Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Αλβανικό δημοσίευμα: «Μακεδονικό έθνος δεν υπήρχε πριν από 70 χρόνια»

«ΗΠΑ: μακεδονικό έθνος δεν υπήρχε πριν από 70 χρόνια», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα

Ιανουάριος 29, 2014.

«Μακεδονικό έθνος», «μακεδονική πατρίδα», «αυτόνομη Μακεδονία», «μακεδονική εθνική συνείδηση»...

Όλα αυτά – σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- αποτελούν μια αδικαιολόγητη δημαγωγία, δεν ανήκουν σε καμία εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, αλλά αποτελούν μόνο ένα προσωπείο επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδας.

Τα παραπάνω –συνεχίζει το δημοσίευμα- είναι μέρος της διπλωματικής αλληλογραφίας που απεστάλησαν από τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών το 1944, στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές.

Η επιστολή αυτή εστάλη πριν από πλέον των 70 ετών, βρίσκεται ακόμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ως δικαιολογία για τη στρατηγική της καταπολέμησης της καπηλείας στο όνομα.

--

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

"Με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια...": Να απολυθούν από το Ελληνικό Δημόσιο οι υπεύθυνοι αυτής της προδοτικής πράξης

Ο χάρτης της συνθήκης του 1932, τον οποίο αποδέχτηκε η Τουρκία. Στο χάρτη φαίνεται ότι τα Ίμια ανήκουν στην ιταλική επικράτεια και από το 1947 στην Ελλάδα.
 
Τα Ίμια, όπως και το σύνολο των νησιών της Δωδεκαννήσου, σε συνθήκη που συνήψε το 1932 η Ιταλία με την Τουρκία, συμπεριλαμβάνονται σε χάρτη στον οποίο φαίνεται ότι ανήκουν στην Ιταλική Επικράτεια. Η Τουρκία ποτέ δεν αμφισβήτησε την κυριαρχία των Ιμίων, όσο αυτά ανήκαν στην Ιταλία.

Στις 27 Ιουνίου 1946 οι νικήτριες δυνάμεις του Β' ΠΠ αποφασίζουν στο Παρίσι να παραχωρήσουν στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα, που μέχρι τότε ανήκαν στην Ιταλία. Μερικούς μήνες μετά, στις 10 Φεβρουαρίου 1947, στη συνθήκη ειρήνης που υπογράφηκε και πάλι στο Παρίσι μεταξύ των συνασπισμένων Δυνάμεων, στις οποίες συμμετείχε και η Ελλάδα, η Ιταλία εκχωρεί στην Ελλάδα με πλήρη κυριαρχία τα νησιά της Δωδεκανήσου και τις παρακείμενες νησίδες. 
Ενα χρόνο αργότερα, στις 9 Ιανουαρίου 1948, με τον υπ' αριθμ. 518 νόμο που ψήφισε η Δ΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων "Αι νήσοι της Δωδεκανήσου Ρόδος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Κάσος, Σύμη, Κως, Λέρος, Τήλος και Καστελλόριζον, ως και αι παρακείμεναι νησίδες, προσαρτώνται εις το Ελληνικόν Κράτος από της 28ης Οκτωβρίου 1947".

Με το νόμο αυτό, που αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα, τερματίζεται το μεταβατικό στάδιο της ελληνικής στρατιωτικής διοίκησης. Η 7η Μαρτίου 1948, ορίζεται ως ημέρα της πανηγυρικής τυπικής ενσωμάτωσης.

Η επίσημη τελετή της ενσωμάτωσης έγινε στις 7 Μαρτίου του 1948. Το 1955 η Δωδεκάνησος έγινε νομός με πρωτεύουσα τη Ρόδο.

