Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Ο αφοπλισμός των Ελλήνων...

Είναι γεγονός ότι άρχισε στην Ελλάδα ο πλήρης αφοπλισμός των πολιτών. Προηγήθηκε η αλλαγή στην τρόπο απόκτησης κυνηγετικής άδειας (με σκοπό την καταγραφή όλων των κυνηγετικών όπλων) και ακολουθεί η απαίτηση για επιστροφή των όπλων μόνο από τους εθνοφύλακες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Και τονίζω μόνο των όπλων, γιατί κυκλοφόρησαν αστυνομικοί που μοίραζαν εντολές για επιστροφή μόνο των όπλων, πράγμα που δείχνει βιασύνη, γιατί η επιστροφή και των πυρομαχικών απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες και ειδικές συνθήκες μεταφοράς και φύλαξης. Τι μας ετοιμάζει η κυβέρνηση; Ας δούμε τί έπαθαν άλλοι λαοί σε παρόμοιες καταστάσεις.

- Στην Αυστραλία έγινε μια προσπάθεια αφοπλισμού των πολιτών πριν από μερικά χρόνια. Κατεστράφησαν 640.381 όπλα. Η καταστροφή - συλλογή τους κόστισε $500 εκατομμύρια. Μετά από 12 μήνες οι στατιστικές έδειξαν:
Ανθρωποκτονίες: Αύξηση 3,2%
Βίαιες επιθέσεις: Αύξηση 8,6%
Ένοπλες ληστείες: Αύξηση 44%

Το τελευταίο ειδικά νούμερο μας δείχνει ότι αν κάποιος θέλει να βρει όπλο θα βρει, όσοι νόμοι κι αν ψηφιστούν. Εξάλλου οι νόμοι αφαιρούν τα όπλα από αυτούς που τα κατέχουν νόμιμα...

- Στην Τουρκία έγινε έλεγχος οπλοκατοχής το 1911. Ακολούθησε η σφαγή των Αρμενίων και των Ελλήνων 1915-1922

- Στην ΕΣΣΔ έγινε το 1929. Από το 1929-1953 εκτελέστηκαν 20 εκατομμύρια (άοπλων) πολιτών

- Στη Γερμανία εκδόθηκε στις 11/11/1938 το Nazi Gun Control Degree. Από 1939-1945 13 εκταμμύρια (;) εκτελέστηκαν

- Στην Κίνα έγινε το 1935. Από το 1948-1952 εκτελέστηκαν 20 εκατομμύρια πολιτικοί κρατούμενοι

- Στη Γουατεμάλα έγινε το 1964. Από το 1964-1981 εκτελέστηκαν 100.000 Ινδιάνοι Mayan

- Στην Ουγκάντα η κατάσχεση των όπλων έγινε το 1970. Από το 1971-1979 εκτελέστηκαν 300.000 Χριστιανοί

- Στην Καμπότζη το 1956. Από το 1975-1979 εκτελέστηκαν 1.000.000 μορφωμένοι. (Κατά τους Μαοϊστές απλά αφέθηκαν να πεθάνουν από πείνα όσοι δεν ήταν ανθεκτικοί. Survival of the fittest βλέπεις...) Οι Ερυθροί Χμερ του Πωλ Ποτ εκτέλεσαν το 1/3 του πληθυμσού (των 3 εκατομμυρίων), και αναφέρεται και στο Ρεκόρ Γκίνες του 1994 σελ. 460.

Το σύνολο ανέρχεται στα 56 εκατομμύρια.

Γιατί η βιασύνη για τον αφοπλισμό μας; Από πότε οι νόμιμοι πολίτες έγιναν οι κακοί; Θυμάμαι μια ατάκα από χολιγουντιανή ταινία (Romeo must die), η οποία είναι πολύ ταιριαστή: guns don't kill people. People kill people. Έτσι είναι. Φανταστείτε έναν ένοπλο ληστή να εισέρχεται σε τράπεζα, αλλά όλοι οι νόμιμοι πολίτες (και σώας έχοντας τα φρένας) να είναι οπλοφόροι. Νόμιμα. Τι θα γίνει;

Γιατί έχουμε περιέλθει στην παθητική στάση να τα περιμένουμε όλα από τη μαμά-κυβέρνηση; Οι ήρωες του '21 στο πρώτο κράτος δεν ήταν όλοι οπλοφόροι; Στην καθημερινότητά τους εννοώ, Δεν είμαστε αρκετά ώριμοι να είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλειά μας; Είδαμε στον μανιακό δολοφόνο στη Νορβηγία να σκοτώνει επί 2 ώρες νέους και κανείς να μην έχει 1 σφαίρα να τον σταματήσει. Αλλά εδώ στην Ελλάδα βλέπουμε αστυνομικούς να φοβούνται να ανοίξουν πυρ εναντίον κακοποιών επειδή φοβούνται τις δικαστικές επιπτώσεις. Αυτή είναι δικαιοσύνη;

Συνδέστε και τις φήμες για γερμανική στρατιωτική παρέμβαση (δυνάμεις καταστολής εξεγέρσεων) στο εσωτερικό της χώρας μας και ...έδεσε το γλυκό. Πριν από λίγες μέρες κάποιος φίλος μου οδηγούσε έξω από τη Θεσσαλονίκη και είδε 5 τεράστια φορτηγά με γερμανικές πινακίδες και στρατιωτικό προσωπικό. Κουβαλούσαν κάτι σαν κοντέινερ, μόνο που είχαν μέγεθος 2ώροφου σπιτιού.! Τί να φανταστούμε; Πάντως το υπουργείο προστασίας του πολίτη δήλωσε πως τέτοιες φήμες είναι ανυπόστατες και γελοίες. Ο άνθρωπος το είδε με τα μάτια του, αλλά δεν πρόλαβε να τα φωτογραφίσει. Αφού το υπουργείο λέει ότι δεν τα είδε, εντάξει! Δεν είδε τίποτα!

Δεν μου αρέσουν αυτές οι κινήσεις. Μου θύμισαν μια προφητεία του πατρο-Κοσμά του Αιτωλού "Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια. Να έχετε διπλά. Να δίνετε το ένα και να κρατάτε το άλλο. Ένα τουφέκι θα σώσει εκατό ζωές." Και μας και ανέφερα το 100 δείτε τί δήλωσε ο Λένιν: "Ένας άνθρωπος με όπλο μπορεί να ελέγξει 100 ανθρώπους χωρίς όπλο" Γι' αυτό πρωταρχικό μέλημα των ολοκληρωτικών καθεστώτων είναι ο αφοπλισμός των πολιτών. Μήπως όλα τα παραπάνω έχουν σχέση;

"Βουρδουνάρης" για το ClopYPastE blog
Διαβάστε περισσότερα » »

Η υγεία των ματιών μας: Δείτε τα καθαρά

Η υγεία των ματιών μας

Μπορεί η πολλή τηλεόραση να δημιουργήσει μυωπία στα παιδιά; Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την πρεσβυωπία; Τι είναι ο κερατόκωνος και γιατί εμφανίζεται κυρίως σε νέους; Μπορώ να κοιμάμαι με τους φακούς επαφής; Ο Χειρούργος-Οφθαλμίατρος κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος δίνει απαντήσεις σε αυτά και ακόμα περισσότερα… για τα μάτια μας μόνο…
  • Μυωπία: Πρώτα «θύματα» τα παιδιά
Η πιο γνωστή και διαδεδομένη διαθλαστική ανωμαλία είναι η μυωπία, η ανικανότητα του μύωπα να δει καθαρά τα αντικείμενα που βρίσκονται μακριά, και διακρίνεται σε «απλή» και «παθολογική». Η απλή μυωπία εμφανίζεται από την παιδική ηλικία, μεταξύ 5-12 ετών, και είτε είναι κληρονομική είτε οφείλεται σε εσφαλμένο τρόπο θέασης (π.χ. ανάγνωση με κακό φωτισμό), ενώ η παθολογική εμφανίζεται στην εφηβεία και επιδεινώνεται αργότερα. Όλα αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά. Τι δεν γνωρίζουμε, όμως, για την μυωπία;
-Η κληρονομικότητα αποτελεί τον ισχυρότερο παράγοντα στην εμφάνιση και εξέλιξη της μυωπίας –όχι, όμως, τον αποκλειστικό. Έχει βρεθεί ότι ένα παιδί με δύο μύωπες γονείς έχει 7πλάσιες πιθανότητες να εμφανίσει μυωπία κατά την ανάπτυξή του, όμως έχει επίσης βρεθεί πως καθώς τα μάτια του νεογνού σχηματίζονται κατά την εγκυμοσύνη διάφοροι γενετικοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της μυωπίας. Μάλιστα, με συγκεκριμένες μεθόδους διάγνωσης, ένας οφθαλμίατρος μπορεί να ξέρει περίπου πόση μυωπία ή υπερμετρωπία θα έχει ένα παιδάκι από εξέταση που μπορεί να του κάνει όταν θα είναι μόλις έξι μηνών.
-Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας οι δραστηριότητες που απαιτούν την αίσθηση της όρασης δεν μεταβάλλουν το διαθλαστικό status του παιδιού. Δηλαδή δεν μπορεί ένα παιδί διαβάζοντας πολύ να δημιουργήσει μυωπία.
-O πιο επιτυχημένος τρόπος να απαλλαχθεί κανείς από την μυωπία είναι μέσω επέμβασης με laser. Για να υποβληθεί κανείς, όμως, σε μία τέτοια μέθοδο θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχει σταθερή μυωπία και να το πάχος του κερατοειδούς να είναι τέτοιο ώστε να επιτρέπεται η σμίλευσή του με laser. Για να εξακριβωθεί αυτό, θα πρέπει το άτομο να κάνει ειδικές προεγχειρητικές εξετάσεις.
  • Πρεσβυωπία: Πολλές λύσεις για ένα πολύ κοινό πρόβλημα
-Η πρεσβυωπία -η δυσκολία στην κοντινή όραση- εμφανίζεται σε άτομα άνω των 38 ετών και είναι συχνότερη στους υπερμέτρωπες και στους μύωπες. Με την αύξηση της ηλικίας όλοι μας παθαίνουμε πρεσβυωπία.
-Η απλούστερη μέθοδος αντιμετώπισής της είναι τα γυαλιά ή ακόμα και οι φακοί επαφής.
-Για άτομα που πάσχουν από έντονη πρεσβυωπία συστήνεται χειρουργική αντιμετώπιση, με τοποθέτηση ενδοφακών στο εσωτερικό του ματιού, με laser ή με διάφορες άλλες μεθόδους που θα συστήσει ο χειρούργος οφθαλμίατρος. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει κανείς, όμως, πριν προβεί σε κάποια επέμβαση είναι ότι μπορεί να χρειαστεί συμπληρωματική επέμβαση με την πρόοδο της πρεσβυωπίας μέσα σε μία πενταετία.
-Δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης ή επιβράδυνσης της πρεσβυωπίας, όμως μία συμβουλή που δίνουν οι ειδικοί είναι να μην βάζουμε γυαλιά αμέσως και να προσπαθούμε χωρίς αυτά με λίγο καλύτερο φωτισμό και με απομάκρυνση του κειμένου.
  • Κερατόκωνος: Γιατί είναι τόσο επικίνδυνος;
Κερατόκωνος είναι ο κερατοειδής κωνικού σχήματος και αποτελεί μια ασυνήθιστη κατάσταση κατά την οποία ο κερατοειδής γίνεται πολύ λεπτός και επιμηκύνεται παθολογικά δημιουργώντας μια προεξοχή. Το ανώμαλο σχήμα που αποκτά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή παραμόρφωση στην όραση, δημιουργώντας στον ασθενή θολές ή παραμορφωμένες εικόνες. Τι πρέπει να προσέξουμε;
-Το αίτιο του κερατόκωνου παραμένει άγνωστο, αν και γενικά θεωρείται κληρονομική πάθηση.
-Τα συμπτώματα εμφανίζονται κατά την εφηβεία ή στην αρχή της τρίτης δεκαετίας και εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς για 10 έως 20 χρόνια, ενώ μετά σταματούν να εξελίσσονται. Συνήθως, μάλιστα, εμφανίζεται σαν μυωπία που αλλάζει συνεχώς με αυξανόμενο αστιγματισμό.
-Η αλλοίωση του κερατοειδούς μπορεί να οφείλεται σε οφθαλμικές πιέσεις, τραυματισμό, μόλυνση ή προηγούμενες οφθαλμικές επεμβάσεις.
-Ο κερατόκωνος δεν διορθώνεται μόνος του, όμως ο ασθενής μπορεί να δει καλύτερα με ειδικούς φακούς επαφής, ενώ σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να γίνει μεταμόσχευση κερατοειδή ή επέμβαση με υπεριώδη ακτινοβολία Α για να αντιμετωπιστεί οριστικά.
  • Φακοί επαφής: Προσοχή στους κανόνες υγιεινής
Μπορεί οι φακοί επαφής να διευκολύνουν τρομερά τα άτομα που πάσχουν από κάποια διαθλαστική ανωμαλία, καθώς έτσι αποφεύγουν τα γυαλιά και βλέπουν καλύτερα από το να φορούσαν γυαλιά, όμως απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:
-Υπάρχουν μαλακοί και σκληροί φακοί επαφής. Οι δεύτεροι προτιμώνται για την διόρθωση υψηλού αστιγματισμού και παθολογικών καταστάσεων, όπως ο κερατόκωνος.
-Δεν είναι όλοι οι ασθενείς κατάλληλοι για φακούς επαφής: Σε κάποιους παρουσιάζονται φλεγμονές, αλλεργίες, αλλά και έντονη ξηροφθαλμία. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να τους αποφεύγουν.
-Για να φορέσετε φακούς επαφής θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας.
-Οι φακοί επαφής θα πρέπει να είναι τέλεια καθαρισμένοι πριν εφαρμοστούν στα μάτια με την χρήση ειδικών υγρών που συστήνει ο οφθαλμίατρος.
-Φακούς επαφής μπορούν να φορέσουν άτομα κάθε ηλικίας, ακόμα και μικρά παιδιά, αρκεί να μπορούν επιβεβαιωμένα να τους διαχειριστούν.
-Μην κοιμάστε ποτέ με τους φακούς επαφής.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ηλικία φέρνει σοφία

Επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά

Το ότι η ηλικία με τη σοφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες είναι κάτι που γνωρίζαμε εμπειρικά εδώ και χρόνια. Τώρα όμως επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά από μια ομάδα ερευνητών που εξέτασαν τον εγκέφαλο νεαρών και ηλικιωμένων ατόμων στον τομογράφο.

Ανατρέποντας τη γενικώς παραδεδεγμένη θεωρία ότι ο εγκέφαλος «ατονεί» με την ηλικία η μελέτη που πραγματοποιήθηκε απέδειξε ότι ο εγκέφαλος των ηλικιωμένων όχι μόνο δεν είναι πιο «αργός» από αυτόν των νέων αλλά επί πλέον είναι και πιο «σοφός» επιτρέποντάς τους να αξιοποιούν καλύτερα τις δυνατότητές τους και να επιτυγχάνουν ανάλογες ή και καλύτερες επιδόσεις.


Η μελέτη, διενεργήθηκε από ερευνητές του ινστιτούτου γηριατρικής του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά ενώ για τα πειράματα είχαν επιλεγεί δυο ηλικιακές ομάδες. Η μια περιελάμβανε 24 άτομα ηλικίας 18 – 35 ετών και η άλλη δέκα άτομα ηλικίας 55 – 75 ετών τα οποία εξακολουθούσαν να εργάζονται. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι εξετάζονταν στον εγκεφαλικό τομογράφο, έπρεπε να συνδυάζουν λέξεις ανάλογα με διαφορετικούς γραμματικούς ή εννοιολογικούς κανόνες (π.χ. ζώα, ομοιοκαταληξία, αρχικό γράμμα κ.λ.π.) ενώ οι κανόνες άλλαζαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια του πειράματος χωρίς οι εθελοντές να το γνωρίζουν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούσαν τον εγκέφαλό τους πιο αποτελεσματικά, επιστρατεύοντας μόνο συγκεκριμένες, απαραίτητες για την εκτέλεση του έργου που τους είχε ανατεθεί, περιοχές και ακριβώς τη στιγμή που χρειαζόταν, επιτυγχάνοντας ίδιες επιδόσεις με τους νεότερους.

Οι απεικονίσεις στον εγκεφαλικό τομογράφο έδειξαν επίσης ότι οι ηλικιωμένοι αντιδρούσαν πιο ήρεμα και αποτελεσματικά από τους νέους όταν οι ερευνητές τους έλεγαν ότι έκαναν λάθος.

Όταν οι νεαροί συμμετέχοντες έκαναν κάποιο λάθος και έπρεπε να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν μια νέα στρατηγική για να βρουν την απάντηση, επιστράτευαν πολλά τμήματα του εγκεφάλου τους πολύ πριν από την έναρξη της επόμενης εργασίας».

Αντιθέτως όταν οι ηλικιωμένοι έκαναν λάθος επιστράτευαν μόνο τις περιοχές που εμπλέκονταν στη χάραξη και την εκτέλεση της νέας στρατηγικής και μόνο κατά την έναρξη της επόμενης εργασίας.

Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η μελέτη μας δείχνει ότι ο μύθος του Αισώπου με τη χελώνα και τον λαγό ήταν απόλυτα σωστός. Tο να μπορείς να τρέχεις γρήγορα δεν σε κάνει πάντα να κερδίζεις τον αγώνα. Πρέπει να ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς καλύτερα τις ικανότητές σου. Και αυτό είναι καθοριστικό χαρακτηριστικό της ηλικίας».


Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκάλυψη: Ο Γιώργος Παπανδρέου και η αμερικανική υπηκοότητα!

Αναρωτιέμαι πόσο πιο παράνομη μπορεί να είναι μια κυβέρνηση την στιγμή που ο ίδιος της ο πρωθυπουργός κατέχει ΠΑΡΑΝΟΜΑ το ύψιστο αυτό αξίωμα! Διαβάστε την ανάλυση που βρήκα στο www.diavatirio.com και θα καταλάβετε.
Μου ζητήθηκε πρόσφατα να αναλύσω το θέμα της αμερικανικής ιθαγένειας του Γιώργου Παπανδρέου, δεδομένου ότι σύντομα μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Πράγματι είναι εξαιρετικά σπάνιο για πρωθυπουργό μιας χώρας να κατέχει παράλληλα και αλλοδαπή ιθαγένεια - πόσο μάλλον για κάποιον που είναι αλλογενής κατά τρία τέταρτα. Τα μοναδικά παραδείγματα πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών με αλλοδαπή ιθαγένεια είναι αυτό του Alberto Fujimori, πρώην προέδρου του Περού με ιαπωνική και περουβιανή ιθαγένεια και του John Turner, πρώην πρωθυπουργού του Καναδά με καναδική και βρετανική ιθαγένεια. (όμως ο Turner γεννήθηκε το 1929 όταν όλοι οι πολίτες του Καναδά ήταν Βρετανοί και δεν υπήρχε ακόμα η έννοια της καναδικής ιθαγένειας)
Είναι γεγονός ότι η ιθαγένεια είναι ένδειξη υποταγής σε μια χώρα και στους νόμους της, και ως εκ τούτου οι ψηφοφόροι βλέπουν ιδιαίτερα αρνητικά τους υποψήφιους με διπλή ιθαγένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, παραιτήθηκε δημόσια και επίσημα της αμερικανικής ιθαγένειας προτού εκλεγεί βουλευτής. Το ίδιο έκανε και η Michelle Jean που παραιτήθηκε της γαλλικής υπηκοότητας πριν να γίνει Κυβερνήτης του Καναδά. Το ενδεχόμενο δε ο Barack Obama να διατηρεί και την κενυατική ιθαγένεια καυτηριάστηκε ιδιαίτερα, μέχρι που αποδείχτηκε ότι ο Obama δεν θα μπορούσε να κατέχει την ιθαγένεια της Κένυας η οποία δεν επιτρέπει την πολλαπλή ιθαγένεια.Καταρχήν, θα πρέπει να ερευνήσουμε αν ο Παπανδρέου πράγματι είναι πολίτης των ΗΠΑ. Εφόσον γεννήθηκε στις ΗΠΑ και δεν έκανε ποτέ αίτηση αποποίησης ιθαγένειας σε αμερικανικό προξενείο, και εφόσον οι ΗΠΑ δεν του αφαίρεσαν την ιθαγένεια επειδή έδρασε με τρόπο ασυμβίβαστο και με πρόθεση να χάσει την αμερικανική ιθαγένεια, ο Παπανδρέου είναι ακόμα αμερικανός πολίτης. Εξάλλου, είναι ευρέως γνωστό ότι τα παιδιά του έχουν διπλή ιθαγένεια (πράγμα αδύνατον εάν ο ίδιος δεν ήταν αμερικανός) και υπάρχουν και αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Παπανδρέου ταξίδεψε στο Λονδίνο προκειμένου να ανανεώσει το αμερικανικό του διαβατήριο χωρίς το θέμα να πάρει την δημοσιότητα που θα έπαιρνε αν το ανανέωνε στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. (Πηγή: «Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου Αποκαλύπτει», σελ. 35)Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η αμερικανική υπηκοότητα στα μελλοντικά του καθήκοντα ως πρωθυπουργού της χώρας. Πέρα από το γεγονός ότι ο όρκος του να υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας πάνω από όλα είναι ασυμβίβαστος με την ιδιότητα του αμερικανού πολίτη, υπάρχουν και ορισμένες πολύ σημαντικές υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι αμερικανοί πολίτες (άρα και ο Παπανδρέου) σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία. Οι υποχρεώσεις των αμερικανών πολιτών είναι οι εξής:
1) Να κάνουν φορολογική δήλωση κάθε χρόνο στην αμερικανική κυβέρνηση και να πληρώνουν φόρους πάνω σε όλα τα εισοδήματα τους, ανεξάρτητα του που διαμένουν και το από που προέρχονται αυτά τα εισοδήματα
2) Κάθε φορά που έρχονται στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο αμερικανικό διαβατήριο, χωρίς την δυνατότητα να απολαμβάνουν διπλωματικής ασυλίας, μια και όλοι οι αμερικανοί πολίτες είναι ίσοι και έχουν ίσα δικαιώματα.
3) Να διατηρούν πίστη και υποταγή στις ΗΠΑ και ποτέ να μην κηρύξουν πόλεμο εναντίων των ΗΠΑ ή να βοηθήσουν τους εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Όποιος αμερικανός πολίτης παραβεί τα ανωτέρω, μπορεί να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία και να αντιμετωπίσει ακόμα και την ποινή του θανάτου.Από τα ανωτέρω είναι φανερό ότι η ιδιότητα του αμερικανού πολίτη είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν μπορεί να ταξιδεύει στην Αμερική χωρίς διπλωματική ασυλία, ούτε μπορεί να ζυγιάζει την κάθε του κίνηση μήπως και βοηθήσει εχθρούς των ΗΠΑ. Πάνω από όλα όμως, ο πρωθυπουργός της ελληνικής δημοκρατίας δεν πρέπει να αφήνει καμία σκιά σχετικά με την πίστη του στην πατρίδα. Αν ο κύριος Παπανδρέου ήταν Αυστραλός με αμερικανική ιθαγένεια, δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε καν βουλευτής, αν ήταν Βρετανός δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε καν διπλωμάτης. Αν ήταν δε κινέζος, θα είχε αυτόματα χάσει την κινεζική ιθαγένεια. Για αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι θα ήταν σκόπιμο ο Γιώργος Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει το θέμα της ιθαγένειας του, και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές να αποποιηθεί την αμερικανική ιθαγένεια με επίσημη δήλωση του στο αμερικανικό προξενείο.Σημείωση 1: Η αίτηση για ανανέωση του αμερικανικού διαβατήριου ρωτάει τον αιτούντα αν ανέλαβε αξίωμα σε τρίτη χώρα με πρόθεση να χάσει την αμερικανική ιθαγένεια. Ο κ. Παπανδρέου δηλαδή θα πρέπει κάθε φορά που ανανεώνει το αμερικανικό διαβατήριο του να γράφει ότι, ναι μεν ανέλαβε πρωθυπουργός τις Ελλάδας, αλλά χωρίς να θέλει να χάσει την αμερικανική ιθαγένεια. Πιθανόν εκεί να αναγράφει και άλλα για να είναι σίγουρος ότι η αίτηση του δεν θα απορριφθεί - όπως ότι ο όρκος που έδωσε σαν πρωθυπουργός ήταν τυπικός κ.λ.π.Σημείωση 2: Πρόσφατα υπέπεσαν στην αντίληψη μου και ορισμένες ακόμα περιπτώσεις αρχηγών κρατών με διπλή, αμερικανική ιθαγένεια ως εξής: O Valdas Adamkus, πρόεδρος της Λιθουανίας το διάστημα 1998-2003 και 2004-2009 είχε πολιτογραφηθεί αμερικανός πολίτης την δεκαετία του 1950 - αλλά αποποιήθηκε την αμερικανική ιθαγένεια με δήλωση του στο αμερικανικό προξενείο πριν αναλάβει τα καθήκοντα του ως πρόεδρος της Λιθουανίας. Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε την αμερικανική ιθαγένεια, αλλά επίσης την αποποιήθηκε με δήλωση του στο αμερικανικό προξενείο το 1982, αφού η ισραηλινή νομοθεσία δεν επιτρέπει σε όσους κατέχουν αλλοδαπή ιθαγένεια να είναι μέλη του ισραηλινού κοινοβουλίου. Ο Παπανδρέου τι έκανε;Οι ευθύνες του πολιτειακού συστήματος οπως καταλαβαίνετε είναι τεράστιες!

Δεν μπορεί ΝΟΜΙΚΑ πλέον ο πρωθυπουργός να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του!


Οφείλει και πρέπει να παραιτηθεί άμεσα !

Ο ελληνικός λαός τίθεται πλέον ενώπιον των ευθυνών του.

Καλείται να γίνει, ως οφείλει, ΔΙΚΑΣΤΗΣ των ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, δια της εκλογής μιας νέας ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ αποφασισμένης να δικάσει τους υπεύθυνους!

Η ώρα της πληρωμής έφθασε, και αυτή την φορά θα πληρώσουν αυτοί που πραγματικά χρωστάνε!


