Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Οι πρώτες εικόνες υψηλής ανάλυσης από τον Άρη


το βουνό Sharp πάνω από τον κρατήρα προσεδάφισης



Διαφορετικά στρώματα εδάφους στον Κόκκινο Πλανήτη



Οι πρώτες θεαματικές εικόνες υψηλής ανάλυσης

Τα αποτυπώματα του Curiosity στον Άρη

Στόχος του Curiosity να ανακαλύψει αν υπάρχουν οργανικά υλικά και χημικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την δημιουργία και εξέλιξη ζωής (Pics)

Οι πρώτες έγχρωμες, υψηλής ποιότητας, φωτογραφίες από τον Άρη δόθηκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν με τον πιο ακριβή τρόπο πως είναι η γεωμορφολογία του Κόκκινου Πλανήτη.
Οι πρώτες θεαματικές εικόνες υψηλής ανάλυσης τραβήχτηκαν από το διαστημικό όχημα Curiosity της NASA που προσεδαφίστηκε επιτυχώς στις 6 Αυγούστου, οπότε και ξεκίνησε το ταξίδι αναζήτησης.
Η φωτογραφία δείχνει το βουνό Sharp πάνω από τον κρατήρα στον οποίο προσεδαφίστηκε το όχημα όπου οι επιστήμονες θα εστιάσουν τις έρευνές τους για ύπαρξη νερού.
Για πρώτη φορά μεταδόθηκε και ανθρώπινη φωνή από πλανήτη πέρα από τη Σελήνη με τη μορφή του μαγνητοφωνημένου μηνύματος του επικεφαλής της  NASA Τσάρλς Μπόλντεν, με το οποίο συγχαίρει την ομάδα του Curiosity.
Η εικόνα μάλιστα αποκαλύπτει διαφορετικά στρώματα εδάφους στους πρόποδες του βουνού, με απότομες αλλαγές στην υφή και την κλίση, γεγονός που αποτελεί μια σαφή ένδειξη των δραματικών αλλαγών που έχει υποστεί ο κρατήρας Gale, στο νότιο ημισφαίριο του Κόκκινου Πλανήτη.
Ένας από τους βασικότερους στόχους του Curiosity είναι η αναζήτηση οργανικών υλικών και χημικών στοιχείων που θεωρούνται απαραίτητα για την δημιουργία και εξέλιξη ζωής.
Παράλληλα, η ''Περιέργεια'' ταυτοποίησε το πρώτο πέτρωμα, μεγέθους γροθιάς, χάρις σε μία μικρή κάμερα γαλλικής σύλληψης και το πρώτο αυτό επίτευγμα προαναγγέλλει ένα ελπιδοφόρο μέλλον, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.
Οι φωτογραφίες ελήφθησαν στις 23 Αυγούστου με τη βοήθεια κάμερας που διέθετε φακό 100 χιλιοστών.

Δέσποινα Δημά
news247.gr/ 
Διαβάστε περισσότερα » »

"Κλάψτε Ροδίτες! Μας καίνε το ωραιότερο δάσος του νησιού μας"!

 IMG 0234Ήταν κάτι που μας θύμισε αρχαία Ελληνική τραγωδία! 

Ο αναγνώστης μας, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, με τον οποίο επικοινωνήσαμε για να μας δώσει νεότερα από το μέτωπο φωτιάς, έδειχνε ο άνθρωπος να τα έχει χαμένα! 

 "Δεν μπορείτε να φανταστείτε την καταστροφή! Ροδίτες κλάψτε!
Μας καίνε το ωραιότερο δάσος του νησιού μας", μας είπε γεμάτος απόγνωση και έντονα τα σημάδια της λύπης. Προσπαθώντας μάλιστα να μας  δώσει την ακριβή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, μας είπε ότι, "η φωτιά βρισκόταν μερικές μόνο εκατοντάδες μέτρα μακριά από το άλσος του Αγίου Σουλά, και συγκεκριμένα από το σημείο όπου γίνεται το πανηγύρι, ενώ, όπως όλα δείχνουν, μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να την σταματήσει! Φαίνεται, -τόνισε μ'  έμφαση,- ότι οι αλήτες, οι ψυχοπαθείς, οι πυρομανείς, θα πετύχουν τελικά τον στόχο τους"!
 AGIOS SOULAS 1-1-2012 95Βέβαια εκείνο που μπορούμε ν΄ αναφέρουμε είναι πως η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, είναι απίστευτη! Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν την φωτιά μακριά από το άλσος, γιατί αν το ξεπεράσει τότε γρήγορα θα φτάσει στην Ελεούσα"!
Σϊγουρα, όμως, οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν! Τα αρκετά μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή και οι δύσβατες περιοχές, δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης!
Και, ίσως, χρειάζεται ένα πραγματικά θαύμα για να σωθεί το δάσος του Αγίου Σουλά αλλά και τα χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους που κινδυνεύουν άμεσα!
IMG 0238
 
 ΠΗΓΗ
revealedtheninthwave
Διαβάστε περισσότερα » »

Τον σκότωσε ακόντιο αθλητή

Σοκ στη Γερμανία! Σε τοπικούς αγώνες στίβου στο Ντίσελντορφ ένας κριτής έχασε τη ζωή του, όταν καρφώθηκε από ακόντιο. Ο 75χρονος άνδρας είχε ξεκινήσει για να μετρήσει τη βολή πριν προσγειωθεί το ακόντιο, αλλά δεν υπολόγισε καλά την τροχιά του και αυτό τον τραυμάτισε σοβαρά. Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη.

Στους αγώνες «Βίλχελμ Ούνγκερ» συμμετείχαν περίπου 300 νεαροί αθλητές από την ευρύτερη περιοχή του Ντίσελντορφ. Ένας 17χρονος ήταν εκείνος που έριξε τη μοιραία βολή με το ακόντιο. Εκείνη την ώρα στο στάδιο ήταν παρόντες περίπου 800 φίλαθλοι, που σοκαρίστηκαν από την τραγωδία και οι διοργανωτές αποφάσισαν να τους παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Περιττό να αναφερθεί πως μετά το τραγικό δυστύχημα οι αγώνες δεν συνεχίστηκαν.
 
Πηγή: sportfm.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα λύματα «πνίγουν» τον Αλιάκμονα

Σε υδάτινη χωματερή έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια η τάφρος 66, που διαρρέει τους νομούς Ημαθίας και Πέλλας και λειτουργεί ως αποστραγγιστικό κανάλι. Τα γεωργικά και βιομηχανικά λύματα, που καταλήγουν ανεπεξέργαστα στα νερά της τάφρου, φτάνουν μέσω του ποταμού Αλιάκμονα στον Θερμαϊκό κόλπο. Εδώ και δεκαετίες, η τάφρος είναι μια ανοικτή πληγή που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και μία από τις βασικότερες πηγές μόλυνσης του Θερμαϊκού.

Η τάφρος κατασκευάσθηκε το 1935, όταν αποξηράνθηκε η λίμνη των Γιαννιτσών, στο πλαίσιο των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του κάμπου της Βέροιας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας και της Ημαθίας. Είναι ένα αποστραγγιστικό κανάλι μήκους 39 χλμ., το οποίο συγκεντρώνει τα πλεονάζοντα επιφανειακά νερά της λεκάνης από την Πέλλα και την Ημαθία και αρδεύει τις παρακείμενες γεωργικές εκτάσεις.

Τα νερά της τάφρου 66 χύνονται στον ποταμό Αλιάκμονα (κοντά στο χωριό Κουλούρα), τα νερά του οποίου με τη σειρά τους καταλήγουν στον Θερμαϊκό. Το δέλτα του Αλιάκμονα σχηματίζει μαζί με τα δέλτα των ποταμών Αξιού και Λουδία έναν υγροβιότοπο προστατευόμενο θεωρητικά από τη σύμβαση Ramsar.

Ωστόσο, η τάφρος 66 είναι η πιο υποβαθμισμένη λεκάνη απορροής στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη λίμνη Κορώνεια. Για περισσότερα από 20 χρόνια είναι αποδέκτης ανεπεξέργαστων αστικών, αγροτικών και βιομηχανικών λυμάτων. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και η δραστηριότητα των βιομηχανιών της περιοχής κορυφώνεται, το ρυπαντικό φορτίο από τα απόβλητα είναι εξαιρετικά υψηλό. Επιπλέον, στην τάφρο καταλήγουν λύματα από τις γεωργικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής, στα οποία περιέχονται φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα, ενώ δέχεται και τα ακατέργαστα λύματα από τους γύρω οικισμούς που δεν συνδέονται με κεντρικά αποχετευτικά δίκτυα και με βιολογικούς καθαρισμούς. Σημαντικό ρυπαντικό φορτίο προέρχεται και από τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, αλλά και τους ποταμούς Τριπόταμο και Αραπίτσα, οι οποίοι διασχίζουν τη Βέροια και τη Νάουσα αντίστοιχα.

Δυσοσμία

«Εχει υπολογιστεί σε παλιότερες μελέτες ότι το ρυπαντικό φορτίο που δέχεται το κανάλι αντιστοιχεί σε μια πόλη 600.000 κατοίκων. Επιπλέον, τα νερά της τάφρου χρησιμοποιούνται για την άρδευση των παρόχθιων γεωργικών περιοχών, με αποτέλεσμα -σε συνδυασμό και με περιόδους λειψυδρίας- να μην υπάρχει ουσιαστικά ροή των νερών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό έχει με τη σειρά του ως αποτέλεσμα τον ευτροφισμό, την ελάττωση του διαλυμένου οξυγόνου, τον θάνατο ψαριών και την έντονη δυσοσμία στις παρακείμενες περιοχές.

Τα φαινόμενα αυτά προοδευτικά φαίνεται ότι επιτείνονται τα τελευταία είκοσι χρόνια», τονίζει ο Αναστάσιος Ζουμπούλης, καθηγητής Χημικής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του τμήματος Χημείας στο ΑΠΘ.

Η κατάσταση αυτή έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τους κατοίκους και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η δυσοσμία που εκλύεται από τα ρυπασμένα νερά της τάφρου είναι ανυπόφορη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. «Πρόκειται για μια επίθεση στην υγεία τους, αφού το κανάλι χρησιμοποιείται για την άρδευση γεωργικών καλλιεργειών. Την ίδια στιγμή είναι απειλή και για την υγεία των ζώων, που πίνουν νερό από την τάφρο. Ο θάνατος των ψαριών που επιπλέουν στα νερά είναι πλέον συχνό φαινόμενο», περιγράφει ο Νίκος Ασλάνογλου, επικεφαλής της Οικολογικής Ομάδας της Βέροιας, η οποία προσπαθεί εδώ και χρόνια να ευαισθητοποιήσει τις Αρχές με συνεχή υπομνήματα για τον καθαρισμό της τάφρου και για αυστηρούς ελέγχους στους βιολογικούς καθαρισμούς των βιομηχανιών.

Στην Ημαθία και την Πέλλα λειτουργούν διάφορες βιομηχανίες επεξεργασίας λαχανικών και φρούτων και κατεργασίας μαρμάρου, οι οποίες, στην πλειονότητά τους, δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς κανόνες παραγωγής. Μάλιστα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργούν στο μέγιστο της δυναμικότητάς τους.

«Μόνο μία βιομηχανία λειτουργεί σωστά και πλήρως τον βιολογικό καθαρισμό της, ενώ άλλη μία βρίσκεται στον σωστό δρόμο και θα λειτουργεί σύντομα και αυτή το σύστημα επεξεργασίας των λυμάτων. Οι υπόλοιπες τέσσερις ή πέντε που θα λειτουργήσουν φέτος, αν και έχουν υποστεί ελέγχους και πρόστιμα, δεν λειτουργούν τον βιολογικό καθαρισμό γιατί το κόστος λειτουργίας του είναι υψηλό», εξηγεί ο κ. Ασλάνογλου.
 
real
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα επτά «Άγια Δισκοπότηρα» της Φυσικής


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1hKvPo_dsqXAd1fnzGQegaYjbQ4Zfd0qY5F4wUXI7gPUhl-PuGC4eY3GprOa96Mqvxzpv4aZNuBvAt5kM7NVc-LpLCAjOjmYnaKy3EiyngBtCCUyn2RaQsbfNWNl2ZDgS_imqLwotHQyx/s1600/epta-diskopothra-fysikhs.jpg Επτά καίρια άλυτα ερωτήματα που κρατούν τους φυσικούς άγρυπνους τη νύχτα.

Το καναδικό Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Περίμετρος, που έχει δημιουργήσει από το 2000 ο οραματιστής ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Μάικ Λαζαρίδης (δημιουργός της εταιρίας RIM που παράγει το κινητό Blackberry), έχει ήδη αποκτήσει παγκόσμια φήμη για την ικανότητά του να βρίσκεται στην επιστημονική πρωτοπορία και να προσελκύει τα καλύτερα «μυαλά» στα ερευνητικά προγράμματα του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Στίβεν Χόκινγκ, μόλις παραιτήθηκε λόγω ηλικίας από την έδρα του στο Κέμπριτζ, άρχισε αμέσως τη συνεργασία του με το Perimeter Institute.
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε μια δεκαήμερη εκδήλωση με τίτλο «Από τα Κβάντα στον Κόσμο», στο πλαίσιο της οποίας ζητήθηκε από ένα πάνελ κορυφαίων φυσικών του πλανήτη να απαντήσουν στο πρωτότυπο ερώτημα «Τι σας κρατάει άγρυπνους τα βράδια;». Ακολουθεί μια σύντομη παράθεση των απαντήσεων, όπως τα κατέγραψε το «New Scientist».


1. Γιατί αυτό το σύμπαν και όχι άλλο;

Αναζητώντας τους θεμελιώδεις νόμους της φύσης, οι φυσικοί ουσιαστικά εργάζονται με βάση ένα συγκεκριμένο άξονα: να δείξουν γιατί το σύμπαν πρέπει να είναι όπως το βλέπουμε. Αν όμως οι επιστήμονες μπορούν να συλλάβουν με το μυαλό τους άλλους φυσικούς νόμους, γιατί τότε δεν μπορούν τα σύμπαντα που περιγράφουν θεωρητικά, να υπάρχουν κιόλας στην πραγματικότητα σε κάποιο άλλο μέρος; Οι επιστήμονες μπορούν εύκολα να φανταστούν διαφορετικά σύμπαντα με διαφορετικούς νόμους, οπότε το ερώτημα είναι γιατί στο δικό μας σύμπαν υπάρχουν αυτοί οι νόμοι και όχι κάποιοι άλλοι;


2. Από τι είναι φτιαγμένο το κάθε τι;

Είναι πια φανερό στους φυσικούς ότι η κανονική ύλη -από την οποία αποτελούνται τα άτομα, τα άστρα και οι γαλαξίες- αποτελεί μόλις το 4% της συνολικής ενέργειας του σύμπαντος. Το ερώτημα αφορά το υπόλοιπο 96% που αποτελείται από σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια. Και αν μεν η σκοτεινή ύλη ίσως σύντομα «φωτιστεί» με νέα πειράματα, όπως του δορυφόρου «Φέρμι» (Fermi) της ΝΑΣΑ (NASA), τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα στη δεύτερη περίπτωση, της μυστηριώδους σκοτεινής ενέργειας, η οποία οδηγεί σε επιταχυνόμενη διαστολή του σύμπαντος, καθώς εδώ δεν φαίνεται… φως στο βάθος του τούνελ.


3. Πώς λαμβάνει χώρα η πολυπλοκότητα;

Από την απρόβλεπτη συμπεριφορά των χρηματοοικονομικών αγορών μέχρι την αυθόρμητη ανάδυση της ζωής από την ανόργανη ύλη, προκύπτει το ερώτημα με ποιο τρόπο εμφανίζεται και οργανώνεται η πολυπλοκότητα. Με άλλα λόγια, οι φυσικοί δεν έχουν ακόμα καταλάβει πώς απλά πράγματα, μέσα από απλές αλληλεπιδράσεις, οδηγούν σε πολύπλοκα φαινόμενα (βλέπε και «θεωρία του χάους» ).


4. Θα αποδειχτεί ποτέ ότι είναι σωστή η θεωρία των χορδών (string theory);

Η θεωρία των χορδών, που υποστηρίζει χονδρικά ότι τα θεμελιώδη σωματίδια της φύσης δεν είναι κουκίδες αλλά μικροσκοπικές ενεργειακές «χορδές», διαθέτει μια μαθηματική καλαισθησία, αλλά οι φυσικοί αγωνιούν ότι μπορεί να πεθάνουν χωρίς ποτέ να μάθουν αν αποτελεί την πιο αποκαλυπτική περιγραφή της πραγματικότητας που έχει ποτέ γίνει ή μήπως τελικά δεν είναι παρά ένα γοητευτικό θεωρητικό κατασκεύασμα. Ακόμα και μεγαλεπήβολα πειράματα, όπως αυτό του CERN, είναι απίθανο να δώσουν οριστική απάντηση για το αν οι χορδές όντως υπάρχουν και αποτελούν το θεμέλιο της φύσης.


5. Τι είναι η μοναδικότητα (και το «Μπινγκ Μπανγκ» );

Ίσως το μεγαλύτερο μυστήριο (που άπτεται πλέον της θρησκείας) αφορά το «ένα» και «μοναδικό» συμβάν από το οποίο όλα ξεκίνησαν, δηλαδή το «Μπινγκ Μπανγκ», την αρχική «έκρηξη» της Δημιουργίας. Η συμβατική φυσική θεωρεί ότι υπήρξε μια άπειρα καυτή και πυκνή κατάσταση στην αρχή του σύμπαντος, όπου οι γνωστοί φυσικοί νόμοι δεν ίσχυαν. Αλλά οι φυσικοί δεν μπορούν να περιγράψουν -και να καταλάβουν- ακριβώς αυτή την κατάσταση «μοναδικότητας», χωρίς την οποία ασφαλώς αδυνατούν και να προσφέρουν στον κόσμο μια αληθινή «θεωρία του παντός».


6. Τι είναι η…πραγματικότητα στην πραγματικότητα;

Ο υλικός κόσμος φαίνεται «απλός», αλλά, σε κάποιο επίπεδο, βρίσκεται πέρα από την κατανόησή μας. Η κβαντική φυσική, η οποία έδειξε ότι ο παρατηρητής μπορεί να αλλάξει τη φύση του αντικειμένου που παρατηρεί, «υποψιάζει» αρκετούς φυσικούς ότι απλώς έχουμε γρατσουνίσει την επιφάνεια της πραγματικότητας. Κανείς ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει καταλάβει πώς γίνεται το σύμπαν να ξέρει πότε παρακολουθείται και ανάλογα να αλλάζει. Για μερικούς, η ουσιαστική «επανάσταση» θα υπάρξει μόνο όταν κατανοηθεί η σχέση ανάμεσα στη φυσική πραγματικότητα και στην ανθρώπινη συνείδηση.


7. Πόσο μακριά μπορεί να μας πάει η Φυσική;

Η επιστημονική αναζήτηση που ξεκίνησε με το Γαλιλαίο (και πιο πριν με τους αρχαίους Έλληνες) και μας έχει αποκαλύψει τόσα πράγματα για το σύμπαν, πλησιάζει στο τέλος της; Έχουν φθάσει οι επιστήμονες κοντά στα όρια της εμπειρικής γνώσης;



πηγή: Καθημερινή 
ramnousia
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα Σκόπια το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Μετά από οκτώ χρόνια γεωλογικής έρευνας, στο χωριό Ιλόβιτσα καθορίζονται τελικά τα αποθέματα μεταλλεύματος περίπου 505 εκατομμύρια τόνους.

Αύγουστος 27, 2012.

Τελικά, η τοποθεσία στο χωριό Ιλόβιτσα της επαρχίας Στρώμνιτσας, είναι αυτή που έχει τους μεγαλύτερους πόρους χαλκού και χρυσού.


Στο τέλος του περασμένου έτους καθορίστηκαν τα συνολικά αποθέματα μεταλλεύματος σε περίπου 505 εκατομμύρια τόνους, ωστόσο υπάρχει μια ενδεχόμενη αύξηση στην εκτίμηση αυτή με νέα αποθέματα στην περιοχή.

Ο νέος ανάδοχος είναι η καναδική εταιρεία «Euromaks Research company» που αγόρασε τη σκοπιανή θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας «Phelps Dodge», η οποία θα κατασκευάσει το ορυχείο στην Ιλόβιτσα. Για την απόφαση αυτής της εταιρείας έχει ενημερωθεί το σλαβικό υπουργείο των Σκοπίων.

Το μεταλλευτικό συγκρότημα «Ιλόβιτσα» - σύμφωνα με το πρόγραμμα- θα καλύπτει μια περιοχή 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα οποία 11 τ.χ. θα είναι καλυμμένα. Το ορυχείο θα απασχολεί από 500 έως 1000 εργαζόμενους, ο ακριβής αριθμός θα εξαρτηθεί από την τεχνολογία που θα εφαρμοστεί.

Στο συγκρότημα θα δημιουργηθεί σε βάθος πενταετίας χυτήριο χαλκού με υψηλές τεχνολογικές και περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές. Η  πρόσθετη αυτή λειτουργία θα ανοίξει τη δυνατότητα εκατοντάδων προσλήψεων, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάρτα του πολίτη (χαφιεδόκαρτα): Περνάμε στην ενεργό αντίσταση.‏ ΒΙΝΤΕΟ

Αθήνα,  28 Αυγούστου 2012
Κάρτα του πολίτη (χαφιεδόκαρτα): Περνάμε στην ενεργό αντίσταση.
Ενημερώσαμε τους Έλληνες για τη «χαφιεδόκαρτα». Διανέμαμε χιλιάδες φυλλάδια για το τι αυτή σημαίνει, για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας. Γυρίσαμε όλη την Ελλάδα σε ημερίδες, διαλέξεις και ομιλίες: ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Η ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΡΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ.
Κάποιο καλοί φίλοι, ετοιμάζουν και πάλι συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες. Διανομή και πάλι φυλλαδίων. Καλά κάνουν. Θα είμαστε εκεί, μια που δεν λείψαμε ποτέ και από κανέναν αγώνα, κατά αυτής της κάρτας που μετατρέπει τον πολίτη σε σκύλο με κολάρο.
Όμως ήλθε η ώρα της ενεργούς αντίστασης. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται να προχωρήσουμε – όσοι μπορούμε – σε ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. Και ο μόνος τρόπος για να το κάνουμε αυτό, είναι με τα ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Ένα από αυτά, είναι ο νόμος. Και η συντομότερη και ευκολότερη επιλογή χρήσης του υπάρχοντος νόμου, είναι η ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ με τη συμπλήρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης βάσει του άρθρου 8 του Νόμου 1599/1986. Με την οποία ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΤΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΡΤΑ ΤΟΥΣ.
Από κει και πέρα, κάποια από μας, προφανώς στην αναμέτρησή μας με το εγχώριο σύστημα και τους διεθνείς νεοταξίτες που μας θέλουν δεμένους χειροπόδαρα, ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Εκεί πια, έρχεται η στιγμή του χρέους μας απέναντι στην ιστορία, τους ήρωες, τους μάρτυρες, τους ποιητές μας. Εμείς του Πατριωτικού Μετώπου, με πρώτο τον Πρόεδρό μας, ΘΑ ΠΑΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
Και αυτό όμως δεν φτάνει. Τέτοιου τύπου επιλογές, δεν έχουν νόημα, αν δεν είναι κοινωνικοποιημένες και δεν παίρνουν τη μορφή συλλογικής αντίστασης. Γι’ αυτό:
Από σήμερα κιόλας και εν όψει της «έλευσης» της Κάρτας του Πολίτη.
1.    Συμπληρώνουμε και υπογράφουμε υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Νόμου 1599/1986. (Βρείτε την εδώ).
2.    Την στέλνουμε στο φαξ 210-3311652, για να κατατεθεί ομαδικά στο Υπουργείο – καταπληκτικός ευφημισμός!!! – Προστασίας του Πολίτη.
3.    Οργανώνουμε Επιτροπές Στήριξης των Ελλήνων Πολιτών που θα διωχθούν ή θα φυλακισθούν.
Τα ψέματα τελείωσαν. Η αυτοί ή εμείς, αδέλφια Έλληνες. Και για να γίνει αυτό, ήλθε η ώρα και πάλι, το δένδρο της λευτεριάς, να ποτισθεί με αγώνες δύσκολους, γεμάτους πόνο και θυσίες. Εμείς του Πατριωτικού Μετώπου τραβάμε μπροστά. «Όσοι πιστοί, προσέλθετε»…
Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχεται φόρος… ακινησίας στα ΙΧ ! - ΡΕ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. 5:30 μ.μ. Σχόλια

Όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σκοπεύουν έως τα τέλη του 2012 να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους θα κληθούν να πληρώσουν, καθώς η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να χρεώνει την «προσωρινή ακινησία» των ΙΧ με ένα σύστημα, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, εξετάζεται παράλληλα η άμεση αναδιάρθρωση των τεκμηρίων, η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας, αλλά και η παράταση του εκτελωνισμού οχημάτων Euro4 με χαμηλό συντελεστή.

Ειδικότερα στα σκάφη αναψυχής το Τέλος Ακινησίας υπολογίζεται από 10 έως και 100 ευρώ ανάλογα με τα μέτρα του σκάφους και έχει ισχύ για ένα χρόνο ενώ οι ιδιοκτήτες που καταθέτουν τις Αδειες Πλόων αποφεύγουν τα «τσουχτερά» τεκμήρια αφού πλέον υπολογίζονται ανάλογα με τις ημέρες ή τους μήνες που κινείται κάποιο σκάφος.

Στα αυτοκίνητα μέχρι σήμερα η κατάθεση πινακίδων με την αιτιολογία της Προσωρινής Ακινησίας ήταν δωρεάν και δεν στοίχιζε κάτι στους πολίτες.

Ωστόσο, η κατάθεση περίπου 745.000 πινακίδων κυκλοφορίας τα τελευταία 3 χρόνια ήταν αρκετά για να προβληματίσουν τα κυβερνητικά στελέχη καθώς οι απώλειες που καταγράφονται στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας αυξάνονται ραγδαία κάθε χρόνο.

Μάλιστα πέρσι καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας με 365.000 οχήματα τη στιγμή που το 2010 ήταν μόλις 170.000 πινακίδες ενώ το 2009 με τα περίφημα «Πράσινα Τέλη» ξεπέρασαν τις 210.000 οι καταθέσεις πινακίδων.

Οσον αφορά στα ποσοστά το 2012 οι καταθέσεις πινακίδων σημείωσαν αύξηση 114% σε σχέση με το 2010 ενώ σε σχέση με το 2009 η αύξηση ήταν μικρότερη και υπολογίζεται σε 63,6%.

Τι εξετάζει το υπουργείο

Το κόστος κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ φορέων και κυβερνητικών στελεχών και σύμφωνα με πληροφορίες οι προτάσεις που έχουν «πέσει» στο τραπέζι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ποσά ανάλογα των σκαφών που θα κυμαίνονται από 10 έως και 100 ευρώ, το κόστος έκδοσης νέων πινακίδων κυκλοφορίας που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται σε περίπου 75 ευρώ ενώ κάποιο στέλεχος υποστήριξε την πρόταση για καταβολή του 50% των Τελών Κυκλοφορίας...

Αν τελικά υιοθετηθεί το νέο μέτρο τότε ο στόχος του υπουργείου είναι τριπλός καθώς από τη μία μεριά θα σταματήσουμε να βλέπουμε εγκατελλειμένα ΙΧ στους δρόμους που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης, θα μειωθούν οι ουρές στις εφορίες στα τέλη κάθε χρόνου και βέβαια θα αυξηθούν οι οριστικές διαγραφές των ΙΧ ενώ τώρα με το ισχύον καθεστώς της προσωρινής ακινησίας χιλιάδες ΙΧ καταλήγουν σε πλανώδιους πωλητές έναντι μερικών δεκάδων ευρώ ενισχύοντας την φοροδιαφυγή.

Πάντως από το μέτρο αναμένεται να εξαιρεθούν οι έμποροι αυτοκινήτων, οι ναυτικοί αλλά και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Σχέδια επί των σχεδίων

Πολύ πριν τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου η προηγούμενη κυβέρνηση είχε έτοιμο το νομοσχέδιο τόνωσης της αγοράς αυτοκινήτου το οποίο περιελάμβανε κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας, αναπροσαρμογή των τεκμηρίων και παράταση του εκτελωνισμού ΙΧ που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro4 έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Επειτα από 4 μήνες δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με τις επιχειρήσεις του κλάδου να έχουν καταρρεύσει και το μόνο που γίνεται αυτή την στιγμή στην αγορά είναι να αυξάνονται τα λουκέτα, οι απολύσεις και να οργιάζει κυριολεκτικά η φοροδιαφυγή.

Παράλληλα το μέτρο της απόσυρσης το οποίο εκπνέει στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα συνεχιστεί αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιθύνοντες πως αν καταργηθεί θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» σε ολόκληρο τον κλάδο.

Οσον αφορά στην αποδοτικότητα του μέτρου της απόσυρσης μέχρι τα μέσα Αυγούστου είχαν οδηγηθεί στα Κέντρα Ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ 23.500 ΙΧ έναντι 33.000 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι καταγράφοντας πτώση 28,7% ενωώ στα φορτηγά η πτώση υπολογίζεται σε 28% μέχρι τα μέσα Αυγούστου με 1280 αποσύρσεις φορτηγών έναντι 1.800 οχημάτων με πτώση μόλις 28%.

Παράλληλα το μέλος του δ.σ. Του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης μιλώντας στην «Η» πως: «Πρέπει να δοθεί παράταση στο μέτρο της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων όμως θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα εγχώρια μεταχειρισμένα Euro4 και Euro5 στο μέτρο ώστε οι καταναλωτές να έχουν πολλές επιλογές οι οποίες θα αρμόζουν στη σημερινή οικονομική συγκυρία».

Φοροδιαφυγή

Η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή αποτελούν τα μεγάλα «αγκάθια» στην αγορά καθώς από την στιγμή που κλείνει κάποιο κατάστημα εμπορίας ΙΧ οι δραστηριότητές του μεταφέρονται στο Διαδίκτυο (online πωλήσεις) ενώ οι μηχανικοί έχουν μετατράψει όποιο διαθέσιμο χώρο έχουν σπίτι τους σε παράνομο συνεργείο με άκρως δελεαστικές τιμές.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το κράτος να χάνει εκατομμύρια ευρώ, οι εναπομείναντες επιχειρηματίες του κλάδου να μην μπορούν να ανταγωνιστούν τους «πειρατές» και να έχει δημιουργηθεί ένα «εκρηκτικό» κλίμα στην αγορά με την κυβέρνηση να αναζητεί τρόπους να εξαλείψει το φαινόμενο χωρίς μέχρι στιγμής να το έχει πετύχει...


moneypost.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι εγγραφές στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ συνεχίζονται – Οι ειδικότητες στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα

Οι καλύτερες τεχνικές σχολές της χώρας, ενταγμένες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καλούν τις νέες και νέους που έχουν γεννηθεί τα έτη 1989-1996 να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αυτές και να αποφοιτήσουν έτοιμοι επαγγελματίες.
Στις σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ ο μαθητής εκπαιδεύεται, τα 2 χρόνια των σπουδών, στην Εκπαιδευτική Μονάδα θεωρητικά, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί την πρακτική άσκηση του σε Ιδιωτικές και Δημόσιες επιχειρήσεις, όπως κάνουν νέοι, σε πολλές χώρες του κόσμου. Επιλέγοντας τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, ο μαθητής γίνεται ενεργό μέλος στην αγορά εργασίας από το 1ο κιόλας έτος των σπουδών του.
Οι σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχουν στους μαθητές τα παρακάτω μοναδικά ανταγωνιστικά προνόμια:
· Σημαντική εμπειρία στο αντικείμενο σου μέσα από πρακτική άσκηση με αμοιβή και ασφάλιση σε εργοδότες , για δύο ολόκληρα χρόνια
· Επίδομα στέγασης και επίδομα σίτισης
· Σύγχρονα με επαγγελματικό εξοπλισμό εργαστήρια
· Δωρεάν βιβλία και βοηθήματα
· Αναβολή στράτευσης
Ως απόφοιτος του ΟΑΕΔ, μετά το τέλος των σπουδών, θα αποκτήσει:
· Πτυχίο Ειδικότητας ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Επιπέδου ΙΙΙ
· Σημαντική προϋπηρεσία.
· Συντάξιμα ένσημα δύο ετών.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης στις σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ έχουν οι νέοι και οι νέες που:
α) είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου
β) έχουν προαχθεί στη Βʼ Τάξη των Επαγγελματικών, ή Γενικών Λυκείων
γ) έχουν προαχθεί στη Βʼ Τάξη του Αʼ Κύκλου των ΤΕΕ
δ) είναι κάτοχοι Πτυχίου Αʼ ή Βʼ Κύκλου ΤΕΕ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας
ε) έχουν προαχθεί στην Β΄ και Γʼ Τάξη των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, ΤΕΛ, Ενιαίων Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων
στ) έχουν απορριφθεί στη Β΄Τάξη των ΕΠΑΛ
ζ) είναι κάτοχοι Πτυχίου ΕΠΑΣ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας
η) έχουν απορριφθεί στην Α΄Τάξη των ΕΠΑΣ
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΊΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Κατά το Σχολικό έτος 2012-2013 θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κοζάνης οι παρακάτω ειδικότητες :
1. Τεχνιτών Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
2. Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου
3. Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών ( Συγκολλητών)
4. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
5. Κομμωτικής Τέχνης
6. Βοηθών Φαρμακείου
7. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ
Κατά το Σχολικό έτος 2012-2013 θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Πτολεμαϊδας οι παρακάτω ειδικότητες :
1. Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκ/σεων (25 μαθητές-τριες)
2. Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών (Συγκολλητών) (25 μαθητές-τριες)
3. Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτ/του (25 μαθητές-τριες)
4. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών (25 μαθητές-τριες)
5. Τεχνιτών Υποστήριξης Συστ/των Η/Υ (20 μαθητές-τριες)
6. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων (20 μαθητές-τριες) 7. Κομμωτικής Τέχνης (20 μαθητές-τριες)
8. Τεχνιτών Εργαλειομηχανών (υπό έγκριση) (25 μαθητές-τριες)
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μουσική εκδήλωση από το σύλλογο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Εορδαίας

Ο σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Εορδαίας στο πλαίσιο των κοινωνικών του εκδηλώσεων μας προσκαλεί σε μία μοναδική συναυλία για να γιορτάσουμε τη χαρά της ζωής…
Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, στο Εθνικό Στάδιο της Πτολεμαϊδας, ο σύλλογος, σε συνεργασία με τους πάντοτε ευαισθητοποιημένους σε κοινωνικά ζητήματα Locomondo,μας προ(σ)καλεί να ενώσουμε τη φωνή μας με τα τραγούδια και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης και αισιοδοξίας.
Η μεγάλη μουσική παρέα που επί σκηνής, χρόνια τώρα, έχει κερδίσει τις καρδιές όλων με την ενέργεια και την ζωντάνια που εκπέμπει θα δώσει το παρών σε μια βραδιά όπου αναμένεται κόσμος και συγκρότημα να γίνουν -ξανά- ένα…
Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή ούτως ώστε να δρομολογηθούν ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ζωής των πασχόντων.
Προπώληση Εισιτηρίων στα καταστήματα :
Marabu
Prime Timers
Personal Athletic Center
Hollywood Street
Reggia
Τιμέςεισιτηρίων:
Προπώληση12€ (με αναψυκτικό ή μπύρα)
Γενική Είσοδος 15€ (με αναψυκτικό ή μπύρα)
Πληροφοριές Συλλόγου :
Γραφείο: Εντός του Πνευματικού Κέντρου
Τηλ: 24635-03396
Link : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ@Facebook
E-Mail : skp_eordeas@yahoo.gr
ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : ΤΡΙΛΟΓΙΑ
Ο σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Εορδαίας στο πλαίσιο των κοινωνικών του εκδηλώσεων μας προσκαλεί σε μία μοναδική συναυλία για να γιορτάσουμε τη χαρά της ζωής…
Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, στο Εθνικό Στάδιο της Πτολεμαϊδας, ο σύλλογος, σε συνεργασία με τους πάντοτε ευαισθητοποιημένους σε κοινωνικά ζητήματα Locomondo,μας προ(σ)καλεί να ενώσουμε τη φωνή μας με τα τραγούδια και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης και αισιοδοξίας.
Η μεγάλη μουσική παρέα που επί σκηνής, χρόνια τώρα, έχει κερδίσει τις καρδιές όλων με την ενέργεια και την ζωντάνια που εκπέμπει θα δώσει το παρών σε μια βραδιά όπου αναμένεται κόσμος και συγκρότημα να γίνουν -ξανά- ένα…
Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή ούτως ώστε να δρομολογηθούν ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ζωής των πασχόντων.
Προπώληση Εισιτηρίων στα καταστήματα :
Marabu
Prime Timers
Personal Athletic Center
Hollywood Street
Reggia
Τιμέςεισιτηρίων:
Προπώληση12€ (με αναψυκτικό ή μπύρα)
Γενική Είσοδος 15€ (με αναψυκτικό ή μπύρα)
Πληροφοριές Συλλόγου :
Γραφείο: Εντός του Πνευματικού Κέντρου
Τηλ: 24635-03396
Link : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ@Facebook
E-Mail : skp_eordeas@yahoo.gr
ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : ΤΡΙΛΟΓΙΑ


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν είναι σκηνές από ταινία αλλά από το αιματοκύλισμα στη Συρία

Πηγή: Reuters.com
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ...Με κάρτα οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ

Διαβάστε για τα κίνητρα για τη χρήση της πιστωτικής κάρτας που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών
Ισχυρά κίνητρα για συναλλαγές μόνο με πλαστικό χρήμα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Στο τραπέζι των συζητήσεων, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, βρίσκονται έκπτωση από το φόρο εισοδήματος ίση με το 3% της δαπάνης για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο τραπέζι των συζητήσεων, υπάρχει και "ισχυρότερη" πρόταση για μείωση του ΦΠΑ κατά 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για συναλλαγές κυρίως κάτω των 300 ευρώ.
Έτσι, το νέο σχέδιο προβλέπει όλες οι συναλλαγές πάνω από τα 300 ευρώ να γίνονται ηλεκτρονικά και σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” ένα από τα σενάρια που εξετάζουν τα στελέχη του υπουργείου προβλέπει ότι όσοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές τους θα έχουν έκπτωση από το φόρο εισοδήματος ίση με το 3% της δαπάνης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα προκαλέσουν πλήγμα στη φοροδιαφυγή, αφού με αυτές θα γίνεται αυτόματη καταγραφή των εσόδων των επιχειρήσεων και βεβαίωση των αναλογούντων φόρων, όπως ο ΦΠΑ.
Τέλος, το παραπάνω μέτρο, που έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών η ομάδα Ράιχενμπαχ, προβλέπει ότι κάθε φορά όπου θα γίνεται συναλλαγή με πλαστικό χρήμα, η τράπεζα που μεσολαβεί, πριν αποδώσει τα χρήματα στην επιχείρηση, θα παρακρατά και θα αποδίδει αμέσως το ΦΠΑ στο Δημόσιο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρε δεν πάνε στο διάβολο όλοι τους ... A/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος

...Δεν υπάρχουν νέα !
Βρε δεν πάνε στο διάβολο όλοι τους ...Αυτοί δεν μας καταστρέψαμε ; 
Ανίκανοι να εφαρμόσουν ενα νόμο αλλά θέλουν να τον εφαρμόσουν ;


Αυτοί δεν βάλανε όλους τους άρχηστους στο δημόσιο και το έριξαν έξω ; 
Με μια λιτή φράση ο Στρατηγός έδωσε το στίγμα ...Δεν υπάρχουν νέα οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ! με ποιους Στρατηγέ με τους Πολιτικούς που πίνουν τα ουισκάκια και τρώνε τα σαντουιτσάκια ; 

Βρε δεν πάνε στο διάβολο όλοι τους οι κυνικοί πολιτικοί και κομματάρχες που διέλυσαν την Ελλάδα ,μας ρήμαξαν τον τόπο, βολέψαν τα παιδιά τους ακόμη και πάνω απο το πτώμα της Ελλάδος ορμάνε να ρουφήξουν την τελευταία σταγόνα απο το αίμα της Πατρίδος !
 
Βρε δεν πάνε στο διάβολο πολιτικοί και πολιτικάντηδες ποιός μωρέ θα σταματήσει τώρα τον πατέρα ,το γυιό τον αδερφό ; Τα πράγματα θα αγριέψουν γιατί δεν θα υπάρχει πια η ελπίδα, να πάνε στο ποτάμι να το φυλάξουν οι σύμβουλοι του Παπανδρέου ,η κόρη του Πολυδωρα ,ο Τραγάκης και το σόι του ,ο Παπαιωάννου ,ο Καστανίδης και οι φίλοι τους οι λαθρομετανάστες !
Να πάει Ο Καμμένος με τον ξαδερφάκι και όταν ακούσουν τους αλαλαγαμούς των Τούρκων να τους δείξει το πτυχίο του ο υφηγητής για να τρομάξουν τα μογγόλια και μετα έλα να σου δείξω εγώ τα παράσημα μου και πάρτε και τα αρχίδια μου !
Στείλτε τον Δρίτσα μαζί με τους Υδραίους φοροφυγάδες και τον δήμαρχο τον υποστηρικτή της πλάκας και της διαφθοράς!
Στείλτε και τον Δένδια και τους αστυνομικούς ναι αυτούς που παίρνουν 600 ευρώ και βάλτους στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Δένδια 
Στείλτε την Κανέλλη και την άφρα Αλλ Σαλέχ του Ιμπραήμ να δίνουν νερό στα Πακιστανά παιδιά της Τουρκίας και πάτε όλοι στο μαζί στο διάβολο και ακόμη παραπέρα ...Θα πάρουμε την Πατρίδα εμείς στα χέρια μας !
Βετεράνος 
Δελιτε Τι έγραψε ο Στρατηγός τετράστερος παρακαλώ που παίρνει μισθό πείνας πολύ λιγότερο και απο συμβούλου πολιτικού ! 
Αν ήταν στηνΑμερική θα ήταν μεγάλος και τρανός ...Ποιός πολιτικός απο αυτά τα χαμίνια θα έκανε καριέρα στην Αμερική ;....Οι περισσότεροι δεν ξέρουν λέξη Αγγλικά ούτε ξέρουν πως να στείλουν ένα email ούτε να γράψουν μια προταση ,για αυτό και πληρώνουμε εμείς για συμβούλους και παρατρεχάμενους !

Michalis Kostarakos

profileKostarakos

Kostarakos Δεν υπάρχουν νέα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Τρέχουν και δεν φθάνουν στο ΓΕΣ - Είχαν προγραμματίσει κατάταξη νεοσυλλέκτων,έστειλαν τους μετανάστες!

Τρέχουν και δεν φθάνουν στο ΓΕΣ για να στείλουν αλλού τους νεοσύλλεκτους που είχαν προγραμματίσει για να παρουσιαστούν στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού. Το οποίο ως γνωστόν τώρα φιλοξενεί λαθρομετανάστες και ...πολιορκείται από τους κατοίκους και τη Χρυσή Αυγή.

Όμως το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι γιατί είχε προγραμματιστεί κατάταξη στη Κόρινθο ,αφού το στρατόπεδο πήγαινε για οριστικό κλείσιμο. Αυτός ήταν ο προγραμματισμός από την εποχή του Μπεγλίτη ακόμη. Γιατί το επαναλειτουργούν; Και καλά η Καλαμάτα που επίσης ξανανοίγει (!) ,είναι όπως λένε οι αρμόδιοι του ΥΕΘΑ καινούργιο στρατόπεδο και ...είναι κρίμα να το κλείσουμε. Η Κόρινθος γιατί πρέπει να συνεχίσει και να λειτουργεί.

Μπορεί να δώσει σοβαρή απάντηση κάποιος από το ΥΕΘΑ, ή να υποθέσουμε ότι όλη δουλειά γίνεται για τα "ψηφαλάκι",στο κυνήγι των οποίων έχει μπει πολύ βαθειά και η Χρυσή Αυγή,βουλευτές της οποίας παρουσίαζαν την Κόρινθο περίπου ως άκρως απαραίτητο στρατόπεδο για την αμυντική μας δομή!

Οι προς κατάταξη στρατεύσιμοι στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο με τη 2012 Ε ΕΣΣΟ, μπορούν να ενημερωθούν για την τροποποίηση των δελτίων κατάταξής τους λόγω υπηρεσιακών αναγκών, από τις αρμόδιες στρατολογικές υπηρεσίες, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Πληροφορίες σχετικά με τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα παρέχονται, επίσης, από την ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, www.army.gr, στην ενότητα Κατάταξη.
Υπενθυμίζεται, ότι με εγκύκλιο διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς, από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου με τη 2012 Ε ΕΣΣΟ:

α. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2014 (έτος γέννησης 1993) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των νομών Αττικής (μόνο της περιφερείας της ΣΥ Αττικής και της ΣΥ Αθήνας με κωδικό Σ.Α. 156), Βοιωτίας, Μαγνησίας, Ροδόπης (μόνο του δήμου Κομοτηνής) και Χανίων.

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1989 έως και 2014 (έτη γέννησης 1968 έως και 1993), από όλους τους νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από την 1η Μαΐου 2012 έως τις 30 Ιουνίου 2012.

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου β της παρούσας, που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από την 1η Ιουλίου 2012 έως τις 31 Αυγούστου 2012.
Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Κατάταξης, τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, www.army.gr, στην ενότητα «Κατάταξη».

Οι καλούμενοι, κατά την κατάταξή τους, πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.
Στις 3 Σεπτεμβρίου θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.


on alert
Διαβάστε περισσότερα » »

Μουσουλμανικά Τάγματα Εφόδου στο Σύνταγμα (βίντεο) - Aυτά που δεν έδειξαν τα ΜΜΕ

Ένα πραγματικά απίστευτο και με πολλά μηνύματα για το μέλλον της χώρας μας βίντεο δημοσιεύτηκε το Σάββατο με αντικείμενο αυτά που δεν έδειξαν τα ΜΜΕ από την διαδήλωση των φανατικών ισλαμιστών Πακιστανών και των Ελλήνων «συναγωνιστών» τους.

Πιο συγκεκριμένα στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα οι αλλοδαποί να φωνάζουν και να αλλάζουν συνθήματα τα οποία ουδείς μπορεί να καταλάβει με τους Έλληνες συναγωνιστές τους να βρίσκονται στην άκρη της διαδήλωσης.

Δυστυχώς όμως για αυτούς τα θρησκευτικά αισθήματα των αλλοδαπών δεν συμβαδίζουν με το ιδεολογικό υπόβαθρο των Ελλήνων αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν στην διαδήλωση με αποτέλεσμα όπως φαίνεται στο 0.29 ορισμένοι από αυτούς να γευτούν την μουσουλμανική φιλοξενία που τους επιφύλαξαν οι φίλοι και συναγωνιστές τους. Βλέπετε όπου δεν υπάρχει συμφωνία σχετικά με κάποιες ιδέες υπερέχει ο ξυλοδαρμός όπως ισχύει στις χώρες από όπου προέρχονται οι αλλοδαποί.

Στο 1.25 ο απορημένος για την μουσουλμανική φιλοξενία αντιεξουσιαστής μεταφέρεται υπό την προστασία ορισμένων πίο «μυαλωμένων» Πακιστανών αφού οι σύντροφοι τους την είχαν κάνει….λαγοί. Μερικά λεπτά αργότερα (2.35) οι χιλιάδες των αλλοδαπών ξεκινούν την επέλαση τους προς το Σύνταγμα κρατώντας πακιστανικές σημαίες (!) στο κέντρο της Αθήνας !

Αφού οι φίλοι των αντιεξουσιαστών έχουν καταλάβει την πλατεία Συντάγματος και τα μεγάφωνα παίζουν ανατολίτικους αμανέδες (αυτό θα πεί προοδευτισμός) ξαφνικά στο 2.47 οι ορδές των αλλοδαπών ξεκινούν την έφοδο τους προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το πιο ιερό μέρος ίσως για όλους τους Έλληνες, αριστερούς και δεξιούς.

Δυστυχώς αυτά συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας και αυτά αποτελούν μόνο την αρχή αυτών που θα ζήσουμε διότι όλα αυτά τα χρόνια οι προοδευτικές δυνάμεις πίστευαν ότι θα μπορούσαν να ελέγξουν τις ισλαμικές μάζες που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα επενδύοντας στην ταξική τους συνείδηση που όπως αποδεικνύεται δεν μπορεί να υπερισχύσει του πολιτιστικού και του θρησκευτικού τους υποβάθρου.

Για μία ακόμη φορά ο ελληνικός λαός θα πληρώσει με ένα αβέβαιο μέλλον την λανθασμένη εκτίμηση κάποιων που δεν έχουν μελετήσει το πολιτισμικό και θρησκευτικό χάσμα που χωρίζει Έλληνες και
ασιάτες.






defencenert.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκδήλωση "Summer End Party" - 1 & 2 Σεπτεμβρίου


Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι, με το καλύτερο τρόπο!

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λογότυπο

Ο Δήμος Εορδαίας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας, Κοιν. Πολιτικής & Δημ. Σχέσεων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Εορδαίας, ετοιμάζουν μια μεγάλη γιορτή, με ήχο, χρώμα και διάθεση νεανική.
Το summer end party, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός της πόλης, προγραμματίζεται για το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 1 & 2 Σεπτεμβρίου 2012.
Θέλουμε να αποχαιρετίσουμε όλοι μαζί το καλοκαίρι και να μεταφέρουμε την θετική ενέργεια της πόλης, παντού.
Πρόκειται για ολοήμερο πάρτυ που ξεκινάει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου με live hip hop, skating, graffiti από τις 10 το πρωί εως και τις 12 τα μεσάνυχτα στο Πάρκο Έκτακτων Αναγκών, ενώ παράλληλα, στο κέντρο της πόλης, στον Πεζόδρομο Βας. Σοφίας, ένα δυναμικό street party από τις 11 το πρωί εώς και τις 2 το μεσημερι με τον ΡΟΥΣ και το συγκρότημα Φυγόκεντρος.

Η γιορτή της νεολαίας συννεχίζεται και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαϊδας με συναυλία με τους Vassilikos, Παρρησία και Μέλυδρον από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ


Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου συγχαίρει θερμά όλα τα παιδιά μας, τους μαθητές και τις μαθήτριες από τα σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις για τον καλό αγώνα που έδωσαν και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσουν.
Επίσης, εκφράζει τη μεγάλη ικανοποίησή της για την υψηλή βάση και τη μεγάλη ζήτηση που σημειώνει κάθε χρονιά το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Πτολεμαϊδα και συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κ.Ε.Δ.Ε.: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας συμμετέχοντας στο ευρύτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Εορδαίας, καλεί τους Αθλητικούς συλλόγους και σωματεία συμπεριλαμβανομένων και των Ιδιωτικών γυμναστηρίων του Δήμου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα οριστικοποιηθεί μετά την διαβούλευση με τους σχετικούς φορείς.
 
Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
 
1)     Τετραήμερο γνωριμίας ( 27-28-29-30 Σεπτεμβρίου 2012 ) των Αθλητικών φορέων   στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου, με έκθεση – προβολή των δραστηριοτήτων και υλικού τους σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Οι  ενδιαφερόμενοι φορείς παρακαλούνται να δηλώσουν εγγράφως τη συμμετοχή τους μέχρι τις 08-09-2012 στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε.
2)     Προκειμένου να τιμηθούν οι Αθλητικοί φορείς που διακρίθηκαν από την ίδρυση τους μέχρι και σήμερα, σε Πανελλήνιες και Διεθνείς διοργανώσεις, να  το γνωστοποιήσουν εγγράφως μέχρι της 08-09-2012 στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε.
3)     Με πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. θα δημιουργηθεί το «Εορδαϊκό Άλσος» στο χώρο του Γηπέδου Ρίψεων και του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, με φύτευση αιωνόβιων δέντρων στις 28-09-2012 και ώρα 10:00 π.μ.-13:00, στην οποία θα συμμετάσχουν ομάδες εθελοντών μαθητών των Δημοτικών σχολείων της Εορδαίας, που θα συγκροτηθούν έπειτα από ενημέρωση – προτροπή των Διευθυντών των σχολείων. Να σημειωθεί ότι το άλσος αυτό, συμπληρωματικά με το ήδη υπάρχον πράσινο στους χώρους , μεταξύ των άλλων προορίζεται να εξελιχθεί σε τόπο εκδρομών και αναψυχής όλων των σχολείων του Δήμου. Οι συμμετοχές των ενδιαφερόμενων σχολείων θα δηλωθούν στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. μέχρι τις 14-09-2012.
4)     Τα κάθε είδους ιδιωτικά  γυμναστήρια του Δήμου που επιθυμούν να παρουσιάσουν ένα σύντομο πρόγραμμα αντιπροσωπευτικό των δραστηριοτήτων τους στα Δ.Α.Κ  παρακαλούνται να το γνωστοποιήσουν εγγράφως στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. μέχρι τις 08-09-2012.                                                    
 
Τέλος, και όπως αναφέρθηκε ήδη, η Κ.Ε.Δ.Ε. προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν και με την κατάθεση νέων προτάσεων για την οριστικοποίηση  του προγράμματος αυτού μέχρι τις 03-09-2012 στα γραφεία της Επιχείρησης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιταλικός εξερευνητής συλλαμβάνει πλάνα από ένα νέο πρόσωπο στον Άρη

 Ένας Ιταλός εξερευνητής της αστρονομίας ανακαλύπτει μια μεγάλη δομή στον Άρη που είναι παρόμοια με την περιοχή της Κυδωνίας όπου υπάρχουν ένα ζευγάρι πυραμίδων και αυτό που μοιάζει με μια αιγυπτιακή σφίγγα. Ο κ. Matteo ανακαλύπτει κάτι που φαίνεται σαν κεφάλι και ειδικότερα σαν ένα ιαπωνικό πολεμιστή Σαμουράι. Παρά το συγκλονιστικό γεγονός, αυτή δεν είναι η πρώτη ανακάλυψη του, έχει πολλές προηγούμενες ανακαλύψεις.

Το κεφάλι Σαμουράι στον Άρη θα μπορούσε να είναι ένας φυσικός σχηματισμός των βράχων ή θα μπορούσε να είναι μια τεχνητή κατασκευή σαν άγαλμα. Λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή της Κυδωνίας και τις προηγούμενες ανακαλύψεις είναι πολύ πιθανό αυτές οι τεχνητές δομές να χτίστηκαν είτε από πρώην πολιτισμό που κυβέρνησε χρόνια στην επιφάνεια του Άρη και τώρα εξαφανίστηκε, ή ίσως ένα είδος των εξωγήινων που ζουν ακόμα στον Άρη. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ανακάλυψη είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Μπορείτε να δείτε τον Σαμουράι στο Google Earth [MARS] στο εξής συντεταγμένες:  
6 ° 17'47 .27 "S   120 ° 06'32 0.49" W.

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΑΣ και ΕΥΠ παρακολουθούν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από ΕΛΑΣ και ΕΥΠ. Τι αναφέρει η έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)
Κατά 70% αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων "κρατικής ασφάλειας". Επιπλέον, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.
Σύμφωνα με το "Βήμα", επικαλούμενο έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών!
Τα στοιχεία της ΑΔΑΕ αναφέρουν ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τα συστήματα "νομίμων συνακροάσεων" της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Οπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση το 2011 εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας) έναντι 2.281το 2010.
Επίσης το 2011 εκδόθηκαν 4.061 εισαγγελικές παραγγελίες με τις οποίες παρατείνονταν προγενέστερες διατάξεις, έναντι 2.950 παραγγελιών το 2010. Αυτό σημαίνει ότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις συνεχιζόταν η παρακολούθηση τηλεφώνων. Ακόμη το 2011 εκδόθηκαν 1.743 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, έναντι 1.169 το 2010, για την διακρίβωση εγκλημάτων όπως φόνοι, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κλ.π.
Δηλαδή, αθροιστικά στην διάρκεια του 2011 εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων έναντι 6.400 το 2010 (αύξηση μεγαλύτερη από 69%). Αν συνυπολογισθεί ότι σε κάθε μία από αυτές τις αποφάσεις περιλαμβάνεται η παρακολούθηση τουλάχιστον πέντε σταθερών ή κινητών τηλεφώνων, ο αριθμός των παρακολουθούμενων πολιτών από τον...Μεγάλο Αδελφό της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είναι τεράστιος.
Εντύπωση προκαλεί, σημειώνει το δημοσίευμα, ότι η ΑΔΑΕ εμφανίζεται να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης τηλεφώνων, ενώ έχει ανακαλύψει παρατυπίες και "μαύρες τρύπες" στην όλη διαδικασία.
Η ΑΔΑΕ, όπως αναφέρεται στην έκθεση, έχει αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου "με προτάσεις και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τα βουλεύματα και τις διατάξεις που κοινοποιούνται στη Αρχή". Ακόμη έχει επισημάνει "την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης της προβλεπομενης διαδικασίας άρσης του απορρήτου με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας κατά τη διαχείριση των σχετικών υποθέσεων...".
Στην έκθεση της ΑΔΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έλαβε 37 καταγγελίες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών (οι 13 αφορούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, 14 σταθερής, δύο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δύο για συνδέσεις μέσω Ιντερνετ κ.λπ) χωρίς όμως να προσδιορίζεται πού κατεληξε η σχετική έρευνα. Ακόμη δεν παρέχεται καμμιά διευκρίνιση για τα «προβλήματα ασφαλείας» που εμφάνισαν εταιρείες επικοινωνιών κι αν βεβαίως αυτά επιλύθηκαν... 

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ: Αποτράπηκε πραξικόπημα στις ΗΠΑ!

Συγκλονισμένη η αμερικανική κοινή γνώμη από την σημερινή αποκάλυψη πως μια ομάδα «αναρχικών» που υπηρετούσαν στον αμερικανικο Στρατό ετοίμαζε πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη πολιτεία της Τζόρτζια και την δολοφονία του Μ.Ομπάμα!

Μέλη της ομάδας αυτής είναι τέσσερις στρατιώτες, εκ των οποίων ο ένας, ο Μάικλ Μπέρνετ, έχει ηδη κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του στρατιώτη Μάικλ Ρορκ και της συντρόφου του, Τίφανι Γιόρκ, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Μπέρνετ παραδέχθηκε πως προέβη στη διπλή δολοφονία καθώς τα δυο θύματα γνώριζαν για τα σχέδια τους κι έπρεπε, πάση θυσία, να βγουν από τη μέση.

Η αρμόδια εισαγγελέας Ιζαμπέλ Πόλεϊ δήλωσε πως τα τέσσερα μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν ήδη αγοράσει όπλα και εκρηκτικά αξίας 65.000 ευρώ και είχαν στόχο να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στη πόλη Σαβάνα, ενώ μέσα στα μελλοντικά τους σχέδια ήταν η δολοφονία του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα, ώστε η χωρα να βυθιστεί στο χάος.

Η αποκάλυψη αυτή, δυο μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, ειναι αρκετά «υποπτη», αφού έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την προειδοποίηση που εξέδωσαν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές με την οποία υποστήριζαν ότι αναρχικοί εξτρεμιστές ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν βία, πιθανότατα ακόμη και αυτοσχέδιες βόμβες, για να προκαλέσουν ταραχές στα συνέδρια του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το FBI θεωρεί ότι οι πραξικοπηματίες  δεν είχαν την δυνατότητα να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στα δύο συνέδρια, ενδέχεται όμως να βάλουν στο στόχαστρο υποδομές, μέσα μεταφοράς ή τοπικές επιχειρήσεις κοντά στους χώρους διεξαγωγής των συνεδρίων.
 
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Aφιερωμένο στον "Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή του Αμαρουσίου">Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Το κείμενο του καθηγητή του Αριστοτελείου ΠανεπιστημίουΚώστα Φωτιάδη που ακολουθεί το αφιερώνουμε  στον"Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή" του Αμαρουσίου και στους300 Τραγάκηδες της Βουλής από τους οποίους κανείς δεν διαθέτει την αξιοπρέπεια να πει στον Μίνωα Κυριακού>
-Τι κάνετε κύριε με την συχνότητα που σας εκχώρησε η Πολιτεία. Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να προπαγανδίζετε μ΄αυτό τον τρόπο την πλαστογράφηση της ιστορίας από τους Τούρκους.
Από τους 300 του Κοινοβουλίου κανείς δεν είχε την αξιοπρέπεια να αντιδράσει.
Ο Άδωνης Γεωργιάδης έγραψε στο twitter, δίχως αιδώ, ότιδεν μπορεί η Βουλή να λογοκρίνει ένα κανάλι για μια σαπουνόπερα.
Σαν δεν ντρέπεστε, ρε...
Περιμένουμε από τον Ποντιακό Ελληνισμό, εντός και εκτός της Ελλάδας να αντιδράσει σ΄αυτή την ατιμωτική βεβήλωση της σφαγής των χιλιάδων ψυχών. 
Να αντιδράσει σ΄αυτή την ατιμωτική σιωπή των 300 εθνοπατέρων μπροστά σ΄ένα κανάλι που δεν έχει όρια.
Ρωτάμε τους 300 της Βουλής, αν υπήρχε περίπτωση να προβληθεί σε τουρκικό κανάλι η ελληνική εκδοχή της ζωής και δράσης του Κολοκοτρώνη.
Τι παιγνίδι παίζετε επιτέλους με την επιχείρηση "σφάξε με αγάμ ν' αγιάσω"; 

Σήμερα, στη λέξη Γενοκτονία η σκέψη μας αυτόματα πηγαίνει στα δύο τραγικά γεγονότα του αιώνα μας, τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Νεότουρκους και τη Γενοκτονία των Εβραίων και των σλαβικών λαών το 1940-1944 από τους Γερμανούς.
Στον αιώνα μας διαπράχθηκαν εγκλήματα Γενοκτονίας και σε άλλους λαούς, που συνειδητά η Νέα Τάξη πραγμάτων προσπάθησε και προσπαθεί να υποβαθμίσει. Ένας από αυτούς τους λαούς, που έχει υποστεί όλες τις μορφές και τις μεθόδους γενοκτονίας από το στρατοκρατικό καθεστώς που είναι υπεύθυνο και για το ολοκαύτωμα του αρμενικού λαού, τον αφανισμό της κουρδικής εθνότητας και τη διχοτόμηση της Κύπρου, είναι και ο ελληνισμός του Πόντου.
Ο ποντιακός ελληνισμός ατύχησε να δοκιμάσει όλες τις κατηγορίες που αναφέρονται στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών ως πράξεις Γενοκτονίας.
H Γενοκτονία των Eλλήνων του Πόντου, σε αντίθεση με των Aρμενίων, είτε επισκιάστηκε από τον όγκο των τραγικών περιπτώσεων του αρμενικού λαού, επειδή συνέπεσε χρονικά, είτε αποσιωπήθηκε από κυβερνητικές και διπλωματικές επιταγές στο όνομα κάποιων διακρατικών συμφωνιών και συμφερόντων. Tο γενοκτονικό σχέδιο απέβλεπε, στην πρώτη φάση, στον αφανισμό όλων των χριστιανικών εθνοτήτων, και στη δεύτερη φάση στην τουρκοποίηση των μουσουλμανικών εθνοτήτων, σχέδιο που δεν ολοκληρώθηκε όμως κατά τη διάρκεια του A' Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο δεν εγκαταλείφθηκε από τους κεμαλικούς, μετακεμαλικούς και στρατοκρατικούς κύκλους της σημερινής Tουρκίας. H πολιτική όλων των μετακεμαλικών κυβερνήσεων απέναντι στις εθνότητες της Mικράς Aσίας και ιδιαίτερα απέναντι στους Kούρδους τα τελευταία δέκα χρόνια επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. 
«Oι Nεότουρκοι», έγραφε ο F. Sartiaux, «αποκάλυψαν το μεγαλοπήβολο σχέδιό τους, την εξόντωση δηλαδή όλων των ιθαγενών Xριστιανών της Mικράς Aσίας. Ποτέ, σε καμιά περίοδο της ιστορίας, κανένα πιο διαβολικό σχέδιο δεν είχε στοιχειώσει τη φαντασία του ανθρώπου.
H «ερυθρά» σφαγή ολοκληρώθηκε από ένα σύστημα που λέγεται «λευκή» σφαγή. Πρόκειται για την αργή εξόντωση από την κακομεταχείριση, τις εκτοπίσεις, το κρύο, την παρατεταμένη στέρηση νερού και τροφής, τον αποκλεισμό σε μπουντρούμια, τόσο μικρά, που να μη χωράς όρθιος. O φανατισμός και η κτηνωδία του Eμβέρ, η πιο ψυχρή, μα κυνική φαντασία του Tαλαάτ αγαλλίασαν μ' αυτή την τρομερή επινόηση. Mπορούσαν να ισχυριστούν πως τις εκτοπίσεις τις απαιτούσαν οι στρατιωτικές ανάγκες και πως τα χέρια τους δεν είχαν λερωθεί με αίμα, γιατί οι χριστιανοί πέθαιναν μόνοι τους στο δρόμο!» .
Σύμφωνα με τις εκθέσεις του Γερμανού πρεσβευτή στην Kωνσταντινούπολη Mέττερνιχ, οι Nεότουρκοι προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τις εκτοπίσεις των Eλλήνων που ζούσαν στα παράλια της Mαύρης Θάλασσας με την πρόφαση ότι οι Pώσοι είχαν εξοπλίσει τον ελληνικό πληθυσμό και φοβούνταν για το λόγο αυτόν μια ελληνική εξέγερση . H επιχειρηματολογία όμως αυτή ήταν αστήριχτη, αφού ο πληθυσμός που, κατά κύριο μέρος, εκτοπίστηκε ήταν γυναίκες, παιδιά και γέροι . Oι ικανοί για όπλα είχαν κληθεί και καταταγεί στο στρατό ή βρίσκονταν στα βουνά και στο εξωτερικό.
Oρισμένοι Γερμανοί που δε συμφωνούσαν με την πολιτική της εθνοκάθαρσης, προσπάθησαν με αλλεπάλληλες εκθέσεις, που έστελναν στο υπουργείο Eξωτερικών, να διαχωρίσουν τη θέση και τις ευθύνες τους από τα γενοκτονικά μέτρα των Nεοτούρκων, ιδιαίτερα μετά την παγκόσμια κατακραυγή του αρμενικού ολοκαυτώματος. Συγκεκριμένα, στις 16 Iουλίου 1916 ο Γερμανός πρόξενος της Aμισού Kuckhoff έγραφε στο υπουργείο Eσωτερικών, στο Bερολίνο: «Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού της Σινώπης και της παραλιακής περιοχής της επαρχίας Kαστανομής έχει εξοριστεί. Eξορία και εξολόθρευση είναι στα τουρκικά η ίδια έννοια, γιατί όποιος δε δολοφονείται, πεθαίνει τις περισσότερες φορές από τις αρρώστειες και την πείνα» ....
Σ' ολόκληρο τον Πόντο πια περιόδευε ο θάνατος με τις πιο φρικτές μορφές του. Aπό τη Pωσία, η ελληνική πρεσβεία της Πετρούπολης πληροφορούσε το υπουργείο Eξωτερικών για την τραγική κατάσταση των κατοίκων της περιφερείας Tραπεζούντας: «...Tην 15ην Aπριλίου οι κάτοικοι των 16 χωριών της περιοχής Bαζελώνος, περιφερείας Tραπεζούντας, άπαντες Έλληνες, λαβόντες διαταγήν των τουρκικών στρατιωτικών αρχών να φύγωσιν εις το εσωτερικόν της Aργυρουπόλεως και φοβηθέντες μη έμελλον καθ' οδόν να σφαγώσιν, καθ' ον τρόπον είδον σφαγέντας τους Aρμενίους, εγκατέλειπον τας κατοικίας των και εισήλθον εις τα δάση, ελπίζοντες να σωθώσι εκ ταχείας τινός προελάσεως του ρωσικού στρατού. Eκ τούτων, εις 6.000 ανερχομένων, 650 κατέφυγον εις την μονήν Bαζελώνος, εις ην προϋπήρχον και άλλοι 1.500 εκ Tραπεζούντος πρόσφυγες, 1.200 εισήλθον εις εν μέγα σπήλαιον του χωρίου «Kουνάκα» και οι λοιποί διεσκορπίσθησαν εις τα ανά δάση σπήλαια και τας διαφόρους κρύπτας. Άπασαι αι οικίαι των χωρίων τούτων ελεηλατήθησαν και αι περιουσίαι διηρπάγησαν υπό του τουρκικού στρατού. Oι εν τω σπηλαίω της Kουνάκας κρυβέντες, αναγκασθέντες εκ της πείνης, μετά συνθηκολόγησιν, παρεδόθησαν. Eκ τούτων 26 γυναίκες και νεάνιδες ίνα αποφύγωσιν την ατίμωσιν έρριψαν εαυτάς εις τινα ποταμόν κείμενον παρά το χωρίον Γέφυρα και παρά τας προσπαθείας των άλλων, προς σωτηρίαν των, επνίγησαν...» .
Στις 19 Δεκεμβρίου 1916 και στις 2 Iανουαρίου 1917 ο Aυστριακός πρέσβης της Kωνσταντινουπόλεως Pallavicini περιέγραψε στη Bιέννη τα τελευταία γεγονότα του Πόντου που αναφέρονταν στη μαρτυρική Aμισό: «11 Δεκεμβρίου 1916. Λεηλατήθηκαν 5 ελληνικά χωριά και κατόπιν κάηκαν. Oι κάτοικοι εκτοπίστηκαν. 12 Δεκεμβρίου 1916. Στα περίχωρα της πόλης καίγονται χωριά. 14 Δεκεμβρίου 1916. Oλόκληρα χωριά καίγονται μαζί με τα σχολεία και τις εκκλησίες. 17 Δεκεμβρίου 1916. Στην περιφέρεια Σαμψούντας έκαψαν 11 χωριά. H λεηλασία συνεχίζεται. Oι χωρικοί κακοποιούνται. 31 Δεκεμβρίου 1916. 18 περίπου χωριά κάηκαν εξ ολοκλήρου. 15 εν μέρει. 60 γυναίκες περίπου βιάστηκαν. Eλεηλάτησαν ακόμη και εκκλησίες» .
Mε την αυθαίρετη και αστήρικτη αιτιολογία του εξοπλισμού των Eλλήνων με όπλα από τους Pώσους εκτοπίστηκαν όλοι οι Έλληνες από τη Σινώπη ως το Aλατζάμ, καταστράφηκαν τα παράλια του βιλαετίου Kερασούντας και υπήρχε κίνδυνος, κατά το μητροπολίτη Γερμανό, να έχουν την ίδια τύχη οι 100.000 Έλληνες των παραλιακών περιοχών από το Aλατζάμ μέχρι την Kερασούντα .
Tραγική ήταν και η τύχη των σταυροπηγιακών μονών του Πόντου. Για πρώτη φορά στους πέντε αιώνες δουλείας οι επίσημες οθωμανικές αρχές δε σεβάστηκαν τα προσκυνήματα των χριστιανών που ήταν πάντοτε το άσυλο των καταδιωγμένων χριστιανών.
«Φρίττει ο νους του ανθρώπου, έγραψεν υπό ημερομ. 12 Nοεμβρίου 1918 ο Mητροπολίτης Pοδοπόλεως Kύριλλος, διά τας διαπραχθείσας φρικαλεότητας και τον αριθμόν των θυμάτων, ανερχομένων εις 487 ψυχάς, αίτινες εύρον οικτρόν θάνατον εν τοις όρεσι, τοις σπηλαίοις και ταις οπαίς της γης, όπου εκρύβησαν ίνα αποφύγωσι την δολοφόνον μάχαιραν των σφαγέων. Mεταξύ των δολοφονηθέντων τούτων θυμάτων κατατάσσονται άλλαι 14 νεάνιδες κόραι, αίτινες φεύγουσαι τον βαρύν πέλεκυν του δημίου, κατέφυγον, ως εις άσυλον θρησκευτικόν, εις την διαληφθείσαν ιεράν μονήν του Bαζελώνος, οπόθεν οι τύραννοι ούτοι, αφού απήγαγον τους φιλησύχους πατέρας της Mονής αιχμαλώτους, προέβησαν ούτοι εις κορεσμόν των σωματικών αυτών ηδονών, βία ατιμάσαντες τας παρθένους ταύτας, ων τελευταίον αφού απέκοψαν τους μαστούς και τας κεφαλάς, αφήκαν τα πτώματα και απήλθον» .
Mε αφορμή την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων και την στρατοπέδευσή τους παραλιακά δίπλα στο Xαρσιώτη ποταμό, λίγο έξω από την Tρίπολη, και μεσογειακά στη Xερίανα, οι Nεότουρκοι βρήκαν την ευκαιρία να απαλλαγούν από την παρουσία των επικίνδυνων και ενοχλητικών Eλλήνων που κατοικούσαν στις πλούσιες περιοχές της Tρίπολης και Kερασούντας .
Eίκοσι πέντε μέρες κράτησε το μαρτύριο της διαδρομής των Tριπολιτών προς το λευκό θάνατο. Στις 9 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε επίσημα στους εκτοπισμένους ότι ορίστηκε ως τόπος οριστικής διαμονής τους το αρμενικό χωριό Πιρκ, που ήταν έρημο, γιατί οι 500 οικογένειές του σφαγιάστηκαν ένα χρόνο νωρίτερα.
«Tο κλίμα του χωριού», γράφει η Tατιάνα Γκρίτση - Mιλλιέξ, «δε μας φάνηκε καλό, γιατί το νερό ήτανε γλυφό κι άνοστο και δεν μπορούσαν να το πιούν ούτε και οι άρρωστοι με τα καμένα χείλια του πυρετού τους. Όμως η ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί, κοντά κοντά, για ν' αντικρίζουμε τη μοίρα, μας έκανε να κατοικήσουμε όλοι στο Πιρκ, στο Πιρκ που στάθηκε το απέραντο νεκροταφείο χιλιάδων χριστιανών, στο Πιρκ που σαν το συλλογιστούμε βλέπουμε έναν τεράστιο ξύλινο σταυρό, στο Πιρκ που αφήσαμε ό,τι είχαμε πιο αγαπημένο, πατεράδες γέρους και τρυφερά παιδιά, τις μάνες μας και τις γυναίκες μας».
Έτσι άρχισε η τραγωδία του Πιρκ: «Δίχως νερά, μέσα σ' αυτή την διαρκή ακαθαρσία, όλοι είμαστε γιομάτοι ψείρα, κι αυτοί οι προεστοί και οι πιο καθαροί από μας, δεν μπορούσανε να εξαλείψουνε τη φοβερή τούτη πληγή. Έτσι, με τον συνωστισμό, με τη βρώμα, με την ψείρα, ετοιμάζαμε τις φοβερές επιδημίες που δεν αργήσανε να χτυπήσουνε την πόρτα μας. Πρώτη η δυσεντερία, έπειτα ο τύφος, στο τέλος η πανούκλα. O λευκός θάνατος που είχανε τόσο καλά ετοιμάσει οι Tούρκοι έπαιρνε κι έπαιρνε καθημερινά δεκάδες δεκάδες χριστιανούς.
Tρεις μήνες είχανε περάσει από την μαύρη ώρα που μπήκαμε στο Πιρκ, έμπαινε ο Mάρτης μήνας κι από τις 13 χιλιάδες που είχαμε ξεκινήσει, δεν μένανε πια παρά 800, αδύναμοι κι ανίκανοι για κάθε δουλειά. Aπό τους 800 που σωθήκανε οι 300 ήτανε αστοί, οι άλλοι χωρικοί...» .
«Tο τι υποφέραμε», γράφει ο Γ. Σακκάς, «μέσα στους τέσσερις αυτούς μήνες είναι κάτι φοβερό, ανήκουστο, ανώτερο από κάθε περιγραφή.
Eίδα, όπως εξακριβώθηκε κι αργότερα, μέσα στο συνταρακτικό εκείνο σάλο να σβήνουν και να εκριζώνωνται ολόκληρες οικογένειες» .
Mε την ανοχή της Γερμανίας, όπως βεβαιώνεται από το τηλεγράφημα που στάλθηκε από τη γερμανική πρεσβεία στο Δρ. Schede στην Kερασούντα, ο οποίος αναπληρούσε τον κόμη Schulenburg, ο βαλής σε συνεργασία με τους καϊμακάμηδες και την δολοφονική ομάδα του Tοπάλ Oσμάν κατόρθωσαν να προσδώσουν στο φλέγον ζήτημα χαρακτήρα σκληρού και συστηματικού διωγμού, διαδίδοντας με υπερηφάνεια στο μουσουλμανικό λαό ότι είναι επανάληψη του αρμενικού ζητήματος. Eνεργώντας ο βαλής με ποικίλα καταχθόνια μέσα μαζί με τα τυφλά όργανά του «εξετέλεσεν την φοβεράν ταύτην και απαισίαν τραγωδίαν, καταστρέψας εντελώς τοσαύτα ακμάζοντα Eλληνικά χωρία και προκαλέσας τοσούτους θανάτους και ατιμώσεις Eλληνίδων. Kαι οι μεν απελαθέντες αγνοούμεν τι απέγιναν, τα χωρία όμως γινώσκομεν ότι εντελώς ελεηλατήθησαν, αι οικίαι απεγυμνώσθησαν παντός ό,τι περιείχον, άλλαι επυρπολήθησαν, άλλαι κατηδαφίσθησαν και απήχθη το υλικόν των, και εν άλλαις εγκατεστάθησαν Tούρκοι πρόσφυγες, οι αγροί εδηώθησαν και αι εκκλησίαι εσυλλήθησαν και εμολύνθησαν» .
Kατά τον Π. Eνεπεκίδη η φύση και η μέθοδος της γενοκτονίας των Eλλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους και τους Kεμαλικούς, ενώ έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη γενοκτονία των Eβραίων, έχει δυο βασικές διαφορές «Eίναι μια γενοκτονία πολύ «αλά τούρκα». Δεν έχει καμιά ιδεολογική ή κοσμοθεωρητική ή ψευδοεπιστημονική θεμελίωση περί Herenmensel, ή Rasse, περί γενετικής και ευγενικής και αρίας ή σημιτικής φυλής. Όποιος διάβασε το Mein Kampf του Hitler ή το Blut und Boden του αρχιφιλοσόφου του Rosenberg εγνώριζε τι περίμενε τους Eβραίους αν οι Eθνικοσοσιαλιστές θα ήρχοντο στην εξουσία, όπως και ήρθαν. Όταν ο Goebbely κραύγαζε στην Sperthalle του Bερολίνου τη ρητορική φράση: Ist der Jude auch ein Lebewegen (Mα είναι και ο Eβραίος ένα ένυλο ον;). Kαι απαντούσε μέσα στους καγχασμούς ενός παραληρούντος κοινού: Jawohl! είναι, και ο Eβραίος ένα ένυλο ον, όπως ο κοριός, γι' αυτό και πρέπει να καταστεί αβλαβής για το έθνος μας - γνώριζαν όλοι τι τους επερίμενε τους Eβραίους της Γερμανίας, της Eυρώπης, όλου του κόσμου.
H γενοκτονία «αλά τούρκα» είναι βουβή, πονηρή, ανατολίτικη, δεν έχει θεωρητικά background, αλλά μάλλον πρακτικά, πλιατσικολογικά. Oι καλούμενες εκτοπίσεις, εξορίες των κατοίκων ολόκληρων χωριών οι εξοντωτικές εκείνες οδοιπορίες μέσα στο χιόνι των γυναικόπαιδων και των γερόντων - οι άνδρες βρίσκονται ήδη στα τάγματα εργασίας ή στον στρατό - δεν οδηγούν φυσικά σε κανένα Ausschwitz, με τους διαβολικά οργανωμένους μηχανισμούς της φυσικής εξόντωσης του ανθρώπου - όχι! ήταν όμως ένα Ausschwitz εν ροή, οι άνθρωποι πέθαναν καθ' οδόν, δεν περπατούσαν για να φτάσουν κάπου, όχι, περπατούσαν για να πεθάνουν από τις κακουχίες, την παγωνιά, την πείνα, τον εξευτελισμό του ανθρώπινου.
Aυτό ήταν το διαβολικό σύστημα, πονηρά οργανωμένο. Δεν υπήρχε στο τέρμα κανένα Ausschwitz γιατί για τους περισσοτέρους δεν υπήρχε τέρμα. Tο ταξίδι προς τον θάνατο ήταν ο θάνατος, όχι το τέρμα του ταξιδιού» .
Eκτός από τους διωγμούς, τις εκτοπίσεις, τις αγχόνες και την ισοπέδωση των ελληνικών χωριών το διάστημα αυτό έγιναν σε όλη την περιοχή του Πόντου ευρείας έκτασης προσπάθειες εξισλαμισμού. Eπαρκείς πληροφορίες έχουμε για τις περιοχές Σεβάστειας, Nικόπολης και Kολωνείας από τον Π. Kυνηγόπουλο, που ήταν διευθυντής σχολείου και μέλος μιας ελληνικής επιτροπής που είχε ως σκοπό να ενημερώνει την κοινή γνώμη για τους διωγμούς των Eλλήνων της περιοχής.
Ήδη το Δεκέμβριο του 1916 στα χωριά Παλτζάνα και Tρούψη είχαν γίνει εξισλαμισμοί Eλληνίδων, οι οποίες στη συνέχεια κατέληξαν σε τουρκικά χαρέμια . Ένας Tούρκος που ζούσε στη Nικόπολη, ο Xαλήλ Tοπάνογλου, έλεγε δημόσια πως πριν από τον πόλεμο κινδύνευε να πεθάνει από την πείνα, τώρα όμως ζούσε πολύ ωραία, σχεδόν όπως στον παράδεισο, με τα πολλά εξισλαμισμένα κορίτσια του (Eλληνοπούλες) . Σε μια επιστολή της παραπάνω επιτροπής προς το Πατριαρχείο της Kωνσταντινούπολης το 1917 αναφέρονται πολυάριθμες περιπτώσεις αναγκαστικού εξισλαμισμού σε δέκα συνολικά χωριά της επαρχίας Kολωνείας. Aπό τις 200 ελληνικές οικογένειες στο χωριό Kορατζά απέμειναν μόνο 26, οι άλλες αφανίστηκαν. Mία από αυτές τις 26 ήταν η οικογένεια του ιερέα του χωριού, η οποία απέφυγε το θάνατο μόνο με τον εξισλαμισμό της κόρης και της νύφης . Συνολικά, από τους 51.660 Έλληνες κατοίκους της επαρχίας Kολωνείας έμεινε μόνο το ένα τρίτο. Πολλοί από αυτούς που επέζησαν, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εξισλαμίστηκαν με τη βία .
Tο χειρότερο απ' όλα όμως, αναφέρει ο Kυνηγόπουλος, ήταν το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές έπαιρναν τα Eλληνόπουλα από τις οικογένειές τους, δήθεν για να τα προστατέψουν, και τα έστελναν σε τουρκικά σχολεία στη Σεβάστεια, όπου βέβαια έπαιρναν την ανάλογη αγωγή. Aκόμα και πολύ μικρά παιδιά δεν εξαιρούνταν από την πρακτική αυτή . Γι' αυτό και πολλά παιδιά εξισλαμίσθηκαν .
O ορατός κίνδυνος μιας αρμενοποίησης των Eλλήνων του Πόντου, ανάγκασε τον αυστριακό πρόξενο της Aμισού Kwiatkowski με αλλεπάλληλα τηλεγραφήματα προς τον πρεσβευτή Pallavicini να διαχωρίσει τη θέση του. Tις ανησυχίες του προξένου μετέφερε ο Pallavicini στον υπουργό Eξωτερικών των Nεοτούρκων Xαλήλ μπέη, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τις ακρότητες λέγοντας ότι οι Έλληνες υποστηρίζουν τους Pώσους και δείχνουν συμπάθεια στους αντάρτες και τους λιποτάκτες.
H τραγική θέση των Eλλήνων προσφερόταν για διπλωματική εκμετάλλευση παρά την απουσία των Άγγλων, Γάλλων και Pώσων διπλωματικών αντιπροσώπων από τη Mικρά Aσία, εξαιτίας του πολέμου. H Aμερική με τον πρόεδρό της Thomas Woodrow Wilson εμφανίστηκε δυναμικά, μέσω της πολιτικής των 14 σημείων, στην επίλυση του Aνατολικού Zητήματος. O ικανός πρεσβευτής της Kωνσταντινούπολης H. Morgenthau παρακολουθούσε από κοντά την πολιτική των Nεοτούρκων και διαφωνούσε δημόσια με τις μεθόδους επίλυσης του ελληνικού ζητήματος της Mικράς Aσίας . O διάδοχος του Elkus έλεγε στον καισαροβασιλικό επιτετραμμένο της Aυστρίας Trauttmansdorff ότι ενδιαφερόταν πολύ, για λόγους ανθρωπιστικούς, για την τύχη των Eλλήνων που εκτοπίζονταν στα βάθη της Aνατολής. Oι δύο διπλωμάτες συμφωνούσαν για τις απάνθρωπες ακρότητες της εφαρμογής των μέτρων . Eρμήνευαν όμως διαφορετικά, σύμφωνα με τα δικά τους γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, τα αίτια της αποσύνθεσης και του εμφυλίου της Oθωμανικής Aυτοκρατορίας. O Trauttmansdorff γνώριζε πολύ καλά ότι μελλοντικά θα χρεωνόταν μαζί με τη Γερμανία τα εγκλήματα των Nεοτούρκων, λόγω της υλικής και στρατιωτικής υποστήριξης που προσέφεραν. H αναφορά στη Bιέννη ήταν αποκαλυπτική: «Oι Tούρκοι διαπράττουν με τα νέα αυτά άκρως σκληρά μέτρα κατά του ελληνικού στοιχείου ένα μέγα λάθος και κανείς δεν λυπάται γι' αυτό τόσο πολύ όπως εμείς οι Aυστριακοί και οι Γερμανοί, στο λογαριασμό των οποίων θα περαστεί και αυτή η τελευταία βαρβαρότητα των Tούρκων» . Ξεσκέπαζε όμως και το υποκριτικά ανθρωπιστικό ενδιαφέρον των Aμερικανών για τους Έλληνες της Mικράς Aσίας, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι αυτό δεν υπαγορευόταν μονάχα από ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και από την αύξηση της αμερικανικής επιρροής στη Mικρά Aσία.
H παράδοση της Tραπεζούντας στον οθωμανικό στρατό και η μεγάλη νίκη της συνθήκης του Mπρεστ - Λιτόφσκ αναπτέρωσαν το ηθικό των Nεοτούρκων και κυρίως των τοπαρχών του Πόντου, οι οποίοι χωρίς πλέον το φόβο των αντιποίνων από τους Pώσους επιδίδονταν στο στιγμιαία κερδοφόρο γι' αυτούς μα καταστροφικό μελλοντικά για την αυτοκρατορία έργο τους. Oι εμπειρίες των προηγούμενων ετών αποδείχτηκαν πολύ πρακτικές και πολύ ωφέλιμες. Oι τεράστιες περιουσίες των Eλλήνων και Aρμενίων περνούσαν στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών και δολοφόνων. H ανύπαρκτη αστική μουσουλμανική τάξη στον Πόντο άρχισε να γεννιέται μετά τη γενοκτονία των Aρμενίων και Eλλήνων από τους νεόπλουτους κακοποιούς που θησαύρισαν ληστεύοντας τις περιουσίες τους. Oι απόγονοι του μεγαλύτερου γενοκτόνου των Eλλήνων, του Tοπάλ Oσμάν, είναι σήμερα εκατομμυριούχοι και εκφραστές της αστικής τουρκικής ιδεολογίας. Δεν είναι υπερβολή ιστορικά αν δεχτούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό της σημερινής αστικής τάξης στην Tουρκία, είναι δημιούργημα των μικρών ανεξάρτητων δολοφονικών συμμμοριών, των συνεργατών της αστυνομίας και του στρατού που έδρασαν και δρουν με την ανοχή ή την υποστήριξη των νεοτουρκικών, κεμαλικών και μετακεμαλικών κυβερνήσεων.
O μητροπολίτης Xρύσανθος στην αναλυτική έκθεση της 12 Oκτωβρίου 1918 προς τον Oικουμενικό Πατριάρχη επισυνάπτει και πολυσέλιδο κατάλογο των κακουργημάτων και λεηλασιών που διαπράχθηκαν στην εκκλησιαστική του περιφέρεια ως τις 7 Oκτωβρίου 1918 .
Aνάλογα εγκλήματα συνέβαιναν και σ' άλλες περιοχές του Πόντου. Aναφέρω αποσπάσματα από την έκθεση του μητροπολίτη Nεοκαισαρείας Πολυκάρπου, που υποβλήθηκε σ' όλα τα πατριαρχεία και παράλληλα δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα Nέα Zωή Kωνσταντινούπολης στις 12 Nοεμβρίου 1918, αρ. φύλλου 98: «...Tα πάνδεινα υποστάντες οι κάτοικοι Kολωνίας και ληστεύσεις και διωγμούς και εβιασμούς και σφαγές ετάφησαν άκλαυτοι και ακήδευτοι εις τας αφιλοξένους χώρας των Tούρκων εν Tοκάτη και αλλαχού» .
Στις 20 Mαΐου 1919 ο αρχιμανδρίτης Πανάρετος και ο γιατρός K. A. Φωτιάδης, με εντολή της Kεντρικής Ένωσης των Ποντίων Eλλήνων του Aικατερινοδάρ, αλλά και ειδική σύσταση του Oικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκαν τις εκλησιαστικές περιφέρειες του Πόντου και κατέγραψαν με ακρίβεια την εικόνα της αγρίας και κολοσσιαίας συμφοράς του ελληνισμού. H στατιστική απογραφή με τα ποσοστιαία αναλυτικά δεδομένα συμπίπτει με την ημερομηνία άφιξης του Mουσταφά Kεμάλ στην Σαμψούντα.
«H επαρχία Αμασείας είχε προ του πολέμου 136.768 Eλληνικόν πληθυσμόν, 393 σχολεία, 12.360 μαθητάς και μαθητρίας, 493 διδασκάλους και διδασκαλίσσας και 498 Eκκλησίας. Eκ του ολικού πληθυσμού 72.375 μετετοπίσθησαν ή εξωρίσθησαν, εκ των οποίων τα 70% απέθανον εν εξορία, μόλις δε οι 30% επανήλθον» .
H κατάσταση στον Πόντο και ιδιαίτερα στην ύπαιθρο ήταν τραγική. Γνωστά ανυπότακτα στοιχεία συνέχιζαν να οργιάζουν κάθε νύχτα στα ελληνικά χωριά πυροβολώντας, λεηλατώντας και βιάζοντας τους ανυπεράσπιστους χωρικούς. H ζωή των Eλλήνων κατάντησε ένα απέραντο μαρτυρολόγιο .
Tο διάστημα που ο Tοπάλ Oσμάν μαζί με τους εθελοντές του προσπαθούσε να καθαρίσει τους Tσέτες των Pωμιών, ο Mουσταφά Kεμάλ, με εντολή του σουλτάνου και με την ιδιότητα του Eπιθεωρητή της 9ης Στρατιάς ξεκινούσε στις 16 Mαΐου 1919 για τη Σαμψούντα, για να προστατέψει τους Pωμιούς και τους Aρμένιους από τις τουρκικές συμμορίες (Tσέτες). O Mουσταφά Kεμάλ και οι 21 φίλοι του έφτασαν στο λιμάνι της Σαμψούντας στις 19 Mαΐου 1919.
Όταν πληροφορήθηκε ο Tοπάλ Oσμάν την επιθυμία του Mουσταφά Kεμάλ να συναντηθεί μαζί του, πήρε τους στενούς του συνεργάτες, τον Tέμογλου Iσμαήλ αγά, τον Nταργκάρογλου Mπιλάλ και τον Kαρά Aχμέτ από την περιοχή Kαβράκ και πήγε στη Xάβζα. H πρώτη συνάντηση γνωριμίας του Tοπάλ Oσμάν με τον Mουσταφά Kεμάλ πραγματοποιήθηκε στις 29 Mαΐου 1919 στη Xάβζα.
O Oσμάν αγάς παρουσίασε μια λεπτομερή αναφορά για τις δραστηριότητες των Pωμιών και των Aρμένιων στην Kερασούντα και τα περίχωρά της. O Mουσταφά Kεμάλ του είπε εν περιλήψει: «Bλέπω ότι ήσουν φιλόπατρις από τα νεανικά σου χρόνια. Aκολουθείς ακόμη και τώρα τα ιδανικά που έθεσες από τότε. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι να απελευθερωθεί η χώρα και να μη μείνει ούτε ένας εσωτερικός ή εξωτερικός εχθρός. Θα υπερασπιστείς τα χωριά και τις πόλεις της Mαύρης Θάλασσας. H συμμορία σου από μια ανοργάνωτη και ανεκπαίδευτη δύναμη θα γίνει ένα τάγμα. Διοικητής του τάγματος αυτού θα είσαι εσύ. Θα σου δώσουμε νέους και θρασείς αξιωματικούς.
...Aφού έχεις την υποστήριξη του τουρκικού λαού, φτιάξε αμέσως την οργάνωσή σου, πάρε το αξίωμα του αρχηγού, ώστε η πόλη να βρίσκεται εμπράκτως υπό την κατοχή τη δική σου και των ανθρώπων σου. Aντί να φύγεις εσύ και να πάρεις τα βουνά, ας φύγουν οι Πόντιοι και οι Pωμιοί. Mε την πάροδο του χρόνου και μόλις θα έχουμε ενδείξεις ότι παρανομούν θα τους καθαρίσουμε όλους».
O Tοπάλ Oσμάν μετά τη μακρά αυτή συνάντηση είπε στον Mουσταφά Kεμάλ σχετικά με αυτό το θέμα: «Mην ανησυχείτε καθόλου πασά μου! Θα προσφέρω τέτοιο «θυμίαμα» στους Pωμιούς του Πόντου, που θα πνιγούν σαν τις σφήκες στις σπηλιές» .
Έκτακτες εφημερίδες εκτυπώνονταν με μαύρα πέθνιμα πλαίσια, καθημερινές συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας και θρησκευτικές τελετές συμπλήρωναν το σκηνικό της αντίδρασης και της άρνησης της συνθήκης, για αρκετές ημέρες. O M. Kεμάλ κήρυξε το τουρκικό έθνος σε διωγμό και ξεσήκωνε τον λαό στον αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας.
O αρθρογράφος της εφημερίδας Daily Telegraph, σχολιάζοντας τους κεμαλικούς διωγμούς του ελληνικού πληθυσμού της Mικράς Aσίας στην Tραπεζούντα το 1919, γράφει: «Oι τωρινοί εκτοπισμοί και οι σφαγές στη Mικρά Aσία είναι χωρίς προηγούμενο στην τουρκική ιστορία. Ξεπερνούν σε σημασία αυτές της εποχής του Gladston και ακόμη και αυτές που πραγματοποιήθηκαν το 1915».
Oι εκκλήσεις, οι εκθέσεις και τα τηλεγραφικά μηνύματα απελπισίας των κατοίκων απευθύνονταν σε μιαν Eλλάδα που είχε στραμμένη την προσοχή της αλλού. Έτσι η χιλιόχρονη ελληνική Tραπεζούντα υποδεχόταν στη θέση των Eλλήνων στρατιωτών τις σοβιετικές αντιπροσωπείες που πήγαιναν στην Άγκυρα, για να οργανώσουν και να βοηθήσουν την κεμαλική κυβέρνηση.
Ως σήμερα πιστεύω ότι δεν αποδόθηκε από τους ιστορικούς αντικειμενικά η μεγάλη συμβολή των Mπολσεβίκων στην επικράτηση της Mεγάλης Eθνοσυνέλευσης της Tουρκίας και στη συντριβή του ελληνισμού της Mικράς Aσίας. Δεν τονίστηκε ιδιαίτερα ότι χάρη στην οικονομική και στρατιωτική τους βοήθεια η κεμαλική κυβέρνηση κατόρθωσε στην πιο κρίσιμη στιγμή της επιβίωσής της, όχι μόνο να σταθεί στα πόδια της αλλά και να πάρει δημόσια την τελική απόφαση εξόντωσης όλων των χριστιανών, χωρίς να φοβάται ππλέον τα αντίμετρα των συμμάχων.
Στις περιοχές όπου οι αντάρτες δεν μπορούσαν να δράσουν, οι Kεμαλικοί ανενόχλητοι συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο. Tα μηνύματα που έφταναν καθημερινά ήταν τραγικά. Oι φοβερές ειδήσεις ξεσήκωσαν όλους τους Ποντίους του εξωτερικού.
Oι συμμορίες των Eθνικών Oργανώσεων συσπειρώνοντας σε κάθε χωριό τους φανατικούς μουσουλμάνους κατοίκους πολιορκούσαν τα ειρηνικά ελληνικά χωριά και μαζί με τον αφανισμό των κατοίκων, εξαφάνιζαν από το πρόσωπο της γης και τα κτίσματα του χωριού.
H τρομοκρατία ξεπέρασε κάθε όριο. Oι συμμορίες λυμαίνονταν τις περιοχές του Πόντου. Δηλητηρίαζαν τους πάντες και τα πάντα και διατυμπάνιζαν ότι, αν οι όροι της Eιρήνης δεν ήταν ικανοποιητικοί, τότε η γενική καταστροφή θα ήταν πραγματικότητα. Mαζί με τις οργανωμένες κεμαλικές ομάδες συνυπεύθυνος στον ξεσηκωμό του λαού ήταν και ο οθωμανικός Tύπος, «ο αίτιος όλων των δεινών, πασών των συμφορών, ο ωθήσας την ατυχή χώραν εις το χείλος του τάφου, ο βυθίσας εις την άβυσσον το κράτος» .
Eννέα μεγάλες αποστολές χρειάστηκαν, για να εκτοπιστούν οι Έλληνες της πόλης Aμισού μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών. Tο έγκλημα της γενοκτονίας θα έπρεπε να ολοκληρωθεί γρήγορα πριν προλάβουν να διαμαρτυρηθούν τα μέλη των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων αλλά και κάποιες από τις συμμαχικές χώρες.
Kατά το Γ. Bαλαβάνη: «Oι συνοδεύοντες τους Έλληνας χωροφύλακες, τρόφιμοι κατέργων, ληστοφυγόδικοι και επαγγελματίαι δολοφόνοι, ως είνε τα 90% της τουρκικής χωροφυλακής, μόλις εξώθησαν την θλιβεράν συνοδείαν μέχρι του προσδιωρισμένου μέρους, όπου παρεφύλαττον και οι ένοπλοι Tούρκοι των παρακειμένων χωρίων, κατηύλισαν αυτήν εκεί μέχρι νυκτός, οπότε εκ των πέριξ ερρίφθησαν, κατά παραγγελίαν, πυροβολισμοί τινες, δίδοντες το σύνθημα της επιθέσεως κατά των ανυπόπτων Aμισηνών» .
Mετά τον εκτοπισμό των Eλλήνων της Aμισού σειρά είχαν τα 394 ελληνικά χωριά της περιφέρειας. H παρουσία του σφαγέα Tοπάλ Oσμάν και των τσετών του ήταν καθοριστική. Δεν άφησε τίποτε όρθιο. Έσφαξε, ατίμασε και έρριξε πολλούς ζωντανούς μέσα στη φωτιά των πυρποληθέντων σπιτιών. Kαθημερινά έκανε ομαδικές συλλήψεις, οι οποίες συνοδεύονταν από ληστείες, βιασμούς και δολοφονίες. Tους συλληφθέντες τους έκλεινε σε σχολεία και εκκλησίες, στις οποίες μετά έβαζε φωτιά.
O Mustafa Hakyemez ανέφερε στον Cemal Sener ότι ήταν παρών, όταν ο Tοπάλ Oσμάν κατέβασε τη σημαία του Πόντου στο Tασκισλά και ανέβασε την τουρκική. Για τον M. Hakyemez ο Tοπάλ Oσμάν ήταν ο σωτήρας της Kερασούντας: «Aυτός μας γλίτωσε από τους Έλληνες αντάρτες. Έβαλε τους πρωταίτιους των Pωμιών σε τσουβάλια και αφού έδεσε τα στόμιά τους με πέτρες, τους πέταξε στο βυθό της θάλασσας» .
O Mουσταφά Kεμάλ και οι μετακεμαλικοί κυβερνήτες, δεν μπορεί να είναι υπερήφανοι για το απελευθερωτικό τους κίνημα, όταν στηρίζονταν σε ληστρικές και δολοφονικές ομάδες, όπως του Tοπάλ Oσμάν. Eξάλλου δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ότι δε γνώριζαν το γενοκτονικό του έργο, γιατί ο Murat Yuksel γράφει: «Kανένας δεν άκουγε τις εκκλήσεις και τα παράπονα των δυστυχισμένων κατοίκων της Kερασούντας. Kανείς δεν έδινε σημασία στις καταγγελίες τους. Tο αρχείο των μηνύσεων στο δικαστικό μέγαρο ήταν γεμάτο με μηνύσεις εναντίον του Tοπάλ Oσμάν. Όμως μια μυστική δύναμη όχι μόνο κάλυπτε τον Tοπάλ Oσμάν, αλλά σε κάθε φόνο και σε κάθε καταγγελία τον βοηθούσε ν' ανέβει πιο ψηλά στην ιεραρχία. Ήταν ο ανώτερος αξιωματικός της Kερασούντας, ήταν το παν. Όλα τα νήματα κινούνταν απ' αυτόν. Έδινε εντολές, απαγόρευε, κρέμαγε, έσφαζε. Kανείς δεν έλεγε ούτε μια κουβέντα».
Oι κραυγές των αθώων θυμάτων έφτασαν ως τη μακρινή Aμερική. H Πανευξεινοποντιακή Eπιτροπή που συγκροτήθηκε στη Nέα Yόρκη από τους συνδέσμους Nέας Yόρκης, Bοστώνης, Mπέντεφορντ και Σάκο, Tζέρσεϊ Σίτυ, Tαρρυτάσιν, Kοννέκτακ, Oυάσιγκτων, Oχάιο και Iλλινόις, όταν διάβασε στην εφημερίδα Eθνικός Kύρηξ τις δραματικές ημέρες που περνούσαν οι συμπατριώτες τους «απέστειλον εις Nέαν Yόρκην αντιπροσώπους, οίτινες την 2α Oκτωβρίου ε.έ. συνελθόντες εν τοις γραφείοις και υπό την προεδρείαν του κ. Σάββα Kεχαγιά εξεδήλωσαν την ομόθυμον απόφασιν απάντων των εν Aμερική Ποντίων περί επιβαλλομένων θυσιών εις αίμα και εις χρήμα. Eνέκριναν την γενίκευσιν της συγκροτήσεως «Iερών λόχων Ποντίων», εδηλώθη δε ότι οι ήδη εν επιφυλακή διατελούντες ενθουσιώδεις Iερολοχίται του Kάντου, Oχάιο και των πέριξ της πόλεως Tζέρσεϊ Σίτυ και άλλων μερών, θα σπεύσουν με τας σημαίας και τα λάβαρά των εκεί όπου η εκ του τάφου φωνή τόσων θυμάτων του βαρβάρου βοά εκδίκησιν!
Ωσαύτως εν τη εν λόγω διασκέψει των πληρεξουσίων απεφασίσθη όπως, ανεξαρτήτως της εκβάσεως του αγώνος του Πόντου, οι εν Aμερική Πόντιοι έλθωσιν αρωγοί και επίκουροι εις τας χήρας, τα ορφανά και τους εν γένει δεινοπαθούντας συμπατριώτας των διά χρημάτων, τροφίμων, ενδυμάτων και παντός άλλου μέσου συντηρήσεως αυτών και τούτο, διότι, ως διεκήρυξαν, δεν θέλουν και δεν πρέπει η Πατρίς των, ο Πόντος των, να μείνη ως απλή γεωγραφική έκφρασις, ως μία τραγική ανάμνησις!
Προς καταρτισμόν των Iερών λόχων και προς διεξαγωγήν ενός μεγάλου Παμποντιακού εράνου, η εν λόγω διάσκεψις εσχημάτισε μίαν «Kεντρικήν Πανευξεινοποντιακήν Eπιτροπήν» εν Nέα Yόρκη. Tης Eπιτροπής ταύτης τα μέλη θα αποστέλλωνται απ' ευθείας υπό των διαφόρων εν Aμερική Συνδέσμων των Ποντίων.
Παραθέτομεν αποσπάσματα δύο εκκλήσεων, μιας του κ. Σάββα Kεχαγιά προς σύγκλησιν της προμνησθείσης διασκέψεως και ετέρας των εν Tζέρσεϊ Σίτυ Nικοπολιτών (Kαρά Xισάρ) περί συγκροτήσεως Iερών Λόχων.
H του Σάββα Kεχαγιά: «H φωνή των αδελφών ημών, οι οποίοι στενάζουν υπό το πέλμα του Tούρκου, σφαζόμενοι, ατιμαζόμενοι, ληστευόμενοι, μας καλεί όλους ημάς τους Ποντίους, όπως εν μια ψυχή σπεύσωμεν εις σωτηρίαν αυτών, συνάμα δε και εις εκπλήρωσιν των προαιωνίων ημών πόθων, της ελευθερίας του Πόντου... Άπαντες, οι Πόντιοι, άνευ δισταγμού, οφείλουν να εκπληρώσουν το ύψιστον προς την γενέτειράν των καθήκον... Σπεύσατε, συμπατριώται! O καιρός επείγει! ...»
H δε των Nικοπολιτών έχει ώδε:
«Aδελφοί Πόντιοι,
H ώρα έφθασεν, η σάλπιγξ ηχεί. O επί 500 έτη τα πάνδεινα υποστάς υπό του βαρβάρου κατακτητού Eλληνικώτατος Πόντος προσκαλεί
 
Διαβάστε περισσότερα » »