Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Yποκλοπές Κωδικών e-banking

Η υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε περιστατικά αλίευσης και υποκλοπής κωδικών από χρήστες υπηρεσιών e-banking.

Οι δράστες  με την χρήση λογισμικού που....
με την εγκατάσταση  του παγιδεύει τους υπολογιστές των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών internet banking κατάφεραν να υφαρπάζουν τους κωδικούς ασφαλείας και η συναλλαγή (π.χ. για μεταφορά χρημάτων ή πληρωμή πιστωτικής κάρτας) να ολοκληρώνεται από τρίτα πρόσωπα, τα οποία μεταφέρουν σε δικούς τους λογαριασμούς χρηματικά ποσά, χωρίς την έγκριση του δικαιούχου.

Στο πλαίσιο αυτό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους πολίτες:

-Να μην συνεχίζουν τη διαδικασία εισαγωγής στην υπηρεσία internet banking, εφόσον παρατηρήσουν διαφορετική λειτουργικότητα από τη συνηθισμένη και να επικοινωνούν με την τράπεζα ή/και με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στο 210-6476464.
 -Να έχουν ενημερωμένο λογισμικό για προστασία από ιούς και malware.
- Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό να εκτελέσουν ένα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας, προκειμένου να το απομακρύνουν.
-Να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης μετά τον καθαρισμό του υπολογιστή από το κακόβουλο λογισμικό.
  
πηγη Nαυτεμπορικη
Διαβάστε περισσότερα » »

“Dnevnik”: «Η Αθήνα προσπαθεί να δημιουργήσει ελληνική μειονότητα στο Μοναστήρι»

Με τη χρηματοδότηση για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στο Μοναστήρι- Μπίτολα, μέσω φανταστικών ελληνικών ιστορικών οργανώσεων γίνεται μια σκόπιμη προσπάθεια για τεχνητή δημιουργία ελληνικής μειονότητας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Η χρηματοδότηση αυτή για μαθήματα στην ελληνική γλώσσα σε παραμεθόριες περιοχές με τη γειτονική χώρα, αποσκοπεί σε μια προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής ελληνικής μειονότητας στο κράτος των Σκοπίων.

Αυτό είναι το σχόλιο από ιστορικούς στην ερώτηση ποιο είναι το ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΚΟ, που πληρώνουν  για τη μελέτη των ελληνικών στο Μοναστήρι.
Όπως αναφέρθηκε στο «Dnevnik», κάτοικοι του Μοναστηριού πήγανε δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα,  διδάχθηκαν την ελληνική γλώσσα, αλλά κανείς δεν αποκαλύπτει το ονόματα των ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που τους χρηματοδότησε.

Το ελληνικό προξενείο επιβεβαίωσε μια τέτοιου είδους συνεργασία με τις ελληνικές οργανώσεις, αλλά πρόσθεσε ότι δεν παρεμβαίνει στο έργο των σχολείων για την εκμάθηση της γλώσσας.

Ο ιστορικός Ντίμιταρ Βαμβακόφσκι Λιορόφσκι ισχυρίζεται ότι τέτοιου είδους μαθήματα αντανακλούν μια σκόπιμη προσπάθεια εξελληνισμού μέρους του πληθυσμού. Κυρίως της βλάχικης κοινότητας στη χώρα και υποστηρίζει ότι με  τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας γίνεται προσπάθειας να επιβληθεί ο ελληνικός πολιτισμός.

«Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις μη-κυβερνητικές οργανώσεις, μαζί με τη γλώσσα, μαθαίνουν και μέρος της ελληνικής ιστορίας, η οποία αποτελεί σημαντικό τμήμα του οικοδομήματος της ελληνικής εθνικής ταυτότητας.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, εκτός από τη δημιουργία της τεχνητής ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια θα υπηρετήσει και ως άλλοθι από το ελληνικό κράτος ως είδος αμοιβαιότητας για τη σλαβική μειονότητα στην Ελλάδα, αλλά και ως επιχείρημα κατά του Σκοπιανού Κράτους για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων αυτής της ομάδας», όπως λέει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η προπαγάνδα στην παραμεθόρια περιοχή του Μοναστηριού επανεμφανίζεται από την Οθωμανική Εποχή, σήμερα.

Οργανώσεις μέσω των οποίων μεταφέρεται η ελληνική επιρροή στα Σκόπια , ο Λιορόφσκι αναφέρει το «Χελιδόνι» (‘Λαστοβίτσκα’), «Εταιρεία του Μοναστηριού» στη Φλώρινα, «Καρτερία» της Θεσσαλονίκης και η «Ελπίς» της Φλώρινας.

Ο δήμαρχος του Μοναστηριού, Βλαντίμιρ Τελέσκι,  ισχυρίζεται ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των παραμεθόριων ελληνικών δήμων σε επίπεδο έργων, αλλά δεν έχει παρατηρήσει κατάχρηση της συνεργασίας για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

«Το ενδιαφέρον της Μπίτοτολα, για συνεργασία με ελληνικούς δήμους είναι μεγάλο, διότι είναι ένας μεγάλος δήμος σε έκταση και συμμετέχει σε μια σειρά μεγάλων έργων. Ποτέ δεν έχει συμβεί σε οποιαδήποτε σχεδιασμό να γίνει κακοποίηση από ( Έλληνες) δημάρχους ή άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ή από εξωτερικούς συνεργάτες», θα τονίσει ο Ταλέσκι, όπως σημειώνει το Dnevnik.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο Λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γι’ αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες!»

Ax ..  Αντωνάκη  τα μέσα  μαζικής  μεταφοράς  ανήκουν  στον ελληνικό λαό, η ΔΕΗ  ανήκει  στον λαό τα  ΕΛΤΑ  ο  ΟΤΕ  και  τόσες  άλλες  επιχείρησης  κοινή  ωφελεία  ανήκουν  στο  λαό .  Για τη  της  ξεπουλάτε  για  ένα  κομμάτι  ψωμί  χωρίς  να ρωτήσετε  το  ιδιοκτήτους  των  ελληνικό λαό.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!!

Σημ. Για όσους δεν το γνωρίζουν το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς διορίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας και στην συνέχεια πρωτοστάτησε στην επιβολή δικτατορικού καθεστώτος του οποίου ήταν επικεφαλής.

Ακόμα και αυτός έβαλε την Ελλάδα και τους Έλληνες πάνω από τους δανειστές και τις τράπεζες !!




Η ιστορία έχει ως εξής : το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique».
Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!
Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση ανέφερε : «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο». (Αμ δε!!! ) (Yearbook of the International Law Commission, 1980, v.l., σελ.25).
Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα :
«Ενίοτε, μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι' έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας  (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους»!
Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο Δ.Ν.Τ.!
Χωρίς άλλα λόγια, και ο νοών νοήτω ....

Greek Citizen
πηγή

aorata-gegonota 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μήνυση Βαξεβάνη σε Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου

Σε μήνυση κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Όπως σημειώνει ο εκδότης του HOT DOC στο τεύχος που κυκλοφορεί, καταθέτει την μήνυση ως
Ελληνας πολίτης, προσπαθώντας να βρει «ένα παράθυρο νομιμότητας για την τιμωρία τους, την ώρα που η κυβέρνηση φροντίζει να τους καλύψει.

Ειδικά για τον Βενιζέλο, δεν τον παραπέμπει καν στην Προανακριτική για να κάνει ό,τι θα έκανε κάθε έλληνας πολίτης. Να δώσει δηλαδή εξηγήσεις για όσα του αποδίδει η δικογραφία των Οικονομικών Εισαγγελέων.

Οι δύο πρώην υπουργοί κράτησαν στα χέρια τους αλλά δεν αξιοποίησαν την λίστα Λαγκάρντ. Αντιθέτως προχώρησαν στην απόκρυψή της, με διάφορα νομικίστικα επιχειρήματα περί παράνομης λίστας. Η Εισαγγελία όμως καλεί σε απολογία τα μη πολιτικά πρόσωπα (Καπελέρη και Διώτη), με την κατηγορία της υπεξαγωγής κρατικού εγγράφου. Άρα αποδέχεται πως η λίστα ήταν νόμιμη και αποτελούσε κρατικό έγγραφο.

Αυτό το αποτέλεσμα της Εισαγγελικής έρευνας, η κυβερνητική πλειοψηφία το απέκρυψε και προχώρησε σε μια προκλητική κίνηση πολιτικής συγκάλυψης. Ούτε ο νόμος Βενιζέλου, δεν κατάφερε να σώσει τον Βενιζέλο. Χρειάστηκε μια προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη.

Η προσπάθεια αυτή παρότι είχε «επιτυχία» στη ψηφοφορία στη Βουλή, δεν μπορεί να καλύψει τους δύο υπουργούς για την περίοδο που δεν καλύπτονταν από το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Από τις 21 Μαρτίου του 2012 έως τις 3 Οκτωβρίου,ο Βενιζέλος κράτησε την λίστα στο σπίτι του, αντί να την παραδώσει στον επόμενο υπουργό.

