Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Νέα πολιτική κίνηση από τον Ε.Μπεξή (vid)

Mέσα σε μία κατάμεστη από 1300 άτομα, περίπου αίθουσα, ένας νέος πολιτικός φορέας που κινείται στο εθνικό χώρο, παρουσιάστηκε την περασμένη....
Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο από τον πρωτεργάτη της κίνησης δημοσιογράφο Ε.Μπεξή και τους συνεργάτες του.

Aς δούμε τα κυριότερα σημεία της ιδρυτικής διακήρυξης: 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Αποικιοκρατικές συμβάσεις τύπου μνημονίων, που υπεγράφησαν από προηγούμενες κυβερνήσεις, παραπλανώντας τον Ελληνικό λαό, με λανθασμένα στοιχεία και με απειλή της εθνικής μας ασφάλειας και κυριαρχίας, που θίγουν άμεσα η έμμεσα τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνικού  λαού και Πατρίδας, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά για το Κίνημα μας. Προτείνουμε την ολική επανεξέταση και επαναπροσδιορισμό των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, βασιζόμενοι στα νέα στοιχεία που θα προκύψουν , ορίζοντας επακριβώς πρώτα ποιο είναι το ακριβές χρέος της πατρίδας μας, και ειδικότερα προς ποιούς.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
Άμεση αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, με ευαισθησία στο περιβάλλον και την προστασία του. Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας (Α.Π.Ε) που διαθέτει άφθονους η χώρα μας και προσαρμογή της νομοθεσίας. Άμεση προκήρυξη και οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. Έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων το συντομότερο δυνατόν.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αξιοποίηση, προβολή και ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων, μουσείων και μνημείων με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας .Διεισδυτική πολιτική μέσω του Πολιτισμού σε αναπτυξιακή βάση σε σχέση με τρίτες χώρες και πολιτισμούς. Το Υπουργείο Πολιτισμού ορίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα Υπουργεία της Χώρας, σε στενή συνεργασία με τα Υπουργείο Οικονομικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης, που ενισχύουν τις δομές και λειτουργίες του .

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Άμεση οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και εν συνεχεία του δευτερογενούς. Εκπόνηση ενιαίου φορολογικού συστήματος, μακράς διαρκείας ως εγγυητική βάση για την προσέλκυση επενδύσεων και σταθερή ανάπτυξη, με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες την κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία. Επαναδιαπραγμάτευση όλων των δανείων με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη και τις νέες διαμορφωμένες οικονομικές συνθήκες. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ειδικότερα των μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων. Δημιουργία και πάλι μιας ισχυρής μεσαίας Ελληνικής τάξης .

ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ
Εγγύηση κατώτατου μισθού και συντάξεων ,μη συναρτώμενες με το μνημόνιο, και  με προοδευτική ενίσχυση τους. Προστασία του πολίτη και ενισχυμένο κοινωνικό κράτος. Σταδιακή απορρόφηση των ανέργων σε κρατικά έργα και σε κρατικές  συμβάσεις ιδιωτικών εταιρειών, με σαφή προτεραιότητα στην πρόσληψη Ελλήνων και Ελληνίδων. Αναβάθμιση του Ο.Α.Ε.Δ. Επανεξέταση των κομμένων επιδομάτων αναπηρίας και αυτών των ατόμων με ειδικές ανάγκες, και γρήγορες διαδικασίες στην χορήγηση ή μη των επιδομάτων και συντάξεων  αυτών. Ειδικά σχολεία και Κ.Δ.Α.Π (Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης)  σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αντικειμενική και ανεξάρτητη  με σεβασμό και πάλι στις ανθρωπιστικές αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού. Άμεση απονομή της δικαιοσύνης μέσω σύντομων διαδικασιών και εκσυγχρονισμός των μέσων απονομής της, με  ηλεκτρονική μορφή σε όλη την Επικράτεια. Εξειδίκευση των δικαστικών λειτουργών στους τομείς απονομής της Δικαιοσύνης. Αναθεώρηση του Ελληνικού συντάγματος και ψήφιση του από τον λαό. Προώθηση από το Κίνημα ,του πολιτεύματος της Προεδρικής Δημοκρατίας με άμεση  εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τον Ελληνικό λαό, κατόπιν τροποποιήσεως του Συντάγματος μέσα από τις ορισθείσες νόμιμες διαδικασίες . 

ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
Επανεξέταση της γλωσσικής μεταρρύθμισης και του γενικότερου εκπαιδευτικού συστήματος, με συμμετοχή αρμοδίων επιστημόνων, καθηγητών και συμβούλων  όλων των ειδικοτήτων για την καθολικότερη και εγκυρότερη  αντιμετώπιση του ζητήματος . Αποκομματικοποίηση και αναβάθμιση  της παιδείας και του διδακτικού προσωπικού, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ανάλογη και σύμφωνη με τις πολιτιστικές καταβολές και παραδόσεις της Πατρίδας μας και του πολιτισμού μας. Συνειδητοποίηση της συμβολής της Ελληνικής γλώσσας ως θεμελιώδους στοιχείου του Ελληνικού Πολιτισμού, και ως βάσης της καλλιέργειας της ιστορικής, εθνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας και παράδοσης.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Ο Ανθρωπισμός σαν θεμελιώδης αξία του Παγκόσμιου Πολιτισμού έχει τις ρίζες του στον Ελληνικό πολιτισμό. Συνεπώς και η κάθε μορφή βίας και διαχωρισμός βάσει φυλετικών κριτηρίων είναι καταδικαστέα και ως θεωρία αλλά και ως πράξη. Απέχει όμως πολύ αυτό από το έντονο και ανεξέλεγκτο φαινόμενο μετανάστευσης η λαθρομετανάστευσης που η χώρα μας βιώνει τα τελευταία χρόνια. Άμεση ποσόστωση λοιπόν, του αριθμού των μεταναστών βάσει του αριθμού που αντέχει η οικονομία μας και οι κρατικές δομές, προσαρμοζόμενη στις εκάστοτε ανάγκες του Κράτους και της Ελληνικής κοινωνίας.  Στις παραμεθόριες περιοχές εντονότεροι έλεγχοι και αυστηρότερη ποσόστωση με βάση την Εθνική ασφάλεια και συμφέρον. Αυστηρότερος έλεγχος της λαθρομετανάστευσης και άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών  εκτός των συνόρων της Ελληνικής επικράτειας.

ΥΓΕΙΑ
Σε μια υγιή κοινωνία οι κομματικοί στρατοί  που σκοπεύουν στην κατάληψη αξιωμάτων, δεν έχουν καμιά θέση και πρέπει αυτοί που θα υπηρετήσουν σε νευραλγικές θέσεις και θα διαχειρίζονται τους πόρους της υγείας  να είναι άτομα με ειδικές σπουδές και εμπειρία στη διοίκηση των νοσοκομείων και των άλλων υγειονομικών μονάδων. Η υγεία είναι ένας τομέας που η περικοπή πόρων αμέσως μεταφράζεται σε υποβάθμιση , αυτό όμως δε σημαίνει  ότι θα πρέπει να γίνονται προμήθειες ή προσλήψεις  ανεξέλεγκτα. Οι προμήθειες θα γίνονται κεντρικά από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων  στη κάθε ειδικότητα η οποία θα λαμβάνει  τις αποφάσεις με βάση τις ανάγκες ,την ποιότητα και την τιμή.

Οι προσλήψεις στο προσωπικό θα γίνονται αυστηρά με βάση τις ανάγκες και καμιά τρόϊκα δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων υγείας.   

Το κράτος θα πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες του με την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων του στους επαγγελματίες της υγείας εάν θέλει και οι πολίτες του να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του σε αυτό.

Η διατήρηση πόρων από την καταστολή της άνομης δραστηριότητας μεταξύ διεφθαρμένων λειτουργών υγείας θα εξασφαλίζεται με την παρουσία επιθεωρητών που θα  ελέγχουν σχολαστικά τις  δοσοληψίες και θα αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η μηχανοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας θα γίνει σε συνεργασία με  φορείς  και ιδρύματα  που έχουν διακριθεί για την ποιότητα του έργου τους.

Τα νοσήλεια θα πρέπει να είναι σε λογικό κόστος και ισορροπία με τη δυνατότητα των ασθενών και των ταμείων να τα επωμισθούν χωρίς ταυτόχρονα να θίγεται η ύπαρξη του νοσοκομείου με υπερβολικά χαμηλά κοστολόγια.

Το ζήτημα των αεροψεκασμών, εξαφανισμένο σχεδόν από τα κανάλια του μνημονίου,  συνιστά γενοκτονία κατά του ελληνικού πληθυσμού. Οι αεροψεκασμοί θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Αυτοί που ψεκάζουν θα π-ρέπει να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη και να να τιμωρηθούν για την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Για να υπάρχει φθηνό και αποτελεσματικό φάρμακο θα πρέπει να υποστηριχθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία τόσο η ιδιωτική όσο και η  κρατική που θα πρέπει να ξαναδημιουργηθεί. Επίσης η δημιουργία εργοστασίου με παραγωγή των συνηθέστερα χρησιμοποιούμενων ιατρικών εργαλείων και αναλώσιμων υλικών  σε χαμηλό κόστος θα  γλύτωνε τη χώρα μας από τεράστια σπατάλη συναλλάγματος.

Η αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων δεν είναι δύσκολη και το μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση για να επιτευχθεί η λύση τους.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΑΜΥΝΑ.
Εθνικό συμφέρον, αυτό θα ορίζει και την πορεία της εξωτερικής μας Πολιτικής. Σε συνάρτηση με μια ισχυρή στρατιωτική βιομηχανία για όλα τα σώματα στρατού, και με προμήθειες στρατιωτικού υλικού προσαρμοσμένο στις ανάγκες της χώρας και την γεωγραφία της, με ισχυρές συμμαχίες βασιζόμενες στα αμοιβαία οφέλη και συμφέροντα, η Εξωτερική πολιτική της Χώρας θα ακολουθήσει την πορεία της διεκδίκησης των έννομων συμφερόντων της και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτηρίζεται από ατολμία, ηττοπάθεια και υποχωρητικότητα, αντίστοιχη των προηγουμένων δεκαετιών. Στρατός μη μισθοφορικός, βασιζόμενος στην φιλοπατρία και την Εθνική υπερηφάνεια που θα καλλιεργείται σε όλες τις βαθμίδες και όπλα. Αναβάθμιση των μισθών ανδρών και γυναικών των σωμάτων ασφαλείας, και των Ενόπλων δυνάμεων και αποκομματικοποίηση  σε όλες τις βαθμίδες και όπλα. Βασικά  κριτήρια της μεταρρύθμισης ορίζονται, η φιλοπατρία, η ικανότητα ,και πάντα στην  βάση της  υπεράσπισης του Εθνικού συμφέροντος, όπου στρατός και σώματα ασφαλείας θα δρουν ως εγγυήτριες  δυνάμεις της ασφάλειας και της ευημερίας του Ελληνικού λαού και όχι ως κομματικοί μηχανισμοί καταστολής.  


ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.
Μια άλλη ακόμα Ελλάδα, περίπου ίση σε αριθμό με αυτήν του Ελληνικού κράτους, που ουσιαστικά όμως δεν μετέχει ,δεν συναποφασίζει για την πορεία του Ελληνικού  κράτους και τις τύχες του Έθνους μας, χωρίς δυνατότητα ψήφου εκτός των συνόρων της Ελληνικής Επικράτειας, Έλληνες και αυτοί ,υποβαθμιζόμενοι όμως ως παθητικοί δέκτες και μόνο , τελεσίδικων αποφάσεων, με άμεσο αποτέλεσμα την διάσταση Ελληνικού κράτους και Ελληνικού έθνους . Άμεση ενεργοποίηση  του Απόδημου Ελληνισμού με δικαίωμα ψήφου στις προξενικές αρχές των τόπων διαμονής τους, και ενεργή συμμετοχή του σε όποιες άλλες διαδικασίες έχουν να κάνουν με την συνολική πορεία και χάραξη στρατηγικής ,του Ελληνισμού ως ενιαία Δύναμη σε όλα τα επίπεδα. Αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αποδήμου Ελληνισμού και λειτουργία του ως υπερκομματικού φορέα με ενισχυμένες αρμοδιότητες, ως πολλαπλασιαστής της Εθνικής ισχύος, για την διεθνή προβολή των Εθνικών μας θέσεων και Πολιτισμού και την τόνωση της Ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
1.Κατοχικό δάνειο
2.Επανορθώσεις για τις καταστροφές των υποδομών που υπέστη η Ελλάς από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
3.Διεκδικήσεις των θυμάτων για τις εκτελέσεις αμάχου πληθυσμού.
4.Αρχαιολογικοί θησαυροί που εκλάπησαν.





Και κατέληξε ο Ε.Μπεξής παρουσιάζονας την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα:

"Για μας δεν υπάρχουν Έλληνες πρώτης δεύτερης η τρίτης κατηγορίας, υπάρχουν μόνο Έλληνες που αγωνιούν για το παρελθόν παρόν ,και μέλλον αυτού του τόπου και Ελληνόφωνοι που με κάθε τρόπο πασχίζουν να διαλύσουν οτιδήποτε συνέχει ένα έθνος με πάνω από 9.000 χρόνια  τουλάχιστον ιστορία  και πολιτισμό. Αλλά ξεχνάνε κάτι σημαντικό. Αυτή η πατρίδα είναι βγαλμένη από τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά, δεν πεθαίνει, δεν σβήνει, σκλαβώθηκε άλλοτε όπως και τώρα, αλλά πάντα τα παιδιά της την κρίσιμη ώρα ήταν έτοιμα για να κερδίσουν την ελευθερία και την τιμή της μεγάλης μάνας όλων μας, της Ελλάδας. Και η κρίσιμη ώρα για άλλη μια φορά ήρθε λοιπόν. Και η απαίτηση των καιρών και της ιστορικής μας κληρονομιάς και καθήκοντος, δεν μπορεί πάρα να είναι μόνο μία.  Ίτε παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε Πατρίδαν!"

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ανησυχία ΗΠΑ από ρωσικές ασκήσεις ετοιμότητας – Μετέφεραν πυρηνικά σε προωθημένες βάσεις

Τις μεγαλύτερες ασκήσεις της τελευταίας 20ετίας πραγματοποίησαν οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις όπως εκτίμησαν Αμερικανοί επίσημοι του..... Πενταγώνου και του υπουργείου Εξωτερικών. Οι ασκήσεις περιελάμβαναν την μετακίνηση στρατηγικών και τακτικών πυραύλων πολύ κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις προκάλεσαν σοβαρό σκεπτικισμό στο αμερικανικό Πεντάγωνο αλλά και στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ όχι μόνο επειδή οι μεγαλύτερες της τελευταίας 20ετίας αλλά επιπρόσθετα γιατί ενέπλεκαν τον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων.

 Οι ασκήσεις –και όπως αποδείχθηκε αργότερα;- ήταν μέρος της γενικότερης κινητοποίησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων η οποία παρατηρήθηκε στο διάστημα μεταξύ 17 και 21 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτών ήταν τελικά και η διείσδυση δύο ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95 Bear κοντά στην αμερικανική βάση του Guam αλλά και προσομοιώσεις πτήσεων στρατηγικού βομβαρδισμού με πυρηνικά όπλα που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο, με εικον9ικούς στόχους την Αλάσκα και την Καλιφόρνια!

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου αντισυνταγματάρχης Wesley P. Miller μιλώντας σχετικά προσπάθησε να υποβαθμίζει την ρωσική κινητοποίηση αρνούμενος να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για τη μετακίνηση ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων στα δυτικά ευρωπαϊκά σύνορα της Ρωσίας λέγοντας μόνο: «Δεν σχολιάζουμε θέματα που άπτονται των υπηρεσιών πληροφοριών».

Π Miller δήλωσε πως «οι ρωσικές ασκήσεις με την εμπλοκή πυρηνικών δυνάμεων δεν πρέπει να μας απασχολεί ιδιαίτερα καθώς τόσο οι Ρώσοι όσο και εμείς πραγματοποιούμε τέτοιες ασκήσεις σε σταθερή βάση»

Παρόλα αυτά Αμερικανός επίσημος δήλωσε πως οι ασκήσεις αποτέλεσαν σημείο προβληματισμού για τις ΗΠΑ και την εθνική ασφάλεια κύρια για την  κλίμακα στην οποία διεξήχθησαν αλλά και τον αριθμό των πυρηνικών μέσων τα οποία έλαβαν μέρος.

«φυσικά και είναι σημείο προβληματισμού όταν έχεις την πραγματοποίηση τέτοιου είδους ασκήσεων», δήλωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένα ακόμη σημείο ανησυχίας είναι ότι η Ρωσία εμφανίζει να αυξάνει την ετοιμότητα των πυρηνικών της δυνάμεων τη στιγμή που το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο έχει ανάγκη άμεσης αναβάθμισης και οι ένοπλες δυνάμεις γενικότερα πλήττονται από τις αυτόματες περικοπές (85 δισ. δολαρίων) που επιβλήθηκαν στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Λεπτομέρειες για τις ρωσικές ασκήσεις δεν έχουν γίνει γνωστές καθώς οι πληροφορίες που ΄3εχουν στη διάθεσή τους οι Αμερικανοί είναι απόρρητες αλλά από ότι έγινε γνωστό η 12η GUMO –η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για το πυρηνικό οπλοστάσιο- μετέφερε μεγάλο αριθμό πυρηνικών όπλων από τα σημεία αποθήκευσής τους σε σημεία επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα δεν έγινε γνωστό εάν οι Ρώσοι έδωσαν επαρκή ειδοποίηση για τις στρατηγικές πυρηνικές τους ασκήσεις.

Σύμφωνα με τη συνθήκη START και οι δύο χώρες (Ρωσία, ΗΠΑ) υποχρεούνται να ειδοποιούν η μια την άλλη σε περίπτωση μεγάλων ασκήσεων οι οποίες περιλαμβάνουν και πτήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών.

Μη διαβαθμισμένες αμερικανικές αναφορές καταδεικνύουν τρεις μεγάλες βάσεις «επιχειρησιακής αποθήκευσης μετώπου» κοντά; Στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας ένας εξ αυτών στο σημείο όπου διασταυρώνονται τα σύνορα μεταξύ Ρωσίας,  Λεττονίας και Λευκορωσίας. Δύο άλλοι σταθμοί βρίσκονται στην περιοχή Zhukovka κοντά στην Λευκορωσία και στο Golovchino κοντά στην ουκρανική πόλη του Kharkiv

Ακόμη ένα σημείο που δεν έγινε γνωστό είναι ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρθηκαν οι πυρηνικές κεφαλές και τα λοιπά πυρηνικά οπλικά συστήματα στις προωθημένες βάσεις φύλαξης κατά τη διάρκεια της άσκησης της 12ης GUMO δηλαδή εάν μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη, φορτηγά οχήματα ή σιδηροδρομικά.

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

BINTEO - Ένα επιστημονικό ατύχημα που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Ένα χρόνο πριν, ερευνητές του UCLA έκαναν μία φανταστική ανακάλυψη. Η ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον χημικό Richard Kaner, επινόησαν μία εξαιρετικά απλή και καινοτόμα διαδικασία για να παράγουν υψηλής ποιότητας φύλλα από....
γραφένιο. Το υλικό, οι δημιουργοί του οποίου βραβεύτηκαν με Νόμπελ το 2010, αποτελεί την ανακάλυψη του 21ου αιώνα.
Οι δημιουργοί του γραφένιου, παρήγαγαν φύλλα γραφένιου με έναν παράδοξο τρόπο. Έπαιρναν σκόνη γραφενίου και την κολλούσαν πάνω σε σελοτέιπ. Αυτό δεν ήταν και τόσο βολικό για την έρευνα, οπότε οι επιστήμονες του UCLA βρήκαν έναν άλλο, εύκολο αλλά καλύτερο τρόπο να κατασκευάσουν φύλλα γραφενίου. Διέλυαν την σκόνη γραφενίου σε ένα διάλειμμα, το τοποθετούσαν πάνω σε πλαστικό (ένα dvd συγκεκριμένα), τοποθετούσαν το DVD σε ένα DVD drive ενός κοινότατου υπολογιστή και η επαφή του με το laser, το στερεοποιούσε και έτσι είχαν στη διάθεσή τους υψηλής ποιότητας φύλλα γραφενίου για να δουλέψουν. Καλό; Έχει και καλύτερο όμως.

Η πραγματική ανακάλυψη από τους επιστήμονες του UCLA, ήρθε κατά τύχη. Ένας εκ των ερευνητών, ο Maher El-Kady, πήρε ένα κομμάτι από το φύλλο γραφενίου που είχαν δημιουργήσει και συνέδεσε σε αυτό ένα λαμπτήρα. Τότε ανακάλυψε κατά τύχη πως είχε στα χέρια του έναεκπληκτικό μέσο αποθήκευσης ενέργειας. Ένα συμπυκνωτή που θα αλλάξει οτιδήποτε γνωρίζουμε για την αποθήκευση ενέργειας.

Φανταστείτε ένα μέλλον στο οποίο οι συσκευές σας δεν θα παίρνουν ενέργεια από μία τοξική μπαταρία που θα πρέπει να φορτίζετε αργά… αλλά θα ακουμπάτε τις συσκευές σας σε ένα τοίχοκαι σε μερικά λεπτά, θα είναι έτοιμες να τις χρησιμοποιήσετε. Φανταστείτε να οδηγάτε επιτέλους έναηλεκτρικό αυτοκίνητο που δεν θα χρειάζεται φόρτιση πολλών ορών μετά τα 100 μίλια.

Φανταστείτε τέλος, ένα μέλλον στο οποίο, τα μέσα αποθήκευσης ενέργειας, δηλαδή οι συμπυκνωτές από γραφένιο, επειδή βασίζονται στον άνθρακα, όταν σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε, θα μπορούν να γίνουν «κοπριά» για να καλλιεργήσετε τα λαχανικά σας. Κι έναν αριθμό από 30 τέτοιους συμπυκνωτές, θα μπορείτε να τους κατασκευάζετε στο DVD drive του υπολογιστή σας….

Οι μπαταρίες είναι ένα είδος τεχνολογίας που έχει κρατήσει πάρα πολύ πίσω τις συσκευές μας. Έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές την ανάγκη για εύκαμπτες μπαταρίες, μικρότερες μπαταρίες και πιο φιλικές για το περιβάλλον μπαταρίες. Το super duper γραφένιο είναι εκείνο που θα μπορέσει σύντομα να αλλάξει τις συσκευές που χρησιμοποιούμε και να υλοποιήσει το όνειρο των wearable computers και όχι μόνο. Δείτε το βίντεο των ερευνητών του UCLA.


oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ‼!


larisaaΜε τον πιο μακάβριο τρόπο έβαλαν τέλος στη ζωή τους τρεις συνάνθρωποι μας... σήμερα, στο νομό Λάρισας.
Συγκεκριμένα:
Μπροστά σ' ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε σήμερα το πρωί η μητέρα ενός 45χρονου στη Λάρισα, καθώς αντίκρισε τον γιο της απαγχονισμένο. To περιστατικό συνέβη περίπου στις 12 το μεσημέρι σε σπίτι στην περιοχή Αβέρωφ στη Λάρισα.
Η δεύτερη αυτοκτονία σημειώθηκε στο χωριό Βαλανίδα Ελασσόνας. Εκεί οι συγγενείς, βρήκαν σε αποθήκη έναν 50χρονο κρεμασμένο από τον σωλήνα του καλοριφέρ.
Τέλος, το πτώμα που βρέθηκε το πρωί στον Πηνειό και ανήκει σε 80χρονη Λαρισαία, είναι αποτέλεσμα αυτοκτονίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

thessalianews.gr
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Βγήκαν τα μαχαίρια στις φυλακές Γρεβενών

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στις φυλακές Γρεβενών όπου σημειώθηκε άγρια συμπλοκή κρατουμένων.

 Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τραυματίστηκαν ένας Ελληνας και ένας Αλβανός κρατούμενος από
αυτοσχέδιο μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, σύμφωνα με το seleo.gr.

 Και οι δύο κρατούμενοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ενώ διενεργείται προανάκριση για το αιματηρό περιστατικό.

newpost.gr
ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Chemtrails για άπιστους! Σοκαριστικά ΒΙΝΤΕΟ.

Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία συντάγματος στις 9 Μαρτίου 2013, θα θέλαμε να προβάλουμε μερικές σκηνές που έχουν καταγραφεί από αεροψεκασμούς.
Αν μια εικόνα ισοδυναμεί με 1000 λέξεις τα παρακάτω βίντεο απλά τα λένε όλα.
Μην εθελοτυφλείτε μπροστά σε ένα πραγματικό γεγονός. Μη σας φαίνονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα!
Και κάτι που θα πρέπει να σας προβληματίσει επιπλέον. Όσοι "ψάχνονται" με το θέμα θα έχουν διαπιστώσει πως τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα από τα αποκαλυπτικά βίντεο που υπάρχουν κατεβαίνουν από το youtube.
Δείτε τα βίντεο και διαδώστε τα πριν εξαφανιστούν....




http://psekasmata.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκαψαν φωτογραφίες του Γκρούεφσκι στα Τίρανα

Τίρανα.

Ακτιβιστές του Κόμματος των Πολιτών, υπό την ηγεσία του Taulant Capa, κατήγγειλαν την Κυβέρνηση των Σκοπίων που δεν λαμβάνει μέτρα για τους Σλάβους χούλιγκαν που βιαιοπραγούν σε βάρος αθώων Αλβανών.


«Καλούμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να λάβει τα κατάλληλα νομικά μέτρα κατά εκείνων που βιαιοπραγούν κατά αθώων Αλβανών και παροτρύνουμε το αλβανικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση να κάνει το καθήκον  του, ως  επίσημος εκφραστής των Αλβανών πολιτών. Επίσης, καλούμε, την αλβανική αντιπολίτευση να μην μένει σιωπηλή  στα γεγονότα, αλλά  να ανταποκριθεί  στις διαμαρτυρίες των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση του Κόμματος των Πολιτών- Partisë Civile – στα Τίρανα.

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση ζητείται η παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας στα Σκόπια «γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά», όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Αρκετοί  Αλβανοί ακτιβιστές στο κέντρο των Τιράνων διαμαρτυρήθηκαν  για τα γεγονότα της πόλης των Σκοπίων και έκαψαν φωτογραφίες του πρωθυπουργού σλαβικού κράτους,  Νίκολα Γκρούεφσκι.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κολοβακτηρίδια σε τάρτες του ΙΚΕΑ

Ο όμιλος Ikea αποσύρει από τις καφετέριές του, σε 23 χώρες, τάρτες που ίσως έχουν μολυνθεί από κολοβακτηρίδια. Δεν διατέθηκαν τέτοια προϊόντα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εταιρεία
Ο σουηδικός όμιλος Ikea ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει από τις καφετέριές του σε 23 χώρες τις τάρτες στις οποίες οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα.
Ο Ikea δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται "chokladkrokant" (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Shanghai Daily, οι έλεγχοι επέτρεψαν να διαπιστωθεί ότι τα γλυκά αυτά περιείχαν "ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων".
Αυτά τα βακτήρια που συνήθως δεν είναι πολύ επικίνδυνα για τους καταναλωτές είναι γενικά "μια ένδειξη μόλυνσης από κόπρανα, αν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μικροβιολόγος της Σουηδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο Ματς Λιντμπλάντ.
Οι τάρτες του αποσύρθηκαν παρασκευάστηκαν από έναν Σουηδό προμηθευτή, την εταιρεία Almondy.
Μια εκπρόσωπος του Ikea, η Ίλβα Μάγκνουσον, υπογράμμισε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων δεν δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
"Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα επίπεδα των βακτηρίων που βρέθηκαν είναι χαμηλά, αλλά θα πρέπει προφανώς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, και να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη", σημείωσε.
Τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου, ο Ikea απέσυρε από την πώληση σε 25 χώρες, τους κεφτέδες του, μετά την ανακάλυψη σε αυτούς κρέατος αλόγου που δεν αναφερόταν στην ετικέτα.
Τα εδέσματα και τα τρόφιμα αντιπροσώπευαν κατά τη χρήση 2011-2012 (έληξε τον Αύγουστο) το 4,7% επί του κύκλου εργασιών του Ikea, με πωλήσεις 1,3 δισ. ευρώ.
ΙΚΕΑ Ελλάδας: Δεν διατέθηκαν τέτοια προϊόντα στην Ελλάδα
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα:
"Αναφορικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το προϊόν τούρτα αμυγδάλου με κροκάν (Almond Cake chocolate and butterscotch) και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος στην Κίνα, ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι η IKEA HOUSEMARKET HELLAS δεν διαθέτει προϊόν από τις συγκεκριμένες παρτίδες.
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην Κίνα αφορά σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και δεν σχετίζεται με θέματα υγείας".

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Με φόντο την άλωση της Κων/πολις η συνέντευξη Σαμαρά Ερντογάν! Η εικόνα τα λέει ΟΛΑ!!!



























eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Στο κρατητήριο επειδή... υπερασπίστηκε την περιουσία του!

Λίγο μετά τις πέντε, ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου είδε έναν άγνωστο να προσπαθεί να "ανοίξει" το αυτοκίνητό του. Έπεσε πάνω στον δράστη και άρχισε να τον χτυπά.

Ο δράστης όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία ελπίδα... δέχθηκε βροχή τα χτυπήματα.

Όταν ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί και έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον κλέφτη "νοκ άουτ" από τα χτυπήματα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Συνέλαβαν τον δράστη, αλλά κάλεσαν και ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ενώ πέρασα και χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου καθώς προκάλεσε σωματικές βλάβες στον κλέφτη.

Είναι ακριβώς αυτή η παράνοια του νεοελληνικού κράτους που θέλει να "ευνουχίσει" τους Έλληνες πολίτες. Πώς μπορεί κάποιος να βρεθεί κατηγορούμενος, επειδή υπερασπίστηκε την περιουσία του! Εφόσον η αστυνομία δεν "αποζημιώνει" τους πολίτες που δεν καταφέρνει να προστατεύσει...
 
http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/12439-2013-03-05-08-17-31.html
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Εθελοντική αιμοδοσία Ε Τ Ε ΔΕΗ

Τριήμερο Εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει   το ταμείο Αλληλοβοήθειας της Ένωσης τεχνικών ΔΕΗ σε εργασιακούς χώρους του Λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας καθώς επίσης σε τοπικές κοινότητες και συλλόγους της Εορδαίας και του Αμυνταίου. Σήμερα πρώτη ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων « Αγία Σοφία» Αθηνών θα βρίσκεται στους ΑΗΣ Πτολεμαίδας και Αμυνταίου μέχρι τη 1.30 μ .μ . Αύριο Τετάρτη από τις 6 μ .μ – 9. 30 μ .μ αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Ανατολικό και στην Θρακική Εστία Εορδαίας ενώ την Πέμπτη από τις 6 μ.μ – 9.30 τα συνεργεία αιμοληψίας θα βρίσκονται στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου και από τις 5 μ. μ -8.30 μ. μ στον Πολιτιστικό Σύλλογο « Η ΜΕΡΑ» Καρδιάς Πτολεμαίδας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Σχολεία χωρίς μαθητές

Χωρίς μαθητές θα παραμείνουν και σήμερα σχολεία στην Εορδαία μετά τις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν χθες σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους στην διακοπή των μαθητικών δρομολογίων. Έτσι για δεύτερη ημέρα κανένας μαθητής δε θα προσέλθει στο 2ο Δημοτικό σχολείο Μουρικίου, ενώ αποχή για όλους τους μαθητές από το σχολείο και τα μαθήματα τους αποφάσισε ο Σύλλογος γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου. Στην ίδια απόφαση κατέληξε και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ολυμπιάδας ενώ κι εφόσον δεν βρεθεί λύση σήμερα στο πρόβλημα των μαθητικών δρομολογίων αύριο Τετάρτη θα απέχουν από τα μαθήματα τους και οι μαθητές στην δημοτική ενότητα Αγίας Παρασκευής. Γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα στις 10 το πρωί ο Σύλλογος γονέων – κηδεμόνων του Γυμνασίου Ανατολικού όπου κατά πληροφορίες θα ληφθεί απόφαση για τη μη προσέλευση μαθητών στο σχολείο τους.  

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: Ώρα Μηδέν – Σχέδιο «Αθηνά» – Δυτική Μακεδονία – Η κατακρεούργηση της περιοχής οδηγεί αναγκαστικά σε δυσάρεστες για όλους καταστάσεις, όπως καταλήψεις, κλείσιμο της Εγνατίας οδού

kininisiΜετά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το οποίο και αναδημοσιεύτηκε σχεδόν σε ολόκληρο τον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και μετά από την αποστολή της επίσημης θέσης του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διοικήσεις του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, επιβεβαιώνεται η κατακρεούργηση της Δυτικής Μακεδονίας.
Ειδικότερα, όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το Σχέδιο «Αθήνα» παραμένει ως έχει (δηλαδή καταργείται), υποβαθμίζοντας μάλιστα το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών σε τμήμα (Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης).
Παρόλο που την τελευταία περίοδο γίναμε όλοι μάρτυρες περίεργων «φαινομένων», διάσπαρτων τοπικιστικών κινήσεων πρωτοβουλίας, άστοχων στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είχαν διαφανεί κάποια σημάδια περιφερειακής συνείδησης και ανατροπής της πολύ δυσάρεστης για την περιοχή μας κατάστασης, ώστε να υπάρξουν κάποιες σοβαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις και αντιδράσεις προς το «σοφό» Αθηνο-κεντρικό κράτος.
Γεγονός που ως ένα βαθμό επιτεύχθηκε, παρόλα αυτά ο Υπουργός κος Αρβανιτόπουλος εμμένει στις προθέσεις του (δυσχεραίνοντας περισσότερο την κατάσταση) για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας. Αγνοεί για άλλη μια φορά τις πολιτισμένες αντιδράσεις στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης (εάν αυτό είναι Δημόσια Διαβούλευση), αγνοεί τις εμπεριστατωμένες, επιστημονικές και καθόλα τεκμηριωμένες διατυπώσεις γνώμης της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων, των Συλλόγων και πάνω από όλα την αγωνία των πολιτών μιας ολόκληρης περιφέρειας.
Συνοπτικά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το «σοφό» «Σχέδιο Αθήνα» αγνοεί βασικά κριτήρια και αποδεικνύει την  προχειρότητα που το διακρίνει:
-         Καμία συμμετοχή της ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας), όπως αρχικώς προβλεπόταν
-         Καμία σοβαρή τεκμηρίωση για τα ακαδημαϊκά κριτήρια (μόνο αντιφάσεις και αυτοαναιρέσεις)
-         Κανένα οικονομικό όφελος όσον αφορά τα έξοδα της Γενικής Κυβέρνησης
-         Καταργεί την περιβόητη «περιφερειακή ανάπτυξη» μόνο για την Δυτική Μακεδονία (μόνο η περιφέρεια μας δεν θα έχει Πανεπιστήμιακό Ίδρυμα)
-         Αγνοεί την γεωγραφική θέση της Δυτικής Μακεδονίας (συνορεύει με δύο χώρες μη μέλη της ΕΕ)
-         Αγνοεί τις τεκμηριωμένες διατυπώσεις γνώμης (Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων, των Συλλόγων, κλπ)
-         Δεν αφουγκράζεται σε καμία περίπτωση την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας
-         Διαβουλεύεται Δημόσια με ποιον/ους;
Από τα παραπάνω και σύμφωνα με «πετυχημένες πρακτικές» ως φαίνεται, άλλων ιδρυμάτων της χώρας, προκύπτει πως το ζήτημα ήταν και εξακολουθεί να είναι καθαρά πολιτικό. Φαίνεται πως είτε οι πολιτικοί της περιοχής μας δεν έπραξαν αυτά που θα έπρεπε, είτε ότι μάλλον δεν εισακούγονται πουθενά στα κέντρα των αποφάσεων.
Η πολύ κρίσιμη αυτή κατάσταση για την περιοχή μας βρίσκεται στο παρά ένα, από την ΏΡΑ ΜΗΔΕΝ. Κάποιοι, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή θα πρέπει να πράξουν τα αυτονόητα πιο ενεργά από ποτέ, με υπερκομματικά και όχι μικροπολιτικά κριτήρια για την περιοχή της οποίας εκλέχτηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα της. Πρέπει να αποδείξουν (όχι με δημοσιεύματα στον τύπο και πυροτεχνικές δηλώσεις), αλλά με πράξεις ότι μάχονται για τα αδιαπραγμάτευτα συμφέροντα της Δυτικής Μακεδονίας και ότι κυρίως φέρνουν αποτελέσματα.
Ειδάλλως, θα πρέπει να γνωρίζουν και αυτοί αλλά και αυτοί που καθορίζουν τη μοίρα της Δυτικής Μακεδονίας με τον πιο άδικο, άστοχο, ατεκμηρίωτο και βίαιο τρόπο, πως θα ξεσηκώσουν ανεπανόρθωτα την κρίσιμη μάζα, θα ρημάξουν τα όνειρα χιλιάδων ανθρώπων, θα ερημώσουν μια ολόκληρη περιφέρεια κλέβοντας το «όραμα» του αναπτυξιακού μοχλού της περιοχής με αναχρονιστικά τεχνάσματα όπως το «διαίρει και βασίλευε», αλλά και εντελώς αβάσιμα και άδικα κριτήρια.
Η κρίσιμη ώρα για τη Δυτική Μακεδονία έφτασε, θα πρέπει να γνωρίζουν πως η κατακρεούργηση της περιοχής οδηγεί αναγκαστικά σε δυσάρεστες για όλους καταστάσεις, όπως Καταλήψεις, κλείσιμο της Εγνατίας οδού, κλείσιμο των Συνόρων με τις δύο γείτονες χώρες κλπ (σε πρώτη φάση).
Τα δυσάρεστα αποτελέσματα της απόφασης του «Σχεδίου Αθήνα» θα έχουν άμεσο αντίκτυπο για τους Δυτικομακεδόνες σε ψυχολογικό αλλά κυρίως σε κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο. (Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα).
Υ.Γ. Είναι παραπάνω από σίγουρο, ότι θα μας χλευάζουν οι επόμενες γενιές…
Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η 3η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΓΚΡΙΖΕΣ & ΛΕΥΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
 

Στις 3 Μαρτίου 2013 ο ΥΠΕΞ κ Αβραμόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του κ Νταβούτογλου προετοίμαζαν την συνάντηση Σαμαρά‐Ερντογάν στην Πόλη για τα 25 ‘’χαμηλά’’ σημεία συμφωνίας
Την ίδια ημέρα έντεκα (11) εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από τον Υπ. Ανάπτυξης κ Χατζηδάκη να προσλαμβάνουν νόμιμα ανέργους με 300 Ε το μήνα. Ο Κωστής δήλωσε αναρμόδιος και θα παραπέμψει το θέμα στους κ Βρούτση – Κουτρουμάνη 

Ο ισοβίτης Παπαγεωργόπουλος παίρνει θέση μπρος στην TV στα Διαβατά για να ακούσει την 8χρονη κάθειρξη του Τσοχατζόπουλου (για το Κολ/το στην Αρεοπαγίτου),για τον οποίον τα δύσκολα έπονται
Ο αριστερός Υπουργός κ Μανιτάκης συζητά με την ΤΡΟΙΚΑ τις απολύσεις 25.000 εργαζομένων
Στις 3 του Μάρτη στο συνέδριό του ΠΑΣΟΚ ο κ Βενιζέλος παραδέχεται ότι δεν έσωσε τη χώρα και ότι θα μείνει στην τριαρχηγική κυβέρνηση για να το πράξει
Πρώην και νυν ηγεσία των Τουρκοκυπρίων χαρακτηρίζουν θετική την προσέγγιση του νέου προέδρου της Κύπρου κ Αναστασιάδη (πρωτοστάτησε μαζί με τον ΓΑΠ υπέρ του σχεδίου Ανάν) για το Κυπριακό
Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στην πλατεία ‘’ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ’’ της Πτολεμαίδας, πολίτες διαμαρτυρήθηκαν με κεριά και λυπημένα τραγούδια για τους αδικοχαμένους (από μαγκάλι) φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας
Σαν χθες πριν από 56 χρόνια (1957) με μεγάλες συγκεντρώσεις οι Έλληνες διαδήλωναν για τον θάνατο του 28χρονου Κύπριου Γρηγόρη Αυξεντίου, του Σταυραετού του Μαχαιρά.
Ο έφεδρος αξιωματικός αφού υπηρέτησε στα Ελληνο‐Βουλγαρικά σύνορα, επέστρεψε στην Κύπρο και το 1955 πρωτοστάτησε στον απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων ενάντια στον Άγγλο κατακτητή.
Μυήθηκε στην Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) από τον αρχηγό της Γεώργιο Γρίβα Διγενή καταλαμβάνοντας τη θέση του υπαρχηγού.
Κυνηγημένος από τα Βρετανικά στρατεύματα κατοχής, συνεχίζει τον ανταρτοπόλεμο χρησιμοποιώντας πολλά ψευδώνυμα. Μεταμφιέζεται σε καλόγερο στο μοναστήρι Μαχαιρά όπου υποδέχεται τους Άγγλους στρατιώτες οι οποίοι αναζητούν κάποιον Αυξεντίου ή Άρη ή Αίαντα ή ….
Επικηρυγμένος με το μυθικό για την εποχή ποσό των 5.000 λυρών έδωσε με την ομάδα του την τελευταία του μάχη στον Μαχαιρά. Το κρησφύγετό του κοντά στο ομώνυμο μοναστήρι και η προδοσία με αντάλλαγμα τα αργύρια δεν αργεί. Περικυκλώνεται από έναν λόχο Άγγλων στρατιωτών που τον καλούν να παραδοθεί.
Τότε ο Γρηγόρης Αυξεντίου διατάζει τα παλληκάρια του να παραδοθούν, παρά τις διαμαρτυρίες τους.
Ο Σταυραετός του Μαχαιρά στο κάλεσμα του λοχαγού Μίντλετον απαντά από το κρησφύγετό του: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ελάτε να με πάρετε. Ολόκληρη ημέρα οι Βρετανοί δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την πολεμίστρα του και κατάβρεξαν με βενζίνη την περιοχή για να τον κάψουν ζωντανό. Το Ελληνόπουλο από τα χωριά της Αμμοχώστου απασφαλίζει την στερνή χειροβομβίδα του και περνά στην αιωνιότητα.
<<ΕΙΤΕ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ. ΟΣΟΙ ΔΕ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΙ>>.
Πόσοι πολιτικοί ενστερνίζονται τις απόψεις του;
Πόσοι δάσκαλοι στα σχολιά μας μεταλαμπάδευσαν την πατριωτική του φλόγα στα Ελληνόπουλα;
Διαβάστε περισσότερα » »

ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ αντιδράσεις και διάλογος... οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος


---Θανάση  Καλησπέρα,

Κατόπιν της πανθρακικής διαδήλωσης σήμερα στην Αλεξανδρούπολη,
νομίζω ότι δικαιώθηκα για το προχθεσινό σκληρό άρθρο μου. 
                                     Αντώνης  Γρυπαίος---

Ο Διεθνολόγος Αντώνης Γρυπαίος, είναι φίλος που εκτιμώ, αγαπητός και αρκετά δημοφιλής στην μεγάλη κοινωνία του διαδικτύου.
Με μεγάλη συγγραφική δραστηριότητα και προσφορά στα κοινά του τόπου, όχι μόνο επί των Εθνικών θεμάτων, μέσα από πολλά άρθρα του, έχει ασχοληθεί με τα ανοικτά θέματα της Θράκης, ενώ συνεργάζεται και με το Thraki Life News.
Δημοσιεύω τις δύο παραπάνω σειρές, από την χθεσινή προσωπική μας επικοινωνία, επειδή θεωρώ πως αυτό αναδεικνύει την σπουδαιότητα της υγιούς ανθρώπινης σχέσης από και προς τους άλλους, η οποία δεν προϋποθέτει μόνο συμφωνίες και υποχωρήσεις!
Δέχεται τη διαφορετική άποψη, την συζητά στο βαθμό που πρέπει, ...αλλά δεν την επιβάλλει!!!
Σε ότι τώρα με αφορά, θα θυμίσω μόνο δύο από όσα στο παρελθόν έχω αναφέρει...

Από το βήμα που μου δόθηκε στην ημερίδα των Οικολόγων Πράσινων, σε αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης, αναλογιζόμενος την ανεργία... τις τόσες αυτοκτονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που όλοι αντικρίζουμε γύρω μας, είχα πει: 

"Θέσεις εργασίας ζητάμε και ας είναι Πράσινες, Κίτρινες, Κόκκινες Μπλε ή Μαύρες!"

Για σκεφτείτε!
Όταν σε λίγο θα πεθάνουμε από την δυστυχία, ή στην απόγνωση της ανεργίας θα αυτοκτονήσουμε...
και αφού τίποτα άλλο (πρακτικά και όχι θεωρητικά) δεν αναζωπυρώνει τις ελπίδες μας... το να λέμε όχι στην εκμετάλλευση και του χρυσού, μοιάζει με το ανέκδοτο του ετοιμοθάνατου.
Τον ρωτά ο δήμιος για την τελευταία του επιθυμία.
Εκείνος αρνείται!
Του προσφέρει  τότε ένα τσιγάρο και ο ετοιμοθάνατος απαντά:
Όχι ευχαριστώ... το αποφεύγω γιατί βλάπτει σοβαρά την υγεία!

 Ερμηνεύοντας πάντως τη γενικότερη εικόνα στη Χώρας μας, έχω την αίσθηση, πως παρά τις όποιες αντιδράσεις, η επένδυση αυτή, αργά ή γρήγορα θα προχωρήσει!
Ή γιατί πρέπει... ή  γιατί "έτσι πρέπει".
Το δεύτερο λοιπόν που είχα πει εξ' αρχής, αλλά και μετά την συνάντηση και την συνομιλία που είχα στην συνέντευξη τύπου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Paul N. Wright, (Πολ Ράιτ) ιδιοκτήτη και πρόεδρο της Eldorado Gold Corporation, ήταν:
"Μήπως θα έπρεπε να έχουμε φροντίσει έτσι ώστε στην περίπτωση που αδειοδοτηθεί η εταιρία εξόρυξης να είναι υψηλά τα ανταποδοτικά οφέλη τόσο για την περιοχή, όσο και για την εθνική οικονομία;"
Να λοιπόν που... κι εγώ επίσης δικαιώθηκα!

Για ίδιο νόμισμα μιλάμε τελικά.... Απλά έχει δύο όψεις!
Όποια του πλευρά κι αν δεχτούμε, μακάρι να είναι για το καλό όλων!


Θανάσης Ζωγράφος

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΥΠΑΙΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
 "ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ"


 "Τέτοιες επενδύσεις «τζάμπα» σε πειρατές, δεν τις θέλουμε κύριε Σαμαρά.
 Τέτοιους επενδυτές άρπαγες δεν τους θέλουμε κύριε Σαμαρά.
 Πάει και ο χρυσός της Χαλκιδικής πέταξε και αυτός σαν τα πετρέλαια των Ελληνικών θαλασσών.
Τα φάγανε τα διεθνή και ντόπια αρπακτικά, οι λεγόμενοι «πειρατές», ενώ ο λαός αυτοκτονεί, και λιμοκτονεί!!!

Τώρα που χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία, πέσανε τα όρνεα να μας κατασπαράξουν.
Τα ορυχεία χρυσού εκμεταλλεύεται μια Καναδική εταιρία υπό το όνομα Eldorado Gold, αλλά πίσω από τους Καναδούς, κρύβονται τα μεγάλα αφεντικά της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, οι γνωστοί «πειρατές» χρυσοθήρες, γιαυτό τα δικά μας πιόνια και ορντινάντσες πολιτικοί, κάθονται «σούζα» στα τέσσερα -που λέει ο Σαμαράς,- στις διαταγές του χρυσοθήρα ηγέτη της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων. Έχουμε να κάνουμε με κλέφτες της περιουσίας του Ελληνικού Λαού!!!
Η Μακεδονία μας είναι πραγματικό Eldorado χρυσού, γιαυτό τη θέλουν να την αποσπάσουν από την Ελλάδα!!!
Απόδειξη για το χαρακτηρισμό χρυσοθήρες, είναι τα μαγαζιά «αγορά χρυσού»….
Η Καναδική εταιρία Eldorado Gold απολαμβάνει φορολογική ασυλία και όλο το παραγόμενο χρυσάφι, διασκευασμένο σε τούβλα-πλάκες, φεύγει κατευθείαν για τις τράπεζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης. (Goldman Sachs, κ.λ.π.).
Δεν είμαστε αντίθετοι στην επένδυση αυτή, φτάνει να γίνει με συμβάσεις συμφέρουσες για το δημόσιο, και όχι με «μπαξίσι», δεδομένου ότι τα 11 εκ. δολ. είναι «Μπαξίσι», δεν είναι συμμετοχή του κράτους στα κέρδη, αφού όλος ο παραγόμενος χρυσός πηγαίνει στις τράπεζες των Σιωνιστών Εξουσιαστών της Γης, γνωστών σαν πειρατών χρυσού & πετρελαίων.
Λες και ο χρυσός είναι περιουσία των δοσίλογων πολιτικών, υπηρετών του Rothschild, ιδιοκτήτη της Τράπεζας της Ελλάδος, και τον προσφέρουν δώρο στους ισχυρούς του πλανήτη, για να έχουν την εύνοιά τους, ενώ η πατρίδα μας χρεοκόπησε!!!
Ο ορυκτός πλούτος είναι περιουσία του Ελληνικού λαού, και πρέπει να πηγαίνει στα δημόσια ταμεία, και όχι στα ταμεία των Sorros & Rothschild. Αρκετά πια μας λήστεψαν και μας κατασπάραξαν!!! Ο ηγέτης της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, ο μεγάλος και τρανός Rothschild, με τις πολιτικές που ακολουθεί, της κλοπής & αρπαγής του ορυκτού πλούτου των λαών της Γης, έγινε μισητός, στην υγιώς σκεπτόμενη διεθνή κοινή γνώμη. Μαζεύει το χρυσό σαν το Μίδα της μυθολογίας, λες και θα τον πάρει μαζί του.

Τα ΜΜΕ γράφουν «Δολοφονήθηκαν όσοι τα έβαλαν με τους ΡΟΤΣΙΛΝΤ». Έτσι εκδικούνται οι μεγάλοι και τρανοί την αντίθετη σκέψη που εκφράζεται ελεύθερα. Δεν αντέχουν την ελευθερία του τύπου!!! Δεν αντέχουν την αποκάλυψη σκανδάλων!!!.

Σύμφωνα με τα κρατούντα διεθνώς, οι συμβάσεις συνάπτονται 50% -50% αυτή είναι η δίκαιη μοιρασιά εθνικού πλούτου μεταξύ ιδιοκτήτη-κράτους-δημοσίου, και ξένων ή εγχώριων επενδυτών.
Η επίθεση αγνώστων μασκοφόρων στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική είναι μια άμυνα-εκδίκηση, μπροστά στην επιχειρούμενη ΚΛΟΠΗ του δημοσίου Ελληνικού πλούτου.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί περιμένουν να επιβιώσει το κράτος μόνο με τη φορολογία των φτωχικών λαϊκών μαζών.
 Δεν εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο της χώρας υπέρ του λαού. Οι απατεώνες & δοσίλογοι πολιτικοί όταν λένε πάταξη της φοροδιαφυγής εννοούν μεγαλύτερους φόρους στους φτωχούς. Δείτε πως κατάντησαν τη χώρα και το λαό της.
Δεν τολμούν να πιάσουν τους μεγαλοκαρχαρίες. H φτωχοποίηση των Ελλήνων είναι στα μυστικά τους προγράμματα, και έγινε βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου, των ισχυρών της Γης.
 Η τρικέφαλη κυβέρνηση στο πρόβλημα του χρυσού της Χαλκιδικής, ακολουθεί τη τακτική των αποτυχημένων προκατόχων της, υπηρετών της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
 Στο «κόκκινο» τα δάνεια των νοικοκυριών. Έρμαια στους τραπεζίτες οι φτωχοί Έλληνες, ενώ η Ελλάδα κάθεται επάνω στο χρυσό και στα πετρέλαια.
 Τρελές μπίζνες για τους ξένους πειρατές, είναι η Ελληνική κρίση. Δεν μειώνουν τους φόρους, διότι θέλει τα χρήματα το αφεντικό τους ο Ρότσιλντ!!!
Για τους δοσίλογους πολιτικούς οι οικονομικές τους γνώσεις εξικνούνται μέχρι μισθούς & συντάξεις. Η εύκολη λύση που λέμε.
Τέτοιοι οικονομολόγοι είναι. Τη λέξη «Σεισάχθεια» δεν την ξέρουν. Τη φράση «Στάση εξωτερικών -και μόνο- πληρωμών» την αγνοούν.
Τη σκέψη «Εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου» τη φοβούνται, γιατί είναι ανίδεοι.
Τη φράση «παραγωγή πλούτου» για τη χώρα & το λαό της, την αποστρέφονται διότι είναι ανίκανοι & γραικύλοι. Είναι απλώς εκτελεστικά όργανα της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης.
Το μόνο που γνωρίζουν είναι οι φόροι και τα χαράτσια.
Έτσι κατάντησαν την Ελλάδα, Αφρικανική χώρα της υπο-σαχάριας ζώνης. Η Γερμανία έγινε πλούσια χώρα, αφού πρώτα διέγραψε τα χρέη της το 1953, και οι Ευρωπαϊκές χώρες τη βοήθησαν στην παραγραφή των χρεών της.
Μας κυβερνούν με μνημόνια και με Σιωνιστές Γερμανούς Γκαουλάϊτερ, χιλίαρχους και εκατόνταρχους, της διεθνούς Σιωνιστικής μαφίας των διεθνών πειρατών χρυσού.
Τα μνημόνια τα συνέταξαν οι δυνάστες Σιωνιστές δανειστές μας,και οι δοσίλογοι πολιτικοί, οι λεγόμενοι μνημονιακοί, τα ψήφισαν, τα υπέγραψαν, και τα εφαρμόζουν δουλοπρεπέστατα.
Από το διαδίκτυο μαθαίνουμε ότι ξένοι μισθοφόροι πολεμιστές της Σιωνιστικής Αμερικανικής λεγεώνας των ξένων, βρίσκονται στην Ελλάδα για τη προστασία των δοσίλογων πολιτικών, διότι φοβούνται εξέγερση του λαού, μπροστά στην επιχειρούμενη ΚΛΟΠΗ του ορυκτού πλούτου, χρυσού & πετρελαίων, και την εκχώρηση, & παραχώρηση Εθνικής κυριαρχίας, και τμημάτων της Ελληνικής επικράτειας.

Διαβάστε περισσότερα » »