Το 1996, η Τουρκία, με αφορμή την προσάραξη του πλοίου Φιγκέν Ακάτ στη νησίδα Ίμια, αρνείται την ελληνικότητα των Ιμίων και διατείνεται ότι αυτά είναι Τουρκικά. Η προκλητικότατη αυτή ενέργεια των Τούρκων, που ανατρέπει συνθήκες που υπέγραψε η ίδια και η διεθνής κοινότητα, προκάλεσε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μια κρίση που αποκλιμακώθηκε με παρέμβαση των ΗΠΑ και μετά από μονομερείς και επώδυνες υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς, μπροστά στις προκλητικές διεκδικήσεις των Τούρκων. Μετά την αποκλιμάκωση και τις υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς, η Ελλάδα δεν ασκεί κυριαρχία επί των Ιμίων, τα οποία είναι πλεόν μια αμφισβητούμενη περιοχή.


Αυτή είναι η ιστορία της "Κρίσης των Ιμίων". Έτσι θα την έγραφε ένας ιστορικός μιας τρίτης χώρας, αν εκαλείτο να διδάξει το ιστορικό της κρίσης του 1996 σε παιδιά του Γυμνασίου.
Οι Έλληνες καθηγητές διδάσκουν στα Ελληνόπουλα της Α' Γυμνασίου τα εξής:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!
Μέσα στις τρεις αυτές σειρές κρύβεται το έγκλημα που διαπράττει το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, το οποίο το πληρώνουμε όλοι εμείς, οι Έλληνες πολίτες-φορολογούμενοι, δηλητηριάζοντας τις ευαίσθητες ψυχές 15χρονων παιδιών με αθλιότητες και προδοτικές ιστορικές ανακρίβειες, που θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα.
Μέσα σε τρεις γραμμές δυο τραγικά και συνάμα προδοτικά λάθη:

Πρώτον:
...με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια...
Λέμε και μαθαίνουμε στα παιδιά μας ότι στα Ίμια υπήρχε διεκδίκηση, χωρίς να αναφέρουμε ποιός διεκδίκησε και γιατί. Δηλαδή διακδίκησε η Τουρκία, η Ελλάδα ή και οι δυο χώρες μαζί;

Δεύτερον:
...ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις...
Η κρίση αποκλιμακώθηκε με υποχωρήσεις που έκανε η ελληνική και όχι η τουρκική πλευρά, άρα οι υποχωρήσεις δεν είναι αμοιβαίες.

Όταν λες σε παιδιά 15 ετών ότι στα Ίμια έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις, εξισώνεις στην ουσία Ελλάδα και Τουρκία, από τη στιγμή που είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Τουρκία δεν υποχώρησε σε τίποτα και ότι την επόμενη της κρίσης βρέθηκε πολιτικά κερδισμένη, αφού η Ελλάδα έβαλε την 'υπογραφή' της και νομιμοποίησε στην ουσία μια απαράδεκτη τουρκική διεκδίκηση, νομιμοποίηση που επεκτείνει και το συγκεκριμένο εδάφιο του βιβλίου 'ιστορίας', που συνέγραψαν η κ. Ευαγγελία Λούβη και ο κ. Δημήτρης Ξιφαράς και το ενέκριναν οι κριτές αξιολόγησης, κ.κ. Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης.
 
Να έλθει άμεσα το θέμα στη Βουλή και να απομακρυνθούν από το Ελληνικό Δημόσιο με τις ταχύτερες διοικητικές διαδικασίες όλοι οι ανωτέρω υπεύθυνοι, που διέπραξαν πράξη εσχάτης προδοσίας, δικαιώνοντας σε ελληνικό βιβλίο ιστορίας τις απαράδεκτες θέσεις μιας φασιστικής και επεκτατικής χώρας, όπως είναι η Τουρκία.

Επίσης, πώς είναι δυνατόν μετά πό δέκα χρόνια, που θα στρατευθεί ο νέος που διδάχτηκε αυτή την αθλιότητα, να κληθεί να υπερασπιστεί και αν χρειαστεί να δώσει ακόμα και τη ζωή του για τα Ίμια, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας.Η υπόθεση με τους προοδότες που έχουν διεισδύσει στο ελληνικό υπουργείο παιδείας έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Έξω οριστικά από το Ελληνικό Δημόσιο οι υπηρέτες του εθνομηδενισμού και της φασιστικής γενοκτόνου Τουρκίας.

Γιατί αν δεν γίνει αυτό άμεσα και με παραδειγματικό τρόπο, θα συνεχίσουν το προδοτικό τους έργο οι άθλιοι αποδομιστές, που επιδιώκουν την αλλοίωση μέσω της παιδείας των ιστορικών παραδοσιακών χαρακτηριστικών του Έλληνικού Έθνους.

infognomonpolitics
eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

Θα πάρετε τα @@ μας

Μπορούν να περιμένουν ό,τι θέλουν από τους σωτήρες τους οι ψηφοφόροι και παλαμακιστές. Μπορούν να στέκονται στην ουρά ακόμη, όπως ολόκληρες δεκαετίες, για μία χειραψία με τον πολιτικό που τους εξέφραζε.
 
 
 Μπορούν να κάνουν κωλοτούμπες και να στέκονται στην ουρά των γκεσταπίτικων δημοσίων υπηρεσιών για να πληρώσουν αυτό που ο σωτήρας δημιούργησε και καλείται να το πληρώσει ο λαός. Μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά αν μέχρι σήμερα εξαρτάσαι από τις πολιτικές του κάθε τυχοδιώκτη.
 
 
 Είχες πάρε-δώσε με αυτούς μέχρι το 2010; Εξαρτιόταν οι ζωές των πολιτών από τις αποφάσεις και διορισμούς των σωτήρων τους; 
 
Καλά θα κάνουν λοιπόν να συνεχίσουν να προσκυνάνε και να χειροκροτούνε διότι ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτε μόνοι τους, αντιθέτως όλη η δική τους ζωή αλλά και των τέκνων τους, ήταν στα χέρια του κάθε πολιτικάντη. Η πολιτική που σχεδιάζεται, είναι σίγουρο ότι θα πετύχει για έναν λόγο. Διότι έχει υποστηρικτές εξαρτώμενους από την ίδια την πολιτική. 
 
 
Το θέμα όμως είναι το υπόλοιπο του λαού που ποτέ δεν συμμετείχε σε αυτό το αλισβερίσι με την κάθε κυβέρνηση σωτήρων. Όλοι αυτοί που με το μυαλό και τις ικανότητές τους κατάφεραν να έχουν την οικονομική ανεξαρτησία τηρώντας όμως κατά γράμμα μέχρι το 2010 ό,τι η δημοκρατία τους καλούσε να πληρώσουν. Αυτό το κομμάτι του λαού είναι καμένο με την οποιαδήποτε κυβέρνηση και την οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι οι επικίνδυνοι πολίτες για έναν και μοναδικό λόγο: Επιβίωναν χωρίς τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων. 
 
 
Αυτούς λοιπόν, έρχεται η πολιτική των κατοχικών κυβερνήσεων (και των σημερινών και αυριανών) η οποία τους λέει περάστε από τον γκισέ να πληρώσετε γιατί αλλιώς θα σας πάρουμε το σπίτι και στο τέλος θα σας κλείσουμε φυλακή. Και τι να φοβηθεί από όλο αυτό το σκιάξιμο ο άνθρωπος που μόνος του έχτισε το σπίτι, μόνος του έφτιαξε την επιχείρηση, με τις ικανότητες του και μόνο στελέχωσε ως υπάλληλος ιδιωτική και δημόσια υπηρεσία, μόνος του ξεχέρσωσε ένα χωράφι και το έκανε να παράγει τροφή για 1 εκατομμύριο νοματαίους; Όλοι αυτοί έφτιαξαν την ζωή τους με μόνο δύο πράξεις της αριθμητικής: Πρόσθεση και αφαίρεση. Δύο πράξεις που οι σπουδαγμένοι οικονομολόγοι οι οποίοι μας έφθασαν εδώ που μας έφθασαν, δεν χρησιμοποίησαν ποτέ. 
 
Όταν έρχεται το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και σου αποδεικνύει ότι η εργασία έπεσε στο -700% αλλά η φορολόγηση αυξήθηκε μέχρι και +900% μέσα σε δύο χρόνια, τι να περιμένεις άλλο; Είσαι ήδη με τα επίσημα νούμερα τους στο -1,600%. Όταν σου λέει το ίδιο το όργανό τους ότι δεν υπάρχει πλέον ρευστό και το Κράτος σε καθιστά με το ζόρι φοροφυγά, ποιος θα είναι ο σωτήρας αυτός, από όλους αυτούς που έφτιαξαν κόμματα, που θα διασφαλίσει την επιβίωσή σου; 
 
Όταν σου λένε ότι με τις εισπράξεις που ακόμα δεν έχουν κατατεθεί στα ταμεία του Κράτους θα έχουν πλεόνασμα 1 δις και την ίδια ώρα σου λένε τα ίδια τους τα νούμερα ότι χρωστάς 361 δις, πρέπει να είσαι τουλάχιστον ηλίθιος να θεωρείς ότι θα βγεις από αυτό τον κατασκευασμένο Λαβύρινθο που τελικά μόνο έναν σκοπό έχει: Να σε αφήσει χωρίς μία δραχμή. Ως άνθρωπος που έφτιαξες την ζωή σου δραχμή-δραχμή γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτή η μία δραχμή μπορεί να σε σώσει. 
 
Με τον κεφαλικό φόρο που ετοιμάζει η Κεντρική Τράπεζα Γερμανίας να περάσει ως προϋπόθεση δανείων καθιστώντας υπεύθυνο τον κάθε πολίτη για το χρέος της κάθε κυβέρνησης μέλους-κράτους της Ε.Ε, καταλαβαίνεις, αν είσαι από αυτούς που δεν στηρίχθηκαν πουθενά, ότι τελικά, δεν φοβούνται αυτούς που μπορούν να κολαντρίσουν, αλλά εσένα που μπορείς να επιβιώσεις αρκεί να έχεις από κάπου να ξεκινήσεις. Αυτό το κάπου θέλουν να στο καταπατήσουν χωρίς καμία εγγύηση για το μέλλον σου. 
 
Το μέλλον σου! Ένα μέλλον που σύμφωνα με τους κανόνες της παγκόσμιας οικονομίας στηρίζεται μόνο στο χρήμα και όχι στην αξιοκρατία. Σε καλούν ακόμα και το κουτσουρεμένο μεροκάματο που αυτή την στιγμή βγάζεις, αλλά και τις ματωμένες οικονομίες που έχεις στην άκρη, να σου τις αρπάξουν τρομάζοντάς σε με κατασχέσεις και φυλάκιση. 
 
Ωραία, ας το κάνουν λοιπόν. Ας σου κατασχέσουν την περιουσία και ας σε βάλουν φυλακή. Από την στιγμή που λεφτά δεν θα πάρουν παραμένεις ζωντανός. Ποιος από όλους αυτούς που σε απειλούν σου εγγυώνται καταρχάς ότι αν αρρωστήσεις εσύ ή το παιδί σου θα βγείτε ζωντανοί από ένα δημόσιο σύστημα Υγείας το οποίο είναι χειρότερο και από αυτό του Μπαγκλαντές; Με τι χρήμα θα σώσεις την ζωή σου; Με το εικονικό πλεόνασμα της κυβέρνησης; 

Δες απλά τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς. Σπίτι δεν έχουν οι μισοί αλλά οι αναδρομικοί φόροι ακινήτων γράφουν με τόκους κάθε λεπτό. Σπίτια και επιχειρήσεις, που δεν πρόκειται να είναι ποτέ όπως ήταν πια, καλούνται να περάσουν για το δάνειο της τράπεζας με δύο μήνες μόνο παράταση. Κοινώς σε έχουν γραμμένο στα παλιά τους Αρμάνι και εσένα και τα παιδιά σου.
Ας σε ανεχτούν λοιπόν, αφού δεν μπορούν να σε εξολοθρεύσουν μία και καλή. 


Όπως τους ανέχτηκες ολόκληρες δεκαετίες πληρώνοντάς τους για να έχεις μόνο την ησυχία σου και την δημιουργικότητά σου σε κίνηση, ας σε ανεχτούν τώρα που είσαι φοροφυγάς με τους δικούς τους νόμους. Διότι με τους δικούς σου νόμους είσαι απλά ένας κυνηγός επιβίωσης.-
lazarouyiannis
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΓΑΝΤΖΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Σαμαράς, Παπαδήμος, Βαρβιτσιώτης, Δένδιας, Φιλιππίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Καμίνης, Βορίδης, Λιάπης, Κλέων Παπαδόπουλος. Όλα τα καλά παιδιά αποφοίτησαν από το Κολέγιο Αθηνών! Περαστικά στην Ελλάδα μας…
Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο Βύρων Πολύδωρας σε πρόσφατη ομιλία του επιτέθηκε με σφοδρότητα στους κολεγιόπαιδες οι οποίοι με τις πράξεις τους συντρίβουν τη χώρα και καταστρέφουν το λαό, μεταφέροντας τους τόκους στους τοκογλύφους. Αναφερόμενος μάλιστα ειρωνικά στις γνώσεις που έχουν λάβει τα κολεγιόπαιδα που κυβερνούν την Πατρίδα μας, τόνιζε: «Αυτοί ξέρουν τεχνογνωσία της κλοπής που δεν την ξέρεις. Ξέρουν τεχνογνωσία της προδοσίας, που δεν την ξέρεις»
 
 
Αλλά και το 2009 ο Βύρων Πολύδωρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος», απαντούσε σε ερώτηση σχετική με το φαινόμενο των golden boys: «Ναι, είμαι ο πρώτος που κατήγγειλα το φαινόμενα και εισήγαγα τον όρο golden boys στην ελληνική πολιτική ορολογία», έλεγε και υπογράμμιζε ότι «το φαινόμενο το golden boys ήταν σαράκι και γάγγραινα που κατέτρωγε τις σάρκες της οικονομίας και της διοίκησης. Αυτοί εγκαινίασαν τη “συνδιοίκηση” και “συγκατοίκηση” με τους εγκάθετους στον χώρο από τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ. 
 
Αυτοί προέτασσαν και επεκαλούντο τα ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια για τις αποδοχές τους, όταν ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας (με τα κριτήριά του) ελάμβανε μισθούς και αμοιβές πείνας. Αλλά κυρίως, τα golden boys έκοψαν τις γέφυρες επικοινωνίας με τους παραδοσιακούς πολιτικούς και με την κοινωνία».
Τι είναι λοιπόν αυτό το περίφημο Κολέγιο Αθηνών από το οποίο, πολλοί από όσους αποφοιτούν σκαρφαλώνουν τα σκαλιά της εξουσίας διοικώντας τον λαό; 
 
 
Ο δικτυακός ιστότοπος autochthonesellhnes.blogspot.gr αναφέρει εύστοχα:
 
«Το Κολέγιο Αθηνών ιδρύθηκε από το κύκλωμα του “εθνάρχη” Βενιζέλου ως ένα ασφαλές και κλειστό “εκκολαπτήριο” γόνων διαδοχής. Στόχος του ήταν πάντα η εξουσία της χώρας, ανεξάρτητα από το ποιος εξωτερικός ιμπεριαλιστικός παράγοντας την κη­δεμόνευε. Τα μέλη του περιορίζονται εντός μιας κοινοβια­κής ζωής. Οι σχέσεις τους δεν τελειώνουν μετά το πέρας των σπουδών τους. Καλλιεργούνται και εντείνονται και μετά από αυτές.

Αποτελεί, δηλαδή, μια ειδική κοινότητα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Μια κοινότητα ανθρώπων οι οποίοι επιδιώκουν και προσπαθούν να μοιρά­ζονται τα πάντα μόνο μεταξύ τους. Βαφτίζονται, παντρεύονται και κηδεύονται μεταξύ τους. Γιατί; Γιατί μοιράζονται θέσεις και
επιτυχίες μεταξύ τους. Ο πολι­τικός συμμαθητής δίνει δημόσια έργα στους πλού­σιους επιχειρηματίες συμμαθητές του. Όλοι βοη­θάνε αλλήλους μέσα στη λογική των αγγλοσαξονικών ομοίων, οι οποίοι αισθάνονται “ανώτεροι” από τους υπόλοιπους.

Από τον «ακροδεξιό» Βορίδη μέχρι τον “αριστε­ρό
Μπίστη “χωράει” σχεδόν το σύνολο του δικομ­ματισμού της εξουσίας... και “περισσεύει” κιόλας. Από τον “πλουτοκράτη” Λάτση μέχρι την “προλετάριο” κόρη της σταλινικής Παπαρήγα «χωράει» ολό­κληρη η ελληνική οικονομία... και “περισσεύει” κιόλας.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι χαρακτηρίζουν το Κολέγιο κοινόβιο θρησκευτικού τύπου. Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι δεσμοί μεταξύ των μα­θητών αλλά και των αποφοίτων είναι και παραμέ­νουν ιδιαίτερα στενοί.

Το Κολέγιο λειτούργησε πάντοτε στα πρότυπα των αμερικανικών campus όπου η μάθηση σ' αυτό απείχε παρασάγγας από εκείνη που πρόσφεραν τα δημόσια σχολεία, αλλά και τα περισσότερα των ιδιωτικών. Ο θεσμός, π.χ., των μαθητικών συμβουλίων υπήρχε ανέκαθεν στο Κολέγιο, από την πρώτη τάξη εισαγωγής σ' αυτό, κάτι που εισήχθη στα δημόσια σχολεία μόλις τη δεκαετία του 1980.

Οι μαθητές οποίοι διδάσκονταν από νωρίς ακόμα και την κοινοβουλευτική διαδικασία, προετοιμάζονταν για να στελεχώσουν την πολιτική σκη­νή. Γνώριζαν πώς να ψηφίζουν και πώς να επιλέ­γουν, ώστε ευθύς ως ενηλικιώνονται να αντιλαμβάνονται τι σημαίνει εθνικές ή δημοτικές εκλογές. Ένας από τους βασικούς θεσμούς του σχολείου εί­ναι και η διοργάνωση ρητορικών διαγωνισμών. Τα ονόματα των νικητών κοσμούν ακόμη και σήμερα τους τοίχους του σχολείου». 
 
 
Η λειτουργία του Κολεγίου θυμίζει αρκετά τον τρόπο μυστικής οργάνωσης, μιας «μασονικής» στο­άς. Πάντως στόχος του είναι να εκπαιδεύει άτομα που θα ανέλθουν την κλίμακα της εξουσίας! Και προφανώς παραμένουν γαντζωμένα σε αυτή, μοιράζοντας ο ένας στον άλλον την …πίτα και κηδεμονεύοντας τον λαό!
 
 
 Το Κολέγιο Αθηνών «παράγει» το ανθρώπινο δυναμικό εκείνο που στελέχωσε την κρατική μηχανή όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το χώρο των μεγάλων επιχειρή­σεων και ομίλων, σε μια σχέση μάλλον αμφίδρομη. Ως …άρια φυλή που είναι, γιατί να μην το κάνουν;
 
 
Δείτε λοιπόν μερικούς απ’ όσους έχουν αποφοιτήσει από το Κολέγιο Αθηνών, πολλοί δε εξ αυτών ευθύνονται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό για το χάλι που παρουσιάζει η Ελλάδα μας. 
Αντώνης Σαμαράς, Πρωθυπουργός. Τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών το 1970.
Συμμαθητές του την ίδια χρονιά ήταν οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς (ΣΚΑΪ) και Νίκος Στραβελάκης (MEGA), Κλέων Παπαδόπουλος, ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμι­ευτηρίου και σημερινός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο του ΤΤ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης
 
 
Επίσης, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος Έλληνας ακαδημαϊκός που υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής με έδρα το Στρασβούργο, ενώ το όνομά του «έπαιξε» ως μεταβατικού πρωθυπουργού μαζί με αυτό του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος τελικά επελέγη στη θέση του Πρωθυπουργού. Ο Λουκάς Παπαδήμος, επίσης είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών.
Δέκα χρόνια μι­κρότεροι του Σαμαρά στην τάξη του ‘71, ανήκουν οι Πέτρος Δού­κας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος και ο Νίκος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank
 
Ο σημερινός πρόεδρος του Κολεγίου Αθηνών, αδερφός του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς, αποφοίτησε επίσης από το Κολλέγιο Αθηνών το '67. Σημειώστε επίσης τον… γόη Μιχάλη Λιάπη που πήρε το απολυτήριό του από το Κολέγιο το 1969. Με τα… κατορθώματα του Λιάπη βούιξε πρόσφατα το Πανελλήνιο. 

Ένα χρόνο πριν από τον Λουκά Παπαδήμο, αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών ο 
Σπύ­ρος Λάτσης (1965), ενώ ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σταύρος Θωμαδάκης, το 1964. O  υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών το 1978.
Ο
Κυριάκος Μητσοτάκης περαίωσε τις σπουδές του στο Κολλέγιο Αθηνών το 1986, μαζί με τον Μιλτιάδη ΒαρβιτσιώτηΟ Μάκης Βορίδης, επίσης κολλεγιόπαις, αποφοίτησε το 1983, ένα χρόνο μι­κρότερος από τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ Άγγελο Φιλιππίδη και σημερινό κρατούμενο στις τουρκικές φυλακές. Αλλά και ο Γιώργος Μουρούτης, στενός συνεργάτης του Σαμαρά σπούδασε στο Κολέγιο Αθηνών. 
 
 
Από τις τάξεις του Κολλεγίου Αθηνών πέρασαν μεταξύ άλ­λων ο Σωτήρης Χατζηγάκης, ο Μιλτιάδης 'Εβερτ, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Γεωργιάδης, ο Στέφανος Μάνος, ο Ανδρέας Ανδριανό­πουλος και πολλοί ακόμη.

Εκεί σπούδασαν ή σπουδάζουν τα παιδιά τους οι Γιώργος Αλογοσκούφης, Δημήτρης Σιούφας, Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Βουλγαράκης, Χρήστος Φω­λιάς, Ντόρα Μπακογιάννη. Από ‘κεί αποφοίτησε και ο Παναγιώτης, πρωτό­τοκος γιος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελο­πούλου, που φέρει το όνομα του παππού του, του μεγάλου ευεργέτη του Οικουμενικού Πατριαρχεί­ου. 
 
Εκεί βρέθηκε και η Ελένη, κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου και της πρώην συζύγου του Φωτεινής Τομαή. Από το Κολλέγιο Αθηνών εξάλλου αποφοίτησε και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η κόρη της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη, η κόρη του πρώην δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη και της Ντίνας Μπέη, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης
 
 
Αναφορικά με όσους  υπερασπίζονται το Κολέ­γιο, αυτοί επισημαίνουν ότι μπορεί η αμερικανική ση­μαία να κυματίζει δίπλα στην ελληνική στα κτίρια του σχολείου, αλλά η παιδεία που παρέχει το σχολείο είναι καθαρά ελληνοκεντρική. Άλλω­στε, η ανάμειξη του ελληνοαμερικανικού παράγοντα ήταν πάντοτε έντονη με τις δωρεές Ελληνο-αμερικανών επιχειρηματιών, έτσι που η συνύπαρξη των δύο σημαιών να μην παραξενεύει.


 

"Ελεύθερη Ώρα"
 http://indobserver.blogspot.gr/2014/01/golden-boys.html
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Κίνδυνος κατάρρευσης του μαγνητικού πεδίου της Γης;

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΩΝ
Εάν η αγωνία σας ήταν για την υπερθέρμανση του πλανήτη καλύτερα να την ξεχάσετε καθώς άλλο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας: Αυτό της αλλαγής των μαγνητικών πόλων.
Όπως είναι γνωστό ο πυρήνας της Γης είναι υπεύθυνος για την δημιουργία του μαγνητικού πεδίου το οποίο είναι ουσιαστικά μια ασπίδα κατά της ηλιακού ανέμου των φορτισμένων δηλαδή σωματιδίων, που προκαλείται και από τις ηλιακές εκρήξεις. Η προστατευτική αυτή ασπίδα εκτίνεται χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης και η επιρροή της επηρεάζει από τις επικοινωνίες, τον καιρό μέχρι και τα μεταναστευτικά κύματα των πτηνών.
Τώρα όμως αυτός ο προστατευτικός μανδύας του πλανήτη έχει ελαττωθεί επικίνδυνα πάνω από 15% τα τελευταία 200 χρόνια, κάτι που οι επιστήμονες λαμβάνουν ως σημάδι αλλαγής των μαγνητικών πόλων,. Οι ειδικοί πιστεύουν πως προς τα παρών η αλλαγή αυτή, η αναστροφή των πόλων δηλαδή θα καθυστερήσει αλλά είναι παράλληλα άγνωστο το πότε ακριβώς αυτό θα συμβεί.
Ο κίνδυνος από την μαγνητική αναστροφή των πόλων είναι πως κατά τη διάρκεια της η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να τη διατηρήσει την προστατευτική αυτή ασπίδα καταστρέφοντας μεγάλο του στρώματος; του όζοντος. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά για την ανθρωπότητα: Από την πλήρη κατάρρευση των επικοινωνιών και των δικτύων ενέργειας, μέχρι την αλλαγή του καιρού αλλά και την κατακόρυφη αύληση κρουσμάτων καρκίνου.
«Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση», αναφέρει ο Richard Holme καθηγητής φυσικών επιστημών στην βρετανική mailonline: «φανταστείτε μόνο για λίγο πως θα είναι ο κόσμος χωρίς ηλεκτρική ενέργεια για μερικούς μήνες. Πολύ λίγα πράγματα συμβαίνουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια σήμερα», πρόσθεσε.
Το κλίμα επίσης μπορεί να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Στην πραγματικότητα μια μελέτη από τη Δανία που είδε το φως της δημοσιότητας θεωρεί πως η υπερθέρμανση του πλανήτη εξαρτάται από τις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης και όχι από την παραγωγή του CO2.
Τα επίπεδα ραδιενέργειας επίσης στο έδαφος πρόκειται να αυξηθούν, με αποτέλεσμα η έκθεση των αθρ4ώπων στην κοσμική ακτινοβολία από την οποία μας προστατεύει το μαγνητικό πεδίο θα επηρεάσει προς τα πάνω τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος.
Οι εκτιμήσεις είναι τρομακτικές. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως σε περίπτωση μαγνητικής αναστροφής των πόλων 100.000 άνθρωπου θα πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο.
«Η ραδιενέργεια μπορεί να είναι 3 και 5 φορές πάνω από το επίπεδο που υπάρχει στις περιοχές όπου έχει διατρηθεί το στρώμα του όζοντος εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »