Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ: Πότε συμπληρώνουμε το Ε9. Δεν ισχύει για όλους

Νέες διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για το Ε9. Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή στην περιουσία ή τα ακίνητα η εν λόγω υποβολή
Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του φορολογουμένου κατά το προηγούμενο έτος, είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα.
Ειδικά για το έτος 2013, ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, βάσει των σχετικών διατάξεων (άρ.19 ν. 4110/2013), οι φορολογούμενοι οι οποίοι, κατά την 1.1.2013, έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά, μέχρι 15.9.2013, την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ("Υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9") , προκειμένου να τη συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι σχολικοί φύλακες

Εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και θα λαμβάνουν κανονικά το μισθό τους οι Σχολικοί Φύλακες του Δήμου Αγίων Αναργύρων αφού τους χορηγήθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η προσωρινή διαταγή που είχαν ζητήσει. Σύμφωνα με την απόφαση οι εν λόγω Σχολικοί Φύλακες εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και μισθοδοτούνται με τον κανονικό τους μισθό. Δικάσιμος για τη συζήτηση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων ορίσθηκε η 2α Οκτωβρίου 2013.
Σημειώνουμε ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ – Ν. ΧΛΕΠΑΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32,  10675 Αθήνα - Κολωνάκι
Τηλ. 210-7222007, Fax 210-7222182

www.publiclaw-lawfirm.gr
www.apapaconstantinou-lawfirm.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκήρυξη του 5ου Πανελλήνιου αγώνα δρόμου «Μνήμες λιγνίτη», 8 Σεπτεμβρίου 2013

spartakosΣε μια προσπάθεια να αναδείξει και να επιβραβεύσει, με κάθε τρόπο, την προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη συμβολή – ρόλο του λιγνίτη και της περιοχής στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα, το Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συνδιοργανώνουν, τον 5ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου υπό τον διακριτικό τίτλο ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨.
Μετά τις άκρως επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, την εντυπωσιακή συμμετοχή, τα θετικά σχόλια και το κοινό αίτημα που εκφράστηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση για ¨άνοιγα του θεσμού¨, το Σωματείο αναλαμβάνει πλέον τη διοργάνωση του 5ου αγώνα, με ακόμα μεγαλύτερους στόχους, ακόμα περισσότερο μεράκι και θετική διάθεση, ανεβάζοντας τον πήχη και εντάσσοντας τις ¨Μνήμες Λιγνίτη¨  στις κορυφαίες αθλητικές δραστηριότητες.
Γενικές πληροφορίες για την περιοχή: Η πόλη της Πτολεμαΐδας ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Εορδαίας. Αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Ευρώπης, λόγω των λιγνιτών που κρύβει η γη της Εορδαίας. Απέχει 150 χιλ. από Θεσ/νικη και 520 χιλ. από Αθήνα, με εύκολη και άνετη πρόσβαση μέσω Εγνατίας οδού.
Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών που η απόσταση είναι 10 χιλ. και το Λαϊκό Δρόμο  5χιλ. Ανδρών – Γυναικών.

