Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ! Εκτός ελέγχου ο ‘μακεδονικός εθνικισμός’…

Συμβολική πορεία διοργάνωσαν φοιτητές από τα πανεπιστήμια των Σκοπίων, Βίτολα και Στιπ στο «Σπίτι του Στρατού» όπου υπέγραψαν ένα «Μακεδονικό Μανιφέστο» το οποίο περιλαμβάνει έκκληση προς όλους να σταματήσουν να αρνούνται την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας», καθώς επίσης και την απάλειψη του επιθέτου «μακεδονικός» στην έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2011…
Την πρωτοβουλία για το μανιφέστο είχαν «Μακεδόνες» αθλητές και καλλιτέχνες και από τότε, σε καθημερινή βάση συρρέουν πολίτες να προσυπογράψουν…Όπως ανακοίνωσαν μάλιστα, οι φοιτητές ήταν από τους πρώτους που έστειλαν στο Επίτροπο, Στέφαν Φούλε, επιστολή διαμαρτυρίας και υπεράσπισης της «μακεδονικής ταυτότητας».
Σε άλλη επιστολή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι «Μακεδόνες» φοιτητές αναφέρουν την προσήλωσή τους στις ευρωπαϊκές αξίες, δηλώνουν την αγάπη του για την Ένωση, αλλά και την άρνησή τους να προσβάλλονται και να ταπεινώνονται…
Τέτοιου είδους συλλογικές πρωτοβουλίες θυμίζουν λιγάκι το πάθος των Ναζί για την… υπεράσπιση της Αρείας Φυλής, μια κατάσταση η οποία προκάλεσε άνοδο του εθνικισμού, οδήγησε σε συλλογικές ψυχώσεις και στη συνέχεια έφερε την καταστροφή…
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαβάστε κι αποθηκεύστε αυτό το άρθρο - ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΣΚΛΑΒΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!

Διαβάστε κι αποθηκεύστε αυτό το άρθρο, έτσι ώστε όποτε τα ρεμάλια της "συγκυβέρνησης" τολμάνε και μιλάνε για...σωτηρία της χώρας, να τους το τρίβετε στα μούτρα:

Κυβέρνηση Παπαδήμου: To αγγλικό δίκαιο για το ελληνικό χρέος καίει τη “σωτηρία”
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Γιατί Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι λύσσαξαν να μη γίνουν εκλογές; Γιατί θέλουν γραπτές εγγυήσεις από τον Σαμαρά και γιατί περιορίστηκαν στις προφορικές όταν δεν τις έδωσε; Γιατί επιμένουν τόσο πολύ στη γρήγορη ανάληψη νέων δεσμεύσεων από τη Βουλή;
Γιατί Τράπεζες και Κομισιόν υπερβαίνουν κάθε εσκαμμένο στις σχέσεις με μέλος της ΕΕ, πότε απευθύνοντας ωμά τελεσίγραφα και πότε επιβάλλοντας κυβέρνηση ή περίπου διορίζοντας Πρωθυπουργό; Εξηγούνται όλα από την οργή για τον Παπανδρέου; Τέτοια ομοβροντία ωμότατων πιέσεων ασκήθηκαν μόνο στην περίπτωση του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν, όταν παιζόταν η ύπαρξη κυρίαρχου κράτους στην Κύπρο και τα δικά τους δικαιώματα στο νησί. Ακούμε καθημερινά τις φοβερές καταστροφές που θα πάθουμε αν δεν εφαρμοστεί η 26η Οκτωβρίου. Κανείς δεν μας εξηγεί όμως σε τι αποβλέπουν, ή τι φοβούνται, όσοι ασκούν τις τρομερές πιέσεις. Απλώς νευρίασαν ή περιμένουν στ’ αλήθεια να σώσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που, όπως και οι προηγούμενες, μόνο ειρωνεία προκαλούν στις εφημερίδες τους και τις αγορές; Ακόμη κι ένας σύμβουλος του Σόιμπλε βγήκε την επόμενη μέρα και δήλωσε ότι η συμφωνία δεν θα περπατήσει, θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο κούρεμα!

Στην αρχή έλεγαν ότι όσα γίνονται στην Ελλάδα ήταν απαραίτητα για να μη χρεωκοπήσουμε. Το τελευταίο δεκαήμερο, το τροπάρι άλλαξε: αν δεν τα κάνουμε, θα μας διώξουν από το ευρώ. Γι’ αυτό κόβονται μισθοί και συντάξεις, απολύονται εργαζόμενοι, περιορίζονται επιδόματα τυφλών και αναπήρων, στενάζουν νοσοκομεία και σχολεία, διαλύεται κράτος, οικονομία, κοινωνία, άμυνα, βουλιάζει και καταστρέφεται μια ολόκληρη χώρα ενώπιόν μας. Το τελικό επιχείρημα που, λέγεται, έπεισε τον Σαμαρά να αλλάξει εν μια νυχτί την πολιτική του, ήταν ότι θα χρεωθεί έξοδο από την Ευρώπη, αν δεν συμφωνήσει στην άμεση ψήφιση από τη Βουλή της δανειακής σύμβασης και την εφαρμογή της 26.10.

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο; Ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και η νέα δανειακή σύμβαση είναι φτιαγμένες όχι για να λύσουν το ελληνικό πρόβλημα ή να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά για να φύγει από το ευρώ χωρίς συνέπειες για τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις τράπεζές τους; Ακριβέστερα, για να είναι Βερολίνο, Παρίσι και Τράπεζες έτοιμες για το ενδεχόμενο και εξόδου και παραμονής στο ευρώ της Αθήνας;

Δυστυχώς, αυτό ακριβώς συμβαίνει. ‘Η, για να είμαστε ακριβέστεροι, αυτό που επιτυγχάνεται με την ψήφιση της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή και την αναδιάρθρωση είναι ο αφοπλισμός της Ελλάδας από τα σημαντικότερα διαπραγματευτικά χαρτιά της, ώστε, είτε αποφασίσουν να την αφήσουν είτε τη διώξουν τελικά από το ευρώ, αλλά και αν διαλυθεί το ευρώ, να είναι πρώτον αυτοί που θα το αποφασίσουν και, δεύτερο, εμείς που θα υποστούμε τις συνέπειες, μέχρι αδυναμίας επιβίωσης των Ελλήνων και ύπαρξης του κράτους τους!

Σας φαίνεται ίσως εξωφρενικό. Και σε μας φάνηκε, δυστυχώς όμως, όπως θα διαπιστώσετε, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Σε αυτή την παγίδα μοιάζει να έπεσε ο Σαμαράς. Δεν είναι το πρώτο εξωφρενικό. Όπως ίσως θυμούνται οι αναγνώστες μας, ο “Κ.τ.Ε.” ήταν απεκάλυψε πρώτος, το 2010, κάτι εξίσου “εξωφρενικό”, ότι η Goldman Sachs ήταν ταυτόχρονα κύριος σύμβουλος της Ελλάδας και αρχιτέκτων της κερδοσκοπικής επίθεσης εναντίον της. Τώρα, όπως και τότε, είχαμε διαλέξει γιατρό που έβγαζε λεφτά στοιχηματίζοντας στο θάνατό μας, δικηγόρο που “τάπιανε” από τον αντίδικο!

Θα δείξουμε στη συνέχεια τι συνεπάγονται οι αποφάσεις της 26.10 και γιατί εντάσσονται πολύ καλύτερα σε στρατηγική αποβολής, παρά παραμονής στο ευρώ, αλλά και γιατί δεν εξυπηρετούν, το αντίθετο, οποιαδήποτε διάσωση της Ελλάδας, αλλά τα συμφέροντα των πιστωτών με κίνδυνο καταστροφής του ελληνικού λαού και κράτους.

Από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο

Ο ελληνικός λαός υφίσταται καθημερινή πλύση εγκεφάλου (ΣΧΟΛΙΟ: ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ), ακούγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα τρόπο να αμυνθεί, είναι στο έλεος των δανειστών και πρέπει να κάνει αυτά που της λένε για να “σωθεί”. Αν τη συμπεριφορά της ελληνικής πολιτικής τάξης την είχε διευθυντής επιχείρησης, οι μέτοχοι θα τον είχαν ήδη κλείσει μέσα για απιστία. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα παραμένει ακόμα, σοβαρότατος, πολιτικός και οικονομικός “συστημικός” κίνδυνος για ΕΕ και παγκόσμια οικονομία. Και κρατάει στα χέρια της “ατομικό όπλo” στον πόλεμο χρέους, την ρύθμιση του χρέους στο ελληνικό δίκαιο. Ο σκοπός του πολιτικού τραγέλαφου και των πιέσεων που ζήσαμε είναι να πάρουν αυτό το χαρτί ήσυχα-ήσυχα και με τη συγκατάθεσή της από τα χέρια της το ταχύτερο δυνατό, πριν “σκάσει” η Ιταλία, κάτι που μπορεί να συμβεί σε βδομάδες ή μήνες, και προτού ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της ΕΕ και τη συμμετοχή της Ελλάδας.


Ιδού τι γράφουν οι Νιού Γιορκ Τάιμς (ΣΧΟΛΙΟ: ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ, ΚΟΥΤΑΒΙΑ;):

“Στο παρελθόν, οι διαπραγματεύσεις χρέους χωρών όπως η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Ρωσία αφορούσαν χρέος ρυθμιζόμενο από το δίκαιο ΗΠΑ ή Βρετανίας. Αυτό έδινε το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση στους μεγαλύτερους κατόχους ομολόγων, αφού μπορούσαν είτε να πιέσουν για καλύτερη συμφωνία, είτε να πάνε τις κυβερνήσεις σε ξένα δικαστήρια. Στην περίπτωση της Ελλάδας, περισσότερο από το 90% … υπάγεται στον ελληνικό νόμο… Αυτό δίνει την ευχέρεια στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με νομικούς ειδήμονες, αν το επιλέξει, να τροποποιήσει τις συμβάσεις των ομολόγων και να εξασφαλίσει μια επωφελέστερη συμφωνία αναδιάρθρωσης, παρά τις αντιρρήσεις των ξένων πιστωτών.

“Για παράδειγμα, το ελληνικό κοινοβούλιο μπορεί να υιοθετήσει ένα νόμο που να επιβάλλει συμφωνία αναδιάρθρωσης με υποστήριξη μόνο του 51% των πιστωτών, αντί του 75% που απαιτούν οι περισσότερες διεθνείς συνθήκες. Πιο δραστικά, θα μπορούσε και να αρνηθεί απλά να πληρώσει και να αφήσει τους πιστωτές να ζητήσουν αποζημίωση στα ελληνικά δικαστήρια. Οι ειδικοί για το χρέος υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι αυτό το νομικό καθεστώς δίνει ισχυρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στην Αθήνα”.

Σε μια εργασία του 2010 για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Lee C. Buchheit, βετεράνος δικηγόρος για θέματα χρέους της εταιρείας Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: “Kαμμιά άλλη οφειλέτρια χώρα στη σύγχρονη ιστορία δεν ήταν σε θέση να επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα μιας αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους αλλάζοντας κάποιο χαρακτηριστικό του νόμου με τον οποίο ρυθμίζεται η πλειοψηφία των (χρηματοπιστωτικών) εργαλείων”.

Πέραν της προφανούς σημασίας της υπαγωγής του χρέους στο αγγλικό ή ελληνικό δίκαιο, και στα διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια, το ζήτημα μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγάλη σημασία σε περίπτωση που η Αθήνα “εκδιωχθεί” ή επιλέξει να φύγει από το ευρώ. Όπως σημειώνει ο “Νέστωρ” των Ελλήνων συνταγματολόγων καθηγητής Κασιμάτης, ο διαπρεπής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Χρυσόγονος, και ένας πρώην Υπουργός Οικονομίας, που δεν επιθυμεί να αναφερθεί το όνομά του, σε τέτοια περίπτωση η Βουλή είναι αρμόδια να αποφασίσει τις ρυθμίσεις μετατροπής του χρέους σε δραχμές, στην ισοτιμία της ημέρας εισαγωγής του νέου νομίσματος. Το νόμισμα πιθανότατα θα υποτιμηθεί, επιτρέποντας την ήπια αναδιάρθρωση δια του πληθωρισμού του, χωρίς καν διαπραγματεύσεις.

«Η μόνη επιλογή που μένει ανοιχτή, είναι η εγκατάλειψη του ευρώ και η επιστροφή στην λιρέτα και άλλα εθνικά νομίσματα. Φυσικά, έτσι θα προκληθεί υποχρεωτική μετατροπή των χρεών σε ευρώ, σε χρέη σε εθνικό νόμισμα» επισημαίνει εξάλλου στους χθεσινούς Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο Ντανιέλ Ρουμπινί, αναφερόμενος στην Ιταλία.

Για να το κάνουμε λιανά. Υποθέστε ότι σήμερα έχετε συνάψει μια συμφωνία ενοικίασης με 500 ευρώ. Αν υπάρξει νέο νόμισμα, είτε λόγω αποχωρήσεως της Ελλάδας, είτε λόγω διαλύσεως της ευρωζώνης, τότε θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει τη μετατροπή αυτής της σύμβασης σε δραχμές, γιατί δεν θα γίνονται στη χώρα ανταλλαγές με ευρώ. Το ίδιο θα συμβεί και με τα ομόλογα, εφόσον υπάγονται ακόμα στο ελληνικό δίκαιο. Δεν χρειάζεται καν η Αθήνα να φύγει από το ευρώ για να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα αυτή προς επίτευξη συμφωνίας. Η απειλή φτάνει.

Η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ δεν έχει προβλεφθεί και θα συναντήσει περίπλοκες νομικές δυσκολίες, ήδη όμως, εδώ και μήνες, εξετάζεται από το Παρίσι και το Βερολίνο, όπως απεκάλυψε πληθώρα δημοσιευμάτων. Εξετάζονται σχέδια δύο ή πολλών ευρώ, πολύ στενότερης ευρωζώνης, η πιθανότητα διάλυσής της. Μιλώντας στον Κ.τ.Ε., ο σύμβουλος της Παριμπά, μέλος του γαλλικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Ντελπλά, προέβλεψε διάλυση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι ιταλικές συντάξεις. Ο Φρανσουά Μοράν, πρώην μέλος της διοίκησης της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, μας είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα αντιμετώπισης ιταλικής έκρηξης, που την θεωρεί πιθανή πολύ γρήγορα. Σόιμπλε και Λάμμερς είναι, εδώ και δέκα χρόνια, οπαδοί Ευρώπης πολλών ταχυτήτων. Μιλώντας προ ετών στον Κ.τ.Ε., ο δεύτερος μας είπε ότι βλέπει την Ελλάδα σε βαλκανικό πυλώνα. Αυτά ήταν προβληματισμοί όσο δεν υπήρχε κρίση, τώρα γίνονται σχεδιασμοί. Δεν γνωρίζουμε αν σε έξη, δώδεκα ή σαραντοοκτώ μήνες από σήμερα θα υπάρχει ένα ή δύο ή κανένα ευρώ και ΕΕ.
Πολύ λογικά, Γαλλία και Γερμανία επιδιώκουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των τραπεζών τους σε κάθε περίπτωση, αλλά και να καταστήσουν δυνατή την αποβολή της Ελλάδας, αν τελικά το επιλέξουν, χωρίς το υπέρογκο κόστος μιας πολύ σημαντικής μείωσης του ελληνικού χρέους. Αντίστροφα, να την κρατήσουν εντός, αν το αποφασίσουν, χωρίς όμως δυνατότητα ουσιαστικής αναδιαπραγμάτευσης του χρέους της και με πρακτικά αποικιακούς όρους. Αυτό ακριβώς τους επιτρέπει η 26.10.

Χρέος και 26η Οκτωβρίου

Μέχρι τώρα, στο αγγλικό δίκαιο υπάγονται (κατά τρόπο νομικά αμφισβητήσιμο) μόνο 45 δις εκταμιευθέντα με το πρώτο πακέτο. Αν ψηφισθεί η επόμενη δανειακή και προχωρήσει η αναδιάρθρωση που προβλέφθηκε στις 26.10, όλο το ελληνικό χρέος θα περάσει κατά πάσα πιθανότητα στο αγγλικό δίκαιο. Η δεύτερη δανειακή τελεί υπό σύνταξη, αλλά αυτή είναι η κατεύθυνση, ενώ ήδη η μη εφαρμοσθείσα συμφωνία της 21.7 προέβλεπε υπαγωγή των νέων ομολόγων, που θα εκδοθούν σε ανταλλαγή των παλαιών, στο αγγλικό δίκαιο.

Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που λύσσαξαν οι Βρυξέλλες να επικυρωθεί άμεσα η δανειακή! Επείγονται και πιέζουν γιατί διαπίστωσαν ότι η πρώτη δανειακή είναι ανυπόστατη κατά το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο και θέλουν να την ενσωματώσουν στη δεύτερη και να δέσουν το γάιδαρό τους, εμάς, προτού τιναχτεί ενδεχομένως όλο το οικοδόμημα στον αέρα. Στην πρώτη δανειακή σύμβαση, υπενθυμίζουμε, έχουν μπει κολοσσιαίας σημασίας όροι, που θίγουν τον πυρήνα της ελληνικής κυριαρχίας, όπως η (πιθανώς αντισυνταγματική) παραίτηση από ασυλία εθνικής κυριαρχίας, υποθηκεύθηκε το σύνολο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και μελλοντικοί πόροι της και της απαγορεύθηκε εμμέσως να συνάψει δάνεια με άλλους!

Πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία αυτά, αλλά υπάρχει ένα προβληματάκι. Ο Θεός της Ελλάδας μια φορά μας λυπήθηκε. Η πρώτη σύμβαση εισήχθη στη Βουλή, χωρίς να ψηφιστεί. ‘Oταν εισήχθη στο Συμβούλιο Επικρατείας προσφυγή κατά φύλλων μισθοδοσίας με το επιχείρημα ότι απέρρεαν από το Μνημόνιο, το Συμβούλιο την απέρριψε, εκτιμώντας δικαίωμα της κυβέρνησης τη μισθολογική πολιτική. Παρεπιπτόντως οι Σύμβουλοι συνέπεσαν στο ότι η δανειακή σύμβαση είναι νομικά ανυπόστατη, και κατά το διεθνές δίκαιο, μηδέποτε εισαχθείσα στη Βουλή και μη προσκομισθείσα στο Δικαστήριο. Αυτό που γνωρίζουμε εμείς το έμαθαν στο Βερολίνο. Γι’ αυτό λύσσαξαν να ψηφιστεί αμέσως με 180 ψήφους η δεύτερη δανειακή, ενσωματώνοντας και την πρώτη. Με τις συμβάσεις, οι δανείστριες χώρες και πρώτη η Γερμανία γίνονται δυνάμει ιδιοκτήτες όλης της τωρινής και μελλούσης (π.χ. ανακάλυψη υδρογονανθράκων) περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή κύριοι της χώρας. Μεταξύ των πόρων που θα δημεύσουν πιθανώς οι δανειστές θα είναι οι ελληνικές τράπεζες, τυχόν κρατικοποποιούμενες.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επί μακρόν, αναφέροντας τέρατα και σημεία που περιέχουν τα κείμενα, όπως την πρόβλεψη εξαίρεσης, με την οποία η ΕΚΤ κερδοσκοπεί επί της Ελλάδος, αποζημιούμενη στην ονομαστική αξία για ομόλογα που αγόρασε κάτω από το μισό στη δευτερογενή αγορά. Δεν έχει γίνει καμιά διαπραγμάτευση. Η “ελληνική κυβέρνηση” ανέθεσε σε δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου, ξένες τράπεζες και το διεθνές τραπεζικό λόμπι να βρουν τον καλύτερο τρόπο να μας δέσουν. Tα λεφτά άλλωστε είναι πάρα πολλά…

Κράτος και Χρέος

Οι οπαδοί των συμφωνιών, που επιχειρείται να συναφθούν υπό συνθήκες εκβιασμού, από Βουλή εκλεγείσα σε τελείως διαφορετικές συνθήκες, και θα δεσμεύσουν για πάντα την Ελλάδα, υποστηρίζουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο στην κατάσταση που βρεθήκαμε, πρέπει να εκχωρήσουμε τα πάντα. Είναι προφανές ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα θα έπρεπε όντως να κάνει πολλές παραχωρήσεις, ενδεχομένως και κυριαρχίας που θα της ζητούσαν, να δεχθεί μεγάλες μειώσεις του βιοτικού επιπέδου, προκειμένου όμως να καταλήξει σε σωτήριο συμβιβασμό. Αλλά εδώ πρόκειται για ευθανασία, ευθανασία μάλιστα της Ελλάδας σε ότι αφορά τους πιστωτές, γιατί εμείς θα πεθάνουμε με φρικτό θάνατο.

Οποιοσδήποτε συμβιβασμός θα ήταν δυνατός, αν και μόνο αν, άφηνε τη χώρα σε οδυνηρή πλην βιώσιμη πορεία, ικανή να θρέφει και να περιθάλπει τον πληθυσμό της και να υπερασπίζεται τα σύνορά της. Τίποτα τέτοιο δεν προτείνεται ούτε με το συγκεκριμένο κούρεμα, ούτε με τη συνέχιση των Μνημονίων και μάλιστα μερικούς μήνες πριν τη μεγαλύτερη κρίση της ΕΕ από την ίδρυσή της και μια παγκόσμια οικονομική κρίση πιθανώς χειρότερη από το 1929. Φυσικά, εν ανάγκη μπορεί κανείς να αρνηθεί όλες τις υπογραφές του. Για να μεταβάλλει όμως ένα δεμένο νομικό καθεστώς εκ των υστέρων, θα χρειαστεί να κάνει αυτά που έκαναν οι Αμερικανοί στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας ή οι Μπολσεβίκοι; Θέλουμε ή μπορούμε κάτι τέτοιο. Δεν είναι καλό και για τους αυτουργούς τέτοιων σχεδίων να σκεφτούν μια στιγμή τι θα συμβεί και στους ίδιους, αν τα κείμενά τους οδηγήσουν στις βιβλικές καταστροφές που εμπεριέχουν ως δυνατότητα;
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχαίο ελληνικό ανέκδοτο

Αρχαίο Ελληνικό Ανέκδοτο, αφιερωμένο στους κυβερνητικούς άρχοντες του ΛΑ.Ο.Σ
Τα αρχαία ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά.
Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο ..
χαριτωμένη μορφή του.

Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο Άδωνις, συγγνώμη ο κ. υφυπουργός του υπουργείου που προΐσταται ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, ένεκα του οποίου αισθάνεται αισθάνομαι πολύ μεγάλο αίσθημα ασφάλειας ο κ. Άδωνις !!!

Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι τον αγαπά.

Ο Αρίστιππος απάντησε: «Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».

Όπου κρασί και ψάρι , διάβαζε υπουργική θέση.

O ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα » »

Στη Βουλή το θέμα των ψευτομακεδονικών κρασιών

Στη Βουλή φέρνει το θέμα των απατεώνων Σκοπιανών, που πουλάνε στη Γερμανική αγορά κρασιά με την ένδειξη "Μακεδονικός Οίνος", ενώ η ονομασία είναι κατοχυρωμένη στην Ελλάδα (Council Regulation (EC) No 479/2008 of 29 April 2008), ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης. Δείτε την ερώτησή του, αλλά και όλo το ζήτημα των μακεδονικών και ψευτομακεδονικών κρασιών, στο Makpress
Διαβάστε περισσότερα » »

Μειώθηκε κατά 92% η τιμή νοσοκομειακού φαρμάκου

Μείωση της τιμής, της τάξης του 92%επετεύχθη στην πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία του Νοεμβρίου για τα νοσοκομειακά φάρμακα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για την προμήθεια όλων των νοσοκομείων της χώρας με την ουσία σιπροφλοξανίνη (δραστικό αντιβιοτικό χωρίς εμπορική ονομασία), για την οποία η προϋπολογισθείσα δαπάνη ήταν5.200.000 ευρώ και μέσω της δημοπρασίας αγοράστηκε μόνο με 420.000 ευρώ.

"Είναι εκκωφαντική η διαφορά του 92%. Από 5,2 εκατ. ευρώ να αγοράζουμε με 420.000 ευρώ ίδια ποσότητα. Και έτυχε στην προκείμενη περίπτωση η δραστική ουσία αυτή να είναι γενόσημο. Δηλαδή επιτυγχάνεται και ο άλλος μας στόχος, που είναι στόχος πανευρωπαϊκός - δεν είναι μόνο ελληνικός - της προώθησης των γενοσήμων", τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρόδος :Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σώσουν ένα αγοράκι 15 μηνών

Μαθήματα ανθρωπιάς προκειμένου να σώσουν ένα αγοράκι μόλις δεκαπέντε μηνών, που κινδύνευε να χάσει τη ζωή του... έδωσαν οι κάτοικοι της Ρόδου. Πριν από μερικές ημέρες το μωρό, ενώ έπαιζε στο πάτωμα του σπιτιού βρήκε και έβαλε στο στόμα του ένα μανταλάκι, το οποίο κατάπιε.

Όταν η μητέρα του κατάλαβε τι είχε γίνει, άρπαξε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο του νησιού. Οι γιατροί έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπίστωσαν αρχικά ότι δεν συνέτρεχε άμεσος κίνδυνος. Το παιδί, όμως,
συνέχιζε να μην είναι καλά και οι γονείς του το πήγαν ξανά στο νοσοκομείο. Τότε κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Παίδων προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Για τους γονείς όμως η μεταφορά του παιδιού στην Αθήνα ήταν αδύνατη καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα χρήματα. Οι κάτοικοι του νησιού πήραν την πρωτοβουλία και ξεκίνησαν έρανο από πόρτα σε πόρτα.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και το αγοράκι μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση.ifmedia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Περισσότεροι από 9.700 μετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα από τον Έβρο τον Οκτώβριο


KAI ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ,Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χαράλαμπος Παντελίδης, με αφορμή τη σύλληψη σήμερα 12 Κινέζων λαθρομεταναστών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους υπευθύνους, επισημαίνοντας ότι μόνο τον μήνα Οκτώβριο, περισσότεροι από 9.700 λαθρομετανάστες μπήκαν στη χώρας μας από το νομό Έβρου.
Υπογραμμίζει δε ότι"ο αριθμός εισόδου των λαθρομεταναστών έχει περιέλθει πλέον σε μη διαχειρίσιμα νούμερα", ενώ είναι ανάγκη η χάραξη και εφαρμογή μιας πολιτικής που σε συνδυασμό με τη λήψη δραστικών μέτρων, θα αποθαρρύνουν την έλευση λαθρομεταναστών στη χώρα μας.
Τους δώδεκα Κινέζους λαθρομετανάστες που μετέφερε 24χρονος Ιρακινός διακινητής, συνέλαβαν αστυνομικοί και άνδρες του Frondex, σε συντονισμένη επιχείρηση στον Έβρο.
Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης σε συνεργασία με Φιλανδούς Αξιωματούχους του FRONTEX, με την χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, εντόπισαν και συνέλαβαν τον διακινητή και τους 12 παράνομους μετανάστες, τους οποίους αφού πέρασε κρυφά στην Ελλάδα, στην συνέχεια τους έκρυψε σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής.
Μια πλαστική βάρκα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε, ενώ ο διακινητής θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΗΝΑΣ γιατρός «ΜΠΑΛΩΝΕΙ» με ΣΠΡΕΥ την ΚΑΡΔΙΑ

Ελληνας γιατρός
Πώς μπορεί κανείς να μπαλώσει μια πληγωμένη καρδιά; Σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα δρ Αναστάση Στεφάνου, ερευνητή στο University College Hospital του Λονδίνου, αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με τη μέθοδο του σπρέι!

Ο λέκτορας του UCL, που είναι επικεφαλής σε ομάδα ειδικών της Μονάδας Ιατρικής Μοριακής Βιολογίας, μαζί με τον συνεργάτη του Σουγουάν Τζεϊασίνχε προσπαθεί να αναπτύξει αυτή τη νέα τεχνική, εκμεταλλευόμενος την τεχνολογία του σπρέι που του επιτρέπει να εμποτίζει στιβάδες πρωτεΐνης με βιολογικό υλικό.

Η πρωτεΐνη λειτουργεί σαν σκελετός, στον οποίο μπορούν να διαμορφωθούν τα κύτταρα.

«Στόχος είναι να δημιουργηθεί ιστός από τους τρεις τύπους κυττάρων που απαρτίζουν την καρδιά: τα καρδιακά κύτταρα, τα ενδοθηλιακά κύτταρα και τους καρδιακούς ινοβλάστες» εξηγεί ο δρ Στεφάνου και συνεχίζει: «Ψεκάζουμε αυτά τα κύτταρα σε μια “μήτρα” ώστε να προσκολληθούν εκεί. Έχουμε ήδη δημοσιεύσει μια εργασία που δείχνει ότι κατ' αρχήν αυτή η τεχνολογία έχει αποτέλεσμα». Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Όπως αποκαλύπτει ο δρ Στεφάνου, από την αρχική τους έρευνα έχουν προκύψει μικρά κομμάτια καρδιακού ιστού. Στόχος τους τώρα είναι να δημιουργήσουν μεγαλύτερους καρδιακούς τομείς ώστε μια μέρα αυτοί να χρησιμοποιούνται ως μπαλώματα για την καρδιά που έχει υποστεί βλάβες και βέβαια να αποδειχτεί η μέθοδός τους και στους ανθρώπους εξίσου αποτελεσματική με τα ποντίκια.

Όταν η μέθοδος εξελιχθεί στον επιθυμητό βαθμό, θα έχει την εξής εφαρμογή: όταν ένας ασθενής φτάνει στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά, μετά τη διάγνωση, θα του αφαιρείται ένα κομμάτι δέρμα και θα απομονώνονται από αυτό οι ινοβλάστες. Αυτά τα κύτταρα στη συνέχεια θα επεξεργάζονται με διάφορες χημικές ουσίες και θα μετατρέπονται σε καρδιακά κύτταρα που θα χρησιμοποιούνται στη δημιουργία «φύλλων ιστού». «Αυτά θα τα παίρνει ο χειρουργός και θα τα τοποθετεί στο σημείο της καρδιάς του ασθενούς που έχει υποστεί βλάβη, με την προσδοκία ότι η καρδιά θα απορροφήσει αυτά τα νέα καρδιακά κύτταρα και θα καταφέρει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της» εξηγεί ο Έλληνας επιστήμονας.

Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη μέθοδο, ωστόσο ο ίδιος ο δρ Στεφάνου επισημαίνει την ανάγκη για πολύ περισσότερη έρευνα καθώς πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτό το βιολογικό υλικό δεν θα απορρίπτεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού.

Πολυγραφότατος Ερευνητής

O Δρ Αναστάσης Στεφάνου είναι λέκτορας στο University College του Λονδίνου και παράλληλα επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στη Μονάδα Ιατρικής Μοριακής Βιολογίας.

Εκανε το διδακτορικό του στο Westminster and Charing Cross Medical School του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1992, και συνέχισε την post-doc εκπαίδευσή του στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Σινσινάτι στις ΗΠΑ. Το 1995, εργάστηκε στο εργαστήριο όπου ηγείτο ο καθηγητής Ντέιβιντ Λάτσμαν στο Windeyer Institute of Medical Sciences όπου, μεταξύ άλλων, μελέτησε την καρδιοπροστατευτική δράση του πράσινου τσαγιού.

Παράλληλα με το ερευνητικό έργο, έχει αναπτύξει και συγγραφική δράση. Εξέδωσε, μεταξύ άλλων, βιβλίο με τίτλο «JAK-STAT Pathway in Diseases», ενώ έχει περισσότερες από εκατό δημοσιεύσεις σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΙΝΗΤΑ = ΚΙΝΔΥΝΟΣ για ΕΓΚΕΦΑΛΟ, κυρίως ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα κινητά τηλέφωνα πιθανότατα αποτελούν μια «βόμβα» στα θεμέλια της υγείας του παγκόσμιου πληθυσμού. Την προειδοποίηση αυτή απευθύνουν προς τους αρμοδίους της βρετανικής κυβέρνησης επιστήμονες ζητώντας τους να ενημερώσουν το κοινό για τους κινδύνους που «εγκυμονούν» τα κινητά τηλέφωνα με δεδομένο ότι αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των περισσότερων.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα, περισσότερες από 200 επιστημονικές μελέτες συνδέουν τη χρήση κινητού τηλεφώνου με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως οι όγκοι στον εγκέφαλο, σύμφωνα με νέα έκθεση έγκριτων βρετανών ειδικών.

Μεγαλύτερος κίνδυνος για τα παιδιά

Στην έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση Mobilewise,  υπογραμμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση υποβαθμίζει τους πιθανώς τεράστιους κινδύνους για την υγεία με τους οποίους συνδέονται τα κινητά. Τονίζεται μάλιστα ότι οι κίνδυνοι αυτοί είναι ακόμη μεγαλύτεροι σε ό,τι αφορά τα παιδιά, των οποίων το μικρότερο και λεπτότερο κρανίο είναι πιο επιρρεπές στην ακτινοβολία.

Παρότι οι συγγραφείς της έκθεσης παραδέχονται ότι η σύνδεση μεταξύ κινητών και προβλημάτων υγείας δεν είναι αποδεδειγμένη, υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξουν καμπάνιες που θα αποσκοπούν στη μείωση χρήσης των κινητών κυρίως στα σχολεία και στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα ώστε να προειδοποιήσουν τον πληθυσμό και κυρίως τα παιδιά, σχετικά με τους αναδυόμενους κινδύνους από τη χρήση κινητών και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνουν».
Οι συντάκτες της έκθεσης παραθέτουν στοιχεία διαφορετικών μελετών σύμφωνα με τα οποία η μακροχρόνια χρήση κινητού τηλεφώνου συνδέεται με την ανάπτυξη μιας σπάνιας μορφής όγκου στον εγκέφαλο που ονομάζεται γλοίωμα. Σουηδική μελέτη του 2008 έδειξε ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν τη συγκεκριμένη μορφή όγκου.

Προβλήματα γονιμότητας και συμπεριφοράς

Αλλες μελέτες έχουν επίσης δείξει σύνδεση μεταξύ της χρήσης κινητού και της εμφάνισης προβλημάτων γονιμότητας στους άνδρες καθώς και εμφάνιση προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά των οποίων οι μητέρες έκαναν μεγάλη χρήση κινητού στην εγκυμοσύνη τους.

Ενας από τους συγγραφείς της νέας έκθεσης, ο νευροχειρουργός Κέβιν Ο’ Νιλαπό το Νοσοκομείο Charing Cross σημείωσε ότι η περίοδος «επώασης» των όγκων στον εγκέφαλο είναι πολύ μεγάλη – μπορεί να φθάσει και τα 30 έτη – και έτσι είναι πιθανό να μην έχουμε ακόμη δει τις δραματικές συνέπειες από τη χρήση κινητών τηλεφώνων για την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού. «Το να περιμένει κάποιος ώστε να είναι βέβαιος για τη βλαπτική δράση των κινητών αποτελεί μια επικίνδυνη στρατηγική» τόνισε ο ειδικός.

Από την πλευρά του ο Ντένις Χένσοου, ομότιμος καθηγητής σχετικά με την επίδραση της ακτινοβολίας στην ανθρώπινη υγεία στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, υποστήριξε ότι στο κουτί της συσκευασίας των κινητών τηλεφώνων πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις όπως αυτές που υπάρχουν επάνω στα πακέτα των τσιγάρων. «Τεράστιος αριθμός ανθρώπων χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα, γεγονός που μπορεί να μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της υγείας του πληθυσμού – δεν μιλούμε μόνο για όγκους στον εγκέφαλο, αλλά και για προβλήματα γονιμότητας, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά».

Οι αντιδράσεις

Υπάρχουν πάντως και οι σκεπτικιστές οι οποίοι κατηγορούν τους επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από την έκθεση ότι βασίζονται σε αναπόδεικτα στοιχεία. Συμπληρώνουν ότι μια καμπάνια σχετικά με τους κινδύνους των κινητών θα προκαλούσε πανικό χωρίς λόγο στον πληθυσμό. Όπως λένε είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα μελέτης από τη Δανία που δημοσιεύθηκε πέρυσι και περιελάμβανε 358.000 άτομα – από τη μελέτη αυτή δεν προέκυψε σύνδεση μεταξύ κινητών και όγκων στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Σπίγκελχαλτερ, καθηγητή Διαχείρισης Κινδύνων στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ «οι καμπάνιες σχετικά με τη δημόσια υγεία έχουν κόστος. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επιβεβαιωμένα στοιχεία σχετικά με το ότι τα κινητά προκαλούν βλάβες στην υγεία, μια καμπάνια ενημέρωσης για τους κινδύνους τους μπορεί να μειώσει την εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και να αυξήσει αναίτια το άγχος του πληθυσμού».

Πρέπει σε κάθε περίπτωση να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχθηκε ότι τα κινητά μπορεί να προκαλούν καρκίνο και συμβούλευσε το κοινό να λαμβάνει απλά μέτρα για μείωση της έκθεσης στην ακτινοβολία των κινητών όπως είναι η χρήση hands-free..


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Hλιοκεντρικό σύστημα. Ποιός Κοπέρνικος;

Ἐδῶ χρειάζεται νά ποῦμε μερικά πράγματα, ὡς πρόλογο.

«Ἀρχή σοφίας ἡ τῶν ὀνομάτων ἐπίσκεψις» (Ἀντισθένης. Ἀθήνα 444 – 366 π.Χ.). Ἄς ἐπισκεφθοῦμε, λοιπόν, τά ὀνόματα πού ἔχουν σχέσιν μέ αὐτό πού θέλουμε νά ἀποδείξουμε….

«Πάντας γάρ τούς κύκλους των – οἱ ἀστέρες – στρέφουσιν ἕλικα». Ἄρα τά οὐράνια σώματα κινοῦνται μέ κινήσεις ἑλικοειδεῖς. Ὁ Ἀριστοτέλης ὁμιλεῖ (μετά τά Φυσικά 998α) διά «κινήσεις καί ἕλικας τοῦ οὐρανοῦ», ἐκ τοῦ ῥήματος ἐλίσσω = στρέφω πέριξ.

Ὁ Νόννος (Διονυσιακά 2.263) χρησιμοποιεῖ τήν ἔκφρασιν «ἕλιξ δρόμος». Ἄρα ἡ λέξις ἡλικία πού σημαίνει 1) χρόνος, ἐποχή, χρονική περίοδος καί 2) χρόνος ζωῆς, δηλαδή «ἡλικία», ὅπως λέμε σήμερα, ἐμπεριέχει τήν γνῶσιν τοῦ ἡλιοκεντρικοῦ συστήματος πολύ πρό τοῦ Ἀριστάρχου τοῦ Σαμίου.

Ὁ Ἀρίσταρχος ὁ Σάμιος ὑποτίθεται (=θεωρεῖ) «τά μέν ἀπλανέα τῶν ἄστρων καί τόν ἅλιον ( =ἥλιον) μένειν ἀκίνητον, τάν δέ γάν περιφέρεσθαι περί τόν ἅλιον…κατά κύκλου περιφέρειαν, ὅς ἔστιν ἐν μέσω τῷ δρόμῳ κείμενος…» (Ἀρχιμήδους Ψαμμίτης).

Δέν εἶναι γνωστόν ποιά ἄντίδρασι βρῆκαν οἱ διδασκαλίες αὐτές τοῦ Ἀριστάρχου, ὅταν τίς δίδασκε στούς Ἀθηναίους, πού θεωροῦσαν κάθε τέτοια διδασκαλία ὡς βλασφημία ἤ «ἀθεΐα».Ὁ Πλούταρχος, πάντως, ἀναφέρει ὅτι
ὑπεβλήθη μήνυσις ἐναντίον τοῦ Ἀριστάρχου γιά ἀθεΐα.

Εἶναι γνωστό ὅτι ὁ Κλαύδιος ὁ Πτολεμαῖος στήν «Μαθητική Σύνταξι», ἀναφέρει ὅτι ὁ Ἀρίσταρχος ὁ Σάμιος πίστευε στό ἡλιοκεντρικό σύστημα τό ὁποῖο, ἐπίσης διεκήρυξαν οἱ Συρακούσιοι Ἰκέτας καί Ἔκφαντος.

Ὁ Πλούταρχος διευκρινίζει ὅτι «ἡ γῆ ἰλλομένη περί τόν πόλον….καί στρεφομένη καί ἀνειλουμένη…ὡς ὕστερον Ἀρίσταρχος ὁ Σάμιος ἀποδεικνύει»…
Ἐπίσης, γράφει στό ἔργο του «Περί τῶν ἀρεσκόντων τοῖς φιλοσόφοις», ὅτι ὁ Ἀρίσταρχος «τόν ἥλιον ἵστησε μετά τῶν ἀπλανῶν, τήν δέ γῆν κινεῖ περί τόν ἡλιακόν κύκλον…».

«Ἐξελίττεσθαι κατά λοξόν κύκλον τήν γῆν, ἅμα δέ καί περί τόν αὐτῆς ἄξονα δινουμένην.» (Ἀρίσταρχος)

Ἄρα ἡ ἐρώτησις «ποίας ἡλικίας εἶσαι;», στήν οὐσία σημαίνει πόσες φορές ἀπό τῆς γεννήσεως, ἔχεις ἐλιχθεῖ περί τοῦ ἥλιου. Διότι οἱ «πλανώμενοι ἀστέρες….ἕλικα περιφέρονται».

Ὁ ἴδιος ὁ Κοπέρνικος, ὁμολογεῖ ὅτι τό ἡλιοκεντρικό σύστημα τό ἀνεκάλυψαν πρῶτοι οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες καί στήν βιβλιοθήκη του εὑρέθη ἀνάλογο βιβλίο.

Ὀρφικός ὕμνος στόν ἥλιο: «Κλῦθι μάκαρ, πανδερκές ἔχων αἰώνιον ὄμμα, ……χρυσολύρη, κόσμου τόν ἐναρμόνιον δρόμον ἕλκων…»

Παρατήρησις (ἐγκυκλοπαίδεια ΗΛΙΟΥ) σχετικά μέ τούς ἀνωτέρω στίχους: «Ὁ ἥλιος ἕλκει τόν κόσμον. ὅλως ἰδιαίτερον ἐπιστημονικόν ἐνδιαφέρον παρουσιάζει ὁ στίχος, «κόσμου τόνἐναρμόνιον δρόμον ἕλκων». Διότι τό ῥῆμα ἕλκω εἶχε τήν σημασίαν τήν ὁποίαν τοῦ ἀποδίδομεν καί σήμερον…οἱ Ὀρφικοί ὁμιλοῦν περί ἕλξεως τοῦ ἡλίου, ἀσκουμένης ἐπί τοῦ «δρόμου τοῦ κόσμου»….«δρόμος» ἐλέγετο ἡ ἐκλειπτική…

Ὀφείλομεν ὅθεν νά δεχθῶμεν ὅτι:

α) ὁ ἥλιος ἕλκει νοεῖται ἀκίνητος καί ὁ κόσμος κινούμενος έπί τῆς ἐκλειπτικῆς καί
β) ὁ ἥλιος ἕλκει τόν κόσμον κατά τήν κίνησιν ταύτην.
Συνεπῶς, οἱ Ὀρφικοί παρέχουν καί τήν ἐξήγησιν τῆς κινήσεως, διδάσκουν δέ ὡς φυσικήν αἰτίαν τῆς κινήσεως τοῦ κόσμου τήν ἕλξιν τοῦ ἡλίου, τρεῖς καί πλέον χιλιετηρίδες πρίν ὁμιλήση περί ταύτης ὁ Νεύτων τό 1687 μ.χ. – ἑπομένως – καί πρό αὐτοῦ τοῦ Δημοκρίτου….»


Ποῖος, λοιπόν, ἀνεκάλυψε τό ἡλιοκεντρικό σύστημα; Σίγουρα ὄχι ὁ Κοπέρνικος. Ἀναρωτιέμαι ἄν ὑπάρχει τίποτα πάνω στήν γῆ πού νά μήν τό ἔχουν ἀνακαλύψει οἱ Ἕλληνες.

Μελετῶντας τήν ἀρχαία Ἑλληνική Γραμματεία καί μαθαίνοντας τήν ἀρχαία Ἑλληνική γλῶσσα – πού τόσο βάλλεται πανταχόθεν, κυρίως τό τελευταῖο διάστημα, γιατί ἄραγε; – μποροῦμε νά μάθουμε τά πάντα. Ἔτσι ἁπλᾶ…

Μινώταυρος

Πηγές «Ὁ ἔν τῆ λέξει λόγος» Ἄννας Τζιροπούλου Εὐσταθίου.
Ἐγκυκλοπαίδεια Πάπυρος
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκτός κόμματος Νέας Δημοκρατίας ο Χατζηγάκης

Διεγράφη μετά από δηλώσεις του για ακροδεξιά στοιχεία στην παράταξη
Δυναμική ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά σε όσους αμφισβήτησαν την τακτική και τη στρατηγική στόχευση των κινήσεων της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα.
Έτσι, ο Σωτήρης Χατζηγάκης μετά τις δηλώσεις του περί «ορισμένων ακροδεξιών στοιχείων της Ν.Δ. που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος» διεγράφη.
Στο μεταξύ άλλο ένα μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., ο Πάνος Καμμένος έχει αμφισβητήσει τις κινήσεις του κόμματος, δηλώνοντας μάλιστα ότι προτίθεται να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΩΡΟ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΕΓΛΙΤΗ.... ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ....!!!!

Αποχωρώντας από το ΥΕΘΑ,έλαβε από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων,αλλά και από τον διάδοχό του Δημήτρη Αβραμόπουλο τα καθιερωμένα δώρα. Οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ αποφάσισαν να του κάνουν δώρο ένα βίντεο που έφτιαξε ένα μέλος της, ο Παντελής Συνέλης ο οποίος και εξηγεί το νόημα του “δώρου”:

“Τον προτρέπω να το δεί, και μαζί με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, να παραδώσει και το συγκεκριμένο Βίντεο στο νέο
Υπουργό,για να μην πέσει και αυτός στα ίδια εγκληματικά λάθη όπως ο απερχόμενος. Αυτό το βίντεο κύριοι, πρέπει
να είναι "μπούσουλας" για όλους τους πολιτικούς προϊστάμενους του ΥΕΘΑ.
Παρακαλώ πολύ, διαβιβάστε στον πρώην Υπουργό Εθν. Αμύνης, τα παρακάτω λόγια μου, ώστε να τα βάλει βαθιά στο μυαλό του.

Ο στρατιωτικός ΔΕΝ είναι Εθνικιστής, ΔΕΝ είναι ακραίος, ΔΕΝ είναι Αυτιστικός, ΔΕΝ είναι Δημόσιος Υπάλληλος, ΔΕΝ ήταν στην γνωστή "παλιοπαρέα", οπότε ΔΕΝ "τα έφαγε μαζί με τον Πάγκαλο", αλλά είναι Δημόσιος Λειτουργός που υπηρέτησε και υπηρετεί δεκάδες χρόνια την πατρίδα.

Πάνω απ όλα όμως, ο Ελλην Στρατιωτικός είναι γνήσιος πατριώτης (πράγμα σπάνιο στις μέρες μας) και εφόσον χρειαστεί, πάλι θα ξαναβρεθεί στις Θερμοπύλες.
Υπουργέ θα ήμουν μεγάλος ψεύτης άν σου έλεγα ότι δεν χαιρόμαστε όλοι που φεύγεις. Ακόμα περισσότερο βέβαια,
θα είμασταν χαρούμενοι, εάν δεν υπήρχες ποτέ σε αυτή την θέση. Δεν πειράζει όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ όπως λέμε στα μέρη μας. Εγώ σαν απόστρατος, μπορώ απλώς να κάνω 2 πραγματάκια:

1ον) να ευχαριστήσω την καλή μας τύχη που έμεινες μόνο λίγους μήνες σε αυτό το νευραλγικό Υπουργείο και φυσικά

2ον) να προσπαθήσω πάσει δυνάμει όπως λέμε στο Πολεμικό Ναυτικό, να ΜΗΝ ξαναεκλεγείς ποτέ στα μέρη μας.
Μετά τιμής
Συνέλης Παντελής αξιωματικός ΠΝ εν αποστρατεία".


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΔΩΡΟ



onalert.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υ.Π.Ο.Κ.Ο.Σ.Μ.Ο.Σ φίλε μου ! Αντέχεις την Αλήθεια ;;; Διαβασέ το !!!


Η σύγχρονη Ελλάδα ακολουθεί τον δρόμο της βίαια, προς την καταστροφή. Από την στιγμή που ο υπόκοσμος  μπήκε εδώ και αρκετά χρόνια στην πολιτική, μέλλον δεν υπάρχει. Το πραγματικό πρόσωπο της μαφιόζικης εξουσίας το είδαμε πριν λίγες μέρες με αποκορύφωμα την δημιουργία μιας κατοχικής  κυβέρνησης που απαρτίζεται από αστούς δεξιούς, ακροδεξιούς  χαφιέδες  και σοσιαλοφασιστούμουτρα γνωστά στο πανελλήνιο εδώ και χρόνια.

Η κλίκα του υποκόσμου μαζί με τα  μεγάλα εκδοτικά και επιχειρηματικά συγκροτήματα της χώρας, αισθάνεται ασφαλής που κατάφερε και γλίτωσε το τομάρι της. Όλοι δούλεψαν για αυτή την κυβέρνηση φάντασμα. Από τους άθλιους δημοσιογράφους που εκπροσωπούν μπατίρηδες εκδότες-καναλάρχες μέχρι προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Από τον χώρο των μπουρδέλων μέχρι και τον χώρο των δολοφόνων που σκοτώνουν αθώα γεροντάκια στα διαμερισματά τους. Από τον χώρο των συνδικάτων μέχρι και τον χώρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που ελέγχει τα Εξάρχεια και τους αναρχικούς Τα πλοκάμια της μαφίας φίλε αναγνώστη φτάνουν παντού. Με αυτό τον τρόπο και την αγαστή συνεργασία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, κατάφεραν να πετύχουν την απόλυτη νίκη μέσα σε κλίμα απόλυτης σιωπής.

Ας κάνουμε ένα flash back σε τρία σημεία  που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

 η δολοφονία ενός αρχηγού.           

Η αιφνίδια στροφή του Σαμαρά  προς στους Μνημονιακούς  ανατάραξε σε βάθος το πολιτικό σκηνικό στη Χώρα δημιουργώντας νέες επιχειρηματικές και πολιτικές συμμαχίες αλλά και νέα ρήγματα. Προπομπός αυτής της στροφής υπήρξε η άναρχη κοινοβουλευτική ομάδα του Σαμαρά που όλοι έκαναν τους ανήξερους. Μιλάμε φυσικά  για την γνωστή ομάδα  της ΝΔ : Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ευάγγελος Αντώναρος, όπου με αντικείμενο  την συγκρότηση “κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας χώθηκαν στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Βρεττού!!!! Δεν είχαν πόνο φυσικά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά όλοι τους σαν καλοί Atenistas του μπάρμπα Αλαφούζου, έστελναν ένα μήνυμα στον Σαμαρά, σαν να του λένε ΑΡΚΕΤΑ κύριε Σαμαρά με τις πατρίδες!!Βέβαια., όλοι τους είχαν πάρει το ΟΚ από τον Τασούλα…… τον ανύπαρκτο Τασούλα με τα πολλά σκάνδαλα.… που σε μια κρίσιμη στιγμή για την Χώρα, σφύριζε βλάχικα. Σε μια κρίσιμη στιγμή για το κόμμα του, προτίμησε  να βαρέσει προσοχή στην κλίκα που υπάρχει μέσα στα σπλάχνα ενός κόμματος.  Εδώ έγινε κανονικό πραξικόπημα εις βάρος του αρχηγού τους. Τι θα μπορούσε να κάνει αλήθεια ο Σαμαράς;;; Να τους διώξει;; Φυσικά και θα τον σούταραν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τα επιχειρηματικά συγκροτήματα της χώρας, θα τελείωναν τον άτακτο αρχηγό μέσα σε ένα 24ώρο  και θα έδιναν το ΟΚ στον Παπανδρέου να συνεχίσει το μεγάλο του έργο. Άλλωστε, η παράσταση ξεκίνησε μόλις ο Παπανδρέου ανακοίνωσε δημοψήφισμα. Γνωστοί στο πανελλήνιο δημοσιογράφοι του Εκάλη club ορκιζόντουσαν ότι η ΝΔ, δεν είναι σοβαρό κόμμα!! Ο γράφων μετά την ανακοίνωση του περιβόητου δημοψηφίσματος φάντασμα από τον killer, είδε στα διαπλεκόμενα κανάλια , τους συμβούλους του κυρίου Σαμαρά να ακουμπάνε περίεργα τους ανθρώπους του μνημονίου που και αυτοί για δικούς τους λόγους ήθελαν εκλογές. Εκεί που περίμενε κάποιος μια κριτική στις δυνάμεις του μνημονίου, είδε ένα θέατρο φιλοφρονήσεων με κουμπάρα την διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ!! Συμμαχίες ετών  κατέρρευσαν μέσα σε λίγα λεπτά. Η διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα εξαπτέρυγα ελέγχουν την ΝΔ.
Οι τραπεζίτες της Goldman sachs, τα λαμόγια του χρηματιστηρίου, οι άνθρωποι του Μητσοτάκη έβαλαν χέρι στον Αντώνη. Που είναι Ο ΑΝΤΩΝΗΣ;; Ακόμα και οι αντιπρόεδροι του κόμματος είναι εξαφανισμένοι!!!  Τα πλοκάμια της μιντιακής  αυτοκρατορίας ξεκινούσαν την εκτέλεση ενός κόμματος που για φωνή, είχε κάποια παρασάνταλα-Βουλευτές που ζητούσαν μόνο εκλογές αλλά χωρίς σκοπό. Ο Ελληνικός λαός  αισθάνεται, και είναι μουδιασμένος με τον  Σαμαρά.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό τι βλέπουμε;;; Βλέπουμε ότι ο Σαμαράς δεν ελέγχει το κόμμα του. Αντιμετωπίζουν τον Σαμαρά, ως έναν Πρόεδρο υπό προθεσμία. Στο πρόσωπο του αρχηγού τους δεν έχουν σεβασμό. Φόβος και τρόμος στην καρδιά ενός αρχηγού που την επόμενη μέρα σύρθηκε χωρίς ανάσα στο σφαγείο του υπόκοσμου...Ότι σχέδιο και αν είχε αυτός ο άνθρωπος δεν θα το μάθουμε ποτέ. Του έκλεισαν το στόμα μια για πάντα. Ένας τραγικός Σαμαράς, που δήλωνε δημόσια ότι δεν είχε πρόβλημα με τα πρόσωπα και έπαιζε τα παιχνιδάκια του Παπανδρέου-Παπούλια.Ανάγκασαν τον Σαμαρά  να προδώσει τον συνταγματικό του ρόλο. Τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ζητούσε εκλογές ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.


Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ!           

O Yπόκοσμος του ΠΑΣΟΚ κάνει party κάθε μέρα. Ο KILLER που πούλησε μια ολόκληρη χώρα την έβγαλε καθαρή. Η ασυλία του είναι το ΠΑΣΟΚ, όπου και επέστρεψε μεταξύ "Μετά βαΐων και κλάδων" σαν τον καλό χριστούλη.  Άλλωστε το σήμα της κάθαρσης του Παπανδρέου για λογαριασμό του υποκόσμου το έστειλε το πρώην κόμμα του Χ.ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. Ο Παπανδρέου δεν φταίει για την κατάσταση στην Ελλάδα δήλωσε η Αλέκα του σιδηρούν παραπετάσματος. Ο Παπανδρέου από τους εκπροσώπους της αριστεράς αυτό ήθελε να ακούσει. Δεν είναι τυχαία πράγματα αυτά. Μπορεί ο Παπανδρέου, να έπαιρνε ψόφο εμπιστοσύνης από τους προδότες βουλευτές του, αλλά δεν τον ενδιέφερε και τόσο κατά βάθος. Αν αγριέψεις το ΚΚΕ, καλύτερα να εξαφανιστείς από προσώπου γης. Η Αλέκα της Κανέλλης και του Καζάκου, γνώριζε και καταλάβαινε ότι ο εχθρός είναι άλλος πλέον. Εχθρός θα είναι η 2 κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα έχει και κάποιους ηλίθιους από άλλα κόμματα.
Από τους παππούδες της αριστερας ήρθε πρώτα η ασυλία του Παπανδρέου. Από τα παιδιά του Σόρος(που έβγαλε δισεκατομμύρια euro από τα στοιχήματα)- που έκαναν μούγκα ακόμα και στο σκάνδαλο της Proton Bank. Το νέο κορόιδο δεν θα είναι ο σύντροφός-επιστήμων  Παπαδήμος, αλλά τα γνωστά κορόιδα της Ιστορίας………… …..που θα πάρουν την προδοσία στις πλάτες τους.



ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ: ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΗ.

Η ΝΔ, μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες με τον υπόκοσμο. Εκεί, που το κόμμα Σαμαρά, είχε την άνεση να κάνει αντιπολίτευση στις δυνάμεις του μνημονίου,  βρίσκεται άδικα με την πλάτη στον τοίχο. Άδικα γιατί ο κόσμος της ΝΔ, αποτελείται από υπερήφανους πατριώτες που δεν έχουν καμία σχέση με τα άθεα καρκινώματα της δωσίλογης αριστεράς .Ο Κόσμος της ΝΔ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. Αυτό το γνώριζαν αρκετά καλά τα αριστερίστικα-αρχιδιαπλεκόμενα κανάλια του Μητσοτάκη-Παπανδρέου. Τι έκαναν; έβαλαν επί ένα χρόνο τα παλικάρια του ΛΑΟΣ, να μιλάνε για προδοσία Σαμαρά, και Ελληνικό  εμφύλιο στα κανάλια τους μιας και ήταν αντίθετος με την συναίνεση.Έπαιζαν, με τον ψυχισμό των νεοδημοκρατών. Μετά, το δημοψήφισμα  ο Αντώνης ήταν φόβος για αυτούς.. Οι Εκλογές θα οδηγούσαν την συμμορία στο ειδικό δικαστήριο και ένας πλανήτης θα έβλεπε να περνά μπροστά του η μαφία της μεταπολίτευσης. Μέσα στο κόμμα της Συγγρού δόθηκε η εντολή να σύρουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τον Πρόεδρο σε συγκυβέρνηση πάση θυσία. Τα πρόσωπα που ανέλαβαν  το δύσκολο εγχείρημα ήταν οι  ΟΙ: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ –ΔΗΜΑΣ. Όλοι τους παλιοί γνώριμοι της διαπλοκής………………….. την εποχή που ο Αντώνης ήταν εξόριστος αυτά τα παλικάρια έφτιαχναν τις καριέρες τους με μπροστάρη τον Σημίτη.
Τώρα δεν τους  φτάνει που η ΝΔ, έγινε η πόρνη τους, θέλουν και κάτι άλλο. Θέλουν, ασυλία στον Παπαδήμο και κυβέρνηση πάνω από 5 μήνες!!! Για να το πετύχουν αυτό λένε ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ MEDIA ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΣΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ.Μέσα σε όλα αυτά ανακηρύσσουν ήρωα τον Καμμένο, που έκανε σκληρό αγώνα εναντίον της Κλίκας Παπανδρέου. Γνωρίζουν, ότι ο Καμμένος είναι αγαπητός στην κοινή γνώμη, και τον ωθούν στον πειρασμό να κάνει το μεγάλο άλμα δηλ, να φτιάξει ένα κόμμα αντιμημονιακό τώρα που η ΝΔ τον πούλησε. Με καμμένο στην Αθήνα, και Ψωμιάδη στην Θεσσαλονίκη τσακίζουν την ΝΔ. Θέλουν να ελέγχουν μελλοντικές κυβερνήσεις με μικρά κόμματα. Αυτό το φαινόμενο είναι Γερμανικό!!!!! Μέσα από αυτές τις κυβερνήσεις ανακάλυψαν τον Γιόσκα Φίσερ ΤΟΥ ΣΡΕΝΤΕΡ. Τον Φίσερ, που μιλούσε για οικολογική ζωή, ενώ  έδινε εντολές να σφάξουν τους Σέρβους του Κοσσόβου. Έναν Φίσερ, που βγήκε ακριβώς μετά την πώληση της Ανατολικής Γερμανίας. Τυχαίο;;;


Υ.Γ. Προδότης με αποδείξεις είναι ο Παπανδρέου και ΟΧΙ Ο Σαμαράς. Ο αρχηγός της ΝΔ, έχει την ατυχία να βρίσκεται σε ένα κόμμα που απαρτίζεται από κακούς ανθρώπους. Ο Σαμαράς, δεν έχει καμία σχέση με global finance governance, αλλά ούτε με τοκογλύφους εβραίους που χρηματοδοτούν την αριστερά της Ελλάδος. Δυστυχώς, για τον Σαμαρά είναι αργά .Είναι δύσκολο πλέον να πείσει για τις αγνές προθέσεις του τώρα που τρομοκρατείται από την συμμορία Μέρκελ-Σαρκοζί.

Διαβάστε περισσότερα » »

Υπ.Οικ. στους μεγαλοφειλέτες: Ή εξοφλείτε ή φυλακή!

Τελεσίγραφο να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο έδωσε το υπουργείο οικονομικών σε όσους χρωστούν άνω των 150.000 ευρώ μέχρι τις  24 Νοεμβρίου διαφορετικά, θα τους περιμένει η σύλληψη, η φυλάκιση και η δημόσια διαπόμπευση, όπως έγινες προσφάτως με άλλους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 ΑΆ) και την Υ.Α. 1185/2011.

Η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα επτά λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων

Επτά λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων που αυξάνουν την επιβάρυνση των φορολογούμενων και οδηγούν στη χρέωση παράλογων ποσών εντόπισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.
Η ΠΟΜΙΔΑ απηύθυνε χθες σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να 
καθοριστεί επειγόντως συγκεκριμένη διαδικασία άμεσης διόρθωσης των λαθών στους Δήμους και στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ, καθώς και συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων. Επιπλέον, επισήμανε ότι οι πολίτες παραπέμπονται από τον ένα φορέα στον άλλο και συνθλίβονται κάθε μέρα στις συμπληγάδες των τριών Δ (Δήμοι-ΔΟΥ-ΔΕΗ) χωρίς να μπορούν να βρουν λύση ακόμη και στα πιο αυτονόητα προβλήματα.
Παράλληλα στο υπόμνημα επαναφέρονται τα αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ για την ανάγκη αναστολής επιβολής ΦΑΠ για το οικονομικό έτος 2011 και για όσα επόμενα οικονομικά έτη θα ισχύσει ο φόρος με την επωνυμία «Ειδικό Έκτακτο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ), καθώς και για την εγκατάλειψη κάθε σκέψης περί αύξησης των «αντικειμενικών αξιών» των ακινήτων, ενόσω διαρκεί η πλήρης κατάρρευση της πραγματικής τους αξίας.
Διαμαρτυρίες
Ειδικότερα στο θέμα της επιβολής Ειδικού Τέλους επί των ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, επισημαίνεται ότι η ΠΟΜΙΔΑ έχει γίνει δέκτης εντονότατων διαμαρτυριών από όλη τη χώρα, σχετικά με την επιβολή του Ειδικού Τέλους επί των ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που αφορούν όχι μόνον το δυσβάστακτο του σχετικού μέτρου, αλλά και πολλά επί μέρους προβλήματα υπερβολικών χρεώσεων παράλογων ποσών, τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες διαπίστωσαν ότι οι χρεώσεις του Τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ   είναι απίστευτα διογκωμένες, για τους εξής κύριους λόγους: Λανθασμένες αντικειμενικές τιμές ζώνης. Λανθασμένοι συντελεστές παλαιότητας. Λανθασμένες χρεώσεις βάσει «πλασματικών» τετραγωνικών μέτρων, που προκύπτουν από ειδικές κατά Δήμο αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Διπλάσια πλασματικά τετραγωνικά στα εκτός σχεδίου κτήρια. Επιβολή ειδικού τέλους σε ακάλυπτους χώρους που χρεώνονται με το ΤΑΠ στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Λανθασμένες χρεώσεις κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών με ΤΑΠ, και συνεπώς και με Ειδικό Τέλος, ενώ ρητά απαλλάσσονται από το νόμο και από τα δύο. Κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Δεν υπάρχει διαδικασία υπολογισμού και αφαίρεσης του εμβαδού των κοινόχρηστων χώρων των κτηρίων αυτών, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.
Χρέη ενοικιαστών
Στο υπόμνημα παρατίθεται ένα ακόμα πρόβλημα που περιμένει άμεση λύση: Πληρωμή ειδικού τέλους σε περίπτωση οφειλής ρεύματος από αποχωρήσαντα ενοικιαστή. Σημαντικός αριθμός ενοικιαστών που αποχώρησε πρόσφατα από διάφορα ακίνητα, εκτός από μισθώματα έχει αφήσει ανεξόφλητους και τους τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που εξακολουθούν να έρχονται στο ακίνητο, με σημαντικά ποσά οφειλών. Ο τελευταίος λογαριασμός συμπεριλαμβάνει και το ειδικό τέλος, το οποίο ο ιδιοκτήτης του κτηρίου οφείλει και δεν έχει αντίρρηση να το καταβάλει, όχι όμως και την οφειλή για το ηλεκτρικό ρεύμα η οποία βαρύνει τον ενοικιαστή. Η ΔΕΗ όμως αρνείται να το εισπράξει επικαλούμενη την αδυναμία μερικής εξόφλησης του λογαριασμού, όχι μόνον λόγω του σχετικού νόμου, αλλά και διότι το λογισμικό του μηχανογραφικού της καταχωρεί αυτόματα κάθε μερική καταβολή πρώτα υπέρ των οφειλομένων στη ΔΕΗ, και μετά στους λοιπούς κωδικούς.
Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι για να πάψει η παράλογη καθυστέρηση και ο «εκβιασμός» των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα χρέη των αποχωρησάντων ενοικιαστών τους, πρέπει να επιτραπεί ρητά στη ΔΕΗ να εισπράττει μόνον το ειδικό τέλος, όταν αυτό πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη.
Καταλήγοντας η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί να καθοριστεί επειγόντως συγκεκριμένη διαδικασία άμεσης διόρθωσης όλων των παραπάνω λαθών στους οικείους Δήμους, στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ, και συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων.
Η ταλαιπωρία
Στο υπόμνημα της ΠΟΜΙΔΑ υπογραμμίζεται ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ παραπέμπουν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες στους Δήμους για να υποβάλλουν δήλωση διόρθωσης των εμβαδών και των τιμών ζώνης. Οι Δήμοι όμως, άγνωστο γιατί, δεν παραλαμβάνουν διορθωτικές δηλώσεις και στέλνουν τους πολίτες στις ΔΟΥ να κάνουν αίτηση επανυπολογισμού και διόρθωσης της οφειλής τους. Και οι ΔΟΥ με τη σειρά τους παραπέμπουν τους πολίτες και πάλι στους Δήμους για να κάνουν αίτηση για να υπολογιστεί σωστά η τιμή ζώνης του ακινήτου τους και το εμβαδόν του, ενώ τους ζητούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό της λανθασμένης χρέωσης, με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει συμψηφισμός ή και επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων, άγνωστον πότε.
Στα εκτός σχεδίου ακίνητα
Ως παράδειγμα στο υπόμνημα της ΠΟΜΙΔΑ που περιμένει άμεση λύση αναφέρθηκε η χρέωση επί διπλάσιων τετραγωνικών μέτρων στα εκτός σχεδίου κτίσματα Ο Ν. 2130/1993 υποχρέωσε τους ΟΤΑ να επιβάλλουν ΤΑΠ σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε συνδυασμό πάντα με το εμβαδόν, την περιοχή και την αντικειμενική αξία τους.
Η σχετική διάταξη ορίζει ότι: «Στα κάθε είδους κτίσματα που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων λαμβάνεται υπόψη η αξία των κτισμάτων και η αξία της διπλάσιας έκτασης από εκείνη που καταλαμβάνουν τα κτίσματα». Αυτό σημαίνει ότι σε όλα τα εκτός σχεδίου πόλεως κτίσματα της χώρας χρεώνεται ΤΑΠ με πλασματικό εμβαδόν διπλάσιο από τα τετραγωνικά μέτρα του κτίσματος, και συνεπώς χρεώνεται και διπλάσιο ειδικό τέλος από το πράγματι οφειλόμενο.
Πρέπει συνεπώς οι μεν Δήμοι να χορηγήσουν βεβαίωση στους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι το πραγματικό εμβαδά των δομημένων ηλεκτροδοτούμενων εκτός σχεδίου κτισμάτων τους είναι μικρότερο, η δε ΔΕΗ να μπορεί μηχανογραφικά να χρεώνει το Ειδικό Τέλος βάσει του εμβαδού των δημοτικών τελών και όχι του διπλασίου εμβαδού του ΤΑΠ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Καμμένος: Δεν στηρίζω Παπαδήμο, ας με διαγράψουν

Αποφασισμένος να μην δώσει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ανεξάρτητα από τις προγραμματικές δηλώσεις, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος...

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ακόμη και αν διαγραφεί από τη ΝΔ.

Εξηγώντας την απόφασή του, τόνισε ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά γίνεται προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου. Εάν υπογραφεί και επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου, τότε μπαίνει ως εγγύηση στα ομόλογα που θα αντικατασταθούν με το PSI η ελληνική κρατική περιουσία και η ελληνική ιδιωτική περιουσία».

«Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω. Και στο απόσπασμα να με βάλουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω. Αντί να με διαγράψουν τα παιδιά μου και οι γενιές που έρχονται και να με φτύνει ο κόσμος στο δρόμο, ως προδότη της πατρίδος μου, προτιμώ να με διαγράψει η Συγγρού. Εάν θέλουν να με διαγράψουν, ας με διαγράψουν», ανέφερε.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΕΝΟΠ: "Δεν θα κόβουμε το ρεύμα"

Ομάδες περιφρούρησης στις γειτονιές «ώστε να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και άνεργου», συγκροτεί η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού (ΓΕΝΟΠ) της ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωση, στην οποία... επαναλαμβάνει την αντίθεσή της με τις διακοπές ρεύματος στα άτομα με χαμηλό εισόδημα που δεν πληρώνουν την εισφορά στα ακίνητα.
Η ΓΕΝΟΠ καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να... μην δώσει εντολή διακοπής ρεύματος «σε κανένα φτωχό άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή μεροκαματιάρη», ζητά από τα μέλη της να μην κόβουν το ρεύμα στις περιπτώσεις αυτές και στις περιπτώσεις όπου οι διακοπές ρεύματος γίνονται από εργολάβους, να συγκροτήσουν ομάδες περιφρούρησης.
Η Ομοσπονδία δηλώνει επίσης αντίθετη της στην προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες, αναφέροντας ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα σημάνει πόλεμο και δεν θα προσφέρει τίποτα στον τόπο και στον άνεργο, γιατί δεν πρόκειται όπως αναφέρει για επένδυση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά για «αρπαχτή» σε βάρος του δημοσίου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Μπίλντερμπέργκ στο τιμόνι

Τα τελευταία πέντε εικοσιτετράωρα η Ελλάδα και η γειτονική Ιταλία, δύο χώρες με οικονομικά προβλήματα και πολιτικά αδιέξοδα, όλως περιέργως παρακολουθούν τις εξελίξεις να καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Δύο στελέχη της «Τριμερούς Επιτροπής» μιας πανίσχυρης διεθνούς οργάνωσης με παγκόσμια δραστηριότητα από το 1973, στελεχωμένη από την ελίτ της διεθνούς οικονομίας, με επιχειρηματίες και οικονομολόγους, τραπεζίτες και νομικούς ανώτατου βεληνεκούς, δύο οικονομικοί παράγοντες με καριέρα σε κεντρικές τραπεζικές θέσεις, αναλαμβάνουν το τιμόνι των χωρών τους ως πρωθυπουργοί. Να σημειωθεί ότι και οι δύο δεν έχουν εκλεγεί.


Λουκάς Παπαδήμος
Λουκάς Παπαδήμος
Επίσης και οι δύο εμφυτεύονται με την δραστική παρέμβαση των ισχυρών χωρών της Ευρώπης. Ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Μάριο Μόντι είναι «σωτήρες», «Μεσσίες» ή απλά υλοποιούν προειλημμένες αποφάσεις συγκεκριμένων κέντρων;

Η ιστορία που ακολουθεί είναι διδακτική. Η συνέντευξη που παραχώρησε στη «zougla.gr» ένα μέλος της «Τριμερούς Επιτροπής» ενώ βρισκόταν σε συνάντηση αυτής της κλειστής οργάνωσης στη Χάγη, είναι από τις σπάνιες που καταγράφονται και που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες της «Τριμερούς».

Ένα είναι, ωστόσο, το συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί. Τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την αλληλουχία γεγονότων που διαμόρφωσαν το τρέχον σκηνικό. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να ηγείται της ελληνικής κυβέρνησης και ο Μάριο Μόντι να αναλαμβάνει τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία και όλα
Μάριο Μόντι
Μάριο Μόντι
αυτά εντός ολίγων ημερών.

Το 1973, μεσούσης της πρώτης πετρελαϊκής κρίσης, ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας, Ντέϊβιντ Ρόκφελερ, ίδρυσε τη λεγόμενη «Τριμερή Επιτροπή».

Η ιδρυτική πράξη λαμβάνει χώρα στο Τόκιο από την 21η έως και την 23η Οκτωβρίου. Η πρόταση για την ίδρυση της Τριμερούς κατατέθηκε από τον ισχυρό άνδρα της Αμερικής την προηγούμενη χρονιά, το 1972, κατά την ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπέργκ (Bilderberg) και έγινε αποδεκτή.

Η «γέννεση» της Τριμερούς λαμβάνει χώρα μέσα από τα «σωθικά» της Λέσχης Bilderberg, η οποία τον Οκτώβριο του 1973 συνεδριάζει στο Τόκιο. Κατά τον Ρόκφέλερ υπήρχε άμεση ανάγκη να ενσωματωθεί και η Ιαπωνία στον σκληρό πυρήνα της Λέσχης η οποία θα συζητούσε και θα αποφάσιζε την πορεία της Οικονομίας και της Πολιτικής σε πλανητικό επίπεδο.

Η Λέσχη Bilderberg, δηλαδή η «μήτρα», μέχρι τότε κάλυπτε την ανάγκη αυτή μόνον για την περιοχή της Βορειοατλαντικής κοινότητας, Βόρειος Αμερική – Ευρώπη.

Η πρώτη συνεδρίαση σε πλήρη σύνθεση της Τριμερούς πραγματοποιείται το 1976 στο Κιότο της Ιαπωνίας. Λίγο πριν από τη λήξη του πολέμου του Βιετνάμ και με δεδομένη την επερχόμενη «νέα τάξη πραγμάτων», με τη Σοβιετική ένωση να περνά σε ένα νέο στάδιο διεθνούς επιρροής που θα κατέληγε στην εμπλοκή της στην Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Αφγανιστάν κ.λπ., ο Ροκφέλερ επιχειρεί να προσεγγίσει τη παγκόσμια διακυβέρνηση μέσω ενός μοντέλου «τεχνοκρατικού εξορθολογισμού» παρακάμπτοντας τα θεσπισμένα – συνταγματικά καθιερωμένα κρατικά όργανα και θεσμούς. Στην Τριμερή συμμετέχουν τρία σύνολα. Η Βόρειος Αμερική, η Ευρώπη και η Ιαπωνία (μόνη χώρα από την Ασία). Πρόκειται για τον πρώην «Δυτικό Κόσμο».

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, επικεφαλής του Ομίλου Chase Manhattan επηρεάζεται από έναν άνθρωπο ο οποίος αποκτά σταδιακά σημαντική διεθνή επιρροή. Συγγραφέας του βιβλίου «In between two ages» είναι αυτός που «συνιστά» την υλοποίηση της ιδέας «Τριμερής Επιτροπή».

Ο δημοσιογράφος, Bill Moyers, γράφει το 1980 : «David Rockefeller is the most conspicuous representative today of the ruling class, a multinational fraternity of men who shape the global economy and manage the flow of its capital...Private citizen David Rockefeller is accorded privileges of a head of state...He is untouched by customs or passport offices and hardly pauses for traffic lights».

Με απλά λόγια, ο κ. Ροκφέλερ είναι υπεράνω θεσμών, κυβερνήσεων, κρατικών δομών.

Διασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή των κεφαλαίων του. Διαμορφώνει την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας.



Πρώτος επικεφαλής της Τριμερούς τοποθετείται ο κ. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνκσι, δεξί χέρι του προέδρου Τζίμι Κάρτερ, ισχυρότατος παράγων στην διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Από την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου και μετά, αν όχι ήδη από καιρό, ο προσανατολισμός της Τριμερούς αλλάζει.

Άλλωστε, και ο κόσμος άλλαξε. Στον πυρήνα, ωστόσο, της Τριμερούς παραμένει και ενισχύεται η έννοια της παγκόσμιας διακυβέρνησης μέσω των τεχνοκρατών. Μα τι είναι οι τεχνοκράτες αυτοί; Πρόκειται για την τραπεζική και επιχειρηματική ελίτ που διαμορφώνει οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, ελέγχει και προωθεί την παραγωγή πανεπιστημιακής γνώσης, συμμετέχει στον έλεγχο της θρησκευτικής δραστηριότητας με άξονα τον θρησκευτικό «αντιδογματισμό» (αν και το 1983 ο Ποντίφικας «ευλόγησε» δημόσια μάλιστα τις εργασίες της Τριμερούς) και τέλος συμμετέχει στην δυναμική διαμόρφωση πολιτικών συσχετισμών.

Εχθρός των συντηρητικών - θρησκευτικού τύπου δογματισμών, η Τριμερής βασίζει την ισχύ της στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, στη χρηματοπιστωτική αγορά και στη δύναμη των καρτέλ των πολυεθνικών. Η σύνθεση της Τριμερούς αποτελείται από τρία υποσύνολα. Τα 170 μέλη που προέρχονται από την Ευρώπη, 120 από την Βόρειο Αμερική και πάνω από 100 πλέον που προέρχονται από τον χώρο του Ειρηνικού και της Ασίας.


H σημερινή ηγεσία της Τριμερούς: Από αριστερά: Mario Monti (Ευρώπη) Josesh S. Nye Jr (HΠΑ) και Υotaro Kobayashi (Ειρηνικός-Ασία)

Η ώρα των μελών της Τριμερούς

Ποια πρόσωπα της επικαιρότητας συμμετέχουν στην «Τριμερή»;

Μία πρώτη γεύση θα είναι αρκετή για να εξηγήσει κάποιος τις σύνθετες καταστάσεις που βιώνει η Ελλάδα, η Ευρωζώνη και η διεθνής οικονομία. Ας επικεντρωθεί ωστόσο το ενδιαφέρον στα απολύτως «δικά μας».

«Τα πρόσωπα»

Ο Μάριο Μόντι, επιφανής Ιταλός οικονομολόγος, επίτροπος στην Κομισιόν. Είναι ο επικεφαλής (πρόεδρος) του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Τριμερούς. Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της οργάνωσης. Προωθείται ως νέος πρωθυπουργός στην υπό οικονομική κρίση Ιταλία.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, μέλος της Τριμερούς. Επεβλήθη ως πρωθυπουργός στην -υπό οικονομική κατάρρευση- Ελλάδα.

Οι «εκλεκτοί»


Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας είναι αρκετοί εκείνοι που επέλεξαν, στη συνέχεια διεκδίκησαν και τέλος κατάφεραν, με αντίτιμο βεβαίως την πιστή εφαρμογή του καταστατικού της Τριμερούς, να γίνουν μέλη της οργάνωσης.

Έχουμε λοιπόν:

Τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου Γ. Βασιλείου. Συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή της Τριμερούς. Επιχειρηματίας, πρώην κομμουνιστής. Πρώην βασικός συνομιλητής με την Ε.Ε. για την ένταξη της Κύπρου. Βασικός συνομιλητής για τη λύση του Κυπριακού (σχέδιο Βασιλείου).

Τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου είναι και πρωθυπουργός. Τραπεζίτης, καθηγητής στο Χάρβαρντ. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πρώην διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος. Συνεργάστηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Γιώργο Γεννηματά, τον Κώστα Σημίτη. Απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών.

Τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, επιχειρηματία, πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ, απόφοιτο του Κολλεγίου Αθηνών.

Τον Αλέξη Παπαχελά. Διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή», απόφοιτο του Κολλεγίου Αθηνών. Τον Παναγιώτη Βουρλούμη. Συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή της Τριμερούς. Ανώτερο (πρόσφατα) στέλεχος του Ομίλου Rothschild, πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ, πρώην στέλεχος της Alpha Bank.


(Από αριστερά: Γιώργος Βασιλείου, Παναγιώτης Βουρλούμης , Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Αλέξης Παπαχελάς)

Το «σύστημα»


Το 1980, ένας ακροδεξιός βουλευτής στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Λόρενς Μακντόναλντ, αποφασίζει να
O Larry McDonald
O Larry McDonald
αποκαλύψει τις δραστηριότητες της Τριμερούς. Συγγράφει έκθεση και την παραπέμπει στο αμερικανικό Κοινοβούλιο για περαιτέρω έρευνα. Ο Μακντόναλντ αποτελεί τμήμα, αν όχι σημαία, του αντικομμουνισμού. Ωστόσο, εκθέτει τους Ροκφέλερ και καταγγέλλει σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Είναι περίεργο, όμως, πως στην ίδια καταγγελία καταλήγει και ένας γνωστός εκπρόσωπος της κυνηγημένης αμερικανικής Αριστεράς. Ο Νόαμ Τσόμσκι, ο καθηγητής συγκριτικής γλωσσολογίας, με τον αιχμηρό λόγο και τη σαφή προοδευτική του στάση καταγγέλλει με τη σειρά του τους σκοπούς της Τριμερούς.

O καθηγητής Noam Chomsky
O καθηγητής Noam Chomsky
Το 1983 ο Μακντόναλντ σκοτώνεται πάνω από τη Σαχαλίνη. Ήταν επιβάτης της μοιραίας πτήσης KAL 007, του κορεατικού Τζάμπο που κατέρριψαν οι Σοβιετικοί. Το τι επακολούθησε είναι γνωστό.

Αργότερα εκδίδεται ένα σύγγραμμα με τίτλο «No Apologies» του Coldwater, στο οποίο συγκεντρώνεται όλες οι κριτικές και γενικότερα οι προσεγγίσεις γύρω από την «Τριμερή Επιτροπή».


Από τότε μέχρι σήμερα, στην οργάνωση των Ροκφέλερ εισήλθαν η Ολμπράιτ (υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α.), ο περίφημος υπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε. Χαβιέ Σολάνα, ο Τζον Νεγροπόντε πρώην υπεύθυνος Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ, πρέσβης, υφυπουργός κ.α ή ο Λουξεμβουργιανός Σαντέρ, πρώην πρωθυπουργός και ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Μπίλντ κλπ.



Συμμετέχει επίσης ένα μεγάλος μέρος της πανεπιστημιακής επιστημονικής ελίτ των Η.Π.Α., της Ευρώπης και της Ιαπωνίας αλλά και άλλων πλέον χωρών από την Ινδονησία έως την Τουρκία. Συμμετέχουν εξέχοντες νομικοί και επιφανή στελέχη της διεθνούς τραπεζικής κοινότητας. Μέλος και πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν ,ο Χένρυ Κίσσινγκερ, γνωστοί πολιτικοί ευρωπαϊκών χωρών, ανώτερα στελέχη πολυεθνικών και πετρελαϊκών εταιρειών και… αυτό αν είναι εξέλιξη, κυβερνητικά, τραπεζικά και επιστημονικά στελέχη από τις πρώην Ανατολικές χώρες διότι ο κόσμος όντως άλλαξε άρδην.


John Negreponte                                                   Madeline Albright

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Το συμπέρασμα βραχύτατο. Η Τριμερής αποτελεί την παγκόσμια δεξαμενή στελεχών για την επάνδρωση ομάδων κρούσης και ειδικών αναγκών (Μόντι και Παπαδήμος), στελέχωση τραπεζικών ομίλων, στελέχωση των κέντρων πολιτικής επικοινωνίας, τη διαμόρφωση εσωτερικών και ευρύτερων συσχετισμών παγκοσμίως.

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Η «Μήτρα»

O Henry Kissinger σε παλαιότερη συνάντηση της Λέσχης
O Henry Kissinger σε παλαιότερη συνάντηση της Λέσχης
Η περίφημη και επίκεντρο ενδιαφέροντος, συνομωσιολογικού ή πολιτικού περιεχομένου, Λέσχη, πρωτοσυνεδρίασε το 1954 στην τοποθεσία Μπίλντεμπεργκ (κοντά στο Άρνεμ), στην Ολλανδία. Ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλιών ευρωπαίων συντηρητικών και υπερσυντηρητικών πολιτικών της εποχής οι οποίοι ανησύχησαν σφόδρα για την κλιμάκωση του αντιαμερικανισμού στην Ευρώπη και αποφάσισαν να συζητηθεί το ζήτημα προκειμένου να ανατραπεί το αντιαμερικανικό κλίμα. Με αναμφισβήτητο ψυχροπολεμικό χαρακτήρα, καθιερώθηκε έκτοτε ως ετήσια συνάντηση υψίστης σημασίας με προσκεκλημένους αποκλειστικά από την Αμερική και την Ευρώπη και εξελίχθηκε σε Forum διαμόρφωσης πολιτικής και οικονομικής τακτικής και επιλογής μακροπρόθεσμων στρατηγικών. Η «Λέσχη» κλειστή και εξαιρετικά «ολιγομίλητη» συγκεντρώνει από τότε την επιχειρηματική, τραπεζική και πολιτική αφρόκρεμα των ΗΠΑ κυρίως και της Ευρώπης, με προτεινόμενες και ελεγχόμενες πάντα προσκλήσεις σε...τρίτα πρόσωπα τα οποία στην συνέχεια ανάλογα με τις θέσεις που κατέχουν ενσωματώνονται στον κύριο κορμό της Λέσχης.

Η Βορειοατλαντική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ καθώς και επιλεγμένοι επιστήμονες, δημοσιογράφοι ακόμη και διανοούμενοι, προσκαλούνται να εκθέσουν απόψεις και γνώμες.

Προφανώς οι συναντήσεις αυτές καταλήγουν στην υιοθέτηση συμπερασμάτων. Τα συμπεράσματα αυτά προωθούνται προς υλοποίηση αν και εφόσον κριθούν εφαρμόσιμα. Η υιοθέτηση συμπερασμάτων μπορεί να είναι βραχυπροθέσμου (Γιουγκοσλαβία επί παραδείγματι) , μεσοπροθέσμου ( χρηματοπιστωτική κρίση) ή μακροπροθέσμου χαρακτήρα (σχέσεις Δύσης – Κίνας ή ένταξη ή όχι της Ρωσίας σε δυτικούς μηχανισμούς κ.α.).

Η λέσχη προηγήθηκε χρονικά της «Τριμερούς». Ο ιδρυτής της «Τριμερούς» Ντέιβιντ Ρόκφελερ ανεδείχθη στην πορεία ως θεσμικός σύμβουλος της Λέσχης. Ενεργά μέλη της «Τριμερούς» προσκαλούνται περιοδικά ή σταθερά στις συναντήσεις της Λέσχης. Επί της ουσίας πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία. Αυτήν την περίοδο μέλος της «Διοικούσας» της Λέσχης είναι ο κ. Τσούκαλης, καθηγητής και πρόεδρος του ELIAMEP. Μόνιμο μέλος στον σκληρό πυρήνα είναι ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Δαυίδ.

Στις ετήσιες συναντήσεις προσκαλούνται πρωθυπουργοί, υπουργοί και πολιτικά στελέχη χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι μέλη της «Τριμερούς» ή της Λέσχης. (Ακόμη και ο ….Γιώργος Αλογοσκούφης έχει προσκληθεί επί παραδείγματι). Επί πολλά χρόνια ο καθηγητής ιστορίας κ. Καρράς στην Αγγλία (της γνωστής οικογενείας) ήταν μόνιμο ανώτερο στέλεχος της Λέσχης με ενεργή δράση στη διαμόρφωση συνεργατικών – συναινετικών πολιτικών στα Βαλκάνια (βλέπε Σκόπια, ελληνοτουρκικά, διαβαλκανικά, Νοτιοανατολική Ευρώπη – πρώην Ανατολικό Μπλοκ κλπ. Υπήρξαν και πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση κλίματος «Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» στα Βαλκάνια μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, την σύσταση Ινστιτούτου Βαλκανικών και Ευρωασιατικών μελετών, (Καύκασος, Μέση Ανατολή, Εγγύς Ανατολή, Αραβία, Ισραήλ) με έδρα την Θεσσαλονίκη και με την ανάμιξη ισχυρών παραγόντων (Μπραδήμας επί παραδείγματι κλπ).


(Ντοκουμέντο: Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος με την «Τριμερή Επιτροπή». Απρίλιος 1983)

Τι είναι η “Trilateral Commission”

Η Τριμερής αποτελεί η κατάληξη της φιλοσοφίας της αποδυνάμωσης του κράτους. Δεν πρόκειται για κάποια αντιεξουσιαστική βεβαίως προσέγγιση αλλά για την βεβαιότητα ότι οι ηγεσίες των εταιρειών είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν και να διαχειριστούν τα «τρέχοντα» μεταξύ των οποίων και τις κοινωνίες, αποτελεσματικότερα και άρα φθηνότερα και κυρίως χωρίς περιορισμούς.

Ήταν η περίοδος όπου τα κράτη και το πολιτικό προσωπικό πρόβαλαν, ακόμη, εμπόδια στην άνευ όρων και ορίων επέκταση της ισχύος των ιδιωτικών συμφερόντων των εταιρειών, πολυεθνικών ομίλων και τραπεζών.

Ντέιβιντ Ρόκφελερ
Ντέιβιντ Ρόκφελερ
Ο ιδρυτής της Τριμερούς Ντέιβιντ Ρόκφελερ ήταν σαφής «πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό».

Στην πορεία απεδείχθη πώς οι κυβερνήσεις και η Πολιτική απώλεσε βαθμηδόν τις εξουσίες που είχε. Η κυριαρχία του τραπεζικού τομέα , η γιγαντιαία ανάπτυξη του παρατραπεζικού τομέα με τους οίκους αξιολόγησης να αποκτούν εξουσίες επιβολής των πορισμάτων τους και διαμόρφωσης σύμφωνα με αυτά των αγορών και παράλληλα η επέκταση πέραν κάθε ορίου της τοξικότητας των τραπεζικών και παρατραπεζικών προϊόντων, η θεσμοποίηση της επέλασης των κερδοσκόπων δηλαδή, όλα τα παραπάνω και καθένα ξεχωριστά, συνετέλεσαν στην οικοδόμηση του σημερινού χρηματοπιστωτικού τοπίου.

Είναι εντυπωσιακό πώς θεωρητικοί όπως ο Χάντιγκτον, ο οποίος αργότερα ασχολήθηκε με το άκρως συντηρητικό αλλά και απειλητικό «Σύγκρουση Πολιτισμών» ,το άγιο δισκοπότηρο της κυριαρχία των Μπους και των ευαγγελιστών προτεσταντών στην αμερικανική πολιτική σκηνή, κατ' αρχήν αποτέλεσαν την θεωρητική αιχμή του δόρατος των προοπτικών της Τριμερούς.

Πολύ αργότερα ορισμένοι δυτικοί διανοούμενοι άρχισαν να ασχολούνται διεξοδικά με την ίδια την λογική του εγχειρήματος Ρόκφελερ αντιλαμβανόμενοι πώς η αμερικανική κοινωνία καταρχάς και οι υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες οδηγούνται αναπόφευκτα στην θεσμοποίηση του δημοκρατικού ελλείμματος.

Είναι εκπληκτικό πώς με καθυστέρηση η Ευρώπη, η Γαλλία και η Γερμανία εν πρώτοις, ακολουθούν αυτήν την λογική.

Πρόκειται για τους δύο ηγέτες οι οποίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να καθορίσουν στις ευρωπαϊκές «νομαρχίες», την Ελλάδα και την Ιταλία το πότε, το πώς και με ποιόν θα οδηγηθούν σε εκλογές. Είναι χαρακτηριστική μία δήλωση Σαρκοζί. «Θα δείξουμε στην Ελλάδα και την Ιταλία ποιος είναι ο σωστός δρόμος».

Η νέα αυτή τάση στην οποία καταλήγουν Βερολίνο και Παρίσι χρειάζεται και τα πρόσωπα τα οποία θα υλοποιήσουν τα προαπαιτούμενα. Το πείραμα συνεχίζεται με δύο συγκεκριμένους παράγοντες ,και ώ του θαύματος και οι δύο είναι μέλη, το ένα μάλιστα εξέχων, της Τριμερούς. Ο κ. Μάριο Μόντι, του οποίου οι διασυνδέσεις με το σκοτεινό παρελθόν των πρωταγωνιστών του σκανδάλου της Χριστιανοδημοκρατίας «P2» , του μείγματος δηλαδή ακροδεξιάς, μαφίας, καθολικισμού, μασονικής στοάς και τραπεζικής διαφθοράς, αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στην Ιταλία, και ο Λουκάς Παπαδήμος , εντελώς συμπτωματικά, βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της επιχείρησης « Tecnocrati». Τυχαίο;

Συνέντευξη με το μέλος της Τριμερούς Οδυσσέα Κυριακόπουλο

Παρακολουθήστε την συνέντευξη που παραχώρησε στη «zougla.gr» το μέλος της Τριμερούς, από την Ελλάδα, επιχειρηματίας Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Ο κ. Κυριακόπουλος παραχώρησε την συνέντευξη αυτή το Σάββατο, νωρίς το πρωί της 13ης Νοεμβρίου και ενώ βρισκόταν στη Χάγη της Ολλανδίας συμμετέχοντας στην συνάντηση του ευρωπαϊκού τομέα της Τριμερούς Επιτροπής.

Στη συνάντηση αυτή από την Ελλάδα συμμετείχε και ο Παναγιώτης Βουρλούμης, έτερο μέλος και ενεργός παράγων της διοικούσης επιτροπής της Τριμερούς. Δεν παραβρέθηκαν στην συνάντηση αυτή ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Μάριο Μόντι ( για ευνόητους λόγους αφού ανέλαβαν την διαχείριση ως πρωθυπουργοί της τύχης της Ελλάδας και της Ιταλίας) καθώς και ο Αλέξης Παπαχελάς, πρόσφατο μέλος της Τριμερούς ο οποίος παρέμεινε στην Αθήνα. Ακούστε την άποψη του Οδυσσέα Κυριακόπουλου περί Τριμερούς, Λέσχης Μπίλντερμπέργκ Bilderberg, περί των στελεχών των οργανώσεων αυτών και κυρίως περί του… περιεχομένου των μεταξύ τους συζητήσεων αλλά και το ζητούμενο την εποχή αυτή, την μάχη μεταξύ Πολιτικής και πραγματικής οικονομίας με το διεθνές τραπεζικό σύστημα.

 Η ακαδημαϊκός από την Αυστραλία Σάρον Μπέντερ στο βιβλίο της ”Suiting themselves: how corporations
Licio Celli  επικεφαλής της μασονικής στοάς P2
Licio Celli επικεφαλής της μασονικής στοάς P2
drive the global agenda”, γράφει:

«H Tριμερής Επιτροπή» είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να συμπεριλάβουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα στις συμμαχίες τους σα συμμάχους εναντίον της δημοκρατίας. Η TC δημιουργήθηκε για να διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές».

Πολλά χρόνια αργότερα και μετά την εκλογή Μπαράκ Ομπάμα, οι δυτικές κοινωνίες επανέρχονται σε σκηνικό σύγκρουσης μεταξύ Πολιτικής και απολιτικών μηχανισμών εξουσίας, στην παρούσα φάση, τον τραπεζικό τομέα. Η Ευρώπη το αντιμετωπίζει καθυστερημένα. Η Αμερική βρέθηκε πιο μπροστά. Το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο.
Διαβάστε περισσότερα » »