Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΓΕΩ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΓΕΩ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΓΕΩ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ :



Όλοι έχουμε ακούσει τα ΜΜΕ να γράφουν και προφέρουν αυτές τις τρείς λέξεις. Εδώ θα επιχειρήσουμε ανάλυση των τριών αυτών λέξεων με περιγραφή απλή, εκλαϊκευμένη, γλαφυρή, ακόμη και γραφική, κατανοητή στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.
Α) Γεω-πολιτική:
Η Γεω-πολιτική είναι η παγκόσμια πολιτική των κρατών της Γης.
Το λέει η λέξη. Μόνο που τη πολιτική αυτή την χρησιμοποιεί και την εκμεταλλεύεται η ηγεσία της Παγκόσμιας  Διακυβέρνησης, που κυβερνά το πλανήτη Γη, κατά το δοκούν, και τα συμφέροντά της.
Η Γεωπολιτική είναι η μελέτη της επίδρασης που ασκούν οι
Γεωγραφικοί παράγοντες, στη διαμόρφωση της εθνικής ή διεθνούς εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής μιας χώρας, και των σχέσεων αυτής μεταξύ των διαφόρων κρατών του πλανήτη, γειτονικών ή μη.
Η Γεωπολιτική είναι η επιστήμη εκείνη, που συνδυαζόμενη με έξυπνη διπλωματία, εξετάζει, μελετά, αναλύει, και ερμηνεύει την αλληλεξάρτηση μεταξύ γεωγραφικού χώρου, και ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, αλλά και των ανθρώπων μεταξύ των, με σκοπό την αξιοποίηση, και αύξηση της ισχύος, οικονομικής και πολιτικής των διαφόρων κρατών, στο παρόν, και στο μέλλον.(Αυτά θεωρητικά).
Η Γεωπολιτική χρησιμοποιεί τις λεγόμενες «δεξαμενές σκέψεως»  ή
Think Tanks, σε διάφορα κράτη, ιδιαίτερα στις  Η.Π.Α.
Επειδή τα διάφορα κράτη του πλανήτη, ιδίως τα ισχυρά, δεν κάθονται φρόνιμα, αλλά αλληλοϋποβλέπουν και ζηλεύουν το ένα το πλούτο, την ισχύ, και τη πρόοδο του άλλου, γιαυτό χρειάζονται αυτές οι επιστήμες.
Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν είμαστε αγγελικά πλασμένοι, και τα κράτη εχθρεύονται από καταβολής κόσμου το ένα το άλλο, με ζήλια, έχθρα, και φθόνο, γιαυτό ανεπτύχθησαν αυτές οι επιστήμες, για ανάλυση, νομοθεσία, κανόνες, και προστασία του ενός από το άλλο, σε συνεργασία με τον  Ο.Η.Ε.
Αυτά θεωρητικά και ΜΟΝΟ. Στην ουσία κυβερνούν την υφήλιο οι Κοσμοκράτορες. Εφαρμόζουν τη Γεω-πολιτική κατά τα συμφέροντά
τους.
Γιαυτό υπάρχει η Γεωπολιτική, και η διπλωματία μεταξύ των Κρατών. «Φύλαγε τα ρούχα σου»……. λέει ο Λαός.
Η πατρίδα μας εμπλέκεται στη Γεωπολιτική σαν κλωτσοσκούφι.
Τη Πατρίδα μας λόγω ανάξιας πολιτικής ηγεσίας, την χρησιμοποιούν οι Παντοκράτορες σαν μπάλα ποδοσφαίρου, μέσα στα γήπεδα που τη κλωτσάνε οι παίκτες ανάλογα με το παιχνίδι!!!!
Η ανοχή των πολιτικών μας στις δυνάμεις κατοχής είναι ανυπόφορη.
Σαν τις κότες κάθονται μπροστά στους Κοσμοκράτορες, ηγέτες της παγκόσμιας Διακυβέρνησης-Δικτατορίας.
Η Γεωπολιτική επίσης προστατεύει και το φυσικό περιβάλλον από πάσης φύσεως εχθρικές ενέργειες, εσκεμμένες ή μη, ή τυχαίες ρυπάνσεις και ατυχήματα, ή από τυχαία περιστατικά.
Εχθρικές ρυπάνσεις είναι  τα σαμποτάζ σε πυρηνικούς σταθμούς, με τεχνητούς σεισμούς που παράγουν «τσουνάμια», που σαρώνουν τους πυρηνικούς σταθμούς. (Βλέπε Φουκουσίμα-Ιαπωνία, κ.λ.π.) (ΜΜΕ).
Οι αεροψεκασμοί που γίνονται με σκοπό τη θνησιμότητα(ΜΜΕ) της ανθρωπότητας, και τη μείωση του πληθυσμού του πλανήτη, στα επίπεδα που θέλουν οι Κοσμοκράτορες & Επικυρίαρχοι της Γης.
Οι ρυπάνσεις των θαλασσών από πετρελαιοειδή, κ.λ.π. Θυμηθείτε τη τεράστια ρύπανση του Κόλπου του Μεξικού, στις πηγές της Β.Ρ……
Σήμερα στο πλανήτη ισχύει ο νόμος του ισχυροτέρου, «Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», ήτοι ο νόμος της Ζούγκλας, αφού οι αρχές και εξουσίες των μικρών και αδυνάμων κρατών, υποκύπτουν στη θέληση των Παντοκρατόρων εξουσιαστών του πλανήτη, τα δε ισχυρά κράτη (ΗΠΑ-Ε.Ε.), με τους παγκόσμιους οργανισμούς, (ΟΗΕ-ΝΑΤΟ),
τα χρησιμοποιούν οι Επικυρίαρχοι, σαν «χωροφύλακες», για καθυπόταξη των μικρών και αδυνάμων.
Γενικά οι κανόνες της Γεωπολιτικής λειτουργούν για τα συμφέροντα των Εξουσιαστών και Επικυρίαρχων του πλανήτη Γη.
Οι μικροί υποτάσσονται στο μοιραίον.
Η Πατρίδα μας Ελλάδα, κατέχει μια τέτοια αξιοζήλευτη γεωγραφική θέση, που τα γνωστά αρπακτικά της οικουμένης θέλουν να την αρπάξουν για ιδιοκατοίκηση, και εκμετάλλευση, εκτοπίζοντας εμάς τους Έλληνες, με μεθόδους λαθρομετανάστευσης, χρεοκοπίας, και διασποράς.
Εδώ εμπλέκεται η Γεωπολιτική τεχνική και διπλωματία, ώστε με άξιους πολιτικούς ηγέτες, (που δυστυχώς εκλείπουν), να προστατέψουμε τη χώρα μας, και τα συμφέροντά της, και να αντιπαλέψουμε τα οικουμενικά θηρία και αρπακτικά. Τα διεθνή αρπακτικά χρησιμοποιούν σαν εκτελεστικά όργανα τους χωροφύλακες της υφηλίου Αμερικανούς και Βόρειο Ευρωπαίους με το ΝΑΤΟ, για να ληστέψουν, υποδουλώσουν, και διαμελίσουν, τα μικρότερα και αδύναμα κράτη και Λαούς. Βλέπε παράδειγμα την Ελλάδα, που με εφιάλτες και γιοκαρίνους πολιτικούς προσπαθεί να επιβιώσει, θύμα εκμετάλλευσης των ισχυρών Παντοκρατόρων & Εξουσιαστών του πλανήτη Γη, αλλά και του διαστήματος.
Η Γεωπολιτική δίνει θέση στη Γεωοικονομία. Τα πάντα για το χρήμα.
Oi πολιτικοί ηγέτες των ΗΠΑ & Ε.Ε. δεν κάνουν τίποτα για να σώσουν του Λαούς των, αλλά κάθονται σαν κότες μπροστά στους ηγέτες της Παγκόσμιας Δικτατορίας.
Β) Γεω-οικονομία & Γεω-ενέργεια:
Γεω-ενέργεια είναι η ενέργεια η παραγόμενη από τη Γη.
Ταυτίζεται απόλυτα με τη Γεω-οικονομία.
Είναι ο επιστημονικός και τεχνικός κλάδος που έχει ως αντικείμενο μελέτης την επίδραση που ασκεί η γεωγραφία, στη διαμόρφωση της τοπικής ή της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης.
Η Γεωοικονομία-Γεω-ενέργεια περιλαμβάνει, Γεωργία, κτηνοτροφία, Αλιεία, Βιομηχανία, Ορυκτό πλούτο, πυρηνική ενέργεια, ηλιακή και Αιολική ενέργεια, Γεωθερμία, και άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Γης. Δυστυχώς για τη πατρίδα μας, από τότε που εισήλθε στην Ε.Ε., αυτή επενέβη με κανόνες, και έχει περιορίσει τη παραγωγή γεωργικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, αλιευμάτων, και πάσης φύσεως τροφίμων, για λόγους που μόνον αυτοί γνωρίζουν. Εδώ εμπλέκονται  διεθνείς εταιρίες τροφίμων με τα συμφέροντά τους, που είναι και συμφέροντα της παγκόσμιας Δικτατορίας. Με το κώδικα Alimentarious όλα τα Γεωργικά και μη προϊόντα, (τρόφιμα), τα έχουν νοθεύσει, (MME), για να δολοφονήσουν το πληθυσμό της Γης, στα επιθυμητά γιαυτούς επίπεδα. Ένα από τα πολλά μειονεκτήματα αναποφασιστικότητας των αρμοδίων οργάνων της Ε.Ε. είναι και η έννοια της Γεωοικονομίας,- Γεω-ενέργειας, και την αδιαφορία που επιδεικνύουν, αφού όλα τα έχουν «φορτώσει στο κόκορα» που λέγεται Παγκόσμια διακυβέρνηση.
Από τη μια πλευρά η Ε.Ε. προσπαθεί να αλλάξει τη Γεω-Στρατηγική, για σκοπούς της Ν.Τ.Π., και από την άλλη δίνει βαρύτητα μόνο στη Γεω-οικονομία.
Τώρα οι Επικυρίαρχοι της Γης, πάνε να βάλλουν χέρι και στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος.
Από το Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ισχυροί της Γης, μας είχαν απαγορεύσει να αναφέρουμε τη λέξη «ορυκτός πλούτος», τώρα όμως τον χρειάζονται, και προσπαθούν μέσω εφιαλτών πολιτικών, να τον αρπάξουν. Έτσι τόσο απλά. Έτσι τα διεθνή αρπακτικά υλοποιούν τους κανόνες της Γεωοικονομίας-Γεω-ενέργειας.
Η Γεω-ενέργεια υπάρχει απανταχού της Γης, δεν ανήκει πλέον στα κράτη και στους Λαούς, αλλά την χρησιμοποιεί –κατά τα συμφέροντά της- η ηγεσία της παγκόσμιας Διακυβέρνησης.
Όσον αφορά την Ελλάδα, μας απαγορεύουν να οριοθετήσουμε την Ελληνική ΑΟΖ στα Ελληνικά πελάγη, με σκοπό να αρπάξουν τα πετρέλαια. Όσο για το χρυσό, και άλλα ορυκτά, τις ιστορίες στις Σκουριές της Χαλκιδικής τις γνωρίζετε.
Ο Σαμαράς όταν ήταν αντιπολίτευση είχε «λυσσάξει» για τη χάραξη της Α.Ο.Ζ., όμως μόλις έγινε κυβέρνηση «το βούλωσε». Τόσο απλά!!!
Οι Άραβες του Αραβικού/Περσικού Κόλπου έγιναν πλούσιοι από τα πετρέλαια, και εμείς φτωχύναμε. Τέτοιους δοσίλογους πολιτικούς έχουμε!!! Θαυμάστε κόσμε πολιτικούς! Όλα τα έκαναν έτσι τόσο απλά. 
Πολλά έχουν γραφτεί στα ΜΜΕ για την «Ελληνικός Χρυσός» Α.Ε., που δεν είναι Ελληνικός, αφού κατέχει μόνο το 5% των μεταλλείων χρυσού, αλλά των ηγετών της παγκόσμιας Δικτατορίας.
Η πατρίδα μας έχει ζηλευτό ορυκτό πλούτο, και την χρεοκόπησαν, τόσο
πολύ, που την γεω-ενέργεια της Ελλάδος προσπαθούν με δόλια μέσα να υφαρπάξουν και να εκμεταλλευτούν τα αρπακτικά της Οικουμένης, μέσω των εκτελεστικών τους οργάνων, αχυρανθρώπων, και Βαμπίρ της Ν.Τ.Π. Βόρειο-Ευρωπαίων, και Αμερικανών.
Η Ελλάδα κάθεται επάνω στα πετρέλαια, και εμείς χρεοκοπήσαμε.
Τέτοιους έξυπνους πολιτικούς έχουμε. Πολιτικούς δοσίλογους!!
Αφήνουν το πλούτο των Ελληνικών θαλασσών να τον φάνε οι Τούρκοι
Χωροφύλακες, για λογαριασμό των ηγητόρων της παγκόσμιας Δικτατορίας. Θαυμάστε κόσμε άξιους πολιτικούς που έχουμε.
Πολιτικούς της καρπαζιάς, αφού τρώνε καρπαζιές από την ηγεσία
της παγκόσμιας Δικτατορίας, και από τα πιόνια αυτών Γερμανούς.  
Τα γράφω απλά, γραφικά, και γλαφυρά, για να με κατανοήσουν όλοι οι Έλληνες. Διότι είμαστε μια πλούσια χώρα, και εμείς το πόπολο υποφέρουμε και αυτοκτονούμε. Επιβιώνουν μόνον οι εφιάλτες, συνεργάτες των εχθρών, με τους πολιτικούς μας.
Η Γεω-ενέργεια μελετά τα γεωοικονομικά δεδομένα μιας γεωγραφικής περιοχής, τοπικής ή διεθνούς κλίμακας, τα οποία σχετίζονται με την οικονομική ισχύ με σκοπό την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ορυκτών, σε συσχετισμό με τη προστασία του περιβάλλοντος.
Δηλαδή για να γίνω σαφής, όχι να βγάλουμε τα πετρέλαια, και να γεμίσουμε τις θάλασσες με λάδια, όπως γινότανε στα παλιά χρόνια στο Περσικό Κόλπο, στα χρόνια της μη ύπαρξης τεχνολογίας, ή όπως έγινε στο Κόλπο του Μεξικού, ή όπως έγινε στις σκουριές, εκεί βγάλανε το χρυσό, ο οποίος πέταξε για τις τράπεζες των δανειστών, και στους κατοίκους της Χαλκιδικής έμεινε καμένη Γη, και υδροφόρος ορίζοντας μολυσμένος με κυάνιο, και άλλα χημικά. (ΜΜΕ). Τόσο απλά!!
Τα προϊόντα της Γης, σε στεριά & θάλασσα, προϋποθέτουν τεχνολογία εξόρυξης, και κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος. Τι να τα κάνω τα πετρέλαια, όταν χωρίς τεχνολογία και προστατευτικούς κανόνες ρυπανθούν οι θάλασσες, και οι παραλίες, και καταστρέψω το Τουρισμό;;; Αυτό έγινε στο Κόλπο του Μεξικού. Αυτό έγινε στις σκουριές, όπου κατάστρεψαν τα δάση, και πότισαν τη Γη με κυάνιο, για να βγάλουν το χρυσό, για τις τράπεζες των δανειστών.
Από τη μια χτίζουμε, και από την άλλη γκρεμίζουμε λέει ο
θυμόσοφος Λαός μας, και ο πλούτος πηγαίνει στους Παντοκράτορες….
Τα λεγόμενα γεωοικονομικά, γεω-ενεργειακά δίκτυα είναι οι διάφοροι
αγωγοί μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου, φυσικού αερίου, θαλάσσιοι & χερσαίοι οδοί μεταφοράς πάσης φύσεως προϊόντων, κ.λ.π.
Μεταξύ των άλλων η Γεωοικονομία-Γεωενέργεια, μελετά το ρόλο της οικονομικής αλληλεξάρτησης για την επίλυση , ή την πρόληψη συγκρούσεων μεταξύ κρατών. Γιαυτό ζητάμε την οριοθέτηση της ΑΟΖ για να μην έχουμε εχθρικές & πολεμικές τριβές και συγκρούσεις μεταξύ των γειτόνων. Αλλά οι Κοσμοκράτορες θέλουν τις συγκρούσεις, για να κάνουν τον διαιτητή, και να αρπάζουν τη μερίδα του λέοντος. Διαίρει & Βασίλευε. Δυστυχώς και εδώ επικρατεί ο νόμος της Ζούγκλας, όπου το λιοντάρι τρώει το ελαφάκι με το τρυφερό κρέας……
Τα διεθνή αρπακτικά οργανώνουν τρομοκρατικές ομάδες για καταστροφές των έργων γεωτρήσεων και αντλήσεων πετρελαίων, εάν το αδύναμο κράτος-ιδιοκτήτης, δεν τους παραχωρήσει τη «μερίδα του λέοντος», με δικαιώματα γεωτρήσεων, αντλήσεων, μεταφοράς, και εκμετάλλευσης, έναντι  μικρού ποσοστού στο κράτος-ιδιοκτήτη.
Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει πολιτικούς ηγέτες μεγάλου βεληνεκούς, που να μπορούν να προστατέψουν και εκμεταλλευθούν τον ορυκτό μας πλούτο, κατά Γην & Θάλασσα, επωφελώς για τον Ελληνικό  Λαό.
Υπ’ όψιν ότι οι πολιτικοί ηγέτες, όλων των κρατών της Δύσης, τυγχάνουν επίσης πιόνια και μαριονέτες της ηγεσίας της παγκόσμιας  Κυριαρχίας. Κουμάντο στο πλανήτη κάνουν  «Εκείνοι» , επικουρούμενοι από τους άλλους. Η Γερμανία είναι πιόνι και φοβάται τους Κοσμοκράτορες, διότι η Γερμανική οικονομία, όλες οι Γερμανικές Τράπεζες, και η Γερμανική βαριά βιομηχανία, είναι υπό τον έλεγχο της παγκόσμιας  Δικτατορίας, η οποία δύναται ανά πάσα στιγμή να μεταβάλλει οικονομικά τη Γερμανία, σε Ελλάδα. Καλά, τη λεγόμενη υπερδύναμη, τις ΗΠΑ, τις έχουν βάλλει στο χέρι προ πολλού, γιαυτό βλέπετε την Αμερική σε αυτά τα οικονομικά χάλια.  
Οι Γερμανοί πολιτικοί κάθονται σαν κότα-κλώσα μπροστά στα μεγάλα αφεντικά της υφηλίου, τους Παγκοσμιοποιητές .
Πόσο μάλλον οι άλλοι Ευρωπαίοι & Αμερικάνοι  ηγέτες.
Η Γεω-ενέργεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Γεωπολιτική.
Και τώρα εις τα καθ’ ημάς. Το χρέος που μας φόρεσαν οι Παντοκράτορες, δεν είναι βιώσιμο, και οι Τράπεζες είναι χρεοκοπημένες. Σκέφτονται να κάνουν «εσωτερική διάσωση».(Bail-in).
Με βάση αυτή την Ελληνική οικονομική εξαθλίωση, οι Παντοκράτορες απεφάσισαν να αρχίσουν την εξόρυξη και εκμετάλλευση του Ελληνικού ορυκτού πλούτου, στερεού & υγρού, κατά Γην & Θάλασσαν, διότι οι πηγές στο Περσικό Κόλπο στερεύουν, και οι ντόπιες συνθήκες το επιτρέπουν. Συγκεκριμένα εξορύξεις χρυσού σε Μακεδονία –Θράκη, και άντληση υδρογονανθράκων στην Ελληνική Α.Ο.Ζ.  
Γιαυτό έχουν λυσσάξει να μας πάρουν τη Μακεδονία-Θράκη, και να τις δώσουν στα πιόνια τους, τους γείτονες.
Τα κοιτάσματα των Ελληνικών Θαλασσών ήταν γνωστά στα διεθνή αρπακτικά από το 1937  γιαυτό υπεγράφη το 1938 η αποικιακή σύμβαση COOPER, που επιτρέπει μόνο στους Κοσμοκράτορες να τα εκμεταλλευθούν, με αποικιακούς όρους, σε χρόνο κατάλληλο γιαυτούς.
Και τώρα «ήλθεν το πλήρωμα του χρόνου».
Με την υπογραφή to 1938 της σύμβασης COOPER,
Έκτοτε τα κοιτάσματα γεωενέργειας ξεχάστηκαν, -μεσολάβησε και ο Β! Παγκόσμιος Πόλεμος, τότε που οι Γερμανοί έβγαζαν πετρέλαια στη Ζάκυνθο με το κουβά-, και τώρα που στέρεψαν οι πηγές σε άλλες χώρες του πλανήτη, ήλθε η σειρά μας, για τα περαιτέρω.
Γιαυτό μας χρεοκόπησαν, φτωχοποίησαν, μας ξεπουπούλιασαν, και εξαθλίωσαν το πληθυσμό, βάζοντας δικό τους άνθρωπο για Πρόεδρο & Πρωθυπουργό, για να μην αντιδράσει στην αρπαγή της Περσεφόνης….
Οι Αραβικές χώρες του Περσικού/Αραβικού Κόλπου, έχοντες άξιους πολιτικούς ηγέτες (Βασιλιάδες & Εμίρηδες), φρόντισαν και υπέγραψαν αξιοπρεπείς συμβάσεις εκμετάλλευσης πετρελαίων, (50% - 50%), γιαυτό πλούτισαν τα κράτη τους και οι λαοί τους.
Εμείς εδώ τους τα δώσαμε τζάμπα, για ένα πιάτο ρυζάκι.
Εμείς εδώ, από Εμίρηδες, γίναμε Κακομοίρηδες, λόγω εφιαλτών πολιτικών. Αυτό το αποτέλεσμα το πέτυχαν οι πολιτικοί μας από γραικυλισμό στα μεγάλα αφεντικά, για να διατηρηθούν στην εξουσία.
Η χρήση της Γεω-ενέργειας είναι απλώς ένα διπλωματικό τέχνασμα που κρύβει τη γεω-στρατηγική πραγματικότητα.
Γ) Γεω-Στρατηγική:
Γεω-Στρατηγική είναι η Στρατηγική των κυβερνήσεων της Γης, το λέει η λέξη. Η Γεω-Στρατηγική λειτουργεί για τους Επικυρίαρχους του πλανήτη. Τη Γεω-Στρατηγική την εκμεταλλεύονται και τη χρησιμοποιούν οι Εξουσιαστές και Επικυρίαρχοι της Γης, αφού αυτοί εξουσιάζουν το ΝΑΤΟ, και τις άλλες Στρατιωτικές δυνάμεις της  Δύσης. (Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, λέει το τραγούδι).
Η Γεω-Στρατηγική είναι ο γενικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση διεθνών κρίσεων, προμελετημένων από τους Επικυρίαρχους.
Είναι ο γενικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση θεμάτων και προβλημάτων διά στρατιωτικών μεθόδων, μιας περιοχής της Γης,
(π.χ. Συρίας-Λιβύης κ.λ.π.), ή και ολοκλήρου του πλανήτη.
Tη Λιβύη μετά την «επανάσταση της Αραβικής Άνοιξης», τα κοράκια της Ν.Τ.Π. επέπεσαν επάνω στο πτώμα της, και την κατασπαράσσουν.  
Η Γεωστρατηγική σε συνεργασία με τη Γεωπολιτική, μελετά στο σύνολο τους συσχετισμούς στρατιωτικών δυνάμεων & επιχειρήσεων, σε διεθνές επίπεδο, (τοπικό, περιφερειακό, ή παγκόσμιο), και συνδέεται με την εξωτερική πολιτική και διπλωματία κάθε κράτους.
Εννοείται ότι μιλάμε για σοβαρά & ισχυρά κράτη, πιόνια της Ν.Τ.Π. και όχι για την Ελλάδα των πολιτικών αχυρανθρώπων, πιονιών, & μαριονετών που άγονται και φέρονται από τη παγκόσμια Δικτατορία, και τα πιόνια & φερέφωνα αυτής, Ευρωπαίους & Αμερικανούς.
Γεω-πολιτική, Γεω-ενέργεια- & Γεω-στρατηγική που «Εκείνοι» χαράσσουν, και εφαρμόζουν. Η Γεωπολιτική, Γεω-ενέργεια, & Γεωστρατηγική, ελέγχεται απόλυτα – τουλάχιστον στη Δύση – από δέκα οικογένειες της ηγεσίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Η Γεωπολιτική δίνει θέση στη Γεωοικονομία-Γεω-ενέργεια, και αυτή στη Γεω-Στρατηγική, με τη δύναμη των όπλων των Κοσμοκρατόρων, αφού ΝΑΤΟ & Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ελέγχονται απόλυτα από τους Παντοκράτορες, Εξουσιαστές, και Επικυρίαρχους του πλανήτη.  Σήμερα επιβάλλεται αλλαγή πλεύσης για να σωθούμε, διότι οι Γεω-πολιτικές, Γεω-Στρατηγικές, & Γεω-ενεργειακές σχέσεις που γνωρίζαμε, ανετράπησαν από την ηγεσία της πανίσχυρης  Νέας Τάξης Πραγμάτων, & Παγκοσμιοποίησης.
Δυστυχώς οι «συμμαχίες» ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. απεδείχθησαν λύκοι
για την Ελλάδα, αφού μας κατάστρεψαν οικονομικά και εθνικά.
Μας επέβαλλαν ένα απεχθές, επαχθές, & επονείδιστο χρέος, για να αρπάξουν τον ορυκτό μας πλούτο. Μας επέβαλλαν τα Μνημόνια.
Μας επέβαλλαν τη παράνομη μετανάστευση, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να αμφισβητηθούν και να ακυρωθούν τα Μνημόνια, φτάνει να εφαρμόσουμε ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, «στάση εξωτερικών πληρωμών», και να προσφύγουμε αμέσως στα όργανα της διεθνούς δικαιοσύνης, σε συσχετισμό με ακαριαία μεταβολή εθνικής Γεω-πολιτικής & Γεωστρατηγικής. Για να κάνουμε τη παγκόσμια διακυβέρνηση, να τρέχει, και να μη φτάνει……….
Εκείνο που δεν υπάρχει είναι η πολιτική βούληση, αφού οι πολιτικοί μας είναι εφιάλτες, και αχυράνθρωποι των εχθρών των Ελλήνων!!!
Στην Ελλάδα έχει γίνει Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα,
είτε μας αρέσει, είτε όχι. Αυτούς τους πολιτικούς πραξικοπηματίες
πρέπει να τους απομακρύνουμε πάραυτα από την εξουσία.
Είναι πλέον ζήτημα ζωής ή θανάτου. Ή αυτοί , ή  εμείς.
Αυτό δεν είναι αφέλεια & επιπολαιότητα. Επιβάλλεται αλλαγή πορείας για να σώσουμε τη Πατρίδα, και εμάς τους ιδίους.
«Προδότης είναι εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, γίνεται όργανο ξένων κατακτητών». (Θουκιδίδης).
Η Πατρίδα μας σήμερα είναι υπό κατοχήν των Επικυρίαρχων, και οι Έλληνες είμαστε ξένοι στο τόπο μας, ή είμαστε στη διασπορά.
Ενώ οι παραδοσιακοί μας «σύμμαχοι» απεδείχθησαν λύκοι εν μέσω Ελλήνων-προβάτων, και μας παίρνουν τα σπίτια μας, και τη πατρίδα μας, εμείς παραμένουμε εκεί χαζοχαρούμενοι, στο  Μπλόκ της σκλαβωμένης στη Ν.Τ.Π. Δύσης, μη χάσουμε τα ανθρωποειδή και ανθρωπόμορφα τέρατα, τα αρπακτικά της Οικουμένης, τους Εξουσιαστές και Επικυρίαρχους του πλανήτη.
Καθόμαστε αδιάφοροι εφαρμόζοντας το αρχαίο ρητό,
«Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, ημείς άδομεν».
   
                                     ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                     Διεθνολόγος
                                     e-mail: ant.grypaios@gmail.com


   

  
      
 
           
       

Διαβάστε περισσότερα » »

Δημιουργήθηκε το πιο αδιάβροχο και στεγνό υλικό στον κόσμο

Αμερικανοί ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ της Βοστώνης δημιούργησαν το πιο αδιάβροχο και στεγνό υλικό στον κόσμο.
Η νέα σούπερ-υδρόφοβη επιφάνεια, μεταξύ άλλων, μπορεί να διατηρεί στεγνά τα ρούχα ή να εμποδίζει τη συσσώρευση πάγου πάνω στα φτερά των αεροπλάνων.

Οι μηχανολόγοι μηχανικοί του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC, κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμα και τα φύλλα λωτού, που θεωρείται το πιο στεγνό φυτό στη φύση. Το μυστικό για να παραμένει κάτι -ζωντανό ή άψυχο- στεγνό, είναι να μένει σε όσο γίνεται μικρότερη επαφή με το νερό, δηλαδή με κάποιο τρόπο να απωθεί τις σταγόνες από πάνω του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το «τρικ» των αμερικανών ερευνητών ήταν να δημιουργήσουν επιφάνειες με διαφορετική υφή, χάρη σε μικρά «σαμαράκια» (ύψους 0,1 χιλιοστών του μέτρου) πάνω σε μια επιφάνεια πυριτίου, γεγονός που επέτρεψε στο νερό να γλυστράει και να απωθείται με ρυθμό κατά 40% ταχύτερο σε σχέση με ένα φύλλο λωτού. Τέτοιες ραβδώσεις σαν «σαμαράκια» υπάρχουν στη φύση στα φτερά ορισμένων πεταλούδων και στα φύλλα του νεροκάρδαμου, από όπου και εμπνεύστηκαν οι ερευνητές.

«Εδώ και χρόνια η βιομηχανία αντιγράφει το λωτό. Θα έπρεπε μάλλον να προτιμήσουν να αντιγράψουν τις πεταλούδες και τα νεροκάρδαμα», είπε ο επικεφαλής της έρευνας. Εφαρμόζοντας αυτή την τεχνική σε διάφορα υλικά (μέταλλα, κεραμικά, υφάσματα κ.α.), οι επιστήμονες ελπίζουν να δημιουργήσουν μια νέα γενιά αδιάβροχων προϊόντων, από τέντες μέχρι ανεμογεννήτριες.

Ιδιαίτερες προοπτικές δημιουργεί η νέα νανοτεχνολογία στη βιομηχανία υφασμάτων, η οποία συνεχώς αναζητά ρούχα που να μπορούν να μένουν στεγνά όσο γίνεται πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, όσο πιο γρήγορα γλιστράνε οι σταγόνες της βροχής από ένα άνορακ, τόσο αυτό στεγνώνει ταχύτερα.

Όπως είπε ο επικεφαλής καθηγητής - ερευνητής του ΜΙΤ, «τα περισσότερα σούπερ - υδρόφοβα υλικά είναι εύθραυστα πολυμερή, που δεν αντέχουν στη διάβρωση και στις υψηλές θερμοκρασίες. Όμως με τη νέα μας μέθοδο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ισχυρότερα υλικά, όπως μέταλλα και κεραμικά, που κανονικά είναι υδρόφιλα». Τα πρόσθετα «σαμαράκια» πάνω στα υλικά αυτά μπορούν να δημιουργηθούν με τα συνήθη βιομηχανικά εργαλεία επεξεργασίας, συνεπώς η όλη διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί σε βιομηχανικό επίπεδο.

Οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι μπορούν μελλοντικά να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον βαθμό «υδροφοβικότητας» των υλικών τους, π.χ. κάνοντας όχι παράλληλα, αλλά διασταυρούμενα «σαμαράκια». Επίσης, αναζητούν πάντα άλλα παραδείγματα μίμησης στον φυσικό κόσμο.

tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενεργοποίηση 7 ηφαίστειων σε 6 χώρες μέσα σε λίγες ώρες

ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 'Η ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
Ένα νέο νησί εμφανίστηκε σήμερα (21/11) σον Ειρηνικό. Μια έκρηξη από ένα ηφαίστειο βαθιά στο βυθό για πρώτη φορά ύστερα από 40 χρόνια ανοικτά από τη ιαπωνική νήσο Nishino-Shima ήταν η αιτία.
Σχεδόν 13.000 χλμ. πιο μακριά στο Μεξικό στο ηφαίστειο του Colima τίναξε κυριολεκτικά τη κορυφή του ύστερα από μια μακρά περίοδο σχετικής ηρεμίας. Καπνοί και ηφαιστειακή τέφρα έφτασαν σε ύψος σχεδόν 3 χλμ. και ο βρυχηθμός του ηφαιστείου ακούγεται χιλιόμετρα πιο μακριά.
Στην Γουατεμάλα  το ηφαίστειο Fire Mountain άρχισε να εκτοξεύσει λάβα ενώ καπνοί και τέφρα σχημάτισαν ένα σύννεφο σκεπάζοντας πολλές πόλεις πλησίον του ηφαιστείου. Οι απανωτές εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι και 10 χλμ. μακριά και τα τζάμια στα σπίτια έτριζαν.
Στο αρχιπέλαγος Βανουάτου στο νότιο Ειρηνικό το ηφαίστειο Yasur έχει αρχίσει να προκαλέι την προσοχή των ηφαιστειολόγων καθώς έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται.
Στην Ιταλία η Αίτνα έχει προκαλέσει  μέχρι στιγμής σημαντική ανησυχία. Η δραστηριότητα του ηφαιστείου ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και καθώς ημέρα αυτή γίνεται όλο και πιο έντονη. Το νέφος από την ηφαιστειακή μάζα έγινε μάλιστα η αιτία για να μεταβληθούν τα αεροπορικά δρομολόγια εξαιτίας του κινδύνου να τεθούν οι κινητήρες των αεροσκαφών εκτός λειτουργίας (flame out) από την αιωρούμενη ηφαιστειακή τέφρα.
Στην Ινδονησία ένα νέφος που φτάνει σε ύψος μέχρι και τα 6 χλμ. έχει κάνει τη ζωή δύσκολη στους κατοίκους. Το ηφαίστειο του Sinabung άρχισε ξανά να δραστηριοποιείται από το 2010 (όπου ήταν η τελευταία του έκρηξη ύστερα όμως από αιώνες ηρεμίας). Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ροή λάβας αλλά το νέφος μεγαλώνει συνέχεια.
Πάλι στην Ινδονησία αλλά στην πλευρά της νήσου Ιάβα το ηφαίστειο Merapi άρχισε να δραστηριοποιείται από εχθές. Στην προηγούμενη έκρηξή του το 2010 είχαν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες κάτοικοι των γύρω περιοχών.
Ποιος ο λόγος που εφτά ηφαίστεια σε έξι διαφορετικές χώρες άρχισαν ξαφνικά να δραστηριοποιούνται δεν είναι γνωστός. Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν μια συσχέτιση αλλά μέχρι τώρα δεν έχει σταθεί δυνατό. Πολλοί μιλούν για μια γεωλογική αλλαγή η οποία συντελείται από το 2004 την χρονιά του μεγάλου τσουνάμι στην Ταϊλάνδη, άλλοι θεωρούν πως η αιτία γα όλα αυτά δεν είναι στη Γη αλλά στο διάστημα. Μέχρι όμως να βρεθεί αυτή ας ελπίσουμε πως θα σταματήσει σύντομα.
Το ηφαίστειο Sinabung




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

H αντιοξειδωτική αντικαρκινική και θεραπευτική δράση του σκόρδου

 Το σκόρδο [Alium sativum (L), garlic (Αγγλ.)] ιδιαιτέρως θεωρείται μία από τις καλύτερες τροφές που χρησιμοποιείται για την πρόληψη ασθενειών εξαιτίας των πολλαπλών ευεργετικών αποτελεσμάτων του στον ανθρώπινο οργανισμό.
Έχει αποδειχτεί ότι το σκόρδο ασκεί επωφελή αποτελέσματα κατά ενός φάσματος νόσων, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι μικροβιακές λοιμώξεις, καθώς και οι ανοσολογικές και καρδιοκυκλοφορικές διαταραχές. 

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών οξυγόνου που καταστρέφουν τις κυτταρικές μεμβράνες και το DNA και μπορούν να συμβάλλουν στη διαδικασία της γήρανσης και στην ανάπτυξη πολυάριθμων καταστάσεων , όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και μπορούν να περιορίσουν ή ακόμη να βοηθήσουν στην πρόληψη μερικών από τις βλάβες που προκαλούν με την πάροδο του χρόνου. Προκλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εκχυλίσματα φρέσκου σκόρδου, ξηρού σκόρδου, το σκορδέλαιο και οι ειδικές οργανοθειικές χημικές ενώσεις , που δημιουργούνται κατά την επεξεργασία του σκόρδου θα μπορούσαν να τροποποιήσουν τον καρκινογονικό μεταβολισμό και να ανακόψουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Τα δραστικά συστατικά του σκόρδου 
Η αντιοξειδωτική δραστηριότητα του φρέσκου σκόρδου είναι πολύ γνωστή και κυρίως οφείλεται σε ασταθείς και ερεθιστικές οργανοθειικές χημικές ενώσεις. Το απόσταγμα φρέσκου σκόρδου που αποκτήθηκε μέσα σε μια παρατεταμένη χρονική περίοδο (μέχρι 20 μήνες) παράγει ένα άοσμο παλιό εκχύλισμα σκόρδου που περιέχει υδατοδιαλυτές οργανοφωσφορικές χημικές ενώσεις που προλαβαίνουν την οξειδωτική βλάβη καθαρίζοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.

Αξιοσημείωτες αποδείξεις των προσφάτων ετών δείχνουν ότι το σκόρδο έχει αντι-πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα κατά ποικίλων τύπων καρκίνου. Η αλισίνη παραμένει η κύρια βιοενεργή χημική ένωση του λιωμένου σκόρδου. Η αλλισίνη του λιωμένου σκόρδου επιδεικνύει μεγάλη δυνατότητα, ως ένας νέος χημειοπροστατευτικός παράγοντας, στην πρόληψη του καρκίνου του ήπατος.

Το κύριο συστατικό του λιωμένου σκόρδου είναι η αλισίνη [allicin]. Η αλισίνη είναι φωτοευαίσθητη και εύκολα μεταβολίζεται προς ποικίλες ελαιοδιαλυτές θειούχες χημικές ενώσεις, όπως το διαλλυλ- δισουλφίδιο, διαλλυλ- τρισουλφίδιο και το διαλλύλ- σουλφίδιο και η αζοένη.

Οι ελαιοδιαλυτές θειούχες χημικές ενώσεις του σκόρδου είναι αποτελεσματικότερες κατά του καρκίνου. Οι αντικαρκινικές ιδιότητες του σκόρδου Το διαλλυλ- δισουλφίδιο [DADS] είναι η κύρια οργανοθειική χημική ένωση του σκόρδου, η οποία μπορεί να ελαττώσει καρκίνους που οφείλονται σε καρκινογόνες ουσίες, όπως αποδείχτηκε σε πειραματόζωα και ανακόπτει τον πολλαπλασιασμό ποικίλων τύπων καρκινικών κυττάρων με τους ακόλουθους μηχανισμούς:

1. Ενεργοποίηση των μεταβολικών ενζύμων που αποτοξινώνουν τα καρκινογόνα.
2. Kαταστολή του σχηματισμού των προσαγωγών DNA [DNA adducts].
3. Αντιοξειδωτικά αποτελέσματα.
4. Ρύθμιση της ανακοπής του κυτταρικού κύκλου.
5. Πρόκληση απόπτωσης και διαφοροποίησης.
6. Τροποποίηση της ιστόνης.
7. Ανακοπή της αγγειογένεσης και της διήθησης.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι στα αντικαρκινικά αποτελέσματα ορισμένων χημικών ενώσεων του σκόρδου μπορεί να περιληφθεί , τουλάχιστον εν μέρει, μια τροποποίηση της ακετυλίωσης της ιστόνης, μιας διαδικασίας που συμμετέχει στη ρύθμισητης γονιδιακής έκφρασης, που προκύπτει από την αναστολή της δράσης της διακετυλάσης της ιστόνης.

Η ικανότητα των οργανικών ενώσεων του θείου να εμποδίζουν τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και τη ζωτικότητα των καρκινικών κυττάρων συνδέεται στενά με το μήκος της αλύσου του θείου. Οι τρέχουσες πληροφορίες υποστηρίζουν ένα μηχανισμό της μιτωτικής ανακοπής των καρκινικών κυττάρων λόγω τροποποίησης του μικροσωληναριακού δικτύου, πιθανόν ως επακόλουθο των ατόμων θείου υψηλής αντιδραστικότητας εναντίον των ομάδων θειόλης των διαφόρων κυτταρικών μακρομορίων που ελέγχουν κρίσιμες ρυθμιστικές λειτουργίες.

Το σκόρδο κατά του καρκίνου του προστάτη
Μια πολύ ισχυρή χημική ένωση του σκόρδου είναι και η S-αλλυκυστείνη [S-allylcysteine (SAC)]. Ο . Liu Z, Li M, και οι συνεργάτες [2012] αξιολόγησαν τα αντικαρκινικά αποτελέσματα της SAC επί των μη εξαρτημένων από ανδρογόνα καρκινικών κυττάρων του προστάτη [PC-3) cells] και έριξαν φως στους πιθανούς μηχανισμούς δράσης της εκκολάπτοντας αυτά τα κύτταρα με τρείς διαφορετικές συγκεντρώσεις της SAC. Η κυτταρική ανάπτυξη καθορίστηκε με τον καταμετρητή κυττάρων Kit-8 και τη δοκιμασία 5-αιθυνύλ-2?-δεοξυουριδίνης. Ο κυτταρικός κύκλος και η απόπτωση καθορίστηκαν με τη δοκιμασία κυτταρομετρικής ροής [flow cytometric assay]. Η έκφραση των μορίων που σχετίζονταν με απόπτωση ανιχνεύτηκε με την ανάλυση του πρωτεινικού ανοσοαποτυπώματος [Western blot analysis]. Βρήκαν οι ανωτέρω ερευνητές ότι η SAC κατέστειλε τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων PC-3 cells και οδήγησε σε ανακοπή του κυτταρικού κύκλου των φάσεων G0/G1, καθώς επίσης και την πρόκληση απόπτρωσης που συνοδευόταν από ελάττωση της έκφρασης των πρωτεϊνών Bcl-2 που ευθύνονται για τη διαπερατότητα των μιτοχονδρίων και την αύξηση της έκφρασης των προαποπτωτικών πρωτεϊνών Bax και της κασπάσης 8 [κυστεινική πρωτεάση που παίζει ρόλο στην απόπτωση των καρκινικών κυττάρων (τον προγραμματισμένο θάνατό τους)]. Αυτή η μελέτη επέδειξε τη χημειοπροστατευτική δραστηριότητα της SAC in vitro, και ότι η SAC μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

Το συστατικό του σκόρδου διαλλυλτρισουλφίδιο (DATS) ανακόπτει την ανάπτυξη καλλιεργημένων και ξενομοσχευμένων καρκινικών κυττάρων του ανθρώπινου προστάτη σε συνδυασμό με την πρόκληση απόπτωσης. Η απόπτωση που προκαλείται από τον στα καρκινικά κύτταρα του προστάτη γίνεται με τη μεσολάβηση, εν μέρει, της καταστολής της έκφρασης της πρωτείνης XIAP [x-linked inhibitor of apoptosis protein] και ότι η XIAP εκπροσωπεί έναν βιώσιμο βιοσηματοδότη της αντίδρασης του διαλλυλτρισουλφίδιου (DATS) για τις μελλοντικές κλινικές έρευνες.

Ο αναμεταδότης σήματος και ενεργοποιητής της μεταγραφής 3 [ Signal transducer and activator of transcription 3 (STAT3)] είναι ένας παράγοντας ογκογονικής μεταγραφής που συμμετέχει στην προστατική καρκινογένεση. Έχει επιδειχτεί ότι το διαλλυλτρισουλφίδιο (DATS) αναστέλλει τη φωσφορυλίωση του STAT3 σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων του προστάτη και in vivo.Όμως η ενεργοποίηση αυτού του ογκογενετικού παράγοντα μεταγραφής είναι πολύ επουσιώδης για τις κυτταρικές αντιδράσεις προς το DATS. Η βικανότητα του DATS να ξεπερνάει την ενεργοποίηση του STAT3 αποτελεί θεραπευτικό πλεονέκτημα γιαυτόν τον χημειοπροστατευτικό παράγοντα.

Το σκόρδο κατά του καρκίνου του ενδομητρίου 
Από Ιταλικές έρευνες βρέθηκε ότι το σκόρδο ασκεί μέτριο προστατευτικό αποτέλεσμα στην προστασία από τον καρκίνο του ενδομητρίου [13].

Το σκόρδο κατά του καρκίνου του πνεύμονος 
Ο καρκίνος του πνεύμονος είναι η κύρια αιτία της θνησιμότητας που σχετίζεται με τον καρκίνο, σε ολόκληρο τον κόσμο.. Τα πρόσφατα χρόνια το πνευμονικό αδενοκαρκίνωμα έχει ξεπεράσει σε συχνότητα το επιθηλιακού τύπου καρκίνωμα σε πολλές χώρες. Από πειραματικές έρευνες που έχουν γίνει in vitro και in vivo έχουν αποδειχτεί τα καρκινοπροστατευτικά αποτελέσματα του σκόρδου.

Η χορήγηση διαλλυλτρισουλφιδίου προλαβαίνει την εξέλιξη του διηθητικού καρκίνου και τις μεταστάσεις στους πνεύμονες σε πειραματόζωα ποντίκια TRAMP.

Επιδημιολογικές έρευνες έχουν δείξει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης σκόρδου και της συχνότητας θανάτου από πολλούς καρκίνους.

Έχει παρατηρηθεί σε ανθρώπινους πληθυσμούς η προστατευτική σχέση μεταξύ της βρώσης ωμού σκόρδου και του καρκίνου του πνεύμονα ότι έχει δοσοεξαρτώμενο χαρακτήρα.H κατανάλωση σκόρδου 2 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα έχει αντίσςτροφη σχέση με τον καρκίνο του πνεύμονος.. Τούτο σημαίνει ότι το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χημειοπροστατευτικός παράγοντας κατά του καρκίνου του πνεύμονος [16].

Το σκόρδο κατά του καρκίνου του δέρματος 
Το διαλλυλτρισουλφίδιο (DATS) είναι ισχυρότερο από το μόνο- και το δισουλφίδιο κατά του καρκίνου του δέρματος. Το DATS αναστέλλει την κυτταρική ανάπτυξη των κυττάρων του ανθρωπίνου μελανώματος Α375 και των κυττάρων του βασικοκυτταρικού καρκινώματος, αυξάνοντας τα επίπεδα των ενδοκυττάριων αντιδραστικών ριζών οξυγόνου (ROS) και τη βλάβη του DNA προκαλώντας ανακοπή της G2/M (φάση της κυτταρικής διαίρεσης), στρες του ενδοπλασμικού δικτύου και απόπτωση που γίνεται με τη μεσολάβηση μιτοχονδρίων, περιλαμβανομένης της οδού που εξαρτάται και δεν εξαρτάται από την κασπάση. 

Το σκόρδο και οι αιματολογικές κακοήθειες
Η χρήση σκόρδου και σπόρων σταφυλιού μπορεί να σχετίζεται με τον περιορισμό αιματολογικών κακοηθειών.

Το σκορδέλαιο μπορεί να φανεί επωφελής, όπως τούτο έχει αποδειχτεί σε πειραματόζωα.

Το σκόρδο και ο καρκίνος της γαστρεντερικής οδού 
Τα χημειοπροστατευτικά αποτελέσματα των λαχανικών της οικογένειας των Αμαραλυλιδών του γένους Allium (σκόρδο) [κρεμμύδια, σκόρδο, πράσο, κλπ] έχουν μελετηθεί εκτεταμένα στους καρκίνους της γαστρεντερικής οδού. Έχει ανακοινωθεί ότι το υδατικό διάλυμα εκχυλίσματος σκόρδου S-αλλυλοκυστείνης (SAC) ανακόπτει την επιθηλιακή-μεσεγχυματική μετάβαση (EMT) των καρκινικών κυττάρων CAL-27 του καρκίνου του στόματος των ανθρώπων, in vitro. Επίσης έχει επιδειχτεί ότι η κατανάλωση SAC, που εξαρτάται από τη δόση της, θα μπορούσε να προλάβει την ανάπτυξη και εξέλιξη ενός στοματικού καρκίνου και μέσω της ανακοπής της ΕΜΤ σε μοντέλα ξενομοσχεύματος ποντικών.

Η οργανοθειική χημική ένωση αζοένη (ajoene) , που προέρχεται από την επαναδιάταξη της αλλισίνης του λιωμένου ωμού σκόρδου μπορεί να να ανακόψει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, περιλαμβανομένης και της ανακοπής και απόπτωσης του κυτταρικού κύκλου των καρκινικών κυττάρων G(2)/M [38].

Σε μια μετα-ανάλυση του Zhou Y, και συνεργατών [2011] βρέθηκε ότι κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων λαχανικών του γένους Allium περιόρισε τον κίνδυνο γαστρικού καρκίνου. Επειδή όμως συνυπάρχουν και άλλοι παράγοντες και κακή ταξινόμηση της έκθεσης χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να εδραιωθεί αυτή η συσχέτιση.

Η αλισίνη προκαλεί πειραματικά αποπτωτικό θάνατο των καρκινικών κυττάρων του εντέρου με τη μεσολάβηση του μεταγραφικού παράγοντα E2L2 ή Nrf2, που κωδικοποιείται μέσω του γονιδίου NFE2L2.

Το σκόρδο και ο καρκίνος του ήπατος
Η αλλισίνη προκαλεί αυτοφαγικό κυτταρικό θάνατο στα ανθρώπινα καρκινικά ηπατικά κύτταρα Hep G2 cells. Τα αποτελέσματα έρευνας έχουν δείξει ότι η αλλισίνη προκαλεί αυτοφαγία μέσω της καρκινοκατασταλτικής πρωτείνης p53 και ανακόπτει τη βιοσιμότητα κυτταρικών γραμμών του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος. Η αλλισίνη του σκόρδου δείχνει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες ως .ενας νέος χημειοπροστατευτικός παράγοντας πρόληψης του καρκίνου του ήπατος.

Πειραματικιά έχει επιδειχτεί το αντιμεταστατικό και αντιπολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα της S-αλλυλοκυστείνης (SAC) κατά των ηπατικών καρκινικών κυττάρων, πράγμα που δηλώνει ότι θα μπορούσε η SAC να χρησιμοποιηθεί κατά του καρκίνου του ήπατος.

Το σκόρδο και ο καρκίνος του μαστού
Το σκόρδο και τα παράγωγά του περιορίζουν την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού σε πειραματόζωα και σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων του μαστού. Τα ελαιοδιαλυτά συστατικά του σκόρδου, όπως το διοαλλύλσουλφίδιο (DADS) είναι αποτελεσματικότερα από τα υδατοδιαλυτά στην καταστολή του καρκίνου του μαστού. Μεταξύ των μηχανισμών της δράσης των ελαιοδιαλυτών συστατικών του σκόρδου περιλαμβάνεται η ενεργοποίηση μεταβολικών ενζύμων που αποτοξινώνουν τον οργανισμό από καρκινογόνα, η καταστολή του σχηματισμού προσαγωγού DNA [DNA adduct formation], η ανακοπή της παραγωγής αντιδραστικών ριζών οξυγόνου, η ρύθμιση της ανακοπής του κυτταρικού κύκλου και η πρόκληση απόπτωσης. Το εμπλουτισμένο με σελήνιο σκόρδο ή οι χημικές ενώσεις οργανοσεληνίου παρέχουν ισχυρότερη προστασία κατά της καρκινογένεσης του μαστού στα ποντίκια και μεγαλύτερη ανακοπή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων του μαστού σε κυτταρικές καλλιέργειες, παρά το φυσικό σκόρδο και τα αντίστοιχα οργανοθειικά ανάλογά του. Το DADS δρα συνεργικά με το εικοσαπεντανοικό οξύ, που είναι κατασταλτικό του καρκίνου του μαστού και ανταγωνίζεται την καρκινοενισχυτική δράση για τον καρκίνο του μαστού του λινολεϊκού οξέος. Επιπλέον, το εκχύλισμα σκόρδου περιορίζει τις παρενέργειες που προκαλούνται από τα αντικαρκινικά φάρμακα. Έτσι λοιπόν το σκόρδο και οι χημικές ουσίες που προέρχονται από το σκόρδο είναι υποσχόμενοι υποψήφιοι για τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού.

Το σκόρδο και η νόσος του Alzheimer
Το παλιό εκχύλισμα σκόρδου [Aged Garlic Extract' (AGE)] και ένα από τα ενεργά συστατικά του η S-αλλυλ-L-κυστεΐνη [S-allyl-L-cysteine (SAC)] περιορίζου διάφορες παθολογικές διεργασίες που σχετίζονται με τη συναπτική εκφύλιση και τις νευροφλεγμονώδεις οδούς που σχετίζονται με τη νόσο του Alzheimer. Βάσει των θετικών προκαταρκτικών αποτελεσμάτων για τη θετική επίδραση του σκόρδου στην πρόληψη της νόσου του Alzheimer χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για την ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων του AGE και/ή της SAC σε μια αποτελεσματική προληπτική στρατηγική κατά της νόσου του Alzheimer.

To σκόρδο και το καρδιοκυκλοφορικό σύστημα 
Η περισσότερη έρευνα που αφορά στο σκόρδο έχει δείξει ότι το σκόρδο και τα ενεργά χημικά συστατικά του δρουν αποτελεσματικά, περιορίζοντας τον καρδιοαγγειακό και μεταβολικό κίνδυνο αποκαθιστώντας στο φυσιολογικό τις ανώμαλες τιμές των λιπιδίων του πλάσματος, τις οξειδωμένες χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες, την ανώμαλη συσσώρευση αιμοπεταλίων, την υψηλή αρτηριακή πίεση και την καρδιακή βλάβη. Μερικά από τα επωφελή αποτελέσματα του διατροφικού σκόρδου κατά των καρδιαγγειακών διαταραχών επιτυγχάνονται μέσω της δημιουργίας υδροθείου, μονοξειδίου του αζώτου στα καρδιομυοκύτταρα και τα ενδοθηλιακά κύτταρα.

Το σκόρδο έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει την καρδιά από το έμφραγμα του μυοκαρδίου, την καρδιοτοξικότητα από δοξορουμπισίνη, την υπερτροφία του μυοκαρδίου και τη βλάβη της καρδιάς από ισχαιμία-επαναιμάτωση. Διάφορες ερευνητικές ομάδες αναφέρουν το σκόρδο προκαλεί στην καρδιά την παραγωγή ενδογενών αντιοξειδωτικών και την υπεροξείδωση λιπιδίων. Άλλοι μηχανισμοί που ευθύνονται για το καρδιοπροστατευτικό αποτέλεσμα του σκόρδου είναι η ρύθμιση διαύλων ιόντων, η τροποποίηση της οδού σηματοδότησης Akt , η αναστολή της δεακετυλάσης της ιστόνης και η αναστολή του κυτοχρώματος Ρ450. Παρά την ανεύρεση διαφόρων καρδιοπροστατευτικών μηχανισμών του σκόρδου υπάρχει ανάγκη περαιτέρω έρευνας, προκειμένου να εντοπιστούν οι ειδικοί μοριακοί μηχανισμοί της καρδιοπροστασίας στις διάφορες νόσους της καρδιάς [22].
Στις ποικίλες κλινικές μελέτες και μετα-αναλύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχει επιδειχτεί η θετική επίδραση του σκόρδου στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου και ιδιαίτερα στην αποκατάσταση των επιπέδων των λιπιδίων του αίματος. Παρά τούτο έχουν αναφερθεί και μερικές αμφιλεγόμενες απόψεις. Παρομοίως τα αποτελέσματα του σκόρδου στη υπέρταση και τη συσσώρευση αιμοπεταλίων είναι ήπια, ενώ οι πληροφορίες γιαυτά είναι περιορισμένες. Σε πολυάριθμες κλινικές έρευνες που έχουν γίνει για την αντιυπερτασική δράση του σκόρδου, τα αποτελέσματά τους έχουν οδηγήσει σε αμφιλεγόμενα συμπεράσματα. Τούτο μερικώς μπορεί να αποδοθεί στη διαφορετική περιεκτικότητα θείου των διαφόρων σκευασμάτων σκόρδου, που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς από διάφορους ερευνητές. Είναι πιθανόν τα δισκία σκόνης σκόρδου παρατεταμένης δράσης να προκαλέσουν ισχυρότερα βιολογικά αποτελέσματα.

Έχει αποδειχτεί σε Ιαπωνική πληθυσμιακή ομάδα ότι η δίαιτα που περιλαμβάνει καθημερινώς σκόρδο ασκεί υποτασικά αποτελέσματα σε ενήλικους με ήπια υπόταση, χωρίς να επηρεάζει τα προϋπερτασικά άτομα .

Η σκόνη σκόρδου μακράς διαρκείας κατεβάζει τη συστολική και τη διαστολική πίεση σε άτομα με ήπια και μέτρια υπέρταση, σε σύγκριση με άτομα που πήραν συνηθισμένα σκευάσματα σκόρδου, όπως απέδειξαν Ρώσοι ερευνητές.

Το σκόρδο και ο διαβήτης Τύπου 2
Σε έρευνα που έγινε για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του σκόρδου επί των αντυπεργλυκαιμικών, λιποπτωτικών, αντιφλεγμονωδών αποτελεσμάτων και τη βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου επί παχυσάρκων ασθενών με ανεξέλεγκτο διαβήτη τύπου 2 βρέθηκε ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ των υψηλών επιπέδων της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης και των επιπέδων δεαμινάσης της αδενοσίνης . Βρέθηκε ότι το σκόρδο έχει αντιυπεργλυκαιμικές και λιποπτωτικές ιδιότητες. Η επιπρόσθετη ελάττωση των επιπέδων της C-αντιδραστικής πρωτεϊνης και δεαμινάσης της αδενοσίνης στον ορό από τη λήψη του σκόρδου μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος παράγοντας δημιουργίας καλού γλυκαιμικού ελέγχου και της πρόληψης μακροπρόθεσμων επιπλοκών.

Το αντιδιαβητικό αποτέλεσμα του σκόρδου είναι καλά τεκμηριωμένη και περιγράφεται ακόμη και στην ιατρική βιβλιογραφία της αρχαιότητας. Το σκόρδο με τα συστατικά του έχουν ευρύτατα μελετηθεί για τα αντιδιαβητικά του αποτελέσματα, τόσο πειραματικά όσο και σε πειραματόζωα. Υπάρχουν επίσης εκτεταμένες έρευνες σε ανθρώπους για τα υπογλυκαιμικά αποτελέσματα του σκόρδου. Το σκόρδο και τα εκχυλίσματα του σκόρδου έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικά στον περιορισμό της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Οστεοαρθρίτιδα και το σκόρδο 
Η Οστεοαρθρίτιδα είναι μια διαταραχή του αρθρικού θυλάκου μια διάρθρωσης, που χαρακτηρίζεται από πόνο, δυσκαμψία, και περιορισμό της λειτουργίας της διάρθρωσης. Συχνά ταξινομείται ως εκφυλιστική νόσος διότι η πάσχουσα διάρθρωση επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Oι έρευνες έχουν δείξει ότι η πλούσια δίαιτα σε λαχανικά και φρούτα φαίνεται να δρα προστατευτικά κατά της ακτινογραφικά διαγνωσμένης οστεοαρθρίτιδας. Επιπλέον το διαλλυλσουλφίδιο του σκόρδου και των λοιπών συγγενικών φυτών του σκόρδου (κρεμμύδια, κλπ) καταστέλλει την έκφραση τις πρωτάσες διάσπασης της μήτρας στα κύτταρα που μοιάζουν με χονδροκύτταρα, παρέχοντας έτσι ένα πιθανό μηχανισμό δράσης.

Το σκόρδο και η ουρική αρθρίτιδα
Το διαλλυλσουλφίδιο του σκόρδου (DAS) προλαβαίνει την IL-1beta και τους κρυστάλλους ουρικού μονονατρίου που προκαλούνται από την απορρύθμιση της COX-2 στα κύτταρα του αρθρικού θυλάκου και τα χονδροκύτταρα και βελτιώνει την θυλακίτιδα που προκαλείται από τους κρυστάλλους, πιθανόν μέσω ενός μηχανισμού που περιλαμβάνει τον NF-kappaB. Οι αντιφλεγμονώδεις δράσεις του DAS μπορεί να είναι σημαντικές για τθεραπεία της φλεγμονής των αρθρώσεων.

ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΖΕΥΓΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΣ ΓΚΕΛΗ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΣΤΡΑΦΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ.

Δρ Γκέλης Ν. Δημήτριος, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ιατρική Διατροφολογία, Προληπτική Ιατρική, Περιβαλλοντική Ιατρική, Συμπληρωματική Ιατρική

Γκέλη Αικατερίνη, Ιατρός, Ακτινοδιαγνώστρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ιατρική Διατροφολογία, Ακτινοδιαγνωστική και Υπερηχογραφική Διαγνωστική, Περιβαλλοντική Ιατρική, Συμπληρωματική Ιατρική

Νικόλαος Μεταξάς
Captain Nikos K Metaxas-ATPL-Airline pilot-B737ng airbus 320 atr42/72 

Πηγή: http://www.dramini.gr

Πρόσφατη έρευνα: Το ωμό σκόρδο «προστατεύει από τον καρκίνο του πνεύμονα» 
Η κατανάλωση ωμού σκόρδου δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να ελαττώσει σχεδόν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, οι ενήλικες που συστηματικά το καταναλώνουν έχουν κατά 44% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, ενώ ακόμα και στους καπνιστές ο κίνδυνος μειώνεται κατά 30% με τη βοήθειά του.
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι παγκοσμίως η πιο συχνή μορφή καρκίνου - και το κάπνισμα είναι ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου, με τους εννέα στους δέκα πάσχοντες από τη νόσο να είναι καπνιστές.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο προστατεύει τους πνεύμονες από διάφορα νοσήματα, καθώς και ότι μειώνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως άλλων μορφών καρκίνου, όπως αυτός του παχέος εντέρου. Στην παρούσα μελέτη, επιστήμονες από το Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών της Επαρχίας Γιάνγκσου, στην Κίνα, συνέκριναν τις διατροφικές συνήθειες 1.424 πασχόντων από καρκίνο του πνεύμονα με εκείνες 4.500 υγιών εθελοντών.
Όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Cancer Prevention Research», όσοι έτρωγαν ωμό σκόρδο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του πνεύμονα, ακόμα κι αν κάπνιζαν ή εκτίθονταν καθημερινά στους ατμούς από λάδια που μαγειρεύονταν σε υψηλές θερμοκρασίες (είναι ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για τη νόσο). Οι ερευνητές δεν ξέρουν εάν το εύρημά τους ισχύει και για το μαγειρεμένο σκόρδο.
Ωστόσο, παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι την προστατευτική δράση ασκεί η αλισίνη - η χημική ουσία του σκόρδου που του προσδίδει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του και η οποία απελευθερώνεται όταν ψιλοκόβουμε ή λιώνουμε το σκόρδο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αλισίνη καταπολεμά τη φλεγμονή στον οργανισμό και δρα αντιοξειδωτικά. 

Πηγή: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&articleID=17697&ct=1
 
melissokomikonergastirion
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ...,ΑΦΘΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το λεμόνι εκτός από το να προσφέρει οξύτητα στο φαγητό και άρωμα στα γλυκά έχει και πολλές άλλες χρήσεις που δικαιολογούν το χαρακτηρισμό «θαυματουργό» που του αποδίδουν πολλοί. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθαρίζει και ενυδατώνει το δέρμα, επιταχύνει τη διαδικασία της θεραπείας και της ανάρρωσης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Onmed.gr το νερό με λεμόνι βοηθάει στα εξής:
Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Τα λεμόνια περιέχουν βιταμίνη C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τον κίνδυνο αναπνευστικής λοίμωξης. Επιπλέον το ασκορβικό οξύ που περιέχει καταπολεμά τις φλεγμονές, ενώ η σαπωνίνη έχει αντιμικροβιακές ουσίες που κρατούν μακριά τη γρίπη και το κρυολόγημα.

Διευκολύνει την πέψη
Τα φλαβονοειδή που περιέχει βοηθούν την πέψη και καθαρίζουν το συκώτι. Επίσης, η βιταμίνη C συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο έλκους.


Καθαρίζει το δέρμα
Η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το λεμόνι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την εμφάνιση ρυτίδων.

Επιτάχυνση της θεραπείας
Το ασκορβικό οξύ και η βιταμίνη C βοηθούν στην ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων, ενώ η βιταμίνη C καταπολεμά τη φλεγμονή.

Βοηθά στην ενυδάτωση
Το νερό με λεμόνι ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Δίνει ενέργεια
Ο χυμός από το λεμόνι παρέχει ενέργεια στο σώμα και ταυτόχρονα βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης, ενώ η μυρωδιά του ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
 
melissokomikonergastirion 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι αγοράζει κανείς σήμερα με χίλιες δραχμές;

Ιδού ένα χιλιάρικο, η περίφημη «χήνα» που λέγαμε και τότε. Τι αγοράζαμε με αυτό το 1999, σε μια πρωινή Κυριακάτικη βόλτα;

Τσιγάρα….



αμερικάνικα: 400 δραχμές.

Τυρόπιτα: 100 δραχμές.

Καφές φραπόγαλο: 500 δραχμές.

Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.

2013

Σήμερα τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:

Τσιγάρα αμερικάνικα: 4,50 ευρώ.

Τυρόπιτα 1,5 ευρώ με τυρί. Χωρίς τυρί ένα ευρώ.

Καφές φραπόγαλο: 3 ευρώ.

Σύνολο 9 ευρώ, δηλαδή τρία χιλιάρικα, με βασικό μισθό 480 ευρώ. Δηλαδή σε δραχμές 163 χιλιάδες (περίπου όσο και το 1999).

Απλά 14 χρόνια μετά, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε. Ο βασικός μισθός μειώθηκε και για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού δεν υπάρχει καν. Success story με τα όλα του.


hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοί είναι οι "ιδιοκτήτες" του Εθνικού Ύμνου

ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ;
Είναι τραγικό, αλλά ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε πριν λίγες ώρες στην Βουλή το πλέον απίστευτο και ανατριχιαστικό: Ότι ξένη ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου.
Toμεσημέρι που πληροφορηθήκαμε το γεγονός από το κοινουβουλευτικό ρεπορτάζ και θέλοντας να είμαστε απόλυτα σίγουροι περιμέναμε την έκδοση των επίσημων πρακτικών της Βουλής και θέτοντας απλά το ερώτημα "Σε ποιον ανήκουν τελικά τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;" αφού το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αυτό παρά το γεγονός ότι εδώ από το defencenet.gr, είμασταν αυτοί που την περασμένη Κυριακή αποκαλύψαμε το ζήτημα.
Και τα πρακτικά της Βουλής επιβεβαίωσαν το ανατριχιαστικό, όπως πρώτοι το χαρακτηρίσαμε: Ο υπουργός Πολιτιμσού ομολόγησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα του ελληνικού εθνικού ύμνου ανήκουν στην εταιρεία ΙΟDA-Orchard με έδρα το Λος Άντζελες και μεγαλο μέτοχο την εταιρεία SONY Music και όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε αυτήν!
Ποια η μοίρα αυτού του τόπου όταν ούτε ακόμα τα δικαιώματα του Εθνικού του Ύμνου δεν έχει; Και πώς πήραν τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου, έστω διαδικτυακά; Ποιος τα πούλησε και πόσο; Πότε συνέβη αυτό. Καυτά ερωτήματα που θέλουν άμεσες απαντήσεις...
H επιβεβαίωση και διώ υπουργικών χειλέων της αποκάλυψης του defencenrt.gr έγινε μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά, Τέρενς Κουίκ και Γαβριήλ Αβραμίδη στην οποία καταγγέλλουν ότι  ιδιωτική εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου.
Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος (δεν έχει πρακτική ευθύνη για το ζήτημα αφού η απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων έγινε πολύ πριν αναλάβει την θέση του υπουργού Πολιτισμού) είπε ότι "Δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο γιατί έχει εμβληματική αξία" κλπ κλπ. αλλά τι σημασία έχει;
Η χώρα έχει τα δικαιώματα του Εθνικού της Ύμνου; Όχι! Αυτή είναι η ουσία.
Ιδού ολόκληρο το αρχικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr που από την Κυριακή κυριαρχεί στο διαδίκτυο και από σήμερα σε όλη την πολιτική επικαιρότητα όλων των ΜΜΕ:
"Απίστευτο, τρελό, αλλά αληθινό: Στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard ανήκουν τα πνευματικά δικαίωματα του Εθνικού μας Ύμνου (στίχοι Διονύσιος Σολωμός, μελοποίηση Νικόλαος Μάντζαρος) και άρα απαγορεύεται η χρήση του χωρίς να αποδίδονται πνευματικά δικαιώματα!
Η αποκάλυψη ήρθε όταν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από τους αστυνομικούς προσπάθησαν να ανεβάσουν στον ιστότοπο τους στο Youtube το δελτίο ειδήσεων το οποίο έκλεινε με τον Εθνικό Ύμνο.
Μόλις το βίντεο ανέβηκε, το Youtube έστειλε μια ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρεθούν τα ηχητικά τμήματα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτραπεί στο YouTube να παίζει στην αρχή του βίντεο διαφημίσεις, προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί.
Και σε σχετικό ερώτημα το YouTube αποκάλυψε ότι τα δικαίωματα του ελληνικού Εθνικού Ύμνου ανήκουν στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογικής διαχείρισης και διανομής μουσικής και ταινιών.
Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και διατηρεί σχέσεις ελέγχου με τα μεγαλύτερα διαδικτυακά μέσα παροχής περιεχομένου όπως το YouTube, το iTunes, το Amazon κ.λπ, ενώ ανήκει κατά ένα μεγάλο μέρος στην Sony Music Entertainment.
Δηλαδή ο εθνικό μας ύμνος ανήκει στην πολεθνική εταιρεία Sony!
Το ερώτημα είναι ποιος φορέας έχει δηλώσει κάτοχος πνευματικών ή συγγενικών δικαιωμάτων του Εθνικού Ύμνου. Το ερώτημα είναι μήπως τα δικαιώματα εκχωρήθηκαν μεταξύ 2010 και 2012 με τα δύο Μνημόνια που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά.
Το ζήτημα είναι τεράστιο αφού άπτεται συμβολισμών που μπροστά τους απλά όλα τα άλλα είναι μικρά και ασήματα.
Και πρέπει να δοθεί "εδώ και τώρα" μια απάντηση από την κυβέρνηση: Πώς, πότε και από ποιον εκχωρήθηκαν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου. Είναι γεγονός ότι η πώλησή τους έγινε για να να καλυφθεί μέρος του εξωτερικού χρέους της χώρας;"


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »