Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αποκάλυψη Λοβέρδου: Περιθάλπουμε 6.000 λαθρομετανάστες με Aids! ..Βίντεο


Περιθάλπουμε χρήστες και λαθρομετανάστες με AIDS..Είναι γύρω στους 6 χιλ. ασθενείς και οι περισσότερες είναι γυναίκες από την Αφρική...
Το βίντεο είναι από το μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011. Βλέπουμε ένα ρεπορτάζ από την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στην Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε σε Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Aids. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ομολογεί μπροστά στην κάμερα αυτό που μάς έκρυβαν όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί Υγείας: Η αποβλακωμένη Ελλάδα, είναι η μόνη χώρα του κόσμου που χορηγεί πλήρη περίθαλψη στους λαθρομετανάστες που πάσχουν από AIds!.. Κι όπως θα ακούσετε τον κ. Λοβέρδο να λέει, βουρβουλακιάζει το Aids στις Αφρικανές πουτάνες του κέντρου της Αθήνας...

δείτε το βίντεο...

Διαβάστε περισσότερα » »

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα

Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο.

Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνέτ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν. κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα ”υποηχητικά κύματα”) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.
Ήδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους.

Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις». Όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές.

Την ίδια στιγμή, στο YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία.

Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.

Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία ‘δόση’ ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ.

Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα ‘δόση’ του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο.

«Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».
Διαβάστε περισσότερα » »

Φρέσκο Αγρογλυφικο στην Ιταλία!

Ίσως ενα από τα ωραιότερα σε σχεδιασμό εμφανίστηκε στην Ιταλία στην περιοχή Poirino στις 20 Ιουνίου 2011. Όπως γνωρίζετε είμαστε οπαδοί της θεωρίας οτι τα αγρογλυφικα είναι κωδικοποιημένα μηνύματα. Προς το παρόν δεν έχουμε ξεκινήσει αποκωδικοποίηση  του παρόντος ..σας το παρουσιάζουμε και αισθανθείτε ελεύθερα να μας δώσετε και εσείς όποια γνώμη -άποψη έχετε για το συγκεκριμένο!!Δείτε τις φώτο ...






Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΕIΣΜΟΣ 4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:15 το πρωί στην Πτολεμαΐδα, σύμφωνα με μέτρηση του Γερμανικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε...

βορειοδυτικά της Πτολεμαΐδας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οικονομικά οχήματα έφτιαξαν Ελληνες μαθητές και φοιτητές

Της Ιφιγενειας Διαμαντη


Δύο λεπτοκαμωμένες φοιτήτριες και ένας φοιτητής οδήγησαν τα φουτουριστικού σχήματος οχήματα, τον Πυρφόρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την Ιριδα του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Αιγάλεω και το όχημα του Πολυτεχνείου Κρήτης, που διακρίθηκαν στον πρόσφατο ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell. Ο ετήσιος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο.....
Λάουζιτς της Γερμανίας ανάμεσα σε 222 ομάδες από 26 χώρες, ενώ επίσης πραγματοποιείται σε Αμερική και σε Ασία, με στόχο να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές ώστε να δοκιμάσουν σε επιμέρους κατηγορίες τις επιδόσεις οχημάτων που κατασκεύασαν μόνοι τους. Νικητής αναδεικνύεται όποιος διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση με τη λιγότερη ενέργεια.
Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά της, η ομάδα του Διατμηματικού Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών του Πολυτεχνείου Κρήτης, που συμμετείχε για τέταρτη χρονιά, κέρδισε για δεύτερο συνεχές έτος την πρώτη θέση στην κατηγορία της Ασφάλειας. Το όχημα πόλης που σχεδίασε διαθέτει κυψέλες καύσιμου υδρογόνου και ηλεκτρικό κινητήρα. «Εκτός από την κυψέλη καυσίμου, το σασί από ανθρακόνημα και τα άλλα μέρη τα κατασκευάσαμε εμείς», τονίζει στην «Κ» ο κ. Χρόνης Σπανουδάκης. «Είναι ένα όχημα που θα μπορούσε να βγει και στην παραγωγή και το πρώτο στην Ελλάδα με υπερπυκνωτές αντί μπαταρίας». Με αυτό συμμετέχουν τα τρία τελευταία χρόνια, και οι φετινές βελτιώσεις που του έκαναν κόστισαν 2.000 ευρώ. Συνολικά, το project έχει κοστίσει 35.000 ευρώ που έχουν καλυφθεί από χορηγίες.
Από το μηδέν και με βοήθεια χορηγιών έφτιαξε το δικό της κινητήριο σύστημα η ομάδα «Προμηθέας» του Εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, με όχημα δανεισμένο από το 2ο Γυμνάσιο Χίου και τον καθηγητή Γιάννη Καμμενάκη. Υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αντώνη Κλαδά και με επικεφαλής της ομάδας τον υποψήφιο διδάκτορα Κωστή Λάσκαρη, φέτος κατέρριψαν το πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου, διανύοντας 3.492 χλμ. με ένα ισοδύναμο λίτρο συμβατικού καυσίμου, απόσταση περίπου επτά φορές μεγαλύτερη από το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε το 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω. Η ομάδα του ΕΜΠ κατέκτησε την 7η θέση στην κατηγορία της, χρησιμοποιώντας μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης.
Εντυπωσιάζει η κίνηση των διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω, να βάλουν στην άκρη χρήματα από αμοιβές τους (από το πρόγραμμα Τεχνομάθεια του Μουσείου Ερευνας και Τεχνολογίας) προκειμένου να φέρουν εις πέρας το project. Επειτα από διετή απουσία λόγω οικονομικών δυσκολιών, η δεκαμελής ομάδα, υπό τον καθηγητή Γιώργο Κύρου, κατετάγη 38η σε σύνολο 78 διαγωνιζομένων στην κατηγορία Prototype, διανύοντας 434 χλμ./lt με κινητήρα που χρησιμοποιείται σε υβριδικά ποδήλατα. Το πρώτο τους όχημα το 2004 διέθετε κινητήρα… χορτοκοπτικού! «Με την κατασκευή της Ιριδας, οι μαθητές ασχολούνται εκτός ωρών διδασκαλίας. Γίνονται πιο υπεύθυνοι και αναπτύσσουν αίσθημα αλληλεγγύης», εξηγεί ο κ. Κύρου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τεστ αχρωματοψίας. Κάντε το και μάθετε αν έχετε

 TEST ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑΣ

Η αχρωματοψία ή δαλτονισμός είναι πάθηση των ματιών (συνήθως κληρονομική), κατά την οποία τα άτομα που πάσχουν απ’ αυτή, αδυνατούν να διακρίνουν μερικά χρώματα (συνήθως το κόκκινο, το πράσινο, το μπλε και το κίτρινο) και οφείλεται σε κακή αντίδραση κάποιων συγκεκριμένων κυττάρων του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού. Η αχρωματοψία προσβάλλει συνήθως τους άντρες και η.. συνηθέστερη αδυναμία συναντάται στα χρώματα κόκκινο και πράσινο. Όταν η αχρωματοψία περιορίζεται στα προαναφερθέντα χρώματα, τότε έχουμε δυσχρωματοψία, ενώ στην σπάνια περίπτωση αδυναμίας διάκρισης οποιουδήποτε χρώματος, έχουμε πλήρη αχρωματοψία και τα άτομα που πάσχουν απ’ αυτή, βλέπουν τα πάντα σε αποχρώσεις του γκρίζου. Τα άτομα που πάσχουν από πλήρη αχρωματοψία, συνήθως έχουν κι άλλα οφθαλμολογικά προβλήματα. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν υπάρχει θεραπεία για την αχρωματοψία. Εν τούτοις, στην περίπτωση των
παιδιών, η έγκαιρη διάγνωσή της, είναι πολύ χρήσιμη, ως προς την αντιμετώπιση των όποιων μαθησιακών δυσκολιών που θα προκύψουν.
Ακολουθούν μερικά τεστ αχρωματοψίας. Αν αδυνατείτε να διακρίνετε, κάποια ή κάποιες από τις εικόνες, ίσως θα ήταν χρήσιμο να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρό σας. Οι σωστές απαντήσεις βρίσκονται στο μαυρισμένο κείμενο (μετακινήστε πάνω του, τον δείκτη του ποντικιού σας για να το αποκαλύψετε).


Τί διακρίνετε μέσα στα τετράγωνα; Τεστ αχρωματοψίας 1
Θα πρέπει να διακρίνετε:
1. Στο πάνω αριστερά τετράγωνο, τον αριθμό 58.
2. Στο πάνω δεξιά τετράγωνο, τον αριθμό 18.
3. Στο κάτω αριστερά τετράγωνο, το κεφαλαίο γράμμα Ε.
4. Στο κάτω δεξιά τετράγωνο, τον αριθμό 17.



Ποια σχήματα διακρίνετε στην εικόνα; Τεστ αχρωματοψίας 2
Θα πρέπει να διακρίνετε, έναν κύκλο, ένα αστέρι κι ένα τετράγωνο.


Ποια σχήματα διακρίνετε στην εικόνα; Τεστ αχρωματοψίας 3
Θα πρέπει να διακρίνετε ένα τετράγωνο κι έναν κύκλο.


Τί διακρίνετε μέσα στην εικόνα; Τεστ αχρωματοψίας 4
Διαβάστε περισσότερα » »

Στήθηκε στα Σκόπια το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (βίντεο+φωτο)


Σε μια επίδειξη βλακείας και εθνικιστικού μικρομεγαλισμού, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι ολοκλήρωσε σήμερα την τοποθέτηση του τεραστίου αγάλματος στο κέντρο των Σκοπίων. Το άγαλμα μαζί με το βάθρο, είναι 22 μέτρα, όσο δηλαδή μια 6όροφη πολυκατοικία !
Στην πλατεία βρέθηκαν πολίτες της FYROM, οι οποίοι τραγουδούσαν και ζητωκραύγαζαν τον ..."γενήτορά" τους. Η Ελλάδα κρύβεται και περιμένει να ξεχαστεί η ιστορία, χωρίς καμία διάθεση να την υπερασπιστεί και να δικαιωθούν από τον χρόνο οι πλαστογράφοι. Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε περισσότερα » »