Διαβάστε περισσότερα » »

Άρχισαν τα παπαγαλάκια να εμφανίζουν το κούρεμα ως... επιτυχία

Άρχισαν τα παπαγαλάκια και τα επικοινωνιακά φερέφωνα της κυβέρνησης να εμφανίζουν το κούρεμα σε όποιο ποσοστό κι αν είναι αυτό, ως μεγάλη επιτυχία.
Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος βγήκε πριν από λίγο σε διεθνή πρακτορεία λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι εθελοντική η συμμετοχή των ιδιωτών στο haircut, προαγγέλλοντας δηλαδή ότι οι ελληνικές τράπεζες και τα ταμεία θα συμφωνήσουν, επομένως δε θα υπάρξει και πιστωτικό γεγονός.
Μάλιστα, τα ίδια παπαγαλάκια έχουν αρχίσει να διοχετεύουν πληροφορίες ότι τα ταμεία και οι τράπεζες είναι απόλυτα διασφαλισμένες και θα στηριχθούν, οπότε δε θα υπάρξει πρόβλημα. Μ’ αυτή την επιχειρηματολογία θα εμφανιστεί και ο κ. Παπανδρέου θέλοντας να δικαιολογήσει το κούρεμα και τις συνέπειες για τους Ελληνες πολίτες.
Θα θελήσει δηλαδή να περάσει στον κόσμο το δίλημμα της εθελοντικής συμμετοχής σε ένα κούρεμα πολύ μεγαλύτερο από 21% και σε μια χρεοκοπία και κατάρρευση σε έναν με δύο μήνες.
Φυσικά, μόνο εθελοντικό δεν είναι το χαρακίρι, ότι κι αν λένε οι κυβερνητικοί. Οι τραπεζίτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα εκβιαστούν με το παραπάνω δίλημμα ώστε να συναινέσουν σε μια εθελοντική συμμετοχή και οι αγορές να μην το εκλάβουν ως στάση πληρωμών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι πρωτες εικόνες απο τον σεισμό στην Τουρκία - BINTEO


Δείτε τις πρώτες αντιδράσεις του κόσμους απο τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία...

 ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ
Διαβάστε περισσότερα » »

Μόνο οι έχοντες θα αγοράζουν φάρμακα από 1η Νοέμβρη

Έχεις λεφτά; Αγοράζεις φάρμακα. Δεν έχεις; Θα πεθάνεις! Όσο κυνικό κι αν ακούγεται, αυτό θα ισχύει από 1η Νοέμβρη.

Νέος γολγοθάς περιμένει τους ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να διακόψουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σε λίγες ημέρες εξαιτίας των οφειλών των Ταμείων.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι των συνολικά 15 ταμείων θα πρέπει να πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακα τους από την 1η Νοεμβρίου, αλλά και να τρέχουν οι ίδιοι στα ταμεία για να πληρωθούν τα φάρμακα αφού ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής αποφάσισε να σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους που είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία αυτά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ανύπαρκτο Μακεδονικό έθνος

Διαβάστε περισσότερα » »

Το τέλος της Σκοπιανής προπαγάνδας [ΒΙΝΤΕΟ]


Δείτε σε ένα εκπλητκικό βίντεο την πραγματική εικόνα του νεόκοπου Σκοπιανού έθνους που μετράει μόλις 20 χρόνια ζωής. Δείτε πίσω από τις φιέστες με τα "ανώνυμα" αγάλματα την κατάντια του λαού, που το 31% ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Διαδώστε το βίντεο παντού...

*ευχαριστούμε τον φίλο  για την αποστολή του βίντεο στο planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπάρχουν Έλληνες που διαφημίζουν την Ελλάδα και το κάνουν καλά ! (video)

Στα χνάρια του Πυθέα… 2300 έτη μετά το περίφημο ταξίδι του μέγα Έλληνα Ναυσιπλόου από τη Μασσαλία στον Αρκτικό Κύκλο και την Βαλτική θάλασσα, υπερήφανα Ελληνικά Οπλιτικά σύμβολα εμφανίζονται ξανά στην γη της Πολωνίας και παρουσιάζουν την πραγματική Ελληνική Πολεμική τέχνη.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, η 12μελής Ελληνική Ομάδα Δημιουργικής Ιστορικής Αναβίωσης ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ επιστρέφοντας από την Πολωνία μόλις παραλαμβάνει τις βαριές αποσκευές της από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σε όποιον ηχεί παράξενα το «Ομάδα Δημιουργικής Ιστορικής Αναβίωσης» έχει απόλυτα δίκιο διότι δεν είναι συνηθισμένος όρος στην νεο-Ελληνική κουλτούρα….
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή . Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ πριν λίγους μήνες δέχθηκε επίσημη πρόταση από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας με σκοπό την συμμετοχή της στα πλαίσια του καθιερωμένου ετήσιου αρχαιολογικού Φεστιβάλ που διεξάγεται αδιάκοπτα τα τελευταία 17 χρόνια σε ειδικά διαμορφωμένο αρχαιολογικό χώρο στο Μπισκούπιν της Πολωνίας (). Για το έτος 2011 ο τιμώμενος πολιτισμός επιλέχθηκε να είναι η Αρχαία Ελλάδα.

Δεκάδες Πολωνοί φοιτητές υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών κόπιασαν στην προσπάθεια τους να αναβιώσουν κάθε σημαντική πτυχή του αρχαίου Ελληνικού κόσμου ορίζοντας σαν διακριτή αφετηρία τον Μινωικό πολιτισμό για να φτάσουν μέχρι και στην Αλεξανδρινή εποχή. Οι ευρύχωρες ανακατασκευασμένες ξύλινες αίθουσες του Αρχαιολογικού χώρου γέμισαν από ζωή, φωνές και χρώμα. Σε κάθε ένα από τους 15 θεματικούς χώρους ο επισκέπτης μπορούσε να βυθιστεί ανεπαίσθητα στο αρχαίο Ελληνικό παρελθόν καθώς αυτό ζωντάνευε απροσδόκητα μπροστά στα μάτια του. Καλόγουστα πολύχρωμα γυναικεία φορέματα εμπευσμένα από τις τοιχογραφίες των Μινωϊκών ανακτόρων, αγγειοπλαστική, αντίγραφα αρχαίων κοσμημάτων, ζωγραφική κεραμικών, γευσηγνωσία αρχαίας Ελληνικής κουζίνας, κομμωτική, κλωστοϋφαντουργία.. όλες οι πτυχές του Αρχαίου Ελληνικού βίου ξετυλίγονταν με το πιο παραστατικό και εμπεριστατωμένο τρόπο.
Αποστολή του Σύλλογου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ήταν η φυσική αναπαράσταση τακτικών Οπλιτικής Φάλαγγος του 5ου π.Χ Αιώνα. Μία τέτοιου είδους πρόσκληση σε Ελληνικό Σύλλογο μπορεί να θεωρηθεί ως σταθμός, καθώς αποτελεί κάτι εντελώς καινούργιο και πρωτόγνωρο για τα εγχώρια πολιτιστικά δεδομένα μίας και η Ελλάδα μέχρι πριν από δύο βδομάδες ήταν η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα με μηδενική αντιπροσώπευση σε ανάλογα Αρχαιολογικά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη τα τελευταία 20 έτη απολαμβάνοντας μεγάλη επιτυχία.
Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για τον εν λόγω Σύλλογο ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ μιας και επιλέχθηκε από την Πολωνική Ακαδημία ως ο πιο ικανός να αποδώσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις συνθήκες του Οπλιτικού «μάχεσθαι» που έλαβαν χώρα τον 5ο αιώνα π.Χ.

Αγνοώντας τα συνεχή επικριτικά σχόλια και τις λοιδωρίες εγχώριων παραγόντων, προσυλωμένοι στις αξίες τους και επενδύοντας σε πολυετή έρευνα οι ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ κατόρθωσαν δυναμικά να αναδειχθούν στην διεθνή πολιτιστική σκηνή κλέβοντας τα πρωτεία από παραδοσιακές δυνάμεις. Σε κάθε περίπτωση η ανασύσταση/αναδημιουργία μίας Οπλιτικής Φάλαγγος δεν είναι εύκολο πράγμα, σε θεωρητικό επίπεδο προϋποθέτει βαθιές γνώσεις της ιστορίας, σε πρακτικό επίπεδο πολλές ώρες προπονήσεων και εκατοντάδες χιλιάδες σφυροκοπημάτων… Ενδεικτικά αναφέρεται πώς ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος ανακατασκευής μία πλήρους αμυντικής αρχαίας Ελληνικής πανοπλίας ανέρχεται σε διάστημα 2-3 μηνών. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη πρακτικότητα τους, το βαθύ ιστορικό συμβολισμό και την αξεπέραστη Κλασσική αισθητική τους κατατάσσει τέτοιου είδους δημιουργίες στην σφαίρα της υψηλής τέχνης.

Το θέαμα μοναδικό, αιχμαλώτισε το θαυμασμό και το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού κοινού, γενικού και Ακαδημαϊκού. Πάνοπλοι Οπλίτες Κλασσικής Περιόδου ενδυετημένοι με αυθεντικά ανακατασκευασμένο αμυντικό και επιθετικό οπλισμό να εκτελούν με πειθαρχία ελιγμούς 2500 ετών προκαλώντας ενθουσιώδες ακατάπαυστα χειροκροτήματα και ζητωκραυγές από τους δεκάδες χιλιάδες παρευρισκομένους δημιουργώντας μία πράγματι εκρηκτική ατμόσφαιρα. Οι Έλληνες Οπλίτες εκ των πραγμάτων έγιναν ήδη από την πρώτη κιόλας μέρα το επίκεντρο του φεστιβάλ, η σκηνή τους για 10 συνεχόμενες ημέρες πλημμύριζε καθημερινά με χιλιάδες μικρούς και μεγάλους ενθουσιώδεις επισκέπτες αναλαμβάνοντας τον ρόλο μιας πανίσχυρης μηχανής πολιτισμικής προπαγάνδας της Ελλάδας. Υπολογίζεται πως οι συνολικοί επισκέπτες του φεστιβάλ ξεπέρασαν τους 90.000 τον αριθμό. Η κάλυψη του γεγονότος από τα Πολωνικά μέσα ενημέρωσης ήταν εκτενής, τόσο από τον έντυπο όσο και από τον ηλεκτρονικό τύπο.

Αν τώρα ακόμη κάποιοι εξακολουθούν να κατατάσσουν τέτοιου είδους ενέργειες υψηλού πολιτιστικού και διαπαιδαγωγικού/διαδραστικού χαρακτήρα ως «κιτς» τότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αναθεωρήσουν τις οπισθοδρομικές απόψεις τους και να ακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό παράδειγμα.

Ο Σύλλογος ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, ως ένας έμβιος πολιτιστικός αντιπρόσωπος του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, με ελάχιστα ίδια μέσα και δίχως την όποια συνδρομή από Φορεά ή άλλη Κρατική υποστήριξη, αξιοποίησε τις δεξιότητες νέων ανθρώπων και ανέδειξε μια μοναδική και υψηλού Πολιτιστικού επιπέδου παρουσίαση. Παράλληλα ήρθε σε μία σειρά επαφών με πολιτικούς και Ακαδημαϊκούς παράγοντες ανανεώνοντας τις ήδη καλές πολιτιστικές διμερής σχέσεις των δύο εθνών και προετοιμάζοντας το έδαφος για μελλοντικές κοινές δραστηριότητες .

Από την άλλη, οι Αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας καλό θα ήταν να αγκαλιάσουν τέτοιου είδους αξιόλογες προσπάθειες που κάνουν περήφανη την Ελλάδα και τους Έλληνες ιδιαίτερα σε περιόδους πολιτιστικής ανυδρίας όπως η σημερινή... Το γεγονός της επιδεικτικής απουσίας οποιαδήποτε Ελληνικής επίσημης αντιπροσωπίας π.χ Πρεσβείας καθόλη την διάρκεια της πολυδιαφημισμένης 10 ήμερης εκδήλωσης φανερώνει την νεκρική παράλυση του Ελληνικού κράτους


Στους παρακάτω συνδέσμους μπορειτε να βρείτε πολύτιμο οπτικοακουστικό υλικό.:
http://koryvantes.blogspot.com/2011/10/biskupin-1.html
http://www.youtube.com/watch?v=HSIt09QNvOI
http://www.youtube.com/watch?v=tURuWso4QEU
http://www.flickr.com/photos/koryvantes/sets/72157627634815147/
Διαβάστε περισσότερα » »

Νεκρός ο Μάρκο Σιμοντσέλι σε αγώνα Moto GP [ΒΙΝΤΕΟ]

Τραγική κατάληξη για τον Μάρκο Σιμοντσέλι είχε το MOTO GP της Μαλαισίας, καθώς μόλις στον δεύτερο γύρο του, Ιταλός έχασε τη ζωή του μετά από τραγικό ατύχημα. Τον πάτησαν δύο μηχανές μετά από πτώση που είχε.

Ο Ιταλός αναβάτης στη μάχη της τέταρτης θέσης, έχασε το μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας του, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Στο ατύχημα συμμετείχαν ο Κόλιν Έντουαρντς και ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ο πρώτος υπέστη εξάρθρωση ώμου. Ο αγώνας έχει ακυρωθεί.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ......ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ......Η ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ....!!!!!‏


http://cdn1.beeffco.com/files/poll-images/normal/anna-diamantopoulou_6333.jpg
Σε συνέδριο για την ΕΕ στη Βαρσοβία, συμμετείχε η Αννούλα και σήμερα μίλησε σε πάνελ για την οικονομική κρίση, όπου μεταξύ άλλων είπε και το εξής απίστευτο: 

"Πριν από λίγα χρόνια η Ελλάδα δεν απασχολούσε ποτέ τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρωτοσέλιδα, κυρίως διότι είναι μια μικρή χώρα, που συμμετέχει στο ΑΕΠ της ΕΕ με ποσοστό 1,8%. Αντίθετα σήμερα
δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα που να μην αποτελεί κύριο θέμα των οικονομικών εφημερίδων διεθνώς."
Είδατε ρε τι κάνει το ΠΑΣΟΚ; Έκανε τους Ευρωπαίους να μιλάνε κάθε μέρα για την Ελλάδα!!! Τώρα το αν μας βρίζουν όλη μέρα, αυτό είναι άλλο θέμα και δεν απασχολεί την Αννούλα..
 
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/10/blog-post_9888.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Ισχυρός σεισμός στη νοτιοανατολική Τουρκία

Σεισμός 7,2 βαθμών Ρίχτερ - σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία - σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην ανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει και στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία διάσωσης για να απεγκλωβίσουν άτομα από τα ερείπια..

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο χωριό Ταμπανλί, της επαρχίας Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην πληγείσα επαρχία μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι συνεργεία διάσωσης έχουν σπεύσει στην περιοχή και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που βρίσκονται στα συντρίμμια ενός επταώροφου κτηρίου. Επίσης, 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Εικόνες κατεστραμμένων κτηρίων μεταδίδουν τα περισσότερα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα. H ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet μεταδίδει ότι ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην επαρχία Χακιάρι, που βρίσκεται σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε πως οι μετασεισμοί δεν έχουν σταματήσει.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:42 σήμερα το μεσημέρι.

Το σεισμολογικό κέντρο Kandilli που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζει ότι ο σεισμός ήταν της τάξεως των 6,6 βαθμών και πως το επίκεντρό του εντοπίζεται στο χωριό Ταμπανλί, της επαρχίας Βαν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Russian Wings-Ένα απίστευτο βίντεο με το εναέριο ρωσικό οπλοστάσιο

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη. Οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες δεν αμφισβητούνται ούτε από τους δυτικούς που πολλά προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη να αντιγράψουν από την αεροναυπηγική των Ρώσων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΠΟΛΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ: ΙΔΡΥΘΗΚΕ «ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ» ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

masonia-1-naiΤην προηγούμενη εβδομάδα, υπό την διεύθυνση της «Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας» ιδρύθηκε η Μεγάλη Τεκτονική Στοά των Τιράνων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του Ιταλού Μεγάλου Διδασκάλου και του εκτελεστικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Διάσκεψης της Μεγάλης Μασονικής Στοάς.

Συμμετείχαν 24 αντιπροσωπείες (ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Βραζιλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Σερβίας, Ελλάδας, Ελβετίας κ.λπ., που υποστήριξαν την ανέγερση της Μεγάλης Αλβανικής Στοάς, της πρώτης στην Αλβανική Ιστορία και του τελευταίου κρίκου της μασονικής στοάς στην Ευρώπη.


Η αλβανική Στοά έγινε δεκτή με χαρά από τις Στοές της υφηλίου, «οι οποίες την δέχθηκαν στη φιλόξενη αγκαλιά του Ελεύθερου Παγκόσμιου Μασονισμού, εκφράζοντας συγχρόνως τα ειλικρινή αδελφικά αισθήματα», λέγει μεταξύ άλλων η αακοίνωση. Οι Αλβανοί τέκτονες άρχισαν τη δραστηριότητά τους πριν από αρκετά χρόνια με τη δημιουργία της μικτής Ιταλο-Αλβανικής Στοάς στα Τίρανα και «με την γενναιόδωρη βοήθεια, άνευ όρων, των Ιταλών Μασόνων της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας. (amanews)

Παρατηρήσεις στο δημοσίευμα του αλβανικού πρακτορείου. Επιβεβαιώνεται ότι η Αλβανία εξακολουθεί να είναι αποικία της Ιταλίας, από την εποχή της δημιουργίας του κράτους τους. Το «άνευ όρων» είναι αρκετά διασκεδαστικό. Πάντως μετά από αυτό (και την προ μηνός εγκαινίαση Συναγωγής) η Αλβανία μπήκε στη χορεία των «πολιτισμένων κρατών». Άντε, και εις ανώτερα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» Δείτε τι γράφει το Εικοστό Πρωτόκολλο και θα καταλάβετε τι συμβαίνει γύρω μας

Πρωτόκολλο Εικοστό
Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των Χριστιανών.
Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις με μοναδικό σκοπό ν' αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία.
Τεράστια κεφάλαια έμειναν στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονταν έτσι ν' απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα. Τα δάνεια αυτά...
επιβάρυναν τα οικονομικά των Κρατών με την πληρωμή τόκων. Τα υποδούλωσαν στο κεφάλαιο. Η συγκέντρωση της βιομηχανίας στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του Κράτους.
Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι Χριστιανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου. Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των Χριστιανών διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί άρχισαν να μας πληρώνουν φόρο υποτέλειας.
Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών! Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν' αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους από τα ταμεία του Κράτους για να μας εξοφλήσουν! Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;


Το απόσπασμα που διαβάσατε είναι από τα κείμενα των Ιουδαίων (Illuminati-Πεφωτισμένων) τα οποία αποκαλύφθηκαν το 1902 από τον Ρώσο Σέργιο Νείλο. Αμέσως μετά την αποκάλυψή τους οι Εβραίοι αγόραζαν όλα τα αντίτυπα, και αφού είδαν ότι δεν πετύχαιναν στο σκοπό τους, άρχισαν να λένε - μέχρι της σήμερα - ότι αυτά είναι ψέματα και προέρχονται από τους εχθρούς τους! Όπως όμως θα δούμε, σχεδόν όλα τα πρωτόκολλα έχουν επαληθευθεί ή επαληθεύονται στις ημέρες μας!
Πρωτόκολλο Πρώτο
Οι Χριστιανικοί λαοί αποκτηνώθηκαν από τα ισχυρά ποτά, η νεολαία τους αποβλακώθηκε από τις κλασσικές σπουδές και από την πρόωρη ακολασία, στην οποία την έχουν σπρώξει οι πράκτορές μας - οικοδιδάσκαλοι, υπηρέτες, γυναίκες παιδαγωγοί στα σπίτια των πλουσίων - οι υπάλληλοί μας αλλού, οι γυναίκες μας στους τόπους διασκεδάσεως των Χριστιανών. Στον αριθμό των τελευταίων αυτών πρέπει να προσθέσουμε και τις ονομαζόμενες "γυναίκες του κόσμου" που μιμούνται με τη θέλησή τους τις ακολασίες τους και τις ηδυπάθειές τους.
Το σύνθημά μας είναι: Η ισχύς και η υποκρισία
Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πρώτοι έχουμε ρίξει στο λαό τις λέξεις: "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα", λέξεις που επαναλαμβάνονται ύστερα από ανόητους παπαγάλους, οι οποίοι προσελκύονται από παντού μ' αυτό το δόλωμα και δεν χρησιμοποιούνται για τίποτε άλλο παρά για να καταστρέψουν την ευημερία του κόσμου, την αληθινή ατομική ελευθερία, που άλλοτε προφυλασσόταν τόσο καλά εναντίον του εξαναγκασμού του συρφετού.


Πρωτόκολλο Δεύτερο
Οι άρχοντες, που θα τους εκλέγουμε εμείς από την τάξη του λαού ανάλογα με το δουλικό χαρακτήρα τους, δε θα είναι πρόσωπα προετοιμασμένα για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Η διανοούμενη τάξη των Χριστιανών θα καυχιέται για τις γνώσεις της και, χωρίς να τις εξετάζει λογικά, θα ενεργοποιεί όλα τα διατάγματα της επιστήμης, τα οποία θα συγκεντρώνουν οι πράκτορές μας, για να οδηγούν τα πνεύματα των Χριστιανών στην κατεύθυνση που μας είναι αναγκαία.
Μη νομίσετε ότι αυτές οι διαβεβαιώσεις μας είναι αβάσιμες. Παρατηρήστε τις επιτυχίες, τις οποίες μπορέσαμε να δημιουργήσουμε στο Δαρβινισμό, στο Μαρξισμό, στο Νιτσεϊσμό.
Ο τύπος ενσαρκώνει την ελευθερία του λόγου. Αλλά τα Κράτη δε μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη, και έτσι αυτή έπεσε στα χέρια μας. Με αυτή πετύχαμε επιρροή, μένοντας συγχρόνως αφανείς.


Πρωτόκολλο Τρίτο
Λίγο χρόνο ακόμη και οι αταξίες, οι χρεωκοπίες θα εμφανισθούν παντού.
Οι καταχρήσεις της εξουσίας θα ετοιμάσουν τελικά την πτώση όλων των πολιτευμάτων, και όλα θα ανατραπούν κάτω από τα χτυπήματα του μαινόμενου πλήθους.
Όλα αυτά τα δήθεν "δίκαια του λαού" δεν υπάρχουν παρά μόνο στη φαντασία. Δεν είναι ποτέ πραγματοποιήσιμα.
Με την καθοδήγησή μας ο λαός έχει καταστρέψει την αριστοκρατία, που ήταν η προστάτριά του και η φυσική μητέρα τροφός του, της οποίας το συμφέρον είναι συνυφασμένο με την ευημερία του λαού. Τώρα που η αριστοκρατία είναι κατεστραμμένη, ο λαός έπεσε στο ζυγό των οποιωνδήποτε, των λωποδυτών που πλούτισαν, οι οποίοι τον καταπιέζουν χωρίς έλεος.
Το συμφέρον μας απεναντίας είναι να εκφυλίζονται οι Χριστιανοί.
Οι Χριστιανοί έχασαν την συνήθεια να σκέπτονται χωρίς τις επιστημονικές συμβουλές μας.
Θυμηθείτε τη Γαλλική Επανάσταση, την οποία χαρακτήρισαν "μεγάλη". Τα μυστικά της προπαρασκευής της είναι πολύ γνωστά, διότι υπήρξε ολόκληρη έργο των χεριών μας.
Προς το παρόν είμαστε άτρωτοι σαν διεθνής δύναμη, διότι, όταν μας επιτίθενται σε ένα κράτος, μας υπερασπίζονται στα άλλα. Η λέξη "ελευθερία" βάζει τις ανθρώπινες κοινωνίες σε πάλη εναντίον κάθε εξουσίας, εναντίον κάθε δύναμης και αυτής ακόμη της δύναμης του Θεού και της Φύσης.

Πρωτόκολλο Τέταρτο
Κάθε δημοκρατία περνά από διάφορα στάδια.
Το πρώτο μοιάζει με τις πρώτες μέρες της μανίας ενός τυφλού που ρίχνεται εδώ κι εκεί. Το δεύτερο είναι αυτό της δημαγωγίας, απ' την οποία γεννιέται η αναρχία. Έπειτα έρχεται αναπόφευκτα ο δεσποτισμός. Όχι δεσποτισμός νόμιμος και δηλωμένος και επομένως υπεύθυνος, αλλά δεσποτισμός αόρατος και άγνωστος, όμως αισθητός. Δεσποτισμός που ασκείται από μυστική οργάνωση, η οποία ενεργεί με πολύ μικρότερη ευσυνειδησία όσο χρόνο ενεργεί κάτω απ' την κάλυψη διαφόρων πρακτόρων, των οποίων η αλλαγή όχι μόνο δεν τη βλάπτει, αλλά την ενισχύει κιόλας, απαλλάσσοντάς την απ' το να ξοδεύει τους πόρους της στο να ανταμείβει μακροχρόνιες εκδουλεύσεις.
Ποιος θα μπορούσε να ανατρέψει μια αόρατη δύναμη; Διότι τέτοια είναι η δική μας. Η εξωτερική επιφάνεια του Μασονισμού δε χρησιμεύει παρά στο να καλύπτει τους σκοπούς μας.
Το σχέδιο της ενέργειας της αόρατης αυτής δύναμης και επιπλέον ο τόπος της διαμονής της θα μένουν πάντοτε άγνωστα στο λαό.
Να γιατί είναι αναγκαίο να καταστρέψουμε την πίστη, να αποσπάσουμε από το νου των Χριστιανών αυτή την ίδια την αρχή της Θεότητας και του Αγίου Πνεύματος, για να υποκαταστήσουμε στη θέση τους τους υλικούς υπολογισμούς και τις υλικές ανάγκες.
Και για να μη έχουν τα πνεύματα των Χριστιανών τον καιρό να σκέπτονται και να εξετάζουν τα σχετικά με τους εαυτούς τους, πρέπει να τα αποσπάμε με τις βιομηχανίες και το εμπόριο.
Οι κοινωνίες αυτές θα έχουν μία απόλυτη απέχθεια προς την ανώτερη πολιτική και προς τη Θρησκεία.


Πρωτόκολλο Πέμπτο
Ποια μορφή διοικήσεως μπορεί κανείς να δώσει σε κοινωνίες, στις οποίες η διαφθορά εισχώρησε παντού, στις οποίες δε φτάνει κανείς στον πλούτο παρά μόνο μέσω εκείνων των ικανών εκπλήξεων, που είναι ψευτολωποδυσίες, στις οποίες βασιλεύει η ακολασία των ηθών και η ηθική δε συγκρατείται παρά μόνο με τιμωρίες και με σκληρούς νόμους και όχι με εκούσια παραδεκτές αρχές, στις οποίες τα αισθήματα της Πατρίδας και της Θρησκείας καταπνίγονται από κοσμοπολίτικες δοξασίες; Ποια μορφή Κυβερνήσεως να δώσει κανείς σ' αυτές τις κοινωνίες εκτός από την αυταρχική μορφή, την οποία θα περιγράψω παρακάτω; Θα κανονίσουμε μηχανικά τις πράξεις του πολιτικού βίου των υπηκόων μας με νέους νόμους. Οι νόμοι αυτοί θα καταργήσουν μία προς μία όλες τις πάρα πολύ μεγάλες ελευθερίες, οι οποίες χορηγήθηκαν από τους Χριστιανούς, και η βασιλεία μας θα εκδηλωθεί με έναν αυταρχισμό τόσο επιβλητικό, ώστε να είναι σε θέση σε κάθε χρόνο και τόπο να φιμώσει τους Χριστιανούς, οι οποίοι θα θελήσουν να μας κάνουν αντιπολίτευση και θα είναι δυσαρεστημένοι.
Όταν ο λαός θεωρούσε τα βασιλικά πρόσωπα ως μια καθαρή απόρροια της Θείας Θελήσεως, υποτασσόταν χωρίς ψίθυρο στην απολυταρχία των βασιλιάδων. Αλλά από την ημέρα που έχουμε υποβάλλει στους ανθρώπους την ιδέα των ατομικών τους δικαιωμάτων, θεώρησαν τα βασιλικά πρόσωπα ως απλούς θνητούς. Το "ελέω Θεού" έπεσε από το κεφάλι των βασιλιάδων, αφού τους αφαιρέσαμε την πίστη τους προς το Θεό. Η εξουσία μεταφέρθηκε στο δρόμο, δηλ. σ' έναν τόπο δημόσιο, και έτσι εμείς την κυριεύσαμε.
Οι δυνάμεις δε μπορούν να συνάψουν ούτε την πιο ασήμαντη συμφωνία χωρίς να παίρνουμε εμείς μέρος σ' αυτή.
Η επιστήμη της πολιτικής οικονομίας, που επινοήθηκε από τους σοφούς μας, μας δείχνει από πολύ καιρό το ακατανίκητο γόητρο του χρυσού.
Το κεφάλαιο, για να έχει τα χέρια ελεύθερα, οφείλει να πετύχει το μονοπώλιο της βιομηχανίας και του εμπορίου. Αυτό ακριβώς πραγματοποιεί συνεχώς ένα αόρατο χέρι σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Το μεγαλειώδες πρόβλημα της Κυβερνήσεώς μας είναι να εξασθενίζουμε το δημόσιο φρόνημα μέσω της κριτικής, να κάνουμε τους λαούς να χάνουν την συνήθεια να σκέπτονται, γιατί η σκέψη δημιουργεί την αντιπολίτευση, να μετατρέπουμε τις δυνάμεις της σκέψης σε ρητορικές αψιμαχίες.
Θα οικειοποιηθούμε τη φυσιογνωμία όλων των κομμάτων, όλων των τάσεων και θα τις διδάξουμε στους ρήτορές μας, που θα μιλάνε τόσο πολύ, ώστε όλος ο κόσμος θα απαυδήσει ακούγοντάς τους.
Για την εξασφάλιση της κοινής γνώμης στα χέρια μας, πρέπει να την κάνουμε περίπλοκη, εκφράζοντας από διάφορα μέρη και για πολύ χρόνο τόσες αντιφατικές γνώμες, ώστε οι Χριστιανοί θα χαθούν στο τέλος μέσα στο λαβύρινθό τους και θα πιστέψουν τελικά ότι αξίζει πολύ καλύτερα να μην έχει κάποιος καμία γνώμη στην πολιτική. Αυτά είναι ζητήματα που η κοινωνία δεν πρέπει να γνωρίζει. Δεν επιτρέπεται να τα γνωρίζει εκτός από εκείνον, ο οποίος τη διευθύνει. Αυτό είναι το πρώτο μυστικό.
Θα κουράζουμε τόσο πολύ τους Χριστιανούς μ' αυτή την ελευθερία, ώστε θα τους εξαναγκάζουμε να μας προσφέρουν μια διεθνή εξουσία, η διάταξη της οποίας θα είναι τέτοια, ώστε να κατορθώσει, χωρίς να τις συντρίψει, να περιλάβει τις δυνάμεις όλων των Κρατών του Κόσμου και να σχηματίσει την Υπέρτατη Κυβέρνηση.


Πρωτόκολλο Έκτο
Λίγο αργότερα θα ιδρύσουμε τεράστια μονοπώλια, δεξαμενές των κολοσσιαίων πλούτων, από τα οποία και οι μεγάλες περιουσίες των Χριστιανών θα εξαρτώνται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε θα καταβροχθισθούν μέσα σ' αυτά, όπως η αξιοπιστία των Κρατών την επόμενη μέρα μιας οικονομικής καταστροφής... Κύριοι οικονομολόγοι που είστε εδώ παρόντες, προσέξτε τη σπουδαιότητα αυτού του συνδυασμού!
Η αριστοκρατία των Χριστιανών σαν πολιτική δύναμη εξαφανίσθηκε. Δε χρειάζεται να την λάβουμε υπόψη. Αλλά επειδή είναι ιδιοκτήτρια εδαφικών περιουσιών, και μπορεί ως εκ τούτου να μας βλάψει λόγω των ανεξάρτητων πόρων της, είναι απόλυτα αναγκαίο να αφαιρέσουμε την κατοχή των γαιών της.
Πρέπει η βιομηχανία να αφαιρεί από τη γη τον καρπό της εργασίας, όπως και του κεφαλαίου, και μέσω της κερδοσκοπίας να έρχεται το χρήμα όλου του κόσμου στα χέρια μας. Ριχνόμενοι έτσι όλοι οι Χριστιανοί στις τάξεις των απόρων, θα σκύψουν ενώπιόν μας μόνο και μόνο για να έχουν το δικαίωμα της ύπαρξης.
Επιπλέον θα υποσκάπτουμε με επιτήδειο τρόπο και βαθιά τις πηγές της παραγωγής, συνηθίζοντας τους εργάτες στην αναρχία και τα οινοπνευματώδη ποτά και παίρνοντας κάθε μέτρο για ν' απομακρύνουμε από τη γη τους διανοούμενους Χριστιανούς.


Πρωτόκολλο Έβδομο
Η αύξηση των εξοπλισμών και του προσωπικού της αστυνομίας είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του σχεδίου που εκθέσαμε. Πρέπει να μην υπάρχουν πια στα Κράτη, εκτός από μας, παρά μάζες απόρων, κάποιοι εκατομμυριούχοι αφοσιωμένοι σε μας, αστυνομικοί και στρατιώτες.
Σ' όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να ξεσηκώνουμε την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος. Το όφελος είναι διπλό.
Ο ασφαλέστερος δρόμος της επιτυχίας στην πολιτική είναι η μυστικότητα των ενεργειών της. Ο λόγος του Διπλωμάτη δεν οφείλει να συμφωνεί με τις πράξεις του.
Η κοινή γνώμη θα μας βοηθήσει σ' αυτό, αυτή η κοινή γνώμη, την οποία η "μεγάλη δύναμη", δηλαδή ο τύπος, έχει ήδη βάλει μυστικά μέσα στα χέρια μας. Πράγματι, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, τις οποίες είναι περιττό να λάβουμε υπόψη, ο τύπος είναι εντελώς στην εξουσία μας.


Πρωτόκολλο Όγδοο
Έχουμε χρέος να οικειοποιηθούμε όλα τα όργανα που οι αντίπαλοί μας θα μπορούσαν να μεταχειρισθούν εναντίον μας. Θα χρειασθεί να βρούμε στις λεπτότητες της δικαστικής γλώσσας μία δικαιολογία για τις περιπτώσεις που θα υπάρξει ανάγκη να ανακοινώσουμε αποφάσεις, οι οποίες πιθανό να φανούν πάρα πολύ θρασείς και άδικες, γιατί ενδιαφέρει να εκφράζουμε τις αποφάσεις αυτές με λέξεις που να φαίνονται ότι είναι ηθικά γνωμικά πολύ υψηλά, έχοντας συγχρόνως νομικό χαρακτήρα.
Θα περιστοιχίσουμε την κυβέρνησή μας με έναν ολόκληρο κόσμο οικονομολόγων. Να γιατί οι οικονομολογικές επιστήμες είναι οι σπουδαιότερες για τη διαπαιδαγώγηση των Ιουδαίων.


Πρωτόκολλο Ένατο
Θα κυβερνήσουμε με χέρι σταθερό, διότι έχουμε να κάνουμε με συντρίμμια ενός κόσμου άλλοτε ισχυρού, σήμερα όμως υποταγμένου σε μας. Κρατούμε στα χέρια μας υπέρμετρες φιλοδοξίες, ένθερμες απληστίες, ανελέητες εκδικήσεις, μνησίκακες έχθρες.
Εμείς είμαστε εκείνοι από τους οποίους προέρχεται ο τρόμος, που έχει κυριεύσει το παν. Έχουμε στην υπηρεσία μας ανθρώπους όλων των αρχών, όλων των δογμάτων. Επανορθωτές της μοναρχίας, δημαγωγούς, κοινωνιστές, επαναστάτες, και κάθε είδους ουτοπιστές. Έχουμε αναθέσει σε όλο τον κόσμο από μία εργασία: Καθένας τους υποσκάπτει τα τελευταία λείψανα της εξουσίας, προσπαθεί να ανατρέψει οτιδήποτε μένει ακόμη όρθιο.
Ο λαός άρχισε να κραυγάζει ότι είναι αναγκαίο να λύσουμε το κοινωνικό ζήτημα με διεθνή συνεννόηση. Η διαίρεση του λαού σε κόμματα τους έχει φέρει όλους στην διάθεσή μας, διότι, για να υποστηρίξει κάποιος μια πάλη συναγωνισμού, χρειάζεται χρήμα, και το χρήμα βρίσκεται ολόκληρο στα χέρια μας.
Βάλαμε χέρι στη δικαιοσύνη, στις εκλογές, στον τύπο, στην ατομική ελευθερία και προπαντός στην εκπαίδευση και την ανατροφή, οι οποίες είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ελεύθερης ύπαρξης.
Έχουμε αποκτηνώσει και διαφθείρει τη Χριστιανική νεολαία με μια ανατροφή βασισμένη σε αρχές και θεωρίες ψεύτικες, όπως γνωρίζουμε, αλλά οι οποίες ήταν έμπνευση δική μας.
Σε λίγο οι οργανώσεις μας θα έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις πρωτεύουσες, έτοιμες να ανατινάξουν οποιοδήποτε κρατικό συγκρότημα εναντίον μας.


Πρωτόκολλο Δέκατο
Επαναλαμβάνω σήμερα ό,τι ήδη είπα, και παρακαλώ να το θυμηθείτε, ότι δηλαδή ασφαλώς οι Κυβερνήσεις και οι λαοί δε βλέπουν παρά μόνο την εξωτερική επιφάνεια των πραγμάτων. Και πως θα μπορούσαν να διερευνήσουν την εσωτερική σημασία τους, αφού οι αντιπρόσωποί τους δε σκέφτονται τίποτε άλλο παρά να διασκεδάζουν;
Όταν θα πραγματοποιείται το πραξικόπημά μας, θα πούμε στις λαϊκές μάζες "όλα πήγαιναν απελπιστικά, όλοι οι άνθρωποι υπέφεραν πάνω από τις δυνάμεις τους. Συντρίβουμε λοιπόν και αφανίζουμε τα αίτια της δυστυχίας σας, δηλ. τις εθνότητες, τα σύνορα, τα διάφορα νομίσματα.
Αναμφίβολα σας αφήνουμε ελεύθερους να μας δηλώσετε υπακοή. Μπορείτε όμως με πλήρη επίγνωση και δικαιολογημένα να το κάνετε αυτό προτού να δοκιμάσετε αυτό που θα σας προσφέρουμε;" Τότε οι λαοί συνεπαρμένοι θα μας σηκώσουν θριαμβευτικά κυριευόμενοι από ενθουσιώδεις ελπίδες και πεποιθήσεις.
Από τότε που έχουμε εισαγάγει στον οργανισμό του Κράτους το δηλητήριο της φιλελευθερίας, όλη η πολιτική του σύσταση έχει μεταβληθεί! Τα Κράτη πάσχουν από θανάσιμη ασθένεια: την αποσύνθεση του αίματος. Δε μένει πια παρά να περιμένουμε το τέλος της αγωνίας τους.
Από τη φιλελευθερία γεννήθηκαν οι συνταγματικές Κυβερνήσεις, οι οποίες αντικατέστησαν για τους Χριστιανούς την σωτήρια μοναρχία, και το Σύνταγμα, όπως ξέρετε καλά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία διδασκαλία διαφωνιών, διχονοιών, συζητήσεων, διχογνωμιών, ολέθριων προστριβών των κομμάτων.
Στο προσεχές μέλλον θα δημιουργήσουμε την ευθύνη των προέδρων.
Τότε θα διαπράξουμε τα γεγονότα χωρίς να στενοχωρηθούμε για όσα ενδιαφέρεται το απρόσωπο δημιούργημά μας και θα δώσει λόγο, τι μας ενδιαφέρει αν οι τάξεις εκείνων που αποβλέπουν στην εξουσία γίνονται αραιότερες, αν λόγω έλλειψης προέδρων συμβαίνουν αναταραχές ικανές να παραλύσουν την χώρα;... Για να πετύχουμε το αποτέλεσμα αυτό, θα συντελέσουμε στην εκλογή προέδρων, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν τους κρυμμένη κάποια ηθική πληγή, κάποιον "Παναμά". Ο φόβος των αποκαλύψεων, η επιθυμία που χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο που ανέβηκε στην εξουσία να διατηρήσει τα προνόμιά του, τις ωφέλειες και τις τιμές, οι οποίες ανήκουν στη θέση του, θα καταστήσουν τους Προέδρους τυφλούς εκτελεστές των διαταγών μας.
Η Βουλή θα καλύψει, θα υπερασπίσει, θα εκλέξει τους Προέδρους, αλλά εμείς θα της αποσύρουμε το δικαίωμα να προτείνει νόμους ή να τους μεταβάλλει. Το δικαίωμα αυτό θα απονεμηθεί στον υπεύθυνο Πρόεδρο, ο οποίος θα είναι ένα παιχνιδάκι μέσα στα χέρια μας.
Έτσι θα προχωρήσουμε στην κατάργηση κάθε συνταγματικότητας, όταν θα έχει έλθει ο χρόνος να συγκεντρώσουμε όλες τις κυβερνήσεις κάτω από τη Μοναρχία μας.
Η αναγνώριση της Μοναρχίας μας μπορεί πιθανόν να επέλθει πριν την κατάργηση του Συντάγματος, αν οι λαοί, αγανακτισμένοι από τις ταραχές και την ανικανότητα των κυβερνητών τους, αναφωνήσουν: "Διώξτε τους και δώστε μας γενικό βασιλιά που να μπορεί να μας ενώσει και να καταστρέψει τα αίτια των διαφωνιών μας, τα σύνορα των εθνών, τις θρησκείες, τους υπολογισμούς των Κρατών. Βασιλιά που να μας εξασφαλίσει την ειρήνη και την ανάκαμψη, τις οποίες δε μπορούμε να απολαύσουμε με τους κυβερνήτες μας και τους αντιπροσώπους μας".
πρέπει να διαταράζουμε διαρκώς σε όλες τις χώρες τις σχέσεις του λαού και της κυβερνήσεως, να κουράζουμε όλο τον κόσμο με το χωρισμό, την έχθρα, το μίσος και με το μαρτύριο της πείνας, του εμβολιασμού των ασθενειών, της αθλιότητας, για να μη βλέπουν έτσι οι Χριστιανοί άλλη σωτηρία παρά την προσφυγή στην πλήρη και ολοκληρωτική ηγεμονία μας.


Πρωτόκολλο Ενδέκατο
Οι Χριστιανοί είναι κοπάδι πρόβατα και εμείς είμαστε γι' αυτούς λύκοι. Και ξέρετε τι συμβαίνει στα πρόβατα όταν οι λύκοι μπουν μέσα στη μάντρα τους.
Τούτο χρησίμευσε για βάση στη διοργάνωση από μας του μυστικού μασονισμού που δε γνωρίζει ο κόσμος και τους σκοπούς του οποίου ούτε καν υποπτεύονται οι ηλίθιοι Χριστιανοί, που προσελκύονται από μας στην ορατή στρατιά των στοών, για να παραπλανήσουμε τα βλέμματα των αδελφών τους.


Πρωτόκολλο Δωδέκατο
Απέναντι στον Τύπο θα ενεργούμε με τον εξής τρόπο. Ποιο ρόλο παίζει τώρα ο Τύπος; Χρησιμεύει για να αναφλέγει τα πάθη ή να συντηρεί τους εγωισμούς των κομμάτων. Είναι μάταιος, άδικος, ψεύτης και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν καθόλου σε τι χρησιμεύει. Θα του φορέσουμε σαμάρι και θα του βάλουμε γερά χαλινάρια, θα κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα έντυπα, γιατί σε τι θα μας χρησίμευε να απαλλαγούμε από τον τύπο, αν επρόκειτο να χρησιμεύσουμε για στόχος των φυλλαδίων και των βιβλίων;
Θα απαιτούμε εγγύηση για την ίδρυση εφημερίδων ή τυπογραφείων. Έτσι θα προφυλάσσεται η Κυβέρνησή μας από κάθε επίθεση εκ μέρους του τύπου.
Είναι αλήθεια ότι οι εφημερίδες των κομμάτων θα μπορούσαν να αντέξουν στις χρηματικές απώλειες. Θα τις απαγορεύσουμε αμέσως μετά τη δεύτερη επίθεση εναντίον μας. Κανείς δε θα θίξει χωρίς τιμωρία την αίγλη του κυβερνητικού μας αλάθητου.
Σας παρακαλώ να σημειώσετε ότι ανάμεσα σ' εκείνους που θα μας επιτίθενται θα υπάρχουν και όργανα δημιουργημένα από μας, αλλά αυτά θα προσβάλλουν αποκλειστικά ορισμένα σημεία, των οποίων εμείς θέλουμε τη μεταβολή.
Τίποτα δε θα δημοσιεύεται στο κοινό χωρίς τον έλεγχό μας. Το αποτέλεσμα αυτό κατορθώθηκε πια στις μέρες μας από το γεγονός ότι όλες οι ειδήσεις συλλέγονται από πάρα πολλά πρακτορεία, τα οποία τις συγκεντρώνουν από όλα τα μέρη του κόσμου. Τα πρακτορεία αυτά θα είναι τότε εξ ολοκλήρου δικά μας και δε θα δημοσιεύουν τίποτε άλλο παρά αυτό που θα τα διατάζουμε.
Αν από τώρα μπορέσαμε να κυριαρχήσουμε στις σκέψεις των Χριστιανικών κοινωνιών σε τέτοιο βαθμό, ώστε σχεδόν όλοι οι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται τα παγκόσμια γεγονότα μέσα από τους χρωματιστούς φακούς των γυαλιών τα οποία βάζουμε μπροστά στα μάτια τους, αν από τώρα σε κανένα Κράτος δεν υπάρχουν συρτάρια που να μας κρύβουν τα ανόητα λεγόμενα από τους Χριστιανούς μυστικά του Κράτους, τι θα γίνει, όταν εμείς θα είμαστε οι αναγνωρισμένοι Κυρίαρχοι του σύμπαντος στο πρόσωπο του παγκόσμιου Βασιλιά μας;
Όλοι εκείνοι που ονομάζουμε φιλελεύθερους είναι αναρχικοί, αν όχι έμπρακτα, τουλάχιστον ως προς τη σκέψη. Ο καθένας τους επιδιώκει τις φαντασιοπληξίες της ελευθερίας και καταλήγει στην αναρχία, διαμαρτύρεται απλά γιατί του αρέσει να διαμαρτύρεται.
Αν βρεθούν πρόσωπα που θα θέλουν να γράψουν εναντίον μας, δε θα βρεθεί κανείς για να εκτυπώσει τα γραπτά τους. Πριν δεχτεί να τυπώσει ένα κείμενο ο εκδότης ή ο τυπογράφος, θα υποχρεώνεται να πηγαίνει στις αρχές, για να πετύχει την έγκριση γι' αυτό. Μ' αυτό τον τρόπο θα γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις παγίδες που μας στήνουν και θα τις καταστρέφουμε, δίνοντας εκ των προτέρων εξηγήσεις για την εξεταζόμενη υπόθεση.
Στην τρίτη γραμμή θα βάλουμε την υποτιθέμενη αντιπολίτευσή μας. Ένα ελάχιστο όργανο θα είναι ο αντίποδας των ιδεών μας. Οι αντίπαλοί μας θα θεωρήσουν τον ψευτοαντίπαλό μας αυτόν για σύμμαχό τους και θα μας αποκαλύψουν το παιχνίδι τους.
Από τώρα πλέον, τουλάχιστον στο γαλλικό Τύπο, υπάρχει μία μασονική αλληλεγγύη. Όλα τα όργανα του Τύπου είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με το επαγγελματικό μυστικό. Όπως με τους αρχαίους μάντεις, κανένα μέλος δεν προδίδει το μυστικό των πληροφοριών του, αν δεν πάρει διαταγή γι' αυτό.
Πρέπει να γίνει πιστευτό ότι το νέο καθεστώς έχει τόσο καλά ικανοποιήσει όλο τον κόσμο, ώστε και τα εγκλήματα ακόμη εξαφανίσθηκαν. Οι περιπτώσεις εκδήλωσης της εγκληματικότητας πρέπει να είναι γνωστές μόνο στα θύματά της και τους τυχόν μάρτυρές τους.


Πρωτόκολλο Δέκατο Τρίτο
Ο Τύπος άλλωστε θα τραβάει αμέσως την προσοχή πάνω σε νέα ζητήματα (έχουμε, όπως γνωρίζετε, συνηθίσει τους ανθρώπους να ζητούν πάντοτε το νέο). Κάποιοι ηλίθιοι, που θα φαντάζονται τους εαυτούς τους όργανα του πεπρωμένου, θα ασχοληθούν με τα νέα αυτά ζητήματα, χωρίς να αντιληφθούν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτε από εκείνα που θέλουν να συζητήσουν.
Και για να μην κατορθώνουν τίποτε με τη σκέψη, θα τους αποτρέπουμε απ' αυτή με διασκεδάσεις, με παιχνίδια, τέρψεις, πάθη, οίκους ανοχής...
Λίγο μετά θα προτείνουμε μέσω του Τύπου διαγωνισμούς τέχνης, αθλητισμού κλπ. Το ενδιαφέρον γι' αυτά θ' απομακρύνει οριστικά το πνεύμα τους από ζητήματα, για τα οποία θα αναγκαζόμασταν να παλέψουμε εναντίον τους.
Χάνοντας λίγο-λίγο τη συνήθεια να σκέπτονται με δική τους πρωτοβουλία, θα καταλήξουν να μιλάνε για συνταύτιση των ιδεών μας, διότι θα είμαστε οι μόνοι που θα προτείνουμε νέες κατευθύνσεις της σκέψης μέσω τέτοιων προσώπων, που να μη θεωρούνται συνεργάτες μας.
Ο ρόλος των Φιλελεύθερων ουτοπιστών θα λήξει οριστικά όταν το πολίτευμά μας θα αναγνωριστεί. Μέχρι τότε θα μας προσφέρουν καλές υπηρεσίες, γιατί υποτάξαμε αυτούς τους βλακοχριστιανούς με πλήρη επιτυχία με τη λέξη "πρόοδος" και δεν υπάρχει ούτε ένας μεταξύ τους, ο οποίος να βλέπει ότι κάτω απ' αυτή τη λέξη κρύβεται πλάνη σε όλες τις περιπτώσεις που δεν πρόκειται για υλικές εφευρέσεις, αφού η αλήθεια είναι μία και μόνη και δε μπορεί να έχει πρόοδο.

Πρωτόκολλο Δέκατο Τέταρτο
Όταν θα έρθει η βασιλεία μας δε θ' αναγνωρίσουμε την ύπαρξη άλλης θρησκείας εκτός απ' αυτή του ενός θεού μας, με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η μοίρα μας, γιατί είμαστε ο εκλεκτός λαός και μέσω του οποίου η ίδια μοίρα είναι ενωμένη με τα πεπρωμένα του κόσμου. Γι' αυτό ακριβώς πρέπει να καταστρέψουμε κάθε πίστη.
Θα διεγείρουμε τόσο μεγάλη απέχθεια απέναντι σ' αυτά, ώστε οι λαοί θα προτιμούν την ησυχία της δουλείας από τα δικαιώματα της διαβόητης ελευθερίας, η οποία τόσο τους βασάνισε, η οποία τους αφαίρεσε τα μέσα της επιβίωσης, η οποία τους παρέδωσε για εκμετάλλευση σε συμμορία τυχοδιωκτών που δε γνώριζαν τι έκαναν...


Πρωτόκολλο Δέκατο Πέμπτο
Όταν τέλος αρχίσουμε να βασιλεύουμε μετά από πραξικοπήματα οργανωμένα παντού την ίδια μέρα, ύστερα από την οριστική ομολογία της μηδαμινότητας όλων των υφισταμένων Κυβερνήσεων (και θα περάσει πολύς καιρός ακόμη, ίσως αιώνας ολόκληρος, μέχρι τη στιγμή εκείνη), θα προσπαθήσουμε να μην υπάρχουν συνομωσίες εναντίον μας.
Κάθε νέα δημιουργία οποιασδήποτε μυστικής οργάνωσης θα τιμωρείται επίσης με θάνατο.
Με τον ίδιο τρόπο θα μεταχειρισθούμε και τους Χριστιανούς Μασόνους που γνωρίζουν περισσότερα απ' όσα πρέπει.
Στις Χριστιανικές κοινωνίες που έχουμε σπείρει τόσο βαθιές ρίζες διαφωνιών και διαμαρτυριών, δεν είναι δυνατό ν' αποκατασταθεί η τάξη παρά μόνο με αμείλικτα μέτρα, που να μαρτυρούν άκαμπτη εξουσία. Είναι ανώφελο να δίνεται προσοχή στα θύματα που πέφτουν για χάρη του μελλοντικού καλού.
Αλλά για όσο καιρό θα περιμένουμε την ανακήρυξή μας, θα δημιουργούμε και θα πολλαπλασιάζουμε τις μασονικές στοές σε κάθε χώρα της οικουμένης. Θα προσελκύουμε σ' αυτές όλους εκείνους που είναι ή μπορούν να γίνουν υπέροχοι πράκτορές μας. Οι στοές αυτές θ' αποτελούν το σπουδαιότερο γραφείο πληροφοριών μας και το όργανό μας που θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή.
Όσοι συμμετέχουν στις μυστικές οργανώσεις είναι συνήθως φιλόδοξοι τυχοδιώκτες και γενικά άνθρωποι ως επί το πλείστον κενοί, με τους οποίους δε θα δυσκολευτούμε να συνεννοηθούμε για την εκπλήρωση των σκοπών μας.
Είναι φυσικό να είμαστε εμείς, και όχι κάποιος άλλος, εκείνοι που θα καθοδηγούν τις υποθέσεις του μασονισμού, διότι γνωρίζουμε που βαδίζουμε, γνωρίζουμε τον τελικό σκοπό κάθε ενέργειας, ενώ οι Χριστιανοί δε γνωρίζουν τίποτα, ούτε καν το άμεσο αποτέλεσμα.
Θέλουν την συγκίνηση της επιτυχίας και των χειροκροτημάτων, τα οποία πάντοτε χορηγούμε άφθονα.
Δε μπορείτε να φανταστείτε πως γίνεται να φτάσουν και οι πιο συνετοί Χριστιανοί σε ασυνείδητη απλοϊκότητα, με τον όρο να είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους, και συγχρόνως πόσο εύκολα απογοητεύονται από την παραμικρή αποτυχία, έστω και μόνο με την παρεμπόδιση των χειροκροτημάτων, καταλήγοντας κατόπιν σε δουλική υπακοή με το σκοπό νέων επιτυχιών...
Πόσο οξυδερκείς ήταν οι παλιοί σοφοί μας που έλεγαν ότι, για να πετύχει κάποιος ένα σκοπό, δεν πρέπει να διστάζει μπροστά στα μέσα ούτε και να υπολογίζει τον αριθμό των θυμάτων που θυσιάστηκαν. Ποτέ δεν υπολογίσαμε τα θύματα των κτηνών Χριστιανών και, μολονότι έχουμε θυσιάσει πολλούς δικούς μας, έχουμε δώσει στο λαό μας τέτοια δύναμη πάνω στη γη, που δε θα τολμούσε καν να ονειρευτεί άλλοτε.
Ο θάνατος είναι το αναπόφευκτο τέλος καθενός. Είναι προτιμότερο να επισπεύδουμε το τέλος εκείνων, οι οποίοι βάζουν εμπόδια στο έργο μας, παρά το τέλος το δικό μας, που δημιουργήσαμε αυτό το έργο.
Τα μέτρα αυτά εξολόθρευσαν από τον κόλπο του μασονισμού κάθε σπέρμα διαμαρτυρίας. Ενώ συγκρατούμε το λαό και τους πράκτορές μας σε πλήρη υπακοή.
Οι καταχρήσεις εξουσίας των κατώτερων υπαλλήλων θα τιμωρούνται τόσο αυστηρά, ώστε κανείς δε θα τολμήσει να μετρήσει τη δύναμή του.
Κάθε περίπτωση παρανομίας ή καταχρήσεως θα τιμωρείται παραδειγματικά. Η δωροδοκία και η αλληλέγγυα συνενοχή μεταξύ των υπαλλήλων της Διοικήσεως θα εξαφανιστούν μετά τα πρώτα παραδείγματα αυστηρότατης τιμωρίας. Η αίγλη της εξουσίας μας απαιτεί αποτελεσματικές τιμωρίες, δηλαδή σκληρές, για την ελάχιστη παράβαση των νόμων, γιατί κάθε παράβαση θίγει το γόητρο της ανώτερης αρχής.
Θα απομακρύνουμε το φιλελευθερισμό απ' όλες τις σπουδαίες θέσεις της διοίκησής μας, από τις οποίες θα εξαρτάται η μόρφωση των υποτελών μας σύμφωνα με τον τρόπο που επιβάλλει η κοινωνική μας τάξη.
Θα καταργήσουμε το δικαίωμα της αναίρεσης, την οποία θα διατηρήσουμε μόνο εμείς οι κυβερνήτες, γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε να σχηματίσει ο λαός την εντύπωση ότι είναι δυνατό να βγήκε κάποια άδικη απόφαση από τους δικαστές που διορίστηκαν από μας.
Αν ο Βασιλιάς του Ισραήλ βάλει πάνω στο ιερό κεφάλι του το στέμμα που θα του προσφέρει η Ευρώπη, θα γίνει ο Πατριάρχης του Κόσμου. Τα αναγκαία θύματα, τα οποία λόγω της χρησιμότητάς τους θα τα θυσιάσει, δε θα φτάσουν ποτέ στον αριθμό των θυμάτων που προσφέρθηκαν για πολλούς αιώνες στη μανία των μεγαλείων από την αντιζηλία των Χριστιανικών κυβερνήσεων.

Πρωτόκολλο Δέκατο Έκτο
Για το σκοπό να καταστρέψουμε κάθε ξένη για μας συγκεντρωτική δύναμη, θα καταργήσουμε τα Πανεπιστήμια, τα οποία αποτελούν τον πρώτο σταθμό του συγκεντρωτισμού, και θα ιδρύσουμε καινούργια με νέα μορφή.
Η κακή γνώση που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για τα πολιτικά ζητήματα δημιουργεί ουτοπιστές και κακούς πολίτες. Μπορείτε και μόνοι σας να καταλάβετε σε ποια κατάσταση έφερε τους Χριστιανούς η γενική μόρφωσή τους. Αναγκασθήκαμε να εισαγάγουμε στη μόρφωσή τους όλες τις αρχές που τόσο καλά εξασθένησαν την κοινωνική τους τάξη. Όταν θα βρισκόμαστε όμως στην εξουσία, θ' αποκλείσουμε από την εκπαίδευση οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αναταραχές και από τη νεολαία θα δημιουργήσουμε παιδιά που θα υπακούουν στους Νόμους και θ' αγαπούν τον κυβερνήτη τους σαν ένα στήριγμα και ελπίδα ειρήνης και ευτυχίας.
Θα διαγράψουμε από τη μνήμη των ανθρώπων όλα τα δυσάρεστα σε μας γεγονότα των περασμένων αιώνων, διατηρώντας απ' αυτά μόνο εκείνα που ζωγραφίζουν τα σφάλματα των Χριστιανικών Κυβερνήσεων.
Θα καταργήσουμε κάθε ελεύθερη μόρφωση.
Το σύστημα της κατάπνιξης της σκέψης μπήκε ήδη σε εφαρμογή με τη μέθοδο που ονομάστηκε "διδασκαλία με εικόνες" και που θα μεταβάλλει τους Χριστιανούς σε υπάκουα ζώα που δε θα σκέπτονται και θ' αναμένουν την παράσταση των πραγμάτων με εικόνες, για να τ' αντιληφθούν...


Πρωτόκολλο Δέκατο Έβδομο
Η ελευθερία της συνειδήσεως έχει ήδη διακηρυχθεί παντού. Επομένως ελάχιστα χρόνια απομένουν ακόμη μέχρι την πλήρη κατάρρευση της Χριστιανικής Θρησκείας.
Ο βασιλιάς των Ιουδαίων θα είναι ο αληθινός Πάπας της Οικουμένης, ο Πατριάρχης της διεθνούς Εκκλησίας.
Το πολίτευμά μας θα είναι ενσάρκωση της Βασιλείας του Βισνού, ο οποίος θα είναι το σύμβολό μας. Με καθένα από τα εκατό χέρια μας θα κρατάμε και ένα ελατήριο της κοινωνικής μηχανής. Θα αντιλαμβανόμαστε τα πάντα χωρίς τη βοήθεια της επίσημης Αστυνομίας, η οποία, όπως την έχουμε διοργανώσει για τους Χριστιανούς, εμποδίζει σήμερα τις Κυβερνήσεις να βλέπουν.
Στο πρόγραμμα μας το ένα τρίτο των υπηκόων μας θα επιβλέπει τους άλλους από καθήκον, για να υπηρετήσουν το Κράτος με τη θέλησή τους. Δε θα θεωρείται τότε ατιμία να είναι κάποιος κατάσκοπος και καταδότης. Απεναντίας αυτό θα είναι αξιέπαινο, οι αβάσιμες όμως καταγγελίες θα τιμωρούνται σκληρά, για να μη γίνεται κατάχρηση αυτού του δικαιώματος.
Όποιος δεν αναφέρει ό,τι είδε και άκουσε γύρω από τα πολιτικά ζητήματά τους, θα θεωρείται εξίσου ένοχος συμμετοχής και απόκρυψης, σαν να αποδεικνυόταν ότι διέπραξε αυτά τα δύο εγκλήματα.
Όπως σήμερα οι αδελφοί μας είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να καταγγέλλουν στην κοινότητά τους τούς αποστάτες ή τα πρόσωπα που σχεδιάζουν κάτι εναντίον της κοινότητάς τους, έτσι και στο παγκόσμιο Κράτος μας οι υπήκοοί μας θα είναι υποχρεωμένοι πάντοτε να εξυπηρετούν το Κράτος σε κάθε περίπτωση.
Μια τέτοια οργάνωση θα εξαφανίσει τις καταχρήσεις της εξουσίας, τη διαφθορά και οτιδήποτε τα συμβούλιά μας και οι θεωρίες μας για πανανθρώπινα δικαιώματα εισήγαγαν στις συνήθειες των Χριστιανών... Πως αλλιώς όμως θα μπορούσαμε να πετύχουμε τον πολλαπλασιασμό των ανωμαλιών στη διοίκησή τους; Με ποια άλλα μέσα;... Μεταξύ των σπουδαιότερων απ' αυτά είναι και τα όργανα στα οποία έχει ανατεθεί η διατήρηση και η αποκατάσταση της τάξης.

Πρωτόκολλο Δέκατο Όγδοο
Θα εξαναγκάσουμε τις Κυβερνήσεις ν' αναγνωρίσουν την αδυναμία τους με τα φανερά μέτρα ασφαλείας που θα παίρνουν, και με τον τρόπο αυτό θα καταστρέφουμε το γόητρο της εξουσίας.
Η κυβέρνησή μας θα φρουρείται από σχεδόν αόρατη φρουρά γιατί δεν παραδεχόμαστε ούτε καν τη σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει εναντίον της κάποια δύναμη, εναντίον της οποίας να μην είναι σε θέση να παλέψει, ώστε να είναι υποχρεωμένη να κρύβεται.

Πρωτόκολλο Δέκατο Ένατο
Οι επαναστάσεις δεν είναι δυνατό να χαρακτηριστούν αλλιώς εκτός από γάβγισμα μικρού σκυλιού εναντίον ενός ελέφαντα. Για μια καλά διοργανωμένη Κυβέρνηση, όχι από άποψη αστυνομικής, αλλά κοινωνικής οργάνωσης, το μικρό σκυλί γαβγίζει εναντίον του ελέφαντα, γιατί αγνοεί την ξεχωριστή του θέση και αξία. Αρκεί κάποιος να αποδείξει μ' ένα καλό παράδειγμα την αξία της μιας ή της άλλης, για να πάψουν τα σκυλάκια να γαβγίζουν και να συνηθίσουν να κουνάνε την ουρά τους μόλις εμφανίζεται ο ελέφαντας.
Για να αφαιρέσουμε το γόητρο της ανδρείας από το πολιτικό έγκλημα, θα τους καθίζουμε στο εδώλιο των κατηγορουμένων δίπλα με τους κλέφτες, τους δολοφόνους και τους κάθε λογής φτηνούς και ταπεινούς εγκληματίες.
Τότε η κοινή γνώμη θα συγχύσει στη σκέψη της αυτή την κατηγορία των εγκληματιών με τον εξευτελισμό των άλλων και θα τους αντιμετωπίσει με την ίδια περιφρόνηση. Είμαστε διατεθειμένοι (και ελπίζω ότι το έχουμε κατορθώσει) να εμποδίσουμε τους Χριστιανούς να καταπολεμήσουν τις επαναστάσεις μ' αυτό τον τρόπο.
Γι' αυτό το σκοπό, μέσω του τύπου, των λόγων μας που δημοσιεύονται και των ωραίων εγχειριδίων της ιστορίας έχουμε διαφημίσει το μαρτύριο που προτίμησαν δήθεν οι επαναστάτες για το κοινό καλό. Αυτή η διαφήμιση αύξησε τις τάξεις των φιλελευθέρων και έριξε χιλιάδες Χριστιανούς στις τάξεις του κοπαδιού μας.


Πρωτόκολλο Εικοστό
Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των Χριστιανών.
Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις με μοναδικό σκοπό ν' αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία.
Τεράστια κεφάλαια έμειναν στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονταν έτσι ν' απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα. Τα δάνεια αυτά επιβάρυναν τα οικονομικά των Κρατών με την πληρωμή τόκων. Τα υποδούλωσαν στο κεφάλαιο. Η συγκέντρωση της βιομηχανίας στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του Κράτους.
Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι Χριστιανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου. Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των Χριστιανών διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί άρχισαν να μας πληρώνουν φόρο υποτέλειας.
Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών! Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν' αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους από τα ταμεία του Κράτους για να μας εξοφλήσουν! Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;

Πρωτόκολλο Εικοστό Πρώτο
Επωφεληθήκαμε τη διαφθορά των διοικητών και την αμέλεια των κυβερνητών, για να εισπράξουμε ποσά διπλάσια, τριπλάσια και ακόμη μεγαλύτερα, δανείζοντας στις κυβερνήσεις των Χριστιανών χρήμα που δεν ήταν καθόλου αναγκαίο στο Κράτος.
Θα καταργήσουμε επίσης όλα τα χρηματιστήρια, γιατί δεν επιτρέπουμε να κλονιστεί το γόητρο της δυνάμεώς μας με την αυξομείωση των τιμών των αξιών μας.


Πρωτόκολλο Εικοστό Δεύτερο
Έχουμε στα χέρια μας τη μεγαλύτερη δύναμη της σημερινής εποχής, το χρυσό.
Μήπως δεν αποδείξαμε με τον τόσο μεγάλο πλούτο ότι το κακό που αναγκαστήκαμε να διαπράξουμε για τόσους αιώνες χρησίμευσε επιτέλους στο αληθινό καλό, να τακτοποιήσουμε δηλαδή τα πάντα; Ορίστε η σύγχυση του ορισμού του καλού και του κακού. Η τάξη θ' αποκατασταθεί κάπως με τη βία, αλλά επιτέλους θ' αποκατασταθεί.
Θα εξηγήσουμε συγχρόνως ότι η ελευθερία δεν έγκειται στην ακολασία και το δικαίωμα της ισχύος.
Το κράτος μας θα είναι ένδοξο, γιατί θα είναι ισχυρό, θα διοικεί και θα διευθύνει και δε θα ρυμουλκείται από αρχηγούς κομμάτων και ρήτορες, που απαγγέλλουν ανόητες λέξεις, τις οποίες ονομάζουν μεγάλες αρχές αλλά στην πραγματικότητα είναι ουτοπίες.


Πρωτόκολλο Εικοστό Τρίτο
Για να συνηθίσουν οι Λαοί την υπακοή, πρέπει να τους εξασκήσουμε στη μετριοφροσύνη και, επομένως, να ελαττώσουμε την παραγωγή των ειδών πολυτελείας. Μ' αυτό το μέτρο θα βελτιώσουμε τα διεφθαρμένα ήθη ανταγωνιζόμενοι την πολυτέλεια. Θα επανιδρύσουμε τη μικρή βιομηχανία, η οποία θα μειώσει τα ιδιωτικά κεφάλαια των εργοστασιαρχών.
Η απεργία είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα για την κυβέρνηση. Για μας ο ρόλος της θα τελειώσει, αμέσως μόλις η εξουσία έρθει στα χέρια μας. Το μεθύσι θ' απαγορευτεί επίσης με νόμους και θα τιμωρείται σαν έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας, αφού οι άνθρωποι που κατακυριεύονται απ' αυτό κάτω από την επίδραση του οινοπνεύματος μεταμορφώνονται σε κτήνη.
Ο άρχοντας αυτός θα πάρει τη θέση των κυβερνήσεων που υπάρχουν σήμερα, οι οποίες σέρνουν την ύπαρξη τους ανάμεσα στις απογοητευμένες εξαιτίας μας κοινωνίες, που απαρνήθηκαν ακόμη και αυτή τη δύναμη του Θεού και στους κόλπους τους υψώνεται από παντού η φωτιά της αναρχίας, ενώ αυτός πρέπει πριν από οτιδήποτε άλλο να κατασβέσεις αυτή την αχόρταγη φλόγα. Αυτή είναι η αιτία, για την οποία θα υποχρεωθεί να καταδικάσει σε θάνατο αυτές τις κοινωνίες, ακόμη και αν πρέπει να τις πνίξει στο αίμα τους, για ν' αναστήσει με τη μορφή στρατιάς που οργανώθηκε σωστά και αγωνίζεται ευσυνείδητα εναντίον κάθε μολύνσεως ικανής να μολύνει το κρατικό σώμα.
Οι δυνάμεις αυτές ήδη θριαμβεύουν, λεηλατούν και προβαίνουν σε κάθε είδους βιαιοπραγίες με το πρόσχημα της ελευθερίας και του δικαίου. Αυτές κατέστρεψαν κάθε τάξη στην κοινωνία, για να υψώσουν πάνω στα ερείπιά τους το θρόνο του Βασιλιά του Ισραήλ. Τότε θα χρειαστεί να τους απομακρύνουμε από το δρόμο του, στον οποίο δεν πρέπει να υπάρχει ούτε το ελάχιστο εμπόδιο.

Πρωτόκολλο Εικοστό Τέταρτο
Και για να γνωρίζει και να αγαπά ο λαός το Βασιλιά του, είναι αναγκαίο αυτός να συνεννοείται με τους υπηκόους του στις δημόσιες πλατείες. Αυτό επιφέρει την αναγκαία ένωση των δύο δυνάμεων, τις οποίες έχουμε χωρίσει σήμερα με τον τρόμο.
Αυτή η τρομοκρατία μας ήταν κάθε φορά απαραίτητη, για να πέσουν οι δύο αυτές δυνάμεις χωρισμένες κάτω από την επιρροή μας.


....................................................................


Από όσα προαναφέρθηκαν προκύπτει ότι οι εβραίοι δεν επιθυμούσαν για κανέναν λόγο την απελευθέρωση των Ελλήνων. Αντίθετα εργάζονταν προς όφελος των Τούρκων, διότι η τουρκοκρατία εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους για εκμεταλλευτική αισχροκέρδεια σε βάρος του υπόδουλου Ελληνισμού.
Οι εβραίοι ωστόσο, πανούργοι από τη φύση τους, κατάφεραν να επωφεληθούν οικονομικά και από εκείνο ακόμη το γεγονός που απεύχονταν και το οποίο δεν ήταν άλλο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η οικονομική δυσπραγία του Ελληνισμού και οι αυξημένες ανάγκες του σε όπλα, πολεμοφόδια και τρόφιμα, έγιναν αντικείμενο της πιο σκληρής εκμεταλλεύσεως από τους εβραίους, οι οποίοι επωφελήθηκαν των περιστάσεων με σκοπό να γίνουν και πάλι κύριοι της καταστάσεως, υποδουλώνοντας οικονομικά το επαναστατημένο γένος.
Κατά τη διάρκεια του δαπανηρού αλλά κυρίως αιματηρού αγώνα, ο Ελληνισμός είχε ως μόνη διέξοδό του, για να επιβιώσει και να συνεχίσει την εξέγερση, τον εσωτερικό δανεισμό. Οι μόνοι πρόθυμοι να δανείσουν τους 'Ελληνες ήταν οι τοκογλύφοι εβραίοι, θέτοντας φυσικά ως προϋπόθεση για τη σύναψη δανείων, όρους εξοντωτικούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγγλοεβραίοι τραπεζίτες Ρικάρντο (Ιωσήφ και Σαμψών), εμφανίσθηκαν πρόθυμοι να δανειοδοτήσουν τους 'Ελληνες, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα λάμβαναν ως υποθήκη ολόκληρη την Κορινθία και θα εισέπρατταν ως εξόφληση, τα διπλάσια χρήματα απ' όσα είχαν συγκεντρώσει ως φιλέλληνες από ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα επαχθείς ήταν και οι όροι του εβραίου τραπεζίτη Ρότσιλντ. Το αποτέλεσμα ήταν, το Έθνος δανειοδοτούμενο κάτω από ληστρικές συνθήκες, να περιέλθει σε μία πιο ασφυκτική μορφή εξάρτησης, την οικονομική, από τους εβραίους...
Στο σημείο ακριβώς αυτό, γίνονται κατανοητοί οι υπερχρονικοί στίχοι του κατά πολύ μεταγενέστερου ποιητή Κ. Καρυωτάκη «Λευτεριά, Λευτεριά, θα σε αγοράσουν έμποροι και κονσόρτσια κι εβραίοι...».
Τελικά το πρώτο δάνειο του Αγώνα συνάφθηκε στην Αγγλία, το 1824. Οι Έλληνες απεσταλμένοι Ι. Ορλάνδος και Α. Λουριώτης, συνομολόγησαν με τον οίκο Λόφνουν στις 21 Φεβρουαρίου 1824, δάνειο ύψους 800.000 λιρών στερλινών, σε τιμή έκδοσης 59% και τόκο ετήσιο 5% επί της ονομαστικής αξίας. Για την απόσβεση του δανείου, καθοριζόταν διάστημα 36 ετών. Ως εγγύηση δε -παρακαταθήκη- για την αποπληρωμή του δανείου, είχε συμφωνηθεί να τελούν όλα τα «Εθνικά κτήματα». Από το ονομαστικό κεφάλαιο που αποτελούσε το ποσό του δανείου (800.000 λίρες), μόνο οι 298.700 δόθηκαν στους Έλληνες. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού εξανεμίστηκε σε προμήθειες και... έξοδα από τους εβραίους. Το τελικό ποσό αποφασίσθηκε να κατεβεί στις τράπεζες του φιλοεβραίου Καίσαρα Λογοθέτη και του εβραίου Σαμουήλ Βαρφ, στη Ζάκυνθο. Ωστόσο, ακόμη και το εναπομείναν από τη λεηλασία ποσό, καθυστέρησε αρκετά να φθάσει στην Ελλάδα, στελνόταν δε με αγγλικά πλοία, υπό τη μορφή δόσεων, δυσχεραίνοντας σημαντικά την έκβαση του αγώνα.
Το δεύτερο αγγλικό δάνειο ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν οι εβραίοι αδελφοί Ρικάρντο, οι ληστρικές αξιώσεις των οποίων αναφέρθηκαν παραπάνω. Η συμφωνία για τη σύναψη του δανείου, τελικά υπογράφηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1825. Το ονομαστικό κεφάλαιο ανερχόταν στα 2.000.000 λίρες στερλίνες για έξοδα δε του... τραπεζικού οίκου, προμήθεια πληρωμής τόκου, προμήθεια για τα μεσιτικά έξοδα συνομολογήσεως καθώς και για όλες τις εβραϊκές «εκδουλεύσεις», το ύψος του ποσού το οποίο θα παρελάμβαναν οι Έλληνες κατήλθε στις 816.000 λίρες, ενώ η χρέωση λόγω του δανείου ίσχυσε για ολόκληρο το ποσό (2.000.000 λίρες).
Όμως ούτε και αυτό το ποσό τελικά ήταν στη διάθεση των Ελλήνων. Τέθηκε στη διάθεση της αγγλοεβραϊκής διαχειρίσεως με εκβιαστικούς όρους και αντί να σταλούν όπλα και χρήματα στην Ελλάδα, όπως είχε εκ των προτέρων συμφωνηθεί, παραγγέλθηκαν πλοία στην Αγγλία, φρεγάτες στις ΗΠΑ, μισθώθηκαν πανάκριβα αμειβόμενοι ξένοι στρατιωτικοί, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα όχι βέβαια για να συμβάλλουν στην διεξαγωγή του Αγώνα, αλλά για να θησαυρίσουν, εκμεταλλευόμενοι καιροσκοπικά, τις δυσμενείς για τον Ελληνισμό συγκυρίες, το δε εναπομείναν ποσό κατασπαταλήθηκε στο... χρηματιστήριο.
Ποτέ άλλοτε Έθνος δεν καταληστεύτηκε κατ' αυτό τον επαίσχυντο τρόπο, όπως συνέβη με το Ελληνικό στην προκειμένη περίπτωση.
Το υλικό, ότι δηλαδή απέμεινε από αυτό, παραδόθηκε τελικά στις Ελληνικές δυνάμεις προς το τέλος σχεδόν του αγώνα, μόλις το 1826 και αυτό υπήρξε ελλιπέστατο.
Αυτές, σε συντομία, ήταν οι ληστρικές - τοκογλυφικές επιδόσεις των εβραιοάγγλων και των εβραιοαμερικανών «φιλελλήνων», για να επιβεβαιωθεί τελικά το εικοστό άρθρο από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, το οποίο αναφέρει επιγραμματικά τα ακόλουθα: «Κάθε δάνειο υποδεικνύει την αδυναμία του Κράτους και την μη κατανόηση των δικαιωμάτων αυτού. Τα δάνεια επικρέμωνται όπως το σπαθί του Δαμοκλέους στο κεφάλι κυβερνώντων. Τα εξωτερικά δάνεια είναι βδέλλες. Όταν όμως εξαγοράσουμε τα πρόσωπα τα οποία χρειάζονται, για να μεταφέρουν τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των κρατών διοχετεύονται στα ταμεία μας και όλοι οι χριστιανοί αρχίζουν να καταβάλλουν σε εμάς φόρο υποτέλειας...». Νιώθοντας απέχθεια αλλά και αγανάκτηση από την κατάσταση που επικρατούσε, μία κατάσταση η οποία με ελαφρές παραλλαγές εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα, ο φιλέλληνας Λόρδος Βύρων σε ποίημά του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει και τους ακόλουθους στίχους.
«Πόσο πλούσια είναι η Βρετανία
Όχι φυσικά σε ορυχεία, ή ειρήνη
ή αφθονία, καλαμπόκι ή λάδι ή κρασιά.
Ήταν ποτέ η χριστιανική γη τόσο
πλούσια σε εβραίους;
Όλες οι καταστάσεις.
Όλα τα πράγματα.
Όλες τις ηγεμονίες, αυτοί τις ελέγχουν.
Κάνουν ένα δάνειο «απ' την Ινδία ως τον Πόλο»
με μεγάλη ταχύτητα.
Αυτοί τραπεζίτης - κτηματομεσίτης - Βαρώνος.
Βοηθούν την χρεωκοπία μας
τύραννοι για το συμφέρον τους...
Ο διεθνής σιωνισμός άλωσε καίρια την πολιτική ζωή της Ελλάδας, εγκαθιδρύοντας το κοινοβουλευτικό πλαίσιο, το οποίο είναι γνωστό από που έλκει την καταγωγή του. Συνακόλουθα δημιούργησε κόμματα - μαριονέτες, τα οποία ήταν φαινομενικά αυτόνομα, αλλά στην ουσία εξαρτώνταν οικονομικά και εργάζονταν για σκοπούς του ιουδαϊσμού.
Διαβάστε περισσότερα » »