - 06 - 1937 Χορηγείται δάνειο ύψους 55.000.000 δραχμών στον Δήμο Αθηναίων για την ανέγερση της νέας λαχαναγοράς στο Ρούφ!
09 - 07 - 1937 Το υπουργείο Γεωργίας απαγόρευσε την χορήγηση αδειών στους δασικούς υπαλλήλους κατά το θέρος, εξ' αιτίας του κινδύνου πυρκαγιών!
25 - 08 - 1937 Με απόφαση του υπουργού Εργασίας συστάθηκαν γραφεία ευρέσεως εργασίας σε μεγάλες πόλεις της χώρας!
27 - 09 - 1937 Από την 15η Νοεμβρίου αρχίζει η τακτική λειτουργία του Οργανισμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων!
10 -10 - 1937 Αναδιοργανώνεται επί νέων βάσεων η Πάντειος Σχολή κι εξομοιώνεται με τα Πανεπιστήμια!
23 - 10 - 1937 Ιδρύεται η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη στην Ήπειρο!
19 - 11 - 1937 Αναδιοργανώνονται οι Παιδαγωγικές Ακαδημίες κι ιδρύονται νέα τμήματα στην Τρίπολη και στα Γιάννενα!
23 - 12 - 1937 Καταρτίζονται νομοσχέδια σχετικά με την οργάνωση της νεολαίας επί Εθνικών βάσεων!
14 - 01 - 1938 Αρχίζει η λειτουργία των μαθητικών συσσιτίων σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της χώρας!
01 - 02 - 1938 Άρχισε η ασύρματη επικοινωνία με την Κρήτη!
09 - 03 - 1938 Ιδρύονται δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα στην Νάουσα, στην Ξάνθη, στο Βαθύ Σάμου και στην Λαμία!
22 - 03 - 1938 Ανακαλύφθηκαν ραδιενεργές πηγές στα Καμμένα Βούρλα με ραδιενέργεια μεγαλύτερη από 230 μονάδες mache, γεγονός που τις κατατάσσει στις καλύτερες της Ευρώπης!
20 - 04 - 1938 Καθιερώνεται ο θεσμός της Αγροτικής Ασφάλειας σε όλη την χώρα για την πρόληψη και καταστολή αγροτικών αδικημάτων!
21 - 05 - 1938 Αρχίζει επίσημα η λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών!
20 - 08 - 1938 Ο Ελληνικός Στρατός εισήλθε στην αφοπλισμένη ζώνη της Δυτικής Θράκης κι η Αλεξανδρούπολις ορίσθηκε ως έδρα Σώματος Στρατού!
25 - 08 - 1938 Δύο μεγάλες οτομοτρίς εξυπηρετούν την σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Βόλου και Λάρισας!
18 - 09 - 1938 Επεκτείνεται η μηχανική καλλιέργεια κατά τις αροτριώσεις σε πολλές περιφέρειες της χώρας!
30 - 09 - 1938 Ιδρύεται Ελληνικό Τουριστικό Γραφείο στο Λονδίνο για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού!
01 - 10 - 1938 Έγιναν τα εγκαίνια της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας Πόλεων!
04 - 10 - 1938 Οργανώνεται πλήρως η τροχαία κίνησης στην πρωτεύουσα!
07 - 11 - 1938 Έγιναν τα εγκαίνια της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης στα Γιάννενα!
30 - 11 - 1938 Αρχίζει η πλήρης ιατρική περίθαλψη των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ και προσλαμβάνονται οι απαραίτητοι γιατροί!
07 - 12 - 1938 Γίνονται 12 οι Νομαρχίες του Κράτους!
09 - 03 - 1939 Έγιναν τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Χημείας και Γεωργίας!
08 - 06 - 1939 Καταργούνται τα οκτατάξια Γυμνάσια κι απ' το προσεχές έτος ιδρύονται εξατάξια!
18 - 06 - 1939 Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις ειδικών η υπάρχουσα ποσότητα χρυσού στον Γαλλικό ποταμό είναι εκμεταλλεύσιμη! Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη πετρελαίου στην Ήπειρο!
12 - 10 - 1939 Περατώθηκαν οι εργασίες αναστηλώσεως του ναού της Απτέρου Νίκης!
13 - 10 - 1939 Το Αεροπορικό Σώμα αποκτά δικό του Μετοχικό Ταμείο στην Αθήνα!
16 - 11 - 1939 Ιδρύεται στην Αθήνα η Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής!
23 - 01 - 1940 Αρχίζει η κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού της Αθήνας!
28 - 02 - 1940 Έγιναν τα εγκαίνια δύο σταθμών ασυρμάτου στο Χαρβάτι και στην Λούτσα!
16 - 03 - 1940 Η Ελλάδα αποκτά Αστικό Κώδικα!
28 - 03 - 1940 Θεμελιώθηκαν οι μόνιμες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης!
13 - 04 - 1940 Αρχίζει έντονος ανθελονοσιακός αγώνας!
08 - 05 - 1940 Εγκαινιάζεται η γέφυρα στον Νέστο ποταμό κι η σιδηροδρομική γραμμή Μύρινας - Τσάγεζι!
26 - 05 - 1940 Θεμελιώνεται το Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο!

Ένα μικρό δείγμα έργου της 4ης Αυγούστου και μια μεγάλη απόδειξη πως ΤΑ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ!

Γ. Βεργιάννης
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα Σημαία στο ΙΚΑ Γλυφάδας μετά το κράξιμο από ολόκληρο σχεδόν το διαδίκτυο

Μετά την γενική κατακραυγή από πάρα πολλά blogs και site στο ΙΚΑ Γλυφάδας έβαλαν καινούρια σημαία .Δυστυχώς στην χώρα αυτή όλα λειτουργούν σωστά, μόνο μετά από καταγγελίες και κράξιμο. Τώρα δεν είστε περήφανοι κύριοι του ΙΚΑ που η Γαλανόλευκη κυματίζει όπως πρέπει ?
Για να είμαστε δίκαιοι δείτε και το βίντεο που......
ακολουθεί με την Γαλανόλευκη έτσι όπως της αρμόζει .....
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξυπνήστε - Πάνος Τζαβέλας

Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα αυτοκτονία επιχειρηματία λόγω χρεών στις Σέρρες

Νέα αυτοκτονία επιχειρηματία λόγω χρεών στις ΣέρρεςΝέα αυτοκτονία επιχειρηματία λόγω χρεών! Ενας 43χρονος από το Σιδηρόκαστρο Σερρών βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου ζούσε, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

Ο άτυχος άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του τινάζοντας τα μυαλά του στον αέρα με μία κυνηγετική καραμπίνα, ενώ το άψυχο σώμα του βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος συγγενείς του που τον έψαχναν.

Οπως έγινε γνωστό, ο Σερραίος επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης καφετέριας στην περιοχή του Σιδηροκάστρου και το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφού χρωστούσε μεγάλα ποσά σε τράπεζες και ιδιώτες.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν άτομα του περιβάλλοντός του, όλα αυτά είχαν μετατρέψει σε ράκος τον 43χρονο, ο οποίος ήταν άτομο περήφανο και δεν μπορούσε να αντέξει την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει οικονομικά. Ετσι, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του για να γλιτώσει από τα οικονομικά προβλήματα που τον είχαν γονατίσει.

Είναι η τρίτη αυτοκτονία που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη βόρεια Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η αυτοχειρία ενός 45χρονου ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έβαλε τέρμα στη ζωή του κάνοντας βουτιά θανάτου από το μπαλκόνι του σπιτιού του, και ενός επιχειρηματία από την Πτολεμαίδα,  ο οποίος κρεμάστηκε μέσα στο κατάστημα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που διατηρούσε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη γιατί έβρισε τον Παπανδρέου στο Internet!

Συνελήφθη γιατί έβρισε τον Παπανδρέου στο Internet!
Στην σύλληψη ενός 32χρονου στην Θεσσαλονίκη προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς ανέβασε στο ίντερνετ μήνυμα υβριστικό και απειλητικό για τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του.

Ο συλληφθείς είναι ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Το «έγκλημα» του 32χρονου ήταν ότι «ανέβασε» σε μπλογκ γνωστού ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου μήνυμα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

«Ήθελα μ' αυτόν τον τρόπο να εκφράσω την αγανάκτησή μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα δημιουργούνταν τέτοιο θέμα», είπε απολογούμενος στο δικαστήριο, όπου παραπέμφθηκε με την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη κακουργηματικής πράξης».

Ο ίδιος παραδέχθηκε κατά την απολογία του ότι το περιεχόμενο του σχολίου ήταν «υπερβολικό». Και αυτή η ειλικρίνεια φαίνεται ότι τον έσωσε. Αν και η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, συμβουλεύοντάς τον να έβγαινε στο δρόμο για να διαδηλώσει, αντί να γράφει τέτοιου είδους μηνύματα, το δικαστήριο τελικά τον έκρινε αθώο...
Star.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έστησε «πράσινη» ΜΚΟ για να βολέψει «δικά τους παιδιά»

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το θέμα των προσλήψεων 55.000 άνεργων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με βιτρίνα συγκάλυψης το ΑΣΕΠ. Το θέμα που δημοσίευσε χτες ο «Ε.Τ.» φέρνει στην επιφάνεια νέες αποκαλύψεις με εμπλοκή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε προγράμματα ΜΚΟ προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα μέσω προσλήψεων ανέργων στις περιοχές της πολιτικής τους δράσης.

Περίτρανο παράδειγμα αποτελεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, Στάθης Κουτμερίδης, ο οποίος ενεπλάκη στην ίδρυση που πραγματοποιήθηκε εν μια νυκτί, στις 20 Ιουνίου, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» με βασικό σκοπό την πρόσληψη δημοτών από τις Σέρρες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δηλώνοντας απροκάλυπτα ως στοιχεία επικοινωνίας την έδρα και τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου. Μάλιστα, ανέθεσε στο στέλεχος του πολιτικού του γραφείου, κ. Καττή, τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τον οργανισμό. Ο κ. Καττής στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πράξη αυτή απάντησε μέσω της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος»: «Δεν κρύβεται ο κ. Κουτμερίδης. Είναι μπροστά.


Στην αγωνία του να εξασφαλιστούν όλες οι προβλεπόμενες θέσεις από το πρόγραμμα για το νομό, έβαλε τη σπίθα για να ανάψει η θέληση κάποιων ανθρώπων να βοηθήσουν τους άνεργους της περιοχής», ενώ προσπάθησε να δώσει και εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους ίδρυσης της ΜΚΟ λέγοντας: «Βλέπαμε πως η εφαρμογή του προγράμματος δεν πήγαινε καλά, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πιλοτικές έρευνες το όλο σχέδιο δεν προχωρούσε όπως θα έπρεπε στην περιοχή της Μακεδονίας-Θράκης, λόγω της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα η προσπάθεια να πέσει στο κενό. Η όλη ατμόσφαιρα μας προβλημάτισε, καθώς τα μνημόνια που συντάχθηκαν μεταξύ των αρμόδιων φορέων έρχονταν σε αντίθεση με τις βασικές παραμέτρους που έχει θέσει το υπουργείο».

Ακόμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες κατήγγειλε «ως τουλάχιστον άστοχη την ενέργεια να δηλωθούν ως τηλέφωνα επικοινωνίας της ΜΚΟ τα τηλέφωνα του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Κουτμερίδη», ενώ για να δικαιολογήσει την πράξη αυτή ο κ. Καττής τόνισε: «Το ότι το τηλέφωνο του γραφείου του βουλευτή βρέθηκε στα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας μας οφείλεται στο ότι δεν είχαμε ακόμα κάποιο τηλέφωνο ή γραφείο στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να μας βρουν».

Οπως έγινε γνωστό, ήδη οι Δήμοι Εμμανουήλ Παπά και Αμφίπολης έχουν υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με το Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών, ενώ ο Κ. Καττής αποκάλυψε πως «ο Δήμος Ηρακλείας είχε προσεγγιστεί από τέσσερις ανάλογους οργανισμούς εκτός Σερρών, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια». «Οι λόγοι για τους οποίους οι παραπάνω δήμοι σύναψαν μνημόνια συνεργασίας με εμάς είναι ότι προσφέρουμε ένα είδος ασφάλειας και κάλυψης, επειδή ένα δεύτερο μνημόνιο θα καλύψει τους αιτούντες σε περίπτωση αποτυχίας τους πρώτου».

Την ίδια ώρα η Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής κατέγραψε με πόρισμά της ένα νεφελώδες, θολό και αδιαφανές τοπίο γύρω από τις επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ, οι οποίες ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Άφησαν την Πεντάβρυσο στην τύχη της

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ

Για εγκατάλειψη του οικισμού της Πενταβρύσου, τοπική κοινότητα του δήμου Εορδαίας, κατηγορεί τη δημοτική αρχή ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τηλέμαχος Σωτηριάδης, ο οποίος παρίσταται τακτικά στις συνεδριάσει του δημοτικού συμβουλίου και παρεμβαίνει συχνά, θέτοντας τα επιτακτικά τα προβλήματά της κοινότητας και ζητώντας ενέργειες για την επίλυσή τους.
«Το χωριό μας είναι εγκαταλειμμένο. Δεν έκαναν τίποτε, ούτε προηγούμενη ούτε η σημερινή δημοτική αρχή. Αν έρθει κάποιος στο χωριό θα δει ότι έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, ούτε τα χόρτα δεν έρχονται να κόψουν κι ούτε γίνεται τίποτε με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τόσα χρόνια με τα λύματα του Ανατολικού, που καταλήγουν στο χωριό μας και πλημμυρίζουν τα χωράφια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε οι αγρότες στα χωράφια τους», ανέφερε σε συνέντευξή του στον «Π». Σημείωσε μάλιστα ότι πριν λίγες μέρες που χάλασε η γεώτρηση και έμεινε το χωριό χωρίς νερό, «έπιασα όλους τους ιθύνοντες αλλά δεν μας εξυπηρέτησαν. Αναγκάστηκα να ενεργήσω μόνος μου. Πήρα έναν υδραυλικό, τον ανέβασα πάνω στον πύργο και αφού αποκατέστησε τη βλάβη δόθηκε ξανά νερό στο χωριό». Πρόσθεσε ότι «λίγο μετά πέρασε μια κομπίνα και έσπασε το σωλήνα και πάλι δεν είχαμε νερό, 15 μέρες μου έλεγαν ότι δεν έχουν υπάλληλο να στείλουν. Αναγκάστηκα πάλι να λύσω το πρόβλημα μόνος μου, αλλά και για να μην μείνει ξανά το χωριό χωρίς νερό, επειδή η γεώτρηση ήταν “τυφλή”, βγάλαμε την πομώνα και την επιδιορθώσαμε».
Σοβαρό παράπονο εκφράζει για το χρόνιο πρόβλημα των λυμάτων του Ανατολικού που περνά δίπλα από τη γεώτρηση που αρδεύεται το χωριό, αλλά και για τα λύματα που πνίγουν τα χωράφια του χωριού, καθώς «δημιουργούν λίμνες ολόκληρες και πνίγουν 100 στρέμματα με καλλιέργειες. Δεν μπορούν να πάνε οι γεωργοί στα χωράφια τους και το χωριό πνίγεται στα κουνούπια, δεν μπορεί να βγεις το βράδυ από το σπίτι να καθίσεις έξω», λέει ο πρόεδρος της Πενταβρύσου. Διαμηνύει μάλιστα στη δημοτική αρχή, ότι εάν δεν δοθεί άμεσα λύση με τον “τυφλό” αγωγό των λυμάτων του Ανατολικού μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του: «Επειδή είμαι εμπειροτέχνης εργολάβος, έχω τις πιο πρόχειρες, καλύτερες και οικονομικές λύσεις. Θα πάρω τέφρα και αμμοχάλικο και θα αλλάξω τον ρου των λυμάτων, θα περάσω αγωγούς και θα ρίξω τα λύματα στο ρέμα Σουλού, εκεί καταλήγουν έτσι κι αλλιώς τα λύματα. Δεν βλέπω άλλη λύση για να περιορίσουμε τα κουνούπια, και να πάψουν να περνούν τα λύματα δίπλα από τη γεώτρηση που πίνουμε νερό. Θέλουν δεν θέλουν θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα. Δεν πάει άλλο, θα φθάσουμε και μέχρι τον πρωθυπουργό εάν χρειαστεί», όπως τόνισε.
Ο κ. Σωτηριάδης εκφράζει ωστόσο παράπονα και για την κατάσταση του φωτισμού στον οικισμό της Πενταβρύσου, αφού, όπως λέει, «το χωριό είναι πνιγμένο στο σκοτάδι. Το δίκτυο έχει πρόβλημα, ολόκληρες γραμμές δεν δουλεύουν και καίγονται συχνά οι λάμπες. Δεν αρκεί να αλλάζονται οι λάμπες, πρέπει να γίνει επιδιόρθωση του δικτύου. Όλα αυτά μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι ζούμε στο πιο παραμελημένο χωριό, το τελευταίο της Ελλάδας».
Επισήμανε δε ότι «τα προβλήματα αυτά μας ανάγκασαν να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας και μας διέθεσε δικό του τρακτέρ για να κάνουμε κάποιες επείγουσες εργασίες στο χωριό. Αγοράσαμε ένα καλαθοφόρο για να μπορούμε να κλαδεύουμε τα πεύκα, να αλλάζουμε λάμπες και θα το διαθέσουμε για να γίνουν έργα ανακαίνισης στην εκκλησία του χωριού, με χορηγό μία κάτοικο του χωριού, την καθηγήτρια Μαρία Πολιτίδου που έδωσε 13.000 ευρώ και μία δωρεά 800 ευρώ από τον πρόεδρο της Πενταβρύσου. Αγοράσαμε και ένα πυροσβεστικό, το οποίο είναι μάχιμο ανά πάσα στιγμή στο κέντρο του χωριού. Πήγαμε παραγγείλαμε και ένα χορτοκοπτικό για να απαλλαγούμε από τα χόρτα, το οποίο σκοπεύουμε να το πληρώσουμε κάνοντας έρανο στο χωριό». Επισήμανε δε ότι «ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία να αγοράσουμε και κάποια άλλα μηχανήματα, όπως ένα μικρό τρακτέρ ώστε να μπορούμε να κάνουμε κάποιες επείγουσες εργασίες, όπως και κάποιες διαπλατύνσεις που χρειάζεται να γίνουν γύρω από το παλιό κοινοτικό κατάστημα Πενταβρύσου».
Ο πρόεδρος της Πενταβρύσου δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και σε ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, αυτό των κενών εργατικών κατοικιών του οικισμού του ΟΕΚ στην Πεντάβρυσο, οι δικαιούχοι των οποίων τα έχουν εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα να γίνονται βανδαλισμοί στα άδεια σπίτια. «Όποιος έρθει στο χωριό μας θα δει ένα χωριό ερείπιο, αν δεν δώσουν τα σπίτια αυτά σε νέα ζευγάρια για να κατοικηθούν, θα συνεχίσουν να ρημάζουν και να καταστρέφονται».
Αναφέρθηκε επίσης σε ένα άλλο πρόβλημα, λέγοντας ότι ενώ υπάρχει χαραγμένος δρόμος που συνδέει την Πεντάβρυσο απ’ ευθείας με την Πτολεμαΐδα, μήκους 3 χιλιομέτρων, δεν γίνεται καμία ενέργεια για να ασφαλτοστρωθεί, οπότε οι κάτοικοι υποχρεώνονται να κάνουν 9 χιλμ. «κάνουμε δηλαδή το γύρω από τον Περδίκκα γιατί τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν να κάνουν ένα δρόμο 3 χιλμ. και χρησιμοποιούμε ένα δρόμο που σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, όταν θα μπορούσαμε σε 5 λεπτά να πάμε με ασφάλεια στην πόλη».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ...

Μέχρι το Σάββατο το αργότερο, θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού των φορέων της Πτολεμαΐδας με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Τη διαβεβαίωση αυτή πήρε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το υπουργείο και το γραφείου του υπουργού η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου η οποία μάλιστα συνομίλησε και με τους δύο Υφυπουργούς Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αϊδόνη. Σύμφωνα πάντως με την τελευταία ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (που πάρθηκε σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του οργάνου) αν  ο υπουργός δεν αλλάξει την απόφαση του για μείωση των κλινών στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο και τη μεταφορά της έδρας στην Κοζάνη τότε η Εορδαία θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο ακόμα και κλείσιμο δρόμων.




Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΘΕΜΑ: Αναδιάρθρωση του χάρτη υγείας στην Δυτική Μακεδονία...Τα Δ.Σ. των εμπορικών Συλλόγων Καστοριάς – Φλώρινας – Γρεβενών – Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας μετά από κοινή σύσκεψη για τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στα θέματα υγείας και στην αναδιάρθρωση του χάρτη υγείας στην Περιφέρειά μας, κοινοποιούν τις αποφάσεις τους οι οποίες είναι ομόφωνες και είναι οι εξής:

Κανένα Νοσοκομείο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν πρέπει να χάσει ούτε ένα κρεβάτι από την δυναμικότητά του. Αντίθετα πρέπει να ενδυναμωθούν και να στελεχωθούν πλήρως με γιατρούς, προσωπικό και μηχανήματα. Γι αυτό και θεωρούμε απαράδεκτη την μείωση 50 κρεβατιών από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, το οποίο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών  και κατοίκων της περιφέρειάς μας. Πιστεύουμε ότι τα θέματα υγείας και η εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας, αλλά και όλων των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι και θέμα πρώτης γραμμής και διεκδίκησης για όλους μας. Πιστεύουμε ότι η άρτια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Περιφέρειάς μας, συμβάλει αποφασιστικά στην προσπάθειά μας για ανάπτυξη της περιοχής μας.

Για τα Δ.Σ.
Βαγγέλης Πανταζής- Πρόεδρος Εμπορ. Συλλόγου Καστοριάς
Μάκης Ταλίδης – Πρόεδρος Εμπορ. Συλλόγου Φλώρινας
Χρήστος Παρασκευαΐδης – Πρόεδρος Εμπορ. Συλλόγου. Γρεβενών
Βασίλης Μπούτσης – Πρόεδρος Εμπορ. Συλλόγου Αμυνταίου
Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος – Πρόεδρος Εμπορ. Συλλόγου Πτολεμαΐδας

04/08/11
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1923Γουμεράς 6    50200   Πτολεμαΐδα                     
Τηλ. 24630 27265   www.espt.gr/
Τηλ.Προέδρου:24630 57077-κιν:6973408006
e-mail:kalaitzopoulos@gmail.com





Διαβάστε περισσότερα » »

Απομακρύνουν τον κόσμο από το ρήγμα στη Μαυροπηγή Κοζάνης

Απομακρύνουν τον κόσμο από το ρήγμα στη Μαυροπηγή ΚοζάνηςΚαταστροφή μεγάλων διαστάσεων επαπειλείται στη Μαυροπηγή Κοζάνης λόγω ενεργού γεωλογικού ρήγματος που έχει ήδη προκαλέσει ζημιές και το οποίο τελευταία επεκτάθηκε κατά 300 μέτρα. Λόγω της γεωλογικής αστάθειας οι κάτοικοι του χωριού διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, ενώ εκφράζονται και φόβοι κατάρρευσης του παρακείμενου ορυχείου της ΔΕΗ.

Το ρήγμα, που εντοπίστηκε πριν από έναν χρόνο σε αγροτική περιοχή του δήμου Εορδαίας, όχι μόνο έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της Μαυροπηγής, αλλά «γέννησε» και νέα ρήγματα, κάποιο μάλιστα στο «φρύδι» του ορυχείου.

Μέλη επιστημονικής ομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που διενήργησαν επιτόπια έρευνα, δήλωσαν ότι «δεν τους άρεσαν αυτά που είδαν» και ότι υπάρχει ενδεχόμενο άμεσης κατολίσθησης στο ορυχείο, που θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τους εργαζόμενους σε αυτό.

Το φαινόμενο προξένησε μεγάλη ανησυχία και εκτάκτως συγκλήθηκε σύσκεψη  μελετητών του (ΙΓΜΕ, της ομάδας του ΑΠΘ και της ΑΝΚΟ που παρακολουθεί το ρήγμα με εντολή της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης) υπό τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Σόκουτη.

Το ορυχείο της ΔΕΗ προκάλεσε το ρήγμα

Ένα χρόνο μετά την εμφάνισή του, το ρήγμα της Μαυροπηγής, που συνδέεται με το ορυχείο της ΔΕΗ στην περιοχή, έχει απασχολήσει πολλούς φορείς, επιστημονικούς και μη.

«Το ρήγμα συνδέεται άμεσα με την εξορυκτική δραστηριότητα, καθώς είναι πολύ κοντά στο μέτωπο της εξόρυξης, γύρω στα 50-60 μέτρα από το μέτωπο της εξόρυξης», δήλωσε ο τεκτονικός γεωλόγος του ΑΠΘ Αλέξανδρος Χατζηπέτρος, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως και πραγματοποίησε μετρήσεις.

Ο κ. Χατζηπέτρος συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν κι άλλα τέτοιου τύπου ρήγματα παράλληλα με την εξόρυξη, αλλά το προαναφερόμενο είναι μεγαλύτερο».

Η πρώτη εκτίμηση της ομάδας έδειξε ότι τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στο σχολείο και την εκκλησία του χωριού έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές, καθώς βρίσκονται κοντά στο ρήγμα.

Μετεγκατάσταση των κατοίκων

Την μετεγκατάσταση των κατοίκων της Μαυροπηγής Κοζάνης προκρίνει ως λύση η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, της οποίας επιτροπές μηχανικών, από τη Δευτέρα ελέγχουν όλα τα κτίρια της Μαυροπηγής.

«Προκειμένου οι κάτοικοι να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, η ΔΕΗ θα καταβάλλει στους ιδιοκτήτες των κατοικιών το 50% της αποζημίωσης που δικαιούνται,  ενώ η υπόλοιπη αποζημίωση θα τους δοθεί, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης του οικισμού, με την έκδοση της οριστικής δικαστικής απόφασης», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης.

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και πρόεδρος του συλλόγου «Μαύρη Πηγή», Τάσος Εμμανουήλ, θεωρεί την μετεγκατάσταση του οικισμού επιτακτική ανάγκη.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στη ΔΕΗ μέχρι τις 15 Αυγούστου θα έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ για την απαλλοτρίωση του οικισμού, που πλήττεται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιοχή των εκατοντάδων κατοίκων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ στην Κρήτη από ομαδικό βιασμό 16χρονης

Σοκ στην Κρήτη από ομαδικό βιασμό 16χρονηςΜια 16χρονη κοπέλα, στην Κρήτη,  κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 15 άνδρες που τη βίασαν ξανά και ξανά.

Σύμφωνα με το Cretalive, 16χρονη είπε στους αστυνομικούς πως κάποιοι τη μετέφεραν από σπίτι σε σπίτι και τη βίαζαν, ενώ της προσέφεραν και ναρκωτικά σε εισπνεόμενη μορφή.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον ιατροδικαστή που θα εξετάσει την κοπέλα ώστε να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταργούνται ΔΟΥ η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων από τα ΚΕΠ

Καταργούνται ΔΟΥ η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων  από τα ΚΕΠ
Φορολογικό «Καλλικράτη» θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών με στόχο «οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα να γίνουν 30», όπως λέει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχός του. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η συγχώνευση των είκοσι εφοριών σε δέκα, ενώ ο σαρωτικός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του υπουργείου θα αποτελέσει χωριστό κεφάλαιο του φορολογικού νομοσχεδίου τον Οκτώβριο . Σε αυτό θα προβλέπονται και μετατάξεις για εφοριακούς που θα κριθεί ότι δεν «χωρούν» στο νέο τρόπο οργάνωσης των Εφοριών.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα είναι εξαιρετικά φιλόδοξο. Στην ολοκλήρωσή του, οι εφορίες που θα μείνουν δεν θα έχουν σχεδόν καμία επαφή με τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα διεκπεραιώνουν όλες τις υποθέσεις τους είτε ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Ετσι, οι εφορίες που θα απομείνουν θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Το πρώτο βήμα για τις καταργήσεις εφοριών έγινε την περασμένη εβδομάδα με τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου, η οποία προβλέπει την κατάργηση επιμέρους τμημάτων εφοριών. Το επόμενο βήμα θα είναι συγχωνεύσεις μικρών εφοριών. Από στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο, σε σύνολο 36 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν το 2010, 22,77 δισ. ευρώ εισπράχθηκαν από 20 ΔΟΥ, ενώ οι 78 ΔΟΥ που βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης από άποψη εσόδων εισέπραξαν μόλις 464 εκατ. ευρώ.

Περισσότεροι έλεγχοι. Αποδεσμεύοντας υπαλλήλους από τις ΔΟΥ που καταργούνται, το οικονομικό επιτελείο θα μπορεί να συγκροτεί με μεγαλύτερη άνεση ειδικά συνεργεία ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως έγινε και προ ημερών με τη συγκρότηση ειδικής ομάδας κρούσης, η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με την είσπραξη βεβαιωθέντων προστίμων.
Παράλληλα με το εγχείρημα μετασχηματισμού των εφοριών σε ουσιαστικά ελεγκτικά εργαλεία, τα συναρμόδια υπουργεία προωθούν ηλεκτρονικές υπηρεσίες που φέρνουν την Εφορία στην οθόνη του υπολογιστή των φορολογουμένων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της «απομάκρυνσης» των πολιτών από τις εφορίες αποτελεί το ηλεκτρονικό τιμολόγιο, το οποίο θα καθιερωθεί στις αρχές του 2012, αρχικά για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου. Με την κατάργηση του χάρτινου τιμολογίου, μέσω ειδικής εφαρμογής σήμανσης που θα δημιουργηθεί στη ΓΓΠΣ, οι επιχειρήσεις εκτιμάται πως θα επιτύχουν εξοικονόμηση της τάξεως του ενός δισ. ευρώ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να ελέγχει με το πάτημα ενός κουμπιού την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Οπως είπε κατά την παρουσίασή του ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το ηλεκτρονικό τιμολόγιο είναι έως και δέκα φορές φθηνότερο από το χάρτινο. Κάθε χάρτινο τιμολόγιο που εκδίδεται έχει κόστος 7 έως 15 ευρώ, ενώ το ηλεκτρονικό θα έχει κόστος από 0,60 έως 4 ευρώ.

Μικρή ανάσα. Εν τω μεταξύ, μικρή ανάσα πήραν τον Ιούλιο τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού. Αυξήθηκαν κατά 3% και εισπράχθηκαν 5,023 δισ. ευρώ. Στην αύξηση των καθαρών εσόδων συνέβαλαν οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες να αναβάλουν τις επιστροφές φόρων των τελευταίων δύο ημερών του Ιουλίου για τις αρχές Αυγούστου. Ετσι, οι καθαρές εισπράξεις έκλεισαν κοντά στον στόχο του Μεσοπρόθεσμου (αύξηση 3,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και είσπραξη καθαρών εσόδων 5,059 δισ. ευρώ) .
Διαβάστε περισσότερα » »

Απαγχονίστηκε 30χρονος στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Απαγχονίστηκε 30χρονος στη Σταυρούπολη ΘεσσαλονίκηςΤραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε ένας νεαρός άνδρας εντός του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας έως 30 ετών, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος σε δέντρο, εντός του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κρασί αντί για αντηλιακό

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης το κρασί έχει αντηλιακές ιδιότητες.


Τη λύση στο πρόβλημα όσων καίγονται από τον ήλιο και ξέχασαν το αντηλιακό τους ήρθε να δώσει η έρευνα, αυτή.

Βέβαια, το κρασί περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία είναι υπεύθυνα για την προστασία των κυττάρων του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ μειώνουν και τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.
Τέλος, το κρασί έχει και αντιγηραντική δράση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μασήστε αργά για να μην παχύνετε!

Λιγότερες θερμίδες προσλαμβάνουν όσοι μασούν αργά το φαγητό τους σε σχέση με αυτούς που βιάζονται να αδειάσουν το πιάτο …
τους, σύμφωνα με κινεζική μελέτη.

Ο επικεφαλής της μελέτης Τζι Λι και οι συνεργάτες του από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χαρμπίν στην Κίνα έδωσαν ένα τυπικό πρωινό σε 14 παχύσαρκους νεαρούς άνδρες και σε 16 νεαρούς άνδρες με φυσιολογικό βάρος για να δουν αν υπάρχουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο μασάνε.

Οι επιστήμονες εξέτασαν επίσης το αν το περισσότερο μάσημα της τροφής κάνει τους εθελοντές να τρώνε λιγότερο κι αν επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα ή συγκεκριμένες ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη.

Πολλές παλαιότερες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το να τρώει κανείς γρήγορα και να μασάει λιγότερο συνδέεται με την παχυσαρκία, άλλες όμως δεν έχουν διαπιστώσει κάτι ανάλογο.

Στη συγκεκριμένη, πάντως, έρευνα η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε ότι το πόσες φορές μασάει κανείς την τροφή του συνδέεται με τα επίπεδα πολλών ορμονών που λένε στον εγκέφαλο πότε να ξεκινήσει να τρώει και πότε να σταματήσει.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα επίθεση αρκούδας μέσα στην Ποριά. Σε απόγνωση ο κτηνοτρόφος

 

Αποκλειστικές foto – » Δεν πάει άλλο, κάντε κάτι» φωνάζουν οι κάτοικοι της περιοχής μιας και οι καθημερινές επιθέσεις αρκούδων σκορπούν τον τρόμο.» Κίνδυνος για τα παιδιά μας, για μας, καταστροφές των περιουσιών μας » καταγγέλλουν στο alphafm.gr
Σήμερα ακόμη ένας κτηνοτρόφος έπεσε θύμα αρκούδας.»Θανάτωσε τρία ζώα, και προκάλεσε καταστροφές » .
Στην Καστοριά δεν .....
υπάρχει αντίδραση ίσως και καμία προσπάθεια, από την περιφερειακή ενότητα η από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ την στιγμή που έχουν υπογράψει συμβάσεις, υλοποιούν μαζί το πρόγραμμα »LIFE» ( 1.200.000 ευρώ).
Το κακό στον νομό έχει παραγίνει ο περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας με τον οποίο η ΚΑΛΛΙΣΤΩ συνεργάζεται με πολλά ευρωπαϊκά κονδύλια θα πρέπει άμεσα να αντιδράσει και να ξεκινήσει πρόγραμμα ομάδας προστασίας και επέμβασης.

http://www.alphafm.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Λύση στο πρόβλημα του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων

Στην άρση των εμποδίων για την είσπραξη του ειδικού επιδόματος των μακροχρονίων ανέργων, που είχαν προκύψει με τον τελευταίο φορολογικό νόμο προχωρά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δικαιούχοι του επιδόματος, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 12 μήνες, ηλικίας από 45 έως 65 ετών, με ετήσιο οικογενειακό ή τεκμαρτό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική (τεκμαρτή) δαπάνη για κάθε φορολογούμενο ορίζεται σε 3.000 ευρώ, αν πρόκειται για άγαμο, και 5.000 ευρώ, αν πρόκειται για ζευγάρι.

Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός μακροχρονίων ανέργων δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια και έχανε το δικαίωμα λήψης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το χρόνο και στα 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, ενώ επεκτείνεται από 12 μήνες σε δύο χρόνια το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μακροχρόνιοι άνεργοι λαμβάνουν το επίδομα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Καμπανάκι κινδύνου για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Kρούσμα με ιό του Δυτικού Νείλου στη Β. ΕλλάδαΗ ανάγκη λήψης μέτρων προφύλαξης για την αποφυγή κρουσμάτων και επιδημίας από τον Ιό του Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται από τσίμπημα των κοινών κουνουπιών, τονίστηκε από την επιτροπή λοιμώξεων του Μποδοσάκειου νοσοκομείου σε σχετική συνέντευξη Τύπου, όπου και ανακοινώθηκε η διοργάνωση σχετικής ενημερωτικής εκδήλωσης, σε συνεργασία με το δήμο Εορδαίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 8μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
Ο Ιός του Νείλου, εμφανίστηκε στην Αίγυπτο, στη Δυτική πλευρά του Νείλου το 1937, κι ενώ παρουσιάστηκε και στις πέντε ηπείρους, στη χώρα μας έκανε την εμφάνισή του μόλις πέρσι, καθώς εκδηλώθηκαν εκατοντάδες κρούσματα, με δεκάδες κρούσματα εγκεφαλίτιδας και μηνιγγοεγεφαλίτιδες και 45 θανάτους, καθώς ο Ιός αυτός χτυπά το κεντρικό νευρικό σύστημα, ανέφερε η πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων του Μποδοσάκειου, ιατρός Ευτέρπη Αποστολίδου. Σημείωσε μάλιστα ότι τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν πέρσι στη χώρα μας από τον Ιό του Νείλου εντοπίστηκαν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου υπάρχουν μεγάλες λιμνάζουσες υδάτινες επιφάνειες που συγκεντρώνουν σμήνη κουνουπιών.
Επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων προφύλαξης, λέγοντας ότι, εκτός από ψεκασμούς που πρέπει να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, πρέπει να προσέχουμε να απομακρύνουμε τα κουνούπια από τα σπίτια μας, τοποθετώντας προστατευτικές σήτες στα πορτοπαράθυρα ή κουνουπιέρες, αλλά και φροντίζοντας να κρατάμε καθαρές τις αυλές μας απομακρύνοντας φυλλωσιές μέσα στις οποίες δημιουργούν φωλιά τα κουνούπια, αλλά και με τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών (σπρέι), για να μην βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τα κουνούπια,
Τη διαβεβαίωση ότι τα τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων λαμβάνουν όλα τα μέτρα ώστε να γίνεται έλεγχος στις αιμοληψίες και να μην μεταγγίζεται μολυσμένο αίμα σε όσους έχουν ανάγκης μετάγγισης, έδωσε η υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου, ιατρός Μαρία Σαρατσένο, λέγοντας ότι από 27 Ιουλίου που εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα από τον Ιό του Νείλου στην Καρδίτσα, ξεκίνησε στο Μποδοσάκειο ο μοριακός έλεγχος στις φιάλες αίματος και τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί και πέρσι για την αποφυγή εξάπλωσης επιδημίας από τον Ιό του Νείλου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), καθώς ήδη εκδηλώθηκαν κρούσματα στην Καρδίτσα και στην Κεντρική Μακεδονία.
Ανέφερε ειδικότερα, ότι αποκλείονται από αιμοδοσία οι αιμοδότες που έχουν το τελευταίο 15νθήμερο επισκεφθεί περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί κρούσματα, καθώς και 120 μέρες μετά που έχει διαγνωστεί η νόσος, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζεται στους αιμοδότες ότι πρέπει να ενημερώσουν την αιμοδοσία σε περίπτωση που εμφανίσουν σημάδια της νόσου 15 ημέρες μετά την αιμοδοσία, διότι η κάθε φιάλη αίματος κρατείται σε καραντίνα για 15 ημέρες. Ταυτόχρονα, απηύθυνε έκκληση στους αιμοδότες να δώσουν αίμα, καθώς ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη σε αίμα λόγω αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο νοσηλευτής ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων του Μποδοσάκειου, Κώστας Γιούρος, επισήμανε ότι ταυτόχρονα λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, προκειμένου να μην προσβληθούν από τον Ιό του Νείλου και σημείωσε ότι η διοίκηση φρόντισε να τοποθετηθεί προστατευτικές σήτες στα παράθυρα του νοσοκομείου για να κρατούνται μακριά τα κουνούπια. Απηύθυνε τέλος πρόσκληση συμμετοχής στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη για τη λοίμωξη του Ιού του Δυτικού Νείλου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα εξολόθρευση αδέσποτων με φόλες στην Πτολεμαΐδα

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει μια νέα επιχείρηση εξολόθρευσης αδέσποτων σκύλων από αγνώστους στην Πτολεμαΐδα, αλλά και στην Άρδασσα, τοπική κοινότητα του δήμου Εορδαίας, καθώς νεκρά από φόλες βρέθηκαν τέσσερα νέα σκυλιά που δεν ήταν όλα αδέσποτα.
Φιλόζωοι, ακόμα και ο υπεύθυνος του δήμου Εορδαίας για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων, Δημήτρης Λιάμης, καταγγέλλουν τη θανάτωση αδέσποτων αλλά και οικόσιτων ζώων από δηλητηριασμένες τροφές (φόλες) που πετούν άγνωστοι σε διάφορα σημεία, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, καθώς ένα από τα νεκρά σκυλιά βρέθηκε, όπως μας καταγγέλθηκε, στην κεντρική οδό της 25ης Μαρτίου, στο βιβλιοπωλείο «Τσατσαγιάννης», στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας.
Ένας ακόμα νεκρός σκύλος βρέθηκε από περίοικους στην οδό Επιβατών, τρίτος στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και ένας τέταρτος κοντά στο κέντρο της Άρδασσας. Μάλιστα κάτοικοι της Άρδασσας ειδοποίησαν για το ατυχές συμβάν και την Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με το δήμο για να καταγγείλει το συμβάν αλλά και διότι κάποιος έπρεπε να περισυλλέξει το νεκρό σκυλί.
Υπενθυμίζεται ότι κρούσματα τέτοιας βάρβαρης θανάτωσης σκύλων αλλά και άλλων οικόσιτων μάλιστα ζώων, έχουν σημειωθεί κατ’ επανάληψη από την άνοιξη μέχρι τώρα στην Πτολεμαΐδα, και παρά τις καταγγελίες φιλόζωων κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν να αναλαμβάνουν να ξεφορτωθούν με τον αποτρόπαιο αυτό τρόπο τα αδέσποτα αντί να απευθυνθούν στον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου για την περισυλλογή τους.
Η αλήθεια είναι το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει μια δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων και του δήμου, που διαμαρτύρονται για επιθέσεις αδέσποτων και κατηγορούν για ολιγωρία τη δημοτική αρχή και τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων και την αστυνομία, θέμα για το οποίο έχει γίνει παρέμβαση μέχρι και στον εισαγγελέα Κοζάνης, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί κάποια οριστική λύση στο πρόβλημα, αφού υπάρχει αδυναμία από την πλευρά του δήμου να κάνει τις απαραίτητες στειρώσεις αδέσποτων και περιορίζεται στο να μεταφέρει τα επικίνδυνα αδέσποτα για φύλαξη στις εγκαταστάσεις του δημοτικού κυνοκομείου.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζει η διοίκηση του Φιλόζωου Σωματείου Πτολεμαΐδας, τέτοια φαινόμενα καταδεικνύουν την ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την ολοκλήρωση των διαδικασιών λειτουργίας του κυνοκομείου ώστε να μαζευτούν από τους δρόμους τα επιθετικά αδέσποτα, αλλά και για να ξεκινήσουν κυρίως επεμβάσεις στείρωσης αφού είναι ο μοναδικός τρόπος να μειωθεί σταδιακά ο πληθυσμός των αδέσποτων.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξύπνησε μετά από 21 ώρες στο νεκροτομείο!

Ένας Νοτιοαφρικανός, ηλικίας 80 ετών, την στιγμή που ξύπνησε διαπίστωσε πως αντί για το κρεβάτι του, βρισκόταν μέσα στο ψυγείο ενός νεκροτομείου!

Η οικογένεια του, τον θεωρούσε νεκρό για 21 ώρες, καθώς μετά από μια κρίση άσθματος οι υπεύθυνοι του νεκροτομείου που κλήθηκαν προκειμένου να συλλέξουν τη σορό του – φαινομενικά νεκρού – άνδρα, μετά από εξέταση, διαπίστωσαν και οι ίδιοι πως δεν είχε σφυγμό καθώς η καρδιά του είχε πάψει να λειτουργεί. Το περιστατικό συνέβη στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Μια μέρα μετά τη διαπίστωση του «θανάτου», οι εργαζόμενοι του νεκροτομείου, άκουσαν κάποιον να φωνάζει για βοήθεια. Όπως, ο ιδιοκτήτης του νεκροτομείου δήλωσε «νόμιζαν πως ήταν φάντασμα»! «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν τρομαγμένος, αλλά είναι οι υπάλληλοι μου και έπρεπε να τους αποδείξω ότι δεν φοβήθηκα, έτσι κάλεσα την αστυνομία», συμπλήρωσε.

Ωστόσο όπως ομολόγησε, «χάρηκα όταν διαπίστωσα πως οι αστυνομικοί είχαν τα όπλα τους, σε περίπτωση που “οτιδήποτε” θα ήθελε να εμπλακεί με εμάς»!
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπράβο κύριε Παπαϊωάνου. Αφού τιμωρήθηκαν όλοι οι εγκληματίες, ας τα βάλουμε με τα blogs

Νέα Τάξη Πραγμάτων
Όταν ο ΓΑΠ μίλαγε για παγκόσμια διακυβέρνηση, εσύ νόμιζες ότι μίλαγε για Μonopoly. Όταν οι "ανώνυμοι" bloggers έλεγαν για την νέα τάξη πραγμάτων και ότι η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο για την εφαρμογή της, ακολουθούμενη από τα υπόλοιπα "PIGS" με πρώτη την Πορτογαλία, εσύ νόμιζες ότι αυτά γίνονται μόνο στη Μετρόπολη και θα μας σώσει ο Batman.

Και μετά άρχισες να καταλαβαίνεις τι παίζεται. Έλεγχος των διαδηλωτών με "τυχαίους" κουκουλοφόρους και πόλεμο χημικών. Συμφωνία για έλεγχο των βασικών υπουργείων απόρροια του μεσοπρόθεσμου. Έλλευση του νέου "Γερμανού" πρωθυπουργού επικεφαλής ομάδας 25 "επίλεκτων".

Και μετά; Μετά επειδή κάποιοι μονίμως χαλάνε την σούπα, αφού έχουμε ελέγξει τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ καταντώντας τις "εφημερίδες" σε διανομείς CD & DVD, ήρθε ο καλός κύριος Παπαϊωάνου και
αφού χαρακτήρισε τα blogs "κουκουλοφόρους" του διαδικτύου, ετοιμάζει πυρετωδώς το νομοσχέδιο, όχι απλά για το τέλος της ανωνυμίας των blogs, αλλά για τον πλήρη έλεγχο και το κλείσιμο τους. Η νέα τάξη πραγμάτων είναι εδώ.
 
Ο κος "Όργουελ" Παπαϊωάνου αφού βοήθησε στην εύρεση όλων αυτών που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα, αφού βρήκε άκρη με το χρηματιστήριο, με τα ομόλογα, με τα οπλικά συστήματα, με τα υποβρύχια, με τα έξοδα της Ολυμπιάδας, με τα CDS με την σπέκουλα περί τιτανικού, με τα ψεύδη που οδήγησαν σε παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, με το ποδοσφαιρικό κύκλωμα που ξαφνικά ξεσκεπάστηκε ενώ είχαν κάτι έτη τους φακέλους......αφού τα πέτυχε όλα αυτά και πια δεν είχε με τι να ασχοληθεί, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα blogs.

Κύριε Παπαϊωάνου, δεν πειράζει, μπορούμε να ξεσκεπάζουμε και να αναδεικνύουμε και επώνυμα. Και ξέρεις κάτι; Με τον ίδιο ακριβώς νόμο θα ασχοληθούμε και εμείς. Μια σου και μια μας. Όταν γίνεται πιο αυστηρός ο νόμος περί επικοινωνίας και ψεύδους, γίνεται για όλους μας, σωστά κύριε Παπαϊωάνου;  
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!

Σε ίδρυση κόμματος προχωρούν απόστρατοι αξιωματικοί!

“Σκοπός είναι η ίδρυση πολιτικού φορέα, ικανού να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας - ασφάλειας - ελπίδας και προοπτικής στον Ελληνικό Λαό, δια της συνενώσεως όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της Χώρας για μια εθνική - ανθρωποκεντρική πορεία με γνώμονα την δημοκρατία”, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους την οποία υπογράφουν 22 αποστράτοι αρκετοί από τους οποίους βέβαια είχαν κατά καιρού ανακληθεί στην υπηρεσία από την αποστρατεία τους.

Το κείμενο της ανακοίνωσή τους και η πρόσκλησή τους για συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 Αυγούστου:

"Αγαπητοί συνάδελφοι

    Σας στέλνουμε τη συνημμένη πρόσκληση, που αφορά στην πρωτοβουλία αποστράτων αξιωματικών για ίδρυση πολιτικού κόμματος.

     Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά στην έντονη και διάχυτη επιθυμία πλήθους αποστράτων αξιωματικών των Ε.Δ και Σ.Α για πολιτική δραστηριοποίηση, απλών πολιτών που έχουν το  συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα, θεωρώντας υπό τις σημερινές περιστάσεις, ότι τούτο αποτελεί εθνική ανάγκη, μη υπαρχούσης πλέον άλλης διεξόδου. Πρόκειται περί πρωτοφανούς ενέργειας στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδος, βασιζόμενη στις κοινές αντιλήψεις και εθνικές πεποιθήσεις της διακριτής κατηγορίας πολιτών, η οποία προσδιορίζεται στο σώμα του Ελληνικού Λαού, από την ιδιαίτερη νομική τους υπόσταση στην υπηρεσία του Ελληνικού Κράτους : Αξιωματικοί.

      Σκοπός είναι η ίδρυση πολιτικού φορέα, ικανού να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας - ασφάλειας - ελπίδας και προοπτικής στον Ελληνικό Λαό, δια της συνενώσεως όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της Χώρας για μια εθνική - ανθρωποκεντρική πορεία με γνώμονα την δημοκρατία.

     Εάν συμφωνείτε , παρακαλούμε για την ευρεία διάδοση του παρόντος σε εν αποστρατεία αξιωματικούς, όλων των Όπλων και Σωμάτων, όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

      Στις προγραμματισθείσες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την 15 Αυγούστου 2011, θα υπογραφεί σχετική δήλωση συμμετοχής στην πρωτοβουλία, όπως στην συνημμένη δήλωση.

      Αλικάκος Νικόλαος
      Ζηκούλης Δημήτριος
      Καραγιάννης Γεώργιος
      Καρράς Γεώργιος
      Κεχαγιάς Γεώργιος
      Κουτσαϊμάνης Ιωάννης
      Λυμπερόπουλος Πάτροκλος
      Μετζελόπουλος Ανδρέας
      Μουχτάρης Στέργιος
      Μυστακίδης Κων/νος
      Πανταζής Βασίλειος
      Ρίζος Φώτιος
      Ροϊδοδήμος Γεώργιος
      Σαρήπαππας Ανάργυρος
      Σαρρής Χαράλαμπος
      Σκουντής Γεώργιος
      Τόγκας Δημήτριος
      Φίλιος Κυριάκος
      Φωτόπουλος Γεώργιος
      Χουβαρδάς Στυλιανός
      Χύτας Ιωάννης
      Ψαραδέλλης Γεώργιος
        Εν Αποστρατεία Αξιωματικοί
        Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1981



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
 ME ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ





Αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές τις οποίες διέρχεται η Πατρίδα σήμερα

 Ανησυχούντες διότι το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, βαρύτατα ενοχοποιημένο για τη σημερινή κατάσταση, αδυνατεί να δώσει λύση των προβλημάτων, θέτον την Ελληνική Κοινωνία σε τραγικό αδιέξοδο

 Εμπνεόμενοι από την ιστορικήν πρωτοβουλίαν των αξιωματικών του Στρατιωτικού Συνδέσμου (Στρατού και Ναυτικού), οι οποίοι με την τολμηρή τους συγκέντρωση την 15ην Αυγούστου 1909, στο Γουδή, οδήγησαν την Ελλάδα στον 20ο αιώνα

 Έχοντες την πεποίθηση ότι ο Ελληνικός Λαός προσβλέπει προς τους αξιωματικούς, την έσχατη αλλά πλέον πολύτιμη εφεδρεία του

 Γνωρίζοντες ότι, ολόκληρο το Σώμα των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, δεν προτίθεται πλέον να συνεχίσει τον δρόμο της ανοχής

 Πιστεύοντες ακράδαντα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και στους δημοκρατικούς θεσμούς, οι οποίοι αποτελούν την μόνη ασφαλή εγγύηση εξόδου από την κρίση



Κ α λ ο ύ μ ε   σ ε  Π ρ ο σ κ λ η τ ή ρ ι ο 



Όλους τους εν αποστρατεία αξιωματικούς του Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας,
Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος, την 15η Αυγούστου 2011, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,
τιμώντες την ιστορική επέτειο του Στρατιωτικού Συνδέσμου,σε δύο (2) συγκεντρώσεις, στην Αθήνα, στον χώρο του Άλσους Ελληνικού Στρατού (καφέ Ya) και στην Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Αναψυκτήριο έναντι του Γ΄ΣΣ και ώρα 18:30 με σκοπό την ένωσή μας προς ίδρυση πολιτικού κόμματος.


Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011

Εν αποστρατεία Αξιωματικοί 
 Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1981 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ....ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ....ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ




Διαβάστε περισσότερα » »

Όλη η νέα απάτη στο προσκήνιο

Για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου, στην ΝΑ Μεσόγειο και μεταξύ Κρήτης και Λιβύης !!! Μια αναλυση του Γ.Θ. Χατζηθεοδωρου, Δόκτορος πτυχιούχου μηχανικού Υφηγητου Πολυτεχνείου Ααχεν Γερμανίας Dimitris N. Adamopoulos


Dr-Ing. Georg Chaziteodorou                                          Bleibergweg 114
Privatdozent an der RWTH Aachen                                  40885 Ratingen
                                                                                Tel.+Fax: 02102 32513
                                                                                              27.07.2011

Μια αναλυση του Γ.Θ. Χατζηθεοδωρου
Δόκτορος πτυχιούχου μηχανικού
Υφηγητου Πολυτεχνείου Ααχεν Γερμανίας
Dimitris N. Adamopoulos
Eschersheimer Ldstr. 445
D-60431 Frankfurt am Main 
makrinitsa@hotmail.com

Πριν ένα χρονο  ιδρύθηκε στην Αδριανουπολη της ανατολικης Θρακης από Ελληνες και Τουρκους επιχειρηματιες η ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ !!! Θα χρηματοδοτει μηπως την από κοινου εκμεταλλευση ψαριων;

Η Κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ δεσμευθηκε από την εκλογη της για την δημιουργια νεου δημοσιου φορεα ερευνας κοιτασματων Υδρογονανθρακων στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου, στο Ιονιο Πελαγος, στην ΝΑ Μεσογειο και μεταξυ Κρητης και Λιβυης. Ηδη οι περιοχες εντος των ακρωτηριασμενων ελληνικων χωρικων υδάτων των 6 αντί των 12 ναυτικων μιλιων χωρισθηκαν σε 42 «θαλασσια οικοπεδα» και είναι ετοιμα προς ενοικιαση, ενώ το τουρκικο ερευνητικο πλοιο «Τσεσμε» ανοιχτα της νησου Θασου και σε εθνικα υδατα πανω στην ελληνικη υφαλοκρηπιδα εκανε ερευνες για εντοπισμο κοιτασματων Υδρογον- ανθρακων !!!

Το σχετικο νομοσχεδιο για την δημιουργια του νεου φορεα ερευνας αρχισε να συζητειται στην Βουλη των Ελληνων  από την 27.07.2011.
Μηπως βρισκομαστε στα προθυρα Συνεκμεταλευσης του Αρχιπελαγους του Αιγαιου με τους Τουρκους ! Αλλά για ποια προ’ι’οντα  Συνεκμεταλλευσης ; Μηπως για ψαρια ;

Τα περι «αποτελεσματικοτητας στην αξιοποιηση του εθνικου ορυκτου πλουτου και σεβασμου στους κανόνες προστασίας του περιβαλλοντος» αποτελούν κρυο τουρκικο καφε που δεν πινεται και στοχο έχουν όπως το 1987 να αποπροσανατολισουν τον ελληνικό λαο. Ολοι
γνωριζουμε τι έγινε με το «ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!

Εγκαταληψαμε πανικοβαλλημενοι τα εντοπισθεντα κοιτασματα Υδρογονανθρακων «Βαβουρας», «Νικη» κ.α. ανατολικά της Θασου που βρισκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπιδας, εκει δηλαδή που εκανε  πριν ένα χρονο  το «Τσεσμε» ερευνες εντοπισμου τους !!!

Για την πατριδα μας και δη υπο την κυβερνηση των «πρασινων Αλογων» οπως και με την προηγουμενη των «μπλε Γα’ι’δουριων» με πλειστα οσα ανοιχτα μετωπα (Κυπρος, Αρχιπελαγος του Αιγαιου,  Σκοπια, τουρκικη αναμοχλευση στην δυτικη Θρακη και αλλά τινα) διαγραφεται, κάτω από την οικονομική επιτηρηση για την οποιαν ευθυνονται και τα δυο κομματα εξουσιας, ένα ζοφερο μελλον για την εθνικη μας συρρικνωση. Το τραγικο και ταυτόχρονα επικινδυνο σημερα είναι ότι ουτε κοινωνικη συνοχη και αλληλεγγυη υπαρχει, ουτε εθνική ομοψυχια και ουτε αποφασιστικες Ενοπλες Δυνάμεις που θα εγγυουνταν την εθνική μας αμυνα και θα ξεριζωναν πρωτα από την χωρα μας την «μηλια» που γεννα σαπια μηλα. Οι Παπανδρεοι, οι Σαμαραδες, οι Καραμανληδες, οι Καρατζαφερηδες και οι αλλοι της
σημερινης κοινοβουλευτικης δικτατοριας βολευονται στην θεωρια του «σαπιου μηλου».

Κατά την «ειδικη συνοδο κορυφης της Ε.Ε. στις 22.07.2011 ξεπουληθηκε η Ελλαδα !!! Η Ελλας ως λαος ηδη ανηκει στο παρελθον, η Ελλας θα κατεχεται από παντιους πιστωτες και οι Ελληνες στην συνειδηση, αν δεν υποκυψουν, θα αναγκασθουν να αποδημησουν. Ετσι αδοξα θα τερματισει στις μερες μας μια ιστορια χιλιαδων ετων και οι κατεχοντες σημερα την εξουσια στην χωρα μας θα είναι οι θλιβεροι νεκροθαπτες αυτου του εθνους.

Γιατι ανεχομαστε τους προδοτες, ανδρες των Ενοπλων Δυναμεων και Σωματων Ασφαλειας, και δεν τους στηνουμεν στο εκτελεστικο απόσπασμα ; Οι γορδιοι δεσμοι δεν λυνονται, αυτοι μονο κοβονται !!!
  
Καλουνται οι απανταχου της γης Ελληνες, που δεν γλυφουν, που δεν σκυβουν, που δεν συμβιβαζονται, που δεν χειροφιλουν, που διακατεχονται και καθοδηγουνται από τις ιδεες του Περικλη, από την μεγαλοσυνη και ανδρεια του Μεγαλου Αλεξανδρου και από τους αλλους και μεγαλους Ελληνας πολιτες των κρισιμων στιγμων, που είναι αποφασισμενοι για «ανταποδοτικα χτυπηματα». Ζητειται από τις Ενοπλες Δυναμεις ο «Ηγετης», που γνωριζει να συνδυαζει την τολμην με την διπλωματικη σωφροσυνη, την επιδεξια χρηση της βιας και της απατης, την γενναια αυτοπεπιθεση, την απεχθεια προς την ασφαλεια και τα ημιμετρα, την ικανοτητα να συνεργαζεται επιτυχως με ψευτικους φιλους και αμφιβολους συμμαχους και την επιδεξια μεταμορφωση σε «αλεπου» για να ανακαλυπτη τις παγιδες και σε «λεονταρι» για να διωχνη τουσ  «λυκους», τις  υαινες» και τα «τσακαλια» της Ευρωπης.

Ο γραφων υπηρξε στελεχος ευρωπα’ι’κης εταιρειας Υδρογονανθρακων με δραστηριοτητες σε πολλούς τομεις ανά τον κόσμο και εκ των πραγματων θεωρει, ότι είναι γνωστης για τα πιθανα κοιτασματα Υδρογονανθρακων που μπορεί να υπάρχουν στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου και αλλου. Δημοσιευσε ένα αρθρο-τιτλο εξωφυλλου στον οικονομικο ταχυδρομο αριθ. Φυλλου 1178, την 2 Δεκεμβριου 1976 με τιτλο « η ρηξη Ελλαδας Τουρκιας και το προβλημα του Αιγαιου» με τις τεραστειες κοινωνικοοικονομικες διαφορές τους και οι εθνικοι κινδυνοι από την τυχον Συνεκμεταλλευση του Αιγαιου, το οποίο παραμενει μέχρι τις μερες μας επικαιρο. Ο τότε διευθυντης εκδοτης του οικονομικου ταχυδρομου κ. Γιαννης Μαρινος, ο μετεπειτα ευρωβουλευτης της Ν.Δ., με τον προλογο του «ως προβατα επί σφαγην αγομεθα…» διατυπωσε τον προβληματισμο του πανω στο αρθρο αυτό, για το συγκλονιστικο θεμα «περι Αναζητησεως, Ερευνης και Συνεκμεταλλευσης «Υδρογονανθρακων» με τους Τουρκους στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου.

Ο γραφων διαβαζει εδώ και ένα χρονο πολλα αρθρα σε εφημεριδες με με τιτλους όπως «και στην Κρήτη ερευνες για Πετρελαιο» και διερωτατε για  για ποια κοιτασματα πετρελαιων προκειται, που δεν τα γνωριζει !

Οι απλες, οι γυμνες και χωρίς φτιασιδια αληθειες, σκληρες μεν, είναι όμως αληθειες που δεν εξωρα’ι’ζονται και οφείλουν να γραφονται απ’ αυτούς που γνωριζουν και πραγματικα πονουν τον τοπον τους. Στο κρατίδιο της Ρωμιοσύνης όμως, η δημοσιευση των αληθειων μπλοκαρεται συστηματικα από τους γνωστους και αγνωστους κυκλους των Μεσων Μαζικης Εξαπατησις του ελληνικου λαού και εμποδιζεται με τον τυποκτονο Νoμο 1178/81 και 3126/2003 και των αρθρων 86 και 19 του ακόμη ισχυοντος τραγελαφικου Ελληνικου Συνταγματος, που προστατευει τον υπερδιαφθαρμενον πολιτευομενο κόσμο, δηλαδή τους δολοφονους της εθνικης πολιτικης και του ελληνισμου…..

Η Ουσια είναι η αληθεινη φυση των πραγμάτων, της υπαρξης του Οντως Οντος του Σωκρατη. Το αντιθετο της Ουσιας είναι η Γενεσις. Συνεπώς η Ουσια είναι και το «Αει Ον». Αυτό μεταμορφωθηκε στην πολιτικη και εκκλησιαστικη σκηνη του κρατιδιου της Ρωμιοσύνης σε

                  «Εξ-ουσια, Περι-ουσια, Παρ-ουσια, Αν-ουσια »

Το παρακρατος όμως της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας, δηλαδή η καστα των ανδρων της θεοκρατιας που φορουν μαυρες φουστες είναι βαρια ενοχος εναντι του Ελληνικου Πολιτισμού διότι αυτή κατεστρεψε με αγρια βια και εξαφανισε τον πολιτισμο αυτό με ασιατικη βαρβαροτητα για 1700 τουλάχιστον χρονια από προσωπου γης. Από την αποδεδειγμενη αυτή ενοχη είναι για το παρακρατος της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας πια ζωτικη αναγκη γι’ αυτό να απαλλαγη με θαρραλεες αποφασεις, τολμηρες πραξεις και ειλικρινεις συμπεριφορες από τις παραδοσεις της εβρα’ι’κης ιδεολογιας. Η επισημη επωνυμια της «Εκκλησιας της Ελλαδος» την θετει προ ενος ανυπερβλητου διλημματος. Θα δωση την πληρη εμπρακτη και αμεριστη επιδοκιμασια της και ιστορικη δικαιωση στην λαμπροτερη προχριστιανικη περιοδο της ιστορίας της Ελλαδος ‘η θα αλλάξει την επωνυμια της και θα απαγκιστρωθει από το Πατριαρχειο της Κωνσταντινουπολεως διότι αυτό αποτελεί τον πυρηνα μιας πολυεθνικης εκκλησιας. Δεν πρέπει να λησμονειται ότι η ελληνικοτητα λειτουργησε και λειτουργει ακόμη και σημερα ως πανισχυρη παγκοσμια πραγματικοτητα ερημην του παρακρατους της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας. Η δύναμη του εκτος κρατους Ελληνισμου ήταν παντοτε και παραμενει τεραστια και προσδιοριστικη για την επιβιωση του. Ο ελληνισμος αυτός μολις διεφυγε από τον θανασιμο σκοταδιστικο αγκαλιασμα του Βυζαντιου, έγινε μετά από 1.000 χρονια Μεσαιωνα ο δημιουργος της αναβιωσης του Πολιτισμού στην Ευρωπη.

Η σημερινή Ελλας εισηλθε στον 21ον αιωνα με πληθωρα υιων, θυγατερων, αδερφων και ανηψιων πολιτικων, με τους οποιους περασεν τον 19ον και 20ον αιωνα. Δεν θα ήταν υπερβολη, αν ο γραφων υποστηριζεν, οτι το 80% των βουλευτων της σημερινης ελληνικής βουλης αποτελειται από γονους του ελληνικου Νεποτισμου, δηλαδή από ανθρωπους που δεν κερδισαν με τον ιδρωτα τους ουτε ένα ευρω. Η καιαδα του ελληνικου εθνους με τις Φαρες και τα Μαντρια του Νεποτισμου δεσποζει παντου και αναπαραγεται συνεχως. Ολοι αυτοι ωθουνται δηθεν από εσωτερικη αναγκη για θυσια υπερ πατριδος και του κοινωνικου συνολου.

Εάν δεν εκλεγουν, διοριζονται ‘η χριζονται….και πλουτιζουν. Τα «αδεια ασκια» όμως, τα φουσκωνει ο αγερας… της Νεας Ταξης Πραγμάτων, που τον φυσαει ο Σιωνισμος που εδρευει στις ΗΠΑ.Οι κληρονομικω δικαιωματι όμως, πολλά δεινα επεσσωρευσαν και θα επεσσωρευσουν ακόμη στο ελληνικό Εθνος. Με την φιλοσοφια που υιοθετουν ‘η που τους βαζουν να υιοθετουν σε πολλά νευραλγικα πεδια των εθνικων μας θεματων, διαβρωνουν με συνεπεια και συνεχεια και εξευτελιζουν τον αυτοσεβασμο των πολιτών αυτής της χωρας. Η αλαζονια όμως της Εξουσιας των γονων του Νεποτισμου, η διαφθορα, η υβρις, η καταπιεσης, ο κομματισμος, η καταληστευση, δεν είναι δυνατον να διατηρηθουν επί μακρον.

Στην σημερινή Ελλαδα κυριαρχει η μαλθακοτης, η ελλειψη πειθαρχιας, η απουσια πιστεως σε εθνικα ιδανικα, ο στειρος «φιλειρηνισμος», που ανάγεται σε απλη δειλια και δουλοφροσυνη, η γενική ψυχολογια «αφοπλισμου» που καλλιεργειται εντεχνα από τους εν κληρονομικο δικαιωματι ασκουντων την Εξουσια. Ο φιλειρηνιστικος όμως αφοπλισμος είναι αυτός που μοιραια οδηγει στον πολεμο και στην υποδουλωση.

Η ειρηνη είναι κατάσταση, πολιτικοκοινωνικη ‘η ατομικη, ηθικα και ιδεολογηκα αχροη και δεν αναφερεται σε ανωτερες αξιες, όπως η ελευθερια, η δικαιοσυνη, η αληθεια και αναφυεται σαν «ιδανικο» που απλώς σκοπευει στην εξασφαλιση της ζωης του ατομου ‘η της κοινωνιας ‘η του κρατους από τον κινδυνο βιολογικης καταστροφής του, τον οποίο συνεπαγεται η ανατροπη της ειρηνης. Ο οπαδος της ειρηνης όπως τα σημερινα «πρασινα Αλογα» είναι ετοιμος να δεχθη οιαδηποτε καταπιεση, καταδυναστευση, ατιμωση, αρκει να μην διαταραχθη η ειρηνικη τους διαβιωση, εστω και εάν αυτή είναι κτηνωδης. Η κατά φυση κατάσταση όμως είναι το αντιθετο της ειρηνης, είναι η δυναμικη ουσια του Οντος, η αιωνια αναμετρηση που ισχυει στο συμπαν, ο αεναος «πολεμος» μεταξυ των τεσσαρων φυσικων δυνάμεων (βαρυτητας, ηλεκτρομαγνητικης, ασθενους και ισχυρας πυρηνικης), η ασταματητη συγκρουση μεταξύ των στοιχειων, ανοργανων και οργανικων, συγκρουση που μέσα στην απειροπληθη ποικιλια των μορφων της παραγει την αρμονια και την κίνηση του κόσμου.

Η ανυψωση της ειρηνης σε αυτοδυναμο ιδανικο εισαγει αυτοματα στο κρατος την αδικια και το ψευδος. Η κοινωνια των Ρωμιων του σημερινου κρατιδιου της Ρωμιοσύνης αρνηται την ιδία την φυση της, την ιδία την φυσικη και κοινωνικη αληθεια που επιτασσει τον αεναο αγωνα, την αέναη κίνηση και αποδεχεται μια «μοιρα» που τους θελει απραγους, και ακινητους, δηλαδή Ρωμιους που δεν έχουν καμια σχέση με τους Έλληνες. Η «μοιρα» αυτή, ουτε λιγο ουτε πολύ είναι ταυτοσημη με το πνευματικο σκοτος που κυριαρχει στην παιδεια των Ρωμιων, είναι η ωμη διαστρεβλωση του αληθινου και είναι ο φραγμος στην αναζητηση.

Η ειρηνη συνεπώς σαν ιδεολογικο θεμελιο του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης αποτελεί την «ταφοπλακα του Ελληνισμου», κάτω από την οποία συνθλιβονται και αποσυντιθενται όλες οι αρχαιοελληνικες δυνατότητες προοδου και όλες οι αρχαιοελληνικες προ’υ’ποθεσεις του ιστορικου γίγνεσθαι.

Με τις προσφατες αυτοκορο’ι’διες για την δηθεν μειωση της εντασης στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου – αυτή μειωνεται με υποχωρησεις επί 37 συνεχη χρονια προς τα άνω !- και δηθεν συμπεριλαβης της τουρκικης συμπεριφορας εναντι της Ελλαδος στου ορους των ενταξιακων διαπραγματευσεων της Τουρκιας με την Ε.Ε., αποδικνυεται για ακόμη μια φορα η επικινδυνη για τον τοπο ασχετοσυνη των εν κληρονομικω δικαιωματι ασκουντων την Εξουσια στο κρατίδιο της Ρωμιοσύνης. Όσο θα αναπτυσσεται η Τουρκια οικονομικα, βιομηχανικά, δημογραφικα, πολιτικα, τόσο θα αναβιωνει ο σωβινισμος και ο ισλαμισμος με επιδιωξη την αναζητηση ζωτικου χωρου, ο οποιος δεν είναι άλλος από το Αρχιπελαγος του Αιγαιου, από την Κυπρο και την δυτικη Θρακη.

Οι δηθεν «μπουνταλαδες» Τουρκοι, γνωριζουν πολύ καλα το μεγάλο ψεμα της Ε.Ε. για την ενταξη τους και γι’αυτο γραφουν στα παλια  τους τα παπουτσια τις απειλες των εν κληρονομικω δικαιωματι ασκουντων την Εξουσια στο κρατίδιο της Ρωμιοσύνης, που είναι τυφλοι για να δουν την επερχομενη θυελλα που έρχεται από παντου. Τα μαυρα συννεφα στο βορειο και ανατολικο μας περιγυρο προμηνυουν καταιγιδα. Συνεχως τα αρπακτικα του Αρχιπελαγους του Αιγαιου υπερβαινουν θρασυτητα τα νησια του Αρχιπελαγους του Αιγαιου. Μας φτυνουν μετωπικα στο προσωπο και εμεις τραυλιζουμε ότι βρεχει….

Το ζητουμενο σημερα είναι η ανατροπη του ανισοζυγιου ισχύος στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου μεταξύ Ελλαδος και Τουρκιας. Ο Σκοπος αυτός αγιαζει όλα τα μέσα !!!.

ΕΞΗΓΟΥΜΕ !

Ο κ. Erdogan ως μουσουλμανικη «σφιγξ» γνωριζοντας το μεγάλο ψεμα της Ε.Ε. προσπαθει να ελεγξει την πεφωτισμενη τουρκικη στρατιωτικη ηγεσια, η οποία  διαθετει στο εθνικο συμβουλιο ασφαλειας μεγαλύτερη εξουσια απ’αυτήν της τουρκικης κυβερνησις και της τουρκικης βουλης. Προσπαθει με τα περιφημα «Ταρικατα» των ισλαμικων οργανωσεων των Σουφι και Δερβησων να εκτοπιση τον κεμαλικο λα’ι’κισμο, που εκπροσωπει η πεφωτισμενη κεμαλικη στρατιωτικη ηγεσια. Στην μετακεμαλικη Τουρκια και σε μικρο σχετικα χρονικό διαστημα στηθηκαν περισσοτερα «Τσαμια» απ’ότι στην επί πολλές εκατονταετιες κυριαρχια των Σουλτανων.

Από την άλλη πλευρά η πεφωτισμενη κεμαλικη στρατιωτικη ηγεσια γνωριζει πολύ καλα τους κινδυνους που διατρεχει η Τουρκια τόσο από το ισλαμικο κινημα όσο και από μια εισοδο της Τουρκιας στην Ε.Ε., που θα σημαινε και την αυτονομιση ενός μέρους των 58 εθνοτητων από τις οποιες αποτελειται. Συνεπώς η πεφωτισμενη κεμαλικη στρατιωτικη ηγεσια της Τουρκιας ουδεν ενδιαφερον έχει για την εισοδο αυτής στην Ε.Ε. Η μονη χωρα που ενδιαφερεται για την εισοδο της Τουρκιας στην Ε.Ε. και για τα δικα της μονο συμφεροντα και επιδιωξεις ειναι οι ΗΠΑ που θελουν να φερουν τα συνορα της Ε.Ε. στην Ανατολια για να δημιουργησουν σε αυτήν τεραστια προβλήματα που θα εμποδιζαν μια πολιτικη και στρατιωτικη αυτονομιση της. Γι’αυτό αλλωστε καταστρεφουν την ευρωζωνη της.

Με την εισοδο της Τουρκιας στην Ε.Ε., η Ε.Ε. θα ειχεν την  ιδια τύχη που ειχε και το Βυζαντιο……και θα παρεμεινεν για παντα υπο αμερικανικο ελεγχο και βοηθος στα μεγολοπηβολα σχεδεια των ΗΠΑ στις γύρω περιοχες της ανερχομενης μεγαλοδυναμης, που φερει το ονομα Κινα. Συνεπώς τα περι συμπεριλαβης της τουρκικης συμπεριφορας στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου εναντι της Ελλαδος των εν κληρονομικο δικαιωματι ασκουντων σημερα Εξουσια στο κρατίδιο της Ρωμιοσύνης, αποτελουν «παραμυθια της γιαγιας». Με την κριση του 1987 και το Νταβος του 1988 εβαλαν οι Τουρκοι ποδι στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου. Αλλωστε το ζητοκραυγασεν και ο τότε πρωθυπουργος της Τουρκιας κ. Γιλμαζ.

                        «ΒΑΛΑΜΕ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Με τα παραμυθια της Συνεκμεταλλευσης μεταξύ 1989-1993 καταληξαμεν στην απωλεια κυριαρχικων δικαιωματων το 1996 στα Ιμια και στις έτσι ονομασθεισες γκριζες περιοχες του Αρχιπελαγους του Αιγαιου.

Οι «εκαστοτε ηλιθιοτητες» των εν κληρονομικο δικαιωματι ασκουντων την Εξουσια στο κρατίδιο της Ρωμιοσύνης, θα μας οδηγησουν στην τριχοτομιση του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και στην «συγκυριαρχια» με τους Τουρκους της Κυπρου και της δυτικης Θρακης.

Εκ των πραγμάτων η Τουρκια θα προσπαθει, εως οτου το επιτυχει, με τα προσχηματα της Συνεκμεταλλευσης των μεγαλων δηθεν κοιτασματων Υδρογονανθρακων που κρυβονται στην Υφαλοκρηπιδα του Αρχιπελαγους και του κλεισηματος  δηθεν των μεγαλων λιμανιων της από μια επεκταση των χωρικων υδάτων μας σε 12 μιλλια, να κυριαρχηση στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου τόσο στην θάλασσα όσο και στον αερα.

Φως λοιπον στο σκοταδι !
  
1. Το Αρχιπελαγος του Αιγαιου και εν γενει και η Μεσογειος θαλασσδα νοτια της Κρητης με εντεχνο τρόπο μετατραπηκαν σε «Περσικο Κολπο» για να δικαιολογει το ενδιαφερον της Τουρκιας. Η παλαιoγεωγραφια όμως της ελληνικής χερσονησου με το Αρχιπελαγος του Αιγαιου και το Ιονιο Πελαγος δειχνει, ότι αυτή με λιγες εξαιρεσεις – ήταν σκεπασμενη καθ’ολη την Μεσωζω’ι’κη γεωλογικη Εποχή από την «Τηθυα Θάλασσα».

Δεν πρέπει συνεπώς να αναμενονται κοιτασματα Υδρογονανθρακων προτριαδικης, τριαδικης ‘η κρητιδικης γεωλογικης εποχης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αποκλειεται η «ιζηματογενεια» στις περιοχες αυτές, δηλαδή ότι δεν υπάρχουν λιγες εξαιρεσεις, ως π.χ. πιθανοι προτριαδικη σχηματισμοι στην δυτικη Ελλαδα και κατ’επέκταση στο Ιονιο Πελαγος, που ο εντοπισμος τους είναι προβληματικος, διότι πιθανως αυτοι να βρισκονται κάτω από τριαδικους εβαποριτας και δη περιορισμενων εκτασεων.

2. Η διερευνηση νεογενων ιζηματων (τριτογενης και τεταρτογενης γεωλογικη εποχή) στην Δυτ. Ελλαδα και κατ’επέκταση στο Ιονιο Πελαγος, με 11 γεωτρησεις στην ΒΔ-Πελοπονησο, 2 γεωτρησεις στο Ιονιο Πελαγος, 7 γεωτρησεις στην Ηπειρο και 3 γεωτρησεις στην Ζακυνθο, απεδειξαν ένα οριακο κοιτασμα φυσικων αεριών (γεωτριση δυτικου Κατακωλου-1Α), χωρίς ενδιαφερον βιομηχανικης εκμεταλλευσης.
     
3. Από τις 4 γεωτρησεις του Δελτα Νεστου-Κομοτινης, τις 4 γεωτρησεις Θεσ/κης, τις 3 γεωτρησεις Στρυμονος-Σερρων, τις 6 γεωτρησεις δυτ. Θρακης, τις 2 γεωτρησεις του Θερμα’ι’κου Κολπου, από το σύνολο των γεωτρησεων ερευνων και πετρελαιομαστευσης του κοιτασματος Πρινος και νοτιο Καβαλας και των ερευνητικων γεωτρησεων ανατολικά της νησου Θάσος, από την γεωτριση Λημνος-1 και με βάση την ιστορικη αναδρομη των ερευνητικων εργασιων για πετρελαιοπιθανων σχηματισμων στη ανατολικη Ελλαδα και στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου, βγαινουν τα εξής συμπερασματα:

α. Οι «μολασσικοι» πετρελαιοπιθανοι σχηματισμοι που καλυπτουν την χερσαια περιοχή της ανατολικης Ελλαδος πρακτικα πρέπει να θεωρηθουν ότι έχουν ερευνηθει για κοιτασματα Υδρογονανθρακων (Περιοχες Θεσσαλιας, Θεσ/κης, Δελτα Νεστου-Ξανθης-Κομοτινης, Αλεξ/πολης, Ορεστιαδος).

β. Ερευνητικο ενδιαφερον παρουσιάζουν ακόμη ορισμένα «μολασσικα ιζηματα» στο βορειο μερος του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και δη μεταξύ Θασου-Σαμοθρακης με πιθανοτητες εντοπισμου ορισμενων κοιτασματων με εμπορικο ενδιαφερον. Αυτά όμως –εάν υπάρχουν- και τα πιθανα κοιτασματα  Βαβουρας και Νικη ανατολικά της νησου Θασου, που εγκαταλειφθηκαν λόγω δειλιας από την τουρκικη απειλη πολεμου, εχασαν ανεπιστρεπτι κάθε ενδιαφερον πετρελαιομαστευσης μετά το τέλος αυτής από το κοιτασμα Πρινος. Άλλως θα μπορούσαν να συνδεθουν ευκολα….

Σχετικα με το θεμα υπαρξης τεραστιων κοιτασματων Υδρογονανθρακων περαν του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και στην ΝΑ Μεσογειο αλλα και μεταξυ Κρητης και Λιβυης ο γραφων επιθυμει να αναφερη τα εξης:

Ο χωρος της εγγυς και μεσης Ανατολης με τις βορειες περιοχες αυτης (Ιραν και βορειο Ιρακ) ανηκει στις εξωτερικες παρυφες της μεγαλης ευρασιατικης λωριδας των νεων αλπειδικων ορεων –Ταουρος και Ζαγρος- , ανατολικωτερα ανηκει στο Hindukusch κλπ, νοτια ανηκει στην αφρικανικη πλακα η οποια αποτελει μερος των παλαιβν ηπειρων Γκονταβα και Λαουρασια, οι ,οποιες αρχισαν να κατακερματιζονται από την κρητιδικη γεωλογικη εποχη, με σχηματισμο νεων λιθοσφαιρικων πλακων. Εντος της ενδιαμεσου Τηθυας θαλασσας ελαβαν χωρα οι ιζηματογενεις εναποθεσεις των μελλοντικων ορεων. Η Τυθης στις γενικες γραμμες υπηρξε τροπικη θαλασσα με χαρακτηριστικα των σημερινων νοτιων κοραλλιων θαλασσων, στο πλατος μεν μικροτερη του Ειρηνικου Ωκεανου κατά χρονικες περιοδους ομως με πλατη μεγαλυτερα του Ατλαντικου Ωκεανου.

Η υπαρξη των κοιτασματων Υδρογονανθρακων περιξ της σημερινης Μεσογειου θαλασσης, δηλαδη στην Αλγερια, Λιβυη, Σαουδικη Αραβια, Ιρακ, Περσικος κολπος και περιξ αυτου κ.α. οφειλεται κυριως στην Τηθυα θαλασσα επι της οποιας κατά την διαρκεια της Μεσοζω’ι’κης γεωλογικης περιοδου και τις τριτογεννους εποχης σχηματισθηκαν ανοιχτες λεκανες και λιμνες με στασιμα νερα. Σε αυτές συνγκετρωθηκαν υπολειμματα του ζω’ι’κου και φυτικου κοσμου μεσοζω’ι’κης γεωλογικης εποχης, που οδηγησεν στην δημιουργια των κοιτασματων αυτων.

Η ανασκοπιση των γεωλογικων δεδομενων περιξ της σημερινης ΝΑ Μεσογειου θαλασσης ενισχυσε την αποψη, ότι δια του υποβαθρου της ΝΑ Μεσογειου θαλασσης διερχονται στρωματα πετρωματων με χαρακτηριστικα της αφρικανικης περιοχης. Η ζωνη μεταξυ Ατλαντικου Ωκεανου, του Αγγαντιρ εως την Συρτε και Γκαβες χαρακτηρισθηκεν ως ζωνη «accident atlassic» η οποια κατά τις πληροφοριες του γραφοντος περαν από την υπαρξη από Gashydrate (Υδρατοαερια) δεν περιεχει κοιτασματα Υδρογονανθρακων. Τα Gashydrate είναι μεν Υδρογονανθρακες αλλα στις βαθειες θαλασσες βρισκονται λογω τις πιεσεως (3.000 εως 5.000 μετρα, 300 εως 500 bar πιεση) σε στερεα καρασταση επι του βυθου της θαλασσης και δεν αποτελουν κοιτασματα φυσικου αεριου. Η απελευθερωση των Gashydrate εφερνε χειροτερες κλιματολογικες μεταβολες απ’ ότι το CO2.

Η μεταφορά των ερευνητικων εργασιων μετά το «ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» του 1987, από το Αρχιπελαγος του Αιγαιου στο Ιονιο Πελαγος, ειχε στοχο να αποπροσανατολιση τον ελληνικό λαο και να καλυψη την προθυμια της τρομοκρατημενης τότε ελληνικής πολιτικης ηγεσιας να συμβιβαζεται.

4. Από το 1936 η Ελλαδα έχει στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου αιγιαλιτιδα ζωνη εξι ναυτικων μιλιων που σημαίνει κυριαρχια επί των 43,5 % των υδάτων του Αιγαιου, εναντι 7,5 % κυριαρχιας της Τουρκιας και 49 % διεθνων υδάτων. Εάν η Ελλας κάτω από την απειλη Πολεμου ασκησει το νομιμο δικαιωμα της επεκτασεως των χωρικων της υδάτων σε δωδεκα ναυτικα μιλια, η ως ανω συσχετιση της κυριαρχιας επί των υδάτων του Αρχιπελαγους του Αιγαιου μεταβαλλεται σε 71 % για την Ελλαδα και 8,5 % για την Τουρκια.

Τα διεθνη υδατα περιοριζονται μεν από 49 % σε 20,5 %, σε καμιά περιπτωση όμως δεν αποκλειεται το Αρχιπελαγος του Αιγαιου ουτε υπόκειται οποιοσδηποτε περιορισμος στην διελευση τουρκικων και ξενων πλοιων, πολύ δε περισσότερο εμπορικων. Τι μας εμποδιζει να επεκτεινουμε τα χωρικα μας υδατα σε 12 ναυτικα μιλια ; Μηπως το «casus belli» της Τουρκιας ; Εάν η Τουρκια επιθυμει τον πολεμο, ας τον έχει ! Οι σημερα ασκουντες την Εξουσια εκ του Νεποτισμου τυφλωνουν τον ελληνικό λαο με λαμπερες αυταπατες που φτιαχνονται έτσι για να του αρεση. Ο πολεμος, στο πνεύμα του, όπως και στο πνεύμα του Ηρακλειτου, σημαίνει «αγων» και «παλη» για την μη απωλεια των κυριαρχικων μας δικαιωματων. Οποιος επιμενει να ενεργη παντα κατά τις προσταγες της αρετης, όταν περιβαλλεται από αρπακτικα πτηνα που την περιφρονουν, οδευει μονος προς τον αφανισμο του.

Οι εν κληρονομικο δικαιωματι ασκουντες την Εξουσια στο κρατιδιο της Ρωμιοσύνης ποτέ δεν εξετασαν με ορους ιστορικης αναφορας, και με αναλυση σε βαθος της μεγάλο’ι’δεατικης φιλοσοφιας του Οθωμανισμου, τον ρολο της σημερινης Τουρκιας που καλλιεργει εντός των τοιχων της συνειδηση συλλογικης εθνικης μνημης στην οποία θεμελιωνει και συντηρει την εθνική της «γοητεια» με το οραμα της οθωμανικης αυτοκρατοριας προσαρμοζοντας την επεκτατικη πολιτικη της στην εκαστοτε συγκυρια και στην εξυπηρετηση των παγιων εθνικων ζωτικων συμφεροντων της από τα οποία ποτέ δεν παρεκλινε.

Τι μας εμποδιζει συνεπώς να παμε στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης για την Υφαλοκρηπιδα, εφ’οσον επεκτειναμε πρωτα τα χωρικα μας υδατα ; Το ευρος της Υφαλοκρηπιδας οφείλει να καθωριστη μεταξυ Ελλαδος και Τουρκιας μετά την επέκταση των χωρικων μας Υδάτων σε 12 ναυτικα μιλια (η Τουρκια το επραξεν ηδη απεναντι από την Κυπρο και στην Μαυρη Θάλασσα !!!) και δη ως εξής:

1. Στην πρώτη φαση αφαιρουμεν όλα τα νησια από το Αρχιπελαγος του Αιγαιου θεωρητικα και μοιραζουμεν την υφαλοκρηπιδα αυτού (εως θαλλασιο βαθος 200 μέτρων) μεταξύ δυο παρακτιων χωρων. Στην θεωρητικη αυτή φαση κάθε παρακτια χωρα επεκτεινει τα χωρικα της υδατα σε 12 ναυτικα μιλια. Θαλασσια βαθη μεγαλυτερα των 200 μέτρων (ηπειρωτικη κατωφερεια) θεωρουνται διεθνη υδατα.

2. Στην δεύτερη φαση τοποθετουμε στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου τα αφαιρεθεντα νησια επεκτεινοντας τα χωρικα Υδατα αυτών σε 12 ναυτικα μιλια και καθωριζοντας την Υφαλοκρηπιδα πέριξ αυτών εως θαλασσιο βαθος 200 μετρων. Οι τυχων περιοχες που αλληλοτομουνται μοιραζονται συμμετρικα και ισοβαθμα. Οι περιοχες περαν των θαλασσιων βαθών των 200 μέτρων (ηπειρωτικη κατωφερεια) θεωρουνται και εδώ διεθνη υδατα.

Φαινεται ότι οι εν κληρωνομικο δικαιωματι ασκουντων στο κρατίδιο της Ρωμιοσύνης Εξουσιαν είναι τελειως ανικανοι να αντιμετωπισουν με επίτυχια και χωρίς ίχνη οικτου, ολους αυτούς που πετάνε πανω από το Αρχιπελαγος του Αιγαιου με καθαρως σχεδιασμενη κατασκοπευτικη αποστολή εις βαρος της χωρας μας. Ο Οικτος είναι το παιδι της Πενιας και του Φοβου. Ολες οι ενδειξεις κατατεινουν στο ότι καπιοι ισχυροι θεωρουν ότι εχει φθασει η τραγικη στιγμη για την Ελλαδα, για την συνολικη διευθετηση των ελληνοτουρκικων σχεσεων.

Πλανωνται πλανη οικτρα οι εν κληρονομικο δικαιωματι ασκουντες την εξουσια στο κρατίδιο της Ρωμιοσύνης, ότι η Τουρκια εισερχομενη στην Ε.Ε. θα εγκαταλειψει τους στρατηγικους στοχους της στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου, στην Κυπρο και στην Δυτικη Θρακη. Η τουρκικη εξουσια δεν αποτελειται από ηλιθιους όπως η Ελλαδικη. Θα επιδιωξει μονο ειδικες σχεσεις με την Ε.Ε. χωρις να εισελθει εις αυτην και πολύ περισσοτερο την καταδικασμενη εκ γενετης Ευρωζωνη.

Ο σκοπος της αυτοσυντηρησεως μας, σαν φυσικη ορμη, οφειλεν να είναι αρκετος για να καθαγιαση όλα τα μέσα –ακόμη και την υπονομευση της τουρκικης κοινωνιας των 58 εθνοτητων και την επιδειωξη κατοχης πυρηνικων οπλων – που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθουν, για την εκπληρωση του. Η Τουρκια μέσω του Πακισταν και με συνδρομη των ΗΠΑ και του Ισραηλ ισως να τα κατεχη ηδη !

Είναι όμως η Τουρκια ενας στρατιωτικος «γιγαντας» που δικαιολογει να τρεμουν οι ψοφοδεεις δουλοι του σημερινου κατοχικου στρατου της πατριδος μας ; Εάν εξετασουμε τα πραγματικα δεδομενα θα διαπιστωσουμε ότι
   
1. Στην Κυπρο απετυχε να δημιουργηση το ανεξαρτητο τουρκικο κρατος παρ’ολη την βοηθεια του διεθνους Σιωνισμου με το σχεδιο Ανναν.

2. Τα παντουρανικα ονειρα της σκονταψαν στην καχυποψια των Αραβων.

3. Το Κουρδικο Κινημα συνεχιζει να υποβοσκη.

4. Η διαμαχη στο εσωτερικο της μεταξύ της πεφωτισμενης κεμαλικης στρατιωτικης ηγεσιας και του Ισλαμ μαινεται.
      
Ο αρχιτεκτων της ατιμωρησιας των διεφθαρμενων πολιτικων στην πατριδα μας σημερα είναι ο νυν υπουργος Οικονομιας. Αυτός οφειλεν να απομακρυνθη το γρηγορωτερον από κάθε μορφην εξουσιας….

Ολοι οι υποκριτες και λαομπεκτες και των δυο κομματων εξουσιας που ευθυνονται για την σημερινή τραγικη κατάσταση και για την επιτηρηση μας απο το ΔΝΤ και από τους «τσιγκανους» της Ε.Ε. θα πρέπει να πληρωσουν, εν αναγκη και με την ζωή τους. Οι επιτηρητες μας είναι «συνδικοι του Διαβολου» και δεν ασχολουνται καθολου με την δημιουργία προ’υ’ποθεσεων παραγωγής πλουτου στην χωρα μας.

Το σχεδιο της χρεοκοπιας της πατριδας μας από τους διεθνεις κερδοσκοπους που δεν είναι αλλοι από τους υιους του Αβρααμ ήταν ετοιμο πριν από τις εκλογες της 4ης Οκτωβριου 2009 και μπηκε σε εφαρμογη την …επομενη της εκλογικης νικης του κομματος των «πρασινων Αλογων» με συνδρομη τόσο του ελληνικου υπουργειου οικονομικων όσο και της Τραπεζας της Ελλαδος. Αυτοι είναι που ανοιξαν την πορτα στους «σορτακηδες» του διεθνους Σιωνισμου για να πουλανε ομολογα του Ελληνικου Δημοσιου που δεν είχαν και αφου εριχναν την τιμη τους να τα ξανααγοραζουν σε χαμηλοτερη τιμη για να τα παραδωσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα με ανοχη των ελληνικων τραπεζων που δρουσαν ως μεσαζοντες. Έτσι τα καθαρματα αυτά κερδοσκοπουσαν κατά της Ελλαδος, χωρίς κανένα ρισκο υπονομευοντας τα εθνικα μας συμφεροντα.

Η ζημια από την προκλητικη αυτή «εθνική προδοσια» εκτιμαται σε πολλά δισεκατομμυρια ευρω επιπλεον τοκοχρεολυσια που μπηκαν στις τσεπες των εβραιων και τα οποία προερχονται από τον ιδρωτα του ελληνικου λαού. Ο Γερμανοεβραιος Γοζεφ Ακερμαν της Γερμανικης Τραπεζας επισκεφθηκε σε κρισιμο χρόνο την Αθηνα, λιγο πριν ληφθουν οι αποφασεις για τον διεθνη οργανισμο δηθεν στηριξης της πατριδας μας και ειχε επαφες με του «πρασινους κηπουρους του» για το περιεχομενο των οποίων τηρειται σιγη ιχθυος !!!

Δεν μπορεί ενας Καραμαν-Αλης από το Κιουπκιο’ι’ περιφερειας Φυλλιδος του νομου Σερρων που κορο’ι’δεψε κατα τον αισχροτερο τρόπο τον ελληνικό λαο κατά συρροη και στο τέλος εκλεισε και το Παρλαμεντο, αντισυνταγματικα και παράνομα, παραγραφοντας τα εγκληματα των συνεργατων του πολιτικων, να γυριζη σημερα ελευθερος στους δρομους τησ Αθηνας.

Δεν μπορεί ο σημερινος αρχηγος των πρασινων Ακριδων, που προεκλογικα γκαριζεν, ότι «ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» και ενοουσε τα ΧΡΗΜΑΤΑ που εκλεψαν και λεηλατησαν και τα δυο κομματα εξουσιας, να μας το παιζει σημερα Πρωθυπουργος. Τελικά χρηματα υπάρχουν, αλλά όχι για τους Έλληνες πολιτες που τα «γεννησαν» μεν αλλά δεν τους ανηκουν.

Είναι βεβαιο ότι πολύ συντομα η λα’ι’κη οργη θα ξεσπασει με απροβλεπτες ακόμη για τους υπευθυνους συνεπειες !!! 

Λειπουν σημερα δυστυχως από την Ελλαδα ο Επαμεινωνδας και ο Πελοπιδας για να «φτιαξουν γενναιους Έλληνες πολεμιστες».

Ποτέ αυτός που κρατα οπλο (Τουρκια) δεν πρόκειται να πεισθει από τον αοπλο (Ελλας). Αλλοιμονο στους αοπλους Προφητες…….

Οι σημερινοι εξουσιαστες των «πρασινων Αλλογων» φενεται οτι είναι τελειως ανικανοι να δουν τα πραγματκα γίγνεσθαι…Εκποιουν λόγω χρεωκοπιας για την οποία και οι ιδιοι ευθυνονται την εθνική μας κυριαρχια και δινουν «εμπραγματες» εγγυησεις υπο μορφη ξενοδοχειων, λιμανιων, αεροδρομιων, τραπεζων, ασφαλειων, κοινωφελων επιχειρησεων, νησιων, ακινητης περιουσιας κ.α. για την περιπτωση που δεν θα μπορεσουν να επιστρεψουν τα δανεια (και αυτό είναι περισσότερο βεβαιο από κάθε άλλο !!!).

Για την περιπτωση αυτή τόσο η Ε.Ε. όσο και το ΔΝΤ πιεζουν για την συσταση ενός «Ιδρυματος» το οποίο θα συμπεριελαμβανει όλες τις ως άνω «εμπραγματες εγγυησεις»  ώστε να απευθυνονται σε αυτό ολοι οι κερδοσκοποι πιστωτες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ στην περιπτωση που θα κατασχεσουν δηλαδή θα πουλησουν τα περιουσιακα στοιχεια του ελληνικου δημοσιου.
                                         
Ας προσεχουν συνεπώς οι πολιτικοι των δυο κομματων εξουσιας αλλα και των αλλων !

Με την Συνεκμεταλλευση του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και την εκποιηση της περιουσιας του ελληνικου δημοσιου κινδυνευουν να καταληξουν στις αγχονες που θα στηθουν στην πλατεια Συνταγματος και αλλου….. ‘η και στα εκτελεστικα αποσμασματα.

Γεωργιος Θ. Χατζηθεοδωρου
27.07.2011
Dimitris N. Adamopoulos
makrinitsa@hotmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »