Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Με φόρο 13% από το πρώτο ευρώ...φόρο επιτηδεύματος 650 ευρώ και αυξήση στο αγροτικό ρεύμα ως και 157% τελειώνει τους Αγρότες!!!

Aνακοίνωση-Κάλεσμα Ο.Α.Σ.
Με την καινούργια χρονιά, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έρχονται αντιμέτωποι με τη νέα πιο άγρια ληστρική πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχουν να τους οδηγήσουν άμεσα και βίαια στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα.
Μετά τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα (με άμεσο στόχο την αύξηση ως και 157%), στο πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, τις μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, με τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, οικόπεδα και σπίτια κ.λπ., έχουμε και την επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από τα πρώτα ευρώ, που θα συνοδευτεί με το φόρο επιτηδεύματος που είναι περίπου 650 ευρώ.
Επίσης, με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, θα μειωθούν οι επιδοτήσεις, με συνέπεια την παραπέρα συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος!

Η κυβέρνηση όμως δεν αρκείται στα αλλεπάλληλα χαράτσια αλλά και στις απαράδεκτες ενέργειες, αφού με την επιβολή βιβλίων και την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από τους αγροτοκτηνοτρόφους, τους ζητάει για πρώτη φορά προκλητικά να υπογράψουν και να δεχθούν την άρση του ασύλου του σπιτιού τους για έλεγχο, όποτε θέλουν οι ΔΟΥ και οι ελεγκτικές αρχές, λες και δεν μπορούν να ζητούν να τους πάνε ότι χαρτιά χρειάζονται!
Ουσιαστικά, αντιμετωπίζουν τους αγρότες ως εν δυνάμει απατεώνες και κλέφτες, αυτοί που φτιάχνουν ληστρικούς νόμους και πολιτικές και αρπάζουν τον κόπο και τον ιδρώτα της αγροτιάς και της εργατιάς, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Κανείς να μην υπογράψει! Κανένας συμβιβασμός!
Η ΟΑΣ Αιτ/νιας καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις και αγριότητες της κυβέρνησης και καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να μην υπογράψουν την άρση ασυλίας του σπιτιού τους, να διαφυλάξουν και να διατηρήσουν τουλάχιστον την οικογενειακή γαλήνη.
Να διεκδικήσουν να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους και να μην τηρούν λογιστικά βιβλία οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι και να υπάρχει αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Είναι αίτημα που ακουμπάει και πρέπει να διεκδικηθεί από κάθε λαϊκή οικογένεια, είτε είναι εργαζόμενοι είτε αυτοαπασχολούμενοι είτε συνταξιούχοι.
Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να μη συμβιβαστούν, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν να καλλιεργούν τα χωράφια και να μείνουν στα χωριά τους, με αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της οικογένειάς τους.
Να δυναμώσουν οι αγροτικοί σύλλογοι!
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκρότηση μαζικών Αγροτικών Συλλόγων, η ενεργοποίηση των υπαρχόντων. Ο συντονισμός και η οργάνωση του αγώνα, η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία. Μόνο έτσι μπορεί να τους σταματήσουμε και να ανατρέψουμε αυτές τις άγριες και απάνθρωπες πολιτικές για να ανοίξει ο δρόμος προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.
Ο μαζικός αγώνας πλέον είναι μονόδρομος
Καλούμε τις Επιτροπές Αγώνα των μπλόκων και τους αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στην Πανελλαδική σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Γενάρη, στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο, για να αποφασιστεί η μορφή και η πορεία αγωνιστικών κινητοποιήσεων».
ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας 
 
melissocosmos

Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Θα ξηλώσουν το άγαλμα του Στέφανου Ντούσαν

Την επόμενη εβδομάδα θα ξηλωθεί το άγαλμα του Σέρβου βασιλιά Στέφανου Ντούσαν και κάθε άλλης παράνομης ανέγερσης μνημείου, όπως ανέφερε η αλβανική τηλεόραση στα Σκόπια, ‘Alsat M’ επικαλούμενη πηγές από το Δήμο του Κέντρου (των Σκοπίων).


Τη Δευτέρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να ανακοινωθεί η έκθεση ελέγχου για το συνολικό έργο «Σκόπια 2014».

Η αλβανική τηλεόραση παρουσίασε δηλώσεις του Ντάνι Χισένι, εκπροσώπου Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης των Αλβανών που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη για την ανέγερση του αμφιλεγόμενου μνημείου.

--
 
 
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι αλλάζει για τους υποψηφίους στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις (αναλυτικός οδηγός)

Φτωχότερο μπουκέτο δυνατοτήτων επιφυλάσσει η τέταρτη χρονιά μνημονίων στους φετινούς μαθητές της Γ’ Λυκείου, σύμφωνα με τις ενημερωτικές εγκυκλίους που έχει αποστείλει στα Λύκεια το υπουργείο Παιδείας.
Οι φετινοί τελειόφοιτοι θα έχουν μία και μοναδική ευκαιρία να ξαναχρησιμοποιήσουν τη βαθμολογία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθούν στα ΑΕΙ. Δικαίωμα να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν στις εξετάσεις του ερχόμενου Μαΐου-Ιουνίου, θα έχουν μόνο την επόμενη χρονιά, στις πανελλαδικές του 2015.
Ξανά από την αρχή
Από το 2016 και μετά όσοι εκ των φετινών τελειοφοίτων θελήσουν να είναι ξανά υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν εκ νέου τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Φέτος με τη διαδικασία του 10% μπορούν να είναι υποψήφιοι μόνο οι περσινοί εξετασθέντες. Η σχετική ρύθμιση που συμπεριελήφθη στο νόμο για το Λύκειο περιορίζει το δικαίωμα κατοχύρωσης της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων στα όρια της επόμενης χρονιάς του έτους της τελευταίας εξέτασης.
Μία από τις δημοφιλέστερες ομάδες σχολών, οι Αστυνομικές, δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο. Οπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, στο μηχανογραφικό του 2014 δεν θα υπάρχει επιλογή προτίμησης από πολίτες των Σχολών Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
Η Σχολή Αξιωματικών θα υπάρχει ως επιλογή μόνο για υπηρετούντες αστυνομικούς που θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ωστόσο, δεν αποκλείεται έπειτα από συνεννόηση με την τρόικα να ξεκλειδωθεί τελικά η επιλογή των Αστυνομικών Σχολών, αλλά μόνο για όσους μπορούν να περιμένουν να εισαχθούν δύο χρόνια μετά, όπως έγινε με τους περσινούς επιτυχόντες, οι οποίοι θα εγγραφούν στις Αστυνομικές Σχολές του χρόνου.
Ενδοσχολικό Απολυτήριο: Εξετάσεις ένα χρόνο μετά
Από το 2011 οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων μπορούν να αποκτούν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους αποφοίτησής τους, αλλά με εξετάσεις σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου και σε θέματα που καθορίζονται από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων.
Όσοι αποκτούν απολυτήριο ημερήσιου Γενικού Λυκείου σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορούν να αποκτήσουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφόσον λάβουν μέρος στις γραπτές εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο, οποιοδήποτε άλλο έτος εκτός από αυτό της αποφοίτησής τους.
Στην περίπτωση αυτή η βεβαίωση πρόσβασης εκδίδεται με βάση μόνο τη γραπτή επίδοσή τους στις εξετάσεις αυτές. Επισημαίνεται ότι εντός της προθεσμίας για τη δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, όσοι μαθητές επιθυμούν να πάρουν ενδοσχολικό απολυτήριο πρέπει να υποβάλουν αντίστοιχη δήλωση.
Μετά τις 25 Μαΐου
Στον αντίποδα των δυνατοτήτων που τους στερούν, οι φετινοί υποψήφιοι έχουν δύο πλεονεκτήματα έναντι των υποψηφίων των προηγούμενων ετών: Περισσότερο χρόνο προετοιμασίας και κατοχυρωμένο δικαίωμα μετεγγραφής υπό τις προϋποθέσεις του νέου συστήματος που θεσμοθετήθηκε πέρυσι. Χάρη στις διπλές εκλογές του Μαΐου οι υποψήφιοι κερδίζουν περίπου ένα δεκαπενθήμερο καθώς έχει οριστικοποιηθεί ότι οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Οι μετεγγραφές αποτελούν πλέον μία οριστική δυνατότητα για τους νόμιμους δικαιούχους και όχι μια κατ’ εξαίρεση ρύθμιση ετήσιας διάρκειας.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ακριβής προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης του Φεβρουαρίου, την οποία πρέπει να συμπληρώσουν όλοι οι υποψήφιοι.
Στη δήλωσή τους οι υποψήφιοι πρέπει να αναφέρουν:
- Το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που θα εξεταστούν πανελλαδικά. Επιλέγουν μεταξύ Μαθηματικών, Βιολογίας, Φυσικής και Ιστορίας.
- Αν θα εξεταστούν πανελλαδικά και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
- Αν θα εξεταστούν σε κάποιο/α από τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική).
- Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές (δεν έχουν δικαίωμα οι υποψήφιοι των Εσπερινών ΓΕΛ).
-Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.
- Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).
Επιπροσθέτως οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών πρέπει να δηλώσουν και την κατεύθυνση στα μαθήματα της οποίας θα εξετασθούν.
Η δήλωση υποψηφιότητας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://www.minedu.gov.gr/exams) και θα μπορεί να εκτυπώνεται είτε από το Λύκειο είτε από τον ίδιο τον υποψήφιο. Η υποβολή της θα γίνει στο Λύκειο ηλεκτρονικά. Εχει δεσμευτικό χαρακτήρα και το περιεχόμενό της δεν μπορεί να αλλάξει μετά την υποβολή της. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αν υποψήφιος δεν πάρει μέρος στην εξέταση μαθήματος κατεύθυνσης, γενικής παιδείας ή επιλογής, στο οποίο είχε επιλέξει να εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο, θεωρείται ότι εξετάστηκε στο συγκεκριμένο μάθημα και πήρε μηδέν.
Για την εισαγωγή σε Τμήματα που απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα αποτελεί προϋπόθεση η συγκέντρωση της βάσης στο ειδικό μάθημα. Αν απαιτείται εξέταση σε δύο ειδικά μαθήματα, η προϋπόθεση αυτή ισχύει χωριστά για το καθένα από τα εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα.
Για την εισαγωγή στις Σχολές των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, διενεργούνται προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι σχετικές προκηρύξεις για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων ανακοινώνονται από τα αρμόδια υπουργεία.
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας: Υποχρεωτική για τους υποψηφίους Οικονομικών Τμημάτων
 Όσοι προτίθενται να δηλώσουν το 5ο επιστημονικό πεδίο (Τμήματα Οικονομικών Σπουδών) είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν και να εξετασθούν πανελλαδικά στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, δεύτερο μάθημα βαρύτητας για τα Τμήματα του 5ου πεδίου. Πρώτο μάθημα βαρύτητας για το ίδιο πεδίο είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που ως εκ τούτου αποτελούν επίσης υποχρεωτική επιλογή για τους υποψηφίους των Οικονομικών Τμημάτων. Επιπλέον ο υποψήφιος πρέπει να επιλέξει και να εξεταστεί σε πανελλαδικό επίπεδο και στο μάθημα επιλογήςΑρχές Οικονομικής Θεωρίας. Σε αυτή την περίπτωση τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι επτά.
Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να δηλώσει το 5ο επιστημονικό πεδίο αν δεν έχει εξεταστεί ή δεν έχει δηλώσει ότι θα εξεταστεί σε πανελλαδικό επίπεδο στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του πεδίου αυτού.
Υπενθυμίζεται ότι όσοι μαθητές έχουν ήδη επιλέξει ως μάθημα επιλογής στο σχολείο τους το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας θα δηλώσουν τον Φεβρουάριο αν θα εξεταστούν σ’ αυτό πανελλαδικά ή όχι. Αν μεν δηλώσουν ότι θα εξεταστούν σ’ αυτό πανελλαδικά (άρα επιλέγουν υποχρεωτικά και τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής), τότε θα μπορούν να δηλώσουν και το 5ο επιστημονικό πεδίο. Αντίθετα, αν δεν επιλέξουν να εξεταστούν πανελλαδικά στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, τότε θα το εξεταστούν ενδοσχολικά και δεν θα μπορέσουν να δηλώσουν το 5ο επιστημονικό πεδίο.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
aftodioikisi
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέσω των δήμων το δωρεάν Wi-fi που υποσχέθηκε ο Σαμαράς – όλη η επιστολή προς τους δημάρχους

Για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε όλη τη χώρα  δεσμεύτηκε σε συνέντευξή του το Νοέμβριο του 2013 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. «Μπορώ σήμερα να υποσχεθώ ότι θα έχουμε δωρεάν ασύρματο WiFi ιντερνετ σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο», δήλωσε ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση  για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία που δείχνουν οι νέοι στο πολιτικό σύστημα.
Δύο μήνες μετά η δέσμευση αυτή του πρωθυπουργού φαίνεται ότι μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται, όπως δείχνει η επιστολή που έλαβαν οι δήμαρχοι της χώρας από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι καλούνται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να υποδείξουν στο υπουργείο τα σημεία τα οποία συγκεντρώνουν τον  περισσότερο κόσμο στο δήμο τους, καθώς και τα σημεία στα οποία οι δημότες παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα.
Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθούν οι συγκεκριμένες τοποθεσίες με ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ (free Wi-fi).
Όπως αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο Γενικός Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν στο ελάχιστο οικονομικά από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου, ενώ εάν δεν στείλουν συμπληρωμένο το έγγραφο με τις προτεινόμενες τοποθεσίες εντός προθεσμίας θα θεωρηθεί ότι δεν ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν στη δράση.

aftodioikisi

Διαβάστε περισσότερα » »

Επτά συλλήψεις για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Μαγνησία

Επτά συλλήψεις για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Μαγνησία Στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος εμπορίας βρεφών στη Μαγνησία, προχώρησε η αστυνομία, ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16-17 Ιανουαρίου.
Συνολικά, συνελήφθησαν επτά άτομα, τα έξι από τα οποία είναι μέλη του κυκλώματος, αλλά και ένας 62χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν υποψήφιος πατέρας ενός βρέφους μόλις 10 ημερών, που επρόκειτο να πωληθεί έναντι 5.000 ευρώ…
Στους συλληφθέντες, είναι ένας 53χρονος Έλληνας δικηγόρος, ο οποίος έφερνε τους ενδιαφερόμενους σε επαφή με το μεσάζοντα, μία 24χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, μητέρα βρέφους που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και ακόμη τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο άντρες και δύο γυναίκες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο 45χρονος Βούλγαρος με την 33χρονη σύζυγό του είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα. Συγκεκριμένα, είχαν συλληφθεί στις 21-03-2006 στην περιοχή του Αλμυρού σε προκαθορισμένο ραντεβού, να παραδίδουν βρέφος προς υιοθεσία σε γυναίκα αστυνομικό που προσποιούνταν την ενδιαφερόμενη άτεκνη μητέρα.
Για την περίπτωση αυτή είχαν επιβληθεί στον 46χρονο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους την 1η και 16η μέρα κάθε μήνα.
bab
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει:
για τον 62χρονο ημεδαπό το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη υιοθεσία,
για την 24χρονη μητέρα του βρέφους τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράδοσης ανηλίκου τέκνου κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία, ενώ
για τους υπόλοιπους συλληφθέντες τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία.
Το χρονικό της υπόθεσης
Στα τέλη του μηνός Σεπτεμβρίου του 2013, ο 53χρονος δικηγόρος έφερε σε επαφή τον 62χρονο ημεδαπό με τον 45χρονο αλλοδαπό, που είχε το ρόλο του «μεσάζοντα». Κατά τη συνάντηση αυτή, ο υποψήφιος πατέρας εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει ένα βρέφος και συμφώνησαν ότι ο 45χρονος θα μεσολαβούσε για την υιοθεσία ενός αγοριού, έναντι του χρηματικού ποσού των (5.000) ευρώ.
Στα μέσα του προηγούμενου μήνα το 40χρονο μέλος της οργάνωσης μετέβη στη Βουλγαρία, από όπου παρέλαβε την 24χρονη ομοεθνή του και την μετέφερε στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας. Εκεί, η εγκυμονούσα φιλοξενήθηκε στο σπίτι του, όπου διέμενε και η 66χρονη συλληφθείσα, μητέρα του.
Στις 5 Ιανουαρίου η 66χρονη συνόδευσε την επίτοκη στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, όπου την ίδια μέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ένα αγοράκι. Αφού εξήλθε από το νοσοκομείο, η 24χρονη επέστρεψε στην παραπάνω οικία, ενώ ο αλλοδαπός «μεσάζοντας» συναντήθηκε εκ νέου με τον 62χρονο ημεδαπό για επιβεβαίωση της συμφωνίας τους.
Το απόγευμα της 16ης Ιανουαρίου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υποψήφιου πατέρα με τον αλλοδαπό μεσάζοντα και το δικηγόρο, ο 62χρονος μετέβη στην οικία του 45χρονου αλλοδαπού στον Αλμυρό. Εκεί παρευρισκόταν εκτός από τον 45χρονο με την 33χρονη σύζυγό του, ο 40χρονος Βούλγαρος με την 24χρονη μητέρα και το βρέφος. Αφού είδε το μωρό, ο 62χρονος τους έδωσε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, ως προκαταβολή για την παράνομη υιοθεσία, ενώ η αποπληρωμή θα γινόταν με την παράδοση του αγοριού σε μεταγενέστερο χρόνο.
Κατά την αποχώρησή του 62χρονου ημεδαπού, ορισμένοι από τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά την οικία, τον ακολούθησαν και τον συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Άμεσα συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα αλλοδαπά μέλη της οργάνωσης, ενώ η μητέρα με το βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
ast
Από την επιχείρηση κατασχέθηκαν συνολικά:
το χρηματικό ποσό των (825) ευρώ και (100) δολαρίων Η.Π.Α., και κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του 62χρονου, το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, τέσσερις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που βρέθηκαν στην κατοχή της μητέρας, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ που δόθηκε ως προκαταβολή στην αγοραπωλησία, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 45χρονου αλλοδαπού.
Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του και στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τέσσερις φάκελοι με έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσιών βρεφών που τελέστηκαν μέσα στο έτος 2013, με βιολογικούς γονείς των υιοθετούμενων τέκνων Βούλγαρους στις τρεις περιπτώσεις κι Έλληνες στην τέταρτη. Τα έγγραφα αυτά απεστάλησαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου για την περαιτέρω δικαστική εκτίμησή τους. Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με το φορτιστή του.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και για τυχόν αποκάλυψη και άλλων περιπτώσεων παράνομων υιοθεσιών που μπορεί να έχουν διαπραχθεί κατά το παρελθόν.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τη νέα πρόκληση των Σκοπιανών!

Δείτε τη νέα πρόκληση των Σκοπιανών! Αφού άλλαξαν την ονομασία οδών, αφού έφτιαξαν αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου σε κάθε πόλη των Σκοπίων, τώρα δείτε τι άλλο σκέφτηκαν…
Κυκλοφόρησαν ένα νέο χαρτονόμισμα που τύπωσαν στο οποίο απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, άλλωστε οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν πως δεν δέχονται καμία αλλαγή στην ονομασία που περιέχει τη λέξη «Μακεδονία».
as 17012014225806
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι εθνοπατέρες έχασαν τη μπάλα…Δείτε ποιός διορίζει στη Βουλή!!!

voyliΕμείς σας το έχουμε ξαναγράψει…Οι εθνοκηφήνες του κοινοβουλίου έχουν περάσει τη χώρα για τσιφλίκι τους και κάνουν ότι τους καπνίσει…Σαν να μην μας έφταναν οι χιλιάδες κολαούζοι και υποτακτικοί που διορίζει στην πλάτη μας  ο κάθε απίθανος τύπος στο κοινοβούλιο, τώρα διορίζει δικούς της ανθρώπους και η…νέα “κοινοβουλευτική ομάδα”  οι “αναξάρτητοι δημοκρατικοί βουλευτές” με πρόεδρο τον…Παραστατίδη!!!
ANEXARTITOI-DIORISMOS

Έλληνες να τους χαιρόμαστε…

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Παρελθόν και το οικογενειακό επίδομα!

Παρελθόν και το οικογενειακό επίδομα! Νέες απώλειες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα φέρει η επερχόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που σχεδιάζει η κυβέρνηση, η οποία και αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Τις επόμενες εβδομάδες με την έλευση της τρόικας θα ανοίξει το ασφαλιστικό, ενώ εκφράζονται φόβοι από την κυβέρνηση ότι αν μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η κατάργηση επιδομάτων που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε παρεμβάσεις στις συντάξεις.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μπροστά στον κίνδυνο δημιουργίας νέας «μαύρης τρύπας» στα ασφαλιστικά ταμεία, επεξεργάζεται το σενάριο αντί να προχωρήσει σε νέα μείωση συντάξεων, να προωθήσει την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος που εισπράττουν από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.
epidomata
Το εν λόγω επίδομα, αντιστοιχεί σε:
*8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί,
*24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά
*55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά και
συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Το οικογενειακό επίδομα δίνεται σε όσους εργαζόμενους:
*δεν το εισπράττουν από τον εργοδότη τους
*δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση
Σύμφωνα με το μνημόνιο, η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 3,9% μέχρι το 2016.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Υπουργείο Εργασίας μελετούν το ενδεχόμενο, η μείωση να γίνει εφάπαξ, προκειμένου το τελικό κόστος να είναι μικρότερο.
Αυτό θα συμβεί εφόσον η τρόικα αποδεχθεί την πρόβλεψη ότι με την εφάπαξ μείωσή του το κόστος του μέτρου είναι περίπου 400 εκατ. ευρώ, αντί 850 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα αποφέρει η σταδιακή μείωση.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Πλήρης προστασία για τον υπολογιστή μας με μηδενικό κόστος!

Η προστασία των δεδομένων ενός υπολογιστικού συστήματος καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του αποτελούν σημαντικοί παράμετροι για κάθε χρήστη ή διαχειριστή.

Σε μια περίοδο κατά την οποία οι ηλεκτρονικές απειλές  αυξάνονται ποσοτικά και γίνονται όλο και πιο σύνθετες θα πρέπει με κατάλληλους τρόπους να διασφαλίζουμε την ασφάλεια των συστημάτων μας.

 Μάλιστα, αυτό μπορεί να υλοποιηθεί με μηδενικό κόστος αφού πλέον υπάρχει πληθώρα δωρεάν προγραμμάτων  τα οποία αν συνδυαστούν με κατάλληλο τρόπο μπορούν να αποτελέσουν μια ισχυρή γραμμή άμυνας που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα ”δημοφιλή – εμπορικά” αντίστοιχα προγράμματα.


Μπορούμε δηλαδή, χρησιμοποιώντας διαφορετικού τύπου δωρεάν προγράμματα (π.χ. firewall + hips + antivirus) να φτιάξουμε μια αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας για τον υπολογιστή μας.

download1 150x150 Πλήρης προστασία για τον υπολογιστή μας με μηδενικό κόστος!Α) Free Antivirus  : To αντιβιοτικό είναι δικαιολογημένα ο ”πυρήνας” της ασπίδας μας εφόσον ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τις διεργασίες του υπολογιστή. Υπάρχει πληθώρα τέτοιων δωρεάν προγραμμάτων. Θα προτείνουμε τα εξής:
  • Avira free antivirus  : Πολύ καλό αντιβιοτικό με καλά ποσοστά ανίχνευσης. Αυτό που το κάνει ακόμα καλύτερο είναι ότι απαιτεί μικρή κατανάλωση μνήμης (Ram) αλλά και περιορισμένη επεξεργαστική ισχύ. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ότι είναι λιγάκι αργό στην διαδικασία της απομάκρυνσης κακόβουλων προγραμμάτων.
  •  
  • Avast free : Επίσης ένα πολύ καλό πρόγραμμα, που στις τελευταίες εκδόσεις του ενσωματώνει  σύγχρονες τεχνολογίες όπως autosandbox.
  •  
  • AVG free :  Πολύ καλό αντιβιοτικό με καλά ποσοστά ανίχνευσης και με φιλικό και απλό περιβάλλον για τον χρήστη.
  •  
  • Qihoo 360 safe: Aνερχόμενο αντιοβικό με τριπλή μηχανή ανίχνευσης (QVM engine +BitDefender + 360 Cloud). H τελευταία έκδοση διαθέτει και sandbox.
  •  
  • Baidu antivirus: Επίσης ένα νέο αντιβιοτικό με τριπλή μηχανή ανίχνευσης ( Baidu Antivirus Engine + Baidu Cloud Engine + Avira)
  •  
  • Bit defender free edition : Η δωρεάν έκδοση του καλύτερου ίσως ”εμπορικού” αντιβιοτικού αυτή την στιγμή.
  •  
  • Malwarebytes Antimalware free: Συνίσταται η εγκατάσταση της δωρεάν έκδοσης του πολύ καλού αυτού προγράμματος. Η δωρεάν έκδοση δεν λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, αλλά μόνο για έλεγχο του υποολογιστή, οπότε είναι καλό ανα τακτά χρονικά διαστήματα να το χρησιμοποιούμε.
Β) Free Firewall with Hips: To Firewall συμπληρώνει το αντιοβιοτικό, εφόσον ελέγχει την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση. Επιτρέπει δηλαδή σε κάποια προγράμματα να μπορούν να διακινούν δεδομένα από το διαδίκτυο. Επιπλέον τα σύγχρονα firewall διαθέτουν συνήθως και έναν μηχανισμό hips, ο οποίος  δρα κυρίως προληπτικά προειδοποιώντας τον χρήστη αν υπάρξει αλλαγή σε καίρια σημεία του λειτουργικού συστήματος (hosts). 
  • Comodo firewall : Πανίσχυρο firewall με δυνατό hips και ενσωματωμένη τεχνολογία sandbox. Είναι πολύ ”ελαφρύ” για το σύστημα και συνεργάζεται με όλα τα δωρεάν αντιβιοτικά.
  •  
  • Online Armor free:  Άλλο ένα καλό πρόγραμμα με ισχυρό hips από την emsisoft.
  •  
  • Private firewall: Καλό πρόγραμμα για τον έλεγχο της εισερχόμενης και εξερχόμενης κίνησης αλλά με λίγο ”απαρχαιωμένο” περιβάλλον χρήστη.
Γ) Free Security Suite: Όλα σε 1 πρόγραμμα και πάνω από όλα δωρεάν! Τα συγκεκριμένα προγράμματα περιλαμβάνουν όλα τα εργαλεία για να δημιουργήσει ο χρήστης μια αποτελεσματική γραμμή άμυνας.
  • Comodo Internet Security: Η πιο πλήρης αυτή την στιγμή σουίτα ασφαλείας. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα πιο γνωστά ”επί πληρωμή” προγράμματα (π.χ. Kaspersky, Norton, Eset ). Διαθέτει firewall, antivirus, hips και sandbox. Είναι πρόγραμμα που απαιτεί μικρή επεξεργαστική ισχύ, ενώ αναπτύσσεται από μια ομάδα πολύ έμπειρων προγραμματιστών.
  •  
  •  
  • Outpost Security Suite:  Δυνατό σημείο αποτελεί το firewall της σουίτας, ενώ, σε σχέση με το Comodo δεν διαθέτει sandbox.
Δ) Προγράμματα sandbox: Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν αυτά τα ”νέου” είδους προγράμματα για την προστασία από κακόβουλα προγράμματα. Ο τρόπος λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών είναι απλός: Το πρόγραμμα περιήγησης ή και άλλα προγράμματα, π.χ. pdf readers εκτελούνται σε μια περιορισμένη περιοχή (sandbox). Έτσι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται αντιβιοτικό αφού μετά την πλοήγηση το κουτί απλά θα αδειάζει!


FrontPageAnimation 150x150 Πλήρης προστασία για τον υπολογιστή μας με μηδενικό κόστος!
Συμπερασματικά, ο χρήστης μπορεί να συνδυάσει προγράμματα των κατηγοριών Α και Β ή να χρησιμοποιήσει κάποια σουίτα ασφαλείας.




http://www.secnews.gr/archives/72760
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »