Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΜΙΑ ΑΗΤΤΗΤΗ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ‏


Άμα συναντούσες την Ολυμπία Σνόου  θα καταλάβαινες αμέσως ότι είχες να κάνεις με μια πραγματική Ελληνίδα.  Σπαρτιάτισσα, θεωρούσε τον εαυτό της, από την πλευρά της μητέρας της, αν και ο πατέρας της  Γιώργος Μπούχλης είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ από τη Μυτιλήνη.
Η Ολυμπία Σνόου είχε την ατυχία να χάσει τους γονείς της μικρή και στη συνέχεια και τον σύζυγό της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Όμως, οι δυσκολίες τη χαλύβδωσαν,  αντί να την αποθαρρύνουν.
Από το 1973 που πρωτοεξελέγη στην Πολιτειακή Βουλή του Main, μέχρι το 2006 που επανεξελέγη για τρίτη θητεία στη Γερουσία, δεν έχασε ούτε μια φορά!
«Μια αήττητη Σπαρτιάτισσα  επί 33 χρόνια»!
Το 2006 είχε αναδειχθεί από το περιοδικό TIME  μεταξύ των 10 καλύτερων Γερουσιαστών!
Προχθές η Ολυμπία Σνόου ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στο τέλος του 2012.
Είπε στη δήλωσή της: «έχοντας σπαρτιάτικες ρίζες είμαι γεννημένη μαχητής. Οποιος πιστεύει ότι αποχωρώ επειδή φοβάμαι τον εκλογικό αγώνα, σφάλει. Αυτό που με οδήγησε στην απόφασή μου είναι οι σοβαρές αμφιβολίες που έχω για το πόσο αποτελεσματική και δημιουργική θα ήταν μια επιπρόσθετη θητεία»!
Η Ολυμπία Σνόου αποφάσισε να αποχωρήσει στην κορυφή της δόξας της, έχοντας κερδίσει, με το σπαθί της,  την  καθολική εκτίμηση και αναγνώριση  και σε μια ηλικία που κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την πολιτική τους καρριέρα.
Η Ελλάδα θα χάσει μια ισχυρή φωνή στη Γερουσία.
Θέλω να ελπίζω ότι ελληνοαμερικανική κοινότητα θα προσπαθήσει να τη μεταπείσει.
Αν δεν μεταπειστεί, μήπως να σκεφτεί η Ελλάδα να την καλέσει για βοήθεια….
 ΚΡ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ – ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ – ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!

Μια μεγάλη καινοτομία στον τομέα της ενέργειας που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ταυτόχρονα μια σημαντική επένδυση που θα αξιοποιούσε σε βιομηχανικό επίπεδο την συγκεκριμένη επιστημονική ανακάλυψη, αφήσαμε να χαθεί και δεν δώσαμε την πρέπουσα προσοχή. Προσωπικά πιστεύω πως δεν ανακοινώθηκε καθώς θα έλυνε πολλά προβλήματα ,κυρίως οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά ! Έγιναν νύξεις σε δημοσιογράφους ώστε να δούμε τι ακριβώς χάσαμε αλλά η απάντηση ήταν πως “τους προλαβαίνει η επικαιρότητα ” και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την τεράστια αυτή ανακάλυψη !
Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία Defkalion Green Technologies SA η οποία κατάφερε να μετατρέψει σε βιομηχανικό προϊόν μια σημαντική ανακάλυψη Ιταλών επιστημόνων και θα ξεκινούσε  οσονούπω από την Ξάνθη τη μαζική παραγωγή και παγκόσμια διάθεση μονάδων , που μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο και να παράγουν θερμική και ηλεκτρική ενέργεια με ελάχιστο κόστος.
Όχι μόνον τα στελέχη της εταιρείας, αλλά και άνθρωποι της αγοράς που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης βεβαιώνουν ότι, χωρίς υπερβολή, μπορούσε να ανατρέψει το ενεργειακό σκηνικό σε παγκόσμια κλίμακα και να κάνει τη χώρα μας πρωταγωνιστή μιας νέας ενεργειακής επανάστασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία.
Το προϊόν
Αφετηρία της υπόθεσης είναι η επαναστατική εφεύρεση του αντιδραστήρα σύντηξης Υδρογόνου και Νικελίου (ψυχρή σύντηξη σε ελεγχόμενο περιβάλλον), που έγινε από δυο ιταλούς επιστήμονες του πανεπιστήμιου της Μπολόνια, τους Sergio Foccardi και Andrea Rossi, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στις 14 Ιανουαρίου 2011 στην Ιταλία. Με βάση την ανακάλυψη αυτή μπορεί να παραχθεί φθηνή ενέργεια, με πολύ χαμηλό κόστος, σχεδόν μηδαμινό σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, αφού ο αντιδραστήρας μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει για τη λειτουργία του. Τα δικαιώματα για την αξιοποίηση και την βιομηχανική εκμετάλλευση (για μη στρατιωτικούς σκοπούς) της εφεύρεσης των Ιταλών για όλο τον κόσμο εκτός από την Αμερική τα πήρε η ελληνική πολυμετοχική εταιρεία Defkalion. Η εταιρεία φρόντισε, στηριζόμενη σε έλληνες επιστήμονες, να «μεταφράσει» τεχνικά τα επιστημονικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει μια συσκευή η οποία μετά την αρχική ενεργοποίηση της, παράγει θερμότητα χωρίς την ανάγκη περαιτέρω τροφοδοσίας και μάλιστα χωρίς να δημιουργεί ρύπους ή επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες. Η θερμική αυτή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρμανση χώρων και ένα ποσοστό της, γύρω στο 40%, να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ενός κοινού μετατροπέα (inverter).
Το τρίτο στάδιο είναι αυτό το οποίο θα ξεκινούσε  για την βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μας, σε μαζική κλίμακα, αυτής της συσκευής. (αυτό έπρεπε ήδη να συμβαίνει , αλλά το έπνιξαν τα συμφέροντα που μας θέλουν υποδουλωμένους )
Παραγωγή χαμηλού κόστους
Τα δεδομένα όσον αφορά το κόστος της παραγόμενης από τη συσκευή ενέργειας είναι πράγματι εντυπωσιακά. Ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια και τέως πρέσβης κ. Χρήστος Στρεμμένος, ο οποίος είχε ενεργό συμμετοχή στην ερευνητική δουλειά ενώ συμμετείχε  και στην εταιρεία Defkalion, υπολογίζει ότι το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα ήταν  κάτω από 0,01 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ποσό συντριπτικά μικρότερο συγκρινόμενο με το μέσο κόστος παραγωγής της ΔΕΗ που φτάνει τα 0,1 ευρώ. Δηλαδή από την συσκευή θα παραγόταν ηλεκτρική ενέργεια φτηνότερη κατά 90%, ενώ θα είχε ήδη εξασφαλιστεί ζεστό νερό για θέρμανση, οικιακή χρήση κ.λπ.. Το ετήσιο κόστος για Υδρογόνο και Νικέλιο, τα «καύσιμα» δηλαδή μιας συσκευής δυναμικότητας 20 Κιλοβάτ είναι περίπου 1.300 ευρώ, όταν η αξία της παραγόμενης ενέργειας σε τρέχουσες τιμές υπερβαίνει τα 14.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το κόστος για την απόκτηση της συσκευής δεν θα ξεπερνούσε  τα 3.000 – 3.500 ευρώ, ενώ περίπου 500 – 900 ευρώ ήταν το κόστος του μετατροπέα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η περίσσεια ηλεκτρική ενέργεια, όπως συμβαίνει και με τις οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, θα διοχετευόταν  στο ηλεκτρικό σύστημα και θα αγοραζόταν  από τη ΔΕΗ, δίνοντας εισόδημα στον παραγωγό. Η εταιρεία θα επιδίωκε (θα υπέβαλαν  σχετικό αίτημα στη ΡΑΕ) να ενταχθεί η συγκεκριμένη μέθοδος παραγωγής ηλεκτρισμού στο πρόγραμμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συνεπώς να απολαμβάνει αυξημένη τιμή απορρόφησης του ρεύματος.
Η μέθοδος, πέρα από την οικιακή χρήση, μπορούσε να εφαρμοστεί για παραγωγή ενέργειας στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη βιοτεχνία, στις επιχειρήσεις, στα δημόσια κτήρια και υπό προϋποθέσεις, στη βιομηχανία.
Βιομηχανική παραγωγή
Η αξιοποίηση της επιστημονικής εφεύρεσης για την βιομηχανική παραγωγή της συγκεκριμένης συσκευής, δεν αποτελούσε  μακρινό στόχο. Αντίθετα, είχε  ήδη αγοραστεί παλαιό εργοστάσιο στην Ξάνθη, το οποίο, σύμφωνα με τα στελέχη της Defkalion θα ήταν έτοιμο τον  Οκτώβριο που μας πέρασε ώστε να δώσει προϊόντα στην αγορά . Όπως δηλώνει εκ μέρους της εταιρείας μιλώντας στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα ο κ. Συμεών Τσαλίκογλου, η παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου θα μπορούσε να είναι 300.000 μονάδες το χρόνο, οι οποίες προορίζονται για την ελληνική και τις βαλκανικές αγορές. Το ύψος της επένδυσης θα έφτανε τα 200 εκατ. ευρώ. εκ των οποίων περίπου τα μισά αφορούν την πληρωμή των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα θα μπορούσαν  να δημιουργηθούν 215 άμεσες μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ περίπου 2.500 άτομα θα απασχολούταν  στη συνέχεια στο δίκτυο πωλήσεων – υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα.
Ειδικά πρέπει να τονιστεί ότι θα δημιουργούταν εξειδικευμένο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (25 θέσεις εργασίας εξειδικευμένου ερευνητικού προσωπικού) εντός της μονάδας, το οποίο θα στηριζόταν   στους επιστήμονες και ερευνητές που συμμετείχαν στη διαδικασία «μετατροπής» της επιστημονικής ανακάλυψης των Ιταλών σε βιομηχανικό προϊόν.
Παράλληλα, βρισκόταν  σε εξέλιξη η εργαστηριακή κατασκευή μεγάλης μονάδας της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ισχύος 1 Μεγαβάτ, που θα χρησιμοποιούταν  (και επιδεικτικά) για τις ανάγκες του εργοστασίου της Ξάνθης.
Η συνέχεια του project προέβλεπε  τη δημιουργία ενός ακόμα εργοστασίου επί ελληνικού εδάφους, στο Βόλο, το οποίο θα παρήγαγε  μονάδες μεγάλης δυναμικότητας, 1 – 2 Μεγαβάτ. Επίσης τη δημιουργία εργοστασίων εκτός Ελλάδας και την επέκταση σε ξένες αγορές λιανικής πώλησης.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, τα στελέχη της Defkalion υποστηρίζουν ότι ήταν  εξασφαλισμένη από επενδυτικά funds, ενώ σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι, όσο το εγχείρημα θα έπαιρνε σάρκα και οστά, τόσο πλήθαιναν  οι προσφορές για συμμετοχή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Οφέλη για την ελληνική οικονομία
Πέραν της αυτονόητης σημασίας που είχε η δημιουργία της μονάδας παραγωγής στην Ξάνθη και συνολικά η επενδυτική αυτή προσπάθεια, σε μια περίοδο που η χώρα «ψάχνει με το φανάρι» νέες παραγωγικές δραστηριότητες, το όλο εγχείρημα, εάν βέβαια υλοποιούταν  με βάση τους σχεδιασμούς των εμπνευστών του, αναμενόταν να είχε τεράστια  οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Η συνολική παραγόμενη ενέργεια από τις συσκευές αυτές θα συντελούσε στην εξοικονόμηση πόρων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, την στιγμή που φαίνεται να επελαύνει μια νέα ενεργειακή κρίση και όταν η χώρα υφίσταται αφαίμαξη πολύτιμων κεφαλαίων για εισαγωγή καυσίμων.
Επιπλέον, θα μπορούσαν  να αναπτυχθούν ευρύτερες αναπτυξιακές και οικονομικές διασυνδέσεις με την υπόλοιπη οικονομία, τον τουρισμό, τη γεωργία, τις βιοτεχνίες, που αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παραγωγή τους.
Η συναλλαγματική ωφέλεια της χώρας θα ήταν  επίσης μεγάλη, καθώς η αποκλειστική εκμετάλλευση της εφεύρεσης από ελληνική εταιρεία αναμένεται να δημιουργούσε υπεραξίες. Κάποιοι εκτιμούσαν ότι και μόνη η έκταση που θα έπαιρνε το θέμα ήταν ικανή να αλλάξει επί το θετικότερο το γενικό κλίμα και τις εντυπώσεις για το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας.
Δεν πρέπει να παραλείπεται τέλος η δυνατότητα αξιοποίησης των πολύ σημαντικών κοιτασμάτων νικελίου της χώρας.
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις
Οι εκτιμήσεις όσων τουλάχιστον εμφανίζονται ως ενθουσιώδεις υποστηρικτές του εγχειρήματος κάνουν λόγο για τεράστιες οικονομικές αλλά και γεωπολιτικές ανακατατάξεις που μπορούν να προκληθούν, σε βάθος χρόνου, μετά από την διάθεση στην αγορά τέτοιων ενεργειακών συσκευών πράσινης ενέργειας χαμηλού κόστους που δεν προκαλούν καμία εκπομπή αερίων ή ακτινοβολιών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, η σταδιακή αντικατάσταση των κλασικών ενεργειακών συστημάτων που στηρίζονται στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον άνθρακα ή την πυρηνική ενέργεια από μια νέα γενιά ενεργειακών προϊόντων αυτής της τεχνολογίας, παράλληλα με την ανάπτυξη των συμβατικών ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, γεωθερμία), δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις ανατροπής των υφιστάμενων ισορροπιών στην παγκόσμια ενεργειακή σκηνή.
Η επιστημονική βάση της μονάδας
Η ψυχρή σύντηξη, η διαδικασία δηλαδή στην οποία στηρίζεται επιστημονικά η μονάδα Hyperion, αποτελεί ένα «θερμό» πεδίο της φυσικής που έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια έντονες συζητήσεις . Πρόκειται για μια αντίδραση που συμβαίνει σε θερμοκρασίες δωματίου, κατά την οποία δύο μικρότεροι πυρήνες συνενώνονται για να σχηματίσουν ένα μεγαλύτερο απελευθερώνοντας ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Στη δεκαετία του ΄80 οι Pons και Fleishmann υποστήριξαν ότι είχαν επιτύχει μια αντίδραση ψυχρής σύντηξης, όμως το πείραμά τους δεν μπόρεσε να επαναληφθεί. Από τότε οποιαδήποτε άλλη θεωρία και υπόθεση περί της ψυχρής σύντηξης απορρίφθηκε δημιουργώντας έτσι ένα επιστημονικό ρεύμα επιφυλακτικότητας πάνω στο θέμα. Παρόλο αυτό τον σκεπτικισμό μια μικρή μερίδα επιστημόνων συνέχισε να ερευνά το θέμα.
Τα τελευταία ανατρεπτικά νέα ήρθαν από την Ιταλία και είναι αυτά που αποτέλεσαν την αφετηρία για τη δημιουργία της μονάδας Hyperion. Δυο επιστήμονες, ο μηχανικός Andrea Rossi και ο καθηγητής Sergio Focardi του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, επέδειξαν δημόσια στις 14 Ιανουαρίου του 2011 , μια συσκευή ψυχρής σύντηξης ικανή να παράγει 12.400 Wh θερμικής ενέργειας εισάγοντας μόλις 400 W ενέργειας. Οι Ιταλοί επιστήμονες παρουσίασαν δηλαδή ένα νέο τρόπο παραγωγής πράσινης ενέργειας με κοινά υλικά (Νικέλιο και Υδρογόνο παρουσία καταλύτη), με μικρό κόστος και χωρίς εκπομπή ρύπων ή ραδιενεργών αποβλήτων. Τα αποτελέσματά τους επιβεβαιώθηκαν ήδη από ανεξάρτητες μετρήσεις τρίτων και τυγχάνουν θετικής κριτικής από φυσικούς πρώτου μεγέθους, όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Uppsala Sven Kullander, πρόεδρος της National Academy of Sciences Energy Committee, ο Hanno Essén, καθηγητής της Swedish Royal Institute of Technology, ο Dr Edmud Storms κ.α.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα του μηχανικού Rossi και του φυσικού Focardi δημιουργεί την ανάγκη να… ξαναγραφτούν κάποια κεφάλαια της φυσικής.
Υ.Γ
Να αναφέρω πως πλέον δεν ξέρουμε γιατί σταμάτησε η κατασκευή του εργοστασίου και γιατί χάθηκε ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,όπως επίσης και για το αν η DEFKALION GREEN TECHNOLOGIES έχει ακόμα τα δικαιώματα της πατέντας .Αν όχι τότε οι υπεύθυνοι  πρέπει να βρεθούν και να λογοδοτήσουν !!
Πηγές :
http://ecatreport.com/andrearossi/defkalion-green-technologies-dgt-white-paper-summary-part-1
http://himaira.blogspot.com/2011/04/26-13.html (Η θεωρία πάνω στην οποία στηρίζεται η ανακάλυψη )
(Δείτε το βίντεο για να κατανοήσετε καλύτερα την ανακάλυψη )

(Επιβεβαίωση του Ξυνίδη πως η Ελλάδα μπορεί και είναι σε θέση  να αλλάξει σελίδα . ΓΙΑΤΊ  ΈΠΝΙΞΑΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ - ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΌ ΘΑΎΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ;;;;  ΑΠΑΝΤΉΣΤΕ ΤΏΡΑ ΚΎΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ )

( Press Conferense για την ανάπτυξη του έργου στην Ξάνθη !!! )

(Άλλο ένα βίντεο που αποδεικνύει τι χάσαμε !!!)




http://greenenergyplus.blogspot.com/2011/11/e-cat.html
http://www.econews.gr/2011/06/22/energiaki-ependysi-defkalion-green-technologies/ (Η ελληνική εταιρεία  Defkalion Green Technologies )
Διαδώστε το , ώστε να δοθούν εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό γιατί σταμάτησε αυτό το σωτήριο έργο και κυρίως ποίοι εμπόδισαν την εξέλιξη του  !!
Η Ελλάδα είναι το φως του κόσμου ,σκοτάδι είναι η απουσία φωτός και η Ελλάδα σύντομα θα φωτίσει !!
Γιαγμουρίδης Φάνης
Ένας απλός πολίτης του κράτους τούτου .
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΙΣΧΟΣ --- ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2 ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ..!!!!! ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ‏


Αγαπητοί φίλοι,
Σας καλώ να κάνετε μία βόλτα στο site της Βουλής των ελλήνων και να αναζητήσετε στο άρθρο 16 του Συντάγματος (παιδεία - τέχνη - επιστήμη) την παράγραφο 2.
Μην ψάχνετε άδικα.
Δεν πρόκειται να βρείτε τη ...

συγκεκριμένη παράγραφο.

Ενημερωτικά θα σας παραθέσω το περιεχόμενό της:
"Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες".

 
Μήπως...  τρέχει κάτι;  


anti-ntp.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Αιτήσεις στο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης Α.με.Α. στις Νέες Τεχνολογίες - Oι θέσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαίδα

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευόμενων στο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης Α.με.Α. στις Νέες Τεχνολογίες, προχώρησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία στις Νέες Τεχνολογίες» του Υποέργου 1 «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για Άτομα με Αναπηρία».


Η πρόσκληση αφορά αρκετές περιοχές της χώρας και προθεσμία υποβολής των αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα διαρκέσει λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ν.Π.Ι.Δ. - Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, καλεί τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη:

- δέκα (10) θέσεων εκπαιδευομένων για την παρακολούθηση προγράμματος εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία στις Νέες Τεχνολογίες, συνολικής διάρκειας 250 ωρών στην Πτολεμαΐδα. Συγκεκριμένα, οι 10 θέσεις εκπαιδευομένων αφορούν όλες τις κατηγορίες αναπηρίας πλην της νοητικής αναπηρίας.

- δέκα (10) θέσεων εκπαιδευομένων για την παρακολούθηση προγράμματος εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία στις Νέες Τεχνολογίες, συνολικής διάρκειας 250 ωρών στην Κοζάνη. Συγκεκριμένα, οι 10 θέσεις εκπαιδευομένων αφορούν όλες τις κατηγορίες αναπηρίας πλην της νοητικής αναπηρίας.

 
kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Κοριτσάκι με λευχαιμία αβοήθητο για 15.000 ευρώ.

Η μικρή Α. νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία...
Για να γίνει καλά πρέπει οι γονείς της να βρουν 15.000 ευρώ, προκειμένου να προπληρώσουν την ταυτοποίηση μοσχεύματος μυελού των οστών και την μεταφορά αυτού στην Ελλάδα.
Στην συνέχεια θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα χρήματα από το.....
ταμείο τους. Που να βρουν όμως αυτά τα χρήματα οι γονείς της, αφού οι 15.000 ευρώ είναι πλέον περισσότερα χρήματα από τον ετήσιο μισθό ενός εργαζομένου!
Όπως κατήγγειλε το «Χαμόγελο του Παιδιού» η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για κάθε ασθενή και το ποσό είναι στάνταρ. Παρόλο που η μεταμόσχευση γίνεται στην Ελλάδα, το μόσχευμα αναζητείται μέσω διεθνών «τραπεζών» και αυτό κοστολογείται στις 15.000 αν βρεθεί σε χώρα της Ε.Ε. και σε 30.000 αν έρχεται από τις ΗΠΑ.
Το ποσό αυτό είναι υπέρογκο για την οικογένεια της μικρής, όπως και για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες.
Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Α. Χατζής, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, αποκάλυψε τις προσπάθειες του να πείσει το υπουργείο να προπληρώνουν τα νοσοκομεία τα μοσχεύματα και να τα «βρίσκουν» αυτά με τα ταμεία, όμως οι προσπάθειες δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.
Εκτός από την Α. πολλά ακόμα παιδιά, αλλά και ενήλικες, περιμένουν καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους να βρουν οι οικογένειες τους με όποιο τρόπο μπορούν τα χρήματα που θα τους χαρίσουν την ζωή, παρόλο που τα δικαιούνται από το κράτος.

http://hellasxg.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο 32ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ…

Του Γιώργου Θεοχάρη

Κατάθεση ψυχής από τον 32χρονο Ελληνοαμερικανό Γιώργο Αθανασίου στο agioritikovima.gr

΄΄Ήμουν σε τέτοια κατάθλιψη που πέταξα το κινητό μου στη θάλασσα από το καράβι, καθώς ερχόμουνα στο ΄Αγιο Όρος΄΄, υπογραμμίζει ο Ελληνοαμερικανός Γιώργος Αθανασίου, οικονομικός επιστήμονας και.....
γιος επιχειρηματία στο Λος ΄Αντζελες. Μιλώντας στο agioritikovima.gr ξετυλίγει ολόκληρη τη ζωή του. Μιλά για τον γέροντα Εφραίμ απο την Αριζόνα που του άνοιξε τον δρόμο της προσωπικής σωτηρίας του και τον οδήγησε στο ΄Αγιο Όρος, όπως λέει.
΄΄Μετά το βάφτισμα μου στο ΄Αγιο Όρος νιώθω σαν πουλάκι ΄΄ εξηγεί.
΄΄Όταν κάνεις προσπάθεια ο ίδιος ο Θεός αρχίζει να σε βοηθάει΄΄, συμπληρώνει. Παράλληλα κάνει έκκληση προς τους νέους ΄΄που δεν πάνε στην Εκκλησία, δεν προσεύχονται και δεν εξομολογούνται, να τα κάνουν για μία με δύο μήνες και να δούνε αν αυτά που λένε οι παπάδες είναι παραμύθια…Προσωπικά αναγεννήθηκα και αυτό οφείλω να σας το μεταφέρω΄΄
Η συνάντηση μας με τον Γιώργο

Τον συνάντησα τυχαία στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους και μόνος του άρχισε να μου μιλά για την πολυτάραχη ζωή του.
Γνώριζε το agioritikovima.gr και ήθελε να γνωστοποιήσει την προσωπική του περιπέτεια στους αναγνώστες μας προκειμένου να βοηθηθούν πνευματικά.

΄΄Λέγομαι Γιώργος Αθανασίου, είμαι Ελληνοαμερικανός από το Λος Άντζελες και ήρθα στο Άγιο Όρος με σκοπό να βαπτιστώ. Aυτή την απόφαση την πήρα τα τελευταία χρόνια και επειδή γενικά ζω στην Αμερική εκεί είχα την ευκαιρία να συναντήσω το γέροντα Εφραίμ στην Αριζόνα, ο πρώην ηγούμενος του Φιλοθέου, που έχει κάνει στην Αμερική 20 μοναστήρια περίπου και σιγά σιγά ήρθα, δηλαδή άρχισα να ζω θρησκευτικά, να εξομολογούμαι….΄΄ μου είπε και άρχισε να μου διηγείται τη ζωή του...

Ο γέροντας Εφραίμ απο την Αριζόνα της Αμερικής και ο Γιώργος Αθανασίου.

Ο Γιώργος Αθανασίου μιλά στον δημοσιογράφο και γενικό διαχειριστή του agioritikovima.gr Γιώργο Θεοχάρη στη Μονή Φιλοθέου του Αγ.όρους.

Ο Γιώργος Αθανασίου στον προάυλειο χώρο της Μονής Φιλοθέου.



- Ενώ πριν η ζωή σας πώς ήταν;

Πριν, παρόλο που η οικογένειά μου είναι βαπτισμένη ορθόδοξη δεν είναι πιστοί, δεν πάνε στην εκκλησία, εκτός από το Πάσχα, Χριστούγεννα και τις μεγάλες γιορτές και τα πολλά χρόνια που ζω στην Αμερική είχα χάσει την επαφή μου με την Ελλάδα. Για πρώτη φορά ήρθα στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια, στην Θεσσαλονίκη, και από τότε πηγαίνω συχνά αλλά δεν βαπτίστηκα. Αυτή τη μεγάλη ανάγκη μου τη δημιούργησε ο χαρισματούχος γέροντας Εφραίμ θα έλεγα….

- Με ποιο τρόπο;

Διότι πήγαινα στο μοναστήρι του στην Αριζόνα πολλές φορές και με τις κουβέντες, με τα βιβλία που μου έδωσε σιγά-σιγά έγινε η μεγάλη αλλαγή στην καρδιά μου αλλά αποφάσισα να βαπτιστώ στην Ελλάδα, δηλαδή όχι στην Αμερική….


- Δεν είχες βαπτιστεί αρχικά Ορθόδοξος;

Όχι..


- Είσαι αβάπτιστος;

Ακριβώς. Αποφάσισα να βαπτιστώ στην Ελλάδα και ο γέροντας μου έδωσε ευλογία να πάω στο Άγιο Όρος. Επισκέφτηκα σχεδόν όλα τα μοναστήρια, δεν ήξερα πού ακριβώς να το κάνω, τελικά η Παναγία με θαυμαστό τρόπο με έφερε στο Βατοπαίδι όπου ο πατέρας Ειρηναίος, ένας πολύ καλός πατέρας με δέχθηκε με τόση πολύ αγάπη, με συγκλόνισε…

- Σας συγκλόνισε….

Ναι, χωρίς υπερβολή, και τελικά αυτός προσωπικά με βάφτισε, στο Βατοπαίδι στη θάλασσα, κάναμε Αγιορείτικο βάπτισμα και ήταν καταπληκτικό, ξαναγεννήθηκα τώρα, νομίζω θα προσπαθήσω και να μείνω στην Ελλάδα δεν ξέρω αν θα το καταφέρω.

- Τι σηματοδότησε πρακτικά για σένα το βάπτισμα, επέφερε κάποια αλλαγή στον εσωτερικό σου κόσμο, στο είναι σου;

Ναι, ναι…. σα να έφυγε ένα μεγάλο βάρος, νιώθω σαν πουλάκι από τη θάλασσα. Την ημέρα που βαφτίστηκα ήταν ακριβώς δύο μέρες μετά τα Θεοφάνια, αυτό ήταν μεγάλη ευλογία νομίζω, να βαπτιστώ αυτές τις μέρες που βαπτίστηκε ο Κύριος και δεν έχω λόγια να νιώθω ευγνωμοσύνη για την Παναγία που με έφερε στο Βατοπαίδι στον πατέρα Ειρηναίο, στον πατέρα Εφραίμ που στην Αμερική κάνει καταπληκτική δουλειά και επίσης σημαντικό είναι να πω για τον πατέρα Εφραίμ στην Αμερική για την ιεραποστολή που κάνει, στα μοναστήρια του χρησιμοποιούν ελληνική γλώσσα για τις Ακολουθίες, κάτι πολύ σημαντικό για μένα και για τους Έλληνες νομίζω, έτσι σα να φέρνει ας πούμε την Ελλάδα εκεί, το Άγιο Όρος ακριβέστερα εκεί, που βγήκε από το Βυζάντιο, είναι θα έλεγα η καρδιά της Ελλάδας.


- Στην Αμερική πού ακριβώς ζούσες;

Στο Λος Άντζελες. Και είναι πολύ δύσκολο να μείνω….

- Οι γονείς σου με τι ασχολούνται εκεί ακριβώς;

Έχουν ιδιωτική εταιρία κατασκευές, δηλαδή κατασκευαστική εταιρία.

- Κατασκευαστική οικοδομών εννοείτε;

Ναι, ναι.

- Και εδώ στην Ελλάδα έχετε σκοπό να ασχοληθείτε μ’ αυτό, με κάτι άλλο, τι ακριβώς, ποια είναι τα σχέδια από εδώ και πέρα;

Από εδώ και πέρα κάνω προσευχή στην Παναγία να με φωτίσει τι ακριβώς να κάνω, δεν έχω ιδέα καν, μου αρέσει γενικά η Θεσσαλονίκη και θα προσπαθήσω να μείνω εκεί, να είμαι κοντά στο Άγιο Όρος, ελπίζω η οικογένειά μου να με βοηθήσει να έχουμε επαφή και να μείνω στην πατρίδα μου, στην Ελλάδα θέλω να μείνω.


- Για ποιο λόγο θέλεις να μείνεις εδώ;

Τώρα αυτό… Πώς να σας το πω; Έτσι το νιώθω, δηλαδή ειδικά μετά το βάπτισμα έχω, δεν μπορώ να το εξηγήσω, δηλαδή….

- Είναι κάτι το ανεξήγητο δηλαδή που σε τραβάει να μείνεις εδώ στην Ελλάδα, να είσαι κοντά στο Άγιο Όρος;

Ναι, τουλάχιστον για ένα διάστημα ίσως θα προσπαθήσω να το κάνω, δηλαδή έτσι νιώθω ότι πρέπει να μείνω εδώ, προς το παρόν τουλάχιστον και μετά θα δείξει. Τώρα και οι καιροί είναι δύσκολοι στην Αμερική, παντού θα έλεγα, στην Αμερική η οικονομία καταρρέει, ειδικά στο Λος Άντζελες.

- Δεν έχει πάτο η κατάρρευση…

Ναι, παρόλο που εκεί έχω περισσότερες ευκαιρίες ίσως, προτιμώ να είμαι εδώ και να κάνω και οικογένεια εδώ εάν είναι θέλημα του Θεού.


- Έχεις σπουδάσει κάτι; Με τι ασχολήθηκες μέχρι τώρα; Τι έχεις κάνει στη ζωή σου;

Έχω σπουδάσει σε Κολέγιο στην Αμερική, Οικονομική Επιστήμη, κάτι το οποίο δεν ξέρει εάν θα έχω επιτυχία εδώ, τέλος πάντων…



Το τελευταίο πράγμα που θέλω να πω είναι για το διαδίκτυο, δηλαδή στο διαδίκτυο έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε, έχει πολλά ορθόδοξα sites και γενικά πληροφορίες για την Ορθοδοξία και την πίστη αλλά και για την Ελλάδα, την ιστορία, το διαδίκτυο προσφέρει πολύ σημαντικά πράγματα και σας συνιστώ να ψάξετε εκεί. Εμένα προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ να μάθω πράγματα για την πατρίδα μου, για την Ορθοδοξία όπως είπα, επίσης με βοήθησε και το site agioritikovima.gr που μου δίδαξε πολλά, γνώρισα τον Περιβόλι της Παναγιάς και τους στρατιώτες της. Στην Αμερική πολύς κόσμος διαβάζει το Αγιορείτικο Βήμα.

- Αυτά πριν φτάσετε στο γέροντα Εφραίμ;

Ναι, ναι πριν, δηλαδή…

- Όταν ήσασταν στην κοσμική ζωή δηλαδή για τα καλά που λέμε δεν είχατε επαφές με την πνευματική ζωή σχέση ιδιαίτερη.

Θα έλεγα ότι το διαδίκτυο έκανε τη μεγαλύτερη δουλειά, προπαρασκευαστική για μένα να έρθω στην Ορθοδοξία τελικά και να βαπτιστώ στη συνέχεια και τα άλλα, γι’ αυτό είναι κάτι πολύ χρήσιμο. Επίσης τώρα που ζούμε στην εποχή της παραπληροφόρησης θα έλεγα από τα μεγάλα κανάλια είναι καλό και για να παρακολουθεί κανείς τις πολιτικές εξελίξεις, να έχει κάποια άποψη αλλά να μην υιοθετεί ότι προβάλλεται.

- Εννοείτε ότι το διαδίκτυο είναι μια άλλη λύση στην παραπληροφόρηση που υπάρχει από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Ναι είναι κάτι απαραίτητο θα έλεγα γιατί….



- Κρύβει και κινδύνους το διαδίκτυο, δηλαδή υπάρχουν και παγίδες, πρέπει να προσέχει ο κόσμος…

Βεβαίως, βεβαίως, εγώ μιλάω για τη θετική πλευρά του διαδικτύου, την οποία οποιοσδήποτε μεγάλος, ειδικά ηλικιωμένος άνθρωπος, μπορεί να το χρησιμοποιήσει και να εμπλουτίσει τον εαυτό του. Θέλει όμως και προσοχή.


΄Εκκληση προς τους νέους

΄΄Θα συνιστούσα στη νεολαία να πάει στην εκκλησία επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι κι αυτό είναι η μόνη λύση στα σύγχρονα προβλήματα, κατάθλιψη, ναρκωτικά και άλλα. Η μόνη λύση είναι αυτοί οι δύο πυλώνες, η εξομολόγηση και το άλλο επίσης μακριά από ηλεκτρονικές ταυτότητες, κάρτες, κάρτα του πολίτη εδώ στην Ελλάδα που ακούω. Μόνο η Εκκλησία είναι ο δρόμος για να μας βγάλει από την κρίση, ηθική, οικονομική και από όλα τα σύγχρονα προβλήματα που πάσχει η νεολαία, ειδικά, σημαντικό όπως είπα και πριν, είναι η εξομολόγηση και να εκκλησιάζονται όσο μπορούν, τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα ο καθένας να το κανονίσει. Δεν υπάρχει άλλη λύση….΄΄

Το άλλο που θέλω να πω είναι προσπαθήστε, τουλάχιστον για 1-2 βδομάδες, για 1-2 μήνες πηγαίνετε στην εκκλησία, εξομολογηθείτε, να δείτε εάν αυτά τα πράγματα που λένε οι παπάδες είναι αλήθεια, είναι παραμύθια, δηλαδή όχι μόνο από το διάβασμα, να κάνετε κάτι, αρχίστε να κάνετε κάτι πρακτικό, τουλάχιστον μια εξομολόγηση, κάντε προσευχή, ο καθένας κατά τη δύναμή του, δηλαδή και στη συνέχεια….. Αυτό δηλαδή εγώ προσωπικά στην αρχή κι εγώ νόμιζα ότι αυτά είναι παραμύθια, και βεβαίως δεν έκανα τίποτα, συνέχισα να κάνω αμαρτίες, να μη δίνω σημασία γενικά στη ζωή μου…


΄΄Έπασχα από κατάθλιψη΄΄

΄΄Πριν έρθω στο Άγιο Όρος για το βάπτισμά μου, είχα κατάθλιψη και επειδή είχα κάποια προβλήματα οικογενειακά και άλλα το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν είχα το Θεό. Τώρα προσπαθώ να ζω όσο μπορώ, να πλησιάζω το Θεό, είναι άλλο πράγμα εάν θα το καταφέρω ή όχι. Ήμουν σε τέτοια κατάθλιψη που πέταξα το κινητό μου στη θάλασσα από το καράβι, καθώς ερχόμουνα στο ΄Αγιο Όρος΄΄.



- Είχες έντονη κοσμική ζωή;

Είχα, αλλά δεν έπαιρνα ναρκωτικά και τέτοια….

- Εννοώ γενικότερα, αυτά που κάνει όλος ο κόσμος…

Ναι, ναι γενικότερα βεβαίως, βεβαίως, όπως όλος ο κόσμος μέχρι μια στιγμή που άρχισα σιγά-σιγά, πολύ δύσκολα, σιγά-σιγά έκανα προσπάθεια, άρχισα να διαβάζω, να κάνω προσευχή, πήγα στην εκκλησία συχνά απ’ ότι συνήθιζα, μετά ο Θεός αρχίζει να σε βοηθάει. Δηλαδή εμένα με βοήθησε και συνάντησα τον πατέρα Εφραίμ. Όταν κάνεις προσπάθεια ο ίδιος ο Θεός αρχίζει να σε βοηθάει.



- Πώς σε βοήθησε ο πατέρας Εφραίμ απο την Αριζόνα; Τι σου είπε ακριβώς;

Αυτός σε βοηθάει μόνο με το να τον κοιτάζεις. Στην αρχή δεν το πήρα καν στα σοβαρά αλλά η μορφή του, η εκκλησία που έχει κάνει, το μοναστήρι, η Ακολουθία, η Βυζαντινή ψαλμωδία, η γενική ατμόσφαιρα σε φέρνει σε άλλο κόσμο…


http://agioritikovima.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Παλιές ελληνικές διαφημιστικές αφίσες

Διαφημίσεις από μια άλλη εποχή χωρίς τηλεόραση, τότε που οι καταχωρήσεις στα έντυπα αλλά και οι αφίσες σαν αυτές που παρουσιάζουμε ήταν το σημαντικότερο μέσο προβολής. Κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα δεν υπάρχουν ενώ άλλα αναφέρονται σε πολύ γνωστές φίρμες. Οι παλιοι σίγουρα θα θυμούνται κάποια από αυτά!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!
Perierga.gr - Παλιές ελληνικές διαφημίσεις!

πηγή: Newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελλάδα έγινε Βουλγαρία- Κατώτατος μισθός 511 ευρώ- Βάση για σύνταξη τα 350 ευρώ και επίδομα ανεργίας 359 ευρώ

- Απο τον Απρίλιο οι μειώσεις των μισθών
- Οι άνεργοι θα ζουν με 12 ευρώ την ημέρα
- Δείτε πόσο μειώνονται τα επιδόματα


Μισθοί Βουλγαρίας διαμορφώνονται με τα νέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία ο μισθός για νέους κάτω των 25 χρόνων διαμορφώνεται στα 511 ευρώ και για τους υπόλοιπους στα 568 ευρώ!


Παράλληλα τσεκούρι πέφτει στα επιδόματα.

Το επίδομα ανεργίας απο 451 ευρώ πέφτει στα 359 ευρώ. Το εποχικό επίδομα απο 587 σε 458 ευρώ, το επίδομα μητρότητας απο 751 ευρώ σε 586, το επίδομα ανεργίας για εποχικά απασχολούμενους μειώνεται στα 251 ευρώ ενώ ο μισθός ενός μαθητευόμενου αγγίζει μόλις τα 359 ευρώ.


Επίσης με τις μειώσεις μισθών, η αποζημίωση απο απόλυση πέφτει τελικά στο 1/4 του αρχικού μισθού.

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτό συμβαίνει όταν οι προδότες τολμούν να εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους! (βιντεο)


Σήμερα στις 2-3-2012 ο Παπακωνσταντίνου θέλησε να δώσει συνέντευξη στην TV100 με φόντο τον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, αλλά η συνέντευξη διακόπηκε στα πρώτα μόλις λεπτά από τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων του Δήμου.

Αργά ή γρήγορα πρέπει να το χωνέψουν ότι δεν έχουν καμιά θέση στην πατρίδα μας. Πρέπει να ξεκουμπιστούν μια και καλή....

Αν δεν το καταλάβουν εγκαίρως δεν θα αργήσει ή ώρα που θα έχουμε και σωματικούς κινδύνους....

Είναι τόσοι οι συμπολίτες μας που έχουν αυτοκτονήσει ή έχουν φτάσει στα κατώτατα όρια εξαθλίωσης που το πράγμα βαίνει πλέον προς ανεξέλεγκτες καταστάσεις...

Οταν χάνεις έναν δικό σου αγαπημένο άνθρωπο ή όταν βλέπεις το παιδί σου να πεινάει επειδή αυτό το ρεμάλι που βρίσκεται λίγα μέτρα μακρυά σου ψήφισε την καταστροφή της Ελλάδας, δεν θέλει και πολύ να σου στρίψει.....

Δείτε τι συνέβει:




Το βίντεο είναι από τον χρήστη Mariazachs
 http://koukfamily.blogspot.com/2012/03/blog-post_03.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα αφροασιατικά κτήνη σκοτώνουν κάθε μήνα κατά μέσο όρο 10 Έλληνες.




Με τις ευλογίες του ελλαδικού κρατικού μορφώματος τα αφροασιατικά κτήνη σκοτώνουν κάθε μήνα κατά μέσο όρο 10 Έλληνες. Αυτό δεν είναι πολέμος;
Τι άλλο πρέπει να κάνουν οι εισβολείς για να αντιδράσουν οι Έλληνες γκοήμ;

 
Γιατί αυτός ο «πολύ (μα πάρα πολύ) πολιτισμός» έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1400 Έλληνες τα τελευταία 12 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.
 
Τέτοια είναι η ηθική κατάρρευση στη χώρα, που ουδείς δείχνει να ανησυχεί –πλην ελαχίστων- για την τραγική αυτή κατάσταση, ενώ ως συνήθως η αριστερά θεωρεί τα σύμβολα του «πολύ-πολιτισμού» και των αλλοδαπών –όλων ανεξαιρέτως- αναπόσπαστο μέρος της ιδεολογίας της στη νέα τάξη που προετοιμάζει μεθοδικά.

Τώρα εάν σφαγιάζονται Έλληνες στην "πορεία" αυτή προς τον "πολιτισμό-πολύ", κάποιοι το αποδέχονται ως¨"αναγκαίες παράπλευρες απώλειες".
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οκτώ εταιρείες κατέθεσαν προσφορά για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες...ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΚΟΡΟΪΔΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...


ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΟΙ Κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Συνολικά οκτώ εταιρείες εξειδικευμένες στον τομέα των σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό Υδρογονανθράκων, με παγκόσμια παρουσία και εμπειρία, κατέθεσαν προσφορές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για τη πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών, μη αποκλειστικής χρήσης, στο Ιόνιο Πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.

Αιτήσεις συμμετοχής, συγκεκριμένα, κατέθεσαν οι εταιρίες :

1) TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA

2) DOLPHIN GEOPHYSICAL

3) ION GEOPHYSICAL CORPORATION

4) SPEC PARTNERS LTD

5) CGGVERITAS

6) PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS)

7) SPECTRUM GEO LIMITED

8) FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS

Η αξιολόγηση των προσφορών θα ολοκληρωθεί από την αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ στις αρχές Απριλίου, προκειμένου ο ανάδοχος, ή οι ανάδοχοι, να προχωρήσει άμεσα στις έρευνες και ακολούθως στην ερμηνεία των δεδομένων που θα προκύψουν, καθώς στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να προκηρύξει εντός του 2012.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρουκαι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις.

Ο ίδιος έχει εκτιμήσει ότι σε ορίζοντα 15 - 20 ετών η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει έσοδα 10 - 15 δισ. δολαρίων από την εκμετάλλευση εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου που εκτιμώνται σε 400 - 500 εκατ. βαρέλια.

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Θα παρακάμψουν του μεσάζοντες και στα αμνοερίφια του Πάσχα




Να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να διαθέσουν κι αυτοί φθηνό αρνί ελληνικό στους Θεσσαλονικείς, σκοπεύουν οι κτηνοτρόφοι... του Λαγκαδά, μετά την τεράστια απήχηση που είχε το κίνημα της πατάτας μέσω του ΑΠΘ.

Κτηνοτρόφοι από το Λαγκαδά έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠθ που ξεκίνησε τη διάθεση πατάτας Νευροκοπίου μέσω του Ιδρύματος, αλλά και με άλλους φορείς προκειμένου φέτος το Πάσχα να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να διαθέσουν τα ζώα τους σε πιο συμφέρουσες τιμές τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους ίδιους.

Όπως λένε το κέρδος θα είναι σημαντικό και για τις δύο πλευρές. Πέρσι πούλησαν στον χονδέμπορο προς 5,5 ευρώ το κιλό και ο καταναλωτής αγόρασε σχεδόν 10 ευρώ το κιλό.
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Λεφτά υπάρχουν πλέον για το ΠΑΣΟΚ!

Λεφτά υπάρχουν πλέον για το ΠΑΣΟΚ!

Στο σημερινό πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε και ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του, ότι την Τρίτη κατατίθεται στην Βουλή η τροπολογία για την κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα.
Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπρόσωπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη , μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους διευθυντές των κομμάτων, προχωράει η κατάθεση της τροπολογίας , με την οποία απελευθερώνονται οι δόσεις της κρατικής επιχορήγησης του 2011 προς τα κόμματα.

Μόνο για το ΠΑΣΟΚ το ποσό που προβλέπεται είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ….



newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »