Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

SMU100: Το νέο όπλο για την καταστολή κοινωνικών εξεγέρσεων

Οπως γράφει το BBC στην ιστοσελίδα του και αναδημοσιεύει η εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", η βρετανική αστυνομία πειραματίζεται ήδη με τη χρήση της εφεύρεσης ενός πρώην κομάντο, για να ελέγξει στο μέλλον βίαιες διαδηλώσεις.  

Το λεγόμενο νέο αμφιλεγόμενο όπλο, SMU100, εκτιμάται ότι θα κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ και θα δημιουργεί... με ακτίνα λέιζερ έναν «τοίχο» φωτός πλάτους τριών μέτρων, εντός του οποίου όποιος έχει ανοιχτά τα μάτια του θα χάνει προσωρινά την όρασή του.  

Η αρχική ιδέα ανήκει σε πρώην καταδρομέα των βρετανικών ειδικών δυνάμεων και ο αρχικός σκοπός χρήσης του ήταν η αντιμετώπιση των πειρατών που επιτίθενται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Αντεν, την Αραβική Θάλασσα και τον βόρειο-ανατολικό Ινδικό Ωκεανό. Αντίστοιχες συσκευές χρησιμοποιούνται ήδη από το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Η εταιρεία που ανέπτυξε το όπλο υποστηρίζει ότι δύναμη της βρετανικής αστυνομίας πρόκειται να δοκιμάσει το όπλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά διαδηλωτών.  

Η ισχύς του φωτός θα είναι αντίστοιχη με το να κοιτάς κατ' ευθείαν στον ήλιο, πριν αναγκαστείς να στρέψεις αλλού το βλέμμα σου.

Η αστυνομία χρησιμοποιεί ήδη με επιτυχία δακρυγόνα και όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης, αλλά αυτά έχουν σχετική μικρή εμβέλεια. Αντίθετα, το SMU100 υποστηρίζεται ότι έχει δραστικό βεληνεκές πάνω από 500 μέτρα.
Οπως λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Photonic Security Systems Πολ Κερ, «Το συγκεκριμένο σύστημα θα δώσει στην αστυνομία ένα ισχυρό όπλο οπτικής αποτροπής. Δεν μπορείς να επιτεθείς σε κάτι που δεν βλέπεις».


geopoliticsdailynews.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Cyta: Έναρξη παροχής υπηρεσιών VDSL2 έως και 50Mbps

Πρώτη στην Ελλάδα η Cyta ξεκινά τη παροχή υπηρεσιών VDSL, οι οποίες προσφέρουν ταχύτητες έως και 50Mbps down.

Αναλυτικότερα, μέσω της τεχνολογίας VDSL2, οι επιλογές από την Cyta διευρύνονται σημαντικά, καθώς με το πρώτο πακέτο μπορείτε να έχετε ταχύτητες έως 35Mbps download με upload 3 Mbps και το δεύτερο πακέτο έως 50Mbps download με upload 10 Mbps.

Οι νέες υπηρεσίες VDSL2 απευθύνονται σε οικιακούς Πελάτες, Επαγγελματίες ή και Μικρές Επιχειρήσεις με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες χρήσης του διαδικτύου, για ακόμη πιο γρήγορη λήψη και αποστολή των δεδομένων στο διαδίκτυο.

Οι τιμές για τους οικιακούς πελάτες ξεκινούν από 34€/μήνα για τα 35Mbps και από 42€/μήνα για τα 50Mbps.
Αντίστοιχα για τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις η τιμή του 2play 35Mbps διαμορφώνεται στα 40€/μήνα και του 2play 50Mbps στα 48€/μήνα.
Τα νέα προϊόντα της Cyta προς το παρόν είναι διαθέσιμα μόνο στην Αττική ενώ θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη και από το νέο έτος τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Το μειονέκτημα; Είναι ότι ο πελάτης για να επιτύχει την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα δεν θα πρέπει να είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από περίπου 1.000 μέτρα από το αστικό κέντρο της περιοχής τους.

Οι πελάτες της Cyta που βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση θα πρέπει να περιμένουν την παροχή από τον ΟΤΕ υπηρεσιών χονδρικής προς τους υπόλοιπους παρόχους. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η έγκριση από την ΕΕΤΤ των τιμών χονδρικής για υπηρεσίες VDSL έχει προκαλέσει αντιδράσεις από αρκετούς εναλλακτικούς παρόχους.


 http://www.blogtv.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Mαζεύουν "υπογραφές" να διώξουν τον Μπουτάρη!

Τα όσα έχει δηλώσει και συνεχίζει να δηλώνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δεν φαίνεται να περνούν απαρατήρητα από τους πολίτες της συμπρωτεύουσας, που θέλησαν να δηλώσουν την αγανάλκτηση τους για τον Δήμαρχο , με ένα group στο facebook με τίτλο "μαζεύουμε υπογραφές να διώξουμε τον Μπουτάρη!"


Μάλιστα εξηγούν με ένα μίνι μανιφέστο:
"Συγκέντρωση διαδικτυακών υπογραφών για να τον αναγκάσουμε να παραιτηθεί από την Δημαρχεία. Που τολμάει να χαρακτηρίζει την τουρκική κατοχή συμβίωση (λες και είχαμε άλλη επιλογή) και να χρησιμοποιεί τις όποιες θρησκευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια (έπειτα από αιώνες) στην Παναγία Σουμελά του ελληνικότατου Πόντου ως επιχείρημα για να προωθήσει τα σχέδια του περί ανέγερσης μνημείων (και τώρα τζαμιού) "

H αλήθεια είναι πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικός στις δηλώσεις του, καθώς ουκ ολίγες φορές προκαλεί το δημόσιο αίσθημα με όσα κάνει και δηλώνει...

parapolitika
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ «χρυσό» ΙΧ Μετέφερε Ελληνικό χρυσό αξιας 7.000.000


της Νεκταρίας Σταμούλη
Το εντόπισαν στην Πάτρα (πριν φύγει για Γερμανία) με ράβδους 130 κιλών, αξίας 7.000.000 €.

Παραλίγο να χάσουν την όρασή τους από τη λάμψη χρυσού που αντίκρισαν! Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εντόπισε Ι.Χ. στη Πάτρα, το οποίο μετέφερε 130 κιλά χρυσού, αξίας άνω των 7.000.000 ευρώ. Ο χρυσός θα ...

εξαγόταν, μέσω Ιταλίας, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Στελέχη του ΣΔΟΕ διατείνονται ότι έπιασαν λαβράκι. Στον έλεγχο που διεξήγαγαν δεν εντόπισαν κανένα παραστατικό, παρά μόνο κάποια έγγραφα από τα οποία προέκυπτε ότι ο χρυσός είχε τελικό προορισμό τη Γερμανία. Στην πιάτσα του «παράνομου χρυσού» τα κυκλώματα συνήθως αγοράζουν τιμαλφή, τα οποία μετατρέπουν στη συνέχεια σε μπάρες χρυσού, εξάγοντάς τες μέσω offshore εταιριών.

Η διαδικασία που ακολουθείται στα πιστοποιημένα από το κράτος ενεχυροδανειστήρια είναι συγκεκριμένη. Ο ιδιοκτήτης εκτιμά το αντικείμενο, δίνει τη τιμή στον πελάτη και τότε καταγράφονται τα στοιχεία του, με την υποχρεωτική επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Οι ιδιοκτήτες όμως των νόμιμων καταστημάτων καταγγέλλουν ότι υπάρχουν και κάποια χρυσοχοεία και ενεχυροδανειστήρια που αγοράζουν «μαύρα» και ως εκ τούτου προτιμώνται από τους ενδιαφερομένους, αφού οι τιμές που δίνουν είναι καλύτερες.

Η συγκεκριμένη δουλειά φαίνεται ότι αποδίδει, καθώς τα ενεχυροδανειστήρια εξαπλώνονται συνεχώς. Ωστόσο, στελέχη του ΣΔΟΕ σημειώνουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί γάγγραινα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.

Από τους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει το Σώμα προέκυψε ότι το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας ξεπερνά το 70%. Από τα 65 ενεχυροδανειστήρια που ελέγχθηκαν, περίπου τα 50 εντοπίστηκαν να έχουν υποπέσει σε φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

Το ΣΔΟΕ οργανώνει και μεθοδεύει έναν καθολικό και σαρωτικό έλεγχο σε όλα αυτά τα «μαγαζιά του χρήματος», σε μια προσπάθεια καταρχάς να εντοπιστούν παραβάσεις οικονομικού και ποινικού χαρακτήρα και σε δεύτερο επίπεδο να μπει τάξη σε μια καινούργια και άναρχη αγορά.

«Προκαλεί εντύπωση και ερωτήματα αυτή η ξαφνική εμφάνιση τόσο πολλών ενεχυροδανειστηρίων στη χώρα» τονίζουν ανώτερες πηγές του ΣΔΟΕ. «Πώς βρέθηκαν ξαφνικά και εν μέσω κρίσης τόσο πολλοί με τέτοια ρευστότητα, που μπορούν να δανείζουν τους συμπολίτες τους με αντάλλαγμα τα χρυσαφικά τους; Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι αδυνατούν να πάρουν πίσω ό,τι έχουν αφήσει στα μαγαζιά αυτά ως ενέχυρο. Συνεπώς το επόμενο ερώτημα που προκύπτει είναι πού διοχετεύεται όλος αυτός ο συσσωρευμένος χρυσός. Το ερώτημα είναι αν αυτά τα καταστήματα αποδίδουν φόρους, έχουν υπαλλήλους, αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές ή η αδήλωτη εργασία κι εδώ φουντώνει».

Εφημερίδα Δημοκρατία
Διαβάστε περισσότερα » »

‘Ξεφύτρωσε’ χάρτης της «Μεγάλης Μακεδονίας» σε σχολείο της Οχρίδας

Χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας» έχει αναρτηθεί στο  δημοτικό σχολείο «Γκριγκόρ Πρλίτσεφ» στην πόλη της Οχρίδας.


Το σχολείο αυτό συγκεντρώνει μαθητές από όλες τις εθνικές κοινότητες της περιοχής και ο χάρτης βρίσκεται στην αίθουσα των μαθημάτων  του δημοτικού σχολείου και είναι ζωγραφισμένος στον λευκό τοίχο.

«Η εμφάνιση αυτού του χάρτη παρουσιάζει τα μεγαλεπήβολα σχέδια των Σλάβων στο εκπαιδευτικό τους ίδρυμα, όταν πολλοί Αλβανοί νεαροί συνελήφθησαν και απειλήθηκαν με φυλάκιση επειδή είχαν  σχεδιάσει με γκράφιτι έναν αλβανικό χάρτη», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Το Σλαβικό Υπουργείο  Παιδείας και Επιστημών που ρωτήθηκε σχετικά με τον σκανδαλώδη αυτόν χάρτη, δεν έχει απαντήσει ακόμη, γράφει  το δημοσίευμα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βλέπετε ακόμα τηλεόραση???

Η τηλεόραση είναι αναισθητικό για τον πόνο της σύγχρονης ζωής. - Atrid Alauda.
 Αν μεγαλώσετε την εικόνα και κοιτάξετε το κέντρο της για 2 λεπτά θα εισέλθετε σε κατάσταση ήπιας ύπνωσης παρόμοιας με την κατάσταση που βρισκόμαστε όταν παρακολουθούμε τηλεόραση.Η περιφερειακή όραση θολώνει, το σώμα χαλαρώνει, και γίνεστε δεκτικοί στις υποβολές.... Τζάμπα ηρεμιστικά ...Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεστε όταν βλέπετε τηλεόραση...
 Δείτε το VIDEO οπωσδήποτε!!!

http://anti-aisthitika.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Μετά τη Νορβηγία το Βέλγιο! "Θέρισαν" πολίτες με καλάσνικοφ! Βίντεο

Tρεις μέχρι στιγμής οι νεκροί και 75 τραυματίες ο απολογισμός από την επίθεση άνδρα με όπλα και χειροβομβίδες στο κέντρο της Λιέγης κατά αθώων πολιτών.  Ο άνδρας επιτέθηκε αρχικά σε πολίτες που περίμεναν στην στάση του λεωφορείου από το δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Στην συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.
Συνολικά έχουν σκοτωθεί τρια άτομα ένας 15χρονος, ένας 17χρονος και μια 75χρονη ενώ ένα μωρό 2 ετών χαροπαλεύει. Τo κέντρο της πόλης είναι αποκλεισμένο από αστυνομικούς σε μια μεγάλη περίμετρο και συνεχώς πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας. 

Oι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το κακό έγινε γιατί απέτυχε σχέδιο απόδρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ήταν φυλακισμένος και είχε πάρει προσωρινή άδεια.


onalert
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελεύθερη τηλεόραση.....Νέα Τάξη Πραγμάτων....

Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας τα τελευταία χρόνια.Χειραγώγηση των ΜΜΕ και Νέα Τάξη Πραγμάτων...
Δείτε το βίντεο...


Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΤΙΑ Όπως δεν έχετε δει ποτέ: Με το τηλεσκόπιο Hubble (VIDEO)

John Leonard Watson ή γνωστός και ως Gridkeeper στο Youtube είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, που είχε την έμπνευση και σύνδεσε τη βίντεο κάμερα του με το τηλεσκοπίο του για να λάβει τα βίντεο από το φεγγάρι, το διαστημικό λεωφορείο, το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βρει το τον ουρανό. Στο βίντεο που πρόκειται να δείτε οι εικόνες είναι διαφορετικά αντικείμενα σε τροχιά γύρω από τη γη.Το πράγμα είναι, ότι δεν μοιάζει με το Δ.Δ.Σ. ούτε τα κάνει μοιάζουν με το Διαστημικό Λεωφορείο. Έτσι ποια είναι αυτά;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι εκεί και ότι είναι πραγματικά. Δεν υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις για το αν τα αντικείμενα είναι ανθρώπινα των διαστημικών σταθμών ή εξωγήινα σκάφη χώρου. Όμως, ανακύπτει το ερώτημα, αν είναι ανθρώπινα των διαστημικών σταθμών,ποιοί είναι είναι αυτοί και γιατί είναι εκεί; Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μόνο και μόνο επειδή είναι ο Δ.Δ.Σ. δεν δημοσιοποιούνται, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άκρως απόρρητα διαστημικών σταθμών, καθώς και, Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλά από αυτά για εκείνο το θέμα, από πολλές διαφορετικές χώρες. Απλά και μόνο επειδή δεν γνωρίζουμε γι 'αυτούς, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Ποιο θα είναι το σημείο που έχει πολλούς διαφορετικούς άκρως απόρρητους διαστημικούς σταθμούς;
Είναι οι μεταφορείς για την ελίτ αν η γη γίνεται unlivable στο 2012 ; Είναι σταθμοί μάχης ετοιμάζονται για μια γιγάντια εισβολή ξένων; Είναι βραχίονες σε ατμόσφαιρα που λειτουργούν σε συνδυασμό με το HAARP και ESCAT και τα άλλα, ιονόσφαιρα, θερμαντήρες, προετοιμασία για την Blue Beam Project . Είναι οθόνες solar-system/earth, την παρακολούθηση των ριζικών αλλαγών που συμβαίνουν στη γη μας και του ηλιακού συστήματος; Γιατί είναι τόσα πολλά και γιατί είναι τόσο διαφορετικά;

Τώρα το δεύτερο ερώτημα, τι θα γίνει αν δεν γίνεται από τον άνθρωπο; Αυτό θα σήμαινε αυτή τη στιγμή, τα τεράστια εξωγήινα σκάφη που επιπλέουν σε γαίες τροχιά και έχουν εδώ και χρόνια. Δεν είναι τόσο τραβηγμένο πραγματικά. Αλλά τι κάνουν εκεί; Αν είναι
εξωγήινοι τότε θα είχε νόημα για μένα ότι αυτά είναι docking stations για άλλα μικρότερα εξωγήινα σκάφοι χώρου. Κάτι σαν να υπάρχει το πρώτο σημείο εκφόρτωσης πριν έρθει στην γη. Είναι σαν να ετοιμάζεται να διασκεδάσει με τους λαούς της γης; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό πρόκειται να συμβεί και ότι οι κυβερνήσεις του κόσμου που ήδη το γνωρίζουν.

Κάτι που έχω παρατηρήσει ότι θα κάνουν ,με αυτό το σενάριο ισχύει και για μένα είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες πολλές νέες ταινίες στην τηλεόραση που δείχνουν όλες εξωγήινους από έναν άλλο κόσμο που αποκαλύπτουν οι ίδιοι για τον πληθυσμό της γης. Ναι, ναι ξέρω ότι υπάρχουν πάντα ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές για τους εξωγήινους εισβολείς στη γη. Αλλά ποτέ αυτού του μεγέθους που έχουμε δει ποτέ τόσα πολλά όλοι την ίδια στιγμή και τόσο όμοια.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

«Περιοχή 10» «District 9» και αυτή τη φορά ότι δεν είστε μόνοι.
«Η σκοτεινότερη ώρα" που βγαίνει το καλοκαίρι του 2011. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα νέων ανθρώπων που αγωνίζονται να επιβιώσουν, μετά από μια επίθεση αλλοδαπών στη Ρωσία. Δεν υπάρχει trailer της ταινίας ακόμα."Fallen Skies" Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο show της ΤΝΤ του 2011. Ο πιλότος είναι από τον Robert Rodat ("Saving Private Ryan»), και θα ακολουθήσουν  ανθρώπινοι μαχητές της αντίστασης με επικεφαλής τον Wylie καθώς το κρησφύγετο βρίσκεται στα βουνά και απεργία πίσω από τους εισβολείς στον απόηχο μιας επιτυχούς εισβολής ξένων που σχεδόν εκμηδενίζει των ανθρώπινο πληθυσμό.Michael Bay με τίτλο «Εμπιστευτικό Alien Project" είναι η επόμενη εξωγήινη ταινία του κόλπου, που περιγράφεται ως ένα μείγμα από Cloverfield και Paranormal Activity με πολλές απαγωγές από εξωγήινους.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ρωσική οργάνωση για την παρακολούθηση των εκλογών στην Ρωσία χρηματοδοτείται απο το State Depatment

Πίσω απο μάθε απελευθερωτικό, αντιδικτατορικό ή πατριωτικό κίνημα βρίσκονται ξένα συμφέροντα, τα παγκόσμια συμφέροντα του Ηγεμόνα. Το ίδιο και στην Ρωσία κατα τίς προσφατες εκλογές, όπου τα κινήματα αυτά διαπίστωσαν δήθεν παρατυπίες κ.λπ.

του Εμμανουήλ Σαρίδη

Δεν είναι μόνο ο Geoffrey Παπανδρέου, που έπαιξε - με μεγάλη επιτυχία - το ρόλο του Δούρειου Ίππου για την άλωση της Ευρωζώνης απο τους χρηματοπιστωτικούς ιπποκόμους του Ηγεμόνα, αλυσοδένοντας μαζί και την Ελλάδα στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως τους, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ναί, το εκάστοτε κόμμα της Δυναστείας Παπανδρέου τέθηκε απο τότε που ιδρύθηκε στην υπηρεσία του Ηγεμόνα, με την υπαγωγή της Ελλάδος στην λεγόμενη Δύση από τον πρώτο Παπανδρέου, τον εκσυγχρονισμό της, δηλαδή την διάλυση δομών και κρατικής ισχύος απο τον δεύτερο και την απώλεια της εθνικής της αυτοδιάθεσης (μέσω Μνημονίων κ.λπ.) απο τον τρίτο και φαρμακερό Παπανδρέου.

Και το κόμμα αυτό δεν καταβαράθρωσε μόνο την Ελλάδα, αλλά και χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως και για την ανάμειξη του Ηγεμόνα στα εσωτερικά ξένων κρατών. Έτσι μεγάλη ήταν η έκπληξή μου, όταν την βραδιά των προσφατών εκλογών είδα στην γερμανική τηλεόραση έναν αντιπρόσωπο του ΟΑΣΕ να λέει ότι οι εκλογές δεν έγιναν σωστά, υπήρξαν παρατυπίες καί άλλα τέτοια. Κάπου την ξέρω αυτή τη φάτσα, είπα μέσα μου, και ώσπου να προλάβω να σκεφθώ παραπέρα, αναρτήθηκε το όνομα του κατηγορητή: Πέτρος Ευθυμίου. Ναι, έτσι είναι αγαπητοί μου, το κοπάδι αυτό που συγκεντρώθηκε γύρω από τους Παπανδρέηδες και το ΠΑΣΟΚ τους, μπορεί για την δόξα, την ματαιοδοξία και το χρήμα να πουλήσει ακόμη και την μάνα του. 

Ξέρει αυτός ο αντιπρόσωπος του ΟΑΣΕ που βρίσκεται η Ρωσία; Ποιός ξέρει. Είναι όμως μια απο τις φιγούρες που χρησιμοποιεί ο Ηγεμόνας, για να δείχνει, ότι δεν είναι μόνο η περίφημη διεθνής κοινότητα, δηλαδή οι ΗΠΑ, που αποφασίζουν ποιός είναι σωστός ή όχι, ποιόν θα πρέπει να ανατρέψουμε ή πότε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο για να αποκαθηλώσει κάποιον δικτάτορα, αλλά και άτομα με λιγότερο νιονιό, όπως ο νοτιοκορεάτης γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, ή η δικαστής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης Fatoumata Dembélé Diarra απο το Μαλί, που αποφασίζουν ποιός έκανε τα μεγαλύτερα εγκλήματα στον κόσμο. Και μην νομίζεται ότι αυτοί που εγκλημάτισαν και θα δικαστούν είναι οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ, όχι, στις περισσότρες περιπτώσεις πρόκεται για φιγούρες, που η Δύση η ίδια ξεσήκωσε ή ενέπλεξε σε πολέμους και τώρα, πάλι η Δύση με τους υποτακτικούς της, δικάζει.   

Ας παραμείνουμε στις εκλογές που έγιναν πρόσφατα στη Ρωσία. Και για τις οποίες τα μαζικά μας μέσα, εδω στη Γερμανία, δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν, ότι δεν έγιναν σωστά, ότι υπήρξαν πιέσεις απο δω και απο κεί και ότι πρέπει να ξαναγίνουν. Το ότι πρόκειται για σκέτη προπαγάνδα δεν χωρεί αμφιβολία. Γιατί όμως; Πρώτα, γιατί αν ύστερα απο τόση φασαρία ξαναγίνουν εκλογές, το κόμμα του Πούτιν θα χάσει ακόμη περισσότερους ψήφους, που θα πάνε στα κόμματα της αντιπολιτεύσεως και θα μπορούν έτσι να μπλοκάρουν ότι νομοσχέδιο θα φερνει για ψήφιση ο Πούτιν. Το ξέρουμε άλλωστε απο την δική μας περίοδο 2004-2009, που οτιδήποτε μεταρρυθμιστικό έφερνε ο Καραμανλής για ψήφιση, συναντούσε την λυσώδη αντίσταση του Geoffrey. Και δεύτερο, γιατί η Ρωσία με τον Πούτιν άρχισε να δυναμώνει και να μην χαίζεται πλέον επάνω της όταν ακούει ΗΠΑ, όπως επι Γκορμπατσώφ και Γιέλτσιν, που άφησαν τους εβραίους ολιγάρχες να την κατακλέψουν και σχεδόν είχε πάψει να υπάρχει. 

Στο berlin-athen.eu έχω ασχοληθεί πολλές φορές με οργανώσεις, κινήματα και μεμονομένα άτομα, που χρηματοδοτούνται γενναία για να κάνουν αντιπολίτευση Το ότι ο George Soros έχει γίνει συνώνυμο των πάσης φύσεως απελευθερωτικών, αντιδικτατορικών, πατριωτικών ή δημοκρατικών κινημάτων, είναι πλέον τοις πάσι γνωστόν. Αυτο που είναι λίγότερο γνωστο, είναι η χρηματοδότηση τέτοιων κινημάτων απο άλλες πηγές, υπουργεία εξωτερικών, μυστικές υπηρεσίες, ιδρύματα πολιτικών κομμάτων, φιλανθρωπικές οργανώσεις κ.α.π.. Απο τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Γαλλία και άλλες χώρες. 

Στην περίπτωση της Ρωσίας ο πόλεμος προπαγάνδας εναντίον της - και εναντίον της Κίνας, του Ιραν και της Συρίας, βρίσκεται τελευταία σε μεγάλη ένταση. Στην Ρωσία ο Ηγεμόνας φαίνεται να νοσταλγεί την χρυσή εποχή του Γκορμπατσόφ και του Γιέλτσιν, όταν οι διάφοροι ολιγάρχες σε συνεργασία μαζί του κατόρθωσαν να γίνουν κύριοι των φυσικών πόρων της χώρας - που απόκτησαν σε τιμές ευκαιρίας. Και βέβαια είναι και η στρατηγική του Πούτιν, που σε συνεργασία με την Κίνα κατόρθωσε να επανακτήσει την βιομηχανική βάση της χώρας του, που τους είναι απο καιρό τώρα ένα αγκάθι στο μάτι. Γι' αυτό και η προπαγάνδα που εξαπέλυσε μέσω ΜΜΕ και υποκινημένων κινημάτων εναντίον του Πούτιν κατα τις πρόσφατες εκλογες, έχει φτάσει στην διαπασών. 

Στην ιστοσελίδα bueso.de διαβάζω, ότι την περασμένη Παρασκευή η αγγλόφωνη ηλεκτρονική εφημερίδα Russia Today ανέφερε, ότι το U. S. State Department χρηματοδότησε μια ρωσική οργάνωση παρακολούθησης των εκλογών ονόματι GOLOS. Η Russia Today (RT) αναφέρεται σε μια είδηση που δημοσιεύθηκε στην ρωσική Life News, η οποία είχε στην κατοχή της έναν μεγάλο αριθμό απο e-mails μεταξύ της GOLOS και του U. S. State Department. Σύμφωνα με αυτά τα e-mails το U. S. State Department πλήρωνε για κάθε μία καταχώρηση για εκλογικές παρατυπίες, ανάλογα με την επιτυχία που είχε. Η GOLOS δεν είναι όμως ο ανεξάρτητος οργανισμός, που αυτοπαρουσιάζεται, αλλά χρηματοδοτείται απο τα ταμεία του State Department για να προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα. Ένα έγγραφο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) προς την GOLOS περιγράφει με λεπτομέρειες, τι θα πλήρωνε η USAID για δημοσιεύματα σχετικά με παρατυπίες στις εκλογές και τι πακτωλός χρημάτων θα εισέρεε, αν οι εκλογές θα επαναλαμβάνονταν. Η Russia Today (RT) γράφει, ότι το U. S. State Department ανέφερε το ποσό των 9.000.000.000 δολαρίων που διέθεσε για τις ρωσικές εκλογές.
  
Αυτό είναι ένα επίσημο νούμερο, ο Πούτιν όμως είπε σε μια συνάντηση με το προσωπικό της εκλογικής του εκστρατείας την περασμένη Πέμπτη, ότι τα χρήματα που δίεθεσαν οι Αμερικανοί είναι πολύ περισσότερα. Και η υπουργός εξωτερικών Hilary Clinton στηρίχθηκε σε μια κριτική που έκανε για τις ρωσικές εκλογές σε μία συνάντηση του ΟΑΣΕ στο Βίλνιους στις 6 Δεκεμβρίου στις αναφορές της οργάνωσης GOLOS, χωρίς να περιμένει την επίσημη έκθεση του Γραφείου για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ΟΑΣΕ, που ανέφεραν ότι οι εκλογές διεξήχθηκαν χωρίς παρατυπίες. Την πάτησε όμως και ο δικός μας παπαγάλος Ευθυμίου, που επανέλαβε τα ψέμματα της Χίλαρη.

Ενώ η προπαγάνδα απο τα δυτικά ΜΜΕ έδινε και έπερνε. Παράδειγμα ένα βίντεο, που έδειχνε συγκρούσεις με αστυνομικούς, φωτιές και τραυματισμούς που δήθεν έγιναν κατα τις διαδηλώσεις στην Ρωσία. Στην πραγματικότητα όμως ήταν απο διαδηλώσεις στην Αθήνα. Το βίντεο είναι απο τον FFox-News, έναν απο τους μεγαλύτερους σταθμούς προπαγάνδας των ΗΠΑ. Αυτές είναι οι ειδήσεις που μεταδίδουν, αυτά ξέρει ο κόσμος. Τα ίδια όπως στην Ελλάδα 

Για την οργάνωση GOLOS χρησιμοποιήθηκαν ορισμένα υλικά απο το 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλέκος Αθανασιάδης: «Αν φύγει ο Γιώργος φεύγω κι εγώ» (μιλάει στην εφημερίδα metro και στο Γιώργο Κατσίγιαννη)


Υπέρ της παραμονής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές τάσσεται ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι εάν «εγκαταλείψει» την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τότε και ο ίδιος δεν θα είναι ξανά βουλευτής και θα αποχωρήσει από την πολιτική. Θεωρεί δε ότι οι «δελφίνοι» βιάζονται και ασκεί δριμεία κριτική για την τακτική που ακολουθούν, μνημονεύοντας τη φράση «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος».


- Να μείνει ή να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Είμαι ο τελευταίος που θα ζητούσε την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του κόμματος. Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αξιοπρεπής, έντιμος, αγωνιστής και οραματιστής, όσο και αν αυτό από πολλούς ακούγεται διαφορετικά.

Είναι ο άνθρωπος που δυο χρόνια τώρα δίνει τις μάχες και ευτυχώς που μέρα με τη μέρα δικαιώνεται, διότι όταν ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε για το ευρωομόλογο όλοι οι άλλοι κοιτούσαν λοξά και έλεγαν «τι λέει το παιδί». Λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να παραμείνει κατά την άποψή μου στην ηγεσία του κόμματος, αρκεί να κάνει την ανανέωση που πρέπει να κάνει.

Να κατεβάσει μια νέα πολιτική πλατφόρμα, να επικοινωνήσει με τον κόσμο, όπως ξέρει να το κάνει, και να ξαναζωντανέψει το ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά που ακούγονται να φύγει... Ας μας πουν, ποιος να έρθει; Ας μας πούνε οι πέντε, οι έξι, οι επτά, όσοι είναι υποψήφιοι, ποιος από αυτούς μπορεί να οδηγήσει το κόμμα σε μια ανανέωση; Να το οδηγήσει μπροστά σε μια εποχή, όπου η Ελλάδα χάνεται;

-Είναι αχάριστοι;

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τέτοιες εκφράσεις. Ο κόσμος όταν φιλοσοφεί δεν αμαρτάνει. Αυτά που λέει το «φοβού τους εσού ευεργετηθέντες». Δεν θέλω να πω τίποτα για κανέναν. Τους σέβομαι, τους εκτιμώ, αλλά θεωρώ ότι όλοι αυτοί βιάζονται.

-Προτείνετε λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου να μείνει πρόεδρος και μετά τις εκλογές και να μην αποχωρήσει;

Θα ήθελα να παραμείνει. Αν ο Γιώργος Παπανδρέου φύγει από την προεδρία του κόμματος και εγκαταλείψει το κόμμα και εμάς, προσωπικά θα εγκαταλείψω και εγώ και τη βουλευτική ιδιότητα που κατέχω και βέβαια δεν ξέρω τι άλλο θα κάνω την επόμενη ημέρα.

-Υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται το ίδιο;

Είναι πάρα πολλοί βουλευτές που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου.

-Συμμερίζεστε την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε πιέσεις να παραιτηθεί από πρωθυπουργός; Δηλαδή ότι υπήρξε μεθόδευση από οικονομικά συμφέροντα σε συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, για να τεθεί εκτός πρωθυπουργίας;

Οι πρώτες ενδείξεις ήρθανε με τους «16» που είχαν υπογράψει. Βεβαίως υπήρξαν και τέτοιου είδους κινήσεις, αλλά κανένας δεν βγήκε μπροστά αληθινά. Όλα γίνονταν από το παρασκήνιο.

Δέχτηκε πιέσεις. Δεν ξέρω αν ήταν μόνο από οικονομικά συμφέροντα ή τους Ευρωπαίους, οι οποίοι δεν αισθάνθηκαν και πάρα πολύ καλά μόλις τον είδαν να σηκώνει ανάστημα. Σκέφτηκαν ότι «εσύ που χρωστάς σηκώνεις και ανάστημα και διεκδικείς;».

-Πάντως, αρκετοί πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα χάσει από όποιον και αν έχει απέναντί του...

Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συλλογιστική και να αναζητήσω το πρόσωπο εκείνο το οποίο μπορεί αύριο το πρωί να αντικαταστήσει και να υπερσκελίσει τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν το ξέρω.

Ξέρω όμως ότι αυτοί που ενδιαφέρονται είναι υπουργοί, είναι αυτοί που συνεργάστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια με τον Γ. Παπανδρέου, συμμετείχαν στα υπουργικά συμβούλια και αποφάσιζαν μαζί του. Και κανείς δεν έλεγε κάτι διαφορετικό. Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται.

-Εδώ υπάρχει ανοιχτό το θέμα της διάσπασης ως απειλή, σε περίπτωση που δεν φύγει ο Παπανδρέου...


Με άλλα λόγια, τον απειλούν «ή φεύγεις ή διάσπαση». Εν πάση περιπτώσει, να μας πουν ποιοι είναι αυτοί.
Να πείσουν την κοινωνία, που δυσφορεί, αγανακτεί, δεν πείθεται και υποφέρει, να δούμε εάν έχουν κάποιο μαγικό ραβδί να αλλάξουν τα πράγματα. Ή κάποια μαγική συνταγή, να την εφαρμόσουμε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να παραμείνει κατά την άποψή μου στην ηγεσία του κόμματος, αρκεί να κάνει την ανανέωση που πρέπει να κάνει.

 

Διαβάστε περισσότερα » »

Δήμος Εορδαίας : Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων Κλάσης 2015 ( γεν. 1994 ) , για κατάθεση Δελτίου Απογραφής.
Όλοι οι άρρενες , οι γεννηθέντες το έτος 1994 που διαμένουν στον Δήμο μας και στις Τοπικές του Κοινότητες , είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν Δελτίο Απογραφής στο Στρατολογικό Γραφείο Κοζάνης ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών , από την Δευτέρα 02 Ιανουαρίου 2012 μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012.


Για την συμπλήρωση του Δελτίου Απογραφής υποβάλλεται φωτοτυπία των δύο όψεων της ταυτότητας, ή σελίδων του διαβατηρίου ή πιστοποιητικό δήμου περί εγγραφής στα μητρώα αρρένων που φέρει την φωτογραφία τους.


Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις να απευθύνεστε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών , στο Δημαρχείο –Τμήμα Μητρώου Αρρένων- και στο Στρατολογικό Γραφείο Κοζάνης , τηλ. 2461 3 50710, 50705, 50701, 50703.
Αναλυτικό ενδεικτικό πρόγραμμα παρουσίασης στρατεύσιμων κλάσης 1995.
1. Δημοτική ενότητα Αγίας Παρασκευής
Από 9 Ιανουαρίου έως 13 Ιανουαρίου 2012.
2. Δημοτική ενότητα Βερμίου
Από 16 Ιανουαρίου έως 20 Ιανουαρίου 2012
3. Δημοτική ενότητα Μουρικίου
Από 23 Ιανουαρίου έως 27 Ιανουαρίου 2012
4. Δημοτική ενότητα Πτολεμαΐδας, τοπικά διαμερίσματα Πτολεμαΐδας από γράμμα Α έως και γράμμα Κ, Ασβεστόπετρα, Γαλάτεια, Δροσερό, κοινότητα Βλάστης.
Από 6 Φεβρουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2012
5. Δημοτική ενότητα Πτολεμαΐδας, τοπικά διαμερίσματα Πτολεμαΐδας από γράμμα Λ έως και γράμμα Ω, Καρδιάς, Κομάνου, Μαυροπηγής, Ολυμπιάδος, Πενταβρύσου, Περδίκκα, Προαστίου, Πτελεώνος.
Από 13 Φεβρουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου 2012
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΔΙΠΛΟ ΕΨΙΛΟΝ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ-ΚΡΗΤΗ...ΔΙΠΛΟ ΕΨΙΛΟΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ...ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΥΛΩΝ...ΜΑΓΙΑΣ...

Ο υπουργός Τουρισμού της μεξικανικής πολιτείας Καμπέτσε, Λουίς Αουγκούστο Γκαρσία Ροσάντο, δήλωσε πρόσφατα...
πως υπάρχουν νέα στοιχεία σχετικά με επαφές του πολιτισμού των Μάγια με εξωγήινες οντότητες. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την μετάφραση ορισμένων μυστικών κωδικών, τους οποίους η κυβέρνηση κρατούσε μυστικούς σε υπόγειες αποθήκες.Η κυβέρνηση του Μεξικό έχει δώσει επίσημη άδεια στον Τζούλια-Λεβί να κινηματογραφήσει σε μέρη μέχρι τώρα άγνωστα, όπως 'δωμάτια' της πυραμίδας στο Καλακμούλ τα οποία δεν έχουν εξερευνηθεί ποτέ. Σύμφωνα με το Ρόιτερ, η Γουατέμαλα μπορεί να μην διαθέτει απόρρητα έγγραφα για UFO, ωστόσο είναι κι αυτή έτοιμη να αποκαλύψει καλά κρυμμένα αρχαιολογικά μυστικά στον παραγωγό. Όπως μάλιστα είπε ο υπουργός Τουρισμού της Γουατεμάλας, Γκιγιέρμο Νοβιέγι Κεσάδα, θα το κάνει για το «καλό της ανθρωπότητας».


ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ...Συμφωνα με την προφητεια του Αγιου Ανδρεα, ο Μέγας Αλέξανδρος εξεστράτευσε στην Ανατολή με αποστολή να κλείσει τις “πύλες” που είχαν ανοίξει.
Στην επαρχία Ζαμπούλ του Αφγανιστάν δεσπόζει στην πόλη το Κάστρο, κτισμένο πριν από 2.300 χρόνια από τον Μέγα Αλέξανδρο.
Το έκτισε ο Στρατηλάτης κατά την πορεία του από το Αφγανιστάν στην Ινδία. Παρέμεινε εκεί για τρία χρόνια. Δεν έμεινε όμως το Κάστρο αχρησιμοποίητο.
Πολλοί στρατοί έκτοτε χρησιμοποίησαν το οχυρό για στρατιωτικούς σκοπούς, το ίδιο γίνεται και σήμερα. Βρετανοί, Ρώσοι, και σήμερα Αμερικανοί
και Αφγανοί στρατιώτες το χρησιμοποιούν ως οχυρωμένο κατάλυμα.Ή ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
ΤΩΡΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΔΙΠΛΟ ΕΨΙΛΟΝ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ-ΚΡΗΤΗ...ΔΙΠΛΟ ΕΨΙΛΟΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ...ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΥΛΩΝ...ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ... ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ...ΤΟΓΙΟ;
Διαβάστε περισσότερα » »

Η αρπαχτή της Ευρώπης

Νίκος Αλιάγας
Κρατάω δύο ευρώ στο χέρι, σχεδόν ένα «διφραγκάκι τόσο δα μικρό», όπως λέει και το τραγούδι. Το κοιτάζω και εστιάζω στην κορόνα από την «Αρπαγή της Ευρώπης».
Σκέφτομαι πως ο κατάλληλος τίτλος σήμερα θα ήταν η «Αρπαχτή της Ευρώπης». Πώς κατάντησε! Ενα ενιαίο όραμα, ένα όνειρο πολιτισμών, να κουτσουρεύεται στη ζυγαριά των αδηφάγων! Ξεπούλημα και ξέπλυμα ιδεολογιών στον βωμό της αισχροκέρδειας.

Ξεπουλήσαμε την ταυτότητά μας και τους άγραφους νόμους της κληρονομιάς μας για τριάκοντα ευρω-αργύρια. Ξεπουλήσαμε μια πριγκιποπούλα από τη Φοινίκη παριστάνοντας έναν κίβδηλο θεό δίχως ιερό και όσιο, που λέγεται χρήμα.


Στη μυθολογία μας ο Δίας μεταμφιέστηκε σε ταύρο για να σαγηνέψει την κόρη του Αγήνορα και η Ευρώπη τον ερωτεύτηκε για την τόλμη, την ανδρεία, τη δύναμη και τη φαντασία του. Δεν ερωτεύτηκε το πορτοφόλι του.


Η Ευρώπη και ο Δίας έσμιξαν και τα έδωσαν όλα ο ένας για τον άλλο. Εμείς τη δική μας Ευρώπη την προξενέψαμε με κυνισμό σε αγράμματους και ξενέρωτους γραβατωμένους.


Με λίγα λόγια τη δώσαμε, την πουλήσαμε και στην ουσία την απαρνηθήκαμε. Μείναμε με τους σκαλισμένους στα μάρμαρα χιτώνες, ανήμποροι, κρύβοντας στα συρτάρια τα γραμμάτια του χαμένου Ελντοράντο.


Διαβάζοντας τυχαία ένα ερωτικό ποίημα του Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα φαντάστηκα ένα μυστικό γράμμα που θα έστελνε στην αιχμάλωτη Ευρώπη, σε κάποιο γκρίζο μπουντρούμι-μπορντέλο της Δύσης, ο τελευταίος Ελληνας-Δίας.


Λίγο πριν σχεδιάσει μια νέα αρπαγή θα μπορούσε κάλλιστα να της είχε γράψει τα παρακάτω λόγια του Πάμπλο Νερούδα (άλλωστε λίγη ποίηση σε αυτές τις τόσο πεζές και κούφιες μέρες δεν μας κάνει κακό):


«Αγριοκόριτσό μου, έχουμε ανάγκη να ανακτήσουμε τον χρόνο και να πάμε προς τα πίσω, στην απόσταση των ζωών μας, φιλί-φιλί, μαζεύοντας από κάποιο μέρος ό,τι δώσαμε χωρίς χαρά, ανακαλύπτοντας σε κάποιο άλλο το μυστικό δρόμο που έφερνε τα πόδια σου κοντά στα δικά μου, και έτσι κάτω από το στόμα μου ξαναβλέπεις το ανικανοποίητο φυτώριο της ζωής σου να απλώνει τις ρίζες του προς την καρδιά μου που σε περίμενε.
Και μία-μία οι νύχτες ανάμεσα στις πόλεις μας τις χωριστές προστίθενται στη νύχτα που μας ενώνει.


Το φως της κάθε μέρας, η φλόγα του ή η ανάπαυσή του μας δίνονται, βγαίνοντας από τον χρόνο, και έτσι
ξεθάβεται στη σκιά ή στο φως ο θησαυρός μας, και έτσι φιλούν τη ζωή τα φιλιά μας.


Ολος ο έρωτας στον έρωτά μας περικλείεται, όλη η δίψα τελειώνει στην αγκαλιά μας.


Να ’μαστε τελικά εδώ πρόσωπο με πρόσωπο, συναντηθήκαμε, δεν έχουμε χάσει τίποτα.


Διατρέξαμε ο ένας τον άλλον με τα χείλη, αλλάξαμε χίλιες φορές μεταξύ μας το θάνατο και τη ζωή, όλα αυτά που κουβαλούσαμε σαν νεκρά μετάλλια τα πετάξαμε στον πάτο της θάλασσας, όλα αυτά που μάθαμε σε τίποτα δεν μας χρησίμευσαν.


Αρχίζουμε ξανά, τελειώνουμε ξανά, θάνατο και ζωή.


Και εδώ επιζούμε, αγνοί, με την αγνότητα που εμείς δημιουργήσαμε, Ευρύτεροι από τη γη που δεν κατάφερε να ξεστρατίσουμε, αιώνιοι σαν τη φωτιά που καίει όσο η ζωή διαρκεί»*.


*Ωδή και φύτρα - Πάμπλο Νερούδα - Ερωτικά ποιήματα.
Μετάφραση: Αγαθή Δημητρούκα
Εκδόσεις Πατάκη
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενοικιαστές όλοι οι Έλληνες ιδιοκτήτες κατοικίας, με απαίτηση της τρόικα!

Γράφει η Νάνσυ Καλαφάτη

Με Ελληνικές υπογραφές -αυτό να μην το ξεχάσουμε- και βούλα από την τρόϊκα, το χαράτσι στα ακίνητα ,που πληρώνουμε φέτος, μετόση δυσκολία, μέσω των λογαριασμών στη ΔΕΗ, θα διατηρηθεί και μετά το 2015!
Έτσι επιβεβαιώνεται το ρηθέν: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...
Κάτι ανάλογο περί "προσωρινού" εικάζω ότι θα συμβεί και με την παρούσα, μεταβατική, προσωρινή ή όπως αλλιώς ονομάζεται η παρούσα Κυβέρνηση Παπαδήμου...Θα μείνει όσο την χρειάζονται η τρόικα, το ΔΝΤ και τα ελληνικά κόμματα!
Ο πνιγμένος βλέπετε, αρπάζεται ακόμη και από τα μαλλιά του διασώστη, με πιθανότητα να πνιγούν και οι δύο... Έτσι και εμείς οι μελαγχολικοί, χαχόλοι, και ανέλπιδεςπολίτες, αρπαχθήκαμε από τη σανίδα Παπαδήμου...Όχι από την Κυβέρνησή του... Τα μέλη της είναι πασίγνωστα και αρκετά απεχθή, αλλά η εγγύηση του ονόματοςΠαπαδήμου, έδωσε προς στιγμήν το "όπιο της λύτρωσης" σε μεγάλη μερίδα αφελών Ελλήνων.
Ξεχάστηκε προς στιγμήν ότι ο κος Παπαδήμος ήταν ο μεγαλύτερος κεντρικός Τραπεζίτης και στην ενδοχώρα και στην ΕΚΤ. Δεν απουσίαζε την περίοδο της μεγάλης τοκογλυφίας των Ελληνικών Τραπεζών,με τα πανωτόκια και τη χρηματιστηριακή φούσκα... Ούτε από το πλευρό του κου Σημίτη κατά τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην Ευρωζώνη, ήταν απών!Ήταν πανταχού παρών και μη εξαιρετέος ο νυν Πρωθυπουργός...
Όπως παρών ήταν και στη Σύνοδο κορυφής των 27...Εκεί όπου όλοι συμφώνησαν πλην Μεγάλης Βρετανίας, δια στόματος Κάμερον...
Σήμερα το 62% των Βρετανών ταυτίζεται με τις απόψεις Κάμερον, αλλά ο ίδιος λογοδοτεί εντός του Κοινοβουλίου, σε αντιπάλους και συμμάχους, ακούγοντας όλη την κινδυνολογία περί απομόνωσης της Βρετανίας, περί βλάβης στα συμφέροντα του Σίτι, περί, περί...
Και ο δικός μας Πρωθυπουργός, ο κ. Παπαδήμος ήταν εκεί , αλλά δε διαφώνησε!
Δεν είπε όχι, σε μια ΕΕ στην οποία ακόμη ΔΕΝ ισχύουν οι de facto αποφάσεις Μερ-κοζί! Ισχύει ακόμη το veto... Αν βιαίως καταστρατηγηθεί και αυτός ο Ευρωπαϊκός κανόνας, τότε- ενδεχομένως - να έχουμε και πάλι μια εφιαλτική επανάληψη της ιστορίας, στα μέσα του 20ου αιώνα!
Ενδεχομένως να έχουμε και πάλι τις Κάτω χώρες να "ανοίγουν "τα σύνορα για να περνάνε οι Μερκοζί, τη Γαλλία να υποδουλώνεται και το Λονδίνο να "βομβαρδίζεται" χωρίς όμως οι Γερμανικές μπότες να πατάνε τη Μ. Βρετανία!
Αλλά το veto ισχύει.Ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε απ΄αρχής της ΕΕ, ακριβώς για να ατάσσονται οι ακραίες και επιβλητικές διαθέσεις, όπως αυτές της κας Μέρκελ και της ορντινάτσας της , του κου Σαρκοζί!
Ο κύριος Παπαδήμος, βεβαίως, γνωρίζει πολύ καλά που πάει το πράγμα... Γνωρίζει ότι συντόμως, σε μήνες ή χρόνο θα είμαστε εκτός!Θα μπορούσε με το κύρος που διαθέτει σε Ευρώπη και αλλού, να εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες των μεταρρυθμίσεων. Θα έδινε βάρος στο εισπρακτικό σύστημα, θα ήλεγχε και θα φορολογούσε αναλόγως τις περιουσίες των of shore εταιρειών, θα έβαζε θεμέλιο λίθο στην πάταξη της γραφειοκρατίας!
Άλλωστε υπήρχε το παράδειγμα του αείμνηστου Παπαναστασίου που έστησε το Κράτος πρόνοιας, μόλις μέσα σε τρία χρόνια!
Αλλά πρωτίστως ο κ. Παπαδήμος φάνηκε ότι επιθυμούσε να εξυπηρετηθεί η... Ευρωπαϊκή πρεμούρα ! Έτσι στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, σε περίπτωση εκτροχιασμού των ελλειμμάτων!
Οι τροϊκανοί ετοιμάζονται να αντλήσουν από τα ταμεία της Ελλάδας και το τελευταίο Ευρώ , ως λάφυρο της στραγγαλιστικής δανειακής πολιτικής τους!
Η προς στιγμήν η "σιωπή των αμνών" με την ιστορία Παπαδήμου, τους καλοκάθισε . Είδατε κανέναν να αντιδρά; Είδατε καμία συσπείρωση- σταυροφορία του Τύπου γύρω από την αλήθεια, προκειμένου να αναστηθούν το φιλότιμο και η αξιοπρέπεια του ΄Ελληνα; Όχι! Οι μετρημένοι στα δάχτυλα "συνάδελφοι" εξακολουθούν να απαγγέλλουν το ίδιο ποιηματάκι, που εκφωνούν εδώ και χρόνια, με ολίγον... αντίδραση, με ρεπορτάζ καταγραφής της κακομοιριάς και της φτώχειας.
Ο σκοπός είναι-εμφανής- κάθε βράδυ, να κλείνουμε τα μάτια σκεπτόμενοι ότι "υπάρχουν και χειρότερα" ! Η Ελλάδα κάποτε αντιστάθηκε ξαφνιάζοντας φίλους και εχθρούς. Σήμερα ο Ελληνικός λαός λέει και πάλι όχι στη Γερμανοποίηση της ζωής του, αλλά έχει απέναντί του σε μέτωπο, τους πολιτικούς του, που λένε μονίμως "ναι" στα πάντα!
Χάσαμε πλέον την είσοδο της σπηλιάς. Δε γνωρίζουμε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Ο μίτος της Αριάδνης κόπηκε, από έναν πρώην Πρωθυπουργό- χωρίς να αθωώνονται και οι πριν από αυτόν- που ενώ μας... ευεργέτησε με τον ενδοτισμό του, ταξιδεύει τώρα υπέρ του "δικαίου των Εθνών", σε άλλες Ηπείρους! Αυτό κι αν θα πει αναβάθμιση! Τελειώνεις εντός, αλλά αναδεικνύεσαι εκτός! Γιατί για τα μείον στα εντός, είχες δεσμευτεί στους εκτός (έχει κανείς αντίρρηση;) !
Εντός-εκτός και επί τα αυτά δηλαδή! Ότι είχαμε πάντα ! Μια πλούσια Ελλάδα με φτωχούς πνεύματι και ψυχή πολιτικούς και παθητικούς πολίτες! Οι πολιτικοί μας, αποδέχθηκαν εύκολα να γίνουν υπάλληλοι της τρόικας και εποπτευόμενοι .
Με προτροπή των τροϊκανών μάλιστα, πήραν "κασμά" για να κατεδαφίζουν το σαθρό οικοδόμημα του δημοσίου που έφτιαξαν οι ίδιοι. Με προσλήψεις από το παράθυρο και επικυρώσεις μέσω προεδρικών διαταγμάτων. Αλλά ούτε σε αυτό τα καταφέρνουν, καθ΄ότι δεν εργάστηκαν ποτέ ή εργάστηκαν ολίγον! Έτσι αποδέχονται την Γερμανική επιστασία, χωρίς όρους και χωρίς τσίπα, με την περίφημη εφεδρεία-απόλυση!
Και υπάρχουν ακόμη αφελείς- πιστέψτε με- πολίτες, δημόσιοι υπάλληλοι , οι οποίοι συνωστίζονται έξω από πολιτικά γραφεία, ζητώντας ρουσφετολογικά να εξαιρεθούν από την εφεδρεία...Εισπράττουν ακόμη υποσχέσεις και δυστυχώς τις πιστεύουν!
Στον τόπο αυτό, όπου το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του νοικοκύρη, είναι αγαθό, θα βάλουν μόνιμο φόρο ιδιοκατοίκησης!
Ένα σπίτι αποκτάται με πολύ δουλεία και εκ παραδόσεως το κληρονομεί η επόμενη γενιά. Όχι τσάμπα αλλά με φόρο στο Κράτος, στις μάντρες οικοδομών σ, στο ΙΚΑ, στη ΔΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στο Δήμο. Το να έχεις ιδιόκτητο σπίτι σήμερα, είναι το ίδιο βραχνάς, με το να μένεις στο ενοίκιο!
Και όλα τα είχαμε μέχρι σήμερα και επισήμως μας ήρθε - και όχι μόνον για Χριστουγεννιάτικες διακοπές- η τρόικα, οι δύο Γερμανοί επόπτες ανάπτυξης και καμιά εικοσαριά τοποτηρητές. Τσίριζαν πριν λίγους μήνες οι του ΠΑΣΟΚ! Ξιφουλκούσε με τα "περί Κατοχής" ο Καρατζαφέρης, απείχε δια του "αρραβώνος " η κα Μπακογιάννη και γινόταν τσάμπα μάγκας ο "αντιμνημονιακός" κος Σαμαράς!
Τα υπόλοιπα κόμματα- τα Αριστερά- το μόνο που κάνουν για να αντισταθούν, είναι να επαναλαμβάνουν συνθήματα και ιδεολογίες, που τα δίχασαν και τα στιγμάτισαν στο παρελθόν με αποτέλεσμα να φθαρούν στην πάροδο των χρόνων. Η Αριστερά είχε το μεγάλο πλεονέκτημα:Την ευθεία πρόκληση να "μεταλλαχθεί" σε καθαρά ελληνικό κόμμα, με ουμανιστικές ιδέες και αρχές!
Είχε την ευκαιρία, να γίνει ο παραδειγματισμός και το σημείο αναφοράς, σε μια νέα εκκίνηση της Ευρωπαϊκής κουλτούρας! Αλλά δεν το έκανε...Προτιμάει ακόμη, να "παραβλέπει" την ευκολία του αυτόματου- ηλεκτρικού πλυντηρίου και να στέλνει τα ρούχα για πλύσιμο "με κόπανο", στις όχθες ενός ποταμού!
Αλήθεια, τους μισθούς και τα έξοδα των τροϊκανών και των άλλων, τα πληρώνει η ΕΕ; Μήπως προβλέπονται και συμπεριλαμβάνονται στους υπέρογκους τόκους, που μας φεσώνουν κάθε μήνα;
Γιατί αν τα πληρώνουμε εμείς, περιμένετε οσονούπω και άλλη ορδήνα καταφθάσει!
Άντε βρε καλόπαιδα του ρεπορτάζ- όσοι απομείνατε υπομένοντας- ψάξτε το να δούμε, είναι πολλά τα λεφτά;
Γιατί, από σήμερα βγάζουν όλοι αυτοί οι κύριοι τα τεφτέρια! Ε... αφού ζήτησαν και τα στοιχεία αντοχής μας από τη Στατιστική, ευθαρσώς μας πληροφορούν, ότι τα θέλουν όλα, καθώς οι συμφωνίες είναι συμφωνίες .
Άντε και στο τέλος μας πετάνε και ένα ξεροκόμματο. Τραβάνε το αυτί -λέει- της κυβέρνησης, για τον προϋπολογισμό του 2013! Της ζητάει από τότε να μην πάρει άλλα φορολογικά μέτρα, σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων!
Οι οριζόντιες όμως περικοπές στο Δημόσιο θα γίνουν!
Όχι στα έξοδα... Εκεί αν και συρρικνώθηκε το κονδύλι μισθών και συντάξεων, παραδόξως η τρύπα άνοιξε κατά 4 δισ... Δημόσιο, ποιο δημόσιο; Δημοσιά το λένε αλλιώς, το σημείο έκθεσης προϊόντων, περατζάδας, αμπελοφιλοσοφίας και διαπραγμάτευσης!
Μας κάνουν εσκεμμένως έξωση από το σπίτι μας και συντόμως, ο μισός πληθυσμός θα μετακομίζει, λόγω μη καταβολής φόρων, στις φυλακές!
Τουλάχιστον αν έχεις δύο σπίτια, αει στον κόρακα, παίρνει μεν από το ενοίκιο του ενός η εφορία, αλλά κάτι μένει...Τσοντάρεις με το ελάχιστο που περισσεύει από τη σύνταξη και τσίμα-τσίμα τα μισοκαταφέρνεις, να ανταποκριθείς στα χαράτσια...
Αλλά αν μια ζωή έφτιαχνες ένα σπίτι, έχεις παιδιά παντρεμένα άνεργα που τα φιλοξενείς, πως στα κομμάτια θα καταφέρεις να ταΐζεις την κυρά, το γιο ,τη νύφη και τα δύο εγγόνια;Κι αν το σπίτι έτυχε να βρίσκεται μισό αιώνα στην Κηφισιά, πάνω σε οικόπεδο συνεταιρισμού, πήρες και δάνειο επισκευαστικό, πως θα τα καταφέρεις ;
Σήμερα γνωρίζουμε ΕΠΙΣΗΜΩΣ ότι το χαράτσι στα ακίνητα ΔΕ θα είναι έκτακτο τέλος, αλλά θα γίνει μόνιμος φόρος...
Συγκεκριμένα, το επίσημο κείμενο της 5ης αναπροσαρμογής του Μνημονίου προβλέπει:
-Μόνιμο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με στόχο την είσπραξη 1,667 δισ. ευρώ φέτος και αυξανόμενα έσοδα τα επόμενα χρόνια.
-Εξάλειψη όλων των φορολογικών εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων φορολόγησης επιχειρήσεων και ΦΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέο «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές, με παράλληλη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.
-Κατάργηση όλων των ευνοϊκών φορολογικών καθεστώτων για τους φορολογούμενους που διαμένουν μόνιμα σε μικρά ελληνικά νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους, κατάργηση εκπτώσεων δαπανών χωρίς δικαιολογητικά για τις επιχειρήσεις.
-Περικοπές και καταργήσεις ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για μεταβιβάσεις περιουσίας. Θα περικοπούν φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, καθώς επίσης και για τριτέκνους και πολυτέκνους.
-Ενοποίηση όλων των φόρων στην περιουσία. Σχεδιάζεται να αναμορφωθεί εκ νέου η φορολογία κατοχής ακίνητης περιουσίας.
-Εφαρμογή καθολικού πόθεν έσχες με ομοιόμορφη μεταχείριση των ατομικών εισοδημάτων κεφαλαίου. Σχεδιάζεται να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που θα βασίζεται στην υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών δηλώσεων πόθεν έσχες και στον έλεγχο της προέλευσης όλων των κεφαλαίων που διακινούν οι φορολογούμενοι, είτε αυτά δαπανώνται για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, είτε διατίθενται για καταναλωτικές ανάγκες, είτε αποταμιεύονται.
Όλα τα παραπάνω , διαρρέουν στον Τύπο με σχετικές σάλτσες. Η πραγματικότητα είναι εδώ ακόμη ωμή και εισπρακτική...
Την εποχή των χίπις δεν την έζησα, όμως έφτασε και στη δική μου γενιά ο απόηχος της νοοτροπίας τους. Οι χίπις δεν είχαν σπίτι... κι αν είχαν το εγκατέλειπαν για να ζήσουν κοινοβιακά κάτω από τον έναστρο ουρανό...
Με αρκετή περίσκεψη φωνάζω: Εμπρός ορέ Έλληνες.! Ας εφαρμόζουμε και μεις τη νοοτροπία της κοινοβιακής ζωής στις κατασκηνώσεις. Άστεγοι της Αθήνας εμπρός στα "σπιτάκια" του Δήμου, στον Άγιο Ανδρέα... Θα τρώμε από τα συσσίτια του Δήμου και το πενιχρό ημερομίσθιο στα εργοστάσια και εργοτάξια της Μέρκελ, θα το εκχωρούμε και θα εισπράττεται αυτομάτως, από το ταμείο αλληλεγγύης!
Έτσι σε τρεις γενιές ίσως και να αποπληρώσουμε... Ευρώπη και Ευρωζώνη δε θα υπάρχουν , αλλά η υπερχρεωμένη Ελλάδα θα υφίσταται! Τι άλλο πιο ωμό θα μας πουν από εκείνο:
" Tο πείραμα της Ελλάδας με το ατέλειωτο κούρεμα, δεν πρόκειται αλλού να εφαρμοστεί, για να μην αντιδράσουν αρνητικά οι αγορές..."
Μια απορία: Τι αξία έχουν τα πλούσια Κράτη με φτωχούς λαούς;
Είμαι χαζή- το παραδέχομαι- και δεν μπορώ να αντιληφθώ, πως είναι δυνατόν Ινδία, Βραζιλία να παίζουν μείζονα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και να έχουν λόγο στο ΔΝΤ, όταν η αθλιότητα διαβίωσης των λαών τους, γίνεται συχνά πυκνά εικόνα ντοκιμαντέρ!
Όταν κάθε τρεις και λίγο σπεύδουν, προς βοήθειά τους οι διεθνείς οργανισμοί , με χρήματα από παγκόσμιους εράνους ; Και κάτι που είδα σε αναλυτικότατο ρεπορτάζ σήμερα το πρωί στον Sky... Οι "Γιατροί του κόσμου" είναι πλέον της Ελλάδος! Έμειναν εδώ και καθημερινά εξετάζουν απόρους ασθενείς, συνταγογραφούν και εμβολιάζουν άπορα παιδάκια!
Τα δε συσσίτια στα σχολεία, τα είχαν προλάβει οι... παρουσιαστές του πρωινάδικου στο Mega... Γάλα σκόνη και ένα κομμάτι κίτρινο τυρί για λιπαρά!
Επίσης,λιποθυμούν, λέει, στα σχολεία της πρωτεύουσας από την πείνα τα παιδιά και κάτι πρέπει να γίνει!
Αλλά η προπαγάνδα για τους σκοπούς της UNICEF και του επικεφαλής για την Ελλάδα πρώην βουλευτή του Πασοκ-πρώην συνδικαλιστή κ. Λαμπρόπουλου,καλά κρατεί και αφορά στα παιδάκια της Αφρικής... Τώρα αν η μισή Αφρική φυτοζωεί στο κέντρο της Αθήνας, αυτό είναι μια άλλη ιστορία...Θέλουμε να αντιδράσουμε απέναντι στους δαίμονες και τα δαιμόνια που μας υποβάλλουν;
Ένας είναι ο τρόπος! Να ανοίξουμε τα μάτια και να βλέπουμε, χωρίς προτροπές και υποβολές.
ΝΑΙ οι Σύλλογοι γονέων, να κάνουν στα σχολεία παζάρια...Να ψάχνουν όμως τις πραγματικές ανάγκες των οικογενειών των μαθητών και προς τα εκεί να κατευθύνουν τα έσοδα, ακόμη και αν είναι ελάχιστα.
Έτσι μπορεί και να "καμφθεί" η αδιαλλαξία της κάθε τρόικας και ο τσαμπουκάς του κάθε Υπουργού Οικονομίας- καλή ώρα ο κ. Βενιζέλος- που σήμερα θα μας ξαναπεί, τα στερεότυπα:
"Χάριν των θυσιών των Ελλήνων, τους οποίους κατανοώ πλήρως, του χρόνου θα έχουμε αντί για έλλειμμα πλεόνασμα ..."
Εγώ που είμαι Ελληνίδα που θυσιάζεται, δεν καταλαβαίνω γιατί το έκτακτο χαράτσι για το σπίτι μου να γίνει μόνιμο "ενοίκιο"στο Κράτος, εφόσον από του χρόνου θα υπάρχει πλεόνασμα!
Δεν το δέχομαι, γιατί ούτε μαζί τα φάγαμε -κατά τον Β αντιπρόεδρο- ούτε μαζί τα φτιάξαμε...
Ούτε προμήθειες από φρεγάτες έβγαλε η μάνα μου για να φτιάξει το σπίτι μας, ούτε με το νόμο κρίθηκα αποφυλακιστέα, παρ΄ ότι κατηγορήθηκα για διακίνηση μαύρου χρήματος και απολαβή προϊόντος εγκλήματος...
Αει σιχτίρ λοιπόν Δευτεριάτικα και η τρόικα και το ΝΔΤ, πολιτικοί και πολιτικάντηδες πολιτικολογούντες!
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρεφικά γάλατα : Ψέματα και κίνητρα υπουργών και άλλες ιστορίες

Αξίζει να διαβάσετε την ανακοίνωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής Πειραιά και Αχαϊας για το θέμα.Ειναι αρκούντως διαφωτιστική...
Οι συναρμόδιοι  Υπουργοί Ανάπτυξης και Υγείας εγκαινίασαν τον προεκλογικό τους αγώνα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, φορώντας «φιλολαϊκό προσωπείο», κάνοντας δηλώσεις σαν να μην είναι οι ίδιοι Υπουργοί  που δύο χρόνια τώρα έχουν πρωτοστατήσει στην διάλυση του κοινωνικού κράτους της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων και έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις και στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.
Το μεγάλο τους επίτευγμα είναι η εξαγγελία της μείωσης των γαλάτων 1ης βρεφικής ηλικίας κατά 20%.
Την ίδια στιγμή έκλειναν το μάτι στους πολίτες ότι υπεύθυνοι για το ακριβό γάλα ήταν τα φαρμακεία.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, να διευκρινίσουμε ότι τα γάλατα 1ης βρεφικής ηλικίας έχουν διατιμημένο ποσοστό κέρδους 15%.
Αυτό σημαίνει, ότι οποιαδήποτε μείωση θα είναι μείωση της χονδρικής τιμής. Δηλαδή, μείωση της τιμής που πουλάνε οι πολυεθνικές εταιρείες.
Αφού λοιπόν υπήρχε περιθώριο για μείωση της χονδρικής τιμής κατά 20%, γιατί τόσο καιρό τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας επέτρεπαν στις εταιρείες να κερδοσκοπούν και να αποκομίζουν υπέρ κέρδη;
Τα ειδικά γάλατα 1ης βρεφικής ηλικίας που συνταγογραφούνται από παιδιάτρους και νοσοκομεία σε συνταγές που αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία θα εκτελούνται από υπαλλήλους των σούπερμάρκετ;
Προφανώς στην βιασύνη τους οι ίδιοι και οι σύμβουλοι τους, ξέχασαν αυτή την μικρή λεπτομέρεια.   Αφού λοιπόν έχουν τέτοια δυνατότητα παρέμβασης και συμφωνίας με εταιρείες πολυεθνικές και εγχώριες, γιατί δεν κάνουν το ίδιο και προς τις αντίστοιχες  φαρμακευτικές για να ομαλοποιηθεί επιτέλους η αγορά των φαρμάκων από τις ελλείψεις για να μπορούν να βρίσκουν οι Έλληνες  ασφαλισμένοι τα φάρμακα τους και να μπορούν και τα φαρμακεία να λειτουργήσουν χωρίς την ασφυκτική οικονομική θηλιά που επιβάλλουν οι πολυεθνικές του φαρμάκου;   Μήπως εκεί έχουν προβεί σε άλλου είδους συμφωνίες;
Σημείωση Newstrap: τα γάλατα της 1ης βρεφικής ηλικίας, από τη στιγμή που υποκαθιστούν το ΜΗΤΡΙΚΟ γάλα είναι ισοδύναμα σε αξία, σημασία και σοβαρότητα με τις ουσίες που γενικά ονομάζουμε φάρμακα. Για να μην πούμε ακόμη ότι ίσως έχουν και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σημασία αφού απευθύνονται στον πλέον ευαίσθητο, ευπαθή, τρυφερό και άκρως αναγκαίο να προστατευθεί 1000% "καταναλωτή" που είναι τα νεογνά.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ...

Ο Θεός δεν πέθανε...Ο άνθρωπος πεθαίνει...
Έρχεται μία καταστροφή κοσμογονική.Και αλίμονο σε εκείνες  τις  δυόμιση γεννεές που θα ζήσουν αυτή τη στιγμή''.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μόνο λίγα από τα μεγάλα λόγια του φιλοσόφου Δ.Λιαντίνη.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟ: Χατζηνικολάου σε βουλευτές: Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες;

ΒΙΝΤΕΟ: Χατζηνικολάου σε βουλευτές: Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες;Άστραψε και βρόντηξε μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real Fm ο Νίκος Χατζηνικολάου για τους 117 πρώην βουλευτές – οι 113 προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ- που ζητούν αναδρομικά εκατομμύρια ευρώ!
Ο δημοσιογράφος και εκδότης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του και ανέφερε:

«Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες; Δεν ντρέπεστε καραγκιοζάκια; Κωμικοί τύποι. Δεν αισχύνεστε; Την ίδια περίοδο που συζητιέται ότι... θα κοπεί και ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, την ίδια περίοδο που συζητάμε για υποσιτισμό μαθητών και οι καθηγητές κινητοποιούνται για να βρουν τρόπο να τρώνε τα παιδιά, που συζητιέται στο Υπουργείο Παιδείας αν θα υπάρξουν κουπόνια των δύο και των τριών ευρώ -θαρρείς και είμαστε σε κατοχική περίοδο- για να παίρνουν κάτι τα παιδιά δωρεάν από τα κυλικεία των σχολείων για να φάνε.

Δεν ντρέπεστε ρε καγκιόζηδες; Δεν ντρέπεστε ρε θεομπαίχτες να ζητάτε από 240.000 ευρώ ο καθένας εν μέσω κρίσης, αντί να προσφέρεστε οικειοθελώς να μειώσετε αυτά που παίρνετε για να συμβάλλετε στην έξοδο της χώρας από την κρίση; Εσείς που την οδηγήσατε εκεί που βρίσκεται σήμερα».

Ακούστε το απόσπασμα:


ΠΗΓΗ: medagate.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Είμαστε πολύ κοντά στην αποδοχή μίας «ανεξάρτητης Θράκης» από την Ελληνική πλευρά –Μένει απλώς να τεθεί το αίτημα

Επί χρόνια γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξης του Θρακικού προβλήματος, ενός εθνικού προβλήματος που όσο η Αθήνα αποφεύγει, τόσο αυτό γιγαντώνεται και απειλεί την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών της περιοχής.Επιχειρήσαμε, να αποδώσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό και την γενικότερη παρεμβατικότητα της Τουρκίας στην Θράκη, αναλύσαμε πλείστες όσες περιπτώσεις της μεθοδικής «εργασίας» που έχουν αναλάβει μυστικές υπηρεσίες της γείτονος Τουρκίας προκειμένου να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να «χτίσουν» με υπομονή όλα εκείνα τα απαραίτητα «δομικά στοιχεία» που μπορούν να στοιχειοθετήσουν σοβαρότατο πρόβλημα για τον χαρακτηρισμό της Ελληνικότητας της περιοχής…
Πολιτική ανικανότητα και αδικαιολόγητη δουλικότητα σε παροτρύνσεις ξένων.
Εγκληματικά λάθη πολιτικών, ανυπαρξία εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, εξυπηρετήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά κυρίως η αδυναμία της Αθήνας να κατανοήσει την ευθύνη της προς την περιφέρεια, οδηγεί σήμερα τη Θράκη (και όχι μόνο) στις διαθέσεις εκείνων που σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν ένα μακρόχρονο σχέδιο πολιορκίας και άλωσης ελληνικών περιοχών…

Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε, όσο πιό σύντομα γίνεται, να αποδείξουμε πως πλησιάζει πολύ επικίνδυνα η στιγμή εκείνη κατά την οποία ο Ελληνισμός θα τεθεί μπροστά σε τεράστια εκβιαστικά διλήμματα ως προς την Θράκη, αλλά και ως προς το Αιγαίο. Εγνωσμένης αξίας ορυκτού πλούτου, η Θράκη, έχει ουσιαστικά παραδοθεί και λείπουν οι... υπογραφές για την δημιουργία μίας -εντός της Ελλάδος- περιοχής που θα λειτουργεί ως μόνιμο αγκάθι και με μεγάλους κινδύνους να μετατραπεί σε μία άτυπα κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή. Ζητάμε τον σεβασμό, την κατανόηση, την βοήθεια αλλά και την προσοχή όλων εκείνων των Ελλήνων που ενδιαφέρονται να αναδειχθεί το πραγματικό πρόβλημα της Θράκης. Ευελπιστούμε πως αυτή η προσπάθεια που καταβάλλουμε θα τύχει του δέοντος σεβασμού και της προσοχής που της αξίζει...


Οι ειδικοί έχουν σημάνει συναγερμό
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ειδικοί επιστήμονες, αναλυτές γεωπολιτικής, διπλωμάτες, αλλά και ιστορικοί και κοινωνιολόγοι, έχουν ποικιλοτρόπως καταδείξει το μέγεθος του συνεχώς διογκούμενου προβλήματος, που λέγεται Θράκη.
Οι φόβοι όλων πάντα ενέτειναν στο σοβαρότατο ενδεχόμενο μίας μικρής «επανάστασης» (σε πολιτικά πλαίσια ενισχυμένη από την διπλωματία της Άγκυρας) και αίτησης ανεξαρτησίας.
Αργότερα, άρχισε να συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο Κοσοβοποίησης της Θράκης, αφού πληρούσε τα κριτήρια, αλλά είχε και τους ανθρώπους (π.χ. τούρκος πρόξενος Σαρνίτς) για να υλοποιήσουν ένα νέο Κόσοβο.
Ίσως, το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (παρά τα όποια σημερινά οικονομικά της προβλήματα), ανάγκασε την Άγκυρα να «υποχωρήσει» σε περισσότερο ήπιες μεθόδους τουρκοποίησης της Θράκης.

Γιατί η Τουρκία θέλει μία «Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη»
Είναι γνωστό πως οι «δεξαμενές σκέψης» της Τουρκίας και οι γενικότερες στρατηγικές που ακολουθούνται από την τουρκική εξωτερική πολιτική, καθώς και από τις υπηρεσίες (κυρίως εθνικού ενδιαφέροντος) της γείτονος, έχουν «στοχεύσει» την Ελληνική Θράκη πριν από δεκαετίες. Ίσως και από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκο-Κεμαλικού κράτους, όταν τα Ελληνικά στρατεύματα αποχώρησαν από την Ανατολική Θράκη χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα (ελέω συμφωνιών που υπέγραψε η τότε ελληνική κυβέρνηση).
Από τότε μέχρι σήμερα, έχoυν αποκαλυφθεί μία σειρά από θέματα (π.χ. χρυσός, ουράνιο, πετρέλαιο κ.α.) που διαθέτει η Θράκη. Όμως, το ότι αποτελεί το τμήμα σύνδεσης Ασίας και Ευρώπης, με δρόμους συγκοινωνιών, αλλά και ενέργειας, η περιοχή της Θράκης σήμερα μεταβάλλεται σε περιοχή ελέγχου ροής ενέργειας προς την Ευρώπη, καθιστώντας την στο εγγύς μέλλον (την αμέσως επόμενη δεκαετία) περιοχή που θα συγκεντρώσει βαριά βιομηχανία και σημαντικά οικονομικά και τραπεζικά κεφάλαια θα ζητήσουν να κατοικοεδρεύσουν σε αυτήν…
Η Άγκυρα θέλει όχι μόνο να είναι παρούσα, αλλά να «διευθύνει» και να αποκομίσει τα μέγιστα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη που προκύπτουν από τα ανωτέρω.

Πως μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητη Θράκη;
Το ερώτημα που σήμερα θα πρέπει να απαντηθεί είναι: μπορεί ειρηνικά να τεθεί θέμα δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κρατιδίου στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης; Η απάντηση είναι πως είμαστε πολύ κοντά στο ενδεχόμενο αυτό. Αλλά όχι ακόμη. Εκτός αν κάποιοι αποφασίσουν να ρίξουν τις μάσκες της φιλίας τους επειδή θα πρέπει να επιταχύνουν τις… «δουλειές» τους στην Βαλκανική και στην Ανατολική Μεσόγειο…
Πότε όμως θα είναι δυνατό να υλοποιηθεί μία ανακήρυξη της Θράκης ως ανεξάρτητου κρατιδίου; Μα φυσικά, όταν αυτό το κρατίδιο θα πληρούσε τα απαραίτητα «δομικά στοιχεία» ενός κράτους, είναι η απάντηση. Δηλαδή να έχει:

• Ενιαίο, συμπαγές και αδιαίρετο γεωγραφικό χώρο
• Οργανωμένη Διοίκηση ή σύστημα αυτοδιοίκησης
• Υποτυπώδες σύστημα οικονομίας ή Τραπεζικό σύστημα
• Υποτυπώδες έστω σύστημα Υγείας
• Οργανωμένο σύστημα Παιδείας
• Κοινή ιστορική και εθνική συνείδηση των πολιτών

Αυτά αποτελούν τα συστατικά στοιχεία αποτελούν την «μαγιά» για να γίνει ο εφιάλτης πραγματικότητα.

Τι συμβαίνει σήμερα στη Θράκη;
Επειδή, λοιπόν, το «ψηφιδωτό» είναι πλέον μπροστά μας, καλό θα είναι να το αποκωδικοποιήσουμε και να το δούμε επιτέλους ολόκληρο, όπως έχει μέχρι σήμερα στηθεί από την Άγκυρα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως οι ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών από την Αθήνα ή οι ευθύνες των εκάστοτε τοπικών αρχόντων της Θράκης, συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε ο κίνδυνος μεταβολής της Ελληνικής Θράκης σε περιοχή υπό άτυπη Ελληνική συγκυριαρχία να έχει μεγιστοποιηθεί σε βαθμό λίαν επικίνδυνο…
Δυστυχώς, είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα μας στερήσουν ως χώρα το αναφαίρετο δικαίωμα να ονομάζουμε την Θράκη αμιγώς Ελληνική και περιοχή υπό πλήρη Ελληνική κυριαρχία. Και αυτή η ομιχλώδης κατάσταση έχει δημιουργηθεί λόγω μηδενικής μέριμνας και έλλειψης μακροχρόνιου σχεδιασμού εκ μέρους των Αθηνών.
Οι εκάστοτε προσωπικές πολιτικές υπουργών, βουλευτών, Νομαρχών και Δημάρχων, κατάφεραν να αποδομήσουν και σε πολλές περιπτώσεις να παραχωρήσουν σοβαρά δικαιώματα στους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της Άγκυρας και τους εκάστοτε πρακτορίσκους και ανθυπρακτορίσκους της ΜΙΤ και του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που διαφεντεύουν πλέον σε μεγάλες περιοχές με μουσουλμανικό πληθυσμό…
Η εφήμερη δόξα κάποιων πολιτικών ή οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί τους για ανέλιξη στην πολιτική, δυστυχώς, έχει ως αντίκρισμα την ίδια την Θράκη… Η ψήφος έχει καταστεί ναρκωτικό για τους πολιτικούς, που δεν διστάζουν να το καταναλώνουν σε υπέρμετρες δόσεις, προκειμένου να ικανοποιήσουν την πολιτική τους ματαιοδοξία, αγνοώντας ηθελημένα τις επιπτώσεις της «δουλικότητας» που απαιτείται ως «αντίδωρο». Μάλιστα, όπως θα καταδείξουμε στη συνέχεια ο περίφημος «Καλλικράτης» αποτελεί το καλύτερο δυνατό δώρο προς την κατεύθυνση πιθανότατης (απ)αίτησης ανεξαρτησίας της Θράκης. Ένα δώρο, που χαρακτηρίζεται ως αυτοκτονικός ιδεασμός του νομοθέτη ή κενότητα πολιτικής και εθνικής ευθύνης του πολιτικού συστήματος…
Αργά, αλλά σταθερά, με ευγενικές «χορηγίες» από την Αθήνα, από την Άγκυρα αλλά κυρίως από τις ΗΠΑ, η Θράκη είναι ένα σχεδόν βήμα πριν «σκάσει» σαν βόμβα, με άγνωστα αποτελέσματα.

Σύστημα Αυτοδιοίκησης (υπάρχει ήδη)
Ο «Καλλικράτης» παρέχει τοπική αυτοδιοίκηση, με δομημένη ιεραρχία. Μέσα από ένα νομοσχέδιο για την τοπική Αυτοδιοίκηση και χωρίς προφανώς οι σχεδιαστές του να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την εθνική ιδιαιτερότητα της Θράκης, κατέστη δυνατό να παραχωρηθεί το «δικαίωμα» σε φανατικούς τουρκόφρονες, πιστούς υπηρέτες του εκτουρκισμού της Θράκης, να αναλάβουν την τοπική αυτοδιοίκηση σε συγκεκριμένες περιοχές που συνορεύουν μεταξύ τους.
Τι θα κάνει άραγε ο «σοφός νομοθέτης» εάν αύριο δηλώσουν όλοι αυτοί οι τουρκόφρονες –προσφάτως εκλεγέντες- δήμαρχοι, ότι νιώθουν τούρκοι και ασκούν το καθήκον τους ως τούρκοι πολίτες; Μπορεί άραγε ο «νομοθέτης» να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει για τη Θράκη μία ενιαία τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν είναι φίλα προσκείμενη στο Ελληνικό Σύνταγμα και στην εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση; Ας θεωρήσουμε, όμως, πως απλώς ο νομοθέτης έκανε λάθος και δεν υπολόγισε παραμέτρους που του ήταν άγνωστες… Το λάθος όμως, του νομοθέτη δυστυχώς, επεκτείνεται… και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα όργανα του τουρκισμού στην Θράκη.
Έτσι, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει ήδη μία άτυπη κυβέρνηση, που έχει ορκιστεί στον Εχίνο Ξάνθης, μέλη της οποίας είναι όλοι οι πρώην και νυν μουσουλμάνοι βουλευτές όλων των Ελληνικών κομμάτων. Η άτυπη κυβέρνηση δρα με την «βιτρίνα» της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Τούρκων Δυτικής Θράκης» και έχει άμεσες σχέσεις με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Μάλιστα, τελευταία, με την ευγενική χορηγεία του τούρκου προξένου, και την επιμέλεια της άτυπης αυτής κυβέρνησης των «τούρκων» της Θράκης, έχει ξεκινήσει μία καταιγίδα δημιουργίας «τουρκικών συλλόγων» (κυρίως πολιτιστικών, που βάζουν ιστορικά θεμέλια τουρκικού πολιτισμού στην περιοχή, διαστρεβλώνοντας την ιστορία αλλά και οικειοποιούμενοι ως τουρκικό τον ήδη υπάρχοντα πολιτισμό των μουσουλμάνων της περιοχής), που διασπείρονται στην ορεινή Θράκη αλλά και στο νοτιοανατολικό πεδινό τμήμα του νομού Ροδόπης.
Μία ευρεία γεωγραφική περιοχή, αυτοδιοικούμενη, με επίπεδα τοπικής αλλά και κεντρικής διοίκησης, ήδη υπάρχει, ελέω Καλλικράτη… Κάποιοι στην Αθήνα είτε δεν υπολόγισαν σωστά τις εξελίξεις, είτε τις υπολόγισαν με λάθος «μέτρα» και «σταθμά»… συνεχίζοντας τα λάθη εις βάρος της Θράκης και του Ελληνισμού…

Ενιαία γεωγραφική περιοχή (υπάρχει ήδη)
Μέσω του Καλλικράτη, το πολιτικό έγκλημα των Αθηνών στην Θράκη, γιγαντώθηκε. Μέσα από παράξενες μεθοδεύσεις (πολλοί μίλησαν για συμφωνίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και φανατικών τουρκοφρόνων) και επιλογές, κατέστη δυνατό να εκλεγούν 3 μουσουλμάνοι δήμαρχοι σε 3 Δήμους της Θράκης (δήμος Γλαύκης στην Ξάνθη, δήμος Ιάσμου και δήμος Φιλύρας στην Ροδόπη), σε γειτονικούς γεωγραφικά δήμους, στην ορεινή Θράκη, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μία ενιαία –εκτεταμένη γεωγραφικά κατά μήκος σχεδόν ολόκληρης της ορεινής Θράκης- περιοχή, που κατοικείται σχεδόν ολοκληρωτικά από μουσουλμάνους και ελέγχεται αποκλειστικά από το τουρκικό προξενείο και τους ανθρώπους του!!! Αν αυτό σε κάποιους θυμίζει γκέτο, θα τολμούσα να συμπληρώσω πως ίσως θα έπρεπε να μην παραμείνουν μόνο σε αυτή την εικόνα, αλλά στην σημασία που αυτή η εκτεταμένη ομοιογενών χαρακτηριστικών περιοχή μπορεί να πάρει…
Να σημειωθεί, βέβαια, πως στη νότια Βουλγαρία έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα οι φιλοτουρκικές τάσεις, αφού η δράση των τουρκικών υπηρεσιών εκεί είναι ιδιαίτερα έντονη και έχουν ήδη δημιουργηθεί εντάσεις με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Μία ακόμη ευρύτερη περιοχή τουρκοφρόνων ή μουσουλμάνων εξαρτώμενων από τουρκόφρονες, δημιουργεί αυτόματα σημαντική «πληγή» για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Όμως, για να συμβεί αυτό έπρεπε πρώτα να γίνει ο δικός μας «Καλλικράτης», και στη συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιηθούν και άλλα απαραίτητα «δομικά στοιχεία»…
Τα λάθη των Ελλήνων πολιτικών, δείχνουν να επηρεάζουν και την Βουλγαρία, αφού καταφέρνουν να διογκώσουν ένα πρόβλημα που έρχεται επάνω μας, με μεγάλη ταχύτητα… Το Θρακικό πρόβλημα είναι ήδη εδώ, άσχετα αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν ή να το δούνε. Το ειρωνικό είναι πως το «Θρακικό Πρόβλημα» είναι εδώ εξαιτίας της ανυπαρξίας βούλησης, σχεδιασμού ή της φιλοπατρίας Ελλήνων πολιτικών, που στάθηκαν πολύ μικροί έως ανίκανοι να αντιληφθούν πως παρέδιδαν και παραδίδουν τα υλικά ανεξαρτητοποίησης της Θράκης…

Αυτοδύναμη οικονομία (υπάρχει ήδη)
Σε όσους ζούνε στην Θράκη ή σε όσους θέλησαν να ασχοληθούν σοβαρά με αυτήν, έχει ήδη γίνει απολύτως σαφές πως ο μουσουλμανικός πληθυσμός λειτουργεί σε καθεστώς γκέτο. Και αυτή η λειτουργία σε ένα πολύ μεγάλο της μέρος αφορά την οικονομία. Έτσι, υπάρχουν μουσουλμάνοι έμποροι που έχουν προϊόντα μόνο για μουσουλμάνους, ενώ είναι πολύ σπάνιο το φαινόμενο κατά το οποίο μουσουλμάνος θα αγοράσει από κατάστημα χριστιανού (οι χριστιανοί αγοράζουν από όπου τους αρέσει, ενώ οι μουσουλμάνοι αγοράζουν μόνο από μουσουλμάνους!!!). Υπάρχουν μουσουλμάνοι οικοδόμοι – εργολάβοι (απορίας άξιο πως αναπτύσσονται οικονομικά, όταν καταγγέλλουν την Ελλάδα για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για δημιουργία προβλημάτων στην ανάπτυξη, για άνιση αντιμετώπιση από το νόμο κ.α.) που δίνουν εργασία μόνο σε μουσουλμάνους εργάτες. Να σημειωθεί επίσης πως η φωτογραφία του Κεμάλ μπαίνει στα εγκεκριμένα από το τουρκικό προξενείο καταστήματα, τα οποία με αυτόν τον τρόπο κάνουν «χρυσές δουλειές».
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, αλλά και το βάθος της οικονομικής διείσδυσης, δύναμης και ανεξαρτησίας που ήδη υπάρχει στους μουσουλμάνους της Θράκης (αιτία γι αυτό υπήρξε σειρά τραγικών λαθών της Αθήνας) σημειώνεται πως δεν είναι μόνο η εμπορική οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται (έστω και σε καθεστώς οικονομικού γκέτο). Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες των μουσουλμάνων (πλην ελαχίστων ηρωικών εξαιρέσεων που δεν διστάζουν να τα βάλουν με το «σύστημα του προξενείου» αμφισβητώντας την «βοήθεια» που αυτό μπορεί να τους παρέχει). Σαν παράδειγμα, της άνθησης αυτής της κλειστής οικονομίας, αρκεί να αναφερθεί ένα γεγονός που συνέβη σε τράπεζα της Ξάνθης κατά την είσοδο του ευρώ στην οικονομική καθημερινότητά μας. Ένας γέροντας πομάκος επισκέφθηκε την τράπεζα με ένα τσουβάλι δεκαχίλιαρα και όταν είδε τι του έδωσαν απογοητεύτηκε. Μέχρι τότε, πολλοί μουσουλμάνοι της Θράκης επένδυαν τα χρήματά τους στην Τουρκία, αλλά μετά από κάποια γεγονότα απαγωγών και ουσιαστικής απώλειας των επενδύσεών τους, αποφάσισαν (τουλάχιστον) την παύση επενδύσεων στην επικίνδυνη για επενδύσεις «μητέρα πατρίδα»…
Είναι γνωστό πως μέχρι και σήμερα ένας μεγάλος όγκος χρημάτων των μουσουλμάνων της Θράκης βρίσκεται σε σεντούκια. Αυτά τα χρήματα θα προσπαθήσει να προσεταιριστεί η τουρκικών συμφερόντων Ziraat Bank, αλλά και οι τούρκοι επιχειρηματίες που σκοπεύουν να «επενδύσουν» στην Θράκη. Η Τουρκία σκοπεύει να «αγοράσει» τη Θράκη με βοήθεια που θα πάρει από τα χρήματα των Ελλήνων μουσουλμάνων. Και αν δεν καταφέρει σήμερα να τους πάρει τα χρήματα, η παρουσία της Άγκυρας στη Θράκη τους υπόσχεται πως αύριο θα τους πάρει την γη που κατέχουν… Γιατί; Μα, αφού η Ελληνική Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να καλύψει το ήδη υπάρχον κενό απέναντι στους πολίτες της, η πολιτική της γείτονος θα έρθει ως φυσικός κανόνας, να συμπληρώσει τα αθηνοκεντρικά κενά…
Η πρόσφατη οικονομική τάση, με τις επισκέψεις τούρκων επιχειρηματιών στην Θράκη, δημιουργεί μία παράξενη δυναμική στην τοπική οικονομία. Δεν είναι μόνο τα έπιπλα τουρκικής κατασκευής, αλλά κυρίως η μεταφορά τουρκικών βιοτεχνιών (κυρίως στην Κομοτηνή), που θα αγκαλιάσουν» τους μουσουλμάνους της Θράκης, θα τους δώσουν δουλειά και θα αποκτήσουν απόλυτη κυριαρχία – εξάρτηση στην διαβίωσή τους… Μήπως θα ήταν καλύτερα οι κομπορημονούντες οικονομολόγοι των ΕΒΕ να υπολογίσουν και κάποιες άλλες παραμέτρους των σχεδιασμών ανάπτυξης που ονειρεύονται; Πώς είναι δυνατόν οι «ειδικοί» να μην βλέπουν πως μέσω των σημερινών τους σχεδιασμών πρόκειται να επηρεάσουν (σε εκβιαστικό βαθμό μάλιστα) τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς πολίτες της Θράκης;
(Απορία συντάκτη: Γιατί έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα οι τούρκοι βιομήχανοι, όταν το κόστος εργασίας στην Τουρκία είναι πολύ μικρότερο; Ποιός μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, χωρίς να εικάσει κάποια έστω και υφέρπουσα επιθετική κίνηση της Άγκυρας;)
Η δημιουργία μίας (έστω υποτυπώδους) οικονομικής κίνησης που θα βασίζεται σε μικρής και μέσης εξαγωγικής μορφής βιοτεχνία ή βιομηχανία, είναι ένα ακόμη «δομικό στοιχείο» δημιουργίας μίας ανεξάρτητης Θράκης… «δομικό στοιχείο» που η οικονομική και πολιτική ελίτ το προσφέρει με πλατιά χαμόγελα στον Ταγίπ Ερντογάν, στον Αχμέτ Νταβούτογλου και στον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής, που εργάζονται μεθοδικά στα πλαίσια του νέο-οθωμανισμού και της δημιουργίας μίας μεγάλης Τουρκίας που θα «πατάει» στα Βαλκάνια.
Η πρόσφατη συνάντηση στην Κομοτηνή, όπου οι τούρκοι επιχειρηματίες εκδήλωσαν ανοιχτά το ενδιαφέρον τους για αγορά και εκμετάλλευση εγκαταλελειμμένων βιοτεχνιών και βιομηχανιών στην Ροδόπη, αποτελεί την μέγιστη απόδειξη της οικονομικής παράδοσης – μεταβίβασης της Θράκης σε τουρκικά χέρια.
Η ανάπτυξη ενός οικονομικού πόλου, που θα έχει άμεση και αμέριστη, χρηματική και πολιτική στήριξη από την Άγκυρα, είναι ήδη γεγονός. Η οικονομική εξάρτηση του μουσουλμανικού στοιχείου θα σημάνει την αυτόματη πολιτική χειραγώγησή του.
Τί έχει να απαντήσει η Αθήνα σε αυτό; Πρόκειται για ένα ακόμη επικίνδυνο λάθος που προστίθεται στα προηγούμενα; Ένα ακόμη μοιραίο λάθος, που παραδίδει την τοπική οικονομία σε φορείς που εδράζονται στην Τουρκία και οι οποίοι ασφαλώς δεν ενδιαφέρονται για τα Ελληνικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα!!!
Μήπως όμως θα έπρεπε να αναφερόμαστε ξεκάθαρα σε τουρκική «εισβολή»; Σαν παράδειγμα αναφέρεται καθαρά για ιστορικούς σκοπούς και από στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας Τurkstat για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2008 προκύπτει ότι οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία έφθασαν στα 1.094 εκατ. δολ. και οι τουρκικές εξαγωγές προς την Ελλάδα στα 2.326 εκατ. δολ. (εμπορικό ισοζύγιο: -1.232 εκατ. δολ.). Ενώ για την περίοδο 2008-2009 τα νούμερα ήταν 1,1 δις και 1,6 δις δολάρια αντίστοιχα (εμπορικό ισοζύγιο: -500 εκατ. δολ). Επομένως τι είδους εξαγωγές θα μπορούσαν να πετύχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις όταν ο μέσος μισθός στην Τουρκία είναι 320 ευρώ και τα ελληνικά προϊόντα κάθε άλλο παρά φτηνά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σε σχέση με τα τουρκικά.
Εντάξει, λοιπόν, ας το προσμετρήσουμε κι αυτό σαν ένα ακόμη λάθος…

Τραπεζικό σύστημα (υπάρχει ήδη)
Η ύπαρξη της τουρκικών συμφερόντων τράπεζας Ziraat Bank στην Θράκη, με υποκαταστήματα στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη, αποτελεί σήμερα τον συνεκτικό κρίκο της ήδη γκετοποιημένης οικονομίας των μουσουλμάνων της Θράκης. Είναι, δε, απολύτως βέβαιο πως όταν χρειασθεί θα κληθεί να παίξει τον οργανωτικό ρόλο σε μία νέα ανεξάρτητη οικονομία, αφού θα συγκεντρώνει το αποκλειστικό ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη του νέου ανεξάρτητου κράτους… Οπότε, η αδειοδότηση λειτουργίας της στην Θράκη, ήταν μάλλον το αποτέλεσμα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας εκείνου που συμφώνησε και υπέγραψε για την ύπαρξη της Ziraat Bank σε μία ευαίσθητη εθνικά περιοχή.
Η Ziraat Bank σήμερα στηρίζει την δημιουργία και της λειτουργίας μίας ανεξάρτητης οικονομίας, αποκλειστικά από και προς μουσουλμάνους, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν πολιορκητικός κριός ισχύος στην ήδη καταρρέουσα (λόγω τεράστιων ευθυνών των κυβερνήσεων της χώρας, που εγκατέλειψαν και εν μέρει – εμμέσως κατέστρεψαν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που τόλμησαν να αναπτυχθούν σε ολόκληρη την περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης) τοπική οικονομία.
Το κύμα δανειοδοτήσεων, αλλά κυρίως η αγορά γης από μουσουλμάνους μέσω της Ziraat Βank, αποτελεί μία εν δυνάμει απειλή αλλαγής ιδιοκτησίας γης… Και κάτι τέτοιο, είναι δυνατόν να μεταβάλει τον γεωγραφικό εθνικό χάρτη, με άγνωστα αποτελέσματα σε περίπτωση που γίνει επίκληση της Συνθήκης της Λωζάνης. Μία συνθήκη στην οποία γίνεται σαφέστατη αναφορά σε πληθυσμιακή και ιδιοκτησιακή ανωτερότητα, με βάση την οποία η σημερινή Θράκη (δυτική Θράκη) δόθηκε στην Ελλάδα…
Ενώ σήμερα η Ziraat Bank έχει ένα σαφή προσανατολισμό, είναι απολύτως βέβαιο πως την επαύριο θα αλλάξει χαρακτηριστικά, θα επαναπροσανατολισθεί και θα μπορεί άνετα να μεταβληθεί σε «εθνική τράπεζα» της ανεξάρτητης τουρκικής Θράκης. Είναι σαφές πως με βάση τις ήδη υπάρχουσες οικονομικές συναλλαγές, θα μπορεί να αποδεχθεί μία έκκληση – αίτηση των τουρκοφρόνων, για να δημιουργήσει τον οικονομικό κορμό και να λειτουργήσει σαν κύριος φορέας οικονομικής σύνδεσης με άλλα κράτη…
Η τουρκικών συμφερόντων τράπεζα δεν ήρθε στην Θράκη για να δώσει δάνεια, αλλά για να πάρει ισχύ και να καλύψει (σχεδόν αποκλειστικά) τις αυξημένες οικονομικές δραστηριότητες που επίκειται να αναπτυχθούν από την διέλευση των αγωγών ενέργειας και την ταυτόχρονη έλευση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή. Η αυξημένη δυναμική, η τεχνογνωσία και οι καλές σχέσεις με τον τοπικό μουσουλμανικό πληθυσμό, θα καταστήσουν την Ziraat Bank σε παίκτη ισχύος.
Τι επεκτάσεις οικονομικές και πολιτικές μπορεί να έχει μία τέτοια εξέλιξη; Δυστυχώς, για την Ελλάδα, τις χειρότερες, αφού η Ελληνική οικονομία θα βρεθεί έξω από την «πίτα» ή θα αναγκαστεί να αποδεχθεί να μοιραστεί την «πίτα» που λέγεται Θράκη!!!
Και τα λάθη της Αθήνας, απλώς συνεχίζονται…

Υποτυπώδες -έστω- σύστημα Υγείας (υπολείπεται)
Η λειτουργία ενός κράτους (ή η αίτηση για ίδρυση ενός κρατιδίου – μορφώματος) απαιτεί σαφείς υπάρχουσες υποδομές. Μέσα σε αυτές τις απαιτητές υποδομές είναι και η παροχή του αγαθού της Υγείας. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί κάποια νοσηλευτική μονάδα, τουρκικών συμφερόντων, στην Θράκη, οι πληροφορίες που υπάρχουν γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, είναι ανησυχητικές για την Ελληνική πλευρά.
Μέσα στα πλαίσια των καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων και της ελεύθερης οικονομικής ανάπτυξης (και οικονομικών δραστηριοτήτων) ανάμεσα στις δύο χώρες, τούρκοι επιχειρηματίες συνοδευόμενοι από γιατρούς, έχουν ήδη επισκεφθεί τον ορεινό όγκο των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, συλλέγοντας στατιστικές πληροφορίες για θέματα υγείας και ασθενειών των κατοίκων των περιοχών αυτών. Μάλιστα, έδωσαν διαβεβαιώσεις στους κατοίκους του Εχίνου (Ν. Ξάνθης) πως πρόκειται να λειτουργήσουν πλήρεις ιατρικές κλινικές μονάδες (μικρά ιδιωτικά νοσοκομεία) πολύ σύντομα!!! Στα ίδια επιχειρηματικά πλαίσια, τούρκοι επιχειρηματίες επισκέφθηκαν την πόλη της Κομοτηνής σε μία προσπάθεια συνεργασίας με τον τούρκο πρόξενο προκειμένου να εξευρεθεί οικόπεδο που θα μπορέσει να φιλοξενήσει μία μεγάλη ιδιωτική ιατρική μονάδα (νοσοκομείο), η οποία θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο νομό Ροδόπης. Οι πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα την επιθυμία των τούρκων επιχειρηματιών η νοσοκομειακή αυτή μονάδα να διαθέτει και ελικόπτερα για αερο-διακομιδή των ασθενών (ιδιαίτερα της ορεινής Ροδόπης)…
Σήμερα, υπάρχει μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων ιατρών, οι οποίοι σε ένα ποσοστό περίπου 99% έχουν σπουδάσει ιατρική στην Τουρκία. Η επιστημονική τους δραστηριότητα στέφεται με επιτυχία αφού έχουν ως ασθενείς – πελάτες περίπου το 90% των μουσουλμάνων. Ακόμη και ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας έχει μεταβληθεί σε ένα γκέτο… ενώ στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας, διορίζονται σε δημόσιους οργανισμούς υγείας, με την βοήθεια πολιτικών (χριστιανών και μουσουλμάνων) παραβιάζοντας την «σειρά» ή και τις «προϋποθέσεις» που απαιτούνται.
Σε περίπτωση που αύριο τεθεί αίτημα δημιουργίας ενός ιδιωτικού νοσοκομείου τουρκικών συμφερόντων, εμείς θα μπορούνε να πούμε πως απλώς ένα ακόμη κομμάτι της «αλυσίδας» μπήκε στη θέση του, ένα ακόμη «λάθος» έχει γίνει στο όνομα της ελεύθερης οικονομίας και των καλών σχέσεων. Και η ζωή συνεχίζεται, στην… υγεία των κορόιδων…

Οργανωμένο σύστημα Παιδείας (είναι σχεδόν έτοιμο) και κοινή γλώσσα εκπαίδευσης η τουρκική (αναγνωρίστηκε)
Στο σημείο αυτό το «έγκλημα» είναι παλιό. Μετράει δεκαετίες, περισσότερο από μισό αιώνα, όταν η Ελληνική κυβέρνηση (1954) αποφάσισε να παραβιάσει εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων την Συνθήκη της Λοζάνης, αναγνωρίζοντας τουρκική μειονότητα. Μάλιστα, φρόντισε ο τότε υπουργός Παιδείας να στείλει έγγραφο σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας που υπήρχαν μουσουλμάνοι, μέσω του οποίου ζητούσε την διακριτική ευνοϊκή μεταχείριση των τούρκων μαθητών. Έτσι, η λέξη «Τούρκος» μπήκε στο υπουργείο Παιδείας. Την επόμενη χρονιά, η τουρκική κυβέρνηση, αποφάσισε να ανταποδώσει την ευγενική κίνηση της Ελλάδας, οργανώνοντας μία δίχως προηγούμενο επίθεση κατά των Ελλήνων της Πόλης (τα γνωστά αίσχη του τουρκικού παρακράτους, Σεπτεμβριανά).
Από τότε, μέχρι σήμερα, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και οι αναίτιες παραχωρήσεις της Ελληνικής πλευράς άρχισαν να δημιουργούν τις βάσεις για ένα ανεξάρτητο τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα εντός της Ελλάδας! Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία, Μειονοτικά Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια, με δασκάλους «προσοντούχους» (άγνωστο τι προσόν διέθεταν πέρα από τη γνώση της τουρκικής γλώσσας και τις πολύ καλές τους επαφές με την Άγκυρα), καθηγητές από την Τουρκία και πάντοτε υπό Τουρκική διεύθυνση!!!
Το έγκλημα της Ελληνικής πολιτείας ήταν συνεχές, αφού φρόντισε να υποβιβάσει (με τις εντολές ειδικές – διακριτικής διαχείρισης, όπως φαίνεται στο έγγραφο που παρατίθεται, έτους 1954) τους μαθητές, παραδίδοντάς τους σε δασκάλους και καθηγητές που είχαν ελάχιστη διάθεση και μπορούσαν να εργάζονται όποτε και όπως ήθελαν, αφού ο έλεγχος για την πρόοδο των μαθητών ήταν σχεδόν μηδενικός. Το έδαφος ήταν πρόσφορο, προκειμένου να εργαστούν οι «προσοντούχοι» και οι εκ Τουρκίας εκπαιδευτικοί με πολύ άνεση στον εκτουρκισμό των συνειδήσεων των μαθητών…
Την οριστική πέτρα στο στρεβλό οικοδόμημα έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου που ως υπουργός Παιδείας αποφάσισε την ειδική πριμοδότηση -με ένα σύστημα ποσόστωσης- των μουσουλμάνων (σύμφωνα με την εγκύκλιο του 1954, τούρκων) μαθητών προκειμένου να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Βέβαια, η απόφαση αυτή είχε σαν αιτιολογικό να σταματήσει ή έστω να μειώσει την μετακίνηση των μουσουλμάνων μαθητών στην Τουρκία, προκειμένου να σπουδάσουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο. Στην πραγματικότητα ήταν η ταφόπλακα σε κάθε πιθανότητα επαναφοράς σε φυσιολογική λειτουργία του συστήματος εκπαίδευσης των μουσουλμάνων μαθητών. Δια χειρός Παπανδρέου, λοιπόν, η κάκιστη απόδοση των εκπαιδευτικών, αλλά και του λανθασμένου συστήματος εκπαίδευσης, επιβραβευόταν με ειδική βαθμολογία και με λίγη τύχη κάποιος που στις εξετάσεις έπαιρνε βαθμό 4 (με άριστα το είκοσι) σπούδαζε από δικηγόρος μέχρι γιατρός!!!
Η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (γνωστή ως ΕΠΑΘ) λειτουργούσε πάντα με χαμηλά κριτήρια αξιολόγησης και παρήγαγε δασκάλους (πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά για μειονοτικά δημοτικά σχολεία) που η απόδοσή τους εξαρτώνταν μόνο από την διάθεσή τους να διδάξουν. Συνήθως οι άνθρωποι αυτοί, με έναν δεύτερο μισθό από την Άγκυρα, δίδασκαν τον τουρκισμό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις προβιβάζονταν σε ιμάμηδες (ποιος είπε ότι η θρησκεία δεν μοιράζει χρήμα;) ή ακόμη και σε «μάγους» που «διάβαζαν», «ξόρκιζαν», έκαναν μάγια… φυσικά με το αζημίωτο. Το σύστημα της Ελληνικής Εκπαίδευσης στο μεγαλείο του!!!
Όταν έγινε γνωστό πως το πρόβλημα που ουσιαστικά αντιμετώπιζε η εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων ήταν η πολυγλωσσία (οι περισσότεροι μουσουλμάνοι είναι Πομάκοι και μιλούσαν τρεις γλώσσες: την μητρική Πομακική, την Τουρκική και την Ελληνική) στην οποία αναγκάζονταν οι μαθητές να ζούνε, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για να δοθεί κάποια λύση στο φυσιολογικό πρόβλημα να μιλάς την μητρική σου γλώσσα, να διδάσκεσαι στην Ελληνική και υποχρεωτικά –και τελείως αναίτια- στην Τουρκική. Και όλα αυτά ενώ θα πρέπει να ζήσουν και να εργαστούν στην Ελλάδα…!
Μέσα από τα καλοπληρωμένα αυτά ειδικά ερευνητικά προγράμματα εμφανίστηκε και η κυρία Δραγώνα, η οποία τελικά κατέθεσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του απεφάνθη πως η εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων θα γίνεται σε δύο γλώσσες (Ελληνικά και Τουρκικά), εξαφανίζοντας –κυριολεκτικά- από τον γλωσσολογικό χάρτη την Πομακική γλώσσα και παραδίδοντας ουσιαστικά τους Πομάκους στην αγκαλιά της Άγκυρας!
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός συνέβη στο τέλος του 2010, και θεωρείται μοναδικό στην παγκόσμια κοινότητα, αφού ένα υπουργείο Παιδείας αποφασίζει να εξαλείψει την ιστορία, τον πολιτισμό, την γενικότερη κουλτούρα και την γλώσσα μίας πληθυσμιακής ομάδας, εντάσσοντάς την εθνολογικά μέσα σε μία άλλη υποδεέστερη αριθμητικά τοπική πληθυσμιακή ομάδα. Και το κριτήριο της ανώμαλης αυτής συγχώνευσης ήταν το θρήσκευμα, που ενώ αποτελεί ευαίσθητο μη δημοσιοποιήσιμο προσωπικό δεδομένο, γίνεται ισοπεδωτικό εθνολογικό κριτήριο…
Με ποια λογική συνέβη αυτό; Ίσως με την λογική της κυρίας Δραγώνα, ίσως με την λογική της κυρίας Διαμαντοπούλου, ίσως με την λογική της Άγκυρας και των φερέφωνων (βλ. Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης) που διατηρεί εντός της Ελληνικής Θράκης.
Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, κατάφεραν να αλωθούν από την Τουρκική γλώσσα, ενώ σοβαρές πιέσεις πλέον δέχεται και η εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία (δίγλωσσα), ενώ ήδη άρχισαν οι «φωνές» από τους γνωστούς κύκλους τουρκοφρόνων της Θράκης, που θέλουν τουρκικό Πανεπιστήμιο… Πληροφορίες αναφέρουν πως εδώ και ένα χρόνο γίνεται έρευνα για την ανεύρεση του κατάλληλου χώρου – οικοπέδου στην πόλη της Κομοτηνής.
Αν λοιπόν σκεφτούμε πως η εξέγερση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου ξεκίνησε έναν χρόνο μετά την ίδρυση του Αλβανικού Πανεπιστημίου, ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να αναλογιζόμαστε τι θα συμβεί όταν ολοκληρωθεί η κλίμακα της Τουρκικής Εκπαίδευσης, καλυπτόμενη σε όλες τις βαθμίδες, εντός της Θράκης…
Και πάλι, μέσα στο πνεύμα της κατανόησης, των δικαιωμάτων για προσέγγιση στην παιδεία, ίσως μας οδηγεί σε ένα τεράστιο λάθος. Μόνο που έρχεται να προσμετρηθεί σε άλλα, ήδη υπάρχοντα λάθη. Και, δυστυχώς, ιστορικά αποδεικνύεται πως η Παιδεία αποτελεί μία ιδανική βάση για δημιουργία εθνικών συνειδήσεων, όταν γίνεται εργαλείο σε χέρια ανθρώπων που δεν αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση με σεβασμό, αλλά ως πολιτικό εργαλείο…


Κοινή ιστορική και εθνική συνείδηση των πολιτών
(λίγο πριν την ολοκλήρωσή της)
Από τα όσα μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν εξάγεται το συμπέρασμα πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης οδηγούνται συστηματικά σε έναν εκτουρκισμό με την πλήρη συναίνεση της Ελληνικής Πολιτείας. Η Παιδεία, δυστυχώς, συμβάλει τα μέγιστα στην δημιουργία κοινής εθνικής πεποίθησης ή στην περίπτωση της Θράκης, συμβάλει στην στρέβλωση της πραγματικότητας και στην δημιουργία αμφιβόλων εθνικών συνειδήσεων.
Στο σημείο αυτό, ακριβώς, παρεμβάλλεται η οικονομία, οι μικρο-κοινωνίες που αναπτύσσονται κυρίως σε χωριά, το θρήσκευμα, αλλά και η δημιουργία έντονης πλην τεχνητής αντιπαλότητας. Οι συνεχείς αναφορές σε τούρκους πολίτες εντός της Ελλάδας, ακόμη και από τον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής, από μουσουλμάνους βουλευτές που ενώ εκλέγονται ως Έλληνες πολίτες και υποτίθεται πως υπηρετούν την κοινωνία των πολιτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δηλώνουν απερίφραστα πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την «μητέρα πατρίδα Τουρκία». Την ίδια στιγμή, ενώ απολαμβάνουν πλήρη ισότητα και ισονομία (αρκετές φορές πλέον του δέοντος), επικαλούνται παραβιάσεις των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων και δημιουργούν πόλους συσπείρωσης, επικαλούμενοι πως αυτά συμβαίνουν επειδή είναι μουσουλμάνοι και πιστοί στο Ισλάμ!!!
Μέσα σε αυτόν τον «αχταρμά» (τουρκική λέξη που σημαίνει «μπέρδεμα», «ανακάτωμα»), δέχονται και βοήθειες από την Ελληνική πλευρά, που ανέχεται την οικειοποίηση του πολιτισμού του τοπικού μουσουλμανικού πληθυσμού από τα «πολιτιστικά καραβάνια» και από τις «πολιτιστικές εκδηλώσεις» που οργανώνει η Άγκυρα εντός της Θράκης. Μάλιστα, η κλοπή τοπικών ενδυμασιών και η εμφάνισή τους ως «τουρκικές» αποτελεί ένα απλό μόνο δείγμα του θράσους της πολιτιστικής κλοπής (και όχι επίθεσης) που συμβαίνει εις βάρος των Πομάκων της Θράκης.

Με διαταγή του κράτους επιβάλλεται η χρήση της λέξης Τουρκικός

Το 1954 με την κυβέρνηση Παπάγου, προφανώς με αμερικανική έμπνευση, όπου κατά παράβαση των όρων της Συνθήκης της Λοζάνης, η ελληνική πλευρά προβαίνει σε ενέργεια που ούτε οι Τούρκοι μπορούσαν να φανταστούν. Στις 28.1.1954, ο Γενικός Διοικητής Θράκης, συνταγματάρχης Γ. Φεσσόπουλος, εκδίδει την παρακάτω διαταγή προς τους δημάρχους και κοινοτάρχης της Ροδόπης 
«Κατόπιν διαταγής του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως, παρακαλούμεν όπως εφεξής εις πάσαν περίπτωσιν γίνεται χρήσις του όρου «Τούρκος - τουρκικός», αντί του τοιούτου «μουσουλμάνος - μουσουλμανικός». Επί τούτοις δέον να μεριμνήσετε δια την αντικατάστασιν των εν τη περιφέρεια υμών υφισταμένων διαφόρων επιγραφών, όπως «Μουσουλμανικόν σχολείον, Μουσουλμανική κοινότης» κ.τ.λ. δια της ταύτης «Τουρκικόν».
Διαπιστώνοντας ο Φεσσόπουλος, ότι κάποιοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες δεν φάνηκαν και τόσο πρόθυμοι να εκτελέσουν τις εντολές του διατάγματος, αποφασίζει να τους «τραβήξει το αυτί», κι έτσι, έναν χρόνο αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου 1955, εκδίδει και δεύτερη διαταγή, με την οποία τους υπενθυμίζει το «καθήκον» τους:
«Παρά τας αυστηράς διαταγάς της κυβερνήσεως περί της αντικαταστάσεως και χρησιμοποιήσεως του λοιπού των όρων «μουσουλμάνος - μουσουλμανικός» δια των τοιούτων «Τούρκος - τουρκικός», εις το χωρίον Άρατος επί της δημοσίας οδού Κομοτηνής-Αλεξανδρουπόλεως, υφίσταται επιγραφή εμφανέστατη αναγράφουσα «μουσουλμανικό σχολείο». Να αντικατασταθεί αμέσως, τόσον αυτή, όσο και πάσα άλλη τυχόν υπάρχουσα εις την περιοχή του νομού Ροδόπης».


Το 1955 και στη βάση της ελληνοτουρκικής «φιλίας», ξεκινά η διαδικασία επιβολής και της τουρκικής γραφής και γλώσσας και στους Πομάκους (οι οποίοι δεν φαίνονταν και τόσο…πρόθυμοι να «επωφεληθούν» από τις καινοτομίες των ελληνικών κυβερνήσεων), η οποία ολοκληρώθηκε το 1973.
Αυτά συμβαίνουν, υπό την ανοχή (ή και την "παρότρυνση") των Αθηνών και των εκεί υπευθύνων, που προφανώς στο όνομα της ωραιοποίησης της πραγματικότητας και κυρίως των καλών Ελληνοτουρκικών σχέσεων, προχωρούν σε λάθη που είναι άγνωστο εάν το τίμημά τους είμαστε σε θέση να τα πληρώσουμε ως λαός όταν μας ζητηθεί…

Τι σχεδιάζεται τελικά ως «λύση»;
Μέσα σε αυτή την πληθώρα των εγκληματικών λαθών, της πολιτικής αναποφασιστικότητας και του ακατανόητου μη κρατικού παρεμβατισμού, η Θράκη σήμερα έχει αφεθεί σε έναν επικίνδυνο δρόμο που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περιπέτειες.
Τι μέλλει γενέσθαι όταν θα ολοκληρωθεί το παζλ των απαιτητών για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κρατιδίου;
Πώς είναι δυνατόν, ακόμη και σήμερα οι κυβερνώντες την Ελλάδα να μην βλέπουν την «εικόνα» αυτού του παζλ κοντεύει να ολοκληρωθεί;
Πώς θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση σε ένα αίτημα το οποίο απλώς θα ολοκληρωθεί από την πλευρά των οργάνων της Άγκυρας, ενώ επί σειρά δεκαετιών η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε ή προέτρεψε στο να δημιουργηθούν όλα τα προαπαιτούμενα για την αίτηση – ανακοίνωση μίας Ανεξάρτητης Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης; Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν αντέδρασαν (με ποινικές διώξεις για δημιουργία εσωτερικής ανωμαλίας και κίνδυνο διασάλευσης της ειρηνικής συμβίωσης και ασφάλειας Ελλήνων πολιτών) ούτε όταν κυκλοφόρησε η σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης!!!
Πώς θα αντιδράσουν, άραγε, οι κυβερνώντες όταν η παράνομη κυβέρνηση των «Τούρκων» της Ελληνικής Θράκης, αιτηθεί την ανεξαρτησία της από την Διεθνή Κοινότητα;
Σαν κράτος, έχουμε προσφέρει σχεδόν τα πάντα ώστε να παραδώσουμε Ελληνική γη. Θα μπορέσουμε άραγε να δρομολογήσουμε όλα τα απαιτητά για να αντιστρέψουμε τις επερχόμενες εξελίξεις;

Η Άγκυρα έχει τα δικά της σχέδια
Είναι βέβαιο πως μία αίτηση για ανεξαρτησία της Θράκης θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης από την Άγκυρα προς την Αθήνα, ώστε με τη σειρά της να υποχωρήσει σε άλλες απαιτήσεις της Άγκυρας. Είναι βέβαιο πως μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ανέφικτο, να δημιουργηθεί ένας νέος ανεξάρτητος γεωγραφικά και εθνικά χώρος. Όμως, πόσο δύσκολο μπορεί να νοηθεί κάτι τέτοιο, σε μία περίοδο γενικότερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων;
Με περισσή βεβαιότητα, η Άγκυρα θα εμφανισθεί ως εγγυήτρια δύναμη υπέρ των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης. Άλλωστε, ο Ταγίπ Ερντογάν, ως πρωθυπουργός της Τουρκίας πριν έναν χρόνο σε ομιλία του αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους της Θράκης αποκαλώντας τους, «οι Τούρκοι της Θράκης, οι πολίτες μου…».
Οι "εγγυήσεις" της Άγκυρας, η οποία χρησιμοποιεί το «μοντέλο Κύπρου», θα σταθούν σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κάπου στο Αιγαίο. Κι επειδή οι εξελίξεις στο ενεργειακό του Αιγαίου πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς, είναι πολύ πιθανό το «Θρακικό ζήτημα» να μετανσαρκωθεί σε «Θρακικό Πρόβλημα». Και για να γίνει αυτό, αρκεί μία ανακοίνωση από τους τουρκόφρονες καλοπληρωμένους πρακτορίσκους που έχουν μεταβάλει τη Θράκη σε χωράφι τους.

Πώς θα γλιτώσει η Θράκη από τον κίνδυνο;
Πώς η Θράκη μπορεί να ξεφύγει από την παγίδα που επί δεκαετίες έστησαν σύμμαχοι και γείτονες, ώστε να την θέσουν (ολόκληρη ή μέρος της) υπό αμφισβήτηση;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι εξωφρενικά απλή. Αρκεί να υπάρξει πραγματική πολιτική μέριμνα, με κύριο και μοναδικό άξονα ενδιαφέροντος τη διατήρηση του Ελληνισμού σε αυτήν. Πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα στην αρχή της δεκαετίας του 1990 με το σχέδιο της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενισχύθηκε η Θράκη πληθυσμιακά με Έλληνες παλιννοστούντες ομογενείς από διάφορες περιοχές – δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα; Και πάλι η απάντηση είναι απλή. Να εφαρμοσθούν πολιτικές που δεν θα είναι ελαστικές, αλλά θα απαιτούν (αν χρειαστεί και υπό δαμόκλειο σπάθη) την υλοποίησή τους. Τα κομματικά συμφέροντα θα πρέπει να παυθούν οριστικά και να εφαρμοσθούν απαρέγκλιτα μέτρα τέτοια που θα σταθούν πυλώνες αναδημιουργίας, ανασύστασης και ισχυροποίησης της Ελλάδας, μεταβάλλοντας την ευρύτερη περιοχή σε έναν παράδεισο και ταυτόχρονα πόλο έλξης τόσο για νέους Έλληνες κατοίκους, όσο και για επιχειρήσεις που θα μεταφερθούν –κάτω από αυστηρές και μακροχρόνιες δεσμεύσεις- στην ευαίσθητη αυτή γωνιά της Ελλάδας.
Αρχικά, θα πρέπει να νομοθετηθεί ένα πλαίσιο υποστηρικτικό για την οικονομία της Θράκης. Έτσι, με ειδική νομοθεσία απαιτείται πλέον η Θράκη
να μεταβληθεί σε μία περιοχή με ειδική χαμηλότατη φορολόγηση για όσους διαμένουν μόνιμα και εργάζονται σε αυτήν
να ορισθεί ως περιοχή ειδικής χαμηλής φορολόγησης για όσες επιχειρήσεις από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από την Ρωσία, μεταφερθούν στην περιοχή, με οικονομικές δικλείδες μακροχρόνιας (τουλάχιστον για μία εικοσαετία) παραμονής
να ισχύσουν τα ίδια και για όσες Ελληνικές βιομηχανίες επιθυμούν να μεταφερθούν ή να πρωτο-λειτουργήσουν στην περιοχή και στις ήδη υπάρχουσες βιομηχανικές περιοχές
να ορισθεί ειδική φορολόγηση προϊόντων προς την κατεύθυνση της τόνωσης –οικονομικής και ηθικής- των ήδη υπαρχόντων κατοίκων, αλλά και προς την κατεύθυνση προσέλκυσης Ελλήνων πολιτών από άλλες περιοχές της Ελλάδας
να μεταφερθούν δύο τουλάχιστον υπουργεία (Ανάπτυξης και Μεταφορών) από την Αθήνα στην Θράκη. Η Καβάλα μπορεί να φιλοξενήσει το υπουργείο Μεταφορών, ενώ η Δράμα το υπουργείο Ενέργειας.
να ενισχυθεί οικονομικά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, δίνοντας βαρύτητα στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης
να μεταφερθεί μέρος της Σχολής Ευελπίδων (4ο έτος) στην Αλεξανδρούπολη και να λειτουργήσει ως ηθική προμετωπίδα της Ελληνικής Άμυνας επί του Έβρου και του Βορείου Αιγαίου
να λειτουργήσουν οι κανόνες που υπήρχαν για την εγκατάσταση των παλιννοστούντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν δεχθεί την κρατική βοήθεια και έχουν αποχωρήσει οριστικά από την περιοχή, διαμένοντας μόνιμα -σε πολλές περιπτώσεις- εκτός Ελλάδας
να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη χωρίς ειδική μεταχείριση-προσέγγιση σε ζητήματα μουσουλμάνων και να εφαρμόζεται ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις λόγω καλών σχέσεων με την γείτονα Τουρκία
Τα παραπάνω μέτρα θα πρέπει να εφαρμοσθούν χωρίς εξαιρέσεις για ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημιουργία οργάνων ελέγχου και τήρησης των όρων, ενώ απαιτείται και η δημιουργία ειδικού τμήματος παρακολούθησης της οικονομικής πορείας της περιοχής. Τα μέλη του συμβουλίου θα ελέγχονται οικονομικά σε μηνιαία βάση, προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις χρηματισμού. Προτείνεται μάλιστα να ανήκουν στον χώρο της Δικαιοσύνης και να αναδεικνύονται μέσω κλήρωσης που θα γίνεται ετησίως.


Το ιστορικό της εγκατάλειψης της Θράκης
Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Τουρκία αποκτά ιδιαίτερο ρόλο
Οι γείτονές μας, οι Τούρκοι, αναγνωρίζοντας το ειδικό γεωστρατηγικό βάρος της Θράκης, εποφθαλμιούσαν πάντα την επιστροφή της τουρκικής κυριαρχίας στην περιοχή. Με το πέρασμα των χρόνων, και μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η δειλή και μη συμμετέχουσα Τουρκία, άρχισε αιφνιδίως να γίνεται σημαντικό πιόνι που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν οι αμερικανοί. Αιτία γι αυτή την αμερικανική στρατηγική επιλογή ήταν η απόσταση της Ρωσίας από την Τουρκία…
Κι ενώ η Άγκυρα δεν συμμετείχε στον πόλεμο, βρέθηκε να «κερδίζει» ανταλλάγματα, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που έχοντας ενεργό συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Ιταλίας και της Γερμανίας (σε όλη την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου), με μεγάλους αριθμούς ανθρώπινων απωλειών και με σοβαρή οικονομική καταστροφή, βρέθηκε να «χάνει» ακόμη περισσότερα λόγω… συμμαχίας!

Μπάρες: Το πρώτο έγκλημα της Ελλάδας
Το 1936 η μεταξική δικτατορία δημιούργησε τις Επιτηρούμενες Ζώνες, από την ορεινή Θράκη ως την Ήπειρο. Οι κύριες περιοχές κατοικίας των Πομάκων έγιναν απαγορευμένες και ελεγχόμενες με μπάρες. Για την είσοδο στις περιοχές αυτές χρειαζόταν ειδική άδεια εισόδου από την Αστυνομία. Υπήρχε ώρα έναρξης διέλευσης και ώρα λήξης… Δηλαδή, αν κάποιος Πομάκος αρρώσταινε το απόγευμα, θα έπρεπε να περιμένει να ξημερώσει η επόμενη ημέρα για να πάει στο Νοσοκομείο.
Βέβαια, οι επιτηρούμενες ζώνες συνεχίστηκαν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή ουσιαστικά αποτελούσαν τα σύνορα του ΝΑΤΟ! Επεκτείνονταν, δε, μέχρι και την Φλώρινα!!! Θεωρούνταν στρατιωτικές περιοχές και απαγορευόταν ακόμη και η φωτογράφιση! Όλοι οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, έπρεπε να αποκτήσουν ειδική άδεια εισόδου για να εισέλθουν στην ορεινή Θράκη, στα γνωστά Πομακοχώρια.
Οι Έλληνες δικτάτορες και πολιτικοί απομόνωσαν Έλληνες, απαγόρευσαν την ελεύθερη μετακίνηση Ελλήνων πολιτών και ουσιαστικά δημιούργησαν τεράστιες ανοιχτές φυλακές, για να ικανοποιήσουν τους… ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους!
Οι Επιτηρούμενες Ζώνες ατόνησαν, για να καταργηθούν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Γεράσιμο Αρσένη στις 17/11/1995.

Άρνηση προσάρτησης των Πομάκων της Βουλγαρίας στην Ελλάδα
Το 1946, μία αντιπροσωπεία των Πομάκων (ο Χαμδή Χουσεΐν Φεχμή Μπέης, πρώην βουλευτής Ροδόπης, και ο Χακκή Σουλεϊμάν Μπέης) της Ροδόπης (σημερινή νότια Βουλγαρία και βόρεια Θράκη) μετέβη στο Παρίσι, και ζήτησε με υπόμνημα την προσάρτηση των Πομάκων στην Ελλάδα, επειδή αισθανόντουσαν εθνικά Έλληνες. Η Ρωσία, για να μην δυσαρεστηθεί η Βουλγαρία (η οποία ήταν σύμμαχος του Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) πίεσε τις ΗΠΑ και δεν έγινε δεκτό το αίτημα των Πομάκων, ενώ η τότε Ελληνική αρκέστηκε απλώς να παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα, ενώ στο τέλος δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την απώλεια των Πομάκων (και των εδαφών που αυτοί κατοικούσαν, μέχρι και τον αιφνίδιο εγκλωβισμό ελλήνων κτηνοτρόφων μέσα στην Βουλγαρία.
Μόλις είχε ξεκινήσει μία αδικαιολόγητη υποχωρητική και άκρως επικίνδυνη για την ίδια την Ελλάδα πολιτική…

Αναγνώριση Τούρκων στην Θράκη, κατά παράβαση της συνθήκης της Λοζάνης!
Στην δεκαετία του 1950, μία περίοδο που ο εθνικισμός στο εσωτερικό της Τουρκίας προσπαθούσε να πάρει οτιδήποτε μπορούσε, διαπίστωσε πως ο οικονομικός πλούτος που κατείχε η Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, έπρεπε να περάσει στα χέρια των εθνικιστών και να αποδυναμώσει ταυτόχρονα πέρα από οικονομικά και πληθυσμιακά την παρουσία των Ελλήνων στην Τουρκία. Τα δυσάρεστα γεγονότα του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, ήταν αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της «πολιτικής» ενός τουρκικού βαθέως κράτους που άρχισε να δημιουργείται.
Στον αντίποδα, η Ελληνική κυβέρνηση, μετά από παροτρύνσεις της αμερικανικής πλευράς, για να εξευμενίσει την τουρκική βαρβαρότητα, παραχώρησε αναίτια τον όρο τουρκικός στην Θράκη, παραβιάζοντας η ίδια η Ελλάδα, εις βάρος της, τη Συνθήκη της Λοζάνης! Έτσι, το 1954 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος «Περί τουρκικής μειονότητος Θράκης» και η «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» (πολιτιστικό ίδρυμα των μουσουλμάνων της πόλης), ξαφνικά μεταβάλλεται σε κάτι πολύ διαφορετικό από ότι το ιδρυτικό της καταστατικό έγραφε. Μετατράπηκε στο πρώτο επίσημο όργανο των τουρκικών υπηρεσιών εντός της Θράκης.
Η Αθήνα ήταν πολύ μακριά για να μπορέσει να κατανοήσει τι ακριβώς σήμαινε αυτό, αλλά ταυτόχρονα, οι πολιτικοί της εποχής αρκούνταν στο να εκτελούν εντολές τρίτων, εάν δεν προσπαθούσαν να εκτελέσουν πολιτικούς τους αντιπάλους…

Εκτουρκισμός στην εκπαίδευση
Ο πλήρης εκτουρκισμός της μειονοτικής εκπαίδευσης συντελέστηκε με το Μορφωτικό Πρωτόκολλο του 1968. Σήμερα, 56 χρόνια μετά το ψυχροπολεμικό διάταγμα, που αντικαθιστούσε τον όρο «μουσουλμανικός» με τον όρο «τουρκικός», η ελληνική πολιτική απέναντι στους Πομάκους ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει.
Μέσα από τη μειονοτική εκπαίδευση οι Πομάκοι μαθητές γκετοποιούνται και αναγκάζονται να διδάσκονται -πλην της ελληνικής- την τουρκική γλώσσα, ενώ η μητρική τους γλώσσα αγνοείται παντελώς (κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης). Αυτή η θεσμοθετημένη τριγλωσσία ισοδυναμεί με παραποίηση της ταυτότητας των Πομάκων, που γίνεται μέσα από το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.
Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό δεν μπορεί παρά να είναι η κατάργηση των μειονοτικών σχολείων που καταδικάζουν τους Πομάκους μαθητές στην αμάθεια και η παροχή σε όλους τους μουσουλμάνους ισότιμης με όλους τους Έλληνες πολίτες εκπαίδευσης καθώς και διδασκαλίας (πλην του βασικού προγράμματος) των μητρικών γλωσσών της μειονότητας (τουρκικής - πομακικής - ρομά).
Πρόσφατα, μάλιστα, με το ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων (που σχεδίασε η γνωστή κυρία Δραγώνα), και σύμφωνα με την απόφαση η εκπαίδευση να γίνεται στην μητρική γλώσσα των μουσουλμάνων, δηλαδή στην τουρκική, συντελέσθηκε ένα ακόμη έγκλημα κατά της Θράκης και των Ελλήνων μουσουλμάνων που κατοικούν σε αυτήν.
Με μία απόφαση του υπουργείου Παιδείας, καταργείται η Πομακική γλώσσα και οι Πομάκοι χαρακτηρίζονται (από το πρόγραμμα της κυρίας Δραγώνα, δηλαδή του Ελληνικού υπουργείου Παιδείας) ως τουρκογενείς!!! Με μία απλή κίνηση, περίπου 80.000 Πομάκοι τοποθετούνται στην αγκαλιά της Άγκυρας αφού πλέον θα διδάσκονται επίσημα σε ελληνικά σχολεία, την τουρκική γλώσσα!Ανακεφαλαίωση
Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, θα πρέπει μέσα από όλα όσα (περιληπτικά) κατατέθηκαν να κατανοήσουμε πως η Θράκη ουσιαστικά έχει δοθεί. Μία σειρά από «επιμελημένα» λάθη και πολιτικές αποφάσεις που σε άλλα κράτη θα επανέφεραν την ποινή της εκτέλεσης, έχουν παραδώσει στους τουρκόφρονες της Θράκης –βήμα προς βήμα και επί σειρά δεκαετιών- ένα προς ένα όλα τα συστατικά στοιχεία ενός κράτους.
Δυστυχώς, εάν μέσα στο αναβράζον σημερινό γεωπολιτικό σκηνικό, με πλήθος ανακατατάξεων και με το ισλαμικό στοιχείο να αναδεικνύεται σε σοβαρό αποσταθεροποιητικό παράγοντα, ικανό να αλλάξει γεωγραφικές δομές κρατών, μία πρόταση – ανακοίνωση των τουρκοφρόνων της Θράκης (μέσω της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης, καθαρό όργανο της Άγκυρας και ταυτόχρονα ορκισμένη παράνομη κυβέρνηση της Ελληνικής Θράκης), δεν θα πέσει ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά θα πιέσει αφόρητα την Αθήνα, η οποία θα βρεθεί απολογούμενη και –πιθανότατα- θα οδηγηθεί σε συζητήσεις και λύσεις που δεν θα τιμούν την Ελληνική ιστορία…
Εάν ακόμη και τώρα δεν βρούμε την δύναμη να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα, να εστιάσουμε στην σκληρή πραγματικότητα παραβλέποντας τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες, πολύ σύντομα δεν θα είμαστε σε θέση να επιλέξουμε, αλλά θα βρεθούμε –δυστυχώς- στην οικτρή θέση να αποδεχθούμε όσα θα μας προτείνουν, η Τουρκία, οι Ευρωπαίοι και οι ΝΑΤΟϊκοί μας σύμμαχοι…

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!
Διαβάστε περισσότερα » »