Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΘΡΑΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ"ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ"... ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 


Φυλλάδια για το έργο που επιτελούν στον κόσμο, τα οποία έχουν παγκόσμιο χάρτη, όπου τα Σκόπια, εμφανίζονται ως… «Μακεδονία», κυκλοφόρησαν και διανέμουν σε σπίτια, ανά την Ελλάδα, οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα»…

Σε τηλεφωνική διαμαρτυρία πολίτου, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα απάντησαν ότι το φυλλάδιο τυπώθηκε στην Ισπανία, χρησιμοποιώντας τον επίσημο χάρτη του ΟΗΕ. Σε παρατήρηση ότι το ελληνικό σκέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα δεν έπρεπε να δεχθεί να παραλάβει τα έντυπα, η απάντηση ήταν ότι… αυτός είναι ο χάρτης, που δέχεται ο ΟΗΕ.

 Μετά την ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, το υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με το ελληνικό σκέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα ζητώντας διευκρινίσεις.

Κοροϊδία χωρίς σύνορα

Η απίστευτη απάντηση που έδωσαν ήταν ότι το φυλλάδιο διανεμήθηκε μόνο σε… χορηγούς της ΜΚΟ. Διευκρίνισαν επίσης στο υπουργείο ότι για να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, δέχθηκαν ως πιο συμφέρουσα την προσφορά ισπανικής εταιρίας για την εκτύπωση του ενημερωτικού υλικού.


Η ισπανική εταιρία βρήκε έναν χάρτη (όλως τυχαίως…) όπου τα Σκόπια εμφανίζονται ως «Μακεδονία» , όμως όπως ομολογούν η εσφαλμένη αναγραφή της ονομασίας των Σκοπίων (σε Macedonia) «διέλαθε» της προσοχής του ελληνικού τμήματος των Γιατρών χωρίς Σύνορα. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά. Όπως πχ, πουθενά στην Ελλάδα δεν βρήκαν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (στην κοροϊδία) καλύτερη προσφορά για την εκτύπωση του ενημερωτικού τους υλικού; Έκαναν δηλαδή πανευρωπαϊκό διαγωνισμό και κατέληξαν στην Ισπανία;
Και μάλιστα σε μια εποχή που η κρίση μαστίζει την Ελλάδα; Δεν έκριναν οι ανθρωπιστές Γιατροί χωρίς Σύνορα – οι οποίοι καίγονται και τρέχουν να συμπαρασταθούν στους λαθρομετανάστες Αφγανούς της Πάτρας - ότι έστω αυτή τη δουλειά θα έπρεπε ίσως να την δώσουν σε μια ελληνική επιχείρηση, από τα τσουβάλια με τα εκατομμύρια που εισπράττουν ως επιχορήγηση από το ελληνικό δημόσιο;

Υπήρχε περίπτωση ο χάρτης όπου τα Σκόπια θα εμφανίζονταν ως «Μακεδονία» να περνούσε στην εκτύπωση αν το έργο αναλάμβανε ελληνική επιχείρηση; Πόσο ειλικρινείς είναι οι Γιατροί χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, όταν απαντούν στο υπουργείο ότι το λάθος έγινε από τους Ισπανούς; Πόσο ειλικρινείς είναι οι Γιατροί χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα όταν απαντούν ότι δεν το πρόσεξαν, αλλά όταν το είδαν απέσυραν το υλικό; Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν ότι όταν απευθύνονται στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν να κάνουν με ηλιθίους και να δίνουν τέτοιου είδους απαντήσεις…

Διότι δεν είναι τόσο ειλικρινείς όσο θέλουν να εμφανίζονται… Η κεντρική διοίκηση των Γιατρών χωρίς Σύνορα στην Ελβετία, όπως μπορεί να δει κανείς έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», σε χάρτες που εμφανίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της…
Έχουν διαμαρτυρηθεί στην κεντρική διοίκηση των Γιατρών χωρίς Σύνορα στη Ελβετία για το «λάθος»; Κάλεσαν έστω την κεντρική διοίκηση να διορθώσει την επικοινωνία της με τον έξω κόσμο;
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΚΑΡΔΑΜΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

broccoli ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΚΑΡΔΑΜΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 

Το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου μπλοκάροντας ένα ελαττωματικό γονίδιο που συνδέεται με την ανάπτυξη του όγκου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Προηγούμενες μελέτες είχαν αποτυπώσει τις δυνατότητες να καταπολεμούν τον καρκίνο του μπρόκολου και άλλων σταυρανθών λαχανικών όπως το κουνουπίδι και το κάρδαμο.

kardamo ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΚΑΡΔΑΜΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Είχαν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση τριών ή περισσότερων μερίδων μηνιαίως ωμών όχι μαγειρεμένων λαχανικών της οικογένειας των σταυρανθών (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο) μείωνε τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά σχεδόν 40% συνολικά.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι καπνιστές, κυρίως οι μανιώδεις, μπορούν επίσης να ωφεληθούν από τα ωμά συγκεκριμένα λαχανικά. Η μείωση του κινδύνου που συσχετίζεται με την κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων ωμών λαχανικών το μήνα για τους καπνιστές και τους μανιώδεις καπνιστές, αναλογούσε περίπου στο 40% με 54%.

Η μείωση του κινδύνου καρκίνου της ουροδόχου κύστης ήταν μεγαλύτερη (73%) μεταξύ των μη καπνιστών που έτρωγαν τρεις ή περισσότερες μερίδες τον μήνα.

Το μαγείρεμα μειώνει σημαντικά ή καταστρέφει της ισοθειοκυανάτες στα λαχανικά γι’ αυτό και υπογραμμίζεται η κατανάλωσή τους σε ωμή μορφή, προκειμένου να αποκομίσει ο οργανισμός το μέγιστο όφελος.

Όμως οι ερευνητές λένε μέχρι τώρα δεν γνώριζαν το μυστικό πίσω από αντικαρκινικές ιδιότητες των λαχανικών.

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μπρόκολο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά είναι πλούσια σε ισοθειοκυανάτες,  (ITC), μια πολύ γνωστή ομάδα παραγόντων που φαίνεται να στοχεύουν και να αποκλείουν το μεταλλαγμένο γονιδίο p53, που συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου.

Το γονίδιο p53 κατέχει κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση του κυτταρικού κύκλου διατηρώντας τη γενετική σταθερότητα.  Το p53 δρα ως μοριακός διακόπτης που ενεργοποιεί μηχανισμό κυτταρικού ελέγχου πριν από τη μετάβαση του κυτταρικού κύκλου από τη φάση G1 στην S και έχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης της μεταγραφής γονιδίων στόχων που τα παράγωγά τους σχετίζονται με την αναστολή του κυτταρικού πολλαπλασιασμού και τη δυνατότητα να επάγει κυτταρική απόπτωση. Oπως φαίνεται να διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση υγιών κυττάρων και την προστασία τους από τον καρκίνο. Όταν αυτό το γονίδιο έχει υποστεί ζημιά ή έχει μεταλλαγεί, σταματά να προσφέρει την ίδια προστασία. Οι ερευνητές λένε ότι οι μεταλλάξεις αυτές βρίσκονται σε περίπου το ήμισυ όλων των ανθρώπινων καρκίνων.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ιατρικής Χημείας, ο ερευνητής Xiantao Wang του Πανεπιστημίου Georgetown και οι συνεργάτες του ανέλυσαν τα αποτελέσματα της ITCS για γονιδίου p53 σε μια ποικιλία των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων, του μαστού και του καρκίνου του παχέος εντέρου, στο εργαστήριο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ισοθειοκυανάτες ITCS ήταν σε θέση να αφαιρούν το ελαττωματικό γονίδιο p53 ενώ αφήνουν την υγιή εκδοχή του γονιδίου και μόνο.

Οι ερευνητές λένε ότι αν περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν τα ευρήματα αυτά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

Πηγές:

Ανασκόπηση διεθνούς βιβλιογραφίας, Αλέξανδρος Γιατζίδης, ΜΕDLAB IATΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Wang, X. Journal of Medicinal Chemistry, March 9, 2011; vol 54: pp 809-816.

News release, American Chemical Society.

Λι Τανγκ, Αντικαρκινικό Ινστιτούτο του «Roswell Park» στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης

Zaxos, George Ζάχος, Γεώργιος, 1998, Regulation of the Hras1 Proto-onlogene from steroid Hormone Receptors and the P53 Tumour-supressor protein Ρύθμιση του πρώτου ογκονιδίου H-ras1 από υποδοχείς Στεροειδών Ορμονών και την Ογκοκατασταλτική Πρωτεΐνη P53

Διαβάστε περισσότερα » »

HAARP H Iαπωνία είχε απειληθεί στο παρελθόν

Διαβάστε περισσότερα » »

Η επίθεση του Soros στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα » »

Ενστολος μπάτλερ κρατάει την ομπρέλα του cool Αλέξη


Ενστολος μπάτλερ κρατάει την ομπρέλα του cool Αλέξη  
          
Γράφει η Ηλιάνα Γαβαλά
από το protothema.gr

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 18 αστυνομικοί πληρώνονται από το ελληνικό κράτος για να φυλάνε τον κ. Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που κάποιοι συνάδελφοί τους χάνουν τη ζωή τους για να προστατεύουν τους απλούς πολίτες.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί έναν από τους 18 προσωπικούς φρουρούς του ως «μπάτλερ» προκειμένου να του κρατάει την ομπρέλα για να προστατευτεί από τη βροχή. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον κ. Τσίπρα, σχεδόν όλοι παρακολούθησαν τις δηλώσεις του...
προέδρου του Συνασπισμού όταν βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Λίγοι ήταν όμως εκείνοι που αντελήφθησαν πως ο κ. Τσίπρας, εκτός από τους συνεργάτες του που τον συνόδευαν, είχε «χρεώσει» και σε έναν από τους αστυνομικούς του όχι μόνο τη φύλαξή του αλλά και την... ομπρέλα του! Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Τσίπρα σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις του, κρατούσε την ομπρέλα πάνω από το κεφάλι του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μη βραχεί μέχρι να φτάσει στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και αργότερα στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Είναι λογικό βέβαια να αναρωτιέται κανείς πώς ο κ. Τσίπρας άλλαξε τόσο πολύ μέσα σε λίγα χρόνια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός τον είχε απαθανατίσει να πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σε άλλες συναντήσεις, με τη μηχανή του και ένα τελείως διαφορετικό στυλ, που απέκλειε σχεδόν το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα Ρουσόπουλου, ο οποίος άλλωστε ήταν ο... πρώτος διδάξας που είχε εισάγει τη νέα ιδιότητα των αστυνομικών στα ελληνικά δεδομένα: αστυνομικοί-μπάτλερ, ταγμένοι στο πλευρό πολιτικών προσώπων για να τους κρατάνε την ομπρέλα!

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Στο πιο χειμωνιάτικο απόγευμα του Μάρτη και ενώ όλοι οι εργαζόμενοι -για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ... μάχεται- γίνονται μούσκεμα από τη βροχή περιμένοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα, εκείνος συντονίζει τον βηματισμό του με τον αστυνομικό του για να μη βγει το κεφάλι του έξω από την ομπρέλα...


Διαβάστε περισσότερα » »