Λεπτομέρειες για τα τη διοργάνωση:
  • Ημερομηνία διεξαγωγής: 8- 9-2013
  • Τόπος διεξαγωγής :Πτολεμαΐδα  Ν. Κοζάνης
  • Απόσταση 10 χιλ. Αγωνιστικός Δρόμος ανδρών –γυναικών
    • κατηγορίες (18-30, 31-40, 41-50, 51-60, 60+)
  • 5 χιλ. Λαϊκός Δρόμος ανδρών –γυναικών γενική κατάταξη
  • Είδος αγώνα: Άσφαλτος
  • Υψόμετρο: 600μ.
  • Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ.
  • Η κατηγορία συγκροτείται εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 10 άτομα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συγχωνεύονται σε άλλη παραπλήσια κατηγορία, με ευθύνη των διοργανωτών.
  • Μετά την πάροδο 2 ωρών από την εκκίνηση, ο αγώνας θεωρείται περατωθής
Βραβεύσεις:
 α) Οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης (ανδρών-γυναικών)
 β) Οι τρείς πρώτοι ανά κατηγορία στα 10 χιλ.
γ) Οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης ανδρών-γυναικών στα 5χιλ. του Λαϊκού δρόμου.
  • 1ος κύπελλο: χρυσό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
  • 2ος κύπελλο: αργυρό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
  • 3ος κύπελλο: χάλκινο μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο, μπλουζάκι και καπέλο. Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο του τερματισμού στο μνημείο λιγνιτωρύχων.
Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα:
ü  Η διαδρομή είναι ακριβώς 10 χιλ. και αντιστοίχως 5 χιλ. μετρημένη με GPS, χωρίς υψομετρικές διαφορές, εύκολη και ευθεία.
ü  Ατομική χρονομέτρηση για κάθε αθλητή χωριστά με χρήση ηλεκτρονικών μέσων (CHIP).
ü  Η εκκίνηση θα δοθεί από τον χώρο των ορυχείων και θα διέλθει από την εθνική οδό Κοζάνης Πτολεμαΐδας την πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ ο  τερματισμός θα γίνει στο μνημείο των λιγνιτωρύχων στην έξοδο της πόλης προς Φλώρινα (Πτολεμαΐδας).
ü  Σταθμοί νερού θα υπάρχουν δύο, στα 5 και στα 8χιλ. Στον τερματισμό θα υπάρχουν φρούτα, χυμοί και ισοτονικά ποτά.
ü  Ασθενοφόρο επανδρωμένο με το απαραίτητο πλήρωμα θα ακολουθεί τους δρομείς, ομάδα διασωστών με αυτοκίνητο, καθώς και ο ΜΟΠ (Μοτοσυκλετσιτικός Όμιλος Πτολεμαΐδας), για περιπτώσεις όπως εγκατάλειψη –μικροπροβλήματα κ.ο.κ.
ü  Θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με ευθύνη της Τροχαίας και της Δημοτικής αστυνομίας.
ü  Στην αφετηρία και στον τερματισμό θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για να ντυθούν και να ξεντυθούν αντίστοιχα  οι αγωνιζόμενοι. Επιπλέον στο χώρο του τερματισμού θα  υπάρχει η δυνατότητα ατομικής καθαριότητας (ντουζ).
ü  Χιλιομετρική σήμανση της διαδρομής ανά 1χιλ.
ü  Οι αθλητές θα πρέπει να είναι στις 9:30 π.μ. στο χώρο του τερματισμού, για να γίνει ταυτοποίηση των αθλητών και από εκεί με λεωφορεία των διοργανωτών θα μεταφερθούν στα σημεία εκκίνησης.
ü  Αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα με ευθύνη των γονέων τους και αφού υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.
 Δηλώσεις συμμετοχής: Δήλωση συμμετοχής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του Σωματείου, Β. Κων/νου 4 (1Ος όροφος), στα κατά τόπους σωματειακά παραρτήματα, ενώ μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής και τηλεφωνικά στα νούμερα: 2463021211, 21212 και 54251, καθώς και να την αποστείλουν με φαξ στο: 2463021213. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα γίνεται και μέσω της σελίδας του συνδικάτου www.spartakos-dei.gr, αλλά και με αποστολή email στο info@spartakos-dei.gr και psen@otenet.gr έως τις 2-9-2013.
Πληροφορίες στην οργανωτική επιτροπή:
Παλάσκας Νικόλαος: 6974392761
Μανώλας Γεώργιος : 6947420404
Παπαδημητρίου Δημήτρης : 6936636328
Στεργιούλης Παναγιώτης: 6972846265
Ντάμπης Βασίλης: 6946774444
Ιωσηφίδης Δημήτρης: 6948833989
Φιλημέγκας Γιώργος: 6946037070
Στογιάννης Αθανάσιος: 6977500531
Σταθόπουλος Δημήτριος : 6974566212

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στην… ηγεσία της δικομματικής Κυβέρνησης Γράφει ο συνεργάτης μας Ιωάννης Δέμος

Σύμφωνα με πρωινή πληροφορία 2-8-2013, σε συνάντηση μεγαλοεπιχειρηματιών ( και μέσω τηλεδιάσκεψης) στο city του Λονδίνου, συζητείτο η προοπτική υπογραφής παραχωρητηρίων, συμβολαίων και συμφωνιών δισεκατομμυρίων ευρώ με την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι μάλιστα είχαν και την πλέον «φρέσκια» ενημέρωση, για προβλεπόμενες, (ενδοτικές) υπέρ τους αποφάσεις, της «Ελληνικής» Κυβέρνησης.

Το περίεργο είναι ότι ως το πλέον αρμόδιο άτομο για να προσεγγίζει κανείς ως κορυφαίο εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας και μάλιστα χωρίς πατριωτικές αναστολές, υπεδεικνύετο ο Ευάγγελος Βενιζέλος .
Εξαιρετικά ανησυχητική ήταν και αναφορά για την πιθανότητα να ηγηθεί (!) της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες (και γεννάται το ερώτημα τι ξέρουν που δεν το γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, ίσως συγχώνευση Πα.Σο.Κ και Ν.Δ.;)
Το μόνο αδύνατο σημείο που εντόπιζαν είναι ο κίνδυνος να αντιληφθούν τον ρόλο του οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι και οι ψηφοφόροι (ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος του άραγε;) και να τον αναγκάσουν σε παραίτηση...

Ενώ αναφέρθηκαν και σε  άλλα …προσφιλή τους πρόσωπα στην δικομματική Κυβέρνηση …
Αυτό δε που αφέθηκε να εννοηθεί είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι «αχυράνθρωπος» με ρόλο μόνον του «εκπροσώπου»  της Κυβέρνησης και όχι βεβαίως με ισχύ Πρωθυπουργού… Δηλαδή ως εν δυνάμει πρωθυπουργός εκλαμβάνεται ο Ε. Βενιζέλος.
Αυτό που ενισχύει τα παραπάνω είναι το γεγονός ότι ο Ε. Βενιζέλος είναι μέλος όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων και χρεώνεται με σημαντικές φιλομνημονιακές, υπέρ των δανειστών αποφάσεις, ενώ αναφέρθηκαν με επαινετικά λόγια για τον τρόπο με τον οποίο ο Ε.Βενιζέλος, ολοκλήρωσε και χειρίστηκε επικοινωνιακά το κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων.

Συμπερασματικά φαίνεται ότι παίζεται ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα » »

Με προτάσεις για το μέλλον της ΔΕΗ (Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης)

Η κοινωνία του ενεργειακού μας κέντρου συμπορεύεται περισσότερα από 60 χρόνια με τη ΔΕΗ. Κυβερνητικά στελέχη, αυτοδιοικητικοί, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, άνεργοι, πληττόμενοι, βιοτέχνες, έμποροι και όλοι οι κάτοικοι είχαν τις απαιτήσεις τους, εξ αιτίας της παρουσίας των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της, όλοι όμως την ήθελαν και συνεχίζουν να την θέλουν σαν συνεργάτη στην πορεία για το μέλλον της περιοχής, με το κοινωνικό της πρόσωπο, με τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες, με τις αποκαταστάσεις των εδαφών, με την απορρόφηση των ανέργων κλπ. κανείς μα κανείς δεν επιθυμεί έναν στυγνό ιδιώτη αντί της ΔΕΗ απέναντί του, που θα έχει σαν μοναδικό του μέλημα το κέρδος και μόνον αυτό.
Οι <<πράσινες>> αντιλήψεις πρέπει να υπάρχουν και να υλοποιούνται, όχι όμως διαρκώς σε βάρος του λαού, με αλλεπάλληλες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ( θα αναθεωρούνται ανά εξάμηνο δηλ. Ιανουάριο 2014, Ιούλιο 2014 κ.ο.κ) και με ατέλειωτα χαράτσια, που αφήνουν δυσβάστακτα χρέη στη ΔΕΗ και εξουθενώνουν τους Έλληνες. Στην γειτονική ευρωπαϊκή Βουλγαρία η εξέγερση των Βουλγάρων έριξε την κυβέρνηση του Αμερικανόθρεφτου Borisov, λόγω των αυξημένων τιμολόγιων από τους ιδιώτες στην Η/Ε και οι συνεχείς διαδηλώσεις φέρνουν νέες μειώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το 2009 παρά τις επαπειλούμενες επιβαρύνσεις στην τιμή της KWT από τα δικαιώματα ρύπων, οι Γερμανοί σχεδίασαν και επένδυσαν στην κατασκευή 14 νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα τους με στερεά καύσιμα. Το πρώτο εξάμηνο του 2013 η παραγωγή ενέργειας από συμβατικά καύσιμα ανέβηκε κατά 12,4%. Παρά την μεγάλη αύξηση των έργων σε φωτοβολταικά, η ηλεκτροπαραγωγή τους είχε πτώση 36%.                Η ΔΕΗ έκλεισε τρείς λιγνιτικές μονάδες και τις αντικατέστησε με Φ.Α. χωρίς να εξαντληθούν τα αποθέματα λιγνίτη, τουλάχιστον στην Πτολεμαίδα. Αποφασίστηκε  ακόμα  να κλείσουν άλλες πέντε μονάδες μέσα στο 2013 και υπάρχει διάθεση για πάρα πέρα.                                                                                                                     
Σίγουρα οι Γερμανοί γνωρίζουν καλύτερα από πού θα πάρουν φθηνότερη ενέργεια, με ασφάλεια και δίχως εξαρτήσεις. Το ίδιο και οι Γάλλοι που επενδύουν στα πυρηνικά για τους ίδιους λόγους. Εμείς πέρα από τις πράσινες ευαισθησίες μας θα το μάθουμε ποτέ;
Στην κυβερνητική απόφαση για σαλαποίηση της ΔΕΗ τα συνδικάτα και οι φορείς της περιοχής μας, πρέπει να απαντήσουν με προτάσεις. Μακάρι να μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ΔΕΗ 100% στο δημόσιο, ενιαία & καθετοποιημένη, δυστυχώς όμως κινδυνεύουμε με την αδιαλλαξία να χάσουμε τα πάντα.
Είναι εντελώς καταστροφική η δημιουργία της λεγόμενης <<μικρής ΔΕΗ>> με το 30% του παραγωγικού δυναμικού της να παραχωρείται σε ιδιώτη. Αν προσθαφαιρέσουμε και την απόφαση απόσυρσης μονάδων, πλησιάζουμε το 40%. Και δεν είναι μακριά η διεκδίκηση από το κοινό πελατολόγιο αναλογικού ποσοστού εμπορίας.                                                                                                                                                                             Είναι πέρα για πέρα καταστροφικό το χάρισμα 1400 ΜW λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, 500 MW από το υδροηλεκτρικό δυναμικό και 500 MW μονάδων Φ.Α. με την προσθήκη ότι την τελική εκτίμηση των μεταφερόμενων περιουσιακών στοιχείων θα την κάνει η Κομισιόν (πάρτε φίλοι) και την διαδικασία ιδιωτικοποίησης το ΤΑΥΠΕΔ με συνεργάτες (τα αρπακτικά) τους διεθνής τραπεζικούς εκτιμητές.  
 Είναι  ολοκληρωτική καταστροφή  για τη ΔΕΗ η πορεία της με κομματιασμένη την παραγωγή, με εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων χωρίς την βασική παράμετρο του εθνικού μας συμφέροντος, με το μέλλον του τόπου μας χωρίς ανάπτυξη και προοπτική.
Εκτιμώ ότι μπορούν να διαφοροποιηθούν μερικώς έστω οι αποφάσεις, και ότι μπορεί να γίνει δεκτή η αποφυγή της <<μικρής ΔΕΗ>> με την αποδοχή της εκχώρησης του 17% με στρατηγικό επενδυτή.
Οι πολιτικοί μας, οι φορείς, τα συνδικάτα και ο λαός της περιοχής πρέπει να συνταχθούν σε μια πρόταση που θα έχει άλλη διέξοδο από τον εμφανή γκρεμό. Μια εναλλακτική με βάση και τις  δεσμεύσεις της  κυβέρνησης,  όπως η  εκχώρηση & εκμετάλλευση των  λιγνιτών Ελασσόνας & Δράμας.                                     
Να ανοίξουν ορυχεία και σταθμούς,  να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για τους προ των πυλών μετανάστες Έλληνες ανέργους, να δούμε επιτέλους έναν σωστό ανταγωνισμό με πραγματικούς ιδιώτες επενδυτές, όχι με τυχοδιώκτες μεταπράτες και να  αποφύγουμε τα χειρότερα.                                                 
Αν η κυβέρνηση είναι αδιάλλακτη η απάντηση είναι μονόδρομος: << μολών λαβέ >>.
ΥΓ: Εργαζόμενοι & Συνταξιούχοι της ΔΕΗ μετά την παραίτηση Φωτόπουλου από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ προσδοκούν νέα ενωτική – ελπιδοφόρα πορεία της ιστορικής Ομοσπονδίας. Ο καθένας χαράζει τη δική του διαδρομή, όλοι κρινόμαστε και για όλους ισχύει το: << …. Ουκ εσαεί άρχει ….>> ………….
Διαβάστε περισσότερα » »

H Αυστραλία ζήτησε από τους μουσουλμάνους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός είπε στους μουσουλμάνους: “Αν δεν σας αρέσει να ζείτε εδώ, όπως ζούμε όλοι, μπορείτε να φύγετε, δεν σας φέραμε με το ζόρι…”.
Είπε αυτό που ψιθυρίζουν οι Ευρωπαίοι αλλά δεν τολμούν να πούνε λόγω…δειλίας!! Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd πρότεινε στους Μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, να φύγουν από τη χώρα!! Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θέλει να αποτρέψει τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες, βάζοντας στο στόχαστρο τους φανατικούς. Ο Rudd εξαγρίωσε μερικούς Αυστραλούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι υποστηρίζει το να επιτηρούνται τα τζαμιά της χώρας από υπηρεσίες πληροφοριών. Τα λόγια του ήταν : Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού . Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία. Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας! Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη. Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε γιά τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μιά άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε.

eleftheriskepsi
Διαβάστε περισσότερα » »

Η οριστική θεραπεία του καρκίνου ίσως «ζει» στο έντερο

Εντοπίστηκε βιολογικός μηχανισμός που αυξάνει αισθητά τις πιθανότητες επιβίωσης μετά από τοξικές θεραπείες
Όταν το έντερο είναι υγιές, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες επιβίωσης ασθενών με καρκίνο που υποβάλλονται σε τοξικές χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες
Επιστήμονες στις ΗΠΑ έκαναν ένα ελπιδοφόρο βήμα για να απαλλάξουν κάποια ημέρα τους καρκινοπαθείς από τις επώδυνες και συχνά θανατηφόρες παρενέργειες των χημειοθεραπειών και των ακτινοβολιών.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν σε πειραματόζωα έναν βιολογικό μηχανισμό που προστατεύει το γαστρεντερικό σύστημα των ασθενών από τις τοξικές παρενέργειες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται αισθητά οι πιθανότητες επιβίωσής τους.
Προς επανάσταση στην ογκολογία
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζιαν-Γκούο Γκενγκ του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature», σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, επισήμαναν πάντως πως θα χρειαστούν χρόνια, εωσότου η ανακάλυψή τους δοκιμαστεί κλινικά σε ανθρώπους.
Δήλωσαν πάντως αισιόδοξοι πως είναι δυνατό μελλοντικά να φέρει πραγματική επανάσταση στην ογκολογία, όταν θα έχουν πια αναπτυχθεί νέα φάρμακα που θα προστατεύουν τους ασθενείς αποτελεσματικά από τις τοξικές παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας.
Οι επιθετικές αυτές θεραπείες μπορούν μεν να καταστρέψουν σχεδόν όλους τους όγκους (αν η δοσολογία είναι αρκούντως μεγάλη), ακόμα και τους μεταστατικούς, όμως παράλληλα προξενούν βλάβες σε υγιείς ιστούς του σώματος, καταλήγοντας μερικές φορές να σκοτώνουν πρόωρα τους ασθενείς, πριν τους σκοτώσει ο ίδιος ο καρκίνος.
Τα πρωτεϊνικά μόρια - «προστάτες»
Οι ερευνητές, που διεξήγαγαν πειράματα με ποντίκια, βρήκαν ότι δύο σχετικά απλά πρωτεϊνικά μόρια (R-spondin 1 και Slit2), όταν προσδένονται στα βλαστικά κύτταρα του εντέρου, λειτουργούν προστατευτικά ενάντια στις παρενέργειες της αντικαρκινικής θεραπείας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γκενγκ, τα μόρια αυτά μπορούν να μεταμορφώσουν τη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου, αφού οι ασθενείς θα ανέχονται πλέον δόσεις ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας, που σήμερα θεωρούνται θανατηφόρες.
Η ελπίδα είναι ότι ακόμα και ο καρκίνος προχωρημένου σταδίου θα είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί με αυτές τις αυξημένες πλέον δόσεις της θεραπείας. «Πιστεύουμε ότι τελικά θα θεραπεύσουμε τον μεταστατικό καρκίνο προχωρημένου σταδίου. Οι άνθρωποι δεν θα πεθαίνουν από καρκίνο, αν η πρόβλεψή μας επαληθευθεί» δήλωσε ο Γκενγκ.
Άντεχαν θανατηφόρες δόσεις θεραπείας
Τα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι το 50% έως 75% των ποντικιών άντεχαν θανατηφόρες δόσεις χημειοθεραπείας, όταν στον οργανισμό τους εισάγονταν τα δύο συγκεκριμένα πρωτεϊνικά μόρια που προστάτευαν το γαστρεντερικό σύστημά τους.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο ίδιος βιολογικός μηχανισμός θα έχει ισχύ και στο ανθρώπινο έντερο, εμποδίζοντας έτσι την είσοδο στο αίμα των τοξινών της αντικαρκινικής θεραπείας -κάτι όμως που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από μελλοντικές κλινικές δοκιμές.
«Αν το έντερο λειτουργεί σωστά, ο ασθενής μπορεί να ζήσει περισσότερο. Βρήκαμε έναν τρόπο να προστατεύουμε το έντερο και το επόμενο βήμα θα είναι να πετύχουμε την επιβίωση σε ποσοστό 100% των ποντικιών, τα οποία λαμβάνουν τα μόρια και μετά δέχονται θανατηφόρες δόσεις χημειοθεραπείας και  ακτινοβολίας».
tovima.gr
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΟΥΦΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Γιορτή Πατάτας στην Τοπική Κοινότητα Φούφα Εορδαίας θα γίνει στις 2 και 3 Αυγούστου 2013 στο παλιό δημοτικό σχολείο της τοπικής κοινότητας Φούφα.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί Έκθεση Κηπευτικών προϊόντων Παραγωγών της τοπικής κοινότητας Φούφα.
Πρόγραμμα
Παρασκευή 2/8
Μπουφές άφθονης τηγανιτής πατάτας-ομιλητές για την πατάτα-χορευτικά συγκροτήματα
Σάββατο 3/8
Μπουφές με πατατονοστιμιές και άφθονη τηγανιτή πατάτα-χορευτικά συγκροτήματα-λαϊκό γλέντι.

Υπό την αιγίδα
Τοπικής Κοινότητας Φούφα
Δήμου Εορδαίας
Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Μακεδονίας
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


 
Με εκπαιδευτικό, τεχνολογικό και ψυχαγωγικό υλικό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων που περιλαμβάνει βιβλία, υπολογιστές, παιδικές χαρές, μουσικά όργανα θα εξοπλιστούν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Εορδαίας το επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μια πρόταση που υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ και εγκρίθηκε, μετά από ενδελεχή καταγραφή των αναγκών των εκπαιδευτικών δομών του δήμου,
 σε συνεργασία του αρμόδιου νομικού προσώπου και του γραφείο προγραμματισμού. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 και ο προϋπολογισμός του  είναι  169.571,98€.
«Σε μια δύσκολη περίοδο με λιγοστούς πόρους από εθνικά κονδύλια, μας δόθηκε η ευκαιρία ένταξης της προμήθειας της συγκεκριμένης υλικοτεχνικής υποδομής στο ΕΣΠΑ» τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση και στις ανάγκες των παιδιών. "Θωρακίζουμε" με τη συνεχή προσπάθειά μας και τις συντονισμένες ενέργειες όλων των στελεχών του Δήμου Εορδαίας, ευαίσθητες δομές του Δήμου, οι οποίες από τη μία παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους δημότες, ενώ από την άλλη παρέχουν ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια απαξίωσης δημοτικών δομών από πλευράς του κράτους, με σκοπό ίσως την περαιτέρω συρρίκνωση του ρόλου και του αντικειμένου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης" κατέληξε η δήμαρχος.
Στη διαδικασία ένταξης της πρότασης στο συγκεκριμένο μέτρο του ΕΣΠΑ και στην ανάγκη αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών του δήμου, με έμφαση στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στους δημότες. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. και τους υπάλληλους του ΝΠΔΔ για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Τα στελέχη της  Τεχνικής  Υπηρεσίας και του γραφείου προμηθειών του Δήμου,  αλλά κυρίως την κ. Ίτσκου και τον κ. Νίκου από το Γραφείου Προγραμματισμού, για την έμπνευση αλλά και τον όλο συντονισμό από την αρχή μέχρι σήμερα της όλης διαδικασίας» είπε η κ. Κρυσταλλίδου.
Οι προσφορές θα κατατεθούν για τα  (4) πακέτα ειδών εξοπλισμού
 
Πακέτο
Περιγραφή
1
Εξοπλισμός επίπλωσης και παιδαγωγικού υλικού
2
Υπολογιστές - Μηχανές γραφείου/ συσκευές ήχου και εικόνας
3
Λοιπός Εξοπλισμός - Εξοπλισμός Παιδικής Χαράς
4
Λοιπός Εξοπλισμός - Διάφορα Ετερόκλητα Είδη
Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει στις 21 Αυγούστου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 60 μέρες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρικό Κόμμα: Υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις για τον «Μακεδονισμό» των Σκοπίων

Το κόμμα ‘Ataka’ καταδικάζει όλες τις κυβερνήσεις της Βουλγαρίας, οι οποίες δεν αντιμετώπισαν τον Μακεδονισμό, καθώς οι επίσημες πολιτικές της Βουλγαρίας δεν αρνήθηκαν, επίσης, το Μακεδονισμό, δεν υποστήριξαν το βουλγαρισμό και δεν σταμάτησαν την αποδόμηση της βουλγαρικής ταυτότητας στα Σκόπια.

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Αντριάν Ασένοφ,  από το ‘Ataka’ εξ ονόματος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε προϋποθέσεις για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση έχει μοναδική ιστορική ευθύνη

« Οι προϋποθέσεις αυτές είναι ο τερματισμός της εκχώρησης δικαιωμάτων και παραποίησης της βουλγαρικής ιστορίας και του πολιτισμού, ο τερματισμός της δίωξης των Βουλγάρων στο νοτιοσλαβικό κράτος, συμπεριλαμβανομένης και της παρακολούθησης και της παρενόχλησης, των διώξεων, διακρίσεων,  της πολιτιστικής γενοκτονίας», δήλωσε ο Ασένοφ.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις βουλγαρικές οργανώσεις και τους Βουλγάρους στον νοτιοσλαβικό κράτος. Τώρα έχουμε μια ιστορική ευκαιρία που δεν θα επαναληφθεί. Θέλω να καλέσω τη βουλγαρική κυβέρνηση να αναλάβει αυτήν την ιστορική ευκαιρία που δεν θα συμβεί ξανά- χωρίς μια σταγόνα αίματος, με επιδέξια διπλωματία και πολιτική για την επίτευξη του βουλγαρικού εθνικού συμφέροντος», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση, όπως σε όλα, δίνει ελαφρά την καρδία υπόσχεση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία για ένταξη της στην ΕΕ. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ποια είναι αυτή η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και να την νομιμοποιήσουμε εμείς που είμαστε υπεύθυνοι  για την ιστορία της βουλγαρικής πολιτικής και δεν γνωρίζουμε τη δουλειά μας.

Η ΠΓΔΜ είναι βουλγαρική γη

Αυτή (η ΠΓΔΜ) είναι βουλγαρική γη, το λίκνο της βουλγαρικής αναγέννησης, που μετά την κατάληψη από τη Σερβία απαγορεύτηκαν 641 βουλγαρικά σχολεία, εκτοπίστηκαν 1031 εκπαιδευτικοί της Βουλγαρίας, 761 βουλγαρικές εκκλησίες, 54 παρεκκλήσια της Βουλγαρίας, 48 μοναστήρια της Βουλγαρίας και 6 επίσκοποι, 855 ιερείς της Βουλγαρίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 του 20ου αιώνα, με στόχο την εξάλειψη της βουλγαρικής Κομμουνιστικής Διεθνούς στα Σκόπια, δημιουργήθηκε η πιο μισάνθρωπη και σκληρή ιδεολογία του Μακεδονισμού. Η διαδικασία του μακεδονισμού ή μακεδονοποίησης του βουλγαρικού πληθυσμού στη Μακεδονία του Βαρδάρη- Вардарска Македония, μετά το 1945 έλαβε χαρακτήρα γενοκτονίας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι  από τον περίπου 1 εκατομμύριο χριστιανικό πληθυσμό, λόγω της επιδίωξής του να προστατεύσει τη δική του γλώσσα, τη βουλγαρική, και την βουλγαρική ταυτότητα,  οδηγήθηκαν στο θάνατο χωρίς δίκη περίπου 23.000 άτομα, 130 χιλιάδες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 10 έως 15 χρόνια. 200 χιλιάδες εκτοπίστηκαν από τις οικίες τους. Περίπου 300 χιλιάδες άτομα παρακολουθούνται συνεχώς και κακοποιούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας των Σκοπίων, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή, είπε ο βουλευτής.

Οι Βούλγαροι ονομάστηκαν Μακεδόνες

«Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, είναι ο άμεσος διάδοχος του καθεστώτος. Σύμφωνα με το σύνταγμά τους, το σύνολο του πληθυσμού της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το δόγμα του Μακεδονισμού, ανακηρύχθηκε σε ‘μακεδονικό’ πληθυσμό.

Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής υπό το πρόσχημα της διατήρησης του συνταγματικού ονόματος, νομιμοποιούν την πολιτιστική γενοκτονία αρχής γενομένης από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όλοι οι πολίτες της χώρας που προσπαθούν να μιλήσουν στη μητρική τους γλώσσα και να πουν την ιστορική ταυτότητά τους παρακολουθούνται  από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Στόχος τους είναι ο από-βουλγαρισμός της κοινωνίας  της Μακεδονίας του Βαρδάρη και του επιβάλλεται τεχνητά μια άλλη ταυτότητα.

Έτσι, σε όλα τα σημεία της χώρας, το σύνολο του κρατικού μηχανισμού για το δημιούργημα της ελίτ, ελέγχονται από τις υπηρεσίες ασφαλείας», δήλωσε ο Αντριάν Ασένοφ-  Адриан Асенов, στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Στο δημόσιο η εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρα

Η εταιρεία θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη συντήρηση και την ομαλή λειτουργία του στις δύο ερχόμενες χειμερινές περιόδους.
 Στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) περιέρχεται και τυπικά, για δύο χρόνια, η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου του Βόρας στη Μακεδονία, καθώς απεστάλη το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, υπογεγραμμένο από όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής και των δύο φορέων, ήτοι της ΕΤΑΔ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. έχει ήδη εγκατασταθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο και προχωρά σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες – εργασίες, προκειμένου να το λειτουργήσει την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »