Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Γερμανικά συμφέροντα στηρίζουν την αυταρχική κυβέρνηση Gruevski

Ομάδα 21 διανοούμενων από την ΠΓΔΜ απέστειλαν επιστολή στη διοίκηση της γερμανικής εκδοτικής εταιρίας WAZ, με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για το ρόλο που διαδραματίζει και την «πολιτική γραμμή» που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η γνωστότερη εφημερίδα των Σκοπίων, Dnevnik.

Οι διανοούμενοι αυτοί, οι οποίοι συχνά εκφράζουν επικριτικές απόψεις για τη κυβέρνηση του Nikola Gruevski στην ΠΓΔΜ, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι η Dnevnik τους τελευταίους μήνες, μετά και την τοποθέτηση νέου αρχισυντάκτη, έχει μετατραπεί σε «όργανο πολιτικής εξουδετέρωσης όλων όσοι διαφωνούν με τις πρακτικές της εξουσίας στη χώρα».

Αρκετοί από τους διανοούμενους αυτούς ήταν μέχρι πρόσφατα αρθρογράφοι στη Dnevnik και αποχώρησαν καταγγέλλοντας στροφή στη «γραμμή» της εφημερίδας. Στην επιστολή τους αναφέρουν ακόμη ότι η εφημερίδα, στα 15 χρόνια που κυκλοφορεί, υπήρξε ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας στη χώρα, όμως το τελευταίο διάστημα έχει εγκαταλείψει κάθε έννοια δεοντολογίας και αντικειμενικότητας και έχει επιδοθεί σε ένα «κυνήγι μαγισσών» εναντίον όλων όσοι ασκούν κριτική στη σημερινή κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.


Οι διανοούμενοι απευθύνουν έκκληση στη διοίκηση της WAZ να παρέμβει για να σταματήσει η «διολίσθηση» της εφημερίδας και να αναλάβει εκ νέου η Dnevnik το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε όλο το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης στη χώρα. Η Dnevnik μαζί με ακόμη δύο ημερήσιες εφημερίδες των Σκοπίων, τις Vest και Utrinski Vesnik, εξαγοράστηκε πριν από μερικά χρόνια από τον γερμανικό δημοσιογραφικό όμιλο WAZ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

kokkino_mauro-1-naiΤο αλβανικό κόμμα «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» απαιτεί από τις κυβερνήσεις Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας να ζητήσουν από την Ελλάδα την αύξηση του αριθμού των αλβανικών σχολείων, εφ’ όσον όπως υποστηρίζουν «στην Ελλάδα, οι Αλβανοί αντιστοιχούν 1/9 κατοίκους» (Μαθαίνουμε δηλαδή, και ότι υπάρχουν στην Ελλάδα 1.200.000 Αλβανοί).

Τα αλβανικά σχολεία πρέπει να ιδρυθούν σε κάθε μεγάλη πόλη, τις οποίες και προσδιορίζουν: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κρήτη κ.ά. Μας κάνουν χάρη, όμως διότι ζητούν να συμπεριληφθούν στους προϋπολογισμούς του 2012 των δύο χωρών και ξεχωριστές δαπάνες για την ίδρυση σχολείων στην Ελλάδα.

Το επιχείρημά τους είναι ότι, παρ’ όλο που η Ελλάδα βρίσκεται οικονομική κρίση επιχορηγεί τα ελληνικά μειονοτικά σχολεία στη Χειμάρα, την Κορυτσά και τους Αγίους Σαράντα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακόμα μια αποτυχία για τους Ρώσους με την απώλεια διαστημικού μεταγωγικού

Δεν έχει τελειωμό η κακοτυχία για το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα. Στην τελευταία παταγώδη αποτυχία, μη επανδρωμένο σκάφος Progress, που...
εκτοξεύτηκε την Τετάρτη για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, απέτυχε να φτάσει σε τροχιά και συνετρίβη στη Σιβηρία.

Φορτωμένο με 3,5 τόνους προμηθειών για το πολυεθνικό τροχιακό εργαστήριο, το σκάφος Progress M-12M εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν στις 16.00 ώρα Ελλάδας (17.00 ώρα Μόσχας).

Μόλις 325 δευτερόλεπτα μετά την πυροδότηση, ο πύραυλος έπεσε πίσω στη Γη, επιβεβαίωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο πυραυλοκινητήρας του ανώτατου σταδίου απενεργοποιήθηκε πρόωρα με αποτέλεσμα το σκάφος «να μην τεθεί στη σωστή τροχιά».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti, ο πύραυλος είναι πιθανό να κατέπεσε στα Αλταϊκά Όρη, κοντά στα σύνορα με την Κίνα και τη Μογγολία, σύμφωνα τουλάχιστον με μάρτυρες που άκουσαν μια έκρηξη σε μεγάλη απόσταση.

Για συντριβή στη Σιβηρία κάνει λόγο και το πρακτορείο Interfax.

Η καταστροφική αποτυχία δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το πλήρωμα του σταθμού, δεδομένου ότι οι προμήθειες που έχουν στη διάθεσή τους επαρκούν για έναν χρόνο.

Είναι ωστόσο μια σημαντική ήττα για την Roscosmos, της οποίας ο επικεφαλής «καρατομήθηκε» τον Απρίλιο έπειτα από μια σειρά αποτυχιών.

Η αρχή των δεινών ήρθε το Δεκέμβριο, όταν τρεις δορυφόροι του Glonass, της ρωσικής απάντησης στο GPS, καταστράφηκαν στον Ειρηνικό επειδή ο πύραυλος με τον οποίο εκτοξεύτηκαν δεν είχε... αρκετά καύσιμα.

Η δεύτερη παταγώδης αποτυχία ήρθε τον Φεβρουάριο, όταν ο στρατιωτικός δορυφόρος Geo-IK-2 απέτυχε να τεθεί στην κατάλληλη τροχιά και ουσιαστικά αχρηστεύτηκε.

Μια ακόμα αναποδιά ήρθε το Μάρτιο, όταν μια επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αναβλήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τους εορτασμούς για την ιστορική πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν.

Η τελευταία αποτυχία ήρθε μόλις την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας πύραυλος Proton έθεσε έναν δορυφόρο επικοινωνιών σε λανθασμένη τροχιά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπάνιο είδος μανιταριού υπάρχει μόνο στην Ελλάδα!

Σπάνιο είδος μανιταριού του γένους "plektania", που θεωρείται ιδιαίτερης αξίας, ανακαλύφθηκε στον Όρλιακα της βόρειας Πίνδου και υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Το ανακάλυψε ο εκπαιδευτικός, ερευνητής και ιδρυτικό μέλος του....
Συλλόγου Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κωνσταντινίδης. Ακόμη στο ίδιο βουνό ανακαλύφτηκαν δύο ακόμη σπάνια είδη. Το πρώτο είναι ένα είδος που ευδοκιμεί στην Αφρική και το δεύτερο
είναι αμερικάνικο είδος που φύεται στην Ιταλία, στο Μαυροβούνιο και τώρα στον Ορλιακα της βόρειας Πίνδου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Περικοπές και στο επίδομα 65.000 πολύτεκνων και τρίτεκνων μητέρων!

Ψαλίδι στο πολυτεκνικό επίδομα 65.000 τρίτεκνων μητέρων και μάλιστα αναδρομικά από την 1-1-2011 έφεραν οι αλλαγές και τα νέα κριτήρια που ψήφισε η κυβέρνηση με σχετικό νόμο (ν.3918/11).

Ο νόμος ψηφίστηκε το Μάρτιο και προβλέπει ότι οι τρίτεκνες μητέρες δεν θα παίρνουν πλέον τα 102 ευρώ ως επίδομα για το τρίτο τους παιδί, από τη στιγμή που τα άλλα δυο περάσουν την ηλικία των 23 ετών. Αντί των 102 ευρώ, σε αυτή την περίπτωση θα καταβάλλεται το πολυτεκνικό επίδομα που είναι 44 ευρώ.

Πριν από την ψήφιση του νέου νόμου, μια τρίτεκνη μάνα έπαιρνε 177 ευρώ το μήνα για το τρίτο της παιδί μέχρι να γίνει 6 ετών και μετά από την ηλικία αυτή της καταβαλλόταν 44 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, μέχρι να κλείσουν το 23ο έτος της ηλικίας τους.

Στην περίπτωση όμως που ένα από τα τρία παιδιά ήταν κάτω από 23, αντί για 44 ευρώ ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε ότι την καταβολή 102 ευρώ. Με το νέο νόμο, η διάταξη τροποποιήθηκε και αντί των 102 ευρώ, μια τρίτεκνη μητέρα θα παίρνει 44 ευρώ στην περίπτωση που το ένα από τα τρία παιδιά της είναι κάτω των 23 ετών!

Δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει, όπως η μείωση του επιδόματος να ισχύσει αναδρομικά από την 1-1-2011, ο ΟΓΑ που είναι ο φορέας πληρωμής των πολυτεκνικών επιδομάτων εφάρμοσε τη σχετική διάταξη και με βάση τα νέα κριτήρια, βρήκε περίπου 65.000 τρίτεκνες που θα πρέπει να… επιστρέψουν στο ταμείο περίπου 360 ευρώ η κάθε μία ώστε να καλυφθεί η διαφορά των 6 μηνών που πληρώθηκαν με 102 ευρώ, αντί 44 ευρώ που προβλέπει ο νόμος.

Για να μη ζητήσει πίσω τα λεφτά, ο ΟΓΑ, προχώρησε ήδη σε συμψηφισμό των ποσών μειώνοντας τις επόμενες πληρωμές που ανά δίμηνο γίνονται στους πολύτεκνους. Θα τα κρατά δηλαδή λίγα λίγα για να μη φέρει σε περαιτέρω δυσχερή θέση όσες τρίτεκνες έχουν 1 από τα τρία τους παιδιά κάτω των 23 ετών και θα διαπιστώνουν ότι το επίδομά τους θα εξακολουθήσει να είναι μειωμένο και στις επόμενες πληρωμές.

Το ποσό που προσδοκά να εξοικονομήσει το κράτος από τις περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ (για το 2011), ενώ ήδη εξετάζεται εκ νέου να μπουν και εισοδηματικά κριτήρια το 2012, για να παίρνουν το επίδομα λιγότεροι δικαιούχοι με κριτήριο το οικογενειακό εισόδημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΓΑ, τον Αύγουστο πληρώθηκαν επιδόματα σε 370.019 οικογένειες με ποσό 97,3 εκατ. ευρώ, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011, είχαν πληρωθεί 427.300 οικογένειες με 128,42 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάθετε για τα κουνούπια και τις επιδημίες.

Πέρυσι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο ιός του Δυτικού Νείλου και στοίχισε τη ζωή σε 34 άτομα. Φέτος, το πρώτο περιστατικό εγκεφαλίτιδας που οφείλεται στον συγκεκριμένο ιό επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο λοιμωξιολόγος στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλαχθούμε.

1 Τι προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου;
Τα συμπτώματα ποικίλλουν. Κάποιες φορές μοιάζουν με αυτά της κοινής γρίπης, ενώ σε κάποια άτομα εμφανίζονται έντονα συμπτώματα στο νευρικό σύστημα, όπως η εγκεφαλίτιδα και η μηνιγγίτιδα, που οδηγούν ακόμη και στον θάνατο.

2 Τα επικίνδυνα συμπτώματα είναι συχνά;

Οχι. Από αυτούς που θα μολυνθούν από το τσίμπημα το 80% δεν θα εμφανίσει καν συμπτώματα, το 19% θα νομίζει ότι περνάει κρυολόγημα με πυρετό και μόνο το 1% θα εμφανίσει τα έντονα συμπτώματα.

3 Ποια είναι τα συμπτώματα της λοίμωξης;
Τα απλά συμπτώματα είναι σαν του κρυολογήματος με πυρετό, κακουχίες κ.λπ. Τα σοβαρά περιλαμβάνουν διανοητική σύγχυση μαζί με πυρετό, αλλά και ιογενή μηνιγγίτιδα, δηλαδή πονοκέφαλο και δυσκαμψία στον αυχένα μαζί με πυρετό.


4 Πώς μεταδίδεται;
Μόνο από κουνούπι σε άνθρωπο. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

5 Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο σημείο του τσιμπήματος;
Οχι. Είναι ένα απλό τσίμπημα. Δεν εμφανίζεται ούτε πρήξιμο ούτε κάποιος ιδιαίτερος ερεθισμός. Δεν υπάρχει καμία διαφορά από οποιοδήποτε τσίμπημα κουνουπιού.

6 Το μεταφέρουν όλα τα είδη κουνουπιών;
Οχι. Αλλά το βασικό είναι ότι το πιο κοινό κουνούπι που έχουμε στην Ελλάδα είναι αυτό που μεταφέρει και μολύνει τον άνθρωπο με τον ιό του Δυτικού Νείλου.


7 Αυτοί που κολλάνε μπορεί να ξαναμολυνθούν;
Κάνουν αντισώματα και δεν φαίνεται πως έχουν κίνδυνο να ξαναμολυνθούν. Είναι σαν να εμβολιάζονται.

8 Πόσο διαρκούν τα συμπτώματα;
Το πολύ μέχρι πέντε ημέρες

9 Πότε πρέπει να πάμε στον γιατρό;
Μόνο εάν εμφανιστούν τα σοβαρά συμπτώματα, δηλαδή πυρετός που επιμένει και δεν πέφτει με αντιπυρετικά, σύγχυση, έντονος πονοκέφαλος, φωτοφοβία και δυσκαμψία στον αυχένα.

10 Πώς θεραπεύεται η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου;
Δεν υπάρχουν ειδικά φάρμακα, αλλά μόνο υποστηρικτική αγωγή, δηλαδή παυσίπονα και αντιπυρετικά.


11 Υπάρχει εμβόλιο;
Οχι αυτή τη στιγμή. Δοκιμάζονται διάφορα πειραματικά, αλλά δεν έχει εγκριθεί κανένα.

12 Εάν έχει μολυνθεί κάποιος στο σπίτι, τι πρέπει να προσέξουν οι άλλοι;
Να μην τους τσιμπούν τα κουνούπια, διότι ίσως είναι μολυσμένα στην περιοχή. Τίποτα άλλο.

13 Πού θα πρέπει να το αναφέρουν;
Σε κάποιο κέντρο υγείας ή νοσοκομείο της περιοχής τους. Εάν είναι άτομο με υποκείμενο νόσημα, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσει τον γιατρό του.

14 Υπάρχουν κανόνες προληπτικής υγιεινής;
Ναι. Υγιεινή των χώρων όπου συγκεντρώνονται κουνούπια. Αυτοί είναι τα πιατάκια από τις γλάστρες και οπουδήποτε λιμνάζει νερό στο σπίτι μας.

15 Βοηθούν τα εντομοαπωθητικά και οι λοσιόν;
Ναι, βοηθούν. Τα καλύτερα είναι αυτά που έχουν στα συστατικά τους DEET. Είναι πιο δραστικά. Δεν συστήνονται όμως για μικρά παιδιά κάτω του έτους και για εγκύους. Αυτά θα πρέπει να τα προστατεύουν οι γονείς με αντικουνουπικά με αιθέρια έλαια και οπωσδήποτε να χρησιμοποιούν κουνουπιέρα.


16 Πόσο διαρκεί η λοσιόν;
Συνήθως διαρκεί έως πέντε ώρες και δεν χρειάζεται συχνότερη εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι εάν είμαστε εκτεθειμένοι σε ανοιχτό χώρο, καλό θα είναι να αλειφτούμε πριν από τον ύπνο.

17 Ο ανεμιστήρας όντως απωθεί τα κουνούπια;
Και ο ανεμιστήρας και το κλιματιστικό. Ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών, αλλά δεν τα σκοτώνει. Οι ανεμιστήρες οροφής είναι οι καλύτεροι.

18 Εάν δουν το «περίεργο» κουνούπι, θα πρέπει να το πάνε κάπου για εξέταση;
Οχι, δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με το κουνούπι. Ούτε στον γιατρό να το πάνε, ούτε σε κάποια άλλη Αρχή.

19 Είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενη επιδημία;
Είμαστε σε επιφυλακή για παρόμοιες επιδημίες από νοσήματα που μεταδίδονται με κουνούπια.

20 Τι άλλα καινούργια νοσήματα έχουν έρθει στην Ευρώπη;
Εχει έρθει δάγκειος πυρετός σε Γαλλία και Κροατία και η ελονοσία που φοβόμαστε και στην Ελλάδα, καθώς πριν από μερικά χρόνια στη Λακωνία είχαν εμφανιστεί δύο περιστατικά.

Διαβάστε περισσότερα » »

Oι Αμερικανοί τα παίρνουν όλα...

Δεν υπήρξε λαϊκή εξέγερση στη Λιβύη, είπε στο σχόλιό του, στο δελτίο των 8 του ΑΝΤ-1, ο Δελαστίκ. Κύρια επιχειρήματά του ήταν δύο.
Πρώτον αυτό που έσπευσαν αμέσως να κάνουν οι-καθοδηγούμενοι-εξεγερμένοι, ήταν να προστατεύσουν τις τράπεζες.
Και δεύτερον...


να διαμηνύσουν στη Ρωσία και την Κίνα πως...


πετρέλαιο γι' αυτούς γιοκ, γιατί στήριζαν τον Καντάφι.
Ο Δελαστίκ είπε εδώ και το εξής εύστοχο και ωραίο. "Από το πετρέλαιο, αρίστης ποιότητας, της Λιβύης, η Αμερική έπαιρνε μόνο το 5% ! Ενώ, τώρα... " .
Τώρα, τα παίρνουν όλα...
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ στην Κω: Ο τελευταίος ''πελάτης'' μαχαίρωσε με ξιφολόγχη 3 φορές έγκυο γυναίκα σε mini market!

- Η άτυχη υπάλληλος είναι έγκυος στον 7ο μήνα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του νησιού- Ο δράστης περίμενε να φύγουν οι πελάτες και την μαχαίρωσε απροειδοποίητα στην πλάτη
- Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και μελετούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας- Διαβάστε τις περιγραφές για το πρόσωπο του δράστη και τις εκτιμήσεις των αρχών


Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου δράστη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί συγκλονισμένη. Η αιματηρή επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης (23-08-2011), σε mini market που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με το kosnews24.gr, ο δράστης μπήκε μέσα στο μαγαζί και περίμενε να φύγουν οι πελάτες. Στην συνέχεια πλησίασε την άτυχη υπάλληλο, συνομίλησε για λίγο μαζί της σε χαλαρό ύφος και όταν βρήκε ευκαιρία την μαχαίρωσε 3 φορές στην πλάτη με ξιφολόγχη και έφυγε.

Τα στοιχεία του δράστη τα οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος είναι τα εξής: φορούσε άσπρη βερμούδα, άσπρα παπούτσια, μαύρη μπλούζα, έχει ύψος περίπου 1,75, φορούσε καπέλο και έχει δυο τατουάζ και στα δυο του χέρια. Η ηλικία του εκτιμάτε ότι είναι γύρω στα 25 - 30.

O δράστης μπήκε με καπέλο μέσα στο μαγαζί με αποτέλεσμα οι κάμερες ασφαλείες που υπάρχουν να μην έχουν καταγράψει καθαρά το πρόσωπό του και οι αστυνομικοί περιμένουν την βοήθεια της κοπέλας για να τους δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για να συνεχίσουν τις έρευνες. Εκτιμούν πως όταν πάρουν την κατάθεσή της, θα καταφέρουν να τον συλλάβουν

Η έγκυος γυναίκα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του νησιού, είναι καλύτερα στην υγεία της ενώ και το έμβρυο φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

"Προτάσεις-σοκ των ΗΠΑ για το Αιγαίο",αποκλύπτονται από τα Wikileaks!

Βόμβες από τα Wikileaks! Περίπου 35.000 τηλεγραφήματα απελευθερώνονται απόψε και ανάμεσα σ΄αυτά πολλά που αφορούν σε Ελλαδα και Τουρκία. Το Onalert “αλίευσε” το πρώτο που έχει την υπογραφή του πρέσβη Ντέϊνιντ Σπεκχαρντ,προετείνει μέτρα για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και είναι....
ΑΠΛΑ ΑΠΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Το τηλεγράφημα έχει ημερομηνία 17-07-2009 και αυτά που πρότεινε αποτελούν ντροπή!


Τι πρότεινε ο αμερικανός πρέσβης Ν.Σπεκχαρντ για την “βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων”; Διαβάστε:

•Αναγνώριση από την Ελλάδα εκλεγμένων μουσφτήδων στη Θράκη.

•Να ρυθμιστεί από το ΥΕΘΑ το θέμα του μουσουλμανικου νεκροταφείου στην Αθήνα

•Οι πτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο -οι παράνομες- να μην χαρακτηρίζονται ως “απειλή για τη κυριαρχία” ,αλλά ως …ενόχληση!

•Να μην χαρακτηρίζονται εχθρικά τα τουρκικά μαχητικά!

•Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη να μην πετάνε στις λεγόμενες “αποστρατικοποιημένες περιοχές”,όπως υποστηρίζει η Τουρκία!

•Συμφωνία για πτήσεις “άοπλων” αεροσκαφών.

•Η Ελλάδα να αποφύγει οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον του Τούρκου πιλότου που προκάλεσε το θάνατο Έλληνα ( σ.σ εννοεί τον Ηλιάκη)!

Ως…αντάλλαγμα αναγνώριζε ότι υπήρχε θέμα αδικίας στη δομή διοίκησης του στρατηγειου της Λάρισας σε σχέση με αυτό της Σμύρνης!

Διαβάστε περισσότερα » »

Στα 14,7 εκατ. ευρώ οι οφειλές από τέλη κυκλοφορίας

Τα 117.185 φθάνουν τα αυτοκίνητα για τα οποία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσε οφειλές από τέλη κυκλοφορίας για την περίοδο 1997 -2009, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με την αδυναμία είσπραξης τελών κυκλοφορίας από τις ΔΟΥ.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το σύνολο της βεβαίωσης μέχρι την 5.3.2010 ανέρχεται στο ποσό των 27.685.255,52 ευρώ και το συνολικό ποσό των εισπραχθέντων έναντι της βεβαίωσης αυτής μέχρι και την 20.7.2011 ανέρχεται στο ποσό των 12.984.071 ευρώ, δηλαδή οφείλονται ακόμα περίπου 14,7 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση, επικαλούνταν την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή σύμφωνα με την οποία από το 1995, δεν έχουν εισπραχθεί τα τέλη κυκλοφορίας 114.625 αυτοκινήτων, που οδηγούν σε απώλειες 19.738.000 ευρώ.


Ο αναπληρωτής υπουργός, ωστόσο, επισημαίνει ότι το ποσό των 19.738.000 ευρώ «δεν συνιστά απώλεια εσόδων του Δημοσίου οφειλόμενη μάλιστα σε αδυναμία είσπραξης, αλλά αποτυπώνει το ύψος του προς είσπραξη ποσού μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το οποίο μεταβάλλεται ανάλογα με το στάδιο της ακολουθούμενης από τις ΔΟΥ διαδικασίας είσπραξης των απαιτητών πλέον ποσών».
Στην επισήμανση του κ. Βελόπουλου ότι με βάση την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή υπάρχει και αμέλεια από κάποιες ΔΟΥ στην είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο, ο κ. Οικονόμου ενημερώνει τον βουλευτή ότι «το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ότι έχει πραγματοποιηθεί ήδη η ολοκλήρωση του αναγκαίου νομοθετικού πλαισίου καθώς και η ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, οι οποίες απαιτούνται για την εξασφάλιση της αξιοπιστίας των παραγόμενων στοιχείων, για οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών».
Διαβάστε περισσότερα » »

Διόδια Ζευγολατιού, πληρωμή με πεντακοσάρικο !!!


Το σκηνικό συνέβη στα διόδια του Ζευγολατιού!
«Πρωταγωνιστής» οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, ο οποίος αποφάσισε να πληρώσει με... χαρτονόμισμα των 500 ευρώ!

Η ουρά ήταν ατελείωτη, όμως, ο οδηγός... απτόητος! Περίμενε ρέστα! Τι να κάνει η υπάλληλος, «περνούσε» και «ξαναπερνούσε» το χαρτονόμισμα από το μηχάνημα, πλαστό δεν ήταν! Ρέστα δεν είχε, κάλεσε σε... βοήθεια!

Ο οδηγός της μηχανής εξακολουθούσε να περιμένει... απτόητος, κάποιοι άρχισαν να «κορνάρουν» αφού η ουρά μεγάλωνε! Μεταξύ των όσων ανέμεναν και Πατρινοί! Μετά από 15 λεπτά... το θέμα λύθηκε! Βρέθηκαν ρέστα, τα οποία έφθασαν... από άλλα ταμεία κι έτσι ο οδηγός εξυπηρετήθηκε!

Για σκεφτείτε, όμως, να το έκαναν και άλλοι αυτό! Ιδού λοιπόν η λύση για τα διόδια! Να εμφανίζεστε... με 500ευρα! Τώρα θα μας πείτε κι αυτά... δυσεύρετα είναι πλέον!
Διαβάστε περισσότερα » »