Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Γιατροσόφια κατά του πόνου

Το καλοκαίρι, εκτός από ξενοιασιά, έχει και απρόοπτα που απέχουν από το να είναι σοβαρά για την υγεία, παραμένουν ωστόσο ενοχλητικά.
Κοψίματα, καψίματα και κακά συναπαντήματα με την φύση, ειδικά όταν δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση σε φαρμακείο, μπορούν να μας ταλαιπωρήσουν αρκετά.
Υπάρχουν κάποια γιατροσόφια της γιαγιάς που, αν μη τι άλλο, είναι ικανά να μας ανακουφίσουν.
Όπως διαβάζουμε στην espressonews, τα γιατροσόφια που καταπραΰνουν τον πόνο είναι τα εξής:
Αλόη για ανακούφιση του ηλιακού εγκαύματος: Όταν το φύλλο της αλόης συμπιέζεται απελευθερώνει ένα άχρωμο τζελ που περιέχει 99,5% νερό και ένα μείγμα ουσιών, μεταξύ των οποίων σαλικυλική χολίνη, η οποία, ως «συγγενής» της ασπιρίνης μπορεί να καταπραΰνει τον ήπιο μέχρι μέτριο πόνο. Απλώνοντας λοιπόν αυτό το εκχύλισμα στο σημείο του εγκαύματος μπορεί να επιφέρει σε κάποιο βαθμό αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα.
Μαγειρική σόδα για την ανακούφιση του εξανθήματος λόγω ζέστης: Η φλεγμονώδης αντίδραση του δέρματος στην ζέστη προκύπτει όταν οι ιδρωτοποιοί αδένες μπλοκάρουν και δεσμεύουν ιδρώτα κάτω από αυτό. Τα συμπτώματα είναι μικρές φουσκάλες ή κοκκινίλες που συνοδεύονται από φαγούρα. Αν και αυτό υποχωρεί κατά κανόνα από μόνο του ύστερα από δύο με τρεις ημέρες, ένα εικοσάλεπτο μπάνιο σε νερό με μαγειρική σόδα μπορεί να μειώσει πολύ την δυσφορία μέχρι να εξαφανιστεί το πρόβλημα.
Μέντα για τα τσιμπήματα: Αφού βάλετε στο σημείο αντιβιοτική αλοιφή, στη συνέχεια αλείψτε την περιοχή με διάλυμα από κάποιες σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας με νερό. Αυτό θα δράσει αρκετά επουλωτικά. Αν όμως έχετε ξύσει το σημείο, αποφύγετε το διάλυμα. Καθαρίστε το με νερό και σαπούνι, βάλτε την αντιβιοτική κρέμα και από πάνω ένα τσιρότο.
Βρόμη για τσίμπημα από δηλητηριώδη κισσό: Υπάρχει λόγος που πάρα πολλές λοσιόν σώματος περιέχουν συστατικά βρόμης στη σύστασή τους και αυτός είναι ότι ανακουφίζουν τους δερματικούς ερεθισμούς εδώ και αιώνες. Αν δεν έχετε δημιουργήσει πληγή από το ξύσιμο, βάλτε τρία με τέσσερα κουταλάκια βρόμη σε μια μπανιέρα με χλιαρό νερό και μπείτε μέσα για να ανακουφιστείτε.
Μέλι για την επούλωση σε γδαρσίματα και μικρές τομές: Η εφαρμογή μελιού βοηθάει στον εγκλωβισμό της υγρασίας μέσα στην πληγή, γεγονός που επιταχύνει την ίαση. Σε μερικά νοσοκομεία, εδώ και μερικά χρόνια, χρησιμοποιείται το μέλι για τη θεραπεία πληγών. Με βάση τα εμπειρικά αποτελέσματα που αναφέρονται από ιατρικά τμήματα του Πανεπιστημίου της Βόνης σε χρόνιες πληγές ή έλκη μολυσμένα με πολυανθεκτικά βακτηρίδια, το μέλι μπορεί να προσφέρει ίαση σε μερικές εβδομάδες.
Το πράσινο σαπούνι για το στραμπούληγμα: Αν παραπατήσετε και νιώσετε πόνο και τράβηγμα, για να μην πρηστεί το πόδι και να υποχωρήσει άμεσα η ενόχληση, βουτήξτε το σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και πράσινο σαπούνι.
Πάντως, καλό είναι όταν φεύγετε για το εξοχικό ή για διακοπές να έχετε μαζί σας κάποια βασικά για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως αντισταμινικό, αντιβακτηριδιακό διάλυμα και αποστειρωμένες γάζες.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ: Άγρια δολοφονημένη 25χρονη αεροσυνοδός στη Θεσσαλονίκη

ΣΟΚ: Άγρια δολοφονημένη 25χρονη αεροσυνοδός στη ΘεσσαλονίκηΑνήμερα της Παναγίας ο φίλος της ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα του υποδυκνείοντας στους αστυνομικούς που είχε πετάξει το πτώμα της.

Ένα στυγερό έγκλημα έρχεται στο φως της δημοσιότητας με θύμα μια 25χρονη αεροσυνοδό από τη Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος για την άτυχη Μόνικα Κωνσταντινίδου η οποία σύμφωνα με το "Φως στο Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη όταν ζήτησε από το φίλο της να χωρίσουν τον τύφλωσαν η ζήλεια και το πάθος του.
Η 25χρονη Μόνικα είχε χαθεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Αυγούστου από το σπίτι της στη Μοναστηρίου. Το "Τούνελ" γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση της είχε συναντηθεί με τον κατά τρία χρόνια μικροτερό της φίλο και του ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να συνεχίσουν τη σχέση τους. Ο νεαρός ναυτικός στο επάγγελμα, την πίεζε και μάρτυρες τους είδαν να λογομαχούν.
Η νεαρή κοπέλα αυτό το διάστημα εργαζόταν παράλληλα και σε μια ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη. Το μοιραίο βράδυ έφυγε με μια συνάδελφο της, την άφησε στο σπίτι λέγοντας της ότι και αυτή θα επιστρέψει στο δικό της γιατί τα ξημερώματα ταξίδευε με πτήση εξωτερικού.
Ο φίλος της έμενε στην ίδια γειτονιά. Όλα δείχνουν πως της έστησε καρτέρι θανάτου. Η Μόνικα σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε πει στη μητέρα της να την ξυπνήσει στις έξι το πρωί για το ταξίδι που είχε. Εκείνη την ώρα έγινε αντιληπτή και η εξάφανιση της.
Η αδερφή της Λίντα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τον φίλο και δολοφόνο της: "Η Μόνικα μας έλεγε ότι ήθελε να τον χωρίσει γιατί δεν άντεχε τη ζήλεια του. Πολλές φορές έφτασε στο σημείο να την χτυπήσει. Ομολόγησε ο ίδιος στην Αστυνομία το έγκλημα του. Την πέταξε σ' ένα δύσβατο σημείο για να μην την βρει ποτέ κανείς. Είμαστε σίγουροι ότι και κάποιοι άλλοι τον βοήθησαν σ' αυτό το έγκλημα και ζητάμε να λάμψει η αλήθεια".
Αναμένονται ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ζωη Γεωργαντά στο κόντρα

Αποκαλύψεις της Ζωής Γεωργαντά για το πόρισμα Πεδιαδίτη





Διαβάστε περισσότερα » »