Διέπραξε δηλαδή το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου. Γι” αυτό το αδίκημα μπορεί να μηνυθεί από οποιονδήποτε, χωρίς να καλύπτεται από τον νόμο έκτρωμα της ατιμωρησίας. Θα μπορούσε αυτή τη δίωξη να την ασκήσει αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Αθηνών, αλλά προτιμά να ασκεί διώξεις σε αυτόν που έκανε την αποκάλυψη αντί σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την απόκρυψη.Έτσι ο Κώστας Βαξεβάνης αποφάσισε να κάνει όλες τις νομικές ενέργειες,ως έλληνας πολίτης, που θα οδηγήσουν τους υπεύθυνους σε δίκη».
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποσμητικά και Ανθιδρωτικά

EXA-A40300Το φασκόμηλο (ή αλλιώς σπατζιά) είναι ευστόμαχο και αντιπυρετικό, με αντιιδρωτικές ιδιότητες για την υπερίδρωση των χεριών, του σώματος και της νυχτερινής εφίδρωσης.Πίνοντας 2 ποτήρια την ημέρα, κρατάνε οι αντιιδρωτικές του ιδιότητες για 3 ημέρες.
Ενας εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε αποσμητικό μασχάλης, είναι να αναμείξουμε σε 100 ml ροδόνερου, ένα κοφτό κουταλάκι μαγειρική σόδα, ένα κουταλάκι αλόη βέρα, ένα κουταλάκι βότκα και από 10 σταγόνες αιθέρια έλαια λεβάντας, τσαγιόδενδρου  (μυρίζει έντονα) φασκόμηλου και περγαμόντου ή κίτρου..
Γιατί θυμήθηκα τώρα το φασκόμηλο και τις αντιιδρωτικές του ιδιότητες?
Με αφορμή το παρακάτω, ένα πολύ καλό άρθρο σε ένα αξιόλογο μπλόγκ που  διάβασα, για τα αποσμητικά.
Οι περισσότεροι υποψιασμένοι καταναλωτές, αποφεύγουν το 95% των αποσμητικών που κυκλοφορούν, διότι περιέχουν άλατα τ.ου αλουμινίου, αλλά λίγοι γνωρίζουν όλη την ιστορία, είτε ως προς το γιατί πρέπει να αποφεύγεται το αλουμίνιο, είτε ως προς το εάν πραγματικά το αποφεύγουν, είτε ως προς τις άλλες παραμέτρους που οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη ή τις επιλογές που έχουν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Ο ιδρώτας (δεν) μυρίζει!
Η μεγάλη σύγχυση ξεκινάει αρχικά από την αιτία της κακοσμίας του ιδρώτα. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο ιδρώτας μυρίζει από φυσικού του. Λάθος! Ο ιδρώτας είναι άοσμος!

Η όποια οσμή, προέρχεται από βακτήρια που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές του σώματος, στους ιδρωτοποιούς αδένες (πχ στις ευαίσθητες περιοχές, στις μασχάλες, στους θύλακες των τριχών). Όταν τα βακτήρια αυτά έρχονται σε επαφή με τον ιδρώτα, τότε απελευθερώνονται χημικές ουσίες, οι οποίες δίνουν την αντίστοιχη κάθε φορά οσμή. Αντίστοιχη με τι όμως; Φυσικά, αντίστοιχη με την τροφή που έχουμε καταναλώσει, καθώς και με την κατάσταση της υγείας μας! Μπορεί να σας ξαφνιάζει η ιδέα, είμαι όμως σίγουρος ότι μπορείτε να θυμηθείτε πώς μυρίζει κάποιος (για αρκετές μέρες) αφού έχει φάει παστουρμά!!
Ο ιδρώτας μας δεν θα μύριζε καθόλου, εάν περιείχε μόνο περισσευούμενα μεταλλικά στοιχεία και άλλα φυσιολογικά «απόβλητα» του μεταβολισμού. Αντιθέτως, θα έχει συνήθως δυσάρεστη μυρωδιά, μετά από κατανάλωση κόκκινου κρέατος ή επεξεργασμένων τροφίμων που περιέχουν διάφορα χημικά πρόσθετα, καθώς τα υποπροϊόντα του μεταβολισμού αυτών των στοιχείων (βλ.λ. «τοξίνες»), αποβάλλονται (και) μέσω του ιδρώτα.
Επιπλέον, πέρα από το ότι η μυρωδιά του κάθε σώματος διαφέρει, υπάρχουν και ορισμένες μυρωδιές που είναι χαρακτηριστικές κάποιων νοσημάτων. Για παράδειγμα, εάν ο ιδρώτας μυρίζει σαν χλωρίνη, το άτομο αυτό μπορεί να πάσχει από νεφρική ή ηπατική νόσο. Οι διαβητικοί έχουν συχνά μια φρουτώδη οσμή σώματος. Υπάρχει μια σπάνια γενετική πάθηση (trimethylaminuria), που δίνει μια μυρωδιά… ψαριού (!), κτλ.
Επίσης, το φύλο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της μυρωδιά του σώματος. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας διαπίστωσε ότι η μυρωδιά του σώματος των γυναικών κάποιες φορές μοιάζει με τη μυρωδιά των κρεμμυδιών, διότι περιέχει υψηλά επίπεδα του θείου, τα οποία αντιδρούν με τα βακτήρια που τρέφονται από τον ιδρώτα. Από την άλλη, ο ιδρώτας των ανδρών περιέχει υψηλά επίπεδα λιπαρών οξέων, τα οποία αντιδρούν με τα βακτηρίδια από τη μασχάλη, παράγοντας μερικές φορές μια οσμή που φέρνει περισσότερο σε… τυρί!
Πιάνοντας μία-μία τις αιτίες, έχουμε και τους αντίστοιχους τρόπους αντιμετώπισης: μπορούμε είτε να πάψουμε να έχουμε ιδρώτα ή να κάνουμε τον ιδρώτα να μη μυρίζει. Για το πρώτο, για να μην έχουμε ιδρώτα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αντιιδρωτικά ή, όπως είναι πιο δόκιμο, «ανθιδρωτικά». Για το δεύτερο, για να μην μυρίζει ο ιδρώτας, είτε θα πρέπει να κάνουμε κάτι για τα βακτήρια που υπάρχουν στις περιοχές αυτές, είτε να κάνουμε κάτι για τα χημικά που εκλύει το σώμα μας, λόγω των τροφών που καταναλώνουμε (άρα να αλλάξουμε τη διατροφή μας).
Ανθιδρωτικά: συν και πλην
Η πρώτη και πιο δραστική λύση είναι η «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι», όπερ μεθερμηνευόμενο εστί «αφού η παραγωγή ιδρώτα ενδέχεται να δημιουργεί δυσάρεστες οσμές, για να μην υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας δυσάρεστων οσμών, θα σταματήσω την εμφάνιση ιδρώτα».
Και εδώ έρχεται άλλη μια μεγάλη σύγχυση. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ αποσμητικού (deodorant) και ανθιδρωτικού (antiperspirant). Ίσως γιατί τη δεύτερη λέξη, δεν τη βλέπουν ποτέ στις μεταφρασμένες στην Ελληνική ετικέτες προϊόντων· οι Αγγλικές ετικέτες το γράφουν μια χαρά, απλά οι Έλληνες εισαγωγείς επιλέγουν να το αγνοούν. Αυτό που κάνουν τα ανθιδρωτικά, είναι ότι στην πράξη μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος, σταματώντας την έξοδο ιδρώτα προς τα έξω. Προσοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει η παραγωγή του ιδρώτα. Σημαίνει ότι σταματάει η έξοδος του ιδρώτα από τους πόρους του δέρματος. Αυτό έχει δύο σημαντικά μειονεκτήματα:
Ιδραδενίτιδα
(ή μήπως υδραδενίτιδα; ) Έχω δει από πρώτο χέρι (δις) να πρήζονται οι αδένες της μασχάλης και, λόγω του ότι εκεί υπάρχουν μπόλικοι λεμφαδένες, να τρέχει το ανύποπτο θύμα στους γιατρούς, φοβούμενο τα χειρότερα. Βέβαια, όταν τελικά περνάει με αντιβίωση, η καρδιά επανέρχεται στη θέση της. Το πρήξιμο οφείλεται σε συσσώρευση υγρού και φλεγμονή, προερχόμενη από επιπλοκές που προκύπτουν μερικές φορές, λόγω αυτής της απόφραξης των ιδρωτοποιών αδένων.
Απορρόφηση χημικών ουσιών
Τα ανθιδρωτικά συνήθως περιέχουν ως ενεργό συστατικό κάποια άλατα του αλουμινίου, όπως aluminum chlorohydrate, aluminum chloride, aluminum hydroxybromide ή aluminum zirconium. Το αλουμίνιο από τις ενώσεις αυτές, απορροφάται από το δέρμα, συσσωρευόμενο προοδευτικά στον οργανισμό. Το θέμα είναι ότι το αλουμίνιο είναι χαρακτηρισμένο ως νευροτοξίνη, με επιβλαβείς επιπτώσεις στο DNA, στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό (μία μεμβράνη-φίλτρο που διαχωρίζει το αίμα από το εγκεφαλονωτιαίο υγρό και επιτρέπει μόνο σε ουσίες με μικρό μοριακό βάρος να εισέλθουν στον εγκέφαλο, αποκλείοντας τοξίνες και μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο αίμα και θα μπορούσαν να βλάψουν τον εγκέφαλο) καθώς και άλλες επιγενετικές συνέπειες, όταν συγκεντρώνεται στο σώμα σε μεγάλες ποσότητες. Επιπλέον, έχει συνδεθεί τόσο με τη νόσο Αλσχάιμερ, όσο και με καρκίνο του μαστού.
Για την πρώτη περίπτωση, αυτό που έχει βρεθεί είναι ότι σε ασθενείς με Αλσχάιμερ, υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο. Δεν έχει ακόμα αποδειχτεί εάν πρόκειται για σχέση αιτίας-αποτελέσματος ή για απλή συσχέτιση. Εάν δηλαδή η αυξημένη παρουσία αλουμινίου προκαλεί Αλσχάιμερ ή εάν η Αλσχάιμερ προκαλεί αύξηση του αλουμινίου στον εγκέφαλο ή εάν η αύξηση του αλουμινίου στον εγκέφαλο προκαλείται από την ίδια αιτία που προκαλεί την Αλσχάιμερ.
Για τη δεύτερη περίπτωση, έχει στοιχειοθετηθεί η ύπαρξη συσχέτισης μεταξύ της εμφάνισης περιπτώσεων καρκίνου του μαστού και της αυξημένης παρουσίας αλουμινίου στους ιστούς της περιοχής, αλλά και πάλι δεν έχει αποδειχτεί ακόμα εάν πρόκειται για σχέση αιτίας-αποτελέσματος ή για απλή συσχέτιση. Η πιο πρόσφατη γνωστή τέτοια μελέτη δημοσιεύθηκε το 2009 στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Breast Cancer Research» (Έρευνα για τον Καρκίνο του Μαστού). Με την έρευνα αυτή, τεκμηριώθηκε, πέρα από τα περιθώρια της στατιστικής τυχαιότητας, η ύπαρξη συσχέτισης (αλλά όχι ο τύπος της συσχέτισης) μεταξύ της εμφάνισης καρκίνου του μαστού και της ανίχνευσης στην περιοχή, χημικών ενώσεων οι οποίες περιέχονται σε καλλυντικά.
Συγκεκριμένα, οι χημικές ουσίες που ανιχνεύθηκαν συμπεριλαμβάνουν φθαλικές ενώσεις (οτιδήποτε περιέχει τη λέξη pthalate), παραβένες (parabens, δηλαδή οτιδήποτε περιέχει αυτή τη λέξη αυτούσια ή ως δεύτερο συνθετικό, με πρώτο συνθετικό μια από τις λέξεις propyl, isopropyl, butyl και isobutyl), καθώς και άλατα αλουμινίου, τα οποία αναφέραμε παραπάνω. Όπως αναφέραμε, ο ακριβής μηχανισμός δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο πιθανοί λόγοι της ύπαρξης συσχέτισης, μεταξύ των ουσιών αυτών και καρκίνου του μαστού, μπορεί να είναι κάποιος συνδυασμός του ότι οι πρώτες δύο κατηγορίες χημικών ενώσεων (pthalates & parabens) δρουν ως τεχνητά οιστρογόνα και, από την άλλη, του ότι τα άλατα του αλουμινίου έχουν γονιδιοτοξικές ιδιότητες.
Αποσμητικά ύποπτα για καρκίνο
Στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ στη Βρετανία, η δρ Φιλίπα Ντάρμπρε ανέλυσε τέσσερα διαφορετικά δείγματα ιστών από 40 γυναίκες που είχαν καρκίνο του μαστού από το 2005 έως το 2008. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο 99% των δειγμάτων υπήρχε τουλάχιστον ένας τύπος παραμπέν, ενώ το 60% των δειγμάτων είχαν συγκεντρώσει πέντε τύπους παραμπέν.
Στη μελέτη συμμετείχαν και γυναίκες που δεν χρησιμοποιούσαν συστηματικά αποσμητικό για τις μασχάλες, καθώς οι ειδικοί πίστευαν πως λόγω μικρής ανατομικής απόστασης της μασχάλης με το στήθος, είναι πιο εύκολο να υπάρξει επίδραση. Εντούτοις, όπως φάνηκε το παραμπέν διεισδύει στο σώμα είτε σημείο εισόδου του είναι η μασχάλη είτε το κεφάλι είτε η οδοντόκρεμα.
Και μπορεί μεν, με μια εφαρμογή οι ποσότητες που απορροφώνται να είναι ασήμαντες, αν όμως αθροίσετε την καθημερινή χρήση επί χρόνια, αρχίζει να σχηματίζεται διαφορετική εικόνα. Μάλιστα, ο βαθμός απορρόφησης των ουσιών αυτών αυξάνεται σε περίπτωση που η μασχάλη έχει προηγουμένως ξυριστεί, καθώς έτσι δημιουργούνται μικροσκοπικές αμυχές στο δέρμα, μέσω των οποίων οι ουσίες αυτές διεισδύουν ευκολότερα στο σώμα.
Άρα, καλό είναι να αποφεύγονται τα ανθιδρωτικά και οτιδήποτε περιέχει φθαλικές ενώσεις, παραβένες ή άλατα αλουμινίου. Ως πρόσθετο δώρο, θα σταματήσουν να δημιουργούνται εκείνοι οι απίστευτα επίμονοι λεκέδες στα ρούχα, κυρίως στις μασχάλες, που δεν έφευγαν με τίποτα. Όχι, δεν φταίγατε εσείς, ούτε ο ιδρώτας σας, έφταιγαν τα χημικά μέσα στα ανθιδρωτικά.
Άλλες λύσεις
Η δεύτερη επιλογή, εκείνη δηλαδή του να μην μπλοκάρουμε την έκκριση ιδρώτα, αλλά να κάνουμε τον ιδρώτα να μη μυρίζει, μας οδηγεί σε δύο στόχους:
Η μία είναι να αντιμετωπίσουμε τα βακτηρίδια, χωρίς όμως τα περίεργα χημικά που δεν μπορούμε καν να προφέρουμε στις ετικέτες. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί αγνό σαπουνάκι και νερό. Εάν αυτό δεν έχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, μπορεί κανείς να πάρει μαγειρική σόδα και πριν μπει για ντους, να μουσκέψει λίγο το χέρι με το οποίο την κρατάει και να τρίψει μετά τις μασχάλες του, πριν συνεχίσει και κάνει κανονικά το ντους του. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει βιολογικά αποσμητικά, χωρίς χημικά πρόσθετα. Μη χρησιμοποιήσετε σαπούνια που γράφουν πάνω «αντιβακτηριδιακά», καθώς συνήθως περιέχουν ουσίες όπως το triclosan, το οποίο βλάπτει και τα υγιή κύτταρα και συνιστάται η αποφυγή του.
Σημείωση για το Alum
Υπάρχουν και ανθιδρωτικά, τα οποία γράφουν ότι δεν είναι ανθιδρωτικά, λόγω του ότι δεν περιέχουν τα συνήθη άλατα αλουμινίου, δηλαδή aluminum chlorohydrate, aluminum chloride, aluminum hydroxybromide ή aluminum zirconium.
Πολλά όμως, περιέχουν μια άλλη χημική ένωση του αλουμινίου, γνωστή ως alum, το οποίο συνήθως είναι potassium alum ή αλλιώς potash alum ή potassium aluminum sulfate. Η χημική αυτή ένωση δεν είναι τεχνητά κατασκευασμένη όπως τα άλατα αλουμινίου, αλλά υπάρχει στη φύση. Κάποιες φορές το υλικό αυτό είναι σε «κρυσταλλική» μορφή και διαφημίζεται ως «κρύσταλλος». Αυτή η ουσία έχει την ίδια δράση με τις άλλες ενώσεις αλουμινίου, όσον αφορά το μπλοκάρισμα του ιδρώτα, άρα και την εξαφάνιση των όποιων οσμών.
Από τα δύο μειονεκτήματα των ανθιδρωτικών που αναφέρθηκαν πιο πάνω, την απόφραξη των πόρων και την απορρόφηση του αλουμινίου, με το alum αποφεύγεται το δεύτερο, καθώς υποτίθεται ότι δεν απορροφάται από το δέρμα, καθώς είναι μεγαλύτερης διαμέτρου από τις άλλες ενώσεις αλουμινίου. Παρ’όλα αυτά, εάν το εφαρμόζετε πάνω σε φρεσκοξυρισμένη περιοχή (πχ στις μασχάλες σας), ίσως θα ήταν καλύτερα να μην το ρισκάρετε, καθώς, όπως αναφέραμε παραπάνω, μετά το ξύρισμα μένουν στο δέρμα ανοιχτές μικροσκοπικές αμυχές, που δουλεύουν σαν είσοδοι για τον οργανισμό μας.
Επίλογος
Κατά τη γνώμη μου, είναι ακραίο παράδειγμα παραπλανητικού μάρκετινγκ, το να πλασάρεται ένα νέο, σούπερ-ντούπερ χημικό προϊόν, όχι ως ανθιδρωτικό ως θα όφειλε, αλλά σαν απλό αποσμητικό· και ακόμα περισσότερο παραπλανητικό, το να διαφημίζεται ως κατόρθωμα το ότι δεν αφήνει λεκέδες! Στην αρχή μας φορτώνουν με χημικά, τα οποία δημιουργούν λεκέδες και μετά μας φορτώνουν με επιπλέον χημικά πρόσθετα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον οργανισμό μας, για να μη δημιουργούνται οι λεκέδες που τα ίδια προκαλούν!
Η κουλτούρα μας, μας έχει μάθει να απεχθανόμαστε τη φυσική μυρωδιά του σώματός μας (οκ, δεν αναφέρομαι σε εκείνους που λούζονται μια φορά το μήνα! ) και να προτιμάμε να ταυτιζόμαστε με κάποιο χημικό άρωμα ή αποσμητικό. Δεν έχω δει να «διαφημίζεται» ότι η δυσάρεστη οσμή συνήθως προέρχεται από τοξίνες που εισέρχονται στον οργανισμό μας, είτε με την τροφή, είτε με την αναπνοή, είτε από την επαφή του δέρματος με ουσίες και χημικά του περιβάλλοντος. Γιατί δεν διαφημίζεται το ότι, εάν βελτιώσουμε τη διατροφή μας, θα βελτιωθεί ως αποτέλεσμα και η οσμή του ιδρώτα; Μάλλον επειδή αυτό δεν θα έχει κάποιο οικονομικό κέρδος…
Συμβουλές διατροφής
Καλό είναι να αποφεύγετε το κόκκινο κρέας, το οποίο είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για την οσμή του σώματος και να προτιμάτε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Επίσης, αποφύγετε φαγητά ή τροφές με υδρογονωμένα λιπαρά ή έλαια (όπως πχ μαργαρίνη), καθώς και τα πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, πρόσθετα χρώματα και ό,τι παράγεται από εξευγενισμένο άσπρο αλεύρι (βλέπε junk food και μη-σπιτικά γλυκά). Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερο φυλλώδη λαχανικά, χόρτα, βλαστούς και φρέσκα φρούτα. Επίσης, προσθέστε στη διατροφή σας βότανα όπως γλυκόριζα, μαϊντανό, ρίγανη, δενδρολίβανο, κόλιανδρο και σέλινο!
Εξωτερικές πηγές:
How to Avoid Embarrassing Body Odor
Stop Using ‘Natural’ Deodorants Until You Read This
πηγή
fytro
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο κινητό απο την Ελληνική εταιρεία MLS

Τη  δημιουργία του νέου κινητού τηλεφώνου της εταιρείας ανακοινώνει η MLS.  Το όνομα του είναι  MLS iQTalk Crystal και θα διατίθεται σε δύο μοντέλα. Για πρώτη φορά, η εταιρεία ενσωματώνει στο νέο της κινητό τηλέφωνο μία διεθνή καινοτομία που έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει συνδυάζοντας τις τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής(voice recognition) και τεχνητής νοημοσύνης(iQ). Η νέα λειτουργία αναβαθμίζει τον τρόπο επικοινωνίας εξελίσσοντας τη νέα εποχή στην κινητή τηλεφωνία όπου όλα θα γίνονται με τη φωνή.
Τον Ιούλιο του 2012 η MLS λανσάροντας το MLS iQTalk με τις καινοτόμες λειτουργίες Talk&Call και Talk&Drive εισάγει στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας το πρώτο ελληνικό κινητό το οποίο λειτουργεί με τη φωνή. Τα προνόμια του απολαμβάνουν ήδη πάνω από 10.000 χρήστες  αλλάζοντας τον τρόπο που τηλεφωνούν.
Η λεπτομερής παρουσίαση  του MLS iQTalk Crystal θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας του στην ελληνική αγορά τις επόμενες μέρες.

techit
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του μαιευτήρα που έφερε στον κόσμο το άτυχο βρέφος από τη Λέρο

Φωτογραφία για Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του μαιευτήρα που έφερε στον κόσμο το άτυχο βρέφος από τη ΛέροΣοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο θάνατος του 34 ημερών βρέφους από τη Λέρο. Ο μαιευτήρας - γυναικολόγος Νίκος Μονοκάνδηλος, που έφερε το μωρό στον κόσμο, στα μέσα του Δεκεμβρίου, δίνει μια εικόνα με ανατριχιαστιές λεπτομερειες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο».

Την 24χρονη μητέρα περιγράφει ως ιδιόρρυθμο άνθρωπο και σε πλήρη σύγχιση και αποκαλύπτει ότι όταν πήγε σε εκείνον του είπε ότι ήταν πέντε μηνών ενώ στην πραγματικότητα ήταν εννέα. Λέει:

«Δεν παρακολουθούσα εγώ την εγκυμοσύνη της κοπέλας. Ήρθε ξαφνικά μια μέρα τον περασμένο Δεκέμβριο στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι πονάει. Την ρώτησα πόσο μηνών είναι και ισχυρίστηκε ότι είναι πέντε και ότι της έχουν δώσει ημερομηνία τοκετού τον Απρίλιο».

Συνεχίζει τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις: «Της έκανα ένα υπέρηχο και διαπίστωσα ότι ήταν εννέα μηνών! Όχι μόνο δεν ταίριαζαν καθόλου οι ημερομηνίες, αλλά είχαν και μεγάλη απόκλιση. Ήταν αδύνατο να ήταν πέντε μηνών. Στην συνέχεια την εξέτασα και είχε διαστολή. Γεννούσε εκείνη τη ώρα δηλαδή».

Ο γιατρός επέλεξε να της κάνει καισαρική, γιατί το παιδί ερχόταν ανάποδα.

«Κόψτε μου το γάλα»

Όλα εξελίχθηκαν ομαλά, όπως θυμάται ο ίδιος, και τέσσερις μέρες αργότερα, μητέρα και παιδί πήραν εξιτήριο. Ωστόσο, το… ασυνήθιστο αίτημα της 24χρονης, ήταν μια ακόμη έκπληξη για τον γυναικολόγο.

«Αμέσως μετά την γέννα, ζήτησε να της κόψουμε το γάλα. Όταν την ρωτήσαμε γιατί θέλει να το κάνει αυτό, μας απάντησε ότι ούτε εκείνη θήλασε από τη μητέρα της και δεν έπαθε τίποτα και άρα δεν θέλει να θηλάσει το μωρό. Υποχρεωθήκαμε και της δώσαμε την φαρμακευτική αγωγή», αποκαλύπτει στην «Ε» ο κ. Μονοκάνδηλος, αντικρούοντας τον ισχυρισμό της νεαρής πως γέννησε πρόωρα και γι’ αυτό δεν είχε γάλα.

Εγκατάλειψη

Συγκρατημένος στους χαρακτηρισμούς του, ο κ. Μονοκάνδηλος, περιορίστηκε σε μια λέξη: «Και οι δύο, η μητέρα και ο νεαρός, μου φάνηκαν… ιδιόρρυθμοι. Δεν είμαι ειδικός για να σχολιάσω την ψυχολογική ή νοητική τους κατάσταση. Ξέρω μόνο πως πολλές μητέρες με χαμηλό iq κάνουν παιδιά και τα φροντίζουν στην εντέλεια, γιατί λειτουργεί το μητρικό ένστικτο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ξέρω τι συνέβη. Όταν έφερε το μωρό στο νοσοκομείο το είδα μισοπεθαμένο. Η θερμοκρασία του ήταν 32 βαθμοί.

Δεν πρέπει να το άλλαζε καθόλου, το δέρμα του ήταν σκισμένο, είχε πληγές με πύον στους μηρούς, στο σημείο που ακουμπάει η πάνα. Είχε μολυνθεί. Ο παιδίατρος που ήταν ο πρώτος που το είδε μου είπε ότι το μωρό βρωμούσε ούρα. Φαινόταν τελείως εγκαταλελειμμένο».

Πηγή: Η Ελλάδα αύριο
xespao
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία

Ας θυμηθούμε:
Υπό την νομική μπαγκέτα του [παρα] συνταγματολόγου με την ψυχογενή βουλιμία, τον Απρίλιο του 2001, έγινε η αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος που "καθιερώνει την διαδικασία απόδοσης ποινικών ευθυνών σε όσους διατελούν ή διετέλεσαν μέλη κυβέρνησης, για εγκλήματα που διέπραξαν κατά την άσκηση των καθηκόντών τους". 

Ψηφίσθηκε από την ίδια εκείνη Βουλή και ο σχετικός νόμος, που έγινε στην καθομιλουμένη γνωστός ως ο νόμος "περί ευθύνης υπουργών".
Το είπε και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ. Μπορεί να μη συμφωνεί κανείς σε τίποτε άλλο μαζί της, αλλά σ’ αυτό που διαβάζομε ότι είπε, δεν μπορείς να μη συμφωνήσεις: «Η υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" βγάζει ακόμα για μια φορά στην επιφάνεια την σαπίλα του πολιτικού συστήματος αλλά και την συνειδητή προσπάθεια να παραμένει σε ισχύ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».
Και μετά ξεκινώ με τις δικές μου φαντασιώσεις κι αρχίζω να "ταξιδεύω":
Μαζευόμαστε, λέει, ειρηνικά, 500 χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία Συντάγματος. Και μένουμε, λέει, εκεί σιωπηλοί ή συζητώντας χαμηλόφωνα σε μικρές παρέες, χωρίς τραγούδια, χωρίς φωνές και φασαρίες. Οι κοσφερανσιέ της επανάστασης κι αυτοί σιωπηλοί, λέει. 

Σιωπηρά απαιτούμε, λέει, την αυτοστιγμεί κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και τη σύσταση διεθνούς επιτροπής ελέγχου του δημόσιου χρέους. Με τη συμμετοχή και την τεχνική υποστήριξη των δανειστών της Τρόικας Εξωτερικού, γιατί όχι? 
Και τότε, λέει, τότε θα ήταν διαφορετική η κατάσταση. Γιατί θα είχαμε, λέει, καταλάβει ότι δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί, υπάρχουν μόνο έντιμοι και κλέφτες. Όπως υπάρχουν με την ίδια έννοια, βλάκες και έξυπνοι, δεξιοί κι αριστεροί ανάκατα...
Γιατί τώρα οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι (sic) μιλάνε με τον υπάλληλο της Τρόικας Εξωτερικού για εξοπλιστικά προγράμματα και "ισοδύναμες" περικοπές συντάξεων και προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία! 
Γιατί τώρα οι κ.κ.υπουργοί (sic) μιλάνε για "επίταξη" των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς!  Διότι στο ρωμαϊκό δίκαιο, οι σκλάβοι είχαν ταξινομηθεί ως κινητή περιουσία, όχι ως πρόσωπα. Προφανώς για τους κ.κ. υπουργούς, ο εργαζόμενος κατατάσσεται ως "instrumentum vocale", "oμιλούν εργαλείο".  Κι έτσι, ορθώς εκφράζονται οι κ.κ. υπουργοί κατά την αντίληψή τους, οι εργαζόμενοι δεν επιστρατεύονται, αλλά επιτάσσονται...
Μόνο από εμάς εξαρτάται, τελικά, τι θα γίνει. Δεν εξαρτάται από τα κόμματα που συνιστούν το σάπιο πολιτικό μας σύστημα, αλλά αυτό μένει βέβαια να αποδειχθεί.

Μήπως η πλειοψηφία -μαζί με την ένοχη μειοψηφία- δε συναινεί? Το δέος του σοκ για κάποιους, το υποδόριο ξύγκι για αρκετούς άλλους που ακόμα υπάρχει! 
Κι όμως πρέπει να γίνει σύντομα κάτι, όσο είναι καιρός, ώστε να γίνει αναίμακτα, γιατί η θεωρία των άκρων αρχίζει να μοιάζει με μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία...


Διαβάστε περισσότερα » »

Ισχύει ακόμα!

Μας πιέζουν και μας εκβιάζουν με όλους τους τρόπους. Με το αζημίωτο, σπέρνουν το φόβο σ’ έναν ολόκληρο λαό, τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, ομαδόν κι εν χορώ με το διαπλεκόμενο σύμπλεγμα νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας. 

Ελάχιστοι πλέον με σώα ακόμα τα φρένα και χωρίς προσωπική ή άλλη ιδιοτέλεια έχουν απομείνει που να τρέφουν κάποιου είδους εκτίμηση στην σημερινή Βουλή των Ελλήνων... Κάποιοι προτιμούμε να την αποκαλούμε «Βουλή των Αχρησίμευτων». 

Έχομε αφενός έναν θλιβερό πρωθυπουργεύοντα. Οσφυοκάμπτη τον λέγαμε. Τώρα ακούμε από παλιό του μπιστικό, ότι αρέσκεται "να κάθεται" στα τέσσερα. Στο πλευρό του ο [παρα]συνταγματολόγος με την ψυχογενή βουλιμία, επιδέξιος νομικός, όχι αβάσιμα σεσημασμένος στη συλλογική συνείδηση ως ο νομικός εγκέφαλος της διαπλοκής. Και στη γωνία του κυβερνητικού κάδρου το ξεθυμασμένο εκτόπλασμα της ανανεωτικής αριστεράς, να ψελλίζει με σοβαροφάνεια "παρών" στη γενοκτονία.

Ένας ολόκληρος λαός, εν χωρώ πια, άλλους τους οικτίρουμε επειδή ψηφίζουν άβουλοι και μοιραίοι το ξεπούλημα της χώρας των πατεράδων μας κι άλλους τους οικτίρουμε επειδή στρογγυλοκαθισμένοι στα βουλευτικά τους έδρανα, καταψηφίζουν αυτό το ξεπούλημα, δίνοντας παράταση σε αυτήν τη θλιβερή Βουλή.

Οι δεύτεροι, εξίσου άβουλοι, εξίσου μοιραίοι, ξυπνούν ελπίζοντας και κοιμούνται προσευχόμενοι, να μη φτάσει ποτέ η αποφράδα εκείνη στιγμή που θα χρειαστεί ίσως να πάρουν εκείνοι τις αποφάσεις για το μέλλον αυτής της άμοιρης χώρας. Επιβιώνουν κάνοντας ό,τι μπορούν με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους για να αποφύγουν αυτήν την ευθύνη! Έχουν κι "αθυρόστομους" εκπροσώπους στις τάξεις τους, που ρίχνουν κι αυτοί νερό στη σκάφη της αγανάκτησής μας, ασπαζόμενοι στη θεωρία την άμεση δημοκρατία. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά πληρώνονται από τους φόρους ημών των υποζυγίων τα οδοιπορικά τους για να τριγυρνάνε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του κλεινού άστεως και να μπουρδολογούν, τρομοκρατώντας τους «νοικοκυραίους», αντί για να πάνε στα χωριά τους και να εφαρμόσουν τις θεωρίες του στην πράξη. Δεν έχουν εκεί διαλυμένους συνεταιρισμούς με παραγωγικές υποδομές που σαπίζουν ή μήπως δεν υπάρχουνε άνθρωποι εκεί, με ιδέες και όρεξη για δουλειά, πρόθυμοι να ξεκινήσουνε την ανοικοδόμηση του χάους που δημιούργησε το πολιτικό τους σύστημα?

Πρέπει να συνεχίσομε να τους υπομένομε βουτηγμένοι  στην ψυχοφθόρα σιωπηρή μας οργή και να υπακούμε σε νόμους που απορρέουν από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που τις περισσότερες φορές παραβιάζουν το Σύνταγμα?


Ο σεβασμός σε αντισυνταγματικούς νόμους δεν είναι υποχρέωση των Ελλήνων. 


Το αντίθετο είναι υποχρέωση των εντίμων Ελλήνων, όσων θυμόμαστε εκείνο το περιβόητο ακροτελεύτιο: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων». Ισχύει ακόμα!

Διαβάστε περισσότερα » »

Δημόσιο: Έκανες κοπάνα; Απόλυση…

Ξεκίνησε για άλλο λόγο, με τις καταγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης & Υποδομών, ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στο μετρό που απεργούν και πληρώνονται, με αποτέλεσμα να επέμβει εισαγγελέας. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο που «κααάααθονται» (όπως έλεγε και ο γνωστός ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος) στο σπίτι τους, πληρώνονται, και καλύπτονται από συναδέλφους τους είτε προϊσταμένους τους: οι γνωστοί κοπανατζήδες. Σε αυτήν την περίπτωση δε θα επέμβει… εισαγγελέας, αλλά το ίδιο το Δημόσιο που θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου στην επικείμενη αξιολόγηση.
Πέραν αυτού, θα γίνει λεπτομερής έλεγχος στο… απουσιολόγιο προκειμένου να εξεταστούν τυχόν κενά με ημερομηνίες που οι εργαζόμενοι έλειπαν από την εργασίας τους και είχαν χαρακτηριστεί «αδικαιολογήτως απόντες». Επιπλέον, υπό μικροσκόπιο θα περάσουν και όλες οι αναρρωτικές άδειες που έχει πάρει κάθε υπάλληλος, ώστε να εξεταστούν τα χρονικά όρια και να διαπιστωθεί αν υπάρχει υπερβολική και ύποπτη χρήση του δικαιώματος αδείας. Εάν διαπιστωθούν παρατυπίες, τότε οι «επίορκοι» υπάλληλοι θα δουν και αυτοί την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.
Να σημειωθεί πως πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε πει ξεκάθαρα πως πρέπει «να φύγουν οι τεμπέληδες από το Δημόσιο», ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αντώνης Μανιτάκης είχε μιλήσει για απολύσεις των «ακατάλληλων» στο Δημόσιο: «Δεν μπορεί να μιλά κανείς για αθρόες απολύσεις, ωστόσο όσοι κριθούν ανεπαρκείς και ακατάλληλοι κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης θα απολυθούν», είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Πέραν αυτού, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε μιλήσει για τέσσερις λόγους απολύσεων που προβλέπονται για τους δημόσιους υπαλλήλους και ισχύουν από το 1951.«Αυτούς θα εφαρμόσω αν χρειαστεί, με τις διαδικασίες που προβλέπονται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και επιτρέπει το Σύνταγμα», είχε πει. Εξειδικεύοντάς τους, είχε κάνει λόγο για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα αλλά και για αυτούς που κρίνονται ανεπαρκείς ύστερα από αξιολόγηση: «Εάν διαπιστωθούν με αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια υπάλληλοι με οποιεσδήποτε διαδικασίες νόμιμες, υπάρχουσες οι οποίοι είναι ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς όπως προβλέπει ο κώδικας και η διαδικασία, θα απολυθούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.
Να σημειωθεί ότι με βάση το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (Ν.3528/2007 – Άρθρο 152: Λόγοι απόλυσης) «ο υπάλληλος απολύεται μόνο για τους επόμενους λόγους: α) επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης, β) σωματική ή πνευματική ανικανότητα, γ) κατάργηση της θέσης στην οποία υπηρετεί, δ) συμπλήρωση ορίου ηλικίας και τριακονταπενταετίας, ε) ακαταλληλότητα κατά το άρθρο 95 του παρόντος Κώδικα».

aftodioikisi
Διαβάστε περισσότερα » »

«Leader» πρόσκληση στους επενδυτές από το Δήμο Εορδαίας

Σε ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/1/2013 και ώρα 19:00μμ στην αίθουσα Συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα., καλούν επενδυτές και κατοίκους η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.–ANKO και ο Δήμος Εορδαίας. Η ενημέρωση θα αφορά στην 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Άξονα 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2007-2013.
Στελέχη της ΑΝΚΟ, που είναι η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος στο Νομό Κοζάνης, θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις δράσεις που έχουν προκηρυχθεί καθώς και τις δυνατότητες και ευκαιρίες που παρέχονται από το πρόγραμμα έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013, που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων.

aftodioikisi
Διαβάστε περισσότερα » »

Το μεγάλο κόλπο με τα κουπόνια των φαρμάκων! Πως κυκλώματα υπερχρεώνουν τα Ταμεία

Μέτρα για να σταματήσουν τόσο οι παράτυπες εξαγωγές φαρμάκων που αφήνουν άδεια τα ελληνικά φαρμακεία όσο και για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων που ενώ βγάζουν φάρμακα από τη χώρα υπερχρεώνουν και τα ελληνικά ασφαλιστκά Ταμεία, λαμβάνει το υπουργείο Υγείας.
Σε απαγόρευση των εξαγωγών για τρεις μήνες σε φάρμακα που απουσιάζουν από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων προχωρά το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Ταυτόχρονα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να χτυπήσει κυκλώματα που κινούνται στην αγορά φαρμάκων και ενώ εξάγουν σκευάσματα αξιοποιούν τις ταινίες γνησιότητας (κουπόνια) 2 και 3 φορές χρεώνοντας τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Το τελευταίο διάστημα λείπουν από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων περισσότερα από 140 φάρμακα με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται στην αναζήτηση των απαραίτητων σκευασμάτων τους.
Παρότι αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωνε ότι για τις ελλείψεις φταίνε ακόμη και οι ...φαρμακοποιοί πλέον παραδέχεται ότι η απουσία φαρμάκων οφείλεται στη δραστική μείωση των τιμών που καθιστά πολλά φάρμακα ελκυστικά για εξαγωγές. Τακτική συνήθης για τις φαρμακαποθήκες που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα όχι απλά βγάζουν ελληνικά φάρμακα στο εξωτερικό αλλά διπλοχρεώνουν και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς δεν αποκολλούν και καταστρέφουν αντίστοιχα τις ταινίες (κουπόνια).
Το φαινόμενο των παράλληλων εξαγωγών εκτιμάται ότι έχει ετήσιο τζίρο περίπου 400 εκατ. ευρώ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μετά από σχετική σύσκεψη με τον ΕΟΦ δήλωσε ότι μεγάλη ευθύνη φέρουν και φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες δεν προμηθεύουν αρκούντως ικανοποιητικά την ελληνική αγορά (λόγω χαμηλών τιμών) με αποτέλεσμα να καταγράφονται ελλείψεις. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε τα κουπόνια από τα φάρμακα που εξάγονται να επιστρέφουν στον ΕΟΦ και να μη γίνονται διπλοχρεώσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κόλπα που καταγράφονται εδώ και χρόνια στην αγορά φαρμάκου. Διάφοροι επιτήδειοι ενώ εξάγουν τα φάρμακα, δεν αφαιρούν τις ταινίες γνησιότητας (κουπόνια) και δεν τις επιστρέφουν στον ΕΟΦ για καταστροφή ως οφείλουν. Αντίθετα κολλούν εκ νέου τα κουπόνια σε βιβλιάρια ασφαλισμένων και χρεώνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία 2 και 3 φορές. Το φαινόμενο είναι γνωστό στον εκάστοτε υπουργό Υγείας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει χτυπηθεί.
Ο Μάριος Σαλμάς επιχειρεί τώρα να υποχρεώσει όλες τις φαρμακαποθήκες να επιστρέφουν τα κουπόνια, με ειδική καταγραφή των εξαγωγών που θα γίνεται μέσω του ΕΟΦ.
Δήμητρα Ευθυμιάδου

iatropedia.com
tragiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Σβήνουν... Μονάδες Εντατικής

Παραμένουν κλειστές 154 κλίνες και αναμένεται να μπει λουκέτο σε άλλες 50 λόγω έλλειψης προσωπικού

Ρεπορτάζ: Μάρθα Καϊτανίδη, Φωτεινή Στεφανοπούλου


Ερμητικά κλειστές παραμένουν 154 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, την ώρα που η λίστα αναμονής που διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ αριθμεί καθημερινά έως και 40 βαριά ασθενείς. Στο παρά πέντε αναζητείται λύση από το υπουργείο Υγείας, καθώς έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να τεθούν εκτός λειτουργίας άλλα 40-50 κρεβάτια.
Η λήξη των συμβάσεων 120 νοσηλευτών και 50 γιατρών είναι η αιτία που επιδεινώνει κι άλλο τη λειτουργία τού ούτως ή άλλως αποδυναμωμένου τομέα Εντατικής Θεραπείας.
Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 8%-12% του συνόλου των νοσοκομειακών κλινών μιας χώρας πρέπει να είναι κρεβάτια Εντατικής, στη χώρα μας όμως το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 2,2%.
Οπως υπογραμμίζει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) και καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Απόστολος Αρμαγανίδης, εάν δεν βρεθεί άμεση λύση τότε θα «κλείσουν» τουλάχιστον άλλα 40 κρεβάτια, καταδικάζοντας τους ασθενείς σε νοσηλεία β' κατηγορίας. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι η ανεπάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ οδηγεί τους γιατρούς να διασωληνώνουν τους ασθενείς σε απλούς θαλάμους.
Ακόμη και σε ένα από τα πλέον σύγχρονα δημόσια νοσοκομεία, στο Αττικόν, βγαίνουν το τελευταίο διάστημα κρεβάτια ΜΕΘ εκτός λειτουργίας εξαιτίας της αποχώρησης νοσηλευτών.
Ετσι, τον περασμένο Μάιο βγήκαν εκτός λειτουργίας δύο κρεβάτια, τον Οκτώβριο προστέθηκαν επιπλέον τρία και άλλα τόσα τον περασμένο μήνα. Πλέον, 17 κλίνες παραμένουν ανοιχτές ενώ δέκα είναι ανενεργές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Αρμαγανίδη, έως τις 15 Φεβρουαρίου τα εν λειτουργία κρεβάτια θα μειωθούν σε 12, αφού λήγουν συμβάσεις νοσηλευτών που απασχολούνται στο Αττικόν.
Στο «κόκκινο» βρίσκεται και η Πανεπιστημιακή Μονάδα του νοσοκομείου Σωτήρια η οποία, έπειτα από χρόνια στην... αναμονή λόγω έλλειψης προσωπικού, τέθηκε σε λειτουργία το 2009. Η πανδημία γρίπης στάθηκε η αιτία για να «ανοίξουν» κρεβάτια εκείνη την περίοδο ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαριά ασθενείς, οι οποίοι τότε είχαν αυξηθεί σημαντικά μετά τις βαριές επιπλοκές που εμφάνιζαν λόγο του ιού Α (Η1Ν1).
Τότε, μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προσλήφθηκε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με μονοετείς ή διετείς συμβάσεις, οι οποίες ωστόσο λήγουν.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στα νοσοκομεία της Αττικής οι Μονάδες είναι «ορφανές» από νοσηλευτές, ενώ στην περιφέρεια, ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, οι διοικητές βρίσκονται σε αναζήτηση εξειδικευμένων εντατικολόγων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, όπου λόγω έλλειψης γιατρών έκλεισε η Β' ΜΕΘ, δυναμικότητας πέντε κλινών, και πλέον οι ασθενείς εξυπηρετούνται μόνο από την Α' ΜΕΘ που διαθέτει δέκα κλίνες. Οπως υπογραμμίζει στα «ΝΕΑ» ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Βέργουλας, είχε γίνει προκήρυξη θέσεων, ωστόσο δεν υπήρξε ενδιαφέρον από γιατρούς, ούτε από εποχιακούς, που προσλαμβάνονται με ετήσιες συμβάσεις. Προχθές, μάλιστα, η διοίκηση του νοσοκομείου έστειλε εκ νέου έγγραφο στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας να πληρωθούν οι κενές θέσεις.
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και η ΜΕΘ του Παπαγεωργίου, όπου από τα 22 κρεβάτια σήμερα λειτουργούν τα 16, τα οποία μάλιστα αναμένεται να μειωθούν τον επόμενο μήνα. «Καταφέραμε να λειτουργούμε 16 κλίνες επειδή πήραμε 17 άτομα προσωπικό μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ωστόσο, αυτοί φεύγουν τον Φεβρουάριο γιατί λήγουν οι συμβάσεις τους. Και το χειρότερο είναι ότι για να εργαστείς σε ΜΕΘ χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες εμπειρία, την οποία μόλις την αποκτούν αυτοί που προσλαμβάνονται φεύγουν», τονίζει ο διευθυντής του νοσοκομείου Γιώργος Χριστόπουλος.
Δραματική είναι η κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία, όπου στα χαρτιά λειτουργούν δύο ΜΕΘ, ωστόσο στην πράξη μόνο μία. Τα επτά κρεβάτια του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης παραμένουν επί χρόνια κλειστά εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ενώ τα Νοσοκομεία Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς δεν διαθέτουν ΜΕΘ. Ετσι, οι ασθενείς και των τεσσάρων νομών της περιφέρειας εξυπηρετούνται μόνο από τη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, η οποία διαθέτει μόλις έξι κλίνες. Μοιραία, πολλοί ασθενείς διακομίζονται στα γειτονικά Νοσοκομεία Βέροιας ή Εδεσσας, εάν βρεθεί ελεύθερη κλίνη. 
 
tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιστορικός Σκοπίων: «Δυστυχώς ο Τάφος του Αλεξάνδρου δεν είναι στα Σκόπια»...

Η ιστορικός συγγραφέας των Σκοπίων, Νάντε Πρόεβα που έγραψε το βιβλίο «Αλέξανδρος- η ζωή και το έργο του», έστειλε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που επιμένουν ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στην περιοχή της Βαρντάρσκας.


«Γνωρίζω ότι θα απογοητεύσω τους εθνικές, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι δίπλα μας, κοντά στο σπίτι μας. Αλλά, η ιστορία και τα ευρήματα που αναφέρονται στον 4ο αιώνα προ Χριστού επιβεβαιώνουν ότι ο τάφος του Στρατηλάτη είναι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου» είπε η συγγραφέας του βιβλίου.

(Σχόλιο: Η κακομοίρα τι ήθελε και το είπε. Στην παρουσίαση του βιβλίου της, παρότι γέμισε η αίθουσα, δεν κατάφερε να βρει αγοραστές για την έρευνά της... Δεν έμαθε πως πρέπει να χαϊδεύει τα αυτιά του λαού για να ...πουλήσει;)

mikres-ekdoseis.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ο Άγνωστος Βάρναλης και 19 αδημοσίευτα ποιήματά του» του Ηρακλή Κακαβάνη δημοσιογράφου - συγγραφέα


Την Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2012
Θα παρουσιαστεί το βιβλίο
«Ο Άγνωστος Βάρναλης και 19 αδημοσίευτα ποιήματά του»
του Ηρακλή Κακαβάνη δημοσιογράφου - συγγραφέα (εκδόσεις ΕΝΤΟΣ)

στην Κοζάνη
στο Αναγνωστήριο της Κοβεντάρειου Βιβλιοθήκης, στις 19.30.

Θα μιλήσουν:
Η επίκουρος καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Δραματουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεωργία Λαδογιάννη
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης Τούλα Νάκα
Ο Γυμνασιάρχης - Φιλόλογος Μιχάλης Παπάς
Η φοιτήτρια φιλολογίας του ΑΠΘ Νάνσυ Βούζα
Ο σύγγραφέας του βιβλίου Ηρακλής Κακαβάνης

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και η Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη

Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Το νερό, νεράκι θα πούμε! ΕΥΑΘ: "Ο αγώνας τώρα αρχίζει"
Χθες πέρασε από τη Βουλή το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ, ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να ...

παραχωρήσει το νερό της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες.
«Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αθανασόπουλος, διευκρίνισε ότι η πώληση ποσοστού μετοχών της ΕΥΑΘ ΑΕ, δε συνιστά πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ αλλά της κυβέρνησης στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος», εξασφαλίζοντας έτσι και την ασυλία του(;).
Δε χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΥΑΘ ουσιαστικά χαρίζεται για να οικονομήσουν κάποιοι, μια πρόχειρη αναγωγή των κερδών της σε βάθος 30ετίας που θα είναι και η σύμβαση παραχώρησης συνεπάγεται καθαρά κέρδη άνω των 600.000.000 ευρώ.
Μέχρι τον Οκτώβρη υπολογίζουν να τελειώσουν με την ΕΥΑΘ, υπολογίζουν να τελειώσουν με το νερό της Θεσσαλονίκης, υπολογίζουν, υπολογίζουν...εμάς μας υπολογίζει κανείς;
Μας έχουν υποτιμημένους και αυτό είναι το λάθος τους.
Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης μπορεί να σταματήσει την αρπαγή.
Όλοι μαζί συντονισμένα, μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Σ.Ε.Υ.Α.Θ.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτή είναι η μυστική βάση των Ναζί στην Ανταρκτική - ΒΙΝΤΕΟ

Αυτή είναι η μυστική βάση των Ναζί στην Ανταρκτική - ΒΙΝΤΕΟ Οι Γερμανοί, πριν ξεσπάσει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, έχοντας το αίσθημα του ηττημένου αλλά και του εμπάργκο από τον πρώτο πόλεμο στραφήκαν στην έρευνα νέων εναλλακτικών μορφών ενέργειας και πόρων...
Ένας άγνωστος χώρος που θα εξερευνούσαν ήταν και η Ανταρκτική.
Η πρώτη γερμανική αποστολή στην Ανταρκτική ήταν η Εκστρατεία Gauss το 1901 – 1903, με επικεφαλής τον βετεράνο στην Αρκτική και τη γεωλογία καθηγητή Erich von Drygalski, και ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ένα αερόστατο για εναερία παρατήρηση στην Ανταρκτική.
Η δεύτερη γερμανική αποστολή στην Ανταρκτική ήταν το 1911-1912 με τον Wilhelm Filchner, που είχε στόχο την διέλευση της Ανταρκτικής για να μάθουν αν υπήρχαν κομμάτια γης χωρίς πάγο.
Η τρίτη ήταν η Νέα Σουηβία 1938 (Neuschwabenland), που άρχισε να εξερευνάται από τη Γερμανία στις 17 Δεκεμβρίου 1938. Για την προετοιμασία τους για την αποστολή, οι Γερμανοί κάλεσαν ένα Αμερικανό πολικό εξερευνητή και αξιωματικό του Ναυτικού, τον Ρίτσαρντ Ε. Μπερντ (Richard Ε. Byrd), που είχε εξερευνήσει μέρος του πόλου με στόχο να ιδρύσει μια αμερικανική βάση στην περιοχή το 1928-1930 με όνομα Little America.
Τότε ο Μπερντ είχε αναστατώσει τον παγκόσμιο Τύπο δείχνοντας ένα φιλμ και αναφέροντας ότι είχε ανακαλύψει περιοχές με ζεστό νερό με βλάστηση και άγνωστα ζώα. Ωστόσο, ο Μπερντ αρνήθηκε να συμμετάσχει στη γερμανική αποστολή.
Η νέα εκστρατεία των Γερμανών ξεκίνησε από το Αμβούργο για την Ανταρκτική με το πλοίο MS Schwabenland, το οποίο θα μπορούσε επίσης να εκτοξεύσει και αεροσκάφη με τη βοήθεια ενός καταπέλτη.
Στις 19 Ιανουαρίου 1939 το πλοίο έφθασε στην ανταρκτική σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει ονομαστεί από την Νορβηγία ως Dronning Maud Land, αρχίζοντας τις πτήσεις, χαρτογραφώντας την περιοχή.
Η περιοχή ήταν μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους 69 ° 10 'Ν και 76 ° 30′ Ν και γεωγραφικό μήκος 11 ° 30 Δ και 20 ° E 00 ', με συνολικό χώρο 600,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτή η περιοχή ονομάστηκε Neuschwabenland.
Κατά τη διάρκεια των πτήσεων και των πεζοπόρων αποστολών, εκατοντάδες γερμανικές σημαίες έπεσαν για να συμβολίζουν την κατοχή της Γερμανίας στο έδαφος, αλλά όπως αναφέρουν σήμερα οι Γερμανοί ιστορικοί ήταν προκειμένου να αναιρεθούν τυχόν αξιώσεις της ιδιοκτησίας στη Νορβηγία.
Επιπλέον, η εκστρατεία δημιούργησε μια προσωρινή κατασκήνωση και ανέφερε ότι γύρω από την περιοχή τους υπήρχε κάποια βλάστηση, εξαιτίας των θερμών πηγών κοντά στη λίμνη.
Θα πρέπει να αναφέρουμε και την επίσημη θέση των γερμανικών απόψεων που δηλώνουν ότι η όλη αποστολή αποσκοπούσε στην βιομηχανία της φαλαινοθηρίας που προήχθη μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '30 σε ένα πολύ σημαντικό κλάδο της γερμανικής οικονομίας.
Περισσότερα από 50 πλοία φαλαινοθηρίας υπήρχαν την εποχή του 1938/39, με σχεδόν παράγωγη 500.000 βαρέλια πετρελαίου φάλαινας – εκτός από την Φαλαινοθηρία προβλέπονται επίσης για την παρασκευή εκρηκτικών γλυκερίνη.
Η επιδίωξη της ναζιστικής ηγεσίας ήταν να σταματήσει στο έπακρο η εξάρτηση από εισαγωγές με ένα τετραετές σχέδιο που προέβλεπε μια ολοκληρωμένη επέκταση του γερμανικού φαλαινοθηρικού στόλου και στην Ανταρκτική.
Η αποστολή επίσης είχε στόχο να ερευνήσει για ορυκτό πλούτο και πετρέλαιο αλλά και τη διερεύνηση χώρων για μια πιθανή βάση του Τρίτου Ράιχ.
Το επόμενο έτος, ένα μήνα μετά τις εχθροπραξίες που είχαν αρχίσει στην Ευρώπη, οι Γερμανοί επέστρεψαν στο Neuschwabenland για να τελειώσουν αυτό που είχαν ξεκινήσει, που υποδηλώνει ότι η βάση ήταν υπό κατασκευή.
Όπως προέκυψε, στη περιοχή που ερευνούσαν βρήκαν μια φυσική σήραγγα με πολλά χιλιόμετρα μήκος, που τελικά τους οδήγησε σε ένα κολοσσιαίο υπόγειο σπήλαιο που ήταν ασυνήθιστα ζεστό που ζεσταινόταν προφανώς γεωθερμικά. Στο τεράστιο σπήλαιο αρχικά βρήκαν μια υπόγεια λίμνη αλλά όπως αποδείχθηκε τα σπήλαια ήταν τόσο εκτεταμένα ώστε να έπρεπε να εξερευνηθούν χωριστά.
Οι Ναζί αρχικά κατασκεύασαν μια βάση σε ένα σπήλαιο με αποβάθρες για τα γερμανικά υποβρύχια και η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιούσαν ήταν από την ηφαιστειακή δραστηριότητα, η οποία τους έδωσε τη θερμότητα και ατμό που βοήθησε στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Στις 18 Ιουλίου 1945, εφημερίδες σε όλο τον κόσμο επικεντρώθηκαν σε τίτλους με αναφορές στην Ανταρκτική. Οι New York Times, τότε δήλωσαν "Ο Χίτλερ είναι στο Νότιο Πόλο".
Οι τίτλοι που συγκλόνισαν τον κόσμο βασίζονται, εν μέρει, σε γεγονότα. Τα γεγονότα ερχόταν και από από τον Γερμανό Ναύαρχο Karl Donitz, που αργότερα έζησε ελεύθερος στη Γερμανία, δηλώνοντας την πικρία του ως αξιωματικός όσον αφορούσε γενικά τους ιστορικούς που δεν τολμούσαν να γράψουν για την μεγάλη ναζιστική βάση με όνομα νέο Βερολίνο στην Ανταρκτική.
Ο Γερμανός ναύαρχος είχε αναφέρει ότι το γερμανικό ναυτικό είχε εκτελέσει ένα μεγάλο έργο. Το γερμανικό ναυτικό ξέρει κρυψώνες στους ωκεανούς και κατά συνέπεια είναι πολύ εύκολο να μεταφέρει τον Φύρερ σε ασφαλές μέρος που θα έχει την ευκαιρία να εργαστεί για τα τελικά του σχέδια.
Η ανακάλυψη ήταν ότι βρήκαν μια υποβρύχια τάφρο που τους πήγαινε κατ' ευθείαν μέσω της Ανταρκτικής σε ένα υπόγειο παράδεισο με ζεστές υπόγειες λίμνες, και βλάστηση και πάγο.
Το 1952, η κυβέρνηση της νέας Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ερεύνησε τις φήμες για την ναζιστική βάση προσπαθώντας να εντοπίσει τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
Μια πληθώρα από φήμες υποστηρίζει ότι η Neuschwabenland δεν είχε ποτέ εγκαταλειφθεί από τους Ναζί μετά την πρώτη αποστολή. Στην πραγματικότητα, μερικά μέλη του πληρώματος του "Schwabenland" δήλωσαν ότι θα έκαναν αρκετά ταξίδια στην Ανταρκτική για να εδρεύσουν μια απόρρητη αποικία των Ναζί, και θα χρειαζόταν την μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού και βαρέα εργαλεία εξόρυξης και κατασκευής σηράγγων.
Πράγματι τα εναπομείναντα μητρώα των γερμανικών ναυτικών βάσεων αναφέρουν, μαζικές μετακινήσεις τεχνικών υλικών για άγνωστη περιοχή και ότι αρκετά γερμανικά υποβρύχια γέμισαν με υψηλόβαθμα στελέχη των Ναζί που εγκατέλειψαν την Ευρώπη, βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα μυστικό δίκτυο σε υπόγεια καταφύγια στην Neuschwabenland.
Γερμανοί επιστήμονες που αιχμαλωτίστηκαν από τους συμμάχους, ενώ το Βερολίνο βομβαρδιζόταν, αποκάλυψαν πως υπήρχαν απόρρητα έγγραφα, σχεδιαγράμματα και χάρτες που αφορούσαν πτητικά άγνωστα μηχανήματα σε σχήμα δίσκου και εγκαταστάσεις μια απόρρητης βάσης στην Ανταρκτική με όνομα Νέο Βερολίνο.
Η επιχείρηση Ηigh Jump
Οι Σύμμαχοι το 1947 θορυβήθηκαν ακόμη περισσότερο όταν πληροφορήθηκαν τις φήμες που ήθελαν τη βάση της Ανταρκτικής να λειτουργεί τουλάχιστον από το 1935, χάρη στις ενέργειες της ομάδας Βριλ που ήταν μια ανεξάρτητη ομάδα με τεράστια κεφάλαια που ασχολούταν με τις νέες τεχνολογίες αλλά και την εξέλιξη επαναστατικών φουτουριστικών εναέριων οχημάτων σε σχήμα δίσκου.
Σε μικροφίλμ, που εντοπίστηκαν σε γερμανικό υποβρύχιο με προορισμό της νότιες θάλασσες, αποκαλύφθηκε η ανωτερότητα των Γερμανών σε θέματα τεχνολογίας δηλώνοντας ότι ήταν τουλάχιστον 50 χρονιά μπροστά.
Οι Αμερικανοί οργάνωσαν μια ναυτική εκστρατεία με 48 πλοία, μεταξύ αυτών ήταν υποβρύχια, ένα αεροπλανοφόρο και ένα πλοίο που μετέφερε 200 αεροσκάφη. Επίσης συμμετείχαν 4.080 στρατιώτες υπό την ηγεσία του Ναυάρχου Ρίτσαρντ Μπερντ (Richard Byrd), του γνωστού εξερευνητή, με πρόφαση την εξερεύνηση της Ανταρκτικής. Στην πραγματικότητα ήθελαν να βρουν και να καταστρέψουν τη γερμανική βάση.
Η επίσημη ονομασία της εκστρατείας ήταν Highjump (OpHjp). Η αποστολή έφτασε τον χειμώνα του 1946-1947, και έληξε στα τέλη Φεβρουαρίου 1947.
Επισήμως η αποστολή Highjump ήταν να επεκταθεί η ανταρκτική ερευνητική βάση Little America. Ο Μπερντ είχε στη διάθεσή του οκτώ μήνες για να φέρει εις πέρας την αποστολή του, αλλά σε οκτώ εβδομάδες αναγκάστηκε να επιστρέψει με πολλές απώλειες σε μαχητικά αεροπλάνα! Τι είχε συμβεί;
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από άντρες της αποστολής, το Αμερικανικό Ναυτικό βρέθηκε αντιμέτωπο με ομάδα πραγματικών ιπτάμενων δίσκων. Στις αερομαχίες που ακολούθησαν με την άφιξη στην Ανταρκτική, καταστράφηκαν τέσσερα αεροπλάνα και αλλά 12 χάθηκαν.
Καθώς υστερούσαν σημαντικά από τη δύναμη πυρός των Γερμανών, οι αμερικανικές υπηρεσίες ανακάλεσαν την αποστολή.
Στις επίσημες αναφορές που κατατέθηκαν, τα τέσσερα αεροπλάνα που καταστράφηκαν φαίνεται να "παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα και έπεσαν πάνω σε παγόβουνα".
Ο ναύαρχος Byrd είχε δώσει μια αναπάντεχη, συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El Mercurio, στο Σαντιάγο, Χιλή στις 5 Μαρτίου 1947. Το δημοσίευμα έγραφε ότι "...ο Ναύαρχος Μπερντ (Byrd) δήλωσε σήμερα ότι ήταν επιτακτική ανάγκη για τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινήσει άμεσα μέτρα άμυνας κατά άγνωστων εχθρικών περιοχών. Ο ναύαρχος δήλωσε επίσης ότι δεν ήθελε να φοβίσει κανέναν, αλλά ήταν μια πικρή πραγματικότητα ότι σε περίπτωση ενός νέου πολέμου, οι ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αμυνθούν από ιπτάμενα αντικείμενα, που έρχονται από τον πόλο με απίστευτες ταχύτητες.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο ναύαρχος ανέφερε επίσης ότι σε ένα ταχέως συρρικνούμενο κόσμο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν πλέον να αντλήσουν κανένα αίσθημα ασφάλειας από την απομόνωσή της ή τη γεωγραφική απόσταση από ωκεανούς. Ο ναύαρχος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την πεποίθησή του ότι ολόκληρη η ήπειρος της Ανταρκτικής πρέπει να παρακολουθείται στενά".
Όσο αφορά τον Ναύαρχο Μπερντ, όταν έφτασε στις ΗΠΑ πέρασε αρκετές εβδομάδες στα ανακριτικά γραφεία.
Όλα τα έγγραφα και το ημερολόγιό του εξαφανίστηκαν περιέργως. Ως ημερομηνία θανάτου του, στη Wikipedia, αναφέρεται η 11η Μαρτίου του 1957.
Τότε ο Αϊζενχάουερ είχε δηλώσει: "Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα" και επιβεβαιώνεται από την ανησυχητική φράση του ναυάρχου Μπερντ, "στην περίπτωση ενός νέου πολέμου".
Τα τελευταία Τάγματα του Χίτλερ περιμένουν για τη χρυσή ευκαιρία τους
Ήδη από τη δεκαετία του 1950, φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν ανάμεσα στους γερμανικούς εθνικιστικούς κύκλους που ήταν βέβαιοι ότι τα μεταπολεμικά ιπτάμενα οχήματα τύπου δίσκου που πετούσαν σε όλο των κόσμο ήταν στην πραγματικότητα γερμανικά υπερ-όπλα που ήταν υπό ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του Τρίτο Ράιχ. (Τότε ας μη ξεχνάμε συνέβη και το περιστατικό του Roswell).
Μέχρι τα τέλη του 1970, νεοναζί συγγραφείς ισχυρίζονταν ότι η το θρυλικό Τελευταία Τάγμα, που είχε σκοπό να διαφυλάξει τα απόρρητα των ναζί μετά τον πόλεμο, ήταν σε ένα τεράστιο υπόγειο παράδεισο στην Ανταρκτική.
Οι William και Landig, δύο νέο-ναζί εκδότες και συγγραφείς, αναφέρουν με γεγονότα, ιστορίες και υποδείξεις την ναζιστική αναβίωση. Ορισμένοι αναφέρουν ότι, όταν οι Αμερικανοί απέτυχαν να χτυπήσουν την υπόγεια βάση των Γερμανών "Neuberchtesgarden" στην Ανταρκτική πραγματοποιήθηκαν χτυπήματα το 1958 υπό το πρόσχημα πυρηνικών δοκιμών.
Αυτό που επίσημα γνωρίζουμε είναι ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσιεύει defencenet.grτο 1958 ως μέρος της Επιχείρησης "Argus" έγιναν τρεις ατμοσφαιρικές πυρηνικές εκρήξεις. Οι δοκιμές αυτές ήταν πράγματι στο νότιο ημισφαίριο μεταξύ 2.300 και 3,500 χιλιόμετρα βόρεια της Maud Land. Φυσικά, άλλα αυτά μπορούν να είναι προϊόντα αχαλίνωτης φαντασίας αλλά κανένας δεν έχει αρνηθεί την παταγώδη αποτυχία της αποστολής Ηigh Jump και τις μαρτυρίες των πληρωμάτων ότι αντιμετώπισαν ανώτερα ιπτάμενα αντικείμενα στην Ανταρκτική.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2006 και ισχυρίζεται ότι είναι μια έξοδος γερμανικών ιπτάμενων δίσκων στην Ανταρκτική.
Δείτε ένα ενδιαφέρον ρωσικό ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους:

goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Διασωληνωμένοι δύο νέοι μετά από καταδίωξη - Συνελήφθησαν οι αστυνομικοί

Διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ δύο νεαροί μετά από αστυνομική καταδίωξη. Συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ
Τα δύο νέα παιδιά, 15 και 19 ετών, δεν σταμάτησαν σε τροχονομικό έλεγχο από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην πλατεία Ελευθερίας.
Ακολούθησε, σύμφωνα με το cretalive.gr, καταδίωξη μέσα από τα στενά του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του δικύκλου και τα δύο παιδιά να εκσφενδονιστούν και να συρθούν στο έδαφος.
Τα δύο νεαρά παιδιά νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, με την κατάστασή τους να κρίνεται κρίσιμη.
Οι νεαροί είναι διασωληνωμένοι και σήμερα Πέμπτη εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι, το βράδυ της Τετάρτης, δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ, σε κανένα νοσοκομείο της χώρας και έτσι έμειναν στα ΤΕΠ.
Οι δύο αστυνομικοί, ένας 28χρονος κι ένας λίγο μικρότερος, έχουν συλληφθεί, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα για την υπόθεση.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

H "γαλάζια" κουμπάρα των εικονικών γάμων

Υποψήφια με το κόμμα της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης μία από τους "εγκεφάλους" των εικονικών γάμων για την παροχή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς
 Μια 52χρονη μεταφράστρια - μεσίτρια, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές στην Α' Θεσσαλονίκης και παράγοντας του κόμματος σε θέματα ομογενών, είναι μεταξύ των τριών "εγκεφάλων" του κυκλώματος με τους "λευκούς γάμους".
Στο κύκλωμα εμπλέκονται έως τώρα 172 άτομα και ανάμεσά τους με ενεργό ρόλο 7 δικηγόροι,  μεταφραστές, 1 υπάλληλος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και 2 υπάλληλοι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ωραιόκαστρου.
Η Μάρθα Τσαρτσίδου, που εργαζόταν ως μεταφράστρια και μεσίτρια στη Θεσσαλονίκη, ενώ το διάστημα 2006 - 2010 ήταν δημοτική σύμβουλος Χορτιάτη, συνελήφθη σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, μαζί με άλλα 10 άτομα και φέρεται ως ένα από τα τρία ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.
Τα άλλα δύο, σύμφωνα με το Έθνος, είναι μία 40χρονη Γεωργιανή, Μ.Κ., και ένας 36χρονος δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, Στ.Χ., ενώ σύμφωνα και με τις καταγραφές του "κοριού" μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τελέστηκαν 69 γάμοι και ήταν στα σκαριά άλλοι 78.
Ο τιμοκατάλογος της ντροπής
Η "ταρίφα" από τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω ενός εικονικού γάμου έφτανε μέχρι 7.000 ευρώ, ενώ "γαμπροί" και "νύφες" ήταν άτομα με οικονομικά προβλήματα που εισέπρατταν 500 - 1.000 ευρώ ή 2.000 ευρώ αν ταξίδευαν στο εξωτερικό για να γίνει η τελετή.
Τα μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, εντόπιζαν τους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα μέσα από τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας, ενώ η Μ. Τσαρτσίδου χρησιμοποιούσε της διπλή της ιδιότητα, αυτή της μεταφράστριας - μεσίτριας αλλά και του κομματικού στελέχους που είχε προσβάσεις σε περιφέρεια και δήμους.
Οι τρεις εγκέφαλοι εντόπιζαν Γεωργιανούς που έρχονταν στη χώρα μας και τους κατηύθυναν στο να υποβάλουν αίτημα για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες.
Μάλιστα αναζητούσαν Γεωργιανούς σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, όπου επίσης έψαχναν για "γαμπρούς" και "νύφες".
Μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους, οι Γεωργιανοί έπαιρναν δελτίο αιτούντος ασύλου, το οποίο νομιμοποιούσε την προσωρινή τους παραμονή. Τότε γινόταν η έρευνα για τους "γαμπρούς" και τις "νύφες", Έλληνες όλοι, οι οποίοι έναντι αμοιβής σύναπταν τους "λευκούς" γάμους.
Η 40χρονη Γεωργιανή αναλάμβανε την ανεύρεση των αλλοδαπών, ενώ ο 36χρονος δικηγόρος και η 52χρονη μεταφράστρια - μεσίτρια τα γραφειοκρατικά και διαδικαστικά ζητήματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι "σύζυγοι" δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δεν συναντήθηκαν ποτέ, δεν ήξεραν καν ο ένας τα στοιχεία του άλλου.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφάλειας ταξίαρχο Αθηναγόρα Παζαρή, ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2010 και μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τα μέλη της αποκόμισαν από 68 εικονικούς γάμους 230.000 ευρώ και σχεδίαζαν άμεσα άλλους 78 που θα τους απέφεραν άλλα 300.000 ευρώ.
Οι συλλήψεις έγιναν σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση και μεταξύ των συλληφθέντων είναι, εκτός από τα τρία ηγετικά στελέχη, ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ένας υπάλληλος ου Δήμου Ωραιόκαστρου, ενώ αναζητούνται 5 άτομα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.


news247.gr
Διαβάστε περισσότερα » »